Што да прави и ШТО очекување на враќањето на Исус Христос  

Поглавје 24 од Евангелието според Матеј во  стих 14 читаме:

« И ова Евангелие за Царството ќе биде проповедано по целиот свет за сведоштво на сите народи . тогаш ќе крајот. « 

http://www.lirelabible.net/parcours/voir_ref.php?cle=393

 

-

Денес, благодарение на сите мисионери, ние мора да топло му се заблагодарам за храброст и работа и за што да се молиме како што многу го напуштиле здравјето или животот тука.

Благодарение на нив, така зборот на Бога и Библијата се поставени насекаде, на сите јазици, за сите народи на земјата, па дури и оние кои живеат во најоддалечените делови на планетата.

На гледањето на исполнување на сите знаци и предвидувања на библиската враќањето на нашиот Господ и Цар Исус Христос, ние мора да сфатат дека ова враќање е неминовна.

 

Од непосредна ние мора да разберат дека тоа е за нашата генерација.

 

Јас се објасни во спорови блог постови, сите докази дека крајот на времето започнува со основањето на државата Израел, 14 мај 1948 година.

 

Знаејќи дека животот на човекот е максимум 120 години, генерациите родени во 1948 година, нормално завршува во 2068.

 

Но, тоа е наведено во Библијата дека враќањето на нашиот Господ и Цар Исус Христос мора да биде како раѓање болки.

 

Ова значи поточно дека знаци на големината ќе расте експоненцијално до неговото враќање.

 

Тешко е да се верува во поглед на големината на знаците и пророштва веќе се случи назад во 2068 години.

 

Никој не знае ден или час на неговото враќање, сепак, Библијата спомнува мноштво знаци и пророштвата ни овозможува да наведете приближното време на враќањето на син на Бог, Исус Христос.

 

Од Даниел пророкот, во првиот волја, Бог нè информира дека во последните седум години на човекот ќе биде една од најтешките.

Сметаме исто така, детално во втората сведоштво овие седум тешко години од крајот на времето.

.

 »  Книгата на Откровението « 

Legay-Жан-Лук-the-книга-of-the-Апокалипса-книга-894179795_ML

Овие маки се подели на два дела од три и пол години.

Вториот дел е многу потешко отколку првиот.

 

Најстарата меѓу нас може да сведочи и историјата може да се потврди дека од 14 мај 1948 видовме експоненцијална засилување на знаците и Библијата.

 

Ние дури да најдете дека од 29 септември 2008 година, знаците и пророштвата ги добија нова димензија, кривата на нивните достигнувања стана вртоглавица, па дури и речиси вертикална.

 

Датумот на 29 септември 2008 година, е дека на падот на берзата во Њујорк со -777,77 индекс. За шест години ситуацијата продолжи да се влошува во согласност со пророштва.

 

Јасно дури и во очите на постигнувањата на знаци и пророштва, овој датум од 29 септември 2008 година изнесува почетокот на последните седум години од животот на човекот пред враќањето на Бога на земјата беше пророкуваше од страна на пророкот Даниел повеќе од петстотини години пред Христа.

 

Враќањето на нашиот Господ и Цар, Исус Христос, единствениот син на Бог, затоа може да се појави во 2015 година, и најверојатно меѓу 14 и 15 септември.

 

Види ја статијата:

Враќање на Исус Христос можеби 14 или 15 септември, 2015! На празникот на трубите

 

Се разбира, јас не сум пророк и би можел да биде во ред, но со оглед на големината на знаците и пророштва, врши особено од 29 септември 2008 година и на тековната глобална ситуација на сите теми, тоа е можно и тоа е дури и многу веројатно дека ова враќање е, всушност, 2015.

 

Без пророштво, постои загриженост дека 2015 ќе биде година на хаос и глобалната конфликт на човештвото.

Тоа е она што се појавува секој ден во светот вест! 

Ве повикувам да го прочитате или повторно прочита мојот напис:

СВЕТОТ хаос е веќе за 2015

ХАОС

Да се ​​разбере важноста на кратко време меѓу нас и враќање на Исус Христос и киднапирањето на неговата црква дека мора да се случи пред неговото физичко враќање на Елеонската Гора.

 

Сите мора да бидат подготвени и помогне на другите да се реализира исклучителни и тешки времиња во кои живееме и ќе живеат повторно до враќањето на нашиот Господ и Цар Исус Христос.

 

Деновите ќе биде многу тешко да се избавување.

Тоа ќе биде како болката на мајката за доаѓањето на детето.

 

Пред враќање на Исус Христос, тој допрва треба да се произведе казнување на Бога, кој е, исто така, библиски пророкуваше.

 

Добро е да се биде свесен за, бидејќи тоа е по дефиниција многу блиску, бидејќи тоа мора да интервенира веднаш по, или дури само пред занесот на црквата.

 

Ве повикувам да го прочитате или повторно прочита мојот напис:

ТРИТЕ ЗНАЦИ враќањето на Исус Христос на земјата!

 

Јас се објасни во овој напис, пред враќањето на Исус Христос сепак мора да се појават три знаци.

 

01) На откривањето на анти-Христос

02) Третата реконструкција на храмот во Ерусалим

03) А глобалната конфликт биде договорено од страна на Исус Христос по неговото враќање

 

Како што некои eschatologists Мислев дека анти-Христос бил воин, жеден за крв, држава лидер кој ќе го води светот во хаос со глобалната конфликт.

 

 

Но не бев во право, на анти-Христос е претставник на Христа на Земјата, тоа е папството од « Ватикан II »

волк јагне

 Волкот во себе Јагнето!

Ве повикувам да го прочитате мојот напис:

Ѕверот од Откровение Идентификувани!

 

Како и за третата реконструкција на храмот на Соломон во Ерусалим, сигурно е дека еврејскиот народ се подготвува за нејзината реконструкција, но Бог не ќе го прифати дека храмот акции Ридот на храмовите со Ал Акса!

 

Овој храм ќе биде како што е и како таа се пророкуваше во храмот дека Исус Христос ќе владее со светот.

 

Ова ќе биде небесниот храм ќе слезе од небото и слета на Ридот на храмовите во Ерусалим.

 

Единствениот знак дека останува да се направи пред враќањето на Исус Христос е овој глобален конфликт што го гледаме секој ден се состои од граѓански војни и религии северно и јужно од планетата.

 

Овие војни се засилуваат и да доведе незапирливо многу земји во конфликт што се глобализиран.

 

Пророчки последната фаза од конфликтот одвива во Израел, бидејќи тоа е војна на Армагедон дека Исус Христос мора да престане.

 

Божја казна е сега за нас и ние мора да се плашат од Бога и се молат за душите на нашите Здраво и дека нашите имиња не се избришани од книгата на животот!

 

Оваа казна е екстремен засилување, но помалку од сите проблеми со кои се соочува човештвото од почетокот на крајот на времето. (Види крајот на текстот знаци на враќање на Исус Христос).

 

Исус Христос најде таму вера по неговото враќање!

 

Мојата сакана положба

Тогаш!

.

Што треба да правиме

.

И она што ние треба да се каже

.

Пред Опфатеност на Црквата,

Пред казнување

И пред Врати

На нашиот Господ Исус Христос.

 

 

1) се будиме

 

 

Мора да се почне со будење и реализација на сериозноста на ситуацијата.

 

« Исус Христос е наскоро да се врати »

 

 

Тоа е 2000 години се очекува

од страна на сите христијани!

 

 

Затоа, ние мора да бидат свесни за враќањето на Исус Христос да нè подготви да го пречекале како Спасител, Господ, Учител, кралот Единороден Син Божји.

За ова мора да се прочисти нашите души низ молитва и исправете нашите животи.

И ова не е едноставна, бидејќи сатаната е на работа за да ни го одвлекува вниманието од Исус Христос, Бог и вера.

Ве повикувам да го прочитате или повторно прочита мојот напис да ви се разбудам!

 Објавата на враќање на Исус Христос

 

 

2) разбирање отпадништво

 

 

Црквата преку најголемата криза на сите времиња . « Apostasy » 

Многу луѓе ја изгубиле вербата.

Христијаните се свртиме од верата и да падне во грев претерано.

Безброј се оние кои го следат очите на папата затворен и директивите на Ватикан 2 и уште на анти-Христос владеење во Ватикан.

Христијански вредности се прегазени.

Ние имаме право да го поставуваме прашањето е дали Исус Христос најде вера на неговото враќање!

Ве повикувам да го прочитате или повторно прочита мојот напис што е споменато погоре:

Ѕверот од Откровение Идентификувани!

.

.

3) се разбере Времеплов

Крајот на времето

 

 

 

Само Бог го знае денот и часот на враќањето на Исус Христос, сепак, Библијата содржи бројни пророштва и знаци најавувајќи враќање ни овозможува да наведете времето на крајот на времето, па дури ни донесе поблиску до тој судбоносен ден.

Многу јасно живееме моменти на ова време на крајот пати, што ќе продолжи и се влоши до Исус Христос.

Ова враќање е наменет како раѓањето болката.

Со оглед на глобалната ситуација во сите области, јасно е дека ова враќање е многу близу.

Ве повикувам да го прочитате или повторно прочита мојот напис:

ТРЕТА ТАЈНА НА FATIMA враќањето на Исус Христос на земјата – вистини кои вознемируваат!

 

 

4) се молам

 

   

Ние мора да почнат со молејќи се за спасение на нашите души и нашите имиња не се избришани од книгата на животот.

Добротворна организација започнува со себе!

Ние, исто така, мора да се молиме за сите оние кои не добиле добра вест за брзо враќање на Исус Христос, и сите оние кои отпаднале од црквата и верата.

Ние, исто така, мора да се молиме за нашите две папи Бенедикт и Френсис , па тие се повлече заедно и се врати на првата од папата кој е водечки во црквата на Исус Христос мисија

Молете се дека тие го разбираат знаците на времето и да го извести светот дека враќањето на Исус Христос е за нашата генерација и во очите на сите знаци и пророштва веќе имаат постигнато ова враќање е многу близу.

Ако можеме да ги дистрибуира без информирање на брза враќање на Исус Христос, за стотици илјади браќа и сестри, тие може да го допре, го извести и да дојде до Исус Христос на милијарди луѓе од сите средини, од сите култури и религии.

Без интервенција на две папи, милијарди човечки суштества ќе биде илјада пати жал жал осудени на пекол на Божјиот суд!

Ако ние не се молиме на Бога грант дека нашите две папи се разбуди и да дејствува за славата на Исус Христос и на Бог, најавувајќи враќање на Господ, тогаш ние ќе ни носат како важен дел од таа одговорност.

Ние се уште треба да се молат дека Бог ќе им овозможи овој брзо враќање на Исус Христос, без одлагање, бидејќи секој ден што поминува многу души страдаат и други далеку од Бог, Исус Христос и верата.

Луцифер има освоено многу битки!

молитви молитви нашиот отец и здраво Марија 

 

 

5) АКЦИЈА

 

 

 

Ние мора да бидеме Христови војници и ја објави својата брзо враќање.

Разговарајте со нашите најблиски и го испрати линкот до листа на блог постови на сите наши контакти во социјалните медиуми.

http://wordpress.com/read/blog/id/10443259/

Со среќа ако сакате да се јавите на папата и на печатот, се обидов, но не се преземени дејствија на моите пораки.

Мора да се каже дека најдобар начин за да се скрие информации е да го игнорираат и тоа е она што го прават, исто како ноеви!

Ве повикувам да го прочитате или повторно прочита мојот напис:

Од црквата нема спасение

 

 

 

 ВЕСТИ

 

Рабин Рон одбележано објаснува чуда направени од страна на Бог во нападите на Израел од Газа.

Таа, исто така укажува на можна откривањето на Moshiach (Месијата) за 2015 година.

Но, ние христијаните знаеме дека на еврејски Месија е никој друг освен Исуса Христа …!

Ве повикувам да се види ова видео подолу во целост со посебно внимание!

ВИДЕО

http://www.leava.fr/cours-Тора-judaisme/actualites/conflit-израелско-arabe/chant-Газа 2014.php

.

Еврејскиот народ Молете се искрено на Бога и Бог помош!

.

И ние сакана браќа и сестри да се моли со страст за Божјата заштита за уште е многу тешко време пред нас се до враќањето на Исус Христос.

Се молат дека Бог ќе ви овозможи брзо враќање на Месијата, Господ и Цар Исус Христос, единствениот син на Бог, Кој ни доаѓа избави од злото и владее со светот за илјада години за да дојде.

 

 

Враќање на Исус Христос

.

Кои се знаците јас mportant

Од 14 мај 1948

 

Можеме група на знаци и пророштва Библијата големи семејства

А) Знаци и пророштва л IED на човекот 

.

Експоненцијален раст на населението

Експоненцијална раст и напредок пронајдоци.

Експоненцијален пораст на фанатизмот, нетолеранција, на исламизмот и тероризмот.

Експоненцијалниот раст на себичност, индивидуализмот и egocentrism.

Губење на вредности и христијански референци во светот.

Губење на верата.

Страста, хомосексуалноста и сексуално ослободување, дури и кај малолетните лица станаа вообичаени, па дури и начин на живот.

Задоволство се обидува да го замени желбата да се биде достоен за Божјата љубов.

Експоненцијалниот раст на неизлечива и ретки заболувања, епидемии и пандемии.

Глад, сиромаштија и несигурност стана весници милијарди долари.

Зло има продавница!

 

Б) Знаци и пророштва поврзани со Земјата

.

Експоненцијална крева и необично големина поголема земјотреси, бури, урагани, пожари, суши, поројни дождови, поплави и цунами, како и климатските промени, вклучувајќи снежни врнежи во текот на летото.

Почина од 2008 милиони диви животни, добиток, птици и риби целиот свет, без позната причина!

Во светот на реките и крајбрежјето се претвори во крвта црвена.

Глуви и гласни звуци назад на Земјата во различни места на планетата.

Пукнатини и широко дупки се појавуваат по ненадејната на различни локации низ светот паѓа.

 

В) поврзани со знаци  и пророштва  на компанијата

.

Рекреација на Државата Израел во еден ден (14 мај 1948).

Глобалниот раст на исламот, фанатизам и нетолеранција.

Светот урнатините од 29 септември 2008 година.

Граѓански војни и религии.

Урбаното насилство глобализиран.

Effervescences војна на Блискиот Исток.

Закана за глобалната конфликт.

 

 Д) знаци и предвидувања во врска со црквата

.

Светот отпадништво.

Откривањето на анти-Христос (папството).

Затворање на многу цркви и згради многу џамии.

Напуштање на свештеничкиот позив.

Многу цркви без свештеници и без мида!

Распуштање на Црквата во мноштво на црквите велејќи дека сите поблиску до вистината на Бога и на Католичката црква.

Хуманизмот стана референтна во светот за мажите кои ја изгубиле својата вера и љубов кон Бога.

 

гулаб

 Некои знаци  и предвидувања

враќање на Исус Христос 

во моите статии подолу

 

За оние кои се сомневаат или страв Ве повикувам да го прочитате или повторно прочита мојот напис:

Сомнеж и страв од знаците на последните времиња да го објави враќањето на Исус Христос

Ништо не треба да се крие, па дури и грешки, па јас покануваме да ги прочитате или повторно ја прочитате оваа статија.

Важно Знаци на Второто доаѓање на Исус Христос, занес, болка и Антихристот

Во овој напис погоре, ми беше насочена кон враќање на Исус Христос, до март 2012 година.

Се разбира, тоа беше грешка, но во март 2012 година, имало во рајот уште необјаснети:

Знаци на небото се видливи, Исус Христос доаѓа наскоро! 

Во овој напис ќе најдете листа на знаци на враќање на нашиот Господ Исус Христос

ОБРАЗЛОЖЕНИЕ НА ВРАЌАЊЕ НА ИСУС ХРИСТОС

 

Наскоро Христос ќе го отстрани црква, посакувам со целото мое срце и целата моја душа што можете да мојата сакана браќа и сестри кои ја прочитате оваа да биде дел од оваа црква ќе бидат отстранети и ќе присуствува на свадбата на Јагнето.

Бог да те благослови.

Дозволете ни да се задржи на пламен на нашата вера, нека се будни на патот на животот и гледање за враќање на нашиот Спасител, нашиот Господ и Цар Исус Христос, единствениот син на Бог, Кој доаѓа да нè спаси во овој свет агонија и тој ќе го сврти грбот на својата љубов и слава.

На денот на чудото е веќе ваша многу блиску!

Се молат дека Бог не ќе го одложи и омекне својата казна за тоа да се случи пред враќање во славата на нашиот Господ Исус Христос ..

Мир, љубов и радости во срцата и домовите на чекање за занесот на црквата за некои и физичко враќање на нашиот Господ Исус Христос на Елеонската Гора да се суди луѓето и народите.

Дека Бог Светиот Дух ги осветлува вашиот живот и вашата патека и ќе доведе до Бог, преку Исус Христос, бидејќи не постои друг начин.

Чување на верата во нашите срца, бидејќи тоа е преку љубовта за нас дека Исус Христос го даде Својот живот на крстот.

Исус

Мир на мажите на добра волја.

.

Сите мои предмети преку овој линк:

http://wordpress.com/read/blog/id/10443259/

Виктор

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.