WAR közötti időben Jézus Krisztust és Lucifer Isten igazságossága

 

 

Diapositive1 

 

A mi materialista nyugati világban, kortársaink jobban aggódnak az idő, hogy megteszi a következő hétvégén, hogy a visszatérő Jézus Krisztus.

Sajnos, ez az, amit mindannyian láthatjuk a hétköznapi beszélgetések.

Ez az, ahol jöttünk össze a  »  kereszténnyé  « a nyugati világ.

 

Meg kell értenünk, hogy a mi generációnk szenved a háború a soha nem látott erőt a jó és rossz között, más tények, amelyek miatt ez a kereszténnyé a nyugati civilizáció.

 

Jézus Krisztus, a szavát adni az embereknek van két ezer év küzdelme ebben az időszakban a végső idők menteni a maximum lények a karmai maga Lucifer küzdenek azért, hogy elpusztítsa az ember « Isten teremtésének « kezdve annihilate és megsemmisíti a » kereszténységet « , hogy bosszút Isten, aki üldözte az eget összes bukott angyalok, akik vált démonok.

 

Egyetértek az ateista tűnhet ki a képzelet egy agy csillapított és beteg, de minden keresztény él a Krisztusba vetett hitben, megérti, hogy ez egyszerűen az emberi történelem, hogy s  » teljesülnek a szemünk előtt ezekben a nehéz időkben a közérdekű bibliai próféciák apokaliptikus időket.

 

Sajnos az emberiség-krisztianizációjának nyugati civilizáció utat enged a iszlamizálódása a világ.

 

Butaság lenne azt hinni, hogy az iszlám vezet Istenhez, mert látjuk minden nap, és látta az egész borzalom, minden bűnéért és vérengzések elkövetett keresztények által iszlamisták nevében az iszlám, Muhammad, a  Korán ő hadíszt .

 

Az Iszlám egy aberráció, ez egy ocsmány és undorító szörnyeteg, hogy szült az idők végezetéig szörnyek, vérszomjas fanatikusok és « iszlamista »  Ezek az értékek a horror százszor rosszabb, mint a nácik!

 

Ami még ennél is súlyosabb az, hogy « iszlamisták » mondják alkalmazni, hogy a levelet a Korán és a « Hadísz »  (a hamis próféta Mohamed), ezért teljesítmény és még kötelessége  megölni mindazokat, akik elutasítják az iszlám.  » zsidók, keresztények, ateisták és mások … « 

 

Az iszlám valójában egy méreg, és valójában ez a vallás a Lucifer, ő hozta létre az hazudik, hogy elpusztítsa a kereszténységet és elveszíti vezetői egyenesen a pokolba mindazok, akik jönnek, hogy neki (muszlimok).

 

Az a tény, elnézőek a bővítés iszlám elfogadni anélkül, hogy a végén a kereszténység és ezért elfogadom, hogy imádják Lucifer Isten helyett.

 

De ez csak mert rájöttünk, hogy éltünk különösen nehéz időt a Földön, hogy megértettük (Fervent keresztények a hit), hogy a nehéz időkben összhangban voltak minden tekintetben a bibliai próféciák bejelentette az idők végezetéig, és vissza a Földre a mi Urunk Jézus Krisztus az ő ezer éves uralma, amely el minket a végső ítéletet.

 

Egy pillantást, és elemzi az elmúlt látjuk, hogy a bibliai próféciák beharangozó az utolsó időkben, és a visszatérés a Földre Jézus Krisztus kezdődött létrehozását Izrael állam május 14., 1948.

 

A dátum a létrehozását Izrael Állam is nagyon valószínű, kezdési időpontja az idők végezetéig, mert minden prófécia (mintegy ötven, nézze meg a három videó alján a cikk) és a bibliai apokaliptikus beharangozó a visszatérő Jézus Krisztus kezdett abban az időben.

 

Létrehozását Izrael Állam a különleges feltételek vagy az bekövetkezett nyilvánvalóan az első jele az utolsó időkben. « Ez Isten bocsánatát, hogy a zsidó nép! « 

 

 

Mi is ebbe tekintettel a múltban, hogy minden a próféciák a befejezési időpontja jön egyre több és több erőt és frekvencia-e azóta a május 14, 1948.

 

1948. május 14, megalakulásától számított Izrael Állam tehát jól láthatóan alátámasztó bizonyítékokat (prófécia beteljesülését), a dátumot, hogy emlékezzen az az időszak elején a késői időt.

 

Lásd a cikket:

2 0 1 5 éves hozam JÉZUS KRISZTUS!

 

A próféciák a End Times:

 

http://www.pasteurdaniel.com/index.php/fr/?option=com_content&view=article&id=1047&catid=118:jesus-christ&Itemid=82

 

 

Ez most egy történelmi tény, hiszen a bibliai próféciák beharangozó az utolsó időkben valóban minden teljesült.

 

Azok hiányzik egy ilyen nagy földrengés, a pusztítás a Róma és a rekonstrukció a harmadik jeruzsálemi templom közvetlenül kapcsolódnak az időben a visszatérő Jézus Krisztus.

 

Emlékezzünk vissza, hogy a már láttuk az előző blogbejegyzések, az időszak az utolsó időkben, melynek maximális időtartama.

 

Különösen a Máté evangéliumában találjuk ezt a kifejezést a 24. fejezet vers 33 és 34

 

Link:

End Time

 

3 3 Hasonlóképpen, ha mindezeket látjátok, tudjátok meg, az embernek Fia is közel van, az ajtó

 

34 Mondom néktek, hogy e nemzetség el nem múlik el, amíg mindez megtörténjen.

 

Ezért úgy találják, hogy a hossza a vége idő egy generáció.

 

Ugyanígy nagyon fontos hangsúlyozni, hogy nincs időkorlát az idők végezetéig.

 

Jézus Krisztus volt több, mint meghatározó formális vers « 35 »

 

35 Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim nem múlnak.

 

Tehát egyértelmű, hogy a neve a megbocsátás, hogy a zsidó nép az Isten által egyidejűleg indított az idők végezetéig.

 

(Ezékiel 36 / 24-28)

 

Azt elviszi a nemzetek, össze titeket minden országban, és hozza vissza az országot. Pedig kiöntöm neked a tiszta víz, és akkor tiszta lesz;Megtisztítom neked minden tisztátalanságotoktól és minden bálványok.Adok neked egy új szívet, és én új lelket; Leveszem a szervezetből a szíve kő, és kapsz egy hússzívet. Adom az én Spirit benned, és én fog okozni, hogy jártok alapszabályát, és betartod a törvényeket. Ön laknak a földön, melyet adtam atyáitoknak; lesztek nékem népem s én leszek néktek Istenetek

 

És ezért, mivel május 14, 1948 a tér egy generáció Jézus Krisztus visszatér a Földre. Ez biztos.

 

A probléma számunkra az, hogy nem tudjuk pontosan, pontos időtartama generációs által említett, Jézus Krisztus, aki ennek ellenére bibliailag 70 éves (átlag életkor az emberi élet) és 120 év (maximum örök életet az ember élete).

 

Nem tudjuk, ha Isten várják a teljes végén ez a nemzedék számára a visszatérés a Földre az egyetlen Fiát, Jézus Krisztust.

 

De tudjuk, hogy Lucifer nem ismeri a pontos időt az idők végezetéig, ezért a pontos dátum a visszatérő Jézus Krisztus a Földön. (Azóta csak az Isten tudja)

 

Tehát mi bizonyosnak látszik, mint az összes bibliai próféciák beharangozó az utolsó idők és a visszatérő Jézus Krisztus már rájött, hogy május 14, 1948 a homokóra az idők végezetéig nyilvánvalóan került vissza Isten neve bocsánatot a zsidó nép.

 

Analitikus nézd elfogult, de azt is látni a múltat, mint egy keresztény, hogy élünk-e azóta május 14 1948 közepén a  »  háborús  « , amely között zajlik Jézus Krisztus és Lucifer

 

Jézus Krisztus

64790722

 

Mivel 1948. május 14-hű szolgái, « misszionáriusok » életüket kockáztatják evangelizálni és keresztelésre a világ minden tájáról, beleértve a legtávolabbi és a vadon élő sarkából a világ.

 

Ők tájékoztatják az összes lakossága az eredményeket a bibliai próféciák a végső idők és a közelgő vissza Jézus Krisztus.

 

Ez egy igazi robbanás a evangelizáció és a keresztelők óta tartott május 14, 1948.

 

A Biblia lett a legtöbbet publikált könyv a világon.

 

Eszkatológia szenvedéllyé vált, amely lehetővé teszi, hogy aki ki megengedhet magának, hogy megértsék a jelek és jóslatok a végső idők beleértve fokozatosan megfejteni a könyv az Apokalipszis János.

 

Egyre több prédikátorok felhívni a figyelmet az emberiség megvalósításáról szóló bibliai próféciák és kihirdeti a visszatérő Jézus Krisztus a mi generációnk.

 

Papok, lelkészek, hithű keresztények a hit nyíltan foglalkozik ezzel a kérdéssel nyíltan « még tabu a templomban, » a visszatérő Jézus Krisztus.

 

Egy igazi lánc katonák a Krisztus feltámadásának jön létre a világon elterjedt a jó hír, hogy befejezték a próféciák, ezért a közelgő vissza Jézus Krisztus.

 

Blogok és videók a visszatérő Jézus Krisztus végtelen a neten.

Lásd a cikket:

 

Sajnos, annak ellenére, hogy a goodwill a katonák Krisztus, csak egy milliárd ember él a hét milliárd gyakorló keresztények és azok között, keresztények, sokan, akik langyos vagy hideg a hit.

 

Lucifer

 

csintalan

 

Hűséges és odaadó szolgáinak, hogy dolgoznak, hiszen május 14, 1948, hogy elpusztítsa a kereszténységet különösen félretájékoztatás, az ateizmus, rabszolgaság, a bizonytalanság, a szegénység, háborúk és üldöztetések, hogy készül a hadsereg « iszlamisták » , hanem annak elitek a  « Illuminátusok »  aki vezet Föld árnyékában az erős dollár. (Lásd előző cikkemben ITT )   

 

Jelenleg mintegy ötven évvel a nyugati keresztény országokban, keresztények békében éltek és mentesség a.

 

Ma a nyugati országokban a félelem, a bizonytalanság és a szegénység a napi sok keresztény családok.

 

Még ma is látni ma a buzgó keresztény hit több, mint egy árnyék a meleg vagy hideg templom hit.

 

Keresi kritikusan sátáni támadások a kereszténység ellen, azt látjuk, hogy támadja minden oldalról erejét és nagyszabású Ince szeptember 29, 2008 (dátum a Wall Street összeomlás)

 

 

Megtámadta belül

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.

A Vatikán közel van, és lerombolja sok egyház szerte a világon.

A felvételi a papok lett nevetséges.

Óriáskagylófélék és gyóntatószékek fokozatosan eltűnnek az egyházak.

A szentély lebontották.

A keresztény hagyományok és fesztiválok lemondás vagy cserélni pogány fesztiválok.

A Biblia és a Jézus Krisztus keresztje eltávolították a bíróság.

Ez lett tiltott a karácsony megünneplésére a közszolgáltatások.

 

Még a pápa a ellentmondások tetteiért.

Beszédében nyíltan elítéli a keresztények üldözése a kelet és tettel kap« nagy szivattyúk » a Vatikán « A Szent Péter  más vallások képviselőivel, beleértve a muszlimokat, akivel tett közös imát.

Az egyik csodája, akik ezeket az imákat, mint a más vallások nem vallják, hogy Jézus Krisztus az egyetlen Isten fia és megmentője « az ember ».

 

Megtámadta külföldön.

 

Egyház égett

 

 

Azokban az országokban, a Közel-Keleten, egyházak megrongálták, kifosztották és felgyújtották a keresztényeket üldözik, űztek el otthonából, a házuk leégett, nőt erőszakolnak előtt a család mindenek előtt el lehet pusztítani iszlamisták, akik sírnak hangos és világos, hogy a világ, hogy alkalmazzák a Korán szó szerint lemészárolták a keresztényeket.

Gyilkosság lány Aleppo

 

 

A dátum 2008. szeptember 29. volt, egy nagyon erős nap bibliai jelei.

 

Ez az a világ kezdete rom, amely a világ (bibliai hirdetést) nem fogja vissza, mielőtt a visszatérő Jézus Krisztus.

 

A New York Stock Exchange-összeomlott az index -777,7.

Megjegyzés a szimbolizmus e hét, és az a tény, hogy a szeptember 29 is a nap az ünnep az angyalok.

 

Mindenki látja, hogy ettől az időponttól 2008. szeptember 29-a világgazdaság egyre rosszabb.

 

A dátum 2008. szeptember 29. annál is inkább fontos, hogy vegye figyelembe, hogy mivel a bibliai próféciák beharangozó a visszatérő Jézus Krisztus felerősödnek exponenciálisan.

 

Fel kell ismernünk, hogy Lucifer valóban nagyon erős és apostolai sikerül viselni nagyon erőszakos és nagyon hatékony fúj a kereszténységre, hogy nem csak támadják minden oldalról, hanem szét több templom mondván legközelebb mint egymást Jézus Krisztusban.

 

Azt is megjegyezte, hogy mivel március 2012 , a Sátán támadásai erősebb, mint valaha, a keresztények üldözését elterjedt szerte a világon. Bizonytalansága és a szegénység még soha nem volt annyi áldozat.

 

Keresztény értékek dobnak a csatornához, gonosz, az önzés, énközpontúság, vágy és az individualizmus váltak igazi modern értékeket.

 

Kelet, Afrika és Észak-bolygó azok katonai konfliktusok között, hanem az iszlám rivális banda, akik megállapodtak egy pont:

 

Az, hogy meg kell üldözni és megölni keresztények.

mészárlás

 

 

A nyugati országokban « volt » keresztény országokban, mielőtt  »  invázió  »  az iszlám bevándorlás és a demográfia, amely akkor kezdődött, fokozatosan május 14-től 1948-ban a cinkosságot a kormányzati vezetők, veszünk részt a exponenciális növekedése a « iszlamizmus »

 

Az iszlám és a muzulmán vallás igen elterjedté vált Európában és a nyugati világban, hogy valóban beszélhetünk emberi invázió, kulturális, vallási, társadalmi és szociális.

 

Megjegyzendő, hogy ez a migráció áramlását olyan mértékű, hogy egyes keresztények zárva vannak, és már nem követte a tanítás Jézus Krisztus  »  Love, Peace, Jóság, Sharing, tisztelettel és alázattal. « 

 

Megjegyzendő, hogy a szeptember 29, 2008 ez az iszlám bevándorlás, ami már nagyon fontos a Nyugat nőtt a sebesség  »  V «   , mert több millió család menekül a szegénység, az erőszak, az üldöztetés, a háborúk és a dzsihádisták.

 

Mivel 2012. március kivonulásának lakosság tízszeresére nőtt, és sajnos sokan repülés megfullad a mediterrán (férfiak, nők és gyermekek).

 

Több százezer egész család a muzulmánok és keresztények menekülnek minden héten ezek a vérszomjas vadállatok vannak az iszlamisták, akik mészárlás és üldöznek az emberek és a nagyobb dicsőségére Lucifer!

 

Mi kell mondania az keresztények kiszabott iszlamizációtól, mert ez ellentétes a hit és a tanítás Jézus Krisztus. « Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam. »   

Hivatkoznak ITT  John 14.6.

 

 

Meg kell, függetlenül a vallástól, hogy segítse ezeket a szerencsétlen áldozatai az iszlamisták.

 

De a mi támogatás a hátrányos helyzetű és áldozatai az iszlám fanatikusok soha nem szabad elfelejtenünk, hogy csak  Jézus Krisztus a mi Megváltó és az Úr, valamint a egyetlen és igaz vallás kereszténység.

 

Minden más vallások hamis vallások követői, akiknek imádják Lucifer gondoltam Istent. Kivéve a zsidó nép  kapcsolódik Isten nem bizonyítani, és azt is nyert bocsánatot május 14., 1948.

 

Felmondó iszlamizálódása és hamis vallások nem akadályoz meg minket, mint a keresztények, hogy segítse mindazokat, akik keresik a segítséget és tiszteletben tartja a választások minden.

 

Isten adott nekünk szabad akaratot, és ezért minden úgy dönt, az elérési utat akar követni.

 

A keresztény feladata, hogy tájékoztassa, és a hírt : « Jézus Krisztus hamarosan » , de főleg nem kényszeríteni másokat, hogy csatlakozzanak!

 

Mi 2015-ben, és azt látjuk, nézi a múltat, hogy mivel május 14, 1948, és a világ valóban drámaian megváltozott.

 

Természetesen a keresztények rájöttünk, hogy ez a változás annak köszönhető, hogy a teljesítése bibliai próféciák a végső idők és a közelgő vissza Jézus Krisztus.

 

És ahogy a katonák Krisztus azt hirdetjük a világnak.

 

29-ig 2008 szeptemberében a változások következetes és progresszív.

 

Természetesen tudtuk, vegye figyelembe, hogy a világ változik, de ez jellemző a civilizáció, mint a változás. Néha megy a helyes irányba, és néha a rossz.

 

De mivel szeptember 29, 2008, változások váltak brutális, erős és érkező rándulások minden területén: Disease, katasztrófa, meteorit esik, a gazdaság, a tudomány (robbanás tudás), az erőszak, felkelések, háborúk és értékvesztés .

 

Megjegyzés bibliai tény is terveznek az idők végezetéig:

Diapositive2

Háziállatok, állattenyésztés, halak és madarak meghalnak évente milliós nagyságrendű 2008 óta nem ismert okból.

 

Ezek történelmi tények, hogy mindenki ellenőrizheti.

 

Azt is megerősítik, mint most is történelmi tények, hogy március 2012 volt a háború kezdete « Dzsihád » vagyunk tanúi a Közel-Keleten.

 

Ez a háború folytatása az események a felkelés 2011 Szíriában.

 

Láthatjuk, hogy a betegségek, katasztrófák, meteorit esik, a gazdaság, az erőszak, felkelések, háborúk és a veszteség értékeket, hiszen 2012. március teszik stabil és erős pusztítást.

 

Hasonlóképpen látjuk minden nap egy új tudományos fejleményeket.

 

Ezek apokaliptikus események egyre nagyobb számban a bolygón.

 

Felhívjuk figyelmét, hogy az információkat a média « szórványos » a témában!

 

Keresztények üldözése még soha nem volt olyan fontos, mint hiszen március 2012 ezek a zenekarok vérszomjas vademberek « iszlamisták » , akik megölik a keresztények nevében írásai egy könyvet « Korán Hadísz + » és egy ál-próféta « Mohamed »

 

Nemrég vasárnap, április 19, 2015, a támadás a két templom, amely úgy tűnik, az az Isten akarata, elkerülhető lett volna a párizsi régióban.

 

Újságcikk link ITT   

 

 

Ez a hamis próféta az iszlám « Muhammad » olyan fontos, hogy az idők végezetéig, élt egész évben 600, de még ki sem 2015-ben az iszlámban közel egymilliárd követői. « Muszlimok «  és szerencsére a keresztények számára, hogy nem minden (egyelőre) fanatikus iszlamisták.

 

Mivel egy Christian végén az idő alatt nehéz, még akkor is nagyon nehéz a sok.

 

Ha Jézus Krisztus lassan visszatér a Földre, nem vagyok benne biztos, hogy még a megingathatatlan hitét templomban.

 

Felkérem szeretett Testvéreim Jézus Krisztusban, hogy olvasta a cikket.

 

Keresztényeket az idők végezetéig!

 

Egyértelmű, hogy tanúi vagyunk szerelve a rendszeres hatalom, mivel május 14, 1948 beharangozó bibliai próféciák a végső idők és a visszatérő Jézus Krisztus.

 

 

Engedje meg, hogy jobban megértsük:

 

 

Május 14., 1948: megalakulásától számított az izraeli állam és potenciálisan az elején az idők végezetéig láttán az elért eredményeket a bibliai próféciák beharangozó visszatérését a Földre Jézus Krisztus.

 

Szeptember 29, 2008  : Crash időpontjának Wall Street szeptember 29-én szintén a dátum a Angels Day.

 

Látjuk a prófécia beteljesülését szerelt nagyteljesítményű óta.

 

Azt is megjegyzik, hogy azóta a támadások a kereszténység ellen vannak nagyobb mértékű.

 

Március 2012: megkezdődik az hadiállapot « Dzsihád »

 

A fanatikus iszlamisták viselünk háborút anélkül, köszönöm ellen langyos muszlim hit és olvassa a Koránt és a Hadísz.

 

Ők is tart egy különösen aljas háború ellen, a keresztény lakosság bárhol is kisebbségben vannak.

 

Látunk igazi « népirtás » által elkövetett iszlamisták ellen a keresztény lakosság különösen Afrikában és a Közel-Keleten.

 

Máshol a bolygón ezek támadások, amelyek célja, hogy megteremtse a félelem, sőt terror a keresztény lakosság.

 

Ha elemezzük a fényében a Biblia e három dátumok és jövendölések eredmények

 

Azt látjuk, hogy a május 14, 1948  a kezdete az idők végezetéig.

 

A szeptember 29, 2008   a kezdete a nyomorúság « , hogy a bibliai határidő hét év »

 

Azt is tudjuk, hogy a hét év két részre oszlik a három és fél egyes, a második rész pedig rosszabb, mint az első.

Daniel 9 27. vers

http://bible.catholique.org/livre-de-daniel/4864-chapitre-9

Ő köt cég szövetséget, sok egy héten; és a közepén a hét mert õ az áldozatot és az ételáldozatot, és a szárnyát utálatosságok jön egypusztító, és ezt addig, amíg a pusztítás és amit már elrendelte a spread elpusztult.

 

Azt látjuk, hogy három és fél külön is szeptember 29, 2008 2012. március és meg kell jegyezni, hogy három és fél év március 2012 elvezet minket szeptember 2015.

 

Mikor a háború « Dzsihád » kezdődött március 2012 megfelel a konfliktus az idők végezetéig által vezetett « pusztító »   az  « E. I. «  (az iszlám állam), más néven a « DAECH »  « a 42 hónapos nagy nyomorúság » , hogy fogadja el Jézus Krisztus visszatérését.

 

Március 2012   a kezdete a nagy nyomorúságból 42 hónap. 

 

Tehát azt mondani, hogy nem a visszatérő Jézus Krisztus az idén 2015, mindazonáltal egyértelmű, hogy van egy nagyon nagy a valószínűsége, hogy ez a visszatérés a dicsőség a mi Urunk Jézus Krisztus egy nagyon szoros időt.

 

Keresztényként tudjuk megérteni a mértéke War időben könyv Jézus Krisztus és Lucifer.

 

Jézus Krisztus harcba szállni a legtöbb testvéreink,

Hogy őt a keresztség és a bűnbánat legnagyobb lelkek

Hogy menedéket a kínjait az idők végezetéig mindazoknak, akik választott megmentője.

Ahhoz, hogy megvédjük magunkat a támadások erői Lucifer.

 

Lucifer kíván tenni az kétséges a fejében a keresztények, a vonat őket a szegénység, a nyomor, a gyűlölet és a háború, hogy jobban vezesse őket a modern rabszolgaság.

 

A munka a Lucifer Elites 

Mi szeretett Testvéreim Krisztusban vagyunk a katonák Krisztus feltámadt, és fel kell tüntetni hangosan a jó hírt a közelgő visszatérés dicsőség a mi Urunk Jézus Krisztus által.

 

Ne feledje, hogy Istennek kell beavatkoznia az utolsó időkben per kiteljesedésünk a büntetés és a nap az ő haragjának.

 

Vártam a büntetés és Isten haragja napján az utolsó napokra az idők végezetéig, csak visszatérése előtt Jézus Krisztus.

 

És ismét egy elemző pillantást a múlt, azt hiszem, anélkül, hogy azt mondják, de ez annyira valós dolog, amit nem értek nem tartotta előtt, elmagyarázom:

 

Emlékezzünk arra, hogy valóban a zsidó nép élt egy igazi megpróbáltatás a kétezer éves büntetését mindazokért a bűnökért. És május 14, 1948, Isten megbocsátott.

 

De ez nem azonos az összes nem-zsidók!

 

Mindannyian (nem zsidó) felelősséggel Istennek mindazokért a bűnökért.

 

Az igaz keresztények vagyunk, az megszabadul a Jézus Krisztus szeretetét.

 

De lesz mentve csak azok, akik megbánják bűneiket, akik jönnek, hogy Krisztus a keresztség, a kereslet a kegyelmet, majd alázatosan járj az életben azáltal, bűnbánó bűnösök.

 

Az összes többi szembe kell néznie a támadások a követői a Sátán legyőzése több vizsgálat által elrendelt az Isten.

 

Mi lehet észrevenni, hogy mivel május 14, 1948 az országoknak, amelyek leginkább ki vannak téve a támadásoknak követői a sátán, és az áldozatok a súlyos katasztrófák azok az országok, ahol a kereszténység kisebbségben.

 

Hasonlóképpen, ezekben az országokban a keresztény kisebbségek hogy mivel szeptember 29, 2008 az emberek szenvednek a leginkább a természeti katasztrófák és az üldöztetés.

 

És végül, mivel március 2012 még mindig ugyanazokban az országokban a keresztény kisebbségek, például a természeti katasztrófák a legerősebb, és tudomásul vesszük, hogy az iszlamisták lemészárolták őket, miközben lemészárolták a folyosón keresztény kisebbség.

 

Ezért úgy találják, hogy az Isten büntetése láthatóan elterjedt az utolsó időkben egy nő egyenlő nagysága a háború Krisztus és Lucifer.

 

Jézus Krisztus, így biztosítva az ő szeretete, Isten büntetése, minden lény, aki hozzá jön a keresztség és a bűnbánat és gól ő védelme alatt az imádság és az alázat.

 

Lucifer bosszút a szenvedés és elpusztítja a maximális lények és különösen a keresztények.

 

Isten mértékben alkalmazza ezeket alkalommal az idők végezetéig a büntetés és a düh meg azokat, akik nem gól védelme alatt a szeretet és a béke Jézus Krisztus.

 

Isten ezekben az időkben az idők végezetéig, a támogatások ellen bocsánatot minden bűnét elkövetett, mindazoknak, akik maguk védelme alatt a szeretet és a béke Jézus Krisztus.

 

Ima, hit, az alázat és a bűnbánat segít szeretett testvéreim ezekben a nagyon nehéz pillanatokban, mielőtt a visszatérés a mi Urunk Jézus Krisztus, aki megígérte, van két ezer éve jött, hogy megmentsen minket az idő vége.

 

Nyilvánvaló, hogy ott vagyunk, és az ő visszatérése közeleg.

 

Engedje meg, bűnbánatot!

 

 

Mindaddig, amíg a visszatérés a mi Urunk még mindig szembe kell néznie néhány nagyon nehéz napokon.

 

A nehézségek továbbra is felerősödik, és még mindig felerősítik egyre, mint a fájdalmat a szülés, amíg az Úr Jézus Krisztus az Olajfák hegyén.John 16.21

18 Földrengések Nepál 3 nap 

http://www.emsc-csem.org/#2w

 

 

Baltimore, gazdasági válság: a feketék megtámadják fehérek

http://echelledejacob.blogspot.fr/2015/04/baltimore-crise-economique-les-noirs.html

 

Béke, a szeretet és az öröm a szívében és otthonában megelőlegezve a visszatérés a mi Urunk Jézus Krisztus az ő ezer éves uralma, amely el minket a végső ítéletet.

 

Kérjük, szeretett Testvéreim Krisztusban akar kommunikálni is az összes ismerőse erre a linkre közvetlen hozzáférést biztosít az összes írásaimat:

 

http://wordpress.com/read/blog/id/10443259/

 

Az idő rövid, és mindannyiunknak meg kell munkát terjeszteni az evangéliumot , « Jézus Krisztus hamarosan » 

 

Lehet, hogy tévedek, és nem lenne az első alkalom, de azt hiszem, hogy a visszatérő Jézus Krisztus jó az idei évre, 2015-ig.

 

Arra kérlek benneteket, hogy olvassa el, vagy olvassa el újra a cikket:

 

Jézus visszatérése Krisztus május 14 VAGY 15 szeptember 2015! Az ünnep alatt a trombiták

 

Én is meghívjuk Önt, hogy néz ez a három videók a próféciák a befejezési idejét Dr. Peter Gilbert « Escathologue ».

 

 

Azt hiszi, hogy a megpróbáltatások még nem jött.

 

Egyetértek azzal, hogy már a végén a nyomorúság előtt a visszatérő Jézus Krisztus, de nem vagyok próféta, és lehet, hogy tévedek, de mi legyen mindig kész találkozni az Úr minden pillanatban.

No. 1

 

No. 2

 

No. 3

 

Én is meghívjuk Önt, kedves testvéreim, hogy olvassa el a Márk evangéliuma

Győztes

Márk evangéliuma

 

http://www.info-bible.org/lsg/41.Marc.html

 

Mark 1

1.1

Elején a Jézus Krisztus evangéliumát, az Isten Fia.

1.2

Aszerint, hogy mi van írva Ézsaiás próféta: Ímé én elküldöm az én követemet előtted, amely előkészíti a te módja;

1.3

A Kiáltó a pusztában: előkészíti az utat az Úrnak, hogy ő ösvényeit.

1.4

John volt megkeresztelni a pusztában hirdette a bűnbánat keresztségét a bűnök bocsánatára.

1.5

Minden ország Júdea és minden Jeruzsálem lakói kiment hozzá; és megvallották bűneiket, megkeresztelkedtek általa a Jordán folyóban.

1.6

John öltözött teveszõrruhát és egy bőr övet a dereka körül. Megette sáskát és erdei mézet.

1.7

Prédikált, mondván, jő utánam egy erősebb nálam, és én nem vagyok méltó, hogy lehajolván nekem, a szíjak akinek szandál.

1.8

Én már megkeresztelt titeket vízzel; ő keresztel titeket a Szentlélek.

1.9

Abban az időben Jézus azért jött a galileai Názáretből, és megkeresztelte János a Jordánban.

1.10

Mire kijött a vízből, látta, hogy megnyílik az ég, és a Lélek csökkenő rá, mint egy galamb.

1.11

És hang hallatszott a mennyből, mondván: Te vagy az én szeretett Fiam, akiben kedvem.

1.12

Azonnal a Lélek vezette Jézust a pusztába,

1.13

ahol töltött negyven napon, megkísértette a sátán. Ő volt a vadállatok, és az angyalok szolgáltak neki.

1.14

Miután Jánost letartóztatták, elméne Jézus Galileába, hirdette az Isten evangéliumát.

1.15

És azt mondja, Betelt az idő, és az Isten országa közel van. Térjetek meg és higgyetek a jó hírt.

1.16

Ahogy haladt át a Galileai-tenger, látá Simont és Andrást, annak testvérét Simon hálót vetnek a tengerbe; mert halászok valának.

1.17

Jézus pedig monda nékik: Kövessetek engem, és én majd neked halászok a férfiak.

1.18

Azonnal elhagyták hálóikat és követték őt.

1.19

Miután elment egy kicsit tovább, látta, Jacques, a Zebedeus fia, és János az ő testvére, aki szintén volt a hajón a javítást a hálók.

1.20

Azonnal hívta őket; és hagyták apjukat, Zebedeus a hajó a napszámosokkal, és követte őt.

1.21

Bementek Kapernaum. És a szombati, Jézus először a zsinagógába, és tanított.

1.22

Meglepődve látták az ő tanításán: mert úgy tanított, mint akinek hatalma van, és nem úgy mint az írástudók.

1.23

És ott volt a zsinagógában egy ember tisztátalan lélek, és így kiáltott:

1.24

Mi volt köztünk és köztetek, Názáreti Jézus? Azért jöttél, hogy elpusztítsanak minket. Tudom, hogy ki vagy te, az Isten Szentje.

1.25

Jézus megdorgálta őt, mondván Némulj, és menj ki belőle.

1.26

És a tisztátalan lélek jött ki belőle, reszketett, és egy hangos kiáltás.

1.27

Mindnyájan csodálkoztak, hogy azok kétségbe egymás között, mondván: Mi ez? Egy új tanítási! Ő parancsol a tisztátalan lelkeknek is, és engedelmeskednek neki!

1.28

És híre terjedt, hogy az összes környező régióban a galileai.

1.29

Elhagyva a zsinagóga, mentek a Jacques és John a ház a Simon és András.

1.30

A mostohaanyja Simon feküdt lázas; és azonnal úgy mesélte el neki.

1.31

Miután közeledett, ő emelte fel, megfogta a kezét, és elhagyta őt a láz.És ő szolgált nekik.

1.32

Aznap este, naplemente után, hoztak neki mindazokat, akik betegek voltak, vagy démonok.

1.33

És az egész város oda gyűlt vala az ajtó.

1.34

Ő sokakat meggyógyított, akik különböző betegségek; és kivetik a sok ördögöt, és nem tette lehetővé szólni az ördögöket, mivelhogy őt ismerék.

1.35

Felé reggel, miközben még mindig nagyon sötét, felkelt, és kiment egy elhagyatott helyre, ahol imádkozott.

1.36

Simon és azok, akik vele voltak kezdte keresni neki;

1.37

és amikor megtalálták őt, azt mondták neki, All keresnek téged.

1.38

Ő így válaszolt nekik: Menjünk a közel való városokba, hogy én is hirdeti;mert ez az, amiért jöttem.

1.39

És prédikál vala azoknak zsinagógáiban, egész Galileában, és leadják ki az ördögöket.

1.40

A leprás jött hozzá; és letérdelt, mondta könyörögve: Ha akarod, megtisztíthatsz engem.

1.41

Jézus pedig az együttérzés, kinyújtotta a kezét, megérintette őt, és azt mondta: Akarom, tiszta lesz.

1.42

Azonnal a lepra elhagyta őt, és ő sem tisztult meg.

1.43

Jézus elküldte őt a helyszínen, szigorú ajánlásokat,

1.44

és monda néki: Meglásd, senkinek se szólj hanem menj, mutasd meg magad a papnak, és ajánlatot a tisztogatás, amit Mózes parancsolt, bizonyságul nékik.

1.45

De ez az ember, miután elment, elkezdte kiadni sok, és azok nyilvánosságra hozatalához, azért, hogy Jézus tudta többé nyilvánosan bemenni a városba. De künn puszta helyeken vala, és mennek vala hozzá minden oldalról.

Mark 2

2.1

Néhány nappal később lépett Kapernaum. Megtudtuk, hogy otthon volt,

2.2

és ő össze a sok embert, hogy a tér az ajtó előtt nem tartalmazza azokat. Szólt a szót.

2.3

Az emberek jöttek hozzá, így egy bénulásos által szállított négy férfi.

2.4

Mivel nem tudtak eljönni, mert a tömeg, ők megtalálták a tető, a ház, ahol volt, és leeresztették az ágyat, ahol megnyitja a gutaütött feküdt.

2.5

Jézus pedig azoknak hitét, monda a gutaütöttnek: Fiam, megbocsáttattak a te bűneid.

2.6

Voltak néhányan az írástudók, akik ültek, és akik magukat magukban:

2.7

Hogyan Titeket ez az ember így beszél istenkáromlásokra? Ő istenkáromlás. Ki bocsáthatja meg a bűnöket, hanem egyedül az Isten?

2.8

Azonnal tudta Jézus az ő lelkével, hogy azok magukban így okoskodnak, és monda nékik: Miért van ezeket a ti szívetekben?

2.9

Melyik könnyebb, azt mondani, hogy béna, « a te bűneid bocsánatot, vagy azt mondani: Kelj fel, vedd a te ágyadat, és járj?

2.10

De hogy megtudjátok, hogy az Emberfiának van hatalma a földön a bűnöket megbocsátani:

2.11

Megparancsolom neked, azt mondta, hogy a bénát, Kelj fel, vedd a te ágyadat, és eredj haza.

2.12

És abban a pillanatban, ő felállt, vette az ágya, és elindult előttük minden, olyannyira, hogy mind csodálkoztak, és dicsőítette Istent, mondván: Soha sem láttunk ilyet .

2.13

Jézus ismét kiment a tenger mellett. Az egész tömeg jött hozzá, és tanította őket.

2.14

By the way, látta Levi fia Alpheus, ül az adóhivatal. Azt mondta neki: Kövess engem. Levi felállt és követte őt.

2.15

Ahogy Jézus ülnek a házban Lévi, sok vámszedő és bűnös is leült Jézus és tanítványai; mert sokan valának, és követék őt.

2.16

Az írástudók és a farizeusok látták együtt eszik vámszedő és bűnös, mondta tanítványainak, Miért iszik és eszik a vámosok és a bűnösök?

2.17

Amikor Jézus ezt hallotta, monda: Ez nem azoknak, akik egészségesek, akiknek szükségük orvosra, hanem a betegeknek. Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket.

2.18

János tanítványai és a farizeusok böjt. Jöttek hozzá, mondván: Miért a János tanítványai és a farizeusok gyors, de te tanítványaid pedig nem böjtölnek?

2.19

Jézus így válaszolt nekik: Tud-e a gyerekek a bridechamber gyors, míg a vőlegény velök van? Amíg ezek a vőlegény velük, nem tudnak gyors.

2.20

A napokban fog jönni, amikor a vőlegény veszik el, és akkor gyorsan azon a napon.

2.21

Senki sem varr új posztóból egy régi ruhadarab; mert különben az új tömés-up veszi a régi, és a rosszabb kiadó.

2.22

És senki sem tölt új bort régi tömlőkbe; különben az új bor is tört a bőr, valamint a bor- és a bőr elveszett; de meg kell tenni az új bort új.

2.23

Ez történt a szombati, hogy ő ment keresztül a búzamezők. A tanítványai, az úton, elkezdte tépni a fülét.

2.24

A farizeusok mondának néki: Ímé, miért csinálják a mit nem szabad szombatnapon?

2.25

Jézus így válaszolt nekik: Sohasem olvastátok, mit tett Dávid, amikor szüksége volt és éhes volt, ő és akik vele voltak;

2.26

Hogyan ment be az Isten házába az időben Abjátár főpap, és megette a kenyerek, amely lehetővé tette a papok enni, és adott azoknak is, akik vele voltak?

2.27

Azt mondta nekik: A szombat lőn az emberért, nem az ember a szombatot,

2.28

így az embernek Fia is Ura a szombatnak.

Mark 3

3.1

És ismét beméne a zsinagógába. És volt egy ember, aki a béna kezű.

3.2

Úgy nézte, hogy vajon meggyógyítja-é szombatnapon; hogy vádolhassák őt.

3.3

És Jézus azt mondta, hogy az az ember, aki a béna kezű: Kelj fel, a közepén.

3.4

Aztán így szólt hozzájuk: Ha szabad-e szombaton jót vagy rosszat tenni, életet menteni vagy kioltani? De azok hallgatnak vala.

3.5

Szóval, körülnézett őket haraggal, bánkódván szívük keménysége miatt, monda az embernek: Nyújtsd ki a kezedet. Ő kinyújtotta, és meggyógyult a keze helyreállt.

3.6

A farizeusok kimentek, és azonnal tanácsot tartván a Heródes pártiak, hogyan kell elpusztítani őt.

3.7

Jézus visszavonult a tenger tanítványaival. A nagy sokaság követte őt Galileából;

3.8

és Júdeában és Jeruzsálemben, és Idumeából és a Jordánon túlról, és Tirus és Sidon, nagy sokaság, hallás mindazt, amit tett, odament hozzá.

3.9

Arra utasította tanítványait, hogy mindig a rendelkezésére áll egy kis csónakot, hogy ne kell nyomni a tömeg.

3.10

Mert azt sok embert meggyógyított, akik betegek valának nyomni rá, hogy megérintse.

3.11

A tisztátalan lelkek is, mikor meglátták őt, leborult előtte, és így kiáltott: Ön az Isten Fia.

3.12

De szigorúan figyelmeztette őket, hogy nem őt ismertté.

3.13

Felment a hegyen; Felhívta azoknak akart, és azok odamentek hozzá.

3.14

Ő nevezi ki tizenkét, hogy vele legyenek,

3.15

és elküldi őket, hogy hirdessék a hatalmat űzöm ki az ördögöket.

3.16

Itt létrehozza a tizenkét: Simon, akit Péter nevű;

3.17

Jacques, Zebedeus fiát és Jánost a testvére Jacques, akinek ő adta a nevét Boanerges, ami azt jelenti, fia Thunder;

3.18

André; Philippe; Bertalan; Matthew; Thomas; Jacques, Alfeus fia;Thaddeus; Simon a kánaáni;

3.19

és Júdás Júdást, a ki el is árulta őt.

3.20

Bementek a házba, és a sokaság jő újra együtt, úgy, hogy még csak nem is eszik kenyeret.

3.21

A szülők Jézus meghallotta, mi történt, jött, hogy megragadják őt; mert azt mondják, hogy magán kívül van.

3.22

Az írástudók, akik Jeruzsálemből jöttek vala le azt mondta, ő Belzebúb van vele; ez a herceg a démonok, hogy ő kiűzi a démonokat.

3.23

Jézus hívta őket, és ezt mondta nekik példázatokban miként tud Sátánt kiűzni?

3.24

Ha egy királyság meghasonlik önmagával, az a királyság nem bírja;

3.25

Ha egy ház meghasonlik önmagával, az a ház nem tud állni.

3.26

Ha a Sátán nőtt önmaga ellen, aki meghasonlott, nem maradhat meg, de ez az egész neki.

3.27

Senki sem léphet be a házba egy erős ember, és rontja a termékek, kivéve először kötődnek az erős embert; akkor rabolja ki annak házát.

3.28

Én az igazat megvallva, minden bűn megbocsáttatik fia férfiak, és bármit istenkáromlásokat úgy kimondani;

3.29

de aki káromolja a Szentlélek soha nem megbocsátás, hanem bűnös örök bűn.

3.30

Azt mondta, ez azért, mert azt mondta, ő tisztátalan lélek.

3.31

Ott jött, majd az anyja és testvérei jött, és kint, elküldtek, és felszólította őt.

3.32

A nézőtéren ült körülötte, és monda: Ímé a te anyád és testvéreid kívül keresnek.

3.33

És monda: Ki az én anyám, és kik az én testvéreim?

3.34

Aztán ránézett azok ülnek körül néki: Ímé, azt mondja, az én anyám és az én testvéreim.

3.35

Mert aki cselekszi az Isten akaratát, az az én testvérem, nővérem és anyám.

Mark 4

4.1

Ismét kezde tanítani a tenger mellett. Nagy tömeg gyűlt össze körülötte, ő ment, és leült egy csónakban a tengeren. Az egész tömeg volt a földön.

4.2

Ő tanította őket sok mindent példázatokban, és azt mondta nékik tanításában:

4.3

Figyelj. A magvető kiment vetni.

4.4

Amint vetett, némely mag esett az ösvényen, és a madarak jöttek, és megette fel.

4.5

Néhány esett a köves, hol nem sok földje; Azonnal meg felugrott, mert nem volt mélyen a földben;

4.6

de amikor a nap felkelt, elsüle és elszáradt gyökereit.

4.7

És néhány tövis közé esett, és a tövisek nőtt fel, és megfulladt azt, és nem ada gyümölcsöt.

4.8

Némely pedig a jó földbe, és a kapott gyümölcstermesztés, és egyre nagyobb, és így harminc, hatvan, és százszorosan.

4.9

Aztán azt mondta: Akinek van füle a hallásra.

4.10

Amikor egyedül volt, a körülötte lévők a tizenkettővel kérdeztük a példázatokat.

4.11

Azt mondta nekik: Nektek adatott meg a rejtélyt, az Isten országát; de azok számára, ezen kívül minden példázatokban;

4.12

Hogy nézvén nézzenek és ne lássanak, és hallván hallani, és nem érti, hogy meg ne térjenek, és bűneik kell bocsánatot őket.

4.13

Azt mondta nekik: Nem értitek ezt a példázatot? Hogyan fogja érteni a többi példázatot?

4.14

A magvető vet a szót.

4.15

Egyesek az ösvényen, ahol a ígét; ha meghallják, azonnal eljő a Sátán és elragadja a szót, hogy vettetett őket.

4.16

Más, hasonlóan, vetnek, köves talajon; ha meghallják a szót, azonnal megkapja azt nagy örömmel;

4.17

de nincs bennük gyökere, hanem elviselni, és ha baj van, vagy üldözés támad az ige miatt, azonnal megbotránkoznak.

4.18

Mások tövisek közé vetettek; ők azok, akik hallják az igét,

4.19

de a gondok, a kor és a gazdagság csalárdsága és kívánságaival más dolog, elfojtják az ígét, így terméketlen.

4.20

Mások vetik a jó földbe; ők azok, akik hallják az igét, és elfogadja azt, és gyümölcsöt, harminc, hatvan, és százszorosan.

4.21

Azt mondta nekik, Hozd el valaki lámpát és tedd a véka alá, vagy az ágy alá? Hát nem hozott egy állványra?

4.22

Mert nincs semmi fedett, hogy nem hozhatók nyilvánosságra, sem semmi titok, hogy nem fedhető fel.

4.23

Ha valakinek van füle a hallásra, hallja.

4.24

Azt mondta nekik: Vigyázzatok, amit hallasz. Az intézkedés lehet mérni fogják kiszolgálni, és megadatik neked.

4.25

Mert minden, a ki; hanem azt, akinek nem kell elvenni, a mije van.

4.26

Azt mondta: Úgy van az Isten országa, mint mikor az ember beveti a magot a földbe;

4.27

hogy ő alszik, vagy karóra, nappal és éjjel, a mag pedig kihajt és növekszik, ő se tudja, hogyan.

4.28

A föld termel önmagában, először füvet, azután kalászt, azután teljes kiőrlésű a fülben;

4.29

és, ha a gyümölcs megérett, ő hozza a sarlót, mert itt az aratás elérkezett.

4.30

És monda: Mi legyen összehasonlítani az Isten országát, vagy milyen példázatot jó?

4.31

Olyan ez, mint egy mustármag, amely, ha bevetett föld, a legkisebb valamennyi mag a földön;

4.32

Még ha azt vetik felnő és nagyobb lesz, mint minden növényt, és hozza elő nagy ágakat, így a madarak a levegő nyújthat alatt árnyékban.

4.33

És sok példázatokat, mint ez megszólalt a szót, mert tudták, hogy ezt hallom.

4.34

Nem szólt hozzájuk nélkül példázatot; de magántulajdonban magyarázta mindent a tanítványainak.

4.35

Ugyanezen a napon, este, Jézus azt mondta: Menjünk át a másik oldalra.

4.36

Miután elutasította a tömeg, úgy vitte be a hajót, ahol volt; akadtak olyanok is, csónakok vele.

4.37

És támada nagy vihar, a hullámok pedig becsapnak vala a hajóba, annyira, hogy már most tele van.

4.38

És ő alszik a farában a párnára. Úgy ébredtem rá, és azt mondta neki: Mester, CaRest é, hogy elveszünk?

4.39

Felkelt, megdorgálta a szelet és monda a tengernek, Béke! fogd be! És elállt a szél, és lőn nagy csendesség.

4.40

Azt mondta nekik: Miért vagytok ily félénkek? Hogy van nincsen hitetek?

4.41

És nagyon megfélemlének, és azt mondták egymásnak: Kicsoda hát ez, hogy még engedelmeskedik a szél és a tenger?

Mark 5

5.1

Elérték a másik oldalon a tenger, az országban a Gadarenes.

5.2

És amikor a hajóból, ott találkoztam vele egy férfiú, ki a sírok, és tisztátalan lélek.

5.3

Ki volt ő lakása a sírboltokban, és senki sem tudta kötni vele még a lánc.

5.4

Mert sokszor volt bilincseket és láncokat kötözték, de eltörte a láncok és törött a bilincseket, és senki sem volt ereje legyőzni őt.

5.5

Mindig éjjel-nappal a sírboltokban és a hegyekben, sírás és vágás magát kövekkel.

5.6

Mikor pedig Jézust messziről, rohant, és imádták őt,

5.7

és sírt hangosan: Mit csinált velem és veled, Jézus, a Fiú a Magasságos Isten? Könyörgöm az Isten nevét, ne gyötörj engem.

5.8

Mert ezt mondja vala néki: Eredj ki a férfi, tisztátalan lélek!

5.9

És megkérdezte tőle: Mi a neved? Légió a nevem, azt felelte, mert sokan vagyunk.

5.10

És könyörgött neki, hogy ne küldje el őket az országból.

5.11

Voltak, hogy a hegyekben egy nagy disznónyáj etetés.

5.12

És az ördögök kérik vala őt, mondván: Küldj minket a sertések, hogy menjünk be őket.

5.13

Hagyta őket. A tisztátalan lelkek jött ki, és belépett a sertések és a nyáj futott hevesen le a meredek helyen a tengerbe: ott mintegy kétezer, és megfullada a tengerben.

5.14

Azok, akik etetik őket elmenekültek, és azt mondta, hogy a városban és vidéken. Az emberek mentek, hogy megnézzék, mi történt.

5.15

Azért jöttek, hogy Jézus, és látta, hogy a démoni, aki volt a légió, ül, felöltözve és eszénél; és féltek.

5.16

Azok, akik látták, hogy mi történt azt mondta nekik, hogy mi történt a démoni és a sertés.

5.17

Aztán kezdtek könyörögni Jézushoz, hogy hagyják el a területet.

5.18

Ahogy bemászott a csónakba, aki már ördöngős engedélyt kért, hogy maradjak vele.

5.19

Jézus nem engedte, de azt mondta neki: Menj a ház, hogy, és mondd el, mennyire tett az Úr, és hogyan könyörült rajtad.

5.20

Elment, és elkezdte hirdetni a Dekapóliszon, amit Jézus tett érte. És csodálkoztak.

5.21

Jézus a hajó visszatért a másik oldalra, a nagy tömeg gyűlt össze körülötte. Ő volt a tenger mellett.

5.22

Aztán jött az egyik az uralkodók a zsinagóga nevű Jairus, aki, miután betekintést, lábához esék,

5.23

és adta neki ezt a sürgős kérése: A kislányom végén, gyere, ő határozza kezét, így meggyógyuljon és éljen.

5.24

Jézus elment vele. Nagy tömeg követte, és megnyomta.

5.25

Most volt egy nő, aki vérfolyásban tizenkét év.

5.26

Ő szenvedett sok mindent sok orvos, és mindent elköltött ő volt, és ő semmit javították, de inkább még rosszabbul lett volt.

5.27

Miután hallott Jézus, jött a tömeg mögött, és megérintette a ruháját.

5.28

Mert azt mondta: Ha csak érintse meg a ruháit, én leszek az egész.

5.29

Abban a pillanatban vérveszteség megállt, és érezte testében, hogy kigyógyult belőle megpróbáltatás.

5.30

Jézus azonnal tudta magában, hogy erény ment ki belőle; és fordult a tömeg, monda: Kicsoda illeté az én ruháimat?

5.31

Az ő tanítványai közül monda néki: Látod, hogy a sokaság szorít össze téged, és azt mondod: Ki érintett meg?

5.32

És úgy nézett körül, hogy ki csinálta.

5.33

De az asszony félve és remegve, tudva, hogy mi történt vele, jött és lábához esék, és elmondta neki a teljes igazságot.

5.34

Jézus pedig monda néki: Leányom, a te hited megtartott téged; Eredj el békével, és legyen teljes a te pestis.

5.35

Mikor még a szó szájában vala, jött az uralkodó a zsinagóga, amely azt mondta, Meghalt a leányod; Ezért a Mester minden további?

5.36

De Jézus, függetlenül attól, hogy ezeket a szavakat, azt mondta, hogy az uralkodó a zsinagóga: Ne félj, csak higyj.

5.37

És ő nem engedtek hogy kísérje el őt, csak Pétert, Jacques és John testvérét Jacques.

5.38

Megérkeztek a házat a zsinagóga fejének, és látá a zűrzavart, és az emberek sírás és jajgatás.

5.39

Bement, és azt mondta nekik: Miért teszitek ezt felhajtás, és miért sírsz?A gyermek nem halt meg, hanem alszik.

5.40

És kinevették őt. Aztán, miután fel mindet, felveszi vele az apa és az anya a gyermek, és azok, aki vele volt, és bement, ahol a gyermek.

5.41

A férfi megragadta a kezét, és azt mondta, Talitha koumi, vagyis kislány, kelj fel, mondom.

5.42

Azonnal a lány felállt, és sétálni kezdett; mert tizenkét éves volt. És ők nagyban csodálkozott.

5.43

És megparancsolá nékik, hogy senki meg ne tudja és azt mondta nekik, hogy teret adnak a lány.

Mark 6

6.1

Jézus ott hagyott és elment hazájába. Tanítványai követték őt.

6.2

Amikor a szombat jött, tanítani kezdett a zsinagógában. Sokan, akik hallgatták, mind csodálkozni, mondván: Hogyan jött ez az ember ezeket a dolgokat? Mi a bölcsesség, ami adatott neki, és hogy egy ilyen hatalmas építményt kovácsolta a kezét?

6.3

Nem ez az ács, Mária fia, a testvére Jacques Joseph, Júdás és Simon? És testvérei, ők nem itt velünk? És ez volt számukra megsértődött.

6.4

Jézus pedig monda nékik: Nincs próféta tisztesség nélkül csak a szülővárosában, a rokonai között és a saját házában.

6.5

Nem tudta megtenni minden csodát, kivéve, hogy ő rátette kezét néhány beteg emberek, és meggyógyította őket.

6.6

És csodálkozik hitetlenségük miatt. Jézus járta a falvakat tanítás.

6.7

Aztán hívta a tizenkettőt, és kezdé őket kettesével, így nekik hatalmat a tisztátalan lelkek.

6.8

Utasította őket, hogy semmi sem az útra, kivéve a személyzet; A se kenyeret, se táskát, se pénzt az övek;

6.9

a szandálokat, és nem hozott két tunikák.

6.10

Aztán így szólt hozzájuk: In betértek egy házba, maradj ott, amíg nem térhetnek el ott.

6.11

És, ha van valahol az emberek, akik nem kapnak Ön vagy hallgat meg, távolítsa el magát ott, rázza le a port a lábad, bizonyságul nékik.

6.12

És mentek, és prédikáltak bűnbánat.

6.13

Lökték el sok ördögöt, és olajjal sok beteget és meggyógyult.

6.14

Heródes király meghallotta Jézus, akinek a neve vált ismertté, és azt mondta: Keresztelő János támadt fel a halálból, és ezért ez rajta keresztül csodákat.

6.15

Mások azt mondták, hogy Illés. És mások azt mondta, ő próféta, mint egy a próféták.

6.16

De amikor Heródes ezt meghallotta, azt mondta, John, akit lefejeztek, ő az, aki feltámadt.

6.17

Mert maga Heródes letartóztatták John, és megkötözték őt a börtönben miatt Heródiás felesége Philip testvére, mert feleségül vette őt,

6.18

John azt mondta neki: Nem megengedett néked a testvéred feleségével.

6.19

Heródiás tűzött maga ellene, és a kívánt megölni.

6.20

De nem tudta; Mert Heródes félt Jánostól, mert tudta, hogy legyen egy igazságos és szent ember; ő védett, és meghallgatása után neki, ő sok mindent, és örömest hallgatja vala őt.

6.21

És amikor egy alkalmatos nap jön, hogy Heródes a születésnapján lakomát, hogy ő urak, nagy kapitányok, és vezető birtokait Galileába.

6.22

A lánya Heródiás bejött a szobába; táncolt, és Heródesnek és a vendégeknek. A király azt mondta a leánynak: Kérj tőlem, a mit akarsz, és megadom.

6.23

És megesküdött Mit kérsz tőlem, adok neked, még ha országom felét is.

6.24

Hogy ki, azt mondta, hogy ő anyjának: Mit kérjek? És azt mondta: A fej János.

6.25

Ő azonnal sietett a király és azt mondta neki ezt a kérést: Azt akarom, hogy adjon nekem egyszerre egy tálban a fejét Keresztelő János.

6.26

A király volt, sajnálom; hanem azért, mert az ő eskük és a vendégek, ő nem utasította el.

6.27

Elküldte a helyszínen egy őr, és megparancsolta, hogy a fejét Keresztelő János.

6.28

Az őr elment és lefejezte őt a börtönben, és elhozta a fejét egy tálban. Ő adta a lányt, és a lány odaadta anyjának.

6.29

És az ő tanítványai ezt meghallották, eljöttek, fogta a testet, és letette egy sírba.

6.30

Az apostolok összegyűltek Jézushoz, és azt mondta neki, minden, amit tettek és minden tanítottak.

6.31

Jézus azt mondta nekik: Gyertek valamely puszta helyre, és pihenj egy kicsit. Mert sokan jönnek-mennek, és még csak nem is volt ideje enni.

6.32

Szóval kimentek egy csónakban, hogy menjen el egy elhagyatott helyre.

6.33

Sokan látták őket megy, és felismerte őket, és mind a városok gyalog futott előttük az a hely, hová mennek.

6.34

Amikor kiment a partra, meglátta a nagy sokaságot, és pedig megszánván őket, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok; és tanítani kezdte őket sok mindenre.

6.35

Mivel az óra már késő volt, tanítványai odamentek hozzá, és azt mondta, ez a hely sivatagban, és az idő már elmúlt;

6.36

Bocsásd el őket, hogy menjenek be az országba és falvak körül, és vásárolni maguknak valamit enni.

6.37

Jézus így válaszolt nekik: Adjatok nékik ti enni. De azt mondták neki, Menjünk, és vegyünk kenyeret kétszáz penny, és adjon nekik valamit enni?

6.38

Azt mondta nekik: Hány kenyeretek van? Ellenőrizze. Tudták, mondának: Öt, és két halunk.

6.39

És megparancsolta nekik, hogy ültessenek le mindenkit csoportonként a zöld fű,

6.40

és leültek sor száz és ötven.

6.41

Ő vette az öt kenyeret és a két halat, és szemeit az égre, hálát adott.Aztán kitört a kenyereket, és odaadta a tanítványoknak, hogy a tömeg előtt. Ő is megosztott a két halat közöttük.

6.42

Mindannyian ettek és tele voltak,

6.43

és elvitték tizenkét tele kosárral darab kenyeret, és mi maradt a hal.

6.44

Azok, akik ettek a kenyereket, ötezren voltak férfiak.

6.45

Azonnal Jézus a tanítványai hajóba szálljanak, és menjenek el vele a túlsó partra Betszaidába, míg ő a sokaságot elbocsátja.

6.46

Mikor visszatért, ő felment a hegyre imádkozni.

6.47

Amikor beesteledett, a hajó a tenger közepén, és ő egymaga a szárazon.

6.48

Látta őket robotoló evezős; a szél szembe. A negyedik szakában az éjszaka jött hozzájuk, a tengeren járva, és telt volna el azóta.

6.49

Amikor meglátták őt a tengeren jár, azt vélték, hogy ez egy kísértet, és felkiáltott;

6.50

mert mindnyájan látják őt, és volt problémás. És Jézus azonnal szóla hozzájuk, mondván: Ne aggódj, ez én vagyok, ne féljetek!

6.51

Aztán elment hozzájuk a hajóba, elállt a szél. Ők voltak a maguk minden lenyűgözött, és csodálkoznak;

6.52

mert nem értette a kenyeret, mert a szíve mégis kemény.

6.53

Miután átkeltek, jöttek leszállni a Genezáreti, és leszálltak.

6.54

Amikor már ki a csónakból, emberek, miután azonnal felismerte őt,

6.55

futott körül, és elkezdtek, hogy a beteg a szőnyeg, hogy bárhol is hallottam,.

6.56

Akárhol is lépett, a falvakba vagy városokba vagy ország, tevék a beteg a piacterek, és könyörgött, hogy esetleg csak érintse a ruhája szegélyét. És mindenki, aki megérintette meggyógyultak.

Mark 7

7.1

A farizeusok és az írástudók, jön a jeruzsálemi összegyűltek Jézushoz.

7.2

Látták néhány tanítványával esznek kenyeret tisztátalanná kezét, vagyis, nem mosott.

7.3

Mert a farizeusok és a zsidók mind nem eszik, hacsak nem mossanak kezet, a hagyomány szerint a vének;

7.4

és amikor jönnek a piacról nem eszik, hacsak nem mossa. Még mindig van egy csomó más dolog van, mint a mosás csészék, korsók és rézedényeket.

7.5

És a farizeusok és az írástudók megkérdezte tőle, miért a tanítványok nem követi a hagyományt a vének, de megeszik a kenyeret mosatlan kézzel?

7.6

Jézus így válaszolt: Képmutatók, jól tette Ésaiás prófétált, a mint meg van írva: Ez a nép megtisztel a szájukat, de szíve távol van tőlem.

7.7

Pedig hiába tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak az embereknek parancsolatai.

7.8

Mert félretéve a parancsolat az Isten, ti tartsa a hagyományt a férfiak.

7.9

Azt mondta nekik, szépen félre teszitek az Isten parancsolatát, ne a saját hagyománya.

7.10

Mert Mózes azt mondotta: Tiszteld atyádat és anyádat; és, aki megátkozza apját vagy anyját, halállal lakoljon.

7.11

De azt mondja: Ha valaki ezt mondja atyjának vagy anyjának: Mit tudtam volna tőlem van Corban, azaz, Istennek tett felajánlás,

7.12

akkor már nem engedte semmit az apja vagy az anyja,

7.13

Így az Isten szava által a hagyományt, amely már hozott. És akkor nem sok más ilyen dolgok.

7.14

Ezután hívta a népet vele, azt mondta: Hallgass meg minden, és megérteni.

7.15

Semmi sem kívül az ember, hogy kössenek vele is bemocskolják őt; de mi jön ki az ember, hogy mit beszennyezi vele.

7.16

Ha valakinek van füle a hallásra, hallja.

7.17

Amikor belépett a házba, távol a tömegtől, ő tanítványai megkérdezték tőle a példázatot.

7.18

Azt mondta nekik: Te is, te ostoba? Hát nem érted, hogy semmi, hogy belép kívülről egy férfi bemocskolják őt;

7.19

Mert nem a szívébe megy be, hanem a hasába, és kimegy a tervezetet, űzik élelmiszerek.

7.20

Azt mondta, mi jön ki az ember, hogy mit szennyezi a férfi.

7.21

Mert onnan belülről, az emberek szívéből származnak a gonosz gondolatok, házasságtörések, paráznaságok, gyilkosságok,

7.22

lopások, kapzsiság, gonoszságok, álnokság, szemérmetlenség, gonosz szem, káromlás, kevélység, bolondság.

7,23

Mindezek a gonosz dolgokat belülről jönnek, és tisztátalanná az embert.

7.24

Elmenvén onnét Jézus, és elméne Tirus és Sidon. Belépett a házba, és nem lenne az ember tudja, de nem lehetett rejtette.

7,25

Egy asszony, akinek a kislánya tisztátalan lélek, hallottam róla, eljött és lábához esék.

7,26

A nő görög, Syrophoenician eredetű. Könyörgött neki, hogy a leadott démon ki a lányát. Jézus azt mondta,

7,27

Hagyja, hogy a gyerekek először betölteni: mert ez nem jó, hogy a gyermekek eledelét dobd a kutyák.

7.28

Igen, Uram, azt válaszolta neki, de a kutyák esznek az asztal alatt a gyermekek morzsákat.

7.29

Aztán azt mondta, azért, mert ez a szokás mondani, a démon elhagyta a lányát.

7.30

És amikor hazament, ott találta a gyermeket az ágyon fekvő, a démon kiment.

7.31

Jézus elhagyta a régiót Tírusz, és jött át Sidon a Galileai-tenger, a határok átlépését Dekapolis.

7.32

Hoztak neki egy süket ember, aki nehezen beszélt, és kérlek, hogy feküdt a kezét.

7.33

Ő vitte félre a tömegből, ujjait a fülét, és megérintette a nyelvét a saját nyál;

7,34

Aztán felnézett az égre, sóhajtott, és azt mondta, Ephphatha, vagyis, nyitott magad.

7,35

És a füle megnyitott, a nyelve felszabadult, és ő beszélt nagyon jól.

7.36

Jézus megparancsolta nekik, hogy ne mondja el senkinek; de minél jobban fel őket, annál inkább hirdették meg.

7.37

Ők voltak szerfelett csodálkozott, mondván, ezt mondván mindent;mellette még a süketek hallanak, és a néma beszélni.

Mark 8

8.1

Azokban a napokban, sokaság lévén egyesítik, és nem volt mit enniök, magához szólította Jézus az ő tanítványait, és így szólt hozzájuk:

8.2

Szánakozom a sokaság, mert három napja immár, hogy velem vannak, és nincs mit enni.

8.3

Ha valaki küld haza őket böjt erők kimaradt az utat; mert néhány közülük származott messzire.

8.4

A tanítványai válaszolt neki: Hogy lehet egy ember kielégíteni ezeket az embereket kenyérrel itt e pusztában?

8.5

Jézus megkérdezte őket: Hány kenyeretek van? Hét, felelték.

8.6

És megparancsolta a sokaságnak, hogy üljenek le, ő vette a hét kenyeret, hálát adott, és a fék, és adá az ő tanítványainak terjeszteni; és állítsa őket a tömeg előtt.

8.7

Volt egy kevés kis hal, és Jézus hálát adott, szintén a forgalmazás.

8.8

Ettek és tele voltak: és fölszedék hét teli kosárral a darabok maradtak.

8.9

Ők voltak mintegy négyezer. És ő küldte őket.

8.10

Azonnal bejutott a hajó tanítványaival, és méne részei Dalmanutha.

8.11

A farizeusok jött ki, és vitatkozni kezdett Jézussal, és tesztelni vele, kérte tőle mennyei jelt.

8.12

És nagyot sóhajtott lelkében, és monda: Mit jelent ez generációs keresik a jele? Én az igazat megvallva, nem fog adni annak a jele, hogy ez a generáció.

8.13

És otthagyta őket, és belép a csónakot, távozott a másik oldalon.

8.14

És hogy elfelejtettek kenyeret vinni; hogy volt egy velük a hajóban.

8.15

És meghagyá nékik, mondván: Vigyázzatok és óvakodjatok a farizeusok kovászától és a Heródes kovászától.

8.16

Azok pedig tanakodnak egymás közt, mondván: Ez azért van, mert nincs kenyér.

8.17

Jézus pedig látván azt mondta nekik: Miért érvelni, hogy nincs kenyér?Ön még nem érti, és nem érted?

8.18

Előfordult edzett szív? Miután a szemét, nem látod? És miután fülei, nem hallotok-é? És nem emlékeztek?

8.19

Mikor az öt kenyeret megszegtem az ötezer, hány kosarat darabokkal tele kezdted el? Tizenkét, felelték.

8.20

És amikor kitört a hét kenyeret a négyezer, hány kosarat darabokkal tele kezdted el? Hét, felelték.

8.21

És monda: Nem érted még?

8.22

Jöttek Betszaidába; és hozának néki egy vak ember, úgy könyörgött neki, hogy megérintse.

8.23

Elvette a vaknak kezét, és vezette a falun kívül; és amikor köpte a szemét, rátette kezét, és megkérdezte tőle, nem látott semmit.

8.24

Úgy nézett ki, és azt mondta: Látom az embereket, mert látom őket, mint a fák séta.

8.25

Kezét ismét a szemére; és amikor őt meg, s helyreállították, és látta, hogy mindent tisztán.

8.26

És ő küldte a házába, mondván, ne menj a faluba.

8,27

Jézus elment tanítványaival, a városok Caesarea Philippi megkérdezte őket, ahogy ezt a kérdést: Kinek mondanak az emberek, hogy én vagyok?

8.28

Azt válaszolták, Keresztelő János; némelyek Illésnek, mások pedig egynek a próféták.

8.29

És te, őket kérdezte, akik azt mondják, hogy én vagyok? Péter válaszolt neki: Te vagy a Krisztus.

8.30

Jézus figyelmeztette őket, hogy ne mondják ezt tőle senki.

8.31

Aztán elkezdte tanítani őket, hogy az Emberfiának sokat kell szenvednie, és el kell utasítani a vének, főpapok és írástudók, és megöletni, és hogy három nap után feltámad.

8.32

Azt mondta, hogy ezt nyilván mondja. És Peter félrevonta és kezdte szemrehányást neki.

8.33

De Jézus fordult, és az ő tanítványaira, megdorgálta Pétert, mondván: Távozz tőlem, Sátán! mert nem tudja megérteni a dolgokat az Isten, akkor is csak ember gondolatait.

8.34

És ő hívta a sokaságot tanítványaival, azt mondta: Ha valaki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye föl keresztjét és kövessen engem.

8.35

Mert aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt, de aki elveszíti életét én érettem és az evangéliumért, megmenti azt.

8.36

És mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, de elveszíti a lelkét?

8.37

Mit adhat az ember cserébe a lelkéért?

8.38

Mert valaki szégyell engem és az én beszédeimet e parázna és bűnös nemzetség között, az embernek Fia is szégyellni fogja őt, amikor eljön az ő Atyja dicsőségében a szent angyalokkal.

Mark 9

9.1

Azt mondta nekik: Én az igazat megvallva, olyanok is, akik itt vannak, nem kóstol halált előtt látják az Isten országa eljött hatalommal.

9.2

És hat nap múlva Jézus maga mellé vette Pétert, Jacques és John, és kivezeti őket egy magas hegyre. Ő volt elõttök;

9.3

ő ruháit lett csillogó, intenzíven fehér, nincs teljesebb a földön is fehéríteni őket.

9.4

Illés és Mózes megjelent nekik, beszélgettek Jézussal.

9.5

Péter pedig felelvén, monda Jézusnak: Mester, jó, hogy itt vagyunk;Engedje meg, hogy három sátrat: egyet neked, egyet Mózesnek és egyet Illésnek.

9.6

Mert nem tudta, mit mondjon, mert féltek.

9.7

A felhő borítá be őket, és a felhőből szózat: Ez az én szeretett Fiam, figyelj rá!

9.8

És hirtelen keres köröskörül, és látták, hogy Jézus csak velük.

9.9

Ahogy jöttek lefelé a hegyről, megparancsolá nékik, hogy senkinek ne mondják, amit láttak, amíg az Emberfia feltámadt a halálból.

9.10

Ők tartják ezt a szót magukat, megkérdőjelezi, hogy mit tesz a halálból feltámadni.

9.11

A tanítványai megkérdezték tőle: Miért mondják az írástudók, hogy előbb Illésnek kell eljönnie?

9.12

Azt felelte, Illés nem jön először, és helyreállít mindent. És miért van az megírva, az embernek Fia, hogy sokat kell szenvednie és szabad lebecsülni?

9.13

De mondom néktek, hogy Illés is eljött, és ők bántak vele, mert tetszett, ahogy meg van írva róla.

9.14

Amikor jöttek a tanítványok látták, körülöttük egy nagy sokaság, és írástudók vitatkozni velük.

9.15

Amint a tömeg látta, nagyban csodálkoztak, és fut, hogy köszöntse.

9.16

Megkérdezte tőlük, mit megvitatni velük?

9.17

És az egyik a tömeg így válaszolt neki: Mester, ide hoztam hozzád az én fiamat, aki a kiben néma lélek.

9.18

Ahol ez megragadja őt, hogy dobja őt le; habok és csikorgatja a fogát, és merevvé válik. Megkérdeztem a tanítványok, hogy űzzék ki, de nem tudták.

9.19

Faithless, Jézus azt mondta nekik, meddig leszek még veletek? meddig leszek szenvedni neked? Hozd ide hozzám. Úgy hoztak neki.

9.20

És amint meglátta őt, a szellem vonaglott vele; leesett a földre, és élvezte a habzást.

9.21

Megkérdezte az apját, Mióta ilyen volt vele? Gyermekkora óta felelte.

9.22

És ofttimes azt vetette őt a tűz és a víz, hogy elpusztítsa őt. De ha meg tudod csinálni semmit, jönnek a segítségünkre, könyörül rajtunk.

9.23

Jézus pedig monda néki: Ha hiheted … Minden lehetséges annak, aki hisz.

9.24

Azonnal a fiú apja kiáltott fel, azt hiszem! segíts meg én hitetlenség!

9.25

Jézus látta, hogy a nép rohant, megdorgálta a tisztátalan lelket, mondván néki: süket és néma szellem, megparancsolom neked, menj ki belőle, és többé.

9.26

És kijött, sikoltozva, és remegett a nagy erőszakot. Ő lett a halottak közül, hogy sokan azt mondták, hogy meghalt.

9.27

Jézus azonban megfogta a kezét, és felemelte őt. És ott állt.

9.28

Amikor pedig bement vala a házba, tanítványai kérték őt külön Miért nem kiűzni?

9.29

Azt mondta nekik: Ez a fajta jöhet ki csak imádsággal.

9.30

Elhagyták onnan, és áthaladt Galileába. Jézus nem akarta, hogy bárki megtudja.

9.31

Mert tanítja vala tanítványait, és ezt mondta nekik: Az Emberfia kell kezére a férfiak; megölik őt, és három nappal azt követően, hogy halálra, ő fog emelkedni.

9.32

De ők nem értik a mondás, és féltek őt megkérdezni.

9.33

Ők elmentek Kapernaumba. Amikor a ház arra kérte őket, Mit megbeszélése az úton?

9.34

De hallgatott, mert nem vitatta egymás között, hogy ki volt a legnagyobb.

9.35

Aztán leült, az úgynevezett a tizenkettőt, és így szólt hozzájuk: Ha valaki első akar lenni, az legyen az utolsó minden és mindenki szolgája.

9.36

És vett egy kis gyermeket, és még neki áll közöttük, és vesz neki a karjába, azt mondta:

9.37

Aki üdvözli az én nevemben egy ilyen gyermek kap magam; és aki engem befogad, kap nem nekem, de aki engem küldött.

9.38

John azt mondta neki: Mester, láttunk valakit űzött ki a te nevedben ördögöket; és mi megtiltotta neki, mert nem követ minket.

9.39

Ne ments Jézus azt mondta, azért, mert nincs ember, amely csodát tenni az én nevemben mindjárt gonoszul szólhatna rólam.

9.40

Aki nincs ellenünk, az velünk van.

9.41

És ha valaki ad, hogy igyon egy pohár vizet az én nevemben, mert tartoznak Krisztus, mondom néktek, el nem vesztheti jutalmát.

9.42

De ha valaki megbotránkoztat egyet e kicsinyek közül, akik hisznek, hogy jobb lenne neki, hogy kössenek a nyakára egy nagy malomkövet, és ő a tengerbe vetik.

9.43

Ha a kezed visz bűnre, vágd le; Ez jobb néked csonkán bemenned az életre,

9.44

mint két kézzel menned a gyehennára, a tűzbe, hogy soha nem kell oltani.

9.45

És ha az egyik lábad botránkoztat meg téged, vágd le; jobb, ha be az életre sánta,

9.46

mint két lábbal vetnek a gyehennára, a tűz, amely soha nem kell oltani.

9.47

És ha a te szemed visz bűnre, vájd ki; jobb, ha be az Isten országába, egy szem, mint ha két szemmel és gyehennára vettessék,

9.48

ahol féreg nem hal meg, és a tűz nem alszik.

9.49

Minden sózatik tűzzel.

9.50

Jó a só; de ha a só elvesztette ízét, mivel akarata ti szezonban?

(9.51)

Legyen bennetek só, és legyetek békében egymással.

Mark 10

10.1

Elmenvén onnét Jézus, és úgy jön be a partok Júdea, a Jordánon túl. A tömeg gyűlt össze ismét a közelébe, és mint mindig, ismét kezde tanítani.

10.2

A farizeusok és, hogy teszteljék vele, megkérdezték tőle, Szabad-é az embernek az elválik a feleségétől.

10.3

Azt válaszolta: Hogy miket Mózes?

10.4

Mózes, azt mondták, szabad írni váló, és eltette.

10.5

És Jézus monda nékik: Azért, mert a ti szívetek keménysége miatt írta néktek ezt a parancsolatot.

10.6

De a teremtés kezdete, Isten őket hím és nőstény;

10.7

ez az, amiért a férfi elhagyja apját és anyját, és ragaszkodik feleségéhez,

10.8

és ketten egy test lesznek. Így már nem ketten vannak, de ezek egy test.

10.9

Szóval az ember nem választhatja szét, amit Isten összekötött.

10.10

Amikor már a házban a tanítványai megkérdezték tőle megint róla.

10.11

Azt mondta, Aki elbocsátja feleségét és mást vesz feleségül házasságtörést követ el ellene;

10.12

és ha ő férjét és hozzámegy egy másik, házasságtörést követ el.

10.13

És ők hozták a kisgyermekeket, hogy illesse őket. De a tanítványok elutasították azokat, hozta őket.

10.14

Jézus látta, felháborodott és azt mondta nekik hozzám Hagyja, hogy a kisgyermekeket, és ne akadályozzák őket; Az Isten országa tartozik, mint ezek.

10.15

Azt mondom nektek, aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy kisgyermek soha nem adja meg.

10.16

És ő vette a karjába, és megáldotta őket, kezeit őket.

10.17

Ahogy megy ki az útra, egy férfi rohant, és letérdelt előtte, Jó Mester, maga, megkérdezte, mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?

10.18

Jézus pedig monda néki: Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó az egy Istenen kívül.

10.19

A parancsolatokat tudod: Ne paráználkodjál; Ne ölj; Ne lopj; Ne tégy hamis tanúságot; Csalásra senkit; Tiszteld atyádat és anyádat.

10.20

Azt felelte néki: Mester, mindezeket én megtartottam ifjúságomtól.

10.21

Amikor Jézus reá szerette őt, és azt mondta, Ön nincs egy dolog; Menj, add el minden van, és oszd el a szegényeknek, és te kincsed lesz a mennyben. Aztán gyere és kövess engem.

10.22

De szomorú, hogy a mondás, és az elment szomorú; mert nagy vagyona volt.

10.23

Jézus pedig köröskörül, és monda tanítványainak: Mily nehezen mennek a kiknek gazdagságuk van lépnek az Isten országába!

10.24

A tanítványok csodálkoztak szavain. És, folytatása, azt mondta: Gyermekeim, nehéz azok számára, akik a gazdagságban bíznak meg az Isten országát!

10.25

Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak adja az Isten országába.

10.26

A tanítványok megdöbbentek és azt mondták egymásnak; És ki lehet menteni?

10.27

Jézus rájuk, és azt mondta, ez nem lehetséges, a férfiak, de nem az Istennél minden dolog lehetséges az Istennél.

10.28

Péter kezdé mondani néki; Íme, mi mindent elhagytunk, és követtünk téged.

10.29

Jézus így válaszolt: Mondom néktek, senki sincs, a ki elhagyta házát, miattam, és mivel a jó hír, a házát, vagy testvéreit, anyját vagy apját gyermekeit vagy földeket,

10.30

kapna százannyit most ebben az idõben, házakat, testvérek, anyák, gyermekeket és szántóföldeket, üldözésekkel, és a kor, hogy jöjjön, az örök élet.

10.31

Sok elsők pedig lesznek utolsók, és sok utolsók elsõk.

10.32

Ők voltak útban fel Jeruzsálembe, és Jézus előttük haladt. És csodálkoztak, és követi őt a félelemtől. És ő vette ismét a tizenkét félre, és elkezdte mondani nekik, mi fog történni vele:

10.33

Íme, felmegyünk Jeruzsálembe, és az Emberfia átadatik a főpapok és az írástudók. Ők halálra ítéli, és közlik vele, hogy a pogányok

10.34

Ők, kigúnyolják, köpni rajta, ostorozza őt, és megölik őt; és három nap múlva feltámad.

10.35

A Zebedeus fiát, Jacques és John odament Jézushoz, és így szólt hozzá: Mester, szeretnénk, ha nem értünk bármit kérünk tőled.

10.36

Azt mondta nekik: Mit akarsz, hogy cselekedjem veled?

10.37

Add meg nekünk, azt mondták, lehet ülni, egyiket a jobb, a másik pedig bal kezed felõl, a te dicsőség.

10,38

Jézus így válaszolt: Nem tudjátok, mit kértek. Te meg tudod inni a poharat, hogy én inni és a keresztséggel, a melylyel én megkeresztelve?Mi lehet, mondták.

10.39

És Jézus így válaszolt nekik: Igaz, hogy iszik a pohár, hogy iszom, és a keresztséggel, a melylyel én keresztelték;

10.40

de amikor ülni az én jobb vagy a bal oldalamon, ez nem tőlem függ, és meg kell adni, a kiknek elkészíttetett.

10,41

Amikor a tíz meghallotta, elkezdtek hogy felháborodott ellen Jacques és John.

10.42

Jézus hívta őket, és azt mondta, tudja, hogy azok, akik tekintik uralkodók a pogányok felettük, és a nagyok uralják.

10.43

Ez nem így van közöttetek. De ha valaki nagy lesz köztetek legyen a szolgátok;

10.44

és aki szeretne lenni közül elsőként kell lennie rabszolga minden.

10.45

Mert az embernek Fia sem azért jött, hogy szolgáljanak, hanem hogy szolgáljon, és adja az ő életét váltságul sokakért.

10.46

Jerikóba. És amikor kiment tanítványaival és nagy sokaság, a fia Timaiosz, Bartimeus, a vak koldus ült az út szélén.

10,47

Azt hallottam, hogy ez a Názáreti Jézus, sírni kezdett; Dávid Fia, Jézus, könyörülj rajtam!

10,48

Sok ráparancsolt, hogy elhallgattassa; de ő felkiáltott sokkal; Dávid Fia, könyörülj rajtam!

10.49

Jézus megállt és azt mondta, hívd. Felhívták a vakot, mondván néki: Bízzál, kelj fel, hív téged.

10.50

És dobta a kabátot, és felállt egy kötött, odament Jézushoz.

10.51

És Jézus monda néki: Mit akarsz, hogy tegyek veled? Rabbouni, válaszolta a vak ember, hogy lássam.

10.52

És monda néki Jézus: Menj el, a hited megmentett téged.

(10:53)

Azonnal jött meg a látása, és követi vala Jézust az úton.

Mark 11

11.1

Közeledtek Jeruzsálemhez, és azok közelében a Bethphage és Bethany, meg az Olajfák hegyén, Jézus elküldte két tanítványát,

11.2

ezt mondta nekik: Menjetek ebbe a faluba veled szemben, amint belépsz, akkor talál egy csikót kötve, melyen soha egy ember sem ült;Függetleníteni, és hozza azt.

11.3

Ha valaki azt mondja, « Miért csinálod ezt? mondjuk, « Az Úrnak szüksége van rá. És azonnal elbocsátja azt ide.

11.4

A tanítvány pedig elment, és megtalálta a csikót kötve ajtó közelébe, a nyílt utcán, és ők kibontotta.

11.5

Néhányan azok közül, akik ott voltak, így szólt hozzájuk: Mit csinálsz?Miért függetlenítése a csikót?

11.6

Azt válaszolták, ahogy Jézus mondta. És hadd menjen.

11.7

Ők hozták a csikót, hogy Jézus, amelyre sorsot ruháikat, és ő ráült.

11.8

Sokan terjedni a köpeny az úton, és mások elterjedt ágak ők vágták ki a mezőket.

11.9

Azok előre, és azok, akik követték Jézust kiabáltak Hozsánna! Áldott, aki jön az az Úr nevében!

11.10

Boldog az az eljövendő, a királyság a mi Atyánknak, Dávidnak! Hozsánna a magasságban!

11.11

Jézus belépett Jeruzsálembe, és bement a templomba. Amikor látta, ahogy az már késő, kiment Bethany a Tizenkét.

11.12

Másnap, mikor érkeznek Bethany, éhes volt.

11.13

Látva messziről egy fügefát, a mely leveles ment, hátha talál valamit; és mivel közel van, nem talált semmit, de a levelek, mert nem volt szezonja füge.

11.14

Aztán figyelembe a padlón, azt mondta, soha senki nem eszik gyümölcsöt tőled! És az ő tanítványai hallották.

11.15

Azért jöttek, hogy Jeruzsálembe, és Jézus bement a templomba. Elkezdte kiűzni őket árulnak és vásárolnak vala a templomban; Ő felborult a a pénzváltók asztalait, és az ülések galambok;

11.16

és ő nem engedné, hogy bárki is végezze a templom körül.

11.17

És tanít, mondván, ez nem írt, én házam kell nevezni imádság háza minden nép számára? De ti pedig azt a den a tolvajok.

11.18

A főpapok és az írástudók hallotta, és arra törekedett, hogy elveszítsék õt; mert féltek tőle, mert az egész sokaság álmélkodik vala az ő tanításán.

11.19

Amikor beesteledett, ment ki a városból.

11.20

Reggel, elhaladva látták, hogy a fügefa kiszáradt a gyökerek.

11.21

Peter emlékezett, hogy mi történt, és azt mondta Jézusnak: Mester, nézd! A fügefa, hogy megátkozta elszáradt.

11.22

Jézus így válaszolt nekik: Legyen hitetek Istenben.

11.23

Én az igazat megvallva, ha valaki azt mondja ennek a hegynek « veszik fel és öntött a tengerbe, és nem kételkedik szívében, hanem hiszi, hogy amit mond fog történni, ez fog történni.

11.24

Ezért mondom nektek, bármit kérsz az imában, elhiszi, hogy megkapta, és megkapod őket.

11.25

És amikor imádkozva, ha van valami bárki ellen, bocsáss meg neki, hogy a te Atyád, aki a mennyben is megbocsássa néktek a ti vétkeiteket.

11.26

De ha nem bocsátunk meg, a ti mennyei Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket sem.

11.27

Mentek vissza Jeruzsálembe, és miközben Jézus járt a templomban, a főpapok, az írástudók és a vének odamentek hozzá

11.28

és azt mondta: Micsoda hatalommal csinálsz ezeket a dolgokat, és ki adta neked ezt a hatalmat, hogy őket?

11.29

Jézus így válaszolt nekik, én meg egy kérdést; válaszolj nekem, és én mondom, micsoda hatalommal cselekszem ezeket.

11.30

A János keresztsége mennyből vala-é, vagy emberektõl? Válaszolj.

11.31

Azok pedig tanakodnak egymás közt, ha azt mondjuk: mennyből, azt fogja mondani: Miért nem hittetek neki?

11.32

És ha azt mondjuk: emberektől … mert féltek a néptől, mert mind tartott John, mint egy próféta.

11.33

Így válaszolt Jézus, nem tudjuk. Jézus azt mondta nekik: Én sem, nem fogom elmondani nektek, milyen hatalommal teszem ezeket.

Mark 12

12.1

És beszélni kezdett nekik példázatokban. Egy ember szőlőt ültetett.Letette a fedezeti róla, ásott egy szőlőprés, és épített egy tornyot; és hagyja azt munkásoknak, és elhagyta az országot.

12.2

Betakarítás idején elküldé szolgáját a munkásokhoz, hogy megkapja tőlük néhány gyümölcs a szőlő.

12.3

És elkapták, megverték, és üresen küldék.

12.4

És ismét külde hozzájuk egy másik szolgát; ütötték fejbe, és meggyalázván.

12.5

Ő küldött egy másik, pedig megölék; Ezután sokan mások, dobogó, vagy megölték.

12.6

Még volt egy szeretett fia; ő küldte utolsó nékik, mondván, meg fogják becsülni a fiam.

12.7

Azok a munkások azonban mondták maguk között: Ez az örökös; Gyere, öljük meg őt, és a miénk lesz az örökség.

12.8

És elvitték, megölte, és kidobta a szőlő.

12.9

Most mi lesz a tulajdonosa a szőlőnek? El fog jönni, és megsemmisíti a bérlők és a szõlõt másoknak.

12.10

Nem olvastátok ezt az írást: A kő, amelyet az építők megvetettek, az lett a szegletkő;

12.11

Ez az Úr akarata, mint azt csinál, és ez csodálatos a mi szemünkben?

12.12

Megpróbálták fogni, de féltek a tömegtől. Megértették, hogy ez volt számukra, hogy Jézus azt mondta ezt a példázatot. És otthagyta és elment.

12.13

És küldének hozzá némelyeket a farizeusok és a Heródes pártiak közül, hogy megfogják őt a beszédben.

12.14

És menének néki: Mester, tudjuk, hogy te igaz vagy és te aggódj személy; Önnek nem tekintik emberek személyére, hanem tanítani az Isten útját az igazság. Megengedhető-e vagy sem, hogy a császárnak adót fizetni? Ha fizetünk, vagy nem fizetnek?

12.15

Jézus tudta, hogy képmutatás, monda nékik: Mit kísértetek engem? Hozz nekem egy pénzt, hogy lássam.

12.16

És hozta; És monda nékik: Kié ez a kép és a felírás? Caesar, úgy válaszolt.

12.17

Aztán azt mondta nekik: Render a császárnak, ami a császáré, és az Istennek, ami az Istené. És voltak rá csodálkozva.

12.18

A szadduceusok, akik azt mondják, hogy nincs feltámadás, odament Jézushoz, és megkérdezte tőle:

12.19

Mester, itt van, amit Mózes azt írta nékünk, ha valakinek testvére meghal, és elhagyja a feleségét, nincs gyerek, a testvére vegye el annak feleségét, és támasszon magot a testvérének.

12.20

Most heten testvérek. Az első megnősült, és meghalt nem kérdés.

12.21

A második vette az özvegyet feleségül, és meghalt anélkül kérdés.Ugyanez volt a helyzet a harmadik,

12.22

és egyik sem a hét nem engedélyezte a magot. Legutoljára meghalt az asszony is.

12.23

A feltámadás hogy melyikük fog ő egy nő? A hét felesége volt.

12.24

Jézus így felelt nekik Avagy nem azért tévedett, mert nem ismeritek az írásokat, sem az Istennek hatalmát?

12.25

Mert a halottak feltámadása, akkor megteszik nincs nő, sem férjhez, mint Isten angyalai a mennyben.

12.26

Ami a halottak feltámadása, nem olvastátok a Mózes könyvében, hogy Isten hogyan mondta neki, a bokor, én vagyok az Ábrahám Istene, Izsák Istene, és a Jákób Istene?

12.27

Isten nem a halottak Istene, hanem az élőké. Ön nagyon téved.

12,28

Az egyik az írástudók, hogy hallotta őket érvelés össze, látván, hogy ő így válaszolt nekik jól jött, és megkérdezte tőle, Melyik az első minden parancsolatok között?

12.29

Jézus így válaszolt: Az első: Figyelj, Izrael, az Úr, a mi Istenünk egy Úr;

12.30

És monda: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből és minden erejét.

12.31

A második: Szeresd felebarátodat, mint magadat. Nincs más ezeknél nagyobb parancsolat.

12.32

Az írástudó ezt mondta neki: Jól van, Mester; Ön azt mondta, az igazság, hogy Isten egy, és ott nem más, mint maga,

12.33

És szeretni őt teljes szívéből, minden gondolatát, minden lelkét, és minden erejét, és szeretni embernek felebarátját, mint önmagát, többet ér minden égõáldozatnál és áldozatokat.

1 2 3 4

Jézus látta, hogy bölcsen felelt, azt mondta neki: Te, nem messze az Isten országa. És senki sem merte megkérdezni tőle több kérdésre.

12.35

Jézus a templomban tanított, azt mondta, hogyan mondják az írástudók, hogy a Krisztus Dávid fia?

12.36

David magát, animált a Szentlélek által, azt mondta: Az Úr azt mondta, hogy az én Uramnak: Ülj az én jobb kezem, amíg nem teszik az ellenséget a zsámolya.

12.37

Maga Dávid nevezi őt Úr; hogyan lehet a fia? És nagy sokaság örömest hallgatja vala őt.

12.38

Azt mondta nekik tanításában Óvakodj az írástudók, akik szeretnek sétálni a hosszú köntöst, és salutations a piacokon,

12.39

hogy a vezető helyet a zsinagógákban, és az első helyen ünnepek;

12.40

akik felfalják az özvegyek házát, és színből hosszan imádkoznak. Ők fogják megítélni súlyosabban.

12.41

Jézus leült szemközti csomagtartóba, és látta, hogy az emberek vetette őket a pénz. Számos gazdag öntött sok.

12.42

Ott jött egy szegény özvegy, és ő dobta be két fillért, azaz egy negyed pénzt vete bele.

12.43

Jézus ekkor hívta a tanítványait, és ezt mondta nekik: Én az igazat megvallva, ez a szegény özvegy többet adott, mint az összes azok, kik a perselybe vetettek;

12.44

Minden ők leadott azok bőség de ki belőle, mindent, amit kellett, mindent, amit meg kellett élni.

Mark 13

13.1

Amikor Jézus kijött a templomból, egyik tanítványa így szólt hozzá: Mester, nézd, milyen kövek és milyen épületek!

13.2

Jézus így válaszolt neki: Látod ezeket a nagy épületeket? Ez nem marad kő kövön, hogy nem kell dobni.

13.3

Leült az Olajfák hegyén, szemben a templomban. És Pierre, Jacques János és András megkérdezte magántulajdonban ezt a kérdést:

13.4

Mondja el nekünk, mikor történnek meg ezek a dolgok fognak történni, és mi lesz a jel, hogy ismert legyen, hogy mindezeket teljesíteni fogják?

13.5

És Jézus elkezdte mondani, Vigyázzatok, hogy senki becsapni.

13.6

Mert sokan jönnek majd az én nevemben, mondván: Ez vagyok én. És sokakat megtévesztenek.

13.7

Ha hallotok háborúkról és háborúk híreiről, meg ne rémüljetek; mert ezeknek meg kell történni. De ez nem tart.

13.8

Nemzet támad nemzet ellen, és ország ország ellen; nem lesz földrengések különböző helyeken lesznek éhínségek. Ez lesz csak a sok nyomorúságnak kezdete.

13.9

Vigyázzatok magatokra. Mi fog biztosítani, hogy a bíróságok, és akkor verték a zsinagógákban; akkor állni, mielőtt kormányzók és királyok előtt érettem, bizonyságul nekik.

13.10

Először meg kell, hogy a jó hírt hirdetik minden népnek.

13.11

Amikor vezetnek el, és átadnak titeket, ne aggódjatok előre, hogy mit kell mondani, de azt mondják, amit kaptál abban az órában; mert nem ti, hogy beszéljen, hanem a Szent Lélek.

13.12

Brother fog árulni testvére halálát, és az apa a gyermekét; Támadnak magzatok szüleik ellen, és meg fog halni.

13.13

Ön gyűlölni fog minden az én nevemért, de aki mindvégig kitart, üdvözül.

13.14

Amikor megjelenik a pusztító utálatosságot állni, ahol nem kellene, hadd ki olvassa megérteni, majd hagyja azokat, akik Júdeában lesznek, fussanak a hegyekre;

13.15

Akinek van a háztetőn nem jött le, se be, hogy semmit a házból;

13.16

és hagyd, hogy aki a mezőn van, térjen vissza, hogy a kabátját.

13.17

Jaj azoknak, a terhes és nekik szoptató asszonyoknak azokban a napokban!

13.18

Imádkozzatok, hogy ezek a dolgok nem történnek télen.

13.19

A problémamentes azokban a napokban, hogy nem lesz, amilyen nem volt elejétől melyet Isten teremtett mostanáig, és nem is lesz soha.

13.20

És ha az Úr meg nem rövidítette volna azokat a napokat, egyetlen ember sem menekülhetne meg: de õ megrövidül a megválasztott kiket kiválasztott.

13.21

Ha valaki azt mondta akkor: « itt a Krisztus, » vagy « Ő ott van, » nem hiszem el.

13.22

Mert hamis Krisztusok és hamis próféták; kell jeleket és csodákat, hogy megtévessze a választottakat, ha lehetséges.

13.23

Legyen óvatos, megmondtam nektek mindent.

13.24

De azokban a napokban, azután a nyomorúság után, a nap elsötétedik, és a hold nem fénylik,

13.25

A csillagok az égről lehullanak, és a mindenkori hatalom a mennyben kell rázni.

13.26

Ezután az Emberfia lesz látható jön a felhőkben nagy hatalommal és dicsőséggel.

13.27

Így aztán elküldi angyalait, és összegyűjti az ő választottait a négy szelek felől, a föld végső határáig, hogy a végén a mennyben.

13.28

Most tanulni egy példázatot a fügefa. Amikor az ága válik pályázati és hozza elő levelek, tudjátok, hogy közel van a nyár.

13.29

Hasonlóképpen, ha látod, hogy ezek meglesznek, tudjátok meg, az embernek Fia közel van, az ajtó előtt.

13.30

Mondom néktek, hogy e nemzetség el nem múlik, amíg mindez venni.

13.31

Ég és föld elmúlnak, de az én beszédeim nem múlnak.

13.32

Ahogy a nap vagy órát senki nem tudja, sem az angyalok az égben, sem a Fiú, hanem csak az Atya csak.

13.33

Vigyázzatok, vigyázzatok és imádkozzatok; mert nem tudjátok, mikor az idő.

13.34

Olyan ez, mint egy ember fog egy utazás, aki elhagyta házát, és odaadta hatóság az ő szolgáinak, és mindenkinek a munkáját, és megparancsolta a portás nézni.

13.35

Vigyázzatok azért, mert nem tudjátok, mikor az a ház ura, vagy az esti órákban, vagy éjfélkor, vagy kakasszókor, vagy reggel;

13.36

attól fél, hogy megtalálják alszol, jön hirtelen.

13.37

Amit mondok nektek mondom nektek mindazt, Watch.

Mark 14

14.1

A húsvét és a kovásztalan kenyerek két nappal később. A főpapok és az írástudók keresett hogyan segíthetnék neki kézműves, és megöljék.

14.2

De azt mondják, Ne az ünnepen, hogy valaha ne legyen felfordulás az emberek között.

14.3

Jézus Betániában a Simon házában a leprás, egy nő jött be, miközben ő volt az asztalnál. Kezében tartott egy alabástrom váza, amely tartalmazta a parfüm tiszta nárdus nagy árat; és a fék a dobozt, ő öntötte Jézus fejét.

14.4

Néhányan közülük kifejezte felháborodását: Miért pazarolja el ezt a kenetet?

14.5

Mi lehetett volna értékesíteni több mint háromszáz penny, és adhatták volna a szegényeknek. És zúgolódnak vala ellene.

14.6

Jézus pedig monda: Legyen neki. Miért csinálod megéri? Eddig is szép dolog számomra;

14.7

Mert mindig a szegények veled, és meg tudod csinálni nekik jó, ha akarsz, de akkor nem mindig van velem.

14.8

Azt tette, amit csak tudott; ő felkent testem temették el.

14.9

Én az igazat megvallva, ahol csak az evangélium hirdettetik az egész világon, hogy még az emlékét, amit tett.

14.10

Iskarióti Júdás, egy a tizenkettő közül, elment a főpapokhoz menvén, hogy elárulja Jézust nekik.

14.11

Miután ezt meghallotta, örültek, és megígérte, hogy neki pénzt. Judas törekedett, hogy elárulja őt.

14.12

Az első nap a kovásztalan kenyerek ünnepe, amikor feláldozták a húsvéti, tanítványai megkérdezték tőle: Hol akarod, hogy megyünk készülj a húsvéti bárányt?

14.13

És elküldte két tanítványát, és ezt mondta nekik: Menjetek el a városba;találkozol egy férfi és egy korsó vizet, kövesse őt.

14.14

Akárhol is belép, azt mondják, hogy az a ház ura, A mester kérdi: hol van az a hely, a hol megeszem az én tanítványaimmal a húsvéti bárányt?

14.15

Ő megmutatja egy nagy felső berendezve, készen: ez az, ahol készen áll a számunkra.

14.16

A tanítványok elmentek, jött a városba, és megállapította a dolgok, ahogy ő mondta nekik; és elkészítették a húsvéti vacsorát.

14.17

Amikor beesteledett, eljött a tizenkét.

14.18

Míg ők az asztalnál, és evés, Jézus mondta: Én az igazat megvallva, az egyik, hogy a ki velem eszik elárul engem.

14.19

Elkezdték szomorkodni, és azt mondani neki, egyenként, nem én?

14.20

Azt válaszolta: Ez az egyik a tizenkét, aki mártogatós velem a tálba.

14.21

Az embernek Fia úgy megy, ahogy meg van írva róla. De jaj annak az embernek, a ki az embernek Fiát elárulja; Jobb az embernek, ha ő nem született volna.

14.22

Miközben ettek, Jézus kezébe vette a kenyeret; és amikor hálát adott, megtörte, és odaadta nekik, mondván: Vegyétek, ez az én testem.

14.23

Elvette a poharat; és amikor hálát adott, odaadta nekik, és ittak.

14.24

És monda: Ez az én vérem, a szövetségé, amely sokakért kiontatik.

14.25

Mondom néktek, hogy nem iszom a gyümölcs a szőlő ama napig, amikor újan iszom azt az Isten országa.

14.26

Eléneklése után egy himnuszt, kimentek az Olajfák hegyére.

14.27

Jézus azt mondta nekik: Lesz minden esik el; mert meg van írva: Megverem a pásztort, és a juhok elszélednek.

14.28

De miután én felvetett, megyek, mielőtt Galileába.

14.29

Péter azt mondta neki: Bár mindnyájan megbotránkoznak, de én nem én ..

14.30

Jézus pedig monda: Én az igazat, akkor ma, ezen az éjszakán, mielőtt a kakas kétszer leszel, háromszor megtagadsz engem.

14.31

De megszólalt több vehemensen, Ha meg kell halnom veled, nem tagadom Önnek. Mindannyian ugyanazt mondta.

14.32

Azért jöttek, hogy a nevezett helyre Gecsemáné, és Jézus így szólt tanítványaihoz: Üljetek le itt, amíg én imádkozom.

14.33

Maga mellé vette Pétert, Jacques és Jánost, és kezde fájó csodálkozni és nagyon nehéz.

14.34

Azt mondta nekik, az én lelkem szomorú mindhalálig; Maradj itt, és nézni.

14.35

És megy egy kicsit távolabb, ő vetette magát a földhöz, és imádkozott, hogy ha lehetséges, az óra múljék el tőle.

14.36

Azt mondta, Abba, Atyám! Minden lehetséges néked; elvenni tőlem ezt a poharat! Még nem az, amit akarok, de mit akarsz.

14.37

És eljött a tanítványok, és megállapította, alszik, és monda Péternek: Simon, alszol! Lehet, hogy nem egy óráig vigyázni?

14.38

Vigyázzatok és imádkozzatok, hogy ne essetek kísértésbe; A lélek ugyan kész, de a test erőtlen.

14.39

Megint elment, és ugyanezt mondta imát.

14.40

Jött, és megállapította, alszik; A szemük nehéz. Tudják, mit feleljenek néki.

14.41

Visszatért a harmadik alkalommal, és azt mondta nekik, Aludjatok immár és nyugodjatok! Elég! Eljött az idő; íme, az embernek Fia a kezére bűnösök.

14.42

Kelj fel, gyerünk; Íme, aki engem elárul kéznél van.

14.43

És azonnal, mikor ő még beszélt, Júdás, egy a tizenkettő közül, és vele együtt nagy sokaság, fegyverekkel és botokkal, a főpapoktól és az írástudók és a vének.

14.44

Aki elárulta őt, jelt ada nékik, mondván: A kit én csókolni, ő az; hogy őt, és nem viszi biztonságosan.

14.45

Amikor megérkezett, ő odament hozzá, mondván: Mester! És megcsókolta.

14.46

És kezeiket Jézusra, és elvitte.

14.47

Az egyik ott állók kihúzta a kardját, és megütötte a szolgája a főpap, és levágta a fülét.

14.48

Jézus így válaszolt nekik: jöttetek ki, szemben a rabló, fegyverekkel és botokkal, hogy megragadja nekem.

14.49

Én minden nap veletek a templomban tanítva, és nem fogtatok meg engem. De ez így van, hogy a Szentírás kell teljesíteni.

14.50

Mindannyian elhagyták őt, és elmenekült.

14.51

Egy fiatal férfi követte, amelynek vászonnal a testen. Beletelt;

14.52

de ő ott hagyva az ingét, és elmenekült őket meztelenül.

14.53

Vivék Jézust a főpap, állítottunk össze a főpapok és a vének és az írástudók.

14.54

Peter követte őt mélyen a belsejében a főpap udvarán; ült a szolgákkal, és melegszik vala a tűznél.

14.55

A főpapok és az egész tanács bizonyságot keresnek bizonyságot Jézus ellen, hogy őt megöljék, és nem találtak semmit;

14.56

Sok viselte hamis tanúbizonyságot ellene, de a bizonyságtételek megállapodtak, hogy nem együtt.

14.57

Néhány felkelt, és szült hamis tanúbizonyságot ellene, mondván,

14.58

Mi hallottuk, mikor fogom pusztítani ezt a templomot kézzel csinált, és három nap alatt felépítem egyik, hogy nem történhet emberi kéz.

14.59

Még ebben a kérdésben a vallomásuk nem egyezett bele.

14.60

A főpap felállt közöttük, és megkérdezte Jézust, mondván: így felelsz-é semmi? Mit jelentenek ezek te ellened?

14.61

Jézus pedig hallgat, és válaszolt semmit. A főpap megkérdezte tőle, mondván: Te vagy a Krisztus, a Fiú a Boldogságos?

14.62

Jézus így válaszolt: Én vagyok. És akkor megjelenik az Emberfiának ül a hatalomnak jobbján, és eljön az ég felhőiben.

14.63

Ekkor a főpap megszaggatta köntösét, és monda: Mi szükségünk van még tanúkra?

14.64

Ön hallott már a istenkáromlás. Mit gondolsz? Minden elítélte őt, mint megérdemelte a halált.

14.65

És néhány kezdett köpni rajta, hogy fedezze az arcát, és megverte őt az öklüket, mondván, Prófétáld! A szolgák tette azáltal, hogy neki fúj.

14.66

Miközben Peter alatt volt az udvaron, jött az egyik szobalány a főpap.

14.67

És látta, hogy Péter melegedett, ránézett, és azt mondta: Te is voltál a Názáreti Jézussal.

14.68

Ő tagadta, mondván, nem tudom, nem értem, mire gondolsz. Aztán kiment a folyosóra. És a kakas.

14.69

A szobalány látta, és ismét elkezdtem mondani a jelenlévőknek: ez egy olyan ember. És ő tagadta meg újra.

14.70

Nem sokkal azután, ott állók ismét mondják Peter: Bizonyára te egy olyan ember, mert te vagy a galileai.

14.71

Aztán elkezdett átkozódni és esküdözni, nem tudom, az ember akkor beszélhetünk.

14.72

Azonnal, a második alkalommal a kakas. És Péternek eszébe a szó, hogy Jézus monda néki: Mielőtt a kakas kétszer fogsz háromszor megtagadsz engem. És a gondolkodás, sírt.

Mark 15

15.1

Reggel a főpapok konzultációt tartott a vének és az írástudók, és az egész tanács. Bound Jézus, elvivék, és átadta őt Pilátushoz.

15.2

Pilátus megkérdezte tőle: Te vagy-é a zsidók királya? Jézus így válaszolt: Te mondod.

15.3

A főpapok több vádat.

15.4

Pilátus újra megkérdezte, mondván: így felelsz-é semmi? Látod, milyen sok bizonyságot tesznek ellened.

15.5

De Jézus nem tett választ, annyira hogy Pilátus elcsodálkozott.

15.6

Minden ünnepen kiadta egy foglyot, akit kívánt.

15.7

Volt egy ember nevű Barabás börtönre bűntársai egy gyilkosságért követtek el a felkelést.

15.8

És a sokaság kiáltozott, elkezdte kérni, amit valaha is tett nekik.

15.9

Pilátus így válaszolt nekik: Akarod, hogy engedje, hogy ha a zsidók királya?

15.10

Mert tudta, hogy azért, mert az irigység, hogy a főpapok hozta volna.

15.11

A főpapok költözött az emberek, hogy Pilátus inkább Barabbást bocsássa.

15.12

Pilátus, és monda nékik: Mit akartok tehát, hogy cselekedjem vele, kiket hívja a vagy a zsidók királya?

15.13

Azok ismét kiáltának: Feszítsd meg!

15.14

Pilátus ezt mondta nekik: mi rosszat cselekedett? És felkiáltottak annál: Feszítsd meg!

15.15

Pilátus szeretnék kielégíteni a tömeg, elbocsátá nékik Barabbást;; és megostoroztatván Jézus, s megmentette őt, hogy feszítsék keresztre.

15.16

És a katonák elvezette a bíróság, vagyis, az előszobában, és együtt az egész banda.

15.17

Öltöztették őt, lila, és tedd a fejére töviskoronát, amelyekre korábban fonva.

15.18

Aztán kezdtek õt köszönteni: Szia, a zsidók királya!

15.19

Ütötték a fejét náddal, és leköpdösték, és térdet hajtva tisztelik őt.

15.20

Miután pedig gúnyolták, levették őt a lila és az ő maga ruháit, és elvivék, hogy keresztre feszítik.

15.21

Ők kényszerítették, hogy készítsen Jézus kereszt egy járókelő érkező itthon, Simon Cyrene, Sándor apja és Rufus,

15.22

és elvitték a Golgota nevű helyre, ami azt jelenti, Koponyák helyére.

15.23

Adtak neki inni bort keveredett mirha, de ő nem fogadta el.

15.24

Keresztre feszítették, és megosztoztak az ő ruháit, sorsot eldönteni, hogy mi minden kell venni.

15.25

Ez volt a harmadik óra, és keresztre feszítették.

15,26

A felirat jelzi tárgyát ellene emelt vád olvasható: A zsidók királya.

15.27

Vele is megfeszítének két rabló, egyet jobb és egyet a bal.

15.28

Így beteljesedett, amit a Szentírás azt mondja: Ő volt a bûnösök.

15.29

Elhaladt szidalmazzák őt, fejüket, és azt mondja: Hé! Te, aki elpusztítja a templomot, és építsenek három nap alatt,

15.30

meg magadat, és szállj le a keresztről!

15.31

A főpapok, az írástudók, csúfolják őket, mondván, Másokat megmentett, nem tudja megmenteni magát!

15.32

A Krisztus, az Izráel királya, szálljon le most a keresztről, hogy lássuk és úgy gondoltuk! Azok, akik keresztre feszítették vele együtt gyalázták őt.

15.33

A hat óra lõn, sötétség borult az egész földet a kilencedik óráig.

15.34

És a kilencedik órában Jézus felkiáltott nagy hangon, Eloi, Eloi, láma szabaktáni? ami azt jelenti, Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engem?

15.35

Néhányan azok közül, akik ott voltak hallották, mondának: Ímé, ő hívja Illés.

15.36

És egyikük futott és megtöltött egy szivacsot ecettel, és miután egy nádas, és adott neki inni, mondván, nem is beszélve; lássuk, hogy Illés eljön, hogy levegye őt.

15,37

De Jézus felkiáltott hangosan sírni és lélegzett.

15.38

Az a templom függönye kettészakadt felülről lefelé.

15.39

A százados, aki ott állt vele szemben, látta, hogy lejárt így, azt mondta: Bizony, ez az ember volt az Isten Fia.

15.40

Voltak nők figyelte messziről. Köztük volt Mária Magdolna, Mária a Jacques a kevesebb és a Joses, és Salomé,

15.41

aki követte őt, és mikor Galileában vala, és sokan mások, akik feljöttek vele Jeruzsálembe.

15.42

Az est beálltával, mert ez volt az előkészítés, azaz, egy nappal korábban a Sabbath –

15.43

Arimátiai József, egy tisztességes tanácsbeli, a ki maga is várja az Isten országa. Bátran Pilátushoz, és sóvárgott a Jézus testét.

15.44

Pilátus elcsodálkozott, hogy meghalt, így hamarosan; őt a százados, és megkérdezte tőle, volt régen meghalt.

15.45

Ha pedig a százados, ő adta a testet Józsefnek.

15.46

És megvette a gyolcsba, vette Jézus a keresztről, csomagolva neki a gyolcsba, és helyhezteté azt egy sírba kivágott szikla. Aztán hengerelt a kő az ajtónak a sírhoz.

15.47

Mária Magdolna és Mária a Joses játékának, ahol őt lefektették.

Mark 16

16.1

És amikor a szombat volt már, Mária Magdolna, Mária a Jacques és Salome vásárolt fűszerek, így jön és kend fel őt.

16.2

Az első nap a héten, menének a sírhoz, a reggel, a nap éppen emelkedett.

16.3

És azt mondták maguk között: Kicsoda forgassa el bennünket a követ az ajtót a sírból?

16.4

És felnézett, látták, hogy a kő, ami nagyon nagy volt, már elgurult.

16.5

És belép a sírhoz, láttak egy fiatal férfi ült a jobb öltözött, fehér köpenyt, és csodálkoztak.

16.6

Azt mondta nekik: ne ijedjen meg; keresitek a názáreti Jézus, akit keresztre feszítettek; mert feltámadott, nincs itt; íme a hely, ahová tették őt.

16.7

De menj, mondjátok meg tanítványainak és Péternek, hogy elmegy, mielőtt Galileába; ott látjátok, ahogy mondtam.

16.8

És kiment, és elmenekült a sírhoz. A félelem és a döbbenet volt; és azt mondták, senkinek semmit sem, mert féltek.

16.9

Jézus feltámadt a korai első nap a héten, s megjelent első, Mária Magdolna, ki, akit a leadott hét ördög.

16.10

Ő elment, és szólt, akik vele volt, mert gyászolt és sírt.

16.11

Amikor meghallották, hogy él és ő látta, ők hittek.

16.12

Azután megjelent egy másik formában, hogy ők ketten, akik az úton megy az ország.

16.13

Visszatértek és azt mondta a többieknek, akik azt hiszik, nekik nem.

16.14

Azután pedig megjelent vala a tizenegy ahogy ülnek; és megszidta őket a hitetlenség és a szívetek keménysége miatt, mert nem hiszek azoknak, akik látták őt emelkedett.

16.15

Aztán így szólt hozzájuk: Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az örömhírt minden teremtménynek.

16.16

Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik.

16.17

És ezek a jelek fogják kísérni azokat, akik hisznek: az én nevemben fognak kiűzni a démonokat; azokat új nyelveken szólnak;

16.18

Vesznek föl kígyók; ha isznak minden halálos dolog, meg nem árt nekik;vetik kezeiket a betegekre, és a beteg meggyógyul.

16.19

Majd miután az Úr mondott nekik, vitték fel az égbe, és leült az az Isten jobbján.

16.20

És ők elmentek, és hirdették mindenhol. Az Úr velük dolgozni, és megerősíti a szót jelek követik.

 

Az Úr legyen veletek az életetekben és a szívetekben.

Győztes

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.