Pemerintahan YESUS – KRISTUS ADALAH AKAN DATANG!

senjata

 

Yesus Kristus adalah di pintu, selepas dua ribu tahun menunggu, kita mendapati bahawa nubuatan-nubuatan menandakan kepulangannya telah dipenuhi generasi kita sejak 14 Mei 1948.

Ini adalah tarikh pembentukan negara Israel, yang menandakan permulaan kembalinya bangsa Yahudi di Israel di atas tanah nenek moyang mereka.

Dalam mengikut tahun tujuh puluh dengan nubuatan Yesus Kristus, kuil Yerusalem dimusnahkan dan orang-orang Yahudi yang bertaburan di seluruh dunia sehingga akhir zaman.

 

Penubuhan negara Israel itu adalah tanda alkitabiah pertama akhir zaman!

.

Kita akan melihat dalam artikel ini akibat bagi kemanusiaan iklan dan kedatangan Yesus Kristus di bumi.

.

Saya KENYATAAN

Apa kali kita hidup!

Kami melihat dunia sebagai rangka rujukan kami dan skala kita sendiri nilai-nilai.

 

Seperti kita semua, skala saya nilai terbentuk secara beransur-ansur selepas kelahiran saya.

 

Ia adalah di Portugal 17 Jun 1952 di Lisbon saya datang kepada dunia.

 

Semasa saya lima ibu bapa saya berhijrah ke Perancis di mana saya membesar dan hidup saya membangunkan rangka rujukan saya.

 

Saya tahu zaman rambut arang, rumah basuh, pakaian pencuci, lampu dan juga stesen radio dengan kristal, yang dibuat oleh bapa saya.

 

Jadi saya membesar dengan revolusi teknologi dan memantau perkembangannya.

 

Apabila ibu bapa saya di awal 60-an membeli televisyen pertama kamilampu  « hitam putih » , saya memberi jaminan bahawa pada masa itu ia merupakan satu revolusi sebenar di rumah Perancis, dan orang-orang itu telah pun bercakap tentang menjajah bulan !

 

Saya telah melihat sejak tahun lima puluhan, seperti orang-orang umur saya dan beberapa yang lebih tua, semua perubahan hidup, teknologi tetapi juga masyarakat.

 

Ia adalah di samping pada masa itu (50 tahun) teknologi yang telah mengambil langkah besar dengan penciptaan komputer yang pertama pada tahun 1948.

 

(Untuk keterangan lihat artikel saya):

PESANAN KEPADA PEMUDA ON THE BACK YESUS KRISTUS

 

Ya, saya menghadiri banyak revolusi teknologi yang luar biasa ini.

 

Tetapi malangnya revolusi teknologi ini dikawal selia di tangan dengan revolusi mati dan syarikat tetapi juga demografi global

 

Dari 40-an hingga 70-an yang penting bagi syarikat itu untuk menyediakan kerja-kerja untuk semua « Lelaki dan Wanita » supaya setiap orang yang terlibat dalam ini evolusi kolektif dan perlu masyarakat selepas perang dan membayar buah revolusi teknologi, perbelanjaan dan kos astronomi pembinaan semula selepas Perang Dunia Kedua.

 

Ia adalah era perdagangan kecil seperti bas menumbuk dan tiket metro.

 

Meningkatkan demografi membantu syarikat didarab mewujudkan peluang pekerjaan untuk semua untuk mengambil bahagian dalam usaha bersama untuk mendapat manfaat daripada perkembangan teknologi.

 

Bank-bank mempunyai peranan yang sangat penting dalam pembiayaan projek-projek industri dan individu.

 

Saya juga akan mengatakan bahawa tanpa bank, banyak projek-projek teknologi dan industri era yang akan kekal di peringkat draf.

 

Ini tahun « guna tenaga penuh » 30 gemilang dinamakan juga dikenali di Perancis dengan slogan « Metro-Boulot-Dodo »

 

Sesungguhnya perarakan ini tidak terkawal teknologi akhirnya ditimbang sepenuhnya kepada keluarga sebagai lelaki dan wanita bekerja.

 

Guna tenaga meluas wanita adalah antara akibat lain mewujudkan gangguan tabiat dan adat resam masyarakat.

 

Malangnya, Ramai pasangan dipisahkan oleh kerja akhirnya bercerai.

 

Fenomena ini membawa lebih masa penolakan muda untuk berkahwin dan juga untuk pendidikan agama (Catechism)

 

Kanak-kanak dibiarkan maka sering beberapa jam sehari adalah mangsa dengan itu mudah bagi orang-orang sesat dan tidak dapat untuk mendapatkan pendidikan ibu bapa dan keluarga yang rangka kerja yang perlu bagi pemeliharaan rangka rujukan nilai-nilai keluarga, agama , sosial dan kemasyarakatan dihantar dalam sebahagian besar oleh keluarga dan organisasi gereja dari generasi ke generasi.

 

 Revolusi teknologi adalah dengan itu akhirnya harga dan harga yang kemusnahan keluarga dan pengajaran Katolik!

 

Semua orang boleh lihat hari ini kerosakan kepada keluarga dan pengajaran Katolik.

 

Sesetengah orang muda di pinggir bandar bandar-bandar besar percaya bahawa Yesus Kristus adalah nama seorang pemain bola sepak profesional !!!

 

Ia adalah pertama di Barat bahawa revolusi teknologi telah bermula, maju dan meluas. Kemudian ia di Asia yang terus.

 

Banyak negara kekal untuk pelbagai sebab-sebab di luar pembangunan teknologi ini terutamanya di Afrika dan di Asia tetapi juga di beberapa negara di utara planet ini yang berada di bawah penguasaan bekas USSR.

 

Kita lihat hari ini bahawa di negara-negara qu’affluent ini banyak« pendatang » dengan harapan untuk mencari kehidupan yang lebih baik di negara-negara Barat yang dipanggil maju dari segi teknologi.

 

Beberapa pendatang di kebocoran mereka mati di jalan raya penghijrahan tersebut dan lain-lain lemas di Mediterranean.

 

Ramai yang masih hidup penghijrahan tersebut terus hidup beberapa tahun di Barat dalam kesengsaraan atau sangat tidak menentu.

 

Dan ini adalah di mana bahagian kedua daripada harga yang dibayar kepada revolusi teknologi.

 

Orang-orang di negara-negara yang telah ditinggalkan di luar revolusi teknologi ini tidak boleh berkembang dan hidup dalam kesengsaraan besar walaupun kekayaan eksploitasi tanah dan bawah tanah negara mereka oleh orang lain yang mengambil keuntungan atas perbelanjaan mereka.

 

Meninggalkan sukakan cabaran negara-negara ini dan kadang-kadang pergi dengan wanita dan kanak-kanak di jalan raya terutama ke Eropah untuk mencari dunia yang lebih baik.

 

Mereka yang tidak terbunuh di jalan raya sering menghadapi rompakan dan keganasan di jalan raya penghijrahan tersebut.

 

Kehidupan baru mereka sering diperbuat daripada kesengsaraan, kesusahan dan rasa tidak selamat.

 

Dalam cerita itu, semua kemajuan teknologi telah mengambil sedikit masa sebelum membuat keuntungan umum kepada umat manusia.

 

Ini adalah kes semasa revolusi perindustrian di 19 th abad yang menciptakan pada mulanya banyak pengangguran dan kesengsaraan sebelum membuat berjuta-juta pekerjaan.

 

Tetapi generasi kita sedang menghadapi masalah utama yang menghalang kita daripada bergerak ke hadapan dan menarik manfaat umum yang mencukupi untuk semua manusia dan juga membantu mereka yang memerlukan.

 

Ini adalah « pengkhianatan » daripada   « Beberapa ahli politik kita » yang telah berikrar semasa pilihan raya mereka, untuk mempertahankan diri kita,   (kita rakyat)  untuk membimbing dan menguruskan negara kita .

Termasuk seorang lelaki di Perancis

 »  Giscard   »

Yang, 3 Januari, 1973, ketika beliau menjadi Presiden Republik Perancis telah meluluskan undang-undang yang memerlukan negeri untuk meminjam dari bank-bank di pasaran antarabangsa dan bukan pinjaman dari Perancis dan Bank of France.

 

Pemilik bank global yang besar kemudian menjadi tuan di dunia dan mempunyai permit.

 

Mereka meletakkan tangan ke atas wang negara-negara dan bangsa-bangsa dan mereka semua wajib kita untuk membuka akaun bank.

 

Gaji, oleh undang-undang, oleh itu telah dibayar dengan cek dan kemudian pindah kawat.

 

Bank berhenti sekali untuk menjadi berguna kepada masyarakat untuk menjadi penting kepada manusia.

 

Mereka telah menjadi bayaran sebenar dan agensi-agensi pengutipan mengambil lulus peratusan yang signifikan bagi setiap urus niaga, serta caj bank, caj bank, yuran pengurusan dan yuran lain.

 

Bank tidak lagi mempunyai satu matlamat adalah untuk membuat keuntungan yang lebih dan dengan segala cara!

 

Bukan sahaja negeri ini ke dalam hutang, tetapi juga rakyat individu telah diperas ugut oleh bank-bank.

 

Ini adalah kes di Perancis tetapi juga di kebanyakan negara-negara di dunia.

 

Pemilik bank antarabangsa yang besar telah menjadi tuan di dunia telah dilakukan dengan mengeluarkan Bangsa  »  Piawaian Emas  «  dan tidak mempunyai untuk memegang, sebagaimana yang diperuntukkan oleh undang-undang, kuantiti emas berhubung dengan wang yang mendapati bahawa mereka dibenarkan.

 

Menjadi terhutang budi dan oleh itu dikawal selia dalam tergesa-gesa gila dan pencarian terburu-buru untuk keuntungan keterlaluan, walaupun untuk penciptaan dan pemasaran produk-produk perbankan« Toksik » (risiko bertudung tidak menguntungkan dan kuat).

.

Banyak bank itu telah berlari kekalahan berturut-turut menyebabkan malangnya dengan mereka pada musim gugur tahun 29 September 2008 beribu-ribu pelabur dan meletakkan berjuta-juta keluarga di jalanan, dalam kemiskinan dan kesengsaraan.

 

Mereka yang tidak terpaksa menutup pintu mereka telah diselamatkan oleh perakaunan semata-mata untuk menyembunyikan kegagalan mereka dan runtuhan mereka.

 »  Giscard   »

VGE

Dikenali dengan singkatan yang VGE

Undang-undang 3 Januari 1973 yang menyebabkan

semua hutang negara kita.

 

Hutang negeri, swasta dan perbankan terkumpul dari tahun ke tahun sejak 1973 untuk mencapai kedalaman itu bahawa mereka telah menjadi mustahil untuk membayar balik dan mereka menghalang kita berubah melainkan dengan hutang baru.

 

Manusia telah menjadi Perancis tanpa menyedari hamba zaman moden.

 

Pada tahun 2015 ini adalah sangat banyak orang di muka bumi yang telah menjadi hamba hutang melalui zaman moden.

 

Kesengsaraan dan tidak selamat telah menjadi banyak keluarga setiap hari di seluruh dunia.

 

Persoalan kita boleh bertanya kepada diri kita adalah bagaimana dan di mana arah keadaan akan membangunkan!

 

Penduduk dunia adalah dua bilion lima ratus juta pada tahun 1950.

Beliau kini pada tahun 2015 kepada lebih daripada tujuh bilion orang.

Penduduk dunia telah hampir tiga kali ganda dalam masa 63 tahun!

 

Jika kita mempunyai masalah hutang dan demografi, kita boleh dengan masa membetulkan keadaan dan terus evolusi masyarakat kita.

 

Tetapi malangnya perkara yang lebih kompleks!

 

Penduduk lebih global dan semakin tinggi kita perlu mewujudkan lebih kecil perdagangan pekerjaan seperti tiket bas dan metro sebagai menumbuk dalam 60-an supaya setiap keluarga boleh hidup secara terhormat dan mengambil bahagian dalam usaha bersama .

 

Ia adalah peranan pemimpin dunia kita di kepala negeri untuk melaksanakan dasar-dasar dan cara yang diperlukan untuk mengubah masyarakat kita.

 

Tetapi apakah yang telah mereka lakukan dan apa yang mereka buat?

 

Mereka diamanahkan kehidupan kita, ekonomi kita dan masa depan kita kepada bank-bank, yang telah hancur oleh khayalan kemegahan dan tidak lagi wujud sejak 2008 selepas kemalangan New York hanya dengan kertas kerja yang mendorong permainan matang dan kejatuhan akhir muflis!

 

Tetapi yang paling teruk ialah untuk membolehkan operasi bank awam dan swasta, yang hampir semua hancur, bank-bank pusat yang dikeluarkan jumlah astronomi wang kertas « Maya » untuk memberi pinjaman kepada bank-bank oleh tulisan-tulisan perlawanan menentang Banyak hutang bank « Toksik »  bahawa bank-bank pusat bersetuju untuk deposit.

 

Sebagai bank tidak lagi mempunyai kepercayaan kredit deposit kunci kira-kira bank negeri, dan stesen swasta kini telah menjadi tidak dapat dielakkan dalam jangka masa yang singkat!

 

Meneka yang akan dibentangkan rang undang-undang …!

 

Sementara menunggu kejatuhan akhir ini, bank-bank berdarah mati semua pelanggan (kaya dan miskin).

 

Di tempat kerja pemilik mempunyai hanya satu perkataan « Ekonomi »dan sudah tentu ia adalah dengan mengurangkan gaji mereka menyedari simpanan.

 

Ia adalah generasi ini yang menjadi yang paling penting dalam sejarah umat manusia; yang paling memerlukan bantuan bank-bank untuk membiayai maksimum projek perindustrian dan peribadi, untuk mengatasi peningkatan ini, demografi global, bank berkelakuan raptor dahagakan darah mencari keuntungan hanya segera kepada mendapatkan kembali wang yang cukup untuk melambatkan kejatuhan mereka dan memfailkan muflis.

 

Seperti biasa apabila berlaku kesilapan, perbalahan yang semakin meningkat antara lelaki dan antara negeri-negeri.

 

Ini maka keganasan dan peperangan yang menggantikan dialog dan rundingan.

 

Ini adalah apa yang kita lihat setiap hari terutama di negara-negara Afrika, Timur dan Utara planet ini yang juga orang-orang yang sama yang tidak mengalami perkembangan teknologi.

 

Adalah jelas bahawa pertubuhan ekonomi, politik, sosial dan global adalah sangat kritikal.

 

Kami juga di ambang konflik ketenteraan global!

 

Seperti tiada apa yang mudah, menambah semua masalah ini, kebangkitan fanatik Islam dan kesediaan umat Islam untuk menyerang dan menukar dunia Islam, walaupun dengan kekerasan termasuk keganasan atau perlahan-lahan dengan penglibatan beberapa pegawai yang dipilih kami.

 

Dan seolah-olah yang tidak mencukupi, kita dapati bahawa dunia juga mula menunjukkan kepada kita bahawa ia wujud dan dia melakukan apa yang dia mahu! Malangnya atas perbelanjaan kami!

 

Hujan lebat, langsing, Kebakaran, ribut, taufan, ribut taufan, tsunami, gempa bumi dan iklim gangguan harian menyerang dunia dengan kekuatan, kuasa dan skala besar selama bertahun-tahun.

 

Dan seolah-olah bersifat ingin juga menarik perhatian kita, kita melihat bahawa setiap tahun berjuta-juta ikan, burung, hidupan liar dan ternakan mati tiba-tiba tanpa sebab yang diketahui sejak tahun 2008.

 

Semua ini adalah satu realiti yang membentuk rantaian bebas daripada fakta-fakta, konkrit, benar dan fakta!

 

Sebelum realiti dahsyat itu kita perlu menerimanya sebagai realiti yang sangat serius tetapi mudah fakta-fakta alam.

 

Tetapi kita juga perlu jujur ​​untuk melihat jika terdapat link dan titik biasa kepada semua kejahatan ini yang menindas umat manusia dengan kekuatan setiap hari.

 

Dan di sini kita mendapati bahawa ia adalah di dalam Alkitab yang adalah pautan tunggal dan umum untuk semua kemalangan semasa manusia.

 

Ini acara kemuncak, sukar dan unik untuk Kemanusiaan kita hidup adalah betul-betul sejajar dengan ramalan-ramalan Alkitab mengenai jangka masa yang dikenali:   « End Times »  yang mengumumkan kepada generasi akan hadir, beliau akan melihat kedatangan Yesus Kristus pemerintahan seribu tahun beliau di dunia! 

 

 

Bunyinya sama sekali menakjubkan dan luar biasa!

Tetapi,

Namun, ini adalah realiti yang tulen dan mudah!

 

Kami jelas hidup pada zaman kita akhir zaman diiklankan dalam Alkitab!

 

II bukti dan akibat akhir zaman.

akhir zaman

 

Lama kelamaan saya melihat perkembangan negatif syarikat kami pada tahun 2008 selepas kejatuhan pasaran saham di New York, saya minat mengapa dan bagaimana semua bencana yang kita hidup dan bertambah buruk sejak lahir .

 

Setiap analisis saya diperbuat daripada keadaan umum yang dihadapi umat manusia, saya pulang konsisten kepada kesimpulan yang sama.

 

Juga qu’inimaginable yang tidak dijangka untuk manusia biasa kesimpulan saya, apa yang saya tahu agama dan selepas beberapa pemeriksaan ke atas Alkitab, kita pasti hidup masa lewat alkitabiah mengumumkan kedatangan Yesus Kristus!

 

Ia adalah menakjubkan dan jadi saya mencari bukti yang tidak dapat disangkal.

 

Well, saya terpaksa pergi ke bukti dan mendapati bahawa keterangan tersebut adalah terang-terangan, dan tidak dapat disangkal lagi.

Ia mengubah hidup saya!

 

Berhadapan dengan pasti itu, keutamaan hidup telah muncul yang berbeza kepada saya.

 

Lihat artikel saya mengenai tanda-tanda:

THE LAST TIGA TANDA THE RETURN YESUS KRISTUS ON EARTH!

 

Keutamaan telah mendapat untuk berkongsi dengan seberapa ramai di Bumi mesej ini dari Syurga bahawa nubuatan-nubuatan mengumumkan setia kita kembali Suci Yesus Kristus satu-satunya anak Tuhan ditunggu-tunggu oleh semua orang Kristian selama dua ribu tahun untuk memerintah dunia selama seribu tahun hingga ke hari kiamat.

 

Dari segi persediaan, tidak lengkap, tanda-tanda dan nubuatan Alkitab mengisytiharkan kembalinya Tuhan kita Yesus Kristus, Saya menjemput anda untuk membaca blog Daniel Gembala yang melakukan kerja yang luar biasa.

 

Kita perhatikan dengan beberapa kekaguman itu segala perkataan dan tanda-tanda alkitabiah, mengumumkan kepulangannya telah dipenuhi generasi kita!

 

Jumlah daripada ayat-ayat Alkitab dan nubuatan (lebih daripada lima puluh penting) mengumumkan kedatangan Yesus Kristus, yang dilakukan dalam generasi kita sebagai satu siri bukti yang tidak dapat disangkal.

 

Untuk mengenali dan memahami kepentingan kedatangan Yesus Kristus di Bumi, ia Mesti bermula dengan mempunyai objektif dan terbuka untuk memahami dan mengakui bahawa seluruh tamadun kita adalah berdasarkan dan berteraskan Yesus Kristus.

 

Berikut contoh kalendar dunia yang berdasarkan kelahiran Yesus Kristus, kita berada dalam 2015 sehingga dua ribu tahun kelima belas selepas kelahiran Yesus Kristus.

 

Lelaki « Yesus » dilahirkan dalam stabil pada musim sejuk tidak mempunyai haba daripada yang dihasilkan oleh ibu bapanya dan oleh binatang yang hadir, mempunyai lebih daripada tiga tahun terakhir hidupnya, 30-33 tahun berkhutbah bahawa dia adalah Mesias yang diumumkan dalam Alkitab (yang pertama).

 

Sama dengan dia selama tiga tahun beliau berdakwah Dua Belas Rasul beliau mengajar.

 

Orang ini merendah diri, diberitakan Kerajaan Allah, dia melakukan mukjizat, berjalan di atas air, menyembuhkan yang sakit dan juga membangkitkan orang mati (Lazarus).

 

Beliau juga secara ajaib didarab roti dan ikan untuk memberi makan kepada orang banyak yang datang untuk mendengar khutbah beliau.

 

Orang ini yang diberitakan keampunan dan kasih sayang, telah ditangkap, dimalukan, dihina, diejek, diseksa dan akhirnya disalibkan pada Calvary antara dua pencuri!

 

Tetapi orang ini « Yesus » bukanlah seorang seperti orang lain, dia adalah satu-satunya anak Tuhan dan hidup kembali pada awal hari ketiga lalu kubur, menunjukkan rasul dan ke atas beliau lima ratus orang yang oleh dia anak Allah, setiap manusia boleh mempunyai hidup yang kekal, maka satu-satunya anak Tuhan telah bersetuju untuk melalui kematian untuk pengampunan dosa-dosa kita.

 

Sebelum kembali kepada Bapa, Yesus Kristus berjanji untuk kembali pada akhir masa untuk gereja-Nya (pengikut-pengikutnya yang diselamatkan oleh kasih karunia-Nya) dan kemudian kembali menjadi raja di bumi selama seribu tahun untuk menjimatkan dengan merit sebelum penghakiman lalu orang-orang yang terselamat hari murka Allah.

 

Allah adalah formal. Ada perkara yang haram dapat masuk ke dalam Kerajaan Sorga dan hidup selama-lamanya.

 

Man menjadi pembawa dosa asal sebenarnya sudah ditakdirkan sejak lahir.

 

Tetapi Yesus Kristus oleh korban-Nya telah dibenarkan kita di hadapan Allah Bapa-Nya dan oleh itu kita boleh diselamatkan dan masuk ke dalam Kerajaan Syurga dengan rahmat Tuhan kita, Yesus Kristus.

 

Oleh itu, kita semua boleh dengan kasih Yesus Kristus tanpa akses merit kepada umat Allah.

 

Ini kita boleh walaupun kini kerana di bawah adalah dalam keadaan rahmat yang diberikan oleh Yesus Kristus.

 

Hanya kita mendapat manfaat daripada keadaan ini rahmat Yesus Kristus, untuk dibaptis, untuk meminta pengampunan Tuhan untuk semua dosa-dosa kita, untuk bertaubat daripada kesalahan-kesalahan kami dan meluruskan kehidupan kita sebelum berakhir negeri Rahmat.

 

Keadaan ini rahmat akan berakhir pada saat penghapusan anggota gereja yang dibentuk oleh semua orang yang datang kepada Kristus.

 

Injil Matius bab 24 ayat No. 31, 40, 41

 

31 Dan Ia akan menyuruh keluar malaikat-malaikat-Nya dengan meniup sangkakala yang dahsyat bunyinya dan mereka akan mengumpulkan orang pilihan-Nya dari keempat penjuru bumi, dari ujung langit yang lain.

40 Dua wanita akan memutar batu kilangan, yang seorang akan dibawa dan yang lain akan ditinggalkan

41 Kemudian dua di ladang, yang seorang akan dibawa dan yang lain akan ditinggalkan;

 

Dalam Injil Matius bab 24 ayat 33 dan 34, Alkitab juga menyatakan

 

Link:

Akhir Masa

 

Begitu juga, apabila anda melihat semua ini, tahu bahawa Anak Manusia adalah berhampiran, di pintu.

Aku berkata kepadamu: Sesungguhnya angkatan ini tidak akan berlalu, sebelum semuanya ini.

 

Oleh kerana kita hidup di akhir zaman oleh penggenapan nubuatan-nubuatan dahsyat dan tanda-tanda, jadi sebelum akhir zaman ini, Yesus Kristus akan kembali ke Bumi.

 

Ia adalah satu kepastian!

 

La seule question qui reste sans réponse est le jour et l’heure de ce retour, puisque la bible précise que Dieu seul les connaît.

 

Apa juga jelas dalam bab ini sama 24 Injil Matius dalam ayat 36

Bagi hari dan jam tidak ada yang mengetahui, baik malaikat-malaikat di langit, mahupun Anak, tetapi Bapa sahaja.

 

Perlu diingatkan bahawa ayat-ayat berikut menyatakan bahawa kedatangan Yesus Kristus akan tiba-tiba.

 

Walaupun penting sekarang untuk datang kepada Kristus adalah kerana kita dapat diselamatkan oleh kasih karunia yang diberikan walaupun untuk masa yang singkat oleh Yesus Kristus dan oleh itu mendapat manfaat secara langsung daripada kehidupan yang kekal tanpa melihat kematian.

 

Selepas penyingkiran ahli-ahli gereja-Nya, orang-orang yang kekal dan yang akan diselamatkan oleh merit akan dalam alaf (hidup benar, merendah diri dan tidak berdosa …!)

 

Tetapi mereka pertama akan perlu melalui sepanjang tempoh hari murka Allah yang akan terus selepas pengangkatan gereja dan melalui kematian sebelum mendapat hidup yang kekal.

 

Tetapi yang paling teruk ialah, seperti yang kita berada di akhir zaman, orang-orang yang tidak akan disimpan dan yang akan tinggal hidup boleh terus dikutuk ke neraka selama-lamanya.

Bertaubat sekarang!

.

Pilihan adalah milik anda, Allah telah memberikan kita semua itu « kehendak bebas » dan setiap itu mempunyai hadiah yang indah ini« Kehidupan » menurut kehendak-Nya.

 

Tetapi ingat bahawa Eternity adalah kepunyaan Allah dan jika anda menolak tangan ini terulur Yesus Kristus, anda tidak boleh masuk ke dalam Kerajaan Syurga Berdasarkan kasih karunia yang dia memberikan kita walaupun untuk tempoh yang kecil masa.

 

III Kesediaan kedatangan Yesus Kristus

  prev_bg_4

Masa tuaian akan datang!

Memandangkan peristiwa dan pencapaian ramalan dan tanda-tanda alkitabiah semasa, kedatangan Kristus sudah dekat.

 

Saya menjemput anda untuk membaca artikel saya:

PERANG MASA ANTARA JESUS ​​KRISTUS DAN LUCIFER DALAM KEADILAN ALLAH

 

Kita tahu daripada Alkitab yang nyata ini akan berada dalam kesukaran ekonomi dan rasa sakit akan melahirkan anak. (peperangan, bencana, keganasan dan perbuatan tidak bermoral)

 

1 Tesalonika 5: 3 Sebab apabila mereka berkata, Keamanan dan keselamatan; Kemudian tiba-tiba datang kemusnahan kepada mereka, kerana sakit buruh apabila seorang wanita hamil, dan mereka tidak akan dapat melepaskan diri .

John 16: 21 Apabila seorang wanita melahirkan anak, mempunyai kesedihan, kerana jam itu datang; Tetapi apabila dia telah melahirkan anak, dia tidak lagi ingat kesedihan, kegembiraan bahawa dia mempunyai seorang lelaki yang dilahirkan ke dunia.

 

Ia akan terlepas tiada siapa yang sejak 29 September, 2008 umat manusia hidup dalam keadaan krisis ekonomi global dan kehancuran.

 

Semakin dekat kita mendapat pulangan Yesus Kristus dan kesakitan dan kesukaran yang terang dan besar. Dan itulah yang kita lihat dalam seharian kita secara beransur-ansur.

 

Kami sedang menyaksikan perang besar sejak Mac 2012 East ertinya diketuai oleh fanatik Islam yang menganiaya dan membunuh orang-orang yang menentang mereka dan membunuh ramai orang Kristian untuk lulus.

 

Purata Timur dibakar! 

.

Di Afrika, terlalu ramai orang yang dianiaya dan dibunuh oleh Islam fanatik.

 

Kebanyakan keluarga dibunuh oleh orang-orang Islam gila yang adalah hamba kejam sebenar Lucifer.

 

Banyak negara-negara Barat yang terlibat (ad-free) dalam perang menentang fanatik yang Islamisme kedua-dua di Afrika dan Timur Tengah.

 

Menurut analisis saya mengenai akhir zaman, peperangan ini terhadap Islamisme ialah Armageddon Yesus Kristus akan datang tidak lama lagi akan berakhir.

 

Lihat artikel saya:

THE RETURN YESUS KRISTUS PADA 14 MEI ATAU September 15, 2015!SEPANJANG Perayaan Sangkakala-sangkakala

 

IV Hujung masa Perang

Jihad-Daesh

Perang ini telah pun dinyatakan kepada kita dalam Alkitab khususnya oleh para nabi:

 

Daniel 11

11:40 Dan pada akhir zaman, raja negeri Selatan akan menyerang terhadapnya, dan raja negeri Utara itu akan datang terhadapnya seperti badai, dengan kereta, dan dengan orang-orang berkuda dan dengan banyak kapal, dan masuk ke negara ini banjir dan melalui;


11:41 ET akan masuk ke negeri yang mulia, dan banyak negara akan jatuh; tetapi ini akan terlepas daripada tangannya: Edom dan Moab, dan ketua anak Amon.

 

Joel 3

Saya akan mengeluarkan tanda-tanda luar biasa di langit dan di bumi . darah, api dan tiang asap Dan matahari akan menjadi gelap, bulan akan menjadi darah sebelum datangnya hari TUHAN, pada hari yang besar . dan dahsyat Kemudian setiap orang yang berseru kepada Tuhan akan diselamatkan [ b ] : menurut kata-kata TUHAN [ c ] , akan ada yang terselamat di gunung Sion dan di Yerusalem [ d ] , yang mangsa-mangsa yang panggilan TUHAN[e].

 

Ini perang akhir zaman seolah-olah akan bermula pada Mac 2012 dengan perang di Syria di mana 42 bulan kemudian, iaitu tempoh pemerintahan Dajjal, pulangan fizikal Yesus Kristus di Bumi boleh mungkin sekitar September 2015 .

 

Lihat artikel saya:

https://victorpicarra.wordpress.com/2015/02/12/a-la-fin-du-monde-la-terre-sera-detruite/

 

Kitab Wahyu memberitahu kita bahawa akan ada beberapa watak utama penceramah pada akhir zaman.

 

Naga itu adalah syaitan, dua binatang, satu naik dari laut, dan jumlah yang lain dari Bumi, dan nabi palsu.

 

Lihat artikel:

http://www.bible-ouverte.ch/cours-formation-biblique/cours-credo-chapitre-5/1470-5-2-2-le-regne-de-lantichrist.html

 

Berdasarkan berita itu, kita lihat di Timur Tengah, bahawa Negara Islam yang berperang dengan orang-orang kudus, dan itu sebahagian daripada dunia Islam yang menyokong dan membiayai IE  »  Negara Islam « 

 

Umat ​​Islam terbahagi kepada dua keluarga besar Syiah   dan Sunni dan Alawit beberapa cawangan, yang Alevis, Druze dan Khawarij.

 

Semua orang-orang ini berperang selama-lamanya dan terutamanya sejak kematian Muhammad.

 

Di kepala daripada  »  Negara Islam «  adalah salah satu daripada binatang, sudah tentu anda memahami bahawa dia tidak akan memanggil namanya kepada dunia pada saluran televisyen atau bahawa ia adalah binatang alkitabiah.

 

Namun demikian orang yang menarik tali perang ini dalam bayang-bayang adalah anti-Kristus.

 

Gerakan Islam membentuk tentera palsu Nabi Muhammad , melakukan kekejaman terburuk dan massacring Kristian atas nama Al-Quran, Hadis dan Allah itu.

 

V Pulangan fizikal Yesus Kristus dan alaf

 l_a-de-ayat-the-back-of-jesus christ

 

Sebelum kedatangan Yesus Kristus harus menghasilkan dua mukjizat yang besar:

 

1 Tesalonika 4:14 – 15 – 16- 17-18 

 

14 Yesus, kami percaya, mati dan bangkit semula; begitu juga, kami juga percaya, mereka yang telah tidur, Allah, melalui Yesus, membawa bersama-samanya.

 

15   Sebab firman Tuhan, kita mengisytiharkan anda ini: kita hidup, kita yang masih ada untuk kedatangan Tuhan tidak boleh menghalang mereka yang sedang tidur.

 

16 Pada isyarat yang diberikan oleh suara penghulu malaikat, dan dengan sangkakala Tuhan, maka Tuhan sendiri akan turun dari sorga dan mereka yang mati dalam Kristus akan lebih dahulu bangkit.

 

17 Kemudian kita yang masih hidup dan kita masih di sini, kita akan terperangkap dalam awan-awan dari langit, bersama-sama dengan mereka, untuk berjumpa dengan Tuhan. Oleh itu, kita hendaklah sentiasa bersama dengan Tuhan.  
.
.
18 Sebab itu meyakinkan satu sama lain dengan apa yang saya kata.

 

1) Kebangkitan orang mati

     

Yang mati dalam Kristus, iaitu orang-orang yang meninggal dunia tetapi yang telah diculik jika mereka masih hidup akan dibangkitkan dan akan masuk secara langsung kepada hidup yang kekal.

 

2) The Rapture Gereja

 

Semua orang-orang yang masih hidup dan yang telah datang kepada Kristus akan diselamatkan oleh kasih sayang dan rahmat.

 

Bersama-sama dengan mereka yang telah dibangkitkan, mereka akan berada dalam seketika, di kenyitan a, diproses, salutan badan dimuliakan dan mereka akan dibangkitkan bersama-sama untuk berjumpa dengan Tuhan di udara.

 

Mereka akan masuk secara langsung kepada hidup yang kekal dan mereka menghadiri majlis hari perkahwinan Anak Domba akan menjadi perjanjian yang kekal bahawa Yesus Kristus akan bersama-sama dengan ahli-ahli gereja-Nya.

 

Sebelum kedatangan Yesus Kristus juga mesti menghasilkan « hari »murka Allah.

 

Tempoh ini tidak wajib untuk tempoh satu hari.

 

Saya fikir jangka masa yang dikenali sebagai hari murka Allah adalah sama dengan akhir zaman terjelma sebagai kelahiran sakit yang paling jelas setiap hari daripada hari sebelum.

 

Di mana, malam kedatangan Yesus Kristus harus menjadi hari apabila kemurkaan Tuhan akan nyata itu sendiri dengan lebih kuasa.

 

Nubuatan A menyebut tiga hari kegelapan, ia adalah seperti Padre PIO , mereka juga boleh menjadi tiga hari terakhir sebelum pulang fizikal Tuhan kita Yesus Kristus.

 

Selepas Pengangkatan itu akan mengambil sedikit masa (jangka masa yang tidak diketahui yang boleh terdiri daripada beberapa saat hingga tujuh tahun).

 

Kita tahu bahawa Yesus Kristus pada kedatangannya akan menghentikan perang Harmagedon dan dia akan menghukum bangsa-bangsa dan lelaki.

 

Selepas kedatangan hidup Yesus Kristus akan terus bagi mereka yang mempunyai peluang untuk terus hidup hari murka Allah.

 

Akan ada undang-undang baru dan nilai-nilai baru!

 

Perubahan ini akan berlaku pada skala yang manusia.

 

Yesus Kristus tidak akan mengubah manusia secara ajaib!

 

Tidak bahawa dia tidak boleh mencapai kejayaan ini, kerana beliau telah pun dilakukan dengan kebangkitan orang-orang mati dan transformasi mereka yang telah dikeluarkan, tetapi semata-mata kerana orang yang akan hidup alaf akan terus belajar dan berkembang pada kadar mereka sendiri manusia yang fana.

 

Walau bagaimanapun Yesus Kristus secara fizikal berada di Bumi akan mempunyai kesan yang sangat kuat dalam kehidupan dan manusia akan menjadi lebih lama.

 

Bangsa-bangsa mungkin perlu berdiri untuk membolehkan perubahan dan evolusi lancar kehidupan manusia.

 

Ia adalah seribu tahun perubahan yang berterusan yang menanti manusia pada zaman pemerintahan Yesus Kristus.

 

Saya sudah mempunyai baik lima puluh tahun perkembangan teknologi dan ia pasti bahawa puncak apa yang kita tahu teknologi hari ini, akan muncul dalam seribu tahun sebagaimana yang maju seperti yang kita mungkin kelihatan batu api hari ini diukir oleh manusia prasejarah menjadi alat beliau!

 

Teknologi ini masih akan membuat beberapa gergasi baik. Tetapi evolusi yang paling besar manusia akan berada dalam bidang pemahaman hidup, kasih sayang dan pengampunan.

 

Hidup, Cinta dan keampunan adalah kuasa tenaga kreatif yang membawa manusia ke arah sempadan sains dan kerohanian yang baru.

 

Semasa pemerintahan Yesus Kristus, hidup kita akan terus mengekalkan kuasa kehendak bebas tetapi mematuhi peraturan dan undang-undang baru yang ditetapkan oleh Yesus Kristus.

 

Lelaki itu akan hidup lebih lama.

Seratus tahun seorang lelaki masih muda!

 

Lelaki itu akan hidup lebih lama tetapi maut namun belum dihapuskan.

 

Dalam kehidupan baru di bawah pemerintahan manusia Yesus Kristus akan terus bekerja tetapi tujuan kerja-kerja ini akan berbeza.

 

Ia tidak akan mencari faedah kewangan peribadi maksimum oleh buruh dan perdagangan yang akan diperiksa, tetapi kebergunaan buruh dan perdagangan untuk kesejahteraan umat manusia dan pengayaan peribadi dan kolektif melalui pendidikan .

 

Ini tidak mempunyai persamaan atau walaupun dari jauh dengan kapitalisme, komunisme atau kolektivisme.

 

Syarikat baru itu akan menjadi masyarakat perkongsian dengan Cinta. Ia akan berlangsung pemerintahan seribu tahun Kristus.

 

Semasa kematian ribu tahun masih wujud kerana selama-lamanya hanya akan bermula selepas penghakiman terakhir pada akhir seribu tahun.

 

Tetapi mereka yang telah dikeluarkan sebelum kembali fizikal Yesus Kristus, mereka telah mendapat hidup yang kekal dan pemerintahan seribu tahun Kristus.

 

Mereka yang mempunyai dikeluarkan akan terus berkembang dengan membantu orang lain.

 

Itu menurut Alkitab dan potongan saya apa yang sepatutnya berlaku dengan pulangan dan pemerintahan Yesus Kristus.

 

Dalam masa yang seribu tahun pemerintahan Yesus Kristus di bumi semua orang boleh menyucikan dan berkembang.

 

Tetapi, kerana ada hanya satu dan saiz.

 

Seribu tahun adalah masa yang lama tetapi jelas ia juga akan menjadi terlalu pendek untuk baru semua manusia memahami dan menerima pengajaran, nilai-nilai dan undang-undang Yesus Kristus.

 

Alkitab memberitahu kita bahawa pada akhir zaman Yesus Kristus, Iblis akan dilepaskan dan akan sekali lagi cuba bangsa dan lelaki.

 

Ia akan mengikuti konflik global akhir yang akan sekali lagi mengalahkan Iblis.

 

Kemudian campur tangan Penghakiman Terakhir dan Iblis akan melemparkan ke dalam neraka semua orang-orang yang telah diikuti.

 

VI The kiamat lepas

imej  

Penghakiman akhir seperti namanya akan penghakiman terakhir Allah akan lakukan untuk lelaki manusia.

 

Semua yang mati sepanjang masa akan dibangkitkan dan diadili dengan semua berdasarkan tindakan hidup mereka hidup.

 

Ada yang diselamatkan, hidup selama-lamanya dan akan masuk ke dalam Kerajaan Sorga tetapi yang lain akan dihukum lamanya di dalam neraka.

 

Neraka akan menjadi dunia tanpa Cinta atau Hope.

 

Hari ini ia masih boleh diselamatkan oleh kasih sayang dan rahmat Yesus Kristus.

 

Tetapi esok apa yang akan ia?

 

Pilih juga cara anda kerana hidup yang kekal anda akan bergantung kepada apa yang anda membuat keputusan hari ini.

 

VII Bumi Baru

 65937784

 

Selepas penghakiman terakhir yang tidak ada yang tahu bagaimana ia akan berlaku dalam masa, semua yang telah diselamatkan oleh perbuatan-perbuatan yang baik dalam hidup mereka akan dipimpin oleh Yesus Kristus di bumi yang baru di bawah langit yang baru.

 

Dan semua orang yang telah dikutuk oleh Yesus Kristus dan bebas dari kesalahan-kesalahan dalam hidup mereka akan binasa dengan Bumi yang baik lama kita akan musnah.

 

Ini adalah pengajaran Alkitab untuk tempoh yang ketiga kehidupan manusia yang akan menjadi kerajaan Tuhan kita Yesus Kristus,

 

Tempoh pertama telah yang paling lama, ia adalah kehidupan manusia sebelum kedatangan pertama Yesus Kristus ada dua ribu tahun.

 

Perlu diperhatikan bahawa dalam tempoh pertama ini Tuhan telah campur tangan dalam kehidupan manusia secara langsung, maka dengan para malaikat-Nya dan kemudian oleh nabinya.

 

Tempoh kedua kehidupan manusia adalah bahagian antara yang pertama datang dan kedatangan kedua Yesus Kristus.

 

Perlu diingatkan bahawa dalam kedua-dua ribu tahun (tempoh kedua) tidak ada campur tangan langsung dari Allah atau mesej yang dikeluarkan oleh para malaikat-Nya dan tidak campur tangan langsung Kristus, dan tidak juga nabi daripada Allah; Yesus Kristus untuk membantu kami dalam ketiadaannya menghantar kami Roh Kudus Tuhan memimpin dan membantu semua orang yang datang kepada-Nya melalui pembaptisan.

 

Hanya Virgin Mary telah membuat penampilan dan mukjizat sepanjang dua ribu tahun untuk memulihkan kepercayaan pada masa itu membolehkan orang untuk ingat bahawa Yesus Kristus berjanji untuk pulang dan dia akan menjaga janjinya pada masa yang diputuskan oleh Tuhan bapa.

 

Tempoh ketiga adalah yang paling pendek tetapi akan menjadi sejarah manusia yang paling penting kerana ia akan memindahkan antara kehidupan manusia dan kehidupan kekal manusia.

 

Ada yang pergi ke hidup yang kekal di dalam Kerajaan Syurga dan lain-lain untuk selama-lamanya di dalam neraka.

 

Apa yang akan menjadi kehidupan manusia yang kekal di dalam Kerajaan Sorga hanya Tuhan yang tahu.

 

Secara peribadi saya percaya bahawa Tuhan mencipta manusia supaya dia sentiasa berubah kerana apa yang menggunakan ciptaan abadi Tuhan jika tidak sentiasa berkembang dan tidak berkesudahan.

 

Lelaki itu menjadi abadi yang sedang menjadi makhluk yang tak terhingga!

 

Pilihan masa depan anda kini anda perlu melakukannya!

 

Kami mempunyai seribu tahun lebih awal daripada kami sebelum akhir dan kemusnahan Bumi!

 

Seperti yang saya telah berkata dan diulang berkali-kali,

« Saya bukan seorang nabi »

jadi saya boleh salah.

Ini tidak akan menjadi kali pertama!

 

Walau bagaimanapun, fakta-fakta yang menunjukkan bahawa nubuatan-nubuatan dipenuhi setiap hari di depan mata kita.

 

Saya menjemput anda untuk menonton video ini Rabbi Ron Chaya pada akhir zaman

 

pautan ke versi penuh video

http://www.leava.fr/cours-torah-judaisme/actualites/conflit-israelo-arabe/5775-annee-guerre.php

 

Brothers dan Sisters tercinta di dalam Kristus, kamu juga menjadi tentera dan saksi-saksi Kristus yang bangkit.

Masa akan melepaskan dan saya mohon anda semua sila tahu atau ingat kewujudan blog ini kepada semua kenalan anda supaya semua boleh menyedari masa tertentu sejarah manusia yang kini tinggal manusia.

Blog Alamat

https://victorpicarra.wordpress.com/

sentinelle3

YESUS KRISTUS ADALAH KING MY

. /: /.

Anda boleh terus mengakses semua artikel saya dengan pautan ini.

http://wordpress.com/read/blog/id/10443259/

 

Saya tidak boleh menamatkan artikel ini walaupun lama dikhaskan untuk Apocalypse tanpa melampirkan salinan kitab jeans Apocalypse. (Disalin di internet)

 

Hari-hari terakhir akan menjadi yang paling sukar dan tanpa bantuan Allah, Cinta Yesus Kristus dan syafaat daripada Blessed Virgin Mary, ia akan menjadi sangat sukar untuk tidak tunduk di saat-saat akhir.

 

Marilah kita berdoa dan berdoa lagi dan lagi Brothers tercinta saya dan Sisters dalam Kristus untuk menyediakan untuk pulangan yang bakal raja tercinta kita, Yesus Kristus, satu-satunya anak Tuhan. 

 

Sebelum membaca kitab Wahyu mesti mempunyai kunci kerana buku ini telah dimeterai, seperti dalam kitab Daniel, untuk pemahaman manusia sehingga akhir zaman.

.

Beberapa utama:

 

Untuk memahami visi John kita mesti memahami bahawa dia melihat masa kita dengan rangka kerja rujukan pada zamannya.

 

Dalam menerangkan belalang dan kuda, kita dapat memahami bahawa penerangan beliau perlawanan helikopter serangan.

 

Apabila menerangkan tangki kita dapat memahami bahawa mereka adalah kereta kebal.

 

Apabila bercakap mengenai tujuh kepala kita dapat memahami bahawa melihat tujuh angka presiden AS pada dolar AS (dolar).

 

Apabila bercakap mengenai imej yang berkata-kata, kita perlu faham bahawa ini adalah televisyen.

Dan sebagainya …

.

Inilah sebabnya mengapa buku itu dimeterai untuk memahami lelaki itu sehingga akhir zaman sejak abad kesembilan belas tidak ada yang dapat memahami kerana tiada siapa tahu helikopter serangan, tangki dan lain-lain peralatan perang moden yang akan wujud di akhir zaman.

 

Anda akan melihat bahawa buku ini mendedahkan bahawa kita hidup dalam era wawasan John.

.

Terima kasih kepada semua pembaca

Terima kasih kepada WordPress 

Terima kasih kepada Google 

.

Kecuali dalam kes-kes khas, artikel ini (sedikit lama saya mengakui) akan menjadi yang terakhir sekurang-kurangnya sehingga September 2015, dan mungkin juga selama-lamanya jika Allah mahu menghapuskan gereja dan kedatangan Tuhan kita, Yesus Kristus berlaku sebelum itu.

Terima kasih semua dan Tuhan memberkati anda.

Selamat tinggal.

Nota.

A tertakluk renungkan menanti bahagian bawah pembaca artikel.

Victor

Malaikat dengan trompet

Apocalypse 1

 

1.1

Wahyu Yesus Kristus (Wahyu bermakna wahyu) yang telah diberikan Allah kepadanya untuk memberitahu engkau barang-barangnya yang lama mesti datang, sehingga Ia membuat ia dikenali dengan menghantar malaikat-Nya kepada hamba-Nya Yohanes,

 

1.2

Yang rekod yang terdedah daripada firman Allah dan kesaksian Yesus Kristus, semua yang dia melihat.

 

1.3

Berbahagialah orang yang membaca dan orang-orang yang mendengar perkataan-perkataan nubuat ini, dan menjaga perkara-perkara yang ditulis di dalamnya: Untuk masa yang terdekat.

 

1.4

John kepada ketujuh jemaat yang di Asia Kecil: Kasih karunia dan damai sejahtera dari dia yang ada dan yang sudah ada dan yang akan datang, dan dari ketujuh roh yang ada di hadapan takhta-Nya;

 

1.5

dan dari Yesus Kristus saksi yang setia, yang sulung dari yang mati, dan putera raja-raja di bumi! Kepada orang yang mengasihi kita, dan membasuh kita dari dosa kita oleh darah-Nya,

 

1.6

dan telah menjadikan kita raja dan imam bagi Allah, Bapa-Nya; bagi Dialah kemuliaan dan kuasa sampai selama-lamanya! Amin!

 

1.7

Ketika dia datang dengan awan. Dan setiap mata akan melihat Dia, juga mereka yang telah menikam Dia; dan semua sanak saudara di bumi akan meraung terhadap Dia. Ya. Amin!

 

1.8

Aku adalah Alfa dan Omega, firman Tuhan Allah, yang ada dan yang sudah ada dan yang akan datang, Yang Mahakuasa.

 

1.9

I Yohanes, saudara dan rakan-rakan bagian dalam kesusahan dan kerajaan dan kesabaran Yesus Kristus, berada di pulau yang bernama Patmos, kerana firman Allah dan kesaksian Yesus.

 

1.10

Saya dalam Roh pada hari Tuhan, dan mendengar di belakang saya suara nyaring seperti bunyi sangkakala,

 

1.11

berkata, Apa yang anda lihat, menulis di dalam buku dan hantar kepada ketujuh jemaat di Efesus, Smirna, Pergamum, Tiatira, Sardis, Filadelfia, dan Laodikia kepadamu.

 

1.12

Saya berpaling untuk melihat apa yang suara yang berfirman kepada saya. Dan dibangunkan, saya melihat tujuh kaki dian emas,

 

1.13

dan di antara ketujuh kaki dian yang seperti kepada seorang anak lelaki, memakai jubah panjang dan dengan tali pinggang emas di dada.

 

1.14

Kepala dan rambut beliau adalah putih seperti bulu putih, seperti salji;Matanya bagaikan nyala api;

 

1.15

kaki-Nya seperti kepada tembaga halus, seolah-olah mereka dibakar dalam relau; dan suaranya bagaikan desau air bah.

 

1.16

Dia mempunyai di tangan kanan-Nya tujuh bintang. Dari mulut-Nya datang sebilah pedang yang tajam dan bermata dua; dan wajah-Nya adalah seperti matahari terang dalam kekuatannya.

 

1.17

Ketika aku melihat Dia, tersungkurlah aku di depan kaki-Nya seperti orang mati. Beliau meletakkan tangan kanan-Nya di atasku, berkata: tidak Takutlah!

 

1.18

Akulah Awal dan Yang Akhir, dan yang hidup. Aku telah mati; dan tiba-tiba, saya masih hidup untuk selama-lamanya. Saya mempunyai segala kunci maut dan kerajaan maut.

 

1.19

Tuliskan perkara yang engkau lihat, dan yang, dan yang mesti akhirat;

 

1.20

misteri ketujuh bintang yang telah kaulihat pada tangan kanan-Ku dan ketujuh kaki dian emas. Tujuh bintang itu ialah malaikat ketujuh jemaat dan ketujuh kaki dian itu ialah ketujuh jemaat.

 

Apocalypse 2

 

2.1

Dan kepada malaikat jemaat di Efesus: Perkara-perkara ini berkata, beliau yang memegang ketujuh bintang di tangan kanan-Nya, yang berjalan di antara ketujuh kaki dian emas:

 

2.2

Aku mengenal segala perbuatan anda, pekerjaan anda dan ketekunan anda. Saya tahu anda tidak boleh bertolak ansur dengan kejahatan;bahawa anda telah menguji orang yang menggelar diri mereka rasul-rasul tetapi tidak, dan telah mendapati mereka pendusta;

 

2.3

anda mempunyai ketekunan, anda telah mengalami kerana nama-Ku, dan engkau berkembang letih.

 

2.4

Tetapi saya mempunyai agak melawan engkau, kerana engkau meninggalkan cinta pertama Mu.

 

2.5

Ingat itu dari mana engkau jatuh, dan bertaubat, dan melakukan kerja-kerja yang pertama; jika tidak, saya akan datang kepada kamu dan kaki pelita mengeluarkan anda dari tempatnya, kecuali jika kamu bertaubat.

 

2.6

Tetapi engkau ini, supaya engkau hatest perbuatan pengikut-pengikut Nikolaus, yang saya juga benci.

 

2.7

Hendaklah orang yang mempunyai telinga mendengarkan apa yang dikatakan Roh kepada jemaat-jemaat: Siapa yang menang akan Kuberikan kepadamu makan dari pohon kehidupan yang ada di Taman Firdaus Allah.

 

2.8

Dan kepada malaikat jemaat di Smirna tuliskanlah Inilah firman yang pertama dan yang terakhir, yang telah mati dan menjadi hidup:

 

2.9

Saya tahu kesusahan dan kemiskinan (tetapi engkau kaya) dan kekufuran orang-orang yang mengatakan bahawa mereka adalah orang-orang Yahudi dan tidak, tetapi adalah rumah ibadat syaitan.

 

2.10

Jangan takut apa yang anda akan menderita. Sesungguhnya Iblis akan melemparkan beberapa orang di antara kamu ke dalam penjara supaya kamu dibicarakan; dan kamu akan beroleh kesusahan selama sepuluh hari. Hendaklah engkau setia sampai mati, dan Aku akan mengaruniakan kepadamu mahkota kehidupan.

 

2.11

Hendaklah orang yang mempunyai telinga mendengarkan apa yang dikatakan Roh kepada jemaat-jemaat; Dia yang mengatasi tidak akan menderita apa-apa oleh kematian yang kedua.

 

2.12

Dan kepada malaikat jemaat di Pergamus: Inilah firman Dia yang memakai pedang yang tajam dan bermata dua;

 

2.13

Saya tahu di mana anda tinggal, saya tahu di mana takhta Iblis. Anda berpegang teguh nama saya dan engkau tidak menyangkal imanmu saya, walaupun pada hari-hari di mana Antipas adalah syahid setia kepada-Ku, yang dibunuh di antara kamu, di mana Iblis diam.

 

2.14

Tetapi saya mempunyai agak melawan engkau, kerana engkau ada beberapa orang yang menganut ajaran Bileam, yang mengajar Balak untuk meletakkan batu sandungan di hadapan anak Israel, supaya mereka makan dipersembahkan kepada berhala, dan untuk melakukan zina.

 

2.15

Begitu juga, anda juga mempunyai orang-orang yang berpegang kepada ajaran pengikut Nikolaus.

 

2.16

Bertaubat itu; demikian, Aku akan datang kepadamu dengan segera, dan akan memerangi mereka dengan pedang yang di mulut-Ku.

 

2.17

Hendaklah orang yang mempunyai telinga mendengarkan apa yang dikatakan Roh kepada jemaat-jemaat: Siapa yang menang akan Kuberikan dari manna yang tersembunyi, dan akan memberi kepadanya batu putih, dan pada batu itu nama baru, yang tidak diketahui seorangpun, kecuali orang yang menerimanya.

 

2.18

Dan kepada malaikat jemaat di Tiatira menulis: Inilah firman Anak Allah, yang mempunyai mata seperti nyala api, dan kaki yang seperti tembaga halus:

 

2.19

Aku mengenal segala perbuatan anda, kasih sayang, iman anda, perkhidmatan setia anda, ketekunan anda dan terakhir anda bekerja lebih banyak daripada dahulu.

 

2.20

Tetapi Aku mencela kamu, supaya kamu bertolak ansur bahawa wanita Izebel, yang menyebut dirinya nabiah, mengajar dan menyesatkan hamba-Ku, untuk melibatkan diri dalam perbuatan zina dan supaya mereka makan persembahan berhala .

 

2.21

Saya memberi masa beliau untuk bertaubat, dan dia tidak akan bertaubat percabulannya.

 

2.22

Sesungguhnya, Aku akan melemparkan dia ke katil, dan kesusahan yang besar kepada mereka yang berbuat zinah dengan dia, melainkan jika mereka tidak bertobat dari perbuatan mereka.

 

2.23

Saya akan membunuh anak-anaknya dengan hukuman mati; dan semua gereja-gereja akan mengetahui bahawa Akulah Dia yang menyelidiki minda dan hati, dan saya akan memberikan kepada setiap orang mengikut kerja-kerja anda.

 

2.24

Kepada anda, untuk semua yang lain di Tiatira, yang tidak menerima ajaran ini, yang tidak mengetahuinya kedalaman syaitan, kerana mereka memanggil mereka, Aku berkata kepadamu: Aku tidak akan meletakkan beban kepada kamu yang lain;

 

2.25

Tetapi apa yang anda ada, berpegang teguh hingga aku datang.

 

2.26

Mereka yang menang, dan memastikan kerja-kerja saya sehingga akhir, saya memberi kuasa atas bangsa-bangsa.

 

2.27

Ia akan menggembalakan mereka dengan gada besi, kerana ia memecah bejana tanah liat, dan juga saya terima daripada Bapa-Ku.

 

2.28

Dan kepadanya akan Kukaruniakan bintang timur.

 

2.29

Hendaklah orang yang mempunyai telinga mendengarkan apa yang dikatakan Roh kepada jemaat-jemaat

 

Apocalypse 3

 

3.1

Dan kepada malaikat jemaat di Sardis: Inilah firman Dia yang Maha ketujuh roh dari Allah dan ketujuh bintang itu: Aku mengenal segala perbuatan anda. Saya tahu anda masih hidup, engkau mati.

 

3.2

Berwaspada dan mengukuhkan apa yang tinggal dan akan mati; sebab Aku tidak mendapati kerja-kerja anda yang sempurna di hadapan Allah.

 

3.3

Ingat oleh itu bagaimana Engkau menerima dan mendengar, dan berpegang teguh, dan bertaubat. Jika anda tidak menonton, saya akan datang seperti pencuri dan engkau tidak tahu apa yang jam aku akan datang kepadamu.

 

3.4

Tetapi anda mempunyai beberapa orang di Sardis yang tidak mencemarkan pakaian mereka; Mereka akan berjalan bersama saya di putih, kerana mereka layak.

 

3.5

Beliau yang menang akan dipakaikan jubah putih Saya tidak akan memadamkan namanya dari kitab kehidupan, dan Aku akan mengaku namanya di hadapan Bapa-Ku dan di hadapan para malaikat-Nya.

 

3.6

Hendaklah orang yang mempunyai telinga mendengarkan apa yang dikatakan Roh kepada jemaat-jemaat

 

3.7

Tulis kepada malaikat Philadelphia Church: Inilah firman Kudus, Yang Benar, dia yang memegang kunci Daud, yang membuka dan tidak ada yang dapat menutup, yang menutup dan tidak ada yang membuka:

 

3.8

Saya tahu kerja-kerja anda. Di sini, kerana engkau kekuatan sedikit, dan engkau tetap berpegang pada janji saya, dan engkau tidak menyangkal nama-Ku, aku menghadapkan kepadamu pintu terbuka, dan tidak ada orang yang boleh ditutup.

 

3.9

Lihatlah, Aku akan menjadikan mereka satu umat Iblis, yang mengatakan mereka adalah orang-orang Yahudi dan tidak, tetapi berbohong;sesungguhnya, aku akan datang dan sujud menyembah di hadapan kaki-Mu, dan tahu bahawa saya mengasihi kamu.

 

3.10

Kerana engkau telah memelihara firman kesabaran saya, saya juga akan menjaga kamu dari jam godaan yang akan datang kepada seluruh dunia, untuk menguji mereka yang diam di atas bumi.

 

3.11

Saya datang dengan cepat. Peganglah apa yang engkau, bahawa tidak ada manusia mengambil mahkota Mu.

 

3.12

Beliau yang menang, saya akan membuat dia tiang di rumah Allahku, dan ia akan pergi tidak lebih; Saya akan menulis kepadanya nama Allah-Ku dan nama kota Allah-Ku, Yerusalem baru, yang turun dari surga dari Allah-Ku dan nama baru saya.

 

3.13

Hendaklah orang yang mempunyai telinga mendengarkan apa yang dikatakan Roh kepada jemaat-jemaat

 

3.14

Dan kepada malaikat jemaat di Laodikia: Inilah firman dari Amin, Saksi yang setia dan benar, permulaan dari ciptaan Allah:

 

3.15

Saya tahu kerja-kerja anda. Saya tahu bahawa anda tidak dingin dan tidak panas. Saya akan engkau wahai Muhammad sejuk atau panas!

 

3.16

Jadi kerana engkau suam, dan bahawa anda tidak dingin dan tidak panas, saya akan memuntahkan engkau dari mulut saya.

 

3.17

Kerana engkau katakan, saya kaya, saya kaya, dan saya sentiasa berhajat kepada apa-apa, dan kerana anda tidak tahu bahawa anda adalah celaka dan sengsara dan miskin dan buta dan telanjang,

 

3.18

Aku menasihatkan engkau untuk membeli daripada-Ku emas yang cuba dalam api, supaya engkau menjadi kaya; dan pakaian putih, supaya engkau memakainya, dan bahawa aurat aurat kamu tidak hadir; dan obat penawar untuk mengurapi anda mata, supaya engkau lihat.

 

3.19

Saya, saya menegur dan menghukum mereka yang saya suka. Menjadi bersemangat dengan itu, dan bertaubat.

 

3.20

Sesungguhnya, Aku berdiri di pintu dan mengetuk. Jika ada orang yang mendengar suara-Ku dan membukakan pintu, Aku akan masuk kepadanya, dan Aku makan dengan dia, dan dia dengan saya.

 

3.21

Beliau yang menang akan Aku beri-sama dengan Aku di atas takhta-Ku, sebagaimana juga mengatasi, dan saya duduk dengan Bapa-Ku di atas takhta-Nya.

 

3.22

Hendaklah orang yang mempunyai telinga mendengarkan apa yang dikatakan Roh kepada jemaat-jemaat

 

Apocalypse 4

 

4.1

Selepas ini saya melihat, dan tiba-tiba, sebuah pintu terbuka di sorga.Suara pertama yang saya dengar seperti bunyi sangkakala bercakap dengan saya, berkata, Naiklah ke mari dan Aku akan menunjukkan kepadamu apa yang harus akhirat.

 

4.2

Segera saya dalam Roh. Dan tiba-tiba, takhta yang telah ditetapkan di langit, dan di atas takhta itu duduk.

 

4.3

Dia yang duduk adalah untuk memandang seperti batu yaspis dan sardin yang; dan takhta itu dikelilingi oleh pelangi di mata seperti kepada zamrud.

 

4.4

Sekitar takhta itu ialah dua puluh empat takhta dan pada dua puluh empat tua-tua pelamin duduk, berpakaian putih, dan pada kepalanya mahkota-mahkota mereka emas.

 

4.5

Takhta diteruskan kilat dan suara dan guruh. Di hadapan takhta itu membakar tujuh obor, yang merupakan tujuh Roh Allah.

 

4.6

Ada di hadapan takhta itu sebagai lautan kaca seperti kepada kristal. Di tengah-tengah takhta dan di sekeliling takhta, terdapat empat binatang penuh dengan mata di hadapan dan di belakang.

 

4.7

Adapun makhluk yang pertama sama seperti singa, dan makhluk yang kedua sama seperti anak lembu, dan makhluk hidup yang ketiga mempunyai muka seperti muka manusia, dan makhluk yang keempat sama seperti burung nasar yang sedang terbang.

 

4.8

Empat makhluk itu masing-masing mempunyai enam sayap, penuh dengan mata di sekitar dan dalam. Mereka terus berkata siang dan malam, Kudus, kudus, kuduslah Tuhan Allah Yang Mahakuasa, yang sudah ada yang ada dan yang akan datang!

4.9

 

Apabila makhluk itu mempersembahkan puji-pujian dan hormat dan ucapan syukur kepada Dia yang duduk di atas takhta itu dan yang hidup sampai selama-lamanya,

 

4.10

yang kedua puluh empat tua-tua jatuh di hadapan Dia yang duduk di atas takhta itu dan menyembah Dia yang hidup sampai selama-lamanya dan melemparkan mahkotanya di hadapan takhta itu, katanya:

 

4.11

Anda layak, Tuhan kami dan Tuhan, untuk menerima kemuliaan dan hormat dan kuasa; sebab engkau telah menciptakan segala sesuatu, dan dalam keangkaraannya Mu mereka dan diciptakan.

 

Apocalypse 5

 

5.1

Dan aku melihat di sebelah kanan orang yang duduk di atas takhta itu buku yang ditulis dalam dan luar, dimeteraikan dengan tujuh meterai.

 

5.2

Dan aku melihat seorang malaikat yang kuat, yang berseru dengan suara nyaring: Siapakah yang layak untuk membuka buku, dan kehilangan meterai itu?

 

5.3

Dan tidak ada orang di syurga, mahupun di bumi, baik di bawah bumi, yang dapat membuka buku ini, tidak kelihatan atasnya.

 

5.4

Dan saya menangis banyak, kerana tidak ada orang yang telah didapati layak untuk membuka buku ini, tidak kelihatan atasnya.

 

5.5

Dan salah satu yang dikatakan oleh tua-tua itu kepadaku: Jangan engkau menangis: Sesungguhnya, singa dari suku Yehuda, yaitu tunas Daud, Sesungguhnya telah menang untuk membuka buku dan ketujuh meterainya.

 

5.6

Dan aku melihat di antara takhta dan keempat makhluk dan tua-tua yang berdiri Anak Domba, dan dibunuh. Beliau mempunyai tujuh tanduk dan tujuh mata, iaitu tujuh Roh Allah mengutus ke seluruh bumi.

 

5.7

Dia datang dan mengambil buku itu dari tangan kanan dia yang duduk di atas takhta.

 

5.8

Ketika Ia mengambil buku itu, keempat makhluk dan kedua puluh empat tua-tua sujud di hadapan Anak Domba, setiap memegang kecapi dan mangkuk emas penuh dengan kemenyan, yang merupakan doa-doa orang-orang kudus.

 

5.9

Dan mereka menyanyikan sebuah lagu baru, dengan berkata, Engkau layak mengambil gulungan kitab itu dan membuka meterainya; untuk engkau selalu dibunuh, dan telah menebus kita kepada Allah oleh darah-Mu dari setiap kaum kerabat, dan bahasa dan kaum, dan negara;

 

5.10

engkau telah menjadikan mereka suatu kerajaan, dan imam-imam bagi Allah kita, dan mereka akan memerintah sebagai raja di bumi.

 

5.11

Saya melihat, dan aku mendengar suara banyak malaikat sekeliling takhta dan binatang-binatang dan para tua-tua: dan bilangan mereka adalah mereka berlaksa-laksa dan beribu-ribu beribu-ribu.

 

5.12

Dan berkata dengan suara nyaring: The Lamb yang telah dibunuh adalah layak untuk menerima kuasa, kekayaan, kebijaksanaan, kekuatan, kehormatan, kemuliaan, dan pujian.

 

5.13

Dan segala makhluk yang ada di langit, di bumi, di bawah bumi, laut dan segala isinya, mendengar saya berkata, Untuk orang yang duduk di atas takhta itu, dan kepada Lamb menjadi pujian dan hormat dan kemuliaan dan kuasa, untuk selama-lamanya!

 

5.14

Dan keempat makhluk berkata, Amin! Dan tua-tua tersungkur dan menyembah.

 

Apocalypse 6

 

6.1

Dan saya melihat ketika Anak Domba itu membuka salah satu daripada anjing laut, dan aku mendengar salah satu daripada empat makhluk hidup sebagai berkata dengan suara guruh, Datang.

 

6.2

Aku melihat, tiba-tiba seekor kuda putih. Dan dia yang duduk di atas dia mempunyai busur; mahkota yang telah diberikan kepadanya, dan ia pergi menakluk dan menawan.

 

6.3

Apabila dia membuka meterai yang kedua, aku mendengar makhluk yang kedua berkata, Marilah.

 

6.4

Dan majulah seekor kuda lain yang merah. Penunggang kuda itu diberikan kuasa untuk mengambil damai sejahtera dari atas bumi, sehingga mereka saling membunuh; dan sebilah pedang yang besar telah diberikan kepadanya.

 

6.5

Apabila dia membuka meterai yang ketiga, aku mendengar makhluk yang ketiga berkata: Datang. Aku melihat, tiba-tiba seekor kuda hitam.Penunggangnya mempunyai baki di tangannya.

 

6.6

Dan aku mendengar tengah-tengah daripada keempat zat yang hidup suara yang mengatakan, A ukuran gandum bagi sesen pun, dan tiga sukat jelai bagi sesen pun; tetapi tidak berbuat jahat kepada minyak dan anggur.

 

6.7

Apabila dia membuka meterai yang keempat, aku mendengar suara makhluk yang keempat berkata, Marilah.

 

6.8

Aku melihat, tiba-tiba kuda pucat warna. Penunggang kuda itu bernama Maut dan kerajaan maut mengikutinya. Kuasa itu diberikan kepada mereka atas seperempat dari bumi untuk membunuh dengan pedang, dan dengan kelaparan dan dengan maut, dan dengan binatang-binatang di bumi.

 

6.9

Apabila dia membuka meterai yang kelima, aku melihat di bawah mezbah jiwa-jiwa mereka yang telah dibunuh kerana firman Tuhan dan kesaksian yang mereka diadakan.

 

6.10

Mereka berseru dengan suara nyaring, katanya: Berapa lama lagi, Master kudus dan benar, Engkau tidak menghakimi dan tidak membalaskan darah kami kepada mereka yang diam di bumi?

 

6.11

Dan jubah putih diberikan kepada masing-masing; dan ia berkata kepada mereka bahawa mereka perlu berehat lebih lama, sehingga ada berdiri bilangan penuh hamba-rakan-rakan mereka dan saudara-saudara mereka yang dibunuh seperti mereka.

 

6.12

Saya melihat apabila beliau membuka meterai yang keenam; dan terjadilah gempa bumi yang hebat, matahari menjadi hitam bagaikan karung rambut dan bulan menjadi merah seluruhnya bagaikan darah

 

6.13

dan sebanyak bintang di langit jatuh kepada bumi, apabila pohon ara digoncang oleh angin membuang buah ara yang belum masak itu.

 

6.14

Dan langit berangkat sebagai kekunci tatal apabila ia dilancarkan bersama-sama; dan setiap gunung dan pulau dipindahkan daripada tempat mereka.

 

6.15

Raja-raja di bumi, dan orang-orang besar dan para pemimpin pasukan, yang kaya, kuat, dan tiap-tiap hamba serta orang merdeka bersembunyi ke dalam gua-gua dan celah batu karang di gunung.

 

6.16

Dan berkata kepada gunung-gunung dan batu-batu, Runtuhlah menimpa kami dan sembunyikanlah kami terhadap Dia, yang duduk di atas takhta dan terhadap murka Anak Domba;

 

6.17

Untuk hari besar murka-Nya datang; dan siapakah yang dapat bertahan?

 

Apocalypse 7

 

7.1

Selepas ini aku melihat empat malaikat berdiri di empat penjuru bumi;memegang keempat angin bumi, yang angin tidak bertiup di bumi, tidak laut, mahupun di mana-mana pokok.

7.2

Dan aku melihat seorang malaikat lain naik dari timur, dan mempunyai meterai Allah yang hidup; ia berseru dengan suara nyaring kepada keempat malaikat yang kepadanya ia diberikan kepada menyakiti bumi dan laut, dan berkata:

 

7.3

Hurt bukan bumi, tidak laut, serta pokok-pokok, sehingga kami telah memeterai dahi hamba-hamba Allah kita.

 

7.4

Dan aku mendengar jumlah orang-orang yang telah dimeteraikan seratus empat puluh empat ribu dari semua suku Israel anak:

 

7.5

dari suku Yehuda dua belas ribu tertutup; dari suku Ruben dua belas ribu, dari suku Gad dua belas ribu,

 

7.6

dari suku Asyer dua belas ribu, dari suku Naftali dua belas ribu, dari suku Manasye dua belas ribu,

 

7.7

dari suku Simeon dua belas ribu, dari suku Lewi dua belas ribu, dari suku Isakhar dua belas ribu,

 

7.8

dari suku Zebulon dua belas ribu, dari suku Yusuf dua belas ribu, dari suku Benyamin dua belas ribu rapat.

 

7.9

Selepas ini saya melihat, maka dengan serta merta, pelbagai besar, yang tidak dapat terhitung banyaknya, dari segala bangsa, dan sanak saudara, dan orang-orang, dan bahasa. Berdiri di hadapan takhta dan di hadapan Anak Domba, memakai jubah putih dan kedua telapak di tangan mereka.

 

7.10

Dan ia berseru dengan suara yang kuat, katanya: keselamatan adalah milik Allah kita yang duduk di atas takhta dan Anak Domba.

 

7.11

Dan semua malaikat berdiri mengelilingi takhta kira-kira dan tua-tua dan keempat makhluk itu; dan mereka jatuh pada muka mereka di hadapan takhta itu dan menyembah Allah,

 

7.12

berkata: Amin! Berkat dan kemuliaan, dan hikmat, dan syukur, kehormatan, berkuasa dan kuat, menjadi kepada Allah kita untuk selama-lamanya! Amin!

 

7.13

Dan seorang dari tua-tua itu berkata kepadaku: saya, ini yang berpakaian jubah putih, yang mereka, dan dari manakah mereka datang?

 

7.14

Saya berkata kepadanya, tuan mengetahui. Dan dia berkata kepada saya, ini adalah mereka yang keluar dari kesusahan yang besar; mereka telah mencuci jubah mereka dan membuatnya putih di dalam darah Anak Domba.

 

7.15

Itulah sebabnya mereka berdiri di hadapan takhta Allah, dan beribadah kepada-Nya siang malam di dalam bait-Nya. Dia yang duduk di atas takhta itu akan tinggal di antara mereka;

 

7.16

Mereka tidak akan lapar, mereka tidak lagi akan dahaga, dan matahari tidak akan menyerang mereka, dan tidak apa-apa haba.

 

7.17

Sebab Anak Domba yang ada di tengah-tengah takhta itu akan memberi mereka makan dan membawa mereka ke mata air hidup, dan Allah akan menghapuskan segala air mata dari mata mereka.

 

Apocalypse 8

 

8.1

Apabila dia membuka meterai yang ketujuh, maka sunyi senyaplah di sorga, kira-kira setengah jam.

 

8.2

Dan aku melihat ketujuh malaikat, yang berdiri di hadapan Allah, dan tujuh sangkakala diberikan kepada mereka.

 

8.3

Dan seorang malaikat lain datang dan berdiri di mezbah, mempunyai pedupaan emas; Dia telah diberikan banyak kemenyan, supaya Ia menawarkan dengan doa semua orang-orang kudus di atas mezbah emas yang di hadapan takhta itu.

 

8.4

Asap kemenyan, dengan doa orang-orang kudus dari tangan malaikat itu di hadapan Allah.

 

8.5

Lalu malaikat itu mengambil perbaraan, dipenuhi dengan api mezbah, dan melemparkannya di bumi. Dan terdengarlah suara-suara, dan guruh, disertai halilintar dan gempa bumi.

8.6

Dan ketujuh malaikat yang memegang ketujuh sangkakala itu bersiap-siap untuk berbunyi.

 

8.7

Yang pertama berbunyi. Dan terjadilah hujan es, dan api, bercampur darah, dan mereka itu dicampakkan ke atas bumi; dan satu pertiga daripada bumi telah dibakar, dan bahagian ketiga pokok telah dibakar, dan semua rumput hijau telah terbakar.

 

8.8

Dan malaikat yang kedua meniup sangkakalanya. Dan ada sesuatu seperti gunung besar, yang menyala-nyala oleh api, dilemparkan ke dalam laut; dan sepertiga dari laut itu menjadi darah,

 

8.9

dan sepertiga dari segala makhluk yang hidup di dalam laut dan mempunyai kehidupan, meninggal dunia; dan yang ketiga dari semua kapal musnah.

 

8.10

Dan malaikat yang ketiga meniup sangkakalanya. Dan jatuh dari langit sebuah bintang besar, menyala-nyala seperti obor, dan ia menimpa sepertiga dari sungai-sungai dan mata-mata air.

 

8.11

Nama bintang yang dipanggil Wormwood; Satu pertiga daripada air menjadi wormwood, dan ramai lelaki mati akibat air, kerana mereka telah menjadi pahit.

 

8.12

Dan malaikat yang keempat berbunyi sangkakalanya. Dan yang ketiga matahari telah dipukul, dan yang ketiga bulan dan ketiga bintang, sehingga satu pertiga daripada mereka telah menjadi gelap, dan hari tidak bersinar untuk Bahagian ketiga, dan malam yang sama.

 

8.13

Saya melihat, dan aku mendengar seorang malaikat terbang melalui tengah-tengah langit, dan berkata dengan suara nyaring: Celaka, celaka, celakalah penduduk bumi, kerana suara-suara lain dari sangkakala daripada tiga malaikat akan meniup!

 

Apocalypse 9

 

9.1

Malaikat kelima meniup sangkakalanya sangkakalanya. Dan saya melihat sebuah bintang jatuh dari langit ke bumi. Kunci kepada jurang maut telah diberikan kepadanya,

 

9.2

Dan dia membuka jurang maut. Dan dia naik asap keluar dari pit, seperti asap relau yang besar; dan matahari dan udara menjadi gelap oleh asap lubang.

 

9.3

Dari luar belalang asap itu ke bumi; dan telah diberikan kuasa sama seperti kuasa kalajengking-kalajengking di bumi.

 

9.4

Dia telah diberitahu untuk tidak merosakkan rumput di bumi, tidak apa-apa benda hijau, baik mana-mana pokok, tetapi hanya orang-orang yang tidak mempunyai meterai Allah pada dahi mereka.

 

9.5

Ia telah diberikan kepada mereka, tidak membunuh mereka tetapi untuk menyiksa mereka selama lima bulan; dan azab mereka bagaikan siksa kala jengking ketika ia menyerang seorang lelaki.

 

9.6

Pada masa itu, orang-orang akan mencari maut dan tidak akan merasa;mereka ingin mati, tetapi maut jauh dari mereka.

 

9.7

Belalang kelihatan seperti kuda yang disediakan untuk berperang;terdapat di atas kepala mereka sebagai mahkota seperti emas, dan muka mereka sama seperti muka manusia.

 

9.8

Dan rambut mereka sama seperti rambut perempuan dan gigi mereka sama seperti gigi singa.

 

9.9

Dan dada mereka sama seperti baju besi, dan bunyi sayap mereka bagaikan bunyi kereta-kereta kuda yang sedang berperang.

 

9.10

Ekor mereka sama seperti kalajengking dan ada sengatnya, dan ia adalah dalam kuasa ekor mereka untuk menyakiti manusia, lima bulan.

 

9.11

Mereka mempunyai raja yang memerintah mereka ialah malaikat jurang maut; namanya dalam bahasa Ibrani ialah Abadon dan dalam bahasa Yunani ialah Apolion.

 

9.12

Satu celaka yang telah lalu. Tiba-tiba, datang dua masalah lagi selepas ini.

 

9.13

Dan malaikat yang keenam meniup sangkakalanya. Dan aku mendengar suara yang keluar dari keempat tanduk mezbah emas yang di hadapan Allah,

 

9.14

Dan berkata kepada malaikat yang keenam yang memegang sangkakala itu: Lepaskanlah keempat malaikat yang terikat dekat Sungai Efrat yang besar.

 

9.15

Dan keempat malaikat yang telah disiapkan bagi jam dan hari, bulan dan tahun, telah dikeluarkan untuk membunuh sepertiga dari umat manusia.

 

9.16

Bilangan tentera berkuda ialah dua puluh ribu laksa aku mendengar jumlah.

 

9.17

Dan dengan itu saya melihat kuda dalam penglihatan, dan orang-orang yang duduk di atasnya mempunyai baju merah berapi-api, gondok biru, dan sulfur. Kepala kuda-kuda itu adalah seperti kepala singa; dan mulut mereka mengeluarkan api, dan asap dan belerang.

 

9.18

Satu pertiga daripada umat manusia terbunuh oleh tiga malapetaka, oleh api dan asap dan belerang, yang dikeluarkan daripada mulut mereka.

 

9.19

Sebab kuasa kuda-kuda itu terdapat di dalam mulutnya dan di dalam ekor mereka; ekor mereka sama seperti ular dengan kepala, dan dengan mereka itu mereka mendatangkan kerusakan.

 

9.20

Orang-orang lain yang tidak mati oleh malapetaka itu, tidak juga bertobat dari perbuatan tangan mereka, supaya mereka tidak sujud menyembah syaitan, dan berhala-berhala emas, perak, tembaga, batu dan kayu yang tidak dapat melihat atau mendengar, ataupun berjalan:

 

9.21

dan mereka tidak bertobat dari pada pembunuhan, dan mengenai Pesona mereka, dan mengenai zina mereka, dan mengenai pencurian.

 

Apocalypse 10

 

10.1

Aku melihat seorang malaikat lain yang kuat turun dari sorga, berselubungkan awan; di atas kepalanya langit pelangi, dan mukanya sama seperti matahari, dan kakinya seperti tiang api.

 

10.2

Dia mempunyai sebuah buku kecil yang terbuka di tangan-Nya. Beliau meletakkan kaki kanannya di atas laut dan kaki kirinya di atas bumi;

 

10.3

dan ia berseru dengan suara nyaring, sebagai singa mengaum. Apabila dia menangis, ketujuh guntur menjawab dengan suara mereka.

 

10.4

Dan apabila ketujuh guruh telah menjawab dengan suara mereka, saya adalah kira-kira untuk menulis; dan aku mendengar suara dari sorga berkata, Meteraikanlah perkara-perkara yang tujuh guntur menjawab, dan menulis kepada mereka.

 

10.5

Dan malaikat yang saya lihat berjejak di laut dan di darat itu mengangkat tangan kanannya ke langit,

 

10.6

dan bersumpah olehnya yang hidup sampai selama-lamanya, yang menciptakan langit dan apa yang di dalamnya, bumi dan perkara-perkara yang di dalamnya adalah, dan laut dan perkara-perkara yang di dalamnya, yang ada akan masa

 

10.7

Tetapi pada waktu bunyi sangkakala dari malaikat yang ketujuh, yaitu apabila ia meniup sangkakalanya, rahasia Allah harus selesai, seperti yang telah Ia beritakan kepada hamba-hamba-Nya, para nabi.

 

10.8

Dan suara yang telah kudengar dari langit berkata kepadaku lagi, dan berkata, Pergi dan mengambil buku kecil yang terbuka di tangan malaikat, yang berdiri di atas laut dan di darat.

 

10.9

Dan saya pergi kepada malaikat itu, memberitahu beliau untuk memberikan gulungan kecil. Dan beliau berkata, Ambillah dan makanlah dia; ia akan membuat perutmu terasa pahit, tetapi di dalam mulutmu ia akan terasa manis seperti madu.

 

10.10

Saya mengambil kitab itu dari tangan malaikat itu dan memakannya sehingga; ia adalah di dalam mulut saya manis seperti madu, tetapi sesudah aku memakannya, perut saya adalah pahit.

 

10.11

Mereka berkata kepada saya: Engkau harus bernubuat lagi kepada banyak bangsa dan kaum dan bahasa dan raja.

 

Apocalypse 11

 

11.1

Kemudian diberikanlah kepadaku sebatang buluh, seperti kepada joran dan berkata: Bangunlah dan ukurlah Bait Suci Allah, mezbah dan mereka yang beribadah di dalamnya.

 

11.2

Tetapi mahkamah kuil meninggalkan ia keluar, dan ukuran tidak; kerana ia telah diberikan kepada bangsa-bangsa, dan mereka akan menginjak-injak Kota Suci empat puluh dua bulan.

 

11.3

Saya akan memberi kedudukan kepada dua saksi-Ku, supaya mereka bernubuat kain kabung, seribu dua ratus enam puluh hari.

 

11.4

Ini adalah kedua pohon zaitun dan kedua kaki dian yang berdiri di hadapan Tuhan semesta alam.

 

11.5

Jika ada orang yang hendak menyakiti mereka, keluarlah api dari mulut mereka dan membaham musuh-musuh mereka; dan jika mana-mana lelaki akan menyakiti mereka, maka ia harus dibunuh dengan cara ini.

 

11.6

Mereka mempunyai kuasa menutup langit, supaya jangan turun hujan selama selama mereka bernubuat; dan mereka mempunyai kuasa untuk mengubah air menjadi darah, dan untuk memukul bumi dengan segala jenis bala setiap kali mereka akan.

 

11.7

Apabila mereka telah menyelesaikan kesaksian mereka, maka binatang yang naik dari jurang maut, akan memerangi dan mengalahkan serta membunuh mereka.

 

11.8

Dan mayat mereka akan terletak di lapangan kota yang besar itu, yang dipanggil, rohani, Sodom dan Mesir, di mana juga Tuhan kita disalibkan.

 

11.9

Dan mereka rakyat dan sanak saudara dan bahasa dan bangsa akan melihat mayat mereka tiga setengah hari, dan mereka tidak mengalami mayat mereka untuk dimasukkan ke dalam kubur.

 

11.10

Dan kerana mereka penduduk bumi akan bergembira dengan kegembiraan, dan mereka akan menghantar hadiah seorang kepada yang lain kerana kedua-dua nabi diseksa mereka yang diam di bumi.

 

11.11

Selepas tiga hari dan separuh Roh kehidupan dari Allah ke dalam mereka, dan mereka berdiri di atas kaki mereka; dan takut jatuh kepada orang-orang yang melihat mereka.

 

11.12

Dan mereka mendengar suara dari sorga berkata kepada mereka: Datang di sini! Dan mereka naik ke syurga awan; dan musuh-musuh mereka telah melihat mereka.

 

11.13

Pada masa itu, terjadilah gempa bumi yang hebat, dan sepersepuluh bandar jatuh; tujuh ribu orang terbunuh dalam gempa bumi, dan yang lain terkejut dan memberikan kemuliaan kepada Allah semesta langit.

 

11.14

Celaka yang kedua ialah masa lalu. Sesungguhnya celaka yang ketiga tidak lama lagi.

 

11.15

Dan malaikat yang ketujuh meniup sangkakalanya. Dan ada di langit suara yang kuat berkata, Kerajaan dunia adalah Tuhan dan Kristus-Nya;dan ia akan memerintah untuk selama-lamanya.

 

11.16

Dan kedua puluh empat tua-tua yang duduk di hadapan Allah di tempat duduk mereka, jatuh ke atas muka mereka, dan menyembah Allah,

 

11.17

Berkata, Sesungguhnya Kami memberikan terima kasih, ya TUHAN Allah Yang Mahakuasa, yang seni, serta engkau, kerana engkau telah berazam kepadamu kuasa besar Mu dan mengambil alih kerajaannya.

 

11.18

Negara-negara marah; dan murka-Mu telah datang dan sudah tiba masanya untuk menilai yang mati, untuk memberi ganjaran kepada hamba-hamba-Mu, para nabi, orang-orang kudus, dan mereka yang takut akan nama-Mu, kecil dan besar, dan untuk membinasakan mereka yang membinasakan bumi.

 

11,19

Dan rumah Allah di syurga telah dibuka, dan tabut perjanjian-Nya dilihat dalam pelipisnya. Dan ada kilat, dan suara-suara, dan guruh dan gempa bumi dan hujan batu yang besar.

 

Apocalypse 12

 

12.1

Tanda besar muncul di syurga: seorang wanita berpakaian dengan matahari, bulan di bawah kakinya dan sebuah mahkota dari dua belas bintang di atas kepalanya.

 

12.2

Ia mengandung, dan dia berteriak dengan buruh dan dalam kesakitan melahirkan.

 

12.3

Tanda lain muncul di langit; dan tiba-tiba seekor naga merah yang besar, yang mempunyai tujuh kepala dan sepuluh tanduk dan tujuh mahkota di atas kepala beliau.

 

12.4

Ekornya menarik bahagian ketiga sebanyak bintang di langit dan melemparkan mereka ke bumi. Naga itu berdiri di hadapan perempuan yang hendak bersalin, untuk menelan Anaknya apabila ia dilahirkan.

 

12.5

Dia melahirkan seorang anak lelaki, yang akan menggembalakan semua bangsa dengan gada besi. Dan Anaknya itu dirampas dan dibawa lari kepada Allah dan ke takhta-Nya.

 

12.6

Perempuan itu lari ke padang gurun, di mana telah disediakan suatu tempat baginya oleh Allah, supaya ada mereka memberi makan 1.260 hari.

 

12.7

Maka timbullah peperangan di sorga. Mikhael dan malaikat-malaikatnya berperang melawan naga itu. Dan naga itu dibantu oleh malaikat-malaikatnya,

 

12.8

tetapi mereka tidak kuat, dan tempat mereka mendapati apa-apa lagi di syurga.

 

12.9

Dan telah dibuang naga yang besar itu, si ular tua, yang disebut Iblis dan Syaitan, yang menipu seluruh dunia dia dilemparkan ke bumi, dan para malaikat-Nya telah disingkirkan bersama dengan dia.

 

12.10

Dan saya dengar di langit suara yang kuat berkata: keselamatan Sekarang sudah datang, dan kekuatan, dan Kerajaan Allah dan kuasa Kristus beliau; kerana ia telah bergegas, penuduh saudara-saudara kita, yang menuduh mereka sebelum hari Tuhan kami dan malam.

 

12.11

Dan mereka mengalahkan dia oleh darah Anak Domba, dan oleh perkataan kesaksian mereka, dan mereka tidak mengasihi nyawa mereka kepada mati.

 

12.12

Itu bergembiralah langit kamu, dan kamu diam di sorga. Celakalah bumi dan laut! Kerana Iblis akan turun kepada kamu yang mempunyai kemarahan yang besar, mengetahui bahawa dia mempunyai sedikit masa.

 

12.13

Ketika naga itu melihat bahawa dia telah dibuang kepada bumi, ia memburu perempuan yang melahirkan anak lelaki itu.

 

12.14

Dan kedua sayap dari burung nasar yang besar telah diberikan kepada perempuan itu, supaya ia terbang ke padang gurun, ke tempatnya, di mana ia akan dipelihara selama satu masa, dua masa dan setengah masa, jauh dari muka ular.

 

12.15

Dan dari mulut-Nya ular itu dimuntahkan air, sebesar sungai, ke arah perempuan itu, untuk punca banjir.

 

12.16

Dan bumi datang menolong perempuan itu, dan bumi membuka mulutnya dan menelan sungai yang disemburkan naga itu dari mulutnya.

 

12.17

Dan naga itu marah terhadap perempuan itu, dan dia pergi untuk berperang dengan keturunannya yang lain, yang memelihara perintah-perintah Allah dan mempunyai kesaksian Yesus.

 

Apocalypse 13

 

13.1

Dan saya berdiri di atas pasir di laut. Dan aku melihat dari laut binatang yang mempunyai tujuh kepala dan sepuluh tanduk, dan atas tanduk-tanduknya sepuluh mahkota, dan atas kepalanya tertulis nama hujat.

 

13.2

Binatang yang saya nampak adalah seperti harimau yang; kakinya seperti orang-orang yang beruang dan mulutnya seperti mulut singa. Naga itu memberikan kepadanya kekuatannya, dan tempat duduknya, dan kekuasaannya yang besar.

 

13.3

Dan aku melihat seorang kepala sebagai ia cedera mati; dan luka parahnya beliau telah sembuh. Dan seluruh dunia tertanya-tanya selepas binatang itu.

 

13.4

Dan mereka menyembah naga yang memberikan kuasa kepada binatang itu: mereka menyembah binatang itu dan berkata: Siapa yang seperti binatang, dan yang boleh melawan terhadapnya?

 

13.5

Dan ia telah diberikan kepadanya mulut bercakap perkataan sombong dan perbuatan kufur; dan dia telah diberi kuasa untuk bertindak selama empat puluh dua bulan lamanya.

 

13.6

Dan dia membuka mulutnya dalam kekufuran terhadap Allah, menghujat nama-Nya dan kemah-Nya, dan mereka yang diam di sorga.

 

13.7

Dan ia telah diberikan kepadanya untuk berperang dengan orang-orang kudus, dan untuk mengatasinya. Dan kepadanya diberikan kuasa atas setiap suku dan umat dan bahasa dan bangsa.

 

13.8

Dan semua yang diam di bumi akan menyembah dia, yang namanya tidak tertulis sejak dunia dalam buku Anak Domba hidup yang telah dibunuh.

 

13.9

Barangsiapa mempunyai telinga, hendaklah ia mendengar!

 

13.10

Yang dengan memberi petunjuk ditawan akan pergi ke dalam tawanan;Barangsiapa yang membunuh dengan pedang, harus dibunuh dengan pedang. Berikut adalah kesabaran dan keimanan orang-orang kudus.

 

13.11

Lalu aku melihat peningkatan dari bumi binatang lain, dan dia mempunyai dua tanduk seperti kambing, dan dia berbicara seperti naga.

 

13.12

Ia mempunyai semua kuasa binatang yang pertama di hadapan-Nya, dan yang memasukkan bumi dan penghuninya menyembah binatang pertama, yang luka parahnya telah sembuh.

 

13.13

Beliau mengadakan tanda besar, bahkan ia menurunkan api dari langit ke bumi di hadapan manusia.

 

13.14

Dan dia menipu mereka yang diam di atas bumi oleh mukjizat yang dia mempunyai kuasa untuk melakukan di hadapan binatang itu, memberitahu penduduk bumi, supaya mereka mendirikan patung untuk menghormati binatang yang mempunyai luka oleh pedang dan hidup .

 

13.15

Dan kepadanya diberikan kuasa untuk memberikan nyawa kepada patung binatang itu, bahawa patung binatang itu, kedua-dua berkata-kata dan menyebabkan orang yang tidak akan menyembah patung binatang itu harus dibunuh.

 

13.16

Dan beliau memasukkan semua orang, kecil atau besar, kaya atau miskin, merdeka dan bon, untuk menerima tanda pada tangan kanannya atau pada dahinya:

 

13.17

dan tiada seorangpun yang dapat membeli atau menjual selain dari pada mereka yang memakai tanda itu, yaitu nama binatang itu atau bilangan namanya.

 

13.18

Berikut adalah kebijaksanaan. Orang yang Sesungguhnya telah memahami mengira bilangan binatang itu. Kerana ia adalah bilangan manusia dan bilangannya ialah enam ratus enam puluh enam.

 

Apocalypse 14

 

14.1

Aku melihat, sungguh, Anak Domba itu berdiri di atas gunung Sion, dan dengan dia seratus 44000, yang mempunyai nama-Nya dan nama Bapa-Nya yang tertulis pada dahi mereka.

 

14.2

Dan aku mendengar suara dari langit, seperti desau air bah, seperti bunyi guruh kuat; dan suara yang didengar adalah seperti yang harpists bermain kecapi mereka.

 

14.3

Dan mereka menyanyikan nyanyian baru di hadapan takhta dan di depan keempat makhluk dan tua-tua. Dan tidak ada yang dapat mengetahui lagu kecuali ratus empat puluh empat ribu orang telah ditebus dari bumi.

 

14.4

Ini adalah mereka yang tidak mencemarkan dirinya dengan wanita, kerana mereka adalah anak dara; mereka mengikuti Anak Domba ke mana pun ia pergi. Ini telah ditebus dari antara manusia, yang merupakan buah pertama kepada Allah dan kepada Anak Domba

 

14.5

Dan di dalam mulut mereka didapati tidak mempunyai tipu daya, kerana sesungguhnya mereka tidak bersalah.

 

14.6

Saya melihat seorang malaikat lain terbang di tengah langit, yang mempunyai Injil yang kekal untuk berdakwah kepada penduduk bumi, dan kepada semua bangsa, dan kaum kerabat, dan bahasa, dan orang-orang.

 

14.7

Dan berkata dengan suara nyaring: Takutlah kepada Allah dan memuliakan Dia, kerana jam pertimbangannya datang; dan menyembah Dia yang menjadikan langit dan bumi, dan laut, dan mata-mata air.

 

14.8

Dan satu lagi, seorang malaikat yang kedua diikuti dengan berkata, Babel jatuh, yang jatuh, Babel, kota besar, yang membuat semua bangsa minum dari anggur murka percabulannya!

 

14.9

Dan satu lagi, seorang malaikat ketiga, menyusul mereka, dan berkata dengan suara nyaring: Barangsiapa menyembah binatang itu dan patungnya dan menerima tandanya pada dahinya atau pada tangannya,

 

14.10

dia sendiri hendaklah juga minum dari anggur murka Allah, dicurahkan kekuatan penuh dalam cawan murka-Nya, dan ia akan disiksa dengan api dan belerang di hadapan malaikat-malaikat kudus dan di hadapan Anak Domba.

 

14.11

Dan asap siksa mereka naik untuk selama-lamanya; dan mereka tidak mempunyai hari rehat atau malam, yang menyembah binatang dan patungnya itu, dan barangsiapa yang telah menerima tanda namanya.

 

14.12

Berikut adalah kesabaran orang-orang kudus yang memelihara perintah-perintah Allah dan iman kepada Yesus.

 

14.13

Dan aku mendengar suara dari sorga berkata, Tulis, Berbahagialah orang mati yang mati dalam Tuhan! Ya, kata Roh, supaya mereka beristirahat dari jerih lelah mereka, kerana perbuatan mereka mengikuti mereka.

 

14.14

Aku melihat, tiba-tiba, awan putih, dan apabila satu awan duduk seperti anak manusia, mempunyai di atas kepalanya mahkota emas, dan di tangannya ada sebilah sabit tajam.

 

14.15

Dan seorang malaikat lain keluar dari Bait Suci, menangis dengan suara nyaring kepada Dia yang duduk di atas awan itu, Teras di sabit-Mu dan menuai; untuk jam untuk menuai telah tiba, kerana tuaian di bumi sudah masak.

 

14.16

Dan dia yang duduk di teras awan di sabit di atas bumi. Dan bumi telah diraih.

 

14.17

Dan seorang malaikat lain keluar dari Bait Suci yang di sorga; juga padanya ada sebilah sabit tajam.

 

14.18

Dan seorang malaikat lain, yang berkuasa atas api, datang dari mezbah, dan ia berseru dengan suara nyaring kepada malaikat yang memegang sabit tajam itu, katanya: Teras dalam sabit tajam Mu, dan mengumpulkan kelompok anggur Bumi; untuk anggur dia masak sepenuhnya.

 

14,19

Dan malaikat yang menyumbat di sabit di atas bumi. Dan mengumpulkan anggur di bumi dan melemparkan anggur ke dalam tempat pemerasan anggur besar murka Allah.

 

14.20

Dan tempat pemerasan anggur itu sudah menjadi biasa tanpa bandar;dan darah keluar dari tempat pemerasan anggur ini, sampai kepada bridles kuda, oleh ruang dua ratus batu.

 

Apocalypse 15

 

 

15.1

Lalu aku melihat di syurga tanda lain, yang hebat dan menakjubkan, ketujuh malaikat yang mempunyai ketujuh malapetaka, yang terakhir, sebab di dalamnya diisi dengan murka Allah.

 

15.2

Dan aku melihat seperti lautan kaca bercampur api, dan orang-orang yang telah menawan binatang dan patungnya dan bilangan namanya, berdiri di lautan kaca, yang mempunyai kecapi Allah.

 

15.3

Dan mereka menyanyikan nyanyian Musa, hamba Allah, dan nyanyian Anak Domba, berkata, kerja-kerja anda yang besar dan menakjubkan, Tuhan Allah Maha Kuasa! Cara anda adalah adil dan benar, raja-raja bangsa-bangsa!

 

15.4

Siapa yang tidak takut, ya TUHAN, dan memuliakan nama-Mu? Kerana sesungguhnya hanya Engkau yang suci. Dan semua bangsa akan datang dan sujud menyembah di hadapan-Mu, sebab segala penghakiman-Mu adalah nyata.

 

15.5

Selepas ini, saya melihat dan kuil kemah kesaksian dibuka di syurga.

 

15.6

Dan ketujuh malaikat yang memegang ketujuh malapetaka itu, keluar dari Bait Suci, berpakaian lenan yang putih bersih, dan dengan tali pinggang emas pada dada.

 

15.7

Dan salah satu daripada empat makhluk itu memberikan kepada ketujuh malaikat itu tujuh cawan emas penuh dengan murka Allah yang hidup sampai selama-lamanya.

 

15.8

Dan rumah itu penuh dengan asap daripada kemuliaan Allah dan dari kuasa-Nya; dan tidak ada yang dapat memasuki Bait Suci sehingga ketujuh malapetaka dari ketujuh malaikat telah siap dibina.

 

Apocalypse 16

 

16.1

Dan aku mendengar suara yang nyaring dari dalam Bait Suci berkata kepada ketujuh malaikat, Pergilah dan tumpahkanlah bumi ketujuh cawan murka Allah.

 

16.2

Yang pertama pergi, dan ia menumpahkan cawannya ke atas bumi. Dan sakit yg berbau busuk dan pedih pada semua orang yang memakai tanda dari binatang itu dan yang menyembah patungnya.

 

16.3

Dan malaikat yang kedua menumpahkan cawannya ke atas laut; maka airnya menjadi darah, seperti darah orang mati. dan tiap-tiap makhluk yang hidup meninggal dunia, segala yang di dalam laut.

 

16.4

Dan malaikat yang ketiga menumpahkan cawannya atas sungai-sungai dan mata-mata air. Dan semuanya menjadi darah.

 

16.5

Dan aku mendengar malaikat yang berkuasa atas air berkata, Engkaulah yang benar, orang-orang yang berada dan yang; anda beribadah, kerana engkau telah diadili dengan itu.

 

16.6

Kerana mereka telah menumpahkan darah orang-orang kudus dan nabi-nabi, dan Engkau berikan kepada mereka untuk minum darah, sebab mereka itu layak.

 

16.7

Dan aku mendengar mezbah itu berkata: Ya, Tuhan Allah Yang Mahakuasa, pertimbangan anda adalah benar dan soleh.

 

16.8

Yang keempat menumpahkan cawannya ke atas matahari. Dan ia telah diberikan kepadanya untuk membakar manusia dengan api;

 

16.9

Dan manusia dihanguskan oleh panas api yang dahsyat, dan mereka menghujat nama Allah yang berkuasa atas malapetaka-malapetaka: dan mereka bertaubat untuk tidak memuliakan Dia.

 

16.10

Malaikat yang kelima menumpahkan cawannya ke atas takhta binatang itu. Dan kerajaannya penuh dengan kegelapan; dan mereka digigit lidah mereka untuk sakit,

 

16.11

dan mereka menghujat Allah semesta langit kerana sakit dan luka mereka, dan tidak bertaubat dari perbuatan mereka.

 

16.12

Dan malaikat yang keenam menumpahkan cawannya ke atas sungai Efrat yang besar. Dan air telah kering, bahawa jalan raja-raja di sebelah timur mungkin disediakan.

 

16.13

Dan aku melihat keluar dari mulut naga dan dari mulut binatang itu dan dari mulut nabi palsu, tiga roh-roh jahat seperti katak.

 

16.14

Kerana mereka adalah roh-roh syaitan, keajaiban bekerja, dan mereka pergi kepada raja-raja di seluruh bumi, untuk mengumpulkan mereka guna peperangan pada hari besar Allah yang Maha.

 

16,15

Lihatlah, Aku datang seperti pencuri. Berbahagialah orang yang jam tangan, dan menjaga pakaiannya, supaya ia jangan berjalan dengan telanjang dan jangan kelihatan kemaluannya! –

 

16,16

Berkumpul bersama-sama mereka ke dalam suatu tempat yang bernama dengan bahasa Ibrani Armageddon.

 

16.17

Dan malaikat yang ketujuh menumpahkan cawannya ke udara. Dan dia keluar dari kuil, dari takhta itu, suara yang kuat berkata, Ia selesai!

 

16.18

Dan ada kilat, dan suara-suara, dan guruh dan gempa bumi yang hebat, seperti tidak kerana orang-orang itu ke atas bumi, gegaran begitu besar.

 

16.19

Dan kota yang besar itu dibahagikan kepada tiga bahagian, dan kota-kota bangsa-bangsa jatuh, dan Allah mengingat Babel yang besar itu untuk memberikan kepadanya cawan yang penuh dengan anggur kemarahan beliau.

 

16.20

Dan tiap-tiap pulau melarikan diri, dan gunung-gunung tidak dijumpai.

 

16.21

Dan hujan batu yang besar, setiap batu kira-kira berat bakat, turun dari langit kepada manusia; dan orang-orang menghujat Tuhan kerana tulah hujan batu, kerana wabak itu telah melebihi besar.

 

Apocalypse 17

 

 

17.1

Salah satu dari ketujuh malaikat yang memegang ketujuh cawan itu dan berkata kepadaku, katanya: Marilah, supaya aku akan menunjukkan kepadamu putusan atas pelacur besar, yang duduk di atas banyak air.

 

17.2

Dengan dia raja-raja di bumi telah berbuat cabul, dan oleh anggur percabulannya penduduk bumi yang telah dibuat dalam keadaan mabuk.

 

17.3

Aku dibawanya dalam roh ke padang gurun. Dan aku melihat seorang perempuan duduk di atas seekor binatang yang berwarna merah, penuh dengan nama-nama hujat, yang mempunyai tujuh kepala dan sepuluh tanduk.

 

17.4

Perempuan itu memakai kain ungu dan kain kirmizi, dan yang dihiasi dengan emas dan permata dan mutiara. Beliau telah memegang di tangannya ada suatu cawan emas penuh dengan segala kekejian dan kekotoran percabulannya.

 

17.5

Dan apabila dahinya telah tertulis suatu nama, MYSTERY, Babel, kota besar, ibu kepada wanita-wanita pelacur dan kekejian bumi.

 

17.6

Dan aku melihat seorang perempuan yang mabuk dengan darah orang-orang kudus dan darah para syuhada Yesus. Dan, melihat beliau, saya telah disita dengan terkejut besar.

 

17.7

Dan malaikat itu berkata kepada-Ku, sebab itu engkau heran? Saya akan katakan kepadamu, misteri perempuan itu dan binatang yang membawa dia, yang Maha tujuh kepala dan sepuluh tanduk.

 

17.8

Binatang yang telah kaulihat itu dan tidak ada lagi. Dan boleh naik keluar dari jurang maut dan pergi kepada kebinasaan. Dan penduduk bumi yang namanya tidak tertulis sejak dunia dijadikan di dalam kitab kehidupan, apabila mereka melihat binatang yang sudah ada dan tidak , dan lagi adalah. –

 

17.9

Ini adalah fikiran yang Maha Bijaksana. Ketujuh kepala itu adalah tujuh gunung di atasnya perempuan itu duduk.

 

17.10

Dan terdapat tujuh raja: lima yang jatuh, satu ada yang lain belum datang, dan apabila Ia datang, Ia mesti terus masa yang singkat.

 

17.11

Dan binatang yang sudah ada dan tidak, itu sendiri adalah raja kelapan, dan dari ketujuh dan masuk ke dalam kerugian dan kebinasaan.

 

17.12

Kesepuluh tanduk yang telah kaulihat itu adalah sepuluh raja, yang belum menerima kerajaan, tetapi menerima kuasa sebagai raja-raja satu jam dengan binatang itu.

 

17.13

Ini mempunyai satu fikiran, dan hendaklah memberi kuasa dan hak mereka kepada binatang itu.

 

17.14

Mereka berperang melawan Anak Domba, dan Anak Domba akan mengalahkan mereka kerana dia adalah Tuhan atas segala tuan dan Raja atas segala raja dan dipanggil, dan dipilih dan yang setia yang ada di sisi Allah jualah anak.

 

17.15

Dan ia berkata kepadaku, Semua air yang telah kaulihat, di mana wanita pelacur itu duduk, adalah bangsa-bangsa dan rakyat banyak dan kaum dan bahasa.

 

17.16

Kesepuluh tanduk yang kamu nampak pada binatang itu akan membenci pelacur itu, dan juga akan menanggalkan telanjang, makan daging itu dan membakar dia dengan api.

 

17.17

Sebab Allah telah dimasukkan ke dalam hati mereka untuk memenuhi tujuan-Nya dan satu fikiran, dan memberikan kerajaan mereka kepada binatang itu, sehingga kata-kata Allah akan dipenuhi.

 

17.18

Dan perempuan yang nampak adalah kota besar, yang memerintah atas raja-raja bumi.

 

Apocalypse 18

 

18.1

Selepas ini, saya melihat ke bawah dari langit malaikat yang lain, yang mempunyai kuasa yang besar; dan bumi diterangi dengan kemuliaan-Nya.

 

18.2

Ia berseru dengan suara yang kuat, katanya: Babel jatuh, yang jatuh, Babel, kota besar! Ia telah menjadi tempat kediaman roh-roh jahat dan tempat bersembunyi semua roh busuk, dan satu sangkar segala burung yang najis dan yang dibenci,

 

18.3

kerana semua bangsa telah minum dari anggur murka percabulannya, dan raja-raja di bumi akan datang dengan percabulannya, dan pedagang-pedagang di bumi telah menjadi kaya melalui kelimpahan makanan beliau.

 

18.4

Dan aku mendengar suara lain dari sorga berkata, Keluarlah daripadanya, umat-Ku, supaya kamu jangan mengambil bagian dalam dosa-dosanya, dan supaya kamu tidak menerima tulah dia.

 

18.5

Untuk dosa-dosanya telah mencapai ke langit, dan Allah telah ingat kesalahan-kesalahan itu.

 

18.6

Beri ganjaran kepada beliau walaupun dia diberikan, dan mengadakan pembalasan beliau dua kali ganda menurut perbuatannya itu. Dalam cawan yang dia telah diisi untuk mengisi dua beliau.

 

18.7

Sebanyak dia dimuliakan dirinya, dan tinggal sedap, begitu banyak memberikan beliau siksaan dan perkabungan. Kerana dia berkata di dalam hatinya, aku duduk seorang ratu,, aku bukan janda, dan akan melihat tiada kesedihan

 

18.8

Oleh kerana itu, dalam satu hari malapetaka-malapetakanya akan datang, kematian dan perkabungan dan kelaparan, dan dia akan benar-benar dibakar dengan api. Bagi yang kuat adalah Tuhan Allah, yang menghakimi.

 

18.9

Dan raja-raja di bumi, yang terlibat dengan ketidaksopanan dan kemewahan beliau, akan menangis dan meraung lebih, apabila mereka melihat asap dari pembakaran itu.

 

18.10

Berdiri dari jauh kerana takut azab dia, katanya: Celakalah! celaka!Bandar Babel yang besar, kota yang besar! Dalam satu jam penghakiman-Mu datang

 

18.11

Dan pedagang-pedagang di bumi menangis dan berkabung atas beliau, kerana tiada siapa yang membeli kargo mereka,

 

18.12

kargo emas, perak, batu permata, mutiara, dari lenan halus dan kain ungu, dari sutera dan kain kirmizi, pelbagai jenis kayu wangi, semua jenis gading, mana-mana sejenis kayu yang mahal, dari tembaga, besi dan pualam,

 

18.13

dan kayu manis, rempah, kemenyan, mur, kemenyan, anggur, minyak, tepung halus dan gandum, lembu sapi, domba, kuda, kereta, dan badan-badan dan jiwa lelaki.

 

18.14

Buah-buahan yang dirimu sangat berahi kepada yang hilang dari kamu;dan semua perkara-perkara yang tidak cantik dan baik yang keluar dari engkau, dan engkau akan mencari mereka lagi.

 

18.15

Pedagang perkara-perkara ini, yang telah menjadi kaya oleh dia, akan berdiri jauh kerana takut azab itu; menangis dan meraung,

 

18,16

Dan berkata, Alas! celaka! Bandar besar, yang berpakaian lenan halus, dan kain ungu dan kain kirmizi, dan yang dihiasi dengan emas dan permata dan mutiara! Dalam satu jam kekayaan begitu besar adalah sia-sia

 

18,17

Dan setiap nakhoda, semua yang belayar ke mana-mana tempat, dan kelasi, dan seramai perdagangan melalui laut, berdiri dari jauh,

 

18.18

dan menangis apabila mereka melihat asap dari pembakaran itu, katanya: Apakah yang bandar seperti bandar besar?

 

18.19

Mereka melemparkan debu di atas kepala mereka, mereka menangis dan mereka berkabung, mereka itu berseru, katanya: Celakalah! celaka!Bandar besar, di mana telah menjadi kaya oleh hartanya semua, yang mempunyai kapal di laut, dalam satu jam ia sudah binasa!

 

18,20

Syurga, bergembira di atasnya! Dan orang-orang kudus dan kamu rasul-rasul dan nabi-nabi, bergembira juga! Sebab Allah telah menuntut bela anda ke atas beliau.

 

18,21

Dan seorang malaikat yang kuat, mengangkat sebuah batu seperti batu kilangan besar dan melemparkannya ke dalam laut, sambil berkata: Beginilah dengan keganasan akan Babel dibuang, kota besar itu, dan ia tidak boleh dijumpai.

 

18,22

Dan kita kedengaran lagi di dalammu bunyi harpists, ahli muzik, pemain seruling dan sangkakala, seseorang tidak lagi terdapat dalam anda tidak tukang, kraf sekalipun, kedengaran lagi di Anda bunyi pengisaran,

 

18.23

lampu itu akan bersinar tiada lagi di rumah, dan suara mempelai laki-laki dan pengantin perempuan tidak akan kedengaran tidak lebih di dalammu: untuk peniaga-Mu adalah orang-orang besar di bumi, kerana semua bangsa telah ditipu oleh sihir anda

 

18.24

dan kerana di dalamnya terdapat darah nabi-nabi dan orang-orang kudus dan semua yang telah dibunuh di bumi.

 

Apocalypse 19

 

19.1

Selepas ini saya dengar dalam syurga sebagai suara yang kuat daripada golongan yang ramai di, berkata, Alleluia Keselamatan dan kemuliaan dan kekuasaan adalah pada Allah kita,

 

19.2

kerana penghakiman-Nya adalah benar dan adil; kerana dia telah diadili pelacur besar itu, yang merusakkan bumi dengan percabulannya, dan telah membalaskan darah hamba-hamba-Nya turun oleh tangannya.

 

19.3

Dan mereka berkata lagi: Alleluia! … Asap Her naik untuk selama-lamanya.

 

19.4

Dan kedua puluh empat tua-tua dan keempat makhluk tersungkur dan menyembah Allah duduk di atas takhta itu, katanya: Amin! Hallelujah!

 

19.5

Dan terdengarlah suara dari takhta itu, katanya, Puji Tuhan kami, semua kamu hamba-hamba-Nya, kamu yang takut akan Dia, kecil dan besar!

 

19.6

Et j’entendis comme une voix d’une foule nombreuse, comme un bruit de grosses eaux, et comme un bruit de forts tonnerres, disant: Alléluia! Car le Seigneur notre Dieu tout puissant est entré dans son règne.

 

19.7

Mari kita bergembira dan bersukacita dan memuliakan Dia; untuk perkahwinan Anak Domba telah tiba, dan isterinya telah siap sedia

 

19.8

dan ia telah diberikan kepadanya untuk memakai lenan halus, bersih dan putih. Lenan halus itu adalah kebenaran orang-orang kudus.

 

19.9

Dan malaikat itu berkata kepada saya, Tulis, Berbahagialah mereka yang diundang ke perjamuan kawin Anak Domba! Dan dia berkata kepada saya, ini adalah kata-kata Allah yang benar.

 

19.10

Dan saya tersungkur di depan kakinya untuk menyembah dia; tetapi ia berkata kepadaku, Lihat engkau melakukannya! Saya Mu hamba, dan saudara-saudaramu yang mempunyai kesaksian Yesus. Menyembah Allah. Untuk kesaksian Yesus adalah roh nubuat.

 

19.11

Dan saya melihat langit terbuka, dan tiba-tiba seekor kuda putih.Penunggangnya dipanggil Setia dan Benar, dan Ia menghakimi dan berperang di dalam kebenaran.

 

19.12

Matanya bagaikan nyala api; di kepalanya banyak mahkota; beliau telah tertulis suatu nama yang tidak diketahui seorangpun, jika tidak sendiri;

 

19.13

dan dia berpakaian dengan jubah yang telah dicelup dalam darah.Namanya adalah Firman Allah.

 

19.14

Dan tentera-tentera yang berada di syurga mengikuti Dia atas kuda putih, berpakaian lenan halus, putih dan bersih.

 

19.15

Dari mulut-Nya datang sebilah pedang tajam yang boleh digunakan untuk menghukum bangsa-bangsa; Ia akan menggembalakan mereka dengan gada besi; Beliau memeras tempat pemerasan anggur kegeraman dan murka Allah SWT.

 

19,16

Dia pada jubah-Nya dan pada pahanya tertulis suatu nama, Raja segala raja dan Tuan di atas segala tuan.

 

19.17

Dan aku melihat seorang malaikat berdiri di dalam matahari. Dan ia berseru dengan suara nyaring, berkata kepada semua burung yang terbang di tengah langit, Marilah berkumpul bersama-sama untuk makan besar Allah,

 

19.18

makan daging semua raja dan daging pemimpin, daging yang besar, daging kuda dan penunggangnya dan daging semua, merdeka atau hamba, kecil dan besar.

 

19.19

Dan aku melihat binatang itu dan raja-raja di bumi dan tentera-tentera mereka berkumpul untuk berperang melawan dia yang duduk di atas kuda dan tenteranya.

 

19.20

Dan binatang itu diambil, dan dengan dia nabi palsu, yang telah dilakukan tanda-tanda di hadapannya dengan demikian ia menyesatkan mereka yang telah menerima tanda dari binatang itu dan yang menyembah patungnya. Mereka kedua-dua dilemparkan hidup-hidup ke dalam tasik berapi belerang.

 

19.21

Dan yang lain terbunuh dengan pedang yang datang dari mulut orang yang duduk di atas kuda itu; dan semua burung kenyang oleh daging pada mereka.

 

Apocalypse 20

 

20.1

Lalu aku melihat seorang malaikat turun dari sorga memegang anak kunci jurang maut dan suatu rantai besar di tangannya.

 

20.2

Ia menangkap naga, si ular tua, yang merupakan syaitan dan Iblis, dan mengikat dia untuk seribu tahun.

 

20.3

Beliau melemparkannya ke dalam jurang maut, dan menutup itu dan memeteraikannya di atasnya, supaya Ia menyesatkan bangsa-bangsa lagi, sehingga seribu tahun itu. Selepas itu ia akan dilepaskan untuk sedikit masa.

 

20.4

Dan aku melihat takhta dan mereka duduk di atas mereka diberikan kuasa untuk menghakimi. Dan aku melihat jiwa-jiwa mereka yang dipenggal kerana kesaksian Yesus dan karena firman Allah, dan orang-orang yang tidak menyembah binatang atau patungnya dan tidak menerima tanda itu pada dahi atau tangan mereka. Mereka datang untuk hidup dan memerintah bersama Kristus seribu tahun.

 

20.5

Orang mati yang lain tidak bangkit sebelum berakhir masa yang seribu tahun itu. Inilah kebangkitan pertama.

 

20.6

Berbahagialah dan kuduslah ia, yang sudah mempunyai bahagian dalam kebangkitan yang pertama! Kematian yang kedua tidak berkuasa lagi atas mereka; tetapi mereka akan menjadi imam-imam Allah dan Kristus, dan akan memerintah dengan Dia, seribu tahun.

 

20.7

Dan ketika masa seribu tahun itu berakhir, Iblis akan dilepaskan dari penjaranya.

 

20.8

Dan akan pergi menyesatkan bangsa-bangsa yang berada di empat penjuru bumi, Gog dan Magog, dan mengumpulkan mereka untuk perang; jumlah mereka sama dengan banyaknya pasir di laut.

 

20.9

Mereka naik ke atas permukaan bumi, lalu mengepung perkemahan orang-orang kudus dan kota yang dikasihi. Api turun dari langit dan memusnahkan mereka.

 

20.10

Dan Iblis, yang menyesatkan mereka, dilemparkan ke dalam lautan api dan belerang, di mana binatang itu dan nabi palsu. Dan mereka akan diseksa siang dan malam selama-lamanya.

 

20.11

Lalu aku melihat sebuah takhta putih yang besar, dan orang yang duduk di atasnya. Bumi dan langit melarikan diri; dan ada didapati tidak ada tempat untuk mereka.

 

20.12

Dan aku melihat orang mati, besar dan kecil, berdiri di hadapan takhta.Dan buku-buku telah dibuka. Dan buku lain dibuka, yang merupakan kitab kehidupan. Dan yang mati dihakimi menurut perbuatan mereka, sesuai dengan apa yang ditulis dalam buku-buku ini.

 

20.13

Laut menyerahkan orang-orang mati yang ada di dalamnya, dan maut dan kerajaan maut menyerahkan orang-orang mati yang ada di dalamnya; dan diadili menurut perbuatannya.

 

20,14

Dan kematian dan neraka telah dilemparkan ke dalam lautan api. Itulah kematian yang kedua, dalam lautan api.

 

20.15

Dan barang siapa yang tidak tertulis di dalam kitab kehidupan, dilemparkan ke dalam lautan api.

 

 

Apocalypse 21

 

21.1

Lalu aku melihat langit yang baru dan bumi yang baru; sebab langit yang pertama dan bumi yang pertama telah berlalu, dan laut adalah tidak lebih.

 

21.2

Dan saya saw turun dari surga, dari Allah, kota suci, Yerusalem baru, yang disediakan sebagai pengantin perempuan yang berdandan untuk suaminya.

 

21.3

Dan aku mendengar suara yang kuat berkata: Lihatlah, kemah Allah menyertai orang-orang Beliau kekal dengan mereka, dan mereka akan menjadi umat-Nya dan Ia akan menjadi Allah mereka.

 

21.4

Dia akan menghapuskan segala air mata dari mata mereka, dan maut tidak akan ada lagi, dan tidak akan ada lagi kematian atau perkabungan, atau ratap tangis, atau dukacita, sebab segala sesuatu yang lama itu telah meninggal dunia.

 

21.5

Dan orang yang duduk di atas takhta itu berkata, Sesungguhnya, Aku membuat semua perkara-perkara baru. Jawabnya Tulis: untuk kata-kata ini adalah benar dan setia.

 

21.6

Beliau berkata kepada saya, Ia selesai! Aku adalah Alfa dan Omega, Yang Awal dan Yang Akhir. Kepada yang haus saya akan memberikan dari mata air hayat itu dengan percuma.

 

21.7

Beliau yang menang akan mewarisi segala sesuatu; Aku akan menjadi Allahnya dan ia akan menjadi anak-Ku.

 

21.8

Tetapi takut, tidak percaya, yang keji, pembunuh, sundal, tukang-tukang sihir, penyembah berhala, dan semua pendusta akan mendapat bahagian mereka di dalam lautan yang menyala-nyala oleh api dan belerang: iaitu kematian yang kedua.

 

21.9

Salah satu dari ketujuh malaikat yang memegang ketujuh cawan yang penuh dengan ketujuh malapetaka terakhir itu, lalu ia berkata kepadaku, katanya: Marilah ke mari, aku akan menunjukkan kepadamu pengantin perempuan, isteri Anak Domba itu.

 

21,10

Dan aku dibawanya dalam semangat untuk gunung besar dan tinggi. Dan dia menunjukkan kepada saya kota suci Yerusalem turun dari syurga daripada Allah, yang mempunyai kemuliaan Allah.

 

21.11

Bercahaya seperti kepada batu yang paling berharga, seperti batu yaspis, jernih seperti kristal.

 

21.12

Dia mempunyai dinding yang besar dan tinggi. Beliau mempunyai dua belas pintu gerbang, dan pada pintu-pintu dua belas malaikat, dan nama-nama bertulis daripada dua belas suku Israel anak:

 

21.13

di sebelah timur terdapat tiga pintu gerbang, di sebelah utara tiga pintu gerbang, di sebelah selatan tiga pintu gerbang dan di sebelah barat tiga pintu gerbang.

 

21.14

Dan tembok kota itu mempunyai dua belas batu dasar dan di dalamnya nama-nama kedua belas rasul Anak Domba itu.

 

21.15

Orang yang bercakap dengan aku, mempunyai suatu tongkat pengukur dari emas untuk mengukur kota itu, pintu dan dinding itu.

 

21,16

Dan bandar berdusta, empat persegi, dan panjangnya adalah sama dengan lebarnya. Ia mengukur bandar dengan buluh, dua belas ribu furlong; panjang, lebar dan tinggi adalah sama.

 

21.17

Ia mengukur dinding yang: 144 hasta, ukuran manusia, iaitu, malaikat.

 

21,18

Dinding diperbuat daripada nefrit, dan kota itu emas tulen, seperti kaca yang jelas.

 

21,19

Asas-asas dinding kota itu, yang dihiasi dengan segala macam batu permata: asas yang pertama adalah nefrit, lazurit kedua, chalcedony ketiga, zamrud keempat,

 

21,20

onyx kelima, keenam akik, pirus ketujuh, beryl kelapan, kesembilan topaz, yang kesepuluh batu krisopras, gondok kesebelas, kedua belas batu kecubung.

 

21,21

Dua belas pintu dua belas mutiara; setiap beberapa pintu adalah satu mutiara. Kuasa dua bandar adalah emas tulen, seperti kaca telus.

 

21,22

Saya melihat ada kuil di bandar; sebab TUHAN, Allah SWT adalah kuil, dan Anak Domba.

 

21,23

Bandar ini tidak memerlukan matahari dan bulan untuk bersinar; untuk kemuliaan Allah tidak meringankan itu, dan Anak Domba itu adalah lampunya.

 

21.24

Bangsa-bangsa akan berjalan di dalam cahayanya dan raja-raja di bumi, yang membawa kekayaan mereka.

 

21.25

Pintu-pintu gerbangnya tidak akan ditutup pada siang hari, kerana tidak akan ada malam di sana.

 

21.26

Mereka akan membawa kemuliaan dan kehormatan bangsa-bangsa.

 

21.27

Terdapat masuk ke dalamnya apa-apa karut, atau orang yang terlibat dalam memalukan atau menipu; ia akan datang sebagai orang-orang yang ditulis dalam buku Anak Domba hidup.

 

Apocalypse 22

 

22.1

Lalu ia menunjukkan kepadaku sungai yang tulen air kehidupan, jernih seperti kristal, meneruskan dari takhta Allah dan Anak Domba itu.

 

22.2

Di tengah-tengah pekan dan di kedua-dua tebing sungai, terdapat satu pohon kehidupan, yang mengandungi dua belas tanaman buah-buahan, menghasilkan buahnya setiap bulan, dan daun adalah untuk menyembuhkan bangsa-bangsa.

 

22.3

Tidak akan ada lagi laknat. Takhta Allah dan Anak Domba akan berada di dalamnya; hamba-Nya akan beribadah kepada-Nya dan melihat wajahnya,

 

22.4

dan nama anak itu pada dahi mereka.

 

22.5

Tidak akan ada malam di sana; dan mereka tidak memerlukan cahaya lampu atau cahaya, sebab Tuhan Allah akan menerangi mereka. Dan mereka akan memerintah sebagai raja sampai selama-lamanya.

 

22.6

Dan dia berkata kepada saya, Perkataan-perkataan ini tepat dan benar;dan TUHAN, Allah nabi-nabi Allah mengutus malaikat-Nya untuk menunjukkan kepada hamba-Nya perkara yang mesti tidak lama lagi. –

 

22.7

Dan tiba-tiba, saya datang dengan cepat. Berbahagialah orang yang menuruti perkataan-perkataan nubuat kitab ini!

 

22.8

Aku, Yohanes, yang mendengar dan melihat perkara-perkara ini. Dan apabila saya mendengar dan melihat, saya jatuh di kaki malaikat yang menunjukkan saya untuk menyembah Dia.

 

22.9

Tetapi ia berkata kepadaku, Lihat engkau melakukannya! Saya hamba-Mu, dan saudara-saudaramu, para nabi dan yang memelihara perkataan kitab ini. Menyembah Allah.

 

22.10

Dan dia berkata kepada saya, Seal tidak kata-kata nubuat di dalam kitab ini. Untuk masa yang terdekat.

 

22,11

Beliau yang tidak adil tidak adil lagi, bahawa dia yang kotor terus cemar;dan keadilan yang benar lagi, dan orang yang suci terus menjadi kudus.

 

22.12

Lihatlah, Aku datang dengan cepat dan Upahku dengan saya, untuk memberi setiap orang sesuai sebagai kerjanya.

 

22,13

Aku adalah Alfa dan Omega, Yang Pertama dan Yang Terkemudian, Yang Awal dan Yang Akhir.

 

22,14

Berbahagialah mereka yang membasuh jubahnya, sehingga mereka memperoleh hak atas pohon-pohon kehidupan dan masuk melalui pintu-pintu gerbang ke dalam kota itu!

 

22.15

Tetapi di luar adalah anjing dan ahli-ahli sihir dan sundal dan pembunuh dan penyembah berhala, dan barang siapa yang menyukai orang-orang dan menerangkan satu pembohongan!

 

22,16

Saya Yesus telah menghantar lombong malaikat untuk memberi keterangan kepada kamu perkara-perkara ini dalam gereja-gereja.Akulah akar dan keturunan Daud, bintang yang terang dan pagi.

 

22,17

Dan Roh dan pengantin perempuan itu berkata, Marilah. Dan hendaklah ia Maha Mendengar lagi yang berkata, Marilah. Dan barangsiapa yang haus datang; Dan barang siapa yang akan, hendaklah ia mengambil air kehidupan dengan bebas.

 

22,18

Aku bersaksi kepada setiap orang yang mendengar perkataan-perkataan nubuat dari kitab ini: Jika seorang menambahkan sesuatu kepada, Allah kepadanya malapetaka-malapetaka yang diterangkan dalam buku ini;

 

22,19

dan sesiapa yang mengurangkan sesuatu dari perkataan-perkataan dari kitab nubuat ini, Allah akan mengambil balik sebahagian dari pohon kehidupan dan kota suci yang diterangkan dalam buku ini.

 

22.20

Beliau yang membuktikan perkara-perkara ini berkata, Ya, saya datang dengan cepat. Amin! Mari, Tuhan Yesus!

 

22,21

Nikmat Tuhan Yesus bersama semua!

lilin lilin-anim

Pastikan preciously juga turun api iman kita! Dia akan sangat diperlukan dalam masa yang sukar yang memburukkan dan memburukkan lagi dan lagi sehingga kedatangan Tuhan kita Yesus Kristus.

Jumpa anda tidak lama lagi.

Sebelum kita pergi dan menunggu kedatangan Tuhan kita, Yesus Kristus, saya ingin membantu anda merenungkan sejarah manusia.

Sains rasmi menolak penciptaan (kejadian manusia oleh Allah) dan meletakkan ke hadapan teori tanpa Allah.

Siapa yang mahu bahawa manusia berasal dari rangkaian evolusi kehidupan di bumi akan muncul dalam satu siri peluang dan kemudian anak itu akan berubah melalui berjuta-juta tahun.

Akhirnya berakhir dengan pendaftaran seluruh pelbagai tumbuhan dan haiwan yang kita tahu.

Sudah tentu sains rasmi mempunyai kelainan tetapi kita mesti menghadapi fakta, semua saintis yang menyokong teori evolusi adalah makhluk pintar dan oleh itu mereka tahu bahawa mereka adalah salah, namun mereka berterusan.

MENGAPA!

Apa yang boleh saya katakan adalah bahawa kehidupan manusia bertaburan dengan misteri dan beberapa lelaki atas sebab-sebab yang tidak diketahui kebenaran kepada umat manusia tersembunyi beribu-ribu tahun.

 

Yesus Kristus adalah satu-satunya anak Tuhan!

Ia sudah hampir dan kepulangannya akan berlaku!

Menjaga iman!

Tidak lama sejarah manusia akan didedahkan!

Berikut adalah video yang akan membolehkan anda untuk membuka mata anda dan memahami sejarah bahawa manusia adalah kompleks lebih daripada dalam buku cerita rasmi!

 

Victor

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.