Ayat-ayat yang FORCE IMAN PADA AKHIR MASA

jesus1-600x384

Mengapa Allah mahu mendedahkan kepada kita oleh nubuatan berabad-abad lebih awal daripada apa yang telah dicapai di akhir zaman?

Sesungguhnya kami mendapati bahawa sejak Adam dan Hawa, Tuhan tidak lagi menampakkan fizikal dengan lelaki.

Adam dan Hawa dapat melihat dan bercakap dengan Tuhan, kerana mereka tidak mempunyai badan daging.

Ia hanya apabila mereka menderhaka Allah dengan memakan buah larangan itu, bahawa Allah menghukum dengan salutan kulit binatang (badan manusia).

Hakikat berada di badan daging menjadikannya mustahil bagi manusia untuk melihat dan mendengar Tuhan.

Walau bagaimanapun Allah, menjaga cintanya kepada ciptaannya  « Man »,walaupun maksiat itu, diturunkan oleh malaikat dan nabi satu acara kemuncak sejarah manusia, terutamanya apa yang berlaku kepada akhir zaman sebagai masa akhir yang telah disediakan untuk manusia oleh Allah.

Sejarah kejadian manusia telah mencatatkan lebih masa dalam beberapa buah buku.

Antara buku-buku ini tidak dipenuhi untuk membentuk satu, yang dinamakan « bible »

Alkitab

Kitab Injil mengandungi ramalan kira-kira 700 yang mana suku berkaitan dengan akhir zaman, iaitu bagaimana akhir masa adalah penting kepada Tuhan.

Bagi kira-kira enam ribu tahun (5774 tahun mengikut kalendar Ibrani) dengan sejarah orang-orang Yahudi telah umat Tuhan dipilih selepas banjir besar, lelaki menunggu akhir zaman dan kedatangan Tuhan di bumi.

Apabila Allah akan kembali ke Bumi, manusia tidak boleh melihat, mendengar dan bercakap dengan dia jika Allah mengubah supaya mereka tidak lagi mempunyai badan daging, tetapi badan cahaya.

Inilah sebabnya mengapa dalam Surat Pertama St Paul kepada Korintus – Bab 15 ( pautan di sini ) , ia berkata: 

« Dalam seketika, dalam sekelip mata, pada sangkakala terakhir.Trompet dibunyikan, dan yang mati akan dibangkitkan tidak rasuah,dan kita akan berubah.  « 

Dengan mengambil kira pencapaian Alkitab ramalan yang telah dibuat, kita dapati bahawa orang-orang pada akhir zaman dan kedatangan kembali Yesus Kristus di atas bumi hampir hampir selesai kecuali daripada tiga lepas

Ini adalah fakta yang tidak dapat dinafikan, hanya melihat berita dunia untuk menyedari bahawa masa kita kini hidup di luar norma.

Kedua-dua aktiviti Bumi (gempa bumi), cuaca dalam sikap, apatah lagi keadaan bencana ekonomi global, peperangan dan khabar angin peperangan, pemberontakan, keganasan dan tragedi lain seperti kenaikan arrow Islam adalah semua fakta yang dinubuatkan dalam Alkitab kepada akhir zaman.

Iman itu, perlu membenarkan semua orang untuk menyokong ledakan ini dan pusuan bencana malangnya akan mempergiatkan sehingga kedatangan Yesus Kristus di atas Bukit Zaitun Saya percaya untuk September 2015 di antara 14 dan 15 semasa perayaan sangkakala.

2044155542_1369068221

Iman adalah satu kuasa yang kuat disebabkan oleh keyakinan total dan mutlak!

Legions tidak menyedari apa yang memaksa Iman!

Hanya Allah dan hanya anaknya Yesus Kristus adalah layak amanah lengkap dan mutlak  « Iman »  dan mereka memberi kita iman yang diperlukan untuk berhadapan dengan kegelapan yang telah menyerang Bumi, kehidupan dan kekuatan hati.

Nabi Isa berkata beliau akan memerintah atas bumi pada akhir masa dan kami tanpa ragu-ragu pada akhir masa, kembali akan berlaku.

Indeks diturunkan dalam buku Kisah memahami pulangan mencanak.

Kisah 2: 17  « Pada zaman akhir, demikianlah firman Tuhan, Aku akan mencurahkan Roh-Ku ke atas semua daging: dan anak anda dan anak-anak perempuan kamu akan bernubuat, dan lelaki muda anda akan melihat visi, dan orang tua anda akan mendapat mimpi: Dan kepada hamba saya dan pada. handmaids saya pada hari-hari yang akan saya mencurahkan Roh-Ku, dan mereka akan bernubuat.  Aku akan menunjukkan keajaiban di langit di atas dan tanda-tanda di bumi di bawah, darah, dan api, dan wap asap; Matahari akan bertukar menjadi gelap, dan bulan menjadi darah, Sebelum hari Tuhan , . hari besar dan mulia itu, sesiapa yang menyeru kepada nama Tuhan akan diselamatkan.  »  Baca lebih lanjut

Kami ambil perhatian bahawa ia adalah jelas, matahari akan bertukar menjadi gelap dan bulan menjadi darah, Sebelum hari Tuhan ,

Jika kita melihat dengan lebih dekat pada fenomena ini dijangka. Ia adalahtetrad  yang harus bermula pada 2014 dan berakhir pada 2015.

matahari dan bulan

Yang tetrad seterusnya tidak akan berlaku sebelum  »  lima ratus tahun ,  »

Kita tidak terfikir dan mustahil untuk juga mengambil lima abad yang semakin buruk bencana diramalkan untuk akhir zaman.

Pada 20 Mac 2015 kita akan mempunyai jumlah gerhana matahari:Matahari akan bertukar menjadi kegelapan

Dan 04  April 2015 kita akan mempunyai jumlah gerhana bulan dan bulan menjadi darah,

Ini September 13, 2015 adalah gerhana separa solar

Dan 28 September 2015 adalah gerhana bulan

Oleh itu, kita dapat memahami bahawa Nabi Isa tidak akan kembali secara fizikal di atas Bukit Zaitun sebelum hanya melakukan dua gerhana matahari 1 °  20 Mac dan 2 bulan April 4, 2015.

Kita juga boleh memahami dengan membaca ayat-ayat 29-30 daripadabab 24 Injil Matius sebelum kedua-dua gerhana matahari 20 Mac 2015 dan bulan April 4, 2015, ia akan berlaku sesuatu yang dahsyat di Bumi

29 Sejurus selepas hari kesusahan , matahari akan menjadi gelap, bulan tidak akan bercahaya, bintang-bintang akan jatuh dari langit, dan kuasa-kuasa langit akan goncang.

Nampaknya hari ini kesusahan-hari murka Allah yang akan mendahului gerhana matahari daripada tetrad, yang akan termasuk bencana tanah yang sangat outsized dan cuaca tetapi juga puncak yang besar kesusahan perang lalu, atau sekurang-kurangnya konflik nuklear.

30 Kemudian tanda Anak Manusia akan kelihatan di langit, semua suku kaum di bumi akan meratap, dan mereka akan melihat Anak Manusia datang di atas awan dengan kuasa dan kemuliaan yang besar

Di dalam ayat 31, ia kelihatan kepada saya bahawa ini adalah selepas kebangkitan orang mati dalam Kristus , penyingkiran Kristian di syurga yang akan dibersihkan (apabila kesusahan) selepas penyingkiran gereja dan kuat yang melalui kesusahan yang besar dan hari kemurkaan Tuhan akan berubah dan akan pergi kepada syarikat-syarikat yang telah mati dihidupkan semula untuk bertemu Kristus di syurga menemaninya pada kembali ke Bukit Zaitun .

Malaikat dengan sangkakala

 31 Dan dia hendaklah menghantar malaikat-Nya dengan meniup sangkakala yang dahsyat bunyinya dan mereka akan mengumpulkan umat pilihan dari keempat penjuru bumi, dari satu hujung langit yang lain.

Iman juga perlu membawa kita untuk memahami bahawa sebelum kembali fizikal Yesus Kristus di atas Bukit Zaitun, kebangkitan orang mati dalam Kristus dan penyingkiran Kristian yang disucikan dalam kesusahan yang besar dan hari-hari yang murka Allah, dia mesti menghasilkan penculikan gereja kuat beliau akan dijemput untuk majlis perkahwinan Anak Domba.

Ini mengesahkan masih dalam bab 24 Injil Matius kita dapati dalam ayat 24

24 Bagi ada timbul Mesias-mesias palsu dan nabi-nabi palsu, dan hendaklah memberitahukannya tanda-tanda besar dan keajaiban untuk menipu, sekiranya mungkin, mereka umat pilihan.

Ayat 24 Mat. Menyertai 24 ayat 17 perbuatan 2 .  Aku akan menunjukkan keajaiban di langit di atas dan tanda-tanda di bumi di bawah, darah, dan api, dan wap asap;

Kita lihat dalam ayat 24 Mat 24 ia tidak lagi mungkin untuk menggoda Umat Pilihan jemaat jadi kuat telah dikeluarkan sebelum 20 Mac 2015akan berlaku apabila Gerhana Matahari.

Saya menjemput anda untuk membaca artikel saya pada tarikh Apocalypse

160_F_14646443_L4bwJR0VptCXHA0wM0s40r6bQJ3uuBd5

The keghairahan gereja mungkin untuk akhir ini tahun 2014!

Mereka yang akan menjadi sebahagian daripada gereja Yesus Kristus dan akan dipindahkan, semua orang-orang Kristian yang telah memilih untuk meluruskan kehidupan mereka dengan menulenkan jiwa mereka akan.

Tuhan telah memberikan kita Sepuluh Perintah Allah yang menjadi penting dan mendesak untuk mengikuti untuk menjadi sebahagian daripada gereja yang taat Yesus Kristus akan dihapuskan.

Untuk menjadi sebahagian daripada gereja Yesus Kristus, dia mesti mahu, dibaptiskan, memerhati sepuluh perintah-perintah Tuhan, melalui doa meminta keampunan Allah untuk semua dosa-dosa dan meminta Yesus Kristus menjadi penyelamat kita .

Menjadi askar Kristus menyebarkan seluas mungkin perkataan « Nabi Isa akan datang tidak lama lagi »

Saya menjemput anda untuk menghubungi alamat blog Pulangan khatib Raja kepada semua kenalan anda, seperti yang anda lihat masa yang pendek dan ramai yang jauh dari Tuhan dan Nabi Isa dan kita mesti membawa di jalan yang benar.

Bantuan juga bilangan terbesar datang kepada Yesus Kristus untuk diselamatkan.

Yesus Kristus, anak Allah dia memberikan hidupnya dalam penderitaan untuk menyelamatkan kita.

Kami melakukan apa yang kita boleh untuk saudara kita yang dikasihi-saudara Yesus Kristus barangan menerima perkataan « Nabi Isa akan datang tidak lama lagi » dan boleh bersedia untuk acara ini belum pernah berlaku dalam sejarah manusia sejak Nuh.

Sepuluh Perintah Allah

The-perintah-perintah-of-Allah

Dan Allah berfirman semua perkataan di sini : « Akulah TUHAN, Allahmu, yang membawa kamu keluar dari Mesir, dari rumah perbudakan.

1 – Engkau tidak mempunyai tuhan-tuhan lain di hadapan saya.

2 Engkau berbuat tidak berhala, tiada gambar dari apa yang di sana di syurga atau di bumi di bawah atau di dalam air di bawah bumi. Anda tidak boleh tunduk kepada mereka, untuk menyembah mereka.

Aku Tuhan, Allahmu seorang Allah yang cemburu di kalangan mereka yang membenci saya, saya melawat membalaskan kesalahan bapa kepada anak, kepada keturunan yang ketiga dan keempat, tetapi mereka yang suka saya dan menjaga perintah-Ku Saya memastikan mereka taat kepada generasi seribu. 

3 – Anda tidak invoqueras nama Allah Tuhanmu dengan sia-sia, kerana Tuhan tidak akan meninggalkan dihukum orang yang menyembah namanya sia-sia.

4 Engkau Sabat peringatan, hari suci. Enam hari lamanya engkau akan bekerja dan melakukan segala kerja-Mu: tetapi hari ketujuh adalah hari Sabat sebagai penghormatan kepada Allah Tuhanmu, maka janganlah melakukan sesuatu pekerjaan, engkau, dan tidak juga anak-Mu, dan tidak juga anak-Mu, dan tidak manservant engkau, mahupun pembantu-Mu, dan tidak juga kamu binatang-binatang ternak, dan tidak juga pendatang yang tinggal di bandar anda. Sebab enam hari lamanya TUHAN menjadikan langit dan bumi, laut dan segala-galanya dalam mereka, tetapi berhenti pada hari ketujuh.

Itulah sebabnya TUHAN memberkati hari Sabat dan menguduskannya. 

5 – hormatilah bapa anda dan ibu anda, jadi mungkin lama tanah itu yang memberikan anda TUHAN, Allahmu.

6 – Engkau tidak melakukan pembunuhan.

7 – Engkau tidak berzina.

8 – Engkau tidak mencuri.

9 – Engkau bersaksi palsu terhadap jiran.

10 – Anda tidak mengingini rumah sesamamu, engkau tidak mengingini isteri sesamamu, dan tidak manservant beliau, mahupun pembantu dia pula tidak lembunya, dan tidak juga keledainya, apa-apa yang dimiliki oleh dia « .

Kita sebenarnya melihat apa yang saya hanya menjelaskan dalam masa yang terbaru sebelum kembali Yesus Kristus.

Tetapi acara kemuncak seksaan baru-baru ini berada di hadapan dan kita mesti menyediakan.

Gempa bumi, ribut, banjir, taufan, ribut taufan dan bencana lain outsized pergi walaupun mencecah tanah dengan lebih kuasa dan lebih banyak kerosakan walaupun berbanding tahun-tahun sebelumnya.

Sebahagian daripada saudara-saudara kita masih menderita infamies paling buruk dan pasti akan ditetapkan sebagai bertanggungjawab bagi harta kejahatan.

Peperangan, rusuhan dan keganasan akan umum ke atas sebahagian besar daripada Bumi.

Lucifer akan terjejas teruk dan juga sangat kuat. Beliau kini tahu dia mempunyai sedikit masa kiri.

Bagi kami masa rahmat juga tidak lama lagi akan berakhir yang bermakna ia tidak lama lagi akan terlambat untuk menjadi sebahagian daripada gereja yang taat Yesus Kristus akan dihapuskan.

Sudah tentu ia tidak akan menjadi terlalu lewat untuk datang kepada Yesus Kristus dan menjadi sebahagian daripada penyingkiran kedua akan mengambil tempat untuk pergi ke syurga untuk bertemu Nabi Isa pada kembali ke Bukit Zaitun.

Tetapi ia akan melalui Hari kemurkaan Allah dan menghadapi segala malapetaka ini yang akan menyapu seluruh bumi.

Ini malapetaka yang kukuh akan berlaku selepas pengangkatan gereja dan kuat tidak menghentikan kembali Yesus Kristus di atas Bukit Zaitun.

Kita juga perlu memahami bahawa sebelum pengangkatan gereja, akan ada satu masa apabila ia akan terlambat untuk mendapat manfaat daripada keadaan rahmat kerana ramai yang dipanggil. (Kristian di seluruh dunia)

perkahwinan Anak Domba

Dan beberapa akan dipilih (Gereja gemar akan dibuang) untuk menghadiri perkahwinan Anak Domba di syurga.

Dalam kitab Wahyu Bab XXII ia menunjukkan di dalam ayat 11

Namun dosa-dosa orang yang berdosa, dan yang kotor manusia masih: dan seorang lelaki yang baik masih hidup dalam baik, dan suci terus menjadi suci.

Bab ini terpakai sebelum pengangkatan gereja. Jadi saya fikir akan ada tarikh untuk akhir keadaan rahmat.

Pada tarikh itu ia tidak lagi akan menjadi sebahagian daripada gereja Yesus Kristus.

Ia kemudian akan disimpan untuk membersihkan di berakhirnya kesusahan melalui Hari kemurkaan Allah.

Doa, meminta ampun dan bertaubat kepada Allah maka perlu dikeluarkan dan disimpan di syurga untuk memenuhi Yesus Kristus.

Kali ini saya fikir ia akan menjadi April 15, 2014 yang merupakan tarikh hari raya Paskah, tetapi juga tarikh pertama Blood Moon tetrad.

Jika ini adalah kes itu, selepas tarikh itu kesusahan akan menjadi lebih teruk dengan serius di semua kawasan.

Malangnya jika anda menunggu kenaikan ini dalam malapetaka dan bencana lain untuk datang kepada Yesus Kristus, maka ia mungkin terlambat untuk menjadi sebahagian daripada keghairahan gereja kuat.

Yesus menghulurkan tangan untuk menyelamatkan kita!

Allah mahu manusia

Adakah anda akan memasuki atau tunggu dan terlepas Pengangkatan itu.

Sudah tentu anda tidak akan mendengar mesej ini dengan imam di besar-besaran.

Tetapi iman kita mesti membuka mata kita dan membolehkan kita menganalisis peristiwa dalam terang Alkitab dan ajaran Yesus Kristus.

gereja-saluran kehilangan

Kami Gereja Katolik hampir mati  dan dalam beberapa gereja terdapat lebih banyak kerang .

Saya menjemput anda semua barang-barang saya Brothers dikasihi dan Sisters Yesus Kristus yang akan disimpan jika anda ingin kembali kepada asas dengan membaca Bible dan terutamanya bab 24 Injil Matius dan kitab Wahyu.

Tuhan mahu kita diselamatkan dan itulah sebabnya selepas dihukum Adam dan Hawa dengan keingkaran mereka, Allah terus mengasihi kita dan membantu kita dalam kehidupan seharian.

Ia adalah melalui cinta ini bahawa Allah menghantar kami ada dua ribu tahun Nabi Isa-satunya anak beliau untuk menyelamatkan kita dengan membeli melalui korbannya dosa-dosa kita yang dosa asal yang menghalang kita daripada melihat dan mendengar Tuhan.

Ia adalah melalui cinta yang Allah memaklumkan kepada kami oleh para malaikat dan nabi-nabi satu acara kemuncak kemanusiaannya dan akhir masa.

Tidak lama kemudian ia akan terlambat untuk datang kepada Yesus Kristus dalam menerima hidup yang kekal dengan mengeluarkan gereja setia dan gemar.

Jika anda berfikir kehidupan duniawi kita akan menjadi lebih baik dan semuanya kembali normal tanpa campur tangan Yesus Kristus tahu bahawa anda adalah salah.

Buka mata anda! Bangun sebelum ia terlambat.

The April 27, 2014 juga boleh menjadi hari di mana ia akan terlambat dan akan ada tangisan tangisan dan kertak gigi.

Lucifer, tidak lama lagi akan melepaskan semua kekuatannya, tipu muslihat dan godaan untuk menarik sebilangan besar Ames.

Jadi berdoa dan berdoa lagi dan lagi kepada Allah dan Yesus Kristus membantu kita dan melindungi kita dalam kehidupan seharian kita.

Kami tidak lama lagi akan mengetahui hasil daripada sejarah manusia.

Kadang-kadang Pencipta kita, marilah kita kerana kita tahu tidak hari mahupun jam.

Tetapi semua papan tanda bersetuju bahawa ini adalah sangat tidak lama lagi dan mungkin juga 2014 berkenaan dengan penyingkiran gereja dan 2015 mengenai pulangan Yesus Kristus secara fizikal di atas Bukit pokok-pokok zaitun.

lilin lilin-pemegang-Anim

Menjaga dan baik dinyalakan api IMAN kita, dan Daring Iman  kepada Allah dan Yesus Kristus sebagai iman kita akan menyelamatkan kita.

Saya menjemput anda untuk menonton video ini


Tarikh tetrad

15 Nisan 5774 (15 April 2014): jumlah gerhana bulan, Perayaan Paskah.

14 Tishri 5775 (8 Oktober 2014): Jumlah gerhana bulan, Perayaan Pondok Daun.

29 Adar 5775 (20 Mac 2015): Gerhana matahari, sebelum permulaan tahun yang agama.

15 Nisan 5775 (4 April 2015): jumlah gerhana bulan, Perayaan Paskah.

29 Elul 5775 (13 September 2015): gerhana separa matahari, sebelum permulaan tahun kalendar.

15 Tishrei 5776 (28 September 2015): Jumlah gerhana bulan, Perayaan Pondok Daun.

Menunggu untuk semua yang baik dan yang dijangka berlaku, semua mencari dalam solat  kekuatan untuk bergerak ke hadapan dalam kegelapan.

sentinelle3YESUS KRISTUS ADALAH KING MY

Saya menjemput anda untuk membaca Khutbah di Gunung

Injil mengikut Matthew Bab 5

5.1
Dan melihat ramai, dia pergi ke atas gunung, dan selepas dia duduk, pengikut-pengikutnya datang kepadanya.
 

05:02
Kemudian dia membuka mulutnya dan mengajar mereka, dengan berkata:
 

05:03
Berbahagialah yang miskin di dalam roh, untuk kerajaan syurga adalah milik mereka!
 

05:04
Berbahagialah yang lemah lembut, kerana mereka akan dihibur!
 

5.5
Berbahagialah yang lemah lembut, kerana mereka akan mewarisi bumi!
 

5.6
Berbahagialah orang yang lapar dan dahaga untuk kebenaran, kerana mereka akan dipenuhi!
 

5.7
Berbahagialah belas kasihan, kerana mereka akan diberi rahmat!
 

05:08
Berbahagialah yang suci hatinya kerana mereka akan melihat Allah!
 

05:09
Berbahagialah orang yang membawa damai, kerana mereka akan disebut anak Allah!
 

05:10
Berbahagialah mereka yang dianiaya kerana kebenaran, untuk kerajaan syurga adalah milik mereka!
 

05:11
Berbahagialah anda apabila orang mencaci anda dan menganiaya kamu dan secara palsu mengatakan segala kejahatan terhadap anda kerana saya.
 

05:12
Bersukacitalah dan bergembiralah, kerana besar adalah ganjaran anda di syurga, untuk supaya mereka dianiaya nabi-nabi yang sebelum kamu.
 

05:13
Anda adalah garam bumi. Tetapi jika garam telah kehilangan cita rasa beliau, sebab dengan itu hendaklah anda? Ia hanya dapat dibuang dan dipijak oleh lelaki.
 

05:14
Anda adalah terang dunia. Sebuah bandar di atas bukit tidak dapat disembunyikan;
 

05:15
dan kami tidak menyalakan pelita lalu meletakkannya di bawah gantang, tetapi mereka meletakkannya di pendiriannya, dan ia memberi cahaya kepada semua orang di dalam rumah.
 

05:16
Mari cahaya anda supaya bersinar sebelum lelaki, supaya mereka melihat perbuatanmu yang baik dan memuliakan Bapamu yang di syurga.
 

05:17
Jangan berfikir bahawa saya datang untuk memansuhkan undang-undang atau para nabi: Saya tidak datang untuk memusnahkan, tetapi untuk memenuhi.
 

05:18
Aku katakan ini benar, sehingga langit dan bumi pas, ia tidak lulus dari iota undang-undang satu atau satu kabar sehingga semua dicapai.
 

05:19
Oleh itu sesiapa yang boleh memecah salah satu perintah-perintah-kurangnya, dan hendaklah mengajar demikian kepada orang, hendaklah paling rendah di dalam kerajaan syurga, tetapi sesiapa yang tidak mereka dan mengajar mereka, yang satu ini dipanggil besar dalam kerajaan syurga.
 

05:20
Bagi saya memberitahu anda, melainkan jika kebenaran anda melebihi yang daripada ahli-ahli Taurat dan orang Farisi, anda tidak akan masuk ke dalam kerajaan syurga.
 

05:21
Anda telah mendengar bahawa ia telah berkata, Anda tidak boleh membunuh, dan sesiapa pembunuhan akan dihukum oleh hakim-hakim.
 

05:22
Tetapi Aku berkata kepadamu, Bahawa sesiapa yang marah terhadap saudaranya hendaklah dalam bahaya penghakiman itu: dan sesiapa yang berkata kepada saudaranya, Raca! layak untuk dihukum oleh Majlis, dan sesiapa yang berkata, ‘Orang bodoh! layak untuk dihukum dengan api neraka.
 

05:23
Oleh itu jika engkau membawa hadiah kepadamu untuk mezbah, dan ada ingat bahawa adik anda mempunyai sesuatu terhadap anda,
 

05:24
meninggalkan terdapat hadiah-Mu sebelum mezbah, dan pergi pertama untuk berdamai dengan saudaramu, dan kemudian datang dan menawarkan hadiah.
 

05:25
Berkawan dengan cepat dengan penuduh anda semasa anda dalam perjalanan dengan dia, supaya jangan ia menyampaikan engkau kepada hakim, dan hakim itu menyerahkan engkau kepada pegawai, dan engkau dilemparkan ke dalam penjara.
 

05:26
Saya katakan ini benar, engkau tidak berangkat dari situ, sehingga engkau telah dibayar hal yg tdk berarti yang Sebesar.
 

05:27
Anda telah mendengar bahawa ia telah telah berkata, Engkau tidak berzina.
 

05:28
Tetapi Aku berkata kepadamu bahawa sesiapa yang memandang wanita untuk memuaskan nafsu syahwat, sudah berzinah dengan dia di dalam hatinya.
 

05:29
Jika mata kanan anda menyebabkan kamu berdosa, memetik ia keluar dan membuang ia dari kamu kerana ia adalah menguntungkan bagimu bahawa salah seorang ahli-Mu akan binasa, dan bukan seluruh badan engkau harus dibuang ke dalam neraka .
 

05:30
Dan jika tangan kanan anda menyebabkan kamu berdosa, potong dan membuang ia dari kamu kerana ia adalah menguntungkan bagimu bahawa salah seorang ahli-Mu akan binasa, daripada bagi seluruh badan anda untuk pergi ke Jahanam.
 

05:31
Ia telah berkata, « Sesiapa yang menceraikan isterinya harus memberi dia suatu surat perakuan cerai.
 

05:32
Tetapi saya memberitahu anda bahawa sesiapa yang menceraikan isterinya kecuali karena zinah, dia menjadi penzina, dan sesiapa yang berkahwin dengan perempuan yang diceraikan melakukan zina.
 

05:33
Anda telah mendengar bahawa dikatakan kepada orang dahulu kala: Engkau tidak mengingkari sumpah dirimu, tetapi hendaklah melaksanakan kepada Tuhan apa yang anda ada anda sumpah.
 

05:34
Tetapi Aku berkata kepadamu, tidak bersumpah, baik oleh syurga, kerana ia adalah takhta Tuhan;
 

05:35
tidak juga oleh bumi, kerana ia adalah tumpuan kaki-Nya: tidak disampaikan dengan Yerusalem, kerana ia adalah kota Raja yang besar.
 

05:36
Dan jangan bersumpah dengan kepala-Mu, kerana engkau tidak akan dapat satu rambut putih atau hitam.
 

05:37
Mari ucapan anda ya, tidak, tidak, ia lebih daripada ini datang kejahatan.
 

05:38
Anda telah mendengar bahawa ia telah diperkatakan, mata ganti mata dan gigi ganti gigi.
 

05:39
Tetapi saya memberitahu anda tidak untuk menentang kejahatan. Jika seseorang menyerang anda di pipi kanan, beralih kepada dia yang lain juga.
 

05:40
Jika seseorang mahu untuk berhujah terhadap anda dan mengambil jubah anda, biarkan dia mempunyai jubah-Mu juga.
 

05:41
Jika seseorang memaksa anda untuk pergi satu batu, pergi dengan dia dua.
 

05:42
Memberi orang yang meminta anda, dan janganlah kamu berpaling daripada orang yang mahu meminjam daripada anda.
 

05:43
Anda telah mendengar bahawa ia telah diperkatakan, ialah: Kasihilah sesamamu manusia, dan benci musuhmu.
 

05:44
Tetapi saya memberitahu anda: Kasihilah musuh kamu, memberkati mereka sumpahan bahawa anda, berbuat baik kepada orang-orang yang membenci kamu, dan berdoa bagi mereka yang kelak menggunakan anda dan menganiaya kamu;
 

05:45
supaya anda anak Bapamu yang di syurga: untuk dia membuat matahari di atas yang jahat dan pada yang baik, dan menghantar hujan pada adil dan pada orang yang zalim.
 

05:46
Jika anda suka mereka yang suka anda, apa ganjaran ada padamu?Pemungut kerana mereka tidak melakukan perkara yang sama?
 

05:47
Dan jika anda tabik saudara kamu sahaja, apa yang kamu lebih daripada yang lain? Orang-orang kafir tidak mereka melakukan perkara yang sama?
 

05:48
Oleh itu kamu menjadi sempurna, sebagai Bapa syurga anda adalah sempurna.

Keamanan dan kegembiraan dalam hati dan rumah menunggu hari yang diberkati daripada pengangkatan jemaat untuk beberapa kuat dan kepulangan Tuhan kami dan Raja Yesus Kristus di atas Bukit Zaitun.

Allah mengasihi kita dan kita suka itu kita?

Victor

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.


%d blogueurs aiment cette page :