RAT vrijeme između Isusa Krista i Lucifera U Božja pravda

 

 

Diapositive1 

 

U našem materijalističkom zapadnom svijetu, naši suvremenici su više zabrinuti za vrijeme će se sljedeći vikend da povratka Isusa Krista.

Nažalost, to je ono što svi možemo vidjeti u svakodnevnim razgovorima.

To je mjesto gdje smo došli s  »  pokrštavanju  « u zapadnom svijetu.

 

Moramo shvatiti da je naša generacija pati rat bez snage između dobra i zla među drugim činjenicama koje su nastale ove kristijanizacija naše zapadne civilizacije.

 

Isus Krist, vjeran svojoj riječi dao ljudima postoje dvije tisuće godina borbe u tom razdoblju od posljednjih vremena za spremanje maksimum bića iz kandži Lucifer Sam bore uništiti čovjeka « Božjeg stvaranja « počevši uništiti i uništiti » kršćanstva « iskaliti osvetu na Boga koji je otjerao nebesa sa svim palim anđelima koji su postali demoni.

 

Slažem se za ateistu to može činiti iz mašte mozga šumeće i bolesno, ali svaki kršćanin živi u vjeri u Krista, on razumije da je jednostavno ljudska povijest da s ‘ ispunjeni pred našim očima u ovim teškim vremenima za ispunjenje biblijskih proročanstava apokaliptičnog kraja vremena.

 

Nažalost, za čovječanstvo-pokrštavanju zapadne civilizacije ustupa na islamizacije svijeta.

 

Bilo bi glupo vjerovati da je islam vodi Bogu, jer vidimo svaki dan i vidim sve strahote, sve zločine i sve pokolje koje su počinili kršćani islamisti u ime islama, Muhammeda, u  Kur’anu njegov hadis .

 

Islam je zastranjenje, to je grozna i odvratna zvijer koja iznjedrio na kraju vremena čudovišta, krvožedne fanatika i  « islamistička »  Oni su u vrijednostima užasa sto puta gori od nacista!

 

Što je još ozbiljnije da « islamisti » kažu primjenjivati ​​na pisma Kur’anu i« hadis »  (Lažni prorok Muhamed) i stoga moć, pa čak i dužnost  ubitisve one koji odbacuju islam.  » Židovi, kršćani, ateisti i ostali … « 

 

Islam je zapravo otrov, a zapravo je to religija Lucifera, on je stvorio leži uništiti kršćanstvo i izgubiti vožnje ravno u pakao svima koji su došli k njemu (muslimani).

 

Činjenica oprostiti širenje islama je prihvatiti bez govori kraj kršćanstva i stoga prihvatiti da obožavaju Lucifera umjesto Boga.

 

Ali to je samo jer smo shvatili da smo živjeli posebno teško vrijeme na Zemlji da bismo shvatili (vatrene kršćana u vjeri) da teška vremena bili dosljedni u svakom pogledu sa biblijska proročanstva najavljujući kraj vremena i povratak na Zemlju Gospodina našega Isusa Krista za svoje tisuće godina vladavine koja će nas odvojiti od pravomoćne presude.

 

Za izgled i analizirati prošlost vidimo da su biblijska proročanstva najavljuje krajnje vrijeme i povratak na Zemlju Isusa Krista započeo sa stvaranjem države Izrael 14. svibnja 1948.

 

Datum osnivanja države Izrael je također vrlo vjerojatno Datum početka do kraja vremena, jer sva proročanstva (oko pedeset, vidjeli tri videa na dnu članka) i biblijska apokaliptična najavljuje povratak Isusa Krista počela u to vrijeme.

 

Stvaranje države Izrael u posebnim uvjetima ili došlo je očito prvi znak posljednjih vremena. « To je Božji oprost za židovski narod! « 

 

 

Također smo uključeni u ovom prikazu prošlosti da su svi proročanstva o posljednjim vremenima su došli s više i više snage i frekvencije od tog datuma 14. svibnja 1948.

 

14. svibnja 1948. datum stvaranja države Izrael Stoga je vrlo vidljivo popratnih dokaza (ispunjenje proročanstva), datum zapamtiti za početak razdoblja kasne Vrijeme.

 

Vidi moj članak:

POVRATAK 2 0 1 5 GODINA Isusa Krista!

 

Proročanstva Kraju Vremena:

 

http://www.pasteurdaniel.com/index.php/fr/?option=com_content&view=article&id=1047&catid=118:jesus-christ&Itemid=82

 

 

Sada je povijesna činjenica, jer biblijska proročanstva najavljuje kraj vremena su doista svi ispunjeni.

 

Oni nemaju tako veliki potres, razaranje Rima i rekonstrukcija trećeg hrama u Jeruzalemu izravno odnose na vrijeme povratka Isusa Krista.

 

Sjetite se da kao što smo već vidjeli u prethodnim blogu, razdoblje posljednjih vremena ima maksimalno trajanje.

 

Osobito u Evanđelju po Mateju nalazimo ovaj izraz u poglavlju 24 stihova 33 i 34

 

Link:

Vrijeme završetka

 

3 3 Isto tako, kad vidite sve to, znajte da Sin čovječji je u blizini, na vratima

 

34 Ja vam kažem istinu, ova generacija neće proći dok se sve ove stvari iz događa.

 

Stoga smatraju da je duljina kraja vremena generacija.

 

Isto tako vrlo je važno naglasiti da ne postoji vremensko ograničenje za kraj vremena.

 

Isus Krist bio je više nego samo određuje formalno stih « 35 »

 

35 Nebo će i zemlja uminuti, ali riječi moje neće proći.

 

Dakle, jasno je da je u davanju oprosta za židovski narod od Boga u isto vrijeme pokrenuo kraj vremena.

 

(Ezekiel 36 / 24-28)

 

Ja ću vas uzeti iz naroda, skupiti vas iz svih zemalja i dovesti vas natrag u vašu zemlju. Ja ću izliti na vas čistom vodom, a vi ćete biti čisti; Očistit ću vas od svih vaših nečistoća i od svih kumira vaših. Dajem vam novo srce, a ja ću staviti novi duh; Ja ću ukloniti iz vašeg tijela kameno srce i dat ću vam srce od mesa. Stavit ću Duha u vama, i ja ću vas da hodite po mojim zakonima, i da vrše moje zakone. Ti ćeš živjeti u zemlji koju sam dao ocima vašim; vi ćete biti moj narod, a ja ću biti vaš Bog

 

I zato jer 14. svibnja 1948 u prostoru od jedne generacije Isusa Krista će se vratiti na Zemlju. To je sigurno.

 

Problem za nas je da ne znamo točno precizno trajanje generacije spominje Isusa Krista, koji je ipak biblijski 70 godina (srednja dob ljudskog života) i 120 godina (maksimalno život vječni život čovjeka).

 

Ne znam da li će Bog čekaju kompletan kraja ove generacije za povratak na Zemlju Njegovog jedinog Sina Isusa Krista.

 

Ali mi znamo da je Lucifer ne zna točno vrijeme kraja vremena i stoga točan datum povratka Isusa Krista na Zemlji. (Od tada je samo Bog zna)

 

Dakle, ono što se čini sigurno, kao i sve biblijskih proročanstava najavljuje krajnje vrijeme i povratak Isusa Krista su već shvatio je da pješčani sat od kraja vremena očito je vratio 14. svibnja 1948 Bog je davanje pomilovanja za židovski narod.

 

Za analitički gledati pristran, ali također vidimo prošlost kao kršćanin daživimo od tog datuma 14. svibnja 1948 u sredini  »  War Time  « , koji se održava između Isusa Krista i Lucifera

 

Za Isusa Krista

64790722

 

Od 14. svibnja 1948, svojim vjernim slugama, « misionari » riskirajući svoje živote evangelizirati i krste u cijelom svijetu, uključujući u većini udaljenim i divljim kutku svijeta.

 

Oni obavijestiti sve populacije postignućima biblijskih proročanstava o posljednjim vremenima i predstojeći povratak Isusa Krista.

 

To je stvarna eksplozija evangelizacije i krštenja održava od 14. svibnja 1948.

 

Biblija postala najveći objavljena knjiga u svijetu.

 

Eshatologija postala strast koja omogućava onima koji to upuštati razumjeti znakove i proročanstva o posljednjim vremenima, uključujući postupno dešifrirati knjigu Otkrivenja po Ivanu.

 

Sve veći broj propovjednika skrenuti pozornost čovječanstva na realizaciji biblijskih proročanstava i najavljuju povratak Isusa Krista za naše generacije.

 

Svećenici, pastori, pobožni kršćani u vjeri otvoreno riješiti to pitanje otvoreno « , čak i tabu u crkvi », povratak Isusa Krista.

 

Pravi lanac vojnika Krist uskrsnuo je izrađen u svijetu naviještati radosnu vijest o završetku proročanstvima i stoga skori povratak Isusa Krista.

 

Blogovi i video prilozi na povratku Isusa Krista su beskrajne na internetu.

Vidi moj članak:

 

Jao, unatoč svim dobroj volji vojnika Krista, samo jedna milijarda ljudi na sedam milijardi ispovijedaju kršćani i među tim kršćanima, mnogi koji su mlaki ili hladni u vjeri.

 

Za Lucifera

 

nestašan

 

Njegovi vjerni i odani sluge, oni rade, jer 14. svibnja 1948 uništiti kršćanstvo posebno dezinformacija, ateizam, porobljavanje, nesigurnost, siromaštvo, ratovi i progonstva koje su izrađene po svojoj vojsci« islamisti », ali i po svojim elita  « Iluminata »  koje dovode Zemlju u sjeni zbog snažnog dolara. (Vidi moj prethodni članak OVDJE )   

 

Postoji pedesetak godina u zemljama zapadne kršćanske, kršćani živjeli u miru i slobodi od oskudice.

 

Danas u zapadne zemlje strahuju, nesigurnost i siromaštvo su svakodnevno puno kršćanskih obitelji.

 

Mi se još uvijek može vidjeti i danas u vatrene kršćanske vjere je više od sjene u toploj ili hladnoj crkvi u vjeri.

 

Gledajući kritički sotonske napade na kršćanstvo, možemo vidjeti da je napadnut sa svih strana sa snagom i velikim skali od Ince 29. rujna 2008 (datum nesreće Wall Street)

 

 

Napali iz

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

,

Vatikan je u neposrednoj blizini i rušiti mnoge crkve diljem svijeta.

Zapošljavanje svećenika postalo smiješno.

Div školjke i ispovjedaonice postupno se uklanjaju iz crkava.

U svetištima su srušeni.

Kršćanske tradicije i festivali su otkazane ili zamijenjeni s poganskim festivalima.

Biblija i križ Isusa Krista uklonjeni su iz suda.

To je postalo zabranjeno slaviti Božić u javnim službama.

 

Čak Papa o proturječnosti sa svojim postupcima.

U svojim primjedbama otvoreno osuđuje progon kršćana od strane istoka i djela prima « velike pumpe » Vatikan « Na Svetog Petra ‘ predstavnicima drugih religija, uključujući muslimana s kojim je napravio zajedničke molitve.

Pitamo tko će ove molitve što drugim religijama ne priznaju Isusa Krista kao jedini sin Božji i spasitelj « čovjeka ».

 

Napadnuti u inozemstvu.

 

Crkva spalio

 

 

U zemljama na Bliskom istoku, crkve su oštetili, opljačkali i spalili, kršćani su proganjani, protjerano iz svojih domova, njihove kuće su spaljene, žene su silovane pred obitelji, prije svega su ubili islamista koji plaču jasno i glasno na svijetu da oni primjenjuju Kuran doslovno masakrirao kršćane.

Ubojstvo djevojka Aleppo

 

 

Datum 29. rujna 2008 bio vrlo jak dan biblijskih znakova.

 

To je početak Svjetskog propasti koju svijet (biblijska objava) neće oporaviti prije povratka Isusa Krista.

 

New York Stock Exchange srušila s indeksom -777,7.

Napomena simbolizam svih ovih sedam i činjenicu da je 29. rujna je također dan blagdana anđela.

 

Svatko može vidjeti da od tog datuma 29. rujna 2008. godine svjetsko gospodarstvo će se gore i gore.

 

Datum 29. rujna 2008 je sve važnije da smo napomenuti da budući da su Biblija proročanstva najavljuje povratak Isusa Krista eksponencijalno povećava.

 

Moramo priznati da je Lucifer stvarno vrlo jak i njegovi apostoli uspijevaju nositi vrlo nasilne i vrlo učinkovite udarce kršćanstva da ne samo da je napadnut sa svih strana, ali i podijeljen u nekoliko crkava govoreći najbliži kao i svaki drugi u Isusa Krista.

 

Također smo napomenuti da je od ožujka 2012 , Sotonini napadi su jači nego ikada, progon kršćana su rasprostranjene širom svijeta.Nesigurnost i siromaštvo nikada nisu bili onoliko žrtava.

 

Kršćanske vrijednosti su bačeni u žlijeb, zlo, sebičnost, samoživost, požuda i individualizam su postali pravi moderne vrijednosti.

 

U Istoku, Africi i Sjevernoj planete su vojni sukobi, ali i između suparničkih islamskim bendova koji su dogovoreni na jednom mjestu:

 

Je li to moramo progone i ubijaju kršćane.

pokolj

 

 

U zapadnim zemljama « bile » kršćanske države « prije  invazije  »  po islamskoj imigracije i demografiji, koja je počela postupno od 14. svibnja 1948 uz sudjelovanje naših državnih čelnika, vodimo brigu eksponencijalni rast « islamizma »

 

Islam i njegove muslimanske vjeroispovijesti su postali tako široko rasprostranjena u Europi, u zapadnom svijetu da smo doista može govoriti o ljudskoj invazije, kulturne, vjerske, socijalne i društvene.

 

Imajte na umu da je ova migracija tok je takve veličine da su neki kršćani zatvoreni i ne slijedi nauk Isusa Krista  »  ljubavi, mira, suosjećanja,, poštovanje i poniznost. « 

 

Imajte na umu da je od 29. rujna 2008 to islamska imigracija koja je već vrlo važno na Zapadu porasla na brzine  »  V «   , jer milijunima obitelji bježe siromaštvo, nasilje, progone, ratove i džihadista.

 

Od ožujka 2012. godine, egzodus stanovništva je porastao deseterostruko i nažalost mnogi su se u letu utopiti u Sredozemlju (muškaraca, žena i djece).

 

Stotine tisuća čitavih obitelji muslimana i kršćana bježe svaki tjedan ove krvoločne živine su islamisti, koji pokolj i progone ljude te za veću slavu Lucifera!

 

Moramo otkazati kršćani izrečena islamizacije jer ide protiv naše vjere i naukom Isusa Krista. « Ja sam put, istina i život;. Nitko ne dolazi k Ocu osim po meni »   

Link OVDJE  Ivan 14,6.

 

 

Moramo, bez obzira na njihovu vjeru, kako bi ove nesretne žrtve islamisti.

 

No, u našem pomoći u nepovoljnom položaju i žrtvama islamističkih fanatika ne smijemo zaboraviti da je samo  Isus Krist je naš Spasitelj i Gospodin, kao jedna i jedina, istinska religija kršćanstvo.

 

Sve ostale religije su lažne religije čiji sljedbenici štuju Lucifera razmišljanja štovati Boga. Osim židovskog naroda  povezanih s Bogom ne pokazati i dobiti njegov oprost 14. svibnja 1948.

 

Osuđuje islamizacije i lažne religije ne bi trebalo spriječiti nas kao kršćani pomoći svima koji traže našu pomoć i poštovati izbor svakog od njih.

 

Bog nam je dao sve slobodnu volju i zato svaki put bira želi slijediti.

 

Naša kršćanska dužnost informirati i širili riječ « Isus Krist dolazi uskoro » , ali pogotovo ne prisiliti druge da se pridruže!

 

Mi smo u 2015. godini i vidimo gledajući u prošlost da je od 14. svibnja 1948 i svijeta doista dramatično promijenila.

 

Dakako, kao kršćani smo shvatili da je ova promjena je zbog ispunjenja biblijskih proročanstava o posljednjim vremenima i predstojeći povratak Isusa Krista.

 

I kao vojnici Kristovi smo proglašavati svijetu.

 

Do 29. rujna 2008, promjene su u skladu i progresivna.

 

Naravno, možemo napomenuti da je svijet mijenja, ali to je karakteristika civilizacije od promjena. Ponekad to ide u pravom smjeru, a ponekad u krivu.

 

No, budući da 29. rujna 2008, promjene su postali surovi, snažan i dolaska jerks u svim područjima: bolest, katastrofa, meteorit pada, gospodarstva, znanosti (eksploziju znanja), nasilje, pobune, ratovi i gubitak vrijednosti ,

 

Napomena biblijske činjenice i planirani za kraj vremena:

Diapositive2

Kućni ljubimci, stoka, ribe i ptice umiru u milijunima svake godine od 2008. godine bez ikakvog poznatog razloga.

 

To su povijesne činjenice koje svatko može provjeriti.

 

Također možemo potvrditi, jer su sada također povijesne činjenice, koje ožujka 2012 je bio početak rata « džihad » svjedoci smo Bliski istok.

 

Ovaj rat je nastavak događaja iz pobune 2011. godine u Siriji.

 

Možemo vidjeti da Bolesti, katastrofe meteor padne, gospodarstvo, nasilje, pobune, ratovi i gubitak vrijednosti, od ožujka 2012. godine čine stabilan i snažan pustoš.

 

Slično možemo vidjeti svaki dan novi znanstvene razvoje.

 

Ove apokaliptične događaje postaju brojniji na planeti.

 

Imajte na umu da su informacije u medijima « sporadično » na temu!

 

Progon kršćana nikada nisu bili jednako važna kao budući ožujak 2012 ti bendovi krvožedni divljaci « islamista » koji ubijaju kršćane u ime spisima knjige « Kur’an Hadis + » i pseudo-proroka « Muhamed »

 

Nedavno nedjelja, 19. travnja, 2015, je napad na dvije crkve, što se čini po volji Božjoj, izbjeći u pariškoj regiji.

 

Pritisnite članak link OVDJE   

 

 

Ovaj lažni prorok islamska « Muhammed » tako važno do kraja vremena, živio je oko 600. godine, ali to je još uvijek tek u 2015. godini u islamu gotovo milijardu sljedbenika. « Muslimani «  i na sreću za kršćane da nisu svi (za sada) fanatični islamisti.

 

Biti kršćanin na kraju vremena je teško, čak i vrlo teško za mnoge.

 

Ako Isus Krist je spor da se vrati na Zemlju, nisam siguran da je on još uvijek je nepokolebljiva vjera u svojoj crkvi.

 

Pozivam moja ljubljena braćo i sestre u Kristu Isusu za čitanje moj članak.

 

KRŠĆANI SE KRAJ VREMENA!

 

Jasno je da smo svjedoci montirani redovitu vlast, jer 14. svibnja 1948 najavljuje biblijskih proročanstava o posljednjim vremenima i povratak Isusa Krista.

 

 

Dopustite nam da bolje razumijemo:

 

 

14. svibnja 1948: datum stvaranja izraelske države i potencijalno početak kraja vremena na očima dostignuća biblijskih proročanstava najavljuje povratak na Zemlju Isusa Krista.

 

29. rujna 2008  : sudar na dan na Wall Streetu 29. rujna je datum Dan Angels.

 

Vidimo ispunjenje proročanstva montira velike snage od tada.

 

Također, imajte na umu da je od tada su napadi na kršćanstvo su od velike važnosti.

 

Ožujak 2012: početak ratnog stanja « džihad »

 

U fanatični islamisti su vodila rat bez hvala protiv mlakom muslimana u uvjerenju i čitanju Kurana i hadisa.

 

Oni također provoditi posebno nečasne rat protiv kršćanske populacije gdje god su oni u manjini.

 

Svjedoci smo pravi « genocid » počinili islamisti protiv kršćanske populacije, osobito u Africi i na Bliskom istoku.

 

Drugdje na planeti su napadi koji su dizajnirani za stvaranje ozračja straha pa čak i strah od kršćanskih populacije.

 

Ako analiziramo u svjetlu Biblije te tri datumi i proročanstava dostignuća

 

Smatramo da je 14. svibnja 1948  je početak kraja vremena.

 

29. rujna 2008   je početak nevolje « da je biblijski pojam je sedam godina ‘

 

Također znamo da su tih sedam godina podijeljena je u dva dijela od po tri i pol svakog, a drugi dio je gore nego na početku.

Daniel 9 stih 27

http://bible.catholique.org/livre-de-daniel/4864-chapitre-9

On će sklopiti savez s mnogima čvrsto za jedan tjedan; i usred tjedna on će izazvati žrtvu i prinos, a krilo gadosti će doći jedan razarajući, i to do uništenja i što je odlučeno na širenje devastiran.

 

Smatramo da je tri i pol odvojiti i 29. rujna 2008 ožujka 2012., a treba napomenuti da su nam tri i pol godine ožujak 2012 donosi do rujna 2015. godine.

 

Kad je rat « džihad » započeo ožujka 2012 odgovara sukoba do kraja vremena na čelu s « razornim »   na  « E. I. «  (islamska država), također poznat kao « DAECH ‘  ‘u 42-mjesečnom Velike nevolje «  biti usvojen po Isusu Kristu, na svom povratku.

 

Ožujak 2012   je početak velike nevolje 42 mjeseci. 

 

Dakle, reći da ne povratak Isusa Krista je za ovu godinu 2015, ipak je jasno da postoji vrlo velika vjerojatnost da je ovo povratak u slavi Gospodina našega Isusa Krista u vrlo bliskom vremenu.

 

Kao kršćani možemo razumjeti opseg rata kad i knjiga Isusa Krista i Lucifera.

 

Isus Krist boriti da spasi većina naše braće i sestara,

Da ga dovesti do krštenja i pokajanja maksimalne duša

Zaklon od mukama kraju vremena sve one koji su izabrani kao spasitelja.

Kako bi se zaštitili od napada snaga Lucifera.

 

Lucifer nastoji staviti sumnju u svijesti kršćana, osposobiti ih u siromaštvu, bijedi, mržnje i rata da ih bolje dovesti do ropstva modernog doba.

 

Rad Lucifera elita 

Mi moja voljena braćo i sestre u Kristu mi smo vojnici Krista uskrsnuo i moraju nositi glasno radosnu vijest o skorom povratku u slavu našeg Gospodina Isusa Krista.

 

Imajte na umu da Bog mora intervenirati u posljednjim vremenima po naše ispunjenje kazne i dan gnjeva njegova.

 

Očekivao sam kaznu i gnjev Božji dan za posljednje dane do kraja vremena, neposredno prije povratka Isusa Krista.

 

I opet analitičkom pogled na prošlost, vjerujem bez mogućnosti reći, ali to je tako prava stvar da ja ne razumijem što nije mislio prije, sam objasniti:

 

Sjetimo se da je doista židovski narod živi pravi iskušenje od dvije tisuće godina kazne za sve grijehe. I 14. svibnja 1948, Bog oprostio.

 

Ali to nije isti za sve ne-Židova!

 

Mi smo svi (ne-židovskih) su odgovorni Bogu za sve grijehe.

 

Pravi kršćani ćemo biti spašeni ljubavlju Isusa Krista.

 

No, bit će spašen samo onima koji se pokaju za svoje grijehe, koji dolaze u Krista po krštenju, potražnja za pomilovanje, a zatim hoda ponizno u životu grešnicima koji se kaju.

 

Svi ostali moraju suočiti napada sljedbenika Sotona prevladavanja više suđenja odredio Bog.

 

Možemo primijetiti da je od 14. svibnja 1948 zemljama najviše izloženi napadima sljedbenici Sotone, i žrtve velike katastrofe su zemlje u kojima je kršćanstvo manjina.

 

Slično je u tim zemljama u kršćanske manjine da je od 29. rujna 2008 ljudi pate najviše od prirodnih katastrofa i progona.

 

I na kraju od ožujka 2012. još uvijek u istim zemljama u kršćanske manjine, kao i prirodne katastrofe su najjači i napominje da su ih islamisti masakrirano a pokolj prolaz kršćanske manjine.

 

Stoga smatraju da je kazna Božja vidno se šire u posljednjim vremenima s porastom jednaka veličini rata između Krista i Lucifera.

 

Isus Krist, dakle štedi po svojoj ljubavi, kazna od Boga, sva bića koja dolaze k Njemu po krštenju i pokajanja i sebe staviti pod svoju zaštitu molitvom i poniznošću.

 

Lucifer tražeći osvetu patnjom i uništavanja maksimalne bića, a posebno kršćana.

 

Bog mjeri s primjenom tih vremena do kraja vremena njegova kazna i gnjev na one koji se ne stavi pod zaštitu ljubavi i mira Isusa Krista.

 

Bog je u ovim vremenima kraja vremena, do bespovratnih sredstava protiv oprost za sve svoje grijehe, za sve koji su se stavili pod zaštitu ljubavi i mira Isusa Krista.

 

Molitva, vjera, poniznost i pokajanje pomoći će moja ljubljena braćo i sestre u ovim vrlo teškim trenucima prije povratka Gospodina našega Isusa Krista, koji je obećao tu su dvije tisuće godina da dođe do nas spasi kraj vremena.

 

Očito smo tamo, a njegov povratak je neizbježan.

 

Neka nam se pokajati!

 

 

U tijeku povratka našega Gospodina još uvijek morati suočiti neke vrlo teške dane i dane.

 

Teškoće će i dalje biti pojačan, a oni i dalje povećavati sve poput boli poroda do Gospodina Isusa Krista na Maslinskoj gori. Ivan 16,21

18 Potresi u Nepalu u 3 dana 

http://www.emsc-csem.org/#2w

 

 

Baltimore, ekonomska kriza: crnci napasti bjelanjaka

http://echelledejacob.blogspot.fr/2015/04/baltimore-crise-economique-les-noirs.html

 

Mir, ljubav i radost u srcima i domovima u očekivanju povratka našega Gospodina Isusa Krista za svoje tisuća godina vladavine koja će nas odvojiti od pravomoćne presude.

 

Molim moja ljubljena braćo i sestre u Kristu žele dobro komunicirati sa svim svojim kontaktima na ovaj link za izravan pristup svim mojim člancima:

 

http://wordpress.com/read/blog/id/10443259/

 

Vrijeme je kratko i svi moramo raditi na širenju evanđelja , « Isus Krist uskoro dolazi » 

 

Mogao bih biti u krivu, a to ne bi bilo prvi put, ali mislim da je povratak Isusa Krista je dobro za ovu godinu, 2015. godinu.

 

Pozivam vas da pročitate ili pročitao moj članak:

 

POVRATAK Isusa Krista 14. svibnja ILI 15. rujna 2015! TIJEKOM VELIKU trube

 

Također vas pozivam da gledati ove tri videa na proročanstva o posljednjim vremenima dr Peter Gilbert « Escathologue ».

 

 

On misli da su teškoće još nisu došli.

 

Slažem se da smo već na kraju nevolje neposredno prije povratka Isusa Krista, ali ja nisam prorok i sam mogao biti u krivu, ali moramo biti uvijek spremni za susret Gospodinu u svakom trenutku.

Broj 1

 

Br.2

 

Broj 3

 

Također sam ti, dragi moj, braćo i sestre u nastavku pozivamo da pročitate Evanđelje po Marku

Pobjednik

Evanđelje po Marku

 

http://www.info-bible.org/lsg/41.Marc.html

 

Mark 1

1.1

Početak Evanđelja Isusa Krista, Sina Božjega.

1.2

Prema onome što je zapisano u Izaiji proroku: Evo šaljem glasnika pred tobom, koji će pripremiti put tvoj;

1.3

Glas viče u pustinji: Pripravite put Gospodinu, poravnite mu staze.

1.4

Ivan: krstio je u pustinji i propovijedao krst obraćenja na otpuštenje grijeha.

1.5

Sva zemlja Judeje i sve stanovnike Jeruzalema iziđe mu; i ispovijedajući svoje grijehe, oni su od njega krštenje u rijeci Jordanu.

1.6

Ivan bijaše odjeven u devine dlake i kožnati pojas oko struka. Jeo skakavcima i divljim medom.

1.7

On je propovijedao, govoreći: Dolazi za mnom jači od mene, a ja nisam dostojan sagnuti se mene, japanke za čije sandale.

1.8

Ja sam vas krstio vodom; on će vas krstiti Duhom Svetim.

1,9

U to vrijeme dođe Isus iz Nazareta Galileje i bio kršten od Ivana u Jordanu.

1.10

U vrijeme kad je došao iz vode, ugleda otvorena nebesa i Duha silazi na njega kao golub.

1.11

I dođe glas s neba: Ti si Sin moj ljubljeni, u njemu mi sva milina.

1.12

Odmah Duh vozio Isusa u pustinju,

1.13

gdje je proveo četrdeset dana, gdje ga je iskušavao Sotona. Bio je sa zvijerima, a anđeli služahu njemu.

1.14

Nakon Ivan je uhićen, Isus u Galileju, propovijedao evanđelje Božje.

1.15

I govoreći: Ispunilo se vrijeme, približilo se kraljevstvo Božje blizu.Obratite se i vjerujte evanđelje.

1.16

Dok je prolazio uz Galilejsko more, ugleda Šimuna i Andriju, brata Šimuna bacaju mrežu u more; jer su bili ribari.

1.17

Isus im reče: Pođi za mnom i učinit ću vas ribarima ljudi.

1.18

Oni odmah ostaviše mreže i pođoše za njim.

1.19

Nakon što je otišao malo dalje, vidje Jacques, sina Zebedejeva, i njegova brata Ivana, koji je također bili u čamcu krpali mreže.

1.20

Odmah pozva i njih; Oni ostave oca Zebedeja u lađi s nadničarima i slijedio ga.

1.21

Oni su otišli u Kafarnaum. A u subotu, Isus je prvi put ušao u sinagogu i učio.

1.22

Oni su zaneseni njegovim naukom: Ta učio ih kao onaj koji ima vlast, a ne kao pismoznanci.

1.23

A u njihovoj se sinagogi upravo zatekao čovjek opsjednut nečistim duhom i povikao je:

1.24

Ono što je između nas i vas, Isus iz Nazareta? Došao si da nas uništiš.Znam tko si, Svetac Božji.

1.25

Isus mu zaprijeti: Umukni i iziđi iz njega.

1.26

A nečisti duh iziđe iz njega, tresući nasilno i uz glasan krik.

1.27

Svi su bili zaprepašteni, tako da pitanje među sobom govoreći: Što je ovo? Novi nastavni! On zapovijeda nečistim dusima i pokoravaju mu se!

1.28

A njegova slava proširila na sve okolne regije Galileji.

1.29

Napuštajući sinagogu, otišli su s Jacques i Ivana u kuću Šimunovu i Andrijinu.

1.30

Maćeha Simon je ležao bolestan od groznice; i odmah su mu rekli o njoj.

1.31

Nakon što je došao blizu, on ju podiže, uzimajući njezinu ruku i pusti je ognjica. A ona im je služio.

1.32

Te večeri, nakon zalaska sunca, donošahu preda nj sve koji su bili bolesni ili opsjednute.

1.33

I sav grad nagrnuo k vratima.

1.34

On ozdravi mnoge koji su imali razne bolesti; i zloduhe mnoge izagna, i ne dopustiti zlodusima govoriti jer su ga znali.

1.35

Prema ujutro dok je još bio vrlo tamno, on je ustao i otišao na samotno mjesto, gdje je molio.

1.36

Simon i oni koji su s njim počeli ga tražiti;

1.37

a kad su ga našli, rekoše mu, svi traže tebe.

1.38

On im odgovori: ‘Hajdemo u sljedećih obližnja mjesta, da i ja propovijeda; jer to je razlog zašto sam došao.

1.39

I propovijedao je u njihovim sinagogama po svoj Galileji, i zloduhe izgonio.

1.40

Gubavac je došao k njemu; i, klečeći, je molećivo je rekao: Ako hoćeš, možeš me očistiti.

1.41

Isus ganut pruži ruku, dotače ga i reče: Ja ću, biti čist.

1.42

Odmah mu nesta gube i očisti.

1.43

Isus ga je poslao na licu mjesta, sa strogim preporukama,

1.44

i reče mu: Vidi ti reci nikoga; nego idi, pokaži se svećeniku i prinesi za svoje očišćenje što propisa Mojsije, za svjedočanstvo njima.

1.45

Ali ovaj čovjek, nakon što je otišao, počeo je objavljivati ​​puno, i to objaviti, tako da Isus više nije mogao javno ući u grad. No, bio je vani na samotnim mjestima, a oni k njemu sa svih strana.

Mark 2

2.1

Nekoliko dana kasnije, on je ušao u Kafarnaum. Saznali smo da je kod kuće,

2.2

a on je okupio veliki broj ljudi da je prostor pred vratima nisu mogli sadržavati. Govorio je riječ.

2.3

Ljudi su dolazili k njemu, donosi uzetoga Nosila ga četvorica.

2.4

Kao što oni nisu mogli doći zbog gužve, otkriju krov kuće u kojoj je bio, i oni ga spustiše postelju na kojoj otvaranja uzetome ležao.

2.5

Isus je vidio njihovu vjeru, reče uzetomu djeteta, otpuštaju ti se grijesi.

2.6

Tu su bili neki od pismoznanaca koji su sjedili, a koji se zove u sebi:

2.7

Kako Zar ovaj čovjek tako govori hule? On psovke. Tko može grijehe otpuštati doli Bog jedini?

2.8

Odmah Isus je znao u svom duhu da tako mudruju u sebi, pa će im: Zašto su ove stvari u svojim srcima?

2.9

Što je lakše? Reći uzetomu: ‘Otpuštaju ti se grijesi’ ili reći: ‘Ustani, uzmi svoju postelju i hodi?

2.10

Ali da znate: vlastan je Sin Čovječji na zemlji otpuštati grijehe:

2.11

Zapovijedam ti, reče uzetomu: ‘Ustani, uzmi svoju postelju i pođi k svojoj kući.

2.12

I u ovom trenutku, on je ustao, uzeo svoju postelju i iziđe na očigled svima, tako da su svi bili zaprepašteni i slavili Boga govoreći: Nikada nismo vidjeli ništa kao što je to ,

2.13

Isus ponovno iziđe k moru. Sve ono mnoštvo dođe k njemu, a on ih je učio.

2.14

Usput, vidio Leviju sina Alfejev, sjedi u carinarnici. Rekao mu je: Slijedi me. Levi je ustao i pošao za njim.

2.15

Kao što je Isus za stolom u kući Levi, mnogi carinici i grešnici i sjeo s njime i njegovim učenicima; jer su mnogi, i oni su ga slijedili.

2.16

Književnici i farizeji su ga vidjeli jede s carinicima i grešnicima, reče svojim učenicima: Zašto on pije i jede s carinicima i grešnicima?

2.17

Kad je Isus to čuo, rekao je: To je ne oni koji su zdravi koji trebaju liječnika, nego bolesnima. Nisam došao zvati pravedne, nego grešnike.

2.18

Ivanovi su učenici i farizeji postili. Došli su k njemu govoreći: Zašto učenici Ivanovi i farizejski poste, a tvoji učenici ne poste?

2.19

Isus im odgovori: Mogu li svatovi postiti dok je zaručnik s njima? Dokle god imaju zaručnika s njima, ne mogu postiti.

2.20

Doći će dani kad zaručnik će biti oduzeta, a tada će postiti u onaj dan.

2.21

Nitko sews komad nove tkanine na staro odijelo; Inače će novo punjenje-up traje od starih, a gorem najam.

2.22

I nitko ne ulijeva novo vino u stare mješine; inače vino će rasprsnuti mješine i vino i mješine su izgubljeni; ali mora se staviti novo vino u nove boce.

2.23

To se dogodilo u subotu, da je otišao kroz polja pšenice. Njegovi učenici, na putu, počeli trgati klasje.

2.24

Farizeji rekoše mu: Gle, zašto im je činiti ono što nije dopušteno u subotu?

2.25

Isus im odgovori: Zar nikada niste čitali što učini David kad je bio u potrebi i bio gladan, on i oni koji su bili s njim;

2.26

Kako uđe u Dom Božji u vrijeme Ebjatara velikom svećeniku, i jeli show kruh koji je dopušteno svećenici jesti, a dao i onima koji su bili s njim?

2.27

On im reče: Subota je stvorena radi čovjeka, a ne čovjek radi subote,

2.28

tako da Sin Čovječji gospodar i od subote.

Mark 3

3.1

I opet ušao u sinagogu. A tu je bio čovjek s usahlom rukom.

3.2

Gledali su ga, da se vidi da li će liječiti u subotu, kako bi ga mogli optužiti.

3.3

A Isus kaže čovjeku usahle ruke: Ustani, u sredini.

3.4

Tada im reče: Je li dopušteno subotom dopušteno činiti dobro ili činiti zlo, život spasiti ili pogubiti? No oni su šutjeli.

3.5

Dakle, gledajući oko na njih s ljutnjom, ražalošćen zbog tvrdoće njihova srca, on reče čovjeku: Ispruži ruku. On ju ispruži, a ruka mu zdrava.

3.6

Farizeji izašli i odmah posavjetovao s Herodovcima o tome kako ga uništiti.

3.7

Isus povukao u more s učenicima. Slijedilo ga silno mnoštvo iz Galileje;

3.8

i Judeja, i Jeruzalem, a od Idumaea, a od s onu stranu Jordana, a Tira i Sidona, velikog mnoštva, sluh sve što je učinio, došao do njega.

3.9

On je uputio svoje učenike da uvijek držati na raspolaganju mali brod, kako se ne bi biti pritisnut od strane publike.

3.10

Jer on je ozdravio mnoge ljude, svi koji su imali bolesti pritisne na nj da ga dotakne.

3.11

Nečisti duhovi, kad su ga vidjeli, padali pred njim i povika: Ti si Sin Božji.

3.12

Ali on je strogo upozorio ih da ne čine ga poznati.

3.13

Otišao je gore na brdu; Pozvao je one koji hoće, a oni k njemu.

3.14

Ustanovi dvanaestoricu da budu s njim,

3.15

i poslati ih propovijedati s vlasti da izgone đavle.

3.16

Ovdje utvrdi dvanaest: Šimun, koje je nazvao Petera;

3.17

Jacques, Zebedejeva i Ivana, brata Jacques, kojem je dao ime Boanerges, što znači sin groma;

3.18

André; Philippe; Bartolomej; Matej; Thomas; Jacques, sin Alfejev;Thaddeus; Šimun Kanaanac;

3.19

i Juda Iškariotski, koji je također ga izdali.

3.20

Otišli su u kuću, i mnoštvo dođe ponovno zajedno, tako da nisu mogli ni jesti kruh.

3.21

Roditelji Isusa čuli što se događa, došli da ga uhvate; jer su govorili da je izvan sebe.

3.22

A pismoznanci koji su došli iz Jeruzalema govorili da ima Belzebub; to je princ demona da vozi zloduhe.

3.23

Isus ih je nazvao i rekao im u prispodobama: Kako može Sotona Sotonu izgoniti?

3.24

Ako kraljevstvo u sebi razdijeli, da kraljevstvo ne može opstati;

3.25

Ako kuća u sebi razdijeli, ona kuća ne može stajati.

3.26

Ako Sotona sam na sebe ustao, on je podijeljen, on ne može opstati, ali to je sve nad njim.

3.27

Nitko ne može ući u kuću jakoga i oplijeniti mu pokućstvo ako prije ne sveže jakoga; Tada će mu kuću oplijeniti.

3.28

Ja vam kažem istinu, svi grijesi će biti oprošteni sina muškaraca, i što god oni hule izreći;

3.29

ali onome tko huli na Duha Svetoga, nema oproštenja dovijeka; krivac je grijeha vječnoga.

3.30

On je to rekao zato što je rekao, On ima nečistoga duha.

3.31

Tu je došao onda svoju majku i njegova braća dođoše i stoji vani, pozvaše ga.

3.32

Publika je sjedila oko njega i reče: Evo, tvoja majka i tvoja braća vani u potrazi za vas.

3.33

A on je rekao: Tko je moja majka i tko su moja braća?

3.34

Zatim je pogledao one sjede oko njega, evo, kaže on, moja majka i moja braća.

3.35

Doista, tko god vrši volju Božju, taj je moj brat, moja sestra i majka.

Mark 4

4.1

Ponovno je počeo poučavati uz more. Mnoštvo okupljenih oko njega, on je otišao i sjeo u čamcu na moru. Sve ono mnoštvo bijaše na kopnu.

4.2

On ih je učio mnoge stvari u prispodobama i rekao im u pouci:

4.3

Slušajte. Gle, iziđe sijač sijati.

4.4

Dok je sijao, nešto zrnja pade uz put i ptice, čak i pojeo ga.

4.5

Neki pade na kamenito tlo, gdje je imao dosta zemlje; Odmah izniknu jer nemaše duboke zemlje;

4.6

ali kad je sunce izašlo, oni su spaljene i nestao korijene.

4.7

I pade u trnje, i trnje uzraste i uguši ga, a ploda ne donese.

4.8

I drugo pade na dobru zemlju i davaše plod raste i veći i donoseći trideset, šezdeset i stostruko.

4.9

Zatim je rekao: Tko ima uši da čuje.

4.10

Kad je bio sam, one oko njega zajedno s dvanaestoricom pitao ga o usporedbama.

4.11

On im reče: Da li je dano otajstvo kraljevstva Božjega; ali za onima vani sve biva u prispodobama;

4.12

Da gledajući može vidjeti i ne vidim, i sluh čuju i ne razumiju, da ne bi trebao biti pretvoren, a njihovi grijesi treba im oprošteno.

4.13

On im reče: Zar ne shvaćaš tu prispodobu? Kako ćete razumjeti sve prispodobe?

4.14

Sijač sije Riječ.

4.15

Neki su na putu, gdje je Riječ posijana; kad čuju, odmah dolazi Sotona i odnosi Riječ koja je u njih posijanu.

4.16

Drugi, sličan su zasijani na tlo kamenito kad čuju Riječ, odmah su ga primili s radošću;

4.17

ali nemaju u sebi korijena, nego su nestalni i, kad god je nevolja ili progonstvo dolazi zbog Riječi, odmah se sablazne.

4.18

Drugi su u trnje zasijani to su oni koji slušaju riječ,

4.19

ali briga dobi i zavodljivost bogatstva i požude ostalog, uguše Riječ, što je bez ploda.

4.20

Drugi su zasijani na dobru zemlju; to su oni koji slušaju riječ i prihvatiti ga plodom, trideset, šezdeset i stostruko.

4.21

On im reče: Donesite ne jedna svjetiljka da se stavi pod posudu ili pod krevet? Nije li to stavi na svijećnjak?

4.22

Za ne postoji ništa skriveno što se neće otkriti; ništa skriveno što se neće otkriti.

4.23

Ako bilo tko ima uši da čuje, neka čuje.

4.24

On im reče: Pazite što slušate. Mjera koje se mjeri će biti poslužen, a to će vam se.

4.25

Za svakomu tko; ali onome tko nema, oduzet će se i ono što ima.

4.26

On je rekao, Tako je kraljevstvo Božje kao kad čovjek baci sjeme u zemlju;

4.27

da li je on spava ili gledati, danju i noću, sjeme klice i raste, on ne zna kako.

4.28

Zemlja sama od sebe najprije stabljiku, onda klas i zatim puni žita u uho;

4.29

a kada je plod zreo, on stavlja srp, jer žetva je došao.

4.30

A on je rekao: ‘Što ćemo usporediti kraljevstvo Božje, ili što prispodoba ćemo?

4.31

To je kao gorušičino zrno, koje, kada se sije u zemlju, je najmanji od svega sjemenja na zemlji;

4.32

Još kada je posijano naraste i postane veće od svega bilja i stavlja naprijed velike grane, tako da ptice nebeske mogu podnijeti pod sjenu.

4.33

I s mnogim prispodobama ovako je govorio riječ, kao što su bili u mogućnosti da ga čuju.

4.34

Nije im govoriti bez prispodoba; ali privatno je objasnio sve kako bi svojim učenicima.

4.35

Istog dana, u večernjim satima, Isus je rekao: Idemo na drugu stranu.

4.36

Nakon otpusti mnoštvo i da ga je u čamac na kojem je bio; bilo je i drugih plovila s njim.

4.37

I nasta veliku oluju, a valovi tukli u lađu, tako da je sada puna.

4.38

A on je spavao na krmi na jastuku. Probudili su ga i reče mu: Učitelju! Zar ne mariš što ginemo?

4.39

Ustao je, zaprijeti vjetru i reče moru, mir! začepi! A vjetar je prestao, a tu je velika utiha.

4.40

On im reče: Zašto ste bojažljivi? Kako nemate vjere?

4.41

I oni su se uplašili i rekli su jedan drugome, Kakav je to čovjek, da je čak i pokoravaju vjetar i more?

Mark 5

5.1

Stigli su na drugu stranu mora, u kraj gerazenski.

5.2

A kad je iz čamca, susrete ga neki čovjek iz grobova, a ima nečisti duh.

5.3

Tko je imao prebivalište među grobovima i nitko ga nije mogao svezati ni lancima.

5.4

Za često je imao okove i lance bio vezan, ali je razbio lance i polomio okove, a nitko nije imao snage da ga ukrotiti.

5.5

Ona je uvijek bila noć i dan u grobnicama i na planinama, plakati i sebe rezanje kamenjem.

5.6

Kad je ugledao Isusa izdaleka, potrča i pokloni mu se,

5.7

i povika iza glasa: Što je učinio za mene i za tebe, Isusa, Sina Boga Svevišnjega? Ja vas molim u ime Boga, ne muči me.

5.8

Jer on mu reče: Dođi iz čovjeka, nečisti duh!

5,9

I upita ga, što ti je ime? Moje ime je Legija, on je odgovorio, jer mi je mnogo.

5.10

A on ga zamoli da ih ne istjera iz onoga kraja.

5.11

Bilo je, na planinama veliko krdo svinja hranjenja.

5.12

I Zlodusi ga zaklinjahu: Pošalji nas u svinje da uđemo u njih.

5.13

On im dopusti. I iziđoše nečisti duhovi i uđoše u svinje, a krdo jurnu niz obronak u more: bilo je oko dvije tisuće i podavi se u moru.

5.14

Oni koji su ih hranili pobjegoše i javiše to u gradu i na selu. Ljudi iziđoše vidjeti što se dogodilo.

5.15

Došli su k Isusu i vidjeli opsjednutoga, koji je imao legiju, sjedi, obučen i zdrave pameti; i oni su se bojali.

5.16

Oni koji su vidjeli što se dogodilo im je rekao što se dogodilo na opsjednutoga i svinje.

5.17

Onda su počeli moliti da napuste svoj teritorij.

5.18

Dok se penjao u lađu, onaj koji je opsjednuta zatražio dopuštenje da ostane s njim.

5.19

Isus mu nije dopustio, nego mu reče: Idi svojoj kući, da, i recite im koliko je Gospodin učinio i kako je tebi smilovao.

5.20

On ode i poče razglašavati po Dekapolisa što je Isus učinio za njega. I svi su bili zaprepašteni.

5.21

Isus u lađi vratio na drugu stranu, velika gužva oko njega. Bio je uz more.

5.22

Onda je došao jedan od nadstojnika sinagoge po imenu Jair, koji je, nakon što je uvid, pade mu pred noge,

5.23

i dao mu ovo hitan zahtjev: Moja mala kći na kraju, došli, on polaže svoje ruke, tako da je ona ozdravi i živi.

5.24

Isus je išao s njim. Mnoštvo slijedili i pritisnuo.

5.25

Sada je žena koja je bolovala od krvarenja dvanaest godina.

5.26

Ona je mnogo pretrpjela od pustih liječnika, te je proveo sve što je imala, a ona je ništa poboljšani, već je rastao gore bilo.

5.27

Nakon što je čuo za Isusa, dođe u gomili odostraga i dotaknu se njegove haljine.

5.28

Za Rekla je: Da sam samo dotaknuti svoje haljine, bit ću cijeli.

5.29

U tom trenutku gubitka krvi zaustavio i osjeti u tijelu da je ozdravila od nevolje.

5.30

Isus odmah u sebi osjeti da je vrlina otišao iz njega; i, okrenuvši se gomili, reče, Tko se to dotaknu mojih haljina?

5.31

Njegovi učenici rekoše, vidiš kako te mnoštvo odasvud pritišće i još pitaš: ‘Tko me se to dotaknu?

5.32

A on zaokruži pogledom da vidi onu koja to učini.

5.33

Ali žena u strahu i trepetu, svjesna onoga što joj se dogodilo, pristupi i baci na noge i rekao mu cijelu istinu.

5.34

A Isus joj reče: Kćeri, tvoja vjera te tvoja spasila; idi u miru, i biti cijelo tvoje kuge.

5.35

Dok je on još govorio, dođe iz sinagoge-a koji je rekao: Umrla ti kći;zašto Učitelj dalje?

5.36

Ali Isus je, bez obzira na ove riječi, reče nadstojnikovu: Ne boj se! Samo vjeruj.

5.37

I ne dopusti da ga itko drugi prati osim Petra, Jacques i Ivana, brata Jacques.

5.38

Stigli su kući nadstojnikovu, Ugleda buku, a ljudi plač i lelek.

5.39

On je otišao i rekao im zašto ste to učinili teškoća, i zašto plačeš? Dijete nije umrla, nego spava.

5.40

I smijali njemu. Zatim, nakon što ih sve izbaci, uzme sa sobom djetetova oca i majku djeteta, i oni koji su ga pratili, i otišao u kojoj dijete.

5.41

On ju je uhvatio za ruku i rekao, Talitha koumi, što znači Djevojko, ustani, kažem.

5.42

Odmah djevojka ustala i počela hodati; Bijaše joj dvanaest godina. I oni su bili zapanjeni.

5.43

A on im dobro poprijeti neka toga nitko ne dozna; a on im je rekao da bi boravkom na djevojku.

Marko 6

6.1

Isus je tamo ostavio i otišao u domovinu. Njegovi učenici su ga slijedili.

6.2

Kad dođe subota, poče učiti u sinagogi. Mnogi ljudi koji su ga slušali bili su zapanjeni, govoreći: Kako je došao ovaj čovjek ove stvari? Što je mudrost koja je posvećena njemu, i kako takva moćna djela su učinjena po njegovim rukama?

6.3

Nije li ovo drvodjelja, sin Marijin, i brat Jacques, Josip, Juda i Šimun? I sestre mu nisu li ovdje s nama? I to je za njih uvrijedio.

6.4

A Isus im reče: Nije prorok bez časti, osim u svom rodnom gradu, među svojim rođacima i u svojoj kući.

6.5

On nije mogao učiniti nikakva čuda postoje, osim što je položio ruke na nekoliko bolesnika i ozdravljao ih.

6.6

I čudio se njihovoj nevjeri. Isus je išao uokolo sela nastave.

6.7

Zatim je pozvao dvanaestoricu, i poče ih slati dva po dva dajući im vlast nad nečistim dusima.

6.8

On ih je uputio da se ništa za putovanje osim osobljem; bez kruha, bez vrećice, bez novca u njihovim pojasevima;

6.9

nositi sandale i da ne oblače dviju haljina.

6.10

Tada im reče, U koju god kuću uđete, ondje ostanite sve dok ne odete odande.

6.11

A, ako postoji negdje ljudi koji ne primite ili slušaju vas, sami ukloniti odande, otresite prašinu s nogu za svjedočanstvo njima.

6.12

I oni otišli, a oni propovijedali pokajanje.

6.13

Izgonili mnoge zloduhe i mazali uljem mnoge koji su bili bolesni i ozdravio.

6.14

Kralj Herod čuo za Isusa, čije ime je postalo poznato, a on je rekao: Ivan Krstitelj uskrsnuo od mrtvih, i to je razlog zašto je do njega pita.

6.15

Drugi je rekao: To je Ilija. A drugi je rekao, on je prorok kao jedan od proroka.

6.16

Herod pak to, rekao je, Ivan kojemu ja odrubio glavu, on je taj koji je uskrsnuo.

6.17

Herod doista bijaše uhićen Ivana i svezati ga u tamnici zbog Herodijade ženu svoga brata Filipa, jer ju je oženio,

6.18

Ivan mu reče: Nije dopušteno tebe imati ženu svoga brata.

6.19

Herodijadina postaviti protiv njega, i želi ubiti.

6.20

Ali nije mogla; Jer se Herod bojao Ivana; znao da je on pravedan i svet čovjek; on je zaštićen, a nakon što ga je čuo, on je mnoge stvari, a rado ga je slušao.

6.21

A kad je došao zgodan dan, da je Herod na njegov rođendan napravio večeru svojim gospodarima, visokim zapovjednicima i glavnih posjeda Galileje.

6.22

Kći Herodijadina sobi; ona je plesala, Svidje se Herodu i sustolnicima.Kralj reče djevojci: Pitajte me što ti hoćeš, a ja ću dati.

6.23

I zakleo Što tražiš od mene, ja ću vam dati, čak i pola mog kraljevstva.

6.24

Budući da se, rekla je njezina majka, što ću pitati? A ona reče: Glavu Ivana Krstitelja.

6.25

Ona odmah žurno kralju i rekao mu ovaj zahtjev: Želim da mi daju odmah na pladnju glavu Ivana Krstitelja.

6.26

Kralj je žao; ali zbog zakletve i gostiju, ne bi je odbiti.

6.27

Poslao na licu čuvara, i zapovjedi da donese glavu Ivana Krstitelja.

6.28

Stražar je otišao i odrubi mu glavu u tamnici, i donese glavu na pladnju.On ga je dao djevojci, a djevojka ga je dao majci.

6.29

I njegovi učenici to čuli, dođu, uzmu njegovo tijelo i polože ga u grob.

6.30

Uto se apostoli skupe oko Isusa i izvijeste ga o svemu što su činili i svi su učili.

6.31

Isus im reče: Dođite u osamu na samotno mjesto, i otpočinite malo. Jer mnogo je svijeta dolazilo i odlazilo pa nisu ni imali vremena za jesti.

6.32

Otišavši u čamcu, otići na samotno mjesto.

6.33

Mnogi ljudi ih ide vidjela te ih prepoznali, i sve gradove pješice i trčao ispred njih na mjestu gdje su išli.

6.34

Kad je otišao na obalu, ugleda veliko mnoštvo, a smilova za njih, jer su bili kao ovce bez pastira; i on je počeo učiti ih mnoge stvari.

6.35

Kao što je već sat vremena kasno, njegovi učenici k njemu i reče: Mjesto je desert, a vrijeme je sada prošlost;

6,36

Otpusti ih da odu u zemlju i sela okolo, i kupiti sebi nešto za jesti.

6.37

Isus im odgovori: Dajte vi ih jesti. Ali oni mu rekoše: Da pođemo i kupimo kruha za dvjesta denara i dati im nešto za jesti?

6.38

On im reče: Koliko kruhova imate? Provjerite. Znali su, kažu, Pet, i dvije ribe.

6.39

I zapovjedi im da sve sjedne strane po zelenoj travi,

6.40

a oni sjede u redovima stotina i pedesetih godina.

6.41

On uze pet kruhova i dvije ribe, pogleda na nebo, zahvali. Zatim je razlomi kruhove i dade ih učenicima da poslužiše mnoštvu. On je također podijeljen na dvije ribe razdijeli svima.

6.42

Svi su jeli i nasitili se,

6.43

i oni uzmu dvanaest punih košara komada kruha i ono što je ostalo od riba.

6.44

Oni koji su jeli kruhove bilo je pet tisuća muškaraca.

6.45

Isus odmah prisili učenike da uđu u lađicu i pred njim otplove na drugu stranu prema Betsaidi, dok on otpusti mnoštvo.

6.46

Kad se vratio, on je otišao na goru da se pomoli.

6.47

Uvečer, brod je bio u sredini mora, a on sam na kopnu.

6.48

Vidjevši kako se muče veslajući; za bijaše protivan vjetar. Na četvrtoj noćnoj straži dođe on k njima hodeći po moru, te bi prošlo.

6,49

Kad su ga vidjeli kako hoda po moru, pomisliše da je utvara pa kriknuše;

6.50

jer svi su ga vidjeli i prestrašili se. I odmah Isus im reče: Ne brinite, to je sam, ne bojte se!

6.51

Zatim je otišao do njih u lađu, utihnu vjetar. Bili su u sebi sve izvan sebe i divili;

6.52

jer nisu razumjeli o kruhova, jer je njihova srca bila tvrdokorna.

6.53

Nakon što su prešli preko, su došli na zemlju na Gennesaret, i oni sletjeli.

6.54

Kad su bili izvan broda, ljudi, nakon što ga je odmah prepoznala,

6.55

tekla oko, i oni počeli donositi bolesnike na prostirkama gdje god su čuli da je.

6,56

Gdje god je ušao u sela ili gradove ili zemlje, oni položili bolesnike na trgove i molili ga da se samo dotaknu skuta njegove haljine. I svi koji ga dotaknu ozdravljali su.

Mark 7

7.1

Farizeji i pismoznanci, koji dolaze iz Jeruzalema, okupili su se oko Isusa.

7.2

Vidjeli su neki njegovi učenici jedu kruh nečistih ruku, to jest, ne ispire.

7.3

Za farizeji i svi Židovi ne jedu ako prije temeljito ne operu ruke, prema predaji starih;

7.4

a kad su došli iz tržištu ne jedu ako prije temeljito ne operu. Oni još uvijek imaju puno drugih stvari tamo, kao i pranja čaša, vrčeva i plovila mjedi.

7.5

A farizeji i pismoznanci upitaju Isusa: Zašto tvoji učenici ne slijede tradiciju starih, nego jedu kruh neopranih ruku?

7.6

Isus odgovori: Licemjeri, dobro učinio Izaija prorokovao o vama, kao što je pisano: Ovi ljudi me usnama časti, a srce mu je daleko od mene.

7.7

Uzalud me štuju naučavajući nauke uredbe ljudske.

7.8

Za odložimo zapovijed Božju, vi držite se predaje ljudske.

7,9

On im reče: Cijeli dobro ste odbili zapovijed Božju, zadržati svoju tradiciju.

7.10

Mojsije je rekao: Poštuj oca svoga i majku; i, Tko prokune oca ili majku, neka se kazni smrću.

7.11

Ali ti kažeš: ‘Ako tko govori svoga oca ili svoju majku, što sam mogao imati od mene Corban, to jest, prinos Bogu,

7.12

više ne neka ništa učiniti za oca ili svoju majku,

7.13

Izrada riječ Božju radi svoje predaje koje ste izrekao. I što učiniti mnoge druge takve stvari.

7.14

Zatim je pozvao narod k njemu, on je rekao: Poslušajte me svi i razumijte.

7.15

Ne postoji ništa izvan čovjeka koji ulaze u njega ne može ga onečistiti,ali ono što izlazi iz čovjeka je ono što ga onečišćuje.

7.16

Ako bilo tko ima uši da čuje, neka čuje.

7.17

Kad je ušao u kuću, daleko od gužve, upitaše ga učenici za prispodobu.

7.18

On im je rekao: Također, jesi li lud? Zar ne razumiju da ništa što izvana ulazi u čovjeka ne može ga onečistiti,

7.19

Za njega ne ide u srce, nego u utrobu te izlazi u zahod, očisti sva jela.

7.20

On je rekao: Ono što izlazi iz čovjeka je ono što onečišćuje čovjeka.

7.21

Za iznutra, iz srca ljudi, nastavite zle misli, preljube, bludništva, ubojstva,

7.22

krađe, pohlepu, opakosti, prijevara, razuzdanost, zlo oko, psovka, uznositost, bezumlje.

7.23

Sva ta zla iznutra izlaze i onečišćuju čovjeka.

7.24

Zatim Isus ode odande i povuče u krajeve Tira i Sidona. On je ušao u kuću, te bi se nitko ne zna ali nije mogao sakriti.

7.25

Za određene žene, čija je kćerkica imala nečistim duhom čuo za njega, čak i pao na noge.

7.26

Žena je bila grčka, Syrophoenician podrijetla. Ona ga je molila da istjera zloduha iz njezine kćeri. Isus je rekao:

7.27

Neka djeca najprije biti ispunjena: jer nije dobro da se kruh djeci i baciti ga psićima.

7.28

Da, Gospodine, da mu odgovori, ali psi ispod stola jedu dječje mrvice.

7.29

Tada je rekao, zbog te riječi idi, demona je napustio svoju kćer.

7.30

A kada je otišla kući, pronašla je dijete kako leži na krevetu, demona otišao van.

7.31

Isus je napustio područje Tira i došao preko Sidona do Galilejskog mora, prelazeći granice Dekapolisa.

7.32

Oni doniješe mu gluhi čovjek koji je imao poteškoća govori, pa ga zamole da stavi ruke na nju.

7.33

On ga uzme nasamo od mnoštva, utisne svoje prste u uši i dotakne se njegova jezika sa svojim sline;

7.34

Zatim, pogleda na nebo, uzdahne i reče Ephphatha, to jest, otvori se.

7.35

I mu se otvoriše uši, jezik mu oslobodi, a on je govorio vrlo dobro.

7.36

Isus im je naredio da ne nikome reći; ali više ih tereti, više su ga proglasili.

7.37

Bili su preko svake mjere zapanjeni govoreći, on učinio sve stvari; on čak čini gluhi čuju i nijeme govoriti.

Mark 8

8.1

U one dane, mnoštvo se ujedinila i da nisu imali što jesti, Isus je pozvao svoje učenike i reče im:

8.2

Žao mi je naroda, jer već tri dana i dalje sa mnom, a nemaju što jesti.

8.3

Ako ih poslati kući posta snage propustili svoj put; jer su neki od njih došli iz daleka.

8.4

Njegovi mu učenici odgovorio: Kako se čovjek zadovoljiti kruhom ovdje u pustinji?

8,5

Upita ih Isus: Koliko kruhova imate? Sedam, odgovorili su.

8.6

I on zapovjedi mnoštvu da posjeda, uze sedam kruhova, i dao zahvali, razlomi i dade svojim učenicima da distribuirati; I poslužiše mnoštvu.

8,7

Imali su i malo ribica, i Isus je zahvalio, i napravio raspodjelu.

8,8

Jeli su i nasitili se, a oni odniješe sedam košara ulomaka koji su ostali.

8.9

Oni su bili oko četiri tisuće. A on ih je poslao.

8.10

On je odmah dobio na brodu sa svojim učenicima, a stupio je na dijelovima Dalmanutha.

8.11

Farizeji izašao i počeo raspravljati s Isusom, i iskušavajući ga, tražili od njega kakav znak s neba.

8.12

On uzdahnu iz sve duše i reče: Zašto ovaj naraštaj traži znak? Ja vam kažem istinu, neće se dati znak da se ove generacije.

8.13

Tada ih ostavi, ponovno uđe u lađu, ode na drugu stranu.

8.14

I zaboravio ponijeti kruha; imali su jednu s njima u lađi.

8.15

A on tereti ih govoreći Pazite, čuvajte se kvasca farizejskog i kvasca Herodova.

8.16

A oni zamišljeni među sobom govoreći, to je zato što nemamo kruha.

8.17

Isus vidje ga, reče im: Zašto je razlog da nemate kruha? Jeste li još uvijek ne razumiju, a ti ne shvaćaš?

8.18

Jeste li otvrdnuo srce? Nakon što je pogled, zar ne vidiš? Uši imate, a ne čujete? A ti se ne sjećaš?

8.19

Kad sam ono razlomio pet kruhova na pet tisuća, koliko punih košara ulomaka ste zauzeti? Dvanaest, odgovorili su.

8.20

A kad sam razlomio sedam kruhova na četiri tisuće, koliko punih košara ulomaka odnijeste? Sedam, odgovorili su.

8.21

A on je rekao: Zar ne shvaćaš još?

8.22

Došli su do Betsaide; a oni dovedu mu slijepca, zamole ga dotaknuti.

8.23

On uhvati slijepca za ruku i odveo ga izvan sela; a kad je pljunuo na očima, položio svoje ruke, i pitao ga je li vidio ništa.

8.24

On je pogleda i reče: Vidim ljude, jer ih vidim kao drveće hodanje.

8.25

On opet stavi ruke na oči; a kad ga je gledati, bio je obnovljen, i jasno je vidio sve.

8.26

I on ga posla u svojoj kući, govoreći: Nemojte ići na selo.

8.27

Isus ode sa svojim učenicima, u sela Cezareje Filipove on ih je način to pitanje pitali: Tko govore ljudi da sam ja?

8.28

Oni odgovorio, Ivan Krstitelj; drugi kažu Iliju, drugi jedan od proroka.

8.29

A ti, ih je upitao koga vi kažete tko sam ja? Petar mu je odgovorio: Ti si Krist.

8.30

Isus ih je upozorio da ne govorim o njemu nikome.

8.31

Tada je počeo ih poučavati da Sin Čovječji mnogo pretrpjeti i biti odbačen od starješina, glavara svećeničkih i pismoznanaca, da bude ubijen i da je nakon tri dana uskrsnuti.

8.32

On je rekao da govori otvoreno. Petar ga uze na stranu i poče odvraćati.

8.33

Isus se okrenu, pogleda svoje učenike, zaprijeti Petru govoreći: Idi iza mene, Sotonu! zato što ne mogu razumjeti ono što je Božje, ti si samo ljudske misli.

8.34

I on je pozvao publiku sa svojim učenicima, on je rekao: Ako tko hoće ići za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka ide za mnom.

8.35

Tko hoće život svoj spasiti, izgubit će ga, a tko izgubi život svoj poradi mene i evanđelja, spasit će ga.

8.36

A što će koristiti čovjeku da dobije cijeli svijet, a izgubiti svoju dušu?

8.37

Što će čovjek dati u zamjenu za život svoj?

8.38

Doista, tko se zastidi mene i mojih riječi u ovom preljubničkom i grešničkom naraštaju, Sin Čovječji stidjeti njega kada dođe u slavi Oca svoga zajedno sa svetim anđelima.

Mark 9

9.1

On im reče: Ja vam kažem istinu, neki od onih koji su ovdje neće okusiti smrti dok ne vide kraljevstvo Božje došlo u sili.

9.2

Nakon šest dana uze Isus sa sobom Petra, Ivana i Jacques, te ih povede dalje na visokoj planini. On preobrazi se pred njima;

9.3

haljine mu postadoše sjajne, bijele, nema bjelilac na zemlji bi ih izbijeliti.

9.4

Ilija i Mojsije se pojavio na njih, u razgovoru s Isusom.

9.5

A Petar prihvati i reče Isusu: Učitelju, dobro je da smo ovdje; Načinimo tri sjenice, za tebe, jedan za Mojsija i jedan za Iliju.

9.6

Jer znao je ne što reći, jer su se bojali.

9.7

Ih oblak zasjeni, a iz oblaka je došao glas: Ovo je Sin moj, slušati ga!

9.8

I odjednom gleda uokolo, a vidjeli su Isusa samo s njima.

9.9

Dok su silazili s gore, naloži im da nikomu ne pripovijedaju što su vidjeli dok Sin Čovječji od mrtvih ne ustane.

9.10

Oni održaše tu riječ, sa sobom, pitanje što se diže iz mrtvih.

9.11

Učenici su ga pitali: Zašto pismoznanci kažu da Ilija treba najprije da dođe?

9.12

On je odgovorio, Ilija ne dolazi prvi i sve obnoviti. I zašto je ona piše o Sinu Čovječjem da on mora mnogo pretrpjeti i biti prezren?

9.13

Ali ja vam kažem da je Ilija je već došao i oni su ga tretira kao im se prohtjelo, kao što piše o njemu.

9.14

Kad su došli k učenicima, ugledaše oko njih silan svijet i pismoznance kako raspravljaju s njima.

9.15

Čim ga je publika vidjela, znatno su zaprepašteni, i trčanje pozdraviti ga.

9.16

On ih upita: Što raspravlja s njima?

9.17

A jedan od mnoštva odgovorio mu je, Učitelju, doveo sam k tebi svoga sina koji ima nijemoga duha.

9.18

Gdje god ga uhvati, on ga baca dolje; spužve i brusi zube i postaje kruta.Upitao sam tvoje učenike da ga izagnaju, ali ne mogoše.

9.19

Nevjerni, Isus im reče: Dokle ću biti s vama? Dokle li vas podnositi?Donesite ga k meni. To je doveo do njega.

9.20

Čim ga je vidio, Duh mu potrese; on je pao na zemlju i valjao pjeniti.

9.21

Isus upita njegova oca, Koliko je dugo ovako s njim? Od djetinjstva, on je odgovorio.

9.22

A često ga ima baci ga u vatru iu vodu da ga upropasti. Ali ako možete učiniti ništa, dolaze u našu pomoć, smiluj nam se.

9.23

Isus mu reče: Ako možeš … Sve je moguće onome koji vjeruje.

9.24

Dječakov otac uzviknuo, mislim! pomoći ti moje nevjere!

9.25

Isus vidje narod dotrčala, zaprijeti nečistom duhu, rekavši mu: Gluhi i gluhi duše, ja ti zapovijedam, iziđi iz njega i da nisi više.

9.26

I on iziđe, vrišti i trese s velikim nasiljem. Postao kao mrtav, tako da su mnogi govorili da je umro.

9.27

No Isus ga dohvati za ruku, podiže ga. A on je stajao.

9.28

Kad je došao u kuću, upitaše ga učenici nasamo: Zašto ne možemo ga izbace?

9.29

On im reče: Ova se vrsta može istjerati samo molitvom.

9.30

Otišli su od tamo i prošao kroz Galileju. Isus nije htio da itko zna.

9.31

Jer je učio svoje učenike i reče im: Sin Čovječji ima biti predan u ruke ljudima; oni će ga ubiti, a tri dana nakon što je pogubljen, on će ustati.

9.32

Ali oni nisu razumjeli besjede, a bojahu ga se pitati.

9.33

Oni dođoše u Kafarnaum. Kada je bio u kući upita ih: Što ste putem raspravljali?

9.34

Ali oni su šutjeli, jer su sporna među sobom o tome tko je najveći.

9.35

Potom je sjeo, dozove dvanaestoricu te im reče: Ako tko želi biti prvi, neka bude posljednji od svih i sluga svima.

9.36

I uze dijete i da ga podrži među njima, i uzimajući ga u naručje, on je rekao:

9.37

Tko pozdravlja u moje ime jedno takvo dijete primi sebe; A tko mene prima, ne prima mene, nego onoga koji me posla.

9.38

Ivan mu reče: Učitelju, vidjesmo jednoga izgoni zloduhe u tvoje ime; ga zabranio smo, jer ne ide s nama.

9.39

Ne sačuvaj Isus je rekao, jer nema čovjeka koji će učiniti nešto silno u moje ime može lagano govoriti zlo o meni.

9.40

Tko nije protiv nas, za nas je.

9.41

A tko će ti popiti čašu vode u moje ime, jer ste Kristovi, ja vam kažem istinu, neće mu propasti plaća.

9.42

Ali ako netko sablaznio jednoga od ovih malenih, koji vjeruju da će biti bolje za njega da je kamenom o vratu veliki mlinski kamen, a on je bačen u more.

9.43

Ako tvoja ruka sablažnjava, odsijeci je; Bolje ti je ući u život hromu,

9.44

nego s obje ruke otići u pakao, u oganj da nikada neće biti zaustavljene.

9.45

A ako noga sablažnjava, odsijeci je; Bolje ti je hromu ući u život,

9.46

nego s obje noge biti bačen u pakao, u oganj da nikada neće biti zaustavljene.

9.47

I ako te oko sablažnjava, iskopaj ga; Bolje ti je ući u kraljevstvo Božje s jednim okom, nego da ima dva oka biti bačen u pakao,

9.48

gdje crv njihov ne umire i oganj se ne gasi.

9.49

Za svakoga će se osoliti vatrom.

9.50

Dobra je sol; Ali ako sol izgubi svoj miris, čime ćete nju začiniti?

(9.51)

Jeste sol u sebi, i biti u miru s drugima.

Mark 10

10.1

Zatim Isus ode odande, dođe u krajeve Judeje, s onu stranu Jordana.Publika ponovno okupila u njegovoj blizini, i kao i obično, opet je počeo poučavati.

10.2

Farizeji došli i, da ga iskušaju, kažu mu: Je li dopušteno čovjeku otpustiti ženu.

10.3

On je odgovorio: Da li je Mojsije?

10.4

Mojsije, rekli su, dopustio napisati otpusno pismo i otpustiti.

10.5

A Isus im reče: To je zbog okorjelosti srca vašega napisa vam on tu zapovijed.

10.6

No, od početka stvaranja, Bog je stvorio muško i žensko;

10.7

to je razlog zašto čovjek ostaviti oca i majku da prione uza svoju ženu,

10.8

i dvoje njih bit će jedno tijelo. Dakle, oni nisu više dva, ne, ali oni su jedno tijelo.

10.9

Pa neka čovjek ne rastavlja ono što je Bog sjedinio.

10.10

Kad su bili u kući su ga učenici ponovno o tome.

10.11

On je rekao: Tko otpusti svoju ženu pa se oženi drugom, čini preljub protiv nje;

10.12

a ako žena napusti svoga muža pa se oženi drugom, ona također čini preljub.

10.13

I oni donijeli dječice, da ih se dotakne. Ali učenici zaprijeti onih koji su ih donijeli.

10.14

Isus to vidio, bio je ogorčen i rekao im doći k meni Pustite dječicu i ne priječite im; za kraljevstvo Božje pripada, kao što su ove.

10.15

Kažem vam, tko ne primi kraljevstvo Božje kao malo dijete nikada neće ući.

10.16

A on ih je uzeo u naručje, blagoslovi ih polažući na njih ruke.

10.17

Dok je izlazio na cestu, otrča i kleknuo pred njim, Učitelju dobri, sebe, upitao je, što mi je činiti da baštinim život vječni?

10.18

Isus mu reče: Zašto me zoveš dobrim? Nitko nije dobar doli Bog jedini.

10.19

Zapovijedi znaš: Ne čini preljuba! Nećeš ubiti; Nemojte krasti; Ne svjedoči lažno; Vara ne jedan; Poštuj oca svoga i majku.

10.20

On mu odgovori: Učitelju, sve sam to čuvao od svoje mladosti.

10.21

Kad je Isus videći ga da ga voli, i rekao ti nedostaje jedna stvar; idi, prodaj sve što morate i dati siromasima, pa ćeš imati blago na nebu.Onda dođi i slijedi me.

10,22

Ali tužno da govori, i on ode žalostan; jer je imao velik imetak.

10.23

Isus pogleda naokolo i reče učenicima svojim, kako teško će oni koji su bogatstvo ući u kraljevstvo Božje!

10.24

Učenici su zadivljeni njegovim riječima. A, nastavak, on je rekao: Djeco moja, to je teško za one koji vjeruju u bogatstvu ući u kraljevstvo Božje!

10.25

Lakše je devi proći kroz ušicu igle nego bogataš ući u kraljevstvo Božje.

10.26

Učenici su bili zapanjeni i rekli su jedni drugima; A tko može biti spašen?

10.27

Isus ih je pogledao i rekao: To je nemoguće ljudima, ali ne s Bogom, jer je sve moguće Bogu.

10.28

Petar je počeo govoriti mu; Evo, mi sve ostavismo i pođosmo za tobom.

10.29

Isus je odgovorio, ja vam kažem istinu, nema ga tko bi ostavio kuću, zbog mene i zbog dobre vijesti, svoje kuće, ili braću ili sestre ili majku ili oca ili djecu, ili polja

10.30

neka bi sada, u ovom vremenu, kuće, braću, sestre, majke, djecu i zemlju, s progonstvima, au budućem vijeku život vječni.

10.31

Mnogi prvi bit će posljednji i posljednji će biti prvi.

10.32

Bili su na putu do Jeruzalema, Isus je išao pred njima. I oni su bili zaprepašteni, a nakon njega sa strahom. Tada Isus opet uze dvanaestoricu na stranu i počeo im govoriti što će mu se dogoditi:

10.33

Evo, uzlazimo u Jeruzalem i Sin Čovječji bit će predan glavarima svećeničkim i pismoznancima. Oni će ga osuditi na smrt i neka ga predati poganima

10.34

Oni će ga izrugaju, pljuvali na njega, bičevati, te će ga ubiti; a tri dana kasnije on će ustati.

10.35

Zebedejeva Jacques i Ivana dođoše Isusu i rekoše mu: Učitelju, htjeli bismo da učiniti za nas ono što tražimo od vas.

10.36

On im reče: Što želiš da učinim za tebe?

10.37

Dopusti nam, rekli su, mogu sjesti, jedan na desnoj strani, a drugi na tvoje lijeve strane, u slavi tvojoj.

10.38

Odgovori Isus: Ne znate što tražite. Možete li piti čašu koju ja pijem, ili krstiti se krstom kojim se ja krstim? Možemo, rekli su.

10.39

A Isus im odgovori, Istina je da li piti čašu koju ja pijem, i krstiti se krstom kojim se ja krstim;

10.40

ali kada je u pitanju sjesti meni zdesna ili slijeva, to ne ovisi o meni i dat će im za koje je pripremljena.

10.41

Kad to čula ostala desetorica, počeše se gnjeviti protiv Jacques i Ivana.

10.42

Isus ih je nazvao i rekao: Znate da oni koji se smatraju vladarima gospoduju svojim narodima nad njima, a njihova velika one dominiraju.

10.43

To nije tako među vama. No, tko će biti velik među vama, neka vam bude sluga;

10.44

a tko želi biti prvi među vama mora biti svima sluga.

10.45

Za Sin Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i život svoj dade kao otkup za mnoge.

10.46

Došli su u Jerihon. A kad iziđe s učenicima i velike gužve, sina Timeju, Bartimeja, slijepi prosjak, sjedio je kraj puta.

10.47

Čuo je da je Isus iz Nazareta, počeo je plakati; Sine Davidov, Isuse, smiluj mi se!

10.48

Mnogi mu zaprijeti da ga ušutkati; ali on povika mnogo više; Sine Davidov, smiluj mi se!

10.49

Isus se zaustavi i reče: Pozovite ga. Zvali slijepca, rekavši mu: Uzmi hrabrost, ustani, on te zove.

10.50

I bacanje kaput i, ustajući sa granicu, došli Isusu.

10.51

A Isus mu reče: Što hoćeš da učinim za vas? Rabbouni, odgovorio slijepca, da mogu vidjeti.

10.52

A Isus mu reče: Idi, vjera te tvoja spasila spasio.

(10:53)

Odmah progleda i slijedili Isusa na putu.

Mark 11

11.1

Oni prilazi Jeruzalem, i oni su bili u blizini Betfagu i Betaniji, na Maslinskoj gori, posla Isus dvojicu učenika,

11.2

Kaže im: Idite u selo pred vama, Čim uđete, naći ćete magare privezano na kojemu nikada nije sjedio; Odriješite ga i dovedite.

11.3

Ako vam netko kaže ‘Zašto to radite? recimo, ‘Gospodinu treba. I odmah će ga poslati ovamo.

11.4

Učenici otiđoše i nađoše magare privezano blizu vrata, u otvorenoj cesti, a oni nevezan.

11.5

Neki od onih koji su bili tamo im reče: Što to radiš? Što driješite magare?

11.6

Oni odgovorio kao što je Isus rekao. I pustiše ih.

11.7

Donijeli magare Isusu, nakon što su bacili svoje haljine i on je sjeo na njega.

11.8

Mnogi ljudi šire svoje ogrtače po putu, a drugi širi grane koje su izrezane u poljima.

11.9

Oni naprijed i onima koji su slijedili Isusa su vikanje Hosana!Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje!

11.10

Blago dolazi kraljevstvo, kraljevstvo oca našega Davida! Hosana u visinama!

11.11

Isus je ušao u Jeruzalem i otišao u Hram. Kad je vidio, kao što je već kasno, on je otišao u Betaniju s dvanaestoricom.

11.12

Sutradan, kad su došli iz Betanije, on je bio gladan.

11.13

Vidjevši iz daljine smokva ima lišće, on je otišao da vidi da li je mogao pronaći nešto; i, biti u blizini, on je pronašao ništa osim lišća jer to nije sezona smokava.

11.14

Zatim uzimanje pod, rekao je, nitko ne jesti voće od tebe! I njegovi učenici to čuli.

11.15

Došli su u Jeruzalem, Isus ode u Hram. Počeo je izbace one koji su prodavali i kupovali u Hramu; On je prevrnuo stolove moneychangers i sjedištima golubova;

11.16

a on neće dopustiti da bilo tko nositi oko hrama.

11.17

Učio govoreći Nije li pisano: Dom moj bit će zvati Dom molitve za sve narode? A vi od njega činite pećinu razbojničku.

11.18

Glavari svećenički i pismoznanci to čuo, a tražili su kako da ga pogube;jer su ga se bojali, jer sve gužve bio očaran njegovim naukom.

11.19

Uvečer, on je otišao iz grada.

11.20

U jutarnjim satima, u prolazu, vidjeli su smokvu usahla do korijena.

11.21

Petar se sjeti što se dogodilo i reče Isusu: Učitelju, pogledaj smokva da si prokleo usahnu!.

11.22

Isus odgovori i reče im: Imajte vjeru u Boga.

11.23

Ja vam kažem istinu, ako netko kaže ovoj planini: ‘Digni se i baci se u more, i ne posumnja u svom srcu, nego vjeruje da je ono što on kaže će se dogoditi, to će biti učinjeno za.

11,24

Zato vam kažem, što god zaištete u molitvi, vjerujem da ste ga primili, pa ćeš ih imati.

11.25

A kad ustanete na molitvu, ako što imate protiv koga, oprosti mu, da je Otac vaš koji je na nebesima, otpusti vaše prijestupke.

11.26

Ali ako ne oprostite, vaš nebeski Otac neće otpustiti vaših prijestupaka bilo.

11.27

Otišli su natrag u Jeruzalem, a dok Isus je obilazio Hramom, glavari svećenički, pismoznanci i starješine k njemu

11.28

i rekao Kojom vlašću to činiš sve to, i tko ti dade tu vlast da ih učiniti?

11.29

Isus im je odgovorio, ja ću vam postaviti jedno pitanje; Odgovorite mi, pa ću vam kazati kojom vlašću ovo činim.

11.30

Krst Ivanov bijaše li od Neba ili od ljudi? Odgovori mi.

11.31

A oni zamišljeni među sobom, ako kažemo, od neba, on će reći, zašto onda nisi mu vjerujem?

11.32

I ako kažemo, od ljudi … oni se pobojaše mnoštva jer svi održavaju Ivana kao proroka.

11,33

Zato odgovore Isusu: Ne znamo. Isus im reče: Ni ja, neću vam kazati kojom vlašću ovo činim.

Mark 12

12.1

I on je počeo govoriti im u prispodobama. Čovjek posadi vinograd.Postavio živica o tome, iskopa tijesak i kulu; i neka ga vinogradarima i napustio zemlju.

12.2

U vrijeme žetve, posla slugu vinogradarima primiti od njih neke od roda trsova.

12.3

I oni su ga uhvatili su ga istukoše i otposlaše praznih ruku.

12.4

I opet posla k njima drugog slugu; su ga udario u glavu i izružiše ga.

12.5

Poslao je još jedan, i njega su ubili; zatim nekoliko drugih, premlaćivanja ili ubijen.

12.6

On je još uvijek imao voljenog sina; On ga je poslao zadnji im govoreći: ‘Poštovat će mog sina.

12.7

No, ti vinogradari rekao među sobom, ovo je nasljednik; Hajde, ubiti ga, a nasljedstvo će biti naša.

12.8

A oni ga pograbiše, ubiju i izbace iz vinograda.

12.9

Sada ono što će vlasnik vinograda? Doći će i pobiti te vinogradare i dati vinograd drugima.

12.10

Niste li čitali ovo Pismo: Kamen što ga odbaciše graditelji postade ugaonim;

12.11

To je po Gospodinovoj volji kako radi, i to je divno u našim očima?

12.12

Pokušali su da ga uhvate, ali se pobojaše publiku. Shvatili su da je to za njih da Isus kaza ovu prispodobu. A oni ga ostave i odu.

12.13

I poslaše k njemu neke od farizeja i herodovaca da ga uhvate u riječi.

12.14

I dođoše k njemu, Učitelju, znamo da si istinit i ne brinite osobu; za vas ne gleda osobu muškaraca, ali učiš putu Božjemu u istini. Je li dopušteno ili ne plaćati porez caru? Hoćemo li platiti ili ne platiti?

12.15

Isus, znajući njihovo licemjerstvo, reče im: Zašto vi još iskušavate mi?Donesite mi denar da mogu vidjeti.

12.16

I oni ga donijeli; I reče im: Čija je ovo slika i natpis? Cezar, odgovorili su.

12.17

Tada reče im, Render caru ono što je Carev, a Bogu što je Božje. I oni su ga zaprepašteno.

12.18

Saduceji, koji vele da nema uskrsnuća, došao Isusu i upitao ga:

12.19

Učitelj, ovdje je ono što Mojsije nam napisa: Ako nečiji brat umre i ostavi ženu, bez djece, neka se njegov brat oženi njegovom ženom te podigne porod bratu.

12.20

Sada je sedam braće. Prvi oženio i umro bez problema.

12.21

Drugi uzeo udovicu za ženu i umro bez problema. To je isto s treće,

12.22

i nitko od sedam napustio potomstva. Najposlije i žena umrije.

12.23

U uskrsnuću se koji od njih će ona žena? Za sedmorica su je imala za ženu.

12.24

Odgovori im Isus: Zar niste u zabludi zbog toga što ne razumijete Pisama ni sile Božje?

12.25

Ta u uskrsnuću od mrtvih, oni će uzeti ne žene niti udaju, nego su kao anđeli na nebesima.

12.26

Što se tiče uskrsnuća mrtvih, zar niste čitali u knjizi Mojsijevoj, kako Bog mu reče, u grm, Ja sam Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev?

12.27

Bog nije Bog mrtvih nego živih. Vi ste jako pogriješili.

12.28

Jedan od pismoznanaca koji je slušao njihovu rasuđivanje zajedno Vidjevši da im je dobro odgovorio, čak i upitao ga, Koji je zapovijed prva od sviju?

12.29

Isus mu odgovori: Prva: Slušaj, Izraele! Gospodin Bog naš je jedan Gospodin;

12.30

Zato ljubi Gospodina Boga svojega svim srcem svojim, svom dušom svojom i svom pameti svojom i svom snagom.

12.31

Druga je: Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe. Nema druge zapovijedi veće od tih.

12.32

Nato će mu pismoznanac: Dobro, učitelju; što je s istinom da je Bog jedan, a tu je nitko drugi nego sebe,

12.33

I da ga volim svim svojim srcem, svim svojim mislima, svom dušom i svom svojom snagom i ljubiti bližnjega svoga kao sebe samoga, više je nego sve paljenice i žrtve.

1 2 3 4

Isus vidje kako je pametno odgovorio, reče mu: Ti si nisu daleko od kraljevstva Božjega. I nitko se nije usudio pitati ga bilo više pitanja.

12.35

Isus je poučavao u Hramu, rekao je, Kako pismoznanci kažu da je Krist sin Davidov?

12.36

Sam David, animirani Duhom Svetim, rekao: Gospod je rekao Gospodinu mojemu: ‘Sjedi mi zdesna dok ne napravite svoje neprijatelje vaš podnožje nogama.

12.37

Sam David ga naziva Gospodinom; Kako mu je onda sin? A veliko mnoštvo ga je svijet s užitkom slušao.

12.38

On im je rekao u svojoj doktrini, Čuvajte se pismoznanaca, koji rado hodaju u dugim haljinama, vole pozdrave na trgovima,

12.39

da je glavni sjedala u sinagogama i prva mjesta na gozbama;

12.40

proždiru kuće udovičke, još pod izlikom dugih molitava. Oni će se suditi strože.

12.41

Isus je sjeo vis-a-vis prtljažnik te promatraše kako ih narod baca sitniš.Nekoliko bogataši bacahu mnogo.

12.42

Dođe i neka siromašna udovica i baci dva novčića, to jest jedan kvadrant.

12.43

Tada je Isus pozvao svoje učenike i reče im: Ja vam kažem istinu, ova je sirota udovica dala više od svih koji su bacili u riznicu;

12.44

Svi su oni zapravo ubacili od svoga suviška, a ona je od nje, sve što je imala, sve što je imala za život.

Mark 13

13.1

Kada je Isus izašao iz Hrama, jedan od njegovih učenika reče mu: Učitelju, gledaj! Kakva li kamenja, kakvih li zdanja!

13.2

Isus mu je odgovorio, vidiš ove velike građevine? To neće ostati kamen na kamenu koji se neće bačen.

13.3

On je sjedio na Maslinskoj gori nasuprot hramu. Pierre, Jacques, Ivan i Andrija nasamo su ga na to pitanje:

13.4

Reci nam kada će to će se dogoditi, a što znak će se znati da sve te stvari će se ispuniti?

13.5

I poče Isus govoriti Pazite da vas tko ne zavede.

13.6

Mnogi će doista doći u moje ime i govoriti: To sam ja. I mnoge će zavesti.

13.7

Kad čujete za ratove i za glasove o ratovima, ne uznemirujte se te stvari moraju dogoditi. Ali to neće potrajati.

13.8

Narod će ustati protiv naroda i kraljevstvo protiv kraljevstva; Bit će potresa po raznim mjestima bit će gladi. To će biti samo početak trudova.

13.9

Čuvajte se. Mi ćemo vam dostaviti sudovima, a vi ćete biti pretučen u sinagogama; ćete stati pred upravitelje i kraljeve prije poradi mene, za svjedočanstvo njima.

13.10

To mora da je prvi dobra vijest propovijedati svim narodima.

13.11

Kad vas odvesti na izručenje, ne brinite se unaprijed što ćete reći, ali kako god vam bude dano u onaj čas; jer nije vi koji govorite, nego Duh Sveti.

13.12

Brat će izdati brata na smrt i otac dijete; Djeca će ustajati na roditelje i da će umrijeti.

13.13

Vi ćete biti zamrziti zbog imena moga, ali tko ustraje do svršetka, bit će spašen.

13.14

Kada vidite da grozota pustoši stoji gdje ne bi trebalo biti, neka mu da čita razumije, onda neka oni koji su u Judeji bježe u gore;

13.15

Pustite ga tko je na krovu, neka ne silazi i ne ulazi uzeti što iz kuće;

13.16

i tko bude u polju povratka natrag da uzme ogrtač.

13.17

Jao onima koji su s djetetom i dojiljama u one dane!

13.18

Molite se da takve stvari ne događaju u zimi.

13.19

Za nevolju, u one dane, da će biti kao što nije bio od početka stvorenja, koje stvori Bog, sve do sada, a neće je ni biti.

13.20

A ako Gospodin skratili dani oni, ne bi spasio: ali on je skraćena zbog izabranih koga je izabrao.

13.21

Ako netko vas je tada rekao: « Ovdje je Krist », ili « On je tamo », ne vjerujem u to.

13.22

Ustat će, doista, lažni kristi i lažni proroci; iznijeti znamenja i čudesa da zavedu i izabrane, ako je moguće.

13.23

Budite na oprezu, a ja sam ti rekla sve stvari unaprijed.

13.24

No, u one dane, nakon one nevolje, sunce će pomrčati i mjesec neće dati joj svjetlo,

13.25

zvijezde će pasti s neba i sile koje su na nebu će se poljuljati.

13.26

Zatim Sin Čovječji će se vidjeti gdje dolazi na oblacima s velikom moći i slavom.

13.27

Tako je on poslati anđele svoje i sabrati svoje izabranike s četiri vjetra, s kraja zemlje do na kraj neba.

13.28

Sada naučite prispodobu o smokvi. Kad joj grana već omekša i stavlja naprijed lišće, znate da je ljeto blizu.

13.29

Isto tako, kad vidite sve to događa, znam da Sin Čovječji blizu je, na vratima.

13.30

Ja vam kažem, ova generacija neće proći dok se sve to uzme.

13.31

Nebo će i zemlja uminuti, ali riječi moje neće proći.

13.32

Što se za dan ili času nitko ne zna, ni anđeli na nebu, ni Sin, nego samo Otac.

13,33

Klonite se gledati i moliti; jer ne znate kada je čas.

13.34

To je kao čovjek ide na put, koji je napustio svoju kuću, upravu povjeri slugama, na svaki svoj posao, a vrataru zapovjedi da bdije.

13.35

Bdijte dakle jer ne znate kada gospodar kuće, ili u večernjim satima, ili u ponoć, ili na penis vrane, ili ujutro;

13.36

boji li naći spavaš, dolazi iznenada.

13.37

Ono što kažem vam kažem svih, gledati.

Marko 14

14.1

Pasha i beskvasni kruh dva dana kasnije. Glavari svećenički i pismoznanci tražili su kako da ga na prijevaru uhvate i ubiju.

14.2

Ali oni rekoše: Ne tijekom blagdana, da ne nastane pobuna u narodu.

14.3

Isus je bio u Betaniji, u kući Šimuna Gubavca, žena došla dok je bio na stolu. Držala je alabastrenu vazu, koja je sadržavala parfem od čistoga narda od velike vrijednosti; i kočnice kutija, ona izlije na Isusovu glavu.

14.4

Neki od njih su izrazili ogorčenje: Zašto gubiti ovaj parfem?

14.5

Mogli smo prodali za više od tristo denara i dati siromasima. I oni mrmljao protiv nje.

14.6

A Isus reče: Pustite je. Zašto ti je to vrijedno toga? Učinila je lijepa stvar za mene;

14.7

Za uvijek imate siromašni s vama, a vi ih možete činiti dobro kada želite, ali nećete me uvijek imati.

14.8

Učinila je što je mogla; ona je unaprijed mi pomaza tijelo za ukop.

14.9

Ja vam kažem istinu, gdje god se evanđelje propovijeda u cijelom svijetu, koji je također u spomen na nju što je ona i učinila.

14.10

Juda Iškariotski, jedan od dvanaestorice, ode glavarima svećeničkim da izda Isusa na njih.

14.11

Nakon što je čuo ovo, obradovali su se i obećali mu dati novca. Juda je tražio priliku da ga preda.

14.12

Prvoga dana Beskvasnih kruhova, kad se žrtvovala pasha, upitaju učenici Isusa: Gdje hoćeš da idemo dobiti spremna pashu?

14.13

I on pošalje dvojicu svojih učenika i rekao im: Idite u grad; ćete se na čovjeka koji nosi krčag vode, slijedite ga.

14.14

Gdje god on uđe, recite gospodaru kuće: ‘Učitelj veli: Gdje je mjesto gdje ja mogu jesti Pashu sa svojim učenicima?

14.15

On će vam velika gornja soba namještena i spremna pokazati: ovo je mjesto gdje li spremni za nas.

14.16

Učenici lijevo, došao u grad i nađu stvari kao što im je rekao; te priprave pashu.

14.17

Uvečer dođe s dvanaestoricom.

14.18

Dok su bili za stolom i jeli, Isus je rekao: Ja vam kažem istinu, jedan od vas jede sa mnom će me izdati.

14.19

Počeli su se žalostiti i govoriti mu jedan po jedan, Je li sam?

14.20

On je odgovorio: To je jedan od dvanaestorice, koji je uronjen sa mnom u zdjelicu.

14.21

Sin Čovječji odlazi kako je pisano o njemu. Ali jao čovjeku po kom Sin Čovječji predaje! Bolje za tog čovjeka, ako on nije bio rođen.

14.22

Dok su blagovali, uze Isus kruh; I kad zahvali, razlomi i dade im govoreći: Uzmite, ovo je tijelo moje.

14.23

Uzeo je čašu; a kad je izrekao zahvalnicu, dao im i svi su pili.

14.24

A on je rekao: Ovo je moja krv, krv Saveza, koja se za mnoge prolijeva.

14.25

Ja vam kažem istinu, neću više piti od roda trsova do onoga dana kad ću ga piti novoga u kraljevstvu Božjem.

14.26

Nakon pjevanja hvalospjeve, zaputiše se prema Maslinskoj gori.

14.27

Isus im reče: Vi svi će otpasti; Ta pisano je: Udarit ću pastira i ovce će se razbjeći.

14.28

No, nakon što sam podigao, ići ću pred vama u Galileju.

14.29

Petar mu reče: Iako svi će se uvrijediti, ali zar ne ..

14.30

A Isus je rekao: Ja vam kažem istinu, ti, danas, ove noći, prije nego se pijetao dvaput oglasi, triput ćeš me zatajiti.

14.31

No on je govorio upornije uvjeravao: Ako moram umrijeti s tobom, neću te zatajiti. Svi su rekli istu stvar.

14,32

Došli su do mjesta zvanog Getsemani, a Isus je rekao svojim učenicima: ovdje sjediti dok ja molim.

14.33

On je sa sobom Petra, Jacques i Ivana, i počeo biti upaljeno zaprepašteni i vrlo teška.

14.34

Rekao im je duša moja žalosna do smrti; Ostanite ovdje i bdijte.

14.35

I ide malo dalje, on se bacio na zemlju molio je da ga, ako je moguće, mimoiđe ovaj čas.

14.36

On je rekao: Abba, Oče, sve je moguće tebi; Otkloni čašu ovu od mene!Ipak, nije ono što želim, ali ono što želite.

14.37

I on je došao k učenicima i nađe ih snene i reče Petru, Simon, spavate!Nisi mogao gledati jedan sat?

14.38

Bdijte i molite da ne padnete u napast; Duh je, istina, voljan, no tijelo je slabo.

14.39

On ode opet, i rekao istu molitvu.

14.40

Došao je i pronašao ih spava; za njihove oči bile su teške. Oni znaju što da mu odgovore.

14.41

Vratio po treći put i reče im spavaju na sada, i uzeti svoj odmor! Dosta!Došlo je vrijeme; Evo, Sin Čovječji u ruke grješnika.

14.42

Ustani, hajde; gle, onaj tko izdaje mi je pri ruci.

14.43

I odmah, dok je on još govorio, stiže Juda, jedan od dvanaestorice, is njime svjetina s mačevima i toljagama, poslana od glavara svećeničkih, pismoznanaca i starješina.

14.44

Tko izdajica im dao znak: Koga poljubim, taj je, njega; ga odvesti i dovesti ga na sigurno.

14.45

Kad je stigao, on mu prilazi govoreći: Učitelju! I poljubi ga.

14.46

Oni podignu ruke na Isusa i uhvate ga.

14.47

Jedan od onih koji trgnu mač, udari slugu velikoga svećenika i odsiječe mu uho.

14.48

Isus im reče: Jeste li izaći kao na razbojnika s mačevima i toljagama da me uhvatite.

14.49

Bio sam svakodnevno s vama učio u Hramu, a vi me ne uhite. Ali to je tako da se ispunila Pisma.

14.50

Svi su oni ostavili ga i pobjegao.

14.51

Mladić ga je slijedio, ima platno na tijelo. Trebalo mu je;

14.52

ali on ostavi plahtu i gol pobježe.

14.53

Odvedoše Isusa velikom svećeniku, skupe se svi glavari svećenički, starješine i pismoznanci.

14.54

Petar ga je slijedio daleko u unutrašnjosti velikoga svećenika dvorištu; on je sjedio sa stražarima i grijao se uz vatru.

14.55

Glavari svećenički i cijelo Vijeće tražili svjedočanstvo protiv Isusa da ga pogube, a nađu;

14,56

Za mnoge lažno svjedočili protiv njega, ali im se svjedočanstva ne slagahu.

14.57

Neki su ustali i lažno svjedočili protiv njega:

14.58

Mi ga čuli govoriti: ‘Ja ću razvaliti ovaj hram sklopio s rukama, i za tri dana ću izgraditi jedan koji neće biti učinjeno od strane ljudske ruke.

14.59

Čak i na tom im svjedočanstvo ne bijaše složno.

14.60

Nato veliki svećenik ustao u njihovu sredinu i upita Isusa govoreći: Zar ništa ne odgovaraš? Što ovi svjedoče protiv tebe?

14.61

Isus je šutio i ništa odgovorio. Veliki svećenik ga opet upita: Jesi li ti Krist, Sin Blagoslovljenoga?

14.62

Odgovori Isus: Ja sam. I vidjet ćete Sina Čovječjega gdje sjedi zdesna Sile i dolazi na oblacima nebeskim.

14.63

Nato veliki svećenik razdrije haljine i reče: Što nam još trebaju imati svjedoci?

14.64

Čuli ste hulu. Što misliš? Svi presudiše da zaslužuje smrt.

14.65

I neki stanu pljuvati po njemu, zastirati mu lice i tukli ga šakama, govoreći: Proreci! I sluge učinili dajući mu udarce.

14.66

Dok je Petar bio dolje u dvorištu, dođe jedna sluškinja velikoga svećenika.

14.67

I vidjevši Petra gdje se grije se, ona ga pogleda i reče: I ti bijaše s Nazarećaninom, Isusom.

14.68

On je to demantirao, rekavši, ne znam, ne razumijem što misliš. Potom je izišao u hodnik. I pijetao.

14,69

Sluškinja ga ugleda i poče opet govoriti nazočnima: Ovo je jedan od onih ljudi. I on je opet odbijen.

14.70

Ubrzo nakon toga, oni koji su ondje stajali rekoše nato opet Petru: ‘Ti si jedan od onih ljudi, jer si Galilejac.

14.71

Tada je počeo proklinjati i psovati, ne znam čovjeka što govoriti.

14.72

Odmah po drugi put oglasi pijetao. I spomenu se Petar riječi da je Isus mu reče: Prije nego se pijetao dvaput oglasi, triput ćeš me zatajiti. A na razmišljanje, on je plakao.

Mark 15

15.1

Ujutro glavari svećenički održao konzultacije sa starješinama i pismoznancima i cijelo Vijeće. Bound Isus, da ga odvedu, te ga dostavljaju Pilatu.

15.2

Pilat ga je upitao: Jesi li ti kralj Židova? Isus odgovori: Ti kažeš.

15.3

A glavari svećenički nekoliko optužbe protiv njega.

15.4

Pilat ga opet upita: Zar ništa ne odgovaraš? Pogledajte koliko se stvari protiv tebe svjedoče.

15.5

A Isus ništa više ne odgovori te se Pilat čudio.

15.6

U svakom blagdana je pušten jednog zatvorenika, kojega su željeni.

15.7

Tu je bio čovjek po imenu Baraba u zatvoru sa svojim suučesnicima za ubojstva su počinili u pobune.

15.8

A mnoštvo glasno plače, počeli pitati što je ikada učinio im.

15.9

Pilat im odgovori: Želite li da vam pustim kralja židovskoga?

15.10

Jer je znao da zbog zavisti da su glavari svećenički je dostavljena.

15.11

Ali glavari svećenički preselili ljude, da je Pilat umjesto objaviti Barabu.

15.12

Pilat im reče: ‘Što ćete onda da učinim s ovim kojega zovete kraljem židovskim?

15.13

Oni opet povikaše: Raspni ga!

15.14

Pilat im reče: što je on zla učinio? Povikaše još: Raspni ga!

15.15

Pilat, želeći ugoditi svjetini, objavio Barabu njima; i što je bičevan Isusa, on je isporučio ga se razapne.

15.16

Vojnici ga odvedu u sudu, to jest, u dvorani, a zajedno cijeli bend.

15.17

Odjeveni su ga u grimiz, i stavio ga na glavu vijenac od trnja koju su upleteni.

15.18

Tada su počeli da ga pozdravi: Bok, kralj Židova!

15.19

Oni udario glavom trskom i pljunuo na njega, i klanjajući im koljena ga obožavali.

15.20

Nakon što su mu se rugali, svukoše mu grimiz i staviti svoje haljine pa ga odvedoše da ga razapnu.

15.21

Prisilili su ga da nosi Isusov križ prolaznik dolazi iz zemlje, Simon Cirenac, oca Aleksandrova i Rufova,

15.22

te ga doveo na mjesto Golgotu, što znači mjesto lubanje.

15.23

Dali su mu piti vino pomiješano s smirne, ali nije ga uzeti.

15.24

Razapeli su ga i razdijeliše haljine njegove bacivši odlučiti što će tko uzeti.

15.25

To je treća ura kad ga razapeše.

15.26

Natpis ukazuje na predmet optužbe protiv njega i glasi: kralj Židova.

15.27

Zajedno s njime razapnu i dva razbojnika, jednoga njemu zdesna, a jedan s lijeve strane.

15.28

Tako se ispuni ono što Pismo kaže: On je bio pribrojen zločince.

15.29

Prošao pogrđivali njega mašući glavama:: Hej! Ti koji razvaljuješ Hram i sagradiš ga za tri dana,

15.30

spasi sam sebe, siđi s križa!

15.31

Glavari svećenički s pismoznancima, rugali im govoreći: Druge je spasio, on ne može spasiti!

15.32

Neka Krist Kralj Izraelov sad siđe s križa da vidimo i što smo mislili! Oni koji su bili s njim raspet hulio ga.

15.33

Je došao šesti čas, nasta tama po svoj zemlji sve do devetog sata.

15.34

I na devetoj uri povika Isus iza glasa: Eloi, Eloi lama sabachthani? što znači, Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?

15.35

Neki od onih koji su bili tamo to čula, reče: Evo, on zove Iliju.

15.36

A jedan od njih vodio i natopi spužvu octom, ima trsku i pruži mu piti govoreći: Pustite da vidimo hoće li doći Ilija da ga skine.

15.37

A Isus povika iza glasa i udahnuo.

15.38

Zavjesa se hramska razdrije nadvoje od vrha do dna.

15.39

Satnik koji stajaše njemu nasuprot vidje da je istekao na ovaj način, rekao je, uistinu taj čovjek bio Sin Božji.

15,40

Tu su i žene promatraju izdaleka. Među njima su bili Marija Magdalena, Marija, majka Jacques Mlađega i Josipa, i Saloma;

15.41

koji su ga slijedili i kad je bio u Galileji, i mnogi drugi koji su došli s njim u Jeruzalem.

15.42

Večer je došao, jer je to priprema, to jest, dan prije subote –

15.43

Josip iz Arimateje, časno savjetnik, koji i sam je čekao kraljevstvo Božje.On uđe k Pilatu i zaiska tijelo Isusovo.

15.44

Pilat čudio da je mrtav tako brzo; mu satnik i pitao ga je li on bio odavno mrtav.

15.45

Ako se satnika, darova Josipu tijelo.

15.46

I on je kupio platno, uzeo Isusa sišao s križa, ga umotana u platno i položi u grob izrezati iz stijene. Onda je dokotrlja kamen na vrata od groba.

15.47

Marija Magdalena i Marija, majka Josipova promatrahu kamo ga polažu.

Mark 16

16.1

A kad prođe subota, Marija Magdalena, Marija majka Jacques, i Saloma kupio začine, pa dođite i pomaži ga.

16.2

Prvi dan u tjednu, dođoše na grob, u jutarnjim satima, kao sunce upravo uskrsnuo.

16.3

I razgovarahu među sobom: Tko će nam otkotrljati kamen s vrata grobnih?

16.4

I gleda gore, vidjeli su da je kamen, koji je bio vrlo velik, bio otkotrljan.

16.5

I ušavši u grob, ugledaju mladića sjedi na desnoj strani odjevena u bijelu haljinu, i oni su bili zaprepašteni.

16.6

On im je rekao: Nemojte se bojati; vi tražite Isusa Nazarećanina, koji je bio raspet; on je uskrsnuo, on nije ovdje; Evo mjesta kamo ga položiše.

16.7

Ali ide, recite njegovim učenicima i Petru da ide pred vama u Galileju; ondje ćete ga vidjeti, kako vam je rekao.

16.8

Otišavši i pobjegao iz groba. Strah i užas imao; i rekli ništa nikome, jer su se bojali.

16.9

Isus je uskrsnuo rano prvog dana u tjednu, ukaza se najprije Mariji Magdaleni iz koje bijaše istjerao sedam zloduha.

16.10

Ona ode i dojavi njegovima, tužnima i zaplakanima.

16.11

Kad su čuli da je živ i da ga je vidjela, oni su nevjernici.

16.12

Nakon toga ukazao se u drugome obličju dvojici od njih koji su bili na putu ide u zemlju.

16.13

Vratili su se i javi ostalima, koji vjeruju im ne.

16.14

Napokon se ukaza jedanaestorici k dok su sjedili za stolom; Prekori njihovu nevjeru i okorjelost srca što ne povjerovaše onima koji ga vidjela uskrsnuo.

16.15

Tada im reče Pođite po svem svijetu i propovijedajte Radosnu vijest svakom stvorenju.

16.16

Tko uzvjeruje i pokrsti, bit će spašen, a tko ne vjeruje, osudit će se.

16.17

A ovi će znakovi pratiti one koji uzvjeruju: u ime će moje izganjati zloduhe, govorit će novim jezicima;

16.18

One zmije uzimati; popiju li što smrtonosno, ne, neće im nauditi; stavit će ruke na bolesne, i bolesni će biti izliječeni.

16.19

Onda nakon Gospodin razgovarao s njima, bio uzet na nebo i sjede zdesna Boga.

16.20

Oni pak odoše i propovijedahu posvuda. Gospodin raditi s njima, i utvrđivaše Riječ popratnim znakovima.

 

Gospodin s vama u vašim životima i vašim srcima.

Pobjednik

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.