WAR ČAS MED Jezusa Kristusa in Luciferju v Božjih PRAVOSODJE

 

 

Diapositive1 

 

V naši materialistični zahodnem svetu, naši sodobniki so bolj zaskrbljeni v času, ko bo naslednji vikend, da vrnitev Jezusa Kristusa.

Na žalost, to je tisto, kar smo lahko vsi videli v vsakdanjih pogovorov.

To je, če smo prišli gor s  »  pokristjanjevanje  « zahodnega sveta.

 

Razumeti moramo, da naša generacija trpi vojno izjemno močjo med dobrim in zlim, med drugimi dejstvi, ki so povzročili to pokristjanjevanje naše zahodne civilizacije.

 

Jezus Kristus, pravi, da njegove besede določenem z moškimi obstaja dva tisoč let boj v tem obdobju končnih časov, da shranite največ bitij iz krempljev Lucifer sam borijo uničiti človeka « Božjega stvarstva « začenši z zanikal in uničiti » krščanstvo « , da Iskaliti maščevanje na Boga, ki je lovil nebesa z vsemi padlih angelov so, ki so postali demoni.

 

Strinjam se za ateista To se morda zdi iz domišljije možganov šumečih in bolniški, ampak vsak kristjan živi v veri v Kristusa, se razume, da je preprosto človeška zgodovina, ki s ‘ izpolnjeni pred našimi očmi v teh težkih časih za izpolnitev svetopisemske prerokbe apokaliptičnih končnih časov.

 

Na žalost za človeštvo-pokristjanjevanje zahodne civilizacije daje pot do islamizaciji sveta.

 

Bilo bi neumno, da verjamejo, da je islam vodi k Bogu, ker vidimo vsak dan in videli vse grozote, vse zločine in vse poboje zagrešili kristjani z islamisti v imenu islama, Muhammad, je  Korana njegov hadith .

 

Islam je aberacija, je ostudno in gnusno Zver, ki je ustvarila ob koncu časa pošasti, krvoločnih fanatikov in  « islamski »  So v vrednosti grozostokrat slabše kot nacisti!

 

Kaj je še bolj resna, je, da « islamisti » pravijo uporablja za pisma Quran in« Hadith »  (lažni prerok Muhammad) in je zato moč in celo dolžnost ubiti vse tiste, ki zavračajo islam.  » Judje, kristjani, ateisti in drugi … « 

 

Islam je pravzaprav strup in dejansko je religija Lucifer, on je ustvaril leži uničiti krščanstvo in izgubili vožnjo naravnost v pekel vse tiste, ki pridejo k njemu (muslimani).

 

Dejstvo opravičevati širitev islama je, da se sprejme brez povedal konec krščanstva in zato sprejeti častili Luciferja namesto Boga.

 

Ampak to je samo, ker smo spoznali, da smo živeli še posebej težko, ko na Zemlji, da razume (goreče kristjane v veri), da so težki časi dosledno v vseh pogledih svetopisemske prerokbe, ki naznanja konec časa in vrnitev na Zemljo našega Gospoda Jezusa Kristusa za njegovo tisočletno vladavino, ki nas bo ločen od pravnomočne sodbe.

 

Za pogled in analizo preteklosti smo videli, da svetopisemske prerokbe napoveduje končne čase in vrnitev na Zemljo Jezusa Kristusa začel z ustanovitvijo države Izrael 14. maj 1948.

 

Datum ustanovitve države Izrael, je zelo verjetno tudi datum začetka do konca časa, ker vse prerokbe (okoli petdeset, si ogledate tri videospote na dnu članka) in svetopisemski apokaliptični napoveduje vrnitev Jezusa Kristusa, se je začela v tistem času.

 

Ustanovitev države Izrael v posebnih pogojih ali je do nje prišlo, je očitno prvi znak končnih časov. « To je Božje odpuščanje do judovskega ljudstva! »

 

 

Prav tako smo vključeni v tem pogledu v preteklosti, da se vse prerokbe končnih časih prihajajo z več in več veljavnosti in pogostost od navedenega datuma 14. maj 1948.

 

14. maja 1948, datum ustanovitve države Izrael je zato zelo vidno dokazila (Izpolnitev prerokbe), datum, da se spomnimo za začetek obdobja pozne čas.

 

Glej moj članek:

2 0 1 5 LETO VRNITEV JEZUSA KRISTUSA!

 

Prerokbe End Times:

 

http://www.pasteurdaniel.com/index.php/fr/?option=com_content&view=article&id=1047&catid=118:jesus-christ&Itemid=82

 

 

To je zdaj dejstvo, zgodovine, saj so svetopisemske prerokbe napoveduje končne čase res vse izpolnjeni.

 

Tisti, ki nimajo tako velik potres, so uničenje Rima in rekonstrukcija tretjega templja v Jeruzalemu, ki so neposredno povezane s časom vrnitev Jezusa Kristusa.

 

Spomnimo se, da je obdobje od končnih časov je, kot smo že videli v prejšnjih blog delovnih mest maksimalno trajanje.

 

Zlasti v Matejevega evangelija najdemo ta izraz v poglavju 24 verzi 33 in 34

 

Link:

Končni čas

 

3 3 Podobno je, ko vidiš vse te stvari, vemo, da je Sin človekov blizu, pri vratih

 

34 Jaz vam povem resnico, ta generacija ne bo prešel, dokler se vse te stvari iz dogaja.

 

Zato se nam zdi, da je dolžina časa konca generacije.

 

Prav tako je zelo pomembno poudariti, da ni prekinitve do konca časa.

 

Jezus Kristus je bil več kot le z navedbo formalne verz « 35 »

 

35 bo Nebo in zemlja preideta, moje besede pa ne preide.

 

Torej je jasno, da pri odobritvi odpuščanje do judovskega ljudstva z Bogom, hkrati sprožila konec časa.

 

(Ezekiel 36 / 24-28)

 

Jaz vas bo od narodov, vas zberem iz vseh držav, in vas pripeljem nazaj v vaši državi. Bom pour na vas čisto vodo, in si mora biti čista; Vas bom očistil vseh vaših nečistosti in vseh vaših malikov. Dajem vam novo srce, in bom dal novega duha; Bom odstraniti iz vašega telesa srce iz kamna in vam meseno srce. Bom dal svoj Duha v vas, in jaz bo povzročilo, da se ravnali po mojih zakonih, in se boste držali mojih zakonov. Ste prebivali v deželi, ki sem jo dal vašim očetom; ti bodo moje ljudstvo in jaz bom vaš Bog

 

In zato, ker 14. maj 1948 v prostoru ene generacije Jezusa Kristusa se bo vrnil na Zemljo. To je gotovost.

 

Problem za nas je, da ne vemo točno natančno trajanje generacije po Jezusu Kristusu, ki je kljub temu je biblically 70 let omenjeno (povprečna starost človekovega življenja) in 120 let (največja življenjska starost življenje človeka).

 

Ne vemo, če bo Bog počakati na popolno konec te generacije za vrnitev na Zemljo njegovega edinega Sina Jezusa Kristusa.

 

Toda vemo, da Lucifer ne pozna natančnega časa konca časa in zato točnega datuma vrnitve Jezusa Kristusa na Zemlji. (Ker je ta datum le Bog ve)

 

Torej, kar se zdi gotovo, kot vsi biblijskih prerokb se napoveduje končne čase in vrnitev Jezusa Kristusa, so že spoznala je, da je 14. maj 1948 je peščena ura na koncu časa očitno bila vrnjena Bog dodelitev pomilostitev do judovskega ljudstva.

 

Za analitično pogledati pristranski, vendar smo videli tudi v preteklost, kot kristjan, ki živimo od tega datuma z dne 14. maja 1948 v sredini  »  vojni čas  « , ki poteka od Jezusa Kristusa in Lucifer

 

Za Jezusa Kristusa

64790722

 

Od 14. maj 1948, njegovih zvestih služabnikov, « misijonarji » tvegajo svoja življenja, evangelizaciji in krstil po vsem svetu, tudi v najbolj oddaljenem in divje kotičku sveta.

 

Obveščajo vse populacije dosežkih biblijskih prerokb končnih časov in skorajšnji vrnitvi Jezusa Kristusa.

 

To je resnična eksplozija Evangelism in krstih potekala od 14 maj 1948.

 

Sveto pismo je postal najbolj objavljena knjiga na svetu.

 

Eshatologija je postala strast, ki omogoča tistim, ki to prepustite razumeti znake in prerokbe o koncu časov, vključno s postopno razvozlati knjigo Apokalipse Janeza.

 

Večje število pridigarjev opozoriti človeštva o realizaciji biblijskih prerokb in napove vrnitev Jezusa Kristusa, za našo generacijo.

 

Duhovniki, župniki, pobožni kristjani v veri odkrito obravnava to vprašanje odprto « celo tabu v cerkvi, » vrnitev Jezusa Kristusa.

 

Real veriga vojakov Kristus vstal je ustvarjena v svetu za širjenje dobre novice o zaključku prerokbe in s tem neizbežno vrnitev Jezusa Kristusa.

 

Blogi in video posnetkov na vrnitev Jezusa Kristusa, so neskončne na Net.

Glej moj članek:

 

Žal, kljub vsej dobri volji vojaki Kristusa, je samo ena milijarda ljudi na sedmih milijard izpoveduje kristjani in med temi kristjani, mnogi, ki so mlačno ali hladno v veri.

 

Za Luciferju

 

poreden

 

Njegovi zvesti in predani služabniki, delajo od 14 maj 1948 uničiti krščanstvo zlasti z dezinformacijami, ateizem, zasužnjevanje, negotovost, revščina, vojne in preganjanja, ki so narejeni s svojo vojsko« islamisti », ampak tudi s svojimi elit  « Illuminati »  , ki vodijo Zemljo v senci, ki jih močnega dolarja. (Glej moj prejšnji članek TUKAJ )   

 

Obstaja približno petdeset let v zahodnih krščanskih deželah, kristjani živeli v miru in svobodi od hočeš.

 

Danes v zahodne države se bojijo, negotovost in revščina sta dnevno veliko krščanskih družin.

 

Še vedno lahko vidimo danes v goreč krščanski veri, je več kot senca v topli ali hladni cerkvi v veri.

 

Iščete kritično Satanic napade na krščanstvo, vidimo, da je napadli z vseh strani, z močjo in veliko lestvici od lede 29. september 2008 (datum Wall Street nesreči)

 

 

Napaden od znotraj

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.

Vatikan je blizu in porušiti številne cerkve po vsem svetu.

Zaposlovanje duhovnikov postalo smešno.

Giant školjke in spovednicama se postopoma odstrani iz cerkva.

V svetišča so porušili.

Krščanske tradicije in festivali so bili odpovedani ali nadomestiti z poganskih festivalov.

Biblija in križ Jezusa Kristusa, so bile odstranjene iz sodišča.

Postalo je prepovedano za praznovanje božiča v javnih storitvah.

 

Tudi papež o protislovja s svojimi dejanji.

V svojem govoru se je odkrito obsoja preganjanje kristjanov po vzhodu in dejanje je prejel « velike črpalke » Vatikan « Na svetega Petra predstavniki drugih religij, vključno z muslimani, s katerim je iz skupne molitve.

Ena sprašuje, kdo bo te molitve, kot drugih religij ne priznavajo Jezusa Kristusa kot edini sin Boga in rešitelja « človeka ».

 

Napadli tujini.

 

Cerkev zažgal

 

 

V državah na Bližnjem vzhodu, so cerkve razdejali, izropali in požgali, kristjani preganjani, pregnani iz svojih domov, so njihove hiše požgali, ženske so posiljevali pred družino, preden so vse ubili islamisti, ki vpijejo jasno in glasno na svetu, ki se uporabljajo Koran dobesedno massacring kristjani.

Murder dekle Aleppo

 

 

Datum 29. septembra 2008 je bil zelo močan dan za svetopisemskih znake.

 

To je začetek svetovnega propadom, ki svet (Biblical napoved), ne bo dobil pred vrnitvijo Jezusa Kristusa.

 

New York Stock Exchange propadel z indeksom -777,7.

Opomba simboliko vseh teh sedem in dejstvo, da je 29. septembra tudi dan praznik angelov.

 

Vsakdo lahko vidimo, da po tem datumu, dne 29. septembra 2008 je svetovno gospodarstvo bo slabše in slabše.

 

Datum dne 29. septembra 2008, je še toliko bolj pomembno, da smo ugotovili, da ker so svetopisemske prerokbe napovedal vrnitev Jezusa Kristusa ojačeno eksponentno.

 

Priznati moramo, da je Lucifer res zelo močna in njegovi apostoli upravljanje nositi zelo nasilne in zelo učinkovite udarce do krščanstva, ki je ne samo napadli z vseh strani, vendar cepijo tudi v več cerkva pravijo najbližje kot med seboj v Jezusa Kristusa.

 

Opazili smo tudi, da je od marec 2012 , Satanove napadi so močnejši kot kdaj koli prej, preganjanje kristjanov so razširjene po vsem svetu.Negotovost in revščino niso bili nikoli toliko žrtev.

 

Krščanske vrednote so vrgli v jarek, so zlo, sebičnost, self-osredotočenosti, poželenje in individualizem postanejo pravi sodobne vrednote.

 

Na vzhodu, v Afriki in severu planeta so vojaški spopadi, ampak tudi med konkurenčnimi islamskih pasovih, ki so se dogovorili na eni točki:

 

Je, da moramo preganjali in ubili kristjani.

pokol

 

 

V zahodnih državah, « so bili » krščanske države pred  »  invazijo « ,  ki ga je Islamska priseljevanja in demografija, ki se je začela postopoma 14. maja 1948, na njem sokrivdo naših državnih voditeljev, smo se udeležijo Eksponentna rast « islamizma »

 

Islam in njegov muslimanska vera postala tako razširjena v Evropi in v zahodnem svetu, da smo lahko resnično govorimo o človeškem invazije, kulturne, verske, socialne in družbene.

 

Vedite, da je ta migracija tok take razsežnosti, da so nekateri kristjani zaprt in ni več sledil nauk Jezusa Kristusa  »  Ljubezen, mir, sočutje, Sharing, spoštovanja in ponižnosti « .

 

Upoštevajte, da je od 29 september 2008 to Islamic priseljevanje, ki je že zdaj zelo pomembno, na zahodu povečala na hitrosti  »  V «   , ker milijonov družin, ki bežijo pred revščino, nasilje, preganjanje, vojn in džihada.

 

Od marca 2012 je izseljevanje prebivalstva desetkrat povečala in na žalost mnogi so v utopijo letenja v Sredozemlju (moške, ženske in otroke).

 

Stotisoči celotnih družin muslimani in kristjani bežijo vsak teden ti krvoločnih suroveži so islamisti, ki so pokol in preganjajo ljudi in za večjo slavo Lucifer!

 

Moramo obsoditi kristjani kaznuje islamizacijo, ker gre proti naši veri in nauku Jezusa Kristusa. « Jaz sem pot, resnica in življenje;. Nihče ne pride k Očetu drugače kot po meni »   

Povezava TUKAJ  John 14.6.

 

 

Moramo, ne glede na njihovo vero, da bi te nesrečne žrtve islamisti.

 

Toda v našem pomoči za prikrajšane in žrtev islamskih fanatikov ne smemo nikoli pozabiti, da je le  Jezus Kristus je naš Odrešenik in Gospod, kot tudi ena in edina, resnična religija je krščanstvo.

 

Vse druge religije so lažne religije, katerih privrženci častili Luciferja razmišljal častili Boga. Razen judovskega ljudstva  , povezanih z Bogom se ne dokaže in pridobil tudi njegovo pomilostitev 14 maj 1948.

 

Odpoveduje islamizacijo in lažne religije nam ne bi smelo preprečiti kot kristjani, da bi vse, ki iščejo našo pomoč in spoštovati odločitve vsakega.

 

Bog nam je dal vsem svobodno voljo in je zato vsak izbere pot, ki jih želi slediti.

 

Naša krščanska dolžnost je, da obveščanje in širjenje besedo « Jezus Kristus prihaja kmalu » še posebej pa ne na silo druge, da se pridružijo!

 

Smo v letu 2015 in vidimo jih je videti na preteklost, da je od 14. maj 1948 in na svetu je res dramatično spremenilo.

 

Vsekakor kot kristjani smo spoznali, da je ta sprememba posledica izpolnjevanja biblijskih prerokb končnih časov in skorajšnji vrnitvi Jezusa Kristusa.

 

In kot vojaki Kristusu oznanjamo svetu.

 

Do 29. septembra 2008, so bile spremembe skladne in postopno.

 

Seveda lahko opažamo, da se svet spreminja, vendar je značilno civilizacije od sprememb. Včasih gre v pravo smer, in včasih narobe.

 

Ampak, ker 29. september 2008, so spremembe postale brutalno, zmogljiv in prihajajo kreteni na vseh področjih: bolezni, nesreče, meteorit pade, gospodarstva, znanosti (eksplozijo znanja), nasilje, upore, vojne in izgube vrednosti .

 

Opomba svetopisemsko dejstvo načrtovano tudi za konec časa:

Diapositive2

Domače živali, živine, rib in ptic umre z milijoni vsako leto od leta 2008, brez znanega razloga.

 

To so zgodovinska dejstva, da lahko vsakdo preveri.

 

Mi lahko tudi potrjujejo, saj so zdaj tudi zgodovinska dejstva, da je bil marec 2012 začetek vojne « džihada » smo priča na Bližnjem vzhodu.

 

Ta vojna je nadaljevanje dogodkov uporu leta 2011 v Siriji.

 

Vidimo lahko, da bolezni, nesreč, meteorit pade, ekonomija, nasilje, upore, vojne in izguba vrednosti, od marca 2012 so kar stalen in močan opustošenje.

 

Podobno vidimo vsak dan nove znanstvene dosežke.

 

Te apokaliptični dogodki so vse bolj številne na planetu.

 

Prosimo, upoštevajte, da so informacije v medijih « sporadična » na temo!

 

Preganjanje kristjanov še nikoli ni bila tako pomembna kot od marec 2012 ti pasovi krvoločnih divjaki « islamistov » , ki bi ubil kristjani v imenu spisih knjigi « Quran Hadith + » in psevdo-preroka « Mahomet »

 

Pred kratkim nedelja, 19. april, 2015, je napad na dve cerkvi, ki se zdi po volji Boga, so bili izogniti v pariški regiji.

 

Pritisnite članek Link TUKAJ   

 

 

Ta ponaredek islamski prerok « Mohamed » tako pomembno, da do konca leta čas, je živel okoli leta 600, vendar je še vedno še v letu 2015 v islamu skoraj eno milijardo privržencev. « Muslimani «  in na srečo za kristjane, da niso vse (za zdaj) fanatični islamisti.

 

Biti kristjan je konec časa je težko, celo zelo težko za mnoge.

 

Če je Jezus Kristus je počasi vrnil na Zemljo, nisem prepričan, da je še vedno neomajna vera v svoji cerkvi.

 

Vabim moji ljubljeni bratje in sestre v Kristusu Jezusu, da preberete moj članek.

 

Kristjani KONEC ČASA!

 

Jasno je, da smo priča montirana redno moči od 14 maj 1948 napoveduje svetopisemske prerokbe o koncu časov in vrnitev Jezusa Kristusa.

 

 

Dovolite nam, da bi bolje razumeli:

 

 

14. maj 1948: datum nastanka izraelske države in potencialno začetek konca časa na očeh dosežkov svetopisemskih prerokb napoveduje vrnitev na Zemljo Jezusa Kristusa.

 

29. september 2008  : Crash od datuma Wall Streetu 29. septembra, je tudi datum dneva Angels.

 

Vidimo izpolnitev prerokbe je montiran veliko moč, saj.

 

Opažamo tudi, da so od takrat se napadi na krščanstvo velikega obsega.

 

Marec 2012: začetek vojnem stanju « džihad »

 

V fanatični islamisti bijejo vojno, ne da bi se vam zahvalil proti mlačno muslimanske v prepričanju in branje Koran in Hadith.

 

Prav tako opraviti posebno Neplemenit vojno proti krščanskim prebivalstvom, kjer koli so v manjšini.

 

Priča smo resnično « genocid » , ki ga islamisti storjena proti krščanskim prebivalstvom, zlasti v Afriki in na Bližnjem vzhodu.

 

Drugje na planetu, to so napadi, ki so namenjeni za ustvarjanje ozračja strahu in celo grozo krščanskih prebivalcev.

 

Če želimo analizirati v luči Svetega pisma ti trije datumi in prerokbe dosežki

 

Ugotovili smo, da 14 maj 1948  je začetek konca časa.

 

29. september 2008   je začetek stiske « , ki svetopisemski izraz je sedem let »

 

Vemo tudi, da so ti sedem let razdeljena na dva dela, tri in vsak pol, in drugi del je slabši od prvega.

Daniel 9 verz 27

http://bible.catholique.org/livre-de-daniel/4864-chapitre-9

On bo skleniti trdno zavezo z mnogimi za en teden; in sredi tedna se je povzročila žrtvovanje in oblation, in krilo gnusobe bo prišel edenuničujoče, in to do uničenja in kaj je bilo razglašeno za širjenje opustošeni.

 

Smo ugotovili, da tri in pol ločuje tudi 29. september 2008 iz marca 2012, je treba opozoriti, da nas je tri leta in pol, marec 2012 pripelje do septembra 2015.

 

Ko je vojna « džihad » začel marec 2012 ustreza konfliktu do konca časa, ki ga je vodil « uničujoč »   v  « E. I. «  (Islamska država), znan tudi kot« DAECH ‘  ‘je 42-mesečnega Velike stiske « , ki naj bi jih Jezus Kristus sprejel na svoji vrnitvi.

 

Marec 2012   je začetek velike stiske 42 mesecev. 

 

Torej pomeni, da je brez, je vrnitev Jezusa Kristusa za to leta 2015 vendarle jasno, da obstaja zelo velika verjetnost, da bo ta povratek v slavo našega Gospoda Jezusa Kristusa v zelo tesnem času.

 

Kot kristjani smo lahko razumeli obseg vojne času kot knjižni Jezusa Kristusa in Lucifer.

 

Jezus Kristus je boj rešiti večina naših bratov in sester,

Da bi ga skozi krst in kesanje najvišjih duš

Zatočišče od muk po koncu časa vse tiste, ki so izbrana kot rešitelja.

Da se zavarujemo pred napadi sil Lucifer.

 

Lucifer skuša postaviti dvom v glavah kristjanov, da jih usposobiti v revščino, bedo, sovraštvo in vojne, da jih bolje pripelje do sodobnega suženjstva.

 

Delo Lucifer elit 

Mi moj ljubljeni bratje in sestre v Kristusu smo vojaki Kristusa narasla in mora glasno opravljajo dobro novico o skorajšnji vrnitvi v slavo našega Gospoda Jezusa Kristusa.

 

Upoštevajte, da mora Bog poseže tudi v končnih časih nanašem izpolnjevanju kaznovanja in dan njegovega srda.

 

Sem pričakoval, da bo kazen in jezo Boga dan za zadnjih dneh koncu časov, tik pred vrnitvijo Jezusa Kristusa.

 

In spet jih analitično pogled na preteklost, verjamem, ne da bi mogli reči, ampak to je tako prava stvar, da jaz ne razumem, da ni mislil prej, bom razložil:

 

Spomnimo tudi, da je judovsko ljudstvo živelo resnično preizkušnja za dva tisoč let kazen za vse grehe storjene. In 14. maj 1948, Bog oprostil.

 

Vendar to ni enak za vse nežidi!

 

Vsi smo (non-Jewish) so odgovorni Bogu za vse storjene grehe.

 

Pravi kristjani smo se rešil ljubezni Jezusa Kristusa.

 

Ampak bodo shranjene le tisti, ki se pokesajo svojih grehov, ki so prišli na Kristusa s krstom, povpraševanje po odpuščanju in potem hodi ponižno v življenju, ki jih skesanega grešnika.

 

Vsi drugi se morajo soočiti napade privrženci Satan premagovanje več sojenj, ki ga odredi Boga.

 

Opazimo lahko, da so od 14. maj 1948 države najbolj izpostavljeni napadom privrženci Satana, in žrtvam večjih nesreč v državah, kjer je krščanstvo v manjšini.

 

Podobno je v teh državah na krščanske manjšine, da je od 29 september 2008 so ljudje najbolj trpijo zaradi naravnih nesreč in preganjanja.

 

In končno od marca Leto 2012 je še vedno v istih državah, do krščanskih manjšin, kot so naravne nesreče, najmočnejši in opažamo, da jim islamisti pobili medtem massacring minevanja krščanske manjšine.

 

Zato se nam zdi, da se kazen Božja vidno širijo v končnih časih z vzponom, ki je enaka velikosti vojne med Kristusom in Lucifer.

 

Jezus Kristus, zato varčevanje z ljubeznijo, kaznovanje Bogu, vsa bitja, ki prihajajo k njemu s krstom in kesanja in prešlo pod njegovo zaščito z molitvijo in ponižnosti.

 

Lucifer išče maščevanje, ki ga trpljenje in uničevanje najvišje bitja in predvsem kristjani.

 

Bog meri z uporabo teh časov konca časa njegovega kaznovanja in jezo na tiste, ki ne prešlo pod zaščito miru in ljubezni Jezusa Kristusa.

 

Bog je v teh časih konca časa, z nepovratnimi sredstvi zoper odpuščanje za vse svoje grehe, storjene, za vse, ki prešlo pod zaščito miru in ljubezni Jezusa Kristusa.

 

Molitev, Faith, ponižnost in kesanje bo pred vrnitvijo našega Gospoda Jezusa Kristusa, ki je obljubil pomoč pri moji ljubljeni bratje in sestre v teh zelo težkih trenutkih obstajata dva tisoč let, da pridejo, da nas reši Konec časa.

 

Očitno je, da smo tam, in njegova vrnitev je neizbežna.

 

Dovolite nam, se pokesajo!

 

 

Do vrnitev našega Gospoda smo še vedno soočajo nekatere zelo težke dneve in dneve.

 

Težave se bodo še pomnožili in še vedno povečujejo bolj kot bolečino poroda do Gospoda Jezusa Kristusa na Oljski gori. John 16.21

18 Potresi v Nepalu v 3 dneh 

http://www.emsc-csem.org/#2w

 

 

Baltimore, gospodarska kriza: blacks napad beljake

http://echelledejacob.blogspot.fr/2015/04/baltimore-crise-economique-les-noirs.html

 

Mir, ljubezen in veselje v v pričakovanju vrnitev našega Gospoda Jezusa Kristusa za njegovo tisočletno vladavino, ki nas bo ločen od pravnomočne sodbe srcih in domovih.

 

Prosimo, moji ljubljeni bratje in sestre v Kristusu želite dobro komunicirati z vsemi svojimi stiki to povezavo za neposreden dostop do vseh mojih člankov:

 

http://wordpress.com/read/blog/id/10443259/

 

Časa je malo in vsi moramo delo širiti evangelij , « Jezus Kristus je kmalu » 

 

Jaz bi lahko bilo narobe, in ne bi bilo prvič, ampak mislim, da je vrnitev Jezusa Kristusa dober za to leto, 2015.

 

Vabim vas, da se glasi, ali prebrala moj članek:

 

VRNITEV JEZUSA KRISTUSA 14. maja ALI 15. september 2015! Na praznik trobent

 

Prav tako vas vabimo, da gledajo te tri posnetke na prerokbe končnih časih dr Peter Gilbert « Escathologue ».

 

 

Misli, da so tribulations še ni prišel.

 

Strinjam se, da smo že na koncu stiske tik pred vrnitvijo Jezusa Kristusa, vendar nisem prerok in jaz bi lahko bilo narobe, vendar pa moramo biti vedno pripravljeni, da izpolnjujejo Gospoda v vsakem trenutku.

Število 1

 

Število 2

 

Število 3

 

Tudi jaz vas, moji ljubljeni bratje in sestre spodaj vabimo, da se glasi evangelij Mark

Victor

Evangelij po Marku

 

http://www.info-bible.org/lsg/41.Marc.html

 

Mark 1

1.1

Začetek evangelija Jezusa Kristusa, Božjega Sina.

1.2

Glede na to, kar je napisano v prerok Izaija: Glejte, jaz pošiljam svojega glasnika pred teboj, ki pripravi tvojo pot;

1.3

Glas vpijočega v puščavi: Pripravite Gospodovo pot, da svoje poti.

1.4

John se je krstil v puščavi, oznanjujoč krst spreobrnjenja v odpuščanje grehov.

1.5

Vse države Judeje in vsem prebivalcem jeruzalemskim šla ven z njim; in priznavali svoje grehe, so se mu dal krstiti v reki Jordan.

1.6

Janez je bil oblečen v kamele dlake in usnjen pas okoli ledij. Jedel je kobilice in divji med.

1.7

Je pridigal, rekoč: Tukaj prihaja po tem, ko mi je eden močnejši od mene in jaz nisem vreden, da bi sklonil k meni, so tangice v katerih sandale.

1.8

Sem vas krstil z vodo; on vas bo krstil s Svetim Duhom.

1.9

V tistem času je prišel Jezus iz Nazareta v Galileji, in je bil krščen po Janezu v Jordanu.

1.10

Do takrat, ko je prišel iz vode, je zagledal nebesa odprta in Duh spušča na njem kakor golob.

1.11

In glas je prišel iz nebes, govoreč: Ti si moj ljubljeni Sin, nad katerim imam veselje.

1.12

Takoj Duh odpeljali Jezusa v puščavo,

1.13

kjer je preživel štirideset dni, mikajo Satan. Bil je z divjimi zvermi in angeli so mu stregli.

1.14

Potem ko je bil John aretirali, je Jezus prišel v Galilejo, oznanjujoč evangelij Božje.

1.15

In rekel, čas je izpolnjen, in Božje kraljestvo je blizu. Spreobrnite se in verjamem, dobre novice.

1.16

Kot je opravil ob Galilejskem jezeru, je zagledal Simona in Andreja, brata Simona metala mrežo v morje; kajti bili so ribiči.

1.17

Jezus reče jim menoj in naredil vaju bom za ribiča ljudi.

1.18

Takoj sta pustila mreže in šla za njim.

1.19

Ko je šel malo naprej, je zagledal Jacques, sina Zebedejevega, in njegovega brata Janeza, ki sta bila tudi v čolnu popravljanje mrež.

1.20

Takoj jih je poklical; in so zapustili svojega očeta Zebedee v čolnu z najetih uslužbencev, in mu sledil.

1.21

So šli v Kafarnaum. In v soboto, Jezus prvič vstopila v sinagogo, in učil.

1.22

Strmeli so nad njegovim naukom: Za učil jih je kot ena ima organ, in ne kot pismouki.

1.23

In tam je bilo v njihovi shodnici človek z nečistim duhom in je zavpil:

1.24

Kaj je bil med nami in vami, Jezus iz Nazareta? Prišel si, da nas uniči.Vem, kdo si ti, Svetnik Božji.

1.25

Jezus pa mu je zapovedal, rekoč: Držite tvoj mir, in prihaja iz njega.

1.26

In nečisti duh prišel iz njega, tresenje nasilno, in z glasnim krikom.

1.27

Vsi so bili presenečeni, da so se spraševali med seboj, govoreč: Kaj je to?Nov nauk! Ukazuje tudi nečistim duhovom, in so mu pokorni!

1.28

In njegova slava razširila na vse okoliške regije v Galilejski.

1,29

Leaving sinagogo, so šli z Jacquesom in Janeza v hišo Simona in Andreja.

1.30

Mačeha Simon ležal bolan z zvišano telesno temperaturo; in takoj so mu povedali o njej.

1.31

Potem ko je prišel blizu, jo je dvignil, ob roko, in mrzlica jo je zapustila.In ona jim je stregla.

1.32

Ta večer, po sončnem zahodu, so prinašali k njemu vse, ki so bili bolni ali obsedene.

1.33

In je bilo vse mesto zbrali na vratih.

1.34

Je ozdravil veliko ljudi, ki so imeli različne bolezni; in izgnal veliko demonov, in ni dovolil demoni govoriti, ker so ga poznali.

1.35

Proti jutru, ko je bilo še zelo temno, je vstal in šel ven na samoten kraj, kjer je molil.

1.36

Simon in tisti, ki so bili z njim začel iskati zanj;

1.37

In ko so ga našli, so mu rekli, All iščejo tebe.

1,38

Odgovoril jim je, Pojdimo v naslednjih mest, da sem tudi pridiga; ker to je razlog, zakaj sem prišel ven.

1.39

In je pridigal v njihovih shodnicah po vsej Galileji in izganjal demone.

1.40

Gobavec z njim; in, kleče, je imploringly rekel: Če hočeš, me moreš čist.

1.41

Jezus usmilil, iztegnil roko, se dotaknil ga in rekel bom, biti čista.

1.42

Takoj gobavost ga je pustila in je bil očiščen.

1.43

Jezus mu je poslala na kraju samem, s strogimi priporočili,

1,44

in mu reče: Glej ti povej nikomur; ampak pojdi, pokaži se duhovniku in ponudbo za vašo čiščenja, kar je Mojzes zapovedal, za pričanje im.

1.45

Toda ta človek, ki je odšel, je začel, da ga veliko objavijo, in da ga razkrije, tako da Jezus ni več mogel javno vstopiti v mesto. Vendar je bilo brez v samotnih krajih in so prišli k njemu od vseh strani.

Mark 2

2.1

Nekaj ​​dni kasneje, je stopil v Kafarnaumu. Izvedeli smo, da je bil doma,

2.2

in je zbral veliko število ljudi, da je prostor pred vrati niso mogli vsebujejo. Je govoril besedo.

2.3

Ljudje so prišli k njemu, prinaša paralitična izvaja s štirimi moškimi.

2.4

Saj ni mogel priti, ker je iz množice, so odkrili streho hiše, kjer je bil, in se spustili posteljo, kjer odpiranjem paralitičnega pokažeš.

2.5

Jezus videl njihovo vero, je rekel, da je paralitične, otrok, so vaši grehi odpuščeni.

2.6

Bilo je nekaj pismoukov, ki so sedeče, in ki sami sebe imenujejo v sebi:

2.7

Kako Mar ta človek tako rekoč kletvice? On bogokletje. Kdo more odpuščati grehe, ampak Bog sam?

2.8

Jezus je takoj vedel, v svojem duhu, da tako utemeljeno v sebi, jim je rekel: Zakaj imate te stvari v svojih srcih?

2.9

Kar je lažje, da pravijo, da je Paralitični, « Odpuščeni so ti grehi, ali reči: Vstani, vzemi svojo posteljo in hodi?

2.10

Ampak da boste vedeli, da ima Sin človekov oblast na zemlji odpuščati grehe:

2.11

Ukazujem ti, je rekel paralitični Vstani, vzemi svojo posteljo in pojdi k tvoji hiši.

2.12

In v tem trenutku, je vstal, vzel posteljo in odšel tja, preden jih vse; Toliko, da so bili vsi presenečeni, in slavili Boga, govoreč: Nikoli nismo videli ničesar podobnega .

2.13

Jezus je šel spet ven tik ob morju. Cela množica je prišel k njemu in jih je učil.

2.14

Mimogrede, je videl, da se Levi sina Alpheus, ki je sedel na davčnem uradu. Povedal mu: Follow me. Levi je vstal in šel za njim.

2.15

Kot je Jezus sedel za mizo v hiši Levi, mnogi pogani in grešniki tudi sedel z Jezusom in njegovimi učenci; za je bilo veliko, in so mu sledili.

2.16

Pismouki in farizeji ga videl jesti z gostilničarjev in grešniki, je rekel svojim učencem: Zakaj se pije in poje z gostilničarjev in grešniki?

2.17

Ko je Jezus to slišal, je rekel: To ni tisti, ki so zdravi, ki potrebujejo zdravnika, ampak bolni. Nisem prišel klicat pravičnih, ampak grešnike.

2.18

Janezovi učenci in farizeji so se postili. Prišli so k njemu, rekoč: Zakaj se učenci Janeza in hitro farizejev, tvoji učenci pa se ne postijo?

2.19

Jezus jim je odgovoril: lahko otroci bridechamber hitro, medtem ko ženin je z njimi? Dokler imajo ženina z njimi, se ne morejo postiti.

2.20

Dnevi bodo prišli, ko se bo ženin vzet, in takrat se bodo postili tisti dan.

2.21

Nihče šiva kos novim krpo na staro oblačilo; drug novo polnjenje-up traja od stare, in slabšem najemnino.

2.22

In nihče ne postavlja novo vino v stare wineskins; v nasprotnem primeru bo vino počil kože in vina in kože so izgubili; vendar je treba dati novo vino v novih steklenicah.

2.23

To se je zgodilo v soboto, ki je šel skozi polja pšenice. Njegovi učenci, na poti, se je začela trgati ušesa.

2.24

Farizeji mu je rekel: Glej, zakaj to počnejo, kar ni dovoljeno v soboto?

2.25

Jezus jim je odgovoril: Ali niste nikoli brali, kaj je storil David, ko je bil v stiski in je bil lačen, on in tisti, ki so bili z njim;

2.26

kako je stopil v Božjo hišo v času Abiatarja velikemu duhovniku, in jedli hlebe, ki je dovoljeno duhovniki, da bi jedli, in je dal tudi tistim, ki so bili z njim?

2.27

Rekel jim je: Sobota je ustvarjena zaradi človeka in ne človek zaradi sobote,

2.28

tako Sin človekov je Gospod tudi sobote.

Mark 3

3.1

In je spet v shodnico. In tam je bil človek, ki je imel usahla roko.

3.2

So gledal ga, da bi videli, ali bo ozdravljal v soboto, da bi ga obtožujejo.

3.3

In Jezus je rekel, da človek, ki je imel usahla roko: Vstani, v sredi.

3.4

Nato jim je rekel: Ali se sme v soboto storiti dobro ali narediti škode, življenje rešiti ali pogubiti? Vendar so bili tiho.

3.5

Torej, gledam na njih z jezo, ki žalostjo za trdoto svojih srcih, je rekel možu: izteguješ tvojo roko. On jo iztegne, in njegova roka je bila obnovljena.

3.6

Farizeji šel ven in takoj se posvetovali z herodovci o tem, kako bi ga pogubili.

3.7

Jezus umaknil na morje s svojimi učenci. Velika množica mu sledi iz Galileje;

3.8

in Judeji in v Jeruzalemu, in od Idumaea in onkraj Jordana in o Tiru in Sidonu, veliko množico, ki je odločala vse, kar je storil, je prišel k njemu.

3.9

On je naročil svojim učencem, da vedno na razpolago majhen čoln, da ne bo pritisku, ki ga množice.

3.10

Za ga je ozdravil veliko ljudi, vsi, ki so imeli bolezni pritisniti nanj, da bi ga dotaknil.

3.11

Nečisti duhovi, ko so ga videli, so padali pred njim, in zaklical: Ste Božji Sin.

3.12

Ampak on jih strogo opozoril ne da bi mu znane.

3.13

On je šel na goro; Poklical je tisti, je hotel, in so prišli k njemu.

3.14

Je imenoval dvanajst, da bodo z njim,

3.15

in jih poslati pridigati z močjo do izganjali demonov.

3.16

Tukaj lahko dokaže dvanajst: Simona, ki mu ga je imenoval Petra;

3.17

Jacques, Zebedejeva in Janeza brat Jacques, kateremu je dal ime Boanerges, kar pomeni, sin Thunder;

3.18

André; Philippe; Jerneja; Matthew; Thomas; Jacques, sin Alpheus;Thaddeus; Simon Kanaanci;

3.19

in Juda Iškarijot, ki ga je izdal tudi.

3.20

Šli so v hišo, in množica prihaja spet skupaj, tako da niso mogli niti jesti kruh.

3.21

Starši Jezusa slišali, kaj se je dogajalo, je prišel, da ga zasežejo; saj je rekel, on je ves iz sebe.

3.22

In pismouki, ki so prišli iz Jeruzalema je dejal, mu dade Beelzebub; je s princem demonov, ki vozi demone.

3.23

Jezus jih je poklical in rekel, da jim v prilikah: Kako more satan izganjati satana?

3.24

Če je kraljestvo razdeljeno proti sebi, da kraljestvo ne more stati;

3.25

Če je hiša razdeljena proti sebi, da hiša ne more stati.

3.26

Če je Satan vzdignili zoper sebe, je bil razdeljen, ne more stati, vendar je vse nad njim.

3.27

Nihče ne more vstopiti v hišo močnega moža in razvajali svoje blago, razen je najprej zavezovati močan človek; nato pa bo plenijo njegovo hišo.

3.28

Jaz vam povem resnico, vsi grehi bodo odpuščeni sina moških, in karkoli bogokletstva so izreči;

3.29

kdor pa blasphemes zoper Svetega Duha, nikoli ni odpuščanje, ampak je kriv večnega greha.

3.30

On je to rekel, ker je rekel, on ima nečistega duha.

3.31

Nato je prišel njegovo mater in prišel njegovi bratje, in stoji zunaj, ki jih je poslal, in ga poklical.

3.32

Množica je sedel okoli njega, in reče: Glej, tvoja mati in tvoji bratje so zunaj iščejo za vas.

3.33

In je rekel, Kdo je moja mati in kdo so moji bratje?

3,34

Potem je pogledal tiste, ki sedi okoli njega, Glej, pravi, moja mati in moji bratje.

3.35

Kdor stori voljo Božjo, ta je moj brat, moja sestra in mati.

Mark 4

4.1

Spet je začel učiti ob morju. Velika množica zbrala okrog njega, je šel in sedel v čolnu na morju. Cela množica je bila na kopnem.

4.2

Učil jih je mnogo stvari v prilikah in jim povedal v svojem poučevanju:

4.3

Poslušaj. Sejalec je šel sejat.

4.4

Ko je sejal, je nekaj semena padlo ob pot in prišel ptice in ga pojedel.

4.5

Nekaj ​​je padlo na kamnita tla, kjer ni imelo veliko prsti; Takoj je pognalo, ker ni imelo globino zemlje;

4.6

ampak ko vzšlo sonce, so bile požgane in izpuhtela korenine.

4.7

In nekaj je padlo med trnje, in trnje je odraščal in ga zadušilo, da ni obrodilo sadu.

4.8

In drugo je padlo na dobro zemljo in dala sadjarstvo in večje in umikajoči trideset, šestdeset in stokrat.

4.9

Potem je rekel: Kdor ima ušesa, da sliši.

4.10

Ko je bil sam, tiste okoli njega z dvanajsterimi ga vprašal o prilikah.

4.11

Rekel jim je: Če je vam dana skrivnost Božjega kraljestva; ampak za tiste zunaj je vse v prilikah;

4.12

Da vidim jih lahko vidite in ne dojemajo, in poslušajo, pa lahko slišijo in ne razumejo, da jih ne bi pretvoriti, in njihovi grehi treba jim odpuščeno.

4.13

Rekel jim je: Ali niste razumeli to priliko? Kako boste razumeli vse prilike?

4.14

Sejalec seje besedo.

4.15

Nekateri so vzdolž poti, kjer se seje beseda; ko slišijo, takoj pride satan in vzame besedo, ki je posejana vanje.

4.16

Drugi, prav tako so posejana na neplodna tla; ko slišijo besedo, so takoj prejeli z veseljem;

4.17

vendar pa nimajo korenine v sebi, ampak prenašati in, kadar se pojavi težava ali preganjanje prihaja zaradi besede, takoj so užaljeni.

4.18

Drugi so posejane med trnje; so tisti, ki besedo poslušajo,

4.19

vendar skrbi za starost, in zapeljivost bogastva in poželenja drugih stvari, zadušijo besedo, tako da je nerodovitna.

4.20

Drugi so posejana na dobro zemljo; so tisti, ki besedo poslušajo in sprejemajo ter obrodilo sadove, trideset, šestdeset in stokrat.

4.21

Dejal jim je, Bring počne eno žarnico in jo postavi pod mernik ali pod posteljo? Ali ni dal na stojalu?

4.22

Kajti nič ni prikritega, kar se ne bo odkrilo, niti nič skrivnost, da se ne razkrije.

4.23

Če ima kdo ušesa, da sliši, naj sliši.

4.24

Rekel jim je: Pazite, kaj slišiš. Ukrep si merite bodo postregli, in se vam bo dal.

4.25

Za da vsak, kdor; vendar se od njega, da kdor se ne odvzame tudi to, kar ima.

4.26

Dejal je, torej je Božje kraljestvo, kakor da bi moral človek vrže seme v zemljo;

4.27

ali spi ali gledati, podnevi in ​​ponoči, seme ohrovt in raste, on ne ve, kako.

4.28

Zemlja proizvede sama po sebi, prvi rezilo, nato uho, nato polno žito v klasu;

4.29

in, če je sadež zrel, mu postavlja srp, kajti prišla je žetev.

4.30

In je rekel, Kaj se primerjamo Božje kraljestvo, ali kaj prilika prav?

4.31

To je kot gorčično zrno, ki je, ko je posejana v zemlji, je najmanjši od vseh semen na zemlji;

4.32

Še ko je posejana raste in postane večje od vseh zelišč, in požene velike veje, tako da lahko ptice zraku vloži pod njeno senco.

4.33

In z veliko prilikah, kot je ta je govoril besedo, kakor so jo pač mogli poslušati.

4,34

On ni govoril z njimi brez priliki; ampak zasebni je vse razložil svojim učencem.

4.35

Istega dne, v večernih urah, je Jezus rekel: Pojdimo na drugo stran.

4,36

Po zavrnilo množico, so ga vzeli v čoln, kjer je bil; tam so bili tudi drugi čolni z njim.

4.37

In tam je nastal velik vihar, in valovi so pljuskali v čoln, tako da je zdaj v celoti.

4.38

In je spal v krmi na blazino. So zbudil ga in mu rekel, Master, carest ti ne da propade?

4.39

Vstal je, zapretil vetru in reče morju, mir! utihni! In veter ponehal, in tam je bil velik miren.

4.40

Rekel jim je: Zakaj ste tako prestrašeni? Kako nimate vere?

4.41

In so bili boleče strah, in so rekli drug drugemu, Kdo neki je ta, da tudi ubogati veter in morje?

Mark 5

5.1

Prišli so na drugo stran morja, v državi Gadarenes.

5.2

In ko je bil iz čolna, da mu je srečal neki človek iz grobov, in ima nečistega duha.

5.3

Kdo je imel svoje bivališče med grobovi, in nihče ga lahko veže tudi z verigo.

5.4

Za pogosto imel okove in verige so bili vezani, vendar je zlomil verige in zlomil okove, in nihče ni imel moči, da bi ga obvladal.

5.5

Bilo je vedno noč in dan med grobovi in ​​na gore, jok in se rezanje s kamenjem.

5.6

Ko je videl Jezusa od daleč, je vodil in ga častili,

5.7

in zaklical z močnim glasom: Kaj je storil za mene in za tebe, Jezus, Sin Boga Najvišjega? Rotim vas v imenu Boga, ne me muči.

5.8

Kajti on mu reče: Pridi iz človeka, nečisti duh!

5.9

In ga je vprašal: Kako ti je ime? Moje ime je Legija, je odgovoril, ker smo veliko.

5.10

In on ga prosili, da jih ne pošilja ven iz države.

5.11

Tam je bilo, da se v gorah velika čreda prašičev hranjenje.

5.12

In devils ga prosili, rekoč: Pošlji nas v svinje, da bomo lahko vstopijo v njih.

5.13

Jih je dovoljeno. In nečisti duhovi prišel ven in začel svinje: in čreda tekel nasilno dol strmem mestu v morje: je bilo okoli dva tisoč, in so bili davila v morju.

5.14

Tisti, ki so jih hranili pobegnil in ga je povedal v mestu in na podeželju.Ljudje šli gledat, kaj se je zgodilo.

5.15

Prišli so k Jezusu in videli demonske, ki je imel legijo, sedenje, oblečen in pri zdravi pameti; in so se bali.

5.16

Tisti, ki so videli, kaj se je zgodilo, jim je povedal, kaj se je zgodilo z demonske in prašiče.

5.17

Potem so začeli prositi Jezusa, da zapustijo njihovo ozemlje.

5.18

Kot se je povzpel v čoln, kdor je bil demon-obsedena prosil za dovoljenje za bivanje z njim.

5.19

Jezus mu ni pustil, ampak mu reče: Pojdi v svojo hišo, da, in jim povedati, koliko je storil Gospod in kako se je usmilil tebe.

5.20

On je odšel in začel oznanjati v Deospolisu kaj je Jezus opravil zanj. In vsi so se čudili.

5.21

Jezus v čolnu vrnil na drugi strani pa velika množica zbrala okrog njega.Bil je tik ob morju.

5.22

Potem je prišel eden od vladarjev sinagogi imenom Jair, ki imajo vpogled, so padli na noge,

5.23

in mu je dal to nujno prošnjo: Moja hčerka je na koncu prišel, on določa roke, tako da je lahko ozdravljen in živeti.

5.24

Jezus je šel z njim. Velika množica sledila in jo pritisnil.

5.25

Zdaj je bila ženska, ki je imela vprašanje krvnih dvanajst let.

5.26

Ona je utrpela veliko stvari mnogih zdravnikov in porabila vse, kar je imel, in ona se ni nič izboljšali, ampak rasla slabše je bilo.

5.27

Potem ko je slišal o Jezusu, je prišel v množici zadaj in se dotaknila njegove obleke.

5,28

Za Rekla je: Če se le dotaknem njegove obleke, bom cel.

5.29

V tistem trenutku, ko izgubi krvi ustavi in ​​se ji je zdelo v svojem telesu, da je ozdravela od njenega trpljenja.

5.30

Jezus je takoj vedela, v sebi, da je krepost je šel iz njega; in se obrnil k množici, je rekel, kdo je dotaknil moje obleke?

5.31

Njegovi učenci mu je rekel: Vidiš množico te thronging, in praviš: Kdo se me je dotaknil?

5.32

In je pogledal okrog sebe, da vidite, kdo je to storil.

5.33

Ampak ženska v strahu in tresenje, vedoč, kaj se je zgodilo z njo, je prišel in padel na noge in mu povedala vso resnico.

5.34

Jezus ji je rekel: Hči, tvoja vera kdor te je rešila; pojdi v miru in biti celi tvoje kuga.

5.35

Medtem ko je še govoril, je prišel iz vladarja sinagoga je, ki je dejal, tvoja hčerka je mrtva; zakaj Master vsak nadaljnji?

5.36

Jezus pa, glede teh besed, je dejal, da je načelnik shodnice: Ne boj se, samo verjeti.

5.37

In je dovoljeno, nihče, da ga spremljajo, razen Petra, Jacques in Janeza brat Jacques.

5.38

So prispeli v hiši vladar sinagoge, in vidi nemiri, in ljudje jok in jok.

5.39

Šel je v in jim rekel, zakaj delate to ado, in zakaj jokaš? Otrok ni umrla, ampak spi.

5.40

In so se mu smejali. Potem, ko jih vse ven, vzame s seboj očeta in mater otroka, in tistim, ki ga je spremljala, in je šel, kje je bil otrok.

5.41

Jo je zgrabil za roko in rekel, Talitha koumi, kar pomeni, deklica, vstani, rečem.

5.42

Takoj dekle vstal in začel hoditi; ona je bila stara dvanajst let. In so bili zelo začudeni.

5.43

In jim je naročil straitly da ne bi človek to veš; in jim je povedal, da bi sobo za deklico.

Mark 6

6.1

Jezus pustil tam in odšel v svojo domovino. Njegovi učenci so mu sledili.

6.2

Ko Sabbath je prišel, je začel učiti v shodnici. Mnogi ljudje, ki so ga slišali, so začudeni, rekoč: Kako je prišel ta človek te stvari? Kaj je modrost, ki je bila namenjena njemu, in kako taka mogočna dela so obdelane po njegovih rokah?

6.3

Ali ni to tisti tesar, sin Marije, brat Jacques, Jožefa, Juda in Simona? In njegove sestre, ali niso z nami? In to je za njih užaljen.

6.4

Jezus pa jim je rekel: Prerok ni brez časti, razen v domačem kraju, pri svojih sorodnikih in v svoji hiši.

6.5

On ni mogel narediti čudežev ni, razen, da je položil roke na nekaj bolnih ljudi in jih ozdravil.

6.6

In se je čudil, zaradi njihove nevere. Jezus je šel okoli vasi poučevanja.

6.7

Nato je poklical dvanajstere in jih začel pošiljati ven po dva in dva, da jim oblast nad nečistimi duhovi.

6.8

Jim je naročeno, da naj nič ne za vožnjo, razen zaposlenih; brez kruha, brez vrečke, brez denarja v svojih pasov;

6.9

nositi sandale, in se ne dajo na dveh tunike.

6.10

Nato jim je rekel:, V karkoli hišo pridete, tam ostanejo, dokler ne odstopi od tam.

6.11

In, če je nekje ljudje, ki vam ne prejemajo ali poslušati, odstranite sami od tam, otresite prah z nog v pričevanje jim reče.

6.12

In so šli in jim pridigal kesanje.

6.13

Izganjali veliko demonov in mazilila z oljem mnoge, ki so bili bolni in ozdravil.

6.14

Kralj Herod slišal o Jezusu, čigar ime je postalo znano, in je rekel: Janez Krstnik je vstal od mrtvih, in to je razlog, zakaj je po njem se sprašuje.

6.15

Drugi pa so govorili, je Elija. In drugi je rekel, on je prerok, kot eden od prerokov.

6.16

Toda, ko Herod to slišal, je rekel, John, ki sem ga dal obglaviti, je tisti, ki je vstal.

6.17

Herod je sam aretirala Janeza ter ga vklenil v ječi zaradi Herodiade ženo Philip svojega brata, ker je z njo poročil,

6.18

Janez mu je rekel: To ni dovoljeno tebi imeti tvojega brata ženo.

6.19

Herodiadina nastavljen proti njemu, in želji, da bi ubil.

6.20

Ampak ona ni mogla; Herod se je bal Janeza, vedoč, da bi bil pravičen in svet mož; je zaščitena, in, po so ga poslušali, je naredil veliko stvari in ga je rad poslušal.

6.21

In ko je prišel primeren dan, da je Herod za svoj rojstni dan priredil gostijo svojim gospodov, visokih kapitanov in glavnih posestev Galileji.

6.22

Hči Herodiade prišel v sobo; je plesala in zadovoljen Herodu in njegove goste. Kralj reče dekletu: Vprašajte mene, kar hočeš, in jaz vam bom dal.

6.23

In je prisegel Kaj si vprašal mene, ti bom dal, celo polovico mojega kraljestva.

6.24

Biti ven, je dejala, da njena mama, kaj naj prosim? In je rekla: glava Janeza Krstnika.

6.25

Ona mu je takoj z naglico k kralju in rekel, to prošnjo: Želim si, da bi me na enkrat na pladnju glavo Janeza Krstnika.

6.26

Kralj je žal; toda zaradi prisege in gostov, da on ne bi jo zavrne.

6.27

Poslal je na kraju samem straže, in ukazal, naj prinese glavo Janeza Krstnika.

6.28

Stražar je šel in ga v ječi obglavil in prinesel svojo glavo na pladnju. On je dal na dekle, in punca je dala njena mama.

6.29

In njegovi učenci so to slišali, so prišli, vzeli njegovo truplo in ga položili v grob.

6.30

Apostoli so se zbrali k Jezusu in mu povedal vse, kar je storil, in vse, kar se je naučil.

6.31

Jezus jim je rekel: Pridi, razen v samoten kraj in počitek malo. Za je bilo veliko, ki prihajajo in odhajajo, in niso imeli časa niti za jesti.

6.32

Torej so šli v čoln, oditi na samoten kraj.

6.33

Mnogi ljudje jim dogaja videla in jih priznala in vse mesta peš in je tekel pred njimi v kraju, kamor so bili namenjeni.

6.34

Ko je šel na kopno, je zagledal veliko množico, in se ga usmilil za njih, ker so bili kakor ovce, ki nimajo pastirja; in jih je začel učiti mnogo stvari.

6.35

Ker je bila ura že pozna, njegovi učenci so prišli k njemu, in je rekel, kraj je puščava, in čas je zdaj mimo;

6.36

Pošljite jih proč, da lahko gredo v državo in vaseh naokoli, in si kupijo kaj za jesti.

6.37

Jezus jim je odgovoril: Dajte jim vi jesti. Vendar pa mu je rekel, naj gremo in kupiti kruha za dvesto denarjev in jim dati nekaj za jesti?

6.38

Rekel jim je: Koliko hlebov imate? Preverite. Vedeli so, pravijo, Pet in dve ribi.

6.39

In jim je zapovedal, da bi vse sedeti podjetja navzdol na zeleni travi,

6.40

in se usedel v vrsticah sto in petdeset.

6.41

Vzel je tistih pet hlebov in dve ribi in se ozrl v nebo, se je zahvalil. Potem je izbruhnila hlebe in jih dal učencem, da nastavite pred množico. On je tudi razdeljen na dve ribe med njimi vsemi.

6.42

In vsi so jedli in se nasitili,

6.43

in da so do dvanajst polnih košara kosov kruha in kar je ostalo od rib.

6.44

Tisti, ki so jedli hlebe bilo pet tisoč mož.

6.45

Takoj Jezus njegovi učenci priti v čoln in šel pred njim reče drugi strani do Betsajde, medtem ko je zavrnilo množico.

6.46

Ko se je vrnil, je šel na goro molit.

6.47

Ko je prišel večer, je bil čoln sredi morja in on sam na kopnem.

6.48

Videl jim garajo v veslanju; za veter je bil v nasprotju. Na četrtem nočne straže je prišel do njih, da hodi po morju, in bo minilo.

6.49

Ko so ga videli hoditi po jezeru, so mislili, da je duh, in zavpil;

6.50

kajti vsi so ga videli, in so bili v težavah. In takoj je Jezus govoril z njimi, rekoč: Ne skrbi, jaz sem, ne bojte se!

6.51

Potem je šel z njimi v ladjo, veter ponehal. Bili so v sebi vse čudil in čudil;

6.52

ker jih ni razumel, o hlebcev, ker je njihovo srce otrdelo.

6.53

Potem ko so prestopili, so prišli na kopno na Gennesaret, in so pristali.

6.54

Ko so bili iz čolna, ljudi, ki so takoj ga je prepoznal,

6.55

tekel okoli, in so začeli, da bi zbolel za preproge, od koder so slišali, da je bil.

6.56

Kjerkoli se je začel, v vaseh ali mestih, ali države, so položili bolan v tržnic, in ga prosili, da bi se dotaknil samo rob njegovega oblačila. In vsi, ki ga je dotaknila bili ozdravljeni.

Mark 7

7.1

Farizeji in pismouki, ki prihajajo iz Jeruzalema, so se zbrali Jezusu.

7.2

Videli so nekateri njegovi učenci jedo kruh z oskrunila rokami, se pravi, ne opere.

7.3

Za Farizeji in vsi Judje ne jedo, če ne umijejo roke, po izročilu starih;

7.4

in ko pridejo s trga ne jedo, če jih operite. Imajo še veliko drugih stvari tam, kot je pranje skodelice, vrči in plovil iz medenine.

7.5

In farizeji in pismouki ga vprašal, Zakaj tvoji učenci ne sledijo izročilu starih, ampak jedo kruh z nečistimi rokami?

7.6

Jezus je odgovoril, hinavci, dobro naredil Izaija prerokoval o vas, kakor je pisano: To ljudstvo me časti z ustnicami, a njihovo srce je daleč od mene.

7.7

Zaman storiti so častili me, poučevanje nauke zapovedi.

7.8

Za polaganje razveljavi Božjo zapoved, vi držite človeškega izročila.

7.9

Dejal jim je, Full tudi vi zavračajo Božjo zapoved, obdržati svojo tradicijo.

7.10

Mojzes je rekel: Spoštuj očeta in mater; in Kdor preklinja očeta ali mater, naj se dajo na smrt.

7.11

Ampak ste rekli, če človek pove svojega očeta ali svojo mater, Kaj bi lahko imeli od mene je Corban, to je, daritev Bogu,

7.12

pustite ni več mu ničesar storiti za svojega očeta ali svojo mater,

7.13

Making Božjo besedo, ki vam ga izročila, ki ste izrečene. In vam številne druge take stvari.

7.14

Nato je pozval ljudi k sebi, je dejal: Me slišiš vse, in razumeti.

7.15

Nič ni zunaj človeka, ki lahko vstopajo v njem, ga omadežuje; ampak tisto, kar pride iz človeka je, kaj ga omadežuje.

7.16

Če ima kdo ušesa, da sliši, naj sliši.

7.17

Ko je vstopil v hišo, stran od množice, mu njegovi učenci pozvane priliko.

7.18

Rekel jim je: Prav, ste neumni? Ne razumete, da nič, da vstopa od zunaj človeka, ga lahko oskruniti;

7.19

Pri njej ne gre v njegovo srce, ampak v trebuh, in gre ven v osnutku, prepihovanje vsa živila.

7.20

Dejal je, Kar pride iz človeka je tisto, kar omadežuje človeka.

7.21

Kajti od znotraj, iz srca moških, prihajajo hudobne misli, prešuštva, nečistovanja, umorov,

7.22

tatvine, pohlepi, hudobije, prevara, lasciviousness, zlo oko, o bogoskrunstvu, ponos, nespamet.

7.23

Vse te hudobije prihajajo od znotraj in skrunijo človeka.

7.24

Tedaj je Jezus šel od tam, in odšel na obalah Tira in Sidona. Stopil je v hišo, in bi nihče vedel, vendar ni mogel biti skril.

7.25

Za neko žensko, katere mlada hčerka je imela nečistega duha, slišal o njem, je prišel in padel na noge.

7.26

Ženska je bila grška, Syrophoenician poreklo. Ona ga je prosil, da odda demona iz njene hčere. Jezus je rekel:

7.27

Otroci naj se najprej napolni: ker to ni dobro, da otroški kruh in ga metati psom.

7.28

Da, Gospod, ona mu je odgovoril, ampak psi pod mizo jedo od otroških drobtine.

7.29

Potem je rekel, ker je to rekel poti, je demon zapustil svojo hčer.

7.30

In ko je odšla domov, je našel otroka, ki leži na postelji, demon šel ven.

7.31

Jezus zapustil regijo Tira in šel skozi Sidon na Galilejskem jezeru, ki prečkajo meje Deseteromestja.

7.32

Prinesli so mu gluhega človeka, ki je imel težave z govorom, in ga prosijo, da določi roke na njo.

7.33

Vzel ga je stran od množice, mu položil prste v ušesa in se dotaknil njegovega jezika z lastno slino;

7.34

Potem, se ozrl v nebo, zavzdihnil in rekel, Efatá, to je, da odprete sami.

7.35

In ušesa so se odprla, njegov jezik osvobojeni, in govoril je zelo dobro.

7.36

Jezus jim je ukazal, da ne bo nikomur povedal; ampak bolj jih je obtožen, bolj so jo razglasili.

7.37

Bili so izven ukrepa začudeni govorili, je storil vse stvari; je celo naredi gluhi slišijo in nemi govoriti.

Mark 8

8.1

V teh dneh, pri čemer množica združeni in imajo nič jedli, je Jezus poklical k sebi svoje učence in jim rekel:

8.2

Smili se množice, ker že tri dni vztrajajo pri meni in nimajo kaj jesti.

8.3

Če sem jih poslati domov na tešče sile zamudil svojo pot; saj nekatere od njih je prišel od daleč.

8.4

Njegovi učenci so mu odgovorili: Kako lahko človek, ki izpolnjujejo te može s kruhom tukaj v puščavi?

8.5

Jezus jim je rekel: Koliko hlebov imate? Seven, so odgovorili.

8.6

In on ukazal množica, da se usedem, je vzel sedem hlebov, in zahvalil, razlomil in dal svojim učencem, da razdelijo; in jih nastaviti pred množico.

8.7

Imeli so nekaj ribic, in Jezus je zahvalil, tudi distribucijo.

8.8

Jedli so in se nasitili in so nabrali sedem polnih košara fragmentov, ki so ostali.

8.9

Okoli štiri tisoč jih je bilo. In jih je poslal.

8.10

Takoj je dobil v čoln s svojimi učenci, in prišel v delih Dalmanutha.

8.11

Farizeji prišel ven in začel prepirati z Jezusom in ga preizkusiti, zahteva od njega znamenje z neba.

8.12

In je zavzdihnil globoko v svojem duhu, in je rekel, Zakaj ta generacija poiskati znak? Jaz vam povem resnico, mu ne bo dal znamenje temu rodu.

8.13

In jih je zapustil, in vstop v čoln, odšel na drugo stran.

8.14

In so pozabili vzeti kruh; so imeli eno s seboj v čolnu.

8.15

In bil obtožen jim rekel, Pazite in pazi kvasca farizejem in kvasu Herodovega.

8.16

In ti obrazloženo med seboj, govoreč: To je zato, ker kruha nimamo.

8.17

Jezus, ki jo dojemajo, jim je rekel: Zakaj si razlog, da nimate kruha? Ali še niste razumeli, in ne razumete?

8.18

Ali ste zakrknil srce? Oči, ne vidite? In ima ušesa, slišim vi ne? In nikar se ne spomniš?

8.19

Ko sem razlomil pet hlebov med pet tisoč ljudi, koliko košara polna drobcev ste vzeli gor? Dvanajst, so odgovorili.

8.20

In ko sem zlomil sedem hlebov za štiri tisoč, koliko košara polna drobcev si zavzemajo? Seven, so odgovorili.

8.21

In je rekel: Ali ne razumeš še?

8.22

Prišli so do Betsajde; in so pripeljali k njemu slepega človeka, so ga prosili, da dotik.

8.23

Vzel je slepega za roko in ga pripeljala izven naselja; in ko se je pljunil na svoje oči, položil roke in ga vprašal, če je kaj videl.

8.24

Je pogledal in rekel, vidim može, kajti jaz jih vidim kot so drevesa hoje.

8.25

Spet je položil roke na njegove oči; in ko mu je videti, je bil obnovljen, in jasno videl vse.

8.26

In ga je poslal v njegovo hišo, rekoč: Ne pojdite na vasi.

8.27

Jezus s svojimi učenci, v mestih Cezareje Filipove on jim način to vprašanje je vprašal: Kdo pravijo ljudje, da sem jaz?

8.28

Odgovorili so, Janez Krstnik; drugi: Elija, drugi pa: eden od prerokov.

8.29

In ti, jih je vprašal, kdo praviš, da sem jaz? Peter mu je odgovoril: Ti si Kristus.

8.30

Jezus jim je opozoril, da ne rečem to od njega za vsakogar.

8.31

Potem je začel jih je učiti, da bo Sin človekov mora veliko pretrpeti in biti zavržen od starešin in véliki duhovniki in pismouki in ubili, in da po treh dneh vstal.

8.32

Dejal je, da je rekel odkrito. In Peter je ga na stran in mu je začel grajati.

8.33

Toda Jezus obrača in vidim svoje učence, grajal Petra, rekoč: Pojdi ti za menoj, satan! ker si ne morejo razumeti stvari Boga, ste le človeške misli.

8.34

In je poklical množico s svojim učencem rekel: Če bi kdo iti za menoj, naj se odpove sebi in vzame svoj križ ter hodi za menoj.

8.35

Kdor hoče rešiti svoje življenje, ga bo izgubil, kdor pa izgubi svoje življenje zaradi mene in evangelija, ga bo rešil.

8.36

In kaj se koristi človeku pridobiti ves svet, še odvzame svojo dušo?

8.37

Kaj bo dal človek v zameno za svojo dušo?

8.38

Kdor se sramuje mene in mojih besed v tem adulterous in grešnem rodu bo Sin človekov sramoval njim, ko mu pride v slavi Očeta svojega s svetimi angeli.

Mark 9

9.1

Rekel jim je: Jaz vam povem resnico, nekateri od tistih, ki so tukaj, ne bodo okusili smrti, dokler ne vidijo Božje kraljestvo prihaja z močjo.

9.2

In po šestih dneh je Jezus vzel s seboj Petra, Jacques in Janeza in jih leadeth proč na visoko goro. Bil je preobrazi se pred njimi;

9.3

njegova oblačila so postala bleščeča, intenzivno bela, ni polnejši na zemlji lahko beljenja.

9.4

Elija in Mojzes je zdelo, da jim je govoril z Jezusom.

9.5

In Peter odgovori in reče Jezusu: Rabi, dobro je, da smo tukaj; Dovolite nam, da tri šotore, za vas, enega, Mojzesu enega in Eliju enega.

9.6

Kajti on ni vedel, kaj bi rekel, ker so se bali.

9.7

Oblak jih zasenčili in iz oblaka je prišel glas: To je moj ljubljeni sin poslušati njega!

9.8

In nenadoma je videti okrog, in so videli Jezusa samo z njimi.

9.9

Kot so prišli z gore, jim je naročil, da nikomur ne pripovedujejo, kar so videli, dokler je Sin človekov ne vstane od mrtvih.

9.10

Oni vodijo, da pravijo sami pri sebi, spraševanja, kaj se dviga od mrtvih.

9.11

Učenci so ga vprašali: Zakaj pismouki govorijo, da mora najprej priti Elija?

9.12

Odgovoril je, Elija ne pride najprej in vse prenovil. In zakaj je pisano o Sinu človeka, ki mora veliko pretrpeti in da bo zaničevan?

9.13

Ampak povem vam, da je Elija prišel in so ga zdravili, kot so zadovoljni, kakor je pisano o njem.

9.14

Ko so prišli k učencem, so videli okoli njih veliko množico, in pismouki utemeljitvijo z njimi.

9.15

Takoj, ko ga je množica videla, so bili zelo presenečeni, in teče, da ga pozdravim.

9.16

Vprašal jih je, kaj ste razpravljali z njimi?

9.17

In eden iz množice mu je odgovoril, učiteljica, sem pripeljal k tebi svojega sina, kdo je neumna duha.

9.18

Kjerkoli se ga prinasa, da ga vrže dol; pene in zmelje zobe in postane toga. Prosil sem tvoje učence, da ga vrže ven, in niso mogli.

9.19

Faithless, Jezus jim je rekel, kako dolgo bom s tabo? kako dolgo bom trpite? Pripeljite ga k meni. To je pripeljal k njemu.

9.20

In takoj, ko ga je zagledal, mu duh convulsed; je padel na tla in wallowed penjenje.

9.21

Je vprašal svojega očeta, kako dolgo je že, kot je ta z njim? Od otroštva, je odgovoril.

9.22

In ofttimes da kdor ga vržejo v ogenj in v vodo, da bi ga uničili. Ampak, če lahko narediš karkoli, pridejo na našo pomočjo, usmili se nas.

9.23

Jezus mu reče: Ako moreš … Vse je mogoče tistemu, ki verjame.

9.24

Takoj fant je oče vzkliknil, mislim! pomagal si mojo nevero!

9.25

Jezus videl ljudi pritekla, zapretil nečistega duha, in mu rekli: gluhoneme duh, ukazujem ti, prihaja iz njega, in vnesite ni več.

9.26

In je prišel ven, kričal in tresenje z veliko nasilja. Postal je kot mrtev, tako da mnogi pravijo, da je mrtev.

9.27

Toda Jezus mu je prijel za roko in ga dvignil. In on stal.

9.28

Ko je prišel v hišo, so ga njegovi učenci nasamo, Zakaj ne bi vrgli ven?

9.29

Il leur dit: Cette espèce-là ne peut sortir que par la prière.

9.30

Odšli so od tam in skozi Galilejo. Jezus ni hotel, da bi kdo vedel.

9.31

Za je učil svoje učence in jim rekel: Sin človekov mora biti izročen v človeške roke; so se ga ubiti, in tri dni po tem, ko je bila dana na smrt, se bo dvignila.

9.32

Ampak oni niso razumeli te besede, vendar so se ga bali vprašati.

9.33

Prišli so do Kafarnaum. Ko je bil v hiši, jih je vprašal: Kaj ste razpravljali na poti?

9.34

Vendar so molčali, kajti so sporna med seboj o tem, kdo je največji.

9.35

Potem je sedel, poklical dvanajstere in jim rekel: Če kdo hoče biti prvi, mora biti last vseh in služabnik vseh.

9.36

In on je malo otroka in so mu stati med njimi, in mu pri tem v svojih rokah, je dejal:

9.37

Kdor v mojem imenu en tak otrok sam prejme pozdravlja; in kdor mene sprejme, sprejme, ne jaz, ampak tistega, ki me je poslal.

9.38

Janez mu reče: Učenik, videli smo ena izganjal hudiče v tvojem imenu; in smo ga prepovedal, ker je hodi, ne nas.

9.39

Ne daj Jezus je rekel, ker ni človek, ki naredi čudež v mojem imenu, lahko rahlo govoriti zlo mene.

9.40

Ki ni proti nam, je za nas.

9.41

In kdor vam da piti kozarec vode v mojem imenu, ker vam pripada Kristusu, vam povem resnico, da ne izgubi plačila svojega.

9.42

Ampak, če kdo povzroča enega od teh malih, ki verujejo, da bi bilo bolje zanj, da je obesil okoli vratu velik mlinski kamen, in ga vrgel v morje.

9.43

Če je tvoja roka povzroči, da greh, jo odsekaj; To je bolje za tebe, da začne življenje pohabljenih,

9.44

kot z dvema rokama, da gredo v pekel, v ogenj, da se nikoli ne pogasili.

9.45

In če je vaša stopala povzroči, da greh, jo odsekaj; Bolje za vas, da vnesete življenjsko hromi,

9.46

kot, ki ima dve nogi, ki se vrže v pekel, v ogenj, da se nikoli ne pogasili.

9.47

In če je tvoje oko povzroči, da greh, ga izderi; Bolje za vas, da vstopijo v Božje kraljestvo z enim očesom, kot da imajo dve očesi in se vrgli v pekel,

9.48

kadar njihov črv ne umira in ogenj ne ugasne.

9.49

Za vsakega izmed se soljeno z ognjem.

9.50

Dobra je sol; toda če je sol izgubila svoj vonj, s čim se boste it sezoni?

(9.51)

Ima sol v sebi in v miru s seboj.

Mark 10

10.1

Tedaj je Jezus šel od tam, in pride na obalah Judeje, onstran Jordana.Množica je spet zbrala v njegovi bližini, in kot ponavadi, je spet začel učiti.

10.2

Prišli farizeji in, da ga preizkusite, so ga vprašali, ali je to dovoljeno človek odsloviti ženo.

10.3

Odgovoril je: To, kar vas Mojzes?

10.4

Mojzes pa je rekel, dovoljeno, da napišete obračun divorcement, in dati proč.

10.5

In Jezus jim reče: To je zaradi trdote vašega srca vam je napisal to zapoved.

10.6

Toda od začetka stvarstva, Bog jim moški in ženski;

10.7

To je razlog, zakaj človek zapusti očeta in mater in se pridružil svoji ženi,

10,8

in dva postaneta eno meso. Tako nista več dva, ampak eno meso.

10.9

Torej, naj človek ne loči, kaj je Bog združil.

10.10

Ko so bili v hiši, so ga učenci spet spraševali o tem.

10.11

Dejal je, kdor se loči od svoje žene in se oženi z drugo prešuštvuje z njo;

10.12

in če se ona loči od svojega moža in se omoži z drugim, prešuštvuje.

10.13

In so prinesli majhne otroke, da bi se jih dotaknil. Toda učenci grajal tiste, ki jih je prinesel.

10.14

Jezus to videl, je bil ogorčen in jim rekel: pridi k meni Naj majhne otroke, in jih ne ovirajo; za Božje kraljestvo pripada kot ti.

10.15

Povem vam: Kdor ne prejme Božjega kraljestva kakor otrok nikoli ne bo vstopil.

10.16

In jih je vzel v naročje, in jih blagoslovil, položil roke na njih.

10.17

Kot je bil tekoč, na cesti, človek tekel gor in pokleknil pred njim, dobrega gospodarja, se je vprašal, kaj moram storiti, da dosežem večno življenje?

10.18

Jezus mu je rekel:, Zakaj me imenuješ dobrega? Nihče ni dober, ampak sam Bog.

10.19

Ti veš, zapovedi Ne prešuštvuj; Ne ubijaj; Ne kradi; Ne pričaj po krivem;Poneverba ne enega; Spoštuj očeta in mater.

10.20

Mu je odgovoril, Učitelj, vse to sem opazovati iz moje mladosti.

10.21

Ko je Jezus beholding mu ga je ljubil, in rekel: Ti nimajo eno stvar; iti, prodati vse, kar imaš, in daj ubogim, in imel boš zaklad v nebesih. Potem pridejo za menoj.

10.22

Ampak žalostno je, da je rekel, in je odšel žalosten; ker je imel veliko premoženje.

10.23

Jezus je pogledal naokoli, in reče učencem svojim: Kako težko se jim, da imajo bogastvo vstopiti v Božje kraljestvo!

10.24

Učenci so se čudili njegovim besedam. In nadaljevanje, je dejal: Moji otroci, je težko za tiste, ki zaupajo v bogastvu vstopiti v Božje kraljestvo!

10.25

To je lažje za kamela skozi šivankino uho, kakor bogataš vstopiti v Božje kraljestvo.

10.26

Učenci so bili presenečeni in so rekli, da drug drugemu; In kdo lahko shranite?

10.27

Jezus pogledal in jim rekel: To je nemogoče z moškimi, vendar ne z Bogom: za so pri Bogu je vse mogoče.

10.28

Peter začel govoriti z njim; Glej, mi smo vse zapustili in so ti sledili.

10.29

Jezus mu je odgovoril, da vam povem resnico, da ni človek, ki ima, zapustil hišo, zaradi mene in zaradi dobrih novic, svojo hišo ali brate ali sestre ali mater ali očeta ali otroke ali njive

10.30

on prejme stokrat zdaj, v tem trenutku, hiše, bratje, sestre, matere, otroci in zemljišča, s preganjanjem, in v starosti, da pridejo, večno življenje.

10.31

Mnogi prvi bodo zadnji in zadnji mora biti na prvem mestu.

10.32

Bili so na poti v Jeruzalem in Jezus je šel pred njimi. In so bili presenečeni, in mu sledi s strahom. In on je spet dvanajstere stran in začel, da jim povem, kaj je bilo z njim zgodilo:

10.33

Glej, gremo gor v Jeruzalem, in Sin človekov bo izročen vélikim duhovnikom in pismouki. So ga obsodili na smrt, in ga izroče poganom

10.34

Oni ga bodo zasmehovali, pljuvali nanj in ga bičali in ga ubil; in tri dni kasneje bo dvignila.

10.35

Zebedejeva, Jacques in Janeza prišel k Jezusu in mu rekel: Učitelj, želimo, da narediš za nas vse, kar smo od tebe.

10.36

Rekel jim je: Kaj hočeš, da naredi za vas?

10.37

Podari nam, so rekli, lahko sedi, ena na desni in drugi na tvoji levi strani, v tvoji slavi.

10.38

Jezus je odgovoril, Ye ne vedo, kaj si vprašal. Lahko pijete kelih, da jaz pijem, ali krstiti s krstom, ki se jaz krstim z? Mi lahko, so rekli.

10.39

In Jezus je odgovoril jim, Res je, da pijete kelih, da jaz pijem, in se krstiti s krstom, ki se jaz krstim;

10.40

vendar, ko pride, da bi sedel na moji desni ali na moji levi, ne odvisno od mene, in bodo imeli z njimi, za katere je pripravljen.

10.41

Ko je drugih deset to slišalo, so se začeli, da je ogorčen nad Jacques in Janeza.

10.42

Jezus jih je poklical in rekel: Veste, da tisti, ki veljajo za vladarje poganov gospodujejo nad njimi in njihovi velikaši vladajo prevladujejo.

10.43

To ni tako med vami. Vendar bo kdor postati velik med morate biti vaš služabnik;

10.44

in kdor želi biti prvi med vami, mora biti suženj vse.

10.45

Za Sin človekov ni prišel, da ni treba vročiti ampak da bi stregel in dal svoje življenje v odkupnino za mnoge.

10.46

Prišli so v Jeriho. In ko je šel ven s svojimi učenci in velika množica, sin Timaeus, Bartimáj, je slepi berač, je sedel ob cesti.

10,47

Slišal je, da je Jezus iz Nazareta, je začel jokati; Sin Davidov, Jezus, usmili se me!

10.48

Mnogi mu je očital, da mu je utihnil; vendar je zavpil še veliko več;Davidov sin, usmili se me!

10.49

Jezus je ustavil in dejal: Pokliči ga. Poklicali so slepega in mu rekli: Bodite pogumni, vstala, on vas pokliče.

10.50

In metanje svoj plašč, in vstajanje z mejo, je prišel k Jezusu.

10,51

In Jezus mu reče: Kaj hočeš, da storim za vas? Rabbouni, odvrnil slepca, da sem lahko videl.

10.52

In Jezus mu reče: Pojdi, tvoja vera te je rešila.

(10:53)

Takoj je spregledal in Jezusom na poti.

Mark 11

11.1

So se približali Jeruzalemu, in so bili v bližini Bethphage in Betaniji pri Oljski gori, je Jezus poslal dva izmed svojih učencev,

11.2

rekoč jim: Pojdite v vas nasproti tebe, takoj, ko jo vnesete, boste našli magare vezani, na katerem nikoli človek sedel; Ga odvezati in ga prinese.

11.3

Če vam nekdo pove, zakaj to počneš? pravijo, « Gospod ga potrebuje. In takoj mu bodo poslali tukaj.

11.4

Učenci so odšli stran in ugotovila, da je žrebe privezano pri vratih, v odprti cesti, ter začela odvezovati.

11.5

Nekateri od tistih, ki so bili tam jim reče: Kaj počneš? Zakaj ste odvezujeta žrebe?

11.6

Odgovorili so, kot je dejal Jezus. In so ju pustili.

11,7

Prinesli magare Jezusu, na podlagi katerih so litega svojih oblačil, in je sedel na njej.

11,8

Mnogi ljudje širijo svoje pelerine na cesti, in drugi širijo veje, ki so jih narežemo na področjih.

11,9

Tisti pred nami in tisti, ki sledijo Jezusu so kričali Hosana! Blagoslovljen, ki prihaja v Gospodovem imenu!

11.10

Blagor prihajajo kraljestvo, kraljestvo očeta našega Davida! Hozana na višavah!

11.11

Jezus pride v Jeruzalem in je šel v tempelj. Ko je videl, kot je bilo že pozno, je šel v Betanijo z dvanajsterice.

11.12

Naslednji dan, ko so prišli iz Betanije, je bil lačen.

11.13

Videti od daleč smokva ob listje, je šel, da vidim, če lahko on najde nekaj; in ker je blizu, je našel ničesar, ampak listi, saj ni bila sezona za fige.

11.14

Nato pa ob tla, je dejal, nihče jesti sadje od tebe! In njegovi učenci so to slišali.

11.15

Prišli so v Jeruzalem in Jezus je šel v tempelj. Je začel izganjati tiste, ki se prodajajo in kupil v templju; Je prevrnil mize o moneychangers in sedežev golobe;

11.16

in on ne bi dovolila nikomur, da nosite okoli templja.

11.17

In učil, rekoč: Ali ni pisano: Moja hiša naj se imenuje hiša molitve za vse narode? Ampak vi to naredili den tatov.

11.18

Véliki duhovniki in pismouki so ga slišali, in iskali, kako bi ga pogubili;za bali so se ga, ker je bilo vse množica čudilo njegovim naukom.

11.19

Ko je prišel večer, je šel ven iz mesta.

11.20

V dopoldanskem času, mimo, so videli smokvo usahnil iz korenin.

11.21

Peter se je spomnil, kaj se je zgodilo, in rekel Jezusu: Rabi, poglej smokva, ki si preklet je posušilo!.

11.22

Jezus je odgovoril in jim rekel: Imejte vero v Boga.

11.23

Jaz vam povem resnico, če kdo reče tej gori, je treba sprejeti in se vrgel v morje, in ne dvomi v srcu, vendar meni, da to, kar pravi, se bo zgodilo, to se bo zgodilo.

11.24

Zato vam pravim, karkoli prosite v molitvi, verjemite, da ste ga prejeli, in ste jih imeli.

11.25

In ko stojiš molil, če imate kaj proti vsakomur, odpusti mu, da se bo vaš Oče, ki je v nebesih, vam odpusti vaše prestopke.

11.26

Ampak, če ne odpustite, tudi vaš Oče v nebesih, ne bo odpustil vaših prestopkov bodisi.

11.27

So se vrnili v Jeruzalem, in ko je Jezus hodil v templju, véliki duhovniki, pismouki in starešine so prišli k njemu

11.28

in reče: S kakšno oblastjo delaš te stvari, in kdo ti je dal to oblast, da jih naredite?

11.29

Jezus jim je odgovoril, ti bom nekaj vprašam; odgovorite mi, pa vam povem, s kakšno oblastjo to delam.

11.30

Krst Janezov, je bilo to iz nebes ali od ljudi? Odgovori mi.

11.31

In ti obrazloženo med seboj, če rečemo: Iz nebes, bo rekel, zakaj pa si ga ne verjameš?

11.32

In če rečemo, moških … pa so se zbali ljudi: za vse je imelo Janeza za preroka.

11.33

Tako da je odgovoril Jezus, ne vemo. Jezus jim je rekel: Niti ne bom, ne bom vam povem, s kakšno oblastjo to delam.

Mark 12

12.1

In se je začelo govoriti, da jim v prilikah. Človek je zasadil vinograd.Postavil hedge o tem, izkopali prešo, in sezidal stolp; in jo spustil ven, da vinogradarima in zapustil državo.

12.2

V času žetve je poslal služabnika, da najemniki prejeli od njih nekaj sadu vinske trte.

12.3

In so ga ujeli, so ga premagati, in ga odslovili praznih.

12.4

In spet je poslal k njim drugega hlapca; so ga udaril po glavi in ​​ga zdravili sramotno.

12,5

On drugo poslal, in ga ubili; nato številni drugi, tolčenje ali ubili.

12.6

Imel je še vedno ljubljenega sina; ga je poslal zadnji jim, rekoč: Bodo čaščenje mojega sina.

12.7

Toda ti vinogradari govorili med seboj: Ta je dedič; Pridite, ubijmo ga in dediščina bo naša.

12.8

In so ga odpeljali, ga ubili in vrgli iz vinograda.

12.9

Zdaj, kaj bo lastnik vinograda? Prišel bo in uničiti najemniki in dati vinograd drugim.

12.10

N’avez-vous pas lu cette parole de l’Écriture: La pierre qu’ont rejetée ceux qui bâtissaient Est devenue la principale de l’angle;

12.11

To je Gospodova volja, saj je početje, in to je čudovito v naših očeh?

12.12

Poskušali so ga zgrabiti, toda bal množice. Razumeli so, da je za njih, da je Jezus povedal to priliko. In so ga pustili in odšli.

12.13

In so poslali k njemu nekatere farizejev in herodovci, da bi ga ujeli v njegovih besedah.

12.14

In so prišli k njemu, Master, vemo, da si ti res, in vam skrbite osebo; za vas ne obravnavajo osebo moških, vendar naučiti pot Božjo v resnici. Je to dovoljeno ali ne plačujejo davkov cesarju? Moramo plačati ali ne plačati?

12.15

Jezus, vedoč njihovo hinavščino, jim reče: Zakaj napeljala ste me? Prinesi mi peni, da sem lahko videl.

12.16

In so ga prinesli; In jim reče: Čigava je ta podoba in napis? Caesar, so odgovorili.

12.17

Nato jim reče, Render cesarju, kar je cesarjevega, in Bogu, kar je Božjega.In so bili zanj v začudenja.

12.18

Saduceji, ki pravijo, da ni vstajenja, je prišel k Jezusu in ga vprašal:

12.19

Master, tukaj je tisto, kar je Mojzes zapisal k nam, če nekdo umre brat in zapusti ženo, brez otrok, naj se njegov brat poročiti z njegovo ženo in obudi seme bratu.

12.20

Zdaj pa je bilo sedem bratov. Prvi poročen in je umrl brez izdaje.

12.21

Drugi je vdovo za ženo in umrl brez izdaje. Enako je bilo s tretjo,

12.22

in nobeden od sedmih zapustil potomstva. Zadnja od vseh je umrla tudi žena.

12.23

V vstajenje, katera od njih bo ona ženska? Za sedem imel jo za ženo.

12.24

Jezus jim je odgovoril: Ali vi torej ne bi napačno, ker vi ne veste, sveti spisi, ne Božje moči?

12.25

Za v vstajenje mrtvih, sprejmejo nobenih žensk, ne možile, ampak bodo kakor angeli v nebesih.

12.26

Kot je za vstajenje mrtvih, niste brali v Mojzesovi knjigi, kako je Bog rekel, da mu je v grmu sem Bog Abrahamov, Bog Izakov in Bog Jakobov?

12.27

Bog ni Bog mrtvih, ampak živih. Vi ste zelo moti.

12.28

Eden izmed pismoukov, da je slišal njihovo argumentiranje skupaj, zaznava, da je njihovo dobro odgovoril, je prišel in ga vprašali, Katera je prva zapoved od vseh?

12.29

Jezus mu je odgovoril prvi: Poslušaj, Izrael, Gospod naš Bog je ena Lord;

12.30

Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vsem srcem, z vso dušo in z vsem mišljenjem in z vso močjo.

12.31

Druga je: Ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe. Ni druge zapovedi, večje od teh.

12.32

Pisar mu je rekel: No, mojster; ste rekli, z resnico, da je Bog eden, in da ni nihče drug kot sam,

12.33

In da ga ljubim z vsem srcem, vse svoje misli, vso svojo dušo in vso svojo močjo, in ljubiti svojega bližnjega kakor samega sebe je več kakor vse žgalne daritve in žrtve.

1 2 3 4

Jezus videl, da je pametno odgovoril, mu je rekel: Ti si ne daleč od Božjega kraljestva. In nihče upal mu zastavi morebitna dodatna vprašanja.

12.35

Jezus je učil v templju, je dejal, Kako pismouki govorijo, da je Kristus Davidov sin?

12.36

David sam, animirani s Svetim Duhom, je dejal: Gospod je rekel mojemu Gospodu: Sedi ti na moji desni strani, dokler ne naredim svoje sovražnike vaše pručko.

12.37

David sam ga poziva Gospoda; kako je njegov sin? In velika množica ga je rad poslušal.

12.38

Povedal jim je v svojem nauku, Pazite se pismoukov, ki radi hodijo v dolgih oblačilih in pozdrave v tržnic,

12.39

da glavnih sedežev v shodnicah in prvih mest na gostijah;

12.40

ki požirajo vdovam hiše in na videz opravljajo dolge molitve. Ti bodo ocenjeni bolj strogo.

12.41

Jezus je sedel nasproti nasproti prtljažnik, in opazovali, kako jim ljudje igrajo denar. Več bogat ulit v veliko.

12.42

Tam je prišel gotovo slaba vdova, in vrgla v dveh pršic, ki izrazijo Farthing.

12.43

Jezus je poklical k sebi svoje učence in jim rekel: Jaz vam povem resnico, to ubogo vdovo dala več kot vsi tisti, ki so vrgli v zakladnico;

12.44

Za vse pa so vrgli v njihove številčnosti, vendar je iz nje, vse, kar je imela, vse, kar je imela za življenje.

Mark 13

13.1

Ko je Jezus prišel iz templja, eden izmed njegovih učencev pa mu je rekel mojster, glej kakšen način kamnov in kakšne stavbe!

13.2

Jezus mu je odgovoril, vidiš te velike stavbe? To ne bo ostal kamen na kamnu, ki se ne vrže.

13.3

Sedel je na Oljski gori nasproti templju. Pierre, Jacques in Janez in Andrej ga vprašal zasebni to vprašanje:

13.4

Povejte nam, ko se bodo te stvari se dogajajo, in kaj znak bo znano, da bodo vse te stvari izpolnjeni?

13.5

In Jezus začel govoriti: Pazite, da vas kdo ne zavede.

13.6

Za mnoge so prišli v moje ime, rekoč: To sem jaz. In se zavedli veliko.

13,7

Ko boste slišali o vojnah in govorice o vojnah, se ne vznemirja: za te stvari se morajo zgoditi. Ampak to ne bo trajalo.

13,8

Vzdignil se bo narod proti narodu in kraljestvo proti kraljestvu; tam bodo potresi po raznih krajih bodo lakote. To bo šele začetek porodnih bolečin.

13,9

Pazite nase. Mi vam bo prinesel na sodiščih, in vam bodo pretepli v shodnicah; boste stati pred guvernerjev, in pred kralji zaradi mene, v pričevanje njim.

13.10

Najprej je, da dobra novica se oznanjen vsem narodom.

13.11

Ko te vodi stran in vas izročali, ne skrbite vnaprej, kaj imate za povedati, vendar pravijo, karkoli vam je dana v tej uri; za to ni vi, ki govorite, ampak Sveti Duh.

13.12

Brother bo izdal brata na smrt in oče sina; Otroci bodo vstali zoper starše in bo umrl.

13.13

Vas bodo sovražili vsi zaradi mojega imena; kdor pa pretrpi do konca, bo rešen.

13.14

Ko boste videli gnusobo opustošenja stati, kjer ne bi smelo biti, dovolite mu, da bere razumejo, potem pa tisti, ki so v Judeji, zbeže na gore;

13.15

Naj mu kdo je na strehi, naj ne pride dol, niti vstopiti vzeti ničesar iz svoje hiše;

13.16

in kdor je v zameno polja nazaj, da sprejme svoj plašč.

13.17

Gorje jim, ki so z otrokom in tistim, ki daje doječim v tistih dneh!

13.18

Molite, da se te stvari ne dogajajo v zimskem času.

13.19

Za težave v teh dneh, da ne bo, kot je še ni bilo od začetka stvarjenja, ki je Bog ustvaril do sedaj, ne, niti kdaj se bo.

13.20

In če bi Gospod skrajšan teh dneh, se shranijo nobeno meso: ampak si jo je skrajšana zaradi izvoli koga je izbral.

13.21

Če nekdo ti je povedal, nato pa: « tukaj je Kristus, » ali « Bil je tam, » ne verjamem.

13.22

Kajti pojavili se bodo lažni Kristus in lažne preroke; bodo delali znamenja in čudeže, da bi zavajale izvoljene, če je to mogoče.

13.23

Bodite na straži; ti so prej povedal vse stvari.

13.24

Toda v tistih dneh, po tej stiski, ne se zatemnjenem in luna ne dajo svoje svetlobe,

13.25

zvezde bodo padale z neba, in sile, ki so v nebesih se pretrese.

13.26

Potem se bo Sin človekov videl priti na oblakih z veliko močjo in slavo.

13.27

Torej je poslati svoje angele in zbrati svoje izvoljene od štirih vetrov, od konca zemlje do konca neba.

13.28

Zdaj se naučijo priliko o smokvi. Ko njena podružnica postane ponudbo in požene listje, veste, da je poletje blizu.

13.29

Podobno je, ko vidiš, da se to dogaja, vedo, da je Sin človekov blizu, pri vratih.

13.30

Jaz vam povem resnico, ta generacija ne bo prešel, dokler se vse te stvari sprejeti.

13.31

Nebo in zemlja bosta prešla, moje besede pa ne preide.

13,32

Kot je za dan ali uro nihče ne ve, niti angeli v nebesih ne Sin, ampak samo Oče.

13.33

Pazi, pazi in molite; za vi ne veste, kdaj je čas.

13.34

To je kot moškega, ki se na pot, ki je zapustil svojo hišo in dal pooblastilo za hlapcem, in na vsako njegovo delo, in ukazal, porter za gledanje.

13.35

Zato pazi, za vi ne veste, kdaj centralni hiše ali zvečer, ali opolnoči, ali na petelin-vrana, ali zjutraj;

13.36

strah, da se zdi, spiš, če pride nenadoma.

13.37

Kaj naj rečem, da vas bom reci vse, Watch.

Mark 14

14.1

Pasha in nekvašenega kruha so bili dva dni kasneje. Véliki duhovniki in pismouki so iskali, kako bi ga vzeli s obrti, in ga usmrtili.

14.2

Vendar pa je dejal, ne na praznik, da ne obstaja razburjenje med ljudmi.

14.3

Jezus je bil v Betaniji, v hiši Simona gobavca, ženska prišla, medtem ko je bil na mizi. Ona je bila imetnica alabaster vazo, ki vsebuje parfum čistega ARR velikega ceno; in zavore box, ona ga vlije na Jezusovo glavo.

14,4

Nekateri izmed njih so izrazili ogorčenje: Zakaj zapravljati ta parfum?

14,5

Mi bi lahko prodali za več kot tristo denarjev in dalo ubogim. In so godrnjali nad njo.

14,6

Toda Jezus je rekel: Naj ji. Zakaj si to naredil je vredno? Ona je naredil lepo stvar za mene;

14,7

Za imate vedno slabo z vami, vi pa jih lahko storite dobro, če hočeš, vendar ne boste imeli vedno me.

14,8

Naredila je tisto, kar je mogla; ona je mazilil moje telo za pokop.

14,9

Jaz vam povem resnico, kjerkoli se oznanja evangelij po vsem svetu, da tudi v spomin na njo, kaj je storil.

14.10

Juda Iškarijot, eden izmed dvanajsterih, šel k vélikim duhovnikom, da bo izdal Jezusa z njimi.

14.11

Po zaslišanju je ta, da so veseli, in obljubil, da mu denar. Judež je iskal priložnost, da bi ga izročil.

14.12

Prvi dan nekvašenega kruha, ko so žrtvovali pashalno jagnje, so ga njegovi učenci vprašali Kje hočeš, da gremo se pripraviš pasho?

14.13

In pošlje dva izmed svojih učencev in jim rekel: Pojdite v mesto; srečaš človeka, ki nosi vrč vode, sledijo mu.

14.14

Kjerkoli je ta vstopil, pravijo, da je mojster v hiši, mojster pravi: Kje je prostor, kjer bi jedel velikonočno jagnje s svojimi učenci?

14.15

Bil si velik zgornji soba opremljena in pripravljena bo prikazal: to je, če ste pripravljeni za nas.

14.16

Učenci levo, je prišel v mesto, in ugotovila, stvari, kot so jim je povedal;in so pripravili pasho.

14.17

Ko je prišel večer, je prišel z dvanajsterimi.

14.18

Medtem ko so bili pri mizi in prehranjevanja, je Jezus rekel: Jaz vam povem resnico, eden izmed vas, ki jedel z mano, mi se izdal.

14.19

Začeli so, da je žalosten, in mu rekel, enega za drugim, je to jaz?

14.20

Odgovoril je: To je eden izmed dvanajsterih, ki se potopi z menoj v skledi.

14.21

Sin človekov gre, kakor je pisano o njem. Toda gorje tistemu človeku, ki je Sin človekov izročen! Bolje za tega človeka, da mu ni bil rojen.

14.22

Medtem ko so jedli, je Jezus vzel kruh; in ko se je zahvalil, ga razlomil, in dal jim, rekoč: Vzemite, to je moje telo.

14.23

On je vzel kelih; in ko se je zahvalil, da je dal za njih, in vsi so pili.

14.24

In je rekel: To je moja kri, kri zaveze, ki se preliva za mnoge.

14,25

Jaz vam povem resnico, ne bom več pil od sadu vinske trte do tistega dne, ko bom pil novega v Božjem kraljestvu.

14.26

Ko poje hvalnico, so odšli proti Oljski gori.

14.27

Jezus jim je rekel: Ti bodo vsi odpadejo; kajti pisano je: Udaril bom pastirja in ovce se razpršeni.

14.28

Toda, ko sem dvignila, bom šel pred vami v Galilejo.

14.29

Peter mu je rekel: Čeprav vsi se užaljen, še ne bom ..

14.30

In Jezus je rekel: Jaz vam povem resnico, vas danes prav ta noč, preden petelin zapel dvakrat, boš me zanikati trikrat.

14.31

Ampak on je govoril bolj odločno, če moram umreti s teboj, te ne bom zanikal. Vsi so rekli isto stvar.

14.32

Prišli so na kraj z imenom Getsemani, in Jezus je rekel svojim učencem: Sedite tukaj, dokler bom molil.

14.33

Je vzel s seboj Petra, Jacques in Janeza, in začel se boleče presenečeni in zelo težka.

14.34

Rekel jim je:, Moja duša je žalostna celo smrt; Ostanite tukaj in gledati.

14.35

In gredo malo dlje, je vrgel ob tla in molil, da če bi bilo mogoče, bi ta ura mimo od njega.

14.36

Dejal je, Abba, Oče, vse stvari so mogoče tebi; odnese ta kelih od mene!Še ni tisto, kar hočem, ampak kar hočeš.

14.37

In je prišel k učencem in jih najde spanje, in reče Petru: Simon, spiš! Ne bi mogli gledati eno uro?

14.38

Watch in molite, da boste ne vstopijo v skušnjavo; Duh je sicer voljan, a meso je slabotno.

14.39

Spet je odšel in rekel isto molitev.

14.40

Prišel je in jih našli spanje; za njihove oči so bile težke. Vedo, kaj bi mu odgovorili.

14.41

Vrnil se je že tretjič in jim rekel: Spanje na zdaj in počivajte! Dovolj!Prišel je čas; Evo, je Sin človekov izročen v roke grešnikov.

14.42

Vstani, pridi; glej, kdor izneveri mi je pri roki.

14.43

In takoj, medtem ko je še govoril, Juda, eden dvanajsterih, in z njim množica z meči in doge, od vélikih duhovnikov in pismoukov in starešin.

14.44

Kdor Izdal ga jim je dal znamenje, rekoč: Kogar bom poljubil, da je isto;ga vzeli in ga vodi proč varno.

14.45

Ko je prišel, mu približal, rekoč: Rabi! In ga poljubila.

14.46

In polože roke na Jezusa in ga zgrabijo.

14.47

Eden izmed tistih, ki so stali zraven potegnil meč in udaril po služabniku vélikega duhovnika in mu odsekal uho.

14.48

Jezus je odgovoril in jim reče: Ali prideš ven proti razbojnika z meči in koli, da bi me nasilnega prevzema.

14.49

Sem bil vsak dan z vami poučevanjem v templju in me niste prijeli.Ampak to je tako, da so izpolnjeni spisi.

14.50

So vsi zapustili ga, in pobegnil.

14.51

Mladenič mu je sledil, imajo bombažno krpo na telo. To ga je vzel;

14.52

vendar je zapustil bombažno krpo, in pobegnil od njih gola.

14.53

Privedli so Jezusa stran z vélikim duhovnikom, so bili sestavljeni vsi véliki duhovniki in starešine in pismouki.

14.54

Peter mu je sledil daleč v notranjost dvorišča velikega duhovnika; je sedel s hlapci, in se ogreva na ogenj.

14.55

Véliki duhovniki in ves veliki zbor so iskali pričevanje proti Jezusu, da bi ga usmrtili, in ga ni našel;

14.56

Za mnoge je rodila po krivem zoper njega, vendar je njihova priča ni strinjal skupaj.

14.57

Nekateri vstal in rodi po krivem zoper njega, govoreč:

14.58

Mi smo ga slišali reči, da bodo uničili ta tempelj narejen z rokami, in v treh dneh bom graditi eno, da se ne bo opravljeno s človeškimi rokami.

14.59

Tudi na tej točki njihovo pričevanje ni strinjal.

14.60

Nato veliki duhovnik vstal v svoji sredi, in vprašal Jezusa, rekoč odgovarjaš li ničesar? Kaj ti priča zoper tebe?

14.61

Jezus je držal mir, in odgovoril ničesar. Veliki duhovnik ga je znova vprašal, rekoč: Si ti Kristus, Sin blaženega?

14.62

Jezus mu je odgovoril, da sem. In boste videli Sina človekovega, da sedi na desnici moči, in priti na oblakih neba.

14.63

Nato véliki duhovnik pretrgal svoja oblačila in rekel: Kaj nam je še treba prič?

14.64

Slišali ste bogokletje. Kaj menite? Vsi so ga obsodili, kot zasluži smrt.

14.65

In nekateri začeli pljuvati na njega, in za kritje njegov obraz in ga bijejo s pestmi, rekoč, Prerokuj! In naredil hlapci tako da mu je dala udarce.

14.66

Medtem ko je bil Peter spodaj na dvorišču, je prišla ena izmed dekel vélikega duhovnika.

14.67

In vidim Peter grel, ona ga je pogledal in rekel: Ti si tudi ti si bil z Jezusom iz Nazareta.

14.68

On je zanikal, rekoč, ne vem, ne razumem, kaj misliš. Nato je odšel v dvorano. In zapoje petelin.

14.69

Služkinja ga videli, in spet začel govoriti za tiste sedanjosti: To je eden od tistih ljudi. In spet je to zanikal.

14.70

Kmalu po tem, ko so tisti, ki so stali zraven je spet rekel Petru: Zagotovo ti si eden izmed tistih ljudi, za vas so Galilejec.

14.71

Potem je začel zaklinjati in prisegati: Ne poznam tega človeka govorite.

14.72

Takoj, drugič zapoje petelin. In Peter se spomni besede, da je Jezus mu je rekel: Preden petelin vrana dvakrat, boš me zataji trikrat. In v razmislek, je jokal.

Mark 15

15.1

Zjutraj so véliki duhovniki potekala posvetovanja s starešinami in pismouki in celotnega sveta. Bound Jezusa, so ga odvedli in ga izročil Pilatu.

15.2

Pilat ga je vprašal: Si ti kralj Judov? Jezus odgovori: Ti praviš.

15.3

In véliki duhovniki več obtožbe proti njemu.

15.4

Pilat ga je znova vprašal, rekoč odgovarjaš li ničesar? Oglejte si, koliko stvari, ki jih priča zoper tebe.

15.5

Toda Jezus ni nič več odgovoril, tako da se je Pilat čudil.

15,6

Na vsak praznik je izdal en zapornik, ki jim želenega.

15.7

Tam je bil mož po imenu Baraba v zaporu s svojimi sokrivci za umor, ki se je storilo v uporu.

15,8

In množica joka glas, začel vprašati, kaj je kdaj naredil jim reče.

15,9

Pilat jim je odgovoril: Hočete, da vam izpustim kralja Judov?

15.10

Vedel je, da je zaradi zavisti, da so se véliki duhovniki dostavi.

15.11

Véliki duhovniki pa preselili ljudi, ki Pilat raje izpusti Baraba.

15.12

Pilat je odgovoril in jim reče: Kaj se bo torej vi, da bom naredil njemu koga vi pokličete kralj Judov?

15.13

Spet so zavpili, križaj ga!

15.14

Pilat jim je rekel, kaj se je vendar hudega storil? In so zavpili več: ga, križaj ga!

15.15

Pilat, ki želijo zadovoljiti množice, izpusti Baraba z njimi; in ko scourged Jezusa, je podal mu bo križan.

15.16

In vojaki ga odvedli v sodišču, to je, v dvorani, in skupaj celoten pas.

15.17

Oni oblekli ga v škrlat, mu jo dali na glavo krono iz trnja, ki so prepleteni.

15.18

Potem so se začeli, da ga pozdravljajo: Živjo, judovski kralj!

15.19

Oni udaril po glavi s trstom, in pljuvali nanj, in priklonila njihova kolena ga častili.

15.20

Potem ko so ga zasmehovali, so mu odvzeli vijolični in dal svoje obleke in ga odvedli, da bi ga križali.

15.21

So ga prisilili, da nosijo Jezusa « prečkati mimoidočega, ki prihaja iz države, Simona iz Cirene, očeta Aleksandra in Rufus,

15.22

in ga prinesel na kraju, imenovanem Golgota, kar pomeni Kraj lobanje.

15.23

Dali so mu piti vina, pomešane z miro, vendar ga ni vzel.

15.24

Oni križan ga in ločila njegova oblačila, litje veliko odločiti, kaj bi morala vsaka traja.

15.25

Bila je tretja ura, in so ga križali.

15.26

Napis z navedbo predmeta obtožbe zoper njega glasi: kralj Judov.

15.27

Z njim so križali dva razbojnika, enega na njegovi desni in eden na svojo levo.

15.28

S tem je bil izpolnjen, kaj pravi Sveto pismo: Bil je oštevilčena z kršiteljev.

15.29

Opravil ga sramotijo ​​njim, objesten svoje glave, in rekel: Hej! Vi, ki uniči tempelj in ga gradijo v treh dneh,

15.30

shranite sebe in prišel dol s križa!

15.31

Véliki duhovniki s pismouki in jih zasmehovali, govoreč Druge je rešil, sam ne more rešiti!

15.32

Naj Kristus Kralj Izraelov spustimo zdaj s križa, da bomo videli in smo mislili! Tisti, ki so se križali z njim ga sramotijo.

15.33

Šesta ura je prišla, je bila tema po vsej zemlji do devete ure.

15.34

In ob deveti uri je Jezus zaklical z močnim glasom: Eloi, Eloi, lama sabachthani? kar pomeni, Moj Bog, moj Bog, zakaj si me zapustil?

15.35

Nekateri od tistih, ki so bili tam ga slišal, je rekel: Glej, kliče Elija.

15.36

In eden od njih tekel in napolnjena gobo s kisom, in ima trst in mu dajal piti, rekoč: Pustite, poglejmo, ali bo prišel Elija, da ga sneli.

15.37

Jezus pa je zaklical z močnim krikom in dihali.

15.38

Zagrinjalo v templju se je pretrgalo na dvoje od vrha do dna.

15.39

Stotnik, ki je stal mu je obrnjen, videl, da je poteklo na ta način, je dejal: Resnično, ta človek je bil Božji Sin.

15.40

Tam so bili tudi ženske gledajo od daleč. Med njimi so bile Marija Magdalena, Marija, mati Jacques manj in Jozéja, in Salome;

15.41

ki mu je sledil in ko je bil v Galileji, in mnogi drugi, ki so prišli z njim v Jeruzalem.

15.42

Večer je prišel, ker je bila priprava, to je, dan pred soboto –

15.43

Jožef iz Arimateje, častni svetovalec, ki je tudi sam bil čakajo za Božje kraljestvo. Je pogumno k Pilatu in hrepenel Jezusovo telo.

15.44

Pilat čudil, da je mrtev, tako kmalu; mu stotnika in ga vprašal, če je bil dolgo mrtev.

15.45

Če pa stotnik, je dal truplo Jožefu.

15.46

In je kupil kos platna, vzel Jezusa s križa, ga zaviti v platno, in ga položili v grob rez od rocka. Potem se je povaljal kamen proti vhodu v grob.

15.47

Marija Magdalena in Marija, mati Jožef zagledal, kjer je bil položen.

Mark 16

16.1

In ko je bila sobota mimo, Marija Magdalena, Marija, mati Jacques, in Salome kupil začimbe, zato pridite in ga mazilil.

16.2

Prvi dan v tednu, so prišli h grobu, v dopoldanskem času, saj je ne le povečala.

16,3

In so rekli med seboj: Kdo nam se odvali kamen od vrat na grobu?

16,4

In gledal, so videli, da je kamen, ki je bila zelo velika, je bil odvaljen.

16,5

In vstopajo v grob, so videli mladeniča sedi na desni strani, oblečen v belo haljo, in so bili presenečeni.

16.6

Rekel jim je: Nikar se ne prestraši; iščeš Jezusa iz Nazareta, ki je bil križan; on je vstal, je ni tukaj; Evo kraj, kjer so ga položili.

16,7

Toda pojdite, povejte njegovim učencem in Petru, da gre pred vami v Galilejo; tam se vi ga videl, kot ti je povedal.

16,8

In sta šla ven in pobegnil iz groba. Strah in grozo imel; in jim rekel ničesar nikomur, ker so se bali.

16,9

Jezus je vstal zgodaj prvi dan v tednu, se je najprej prikazal Mariji Magdaleni, iz katere je bil vržen sedem demonov.

16.10

Odšla je in povedal, tisti, ki so bili z njim, kot so žalovali in jokali.

16.11

Ko so slišali, da je bil živ, in ona je videla, niso verjeli.

16.12

Po tem se je pojavil v drugi obliki, dve izmed njih, ki so bili na cesti dogaja v državi.

16.13

Vrnili so se in povedal drugim, ki menijo, da jim ne.

16.14

Nato se je pojavil reče enajstih saj so na meso; in jih upbraided z njihovo nevero in trdosrčnost, ker niso verjeli tistim, ki so ga videli naraslo.

16.15

Nato jim je rekel:, Pojdite po vsem svetu in oznanite evangelij vsemu stvarstvu.

16.16

Kdor veruje in je krščen, bo rešen, vendar on ne verjame preklet.

16.17

In ti znaki bodo spremljale tiste, ki verjamejo: V mojem imenu bodo izganjali demone; govorijo z novimi jeziki;

16.18

Sprejmejo do kače; če bodo kaj strupenega izpili, jim ne boli; jih določi roke na bolne in bolne bo ozdravljen.

16.19

Potem ko je Gospod govoril z njimi, je bila sprejeta v nebo, in sedel na Božji desnici.

16.20

In so šli tja, in pridigal povsod. Gospod je z njimi sodeloval ter besedo potrjeval z znaki po.

 

Gospod z vami v vašem življenju in v vaših srcih.

Victor

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.