Mbretërimit të Jezusit – KRISHTI po vjen!

armëve

 

Jezu Krishti është në derë, pas dy mijë vjet pritjeje, ne gjejmë se profecitë heralding kthimin e tij janë plotësuar në brezin tonë që prej May 14 1948.

Kjo është data e krijimit të Shtetit të Izraelit, i cili shënoi fillimin e kthimit të popullit hebre në Izrael në vendin e paraardhësve të tyre.

Në vitin e shtatëdhjetë përputhje me me një profeci të Jezu Krishtit, tempulli i Jeruzalemit u shkatërrua dhe hebrenjtë të shpërndara në mbarë botën deri në fund të kohës.

 

Në këtë mënyrë krijimin e shtetit të Izraelit ishte shenja e parë biblike e herë në fund!

.

Ne do të shohim në këtë artikull pasojat për njerëzimin e ad dhe kthimin e Jezu Krishtit në Tokë.

.

I DEKLARATA

Çfarë herë ne jetojmë!

Ne e shohim botën si kornizë tonë të referencës dhe vetë shkallën tonë të vlerave.

 

Ashtu si të gjithë ne, shkalla ime e vlerave mori formë gradualisht pas lindjes sime.

 

Është në Portugali 17 qershor 1952 rreth Lisbonë kam ardhur në botë.

 

Kur isha pesë prindërit e mi emigruan në Francë, ku unë u rrita dhe jeta ime u zhvilluar kuadrin e mia të referimit.

 

E dija herë të flokëve qymyr druri, shtëpitë e larë, rroba washers, llambat dhe madje edhe një stacion radio me kristal, të bërë nga babai im.

 

Kështu që unë u rrit me revolucionin teknologjik dhe monitorimin e zhvillimit të tij.

 

Kur prindërit e mi në fillim të viteve ’60 bleu tanë të parë televizivellambat  ‘bardh e zi’ , unë ju siguroj se në atë kohë kjo ishte një revolucion të vërtetë në shtëpitë e frëngjisht, dhe njerëzit ishin tashmë duke folur për kolonizuar hënën !

 

Unë kam parë që nga të pesëdhjetat, si ato të moshës sime dhe disa të vjetër, të gjitha ndryshimet e jetës, teknologjisë, por edhe të shoqërisë.

 

Kjo është përveç në atë kohë (50 vjet) se teknologjia ka marrë një hap gjigand me krijimin e kompjuterit të parë në vitin 1948.

 

(Për detaje shih artikullin tim):

MESAZH për të rinjtë në anën e pasme të Jezu Krishtit

 

Po, kam marrë pjesë në sa më shumë ky revolucion teknologji pabesueshme.

 

Por mjerisht këtij revolucioni teknologjik u parregulluar për dore me revolucionit vdesin dhe kompanitë, por edhe demografisë globale

 

Nga fundi i 40-të deri 70-së i rëndësishëm për kompaninë ishte që të sigurojë punë për të gjithë « burrat dhe gratë » në mënyrë që të gjithë të përfshirë në këtë evolucion kolektive dhe të domosdoshme të shoqërisë së pasluftës dhe paguan frytet e revolucioneve teknologjik, shpenzimet dhe shpenzimet astronomike e rindërtimit pas Luftës së Dytë Botërore.

 

Ishte epoka e tregton të vogla të tilla si autobus punching dhe biletat metro.

 

Rritja demografike duke ndihmuar kompania shumëzuar krijimin e vendeve të punës për të gjithë për të marrë pjesë në përpjekjet kolektive për të përfituar nga zhvillimet teknologjike.

 

Bankat ka pasur një rol shumë të rëndësishëm në financimin e projekteve industriale dhe individuale.

 

Unë madje do të thoja se pa bankave, shumë projekte teknologjike dhe industriale e asaj kohe do të kishte mbetur në fazën e draftit.

 

Këto vite të « punësimit të plotë » 30 lavdishme quajtur ishin të njohur edhe në Francë nga parullën « Metro-Boulot-Dodo »

 

Në të vërtetë ky marshim shfrenuar e teknologjisë më në fund peshonte rëndë në familje, si burra dhe gra punuan.

 

Punësimi i përhapur i grave ishte ndër pasojat e tjera të krijimit të një përçarje e shprehive dhe zakoneve të shoqërisë.

 

Mjerisht, Shumë çifte të ndara nga puna përfundimisht divorcuar.

 

Ky fenomen çoi me kalimin e kohës një refuzim i ri për martesë, madje edhe për edukimin fetar (katekizëm)

 

Fëmijët u largua për veten e tyre pastaj shpesh disa orë në ditë ishin pre e kështu të lehtë për perverts dhe nuk ishin në gjendje për të marrë edukimin e prindërve dhe familjes se korniza e nevojshme për ruajtjen e kuadrit të referencës së vlerave të familjes, fetare , sociale dhe transmetohet shoqëror në pjesën më të madhe nga ana e familjeve dhe organizatave kishtare mbi brezat.

 

 Revolucioni teknologjik ishte kështu në fund të fundit një çmim dhe se çmimi ishte shkatërrimi i familjes dhe i mësimit katolik!

 

Gjithkush mund të shihni sot dëmtimin e familjes dhe mësimdhënies katolike.

 

Disa të rinj në periferi të qyteteve të mëdha besoj se Jezu Krishti është emri i një futbollist profesionist !!!

 

Kjo është parë në Perëndim se revolucioni teknologjik ka filluar, zhvilluar dhe përhapur. Pastaj më vonë ai është në Azi që ka vazhduar.

 

Shumë vende mbeti për një sërë arsyesh jashtë këtij zhvillimi teknologjik veçanërisht në Afrikë dhe në Lindjen, por edhe në disa vende në veri të planetit që ishin nën dominimin e ish-Bashkimit Sovjetik.

 

Ne e shohim sot se ajo është në këto vende qu’affluent këto të panumërta « emigrantët » duke shpresuar për të gjetur një jetë më të mirë në vendet perëndimore quajtur avancuar teknologjikisht.

 

Disa emigrantë në rrjedhjet e tyre vdesin në rrugët e eksodit dhe të tjerët mbyt në Mesdhe.

 

Shumë mbijetuar eksodin vazhdojnë të mbijetojnë disa vjet në Perëndim në mjerim ose në shumë të pasigurt.

 

Dhe ky është vendi ku pjesa e dytë e çmimit të paguar për të revolucionit teknologjik.

 

Njerëzit në vendet që kanë qenë lënë në margjinat e këtij revolucioni teknologjik nuk janë në gjendje të zhvillohet dhe të jetojnë në mjerim të madh, pavarësisht nga pasuria e shfrytëzimit të tokës dhe bodrumet e vendit të tyre nga të tjerët të cilët të marrë fitime me shpenzimet e tyre.

 

Më shumë aventureske të largohet nga këto vende dhe nganjëherë shkojnë me gratë dhe fëmijët në rrugë sidomos në Evropë në kërkim të një bote më të mirë.

 

Ata të cilët nuk janë vrarë në rrugë shpesh përballen me plaçkitje dhe dhunë në rrugët e eksodit.

 

Jetët e tyre të reja janë bërë shpesh nga mjerimi, vështirësitë dhe pasigurinë.

 

Në histori, të gjitha përparimet teknologjike kanë marrë disa kohë përpara se të bëjnë një fitim të përgjithësuar për të njerëzimit.

 

Ky ishte rasti gjatë revolucionit industrial në 19 -të shekulli i cili krijoi fillimisht një shumë të papunësisë dhe mjerimit para duke krijuar miliona vende pune.

 

Por brezi ynë po përballet me një problem të madh që na pengon që të ecnin përpara dhe të nxjerrë një përfitim të mjaftueshëm të përgjithshme për të gjithë njerëzimin dhe madje edhe të ndihmuar ata në nevojë.

 

Kjo është « tradhti » e   « Disa nga politikanët tanë »,  të cilët kanë premtuar gjatë zgjedhjeve të tyre, për të mbrojtur veten,   (ne njerëzit) për të udhëhequr dhe menaxhuar kombet tona .

Përfshirja e një njeriu në Francë

 »  Valéry Giscard d’Estaing   »

Të cilat, 3 janar 1973, kur ai ishte President i Republikës së Francës ka miratuar një ligj që kërkon nga shteti për të marrë hua nga bankat në tregun ndërkombëtar në vend të huamarrjes nga francezët dhe Bankës së Francës.

 

Pronarët e bankave të mëdha botërore pastaj u bënë mjeshtra e botës dhe kanë leje.

 

Ata vënë duart në paratë e shteteve dhe popujve dhe ata të gjithë na detyruar për të hapur llogari bankare.

 

Pagat, me ligj, u prandaj paguar me çek dhe pastaj transfertat bankare.

 

Bankat u ndal një herë të jetë e dobishme për shoqërinë për t’u bërë e domosdoshme për njerëzimin.

 

Ata kanë bërë pagesën e vërtetë dhe agjencitë e mbledhjes duke marrë në miratimin e një përqindje të konsiderueshme të çdo transaksioni, si dhe akuzat bankare, akuza bankare, tarifat e menaxhimit dhe tarifat e tjera.

 

Bankat nuk kishin një qëllimi ishte për të bërë një fitim më të madhe dhe me të gjitha mjetet!

 

Jo vetëm shteti në borxh, por edhe qytetarët individualë u shantazhuar nga bankat.

 

Ky ishte rasti në Francë, por edhe në shumicën e vendeve të botës.

 

Pronarët e bankave të mëdha ndërkombëtare janë bërë zotërit e botës kanë bërë duke hequr Kombeve  »  standard ari  «  dhe nuk ka për të mbajtur, siç parashikohet me ligj, një sasi ari në lidhje me paratë zbuloi se ato lejohen.

 

Duke qenë borxhe dhe për këtë arsye parregulluar në një nxitojnë çmendur dhe kërkim furishëm për fitime të egër, edhe në krijimin dhe marketingun e produkteve bankare « toksike » (rreziqet e mbuluara vështirë fitimprurëse dhe të fortë).

.

Prandaj, shumë banka kanë vrapoi drejt humbjet që rezultojnë mjerisht me ta në vjeshtë të 29 shtator 2008 mijëra investitorë dhe vënë miliona familje në rrugë, në varfëri dhe mjerim.

 

Ata të cilët nuk kanë qenë të detyruar të mbyllin dyert e tyre u shpëtuan nga thjesht kontabilitetit në mënyrë për të fshehur dështimet e tyre dhe gërmadhat e tyre.

 »  Valéry Giscard d’Estaing   »

VGE

I njohur me inicialet e tij VGE

Ligji i 3 janar 1973 është duke shkaktuar

e të gjithë borxhit tonë shtetëror.

 

Borxhet e shtetit, private dhe bankare akumuluar nga viti në vit që nga viti 1973 për të arritur thellësitë të tilla që ata kanë bërë të pamundur për të shlyer dhe ata na pengojë të zhvillohen ndryshe nga borxh i ri.

 

Njeriu është bërë Frëngjisht pa e kuptuar një rob të kohëve moderne.

 

Në vitin 2015 këto janë shumë e shumë njerëz në tokë që janë bërë me robërit e borxhit të kohëve moderne.

 

Mjerimi dhe pasiguria kanë bërë shumë familje të përditshme në të gjithë botën.

 

Pyetja që ne mund të pyesim veten është se si dhe në cilin drejtim do të zhvillohet situata!

 

Popullsia e botës ishte dy miliardë 500.000.000 në vitin 1950.

Ajo tani është në vitin 2015 për më shumë se shtatë miliardë njerëz.

Popullsia e botës është trefishuar pothuajse në vetëm 63 vjet!

 

Nëse do të kishim këto probleme të borxhit dhe demografike, ne mund të me kohë të ndrequr situatën dhe për të vazhduar evolucionin tonë shoqëror.

 

Por mjerisht gjërat janë shumë më komplekse!

 

Popullsia e më globale dhe më të lartë duhet të krijojë edhe tregton punë të vogla të tilla si autobus dhe metro bileta si punching në vitet ’60 në mënyrë që çdo familje mund të jetojnë në dinjitet dhe të marrin pjesë në përpjekjet kolektive .

 

Ajo është roli i udhëheqësve tanë botërorë në krye të shteteve për të zbatuar politikat dhe mjetet e nevojshme për të ndryshuar shoqërinë tonë.

 

Por ajo që bënë ata dhe çfarë bëjnë ata?

 

Ata besohet jetën tonë, ekonomitë tona dhe të ardhmen tonë të bankave, të cilat ishin të shkatërruara nga iluzionet e madhështisë dhe nuk ekzistojnë më që nga viti 2008, pas rrëzimit të Nju Jorkut vetëm nga dokumentet që të shtyjë lojë pjekuria dhe rënia përfundimtare e falimentimit!

 

Por e keqja është se për të mundësuar funksionimin e bankave publike dhe private, të cilat janë të shkatërruara pothuajse të gjitha, bankat qendrore të lëshuar sasi astronomike të kartëmonedhave « Virtual » të japin hua për bankat nga shkrimet e lojrave kundër Shumë borxhit bankës « Toxic »,  që bankat qendrore ranë dakord për të depozitimit.

 

Si bankat nuk janë më të besueshëm për kredi depozita bilancet e bankave shtetërore, dhe stacionet private kanë bërë tashmë i pashmangshëm në afat të shkurtër!

 

Guess kush do të paraqitet faturën …!

 

Në pritje të kësaj vjeshtë të fundit, bankat rrjedh gjak deri në vdekje të gjithë klientët (të pasura dhe të varfra).

 

Në vend të punës pronarët kanë vetëm një fjalë « Ekonomisë » dhe sigurisht që është duke zvogëluar borderotë ata e kuptojnë kursimet.

 

Është ky brez që është duke u bërë më të rëndësishme në historinë e njerëzimit; të cilët më kanë nevojë për ndihmën e bankave për të financuar një maksimum prej projekteve industriale dhe personale, për të kapërcyer këtë rritje në demografia globale, si bankat sillen Raptors gjakderdhjes kërkoj përfitimin vetëm të menjëhershëm për shërohen të holla të mjaftueshme për të vonuar rënien e tyre dhe paraqitjen e falimentimit.

 

Si gjithmonë kur gjërat shkojnë keq, përçarjes janë në rritje në mes të burrave dhe midis shteteve.

 

Këto janë pastaj dhunë dhe luftëra të cilat zëvendësojnë dialogje dhe negociatat.

 

Kjo është ajo që ne shohim çdo ditë, veçanërisht në vendet e Afrikës, Lindjes dhe në veri të planetit që janë gjithashtu të njëjtët ata që nuk e kanë përjetuar zgjerimin teknologjik.

 

Është e qartë se shoqëria ekonomike, politike, sociale dhe globale është shumë kritike.

 

Ne jemi edhe në prag të një konflikti ushtarak globale!

 

Si asgjë nuk është e thjeshtë, të shtoni për të gjitha këto probleme, rritjen e fanatizmit dhe gatishmërinë e muslimanëve për të pushtuar dhe të kthyer botën në Islam, madje edhe me forcë islamike përfshirë terrorizmin apo butësisht me pjesëmarrjen e disa zyrtarët tanë të zgjedhur.

 

Dhe sikur kjo të mos ishte e mjaftueshme, ne gjejmë se bota filloi të na tregojë se ajo ekziston dhe ajo e bën atë që ajo e dëshiron! Për fat të keq në kurriz tonë!

 

Shirat e rrëmbyer, i hollë, Zjarret, stuhitë, ciklonet, uraganet, tsunami, tërmetet dhe klima shqetëson çdo ditë grevë botën me forcë, fuqi dhe shkallë të madhe për disa vjet.

 

Dhe sikur natyra të kërkuar për të tërhequr vëmendjen tonë, ne shohim se çdo vit miliona peshq, zogj, kafshë të egra dhe blegtorale vdes papritmas për asnjë arsye të njohur që nga viti 2008.

 

E gjithë kjo është një realitet formuar një zinxhir të pavarur të fakteve, konkrete, reale dhe faktike!

 

Para realitet të tillë apokaliptike ne duhet së pari të pranojmë atë si një realitet shumë të rëndë, por të thjeshtë të fakteve natyrore.

 

Por ne gjithashtu duhet ndershmërinë intelektuale të shohim nëse ka një lidhje dhe një pikë e përbashkët për të gjitha këtyre të këqijave të cilat e mundojnë njerëzimin me forcë çdo ditë.

 

Dhe këtu ne zbulojmë se ajo është në Bibël që është lidhja e vetme dhe të përbashkët për të gjitha këto fatkeqësi të pranishëm të njerëzimit.

 

Këto thekson, të vështira dhe unike për njerëzimin që ne jetojmë, jemi tërësisht në përputhje me profecitë biblike në lidhje me periudhën e njohur:   « Fundin e Kohës »,  që njofton për brezin e do të marrë pjesë, ajo do të shohim kthimin e Jezu Krishtit Mbretërimi i tij mijë-vjeçare në Tokë! 

 

 

Kjo tingëllon krejtësisht e mahnitshme dhe e pabesueshme!

Por,

Megjithatë, ky është realiteti i pastër dhe të thjeshtë!

 

Ne natyrisht që jetojmë në kohën tonë e herë në fund të reklamohen në Bibël!

 

Dëshmi II dhe pasojat e përfundimit të kohës.

herë fund

 

Me kalimin e kohës e pashë zhvillimet negative të kompanisë sonë në vitin 2008, pas rrëzimit të tregut të aksioneve në Nju Jork, unë jam i interesuar në pse dhe se si të gjitha fatkeqësitë të cilat jetojmë dhe të përkeqësuar që nga lindja .

 

Çdo analizë e kam bërë të gjendjes së përgjithshme që po të mbysin njerëzimin, kam ardhur në të njëjtin përfundim në vazhdimësi.

 

Gjithashtu qu’inimaginable papritur për të vdekshmëve të zakonshëm konkluzioni im ishte, ajo që dija e fesë dhe pas inspektimeve të shumta në Bibël, ne sigurisht jetuar herë me vonesë biblike njoftuar kthimin e Jezu Krishtit!

 

Ajo ishte e mahnitshme dhe kështu që unë kontrolluar prova të pakundërshtueshme.

 

E pra unë kam për të shkuar në prova dhe për të gjetur se prova ishte flagrant, dhe të pakundërshtueshme shumë.

Ajo ndryshoi jetën time!

 

Të ballafaquar me siguri të tillë, prioritetet e jetës janë shfaqur ndryshe për mua.

 

Shih artikullin tim mbi shenjat:

E fundit tre SHENJAT E kthimin e Jezu Krishtit në tokë!

 

Prioriteti kryesor ishte duke u për të ndarë me të sa më shumë në Tokë këtë mesazh nga qielli që profecitë e vërtetë ne njoftoi kthimin në lavdinë e Krishtit biri i vetëm i Perëndisë pritur nga të gjithë të krishterët për dy mijë vjet për të sunduar Bota për një mijë vjet deri fundi i botës.

 

Në kushtet e inventarit, jo të plota, shenjat biblike dhe profecitë heralding kthimin e Zotit tonë Jezu Krisht, unë ju ftoj të lexoni blogun eDaniel Bariut i cili bëri një punë të shquar.

 

Ne konstatojmë me disa habi se të gjitha profecitë biblike dhe shenjat, njoftuar kthimin e tij janë përmbushur në brezin tonë!

 

Shuma e shenjave biblike dhe profecitë (më shumë se pesëdhjetë e rëndësishme) njoftuar kthimin e Jezu Krishtit, të kryera gjatë brezit tonë si një seri e provave të pakundërshtueshme.

 

Për të njohur dhe kuptuar rëndësishme e kthimit të Jezu Krishtit në Tokë, ajo duhet të fillojë duke objektiviteti dhe sinqeriteti të kuptojnë dhe pranojnë se qytetërimi ynë i tërë është i bazuar dhe i themeluar në Jezu Krisht.

 

Duke ndjekur shembullin e kalendarit botës që është i bazuar në lindjen e Jezu Krishtit, ne jemi në vitin 2015 në mënyrë që dy mijë vitin e pesëmbëdhjetë pas lindjes së Jezu Krishtit.

 

Ky njeri « Jezusi » i lindur në një stallë në dimër që nuk ka ngrohje sesa që gjenerohen nga prindërit e tij dhe nga kafshët që ishin të pranishëm, ka mbi tre viteve të fundit të jetës së tij, 30-33 vjet predikohet se ai ishte Mesia shpallur në Bibël (vullnetin e parë).

 

Ai kishte me vete gjatë tre viteve të tij të predikimit Dymbëdhjetë Apostujt ai mësoi.

 

Ky njeri i përulur, predikuar mbretërinë e Perëndisë, ai bëri mrekulli, eci mbi ujë, shëroi të sëmurët dhe ka ngritur edhe të vdekurit (Lazare).

 

Ai gjithashtu shumëzuar mrekullisht bukë dhe peshk për të ushqyer turmat që erdhi për të dëgjuar predikimet e tij.

 

Ky njeri i cili predikoi falje dhe dashuri, u arrestua, poshtëruar, fyer, tallur, u torturua dhe në fund u kryqëzua në Kalvar mes dy hajdutë!

 

Por ky njeri « Jezusi » nuk ishte një njeri si të tjerët, ai ishte biri i vetëm i Perëndisë dhe u kthye në jetë në agim të ditës së tretë të fundit të varrit, duke demonstruar apostujt e tij dhe mbi pesëqind njerëz që me anë të tij, birit të Perëndisë, çdo njeri mund të ketë jetë të përjetshme, për të biri i vetëm i Perëndisë kishte rënë dakord që të kalojë nëpër vdekje për faljen e mëkateve tona.

 

Para se të kthehej tek Ati, Jezu Krishti premtoi se do të kthehet në fund të kohës për të marrë kishën e tij (pasuesit e tij të cilët janë të shpëtuar me anë të hirit të Tij) dhe pastaj të kthehen të mbretërojë në tokë për një mijë vjet për të shpëtuar nga meritë para Gjykimi kaluar ata që kanë mbijetuar ditën e zemërimit të Perëndisë.

 

Perëndia është formale. Asgjë e papastër nuk mund të hyjë në mbretërinë e qiejve dhe të jetojnë përgjithmonë.

 

Njeriu duke qenë bartës i mëkatit origjinal është në fakt tashmë destinuar që në lindje.

 

Por Jezus Krishti me anë të sakrificës së Tij na ka justifikuar përpara Perëndisë Atit të tij dhe për këtë arsye ne mund të ruhen dhe të hyjë në mbretërinë e qiejve me hirin e Zotit tonë Jezu Krisht.

 

Pra, ne të gjithë mund të me anë të dashurisë së Jezu Krishtit pa qasje merita në mbretërinë e qiejve.

 

Kjo mundemi edhe tani sepse nën janë në gjendje të hirit të dhënë nga Jezu Krishti.

 

Vetëm ne të përfitojnë nga kjo gjendje e hirit të Jezu Krishtit, për t’u pagëzuar, për të kërkuar falje Perëndisë për të gjitha mëkatet tona, të pendohemi për prapësitë tona dhe të shpjegoj jetën tonë para duke i dhënë fund shtetit i Grace.

 

Kjo gjendje e hirit do të përfundojë në momentin e largimit të anëtarëve të kishës formuar nga të gjithë ata që kanë ardhur te Krishti.

 

Ungjilli i Mateut kapitulli 24 vargjet nr 31, 40, 41

 

31 Ai do t’i dërgojë engjëjt e vet me tinguj të fuqishëm borie, dhe ata do t’i mbledhin të zgjedhurit e tij nga të katër erërat, nga një skaj i qiellit te tjetri.

40 Dy gra do të bluajnë në mulli, një do të merret dhe lihet

41 Atëherë dy do të jenë në arë, një do të merret dhe lihet;

 

Në Ungjillin e Mateut kapitulli 24 vargu 33 dhe 34, Bibla gjithashtu thotë

 

Link:

Fundi Koha

 

Në mënyrë të ngjashme, kur t’i shihni të gjitha këto gjëra, ta dini se Biri i njeriut është afër, madje te dera.

Unë ju them të vërtetën, ky brez nuk do të kalojë, derisa e gjithë kjo të ketë.

 

Që ne të jetojmë në fundin e kohës nga përmbushja e profecive apokaliptike dhe shenjave, kështu që para se në fund të këtij brezi, Jezu Krishti do të kthehet në Tokë.

 

Kjo është një siguri!

 

Pyetja e vetme që mbetet pa përgjigje është dita dhe koha e këtij kthimit, pasi Bibla thotë se vetëm Zoti e di ata.

 

Çfarë është gjithashtu e qartë në këtë kapitull të njëjtë 24 të Ungjillit të Mateut, në vargun 36

Sa për ditë dhe për atë orë, askush s’e di, as engjëjt e qiejve, as Biri, por vetëm Ati.

 

Duhet të theksohet se vargjet e mëposhtme thonë se kthimi i Jezu Krishtit do të papritur.

 

Ndërsa është e rëndësishme tani për të ardhur te Krishti është sepse ne mund të shpëtohemi me anë të hirit të dhënë edhe për një kohë të shkurtër me anë të Jezu Krishtit, dhe për këtë arsye në këtë mënyrë përfitojnë drejtpërdrejt nga jeta e përjetshme pa parë vdekjen.

 

Pas largimit të anëtarëve të kishës së tij, ata që mbeten dhe të cilët do të ruhen nga meritë do të jetë i gjatë mijëvjeçarit (jeta i drejtë, i përulur dhe pa mëkat …!)

 

Por ata së pari do të duhet të kalojnë nëpër të gjithë periudhës së ditën e zemërimit të Perëndisë, e cila do të vazhdojë pas rrëmbimit në qiell e kishës dhe të kalojë përmes vdekjes para se të bëhet jetë të përjetshme.

 

Por e keqja është se, si ne jemi në fundin e kohës, ata që nuk janë të shpëtuar dhe të cilat do të vdesë mund të dënohet drejtpërdrejt në ferr për përjetësi.

Pendohuni tani!

.

Zgjedhja është e juaja, Perëndia na ka dhënë gjithçka « spontane » dhe për këtë arsye të gjithë kanë këtë dhuratë të mrekullueshme « Jeta », si ai dëshiron.

 

Por mos harroni se Përjetësia është i Perëndisë dhe nëse ju refuzoni këtë dorën e shtrirë të Jezu Krishtit, ju nuk mund të hyjë në mbretërinë e qiejve me hirin ai na jep edhe për një periudhë të vogël të kohës.

 

III Gatishmëria e kthimit të Jezu Krishtit

  prev_bg_4

Koha e korrjes po vjen!

Duke pasur parasysh ngjarjet aktuale dhe arritjet e profecive biblike dhe shenjat, kthimi i Krishtit është i pashmangshëm.

 

Unë ju ftoj të lexoni artikullin tim:

KOHA luftë midis Jezu Krishtit dhe Luciferi në drejtësinë e Perëndisë

 

Ne e dimë nga Bibla që ky kthim do të jetë në vështirësi ekonomike dhe dhimbjet e lindjes. (luftërat, fatkeqësitë, dhuna dhe imoraliteti)

 

1 Thesalonikasve 5: 3 Sepse kur njerëzit do të thonë: Paqe dhe siguri;Pastaj shkatërrimi i papritur vjen mbi ta, ashtu si dhembjet e punës mbi një grua shtatzënë, dhe ata nuk do të shpëtojë .

John 16: 21 Kur një grua lind, ka dhembje, sepse i erdhi ora; Por kur ajo ka lindur fëmijën, nuk kujton më ankthin prej gëzimit që ajo ka një njeri është i lindur në botë.

 

Ajo do të ketë ikur askush se që nga 29 shtator 2008 njerëzimi jeton në një gjendje të krizës ekonomike dhe shkatërrim globale.

 

Sa më afër që ne të merrni kthimin e Jezu Krishtit dhe ankthet dhe vështirësitë janë të ndritshme dhe të mëdha. Dhe kjo është ajo që ne shohim në të përditshme tonë gradualisht.

 

Ne jemi aktualisht dëshmitarë të një lufte të madhe që nga mars 2012 East mjetet e udhëhequr nga fanatikë islamikë që përndjekin dhe vrasin ata që i kundërshtojnë ata dhe masakruan shumë të krishterë për të kaluar.

 

Mesatare Lindja është ndezur! 

.

Në Afrikë, shumë njerëz janë të përndjekur dhe masakruar nga islamistët fanatikë.

 

Shumë familje janë vrarë nga ata islamistët çmendur që janë shërbëtorë të vërtetë barbare të Luciferi.

 

Shumë vende perëndimore të përfshira (ad-free) në luftën kundër fanatik Islamizmi si në Afrikë dhe Lindjen e Mesme.

 

Sipas analizave tim e në fund të kohës, kjo luftë kundër islamizmit është ajo e Armagedonit kur Jezu Krishti do të vijë së shpejti për t’i dhënë fund.

 

Shih artikullin tim:

Kthimin e Jezu Krishtit më 14 maj OSE 15 shtator 2015! Gjatë festës së borive

 

IV në fund të kohës së luftës

Xhihadist-Daesh

Kjo luftë u njoftua për ne në Bibël veçanërisht nga profetët:

 

Daniel 11

11:40 Dhe në atë kohë fund, mbreti i jugut do grevë kundër tij, dhe mbreti i veriut do të dalë kundër tij si një shakullimë, me qerre dhe kalorës dhe me shumë anije, dhe të hyjnë në vend përmbytje dhe do të kalojë;


11:41 ET do të vijë në vendin e lavdishëm dhe shumë vende do të bjerë;por këta do të shpëtojnë nga duart e tij: Edomi, Moabi dhe shefin e birit të Amonit.

 

Joel 3

Unë do të prodhojë shenja titanike në qiejt dhe mbi tokë: . në gjak, zjarr dhe shtëllunga tymi Dhe dielli do të erret dhe hëna do të bëhet gjakpara se të vijë dita e Zotit, në ditën e madhe . dhe e tmerrshme Atëherë tërë ata që e quan në Zotit do të shpëtohet [ b ] : sipas fjalëve të Zotit [ c ] , nuk do të jenë të mbijetuarit në malin Sion dhe në Jeruzalem [d ] , mbijetuarit që Zoti e quan [ d ] .

 

Kjo luftë e në fund të kohës duket të jetë filloi në mars 2012 me luftën në Siri, në të cilin rast 42 muaj më vonë, e cila është kohëzgjatja e sundimit të Antikrishtit, kthimin fizik të Jezu Krishtit në Tokë mund të mund të jetë rreth shtator 2015 .

 

Shih artikullin tim:

https://victorpicarra.wordpress.com/2015/02/12/a-la-fin-du-monde-la-terre-sera-detruite/

 

Libri i Zbulesës na tregon se do të ketë disa karaktere kryesore folës në fund të kohës.

 

Dragon është Satani, dy kafshë, një rritje nga deti, dhe shuma të tjera të Tokës, dhe profeti i rremë.

 

Shih artikullin:

http://www.bible-ouverte.ch/cours-formation-biblique/cours-credo-chapitre-5/1470-5-2-2-le-regne-de-lantichrist.html

 

Në dritën e lajmeve, ne shohim në Lindjen e Mesme, se është shteti islam që e bën luftë kundër shenjtorëve, dhe kjo është pjesë e botës myslimane që mbështet dhe financon IE  »  shtetin islamik « 

 

Muslimanët janë të ndarë në dy familje të mëdha shiitë   dhe sunitë dhe Alawites disa degë, Alevit, Druzët dhe Kharijites.

 

Të gjithë këta njerëz janë në luftë përgjithmonë dhe sidomos që nga vdekja e Muhamedit.

 

Në krye të  »  Shtetit Islamik «  është një nga kafshët, sigurisht ju e kuptoni se ai nuk do ta thërrasë emrin e tij të botës në kanalet televizive apo se ajo është një kafshë biblike.

 

Megjithatë ai që tërheq fijet e kësaj lufte në hijet është anti-Krishti.

 

Islamistët formuar ushtrinë e rremë profetit Muhamed , kryerjen krimet më të rënda dhe të masakruar të krishterët në emër të Kuranit, Hadithit dhe Allahu e saj.

 

V Kthimi fizik i Jezu Krishtit dhe të mijëvjeçarit

 l_a-de-Zbulimet-e-prapa-e-Jezu Krishti

 

Para kthimit të Jezu Krishtit duhet të prodhojë dy mrekulli të mëdha:

 

1 Thesalonikasve 4:14 – 15 – 16- 17-18 

 

14 Jezusi, ne besojmë, vdiq dhe u ringjall; gjithashtu, edhe ne besojmë, ata që kanë fjetur, Perëndia, me anë të Jezusit, të sjellë me vete.

 

15   Sepse fjala e Zotit, ne deklarojnë ju kjo: ne jetojmë, ne që jemi ende atje për ardhjen e Zotit, nuk do të parandaluar ato që janë në gjumë.

 

16 Në sinjal i dhënë nga zë kryeengjëlli dhe me borisë së Perëndisë, vetë Zoti do të zbresë nga qielli dhe ata që vdiqën në Krishtin do të ringjallen të parët.

 

17 Pastaj ne të cilat janë të gjallë dhe se ne jemi ende këtu, ne do të kapet në retë e qiellit, së bashku me ta, për të dalë përpara Zotit. Kështu do të jemi gjithmonë bashkë me Zotin.  
.
.
18 Prandaj të siguruar njëri-tjetrin me atë që sapo thashë.

 

1) Ringjallja e të vdekurve

     

Të vdekurit në Krishtin, dmth ata që kanë vdekur, por që kanë qenë të kidnapuar në qoftë se ata ishin gjallë do të ringjallen dhe do të hyni direkt në jetën e përjetshme.

 

2) Rrëmbimi i Kishës

 

Të gjithë ata që janë gjallë dhe që kanë ardhur te Krishti do të ruhen nga dashuria dhe hiri.

 

Së bashku me ata që janë ringjallur, ata do të jenë në një moment, në një shkelje syri, të përpunuara, Veshje një trup të përlëvduar dhe ata do të ngrihen së bashku për të dalë përpara Zotit në ajër.

 

Ata do të hyni direkt në jetën e përjetshme dhe që të marrë pjesë në dasmën e Qengjit do të jetë besëlidhje e përjetshme që Jezu Krishti do të jetë me anëtarët e kishës së tij.

 

Para kthimit të Jezu Krishtit duhet të prodhojnë « ditën » e zemërimit të Perëndisë.

 

Kjo periudhë nuk është e detyrueshme për një periudhë prej një dite.

 

Unë mendoj se periudha e njohur si dita e zemërimit të Perëndisë është e njëjtë si në fund të kohës manifestimit si lindja e dhimbjes më të gjallë çdo ditë se një ditë më parë.

 

Në të cilin rast, në prag të kthimit të Jezu Krishtit duhet të jetë dita kur zemërimi i Perëndisë do të shfaqet me më shumë forcë.

 

Një profeci përmend tri ditët e territ, kjo është ajo e Padre Pio , ata edhe mund të jenë tri ditët e fundit para kthimit fizik të Zotit tonë Jezu Krisht.

 

Pas tij Rrëmbimi do të marrë disa kohë (kohëzgjatjen panjohur që mund të shkojnë nga një disa momente për shtatë vjet).

 

Ne e dimë se Jezu Krishti në kthimin e tij do të ndalojë luftën e Armagedonit dhe ai do të gjykojë kombet dhe burrat.

 

Pas kthimit të jetës së Jezu Krishtit do të vazhdojë për ata të cilët kanë pasur një shans për të mbijetuar ditën e zemërimit të Perëndisë.

 

Nuk do të ketë ligje të reja dhe vlerat e reja!

 

Këto ndryshime do të ndodhin në një shkallë të njeriut.

 

Jezu Krishti nuk do të transformojë njeriun mrekullisht!

 

Jo se ai nuk mund ta përmbushur këtë feat, pasi ai ka bërë tashmë me ringjalljen e të vdekurve dhe transformimin e atyre që janë larguar, por thjesht sepse njeriu që do të jetojnë në mijëvjeçarin e do të vazhdojë të të mësojnë dhe të rriten në ritmin e tyre të njeriut të vdekshëm.

 

Megjithatë Jezus Krishti fizikisht duke qenë në Tokë do të ketë një efekt shumë të fortë mbi jetën dhe që i njeriut do të jetë më e gjatë.

 

Kombet e ndoshta duhet të qëndrojnë për të mundësuar ndryshimin dhe evoluimin e qetë e jetës njerëzore.

 

Kjo është një mijë vjet të ndryshimeve të vazhdueshme që presin njeriun në mbretërimit të Jezu Krishtit.

 

Unë tashmë kishte një të mirë pesëdhjetë vjet të zhvillimeve teknologjike dhe është e sigurt se majën e asaj që ne e njohim sot teknologji, do të shfaqet në një mijë vjet si avancuara si ne mund të duket një strall sot gdhendur nga njeriu prehistorik të jetë mjet i tij!

 

Teknologjia do të vazhdojë të bëjë disa gjigantë të mirë. Por evolucioni më i madh i njeriut do të jetë në fushën e të kuptuarit të jetës, të dashurisë dhe faljes.

 

Jeta, Dashuria dhe falja janë forcat e energjive krijuese që çojnë njeriun drejt kufijve të reja shkencore dhe shpirtërore.

 

Gjatë mbretërimit të Jezu Krishtit, jeta jonë do të vazhdojë ruajtur fuqinë e vullnetit të lirë, por në përputhje me rregullat dhe ligjet e reja të diktuara nga Jezu Krishti.

 

Njeriu do të jetojë më gjatë.

Një njëqind vjet një njeri është ende i ri!

 

Njeriu do të jetojnë shumë më gjatë, por vdekja megjithatë nuk do të fshihen ende.

 

Në jetën e tij të re nën mbretërimit të Jezu Krishtit njeriu do të vazhdojë të punojë, por qëllimi i kësaj pune do të jenë të ndryshme.

 

Kjo nuk do të jetë në kërkim për përfitim maksimal personale financiare nga ana e punës dhe të tregtisë që do të kërkohen, por dobia e punës dhe tregtisë për mirëqenien e njerëzimit dhe pasurimin personal dhe kolektiv përmes edukimit .

 

Kjo nuk ka ngjashmëri apo edhe nga distanca me kapitalizëm, komunizëm apo kolektivizmit.

 

Kompania e re do të jetë një shoqëri ndarjen nga Dashuria. Ajo do të zgjasë edhe mijë vjeçar mbretërimit të Jezu Krishtit.

 

Gjatë këtyre vdekjes mijë vjet do të vazhdojë të ekzistojë, sepse përjetësia do të fillojë vetëm pas gjykimit e fundit në fund të një mijë vjet.

 

Por ata që janë larguar para kthimit fizik të Jezu Krishtit, ata do të kenë fituar tashmë jetën e përjetshme dhe të mbretërojë për një mijë vjet me Krishtin.

 

Ata që kanë qenë të larguar do të vazhdojë të zhvillohet duke ndihmuar të tjerët.

 

Kjo është sipas Biblës dhe zbritjet e mi çfarë duhet të ndodhë me kthimin dhe mbretërimit të Jezu Krishtit.

 

Gjatë mijë viteve të mbretërimit të Jezu Krishtit në Tokë të gjithë mund të pastrojë dhe të evoluojnë.

 

Por, për shkak se nuk është një, por dhe është madhësia.

 

Një mijë vjet është një kohë e gjatë, por padyshim ajo do të jetë shumë e shkurtër për të ri të gjithë njerëzimit të kuptojnë dhe të pranojnë të mësimdhënies, vlerat dhe ligjet e Jezu Krishtit.

 

Bibla na tregon se në fund të mbretërimit të Jezu Krishtit, Satani do të zgjidhet dhe një herë do të bëjnë të pamundurën kombet dhe burrat.

 

Ajo do të ndjekë një konflikt përfundimtar globale që dikur do ta mposhtur Satanin.

 

Pastaj të ndërhyjë në gjykimin e fundit dhe Satani do të hedhin në Gehena me të gjithë ata që e kanë ndjekur.

 

VI Gjykimi i Fundit

skulpturë  

Vendimi përfundimtar, si emri sugjeron do të jetë gjykimi fundit Perëndia do të bëjë që njeriu të vdekshëm.

 

Të gjitha të vdekurit i të gjitha kohërave do të ringjallen dhe gjykohen me të gjithë të gjallët bazuar në veprimet e jetës së tyre.

 

Disa do të ruhen, jetofsh për jetë dhe do të hyjë në mbretërinë e qiejve, por të tjerët do të dënohet për përjetësinë në ferr.

 

Xhehennemi do të jetë një botë pa dashuri apo shpresës.

 

Sot ajo është ende e mundur për të shpëtuar nga dashuria dhe hiri i Jezu Krishtit.

 

Por nesër se çfarë do ajo?

 

Zgjidhni edhe në rrugën tuaj për shkak se jeta juaj e përjetshme do të jetë në varësi të asaj që ju vendosni sot.

 

VII e Re Toka

 65937784

 

Pas vendimi të fundit të cilën askush nuk e di se si do të zhvillohet në kohë, të gjithë ata që janë ruajtur nga veprat e mira të jetës së tyre do të udhëhiqet nga Jezu Krishti në një tokë të re nën një qiell të ri.

 

Dhe të gjithë ata që kanë qenë të dënuar nga Jezu Krishti për veprat e këqija të jetës së tyre të humbasë me Tokën tonë të mirë e vjetër është shkatërruar.

 

Ky është mësimi i Biblës për periudhën e tretë të jetës njerëzore që do të jetë mbretëria e Zotit tonë Jezu Krisht,

 

Periudha e parë ka qenë më e gjatë, ajo ishte jeta e njeriut para se të vijë e parë të Jezu Krishtit ka dy mijë vjet.

 

Vlen të përmendet se gjatë kësaj periudhe të parë Perëndia ndërhyri në jetën e njeriut të drejtpërdrejtë, pastaj me anë të engjëjve të tij dhe më pas me anë të profetëve të tij.

 

Periudha e dytë e jetës njerëzore është pjesa në mes të parë vjen dhe ardhjen e dytë të Jezu Krishtit.

 

Duhet të theksohet se gjatë këtyre dy mijë vjet (periudhë e dytë) nuk kishte ndërhyrje të drejtpërdrejtë nga Perëndia apo mesazhit të lëshuar nga engjëjt e tij as ndërhyrjen e drejtpërdrejtë e as Krishti, as profeti nga Perëndia; për Jezu Krishti për të na ndihmuar në mungesë të tij na dërgoiFrymën e Shenjtë  të Perëndisë të çon dhe ndihmon të gjithë ata që vinin tek ai me anë të pagëzimit.

 

Vetëm Virgjëra Mari paraqitjet e ka bërë dhe mrekullitë gjatë këtyre dy mijë vjet për të ringjallur besimin në kohë duke lejuar njeriun të kujtojmë se Jezu Krishti premtoi të kthehej dhe ai do të mbajë premtimin e tij kur vendoset nga Perëndia Atë.

 

Periudha e tretë është më e shkurtër, por do të jetë historia e njeriut më të rëndësishme për shkak se ajo do të transferojë në mes të jetës së vdekshme dhe jetës së përjetshme e njeriut.

 

Disa do të shkojnë në jetën e përjetshme në mbretërinë e qiejve dhe të tjera për përjetësinë në ferr.

 

Çfarë do të jetë jeta e njeriut pavdekshëm në mbretërinë e qiejve vetëm Perëndia e di.

 

Personalisht, besoj se Perëndia e krijoi njeriun në mënyrë që ai është vazhdimisht në ndryshim për shkak të asaj që përdorin krijimet pavdekshëm i Perëndisë, në qoftë se jo gjithmonë evoluojnë dhe pafund.

 

Njeriu bëhet një i pavdekshëm duke u bërë një qenie e pafundme!

 

Zgjedhja e të ardhmen tuaj tani ju duhet të bëni atë!

 

Ne kemi një mijë vjet para nesh përpara përfundimit dhe shkatërrimin e Tokës!

 

Siç kam thënë tashmë dhe të përsëritura shumë herë,

« Unë nuk jam profet »

kështu që unë mund të jetë i gabuar.

Kjo nuk do të jetë hera e parë!

 

Megjithatë, faktet tregojnë se profecitë janë plotësuar çdo ditë para syve tanë.

 

Unë ju ftoj për të shikuar këtë video Rabbi Ron Chaya në fundin e kohës

 

lidhje me versionin e plotë të video

http://www.leava.fr/cours-torah-judaisme/actualites/conflit-israelo-arabe/5775-annee-guerre.php

 

Vëllezër të dashur dhe motra në Krishtin, të bëheni edhe ushtarë dhe dëshmitarë të Krishtit të ringjallur.

Koha do të nxjerrë dhe unë lutem që ju të gjithë me mirësi e dini apo kujtojnë ekzistencën e këtij blog për të gjitha kontaktet tuaja në mënyrë që të gjithë mund të bëhen të vetëdijshëm për herë të veçanta të historisë njerëzore që tani jeton njerëzimin.

Blog Adresa

https://victorpicarra.wordpress.com/

sentinelle3

JEZU KRISHTI është mbreti im

. /; /.

Ju mund të drejtpërdrejt të përdorni të gjitha shkrimet e mia nga ky link.

http://wordpress.com/read/blog/id/10443259/

 

Unë nuk mund të përfundojë këtë artikull edhe pse kushtuar kohë për të Apokalipsit pa bashkëngjitur një kopje të librit të xhinse Apokalipsit.(Kopjuar në net)

 

Ditët e fundit do të jetë më e vështirë dhe pa ndihmën e Perëndisë, dashurinë e Jezu Krishtit dhe ndërmjetësimit të së Lumes Zojë, ajo do të jetë shumë e vështirë që të mos jepem në momentet e fundit.

 

Le të luten dhe luten përsëri dhe përsëri vëllezërit e mi të dashur dhe motra në Krishtin, në mënyrë që të përgatiten për kthimin e menjëhershme e Mbretit tonë të dashur, Jezu Krishtit, birit të vetëm të Perëndisë. 

 

Para se të lexuar librin e Apokalipsit duhet të ketë çelësat, sepse ky libër u vulos, si libri i Danielit, të kuptuarit njerëzor deri në fund të kohës.

.

Disa kyç:

 

Për të kuptuar vizionet e Gjonit ne duhet të kuptojmë se ai e pa kohën tonë me kornizën referuese të kohës së tij.

 

Në përshkrimin e karkaleca dhe me kuaj, ne mund të kuptojmë se përshkrimi i tij përputhet me helikopterë sulm.

 

Kur përshkruan tanket ne mund të kuptojmë se ata janë të tanke.

 

Kur flasim për shtatë kokat, ne mund të kuptojmë se sheh shtatë figura të presidentëve amerikanë në greenbacks (dollarë).

 

Kur flasim për imazhet që flasin, ne duhet të kuptojmë se kjo është televizion.

Dhe kështu me radhë …

.

Kjo është arsyeja pse libri u vulos për të kuptuar njeriun deri në fund të kohës që nga shekulli i nëntëmbëdhjetë askush nuk mund të kuptojnë që askush nuk e dinte se e helikopterëve të sulmit, tanke dhe të tjera pajisje moderne të luftës që do të ekzistojë në fund të kohës.

 

Ju do të shihni se ky libër tregon se ne jetojmë në epokën e vizioneve Jean.

.

Faleminderit për të gjithë lexuesit

Për WordPress faleminderit 

Ju falënderoj për të Google 

.

Përveç në raste të veçanta, ky artikull (pak kohë unë pranoj), do të jetë i fundit të paktën deri në shtator 2015, dhe ndoshta edhe në mënyrë të përhershme në qoftë se Perëndia dëshiron heqjen e kishës dhe kthimin e Zotit tonë Jezu Krisht Krishti të ndodhë para se atëherë.

Ju faleminderit të gjithëve dhe Zoti ju bekoftë.

Mirupafshim.

Shënim.

Një subjekt të peshoj pret pjesën e poshtme të nenit lexuesit.

Fitimtar

Angel me borisë

Apokalipsi 1

 

1.1

Zbulesa e Jezu Krishtit (Apokalipsi do të thotë Kur’ani) që Perëndia i dha atë për të treguar shërbëtorëve të tij gjërat që duhet të vijnë së shpejti, dhe ai e bëri atë të njohur duke dërguar engjëllin e tij, shërbëtorit të vet Gjon,

 

1.2

Kush dëshmova e fjalës së Perëndisë dhe dëshminë e Jezu Krishtit, çdo gjë që ai e pa.

 

1.3

Lum ai që lexon dhe ata që dëgjojnë fjalët e kësaj profecie, dhe për të mbajtur ato gjëra që janë shkruar në të: Për herë është afër.

 

1.4

Gjoni, shtatë kishave që janë në Azi: hir dhe paqe për ju nga ai që është dhe që ishte dhe që vjen, edhe nga të shtatë frymërat që janë përpara fronit të tij;

 

1.5

dhe nga Jezu Krishti dëshmitari besnik, i parëlinduri prej së vdekurish, dhe prijësi i mbretërve të dheut! Atij që na deshi dhe na lau nga mëkatet tona në gjakun e tij,

 

1.6

dhe na bëri mbretër dhe priftër për Perëndinë dhe Atin e tij e ka bërë, që të jetë i atij lavdi dhe pushtet në shekuj të shekujve! Amen!

 

1.7

Ja, ai vjen me retë. Dhe çdo sy do ta shohë, edhe ata që e tejshpuan; dhe të gjitha kombet e dheut do të vajtojnë për shkak të tij. Po. Amen!

 

1.8

Unë jam Alfa dhe Omega, thotë Zoti, Zoti, që është dhe që ishte dhe që vjen, i Plotfuqishmi.

 

1.9

Unë Gjoni, vëllai juaj dhe pjestar shokët në pikëllimin, në mbretërinë dhe në durimin e Jezu Krishtit, isha në ishullin që quhet Patmos, për fjalën e Perëndisë dhe dëshminë e Jezu Krishtit.

 

1.10

Isha në Frymë ditën e Zotit dhe dëgjova pas meje një zë të madh si një bori,

 

1.11

duke i thënë: Çfarë ju shihni, shkruaji në një libër dhe ua dërgo shtatë kishave që janë në Efes, Smyrna, Pergam, në Tiatirë, Sardë, në Filadelfi dhe në Laodice  ».

 

1.12

Unë u kthye për të parë se çfarë ishte zëri që më fliste. Dhe u kthye, pashë shtatë shandanëve prej ari,

 

1.13

dhe në mes të shtatë shandanëve, një të ngjashëm me një Bir njeriu, të veshur me një rrobe të gjatë dhe me një rrip të artë në gjoks.

 

1.14

Koka e tij dhe flokët e tij ishin të bardhë si lesh i bardhë, si bora, Sytë e tij ishin si flakë zjarri;

 

1.15

këmbët e tij ngjanin me bronz të kulluar, si të djegur në një furrë; Zëri i tij ishte si zhurma e shumë ujërave.

 

1.16

Ai kishte në dorën e tij të djathtë shtatë yje. Nga goja e tij dilte një shpatë e mprehtë me dy tehe; dhe fytyra e tij ishte si dielli që ndrin me forcën e tij.

 

1.17

Dhe kur e pashë, rashë para këmbëve të tij si i vdekur. Ai e vuri dorën e tij të djathtë mbi mua, duke thënë: Mos ki frikë!

 

1.18

Unë jam i pari dhe i fundit, edhe mbi të gjallët. Unë kam qenë i vdekur;dhe ja, jam i gjallë në shekuj të shekujve. Unë i kam çelësat e vdekjes e të Hadesit.

 

1.19

Shkruani gjërat që ke parë, dhe të cilat janë, dhe të cilat duhet të jetë tani e tutje;

 

1.20

misterin e të shtatë yjeve që pe në të djathtën time dhe të shtatë shandanëve prej ari. Të shtatë yjet janë engjëjt e shtatë kishave dhe të shtatë shandanët janë shtatë kishat.

 

Apokalipsi 2

 

2.1

 » Dhe engjëllit të kishës në Efes: Këto gjëra thotë ai që mban të shtatë yjet në të djathtën e tij dhe që ecën në mes të shtatë shandanëve prej ari:

 

2.2

Unë i njoh veprat e tua, punën tuaj dhe këmbëngulje tuaj. Unë e di që ju nuk mund të tolerojë keqen; që ju kanë testuar ata që e quajnë veten apostujt, por nuk janë, dhe i gjete gënjeshtarë;

 

2.3

ju keni këmbëngulje, ju keni vuajtur për shkak të emrit tim, dhe ti rritur lodhur.

 

2.4

Por kam diçka kundër teje, sepse ti më ke lënë dashurinë tënde të parë.

 

2.5

Prandaj, mos harroni prej nga ke rënë, pendohu, dhe bëj veprat e para;nëse jo, unë do të vij te ti dhe të luaj shandanin tënd nga vendi i vet, nëse nuk pendohesh.

 

2.6

Por ti ke këtë, që i urren veprat e Nikolaitëve, që i urrej edhe unë.

 

2.7

Ai që ka veshë të dëgjojë atë që Fryma u thotë kishave Kujt fiton do t’i jap të hajë nga pema e jetës, që është në parajsën e Perëndisë.

 

2.8

 » Dhe engjëllit të kishës në Smirnë, shkruaji: Këto gjëra thotë i pari dhe i fundit, i cili ishte i vdekur dhe është gjallë:

 

2.9

Unë e di fatkeqësive tuaja dhe varfërinë tuaj (por ti je i pasur) dhe blasfeminë e atyre që e quajnë veten Judenj dhe nuk janë, por janë një sinagogë e Satanit.

 

2.10

Mos kini frikë nga ajo që ju jeni gati për të vuajnë. Ja, djalli do të hedhë disa prej jush në burg, që të mund të provoheni, dhe ju do të keni shtrengim për dhjetë ditë. Bëhu besnik deri në vdekje dhe unë do të të jap kurorën e jetës.

 

2.11

Ai që ka veshë të dëgjojë atë që Fryma u thotë kishave: kush fiton nuk do të preket nga vdekja e dytë.

 

2.12

 » Dhe engjëllit të kishës në Pergam: Këto gjëra thotë ai që ka shpatën e mprehtë me dy tehe;

 

2.13

Unë e di se ku jetoni, unë e di ku fronin e djallit. Ju mbani fort tek emri im dhe nuk e mohove besimin tim, edhe në ato ditë kur Antipa, dëshmitari im, besnik, u vra midis jush, atje ku banon Satani.

 

2.14

Por kam diçka kundër teje, sepse ke aty disa që mbajnë mësimin e Balaamit, i cili e mësoi Balakun t’u vënë një pengesë përpara birit të Izraelit që të hanë flijime idhujsh dhe të kurvërojnë.

 

2.15

Gjithashtu, ju gjithashtu kanë ata që mbajnë në doktrinën e Nikolaitëve.

 

2.16

Pendohuni, pra; tjetër unë do të vij së shpejti te ti dhe do të luftoj kundër tyre me shpatën e gojës sime.

 

2.17

Ai që ka veshë të dëgjojë atë që Fryma u thotë kishave Kujt fiton do t’i jap të manë fshehur, dhe do t’i japë atij një gur të bardhë, dhe në gur një emër i ri i shkruar, që askush nuk e di përveç atij që e merr atë.

 

2.18

 » Dhe engjëllit të kishës në Tiatirë shkruaji: Këto gjëra thotë Biri i Perëndisë, i cili ka sytë si flakë zjarri dhe këmbët e të cilit janë të ngjashëm me bronz të kulluar:

 

2.19

Unë i njoh veprat e tua, dashurinë tënde, besimin tënd, shërbimin tuaj besnik, këmbëngulje tuaj dhe të fundit tuaj punon më shumë se i pari.

 

2.20

Por kam diçka kundër teje, që të tolerojë që grua Jezebelën, i cili e quan veten profeteshë, të mësojë dhe të mashtrojë shërbëtorët e mi që të angazhohen në kurvërinë dhe të hanë gjëra të flijiuara idhujve .

 

2.21

I dhashë kohë që të pendohet, dhe ajo nuk do të pendohet për kurvërinë e saj.

 

2.22

Ja, unë e flakë atë në një shtrat, dhe shtrëngim të madh për ata që kurvërojnë me të, nëse ata nuk pendohen për veprat e tyre.

 

2.23

Unë do të vrasin fëmijët e saj me vdekje; dhe të gjitha kishat do të njohin se unë jam ai që heton mendjet dhe zemrat, dhe unë do të t’i dhënë secilit sipas veprave të veta.

 

2.24

Për ju, për të gjithë të tjerëve në Tiatirë, që nuk e marrin këtë mësim, të cilët nuk e kanë njohur thellësirat e Satanit, siç e quajnë ata, unë po ju them që unë nuk do të të vë mbi ju barrë tjetër;

 

2.25

Por ajo që ju duhet, mbajeni fort derisa të vij unë.

 

2.26

Kujt fiton, dhe mban veprat e mia deri në fund, unë jap pushtet mbi kombet.

 

2.27

Ai do të qeverisë me skeptër prej hekuri, siç ai e thyen enët prej dheu, dhe unë kam marrë nga Ati im.

 

2.28

Dhe unë do t’i jap atij yllin e mëngjesit.

 

2.29

Ai që ka veshë të dëgjojë atë që Fryma u thotë kishave

 

Apokalipsi 3

 

3.1

 » Dhe engjëllit të kishës në Sardë: Këto gjëra thotë ai që ka të shtatë Frymërat e Perëndisë dhe të shtatë yjet: Unë i njoh veprat e tua. Unë e di që ju jeni të gjallë, ju jeni të vdekur.

 

3.2

Rrini zgjuar, dhe për të forcuar atë që mbetet dhe është gati për të vdekur; sepse unë nuk kam gjetur veprat tuaja të përsosur përpara Perëndisë.

 

3.3

Prandaj mos harroni se ke marrë dhe dëgjuar, dhe të mbajë të shpejtë, dhe të pendohen. Nëse ju nuk e shihni, unë do të vijë si një vjedhës, dhe nuk do të dinë se çfarë orë do të vijë mbi ty.

 

3.4

Por ju keni disa njerëz në Sardë që nuk e ndotën petkat e tyre; Ata do të ecin me mua të veshur në të bardha, sepse janë të denjë.

 

3.5

Kush fiton do të vishet me rroba të bardha; Unë nuk do ta fshij emrin e tij nga libri i jetës, por do të rrëfej emrin e tij përpara Atit tim dhe para engjëjve të tij.

 

3.6

Ai që ka veshë të dëgjojë atë që Fryma u thotë kishave

 

3.7

Shkruani engjëllit të Filadelfia Kishës; Këto gjëra thotë Shenjtë, Vërtetë, ai që ka çelësin e Davidit, i cili hap dhe askush nuk do të mbyllur, i cili mbyllet dhe askush nuk hap:

 

3.8

Unë i njoh veprat e tua. Këtu, sepse ke një forcë të vogël, dhe ke mbajtur fjalën time, dhe nuk e mohove emrin tim, unë të kam vënë përpara teje një derë të hapur, dhe askush nuk mund ta mbyllë.

 

3.9

Ja, unë do t’i bëj ata nga sinagoga e Satanit, që e quajnë veten Judenj dhe nuk janë, por gënjejnë; ja, unë do t’i bëj të vijnë dhe të rënë përmbys përpara këmbëve të tua, dhe të dinë që unë ju kam dashur.

 

3.10

Duke qenë se ke mbajtur fjalën e durimit tim, edhe unë do të të ruaj ty nga ora e sprovës që do të vijë mbi gjithë botën, për të provuar ata që banojnë mbi tokë.

 

3.11

Unë vij shpejt. Të mbajë të shpejtë atë që ke, që askush të mos marrë ndokush kurorën tënde.

 

3.12

Kush fiton, unë do ta bëj shtyllë në tempullin e Perëndisë tim, dhe ai nuk do të dalësh më shumë; Unë do të shkruaj mbi të emrin e Perëndisë tim, dhe emrin e qytetit të Perëndisë tim, të Jeruzalemit të ri, që zbriste nga qielli nga Perëndia im, dhe emrin tim të ri.

 

3.13

Ai që ka veshë të dëgjojë atë që Fryma u thotë kishave

 

3.14

 » Dhe engjëllit të kishës së Laodice: Këto thotë Ameni, Dëshmitari besnik dhe i vërtetë, fillimi i krijimit të Perëndisë:

 

3.15

Unë i njoh veprat e tua. Unë e di që ti nuk je as i ftohtë as i ngrohtë. Unë do të ishe i ftohtë ose i ngrohtë!

 

3.16

Kështu, pra, sepse ti je i vakët, dhe që ti nuk je as i ftohtë as i ngrohtë, unë do të të vjell ty nga goja ime.

 

3.17

Sepse ti thua: Unë jam i pasur, unë jam i pasur, dhe kam nevojë për asgjë, dhe për shkak se ju nuk e dini se ti je qyqar e mjeran dhe i varfër dhe i verbër dhe i zhveshur,

 

3.18

I këshilloj të blesh nga unë ar të provuar në zjarr, që ti të bëhesh i pasur; edhe petka të bardhë që të vishesh dhe se turpi i lakuriqësisë sate nuk duket, dhe balsam për të vajosur tuaj Sytë, që ti shohin.

 

3.19

Mua, unë qortoj dhe i ndëshkoj ata që unë dua. Prandaj ji i zellshëm dhe pendohu.

 

3.20

Ja, unë qëndroj te dera dhe trokas. Nëse dikush dëgjon zërin tim dhe e hap derën, unë do të hyj tek ai dhe do të ha darkë me të dhe ai me mua.

 

3.21

Kush fiton do t’i jap të ulet me mua mbi fronin tim, sikurse edhe unë fitova dhe u ula me Atin tim mbi fronin e tij.

 

3.22

Ai që ka veshë të dëgjojë atë që Fryma u thotë kishave

 

Apokalipsi 4

 

4.1

Pas kësaj unë shikoja, dhe ja, një derë u hap në qiell. Zëri i parë që dëgjova ishte si tingujt e borive duke folur me mua, tha: Ejani këtu, dhe unë do të të tregojë gjëra të cilat duhet të jenë më poshtë.

 

4.2

Menjëherë Isha në Frymë. Dhe ja, një fron ishte vendosur në qiell, dhe mbi fron SAT.

 

4.3

Ai që rrinte ishte të shoh si një gur diaspri dhe një sardele; dhe froni ishte i rrethuar nga një ylber në horizont ngjante smeraldit.

 

4.4

Përqark fronit ishin njëzet e katër frone, dhe mbi këto njëzet e katër pleqtë fronet ulur, të veshur me rroba të bardha, dhe mbi kokat kurora e artë e tyre.

 

4.5

Froni vazhdoi vetëtima dhe zëra bubullima dhe vetëtima. Përpara fronit të djegur shtatë pishtarë, të cilat janë të shtatë Frymërat e Perëndisë.

 

4.6

Ka përpara fronit si një det të qelqtë, si tek kristali. Në mes të fronit dhe përreth fronit, ka katër kafshë plot me sy përpara dhe prapa.

 

4.7

Qenia e parë e gjallë si një luan, edhe qenia e dytë si një viç, krijesë e tretë e gjallë kishte fytyrë si të njeriut, edhe kafsha e katërt ishte si një shqiponjë në fluturim.

 

4.8

Të katër qeniet e gjalla, ku secili ka gjashtë krahë, janë plot me sy rreth e brenda. Ata vazhdojnë duke thënë se dita dhe nata Shenjtë, i shenjtë, i shenjtë është Zoti Perëndi i plotfuqishëm, i cili ishte, që është dhe që po vjen!

4.9

 

Kur qëniet e gjalla i japin lavdi, nder e të falenderim atij që rri mbi fron, që rron në shekuj të shekujve,

 

4.10

të njëzet e katër pleq bien përmbys përpara atij që rri ulur mbi fron dhe adhurojnë atë që jeton në shekuj të shekujve dhe i hedhin kurorat e tyre përpara fronit, duke thënë:

 

4.11

Ti je i denjë, Zoti ynë dhe Zoti, të marrësh lavdinë, nderimin dhe fuqinë;sepse ti i krijove të gjitha gjëra, dhe nëpërmjet vullnetit tënd ekzistojnë dhe u krijuan.

 

Apokalipsi 5

 

5.1

Pastaj pashë në dorën time të djathtë të atij që rrinte mbi fron një libër të shkruar përbrenda dhe më pasme, të vulosur me shtatë vula.

 

5.2

Dhe pashë një engjëll të fuqishëm, që proklamoi me zë të madh, i cili është i denjë të hapë librin dhe të zgjidhë vulat e tij?

 

5.3

Dhe njeriu në qiell, as në tokë, as nën tokë ishte në gjendje të hapë librin, apo shikuar atë.

 

5.4

Dhe unë qau shumë, sepse askush nuk u gjet i denjë të hapë librin apo ta shihte atë.

 

5.5

Dhe një nga pleqtë më tha: Mos qaj: ja, Luani i fisit të Judës, Rrënja e Davidit, mundi të hapë librin dhe të shtatë vulat e tij.

 

5.6

Dhe pashë në mes të fronit dhe të katër qenieve të gjalla dhe pleqve një këmbë mish qengji, siç vrarë. Ai kishte shtatë brirë dhe shtatë sy, që janë të shtatë Frymërat e Perëndisë, të dërguar në gjithë dheun.

 

5.7

Ai erdhi dhe mori librin nga dora e djathtë e atij që rrinte mbi fron.

 

5.8

Mbasi e mori librin, të katër qeniet e gjalla dhe të njëzet e katër pleqtë ranë përmbys përpara Qengjit, secili mban një qestes dhe kupa ari plot me erë të këndshme, të cilat janë lutjet e shenjtorëve.

 

5.9

Ata këndonin një këngë të re, duke thënë se, arti i denjë ti ta marrësh librin dhe të hapësh vulat e tij; për ti u vrarë, dhe na ke çliruar me Perëndinë me anë të gjakut tënd nga çdo fisi, dhe gjuhe, dhe populli dhe kombi;

 

5.10

ti ke bërë atyre një mbretëri dhe priftërinj për Perëndinë tonë, dhe ata do të mbretërojnë mbi tokë.

 

5.11

Shikova, dhe dëgjova zërin e shumë engjëjve përqark fronit dhe kafshëve dhe pleqve; dhe numri i tyre ishte një mori e mizëri dhe mijëra e mijëra.

 

5.12

Duke thënë me zë të lartë: Qengji që u ther, është i denjë për të marrë fuqinë, pasurinë, mençurinë, fuqinë, nderin, lavdinë, dhe lavdërimi.

 

5.13

Edhe dëgjova çdo krijesë që është në qiell, mbi tokë, nën tokë, në det, dhe gjithçka që është në ta, dëgjoi kam thënë, Atij që rri ulur mbi fron, dhe për të mish qengji të jetë lavdërimi dhe nderi, lavdia dhe pushteti për shekuj të shekujve!

 

5.14

Dhe të katër qeniet e tha, Amen! Dhe pleqtë ranë përmbys dhe adhuruan.

 

Apokalipsi 6

 

6.1

Dhe pashë, kur Qengji hapi një nga vulat, dhe dëgjova një nga të katër qeniet e gjalla duke thënë si me zërin e gjëmimit, Eja.

 

6.2

Shikova, dhe ja, një kalë i bardhë. Dhe ai që e kalëronte kishte një hark;një kurorë është dhënë atij, dhe ai doli jashtë si fitimtar dhe për të pushtuar.

 

6.3

Kur ai hapi vulën e dytë, dëgjova bisha e dytë thonë, Eja.

 

6.4

Atëherë doli jashtë një kalë tjetër i kuq. E kalëronte iu dha fuqia të hiqte paqen nga dheu, se ata duhet të vrasin njëri-tjetrin; dhe një shpatë e madhe i është dhënë atij.

 

6.5

Kur ai hapi vulën e tretë, dëgjova qenien e tretë thonë: Eja. Shikova, dhe ja, një kalë i zi. E kalëronte kishte një peshore në dorën e tij.

 

6.6

Dhe dëgjova mes të katër qenieve të gjalla një zë themi, një masë gruri për një denar, dhe tri masa elbi për një denar; por nuk e bëjnë të keqen me vaj dhe verë.

 

6.7

Kur ai hapi vulën e katërt, dëgjova zërin e qenies së katërt thonë, Eja.

 

6.8

Shikova, dhe ja një kalë i zbehtë e një ngjyrë. Kalorës u emërua Vdekja, dhe Hadesi vinte pas tij. Iu dha atyre mbi pjesën e katërt të tokës, për të vrarë me shpatë dhe me zi buke e me vdekje, dhe nëpërmjet bishave të dheut.

 

6.9

Kur ai hapi vulën e pestë, unë pashë nën altar shpirtrat e atyre që ishin therur për shkak të fjalës së Perëndisë dhe për shkak të dëshmisë që kishin.

 

6.10

Ata bërtitën me zë të madh, duke thënë: Sa kohë, Master i shenjtë dhe i vërtetë, A nuk gjykon dhe nuk merr hak për gjakun tonë nga ata që banojnë mbi tokë?

 

6.11

Dhe rroba të bardha janë dhënë për secilin prej tyre; dhe u tha atyre se ata duhet të pushoni pak më të gjatë, deri sa të paraqitej numrin e plotë të shërbëtorëve të tyre shokët dhe vëllezërit e tyre të cilët ishin të vriten si ata.

 

6.12

Pashë, kur ai hapi vulën e gjashtë; dhe u bë një tërmet i madh, dielli u bë i zi si një thes prej leshi, dhe hëna u bë si gjak;

 

6.13

dhe yjet e qiellit ranë mbi dheun, ashtu si kur një pemë fiku tronditur nga një erë e madhe hedh fiqtë e saj papjekur.

 

6.14

Pastaj qielli u hoq si një pergamenë që mbështillet, dhe çdo mal dhe ishull luajtën nga vendi i tyre.

 

6.15

Mbretërit e dheut dhe të mëdhenjtë dhe komandantët, të pasurit, të fuqishmit, dhe çdo skllav e çdo i lirë, u fshehën nëpër shpella dhe nëpër krepat e maleve.

 

6.16

Dhe u thoshnin maleve dhe shkëmbinjve:  » Bini mbi ne dhe na fshihni nga fytyra e atij që rri mbi fron dhe nga zemërimi i Qengjit;

 

6.17

Sepse dita e madhe e zemërimit së tij; dhe kush mund të qëndrojë?

 

Apokalipsi 7

 

7.1

Pas kësaj pashë katër engjëj që qëndron në të katër anët e dheut;mbajnë katër erërat e dheut, që era nuk goditje mbi tokë, as në det, as mbi çdo pemë.

7.2

Dhe pashë një engjëll tjetër në ngjitje nga lindja, dhe duke pasur vulën e Perëndisë së gjallë; bërtiti me zë të madh të katër engjëjve, të cilëve u qe dhënë të dëmtojnë dheun dhe detin, dhe u tha:

 

7.3

Hurt jo dheun, as detin, as pemët, deri sa t’i kemi mbyllur ballin e shërbëtorëve të Perëndisë tonë.

 

7.4

Dhe dëgjova numrin e atyre që u vulosën, njëqind e dyzet katër mijë veta të gjitha fiset e Izraelit birit:

 

7.5

nga fisi i Judës, dymbëdhjetë mijë të vulosur; nga fisi i Rubenit, dymbëdhjetë mijë, nga fisi i Gadit dymbëdhjetë mijë,

 

7.6

nga fisi i Asherit, dymbëdhjetë mijë, nga fisi i Neftalit, dymbëdhjetë mijë,nga fisi i Manasit, dymbëdhjetë mijë,

 

7.7

nga fisi i Simeonit, dymbëdhjetë mijë, nga fisi i Levit, dymbëdhjetë mijë,nga fisi i Isakarit, dymbëdhjetë mijë,

 

7.8

nga fisi i Zabulonit, dymbëdhjetë mijë, nga fisi i Jozefit, dymbëdhjetë mijë, nga fisi i Beniaminit, dymbëdhjetë mijë të vulosur.

 

7.9

Pas kësaj unë shikoja, dhe ja, një turmë e madhe, të cilën mund ta numëronte asnjë njeri, prej të gjitha kombeve, fiseve dhe, dhe njerëzit, dhe gjuhë. Qëndronin në këmbë përpara fronit dhe përpara Qengjit, të veshur me rroba të bardha dhe me palma në duart e tyre.

 

7.10

Dhe bërtiti me zë të lartë, duke thënë: Shpëtimi i përket Perëndisë tonë që është ulur mbi fron dhe i Qengjit.

 

7.11

Dhe të gjithë engjëjt rrinin në këmbë rreth fronit dhe pleqve dhe katër qenieve e gjalla rrumbullakët; dhe ranë përmbys mbi fytyrën e tyre përpara fronit dhe adhuruan Perëndinë,

 

7.12

duke thënë: ‘Amen! Bekimi, dhe lavdia, dhe dituria, dhe falendërimi, dhe nderimi, dhe fuqia dhe forca janë te Perëndia ynë në shekuj të shekujve!Amen!

 

7.13

Dhe një nga pleqtë m’u drejtua, duke thënë:  » Këto që janë veshur me rroba të bardha, të cilët janë ata, dhe nga kanë ardhur?

 

7.14

Unë i thashë atij, Zot, ti e di. Atëherë ai tha:  » Këta janë ata që erdhën nga shtrëngimi i madh; ata i kanë larë rrobat e tyre dhe i kanë zbardhur në gjakun e Qengjit.

 

7.15

Kjo është arsyeja pse ata janë përpara fronit të Perëndisë dhe i shërbenin atij ditë e natë në tempullin e tij. Ai që rri ulur mbi fron do të banojë në mes tyre;

 

7,16

Ata kurrë nuk do të jetë i uritur, ata nuk do të etur, dhe dielli nuk do të goditur ata, as kurrfarë vape.

 

7,17

Për Qengji që është në mes të fronit, do t’i kullosë dhe do të çojë ata në burimet e ujit të gjallë, dhe Perëndia do të fshijë çdo lot nga sytë e tyre.

 

Apokalipsi 8

 

8.1

Kur ai hapi vulën e shtatë, ka pasur heshtje në qiell për rreth gjysmë ore.

 

8.2

Dhe pashë të shtatë engjëjt që qëndrojnë përpara Perëndisë, dhe u dha shtatë bori atyre.

 

8.3

Një engjëll tjetër doli dhe u ndal në altar, kishte një temianicë ari; Ai iu dha shumë erë e këndshme që ai duhet të ofrojë atë me lutjeve të të gjithë shenjtorëve mbi altarin e artë përpara fronit.

 

8.4

Tymi i temjanit, me lutjet e shenjtorëve prej dorës së engjëllit përpara Perëndisë.

 

8.5

Dhe engjëlli mori temjanicën, e mbushi me zjarr e altarit dhe e hodhi mbi tokë. Dhe u bënë zëra, bubullima, vetima dhe një tërmet.

8.6

Dhe të shtatë engjëjt që kishin të shtatë boritë u përgatitën për të shëndosha.

 

8.7

I pari dukej. Dhe një breshër e zjarr përzier me gjak, dhe u hodhën mbi dhe; dhe një e treta e tokës u djegur, dhe pjesa e tretë e pemëve u dogj tërësisht, dhe çdo bar i njomë u dogj tërësisht.

 

8.8

Dhe engjëlli i dytë i ra borisë. Dhe diçka si një mal i madh që digjet nga zjarri u hodh në det; dhe një e treta e detit u bë gjak,

 

8.9

dhe një e treta e krijesave të gjalla në det dhe kishte jetën, vdiq, dhe e treta e anijeve u shkatërruan.

 

8.10

Edhe engjëlli i tretë i ra borisë. Dhe nuk ra nga qielli një yll i madh që digjej si pishtar, dhe ra mbi pjesën e tretë të lumenjve dhe mbi burimet e ujërave.

 

8.11

Emri i yllit është quajtur pelin; Një e treta e ujërave u bë pelin, dhe shumë njerëz vdiqën nga ujërat, sepse u bënë të hidhura.

 

8.12

Dhe engjëlli i katërt i ra borisë së tij. Dhe e treta e diellit u prekën, dhe e treta e hënës dhe një e treta e yjeve, në mënyrë që një e treta e tyre u errësua dhe dita nuk shkëlqeu për një pjesë të tretë të tij, dhe natën të njëjtën gjë.

 

8,13

Shikova, dhe dëgjova një engjëll që fluturonte në mes të qiellit dhe thoshte me zë të lartë, Mjerë, mjerë, mjerë për banorët e tokës, për shkak të zërave të tjera të borive të tre engjëjtë do jeni gati për të hedhur!

 

Apokalipsi 9

 

9.1

Dhe engjëlli i pestë i ra borisë së tij. Dhe unë pashë një yll bie nga qielli në tokë. Çelësi i humnerës, iu dha,

 

9.2

Dhe ai hapi humnerës. Dhe ai u ngrit tym del nga gropa, si tymi i një furre të madhe; dhe dielli dhe ajri u errën nga tymi i pusit.

 

9.3

Nga nga karkalecat tymi erdhi mbi tokë; dhe iu dha pushtet si pushtet të akrepave të tokës.

 

9.4

Ai iu tha të mos dëmtojnë barin e dheut, asnjë gjelbërim e asnjë dru, por vetëm ata njerëz që nuk kanë vulën e Perëndisë mbi ballë.

 

9.5

Ajo u dha atyre, mos i vrasin ata, por për të torturojnë ato për pesë muaj; dhe mundimi i tyre si mundimi i akrepit, kur ajo godet një njeri.

 

9.6

Në ato ditë, njerëzit do të kërkojnë vdekjen dhe nuk do të gjeni atë; ata dëshirojnë të vdesin, por vdekja do të largohet prej tyre.

 

9.7

Karkalecat, dukej si kuajve të gatitur për luftë; ka pasur mbi kokat e tyre, si kurora si ari dhe fytyrat e tyre ishin si fytyra njerëzish.

 

9.8

Dhe kishin flokë si flokë grash; dhe dhëmbët e tyre ishin si dhëmbë e luanit.

 

9.9

Kishin parzmore si parzmore hekuri, dhe ushtima e krahëve të tyre ishte si ushtima i shumë qerrëve kuajve që rendin në luftim.

 

9.10

Ata kishin bishtra që ngjanin akrepave dhe stings, dhe kjo është në pushtet bishtrat e tyre ishte që të dëmtonin njerëzit për pesë muaj.

 

9.11

Ata kishin si mbret mbi ta engjëlli e humnerës, emri i të cilit në hebraisht është Abadon dhe në greke Apollyon.

 

9.12

Një mjerim ka kaluar. Ja, po vijnë edhe dy mjerime paskëtaj.

 

9.13

I gjashti engjëll i ra borisë. Dhe dëgjova një zë nga të katër brirët e altarit të artë që është përpara Perëndisë,

 

9.14

I thoshte engjëllit të gjashtë që kishte borinë:  » Zgjidh të katër engjëjt që janë të lidhur në lumin e madh Eufrat.

 

9.15

Atëherë të katër engjëjt që ishin përgatitur për atë orë, ditë, muaj dhe vit, u liruan për të vrarë një të tretën e njerëzimit.

 

9,16

Numri i ushtarëve të kalorësisë ishte dyqind milion: dhe unë e dëgjova numrin.

 

9.17

Dhe kështu unë pashë në vegim kuajt dhe ata që i kalëronin; ata kishin parzmore të kuqe të zjarrtë, zymbylit blu, dhe squfur. Kokat e kuajve ishin si koka luanësh dhe goja e tyre të lëshuar zjarr, tym dhe squfur.

 

9.18

Një e treta e njerëzimit u vra nga këto të tri plagë, nga zjarri dhe tymi, dhe squfuri, e cila lëshohet nga gojët e tyre.

 

9,19

Për fuqinë e kuajve është në gojën e tyre dhe në bishtrat e tyre; bishtin e tyre janë si gjarpërinj, që kanë koka dhe me anë të tyre dëmtonin.

 

9,20

Burrat e tjerë të cilët nuk u vranë nga këto plagë, nuk u penduan nga veprat e duarve të tyre, se ata nuk duhet të adhurojnë demonët dhe idhujt prej ari, argjendi, bronzi, guri dhe druri të cilat as nuk mund të shohin, as të dëgjojnë, as të ecin;

 

9,21

dhe ata nuk u penduan nga vrasjet e tyre, as nga artet e tyre, as nga kurvërimi i tyre dhe as nga vjedhjet e tyre.

 

Apokalipsi 10

 

10.1

Pashë një engjëll tjetër të fuqishëm që zbriste nga qielli, i veshur me një re; mbi kokën e tij ishte qielli ylber, dhe fytyra e tij ishte si dielli, dhe këmbët e tij si shtylla zjarri.

 

10.2

Ai kishte një libër të vogël të hapur në dorën e tij. Ai e vuri këmbën e tij të djathtë mbi det dhe këmbën e tij të majtë mbi tokë;

 

10.3

dhe bërtiti me zë të lartë, si një rënkime luanit. Kur ai bërtiti, të shtatë bubullima bënë të dëgjohej ushtima e tyre.

 

10.4

Dhe kur të shtatë bubullimat bënë të dëgjohej ushtima e tyre, u gatita të shkruaj; dhe dëgjova një zë nga qielli që thoshte: Vulosi gjërat që thonin të shtatë bubullimat dhe mos i shkruaj ato.

 

10.5

Dhe engjëlli që unë pashë në këmbë mbi det dhe në tokë ngriti dorën e djathtë drejt qiellit,

 

10.6

u betua për atë që jeton në shekuj të shekujve, që krijoi qiellin dhe gjërat që janë në të, tokën dhe gjërat që janë në të, detin dhe gjërat që janë në të, se nuk do të kohë

 

10.7

Por në ditët e zërit të engjëllit të shtatë, kur ai do të fillojë të tingëllojë, misteri i Perëndisë duhet të përfundojë, pasi ai njoftoi shërbëtorëve të tij, profetëve.

 

10.8

Dhe zëri që kisha dëgjuar nga qielli më foli përsëri dhe tha: Shko, merr libërthin e hapur në dorën e engjëllit që është duke qëndruar në det dhe në tokë.

 

10.9

Dhe unë shkova në engjëllit, duke i thënë atij që të më jepni libërthin.Dhe ai tha: Merre, dhe e hanë; ajo do të bëjë barkun tuaj hidhur, por në gojën tënde do të jetë i ëmbël si mjaltë.

 

10.10

I mori librin pak nga dora e engjëllit dhe si e gllabërova; ajo ishte në gojën time i ëmbël si mjaltë, por kur kisha e gllabërova, barku im u hidhërua.

 

10.11

Pastaj ata më tha: Ti duhet përsëri të profetizosh mbi shumë popuj, kombe, gjuhë dhe mbretër.

 

Apokalipsi 11

 

11.1

Nuk u dha një kallam që ngjante me një shkop, duke thënë: Çohu dhe mat tempullin e Perëndisë, altarin dhe ata që adhurimi aty.

 

11.2

Por gjykata e tempullit lëre jashtë, dhe masë atë jo; sepse ajo është dhënë kombeve, dhe ata do ta shkelin qytetin e shenjtë për dyzet e dy muaj.

 

11.3

Unë do të jap të dy dëshmitarëve fuqinë time që të këndonin me thasë, një mijë e dyqind gjashtëdhjetë ditë.

 

11.4

Këta janë të dy drurët e ullirit dhe të dy shandanët që rrijnë përpara Perëndisë së dheut.

 

11.5

Nëse dikush dëshiron të bëjë keq atyre, zjarr nga goja e tyre dhe i gllabëron armiqtë e tyre; dhe në qoftë se dikush do të dëmtojë ata, ai duhet të vritet në këtë mënyrë.

 

11.6

Ata kanë pushtet të mbyllin qiellin, që të mos bjerë shi në ditët e profecisë së tyre; dhe ata e kanë fuqinë për të ndryshuar e ujit në gjak dhe për të goditur dheun me çdo plagë, sa herë të duan.

 

11.7

Kur ta kryejnë dëshminë e tyre, bisha që ngrihet nga humnera do të bëjë luftë dhe të pushtuar dhe mbytni.

 

11.8

Dhe kufomat e tyre do të dergjen në sheshin e qytetit të madh, i cili quhet, shpirtërisht, Sodomë dhe Egjipt, ku është kryqëzuar edhe Zoti ynë.

 

11.9

Dhe ata e njerëzve dhe fiseve dhe gjuhë, dhe kombe do të shohin kufomat e tyre tri ditë e gjysmë, dhe ata nuk vuajnë kufomat e tyre të vihen në varre.

 

11.10

Dhe për shkak të tyre banorët e dheut do të gëzohet me gëzim, dhe ata do t’i dërgojnë njeri tjetrit dhurata, sepse këta dy profetë i munduan ata që banojnë mbi tokë.

 

11.11

Pas tri ditësh dhe një gjysmë Fryma e jetës nga Perëndia hyri në ta; edhe qëndruan në këmbët e tyre, dhe tmerr e madh ra mbi ata që i shikonin.

 

11,12

Dhe dëgjova një zë nga qielli duke u thënë atyre, ‘Ngjituni këtu lart! Dhe ata u ngjit në qiell në një re; dhe armiqtë e tyre i panë.

 

11.13

Në atë kohë, ka pasur një tërmet i madh, dhe e dhjeta pjesë e qytetit u rrëzua; ishin shtatë mijë njerëz u vranë në tërmet, dhe pjesa tjetër u tmerruan dhe i dhanë lavdi Perëndisë së qiellit.

 

11.14

Mjerimi i dytë kaloi. Ja, mjerimi i tretë do vijë së shpejti.

 

11.15

Dhe engjëlli i shtatë i ra borisë. Dhe aty ishte në zërat qiell të forta duke thënë: Mbretëria e botës është Zoti ynë dhe të Krishtit të tij; dhe ai do të mbretërojë në shekuj të shekujve.

 

11,16

Njëzet e katër pleqtë që dergjej përpara Perëndisë në vendet e tyre, ranë përmbys mbi fytyrat e veta dhe adhuruan Perëndinë,

 

11,17

Duke thënë: ‘Ne të falënderojmë, o Zot, Perëndia i ushtrive, që je që ishe, sepse ke marrë për ty pushtetin tënd të madh dhe pushtoi e mbretërisë së tij.

 

11,18

Kombet ishin zemëruar; dhe erdhi mëria jote, dhe ka ardhur koha për të gjykuar të vdekurve, për shpërblimin shërbëtorët e tu profetëve shenjtorëve, dhe atyre që kanë frikë emrin tënd, të vegjëlve dhe të mëdhenjve, dhe të shkatërrojë ata që shkatërrojnë tokën.

 

11,19

Dhe tempulli i Perëndisë në qiell u hap, dhe arka e besëlidhjes së tij është parë në tempullin e tij. Dhe kishte vetëtima, dhe zëra, dhe bubullima, dhe tërmet, dhe një rebesh i fortë breshëri.

 

Apokalipsi 12

 

12.1

Një shenjë e madhe u duk në qiell: një grua e veshur me diellin, e hënën nën këmbët e saj dhe një kurorë prej dymbëdhjetë yje mbi kokën e saj.

 

12.2

Ajo ishte shtatzënë dhe ajo bërtiti në punë dhe në dhimbje për të lindur.

 

12.3

Një tjetër shenjë u duk në qiell; dhe ja, një dragua i madh i kuq që kishte shtatë krerë dhe dhjetë brirë dhe shtatë kurora mbi kokën e tij.

 

12.4

Bishti i tij tërhiqte pas vetes të tretën pjesë te yjeve të qiellit dhe i hodhi mbi tokë. Dragoi qëndroi përpara gruas që ishte për të lindur, për të gllabëruar birin e saj kur ta kishte lindur.

 

12.5

Ajo lindi një djalë, i cili duhet të qeverisë gjithë kombet me skeptër të hekurt. Dhe biri i saj u rrëmbye pranë Perëndisë dhe fronit të tij.

 

12.6

Dhe gruaja iku në shkretëtirë, ku kishte vend të përgatitur nga Perëndia, se ata duhet të ushqejnë 1260 ditë.

 

12.7

Edhe u bë luftë në qiell. Michael dhe engjëjt e tij luftuan kundër dragoit.Dhe dragoi dhe engjëjt e tij,

 

12.8

por ata nuk ishin më të fortë, dhe vendi i tyre gjetën më në qiell.

 

12.9

Dhe u hodh dragoi i madh, gjarpëri i lashtë, që është quajtur djall dhe Satan, që mashtron gjithë botën ai ishte hedhur në tokë, dhe engjëjt e tij u hodhën bashkë me të.

 

12.10

Dhe dëgjova në qiell një zë të madh duke thënë: Shpëtimi Tani ka ardhur, dhe forcën, dhe mbretëria e Perëndisë tonë dhe autoriteti i Krishtit të tij; për shkak se ajo u nxituan, paditësi i vëllezërve tanë, të cilët i padiste përpara Perëndisë tonë ditë e natë.

 

12.11

Dhe ata e fituan atë me anë të gjakut të Qengjit dhe me anë të fjalës së dëshmisë së tyre; dhe nuk e deshën jetën e tyre deri në vdekje.

 

12.12

Prandaj gëzohuni, o qiej, dhe ju që rrini në qiell. Mjerë toka dhe deti! për zbriti djalli drejt jush duke pasur zemërim të madh, duke ditur se ai ka pak kohë.

 

12.13

Kur dragoi pa se u hodh për tokë, përndoqi gruan që lindi birin mashkull.

 

12,14

Dhe të dy krahët e shqiponjës së madhe u është dhënë gruas, që të fluturojë në shkretëtirë në vendin e saj, ku të ushqehet një kohë, disa kohë dhe gjysmën e një kohe, larg pranisë së gjarpër.

 

12.15

Dhe nga goja e tij gjarpri spewed ujë si një lumë prapa gruas, për shkak të përmbytjes.

 

12,16

Dhe toka e ndihmoi gruan, dhe toka hapi gojën e vet dhe përpiu lumin që dragoi kishte nxjerrë nga goja e tij.

 

12,17

Dhe dragoi u zemërua kundër gruas dhe shkoi të bëjë luftë me të tjerët, pasardhjes së saj, të cilat i ruajnë urdhërimet e Perëndisë dhe që kanë dëshminë e Jezusit.

 

Apokalipsi 13

 

13.1

Dhe unë rrija në rëra e detit. Dhe pashë nga deti një bishë që kishte shtatë krerë dhe dhjetë brirë, dhe mbi brirë dhjetë kurora dhe mbi krerë emra blasfemie.

 

13.2

Bisha që pashë i ngjante një leopardi; këmbët e tij ishin si të ariut dhe goja e tij si goja e luanit. Dragoi i dha asaj fuqinë e vet, fronin e vet dhe autoritet të madh.

 

13.3

Edhe pashë një nga krerët e saj si të plagosur për vdekje; por plaga e saj vdekjeprurëse u shërua. Dhe gjithë dheu u mrekullua pas bishës.

 

13.4

Dhe adhuruan dragoin që i dha autoritet bishës; adhuruan bishën duke thënë: ‘Kush i ngjan bishës, dhe të cilët mund të luftojë kundër saj?

 

13.5

Dhe iu dha atij një gojë që flet fjalë arrogante dhe blasfemi; dhe ai u dha pushtet të veprojë për dyzet e dy muaj.

 

13.6

Atëherë ai hapi gojën e vet për të blasfemuar kundër Perëndisë, për të blasfemuar emrin e tij, tabernakullin e tij dhe ata që banojnë në qiell.

 

13.7

Dhe iu dha atij të bëjë luftë kundër të shenjtorëve dhe t’i mundë;. Dhe iu dha pushtet mbi çdo fis, gjuhë dhe komb.

 

13.8

Dhe të gjithë banorët e dheut do të adhurojnë, emrat e të cilëve nuk janë shkruar që nga krijimi i botës në librin e jetës të Qengjit, që ishte vrarë.

 

13.9

Kush ka veshë, le të dëgjojë!

 

13,10

Që çon në robëri do të shkojnë në robëri; në qoftë se dikush vret me shpatë, duhet edhe ai të vritet me shpatë. Këtu është qëndrueshmëria dhe besimi i shenjtorëve.

 

13.11

Pastaj pashë të rritet nga toka një kafshë tjetër, dhe kishte dy brirë që u ngjanin atyre të qengjit, por fliste si një dragua.

 

13,12

Ajo ushtronte gjithë pushtetin e bishës së parë përpara saj dhe bënte që dheu dhe banorët e tij të adhurojnë bishën e parë, plaga vdekjeprurëse cilës iu shërua.

 

13,13

Ai kryen shenja të mëdha, madje edhe zjarr bënte të zbresë nga qielli mbi dhe në prani të njerëzve.

 

13,14

Dhe ai mashtron ata që banojnë mbi tokë nga shenjave që i ishin dhënë për të bërë praninë e bishës, duke u thënë banorëve të dheut t’i bëjnë një figurë bishës, që kishte plagën e shpatës dhe u kthye në .

 

13,15

Dhe iu dha t’i japë një frymë figurës së bishës, aq sa figura e bishës të flasë dhe të bëjë sa më shumë të cilët nuk e adhuronin figurën e bishës, të vriteshin.

 

13,16

Veç kësaj bëri që të gjithëve, të vegjël e të mëdhenj, të pasur dhe të varfër, të lirë dhe skllevër, t’u vihet një damkë mbi dorën e tyre të djathtë ose mbi ballin e tyre:

 

13,17

dhe që askush të mos mund të blinte ose të shiste, po të mos kishte damkën, emrin e bishës ose numrin e emrit të tij.

 

13,18

Këtu është urtia. Ai që ka kuptim të llogaritur numrin e bishës. Sepse është numri i njeriut dhe numri i tij është gjashtëqind e gjashtëdhjetë e gjashtë.

 

Apokalipsi 14

 

14.1

Shikova, dhe ja, Qengji qëndruar në malin e Sionit, dhe bashkë me të njëqind e dyzet e katër mijë të kesh emrin e tij dhe emrin e Atit të tij të shkruar mbi ballin e tyre.

 

14.2

Dhe dëgjova një zë nga qielli si ushtima e shumë ujërave, si gjëmimi i një bubullime të madhe; dhe zëri që dëgjova ishte si ai i kitaristëve që u bien qesteve tyre.

 

14.3

Ata këndonin një këngë të ri përpara fronit, përpara katër qenjeve të gjalla dhe përpara pleqve. Dhe askush nuk mund ta mësonte kantikun përveç njëqind e dyzet e katër mijë që ishin shpenguar nga toka.

 

14.4

Këta janë ata që nuk janë ndotur me femra, sepse ato janë në fakt të virgjër; ata ndjekin Qengjit, kudo që ai shkon. Këto ishin shpenguar nga në mesin e njerëzve, duke qenë fryti i parë Perëndinë dhe Qengjin

 

14.5

dhe në gojën e tyre u gjet nuk është një gënjeshtër, sepse janë të paqortueshëm.

 

14.6

Pashë një engjëll tjetër që fluturonte në mes të qiellit dhe që kishte ungjillin e përjetshme të predikojë banorëve të tokës, çdo kombi, dhe fisi, dhe gjuhe, dhe populli.

 

14.7

Duke thënë me zë të madh, Ki frikë nga Perëndia dhe i jepni lavdi, sepse ora e gjyqit të tij erdhi; dhe adhurojnë atë që bëri qiellin, tokën, detin dhe burimet e ujërave.

 

14.8

Dhe një tjetër, një engjëll i dytë ndoqën, duke thënë: Babilonia ra, ka rënë, Babilona e madhja, që bëri të gjitha kombet të pinin verën e zemërimit të kurvërimit të saj!

 

14.9

Dhe një tjetër, një engjëll i tretë shkoi pas tyre duke thënë me zë të madh: Nëse ndokush adhuron bishën dhe figurën e saj dhe merr damkën mbi ballin e vet ose mbi dorën e vet,

 

14,10

ai vetë gjithashtu do të pijë nga vera e zemërimit të Perëndisë, derdhur e papërzier në kupën e zemërimit të tij, dhe ai do të mundohet me zjarr e squfur përpara engjëjve të shenjtë dhe përpara Qengjit.

 

14.11

Dhe tymi i mundimit të tyre ngjitet në shekuj të shekujve; dhe ata të kenë prehje ditë as natë ata që adhurojnë bishën dhe figurën e saj dhe kushdo që merr damkën e emrit të tij.

 

14,12

Këtu është qëndrueshmëria e shenjtorëve janë ata që zbatojnë urdhërimet e Perëndisë dhe besimin e Jezusit.

 

14,13

Dhe dëgjova një zë nga qielli që thoshte: ‘Shkruaj: Lum të vdekurit që vdesin në Zotin! Po, thotë Fryma, që të prehen nga mundimet e tyre, për veprat e tyre ndjekin ato.

 

14,14

Shikova, dhe ja, një re të bardhë, dhe mbi atë cloud ulur ngjashëm me një Bir njeriu, i cili kishte mbi krye një kurorë të artë dhe në dorë një drapër të mprehtë.

 

14.15

Një engjëll tjetër doli nga tempulli, duke i thirrur me zë të madh atij që ulej mbi re, fut në punë drapërin tënd dhe korr; për orë të korrin ka ardhur, sepse të korrat e dheut janë pjekur.

 

14,16

Dhe ai që rrinte mbi fut re në drapërin e tij mbi tokë. Dhe dheu u korr.

 

14,17

Një engjëll tjetër doli nga tempulli që është në qiell, duke mbajtur dhe ai një drapër të mprehtë.

 

14,18

Një engjëll tjetër, që kishte pushtet mbi zjarrin, doli nga altari dhe i thirri me zë të madhe atij që kishte drapërin e mprehtë, duke thënë: shtyhem në punë drapërin tënd të mprehtë dhe vil bistakët e vreshtit Toka; për rrush e saj janë plotësisht të pjekur.

 

14,19

Dhe engjëlli fut në punë drapërin e tij mbi tokë. Dhe u mblodhën në vreshtin e dheut dhe hodhi rrushin në vozën e madhe të zemërimit të Perëndisë.

 

14,20

Dhe voza u shtrydh jashtë qytetit; dhe doli gjak nga voza deri te frerët e kuajve, me hapësirën e dyqind milje.

 

Apokalipsi 15

 

 

15.1

Pastaj pashë në qiell një shenjë tjetër të madhe dhe të mrekullishme: shtatë engjëj që kishin shtatë plagët, e fundit, sepse me to u krye zemërimi i Perëndisë.

 

15.2

Dhe pashë një si det të qelqtë, të përzier me zjarr dhe ata që kishin pushtuar bishën dhe figurën e tij dhe numrin e emrit të tij, të qëndrojë në det të qelqtë, të paturit e harpave të Perëndisë.

 

15.3

Dhe këndonin këngën e Moisiut, shërbëtorit të Perëndisë, dhe këngën e Qengjit, duke thënë: veprat e tua janë të mëdha dhe të mrekullueshme, o Zot, Perëndi i plotfuqishëm! Rrugët tuaja janë të drejtë dhe të vërtetë, mbretërit e kombeve!

 

15.4

Kush nuk do të kishte frikë, o Zot, dhe të lëvdojë emrin tënd? Sepse vetëm ti je i shenjtë. Dhe të gjitha kombet do të vijnë dhe të adhurojnë përpara teje, sepse gjykimet e tua u shfaqën.

 

15.5

Pas kësaj unë shikoja, dhe tempulli i tabernakullit të dëshmisë, u hap në qiell.

 

15.6

Dhe të shtatë engjëjt që kishin të shtatë plagët, dolën nga tempulli, të veshur me lin të pastër të ndritshme, dhe me rripa të arta rreth gjoksit.

 

15.7

Dhe një nga të katër qeniet e gjalla u dha të shtatë engjëjve shtatë kupa ari, plot me zemërimi i Perëndisë, që rron në shekuj të shekujve.

 

15.8

Dhe tempulli u mbush me tym nga lavdia e Perëndisë dhe nga fuqia e tij;dhe askush nuk mund të hynte në tempull, derisa të shtatë plagët e të shtatë engjëjve.

 

Apokalipsi 16

 

16.1

Dhe dëgjova një zë të madh nga tempulli që u thoshte të shtatë engjëjve:  » Shkoni dhe derdh në tokë shtatë kupat e zemërimit të Perëndisë.

 

16.2

Engjëlli i parë i shkoi dhe e derdhi kupën e tij mbi tokë. Dhe një i lënduar ligë dhe e dhimbshme goditi njerëzit që kishin damkën e bishës dhe adhuruan figurën e saj.

 

16.3

Pastaj engjëlli i dytë e derdhi kupën e tij në det, dhe u bë gjak si i një të vdekuri. dhe çdo qenie e gjallë vdiq, gjithçka që ishte në det.

 

16.4

Edhe engjëlli i tretë e derdhi kupën e tij në lumenj dhe në burimet e ujërave. Dhe u bë gjak.

 

16.5

Dhe dëgjova engjëllin e ujërave duke thënë:  » Ti je i drejtë, ju që jeni dhe që ishin; ti je i Shenjti, sepse ke gjykuar në këtë mënyrë.

 

16.6

Ata kanë derdhur gjakun e shenjtorëve dhe të profetëve, dhe ti u dhe atyre të pijnë gjak, sepse janë të denjë.

 

16.7

Dhe dëgjova nga altari: ‘Po, o Zot Perëndi i plotfuqishëm, gjykimet e tua janë të vërteta dhe të drejta.

 

16.8

I katërt e derdhi kupën e tij mbi dielli. Dhe iu dha atij të djegë njerëzit me zjarr;

 

16.9

Dhe njerëzit u dogjën nga një nxehtësi e madhe dhe ata blasfemuan emrin e Perëndisë që ka pushtet mbi këto plagë, dhe nuk u penduan që t’i japin lavdi atij.

 

16,10

Dhe engjëlli i pestë e derdhi kupën e tij mbi fronin e bishës. Dhe mbretëria e tij u mbulua me terr; dhe njerëzit kafshonin gjuhët e tyre nga dhembja,

 

16,11

dhe blasfemuan Perëndinë e qiellit për shkak të dhembjeve të tyre dhe ulçerët e tyre, dhe nuk u penduan për veprat e tyre.

 

16,12

Engjëlli i gjashtë e derdhi kupën e tij mbi lumin e madh Eufrat. Dhe uji i tij u tha, se mënyra e mbretërve të lindjes mund të jenë të përgatitur.

 

16,13

Dhe pashë nga goja e dragoit, nga goja e bishës dhe nga goja e profetit të rremë, tri frymë të ndyra që u ngjanin bretkosave.

 

16,14

Sepse në fakt janë fryma të demonëve që bëjnë mrekulli, që shkojnë te mbretërit e tërë dheut, që t’i mbledhin për luftën e ditës së madhe të Perëndisë së Plotfuqishëm.

 

16.15

Ja, unë po vij si vjedhës. Lum ai që rri zgjuar dhe ruan rrobat e veta që të mos ecë i zhveshur dhe të duket turpi i tij! –

 

16,16

Mblodhën në një vend të quajtur në gjuhën hebraike Armagedon.

 

16,17

Pastaj engjëlli i shtatë e derdhi kupën e tij në erë. Dhe ai po dilte nga tempulli, nga froni, zë të lartë duke thënë: ‘Kjo është bërë!

 

16,18

Dhe kishte vetëtima, dhe zëra, dhe bubullima dhe një tërmet i madh, që i tillë nuk ishte bërë qëkurse u bënë njerëzit mbi tokë, dridhje aq e madhe.

 

16,19

Dhe qyteti i madh u nda në tri pjesë dhe qytetet e kombeve ranë, dhe Perëndisë iu kujtua Babilona e madhe, që t’i japë kupën e verës së zemërimit të tij të zjarrtë.

 

16,20

Dhe çdo ishull iku, edhe malet nuk u gjetën.

 

16,21

Dhe breshër i madh, çdo gur me peshë prej një talenti, zbriti nga qielli mbi njerëzit; edhe njerëzit blasfemuan Perëndinë për plagën e breshërit, sepse plaga e tij ishte shumë i madh.

 

Apokalipsi 17

 

 

17.1

Një nga të shtatë engjëjt që kishin të shtatë kupat, dhe foli me mua, duke thënë: Eja, do të të tregoj gjyqin e kurvës së madhe që është ulur në ujëra të shumta.

 

17.2

Me kë mbretërit e dheut kurvëruan, dhe me verën e kurvërisë së saj ‘banorët e dheut u dehën.

 

17.3

Ai më çoi në Frymë në një shkretëtirë. Dhe pashë një grua që rrinte mbi një bishë të kuqe, ngjyrë, plot me emra blasfemie dhe që kishte shtatë krerë dhe dhjetë brirë.

 

17.4

Edhe gruaja ishte veshur me purpur dhe me të kuq të ndezur, e stolisur me ar, gurë të çmuar dhe me margaritarë. Ajo mbajtur në dorë një kupë ari plot me neveritë dhe ndyrësitë e kurvërimit të saj.

 

17.5

Dhe mbi të ishte shkruar një emër ballin e saj  » Misteri, Babilona e madhe, nëna e lavirave dhe e neverive të dheut.

 

17.6

Dhe e pashë gruan duke u dehur nga gjaku i shenjtorëve dhe nga gjaku i martirëve të Jezusit. Dhe, duke parë atë, unë u kap me një habi të madhe.

 

17.7

Dhe engjëlli më tha: Përse çuditesh? Unë do të të tregoj misterin e gruas dhe të bishës që e mban atë, e cila ka shtatë krerë dhe dhjetë brirë.

 

17.8

Bisha, që pe, ishte dhe nuk është më. Dhe do të ngjitet nga humnera dhe të shkojnë në humbje. Dhe banorët e dheut, emrat e të cilëve nuk janë shkruar që nga krijimi i botës në librin e jetës, kur të shohin bishën që ishte, dhe nuk është , dhe ende është. –

 

17.9

Kjo është mendja që ka dituri. Të shtatë krerët janë shtatë male, ku ulet gruaja.

 

17.10

Dhe mbretër janë shtatë; pesë kanë rënë, një është dhe tjetri nuk ka ardhur ende, dhe, kur të vijë, ai duhet të vazhdojë një kohë të shkurtër.

 

17,11

Dhe bisha që ishte, dhe nuk është, është në vetvete një mbret teti mbret, dhe është nga të shtatët dhe shkon në përhumbje.

 

17,12

Të dhjetë brirët, që pe, janë dhjetë mbretër, të cilët nuk kanë marrë ende mbretërinë, por do të marrin pushtet si mbretër, një orë, bashkë me bishën.

 

17,13

Këta kanë një qëllim, dhe do t’ia japin fuqinë dhe pushtetin e tyre bishës.

 

17,14

Ata të luftojnë kundër Qengjit dhe Qengji do t’i mundë, sepse ai është Zot i zotërve dhe Mbret i mbretërve, dhe thirrur, të zgjedhur dhe besnikë të cilët janë me të janë.

 

17,15

Atëherë ai më tha:  » Ujërat që ke parë, ku ulet prostitutë, janë popuj dhe turma, dhe kombe, dhe gjuhë.

 

17,16

Të dhjetë brirët që ke parë mbi bishën do të urrejnë laviren, dhe do të zhvesh lakuriq, hanë mishrat e saj dhe do ta djegin në zjarr.

 

17,17

Sepse Perëndia u dha në zemër atyre të kryejnë qëllimin e Tij dhe një qëllim, dhe të japë mbretërinë e tyre bishës, deri sa fjalët e Zotit do të përmbushet.

 

17,18

Dhe gruaja që pe është qyteti i madh, që mbretëron mbi mbretëritë e dheut.

 

Apokalipsi 18

 

18.1

Pas kësaj unë shikon nga qielli një engjëll tjetër, që kishte pushtet të madh; dhe dheu u ndriçua nga lavdia e tij.

 

18.2

Ai bërtiti me zë të madh, duke thënë: ‘Babilonia ra, ka rënë, Babilona e madhe! Ajo është bërë një vendbanimi i demonëve, streha e çdo fryme të ndyrë, dhe streha e çdo shpendi të ndyrë dhe neveritshëm,

 

18.3

sepse të gjitha kombet kanë pirë nga vera e mërisë së kurvërimit të saj, dhe mbretërit e dheut do të vijë me kurvërinë e saj, dhe tregtarët e dheut u pasuruan me bollëkun e shijshme e saj.

 

18.4

Pastaj dëgjova një zë tjetër nga qielli që thoshte: ‘Dilni prej saj, o populli im, që të mos bëheni pjestarë të mëkateve të saj, dhe të mos merrni nga plagët e saj.

 

18.5

Sepse mëkatet e saj kanë arritur deri në qiell, dhe Perëndia kujtoi paudhësitë e saj.

 

18.6

Shpërblejani atë që ajo dhënë, dhe të paguajë atë dyfish sipas veprave të saj. Në kupën që ajo derdhi në saj të dyfishtë.

 

18.7

Sa më shumë që ajo përlëvduar veten, dhe ka jetuar deliciously, aq masë i jepni asaj mundim dhe brenga. Sepse ajo thotë në zemër të vet Unë rri posi mbretëreshë, e ve nuk jam dhe do të shohin asnjë pikëllim

 

18.8

Për shkak të kësaj, në një ditë plagët e saj do të vijë, vdekja dhe rënkime dhe uria, dhe ajo do të digjet krejt në zjarr. Sepse i fuqishëm është Zoti Perëndia, ai që e gjykon.

 

18.9

Dhe mbretërit e dheut, ata që merren me pacipësi saj dhe luksoze, do të qajnë dhe vajtojnë saj, kur të shohin tymin e zjarrit të saj.

 

18.10

Qëndrojnë larg nga frika e mundimit të saj, duke thënë: Ah! mjerim!Qyteti i madh, Babilona, ​​qyteti i fuqishëm! Sepse në një moment erdhi gjyqi yt!  »

 

18,11

Edhe tregtarët e dheut do të qajnë dhe do të vajtojnë, sepse askush nuk të blejë më mallrat e tyre,

 

18,12

mallra prej ari, argjend, gurë të çmuar, perla, li të hollë, të purpurt dhe flakë të kuqe, mëndafshi, të gjitha llojet e drurit aromatike, të gjitha llojet e fildishi, çdo lloj druri shumë të çmuar, bronzi, hekuri dhe mermeri,

 

18,13

dhe kanellë, erëz, temjan, mirrë, temjan, verë, vaj, majë mielli, grurë, bagëti dhe dele, kuaj, qerre, trupa e shpirtra të burrat.

 

18,14

Frytet që shpirti yt u ndez janë zhdukur prej teje; dhe të gjitha gjërat e pasura dhe të shkëlqyerat ikën prej teje dhe ti do t’i gjeni përsëri.

 

18,15

Tregtarët e këtyre gjërave, që u pasuruan prej saj, do të rrijnë larg për shkak të frikës së mundimit të saj; e qara dhe vajtime,

 

18,16

Dhe duke thënë: Sa keq! mjerim! Qyteti i madh, që ishte veshur me li të hollë, të purpurt dhe flakë të kuqe, dhe e stolisur me ar, gurë të çmuar dhe me margaritarë! Sepse në një moment pasuri aq e madhe është të katandiset në asgjë

 

18,17

Të gjithë kapitenët, të gjithë ata që hipi në çdo vend, dhe detarë, dhe sa më shumë të tregtisë nga detit do të qëndrojnë nga larg,

 

18,18

dhe bërtiti kur e panë tymin e zjarrit të saj, duke thënë: Cili qytet i përngjante këtij qyteti të madh?

 

18,19

Ata hodhën pluhur mbi kokën e tyre, ata filluan të bërtasin dhe ata ishin në zi, ata bërtitnin duke thënë:  » Ah! mjerim! Qyteti i madh, në të cilën u pasuruan nga pasuria e saj gjithë ata që kishin anije në det, në një moment është shkatërruar!

 

18,20

Qielli, gëzohen për atë! Dhe ju apostuj të shenjtë dhe profetë, gëzohen too! Sepse Perëndia ju ka hak mbi të.

 

18,21

Dhe një engjëll i fuqishëm ngriti një gur të madh sa një mokër dhe e hodhi në det, duke thënë: Me të njëjtin vrull do të hidhet Babilona, ​​qyteti i madh, dhe nuk do të gjendet.

 

18,22

Dhe ne dëgjohet më te ti zëri i harpistëve, muzikantëve, i fyelltarëve dhe borizanëve, njëri nuk gjendet në ju mjeshtër i zeje çfarëdo, jo më shumë në dëgjohet Ju jeni zëri i rëndë,

 

18,23

Drita nuk do të ndriçojë më në shtëpi, dhe zëri i dhëndrit dhe nuseje nuk do të dëgjohet më te ti; sepse tregtarët e tu ishin të mëdhenjtë e dheut, sepse gjithë kombet u mashtruan me magji tuaj

 

18,24

dhe për shkak se në të u gjet gjak profetësh dhe shenjtorësh dhe të gjithë atyre që janë vrarë mbi dhe.

 

Apokalipsi 19

 

19.1

Dhe pas këtyre dëgjova në qiell si një zë të madh të një turme të madhe, duke thënë, Aleluja Shpëtimi, dhe lavdia, dhe fuqia i përkasin Zotit, Perëndisë sonë,

 

19.2

sepse gjykimet e tij janë të vërteta dhe të drejta; Ai në fakt gjykoi laviren e madhe, që e prishi dheun me kurvërinë e saj, dhe mori hak për gjakun e shërbëtorëve të vet të derdhur prej dorës së saj.

 

19.3

Dhe ata i thanë përsëri: Aleluja! … Tymi i saj ngjitet në shekuj të shekujve.

 

19.4

Dhe të njëzet e katër pleqtë, dhe të katër qeniet ranë përmbys dhe adhuruan Perëndinë ulur mbi fron, duke thënë: Amen! Aleluja!

 

19.5

Dhe një zë dilte nga froni, duke thënë: ‘Lëvdoni Perëndinë tonë, gjithë ju shërbëtorë të tij dhe ju që e druani, dhe të vogla dhe të mëdha!

 

19.6

Dhe dëgjova një si zë i një turme të madhe, si zhurma e shumë ujërave dhe si zë bubullimash të forta, duke thënë:  » Aleluja! Sepse Zoti Perëndi i plotfuqishëm mbretëron.

 

19.7

Le të gëzohemi dhe të ngazëllohemi, dhe i jepni lavdi; sepse erdhi dasma e Qengjit, dhe gruaja e tij e ka bërë veten të gatshme

 

19.8

dhe iu dha e saj të veshin li të hollë, të pastër dhe të bardhë. Sepse liri i hollë janë veprat e drejta të shenjtorëve.

 

19.9

Dhe engjëlli më tha:  » Shkruaj: Lum ata që janë ftuar në gostinë e dasmës së Qengjit! Atëherë ai tha:  » Këto janë fjalët e vërteta të Perëndisë.

 

19/10

Dhe rashë para këmbëve të tij për ta adhuruar; por ai më tha: Ruhu bëjmë atë! Unë jam shërbëtori shokun tënd, dhe i vëllezërve të tu që kanë dëshminë e Jezusit. Adhuruar Perëndinë. Sepse dëshmia e Jezusit është frymë e profecisë.

 

19.11

Dhe pashë qiellin e hapur, dhe ja, një kalë i bardhë. E kalëronte quhet Besniku dhe i Vërteti; dhe ai gjykon dhe lufton me drejtësi.

 

19,12

Sytë e tij ishin si flakë zjarri; mbi kryet e tij ishin shumë kurora; ai kishte një emër të shkruar, që askush nuk e di përveç atij;

 

19,13

dhe ai ishte i veshur me një rrobe të ngjyer në gjak. Emri i tij është Fjala e Perëndisë.

 

19,14

Dhe ushtritë që janë në qiell e ndiqnin mbi kuaj të bardhë, të veshur me rroba liri të hollë, të bardhë dhe të pastër.

 

19.15

Nga goja e tij dilte një shpatë e mprehtë me të cilin për të goditur me të kombet; Ai do të qeverisë me skeptër prej hekuri; Ai vet do të shkelë vozën e verës së mërisë dhe të zemërimit të Perëndisë së plotfuqishëm.

 

19,16

Ai ka mbi rroben e vet dhe mbi kofshën ishte shkruar një emër: MBRETI I mbretërve dhe Zot i zotërve.

 

19,17

Dhe pashë një engjëll që qëndronte në këmbë në diell. Dhe bërtiti me zë të madh duke u thënë gjithë shpendëve që fluturojnë në mes të qiellit:  » Ejani, mblidhuni bashkë për gostinë e madhe të Perëndisë,

 

19,18

të hani mish mbretërish, dhe mish kapitenësh, e mish njerëzish të fuqishëm, dhe mish kuajsh dhe kalorësit e tyre, mishin e të gjithë, të lirë dhe skllevër, të vogla dhe të mëdha.

 

19,19

Dhe pashë bishën, dhe mbretërit e dheut, dhe ushtritë e tyre të mbledhura që të bënin luftë kundër atij që kalëronte kalin dhe kundër ushtrisë së tij.

 

19.20

Dhe bisha u kap, dhe bashkë me të profeti i rremë që kishte bërë shenja përpara saj, me të cilat i mashtroi ata që morën damkën e bishës dhe adhuruan figurën e saj. Ata ishin të dy i hodhën të gjallë në liqenin e zjarrtë squfuri.

 

19,21

Dhe të tjerët u vranë me shpatë, që dilnin nga goja e atij që kalëronte kalin, dhe të gjitha shpendët u ngopën me mishrat e tyre.

 

Apokalipsi 20

 

20.1

Pastaj pashë një engjëll që zbriste nga qielli, duke pasur çelësin e humnerës, dhe një zinxhir të madh në dorë.

 

20.2

Ai e kapi dragoin, gjarpërin e lashtë, që është djalli dhe Satani, dhe e lidhi për një mijë vjet.

 

20.3

Ai e hodhi atë në humnerë, dhe e mbylli atë dhe vulosi mbi të, që të mos i mashtrojë më kombet, deri sa të mbusheshin një mijë vjet. Pas kësaj ai duhet zgjidhur për pak kohë.

 

20.4

Dhe pashë frone, dhe ata u ulën mbi to janë dhënë autoritetin për të gjykuar. Dhe unë pashë shpirtrat e atyre që ishin prerë kokat për dëshminë e Jezusit dhe për fjalën e Perëndisë, dhe ata që nuk e kishin adhuruar bishën apo imazhin e tij dhe nuk kishin marrë damkë mbi ballin e tyre dhe në duart e tyre. Ata u kthyen në jetë e mbretëruan me Krishtin për një mijë vjet.

 

20.5

Të vdekurit tjetër nuk ka ardhur në jetë deri sa të mbusheshin një mijë vjet. Kjo është ringjallja e parë.

 

20.6

Lum dhe i shenjtë është ai që ka pjesë në ringjalljen e parë! Vdekja e dytë nuk ka pushtet mbi to; por ata do të jenë priftërinj të Perëndisë dhe të Krishtit dhe do të mbretërojnë me të një mijë vjet.

 

20.7

Dhe kur të kryhen të një mijë vjetët, Satani do të zgjidhet nga burgu i tij.

 

20.8

Dhe do të dalë të mashtrojë kombet që janë në të katër anët e dheut, Gogun e Magogun, që t’i mbledhë ata për luftë; numri i tyre është si rëra e detit.

 

20.9

Dhe ata do të lëvizin në sipërfaqen e tokës dhe do ta rrethojnë fushën e shenjtorëve dhe qytetin e dashur. Por zjarr zbriti nga qielli dhe do t’i përpijë.

 

20,10

Atëherë djallin që i kishte mashtruar, do ta hedhin në liqenin e zjarrit e të squfurit, ku bishës dhe profetit të rremë. Dhe ata do të mundohen ditë e natë në shekuj të shekujve.

 

20,11

Pastaj pashë një fron të madh të bardhë dhe atë që ulej mbi të. Toka dhe qielli iku, dhe nuk u gjet vënd për ata.

 

20,12

Dhe pashë të vdekurit, të mëdha dhe të vogla, në këmbë përpara fronit.Dhe librat u hapën. Dhe një tjetër libër u hap, që është libri i jetës. Dhe të vdekurit u gjykuan sipas veprave të tyre, sipas asaj që është shkruar në këto libra.

 

20,13

Dhe deti i dorëzoi të vdekurit që ishin në të, dhe vdekja dhe Hadesi dorëzuan të vdekurit që ishin në ta; dhe të gjithë u gjykuan sipas veprave të tyre.

 

20,14

Pastaj vdekja dhe Hadesi u flakën në liqenin e zjarrit. Kjo është vdekja e dytë, liqeni i zjarrit.

 

20,15

Dhe kushdo që nuk u gjet i shkruar në librin e jetës, u flak në liqenin e zjarrit.

 

 

Apokalipsi 21

 

21.1

Pastaj pashë një qiell të ri dhe një tokë të re; sepse qielli i parë dhe dheu i parë kishin shkuar, dhe deti nuk ishte më.

 

21.2

Dhe unë pashë që vijnë poshtë nga qielli, nga Perëndia, në qytetin e shenjtë, Jeruzalemin e ri, i përgatitur si një nuse e stolisur për burrin e saj.

 

21.3

Dhe dëgjova një zë të madh duke thënë: Ja tabernakulli i Perëndisë me njerëzit! Ai do të banojë me ta; edhe ata do të jenë populli i tij dhe vetë Perëndia do të jetë bashkë me ta.

 

21.4

Ai do të fshijë çdo lot nga sytë e tyre; dhe vdekja nuk do të jetë më, dhe nuk do të ketë më vdekje as brengë, as klithma, as mundim, sepse gjërat e mëparshme shkuan.

 

21.5

Dhe ai që rrinte mbi fron tha:  » Ja, unë i bëj të gjitha gjërat të reja. Dhe ai u tha Shkruaj: sepse këto fjalë janë të vërteta dhe besnike.

 

21.6

Ai më tha: ‘Kjo është bërë! Unë jam Alfa dhe Omega, fillimi dhe mbarimi.Atij që ka etje unë do t’i jap nga burimi i ujit të jetës.

 

21.7

Kush fiton do t’i trashëgojë të gjitha gjërat; Unë do të jem për të Perëndi dhe ai do të jetë biri im.

 

21.8

Por frikacakët dhe të pabesët, dhe të neveritshmit dhe vrasësit, dhe kurvëruesit, dhe magjistarët, dhe idhujtarët, dhe gjithë gënjeshtarët do të kenë pjesën e tyre në liqenin që digjet me zjarr dhe squfur, që është vdekja e dytë.

 

21.9

Një nga të shtatë engjëjt që kishin të shtatë kupat plot me shtatë plagët e fundit erdhi dhe foli me mua, duke thënë:  » Eja, do të të tregoj nusen, gruan e Qengjit.

 

21,10

Dhe më çoi në Frymë mbi një mal të madh dhe të lartë. Dhe më tregoi qytetin e shenjtë Jerusalem që zbriste nga qielli, nga Perëndia, duke pasur lavdinë e Perëndisë.

 

21,11

Shkëlqimi i saj i ngjante me një gur shumë të çmuar, si gur diaspri kristalor.

 

21,12

Ajo kishte një mur të madh dhe të lartë. Ajo kishte dymbëdhjetë porta, dhe te portat dymbëdhjetë engjëj, dhe emra të shkruar e të dymbëdhjetë fiseve të Izraelit birit:

 

21,13

në tri porta në lindje, në veri tri porta, nga jugu tri porta dhe nga perëndimi tri porta.

 

21,14

Dhe muri i qytetit kishte dymbëdhjetë themele dhe mbi to ishin emrat e dymbëdhjetë apostujve të Qengjit.

 

21,15

Dhe ai që fliste me mua kishte një masë, një kallam ari, për të matur qytetin, dyert e tij dhe murin e tij.

 

21,16

Dhe qyteti kishte formë katërkëndësh, dhe gjatësia e tij ishte e barabartë me gjerësinë e saj. Ai e mati qytetin me kallamin deri në dymbëdhjetë mijë stade; gjatësia, gjerësia dhe lartësia e tij janë të barabartë.

 

21,17

Mati edhe murin: 144 kubitë, masa e një njeriu, që është, e engjëllit.

 

21,18

Muri ishte bërë prej diaspri, dhe qyteti ishte prej ari të kulluar, i ngjashëm me kristal transparent.

 

21,19

Themelet e murit të qytetit ishin stolisur me gjithfarë gurësh të çmuar: themeli i parë ishte prej diaspri, i dyti prej safiri, chalcedony treti, i katërti prej smeraldi,

 

21,20

oniks pestë, carnelian gjashti, krizolit shtati, krizolit teti, i nënti prej topazi, i dhjeti prej krizopazi, zymbyl e njëmbëdhjetë, i dymbëdhjeti prej ametisti.

 

21,21

Dhe të dymbëdhjetë portat ishin dymbëdhjetë margaritarë; secila portë ishte bërë prej një margaritari të. Sheshi i qytetit ishte prej ari të kulluar, si kristal i transparent.

 

21,22

Dhe nuk pashë asnjë tempull në të; sepse Zoti Perëndi i plotfuqishëm është tempulli i tij dhe Qengji.

 

21,23

Dhe qyteti nuk ka nevojë për diell, as për hënë që të ndriçojnë; për lavdinë e Perëndisë e ndriçon atë, dhe Qengji është llamba e tij.

 

21,24

Kombet do të ecin në dritën e tij, dhe mbretërit e dheut do të sjellin lavdinë e tyre.

 

21,25

Dhe portat e tij nuk do të mbyllen asnjëherë gjatë ditës, sepse nuk do të ketë asnjëherë natë.

 

21,26

Ata do të sjellin lavdinë dhe nderin e kombeve.

 

21,27

Ka hyjë asgjë e papastër dhe askush që angazhohet në turpshme apo mashtrues; ajo do të vijë si ata që janë të shkruar në librin e jetës të Qengjit.

 

Apokalipsi 22

 

22.1

Dhe më tregoi lumin e pastër të ujit të jetës, te kthjellët si kristali, që dilte nga froni i Perëndisë dhe i Qengjit.

 

22.2

Në mes të sheshit të qytetit dhe në të dy brigjet e lumit, ishte druri i jetës që jep dymbëdhjetë lashtat fruta, dhe që nxjerr frutin e saj në çdo muaj; dhe gjethet janë për shërim të kombeve.

 

22.3

Nuk do të ketë më shumë mallkim. Froni i Perëndisë dhe i Qengjit do të jetë në qytet; shërbëtorët e tij do t’i shërbejnë atij dhe të shohin fytyrën e tij,

 

22.4

dhe emri i tij do të jetë mbi ballin e tyre.

 

22.5

Nuk do të ketë asnjëherë natë; edhe nuk kanë nevojë dritën e llambës ose dritën, sepse Zoti, Perëndia u jep atyre dritë. Dhe ata do të mbretërojnë në shekuj të shekujve.

 

22.6

Atëherë ai tha:  » Këto fjalë janë besnike dhe të vërteta; dhe Zoti, Perëndi i profetëve të shenjtë, dërgoi engjëllin e tij për të treguar shërbëtorëve të tij gjërat që duhet së shpejti. –

 

22.7

Dhe ja, unë vij shpejt. Lum ai që i ruan fjalët e profecisë së këtij libri!

 

22.8

Unë, Gjoni, që kam parë dhe dëgjuar këto gjëra. Dhe kur dëgjova dhe pashë, rashë para këmbëve të engjëllit që më treguan për ta adhuruar atë.

 

22.9

Por ai tha:  » Ruhu se ia bëjmë atë! Unë jam shërbëtori shokun tënd, dhe i vëllezërve të tu, profetë, dhe të atyre që i ruajnë fjalët e këtij libri.Adhuruar Perëndinë.

 

22.10

Atëherë ai tha:  » Mos i vulos fjalët e profecisë së këtij libri. Për herë është afër.

 

22,11

Ai është i padrejtë të jetë i padrejtë ende, se ai që është i fëlliqur të jetë i ndyrë akoma; dhe drejtësia drejtët ende, dhe kush është i shenjtë të vazhdojë të jetë i shenjtë.

 

22,12

Ja, unë vij shpejt, dhe shpërblimi im është me mua, për t’i dhënë gjithsecilit sipas veprave të tij.

 

22,13

Unë jam Alfa dhe Omega, i pari dhe i fundit, fillimi dhe mbarimi.

 

22,14

Lum ata që i lajnë rrobat e tyre që të kenë të drejtën për drurin e jetës dhe për të hyrë nëpër portat e qytetit!

 

22,15

Por jashtë janë qentë, magjistarët, kurvarët, vrasësit, idhujtarët dhe kushdo që do dhe zbaton gënjeshtrën!

 

22,16

Unë Jezusi, dërgova engjëllin tim për t’ju dëshmuar për këto gjëra nëpër kisha. Unë jam Rrënja dhe pasardhja e Davidit, ylli i ndritshëm i mëngjesit.

 

22,17

Dhe Fryma dhe nusja thonë: Eja. Dhe ai që dëgjon le të themi, Eja. Dhe ai që ka etje të vijë; Dhe kushdo që do, le të marrë si dhuratë ujin e jetës.

 

22,18

Unë i deklaroj kujtdo që dëgjon fjalët e profecisë së këtij libri: Në qoftë se dikush shton atyre, Perëndia mbi të plagët e përshkruara në këtë libër;

 

22,19

dhe nëse dikush heq nga fjalët e librit të kësaj profecie, Perëndia do t’i heqë pjesën e tij nga pema e jetës dhe nga qyteti i shenjtë përshkruar në këtë libër.

 

22,20

Ai që dëshmon për këto gjëra, thotë: Po, unë vij shpejt. Amen! Eja, Zot Jezus!

 

22,21

Hiri i Zotit Jezu Krisht qoftë me të gjithë!

qiri shandan-anim

Mbani preciously edhe ulem flakën e besimit tonë! Ajo do të jetë i domosdoshëm në kohë të vështira që të përkeqësohet dhe do të keqësojë përsëri dhe përsëri deri në kthimin e Zotit tonë Jezu Krisht.

Shihemi së shpejti.

Para se të largohen dhe në pritje të kthimit të Zotit tonë Jezu Krisht, unë dua të ju ndihmojë të meditoni në historinë njerëzore.

Shkenca zyrtare refuzon kreacionizmi (krijimi i njeriut nga Zoti) dhe e vë përpara një teori pa Perëndinë.

Kush do të duan se njeriu vjen nga një zinxhir të evolucionit të jetës në Tokë do të shfaq në një seri të shanseve dhe pastaj djali do të transformohet gjatë miliona vjetëve.

Së fundi duke përfunduar me të regjistrimit të tërë ushtria e bimore dhe shtazore jetës që ne e dimë.

Sigurisht shkenca zyrtare ka twists, por ne duhet të përballen me fakte, të gjithë shkencëtarët që mbështesin teorinë e evolucionit janë qenie inteligjente dhe për këtë arsye ata e dinë se janë të gabuara dhe megjithatë ata vazhdojnë.

PSE!

Të gjitha unë mund të them është se jeta njerëzore është e mbushur me misteret dhe disa burra për arsye të panjohura të fshehur të vërteta të njerëzimit për mijëra vjet.

 

Jezu Krishti është Biri i vetëm i Perëndisë!

Kjo është në derë dhe kthimi i tij është i pashmangshëm!

Mbani Besimin!

Së shpejti historia e njeriut do të zbulohet!

Këtu është një video që do t’ju lejojë të hapur sytë tuaj dhe për të kuptuar historinë se njeriu është kompleks shumë më tepër se në librat e tregimeve zyrtare!

 

Fitimtar

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.