Jashtë pikës KISHA E SHPËTIMIT

 Vatikan

Shumë qartë ne po përjetojmë fundin e kohëve biblike, që do të thotë për çdo të krishterë që Jezu Krishti shpejti do të kthehet në Tokë!

 

Të gjitha shenjat dhe profeci të tregojmë dhe kemi konfirmuar!

 

Duke pasur parasysh forcën dhe intensitetin e arritjeve të tyre, është e qartë se koha për kthimin e Zotit është e afërt, madje shumë afër.

 

Ne mund të vëreni disa data të rëndësishme që lidhen me shenjat e Fundit të Kohës.

 

14 maj 1948:

Data e krijimit të Shtetit të Izraelit që ishte data e faljes së dhënë nga Perëndia për të popullit hebre.

Që atëherë, ai është shenja të qarta përforcim dhe profecitë.

Ata kryejnë në sytë e të gjithë, gjithnjë e më fort.

 

14 gusht 2005:

Një shenjë e madhe në qiell me paraqitjen në qiell e Floridës një ushtri e vërtetë e UFO-t janë disa formuar në qiell për një kohë të gjatë një kryq të kryqëzimit shumë të mëdha

Kjo shenjë, në retrospektivë, duket të jetë shpallja e qasjes së javës së fundit të Danielit dhe të gjitha ndëshkimit të që do të ndjekë.

 

.

Dhe këtë video

.

 

29 shtator 2008: 

Kjo datë është rrëzimit të tregut të aksioneve në New York, me një indeks të -777,7, e cila do të rezultojë në shkatërrimin e përgjithshëm të cilin bota nuk do të shërohen para se me kthimin e Jezu Krishtit.

I vendosur këtë datë si fillimi i javës së fundit të Danielit duke nënkuptuar fillimin e shtatë viteve të fundit të njeriut para kthimit të Jezu Krishtit.

 

8 mars 1012  :

Kjo është data e ndodhjes së shenjës së dytë në qiej. Dukshëm më i madh se planeti ynë Tokë ka mbetur i lidhur me të Diellit më shumë se 80 orë sferë të zezë deri më 11 mars 2012.

 

 

Kjo shenjë të pabesueshme si autentik është i pozicionuar tre vite e gjysmë pas 29 shtator 2008.

Duhet të theksohet se biblikisht javën e fundit të Danielit (shtatë vjeç) është shpallur në Bibël si e ndarë në dy pjesë e tre vjet e gjysmë secila dhe pjesa e dytë do të jetë periudha e fatkeqësi e madhe.

 

28 shkurt 2013: 

Dorëheqja e Papa Benedikti XVI, i cili u zëvendësua nga Papa Francis, i cili thotë thjesht peshkop i Romës.

E cila korrespondon me profecinë e papëve si « Peter romake »

Ajo është sipas profecisë, do të drejtojë kishën, para kthimit të Jezu Krishtit.

 

Dhe data e fundit mbetet përpara:

Është ai i kthimit të Jezu Krishtit në Tokë së Parë është në mes 14 dhe 15 shtator 2015,  gjatë festës së borive.

 

Ju mund të vëreni disa shenja të rëndësishme në artikullin tim

 

https://victorpicarra.wordpress.com/2012/07/26/les-trois-derniers-signes-du-retour-de-jesus-christ-sur-terre/

 

Gjithashtu në këtë seksion

 

https://victorpicarra.wordpress.com/2011/11/27/jesus-christ-revient-bientot/

 

Rrëmbimi i kishës duhet të marrë atë para kësaj date, në shtator 2015 dhe ajo është ndoshta edhe për këtë vit 2014. (Unë është heqja për 10 nëntor 2014)

Saktësi:

Unë nuk mund ta them mjaftueshëm, « Unë nuk jam profet dhe unë mund të jetë i gabuar », por ajo është e mirë për të përgatitur dhe për të mbajtur veten gjithmonë i gatshëm shpirtërisht për heqjen dhe kthimin e Jezu Krishtit.

 

Shih artikullin tim

 

https://victorpicarra.wordpress.com/2014/01/18/les-dates-de-lapocalypse-et-de-lenlevement-de-leglise-devoilees/

 

Toka rreth një miliard njerëz janë të krishterë që është edhe shumë dhe më pak të jetë që të ruhen në Rrëmbimit të Kishës, duhet tashmë të jetë një i krishterë.

.

Gjashtë miliard është i dënuar tashmë!

 

Miliardë të krishterët mund të pretendojnë për këtë arsye të shpëtohen dhe të jetë pjesë e kishës së Jezu Krishtit që të hiqen para kthimit të tij.

 

Por atëherë si e shpjegoni këtë ajet e apostull Lluka.

.

« Por Biri i njeriut, kur të vijë, a do të gjejë besim mbi tokë? » (Lk 18, 8)

 

Ju nuk mund të marrë atë që ju dëshironi në Bibël dhe injorojnë atë që na pengon!

 

Me këtë ajet kështu që ne kemi një problem!

 

Si mund të jemi në fund të kohës, edhe pse kjo është e qartë, dhe të shohim se sa të krishterët të kalojë Ames miliardë; ndërsa Luke shkroi këtë varg të Besimit në pyetje kthimin e Jezu Krishtit.

 

Ne e dimë se asgjë nuk është shkruar në Bibël në mënyrë të rastësishme, kështu që nëse apostulli Lluka ka shkruar ky ajet është se ekziston një arsye e rëndësishme dhe madje thelbësore dhe të lashtë.

 

Ne mund të shpjegohet pjesërisht me faktin që shumë të krishterë nuk janë të gatshëm të marrin në konsideratë kthimin e Jezu Krishtit në brezin tonë.

Është e qartë se dikush mund të shohim duke biseduar me miqtë në lidhje me të.

 

Disa të krishterë nuk besojnë edhe në mundësinë e kthimit të Jezu Krishtit fizikës.

 

Megjithatë, kjo nuk është e mjaftueshme për të shpjeguar se si ju mund të kaloni një miliard krishterët të mungesës së besimit në një kohë kaq të shkurtër?

 

Diçka më e rëndësishme duhet të jetë shkaku.

 

Ne kemi njohur tashmë që çdo menaxhon një besim pak dhe mësimin e Jezu Krishtit në stilin e jetës së tij.

 

Në dy mijë vjet, dëshirën tonë për të duan të ndjekin mësimet e Jezu Krishtit është gërryer nga dobësitë tona njerëzore që ne e kemi sjellë këtë mësim që të përshtaten me ndryshimin e jetën tonë dhe shoqërinë tonë.

 

Udhëzon tona shpirtërore që janë të famullitarët e kishës, edhe me kalimin e kohës shtuar pak çdo gjë dhe asgjë në këtë mësim (e cila është në kundërshtim me mësimin e Jezu Krishtit)

.

Ju mund të mbani mend disa masakra dhe gjuan magjistare që kanë marrë mijra jetë në emër të Zotit, të besimit dhe të Jezu Krishtit. (E cila është në kundërshtim me mësimin e Jezu Krishtit)

.

Kështu gradualisht mësimi i Jezu Krishtit është shtrembëruara në masë të madhe, të vërteta të lashta dhe të vjetruara janë zëvendësuar me të reja dhe më të përshtatshme për mënyrën e jetesës të vërteta të reja dhe e gjithë kjo pa ne në të vërtetë e mori ndërgjegjen. (E cila është në kundërshtim me mësimin e Jezu Krishtit)

 

Për të arritur në situatën aktuale, ku shumë famullitarët midis personalitete të kishës dhe madje edhe papa ndjekur nuk është më dhe mësojnë më shumë në mënyrë rigoroze mësimet e Jezu Krishtit në mënyrë të veçantë në mënyrë të hapur duke e bërë kompromise me fetë e tjera. (E cila është në kundërshtim me mësimin e Jezu Krishtit)

 

Kisha (John Paul II) nuk e ka mësuar se Zoti dhe Jezu Krishti është në çdo njeriu, dhe që për këtë arsye çdo njeri është Perëndi dhe Jezu Krishti. (E cila është në kundërshtim me mësimin e Jezu Krishtit)

 

Kisha (John Paul II) nuk e ka mësuar se të gjitha fetë të çojnë te Perëndia. (E cila është në kundërshtim me mësimin e Jezu Krishtit)

 

Kisha është përgjegjës për të udhëhequr njerëzit Perëndisë nga mësimet e Jezu Krishtit, dhe ende kisha e drejtuar nga disa mësime të denatyralizuar me shumë shpirtra të Luciferi.

 

   Edhe nga

Kisha nuk ajo mësoi të lutemi të vdekur!

 

Duke u lutur shenjtorët « vdekur » për ndihmë të veçantë në disa zona!

« Ndërsa të vdekurit mbeten të vdekur deri ringjallja duhet të ndodhin për disa kohë në fund të kthimit të Jezu Krishtit dhe për të gjithë të tjerët, ringjallja do të ndodhë në gjykimin e fundit! « 

Disa të krishterë do të lutet edhe për të afërmit e vdekur të kujdesen për familjet e tyre.

 

Të krishterët të tjera të rrethojnë veten me imazhe, statujat dhe objektet fetare për mbrojtjen hyjnore.

 

Disa famullitarët e nganjëherë edhe të bekoj çdo gjë dhe asgjë!

 

Dhe atëherë ne e kuptojmë se me të vërtetë për shumë të krishterë Besimi është me të vërtetë shumë e ulët poshtë në mendjet dhe zemrat.

 

Për fat të keq kjo shpjegon më mirë pse Apostulli Luka në pyetje e Besimit « autentike » me kthimin e Jezu Krishtit.

 

Ndërsa ne jemi një miliard të krishterë, por sa prej nesh respektojnë me rigorozitet mësimet e Jezu Krishtit ….

 

Është koha Vëllezërit e mi të dashur dhe motra në Jezu Krishtin për t’u kthyer në vlerat e vërteta të mësuara nga Jezu Krishti dhe veçanërisht praktikë në mënyrë që emrat tanë nuk janë fshirë nga libri i jetës.

 

Në jetën tonë

 

I parë

Doni Perëndinë me gjithë fuqinë tonë dhe me bindje

 

Tjetra, Përulësi, Respekti, Mirësia, dashuria, ndarja, sakrificën, dhembshuri, falje, të kuptuarit dhe mirësia duhet të çojë jetën tuaj.

 

Në lutjet tona

 

Lutja është ushqimi i shpirtit.

Prandaj është e nevojshme për t’u lutur.

 

Për fat të keq shumë të krishterë nuk luten, luten apo si rrota lutje.

 

Por Jezu Krishti na mësoi të lutemi.

.

Matthew 6

.

http://www.lirelabible.net/LSG/html_5/Matthieu_2.htm

 

Lutja është bisedë me Perëndinë!

 

prier_dieu

 

Ne mund të flasim në lidhje me Atë Qiellor « Zotit », si në qoftë se ne do të flasim për atë tokësor.

Ne mund të kërkoni atë që duam dhe atë që ne kemi nevojë.

 

Është gjithashtu e rëndësishme të dini falënderoj Perëndinë çdo ditë për të gjithë mirësinë e tij.

Duke përfshirë për më të parëndësishme.

 

Ne duhet të kuptojmë se Zoti na dha një dhuratë sublime « arbitri i lirë », por kjo dhuratë pengon Perëndinë për të ndërhyrë në jetën tonë nëse ne nuk e pyet.

 

Në rastin tim, unë mund t’ju siguroj se Perëndia është pjesë e jetës sime të përditshme dhe frika ime më e madhe është se Zoti nuk e ndan jetën time.

 

Është mirë të dihet se në lutjet tuaja ju gjithashtu mund të bëni pyetje personale Perëndisë dhe ju do të jetë i befasuar për të pasur përgjigjet që vijnë në mendje kur pyetje.

 

Sa i përket lutjeve të Virgjërës së Bekuar nuk duhet të lidhen me lutjet te shenjtorët që janë sipas mendimit tim duhet të shmanget, sepse vetëm Jezu Krishti është Shpëtimtari ynë, Mbreti ynë, Mësuesi ynë dhe kjo është me të që kthehen meritën dhe lavdi dhe që është Jezu Krishti dhe kushdo tjetër që Perëndia i ka besuar për ne.

 

Lutje të së Lumes Zojë janë një rast shumë i veçantë, sepse ka marrëdhënie shumë të fortë dhe të fuqishëm në mes të nënës dhe birit të saj.

 

Është e qartë në zemrën e çdo të krishterë që Perëndia lejon Lumes Zojë të ndërmjetësojë me Jezu Krishtin, birin e tij, për të gjithë njerëzimin dhe të bëjë gjithçka që mundet për të siguruar që ne të vijnë te Jezusi Krishti për t’u shpëtuar.

 

Apparitions dhe mesazhet e së Lumes Zojë janë veprime në momente kyçe të historisë për vëmendjen tonë në mënyrë që ne nuk janë duke u larguar nga besimi ynë në zgjedhjet e rëndësishme për jetën e shoqërisë dhe kishës .

 

Paraqitjet më të rëndësishme ishte ajo e Fatimes në Portugali.

« A nuk ju të gjeni një artikull në blog »

 

Link:

.

SECRET E TRETË E Fatima kthimin e Jezu Krishtit NË TOKË – vërtetat!

Kështu që për të gjithë ata që rregullisht luten Virgjëreshën e Bekuar, është e rëndësishme të theksohet se të gjitha lutjet janë të preferueshme pari shkojnë në Perëndinë dhe në Jezu Krishtin dhe në fund të së Lumes Zojë.

 

Nëse ju lutem së Lumes Zojë, sepse ju jini të turpëruar të luten Zotit apo Jezu Krishtin, ta dini se në qoftë se ju jeni turp i Perëndisë dhe Jezu Krishtit, ata do të jem i turpëruar me ju.

 

Ju lutemi të lutemi Zotit. Ai e di se ne të gjithë jemi mëkatarë dhe që ne të bien dhe përsëri dhe përsëri të dorëzohej, sepse jeta është një luftë e përditshme që secili prej nesh mbart kundër shejtanit.

 

Ne nuk mund të fitojë në sajë të vendosmërisë sonë për të kapërcyer fuqinë e vullnetit tonë dhe ndihmën që na nevojitet për të kërkuar Perëndinë

 

Nëse ju lutemi Zotit dhe nëse duket se Perëndia nuk i dëgjon lutjet tuaja; pastaj pyesni veten pyetje në qoftë se bëni mirë të gjitha që ju mund dhe duhet të bëjë për të zgjidhur problemet tuaja dhe për të luftuar kundër Satanit.

 

Zoti ju ndihmojë nëse ju pyesni atë, por ajo nuk do të ju ndihmojë nëse ju ndonjëherë të ndihmuar veten!

 

Mos hezitoni në lutjet tuaja të shkojnë direkt në Perëndinë dhe të jenë të sigurt se Jezu Krishti do të ndërmjetësoj për ju dhe do t’ju ndihmojë në jetën e përditshme nga Shpirti i Shenjtë i Perëndisë.

 

Jezu Krishti ka në dispozicion një numër të engjëjve të gatshëm për t’ju ndihmuar.

Por ju ende duhet të guxojnë të kërkojë Perëndinë për ndihmën që ju nevojitet.

 

Por kjo është e mirë në këto kohë apokaliptike për të kujtuar gjithashtu se Ai ay dy mijë vjet Jezu Krishtit, kishte zemëruar tempullin shkak të të gjitha veseve dhe tërë njerëzit e këqij e kohë.

 

Ata kishin me kalimin e kohës shtrembëruar funksionin e vërtetë të tempullit.

 

Nga një vend të lutjes, tempulli u bë një vend i tregtisë dhe edhe më keq, ajo u bë një pikë referimi për grabitës dhe hajdutë.

 

Mateu 21 vargje 12-13-14

 

12 Jezusi hyri në tempullin e Perëndisë. I dëboi të gjithë ata që shisnin dhe blinin në tempull; Ai përmbysi tavolinat e këmbyesve të parave dhe ndenjëset e atyre pëllumbat shitur.

 

13 Dhe ai u tha atyre: Është shkruar, Shtëpia ime do të quhet shtëpi lutje. Por ju e keni kthyer në një shpellë kusarësh.

 

14 verbri dhe çalamani erdhi tek ai në tempull. Dhe ai i shëroi.

 

 

Megjithatë ne shohim në vargun 14 se edhe pse tempulli është bërë një vend i papastër, Jezu Krishti shëroi atje Blind dhe të sëmurë.

 

Në kthimin e tij, Jezu Krishti do të për fat të keq një gjetje që do të jetë shumë më negative se aty ishte dy mijë vjet.

 

Së pari ai kisha besuar Pjetrit dhe ai donte « një dhe të bashkuar » shkatërroi në shumë kisha.

 

Duke thënë të gjitha më afër të vërtetës si njëri-tjetrin!

 

Është e njohur se disa kisha janë më të interesuar në kuletat e burrave dhe shpirtrat e tyre.

 

Disa kisha janë bërë aq të pasur se ajo është e pahijshme për të parë mjerimin e botës.

 

Ka edhe disa njerëz që e quajnë veten e tyre barinj apo predikues që pasurojnë dhe majm mbi mjerimin e të varfërve.

 

Vatikani vetë, ka vlera dhe pasuri të mëdha në mbarë botën dhe personalitetet e saj shpesh u bë Moguls.

në mesin e burimeve të tjera:

https://www.cai.org/fr/etudes-bibliques/les-milliards-vatican

 

Më shumë mjerim në botë është e madhe dhe këto « moguls » e të gjitha kishave, të pasuruar dhe të majm.

 

Sigurisht bota është ende misionarët rrudhur se këto famullitarët e lartë të të gjitha kishave të dërguar si bibël në dorë pa seriozitet dhe ata ungjillizuar njerëzit në hir të Perëndisë.

 

Ndryshe nga të gjitha këto personalitete të larta famullitarët e kishave, misionarët ata meritojnë respektin dhe mirënjohjen tonë.

Ju duhet të dini se shumë prej këtyre misionarëve shpesh dorëzohej për fat të keq në hije dhe në indiferencën e përgjithshme nën tortura në duart e islamistëve dhe xhihadistëve  të cilët janë « Legjionarët e shejtanit. »

 

Një fjalë për muslimanët

xhihadistët-iraken-

 

Leviz larg nga islamikët  dhe xhihadistëve   që ju udhëheqin në Luciferi bërë të besojnë se ata të ju udhëzojë për të Perëndisë.

 

Shpëtimi juaj është në Jezus Krishtin!

 

Ne gjithashtu vëllezërit e mi të dashur dhe motra të duhet për të parë trarin që kemi në sy.

 

Stop të gjitha ritet pagane që e kanë pushtuar kishën dhe të kthehet në vlerat e vërteta të krishtera.

 

Çfarë duhet të llogarisin në jetën tonë, nuk është aq shumë ajo që ne bëjmë, por pse dhe si të bëjmë atë.

 

Jezu Krishti na do, por ne e duam atë dhe ne të provojë atë ne?

 

Bëj pyetjen time!

 

Pavarësisht dashurisë së tij për ne, Jezu Krishti, me kthimin e tij do të gjykojë të gjithë njerëzit dhe të gjitha kombet.

 

Ajo do të jetë shumë vonë për të pendohen dhe duan të shpjegoj jetën e tij.

 

Nuk do të bërtasin, e qara dhe kërcëllim dhëmbësh të gjitha vonë!

 

Tani është koha për të vepruar dhe të shpjegoj jetën tonë.

O

O O

O

Është thelbësore që të kthehen në Kishën Katolike

(Por jo atë të Vatikanit II)

 

Jashtë pikën kishës e Hi!

O

O O

O

 

Kisha katolike është kisha që Zoti ynë Jezu Krishti besuar Pjetrit dhe pasardhësit të pasardhës, Kisha është besuar për të Francois Papën tonë aktuale.

 

Edhe pse Papa Francis nuk e njohin plotësisht si Papa, por më tepër si një Ipeshkvit të thjeshtë të Romës dhe përkundër të gjitha kritikave të ligjshme që mund të bëjë atë, ajo është ende përfaqësuesi ligjor i Kishës në pritje të kthimit të Jezu Krishti.

 

Kjo do të Jezu Krishti do të kthehet shpejt në lehtësimin e ngarkesës atë për qëndrimin e tij si udhëheqës shpirtëror i kishës.

 

Në kthimin e tij, Jezu Krishtit, pas shqyrtimit të gjithë njerëzit dhe të gjitha kombet do të mbretërojnë me të kishës së tij.

.

A doni të jenë pjesë e Kishës së Jezu Krishtit,

 

Nëse po, atëherë ju pagëzojë, të kërkojë Perëndinë për falje për të gjitha mëkatet e tua, shpjegoj jetën tuaj, kërkoni Jezu Krishtin që të jetë shpëtimtar tuaj personale dhe të kënaqem me ju në kishën e tij.

 

Dhe sidomos duan dhe respektojnë Perëndinë dhe vënë në praktikë të gjitha vlerat e krishtera mësuar nga Jezu Krishti.

 

 »  Përulësia, Respekti, Mirësia, dashuria, ndarja, sakrificën, dhembshuri, falje, mirëkuptim dhe mirësi. « 

 

Shënim optimist:

 

Vargu 14 të kapitullit 21 të Ungjillit sipas Mateut:

14 verbri dhe çalamani erdhi tek ai në tempull. Dhe ai i shëroi.

 

Lë sipas mendimit tim një dritëz shprese për ata që nuk janë të krishterë me verbëri dhe injoranca dhe ata që janë pagëzuar, por të cilët kanë ndjekur nga verbëri dhe injoranca e doktrinave të rreme.

 

Unë besoj se ata mund të ruhen dhe të pranohet në kishë pas rrëmbimit, në qoftë se ata vijnë te Jezusi duke i kërkuar që të shërohet dhe të ruhen, pas kthimit të tij me Jerusalemin qiellor.

 

Unë përfundoj këtë artikull me një tekst që unë marrë koment nga neni:

.

 

Kafshët e Zbulesa IDENTIFIKUARA!

.

në të cilën unë ftoj të gjithë që të meditoni dhe koment.

0

0

0 0 0 0 0

0

0

0

0

 

Komplot
Informacion vendimtar që e gjitha katolike duhet të dini

.
Shumë katolikë luten me zjarr për Virgjëreshës Mari, duke besuar që ajo është ndërmjetësi i cili ndërhyn në emër të tyre me Atin:
« Prandaj Virgjëra Mari thirret në Kishë nën titujt e Avokatit, Helper, duke ndihmuar, dhe ndërmjetëse. « Item # 969, f. 255
Katër tituj të veçanta janë atribuar të Marisë. Ajo përmbush këto role?Pra, shikoni në secilin prej tyre:

Jurist

 
Besimi në Marinë avokat me Atin është një tjetër traditë, pa mbështetje nga Shkrimet. Përveç kësaj, Bibla sfidon doktrinën katolike duke deklaruar se Jezusi, nuk Mary, është i vetmi avokat:
« … Dhe në qoftë se ndokush mëkatoi, kemi një avokat te Ati, Jezu Krishtin të drejtë. « 1 John 2:01
Ndihmë
Kjo është ende një traditë e njeriut.

Bibla nuk kualifikohet askujt Helper, as edhe Marie

mirëbërëse
Edhe një herë, Bibla bie në kundërshtim me katolicizmin duke deklaruar se Jezusi, nuk Mary, është vetëm duke u ‘mbinatyrshme’ ndihmuar:
« Ja, Perëndia është ndihma ime … » Psalmi 54.4 « Pra, është me besim se ne mund të themi: Perëndia është ndihmuesi im, unë nuk do të kishte frikë; Çfarë mund të më bëjë njeriu? « Hebrenjve 13.6
« Të shumta janë vuajtjet njeriut të drejtë, por Zoti e çliron. « Psalmi 34.19
Askund në Fjalën e Perëndisë Marisë është përshkruar si duke ndihmuar …

ndërmjetëse

. Bibla kurrë nuk ngrihet në pozitën e Marie ndërmjetësuesit, por ajo paraqet Jezusin si i vetmi ndërmjetës: « Në fakt një është Perëndia, dhe një ndërmjetësi midis Perëndisë dhe njerëzve: Krishti Jezus njeri, « 1 Timoteut 2:5 « Dhe kjo është arsyeja pse ai [Krishti] është ndërmjetësi i Besëlidhjes së re … » Hebrenjve 9.15

 


Ndërmjetës

Avokati i popullit dhe avokati është që të ndërmjetësojë për të tjerët.Traditë katolike cakton këtë përgjegjësi për të Marisë, ndërsa Fjala e Perëndisë është Zoti Jezu Krishti si i vetmi ndërmjetësues:
« Sepse Krishti nuk hyri në një shenjtërore të bërë nga dora e njeriut … por ai hyri në vetë qiellin për të dalë tani për ne përpara Zotit. »Hebrenjve 9.24
« Kjo është edhe arsyeja pse ajo mund të shpëtojë ata që me anë i afrohen Perëndisë me anë të tij, sepse gjithmonë rron që të ndërmjetësojë për ta. « Hebrenjve 7:25
Shkrimi nuk mund të jetë më i qartë në lidhje me identitetin e ndërhyrësit vërtetë:
« Kush do të dënojë? Krishti vdiq; mirë, ai u ringjall, ai është në të djathtë të Perëndisë dhe është gjithashtu ndërmjetëson për ne! »Romakëve 08:34
« Dhe ai që heton zemrat e di cila është mendja e Frymës, sepse është sipas Perëndisë ai ndërhyn për shenjtorët. « Romakëve 08:27
Bibla zbulon se çdokush qasjen Atin është nëpërmjet Birit:
« sepse përmes tij [Jezusi] ne kemi çdo qasje tjetër tek Ati nëpër një Frymë. « Efesianëve 2.18
« Sipas qëllimit të përjetshëm që ai i ka zbatuar me anë të Jezu Krishtit, Zotit tonë, në të cilën ne, me anë të besimit në të, liria e qasjes Perëndisë me besim. « Efesianëve 3,11-12
Mary nuk është përmendur si një ndërmjetësues.
Jezusi ulën përsëri
Bibla është shumë e qartë. Jezusi është i vetmi avokat, duke ndihmuar ndërmjetësues dhe ndërmjetësues me Atin. Megjithatë tradita katolike vjedh katër tituj dhe atributet për të Marisë … Pse?
Pse është Jezusi ulur në çdo rast?

 

Pse Katolicizmi është ai i vendosur për të hequr të gjitha atributet për të Jezusit që Bibla i jep për të dhënë për dikë tjetër?
Nëse Mary duhet të jetë i lartë, pse disa karaktere në Bibël si Pali apostull thanë:

. « Sepse unë nuk kam menduar e ju e dini asgjë tjetër përveç Jezu Krishtit edhe atë të kryqëzuar. « 1 Korintasve 02:02
Përfundim
Tani ju e dini pozicionet e traditës së Biblës dhe katolike.

A do të kundërshtojnë Fjalën e Perëndisë dhe të japë lavdi Marisë?

Ose ju do të refuzojë traditat e njerëzve dhe ju japin lavdi Jezu Krishtit?
« Po tani Krishti mori një shërbesë, duke qenë se ai është ndërmjetësi i një besëlidhjeje më të mirë, që bazohet mbi premtime më të mira. »Hebrews 8.6
Kapitulli 20 – Maria: Marrësi i Lutjeve
Doktrina katolike kërkon besnikët e tij ata luten Virgjëreshës Mari:
« Duke kërkuar Mari të luten për ne, ne e pranojmë veten të jetë mëkatarë të varfër dhe kemi adresuar <>,

Shenjtë … të gjitha, në orën e vizitës sonë na u mirëpritur si nënën tonë që të na çojë në Birin e saj Jezu në Xhennet « Item # 2677, f. 661
Është thelbësore që ju të dini se në qoftë se këto kërkesa vijnë nga Perëndia apo tradita thjesht njerëzore. Secili prej tyre:

 

Pyetni Maria të luten për ne: një traditë e njeriut, të panjohur në Bibël.
Nëna e mëshirës, ​​një tjetër traditë.
shenjtë Çdo: një traditë e njeriut.

 

Ne kemi treguar tashmë se Zoti është i vetmi « të gjithë e shenjtë »

 

Marie na mirëpret të vdekjes sonë: një traditë e njeriut, nuk mësohen në Bibël.

 

Maria na çon në Jezusin, një hadith tjetër, të panjohur në Fjalën e Perëndisë.

 

Kuptoni, mik katolike, Perëndia kurrë nuk tha ndonjë nga këto gjëra.Këto janë të gjitha traditat shpikur nga krerët katolikë të së kaluarës:
« Që nga kohët më të hershme Virgjëra Mari është i nderuar me titullin e <>; besnik gjejnë strehë nën mbrojtjen e tij, duke lypur në të gjitha rreziqet dhe nevojat e tyre … « Item # 971, f. 256
Fakti se besimtarët duhet të lutemi për të Marisë në kohë fatkeqësish është një tjetër traditë « sajuar » nga drejtuesit e katolikë të së kaluarës për sot dhe të konfirmuar katolikë.

 

Jezusi kurrë, e as dikush tjetër në Bibël, mos pyet njerëzit të luten Marisë.
Kush duhet të lutemi?

. Bibla në mënyrë të qartë e kundërshton katekizma në edukimin e njerëzve për ta kthyer në vetëm Perëndia:
« Thirrmëni [Perëndia i flet popullit të tij], dhe unë do të të përgjigjem;Do të të tregoj gjëra të mëdha, gjëra të fshehta që ti nuk e di. »Jeremiah 33.3
« Kërkomë [Perëndia i flet popullit të tij] në ditën e fatkeqësisë; Unë do të të çliroj dhe ti do të më lëvdosh. « Psalmi 50,15

. Kur vijnë kohë të vështira, të thërras Perëndisë, jo Mary:
« Zot, dëgjo lutjen time, dëgjo zërin e lutjeve të mia!

 

Unë kërkoj ty në ditën e fatkeqësisë sime, sepse ti do të më përgjigjesh. « Psalmi 86,6-7

. « Ai do të më kërkojë, [Perëndia i flet popullit të tij] dhe unë do t’i përgjigjem; Unë do të jem me të në fatkeqësi, unë do ta çliroj dhe do ta përlëvdoj. « Psalmi 91.15

. Qindra vargje na mësojnë për të thirrur në Zotin kur lindin vështirësi në jetën tonë. Nuk është një varg i vetëm na inkurajon që të lutemi për të Marisë:

. « shpëtimi i të drejtëve vjen nga Zoti; Ai është kështjella e tyre në kohën e fatkeqësisë. « Psalmi 37.39

. « Zot, ki mëshirë për ne! Ne shpresojmë te ti. Bëhu krahu ynë çdo mëngjes dhe shpëtimi ynë në kohë të fatkeqësisë « Isaia 33.2
« … Lum ai që e konsideron të varfërit! Ditë ankthi Zotit jep atë « Psalmi 41.1
Nëse ju vendosni magji tuaj Marie?
« Hidh barrën tënde tek Zoti, dhe ai do të të mbajë; ai kurrë nuk do të vuajnë të drejtët. « Psalmi 55.22
Mbreti David u lut gjatë gjithë ditës … të Perëndisë:
« Në natën, në mëngjes dhe në mesditë, psherëtij, dhe unë moaned, dhe ai do të dëgjojë zërin tim. « Psalmi 55.17
Psalmisti shpall:

. « Zoti është pranë gjithë atyre që e kërkojnë, pranë gjithë atyre që e kërkojnë në të vërtetë « Psalmi 145,18
Në Dhiatën e Re lexojmë:
« Mos u shqetësoni për asgjë; por në çdo gjë, ia parashtroni kërkesat tuaja Perëndisë me anë të lutjes dhe përgjërimesh, me falënderim. »Philippians 4:06
Kush ju lutem?
Fjala e Perëndisë thotë të lutesh Perëndisë. Katolicizmi inkurajuar që të luten Marisë. Edhe një herë, ne i kërkojmë pse katekizëm reaksionar Jezusin dhe Maria studenti.

 

Duket se Kisha Katolike nuk do që pasuesit e tij « shqetësojnë » Jezusin në çdo subjekt.

 


Por Jezusi e kemi nisur këtë ftesë:

 
« Ejani tek unë, o ju të gjithë të munduar dhe të rënduar, dhe unë do t’ju jap çlodhje. « Mateu 11:28
Ose Bibla është e gabuar, apo katolicizmi ju mban larg nga një që dëshiron dhe është i gatshëm për të përmbushur të gjitha nevojat tuaja.
Përfundim
Ky është një tjetër vendim i rëndësishëm që ju duhet të marrë. Ju ndiqni traditat katolike dhe njerëzore dhe të lutem Marie?

. Apo do të preferonit të bindeni Shkrimet dhe drejtojnë lutje te Perëndia?
« Unë do të kërkoj ndihmë Perëndisë, dhe Zoti do të më shpëtojë. »Psalmi 55.16

 

Kapitulli 21 – Mary Mbretëresha e Universit
Katolicizmi pretendon se vdekja e Merjemes, Zoti e mori në qiell dhe i dha atij titullin e « Mbretëresha e Universit »
« Më në fund papërlyer Virgin, ruhet lirë nga çdo njollë e mëkatit origjinal, kur rrjedha e jetës së saj tokësore, të ngrihej trupit dhe shpirtit në lavdinë qiellore, dhe lartësuar nga Zoti si Mbretëresha e Universit « Item # 966, f. 254

. Përsëri, doktrina katolike dhe Fjala e Perëndisë përplasen.

 

Jo vetëm Shkrimi askund mëson një doktrinë të tillë, por ajo dënon.

 

44.9 Në Jeremias lexojmë se adhurimi i një perëndeshë të rreme të quajtur « Mbretëresha e Qiellit » zemëruar Perëndinë
« Bijtë mbledhin drutë, etërit ndezin zjarrin dhe gratë mbrujnë mjellin për të përgatitur kulaç për mbretëreshën e qiellit dhe i derdhim libacione perëndive të tjera për të provokuar zemërimin tim. « Jeremiah 7.18

. Pse njerëzit e bëri të adhuron një perëndeshë të rreme të quajtur Queen of Heaven? Kjo ishte një traditë e njeriut dhënë atyre:
« Por ne do të … djegur temjan për Mbretëreshën e qiellit dhe duke libacionet e saj, siç kemi bërë ne dhe etërit tanë, mbretërit tanë dhe princat tanë … » Jeremia 44.17
Katolicizmi do të ketë të transmetuar të njëjtin ritual pagan që zemëron Zotin?
Fetë pagane
Pa shkuar përtej qëllimeve të këtij libri, shumë katolikë kurioz do të jetë i befasuar nga studimi i shumë feve të rreme që adhurojnë një « Mbretëresha e Qiellit. »

 

Këto fakte janë themeluar, këmbëngulja katolike për të dhënë marie një titull aq shpesh përdoret për të perëndeshave të rreme duhet të mendojnë.
Kush duhet të ngrihet?

. Edhe pse Katolicizmi këmbëngul në lartësimin e Marisë, Bibla larton Perëndi i ushtrive: « Student-ti në qiell, o Perëndi! Lavdia jote shkëlqeftë mbi të gjithë tokën! « Psalmi 57.5

« … Ty, o Zot është mbretëria, dhe ti ngrihesh sovran mbi gjithshka! « 1 Chronicles 29:11
« … Perëndia i shpëtimit tim të lartësohet, » Psalmi 18.46
« Çohu, o Zot, me gjithë forcën tënde! … « Psalmi 21:13
« Ndaluni dhe pranoni që jam Perëndi; do të ngrihem lart midis kombeve, do të ngrihem lart mbi tokë. « Psalmi 46:10
« Perëndia … Për mburojat e tokës: atë e lëvdojnë me të madhe. « Psalmi 47.9
« Zoti është i lartë, për shkak se ai jeton më lart … » Isaia 33,5

.

Perëndia merr lavdi, në Jezu Krishtin

. Bibla thotë se Zoti merr lavdi, në Jezu Krishtin. Jezu Krishti është person i rëndësishëm në Bibël:

 

 

Në Dhiatën e Re, emri « Jezus », shfaqet 943 herë.
Emri « Krisht » 553 herë dhe fjalët « Zoti Jezus » 115 herë.

. katër librat e parë të Dhjatës së Re në lidhje me të lindjes, jetën, vdekjen dhe ringjalljen e Jezusit.

Pjesa tjetër e Dhiatës së Re sillet rreth personit të tij.

 

Mary, ndërkohë, duket se një pjesë të vogël të kohës në Fjalën e Perëndisë, dhe ajo kurrë nuk është quajtur mbretëresha e çdo gjë:
« Prandaj Perëndia e lartësoi madhërisht [Jezusin], dhe i dha një emër që është përmbi çdo emër, që në emër të Jezusit të përkulet çdo gju, në qiell e në tokë dhe nën tokë, « Filipianëve 2:9-10

 

« … Qengji që u ther [Jezusi] është i denjë për të marrë pushtetin, pasurinë, diturinë, fuqinë, nderin, lavdinë, dhe lavdërim. « Apokalipsi 5.12
Kush duhet të marrë lavdinë? Perëndia … me anë të Jezu Krishtit:

. « … në gjithçka të përlëvdohet Perëndia nëpërmjet Jezu Krishtit, të cilit të jetë lavdërimi dhe pushteti për shekuj të shekujve. Amen! « 1 Peter 4.11

. « Perëndia e ringjalli [Jezusin] me dorën e djathtë si princ dhe shpëtimtar për t’i dhënë Izraelit pendimin dhe faljen e mëkateve. »Veprat e Apostujve 5.31

. Unë jam i sigurt që ju të shihni të njëjtën pushim model përmes kapitujve.

 

Ndërsa Bibla na këshillon për të lartësuar Jezu Krishtin, katolicizmi është e vendosur për të minuar Jezusin dhe Maria rritur.

 

Pse Jezusi të cilët sakrifikuan jetën e Tij dhe vuajti torturat mizore e kryqit, ai është hedhur poshtë dhe të zëvendësohet me një njeriu të thjeshtë?
Përfundim
Nga njëra anë, katolicizmi këmbëngul se Zoti i ka ngritur Maria në rangun e « Mbretëresha e Universit. »

 

Nga ana tjetër, Bibla na mëson që të adhurojmë « Mbretëresha e Qiellit » provokon zemërimin e Perëndisë.

 

Në të cilin ju vendosni besimin tuaj? Në traditën e njeriut ose në Fjalën e Perëndisë?
« Prandaj Perëndia [Jezusi] lartësoi madhërisht dhe i dha një emër që është përmbi çdo emër » Filipianëve 2.9

 

Kapitulli 22 – Mass
Nëse ne mund të besojmë katekizma, sa herë Mass festohet, puna e Krishtit në kryq është bërë prezent dhe puna e shpengimit është kryer:
« Në këtë sakrificës hyjnore e cila festohet në Mass, në të njëjtin Krisht që e dha veten e tij një herë në mënyrë të përgjakshme në altarin e kryqit përmbahet dhe të ofrohet në mënyrë të pagjak. »Item # 1367, f.357

. « Kur Kisha kremton Eukaristinë, ajo përkujton Pashkën e Krishtit, dhe ajo bëhet kjo:

.

sakrifica Krishti ofroi një herë për të gjithë në kryq mbetet gjithnjë i pranishëm: <> « Item # 1364, f. 356

Megjithatë, Bibla zbulon se puna e shpengimit u krye një herë e mirë, kur Jezusi vdiq në kryq:
« … Ai iu shfaq një herë për të prishur mëkatin me anë të flijimit të tij. »Hebrenjve 9.26
« Kjo është për shkak të kësaj do të, ne jemi shenjtëruar me anë të kushtimit të trupit të Jezu Krishtit një herë për të gjithë. « Hebrenjve 10.10
Kur Jezusi derdhur gjakun e Tij, ky akt i vetëm ka blerë jetën e përjetshme për të gjithë ata që vendosin besimin e tyre dhe besimin vetëm në Krishtin.
« Dhe ai hyri një herë e përgjithmonë në shenjtërore, jo me gjakun e cjepve dhe të viçave, por me gjakun e vet, që ka fituar një shpëtim të amshuar. « Hebrenjve 9.12
Bibla këmbëngul në faktin se kjo sakrificë nuk duhet të rinovohet çdo ditë:
« Kjo na përshtatshme, në të vërtetë, që të ketë një prift si ai [Jezusin], të shenjtëruar, pafaj, i papërlyer, i ndarë nga mëkatarët dhe i ngritur përmbi qiej, që nuk kanë nevojë, si ata kryepriftërinjtë, për të ofruar flijime çdo ditë, për herë të parë për mëkatet e veta e pastaj për njerëz-së, sepse këtë e bëri një herë e mirë, kur e kushtoi vetveten. »Hebrenjve 7,27

. Megjithatë, katekizëm është i bindur për këtë:
« Në fakt, sa herë që ka festohet këtë mister, <>. »Item # 1405, f. 368

. Por Bibla thotë se vdekja e Krishtit është një ngjarje mbahet një herë:

 

« Pra Krishti, që u ofrohet një herë për të marrë mbi vete mëkatet … » Hebrenjve 9:28

 

« Atë, pasi ai kishte një flijim të vetëm për mëkatet, u ul në të djathtë të Perëndisë » Hebrenjve 10.12

 

Jezusi ka bërë gjithçka që është e nevojshme për shpëtimin e njerëzimit, kur Ai vdiq në kryq.

 

Nuk ka punë shtesë nuk është (dhe nuk është) e nevojshme.
E cila është e theksuar?
Kur Catechism pretendon se Kisha Katolike luajti një rol në punën shpenguese të Krishtit, ai grabit atij lavdi që është ende vetëm për të fituar për punën e kryer në Kalvar.
Sipas Fjalës së Perëndisë, Krishti ka bërë të gjitha, një herë dhe për të gjithë.

Vdekja e tij ishte një akt i Perëndisë, sakrificën më të mrekullueshme që ka ndodhur ndonjëherë. Ajo u mbajt vetëm një herë, dhe kurrë nuk do të përsëritet. Megjithatë, katekizëm ende këmbëngulin
« Sakrifica e Krishtit dhe sakrificën e Eukaristisë janë një sakrificë të vetme. »Item # 1367, p.357

Me të gjitha butësi e mundshme, duhet thënë se kjo deklaratë është një sakrilegj.

Sugjeroni një prift, duke respektuar një ritual fetar, duke marrë pjesë në vdekjen se Jezusi përjetuar është blasfemi.
ritualet Asociuar e kishës katolike në punën e Krishtit në kryq është qesharake. Kisha katolike nuk ka rol në punën që çoi në shpengimit dhe është përgjegjës.

. Përsëri, katolicizmi përpiqet për të detyruar Krishtin për të ndarë lavdinë e tij me Kishën Katolike, ndërsa Bibla tregon se vetëm Jezusi meriton lavdinë.

 

Përfundim
Ku e vendosni besimin tuaj? Në Fjalën e Perëndisë … apo në traditën dhe mësimet e Kishës Katolike?
« Sepse edhe Krishti ka vuajtur një herë për mëkatet, i drejti për të padrejtët, për të na çuar te Perëndia, U vra në mish, por e bëri të gjallë me anë të Frymës, » 1 Pjetrit 3:18
23 Chapître – Purgatory

 
Katolicizmi mëson se pas vdekjes, disa njerëz janë dërguar në një vend të quajtur purgator për një pastrim të plotë para se të hyjnë në qiell:
« Ata që vdesin në hirin dhe në miqësinë e Zotit, por ende pastrohet jo të përsosur, janë me të vërtetë të sigurt për shpëtimin e tyre të përjetshëm, por pas vdekjes ata i nënshtrohen pastrimit, në mënyrë që të arrijnë shenjtërinë e nevojshme për të hyrë në gëzimin e qiellit.»Item # 1030, f. 270
« Kisha quan purgator për këtë pastrimin përfundimtar të të zgjedhurve … » Item # 1031, f. 270
Kjo doktrinë-është e rëndësishme vjen nga Perëndia, apo është një tjetër traditë e njerëzve?

 

Këtu është një përgjigje direkt nga Catechism:

. »Kisha formuluar doktrinën e saj të besimit në purgator sidomos në Këshillat e Firences dhe Trent. »Item # 1031, f. 270

. A është e paarsyeshme të pyes ku palët e interesuara kanë tërhequr informacionin e tyre për jetën pas vdekjes, që të jetë në gjendje të bëjë një doktrinë të tillë?
Roman Catholic mik i dashur, në qoftë se ju të luteni për të dashurit që ju besojnë në purgator, ju duhet të dini se kjo nuk është Perëndia që tha ju se ku ata ishin … ajo është një grup fetar që ka urdhër të prerë:
« … Një ndër [Jezusit] dishepujt e tij vazhdojnë shtegtimin e tyre mbi tokë; të tjerët, të cilët kanë përfunduar jetën e tyre, por pastruar; ende të tjerët janë në lavdi … « Item # 954, f. 251
Në qoftë se kjo është për të vuajtur, kjo nuk është një dhuratë!
Kjo doktrinë është edhe më shqetësuese se Bibla flet absolutisht kurrë një vend të tillë.

 

Për më tepër, ajo kurrë nuk e mëson se pastrimit pas vdekjes është e nevojshme për të fituar shpëtimin. Në të kundërtën, Bibla thotë se shpëtimi është një dhuratë falas:
« Sepse paga e mëkatit është vdekja, por dhuntia e Perëndisë është jeta e përjetshme në Jezu Krishtin, Zotin tonë. « Romakëve 6:23
« Por kjo nuk është dhurata e lirë si të veprës; Sepse në qoftë se me anë të shkeljes së një [Adami] ka shumë vdiqën, shumë më tepër hiri i Perëndisë dhe dhurata me anë të hirit e një njeriu, Jezu Krishtit, ata teproi për shumë. « Romakëve 5.15
Një i sinqertë dhe i dashur Perëndinë me jetën e përjetshme si një dhuratë falas, dënon Ai vuajti për të, dhe Ai qëndrojnë në lidhje me të në Fjalën e Tij?
« Sepse me anë të hirit jeni të shpëtuar, nëpërmjet besimit. Dhe kjo nuk vjen nga ju, po është dhurata e Perëndisë. « Ephesians 2.8

. Nëse besoni Biblën, atëherë nuk ka nevojë për pastrim të mëtutjeshëm për ata që vdesin në Krishtin. Ata tashmë janë justifikuar nga Jezusi:

. « Tani që ne jemi të shfajësuar me anë të gjakut të tij [Jezusit] do të shpëtojmë prej tij nga zemërimi. « Romakëve 5.9

. « dhe janë shfajësuar falas [të krishterë] me anë të hirit të tij [Jezusit], nëpërmjet shpengimit që është në Krishtin Jezus. « Romakëve 3:24
Apostulli Pal e thekson të njëjtën pikë:
« Dhe kjo është ajo që ju ishit disa nga ju. Por u latë, por u shenjtëruat, por u shfajësuat në emër të Zotit Jezu Krisht … « 1 Korintasve 6:11

. Të krishterët e vërtetë janë pastruar tashmë sepse Jezusi mori me vete tërë mëkatet tona në kryq:
« … Tani, në fund të botës ka ai shfaq një herë për të prishur mëkatin me anë të flijimit të tij. « Hebrenjve 9.26

. Perëndia nuk pyet fëmijët e Tij që të vuajnë për shpëtimin e tyre, sepse ata kanë qenë të shpenguar:

. « Sepse u bletë me një çmim. Përlëvdoni Perëndinë, pra, në trupin tuaj dhe në frymën tuaj, që i përkasin Perëndisë. « 1 Korintasve 6.20
Me çfarë çmimi? Çmimi i gjakut të Jezu Krishtit:
« … Kisha e Perëndisë, të cilën Ai [Jezusi] i ka blerë me gjakun e tij. »Veprat e Apostujve 20:28
Përfundim
Bibla është shumë i qartë në lidhje me këtë.
Anë e Kishës Katolike, shikoni se çfarë ishte pasojë e doktrinës së purgatorit: fati i janë dhënë asaj për të që të thonë se masat dhe lutjet për të vdekurit.
Tani unë ju bëj një pyetje: Pse Kisha Katolike ajo themeluar këtë doktrinë?
Tani, të paktën, ju e dini se doktrina e purgatorit është hartuar në frymën e njeriu i thjeshtë.
« Tani, pra, nuk ka asnjë dënim për ata që janë në Krishtin Jezu. »Romakëve 8:1
Kapitulli 24 – Praying shenjtorët
Catechism inkurajon besimtarët që të luten ata që, me anë të veprave të tyre të mira janë deklaruar « shenjtorët » nga kisha.

. « Dëshmitarët të cilët na kanë paraprirë në mbretërinë, sidomos ata që Kisha e njeh si » shenjtorë « , aksion në traditën e gjallë të lutjes nga shembulli i jetës së tyre, transmetimin e shkrimet e tyre, dhe lutja e tyre sot.

 

Ata mendojë Perëndinë, lëvdojeni dhe vazhdimisht kujdesen për ata që e kanë lënë në tokë.

 

Duke hyrë në <> të Mjeshtrit të tyre, ata ishin të <> ndërmjetësimi i tyre është shërbimi i tyre më i lartësuar për të planit të Perëndisë.

 

Ne mund dhe duhet të kërkoni që të ndërmjetësojë për ne dhe për botën. »Item # 2683, f. 662

. « ndërmjetësimi i shenjtorëve; <> « Item # 956, f. 252

. Ne duhet të fillojë duke përcaktuar fjalën <>.

 

Sipas katolicizëm, është anëtar i një grupi të vogël të zyrtarëve të zgjedhur të cilët, me anë të veprave të tyre të mira gjatë jetës së tyre, janë emëruar pas vdekjes së tyre:

. « Duke canonizing disa prej besimtarëve, që do të thotë, duke shpallur solemnisht se ata praktikuar virtytin e vërtetë heroike dhe jetoi në besnikëri të hirit të Perëndisë, Kisha e njeh fuqinë e Frymës së shenjtërisë që është në të dhe ajo mban shpresën e besimtarëve duke i dhënë ato si modele dhe ndërmjetësues. « Item # 828, f. 222
Sipas Shkrimeve, megjithatë, dikush është i lindur përsëri nëpërmjet besimit në Krishtin është një shenjtor. Pali shkroi për të gjithë shenjtorëve (të krishterët) Philippe:
« Pali dhe Timoteu, shërbëtorë të Jezu Krishtit, për të gjithë shenjtorëve në Jezu Krishtin që janë Philippe » Philippians 1:01

 

Shumë vargje të tjera shprehin të njëjtën të vërtetë:
« Për mua, shumë të voglit nga të gjithë shenjtorët, kjo iu dha hiri, për të shpallur midis johebrenjve pasuritë e papërshkrueshme të Krishtit » Efesianëve 3.8

. « Shumë të dashur, unë kam qenë shumë i etur për të shkruar për ju në lidhje me shpëtimin e përbashkët, ndjeva detyruar për të bërë për t’ju bëj thirrje të luftoni për besimin, që u qe trasmetuar shenjtorëve një herë për të gjithë. « Jude 1.3

. « Dhe ai i dha disa si apostuj, të tjerë si profetë, të tjerë si ungjilltarë, të tjerë si barinj e mësues, për pajisjen e shenjtorëve për punën e ministrisë, për ndërtimin e trupit të Krishtit . « Efesianëve 4:11-12

. (shih gjithashtu Veprat 9.13, 9.32, 9.41, 26.10, Romakëve 8.27, 12.13, 15.25, 15.26, 15.31, 16.2, 16.5, 6.1 1 Korintasve 2 Korintasve 1.1, Ephesians 1.1 … dhe dhjetra referenca të tjera)
Pse është kjo doktrinë?

 

Për të përmbledhur, Kisha Katolike e ka hedhur poshtë përkufizimin e shkrimeve të shenjta e një shenjt dhe ka projektuar një të ri.

 

Ajo pastaj kërkoi besimtarëve të luten shenjtorëve të tij « . »

 

Por pse luten për asnjë person tjetër përveç Zotit të gjithësisë, që është në qiej, i vëmendshëm ndaj lutjeve tona dhe të gatshëm të përgjigjem?
Shenjtorët janë ndërmjetësuesit?
Këto « shenjtorët » nuk janë menduar për të ndaluar « , që të ndërmjetësojë për ne me Atin » … Por ne tashmë kemi parë se Jezusi është i vetmi ndërmjetësues (shih Kapitullin 19).

 

Sugjerojnë se ajo mund të jetë ndryshe vetëm një çështje e traditës njerëzore.

 

Këtu është një tjetër fragment nga Catechism on shenjtorëve:

. « Sepse ashtu si bashkësi midis të krishterëve e dheut ne afrohemi më pranë Krishtit, dhe komunitetit të shenjtorëve na bashkohet me Krishtin … » Item # 957, f. 252

 

Sipas të kishës katolike, luten pasuesve shenjtorët më të ngushta të Krishtit. Për fat të keq, ju nuk do të gjeni këtë doktrinë askund në Bibël.

 

Kjo është vetëm një traditë e njerëzve që as Jezusi e as Bibla nuk mësohet.

 

Në fakt, kjo bashkësi me të vdekurit duket me dyshim si magji, praktike dënuar rëndë nga Fjala e Perëndisë (shih Ligji i Përtërirë 18,10-12).

Përfundim

 

Pyetja që ju duhet të përgjigjen është:

 

Pse Kisha Katolike ajo preferon që ju adresuar lutjet tuaja për të vdekur dhe jo për Perëndinë e gjallë, i plotfuqishëm dhe i gatshëm për t’iu përgjigjur?
A mbani në mend se në qoftë se këto tradita janë të rreme, lutjet tuaja për « shenjtorët » nuk janë me vlerë më shumë se thashetheme boshe.

 

Në vend të kësaj, nëse ju lutem Perëndisë, ju mund të mbështeteni në një premtimet e mrekullueshme biblike:

. « Le t’i afrohemi me guxim fronit të hirit të gjejnë mëshirë dhe të gjejmë hir, për të ndihmuar në kohë nevoje. « Hebrenjve 4:16
Kapitulli 25 – Lutja për të vdekurit

 
Living mund të ndihmojnë ata të vdekurit duke u lutur për ta? Sipas doktrinës katolike, ata mund të vërtetë:
« Kungimin me të vdekurit. <>

 

Lutja jonë për ta është i aftë jo vetëm të ndihmojë ata por edhe për të bërë të tyre ndërmjetëson për ne. « Item # 958, f. 252-253
Në këtë letër, ne nxjerrin tre pohime në kundërshtim me Biblën. Le të shqyrtojmë ato:

 

1. Menduar e duke u lutur për të vdekurit … është një mendim i shenjtë dhe i devotshëm.

. Sipas Fjalës së Perëndisë nuk është as shenjt, as i devotshëm për t’u lutur për të vdekurit.

 

Të krishterët janë të inkurajuar që të lutemi për të gjallët, por Bibla nuk identifikon ndonjë shembuj të lutjes së vërtetë të krishterë për të vdekurit.

Kjo është ende një traditë e njeriut.

 

2. Menduar për t’u lutur për të vdekurit që të mund të zgjidhej nga mëkatet e tyre …
Këtu është një ndërtuar mbi një traditë … traditë. Shkrimit të Shenjtë nuk le sugjerojnë se.

 

Siç e kemi parë, duhet të jenë të liruar nga mëkatet e tij para vdekjes së tij.
3. Lutja jonë për ta është i aftë jo vetëm të ndihmojë ata por edhe për të bërë të tyre ndërmjetëson për ne
Një lojë e tillë e ndërtimit ku ju rafte blloqe, kjo traditë është e bazuar në traditat e tjera njerëzore.

 

Ajo ka absolutisht asnjë bazë biblike.

 

Ne të arritur « majat » për të mësuar se lutja jonë është menduar të jetë i aftë të:
« duke e bërë ndërhyrë tyre për ne »
Pyetja që vjen menjëherë në buzët është: Pse kemi nevojë për ndërhyrje të tjera për veten tonë?

 

A nuk është e mjaftueshme që të ketë ndërmjetësimin e Perëndisë Bir?

 

Krijuesi i universit ai ka nevojë për ndihmë burrat dhe gratë për të bindur Perëndia Ati?

 

Çfarë qëndrimi përbuzës ndaj Jezu Krishtit!

 

Kjo doktrinë katolike paraqet Zotin si një i dobët, i paaftë për të bindur Atin e tij pa ndihmën e lutjes për të vdekurit!

 

Kjo nuk është se si Jezusi është paraqitur në Bibël:

. « Dhe Jezusi u afrua atyre, duke thënë, është dhënë çdo pushtet tek unë në qiell e në tokë. « Mateu 28:18 Këtu është një tjetër portret i Jezu Krishtit:

. « [Perëndia] i punuar në Krishtin e ringjallur prej të vdekurit dhe i ulur atë në të djathtën e tij në vendet qiellore, përmbi të gjithë sundimi, çdo pushtet, dhe fuqia, dhe sundimit, dhe çdo emër që përmendet jo vetëm në këtë epokë, por edhe në botën e ardhshme.

 

Ai i vuri të gjitha nën këmbët e tij, edhe ia dha për krye përmbi çdo gjë për kishën, e cila është trupi i tij, plotësia i atij që mbush çdo gjë në të gjithë. « Efesianëve 1,20-22

. Sa e ndryshme foto në të vërtetë e Kishës Katolike!

. mik i nderuar katolik, Jezu Krishti nuk kishte nevojë dikush për të vepruar!

 

Ajo është mjaft i aftë që të ndërmjetësojë për ne:

. « Kjo është edhe arsyeja pse ai [Jezusi] mund të shpëtojë plotësisht ata që i afrohen Perëndisë me anë të tij, sepse gjithmonë rron që të ndërmjetësojë për ta. « Hebrenjve 7:25

. Para se duke u lutur për një personi të vdekur i cili është i dashur për ju, e kuptojnë se kjo është një shpikje e njeriut.

 

Perëndia kurrë do t’ju kërkojë të luten për të vdekurit, dhe kurrë nuk premtoi më shumë se që do të ishte mirë.
katolik i ri, gjithmonë kam menduar këto rregulla kanë qenë në një mënyrë apo një tjetër, Perëndia .

 

Por kjo është e gabuar!

 

Lexoni Biblën dhe të shohim për veten tuaj. Catechism mëson një traditë e njeriut, e jo ligjet e Perëndisë.

njëjti model

. A e vini re, është e sigurt se Jezusi është ulur sërish.

 

Pozicioni i tij si i vetmi ndërmjetësues hyjnore në të djathtë të Perëndisë, Jezusi është i integruar në turmën e njerëzve dhe të zbresë në rolin e ndërhyrësit ndër të tjera.

. Pse feja katolike ajo përpiqet të zvogëlojë Jezu Krishtin?


Përfundim

. Përsëri, ju jeni të vendosur para vendimesh të rëndësishme:

A do të vazhdojmë të lutemi për të vdekurit, duke e ditur se kjo është një traditë e njeriut dhe jo një urdhër nga Perëndia?
Ju do të mbyllni një doktrinë që minon e Zotit Jezu Krisht që është vënë përpara traditën e Kisha?
A do të refuzojë, në njohuri të plotë të Fjalës së Perëndisë për të ndjekur traditën njerëzore?

 

Ju vendosni

 

Duke menduar, peshoj këto fjalë të Jezusit:

. « Ky popull më nderon me buzët e tij, por zemra e tyre rri larg meje.Kot më bëjnë një kult, duke mësuar doktrina që janë urdhërime nga njerëzit. « Mateu 15:09

Chapître 26 – Statues

 
Catechism pyet të gjithë katolikë « adhurimit » statujat dhe imazhet e Krishtit, Marisë, etj.

. « imazhet e shenjta të pranishëm në kishat tona dhe në shtëpitë tona, kanë për qëllim të zgjojë dhe të ushqyer besimin tonë në misterin e Krishtit.

Nëpërmjet ikonën e Krishtit dhe punës së tij të shpëtimit, është ai që ne e adhurojmë.

 

Nëpërmjet imazheve të shenjta të Nënë e shenjtë të Perëndisë, engjëjt dhe shenjtorët, ne nderojmë personat e përfaqësuar. »Item # 1192, f.316
[Është e dobishme që të japim disa përkufizime të marra nga Webster *:

 

nderim:. adhurimi fetar është respekti dhe frika
SYN: adhurimi, përkushtimi

 

Adhurimi: Konsideroni me gjithë respektin ndaj perëndive, gjëra të shenjta.
Sinonimet: dashurinë, nderin, frikë]

 

Çfarëdo që këto statuja janë menduar për të bërë ose të përfaqësuar, një gjë është e sigurt – ata shkelin statutet e Zotit.

 

Në të vërtetë, të dytë të Dhjetë Urdhërimet thotë:

. « Nuk do të bëni asnjë shëmbëlltyrë të gdhendur, ose ndonjë trajtën e çdo gjë që është në qiell lart, ose që është në tokë, të cilat janë më të ulëta se sa në ujërat nën tokë. « Exodus 20.4

. Perëndia, me anë të Fjalës së Tij, urdhëron përsëri:

. « Nuk do të të vë statujat, të cilat janë urrejtës të Zotit, Perëndisë tënd. « Ligji i Përtërirë 16:22
Bibla nxjerr përfundimin se ata që kanë ose kanë bërë statujat janë të korruptuar:

. « Që nuk patë asnjë figurë ditën që Zoti ju foli nga mesi i zjarrit në Horeb, ju lutem me kujdes mbi shpirtrat tuaj që të mos vetë të korruptuar, dhe ju nuk ju bëni ndonjë shëmbëlltyrë të gdhendur, përfaqësimi i ndonjë idhulli, figura e një burri apo të një gruaje … « Deuteronomy 4:15-16
Dhe … përsëri …:
« Kujdesuni për ju, kështu që … të mos ju bëjë një përfaqësim gdhendur e çdo imazh, që Zoti, Perëndia yt, ka ndaluar ty. …

 

Kur të kesh pjellë bij dhe bijtë e bijve të tu, dhe do të kishte mbetur kohë të gjatë në atë vend, në qoftë se ju i korruptuar, në qoftë se keni bërë një shëmbëlltyrë të gdhendur, përfaqësitë e çdo gjë, nëse ju bëni atë që është e keqe sytë e Zotit, Perëndisë tuaj, për të irritojë, … « Deuteronomy 4:23-25

. Fjala e Perëndisë shprehimisht ndalon njerëzit të përkulen para statujave. Megjithatë, është e zakonshme për të parë besimtarët e bëjnë këtë gjest në kishat katolike.

. Kur e shihni Papa përkulen para një statujë e Marisë, e konsiderojnë këtë ajet të Shkrimit: « Nuk do të të braktis ty ndonjë shëmbëlltyrë të gdhendur, ose ndonjë trajtën e çdo gjë që është atje lart në qiell …

 

Nuk do të përkulesh para tyre dhe « Exodus 20.5
Në Dhiatën e Re, apostulli Pal shpjegon se pse Perëndia është aq i bindur për idhujt:
« Çfarë jam unë?

 

Mishi flijiuara idhujve është diçka, ose se idhulli është diçka?

 

Unë them se ne sakrifikojmë, ua flijojnë demonëve dhe jo Perëndisë;ose unë nuk dua që ju të keni pjesë me demonët. « 1 Korintasve 10,19-20

. Pas çdo idhulli nuk është një demon, dhe Perëndia nuk do që ne të nderoj demonët. Prandaj nuk është për t’u habitur se Zoti ndalon idhujve:

. « Zoti i foli akoma Moisiut, duke i thënë: Foli tërë asamblesë së bijve të Izraelit dhe u thuaj atyre: Jini të shenjtë, sepse unë jam i shenjtë, Zoti, Perëndia yt.

 

Unë jam Zoti, Perëndia juaj.

 

Mos iu drejtoni idhujve dhe mos bëni perëndi me metal të shkrirë ju të zhvilloni. « Leviticus 19.4

Zoti urren idhujtarinë:

. « Tani, ajo që kam shkruar është e nuk ka marrëdhënie me dikë që quhet një vëlla të jetë një kurvar, ose lakmues ose idhujtar, ose një përgojues, ose pijanec, ose cub, nuk as për të ngrënë me një person të tillë. « 1 Korintasve 5:11 Perëndia thotë se asnjë idhujtar do të hyjë në Mbretërinë e Qiellit:

. « Sepse ju këtë e di, se asnjë kurvar, ose i ndyrë ose kurnac, i është idhujtar, nuk ka ndonjë trashëgim në mbretërinë e Krishtit dhe të Perëndisë.

 

Askush të mos ju gënjejë me fjalë të kota; sepse është për shkak të këtyre gjërave, vjen zemërimi i Perëndisë mbi të birin e rebelimit. »Efesianëve 5.5-6

. Kisha katolike ju nuk apel për këtë çështje?
Origjina e doktrinës

 

 

Katolicizmi nuk ka edhe të përpiqet të pretendojnë se kjo doktrinë vjen nga Perëndia:

. « Pas mësimit të frymëzuar në mënyrë hyjnore e Etërve tanë të shenjtë dhe traditës së Kishës Katolike, ne e dimë se kjo është tradita e Fryma e Shenjtë që banon në të, ne të përcaktojë me siguri dhe saktësi se nderuar dhe imazhet e shenjta, si figura e kryqit të çmuar dhe jetëdhënës, nëse pikturuar, tiled ose ndonjë material tjetër të përshtatshëm, do të vendosen në kishat e shenjta të Perëndisë, enë kuzhine dhe rrobat, mureve dhe tavolina, shtëpitë dhe rrugët, të dy imazhi i Zotit tonë, Perëndisë dhe Shpëtimtarit Jezu Krisht, si Zonja e tonë, Nëna më të pastër dhe të shenjtë të Perëndisë, engjëjt e shenjtë, të gjithë i shenjtë dhe i drejtë.

 

»Item # 1161, f. 309
Prandaj, kjo doktrinë është « Etërit » dhe « tradita e Kishës Katolike ».

 

Dhe ne të përpiqet të bëjë që ju të besoni se këto « Etërit » ishin « frymëzuar në mënyrë hyjnore » të shkelin Fjalën e Perëndisë! A mund të pranojnë atë?
Psalmisti na tregon më tej mbi këtë temë:
« Idhujt e kombeve janë argjendi dhe ari, që janë vepër e dorës së njeriut.

 

Kanë gojë dhe nuk flasin, kanë sy dhe nuk e shohin, ata kanë veshë, por nuk dëgjojnë, ata nuk kanë frymë në gojën e tyre. Ata si ata, ata që bëjnë ata, të gjithë ata që besojnë në to. « Psalmi 135,15-18

. Me fjalë të tjera, si idhujt janë të shurdhër dhe memec, dhe ata që besojnë në veten e tyre janë të privuar nga aftësia e tyre për të kuptuar.

. Ky është paralajmërim i një Perëndie të dashur dhe plot mëshirë.Konkluzion

 

Kisha Katolike pretendon se idhujt « stimuluar lutjen » (shih Neni # 1162, fq. 309) dhe ne « zbulojë njeriun <> » (shih Neni # 1161, fq. 308) … por në mënyrë të qartë Zoti i ndalon përkushtim.
Kush do të besoni?
« Ju nuk do të bëjë që ju të nuk ka idhuj, as pasme ju deri ju gdhendur statuja apo foto, dhe ju vendosni në vendin tuaj asnjë gur të stolisur me figura, për të përuleni para tij; sepse unë jam Zoti, Perëndia juaj. »Leviticus 26.1

. « Ky popull më nderon me buzët e tij, por zemra e tyre rri larg meje.Kot më bëjnë një kult, duke mësuar doktrina që janë urdhërime nga njerëzit.

 

Ju lënë urdhërimin e Perëndisë, ju i përmbaheni traditës së njerëzve. »Mark 7,6-8

 

Warning!

 

Ne në asnjë mënyrë nuk e konsiderojnë Petit Robert si një vepër e frymëzuar! Kjo është thjesht një referencë për të kuptuarit e gjuhës frënge …

 


Kapitulli 27 – Vërtetimi

 
Duke lënë mënjanë faktin se konfirmimi është një prej mistereve të nevojshme për shpëtim, ajo ka, sipas katekizmit, përfitime të tjera:

. « Konfirmimi perfekte hirin e pagëzimit; ajo është sakramenti i cili i jep Frymën e Shenjtë në mënyrë që të na çrrënjosur më thellë në bijësisë hyjnore, na inkorporuar më shumë në mënyrë të vendosur në Krishtin, të forcuar lidhja jonë më e bashkuar me Kishën. »Item # 1316, f. 344

. Kështu Konfirmimi katolike përfshin më shumë në mënyrë të vendosur për të Krishtit. Fatkeqësisht, Bibla nuk mëson këtë doktrinë.

Sipas Fjalës së Perëndisë, ose ju jeni në Krishtin, ose ju nuk jeni. Ajo është mësuar askund se ai « mund të përfshihet më shumë në mënyrë të vendosur për të Krishtit »:

. « nëse dikush është në Krishtin, ai është një krijesë e re. Gjërat e vjetra kanë shkuar; ja, të gjitha gjërat u bënë të reja. « 2 Korintasve 5:17

. Pasi ju janë të lindur në familjen e Perëndisë, asgjë dhe askush nuk mund të hiqni:

. « Sepse unë jam i bindur se as vdekja, as jeta, as engjëjt, as pushtetet, as gjërat e tashme as gjërat e ardhshme, as pushtetet, as lartësitë, as thellësitë, as ndonjë tjetër krijesë të mund të na ndajë nga dashuria e Perëndisë që është në Jezu Krishtin, Zotin tonë. « Romakëve 8:38-39

. Një fëmijë i Perëndisë nuk ka nevojë që të përfshihet « më shumë në mënyrë të vendosur për të Krishtit »:

. « Tani, pra, nuk ka asnjë dënim për ata që janë në Krishtin Jezu. »Romakëve 8:1

. « Por tani, në Krishtin Jezus, ju që dikur ishit larg, u afruat me anë të gjakut të Krishtit. « Efesianëve 2.13
Gjurmë shpirtërore?

 
Një përfitim tjetër do të jetë ajo e Konfirmimi:

. « Konfirmimi, si pagëzimi, shenja në shpirtin e një marke të krishterë shpirtërore ose karakter të pashlyeshme … » Item # 1317, f. 344

. Ju mund të kërkoni nëpër të gjithë Biblën tuaj, ju do të lexoni asgjë rreth asaj se si për të shtypur ndonjë shenjë shpirtërore në shpirtin e krishterë.

 

Catechism na tregon pse:

. « Vënia e duarve njihet me të drejtë nga tradita katolike si origjina e Konfirmimit … » Item # 1288, p. 337-338

. Konfirmimi nuk ekziston në Bibël, sepse ajo është një traditë e njeriut … një traditë për një jetë, për të kryer deri në momentet e fundit të jetës së një katolik:

. « Nëse një i krishterë është në rrezik të vdekjes, çdo prifti duhet t’i japë atij Konfirmimi.

 

Në të vërtetë, Kisha dëshiron që asnjë nga fëmijët e tij, madje edhe shumë të vogla, kështu që ka kjo botë pa qenë të përsosur nga Fryma e Shenjtë me dhuratën e plotësinë e Krishtit. »Item # 1317, f. 344

 

Qëllimi i vërtetë i Konfirmimi

 
Rezultati konkret i kësaj praktike është se ajo lidhet edhe më besnikë në marrëdhëniet me Kishën Katolike.

Çuditërisht, Catechism pranon shumë dëshirë:

. «  » … me sakramentin e Përforcimit, lidhja pagëzoheni me Kishën Katolike është bërë më të përsosur … « Item # 1285, f. 337

. Pse armiqësohet rregullat e Kishës Katolike, kur Jezusi erdhi pikerisht ne lirimin ndihma të tilla? « Pra, nëse Biri ju çliron, do të jeni me të vërtetë të lirë. « Gjoni 8:36

. « Ai është për lirinë që Krishti na ka lënë e lirë. Prandaj të mbajtur të fortë në këmbë dhe mos e lini veten të ngarkuar përsëri nga një zgjedhën e skllavërisë. « Galatasve 5:01

Përfundim

. tradita katolike, e shpikur nga njerëzit, thotë se Konfirmimi është e nevojshme për shpëtim:

. « … pranimi i këtij sakramentit është e nevojshme për përfundimin e hirit pagëzimit. »Item # 1285, f. 337

. Fjala e Perëndisë, nga ana e saj, në mënyrë të qartë e mohon këtë pohim.

Në të cilat ju besoni? Fjala e Perëndisë apo porosi nga njerëzit?

. « Ky popull më nderon me buzët e tij, por zemra e tyre rri larg meje.Kot më bëjnë një kult, duke mësuar doktrina që janë urdhërime nga njerëzit. « Mateu 15:09

Chapître 28 – rrëfimi i mëkateve të një prifti

. Lidhur me faljen e mëkateve, dy doktrinat diskutueshme duhet të shqyrtohet.

 

Shtetet e para që të gjitha mëkatet duhet të rrëfehet për një prift:

. « Kushdo që dëshiron të marrë pajtimin me Perëndinë dhe me Kishën, duhet të rrëfej për një prifti të gjithë mëkatet e unconfessed rënda që ai nuk e ka pranuar dhe ai kujton pasi ka shqyrtuar me kujdes ndërgjegjen e tij. Pa qenë vetë i nevojshëm, rrëfimi i mëkateve falshëm është megjithatë rekomandohet fuqishëm nga Kisha « Item # 1493, p.388

. « Rrëfimi për një prifti është një pjesë thelbësore e sakramentin e pendesë » Item # 1456, f. 379

. « Ajo quhet sakramenti i rrëfimit të rrëfimit, rrëfimi i mëkateve të një prifti është një element thelbësor i këtij sakramenti. »Item # 1424, f.371

. Katolicizmi kërkon besimtarët të pranojnë paudhësinë e tyre me një njeri, por Bibla na tregon se ata që janë të lindur në familjen e Perëndisë mund të vijnë direkt në fronin e Perëndisë për të marrë faljen e mëkateve:

. « Unë ju bëra mëkatin tim, unë nuk e fsheha paudhësinë time; Unë i thashë Do t’ia rrëfej shkeljet e mia Zotit! Dhe ti e ke falur paudhësinë e mëkatit tim « Psalmi 32,5

 

« Po t’i rrëfejmë mëkatet tona, ai [Perëndia] është besnik dhe i drejtë që të na falë dhe të na pastrojë nga çdo paudhësi. « 1 John 1:9

. David rrëfyer mëkatet e tij të Perëndisë, kur ai u lut:

. « Më pastro tërësisht nga paudhësia ime dhe më pastro nga mëkati im. Sepse i pranoj të ligat që kam bërë, dhe mëkati im më rri gjithnjë përpara. « Psalmi 51,2-3

. Ja pse të krishterët e vërtetë të kenë qasje në fronin e Perëndisë:

. « Prandaj, vëllezër, pasi ne kemi, me anë të gjakut të Jezusit, një hyrje të lirë në vendin e shenjtë nga ana e mënyrë të re dhe të gjallë të hapur për ne me anë të velit, domethënë, e trupit e tij, dhe pasi ne kemi një prift të madh mbi shtëpinë e Perëndisë, le t’i afrohemi me zemër të vërtetë, me siguri të plotë besimi, duke i pasur zemrat tona të lara prej ndërgjegjës së ligë … « Hebrenjve 10:19

. Nëpërmjet gjakut drejtë i derdhur nga Jezusi në kryq, ne kemi mundësi për të shkuar direkt ne kthehemi tek Perëndia për faljen e mëkateve tona.

Shembull « papa i parë »

 
Në librin e Veprave, një njeri i quajtur Simoni erdhi në atë që pretendon të jetë Papa i parë, Pjetri, të cilët dëshirojnë të fitojnë fuqinë e Shpirtit të Shenjtë.

. Rrëfimi i tij, pa zhurmë më tej?

 

Jo!

 

Pjetri e këshilloi atë që të pendohen dhe të rrëfejmë mëkatet e tij për të Perëndisë dhe të kërkojë Perëndisë të falë atë (shih Veprat 8,18-22).
Priftërinjtë mund të falë mëkatet?

. Doktrina e dytë e diskutueshme sugjeron se priftërinjtë katolikë kanë fuqinë për të falur mëkatet

. « Vetëm priftërinjtë që kanë marrë autoritetin e Kishës fuqinë të shpëtojnë mund të falë mëkatet në emër të Krishtit. »Item # 1495, f.389 (shih Neni # 1448, f. 377)

. Përsëri, doktrina katolike kundërshton Fjalën e Perëndisë:

. « Kush mund t’i falë mëkatet, përveç vetëm Perëndi? « Marc 2.7

 

« Lajmi që ne kemi dëgjuar për të, dhe të mos ju treguar, se Perëndia është dritë dhe nuk ka errësirë ​​në të. […]

Po t’i rrëfejmë mëkatet tona, ai është besnik dhe i drejtë që të na falë dhe të na pastrojë nga çdo paudhësi. « 1 John 1.5,9

. Katolicizmi mëson se prifti është një ndërmjetësi midis Perëndisë dhe njerëzve (Neni # 1456, p. 380, flet në fakt e dorëzimit të mëkatit nëpërmjet priftit).

 

Megjithatë, Bibla njeh vetëm një ndërmjetës:

. « Në fakt një është Perëndia, dhe një ndërmjetësi midis Perëndisë dhe njerëzve, Krishti Jezus … » 1 Timoteut 2:5

. Përsëri, Catechism pranon se nuk është i respektoi urdhërimet e Zotit, por traditat e njeriut: « Etërit e Kishës aktuale kjo sakramentit si <> » Item # 1446, f. 377

 

Më shumë bono

 

« Sipas urdhrit të Kishës, <>» Item # 1457, f. 380

. Megjithatë, një tjetër detyrë të Kishës. Etërit e kishës krijuar këtë traditë me qëllimi i pranuar i të forcimit të mbajë të tyre në të besimtarëve katolik. poshtër Dhe çfarë armë e përdorur kundër katolikëve në mbarë botën!

 

Në thelb, në qoftë se një besnik lënë kishën, ai mund të marrë më faljen e mëkateve … dhe nuk mund të shkojnë më në qiell!

. Mos harroni! Asnjë nga këto doktrina vjen nga Perëndia! Ata janë të gjitha rezultatet e imagjinatës njerëzore.
Zoti hapur sytë tuaj shpirtërisht dhe ju jep një kuptim të plotë të realitetit, në mënyrë që ju mund të kuptoni shkallën e ndikimit që feja ka në ju.

. Zoti ju tregon se ju nuk keni nevojë që të mbetet një fe rob më të gjatë. Jezusi do që ju të lirë.
Përfundim

 
Miliona katolikëve gëlon e confessionals, i bindur se prifti ka fuqinë për të falur mëkatet.

. Dhe ju? Ku do të shkoni për faljen e mëkateve tuaja?

 

A do të konsultoheni me një prift, si mëkatar ju, si ju kërkesë Kishën Katolike?

. Ku do të zgjidhni Perëndi i mëshirshëm, si mëson Bibla?

. « Song of gradë. Në fund të humnerës unë bërtas, o Zot

O Zot, dëgjo zërin tim!

 

Dëgjo me vëmendje zërin e lutjeve të mia!

 

Nëse ju mbajtur kujtimin e paudhësive, Zot, zot, kush mund të rezistonte?

 

Por ka falje, me ty, që ti të bëhesh frikë. « Psalmi 130,1-4


Kapitulli 29 – indulgjencave

Me indulgjencave, ose mëkatet e të gjallë Purgatory Katolike mund të falet:

 

« Nëpërmjet indulgjencave besimtarët mund të marrë për veten e tyre dhe gjithashtu për shpirtrat në purgator, faljen e dënimeve të përkohshme që rrjedhin nga mëkati. »Item # 1498, f. 389

. pas përkufizimin e indulgjencave, siç tregohet nga Catechism:

. « Një privilegj është një ndjesë përpara Perëndisë së dënimit kohor për shkak të mëkateve fajësia e të cilit tashmë është falur, të cilat besimtarët e krishterë janë deponuar në mënyrë të rregullt fitimet në kushte të caktuara të përcaktuara me anë të veprimit të Kishës i cili, si si ministrin e shpengimit, dispenses dhe zbatohet me autoritet thesarin e kënaqësive të Krishtit dhe të shenjtorëve. »Item # 1471, f.384

. Ja ku jemi para një përkufizim shumë i ndërlikuar!

 

Ajo do të marrë një shumë për të marrë të zhvilluar prezantimin tonë për të shpjeguar të gjithë mekanizmin e indulgjencave.

 

Le të them vetëm se kjo është një sistem kompleks i bazuar në vepra të mira, dhe që është shpikur plotësisht nga burrat. Ne nuk mund të gjeni një fjalë në Fjalën e Perëndisë.
Kategoritë e mëkateve?

 
« Për të kuptuar këtë doktrinë dhe praktikë e Kishës duhet të shohim se mëkati ka një pasojë të dyfishtë. `

 

Mëkati Varri na privon nga bashkësi me Perëndinë dhe për këtë arsye na bën të paaftë për jetë të përjetshme, privim i cili quhet

 

Nga ana tjetër çdo mëkat, madje edhe i falshëm, përfshin një shtojcë të sëmurë ndaj krijesave, të cilat duhet të pastrohet qoftë këtu në tokë, ose pas vdekjes në shtetin e quajtur purgator. »Item # 1472, f.384

. Megjithatë, Bibla vazhdimisht thekson faktin se të gjitha mëkatet kanë të njëjtin rezultat:

. « Sepse paga e mëkatit është vdekja, por dhuntia e Perëndisë është jeta e përjetshme në Jezu Krishtin, Zotin tonë. « Romakëve 6:23

. « Pastaj kur epshi e ka konceptuar, ajo lind mëkatit; dhe mëkati kur ajo është e përfunduar, nxjerr vdekja. « Jacques 1.15 Mëkati gjithmonë prodhon të njëjtin rezultat: vdekje.

Fakti që ne e konsiderojmë ato si « të vogla » ndryshon asgjë.

 

Udhëheqësit katolikë mësojnë pasuesit e tyre që t’ju falen mëkatet nëpërmjet indulgjencave, ndërsa Krishti ka paguar tashmë çmimin për të gjitha mëkatet

. « unë ju kam transmetuar para së gjithash ato që edhe kam marrë, se Krishti vdiq për mëkatet tona sipas Shkrimeve » 1 Korintasve 15.3

. Po, Perëndia do që fëmijët e Tij për të bërë vepra të mira!

 

Por këto veprat e mira janë rezultat i hi … Ata kurrë nuk janë shkaku!Pali na mëson:
« Sepse me anë të hirit jeni shpëtuar, nëpërmjet besimit. Dhe kjo nuk vjen nga ju, po është dhurata e Perëndisë.

 

Nuk është me anë të veprave, që të mos dikush duhet të mburremi.

 

Ne në fakt jemi vepra e tij, e krijuar në Krishtin Jezus për veprat e mira që Perëndia përgatiti që më parë për ne të bëjmë. « Efesianëve 2:8-10

. [Duke qenë « krijuar në Krishtin Jezus » thjesht do të thotë « të shpëtohet »]

. Pasi një njeri ka shpëtuar me anë të hirit, ai do të bëjë vepra të mira.

 

Veprat e mira nuk janë të nevojshme për të arritur shpëtimin.

 

Ata nuk janë të gjatë për faljen e mëkateve pas shpëtimit.

. live mund të ndihmojë të vdekurit?

. Katolicizmi mëson se indulgjencave të ndihmojnë ata që janë tashmë të vdekur: « Duke qenë se besimtarët u nis duke u pastruar janë gjithashtu anëtarë të së njëjtës bashkësi e shenjtorëve, ne mund të ndihmojnë njëri-tjetrin në marrjen e indulgjencave për ta, në mënyrë që ata janë të paguar dënimet përkohshme për shkak të mëkateve të tyre. »Item # 1479, f. 386

. Këtu është një tjetër doktrinë njerëzore. Ju do të gjeni të mësohet ndonjëherë kudo në Fjalën e Perëndisë.

 

Siç e kemi përmendur tashmë, është e mundur që të falen mëkatet tona gjatë kohës së jetës sonë.

 


Tre themes

 
Në këtë doktrinë të indulgjencave, tri tema të përsëritura janë gjetur:

  1. Një atribut hyjnor i Jezusit është minimizuar. Bibla thotë se vetëm puna e Jezu Krishtit në kryq mund të na sjellë faljen e mëkateve tona.

 

Megjithatë, katolicizmi mëson se mëkatet mund të falet përmes veprave të mira të gjithë besimtarëve.

 

2. Sistemi i indulgjencave mban besnik në gjirin e kishës katolike. Në vend të adresuar Perëndinë për faljen e mëkateve, besimtarët duhet të lodhen dhe të bëjnë të pamundurën për të bërë vepra të mira në kuadër të Kishës Katolike.

 

Është interesante të theksohet se « veprat e mira » të katolicizmit ndryshojnë nga « vepra të mira » të Biblës.
biblike veprat e mira janë aktivitetet kryhen vetëm për qeniet e tjera njerëzore [ata nuk janë shkaku i shpëtimit për ata të cilët kryejnë].

 

Për të këqijat, veprat e mira katolike janë të lidhura me ritualet (masat, lutjet e beads, qirinj të ndezur …)

 

[Në kuptimin katolik, veprat e mira janë të dizajnuara për të parë për të ndihmuar njerëzit që kryejnë për të marrë faljen e mëkateve të tyre].

 

1. Sistemi i indulgjencave në fund të fundit përfaqëson një lloj të shantazh, duke i inkurajuar anëtarët që të qëndrojnë besnikë të kishës, në mënyrë që të dashurit e tyre të arrijnë në parajsë.

 

Përfundim

 

 

Ky sistem në vepra të mira është caktuar nga Perëndia? Lexoni atë që Perëndia jep mësim në Fjalën e Tij, dhe të vendosë për veten tuaj:
« Ai na shpëtoi jo me anë të veprave të drejta që ne bëmë, por sipas mëshirës së tij » Titit 3:5

 

Kapitulli 30 – Duke interpretuar Fjalën e Perëndisë
besimtarëve katolik mund të interpretojnë fjalën e Perëndisë për veten e tyre?
« Detyra e autentike interpretuar Fjalën e Perëndisë është besuar vetëm në Magjisteri i Kishës, Papa dhe peshkopët në bashkësi me të. « Item # 100, f. 41
[Interpretuar sipas Petit Robert *: të bëjë ndjenjën e diçka, e bëjnë kuptimin e diçka. Sinonimet: të kuptuar, shpjeguar, e bëjnë të qartë].
Papa dhe peshkopët janë ata vetëm mund të duhet të interpretojë Fjalën e Perëndisë?

 

Hapni Biblën dhe studiuar atë që Perëndia mendon të kësaj doktrine.

 

Kur Pali dhe Sila predikoi në Berea:
« Por këta ishin më fisnikë nga ndjenjat se ata të Thesalonikit; e pranuan fjalën me gatishmëri të madhe, duke i shqyrtuar çdo ditë Shkrimet për të parë nëse këto gjëra tha ishte e vërtetë. « Veprat e Apostujve 17:11

 

. Me fjalë të tjera, ata interpretojnë Shkrimet për veten e tyre me ndihmën e Frymës së Shenjtë
« Jezusi u përgjigj atyre:

 

A nuk jeni në gabim, sepse ju e dini as Shkrimin as pushtetin e Perëndisë? « Mark 00:24
Pse Jezusi tallen He saducenjtë mos ditur shkrimet e shenjta në qoftë se ata nuk ishin të lejuar për të interpretuar për veten e tyre?

Gjithashtu, pse do t’i kërkojë Pali Timoteut për të studiuar Biblën në qoftë se ai nuk mund ta interpretojë atë?
« Por ti vazhdojnë në ato që mësove dhe u binde plotësisht, duke e ditur prej kujt i ke mësuar ato; nga fëmijëria i njeh Shkrimet e shenjta, të cilat janë në gjendje të bëjnë të ditur për shpëtimin me anë të besimit në Jezu Krishtin.

 

I gjithë Shkrimi është i frymëzuar nga Perëndia dhe i dobishëm për mësim, bindje, ndreqje, për edukim me drejtësi, që njeriu i Perëndisë të jetë tërësisht i pajisur për çdo vepër të mirë. « 2 Timoteut 3,14-17
Kush interpreton
Bibla zbulon se kjo nuk është një grup i njerëzve i është besuar detyra e interpretuar Fjalën e Perëndisë:

 

Është Fryma e Shenjtë i cili është përgjegjës për të gjithë fëmijët të kuptojnë Perëndinë. Jezusi deklaron:

 

« Por Ngushëlluesi, Fryma e Shenjtë, që Ati do ta dërgojë në emrin tim, do t’ju mësojë çdo gjë dhe do t’ju kujtojë të gjitha unë ju. « Gjoni 14:26
« Por, kur të vijë ai, Fryma e së vërtetës, ai do t’ju prijë në çdo të vërtetë » Gjoni 16:13
vetë Apostulli Pal e njohur se është Fryma e Shenjtë që na mëson:
« Tani ne ne nuk kemi marrë frymën e botës, por Frymën që është nga Perëndia, që të njohim gjërat që Perëndia na ka dhënë me anë të hirit të tij.

 

Dhe edhe flasim, por jo me fjalë të mësuara nga dituria njerëzore, por të mësuara nga Fryma, një gjuhë shpirtërore për gjëra shpirtërore. « 1 Korintasit 2:12-13
Pse Bibla ajo këshillon të krishterët që të meditoni në Shkrimet e Shenjta në mos në fuqinë e tyre për të interpretuar?
« Fjala jote kam fshehur në zemrën time, që të mos mëkatoj kundër teje. Ti je i bekuar, o Zot Më mëso statutet e tua!

 

Buzët e mia kam numëruar të gjitha dekretet e gojës sate. Gëzohem nga porositë e tua, sikur të kisha të gjitha thesaret.

 

Mendoj thellë mbi urdhërimet e tua, Unë rrugët e tua nën sytë. Unë do të kënaqem me statutet e tua dhe nuk do ta harroj fjalën tënde. »Psalmi 119,11-16
Një paralajmërim
Paragrafi në vijim duhet të lajmërojnë të gjithë ata që mendojnë se duhet një kishë për të interpretuar Biblën për ta. Pali shkroi për të krishterët `

:
« Jua shkrova këto gjëra për ata që ju gënjyer.

 

Për ju, vajosja [ardhja e Shpirtit të Shenjtë mbi ta] që e keni pranuar Perëndisë qëndron në ju, dhe ju nuk keni nevojë që ndokush t’ju mësojë; … « 1 Gjoni 2,26-27
[Pali flet për mësues në atë kohë, që pretendonin se interpretimi i tyre i njohurive që kaloi ishte e nevojshme për shpëtimin.]
Perëndia të ketë qenë më të qartë?
Përfundim

 

Pse Kisha Katolike është ajo aq i etur për të duan për të interpretuar Shkrimet për ju?

 

Mund të jetë për shkak se atëherë ju kontrollon më mirë?

 

Frika ajo sheh keni lexuar Biblën dhe të zbuloni se doktrina katolike janë në kundërshtim me Fjalën e Perëndisë?

A jeni të vërtetë besojnë se të gjitha jo-katolikë janë në verbëri shpirtërore, dhe ata kanë nevojë Kisha Katolike për të kuptuar Biblën?
Përgjigjja juaj … por ky kapitull nuk ai nuk e përmbledh pyetja e mëposhtme:

 

« Kush do të interpretojë Shkrimet për ju … Frymën e Shenjtë apo Kisha katolike romake?

 

Përgjigjja juaj për këtë pyetje do të përcaktojë që ju doni të më dëgjoni dhe në fund të fundit, ku ju do të kalojnë përjetësinë:

 

« Oh, sa e dua unë ligjin tënd! Ajo është dita përsiatja ime.

 

Urdhërimet e tua më bëjnë më të urtë se armiqtë e mi, sepse unë kam gjithmonë me mua. Kuptoj më shumë se të gjithë mësuesit e mi, sepse urdhërimet e tua janë përsiatja ime. « Psalmi 119,97-99
një shtesë prej lexuesve tanë:
Këtu janë përmbajtja e një dokumenti të mbajtur në Bibliotekën Kombëtare të Parisit, i cili përmban disa këshilla Cardinals dha Papa Julius III për zgjedhjen e tij Në 1550:
« Leximi i Ungjillit nuk duhet të lejohet sa më pak të jetë e mundur, veçanërisht Gjuha moderne dhe vendi nën autoritetin tuaj.

 

Pak se lexohet zakonisht në Meshën e duhet të jenë të mjaftueshme dhe duhet të mbrojë askënd për të lexuar më shumë.

 

Për sa kohë që njerëzit do të vetëm këtë pak, interesi juaj do të ketë mbarësi, por në momentin që ju dëshironi të lexoni më shumë, interesi juaj do të fillojnë të vuajnë.
‘s librin që, më shumë se çdo rebelimet e tjera shkaktojnë kundër nesh stuhitë që rrezikonin ta humbnin.
Në të vërtetë, ai që duket i mësuar me zell Biblën dhe e krahason atë me atë që po ndodh në kishat tona të gjetur shpejt kontradikta, dhe të shohim se mësimet tona shpesh devijojnë nga ajo i Biblës dhe, më shpesh, e kundërshtojnë atë.

 

Nëse njerëzit e kuptojnë këtë, ai do të na shkaktojë derisa çdo gjë është e zbuluar dhe pastaj ne të bëhet objekt i tallje dhe urrejtje universale.
Prandaj është e nevojshme që Bibla është hequr dhe vjedhur nga duart e njerëzit me zell, por pa shkaktuar zhurmë.  »
Burimi: 1089 Biblioteka Kombëtare fletë Vol II. P.641-650

Referencat Historiku Latine nr 12.558. Viti 1550.

 

Warning!

 

Ne në asnjë mënyrë nuk e konsiderojnë Petit Robert si një vepër e frymëzuar!

 

Kjo është thjesht një referencë për të kuptuarit e gjuhës frënge …
Kapitulli 31 – katolike lutja
« Lutja nuk mund të reduktohet në shpërthim spontan të impulsit brendshme: për t’u lutur, ju duhet të doni atë.

 

Ka nuk janë të mjaftueshme për të dini se çfarë Shkrimet zbulojë në lidhje me lutjen: duhet të mësojnë për t’u lutur.

 

Megjithatë, kjo është një transmetimit gjallë (Tradita e Shenjtë) që Fryma e Shenjtë, në <> të mësojnë të luten për fëmijët e Perëndisë.»Item # 2650, f. 654
Kjo pjesë e Catechism është e diskutueshme në dy pika. Le të secilit prej tyre. Së pari:
« Lutja nuk mund të reduktohet në shpërthim spontan të impulsit të brendshme »

 

Bibla nuk është dakord:
« Me zërin tim i këlthasin Zotit, dhe ai m’u përgjigj … » Psalmi 3.4
« Zoti, Perëndia im!

 

Unë të kam klithur ty, dhe ti më ke shëruar. « Psalmi 30.2
« Në ankthin tim është Zoti që unë qaj, dhe ai m’u përgjigj. « Psalmi 120.1
« Në çdo kohë, njerëzit, besim tek ai, hap zemrën tënde para tij;Perëndia është streha jonë « Psalm 62.8
Në vend të shprehjes spontan të zemrave, katolicizmi preferojnë përsëritja e pafundme e lutjeve të shkruara.

 

Është interesante të theksohet se Jezusi e ka hedhur poshtë zyrtarisht këtë formë të lutjes, duke e quajtur atë një « pagan »

« Dhe duke u lutur në mos përdorni përsëritje të kota siç bëjnë paganët, sepse ata mendojnë se shumë fjalë që do të dëgjohen. »Mateu 6.7
Pika e dytë është e diskutueshme në pohimin se:
« Nuk janë të mjaftueshme për të dini se çfarë Shkrimet zbulojë në lidhje me lutjen: duhet të mësojnë për t’u lutur.

 

Megjithatë, kjo është një transmetimit gjallë (Tradita e Shenjtë) që Fryma e Shenjtë, në <> të mësojnë të luten për fëmijët e Perëndisë.  »

 

Catechism pretendon këtu se Shkrimet nuk janë të mjaftueshme për të mësuar ju të luten. Kjo do të kërkonte ndihmën e Kishës Katolike …

 

? Po atëherë si mund të lutemi dhe të merrni përgjigje nga Perëndia përpara kohës së Kishës Katolike
« Abrahami iu lut Perëndisë dhe Perëndia shëroi Abimelekun, gruan e tij dhe shërbëtorët e » Zanafilla 20:17
« Moisiu iu lut Zotit dhe zjarri u ndal. « Numrat 11.2
« Të Sirët hynë deri në Eliseut. Ai iu lut Zotit të denjoj të goditur këtë komb me verbëri!

Dhe ai i verboi sipas fjalës së Eliseut. « 2 Kings 6.18
Këto njerëz spontanisht shprehur Perëndisë që zemrat e tyre të diktojë, pa ndihmën e Kishës Katolike.

 

Dhe Perëndia i flet popullit të tij:
« Më thirrni Mua në ditën e fatkeqësisë; Unë do të të çliroj dhe ti do të më lëvdosh. « Psalmi 50,15
« Mos u shqetësoni për asgjë; por në çdo gjë, ia parashtroni kërkesat tuaja Perëndisë në lutje

 

I lutem Perëndisë për të udhëhequr secilin në jetën e tij personale dhe të na ndihmojë të gjithë për të ecur në rrugën e drejtë dhe të drejtë të Besimit në errësirë ​​e në fund të kohës.

Mbani ndezur edhe në flakën e besimit tonë, vëllezërit e mi të dashur dhe motra në Krishtin si ne së shpejti do të duhet për të shmangur kur kalojnë ditën e zemërimit të Perëndisë mbi tokë do të ndodhë para kthimit fizik të Jezu Chris mbi mali i Ullinjve.

Dashuria, Paqe dhe gëzimet në zemrat dhe shtëpitë, ndërsa duke pritur për rrëmbimit në qiell e kishës për disa dhe për të tjerët kthimin fizik në Malin e Ullinjve, Zotin tonë, Master dhe King, Jezu Krishtit , biri i vetëm i Perëndisë.

 

Link në një listë të të gjitha artikujt e mi

http://wordpress.com/read/blog/id/10443259/

Zoti ju bekoftë të gjithëve.

Fitimtar

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.