Ѕверовите од Откровение ИДЕНТИФИКУВАНИТЕ!

apocalypse_jean

ПРЕДГОВОР

Исполнувањето на библиските пророштва и знаци на предупредување за враќањето на нашиот Господ Исус Христос стана континуиран и дури и дневно примерот на неодамнешните поројни дождови предизвика поплави во многу земји од светот вклучувајќи ги Франција.

Поројните дождови, бури, цунами, поплави, вулкански ерупции, земјотреси, пожари, урагани и циклони го погоди светот секој месец со големи размери, моќ, сила и бес.

Глад, болест и бедата експоненцијално во дополнение на глобалната штрајк, исто така, го уништи светот.

Гледаме разврат и страста насекаде на земјата дури и во црква!

Зло стана вообичаена, па дури и начин на живеење во свет каде што се обратни вредности.

Од 2008 година, птици, риби и други животни умираат секоја месец од страна на милиони во целиот свет без познати причини.

Ние знаеме дека Библијата открива дека доаѓање на Исус Христос мора да биде во болки на породувањето.

Иако е јасно дека Библијата прорече болка за светот да стане силна и континуирана.

Ние сите знаеме дека за испорака кога болката стана тешка и континуирана, тоа е време за транспорт на мајка мајчинството, бидејќи работата е веќе започната испорака.

Затоа се разјаснат работите за враќање на Исус Христос на земјата, но не се уште имаат сила и подготвеност да се отворат очите и да го прифатат предизвикот на сите стекнати дека незамисливо!

Она што ние се уште треба да се подложат на страдање пред отворањето на твоите очи и да се моли на Бога да го скрати болката и им овозможуваат на Исус Христос да дојде и да го спаси нас!

.

ЦРКВА

.

Дали е можно тогаш тоа меѓу vicars на црквата кои би требало да ја водат луѓе на Бога, некои се корумпирани и служат на Сатаната и полошо кои бараат да се обучуваат за многу години максимум Ames на Сатаната, наместо на водечките нив кон Бог, преку Исус Христос.

Во моите статии ја допрев оваа тема без силата на душата да се оди до дното на нештата.

Јас се молам Бог да ми прости ако грешам во она што јас идам да се развие во овој член. Ова е жешка тема!

Но јас мора да најде сила да ги следат своите убедувања и моите анализи се сепак многу сериозни последици.

Ако јас не го прават тоа, многу, многу души и може да плати висока цена, па дури и може да се изгубат на Исус Христос и Бог.

Но, за жал, ако го направам и јас сум во ред, тоа е моја душа што би можеле да загубат само како оние кои веруваат во мене ..

Значи, за да се скрие ништо од вас, јас навистина се плашам дека во барањето да го проповеда « брза » враќање на Исус Христос, ја подигам во многу дневни блог читатели, надежи и чувства кои би можеле да се обратат ако Морав да бидам во ред, дури и во разочарување и отстранувања на верата и, следствено на Исус Христос.

Јас

ЗОШТО дојдов во дел да го проповеда

.

Никогаш не сум скриени и јас дури и се сеќава многу пати дека не сум пророк, и така јас може да биде во ред, она што ми се случи!

Па јас реков дека немав откровение или Бог, или било ангел, или било кое друго лице.

Дојдов да го проповеда враќање на Исус Христос од страна на Езеро шанса, без било кога да се подготвени, па дури и без било кога да замисли пред 2008 година.

Да биде целосно искрен, морам да кажам дека никогаш не сум успеал да го прочитате целосно и комплетно текот на Библијата од првата до последната линија.

Од 2008 година јас сум заинтересиран повторно со некои присуство додека ја подзаборавените од Cathé ЗОК и дека го прави многу време, па дури и децении!

Ова е радио шоу во 2008 година, зборувајќи за создавање на машина во јужниот дел на Франција да се создаде енергија, но би можел да создаде проблеми во случај на црна дупка и да предизвика крајот на светот која предизвика во мене потребата за истражување на крајот на светот. И предиво игла, истражување истражување на нет, дојдов до Библијата.

И тогаш, мојот живот се промени!

Јас тогаш забележав нешто не е сосема во право за земјата, Времето, општество, катастрофи и финансии чинеше да почне да живее длабоко трансформација, па дури и вистински метаморфоза со некои сериозни последици како што се распадот на берзата во Њу Јорк.

Па јас барав и барав, истрага прво да се разбере експлозија на сите катастрофи на времето, почвата и насилство на мажите видов тоне полека во лудило повеќе смртоносна во братоубиствен војни вклучувајќи го и Блискиот Исток.

А потоа беше проширувањето на исламот во светот, извика мојата љубопитност.

Иако немам ништо против муслиманите или против нивниот начин на живот или култури против население од Блискиот Исток или на друго место.

Сепак, морав и да се види големината на овој феномен на миграцијата, кој доведе овие луѓе да ги напуштат своите домови во потрага по подобар живот на друго место.

И тоа е на луѓето од Источна кои уапсени мојата љубопитност кога тие се на патот на миграција во потрага по подобар живот, исто така.

Кршење овие популации на патиштата во голема мера interpellèrent мојата душа и мојот ум.

Со модерни средства за истражување и истрага особено на интернет, јас успеав преку анализа и компилации на информации за да се разбере и прифати незамисливо во мојот ум се чинеше дека се христијански дух да се случи во реалноста.

Сето она што апелираше до мене сите што го погоди мојот ум и мојата душа бил свесен за било објаснување …

.

Тоа беше многу видливо пророштва и библиски предупредувачките знаци на враќање на Исус Христос на земјата.

 

Како неверојатна како тоа може да изгледа, фактот останува дека на крајот на времето беше во тек.

 

Песочен часовник на времето биле вратени и деновите сега бевме во нумерирани.

.

Дел од мене е среќен со ова откритие, друг дел беше тажен затоа Апокалипсата во Библијата е предизвикувачот на многу страдање во светот пред враќањето на нашиот Господ Исус Христос.

И последниот дел од мене одби да веруваат и покрај сите исполнети пророштва и сите знаци направени дека Апокалипса може да биде за нашата генерација!

Па јас апсолутно мораше да барате докази и докази и уште уште повеќе докази!

И покрај мојата вера, ми требаше докази како откровение на Апокалипсата е важно за иднината на човештвото!

.

Човек на малку вера дека јас сум!

Секогаш во потрага по докази …!

.

Сепак Бог живее мојот живот уште од моето детство и мојата вера во Бог никогаш не ме напушти.

Тоа е шок од откровението на доаѓањето на нашиот Господ Исус Христос за нашата генерација, кој ја предизвика мојата потсвест копнеж докази.

Барав насекаде секојдневно, особено во многу книги и статии на нет, многу проповедници на крајот на времето, крајната и неоспорни докази дека Исус Христос ќе се врати физички владее на Земјата и дека ова враќање е добро нашата генерација.

Таа сепак мора да се каже и да кажам дека за две илјади години многу христијани се сигурни и сигурно е дека враќањето на Исус Христос беше за нивните поколенија.

.

А сепак тие не беа во право!

.

Па и покрај големината на знаците и пророштва исполнети, и покрај фактот дека исполнувањето на знаците и пророштва се експоненцијална како раѓање болката.

И покрај фактот дека како каскада од знаци е случено во изминатите векови.

И покрај фактот дека огромен број на знаци и пророштвата направени од страна на оваа големина може да се должи на случајот, малку се сомневам, сепак сеуште остана во мене!

Како денови, навечер, и ноќи размислување и истражување да се елиминира овој ситното мало сомневање.

Ова мало сомневање сепак се должи на огромниот и иако огромен факт сам го зафати сите мои верувања, убедувања, мојата анализи и докази на библиските пророштва и знаци направени.

Овој факт бил отруен мојот живот, толку многу што спиев неколку часа секоја вечер да имаат време да се погледне и да се разбере зошто.

А малку како апостол Тома кои се потребни доказ дека веруваат во воскресението на Исус Христос, ми треба доказ за да се елиминира било кој мал, па дури и мали сомнение враќање на Исус Христос, нашиот генерација.

Јас апсолутно мораше да се најде

одговорот на прашањето:

Затоа, ако враќањето на Исус Христос

За нашата генерација,

на д папата не зборува!

.

Значи, ако папата не се спомене е дека јас сум во ред и секој кој мисли дека враќањето на Исус Христос на нашата генерација, исто така, не е во ред.

Морам да признаам дека и покрај фактот дека имам вера, и покрај фактот дека Бог живее во мојот живот уште од моето детство, јас се уште се сомневаат и покрај сите релевантни докази дека живееме секој ден.

Јас само имаше оваа мистерија, која беше дека и покрај мојата анализа, анкети и истражувања кои ме носеа на сигурност и докази за претстојното враќање на нашиот Господ Исус Христос, би можел уште имаат навестување на сомнеж.

Како би можел да го проповеда враќање на Исус Христос, ако имав сомнение!

Како би можел да продолжи да проповеда враќање на Исус Христос, ако папата не зборуваше!

.

Значи еден од нас меѓу папата и не бев во право!

.

Знаци според мојата анализа е уште произведува експоненцијално од 14 мај 1948 година (датум на создавањето на државата Израел)

Како би можел да ме само човечките сомневаат во добра волја од нашите последни папи!

Сомнеж и негираат визија на папата на црквата не е едноставно сквернавење!

Тоа е исто така се екскомунициран од Црквата!

И дека не!

Петар беше првиот водич на црквата преку волјата на нашиот Господ Исус Христос.

Тоа е Исус Христос се предаде Петар задача на водење на црквата и само Исус Христос може да се отстрани наследник на Петар оптоварување духовен лидер на црквата.

За две илјади години, Католичката црква го пренесуваат верата од генерација на генерација.

Во овој наследници на Петар и сите vicars на црквата го направија мисијата на нивните влади.

Сепак во текот на овие две илјади години историја, црквата има обврски одредени акти кои не можат да бидат горди и така ние ќе бидеме одговорни пред Исус Христос по неговото враќање. Иако прошка ние веќе обезбедени од страна на нашето покајание!

Јас сум христијанин и Католичката иако јас не одат во црква само за специјални пригоди.

Сепак, можам да направам јас понекогаш само секоја можност да потрае некое време да медитација, да ја дополните батериите и земам гориво на енергија и смирение.

Па јас не можам да избегам од Бога или вера, но не можам да си ја задржам мојата уста затвори и да каже ништо!

.

Тоа е посилно од мене!

.

Морам да се движат, проповедаат и открие мојата анализа, така што секој може да мисли и да го изберат својот пат.

II

КОИ СЕ ѕверови на апокалипсата

.

На прв поглед ми треба да се направи корекција, јас претходно изјави, вклучувајќи ја и мојата статија во  враќањето на Исус Христос мај 14 или 15 септември 2015 година! На празникот на трубите  « дека исламот е ѕверот од бездната.

.

Но јас сум убеден да грешат.

.

А исламот е религија на Луцифер.

.

Муслиманите се поклонуваат на Луцифер во добра вера се убедил да му служат на Бога!

.

Луцифер сакал да биде Бог пејач, исто така, својот народ « муслимани », кои се речиси како голем како ѕвездите на небото!

Додека Божјиот народ « Евреите » е сведена на peau де досада и тие се повеќе негираше неговиот син Исус Христос!

Судбината на муслиманите е во нивните раце, тие може да дојде до Исус Христос да оди на Бог или ќе продолжат да се поклони Луцифер.

Ние не можеме да го убие, христијаните, бидејќи тие негираат исламот и тврдат дека се служи на Бога!

Уреден секогаш почнувајќи од себе и пред гледа сламката во окото на добротворната организација муслиманските сосед, во овој напис ќе погледнеме во гредата што е во моја и оние на сите христијани!

Тоа е мојот коригендум

.

Aujourd’hui mon prêche me conduit à vous révéler que mes recherches, analyses, enquêtes et réflexions longues et minutieuses, m’amènent à douter non seulement du Vatican et cela vous le savez déjà mais du Pape lui-même et de ces prédécesseurs. « LES PAPES ROIS »e

 

Папи кралеви се папите од Договорот Латеранскиот во 1929 година кои го направија Ватикан држава.

 

11 Февруари 1929 година е на папата  Пие XI,  кој стана првиот папа Кралот на Ватикан државата.

 

1 Пие XI  во 1922-1939

2 Пие Дванаесетти  1939-1958

3 Јован XXIII  на 1958-1963

4 Павле VI  1963-1978

5 Јован Павле Први  на 1978-1978

6 Јован Павле Втори  1978-2005 (онаа што постои во визијата на Џон apoc. 17)

7 Бенедикт Шеснаесетти  2005-2013 (оној кој мораше да остане за кратко време)

 Франсоа  2013  до враќањето на Исус Христос според пророштвото на Малахија епископ

 

Види мојот напис:

https://victorpicarra.wordpress.com/2013/10/03/du-troisieme-secret-de-fatima-au-retour-de-jesus-christ-sur-terre-des-verite-qui-derangent/

 

 

Бог да ми прости ако грешам!

 

Книгата на Откровението напишана од Жан открива многу работи и јас ќе им препорачаат на читање.

Оваа книга е на божествената инспирација, неговите поглавја и стихови се однесуваат на различни ситуации низ кои историјата на човекот, но тоа е, исто така, книгата на Откровение на крајот на времето и тоа е оваа студија е дека Јас се развие тука делумно.

Особено, сакам да привлече вашето внимание на три поглавја што не сум доброволно класифицирани со цел за подобро разбирање на мојата анализа.

Овие поглавја 17, 13 и 16, кои ќе можете да прочитате на дното на страницата.

.

А

Визијата на фармерки во поглавје 17 од Апокалипса

Мојата анализа

.

По читањето на оваа глава во светлината на она што го знаеме на Католичката црква Ватикан, можеме да видиме дека очигледно се однесува на Католичката црква до крајот на време!

Читањето на оваа глава не може да се сфати до крајот на времето кога вашиот откровение од Бога.

Жени – Големата проститутка

Овој опис одговара на Ватикан Католичката црква « Рим » затоа « Ватикан »

На црвен ѕвер на проститутка   има седум глави и десет рогови

Ќе видиме во заклучокот на статијата е ова црвен ѕвер кој носи проститутка … 

Седумте глави се и седум ридови на Рим, но, исто така, седум кралеви Ватикан

Седум кралеви    затоа папите од договорите Латеранскиот кои се направени на Ватикан царство

Десет кралеви      се религиозни лидери на други религии, со кој папата одржување или линкови сојузи. линк или религии:  http://choisislavie.free.fr/compare.htm

Ѕверот, кој некогаш беше   се она што се издига од бездната, како стихот тогаш беше 17,8 не е, тогаш се појавува

Ѕверот што беше, и се крева од бездната  е, секако, на Ватикан или таа повлекува конците.

Стиховите чини да се опише на екс-папата Бенедикт Шеснаесетти,особено во стих 17,8, што покажува светлината на неговата оставка дека овој ѕвер од бездната е папата Бенедикт Шеснаесетти

benoc3aet-XVI-mohamed-Ахмед Ал-Тајеб-limam-де-ла-mosquc3a9e Ал-Азхар во Каиро-ду-

Папата Бенедикт XVI е ѕвер, кој беше, и се издига од морето и бездната. 

Јасно е дека тоа е многу тешко за мене да се замисли како католичката дека оваа анализа може да се волја од страна на Бог Глава 17 на крајот на времето, но фактите се чини дека зборуваат сами за себе и јас откровение мојата анализа може да се види вистинска подвлекување.

 

 

Б 

Глава 13 од Книгата на Откровението.

Мојата анализа

Ѕверот кој се издига од земјата

.

Во книгата на Откровението поглавје 13 стих 13,11 гледаме друг ѕвер, но не се издига од морето туку од Земјата и тоа ги спроведува сите власта на првиот ѕвер во негово присуство.

Секогаш во иста насока на анализа, ние се разбере дека тука на овој  ѕвер од земјата е   на папата Френсис преовладуваат во присуство на екс-папата Бенедикт Шеснаесетти.

Папата Френсис, одбиваат одредени атрибути Папе (наметка и чевли), па дури и името на папата. Тоа едноставно вели епископ на Рим и според некои извештаи не ги исполнува сите барања за именување на папството.

Папата Френсис е ѕвер кој се издига од земјата

 

Првиот ѕвер кој се издига од морето

 

Во стих 13:12, ангелот уште зборува за првиот Ѕвер, чија смртоносна рана беше исцелена кој се разбира во мојата анализа е никој друг, одпапата Јован Павле ЛЛ , кој доби прострелна рана што требаше да биде фатална.

Но, тој чудесно избегна смртта онаа фамозна 13 Мај, 1981!

Дури и неговата убиец изјави дека не се разбере како на папата ја избегна смртта …. !

 

Значи ѕверот од морето е првиот ѕвер кој се издига од земјата е вториот ѕвер.

.

Во краток преглед, седум кралеви папи се поврзани со ѕверот од морето, а папата Френсис е вториот ѕвер, кој се издига од земјата.

.

Неодамнешната папи се ѕверови на Апокалипсата!

.

Но, тие не се единствените животни бидејќи се сеќавам постојат десет цареви кои ќе ги комбинира двете ѕверови (Бенедикт и Франсис) и десет цареви се десет верски лидери од другите религии, кои веќе видовме овие приврзаности под Јован Павле Втори, Бенедикт Шеснаесетти и сега со Френсис.

Лидерите на лажни религии, кои се во сојуз со ѕверови од Ватикан, исто така, сојузи со ѕверови на Апокалипсата чија цел е да се борат против вистинската Католичката црква е црквата на Исус Христос.

.

C 

Глава 16 од книгата на Откровението.

Мојата анализа

 .

Ова поглавје е исто така многу важно, бидејќи тоа јасно го објаснува страдања Бог ќе испрати на земјата.

16,13 Стихот објаснува сојузот помеѓу трилогија  « на змејот, ѕверот и лажниот пророк » , кои мора да работат заедно за да се предизвика шефови на држави на светот во последната светска војна ..

Ова поглавје е исто така многу важно, бидејќи тоа јасно го објаснува страдања и пресуди дека Бог ќе испрати на земјата.

.

Тоа е казна!

.

Видовме дека ѕверовите беа, ние треба да дознаете кој е змеј, кој е лажен пророк.

Змејот     претставува сила, тој се уште живее скриен и само се појави да се нафрлаат врз својот плен и да ги убијат на напад од удари или пламен.

.

Кој е змеј?

.

Овластувањата на трговијата, суровините, финансии, и медиумите, се одржуваат од страна фондови кои се насочени во сенката од страна на  »  Слободното Ѕидарство «  која служи за « Илуминатите » тајна општество кое владее со Слободното Ѕидарство и владее со светот.

Змеј од своите овластувања кои влијаат врз сите суштества во светот, беда, глад, болест, насилство, буни и војни се активира.

Муслиманите го обвинуваат христијаните и Евреите несреќи кои ги мачат и евреите и христијаните обвинуваат муслиманите да се вратат истите проблеми.

На иден цел за два ѕвера, лажниот пророк и змејот е да се задржи « мажи » и спие заплетка во проблеми да им го одвлекува вниманието од Исус Христос, кој доаѓа да нè спаси.

Целта половина прифатени од страна на две ѕверови, лажниот пророк и змејот, е да се создаде нов светски поредок на урнатините на христијанството на земјата да се воспостави владеењето на мирот и безбедноста.

.

Во реалноста тие сакаат да ги пороби човек!

.

Змевот е жилите на војната тоа е силата и моќта на злите кои откриваат за борба против Јагнето!

 

Лажниот пророк  Тој не може да биде за живот во крајот на лидер време, бидејќи, како што веќе видовме се « ѕверови папи » и 10 кралевите « религиозните водачи на лажни религии » кои обезбедуваат оваа улога.

Ова не е пророк до крајот на времето, додека Библијата зборува од лажните пророци, за ова време и не лажниот пророк.

Потоа разгледување на две илјади години историја таму е само еден лажен пророк толку важно и толку моќна што се уште е присутна и жива во сите умови.  Ова е Мухамед   е на чело на мноштво против сите коефициенти гарантира дека тоа е вистина и конечниот пророк.

Види статии подножјето

Ние знаеме дека 600 години пред Исус Христос, Даниел најави доаѓањето на Месијата.

Историјата на светот докажува без сомнение дека ова Месија беше « Исус Христос »  пророштво најави дека ќе отсечени и тој нема да има наследник.

.

Значи, нема сомнение Мухамед е лажен пророк.

.

И со оглед на многуте човечки « муслимани » кои се поклони, можеме да кажеме јасно и гласно дека Мухамед е лажен пророк Библијата

.

Важно е да се напомене дека муслиманите се првите жртви на лажен пророк.

Муслиманите се жртви на Стокхолм синдром и затоа тие се поклонуваат на лажниот пророк и неговите следбеници, исламистите!

.

Ве повикувам сите муслимани да се дојде до Христос, за да биде спасен.

.

Исламистите се вооруженото крило на лажниот пророк, тие измачуваат и осакатат секојдневно множества на муслиманите.

Тие, исто така предизвика света војна против христијанството.

Масакрите исцрпени многу села на христијаните во Африка и на Исток.

Цркви беа вандализирани, ограбени и запалени, исламистите не ги почитуваат ништо.

Мажи, жени и деца беа убиени во името на Бога од страна на овие слуги на сатаната.

 

ДОКАЗ од девет

.

Сето ова се одвива и се вклопува заедно многу добро, но јас сè уште имаше некои докази Се плашам од последиците од мојата анализа на светот.

Значи надвор од мојата вера, групации, сличности постојат факти кои можат да ви помогнат како да формираат мислење.

Еве девет прашања, доказ за « нов » Јас сум можеби не е во ред!

ЗОШТО: На кралевите се папи го напуштиле бројот на свештениците е намален до браздичка, особено во Франција или свештеник се грижи за неколку парохии сам (! добра реклама ќе се зголеми на многу струки) папите доброволно дејствуваа против црквата со тоа што умре полека. »Факт е »

ЗОШТО: Папата во 1960 година одби да открие третиот тајната на Фатима, со што се непочитувањето на волјата на Пресвета Богородица, а во Ватикан беше призната како вистински изглед на Богородица.Папата намерно не ја послушал Бога. Од 1960 година на папи кралевите одбиваат да ги почитуваат Бога свесно « Факт е »

ЗОШТО: Царевите папи го поддржаа, го бранеше, па дури и охрабрен хуманизмот, наместо на охрабрување на луѓето да се дојде до Исус Христос во љубов и направете акт на милосрдие. хуманизам места човекот во центарот на сите приоритетите на христијанскиот бог се наоѓа во центарот на сè! Хуманист прославува човек тогаш христијански прославува Бога! « Факт е »

ЗОШТО: папите кралевите напушти, тортура и убиство на множества на христијаните, бидејќи тие одбиваат исламот. Не само што ќе ја напуштат без велејќи дека ништо, но признае Исламот и другите религии како лажни патеки, кои може да доведе до Бога. И тие ги осудуваме множества на заблуда патеки. « Тоа е факт. »

ЗОШТО: L AST папата Френсис едноставно рече епископот на Рим и одбивање на името на папата и да се носат одредени атрибути. « Тоа е факт. »

ЗОШТО: папите кралевите одби да разговара за претстојното враќање на Исус Христос, и нашиот последен папата продолжи да молчи за овој факт. Првиот гол на неговата канцеларија се уште возење на Католичката црква е да се подготви мажите за враќање на Господ Исус Христос! « Тоа е факт. » 

ЗОШТО: папите кралевите одлучија да имаат папската престолот со превртена крст на грбот. Кои вообичаено значи дека тие се свртеа јакни и повеќе нема да служат Исус Христос, но сатаната. « Тоа е факт. »

ЗОШТО:  Додека чинот на папската благослов е направен со показалецот и ги истегнуваа персоналот, таа беше заменет од страна на показалецот и малиот прст испружена, кој е познат како знак на сатаната! « Тоа е факт. »

ЗОШТО: папите кралевите согласија член на кралското семејство кој е компромис со сатаната. Исус Христос одби сите подароци на сатаната, кога тој беше предмет на искушение во пустината. « Тоа е факт. »

.

ЗАКЛУЧОК

 

Сите овие факти се фактички, реална и опиплива, како може ние како христијани продолжи да прифати имаат очите затвори!

Тоа е време да се разбуди пред да биде премногу доцна.

Се сеќавам дека Исус Христос беше, исто така, предаден од Советот« Висок еврејски религиозни тело »

Значи мојата сакана браќа и сестри во Христа, јас сум свесен дека Јас ризик мојата душа ако грешам, но јас пред Бога правото да не ги споделам моите анализа.

Јас треба да се преправаат дека го проповеда површно или можам да се дојде до дното на нештата, се горлив по мојата вера, обидувајќи се да се разбудам на народот и на тој начин може да придонесат да се спасат најголем број на души, дури и со ризик од рудникот.

Тука мислам дека се покажа дека папи кралевите се « намерно » лажни папите и ѕверови на Апокалипсата.

 

Видовме дека жената « Големиот проститутка »  е « Ватикан Католичката црква. »

Ние видовме дека  седум глави и двајцата се « седумте рида на Рим и седум папи кралевите »

Ние видовме дека  »  Седум кралеви  « се « седум папи » од Латеранскиот договор од Пие XI до Бенедикт Шеснаесетти

Ние видовме дека првиот ѕвер се издига од морето беше « на папата Јован Павле Втори »

Видовме  »  Ѕверот што беше, и се крева од бездната «  е  « Папата Бенедикт XVI »

Видовме  »  Ѕверот се издига од Земјата «  е « Папата Френсис »

Ние видовме дека « Десетте кралевите » се « 10 точки од обвинението за лажни религии » кој направил завет и верност на ѕверот « на папи »

Ние видовме дека  »  Лажниот пророк «    беше « Мохамед » отелотворена денес од страна на исламот и исламистите.

Ние видовме дека « Змеј » е « Слободното Ѕидарство »    која служи за « Илуминатите »

.

Па кој е црвен ѕвер на проститутка

.

На црвен ѕвер кој носи проститутка е тајното друштво наречено  Илуминати   , бидејќи тоа е структура која му дава живот и сила на два ѕвера и проститутка.

.

И кои се Илуминатите  ?

.

Тоа е Сатански тајно друштво чии основата е составен од елитен глобално општество од финансии, политиката, медиумите и граѓанското општество. Таа е шеф на Масоните и насочува светот зад сцената од своите овластувања финансиски, технички, технолошки, политички и медиумски.

Од инференција, ние може да се разбере дека ова тајно друштво е предводена:

Големиот мајстор на Слободното Ѕидарство,

Двете ѕверови « Поранешниот папата Бенедикт Шеснаесетти и папата Френсис »

Глави десет кралеви « 10 лажни религии имаат приврзаници на двете ѕверови »

Што го прави 13 луѓе, односно готвач   « Антихрист » и дванаесетте апостоли!

13 -тиот апостол лажниот пророк и како Јуда, тој е бунтовен и е против господар   « Антихрист »  и на системот. Неговите ученици « исламисти » Така ќе нечестивиот војна на Армагедон.

Повторно сатаната Мајмун Бог, бидејќи Исус Христос мораше, исто така, дванаесет верни апостоли, и тринаесеттиот кои го издале

 

Па кој е лицемер, антихристот, 

На црвен ѕвер

  

Оние на кои светот ќе признае орган може да биде само позната и почитувана од страна на сите и секој човек, кој или ќе верност!

Непобожно

Важен детал во слика,  Бенедикт го направија знак на сатаната отворено во јавноста

Оваа личност   « антихристот, на црвен ѕвер »  што ќе се покаже дека Армагедон   Поранешниот папата Бенедикт Шеснаесетти

Бидејќи Јован ни кажува во стих 17,8 Книгата на Откровението:

17:08

Ѕверот што го виде, беше и го нема. И ќе се искачи надвор од бездната и да одат во пропаст. И жителите на земјата, чии имиња не се напишани од создавањето на светот во книгата на животот, кога тие овде ѕверот што беше, и повеќе не е , а сепак е. –

Војната на Армагедон ќе биде битка на Илуминатите против лажниот пророк « ислам » предводена од исламска џихадисти кои одбиваат верноста кон ѕвер!

2014 година треба да се види стави во место сите услови за овој конфликт неизбежна и планирани за последните денови на крајот на времето  што мислам дека ќе се одржи во 2015 година.

Илуминатите мора прво да создаде тензии, немири, омраза, да се зголеми сиромаштијата и нееднаквоста, така што темперамента одблесокот.

Тогаш ѕверот, кој беше, се појавуваат да ги ублажи тензиите и да помогне да се создаде нов светски поредок што ќе одбие лажниот пророк « исламисти »

.

Се разбира ова не е пророштво, но логички заклучоци извлечени од мојата анализа.

Можеби грешам, но можеби не!

.

Можете исто така да направи вашата мислење, тоа е време да го следат твоето срце и да се разбереме дека сите оние кои велат дека сакаат да го направат вашиот добро може да се кажува да возиш и те води да се сатаната.

Срцето, вашата вера и молитви кон Бога ќе ве води низ темнината.

Треба да се напомене дека на десет крал, кои се сојузници на Илуминатите се обидуваат да предизвикаат најголем број на душите на сатаната.

Јас ли, исто така, ѕверови на Апокалипсата од сојузи.

Ѕверот, десет цареви, од најактивните против христијаните е исламот исламски џихадисти специјално креирани  од страна на лажен пророк.

Основните и крајна суштински цел, две животни, 10 животни по сојузи, Змејот и лажниот пророк е далеку од Исус Христос и верата, Црквата на Исус Христос

Таму е сигурно е преговори со сатаната на одредено ниво.

А души и сатаната Илуминатите моќ на Земјата, но Сатаната е измамник и на крајот сите робови во пеколот!

Тоа е зошто тоа е важно за нас мојата сакана браќа и сестри стока во Исус Христос одат на Цезар она што му припаѓа на Цезар и на Бога она што му припаѓа на Бога.

Не ги мрази муслиманите, или исламисти, но се моли за нив, бидејќи тие се отуѓени од Бога отфрлајќи Исус Христос.

Молам дека Бог ќе се смилува и ќе ви овозможи како  » работници од единаесеттиот час  « за да дојде до Него преку Исуса Христа, бидејќи тоа е единствениот начин.

Им помогне на оние кои бараат помош, сакам оние , кои нè мразат, им ги проштеваме против нас и се молам дека нашите имиња не се избришани од книгата на животот.

Задржи верата, мили мои браќа и сестри во Христа Исуса, и да се моли секојдневно зашто времето е близу и Исус Христос ќе се врати.

Во очекување на враќање на Господ ние веќе знаеме дека 2014 година ќе биде особено тешко во светот од доаѓањето на болка се експоненцијални и затоа повеќе живописни и поблиску до испорака.

Ние мора да го молиме Бога да ги води нашите животи преку Светиот Дух се до враќањето на нашиот Господ Исус Христос.

Ако, како што верувам враќање на Исус Христос требаше да биде во септември 2015 година, по повод празникот на труби, тогаш имаме малку помалку од две години да се задржи во темнината за да ја видите враќање на Гората маслиново нашиот Господ Исус Христос.

Има во предвид дека пред враќањето на Исус Христос мора да биде занесот на црквата и на денот на Божјиот гнев.

Можно е дека на занесот на црквата се случува во моментот, за неколку часа или дури и неколку недели или неколку месеци или само пред враќањето на Исус Христос.

Храброст, да останеме цврсти и да се подготви мојата сакана браќа и сестри во Христа Исуса, на денот на избавувањето е при рака, бидејќи во сите случаи, тоа е за нашата генерација!

Исус Христос нè љуби сите нас, а тоа е да нè спаси тоа е наскоро.

Бог да те благослови мојата сакана.

Исус Христос доаѓа наскоро и тоа е сигурно и ние имаме многу малку време да се информираат, убедуваме и да ја доведе во стадо, најголемиот број на изгубени овци.

.

НЕКОЛКУ ПРЕСВРТНИЦИ

На крајот на времето

.

Преку истражување, анкети, анализа и размислување, јас се наоѓа:

Првиот знак на враќањето на нашиот Господ Исус Христос 14 Мај 1948

На почетокот на последните седум години, « седмата недела на Даниел » во 29 Септември, 2008 денот на берзата несреќа во Њујорк.

Враќањето на нашиот Спасител, господар и цар Исус Христос Синот Божји во месец септември 2015 година помеѓу 14 и 15 на празникот на труби.

Прочита мојот напис: враќањето на Исус Христос мај 14 или 15 Септември 2015! На празникот на трубите   »

Јас не продаваат ништо, Те прашувам, мили мои браќа и сестри и пријатели читателите љубезно испрати овој член и блог адреса на сите ваши контакти и пријатели од целиот свет, па дека си премногу се Христови војници и дека најголемиот број на души има шанса да биде спасен.

Мир, љубов и радост во срцата и домови чекајќи го занесот на црквата за некои физички и славен враќање на нашиот Господ Исус Христос на Маслиновата Гора

.

Книгата на Откровението ГЛАВА 17

.

17:01

Еден од седумте ангели кои ги имаа седумте садови дојде и зборуваше со мене, велејќи: Дојди ваму, ќе ти докажам на пресудата на големата блудница која седи на многу води.

17:02

Со кого земните цареви блудствуваа, и со виното на нејзиното блудствување жителите на земјата се опија.

17:03

Тој ме одведе во духот во пустината. И видов жена како седи врз црвен ѕвер, полн со богохулни имиња и имаше седум глави и десет рогови.

17:04

Жената беше облечена во пурпурно и црвено, и украсена со злато и скапоцени камења и со бисери. Таа ја држеше во својата рака златна чаша полна со гнасотијата и нечистотија од нејзиното блудство.

17:05

На челото и беше напишано име, тајна: големиот Вавилон, мајка на блудниците и одвратности на земјата.

17:06

И видов жената пијан со крвта на светиите и од крвта на мачениците на Исус. И, гледајќи ја, јас беше киднапиран со голема зачуденост.

17:07

И ангелот ми рече: Затоа посака ти се восхитуваат? Јас ќе ти кажам тајната на жената и на ѕверот што ја carrieth, која ја има седум глави и десет рогови.

17:08

Ѕверот што го виде, беше и го нема. И ќе се искачи надвор од бездната и да одат во пропаст. И жителите на земјата, чии имиња не се напишани од создавањето на светот во книгата на животот, кога тие овде ѕверот што беше, и повеќе не е , а сепак е. –

17:09

И тука е умот кој има мудрост. Седумте глави се седумте гори врз кои седи жената.

17:10

А тука се и седум цареви: пет се паднати, еден е, а другиот уште не е дојден, а кога тој дојде, тој мора да продолжи за кратко време.

17:11

И ѕверот, која беше и го нема, и самиот е осми, и е од седумте, и влегува во погибел.

05:12

Десетте рогови што ги виде, се десет цареви кои уште не добиле царство, но тие добиваат орган како цареви еден час со ѕверот.

17:13

Тие се истомисленици, и ќе го дадат својот моќ и власт на ѕверот.

05:14

Овие смее да војува против Јагнето, и Јагнето ќе ги победи, бидејќи тој е Господ на господарите и Цар над царевите, и повика, и избрани и верни, кои се со него се.

17:15

И ми рече:, водите што го виде, каде што седи проститутка, тоа се луѓе, толпи, народи и јазици.

05:16

Десетте рогови што ги виде на ѕверот, тие ќе ја мразат проститутка, пуста и гола, јадат нејзиниот месо, и толпата неа со оган.

05:17

Бидејќи Бог се стави во нивните срца да ја исполни својата цел, да биде на еден ум, и да дадат свој царство на ѕверот, додека не се исполни зборовите на Бога.

17:18

И жената која ја виде, е големиот град кој владее над земните цареви.

Извор:

http://topchretien.jesus.net/topbible/view/bible/&livre=00066&chapitre=17&version=00001 код #

 

Книгата на Откровението ГЛАВА 13

 

13:01

А јас застанав на песокта од морскиот брег, и видов пораст од морето ѕвер, кој имаше седум глави и десет рогови, а на неговите рогови десет круни и на неговите глави името на богохулење.

13:02

Ѕверот што го видов беше како леопрад, а нозете беа како оние на мечка, а устата како устата на лавот. Змеј му ја даде својата моќ и неговиот престол и голема власт.

13:03

И видов една од неговите глави, како што беа повредени до смрт, а неговата смртоносна рана беше исцелена. И целиот свет се прашував по Ѕверот.

13:04

И тие им се поклонуваа на змејот која даде моќ на ѕверот, и тие им се поклонуваа на ѕверот, велејќи: Кој е како ѕверот и кој може да се бори против тоа?

13:05

И таму беше дадов уста што зборува арогантен зборови и богохулства, и му беше дадено овластување да дејствува четириесет и два месеци.

13:06

И ја отвори својата уста во хула против Бога, да го похули Неговото име, и неговите Шатор, и оние, што живеат на небото.

13:07

И таму беше дадов да се направи војна со светиите и да ги надминеме.И му беше дадена власт над секое племе, народ, јазик и нација.

13:08

И сите кои живеат на земјата ќе го, чии имиња не се напишани од создавањето на светот во книгата на животот на Јагнето кој беше убиен поклонуваат.

13:09

Ако некој има уво, нека чуе!

13:10

Дека водат во заробеништво ќе одат во заробеништво: оној кој убива со меч мора да бидат убиени со меч. Тука е трпението и верата на светиите.

01:11

Потоа видов земјата уште еден ѕвер, кој имаше два рога како кај јагне, а зборуваше како змев.

13:12

Тоа ги спроведува сите власта на првиот Ѕвер, пред него, и направи земјата и нејзините жители се поклонуваат на првиот Ѕвер, чија смртоносна рана беше исцелена.

01:13

Тој врши големи знаци, дури и на одлуки и оган симнуваше од небото на земјата пред очите на мажите.

13:14

И тој ја мами оние кои живеат на земјата од страна на оние знаци кои тој беше доделена да се направи во присуство на ѕверот, велејќи им на жителите на земјата да направат икона на ѕверот кој беше ранет од меч и живеел .

13:15

И му беше дадена здив на сликата на ѕверот, за иконата на ѕверот и двете треба да се зборува и да предизвика колку што нема да се поклонат на ликот на Ѕверот треба да биде убиен

13:16

И тој докарва сите, и мали и големи, богати и сиромашни, слободни и робови, да добие белег на десната рака или на челата,

01:17

и дека никој не може да се купи или продаде, освен оној што го има белегот, името на ѕверот или бројот на неговото име.

01:18

Тука е мудроста. Нека кој има разбирање пресмета бројот на ѕверот. За тоа е бројот на човекот, и неговиот број е шестотини шеесет и шест.

Извор

http://topchretien.jesus.net/topbible/view/bible/&livre=00066&chapitre=13&version=00001 код #

 

Книгата на Откровението ГЛАВА 16

 

16,1

И чув силен глас од храмот им зборува на седумте ангели, Одете и истурете на земјата седумте садови на Божјиот гнев.

16:02

Првиот отиде и го излеа својот сад врз земјата. И малигни и болни чир на мажите кои имаа белегот на ѕверот и му се поклонуваа на неговиот лик.

16:03

Вториот ангел го излеа својот сад врз морето, и тоа стана крв како на мртов човек: и секое живо суштество почина, сè во морето

16:04

Третиот ангел го излеа својот сад врз реките и водните извори. И тие станаа крв.

16:05

И го чув ангелот на водите се каже, Ти си праведен, Господи, и својата бил, Свети, бидејќи Ти си суди на тој начин.

16:06

За што тие ја пролеаја крвта на светиите и пророци, и Ти си им даде да пијат крв: тие се достојни.

16:07

И чув олтарот се каже, Дури и така, Господ Бог Семоќниот, вашиот пресуди се вистинити и само.

16:08

Четвртиот ангел го излеа својот сад врз сонцето. И таму беше дадов да Лудо возење мажи со оган;

16:09

И мажите беа изгорени со голема топлина, и хулеше на името на Бог, кој има власт над овие зла, и тие се покаја не да му даде слава.

16:10

Петтиот ангел го излеа својот сад врз престолот на ѕверот. И неговото царство беше полно со темница, и тие изглодана нивните јазици за болката,

16:11

и тие похулија на небесниот Бог заради своите болки и рани нивните, а не се покајале за своите дела.

04:12

На шестиот ангел го излеа својот сад врз големата река Еуфрат. И неговата вода беше пресуши, кои би можеле да бидат подготвени на начин на кралевите од исток.

16:13

И видов од устата на змевот и од устата на ѕверот и од устата на лажниот пророк, три нечисти духа како жаби.

16:14

Бидејќи тие се демонски духови, кои прават чуда и одат кај царевите на целиот свет за да ги соберат за војна во великиот ден на Семоќниот Бог.

04:15

Ете, доаѓам како крадец. Блажен е оној кој watcheth, и пази своите облеки, за да не оди гол, и тие го гледаат неговиот срам! –

16:16

Тие ги собраа заедно во едно место наречено во хебрејскиот јазик Армагедон.

16:17

Седмиот ангел го излеа својот сад во воздухот. И тој излезе од храмот, од престолот, висок глас, Тоа е направено!

04:18

И имаше светкавици и гласови, и грмотевици, и голем земјотрес, како што се дека немало откако постојат луѓе на земјата, па голем земјотрес

16:19

И на големиот град беше поделена на три дела, и градовите на народите паднаа, и Бог запаметен големиот Вавилон, да се даде при неа на Купот на виното на Неговиот лутина.

04:20

И сите острови исчезнаа, и горите веќе не се најдоа.

04:21

И голема град, секој камен за тежината на талент, слезе од небото врз луѓето: и мажите хули на Бога, бидејќи на чума од град, бидејќи чума него беше голема.

Извор

http://topchretien.jesus.net/topbible/view/bible/&livre=00066&chapitre=16&version=00001 код #

Бог да те благослови

.

Работниците од единаесеттиот час

.

Параболата на единаесеттиот час:
. Матеј (20:1-16)

Исус им рече оваа парабола:


Царството небесно е како мајстор кој излезе во раните утрински часови да се вработи работници за своето лозје.


Тој почна да се согласат со нив на платата на паричка за денот, тој ги испрати во своето лозје (…)


Непосредно пред крајот на денот, тој отиде повторно и најде други работници.


Тој им рече: « Зошто си остане таму цел ден прави ништо? »


Тие Му одговорија: « Бидејќи никој не ни ангажирани.

« Тој им рече: » Одете, исто така, во моето лозје. « 

Кога навечер дојде, секоја од нив доби неговата плата. 

 

Оние кои пристигнаа доцна во денот доби сребрена монета …


Оние кои почнаа во раните утрински часови добија исти … и тие récriminèrent против господар на доменот:


« Тие не дојде за еден час на работа и да им даде еднаква на нас кои го носат товарот на денот и топлина! » Но господар одговори еден од нив, ‘пријател, јас те да не греши. 

 

Не се согласувате со мене за денариј? 

 

Не јас имам право да го стори она што сакаат со свои? Ќе погледнеме со цинични очи, бидејќи јас сум добар? « 

Или статии

Ѕверот е Ватикан по почетокот на Бенедикт Шеснаесетти!

https://victorpicarra.wordpress.com/mahomet-est-le-faux-prophete-biblique/

https://victorpicarra.wordpress.com/2012/08/18/lislam-est-la-bete-qui-monte-de-labime-musulmans-du-monde-venez-nombreux-a-jesus-christ-pour-etre-sauves/w

.

Сакана браќа и сестри во Христа Исуса

.

Дозволете ни да погледне во Ватикан, а особено гледајќи што ќе станат наши поранешни папата Бенедикт Шеснаесетти.

И потсети дека само Исус Христос може да се отстрани товарот на папата црква водич и само Исус Христос може да ги надмине и пораз на ѕверот, змевот, лажниот пророк и десет кралеви.

И ние исто така се надминат црквата со нашиот Господ Исус Христос.

Наскоро тоа е поглавје 14 од книгата на Откровението се случува да се направи и по мое мислење тоа е празникот на трубите 2015 година, јас да те чита и размислува за вашиот живот, но се сеќавам пред изборот Вашиот начин да се прочита мојот напис линк  Даре вера во Бога и Исуса Христа!

14:01

Гледав, и овде, на Јагнето стои на гората Сион, и со него сто четириесет и четири илјади, кои имаат неговото име и името на Неговиот Татко напишани на нивните чела.

14:02

И чув глас од небото како татнежот на брзаат води и како звук од голема гром: и гласот што го чув беше како онаа на harpists играат своите харфи.

14:03

И пееја нова песна пред престолот и пред четирите живи суштества и старешините. И никој не можеше да научат дека песната освен сто четириесет и четири илјади, кои беа откупени од земјата.

14:04

Тие се оние кои не се осквернија со жени, бидејќи тие се девици, тие ги следат Јагнето секаде каде што оди. Овие беа откупени меѓу луѓето, како првите плодови на Бога и на Јагнето;

14:05

И во устата не се најде измама зашто тие се без вина.

14:06

Потоа видов друг ангел како лета сред небото, кој имаше вечно Евангелие, за да им го проповеда на оние кои живеат на земјата, на секој народ, племе, јазик и народ.

14:07

Тој рече со силен глас, Бојте се од Бога и да му даде слава, бидејќи дојде часот на Неговиот суд, и поклонете Му Кој го создал небото и земјата, морето и водните извори .

14:08

А друг, втор ангел, по него, велејќи, Вавилон падна, падна големиот Вавилон, кој напои сите народи пие од виното на гневот на своето блудство!

14:09

И друг, трет, ангел дојде по него, велејќи со силен глас:, Ако некој му се поклони на ѕверот и на неговиот лик и го добива својот белег на своето чело или на својата рака,

14:10

тој самиот, исто така, ќе пие од виното на Божјиот гнев се излева без мешавина во чашата на неговиот гнев, и тој ќе биде мачен со оган и сулфур пред светите ангели и пред Јагнето.

14:11

И димот од нивното мачење крева за вечни векови, и тие немаат ден ни ноќ одмор, кои се поклонуваат на ѕверот и на неговиот лик, и секој кој прима ознаката на неговото име.

02:12

Тука е трпението на светиите кои се бават со Божјите заповеди и верата во Исуса.

02:13

И чув глас од небото, велејќи, пишувате, Блажени се мртвите кои умираат во Господа! Полесно, вели Духот, дека тие можат да се одморат од своите подвизи, за своите дела ги следат.

14:14

Гледав, и ете, бел облак, а на облакот седеше Еден сличен на Синот Човеков, имајќи на главата златна круна, а во неговата рака остар срп.

02:15

И друг ангел излезе од храмот, плачење со висок глас да Оној, Кој седеше на облакот, глас вашата срп и стил, за час за искористување дојде, бидејќи жетвата на земјата е зрела.

02:16

И тој кој седеше на облакот удар во неговата срп на земјата. И земјата се собра.

02:17

И друг ангел излезе од храмот што е на небото, и тој, исто така имаше остар срп.

14:18

И друг ангел, кој имаше власт над огнот, дојде од жртвеникот, и извика со силен глас на Оној Кој имаше остар срп глас, велејќи:, Влеча во твојот остар срп и го собере кластери на лозата земјата, за нејзината грозјето се целосно зрели.

02:19

И ангелот удар во неговата срп на земјата. И се собраа на лозата на земјата, и фрлија го во голема винско грозје од Божјиот гнев.

02:20

И лина беше чекоревме без градот, и крв излезе од лина, дури до коњот bridles, за растојание од 1600 стадионите.

Бог може да се види во текот на секој од нас и ни даде благослов

Виктор

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.