ДАТУМИ на апокалипсата и на занесот на црквата претстави!

.

Исус Христос ќе дојде повторно!

Тоа е на врата!

.

4231321b (1)

.

Дека Исус Христос ќе се врати, ние веќе знаеме дека поради тоа што Библијата е апсолутно јасно на оваа тема.

Но сега ние разбираме дека Исус Христос е пред вратата, бидејќи знаците и библиските пророштва се исполнети за неколку години експоненцијално.

Ова значи дека Неговата славна враќање е неминовно!

Сепак ние не знаеме кога ќе се врати како што се надеваше од неговиот страствен црква.

И во текот на Библијата вели дека само Бог Отецот знае ден и час.

Но, Библијата, исто така, содржи знаци и пророштвата во многу стихови за нас да бараат и да се доближуваме поблиску до датум.

Значи она што треба да направите!

Живеат секојдневниот живот од страна на чување лоши навики?

Велејќи дека ќе видиме што ќе се случи кога тоа се случува и дека во секој случај Бог не сака нас да знаат датумот на враќањето на Исус Христос?

За жал, постојат безброј луѓе кои мислат и причина како што и сепак тие се во ред!

Тие имаат дури и повеќе пресврти Библијата, исто така, се споменува  :Кога Исус дојде, ќе најде вера на земјата? (Лука 18,8)

Се свесни за претстојното враќање на Исус Христос не е доволно, ние мора да се грижите за нашите браќа и сестри кои не се грижат или немаат информации.

Фактот дека се обидува приближна датум исто така ни овозможува да се разбере болката, да го следат во реално време еволуцијата на Апокалипсата и да остане на алармирање и буден.

Знаејќи исто приближна датум, можеме да се подготвиме за зацрвстувањето нашите животи и помагање на нашите браќа и сестри да се дојде до Исус Христос, така што најголем број да се спасат.

Ние се уште се во времето на благодатта, па ние да пристапите без заслуга во небесното царство од страна на љубовта на Исус Христос.

.

Можеме да одиме од земниот живот за вечен живот

без минува низ смрт!

.

Пророштвата и portents на враќањето на Исус Христос го направи секој ден да ни алармирање.

Ние мора да дејствуваат во запознавањето на светот да можат да горат пламенот на верата, така што како е можно повеќе луѓе да дојдат во Исус Христос и да се спаси.

Па јас барав и најдов некои датуми кои добро може да се докаже да биде блиску до оние избран од Бога!

Јас не сум пророк и јас сум можеби дури и погрешно во врска со датумите.

Сепак враќањето на нашиот Господ Исус Христос е сигурно и непосредна дека тоа не е сенката на сомневање!

Како што споменав во различни блог постови, јас се наоѓа на првиот знак на враќањето на Исус Христос:

.

  »  На почетокот на крајот на времето « 

14 Мај, 1948

.

Овој датум е денот на создавањето на државата Израел.

Види мојот напис

Знаци враќањето на Исус Христос

.

Од тогаш знаците и библиските пророштва се исполнети експоненцијално.

Исто така, беше неопходно да се знае датумот на отпочнување на неволја е последната недела на Даниел е, всушност, во период од седум години ќе биде последен во историјата на човекот пред враќањето на Исус Христос физички на Елеонската Гора .

Па јас го наместите датумот на отпочнување на страдањата:

.

Почетокот на седум години на Апокалипсата

Септември 29, 2008

.

Овој датум е пукнатината соработник во Њујорк. Од тогаш светот е срушен и сега пропаста е се уште расте од ден на ден.

Светот е на работ на економски колапс!

Види мојот напис:

Апокалипсата е започната, враќањето на Исус Христос е неминовно!

.

Па ги ставив на крајот на болка и враќање на Исус Христос на земјата за да се одржи седум години подоцна.  

.

Враќање на Исус Христос

На Елеонската Гора

Помеѓу 14 и 15 септември 2015 година

.

Овој датум се совпаѓа со празникот на трубите

.

Ова е единствената партија каде што никој не знае однапред на денот, ниту час!

Види мојот напис:

Враќањето на Исус Христос мај 14 или 15 септември 2015! На празникот на трубите

.

Најважна за сите христијани е  « занесот на црквата » 

Барав и може да се најде овој момент (прибл.) што е најважно за сите христијани да бидат отстранети, бидејќи тие не ќе знаат катастрофа од поплави и насилство кој ќе удри на земјата и мажите пред враќањето на Исус Христос на Маслиновата Гора.

Овој датум, јас веќе споменав во мојот предходен напис, за жал јас бев толку возбуден од моето откритие, имам објавено веднаш, без преземање на неопходни перспектива за верификација на датумите преписка од времето на Ное и наши.

Датумот што го најдов и се користи беше  12 Октомври 2014 година.

Но по проверка на датуми преписка помеѓу календари евреите и христијаните тоа ќе биде повеќе околу 10 Ное 2014, кој треба да се случи отстранување на страсната црква.

Само Бог го знае денот и часот, но тоа е интересно да се види дека датумите сум го нашол околу датумите на празниците на труби во 2014 и 2015 година

Занесот на Црквата

Околу

1 0 N ovember 2 0 1 4

.

Ова е преглед на стихот 37 од поглавје 24 од Евангелието според Матеј

37 Ова беше во деновите на Ное, така ќе биде доаѓањето на Синот Човечки.

Исус Христос откри на апостолите, кој мораше да се погледне во она што се случи во деновите на Ное да се разбере како ќе неговото враќање на Земјата.

Ако се земе за добро враќање на Исус Христос на земјата ќе биде помеѓу 14 и 15 септември 2015 година, а во светлината на Битие за Ное и потопот, ние разбираме дека една година поминал помеѓу времето на Ное влезе во ковчегот со неговото семејство и на време тие излезе.

/ = /

Па пред една година треба да се случи отстранување на страсната црква имајќи предвид дека во еврејскиот календар првиот ден од првиот месец е празникот на  Рош Хашана  е  на  25 септември 2014

Слично на тоа, исто така е интересно дека датумите се насочени и избрани за крајот пати се во близина на датумите на затемнувањата на Сонцето и на Месечината  тетрада.

/ = /

Ова е седумнаесетти ден од вториот месец од годината, кога Ное влезе во ковчегот

Седумнаесеттиот ден од вториот месец е  ноември 10, 2014

Треба да се напомене дека за еден месец пред да се затемнување

8 Октомври 2014 година  вкупно лунарната еклипса и празникот на колибите

Верувам дека на занесот на црквата со повикување кога Ное влезе во ковчегот случуваат насекаде низ 10 Ноември 2014 година

/ = /

Ова е седумнаесетти ден од седмиот месец Ковчегот дојдоа да се одморат во планините

Седумнаесеттиот ден на седмиот месец е  10 MAI 2015

Треба да се напомене дека за еден месец пред да се затемнување

4 април 2015  ние Вкупно затемнување на Месечината и за празникот Пасха

Јас се уште верувам во се однесуваат кога Ковчегот на Ное темелеше на планината која небесниот Ерусалим ќе слета на земјата за 10 мај 2015

Ова приближна датум треба да се види доаѓањето на небесниот Ерусалим на земјата.

Доаѓањето на небесниот Ерусалим

2 мај 1 0 0 1 5

.

/ = /

Помеѓу овие два настани (време или небесниот Ерусалим ќе се појават и враќање на Исус Христос на Маслиновата Гора)  тоа може да биде дека тоа е исполнување на стиховите 22-42 од поглавјето 24 од Евангелието според Метју.   линк:  Крај на денови

 Размислете два киднапирања

.

Првиот стих 23 (стих 24, тие веќе се отстранат како што не е можно да ја заведе) се избираат страстен во верата, кои се подготвени и прочистени.   10 ноември 2014

Втората е објаснето во стихови 31, 40 и 41 ќе биде христијаните кои се прочистени време неволји.

Овие се сигурно оние кои ќе се зголеми во небото за да се исполнат Исус Христос по неговото враќање  од 14 и 15 септември 2015 година.

Треба да се напомене дека првите отстранување иако тоа не е експлицитно споменати е објаснување на стиховите 23-30 од поглавјето 24 од Евангелието според Матеј.

/ = /

Ова е првиот ден од првиот месец од следната година кога Ное го отвори ковчегот на првиот ден од првиот месец од следната година е 14/15 Септември 2015 година   датумот на Рош Хашана.

Треба да се напомене дека на ден пред имаме затемнување

13 септември 2015 година делумно затемнување на сонцето

Мислам дека физичко враќање на Исус Христос ќе биде помеѓу 14 и 15 Септември 2015 година , кога небесниот Ерусалим се отвори.

/ = /

Ное извади дваесет и седмиот ден од вториот месец

дваесет и седмиот ден од вториот месец е декември 9, 2015 година

Треба да се напомене дека два месеци пред имаме затемнување

28 Септември 2015 Вкупно затемнување на Месечината и тоа е, исто така, празникот на колибите

Ако јас само видов, јас верувам дека милениум ќе започне на 9 декември 2015 година , кога црквата од небесниот Ерусалим.

Милениум

Околу

 9 декември 2015

.

Во времето на Ное, по тој датум, Ное и неговото семејство се базираат на Земјата.

На крајот на времето по тој датум ќе почне на владеењето на Исус Христос  « милениум. « 

.

Датум три знаци и пророштва се сепак недостасува за враќање на Исус Христос, на Елеонската Гора.

.

01) Разоткривање на анти-Христос

02) Третата реконструкција на ерусалимскиот храм

03) А светска војна qu’arrêtera Исус Христос по неговото враќање

.

Види мојот напис

ПОСЛЕДНИТЕ ТРИ ЗНАЦИ враќањето на Исус Христос на земјата!

.

Треба да се напомене дека овие три знаци не важат за црквата!

Затоа тие мора да се врши по отстранување.

.

Останува да се најде

Двајцата сведоци 

.

Нашиот Брат Луис Alencourt   авторот на блогот  » Големата будење « објави хипотеза на која што се придржуваат.

.

Тоа може да биде:

.

Нелсон Мандела,

Ариел Шарон.

.

Линк до статија

http://legrandreveil.wordpress.com/2014/01/09/mandela-schumacher-sharon-et-lapocalypse/

.

Во врска со анти-Христос, јас објави напис идентификување на можните

.

Види член

Ѕверовите од Откровение ИДЕНТИФИКУВАНИТЕ!

.

Ако јас само видов,

тоа е, всушност, веќе седи на престолот на Бога !

.

Во кој случај наредните месеци ќе биде многу тешко и јас те покани да се прочита на 24 поглавје на Евангелието според Матеј.

Линк:

На крајот пати 

.

Евангелието читањето на оваа глава 24 од Матеј направени во контекст на датуми што јас насочени ќе се разбере она што го чека сите на човештвото во наредните месеци.

Во моето истражување на напредокот на Откровението, во него нема датум кој е, секако, од огромно значење и тоа е многу, многу блиску до нас е  :

.

1 Мај А pril 2 0 1 4

Ова е  денот на празникот Пасха, но тоа е, исто така, на денот на првата вкупно лунарната еклипса на тетрада.

Знаејќи дека Бог не прави ништо без причина, тој датум е многу важно, бидејќи тоа е првата од четирите црвени месечини.

Мислам дека ова е почетна точка на последниот дел на Апокалипсата што треба да резултира со зголемување на високо-придвижуван болка од сите видови.

Тоа би било мудро да се моли и сега повторно и да останат во заедница со Бога преку молитва, така што нашите имиња не се избришани од книгата на животот.

Страдањето ќе се зголеми и ние мора да се молат за најголем број е зачувана.

Нека Христови војници и проповедајте го Евангелието на светот.

.

Исус Христос е наскоро

И

Тоа е можеби поради оваа година!

.

Види објаснување видео на четири црвени месечини.

Линк

http://www.youtube.com/watch?v=sIfoUmzIGMg&list=UUw75fygRlsSCKVNzdlFAxcg

.

Линк

МОЛИТВА Оче наш и град Марија

.

Сакана браќа и сестри во Христа, на денот на избавувањето е во близина, не двоумење, заштита на пламен на нашата вера, тоа ќе биде катастрофално на масло!

Без да се биде пророк, сите ние може да се види на уникатен и тешки времиња живееме.

Враќање на Исус Христос, е повеќе од блиску е до вратата!

Не ја исклучувам дека јас може да биде погрешно во овие датуми.

Враќање на Исус Христос може да дојде подоцна во неколку години.

Но сигурно е дека имаме влезе во ерата на крајот пати.

Тешкотии ќе се зголеми затоа уште еднаш и повторно за враќање на Исус Христос, за нашата генерација и дека доаѓањето треба да биде како во болки на породувањето.

Тогаш запрашај се колку долго мислиш дека човештвото може да се задржи чекор со постојано забрзување на болка!

Генерација на Апокалипсата (роден 1948) можат да живеат до околу 2068) или 120 живот она што во моментов е познат максимум.

Дали мислите дека ние ќе дојдеме до тој датум со постојано растечка болка!

Бог се сврте на песочен часовник 14 мај 1948 година и оттогаш времето минува, како и во болки на породувањето!

Исус Христос доаѓа!

Тоа е сигурност!

.

Единственото прашање што секој мора да побарате е дали сакаме да бидеме спасени.

Ние мора да сфатат дека Исус Христос треба секој од нас да добрата вест за неговото враќање објави што е можно пошироко во целиот свет.

Ви благодариме Исус-Христос-2

Нека си бидат допирани по благодат, 

И нека сите војници на Воскреснатиот Христос. 

Мир, љубов и радости во срцата и домови чекајќи го занесот на црквата за некои и враќање на Исус Христос физички на Елеонската Гора за другите.

Бог да те благослови и да Ве заштитиме сите мои возљубени браќа и сестри, чекајќи славното враќање на неговиот единствен син, кој е нашиот Господ и Цар Исус Христос.

2014 треба да биде решавачка година за човештвото!

Слава на Бога во веки веков и засекогаш.

Амин

Виктор

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.


%d blogueurs aiment cette page :