WAR време между Исус Христос и Луцифер ПРАВОСЪДИЕ БОЖИЯТА

 

 

Diapositive1 

 

В нашата материалистична западния свят, нашите съвременници са по-загрижени за време ще отнеме следващия уикенд, че завръщането на Исус Христос.

За съжаление, това е това, което всички ние можем да видим в ежедневните разговори.

Това е, когато ние излязохме с  »  покръстването  « на Западния свят.

 

Ние трябва да разберем, че нашето поколение страда война на безпрецедентна сила между доброто и злото наред с други факти, които предизвикаха тази християнизация на нашата западна цивилизация.

 

Исус Христос, верен на думата си дава на мъжете има две хиляди години борба, в този период на последните времена, за да запишете максимум на същества от лапите на Луцифер се борят, за да унищожи човек « на Божието творение « като се започне с унищожи и да унищожи » християнство « , за да опустошат възмездие на Бог, който преследван небесата с всички падналите ангели, които са станали демони.

 

Съгласен съм за атеист това може да изглежда от въображението на мозъка са кипящи и болен, но всеки християнин, живеещ в Христовата вяра, той разбира, че това е просто човешката история, че е  » изпълнено пред очите ни в тези трудни времена за изпълнението на библейските пророчества за апокалиптични крайните времена.

 

За съжаление на човечеството-християнизация на западната цивилизация отстъпва пред ислямизацията на света.

 

Би било глупаво да се смята, че ислямът води към Бога, защото ние виждаме всеки ден и виждам всички ужаси, всички престъпления и всички кланетата, извършени християни от ислямисти в името на исляма, Мохамед, на  Корана си хадиси .

 

Ислямът е отклонение, това е отвратително и отвратително звяр, който зареди в края на чудовища време, кръвожадни фанатици и « ислямистка »  Те са в стойностите на ужаса сто пъти по-лошо от нацистите!

 

Какво е още по-сериозно е, че « ислямисти », казват прилага към писмото на Корана и « Хадис »  (лъжепророкът Мохамед) и следователно силата и дори задължението  убие всички онези, които отхвърлят исляма.  » евреи, християни, атеисти и др … « 

 

Исляма всъщност е отрова и всъщност това е религията на Луцифер, той е създаден от легнало да унищожи християнството и губят шофиране направо в ада всички онези, които идват при него (мюсюлмани).

 

Фактът одобрявам експанзията на исляма е да се приеме без да каже на края на християнството и да приеме да се покланят на Луцифер, вместо на Бога.

 

Но това е само защото ние осъзнахме, че живеехме особено труден момент на Земята, което разбрахме (пламенни християни във вярата), че трудните времена са съвместими във всички отношения с библейските пророчества, обявяващи края на времето и се върне на Земята на нашия Господ Иисус Христос, за неговата хиляда годишното царуване, че ще ни отлъчи от окончателното съдебно решение.

 

За да поглеждат и анализира миналото ние виждаме, че библейските пророчества възвестявайки последните времена и завръщането на Земята на Исус Христос започна със създаването на държавата Израел 14 май 1948.

 

Датата на създаването на държавата Израел също е много вероятно дата на края на начално време, защото всички пророчества (около петдесет, изглед трите видеоклипове в долната част на статията) и библейските апокалиптична предвестник на завръщането на Исус Христос започна по това време.

 

Създаването на държавата Израел в специалните условия или Хрумна очевидно е първият знак за края на времето. « Това е Божието прощение на еврейския народ! « 

 

 

Включили сме и от тази гледна точка на миналото, че всички пророчества за последните времена са идват с все повече и повече сила и честота, тъй като тази дата на 14-ти май 1948.

 

На 14 май 1948 г., дата на създаване на държавата Израел следователно е много видимо подкрепящи доказателства (изпълнение на пророчеството), датата, която си спомня за началото на периода от края на време.

 

Виж моята статия:

2 0 1 5 YEAR завръщането на Исус Христос!

 

Пророчествата за Последния период:

 

http://www.pasteurdaniel.com/index.php/fr/?option=com_content&view=article&id=1047&catid=118:jesus-christ&Itemid=82

 

 

Сега е факт от историята, тъй като библейските пророчества възвестявайки последните времена са наистина всички изпълнени.

 

Тези, липсва такъв голям трус, разрушаването на Рим и реконструкцията на третия храма в Йерусалим са пряко свързани с момента на завръщането на Исус Христос.

 

Припомнете си, че както вече видяхме в предишните публикации в блога, за периода от края на времето има максимална продължителност.

 

Особено в Евангелието на Матей ние откриваме този термин в глава 24 стихове 33 и 34

 

Link:

End Time

 

3 3 По същия начин, когато видите всичко това, да знаете, че Син Човеческий е близо, при вратата

 

34 Казвам ви истината, това поколение няма да премине, докато всичко това да се случи.

 

Ето защо ние откриваме, че дължината на края на времето е едно поколение.

 

Също така е много важно да се подчертае, че няма прекъсване за края на времето.

 

Исус Христос е повече от просто уточнява официалната стих « 35 »

 

35 Небето и земята ще преминат, но Моите думи няма да преминат.

 

Така че е ясно, че при предоставянето на прошката на еврейския народ от Бога в същото време задейства в края на времето.

 

(Езекиил 36 / 24-28)

 

Аз ще ви отведе от народите, ще ви събера от всичките страни, и ще ви върне обратно към вашата страна. Ще излея върху вас чиста вода и ще бъде чист; Аз ще ви очистя от всичките ви нечистотии и от всичките ви идоли. Аз ви дам ново сърце и ще вложа нов дух; Аз ще отстрани от тялото си сърцето на камък и ви дам сърце от плът. Ще положа Духа Си във вас, и Аз ще ви направя да ходите в повеленията Ми, и пазите Моите закони. Вие ще живеете в земята, която дадох на бащите ви; вие ще Ми бъдете люде, и Аз ще ви бъда Бог

 

И затова тъй 14 май, 1948 в пространството на едно поколение Исус Христос ще се върне на Земята. Това е със сигурност.

 

Проблемът за нас е, че ние не знаем точно точната продължителност на поколение споменато от Исус Христос, Който все пак е библейски 70 години (средна възраст на човешкия живот) и 120 години (максимален живот възраст живота на човека).

 

Ние не знаем дали Бог ще изчака пълното края на това поколение за завръщането на Земята на единствения му син Исус Христос.

 

Но ние знаем, че Луцифер не знае точното време на края на времето и затова точната дата на завръщането на Исус Христос на земята. (Тъй като тази дата, само Бог знае)

 

Така че това, което изглежда сигурно, тъй като всички библейските пророчества възвестявайки последните времена и завръщането на Исус Христос вече се реализират, е, че 14 май, 1948 пясъчния часовник на края на времето явно е бил върнал Бог помилване на еврейския народ.

 

За аналитичен изглеждат пристрастни, но ние също така да видите миналото като християнин, че ние живеем след тази дата от 14 май 1948 г. в средата на  »  War Time  « , който се провежда между Исус Христос и Луцифер

 

За Исус Христос

64790722

 

От 14-ти Май, 1948, верните си слуги, « мисионери » рискуват живота си покръствам и кръщават по целия свят, включително в най-отдалечените и диви кътче на земното кълбо.

 

Те информират всички популациите на постиженията на библейските пророчества за последните времена и предстоящото завръщане на Исус Христос.

 

Това е истинска експлозия на евангелизиране и кръщенета провежда от 14 май, 1948.

 

В Библията се превръща в най-издадената книга в света.

 

Есхатология се превърна в страст, която позволява на тези, които толкова се отдадете да разберем знаменията и пророчествата на последните времена, включително постепенно дешифрират книгата на Апокалипсиса на Йоан.

 

Нараства броят на проповедници привлече вниманието на човечеството за осъществяване на библейските пророчества и да обяви завръщането на Исус Христос за нашето поколение.

 

Свещеници, пастори, благочестиви християни във вярата открито решаване на този проблем открито « , дори табу в църквата, »завръщането на Исус Христос.

 

Истинска верига от войници на Христос воскресе се създава в света, за да се разпространи добрата новина за приключването на пророчествата и затова предстоящото завръщане на Исус Христос.

 

Блогове и видео клипове за завръщането на Исус Христос са безкрайни в мрежата.

Виж моята статия:

 

Уви, въпреки всичко от добрата воля на войниците на Христос, само един милиард души по седемте милиарда християни и сред онези християни, много хора, които са хладка или студена във вярата.

 

За Луцифер

 

палав

 

Своите верни и предани служители, които работят, тъй като 14-ти май 1948, за да унищожи християнството по-специално чрез дезинформация, атеизъм, поробване, несигурност, бедност, войни и преследвания, които са направени от армията « ислямисти », но също така и от нейните елити на  « Илюминати »  , които водят Earth в сянка от силен долар. (Виж предишния ми статия ТУК )   

 

Има около петдесет години в страните от Западните християнски, християните са живели в мир и свобода от пожелаете.

 

Днес в западните страни се опасяват, несигурност и бедност са дневен партидата на християнските семейства.

 

Все още можем да видим днес в пламенна християнската вяра е повече от една сянка в топла или студена църква във вярата.

 

Търсите критично сатанински атаки срещу християнството, ние виждаме, че той е атакуван от всички страни със сила и голям мащаб на лед 29 септември, 2008 (датата на катастрофата на Wall Street)

 

 

Нападнат от вътре

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

,

Ватиканът е близо и разруши много църкви по света.

Набирането на свещениците се нелепо.

Тридакни и изповедалните постепенно се отстраняват от църквите.

Светилища са разрушени.

Християнските традиции и фестивали са отменени или заменени с езически празници.

Библията и Кръста на Исус Христос са били извадени от съда.

Тя се превърна забранено да празнуват Коледа в обществените услуги.

 

Дори папата за противоречията с действията си.

В изказването си той открито осъжда преследването на християните от Източна и дело той получава « големи помпи » Ватикана « На Свети Петър »  и представители на други религии, включително мюсюлмани, с когото правят съвместни молитви.

Човек се пита кой ще тези молитви, както и останалите религии не признават Исус Христос като единствен син на Бог и Спасител на« човекът ».

 

Нападнат чужбина.

 

Църква изгоря

 

 

В страните от Близкия изток, църкви са обект на вандализъм, разграбени и опожарени, християните са преследвани, прогонени от домовете им, къщите им са изгорени, жените са изнасилвани пред семейството преди всичко са убити от ислямисти, които плачат високо и ясно на света, че те се прилагат Корана буквално избива християни.

Murder момиче Алепо

 

 

Датата от 29 септември 2008 беше много силен ден за библейски знаци.

 

Това е началото на Световната разруха, която света (Библейският съобщение) няма да се възстанови преди завръщането на Исус Христос.

 

The New York Stock Exchange срина с индекса на -777.7.

Обърнете внимание на символиката на всичките седем и факта, че 29-ти септември е и ден на празника на ангелите.

 

Всеки може да види, че от тази дата от 29 септември 2008 г. световната икономика ще по-зле и по-зле.

 

Датата от 29 септември 2008 г. е още по-важно, че ние се отбележи, че тъй като библейските пророчества възвестявайки завръщането на Исус Христос се усилват експоненциално.

 

Трябва да признаем, че Луцифер е наистина много силен и Неговите апостоли успяват да носят много насилие и много ефективни удари към християнството, че не е атакуван само от всички страни, но и разделени на няколко църкви казват най-близките както всяка друга в Исус Христос.

 

Ние също така отбеляза, че от март 2012 , атаки на Сатана са по-силни от всякога, преследването на християните са широко разпространени по целия свят. Несигурността и бедността никога не са били толкова много жертви.

 

Християнските ценности са хвърлени на канавката, зло, егоизъм, егоцентризъм, похот и индивидуализъм са станали истински съвременни ценности.

 

В Изток, Африка и Северна на планетата, те са, че са се договорили за една точка военни конфликти, но и между съперничещи си банди ислямски:

 

Е, че ние трябва да преследват и убиват християни.

клане

 

 

В западните страни « са » християнски държави пред  »  нашествие  » от ислямската имиграция и демографията, която започна постепенно от 14 Май 1948 със съучастието на нашите правителствени лидери, ние присъстват на експоненциалното нарастване на « ислямизъм »

 

Исляма и мюсюлманската си религия са станали толкова широко разпространени в Европа и в западния свят, че наистина можем да говорим за човешката инвазия, културни, религиозни, социално и обществено.

 

Имайте предвид, че този миграционен поток е от такъв мащаб, че някои християни са затворени и вече не следват учението на Исус Христос  »  любов, мир, състрадание, Sharing, уважение и смирение. « 

 

Имайте предвид, че след 29 Септември, 2008 тази ислямска имиграция, която вече е била много важна за Запада нараства със скоростта на  »  V «   , защото милиони семейства бягат от бедността, насилие, преследване, войни и джихадисти.

 

От март 2012 г., масовото изселване на населението се е увеличил десетократно и за съжаление много от тях са в полет удави в Средиземно море (мъже, жени и деца).

 

Стотици хиляди цели семейства на мюсюлмани и християни бягат всяка седмица тези кръвожадни зверове са ислямисти, които клането и гонят хората и за по-голяма слава на Луцифер!

 

Ние трябва да денонсира християните наложени ислямизация, защото това е в разрез с нашата вяра и учението на Исус Христос. « Аз съм пътят, и истината, и животът;. никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене »   

Връзка ТУК  John 14.6.

 

 

Ние трябва, независимо от тяхната религия, за да се помогне на тези нещастни жертви на ислямистите.

 

Но в нашата помощ за необлагодетелствани и жертви на ислямистки фанатици ние никога не трябва да забравяме, че само  Исус Христос е нашият Спасител и Господ, както и на един и само, истинската религия е християнството.

 

Всички други религии са фалшиви религии, чиито последователи се покланят на Луцифер мислене се покланят на Бога. С изключение на еврейския народ  , свързани с Бога не е да се докаже, а също и получава прошка 14 май 1948.

 

С която осъжда ислямизация и фалшиви религии не трябва да ни пречат като християни да помогне на всички, които търсят нашата помощ и уважаваме избора на всеки.

 

Бог ни е дал всичко, свободна воля и затова всеки избира пътя, той иска да се следват.

 

Нашата християнска дълг е да информира и разпространението на думата « Исус Христос идва скоро » , но най-вече да не се принуждават другите да се присъединят!

 

Ние сме в 2015 г. и виждаме, като погледнете в миналото, че от 14 Май 1948 и светът наистина се е променила драстично.

 

Разбира се като християни ние осъзнахме, че тази промяна се дължи на изпълнението на библейските пророчества за последните времена и предстоящото завръщане на Исус Христос.

 

И като войници на Христос можем да обявим на света.

 

До 29 септември 2008 г., промените са в съответствие и прогресивни.

 

Разбира се, ние може да се отбележи, че светът се променя, но това е характерно за цивилизацията от смяна. Понякога тя отива в правилната посока, а понякога и в грешка.

 

Но тъй като 29-ти Септември, 2008, промените са станали брутални, мощни и пристигането смотаняци във всички области:заболяванията, Disaster, метеорит пада, икономиката, науката (експлозия на знания), насилие, бунтове, войни и загуба на ценности ,

 

Забележка библейски факт също планира за края на времето:

Diapositive2

Домашни любимци и животни, риби и птици умират от милионите всяка година от 2008 г. насам без известна причина.

 

Това са факти от историята, че всеки може да провери.

 

Можем също така да се потвърди, тъй като те вече са и исторически факти, които март 2012 е началото на войната « Джихад » сме свидетели на Близкия изток.

 

Тази война е продължение на събитията от въстанието на 2011 г. в Сирия.

 

Ние можем да видим, че болести, бедствия, метеорит пада, икономика, насилие, бунтове, войни и загуба на ценности, от март 2012 г., правят стабилен и мощен хаос.

 

По същия начин ние виждаме всеки ден новите научни постижения.

 

Тези апокалиптични събития са все по-многобройни на планетата.

 

Моля, имайте предвид, че информацията в медиите са « спорадични »по този въпрос!

 

Преследването на християните никога не са били толкова важни, колкото след март 2012 тези ленти кръвожадни диваци « ислямисти » , които убиват християни от името на писанията на една книга « Коран Hadith + » и псевдо-пророк « Мохамед »

 

Наскоро неделя, 19 април 2015 г., Е атака срещу две църкви, които изглежда по волята на Бога, да бъдат избегнати в района на Париж.

 

Натиснете член Link ТУК   

 

 

Тази фалшива ислямския пророк « Мохамед » толкова важно за края на времето, живял около 600 г., но тя все още трябва още през 2015 г. в исляма почти един милиард последователи. « Мюсюлманите «  и за щастие на християните, че не всички са (за сега) фанатичните ислямисти.

 

Да бъдеш християнин в края на времето е трудно, дори много трудно за мнозина.

 

Ако Исус Христос е бавен, за да се върне на Земята, аз не съм сигурен, че той все още е непоклатима вяра в неговата църква.

 

Каня възлюбени мои братя и сестри в Христа Исуса, за да прочетете моята статия.

 

ХРИСТИЯНИТЕ бъде в края на времето!

 

Ясно е, че ние сме свидетели монтиран редовна власт от 14-ти май 1948 възвестявайки библейските пророчества за последните времена и завръщането на Исус Христос.

 

 

Нека да разберем по-добре:

 

 

14 май 1948: дата на създаване на израелската държава и потенциално началото на края на времето при вида на постиженията на библейските пророчества възвестявайки се върне на Земята на Исус Христос.

 

29-ти септември 2008  : Crash от датата на Wall Street на 29 септември е и датата на Деня на Angels.

 

Ние виждаме изпълнението на пророчеството е монтиран с висока мощност, тъй като.

 

Ние също така имайте предвид, че оттогава нападенията срещу християнството са от голям мащаб.

 

Март 2012: старт на състоянието на война « джихад »

 

Фанатичните ислямисти се води война, без да ви благодаря срещу хладка мюсюлманин в убежденията и четене на Корана и хадисите.

 

Те също извършват особено позорен война срещу християнските населения, където и да са малцинство.

 

Свидетели сме на недвижими « геноцид » , извършено от ислямистите срещу християнските населения особено в Африка и Близкия изток.

 

На други места на планетата това са атаки, които са проектирани да се създаде атмосфера на страх и дори ужас на християнските населения.

 

Ако анализираме в светлината на Библията тези три дати и пророчества постижения

 

Ние намираме, че 14 Май 1948  е началото на края на времето.

 

The 29 септември 2008   е началото на скръбта « , че библейската план е седем години »

 

Знаем също така, че тези седем години са разделени на две части от три и половина всеки, а втората част е по-лошо от първото.

Daniel 9 стих 27

http://bible.catholique.org/livre-de-daniel/4864-chapitre-9

Той ще сключи фирма завет с мнозина за една седмица; и в средата на седмицата ще направи на жертвата и приносът, а крилото на мерзостите ще дойде една опустошителна, и това важи до разрушаването и какво е било постановено на разпространението опустошен.

 

Ние намираме, че три години и половина се разделят и 29-ти Септември 2008 на месец март 2012 г. и следва да се отбележи, че три години и половина Март 2012 ни води до септември 2015.

 

Когато е на война « джихад » започна Март 2012 съответства на конфликта до края на времето, водена от « опустошителна »   на  « Д. I. » (ислямската държава), известна още като « DAECH ‘  ‘на 42-месечен голямата скръб «  , за да бъде приет от Исус Христос при завръщането си.

 

Март 2012   е началото на голямата скръб 42 месеца. 

 

Така да се каже, че без връщането на Исус Христос е за 2015 г. тази година, все пак е ясно, че е налице много висока степен на вероятност, че това завръщане в слава на нашия Господ Исус Христос да бъде в непосредствена време.

 

Като християни ние можем да разберем степента на времето War като книга Исус Христос и Луцифер.

 

Исус Христос се бори да спаси най-много от нашите братя и сестри,

За да го доведа чрез кръщение и покаяние максимални души

За подслон от мъченията на края на времето всички онези, които са избрани като спасител.

За да се предпазим от атаки от страна на силите на Луцифер.

 

Луцифер се стреми да сложи съмнение в умовете на християните, за да ги обучават в бедност, мизерия, омраза и война, за да по-добре да ги доведе до съвременно робство.

 

Работата на Луцифер елити 

Ние любимия ми братя и сестри в Христос ние сме войници на Христос се повишиха и трябва да носят шумно добрата новина за предстоящото завръщане в слава на нашия Господ Исус Христос.

 

Имайте предвид, че Бог трябва да се намеси в последните времена на нашия изпълнение на наказание и за деня на гнева си.

 

Очаквах наказанието и Божият гняв ден за последните дни на края на времето, точно преди завръщането на Исус Христос.

 

И пак от аналитичен поглед към миналото, аз вярвам, без да може да се каже, но това е толкова реално нещо, което аз не разбирам, че не е, че и преди, аз обясни:

 

Нека не забравяме, че всъщност на еврейския народ са живели истински изпитание на две хиляди години наказание за всичките грехове, извършени. А 14-ти май 1948, Бог помилван.

 

Но това не е един и същ за всички не-евреи!

 

Ние всички (не-еврейски) са отговорни пред Бога за всичките грехове, извършени.

 

Истинските християни ще се спасим от любовта на Исус Христос.

 

Но ще бъде спасен само онези, които се покаят за греховете си, които идват при Христос чрез кръщение, търсенето на прошка и после ходиш смирено в живота от покаялите се грешници.

 

Всички други трябва да са изправени пред атаките на последователите на Сатана преодоляване повече проучвания, постановени от Бога.

 

Ние можем да забележите, че от 14 Май 1948 от страните най-изложени на нападения от страна на последователи на Сатана, и жертвите на големи бедствия са страните, където християнството е малцинство.

 

По същия начин е в тези страни към християнските малцинства, че от 29 Септември 2008 хората страдат най-много от природни бедствия и преследване.

 

И накрая от март 2012 г. е все още в същите страни, за да християнските малцинства, като природни бедствия са най-силните и ние отбелязваме, че ислямистите ги избили докато избива проходните християнските малцинства.

 

Ето защо ние откриваме, че наказанието на Бог са видимо се разпространи в края на дните с ръст, равен на размера на войната между Христос и Луцифер.

 

Исус Христос, така спестява от любовта му, наказание от Бога, всички същества, които идват при Него чрез кръщение и покаяние и поведоха под негова защита, с молитва и смирение.

 

Луцифер иска да си отмъсти чрез страданието и унищожаване на максималните същества и особено християните.

 

Бог степен с прилагането на тези времена на края на времето му наказание и гняв към тези, които не поведе под закрилата на любов и мир на Исус Христос.

 

Бог в тези времена на края на времето, чрез безвъзмездни средства срещу прошка за всичките си грехове, извършени на всички, които се поставят под закрилата на любов и мир на Исус Христос.

 

Молитва, вяра, смирение и покаяние ще помогне възлюбени мои братя и сестри в тези много трудни моменти преди завръщането на нашия Господ Исус Христос, който обеща, че има две хиляди години, за да дойдат да ни спаси края на времето.

 

Очевидно е, че сме там, и завръщането му е предстоящо.

 

Нека се покаят!

 

 

В очакване на завръщането на нашия Господ, ние все още трябва да се справи с някои много трудни дни и дни.

 

Трудностите ще продължи да се усилва и те все още се разширят все като болката от раждането, докато Господ Исус Христос на Елеонския хълм. John 16.21

18 Земетресения в Непал за 3 дни 

http://www.emsc-csem.org/#2w

 

 

Baltimore, икономическа криза: черни атакуват бялото

http://echelledejacob.blogspot.fr/2015/04/baltimore-crise-economique-les-noirs.html

 

Мир, любов и радост в сърцата и домовете в очакване на завръщането на нашия Господ Иисус Христос, за неговата хиляда годишното царуване, че ще ни отлъчи от окончателното съдебно решение.

 

Моля, възлюбени мои братя и сестри в Христос искат да общуват добре с всичките си контакти този линк за директен достъп до всички мои статии:

 

http://wordpress.com/read/blog/id/10443259/

 

Време е кратък и ние всички трябва да работят за разпространение на Евангелието , « Исус Христос идва скоро » 

 

Може и да греша и това няма да бъде първият път, но аз мисля, че завръщането на Исус Христос е добър за тази година, 2015.

 

Аз ви каня да четете или препрочитам статията ми:

 

Завръщането на Исус Христос на 14 май OR 15 септември, 2015! ПРЕЗ Празникът на тръбите

 

Аз също ви каня да гледате тези три клипове на пророчествата за последните времена на д-р Петър Gilbert « Escathologue ».

 

 

Той смята, че изпитанията все още не са дошли.

 

Съгласен съм, че ние вече сме в края на скръбта точно преди завръщането на Исус Христос, но аз не съм пророк и може и да греша, но ние трябва да сме винаги готови да посрещнем Господа във всеки един момент.

No. 1

 

@ 2

 

@ 3

 

Аз също ви, възлюбени мои братя и сестри под покани да чете Евангелието на Марк

Победител

Евангелие от Марк

 

http://www.info-bible.org/lsg/41.Marc.html

 

Mark 1

1.1

Начало на Евангелието на Исус Христос, Син на Бога.

1.2

Според това, което е написано в пророк Исая: Ето, Аз изпращам вестителя Си пред тебе, който ще устрои пътя Ти;

1.3

Глас на един, който вика в пустинята: Пригответе пътя на Господа, прави пътеките Му.

1.4

John кръщаваше в пустинята и проповядваше кръщение на покаяние за опрощаване на греховете.

1.5

Цялата страна на Юдея и всички жители на Ерусалим излезе да го; и като изповядваха греховете си, те бяха кръстени от него в река Йордан.

1.6

Джон беше облечен в камилска козина и кожен пояс около кръста си.Той яде с акриди и див мед.

1.7

Той проповядваше, казваше: Подир мене иде един силен от мен, и аз не съм достоен да се наведа към мен, Ремъците на чиито сандали.

1.8

Аз ви кръщавам с вода; Той ще ви кръсти със Светия Дух.

1.9

По това време дойде Исус от Назарет Галилейски и се кръсти от Йоан в Йордан.

1.10

По времето, когато той излезе от водата, видя, че небесата отворени и Духът да слиза върху Него като гълъб.

1.11

И дойде глас от небесата, който казваше: Ти си Моят възлюбен Син, в Когото е Моето благоволение.

1.12

Веднага Духа караше Исус в пустинята,

1.13

където прекарва четиридесет дни изкушаван от Сатана. Той беше със зверовете; и ангелите Му служеха.

1.14

След Джон е бил арестуван, Исус дойде в Галилея и проповядваше Божието благовестие.

1.15

И казвате: Времето се изпълни, и Божието царство наближи. Покайте се и повярвайте в благовестието.

1.16

Докато минаваше покрай Галилейско море, видя Симона и Андрея брат на Симон хвърляха мрежа в морето; понеже бяха рибари.

1.17

Исус им каза: Върви след Мене, и Аз ще ви направя ловци на човеци.

1.18

Те веднага оставиха мрежите и отидоха след Него.

1.19

Като отиде малко по-нататък, видя Jacques, Зеведеев и брат му Йоан, които също бяха в ладията си и кърпеха мрежите.

1.20

Веднага той ги нарече; и те оставиха баща си Зеведей в кораба с надничарите, и отидоха след Него.

1.21

Те отидоха в Капернаум. И в събота, Исус първо влезе в синагогата и поучаваше.

1.22

Те се чудеха на учението Му; защото ги поучаваше като един, който има власт, а не като книжниците.

1.23

И имаше в синагогата им човек с нечист дух, който извика и каза:

1.24

Това, което той е между нас и вас, Исус от Назарет? Ти дойде да ни унищожат. Знам кой си ти, Светият Божий.

1.25

Исус го смъмра, казвайки: Млъкни и излез от него.

1.26

Тогава нечистият дух излезе от него, като се разклаща силно, и със силен глас.

1.27

Те всички бяха изумени, така че те разискваха помежду си, казвайки: Какво е това? A ново учение! Той заповядва и на нечистите духове и те Му се покоряват!

1.28

И славата му се разпространи в цялата околност региона на Галилея.

1.29

Оставянето на синагогата, те отидоха с Жак и Йоан в къщата на Симона и Андрея.

1.30

Мащехата на Симон лежеше болна от треска; и веднага му казаха за нея.

1.31

След като приближи и я възкреси, като ръката й, и треската я остави.И тя им служи.

1.32

Същата вечер, след залез слънце, донесоха при Него всички, които бяха болни или обладан от демони.

1.33

И целият град се събра пред вратата.

1.34

Той изцели мнозина, които са имали различни заболявания; и изгони много бесове, и не позволи на демоните да говорят, понеже Го познаваха.

1.35

Към сутринта, докато все още беше много тъмно, стана и излезе на уединено място, където той се помоли.

1.36

Симон и ония, които бяха с него започва да го търси;

1.37

и като Го намериха, му каза: Всичко, те търсят.

1.38

Той в отговор им рече: Да идем в близките градчета, че аз също проповядва; защото това е защо съм излязъл.

1.39

И той проповядва в синагогите им по цялата Галилея, и изгонва бесове.

1.40

Прокажен дойде при него; и, коленичейки, каза той умолително: Ако искаш, можеш да ме очистиш.

1.41

Исус, се смили, простря ръката си, докосна го и каза: Искам, да бъде чиста.

1.42

Веднага проказата го остави, и той се очисти.

1.43

Исус го изпрати на място, със строги препоръки,

1.44

и му каза: гледай да не кажеш една; но иди, покажи на свещеника и принеси за очистването си това, което е заповядал Моисей, за свидетелство пред тях.

1.45

Но този човек, като отиде, почна да разгласява много и да я оповести, така че Исус не можеше вече да влезе явно в града. Но е вън в уединени места; и дойде при него от всички страни.

Mark 2

2.1

Няколко дни по-късно той влезе в Капернаум. Научихме, че той е бил у дома,

2.2

и събра голям брой хора, че пространството пред вратата не можеше да ги съдържат. Той говори на думата.

2.3

Хората дойдоха при Него, носейки паралитичен носен от четирима мъже.

2.4

Тъй като те не могат да дойдат, поради народа, разкриха покрива на къщата, където е бил, и спуснаха постелката, на която отваряне на паралитичен релефа.

2.5

Исус, като видя вярата им, каза на паралитика, дете, прощават ти се греховете.

2.6

Имаше някои от книжниците, които седяха и които наричали себе си в себе си:

2.7

Как тоя човек говорим така богохулства? Той богохулство. Кой може да прощава грехове, освен един Бог?

2.8

Веднага Исус знаеше в духа Си, че така размишляват в себе си, рече им: Защо трябва това в сърцата си?

2.9

Кое е по-лесно, да река на паралитика: « Прощават ти се греховете, или да река: Стани, вземи си одъра и ходи?

2.10

Но за да познаете, че Човешкият Син има власт на земята да прощава грехове:

2.11

Аз ти заповядвам, той каза на паралитика: Стани, вземи си одъра и върви у дома си.

2.12

И в момента, той се изправи, взе леглото си и излезе пред всичките; така щото всички се зачудиха и славеха Бога, казвайки: Никога не сме виждали подобно нещо ,

2.13

Исус излезе пак край морето. Цялата тълпа дойде при него и той ги поучаваше.

2.14

Между другото, видя Левия, син на Alpheus, седящ в данъчната служба. Той му каза: Следвай Ме. Levi стана и го последва.

2.15

Както Исус седеше на трапезата в къщата на Леви, мнозина бирници и грешници и седнах с Него и учениците Му; Защото мнозина, и те го последваха.

2.16

Книжниците и фарисеите, като го видяха яде с грешниците и бирниците, казаха на учениците Му: Защо той пие и яде с бирниците и грешниците?

2.17

Когато Исус, като чу това, той каза: Не е тези, които са здрави, които имат нужда от лекар, а болните. Не съм дошъл да призова праведните, а грешните.

2.18

Учениците на Йоан и фарисеите бяха гладно. Те дойдоха при Него, казвайки: Защо учениците на Йоан и на фарисеите постим, но ти не постят?

2.19

Иисус им отговори: Може ли децата на сватбарите да постят, докато е с тях младоженецът? Докато те имат младоженецът е с тях, не могат да постят.

2.20

Ще дойдат дни, когато младоженецът ще се отнеме и тогава ще постят в онзи ден.

2.21

Никой не пришива кръпка от нов плат на вехта дреха; инак, новото пълнене действия отнема от стария, и по-лошо наем.

2.22

И никой не налива ново вино в стари мехове; в противен случай виното ще спука меховете, и виното и меховете се губят; но трябва да се наливат ново вино в нови мехове.

2.23

Това се случи в събота, че той премина през житата. Неговите ученици, по пътя, почнаха да късат ушите.

2.24

Фарисеите му казаха: Ето, защо те правят това, което не е позволено в събота?

2.25

Иисус им отговори: Никога ли не сте чели какво направи Давид, когато беше в нужда, и огладня той и онези, които бяха с него;

2.26

как влезе в Божия дом по времето на Авиатар беше първосвещеник и изяде присъствените хлябове, които е позволено на свещениците да яде, даде и на ония, които бяха с него?

2.27

Той им каза: Съботата е направена за човека, а не човек за съботата,

2.28

така и Човешкият Син е Господар на съботата.

Mark 3

3.1

И влезе пак в синагогата. И имаше един човек, който с изсъхналата ръка.

3.2

Те го наблюдаваше, за да видите дали ще го изцели в събота, за да Го обвинят.

3.3

И Исус каза на човека с изсъхналата ръка: Стани, в средата.

3.4

Тогава той им каза: Позволено ли е в събота, за да направя добро или да се прави зло, за да спаси живота или да убие? А те мълчаха.

3.5

Така че, оглеждайки ги изгледа с гняв, наскърбен поради закоравяването на сърцата им, каза на мъжа: Простри ръката си. Той я протегна и ръката му оздравя.

3.6

Фарисеите, като излязоха и веднага се наговориха с иродианите за това как да го унищожи.

3.7

Исус се оттегли в морето с учениците Си. А голямо множество Го последва от Галилея;

3.8

и Юдея и Ерусалим и от Идумея, и от отвъд Йордан, и около Тир и Сидон, едно голямо множество, като изслуша всичко, което извърши, дойде при него.

3.9

Той възложи на учениците Си, че винаги има на разположение малка лодка, за да не бъде притиснат от тълпата.

3.10

Защото той беше изцелил мнозина, всички, които имаха болести Го притискаше да се докоснат до него.

3.11

Нечистите духове, когато Го видяха, падна пред Него и викаха: Ти си Божий Син.

3.12

Но той строго ги предупреди да не разгласяват за Него.

3.13

Той се изкачи на планината; Той призова тези, той искаше, и те дойдоха при него.

3.14

Той определи дванадесет души, за да бъде с него,

3.15

и ги изпраща да проповядват със сила да изгони демоните.

3.16

Тук той установява дванадесет: Саймън, когото нарече Петър;

3.17

Jacques, Зеведеев и брат Йоан Jacques, на когото даде името Боанерхес, което означава, син на Thunder;

3.18

André; Philippe; Вартоломей; Matthew; Thomas; Jacques, син на Alpheus; Тадей; Симон Зилот;

3.19

и Юда Искариотски, който Го и предаде.

3.20

Те отидоха в къщата, и пак се събира народ, така че те дори не можеше да яде хляб.

3.21

Родителите на Исус, като чу това, което се случва, дойде да Го хванат; защото казваха, че Той е близо при себе си.

3.22

И книжниците, които бяха слезли от Ерусалим, казваха, че Той има Веелзевул; това е от началника на бесовете, че той изгонва демони.

3.23

Исус ги повика и им каза с притчи: Как може Сатана да изгонва Сатана?

3.24

Ако едно царство се раздели против себе си, това царство не може да устои;

3.25

Ако една къща е разделен против себе си, тоя дом не може да устои.

3.26

Ако Сатана се е повишила против себе си, той се е разделил, той не може да устои, но това е всичко над него.

3.27

Никой не може да влезе в къщата на силния човек и да му ограби покъщнината, ако първо не върже силния; тогава ще ограби къщата му.

3.28

Аз ви казвам истината, всички грехове ще бъдат простени, синът на мъжете, и каквото и да богохулства те изкаже;

3.29

но никога не всеки, който похули Святия Дух има прошка, но е виновен за вечен грях.

3.30

Той каза това, защото те казаха: Той има нечист дух.

3.31

Има дойде след това майка му и братята му дойдоха и застанал отвън, те пратиха да го повикат.

3.32

Тълпа седеше около него, и каза: Ето, майка ти и братята ти са извън търси.

3.33

А той каза: Коя е майка Ми и кои са братята Ми?

3.34

После погледна към тези, седнали около него: Ето, казва той, майка ми и братята ми.

3.35

Защото, който върши Божията воля, той Ми е брат, сестра ми, и майка.

Mark 4

4.1

Той отново започна да поучава край езерото. Голяма тълпа се събраха около него, той отиде и седна в една лодка по езерото. Цялата Публиката стана на земята.

4.2

Той ги поучаваше много с притчи, и им казал в неговото учение:

4.3

Слушай. Сеячът излезе да сее.

4.4

Когато сееше, някои зърна паднаха край пътя: птиците дойдоха и го изядоха.

4.5

Някои паднаха на канаристите места, където тя имаше много пръст;скоро поникнаха, защото нямаше дълбока почва;

4.6

но когато слънцето изгря, бидоха попарени и изсъхнаха корени.

4.7

Други пък паднаха между тръните; и тръните пораснаха и ги заглушиха, и не дадоха плод.

4.8

И други паднаха на добра земя, като даваше плод расте и се увеличава и се получава добив от тридесет, шестдесет, и стократно.

4.9

Тогава той каза: Който има уши да слуша.

4.10

Когато той е бил сам, тези около него с дванадесетте го попитах за притчите.

4.11

Той им каза: На вас е дадено тайната на Божието царство; но за тези, извън всичко е в притчи;

4.12

Това гледащи да гледат и да не виждат, и слушащи да слушат и да не разбират, да не би да се обърнат, и греховете им трябва да им се прости.

4.13

Той им каза: Не разбирате ли тая притча? Как ще разберете всичките притчи?

4.14

Сеячът сее словото.

4.15

Някои от тях са по протежение на пътя, където се сее словото; когато чуят, Сатана веднага идва и отнема словото, което е посято в тях.

4.16

Други, по подобен начин, се засяват по каменистите терени; когато чуят думата, те веднага с радост го приемат;

4.17

но те нямат корен в себе си, но да издържи и, когато има проблеми или гонение идва заради словото, веднага се съблазняват.

4.18

Други се засяват между тръни; те са тези, които слушат словото,

4.19

но грижите на възрастта, примамката на богатството, и пожеланията за други работи, заглушават словото, което го прави безплоден.

4.20

Други са засети на добра земя; те са тези, които слушат словото и да го приеме и да дава плод, тридесет, шестдесет, и стократно.

4.21

Той им каза: Донесете прави една лампа и го слагат под шиника или под леглото? Не е ли постави на стойка?

4.22

Няма нищо покрито, което не ще се открие, нито нещо тайно, което не ще се открие.

4.23

Ако някой има уши да слуша, нека слуша.

4.24

Той им каза: Внимавайте в това, което чувате. Мярката можете да измервате ще се сервира, и тя ще ви се даде.

4.25

За да всеки, който; а от оногова, който не може да се отнеме и това, което има.

4.26

Той каза: Така е Божието царство, както кога човек хвърли семе в земята;

4.27

дали той спи или да гледате, ден и нощ, кълновете на семената и расте, той не знае.

4.28

Земята произвежда само по себе си, първо ствол, после клас, подир това пълно зърно в класа;

4.29

и, когато плодът е узрял, той поставя на сърп, защото е настанала жетва.

4.30

А той рече: Какво да сравнявате Божието царство, или какво притча да?

4.31

То е като синапово зърно, което, когато се сее в земята, е най-малката от всички семена на земята;

4.32

още когато се посее тя расте и става по-голяма от всички билки, и излага големи клони, така че небесните птици могат да подават под сянката му.

4.33

И с много притчи, като това той говори думата, тъй като те са били в състояние да го чуя.

4.34

Той не говори за тях без притчи; но насаме обясняваше всичко на Своите ученици.

4.35

Същия ден вечерта, Исус каза: Нека се върнем към другата страна.

4.36

След което се отхвърля от публиката, като го хванаха в лодката, където той е бил; имаше и други лодки с него.

4.37

И настана голяма буря, и вълните се нахвърляха в ладията, тъй че тя вече се пълнеше.

4.38

И той е заспал на кърмата на възглавница. Те го събуди и му каза: Учителю, ти не Те е грижа че загиваме?

4.39

Той стана, смъмра вятъра и рече на езерото: Мълчи! Млъквай! И вятърът престана, и настана голяма тишина.

4.40

Той им каза: Защо сте страхливи? Как вие нямате вяра?

4.41

И те се уплашиха, и рекоха си един на друг: Кой е Тоя, че дори се подчиняват на вятъра и морето?

Mark 5

5.1

Стигнаха до другата страна на морето, в герасинската страна.

5.2

И когато той е бил от лодката, Го срещна един човек от гробовете, и има нечист дух.

5.3

Кой Той живееше в гробищата, и никой не можеше да го върже дори с верига.

5.4

За често той имаше окови и вериги са били обвързани, но той счупи оковите и строши оковите, и никой нямаше сила да го укроти.

5.5

Той винаги е бил ден и нощ в гробищата и по планините, да плаче и да се рязане с камъни.

5.6

Когато видял Исус отдалеч, затече се и Му се поклониха,

5.7

и извика със силен глас: Какво е направил за мен и за мен, Исусе, Сине на Всевишния Бог? Умолявам ви в името на Бога, недей ме мъчи.

5.8

Защото той му рече: Излезте от мъжа, нечист дух!

5.9

И той го попита: Как ти е името? Легион ми е името, той отговори, защото сме мнозина.

5.10

И той го помоли да не ги изпраща на страната.

5.11

Имаше, в планините голямо стадо свини, което пасеше.

5.12

И бесовете Му се молеха, казвайки: Прати ни в свинете, за да влезем в тях.

5.13

Той ги оставя. И нечистите духове излязоха и влязоха в свините, стадото се спусна по стръмнината в морето: имаше около две хиляди, и се издавиха в езерото.

5.14

Тези, които ги хранят, побягнаха и известиха това в града и по селата. Хората излязоха да видят какво се е случило.

5.15

Те дойдоха при Исуса, и видя обладан от демони, които са имали легионът, да седи, облечен и със здрав разум; и те се уплашиха.

5.16

Тези, които бяха видели какво се е случило им казах какво се е случило с обладан от демони и да свинята.

5.17

След това те започнаха да се молят Исус да напусне своята територия.

5.18

Тъй като той се качи в лодката, който е бил обладан от демони, поискал разрешение да остана с него.

5.19

Исус не го пусне, но му каза: Иди у дома си, да, и да им кажа колко много Господ е направил и как той се смили над вас.

5.20

Той си отиде и започна да се обявят в Десетоградие това, което Исус е направил за него. И всички се смаяха.

5.21

Исус в лодката се върна към другата страна, голяма тълпа, събрана около него. Той беше край морето.

5.22

Тогава дойде един от началниците на синагогата на име Яир, които, като прозрение, паднах при нозете Му,

5.23

и му даде тази спешна молба: Малката ми дъщеря е в края, дойде, той определя ръцете си, така че тя може да бъде излекуван и да живее.

5.24

Исус отиде с него. Голяма тълпа последван и го задръжте.

5.25

Имаше една жена, която бе имала кръвотечение дванадесет години.

5.26

Тя беше много пострадала от мнозина лекари, и беше прекарал цялата тя имаше и тя бе изпреварена нищо, а по-скоро станало по-зле е.

5.27

След като чу за Исуса, дойде на стадиона изотзад и се допря до дрехата Му.

5.28

Защото си казваше: Ако аз просто докоснете дрехите си, ще оздравея.

5.29

В този момент загуба на кръв спря и тя усети в тялото си, че се изцели от скръбта си.

5.30

Исус веднага усети в Себе Си, че силата е излязла от него; и, като се обърна към тълпата, той каза: Кой се допря до дрехите Ми?

5.31

Неговите ученици му казаха: Виждаш ли, че народът Те притиска, и казваш ли: Кой се допря до Мене?

5.32

И той се огледа, за да види кой го е направил.

5.33

Но жената уплашена и разтреперана, като знаеше станалото с нея, дойде и падна в краката му и му казах цялата истина.

5.34

А Исус й каза: Дъще, твоята вяра те изцели; иди си с мир, и бъди здрава от болестта си.

5.35

Докато той още говореше, дойде от началника на синагогата, която каза, Дъщеря ти умря; Затова Учителя?

5.36

Но Исус, независимо от тези думи, каза на началника на синагогата: Не бой се, само вярвай.

5.37

И той не позволи на никого да го придружи, освен на Петър, Жак и брат Йоан Jacques.

5.38

Те пристигнали в къщата на началника на синагогата, Той вижда вълнение и мнозина, които плачеха и ридание.

5.39

Той влезе и им каза: Защо правите вълнение и защо плачеш? Детето не е умряло, а спи.

5.40

А те Му се присмиваха. Тогава, след като изкара навън всичките, взема със себе си на бащата и майката на детето, както и тези, които са го придружава, и отиде в която детето е имало.

5.41

Той я хвана за ръката и каза: Талита koumi, което означава, Малко момиче, стани, казвам аз.

5.42

Веднага момичето се изправи и започна да ходи; защото тя беше на дванадесет години. И те бяха много учуден.

5.43

И той им заръча да не може никой да не узнае; и той им казал да даде стаята на момичето.

Mark 6

6.1

Исус остави там и отиде в родината си. И учениците Му Го следваха.

6.2

Когато съботата дойде, той започна да поучава в синагогата. Много хора, които го чуха, се учудиха, казвайки: Как дойде този човек тези неща? Какво е мъдростта, която му е била дадена, и как такива могъщи дела извършени от ръцете Му?

6.3

Не е ли Той дърводелецът, син на Мария, и брат на Jacques, Йосиф, Юда и Симон? И сестрите му, те не са тук, при нас? И това е за тях обиден.

6.4

Но Иисус им каза: Никой пророк не е без почит, освен в родния си град, сред неговите роднини и в собствената му къща.

6.5

Той не можеше да направи чудеса там, освен че той положи ръце на няколко болни хора и ги изцели.

6.6

И се чудеше на тяхното неверие. Исус обикаляше околните села преподаване.

6.7

Тогава той повика дванадесетте, почна да ги изпрати по двама, като им дава власт над нечистите духове.

6.8

Той ги инструктира да не вземат нищо за път освен на персонала; за нито хляб, нито торба, нито пари в пояса;

6.9

да носят сандали, а не пуснати на две ризи.

6.10

Тогава той им каза: В която къща влезете, ще остане там, докато не се отклони от там.

6.11

И, ако има някъде хора, които не ви приемат или да слушат вас, премахнете себе си от там, отърсете праха от нозете си като свидетелство пред тях.

6.12

И те отидоха и проповядваха покаяние.

6.13

Те изгони много бесове, и намазани с масло мнозина болни и изцелени.

6.14

Цар Ирод чу за Исус, чието име е станало известно, и той каза: Йоан Кръстител е възкръснал от мъртвите, и това е защо тя е чрез него чудеса.

6.15

Други казваха: това е Илия. А други казваха: Той е пророк като един от пророците.

6.16

Но Ирод, като чу това, каза, Йоан, когото аз обезглавен, той е този, който е възкръснал.

6.17

За Ирод беше арестуван Йоан и да го вържат в тъмница заради Иродиада, жената на брат си Филип, понеже я беше взел за жена,

6.18

Йоан му казваше: Не е позволено да имаш братовата си жена.

6.19

Иродиада си против него, и желания, за да убие.

6.20

Но не можеше; За Ирод се страхуваше от Йоан, като знаеше от него да бъде праведен и свят човек; той го защитава, а след него на слуха, вършеше много неща и с удоволствие го слушаше.

6.21

И когато дойде удобен ден, когато Ирод за рождения си ден направи вечеря на големците си и на капитаните и на галилейските старейшини.

6.22

Дъщерята на Иродиада влезе в стаята; тя танцува, и угоди на Ирода и гостите му. Тогава царят каза на момичето: Искай от мен това, което искаш, и ще дам.

6.23

И той се закле Какво ви попитам на мен, аз ще ви дам, дори и половината си царство.

6.24

Да бъдеш, тя каза на майка си: Какво да поискам? И тя каза: Главата на Йоан Кръстител.

6.25

Тя веднага с бързо при царя и му казах това искане: Искам да ми дадеш наведнъж на блюдо главата на Йоан Кръстител.

6.26

Царят се наскърби; но заради клетвите си и гостите, той иска да й откаже.

6.27

Той изпрати на място пазач, и заповяда да донесат главата на Йоан Кръстител.

6.28

Пазачът отиде, обезглави го в тъмницата, и донесе главата му на тепсия. Той я даде на момичето, а момичето я даде на майка си.

6.29

И учениците Му чуха това, дойдоха и дигнаха тялото му и го положиха в гроб.

6.30

Апостолите се събраха на Исуса, и му казали всичко, което е направил и те всички бяха научили.

6.31

Исус им каза: Елате освен в уединено място, и си починете малко.Защото мнозина идват и си отиват, а те дори не са имали време да се хранят.

6.32

Така те излязоха в една лодка, за да си отиде на уединено място.

6.33

Много хора ги няма видяха и ги признават и всички градове на крака и се завтече пред тях на мястото, където отиват.

6.34

Когато той отиде на брега, видя едно голямо множество, и смили се за тях, понеже бяха като овце, които нямат пастир; и почна да ги поучава много неща.

6.35

Както часа беше вече късно, учениците Му се приближиха до Него и казаха: Мястото е уединено, и времето е вече напреднало;

6.36

Разпусни ги, че те могат да отидат в страната и селата наоколо и да си купят нещо за ядене.

6.37

Иисус им отговори: Дайте им вие да ядат. Но те му казаха: Да идем ли да купим хляб за двеста динария, за да им даде нещо за ядене?

6.38

Той им каза: Колко хляба имате? Проверка. Те знаеха, казаха: Пет, и две риби.

6.39

И заповяда им да насядат всички на групи по зелената трева,

6.40

и те насядаха на редици от стотици и петдесет.

6.41

Той взе петте хляба и двете риби и погледна към небето, благодари.После разчупи хлябовете, даде ги на учениците да сложат пред множеството. Той също е разделена на две риби на всичките.

6.42

Всички ядоха и се наситиха,

6.43

и те взеха, дванадесет пълни коша на парчета хляб и това, което бе останало от рибата.

6.44

Тези, които ядоха хлябовете, бяха пет хиляди мъже.

6.45

Веднага Исус на учениците Си да влязат в ладията и върви пред Него на отвъдната страна към Витсаида, докато той бе отстранен от публиката.

6.46

Когато той се беше върнал, той отиде в планината да се моли.

6.47

Когато се свечери, ладията беше в средата на морето, а той сам на сушата.

6.48

Видя ги трепят по гребане; защото вятърът беше противен. На четвъртата стража на нощта Той дойде към тях, като вървеше по езерото, и ще са минали.

6.49

Когато те видях да ходи по езерото, помислиха, че е призрак, и извикаха;

6.50

защото всички Го видяха и се смутиха. И Исус веднага им проговори, казвайки: Не се притеснявайте, това е I, не бойте се!

6.51

После отиде до тях в ладията, вятърът утихна. Самите те всички се смаяха, и се почудиха;

6.52

защото те не бяха разбрали за хлябовете, понеже сърцето им беше закоравяло.

6.53

След като премина езерото, дойдоха да се приземи на Генисаретското, и те се приземи.

6.54

Когато те са били от лодката, хората, след като веднага го признават,

6.55

затича наоколо и те започнаха да въвеждат болните на тепиха там, където са чули, че е.

6.56

Където и да влезе, в села или градове, или в колиби, туряха болните по пазарите, и молеха Го да се допрат само до полата на дрехата си.И всички, които го докосна бяха изцелени.

Mark 7

7.1

Фарисеите и книжниците, идващи от Ерусалим, събраха се при Исус.

7.2

Те видели, че някои от учениците Му ядат хляб с нечисти ръце, тоест, не се измива.

7.3

Защото фарисеите и всички юдеи, не ядат ако не си мият ръцете, според преданието на старейшините;

7.4

и когато те идват от пазара те не ядат, освен ако не се мият. Те все още има много други неща там, като миене на чаши, кани и медни съдове.

7.5

А фарисеите и книжниците Го запитват: Защо Твоите ученици не следват преданието на старейшините, но ядат хляба си с немити ръце?

7.6

Исус отговори: Вие лицемери, добре е пророкувал Исая за вас, както е писано: Тези люде Ме почитат с устните си, но сърцето им е далеч от мен.

7.7

Напразно Ме почитат, като преподават за поучение човешки заповеди.

7.8

Вие оставяте Божията заповед и държите човешкото предание.

7.9

Той им каза, Full вие добре отменяте заповедта Божия, спазите своето предание.

7.10

Защото Мойсей каза: Почитай баща си и майка си; и, Който злослови баща си или майка, непременно да се умъртви.

7.11

Но вие казвате: Ако някой каже на баща си или майка си, какво мога да имам от мен е Corban, тоест, жертва на Бога,

7.12

ти вече не му позволи да направи нищо за баща си или майка си,

7.13

Осъществяване на Божието слово заради вашето предание, което сте постановена. И вие правите много други такива неща.

7.14

Тогава повика народа заедно, той каза: ми да чуя всичко, и разбиране.

7.15

Няма нищо извън човека, който влиза в него, може да го оскверни; но това, което излиза от човека, е това, което го осквернява.

7.16

Ако някой има уши да слуша, нека слуша.

7.17

Когато той влезе в къщата, далеч от тълпата, учениците Му Го попитаха за притчата.

7.18

Той им казал: Вие също, ти си глупав? Не разбирате ли, че нищо, което влиза отвън един човек може да го оскверни;

7.19

Защото не влиза в сърцето му, но в корема му, и излиза в захода, прочистване всички храни.

7.20

Той каза, което излиза от един човек е това, което осквернява човека.

7.21

Защото отвътре, от сърцето на човеците, излизат зли помисли, блудства, кражби, убийства,

7.22

кражби, користолюбие, нечестие, измама, сладострастие, лукаво око, богохулство, гордост, безумство.

7.23

Всички тези зли неща излизат отвътре и оскверняват човека.

7.24

Тогава излезе оттам, Исус и отиде в крайбрежията на Тир и Сидон.Той влезе в къщата, и няма да има човек, знам но той не можа да се укрие.

7.25

За една жена, чиято малка дъщеря имаше нечист дух, чували за него, дойде и падна в краката му.

7.26

Жената беше грък, Syrophoenician произход. Тя го помоли да хвърли демона от дъщеря й. Исус каза:

7.27

Нека децата първо да бъдат попълнени: защото не е добре да се вземе хляба на децата и да го хвърлят на кучетата.

7.28

Да, Господи, тя му отговори, но и кученцата под трапезата ядат от трохите паднали от децата.

7.29

Тогава той каза, защото на тази дума иди, демонът е оставил дъщеря си.

7.30

И когато тя си отиде у дома, тя намери детето легнало на леглото, демонът излезе.

7.31

Исус напусна района на Тир и Сидон нахлу на Галилейското море, преминават границите на Десетоградие.

7.32

Те донесоха при Него един глух човек, който е имал затруднения в говора, и молят Му се да положи ръце на нея.

7.33

Той го отведе настрани от тълпата, вложи пръстите Си в ушите и докосна езика си със собствената си слюнка;

7.34

След това погледна към небето, въздъхна и каза: Еффата, тоест, отворете себе си.

7.35

И ушите му се отвориха, езикът му остави, и той се изказаха много добре.

7.36

Иисус им заповяда да не казват на никого; но колкото повече им заръчваше, толкова повече те го провъзгласи.

7.37

Те се чудеха и каза: Той не е сторил всичко; Той дори прави глухи прочуват и ням говори.

Mark 8

8.1

В онези дни, множество се събират отново и с какво да ядат, Иисус повика учениците Си и им каза:

8.2

Жално Ми е за народа, защото три дни вече седят при Мене, и те нямат какво да ядат.

8.3

Ако аз ги изпращат у дома гладно сили пропуснаха да дойдат;защото някои от тях дойдоха от далеч.

8.4

Учениците Му отговориха: Как може човек да насити тия с хляб тук в пустинята?

8.5

Исус ги попита: Колко хляба имате? Seven, те са отговорили.

8.6

И заповяда на стадиона да седне, той взе седемте хляба, благодари, разчупи и даде на учениците Си, за да разпространяват; и те ги пред публиката.

8.7

Имаха и няколко малки риби, и Исус, като благодари, също направи разпределението.

8.8

Те ядоха и се наситиха; и дигнаха седем кошници пълни с фрагменти, които са останали.

8.9

Те бяха около четири хиляди души. И като ги изпрати.

8.10

Той веднага се качи в лодката с учениците Си, и като дойде в Далманутски.

8.11

Фарисеите излязоха и започнаха да спорят с Исус, и за да го изпита, търсени от Него знамение от небето.

8.12

А Той въздъхна дълбоко в духа му, и каза: Защо този род иска знамение? Аз ви казвам истината, той няма да се даде знак за това поколение.

8.13

И като ги остави, и влезе в лодката, отиде до другата страна.

8.14

И те забравили да вземат хляб; те са имали една с тях в лодката.

8.15

И заръча им каза: Внимавайте и пазете се от кваса на фарисеите и от кваса на Ирод.

8.16

И те разискваха помежду си, думайки: Това е защото нямаме хляб.

8.17

Исус, той възприема, им каза: Защо мислите, поради това, че не е нужно хляб? Има ли все още не разбират, и ти не разбираш?

8.18

Били ли сте закорави сърцето? Като имате очи, не виждаш ли? И като имате уши, не чувате ли? И не помните ли?

8.19

Когато разчупих петте хляба на петте хиляди души, колко кошници, пълни с къшеи дигнахте? Дванадесет, те са отговорили.

8.20

И когато си счупих седемте хляба за четири хиляди, колко кошници, пълни с къшеи дигнахте? Seven, те са отговорили.

8.21

А той каза: Не разбирате ли още?

8.22

Те стигнаха до Витсаида; и донесоха при Него един сляп човек, те го помоли да се докоснат.

8.23

Той хвана слепеца за ръка и го поведе извън селото; и като плюна на очите му, положи ръце и го попита: Виждаш ли нещо.

8.24

Той погледна и каза: Виждам човеците; защото Аз ги виждам като дървета ходене.

8.25

Той отново сложи ръце на очите му; и когато го гледам, той е възстановен, и видя всичко ясно.

8.26

И той го изпратил в къщата си, казвайки: Не отивайте в селото.

8.27

Исус отиде с учениците Си в градовете на Кесария Филипова той ги начинът този въпрос попита: Кой според мъжете казват, че съм аз?

8.28

Те отговориха, Йоан Кръстител; други казват, Илия, други един от пророците.

8.29

И вие, като ги попита, които ще кажеш, че съм аз? Петър Му отговори: Ти си Христос.

8.30

Исус ги предупреди да не казвам това за него на никого.

8.31

После започна да ги учи, че Човешкият Син трябва много да пострада и да бъде отхвърлен от старейшините, главните свещеници и книжниците, да бъде убит, и че след три дни да възкръсне.

8.32

Той каза, че казвайки открито. А Петър Го взе и почна да Го мъмри.

8.33

А Исус се обърна и погледна учениците Си, смъмри Петър, казвайки: Махни се зад Мене, Сатана! защото не може да се разбере Божиите неща, вие сте единствените човешки мисли.

8.34

И нарече публиката с учениците Си, каза: Ако иска някой да дойде след Мене, нека се отрече от себе, да вземе кръста си и Ме следвай.

8.35

Защото който иска да спаси живота си, ще го изгуби, а който изгуби живота си заради Мене и Евангелието, ще го спаси.

8.36

И какво се ползва човек, като спечели целия свят, а изгуби живота си?

8.37

Какво ще даде човек в замяна на живота си?

8.38

Защото, ако се срамува от мен и от думите Ми в тоя блуден и грешен род, то и Човешкият Син ще се срамува от него, когато дойде в славата на Отца Си със светите ангели.

Mark 9

9.1

Той им каза: Аз ви казвам истината, някои от тези, които са тук, няма да вкуси смърт, преди те да видят Божието царство дошло в сила.

9.2

И след шест дни Иисус взе със Себе Си Петра, Жак и Йоан и ги отвежда далеч на една висока планина. Той се преобрази пред тях;

9.3

дрехите Му станаха блестящи, силно бяло, няма по-пълно на земята може да ги избели.

9.4

Илия и Мойсей им се явил, разговаряха с Исуса.

9.5

И Петър в отговор рече на Исуса: Учителю, добре е, че ние сме тук;Нека направим три шатри, за Тебе, един за Мойсей и един за Илия.

9.6

Защото знаеше, не какво да кажа, защото се уплашиха.

9.7

А облак ги засени, и от облака дойде глас: Този е Моят възлюбен Син; да го слушат!

9.8

И изведнъж гледам наоколо и видяха Исус само с тях.

9.9

Като слизаха от планината, Той им заръча да не казват на никого това, което бяха видели, освен когато Човешкият Син е възкръснал от мъртвите.

9.10

Те държат, че казвайки със себе си, разпит какво да възкръсне от мъртвите.

9.11

Учениците го попитаха: Защо думат книжниците, че Илия трябва да дойде?

9.12

Той отговори, Илия идва първо и ще възстанови всичко. И защо е писано за Човешкия Син, че той трябва да пострада много и да бъде унизен?

9.13

Но казвам ви, че Илия е дошъл и те са се отнасяше към него, тъй като те се хареса, както е писано за него.

9.14

Когато те дойдоха при учениците, видяха около тях едно голямо множество, и книжници спорят с тях.

9.15

Веднага след като публиката го видя, смая се, стекоха се и го поздрави.

9.16

Той ги попита, какво обсъждаме с тях?

9.17

И един от тълпата му отговори: Учителю, доведох при Тебе сина си, който има ням дух.

9.18

Където и да го хване, той го хвърля надолу; пяна и смила зъби и се вцепенява. Попитах Твоите ученици да го изгони, но не можаха.

9.19

Faithless, Иисус им каза, докога ще бъда с вас? докога ще ви търпя?Доведете го при мен. Той е доведен до него.

9.20

И веднага след като го видя, духът го сгърчи; той падна на земята и се валяше запенен.

9.21

Той попита баща си, колко време той бил такъв с него? От детството, той отговори.

9.22

И много пъти го има като го хвърли в огън, и във вода, за да го унищожи. Но ако можем да направим нищо, дойде да ни помогне, се смили над нас.

9.23

Исус му каза: Ако можеш … Всичко е възможно за този, който вярва.

9.24

Веднага възкликна бащата на момчето, мисля! помогне Ти ми неверие!

9.25

Исус видя се стича народ, смъмри нечистия дух, който му казваше: глухоням дух, което ти заповядвам, излез от него, и да не влезеш вече.

9.26

И той излезе, крещи, и се разклаща с голямо насилие. Той стана като мъртво, така че мнозина казваха, че е мъртъв.

9.27

Но Исус го хвана за ръката и го вдигна. И той застана.

9.28

Когато влезе в една къща, учениците Му Го попитаха насаме: Защо не можем да го изгоним?

9.29

Той им каза: Този вид може да излезе само с молитва.

9.30

Излязоха от там минаваха през Галилея. Исус не искаше никой да знае.

9.31

Защото учеше учениците Си и им каза: Човешкият Син ще бъде предаден в ръцете на мъжете; ще Го убият, и три дни след като е бил умъртвен, той ще се увеличи.

9.32

Но те не разбраха думата и се страхуваха да го попитам.

9.33

Те дойдоха в Капернаум. Когато той е бил в къщата Той ги попита: Какво разисквахте по пътя?

9.34

Но те мълчаха, защото бяха се препирали помежду си кой е бил най-голям.

9.35

После седна, повика дванадесетте, и им каза: Ако някой иска да бъде пръв, ще бъде последен от всички и на всички слуга.

9.36

И той взе едно детенце и го застане между тях, и да го вземе в ръцете си, той каза:

9.37

Който приеме в името ми едно такова дете се получава; и който приема Мене, не получава мен, но Онзи, Който Ме е пратил.

9.38

John му каза: Учителю, видяхме един човек да изгонва бесове в Твое име; и ние го забранил, защото той не върви по стъпките ни.

9.39

Не дай Боже Исус каза, защото няма човек, който да извърши чудо в Мое име може да злослови мен.

9.40

Кой не е против нас, е за нас.

9.41

И който даде възможност да се пие чаша вода в Мое име, защото сте Христови, истина ви казвам истината, никак няма да изгуби наградата си.

9.42

Но ако някой съблазни едно от тия малките, които вярват, че би било по-добре за него, че обеси на врата му един голям воденичен камък, и той се хвърли в морето.

9.43

Ако вашата ръка те съблазнява, отсечи я; По-добре е за тебе да влезеш в живота недъгав,

9.44

отколкото да имаш две ръце и да отидеш в пъкъла, в огъня, който никога не се гаси.

9.45

И ако ногата ти те съблазни, отсечи я; по-добре за теб да влезеш в живота куц,

9.46

отколкото да имаш две нозе да бъдеш хвърлен в пъкъла, в огъня, който никога не се гаси.

9.47

И ако окото ти те съблазни, извади го; по-добре за теб да влезеш в Божието царство с едно око, отколкото да имаш две очи и да бъдеш хвърлен в пъкъла,

9.48

където червеят им не умира и огънят не угасва.

9.49

Защото всеки ще се осоли с огън.

9.50

Добро нещо е солта; Но ако солта е обезсолее, с какво ще я подправите?

(9.51)

Имайте сол в себе си и в мир един с друг.

Mark 10

10.1

Тогава излезе оттам, Исус и дохожда в пределите на Юдея отвъд Йордан. Публиката се събраха отново в близост до него, и както обикновено, той започна отново да го научи.

10.2

Фарисеите дойдоха и, за да го изпита, те го попитаха: Позволено ли е на мъж да се разведе с жена си.

10.3

Той отговори: Че които Мойсей?

10.4

Моисей, те казаха, оставя се да напише разводно писмо, и да се направи.

10.5

А Исус им рече: Това е така, защото на твърдостта на сърцето си, той ви е написал тази заповед.

10.6

Но от началото на създанието, Бог ги е направил мъж и жена;

10.7

затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си,

10.8

и двамата ще бъдат една плът. Така те вече два не са, но те са една плът.

10.9

Така че нека човек да не се разделят това, което Бог е съчетал.

10.10

Когато те са били в къщата учениците пак Го попитаха за това.

10.11

Той каза: Който напусне жена си и се ожени за друга, прелюбодействува против нея;

10.12

и ако тя напусне мъжа си и се ожени за друга, тя прелюбодейства.

10.13

И донесоха малки деца, че той може да се докосне до тях. Но учениците забраняваха на тези, които ги донесе.

10.14

Исус като видя това, възнегодува и им каза да дойде да ме Оставете дечицата, и не ги спирайте; за Божието царство принадлежи на такива като тях.

10.15

Аз ви казвам, който не приеме Божието царство като малко дете никога няма да го въведете.

10.16

И той ги взе в ръцете си и ги благослови, като положи ръце на тях.

10.17

Както той излизаше на пътя, един човек се затича и коленичи пред него, Учителю, себе си, попита той, какво трябва да направя, за да наследя вечен живот?

10.18

Исус му каза: Защо Ме наричаш благ? Никой не е добър, но само на Бога.

10.19

Знаеш заповедите, Не прелюбодействай; Не убивай; Не крадат; Не лъжесвидетелствай; Не ощетявате един; Почитай баща си и майка си.

10.20

Той му отговори: Учителю, всичко това съм опазил от младостта си.

10.21

Когато Исус, гледайки го го обичаше, и каза: Ти липсва едно нещо;иди, продай всичко, което трябва и да дава на бедните, и ще имаш съкровище на небето. Тогава ела и Ме следвай.

10.22

Но тъжно, че казва, и той отиде наскърбен; защото имаше много имот.

10.23

Исус се озърна и каза на учениците Си: Колко мъчно ще те които имат богатство влязат в Божието царство!

10.24

Учениците бяха удивени от думите му. И, възобновяване, той каза: Моите деца, трудно е за тези, които уповават на богатството, за да влезе в Божието царство!

10.25

По-лесно е камила да мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в Божието царство.

10.26

На учениците се смаяха и те казаха един на друг; И кой може да се спаси?

10.27

Исус ги погледна и каза: Това е невъзможно с мъже, но не и за Бога; защото всичко е възможно за Бога.

10.28

Петър почна да говори с него; Ето, ние оставихме всичко и Те последвахме.

10.29

Исус отговори: Аз ви казвам истината, няма човек, който да е оставил къща, заради мен и заради добрата новина, къщата си, или братя, или сестри, или майка, или баща, или деца, или земи,

10.30

той ще получи стократно сега, в настоящето време, къщи, братя, сестри, майки, деца и земи, с гонения, а в идещия свят вечен живот.

10.31

Мнозина първи ще бъдат последни, а последните първи.

10.32

Те бяха на път за Ерусалим, и Иисус вървеше пред тях. И те се смаяха, и след него със страх. И той събра пак дванадесетте настрана и започна да им кажа какво щеше да се случи с него:

10.33

Ето, да отидем в Ерусалим, и Човешкият Син ще бъде предаден на главните свещеници и книжниците. Те ще Го осъдят на смърт и ще го предадат на езичниците

10.34

Те ще му се присмиват, плюе върху него и го бият, и ще Го убият; и три дни по-късно той ще се увеличи.

10.35

Зеведеев, Жак и Йоан дойде при Исус и му каза: Учителю, ние искаме да се направи за нас каквото и да поискаме от вас.

10.36

Той им каза: Какво искаш от мен да направя за вас?

10.37

Дай ни, те казаха, може да заседава, един отдясно ти, а другият от лявата ти ръка, в славата Си.

10.38

Иисус отговори: Не знаете какво искате. Можете ли да пиете чашата, която Аз пия, или да се кръстите с кръщението, с което Аз се кръщавам? Ние можем, казаха те.

10.39

А Исус в отговор им, вярно е, че пиете чашата, която Аз пия, и да се кръстите с кръщението, с което Аз се кръщавам;

10.40

но когато става въпрос да седи от дясната Ми или вляво от мен, това не зависи от мен и ще се даде на ония, за които е било приготвено.

10.41

Когато десетимата като чуха това, те започнаха да се възмущава срещу Жак и Джон.

10.42

Исус ги повика и рече: Вие знаете, че тези, които се считат за управители на народите господаруват над тях, и техните велики доминират.

10.43

Това не е така между вас. Но който иска да стане големец между вас трябва да ви бъде слуга;

10.44

и който иска да бъде пръв между вас, трябва да бъде слуга на всички.

10.45

Защото Човешкият Син не дойде да Му служат, но да служи и да даде живота Си откуп за мнозина.

10.46

Те дойдоха в Ерихон. И когато той излезе с учениците Му и едно голямо множество, син на Тимей, Вартимей, един сляп просяк, седеше край пътя.

10.47

Той чу, че бил Исус от Назарет, той започна да плаче; Сине Давидов, Исус, смили се за мене!

10.48

Мнозина го смъмриха, за да го затвори; но той извика много повече;Сине Давидов, смили се за мене!

10.49

Исус се спря и каза: Обади му. Те призоваха слепеца, който му казваше: Дерзай, стани, той ви призовава.

10.50

И хвърляне на палтото си, и, повдигайки с прошнурован и дойде при Исуса.

10.51

А Исус му рече: Какво искаш да ти направя за вас? Равуни, отговори на слепеца, да мога да видя.

10.52

А Исус му рече: Иди, твоята вяра те спаси.

(10:53)

И той веднага прогледа и тръгна подир Него по пътя.

Mark 11

11.1

Те се приближи Ерусалим, и те са били в близост до Витфагия и Витания при Елеонския хълм, Исус изпрати двама от учениците си,

11.2

казвайки им: Идете в селото, което е насреща ви, веднага щом влезете в него, ще намерите вързано осле, което никой човек не седна; Отвържете го и го донесе.

11.3

Ако някой ви каже: « Защо го правиш? да речем, « Господ се нуждае. И веднага ще го прати тук.

11.4

На учениците се върнаха и са намерени на осле, вързано в близост до вратата, на открито улицата и те развърза.

11.5

Някои от тези, които бяха там, им каза: Какво правиш? Защо се отвързаха ослето?

11.6

Те отговориха, както каза Исус. И те ги пуснаха.

11.7

Те докарват ослето при Исуса, върху които хвърлиха дрехите си, и той седна на него.

11.8

Много хора се разпространяват дрехите си по пътя, а други се разпространяват клонове бяха изрязани в областта.

11.9

Тези, напред и тези, които следвали Исуса викаха Осанна!Благословен, Който иде в Господното име!

11.10

Блажен идващото царство, царството на баща ни Давид! Осанна във висините!

11.11

Исус влезе в Ерусалим, и влезе в храма. Когато той беше виждал, тъй като тя вече е късно, той отиде във Витания с дванадесетте.

11.12

На следващия ден, когато излязоха от Витания, Той огладня.

11.13

Виждайки отдалеч една смоковница като листа, той отиде да види дали може да се намери нещо; и тъй като е близо, не намери нищо, само едни листа, защото не беше време за смокини.

11.14

След като на пода, каза той, никой никога не яде плод от теб! И учениците Му чуха това.

11.15

Те дойдоха в Ерусалим, и Исус влезе в храма. Той започна да хвърля ги, че продаваха и купуваха в храма; Той преобърна масите на среброменителите, и гълъбите на седалки;

11.16

и че няма да позволи на никого да се носят наоколо храма.

11.17

И поучаваше, казвайки: Не е ли писано, Домът ми ще се нарече молитвен дом за всичките народи? Но вие го направихте разбойнически вертеп.

11.18

Първосвещениците и книжниците, като чуха това, и обмисляха как да го погуби; се бояха от Него, защото всички хора от публиката се чудеше на учението Му.

11.19

Когато се свечери, той излезе от града.

11.20

На сутринта, преминавайки от, видяха смоковницата изсъхна от корените.

11.21

Петър си спомни какво се е случило и каза на Исуса: Учителю, виж, смоковницата, която ти прокле, изсъхнала!.

11.22

Исус в отговор им рече: Имайте вяра в Бога.

11.23

Аз ви казвам истината, ако някой казва, че на тази планина « ще вземат да и се хвърли в морето, и не се усъмни в сърцето си, но повярва, че онова, което казва, че ще се случи, тя ще бъде свършено.

11.24

Затова ви казвам, каквото и да поискате в молитва, вярвайте, че сте го получили, и ще ги има.

11.25

И когато се изправите на молитва, ако имате нещо против някого, за да прости му, че вашият Отец, Който е на небесата, вашите прегрешения.

11.26

Но ако вие не прощавате, вашият небесен Отец няма да прости съгрешенията двамата.

11.27

Те се върнаха в Ерусалим, и докато ходеше Исус в храма, главните свещеници, книжниците и старейшините се приближиха до Него

11.28

и каза: С каква власт правиш тези неща, и който ви е дал тази власт да ги правя?

11.29

Иисус им отговори: Аз ще ти задам един въпрос; Послушай ме, и аз ви казвам с каква власт правя тия неща.

11.30

Кръщението на Йоан, от небето ли беше, или от човеците? Отговори ми.

11.31

И те разискваха помежду си, Ако кажем: От небето, ще каже: Тогава защо не го повярвахте?

11.32

И ако ние речем: От човеците … се бояха от народа, защото всички проведе John като пророк.

11.33

Така те отговориха на Иисус: Не знаем. Исус им каза: И Аз не, аз няма да ви кажа с каква власт правя тия неща.

Mark 12

12.1

И почна да им говори с притчи. Един човек насади лозе. Той определи огради го с плет, изкопа лин, и съгради кула; и го даде под наем на земеделци, напуснали страната.

12.2

По време на прибиране на реколтата прати един слуга на наемателите да получи от тях от плода на лозата.

12.3

И като го хванаха, те го победи, и го отпратиха празен.

12.4

И изпрати до тях друг слуга; те го удари по главата и го третират срамно.

12.5

Той изпрати друг, и го убиха; след това още няколко души, побеждавайки или убит.

12.6

Той все още имаше възлюбен Син; който го прати последния им, и рече: Ще почетат сина ми.

12.7

Но тия земеделци рекоха помежду си: Той е наследникът; Хайде, да го убием, и наследството ще бъде наше.

12.8

И като го хванаха, го убиха, и го хвърлиха вън от лозето.

12.9

Сега какво ще направи стопанинът на лозето? Той ще дойде и ще погуби наемателите и ще даде лозето на други.

12.10

Не сте ли чели това писание: Камъкът, който отхвърлиха зидарите, Той стана глава на ъгъла;

12.11

Тя е от волята на Господа, както го прави, и чудно е в нашите очи?

12.12

Те искаха да Го хванат, но се побояха от публиката. Те разбраха, че това е за тях, че Исус каза тази притча. И те го остави и си отиде.

12.13

И те изпратиха до Него някои от фарисеите и иродианите, за да го хване в думите му.

12.14

И те дойдоха при Него, Учителю, знаем, че си искрен, а вие се притеснявайте лице; за не гледаш на лицето на човеците, но учиш Божия път според истината. Допустимо ли е или да не плащат данък на Кесаря? Трябва ли да плащат или не плащат?

12.15

Исус, като разбра лицемерието им, рече им: Защо Ме изпитвате?Донеси ми една стотинка, за да мога да видя.

12.16

И те го донесоха; А Той им каза: Чий е този образ и надпис? Цезар, те са отговорили.

12.17

Тогава той им рече: Отдавайте Кесаревото на Кесаря, а на Бога, което е Божия. И те са били за него от учудване.

12.18

Садукеите, които казват, че няма възкресение, отидоха при Исуса и Го попитаха:

12.19

Учителю, тук е това, Моисей ни е написал: Ако някой брат умира и оставя съпруга, без деца, брат му да се ожени за жена му и да въздигне потомък на брата си.

12.20

Сега имаше седем братя. Първият се оженил и умрял, без проблем.

12.21

Вторият взе вдовицата на жена и умря, без проблем. Същото беше и с третата,

12.22

и нито един от седмината не остави потомък. Последно от всички умря и жената.

12.23

В възкресението на кого от тях ще тя жена? За седмината я имаха за жена.

12.24

Иисус им отговори: не от това ли се заблуждавате, понеже не знаят писанията нито силата Божия?

12.25

Защото във възкресението на мъртвите, няма да носят жените, нито се омъжват, но са като ангели на небесата.

12.26

Що се отнася до възкресението на мъртвите, не сте ли чели в книгата на Моисея, как Бог му каза при къпината, Аз съм Бог Авраамов, Бог Исааков, и Богът на Яков?

12.27

Бог не е Бог на мъртвите, а на живите. Можете грешат много.

12.28

Един от книжниците, които бяха чули тях се препираха, като видя, че им отговори добре, дойде и го попита, която е първата от всички заповеди?

12.29

Иисус му отговори: Първата: Слушай, Израел, Господ нашият Бог е един Господ;

12.30

И да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа и с всичкия си ум и с всичката си сила.

12.31

Вторият е: Обичай ближния си както себе си. Няма друга заповед по-голяма от тях.

12.32

Преписвачът му каза: Ами, магистър; Вие казахте с истината, че Бог е един, и няма друг освен себе си,

12.33

И да го обичам с цялото си сърце, всичките му мисли, цялата си душа и цялата си сила, и да люби ближния си като себе си, е много повече от всичките всеизгаряния и жертви.

1 2 3 4

Исус, като видя, че отговори разумно, му каза: ти не си далеч от Божието царство. И никой не смееше да Му задава въпроси.

12.35

Исус поучаваше в храма, рече: Как думат книжниците, че Христос е син Давидов?

12.36

Сам Давид, анимирани от Светия Дух, каза: Господ е казал на моя Господ: Седи отдясно Ми, докато положа враговете Ти си подножие.

12.37

Сам Давид го нарича Господ; как е негов син? И едно голямо множество с удоволствие го слушаше.

12.38

Той им казал в неговото учение, Пазете се от книжниците, които обичат да ходят пременени, и поздравите по пазарите,

12.39

че първите столове в синагогите, и първите места по угощенията;

12.40

които изпояждат домовете на вдовиците, и за показ правите дълги молитви. Те ще бъдат съдени по-тежко.

12.41

Иисус седна ВИС отношение на багажника, и гледаше как народът ги пускаше пари. Няколко богаташи пускаха много.

12.42

Дойде една бедна вдовица, и пусна две лепти, сиреч, един кодрант.

12.43

Тогава Исус повика учениците Си и им каза: Аз ви казвам истината, тая бедна вдовица даде повече от всичките, които пускат в съкровищницата;

12.44

Защото те всички пускат от излишъка си, а тя от нея, всичко, което трябваше, всичко, което трябваше да живее.

Mark 13

13.1

Когато Исус излезе от храма, един от Неговите ученици Му каза: Учителю, виж какви камъни и какви здания!

13.2

Иисус му отговори: Ти виждаш тези големи здания? Той няма да остане камък върху камък, който да не бъде сринат.

13.3

Той седеше на Елеонския хълм противоположни храма. И Пиер, Жак и Йоан и Андрей Го попитаха насаме този въпрос:

13.4

Кажи ни, кога ще това ще се случи и какво знак ще се познае, че всички тези неща ще бъдат изпълнени?

13.5

И Исус почна да казва: Пазете се да ви не заблуди някой.

13.6

Защото мнозина ще дойдат в Мое име казвайки: Това съм аз. И ще заблудят мнозина.

13.7

Когато чуете за войни и слухове за войни, не се смущавате; понеже тези неща трябва да се случат. Но това няма да продължи дълго.

13.8

Народ, ще се повдигне народ против народ, и царство против царство; ще има земетресения на разни места ще има глад. Това ще бъде само начало на страдания.

13.9

Внимавайте на себе си. Ние ще ви предадат на съдилища, и ще бъде победен в синагогите; ще застане пред управители и пред царе заради Мене, за свидетелство на тях.

13.10

Той трябва първо, че добрата новина да се проповядва на всички народи.

13.11

Когато те ви отведе за да ви предадат, не се безпокойте предварително за това, което трябва да се каже, но казват че ще ви се даде в оня час; Защото не сте вие, които говорите, а Светият Дух.

13.12

Brother ще предаде брат на смърт, и баща чадо; Децата ще се надигнат против родителите и ще умрат.

13.13

Вие ще бъдете мразени от всички заради Моето име, а който устои до край, ще бъде спасен.

13.14

Когато видите мерзостта на запустението стои там, където не трябва да бъде, нека който чете разберат, тогава нека тези, които са в Юдея, нека бягат в планините;

13.15

Нека този, който е на къщния покрив да не слиза, нито влиза да вземе нещо от къщата си;

13.16

и който се намери в справка поле назад да вземе дрехата си.

13.17

Горко на ония, които са с деца и за тях, че кърмещите в ония дни!

13.18

Молете се, че тези неща не се случват през зимата.

13.19

За проблеми в тези дни, че ще има такова, че не е било от началото на създанието, което Бог е създал до сега, и каквато не ще има.

13.20

И ако Господ беше съкратен тези дни, не плът бъде спасен: но той се е съкратен заради избраните, които той е избрал.

13.21

Ако някой Ви е казал тогава: « тук е Христос, » или « Той е там », не го вярвам.

13.22

Защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци; ще покажат знамения и чудеса, за да заблудят избраните, ако е възможно.

13.23

Бъдете нащрек, аз ви казах всичко предварително.

13.24

Но в онези дни, подир оная скръб, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си,

13.25

звездите ще паднат от небето, и силите, които са на небето ще се разклатят.

13.26

Тогава Човешкият Син ще се види, идващи в облаците с голяма сила и слава.

13.27

Така че той изпрати Своите ангели и съберат избраните Му от четирите ветрища, от края на земята до края на небето.

13.28

А научете притчата от смоковницата. Когато клоните й вече омекнат и развият листа, знаете, че е близо лятото.

13.29

По същия начин, когато видите, че става това, да знаете, че Син Човеческий е близо, при вратата.

13.30

Аз ви казвам истината, това поколение няма да премине, докато всичко това.

13.31

Небето и земята ще преминат, но Моите думи няма да преминат.

13.32

Що се отнася до ден или час никой не знае, нито небесните ангели, нито Синът, а само Отец.

13.33

Внимавайте, бдете и се молете; защото не знаете кога ще настане времето.

13.34

Това е като човек, които отиват на пътешествие, който напусна къщата си, и даде власт на слугите си, и на всяко работата си, и заповяда на вратаря да бди.

13.35

Затова бдете, защото не знаете, когато стопанинът на къщата, или вечер, или в среднощ, или по петли, или сутрин;

13.36

Страхувам се, да ви намери заспали, като дойде неочаквано.

13.37

Какво ви казвам ви казвам всичко, Гледай.

Mark 14

14.1

Пасхата и безквасен хляб два дена по-късно. Първосвещениците и книжниците обмисляха как да Го уловят с хитрост и да Го убият.

14.2

Но те казаха: Да не е на празника, за да не стане вълнение между народа.

14.3

Исус беше във Витания, в дома на прокажения Симон, една жена дойде при докато е бил на трапезата. Тя държеше алавастрен ваза, която съдържа парфюм от чист нард на страхотна цена; и спирачка на наказателното поле, което изливаше на главата Му.

14.4

Някои от тях изразиха своето възмущение: Защо да губите този парфюм?

14.5

Можехме да се продава за повече от триста динария, за да се раздадат на бедните. И роптаеха против нея.

14.6

Но Исус каза: Оставете я. Защо го правиш си струва? Тя извърши добро дело на Мене;

14.7

За вас сиромасите всякога се намират между вас, и вие може да им правя добро, когато искате, но не винаги ще има мен.

14.8

Тя направи това, което можеше; тя е помазал тялото ми за погребение.

14.9

Аз ви казвам истината, където и да се проповядва благовестието по целия свят, че и в памет на нея, което тя направи.

14.10

Юда Искариотски, един от дванадесетте, отиде при главните свещеници, за да Го предаде на тях.

14.11

След като чуха това, те се зарадваха, и обещаха да му дадат пари.Judas търсеше удобен случай да Го предаде.

14.12

Първият ден на безквасните хлябове, когато колеха жертви за пасхата, учениците Му Го попитаха: Где искаш да отидем да бъдат готови пасхата?

14.13

И прати двама от учениците Си и им каза: Идете в града; срещнеш човек, който носи стомна с вода, следвайте него.

14.14

Където и да влезе, речете на стопанина на къщата: Учителят казва: Къде е мястото, където ще ям пасхата с учениците Си?

14.15

Той ще ви голяма горна стая, постлана и готова покаже: това е мястото, където можете готов за нас.

14.16

Учениците останали, дойдоха в града, и е установено, нещата както им беше казал; и приготвиха пасхата.

14.17

Когато се свечери, дойде с дванадесетте.

14.18

Докато те бяха на трапезата и ядяха, Исус каза: Аз ви казвам истината, един от вас, който яде с Мене, ще Ме предаде.

14.19

Те почнаха да скърбят и да му кажа, един по един, не съм аз?

14.20

Той отговори: Той е един от дванадесетте, които спадове с Мене в блюдото.

14.21

Човешкият Син отива, както е писано за него. Но горко на този човек, чрез когото Човешкият Син ще бъде предаден! По-добре за този човек, ако не бе се родил.

14.22

И когато ядяха, Исус взе хляб; и, като благодари, разчупи и даде им, и рече: Вземете, това е Моето тяло.

14.23

Той взе чашата; и, като благодари, даде им, и те всички пиха.

14.24

И той каза: Това е Моята кръв, кръвта на завета, която се пролива за мнозина.

14.25

Аз ви казвам истината, аз няма да пия от плода на лозата до оня ден, когато ще го пия нов в Божието царство.

14.26

След пее химн, излязоха на Елеонския хълм.

14.27

Исус им каза: Вие всички ще се съблазнят; защото е писано: Ще поразя пастира и овцете ще се разпръснат.

14.28

Но след като бъда възкресен, ще отида преди вас в Галилея.

14.29

Петър му каза: Въпреки че всички да се съблазнят, пак няма да ..

14.30

И Исус каза: Аз ви казвам истината, вие днес, тая нощ, преди да пее петелът дваж, ти три пъти ще се отречеш.

14.31

Но той говори по-яростно, Ако трябва да умра с вас, аз няма да ви се отрече. Те всички казаха едно и също нещо.

14.32

Те стигнаха до едно място наречено Гетсимания, и Исус каза на учениците Си: Седете тука, докато аз се моля.

14.33

Той взе със Себе Си Петра, Жак и Йоан и започна да се възпалено изумен и много тежък.

14.34

Той им каза: Душата ми е наскърбен, дори до смърт; Остани тук и да гледате.

14.35

И става малко по-нататък, той се хвърли срещу земята и се молеше, че, ако е възможно, на час може да премине от него.

14.36

Той каза: Авва, Отче, всичко е възможно при тебе; отнеме Ме с тази чаша! Но не това, което искам, но това, което искате.

14.37

И той дойде при учениците и ги намери заспали, и казва на Петра: Симоне, спиш! Може ли да не наблюдавате един час?

14.38

Гледайте и се молете, за да не паднете в изкушение; Духът е бодър, но плътта е слаба.

14.39

Той отново си отиде, като каза, че една и съща молитва.

14.40

Той дойде и ги намери заспали; защото очите им бяха натегнали. Те знаят какво да му отговоря.

14.41

Той се завръща за трети път, и им каза: Още ли спите и почивате!Достатъчно! Дошло е време; Ето, Човешкият Син се предава в ръцете на грешниците.

14.42

Ставай, хайде; ето, той, който предава ми е под ръка.

14.43

И веднага, докато още говореше, Юда, един от дванадесетте, и с него множество с ножове и сопи, изпратени от главните свещеници, книжниците и старейшините.

14.44

Този, който Го предаваше, беше им дал знак, казвайки: Когото целуна, Той е; го вземе и да го отведат безопасно.

14.45

Когато пристигна, той се приближи към него, казвайки: Учителю! И го целуна.

14.46

И те туриха ръце на Исуса, и Го хванаха.

14.47

Един от тези, които стояха по извади меча си и удари слугата на първосвещеника и му отсече ухото.

14.48

Исус в отговор им рече: Имате ли излезе като срещу разбойник, с мечове и тояги да ме залови.

14.49

Всеки ден бях при вас поучаваше в храма, и ти не ме арестуват. Но това е така, че Писанията да бъдат изпълнени.

14.50

Те всички го оставиха и избяга.

14.51

Млад мъж го последва, като ленено парче плат върху тялото. Отне му;

14.52

но той, като остави плащаницата, и избяга гол.

14.53

Те заведоха Исус при първосвещеника, се бяха събрали всичките главни свещеници и старейшините и книжниците.

14.54

Питър го последва далеч във вътрешността на двора на първосвещеника; Той седна със слугите и се грееше на огъня.

14.55

Главните свещеници и целият синедрион търсеха свидетелство против Исуса, да Го умъртвят, но не намериха;

14.56

За мнозина носеха лъжесвидетелства срещу него, но свидетелствата им не бяха съгласни.

14.57

Някои станаха и роди лъжесвидетелства срещу него, казвайки:

14.58

Ние чухме да казва: Аз ще разруша този храм неръкотворен, и за три дни ще съградя този, който няма да бъде направено от човешки ръце.

14.59

Дори по тази точка техните показания не са съгласни.

14.60

Тогава първосвещеникът се изправи сред тях, и попита Исуса и казаха: Ти отговаряш нищо? Какво свидетелствуват тия против Тебе?

14.61

Исус мълчеше и нищо не отговаряше. Първосвещеникът пак Го попита, като каза: Ти си Христос, Синът на Благословения?

14.62

Исус отговори: Аз съм. И ще видите Човешкия Син седящ отдясно на силата и идещ на небесните облаци.

14.63

Тогава първосвещеникът раздра дрехите си и каза: Каква нужда имаме вече от свидетели?

14.64

Чули сте богохулството. Какво мислиш? Всички го осъди като достойно за смърт.

14.65

И някои почнаха да Го заплюват, и да покрие лицето си и го победи с юмруци, казвайки: Познай! А слугите сториха така, като му удари.

14.66

Докато Петър долу в двора, дойде една от слугините на първосвещеника.

14.67

И като видя Петра че се грее, взря в него и каза: И ти беше с Исус от Назарет.

14.68

Той отрече, казвайки: Аз не знам, аз не разбирам какво искаш да кажеш. Тогава той излезе в коридора. И петелът изпя.

14.69

Прислужницата го видя и пак почна да казва на присъстващите: Това е един от тези хора. А той пак се отрече.

14.70

Скоро след това, тези, които стояха наблизо, каза отново, за да Peter: Наистина ти си един от тези хора, защото си галилеянин.

14.71

Тогава той започна да проклина и да се кълне: Не познавам човека ви се говори.

14.72

Веднага, втори път петелът изпя. И Петър си спомни думата, която Исус му рече: Преди да пее петелът дваж, ти ще се отречеш от Мене три пъти. И след като си помисля, той заплака.

Mark 15

15.1

На сутринта главните свещеници проведоха консултации със старейшините и книжниците и целият синедрион. Bound Исус, заведоха Го и Го предадоха на Пилата.

15.2

Пилат Го попита: Ти ли си Юдейският цар? Исус отговори: Ти казваш.

15.3

А главните свещеници няколко обвинения срещу него.

15.4

Пилат пак Го попита, казвайки: Ти отговаряш нищо? Виж за колко неща свидетелствуват против Тебе.

15.5

Но Исус не се колебайте отговор, така че Пилат се чудеха.

15.6

На всеки празник той издава един затворник, когото желае.

15.7

Имаше един човек, на име Варава в затвора със съучастниците му за убийство бяха извършени във въстанието.

15.8

А народът викаше, започна да се пита какво не е правил при тях.

15.9

Пилат им каза: Искаш ли да да ви пусна юдейския цар?

15.10

Защото знаеше, че от завист, че главните свещеници бяха доставени.

15.11

Но главните свещеници подбудиха народа, че Пилат скоро освободи Варава.

15.12

Пилат отговори и им рече: Какво ще след това, че ще му направиш, когото наричаме Юдейският цар?

15.13

Те отново извика: Разпни Го!

15.14

Пилат им каза: Че какво зло е сторил? А те още повече викаше: Разпни го!

15.15

Пилат, който желае да задоволи тълпата, пусна Варава до тях; и след като е бичуван Исус, той изнесе него, за да бъде разпнат.

15.16

И войниците Го заведоха вътре в двора, тоест, в залата, и свикаха цялата дружина.

15.17

Те го облечен в багреница, и го сложи на главата си венец от тръни, която бяха сплетени.

15.18

След това те започнаха да го поздрави: Здравейте, Царю Юдейски!

15.19

Те биеха по главата с тръст, и се изплю върху него и се кланят на колене му се поклониха.

15.20

След като Му се поругаха, като Го съблякоха на лилаво и постави собствените си дрехи, и Го заведоха да Го разпнат.

15.21

Те го принуди да извърши Исус пресече един минувач произхождащи от страната, Симон Киринеец, бащата на Александър и Руф,

15.22

и го заведе до мястото, наречено Голгота, което значи Място на черепа.

15.23

Дадоха му да пие вино размесено със смирна, но той не го вземе.

15.24

Те Го разпнаха, разделиха дрехите Му, хвърлиха жребий, за да реши какво всеки трябва да вземе.

15.25

Това беше третият час, и Го разпнаха.

15.26

Надписът посочва предмета на обвинението срещу него гласи: цар на евреите.

15.27

С него разпъват двама разбойници, един отдясно му и един на лявата си страна.

15.28

По този начин е изпълнено какво казва Писанието: той се причисли към престъпниците.

15.29

Приет от руган него, като клатеха глави и казваха: Хей! Ти, който унищожи храма и да го изгради за три дни,

15.30

спаси Себе Си и слез от кръста!

15.31

Главните свещеници с книжниците, да ги подиграваха, казвайки: Други е избавил; той не може да се спаси!

15.32

Нека Христос Цар Израилев слезе сега от кръста, за да видим и ние решихме, че! Тези, които бяха разпнати с него, го хулят.

15.33

Шестия час дойде, настана тъмнина по цялата земя до деветия час.

15.34

И в деветия час Исус извика със силен глас, Елои, Елои, лама савахтани? което означава, Боже Мой, Боже Мой, защо си Ме оставил?

15.35

Някои от тези, които бяха там, като чу това, рече: Ето, той нарича Илия.

15.36

И един от тях се завтече и изпълнен гъба с оцет, и като тръстика, и му даде да пие, като казваше, да не говорим, нека да видим дали ще дойде Илия да Го снеме.

15.37

Но Исус извика със силен глас и вдъхна.

15.38

The завесата на храма се раздра на две от горе до долу.

15.39

Стотникът, който стоеше с лице към него, видях, че той е изтекъл по този начин, каза: Наистина тоя човек беше Син на Бога.

15.40

Имаше и жени гледат отдалеч. Сред тях бяха Мария Магдалена, Мария, майката на Jacques толкова по-малко и на Иосия, и Саломия;

15.41

които го последваха, и когато той е бил в Галилея, и много други, които дойдоха с него в Ерусалим.

15.42

Вечерта дойде, защото беше подготовката, тоест, в деня преди съботата –

15.43

Йосиф от Ариматея, един почтен съветник, който и сам очакваше царството Божие. Той смело при Пилата, и жадуваше тялото на Иисус.

15.44

Пилат се чудеха, че толкова скоро, че е мъртъв; Него стотника и го попита дали той е мъртъв отдавна.

15.45

Ако е на стотника, отстъпи тялото на Йосиф.

15.46

И той си купи плащаница, взе Исус слезе от кръста, обви го в плащаницата, и положи го в гроб, нарязани от скала. Тогава той се претърколи камък срещу вратата на гроба.

15.47

Мария Магдалина, и Мария, майката на Йосия гледаха, където той е бил поставен.

Mark 16

16.1

А когато се мина съботата, Мария Магдалина, Мария, майката на Жак, и Саломия купил подправки, за да дойде и да го помажеш.

16.2

В първия ден на седмицата, те дойдоха на гроба, на сутринта, когато слънцето току-що е повишила.

16.3

А те казаха помежду си: Кой ще ни отвали камъка от гробната врата?

16.4

И като погледна, видяха, че камъкът, който е много голям, бе отвален.

16.5

И влязоха в гроба, видяха, че един млад човек, седнал отдясно, облечен в бяла роба, и те бяха изумени.

16.6

Той им казал: Не се тревожете; търсиш Исус от Назарет, който е бил разпнат; той е възкръснал, той не е тук; ето мястото, където те Го положили.

16.7

Но идете, кажете на учениците Му и на Петър, че той отива преди вас в Галилея; там ще Го видите, както ви казах.

16.8

И те излязоха и побягнаха от гроба. Страх и учудване имаше; и те нищо не каза на никого, защото те са се страхували.

16.9

Исус възкръсна рано в първия ден на седмицата, той се яви първо на Мария Магдалина, от която бе изгонил седем бяса.

16.10

Тя отиде и извести на тези, които са били с него, тъй като те плакаха и се разплака.

16.11

Като чуха, че бил жив и че го е видял, не повярваха.

16.12

След това се яви в друг образ на двама от тях, които са били на пътя ще страната.

16.13

Те се върнаха и казал на останалите, които вярват тях не го правят.

16.14

После се яви на единайсет, когато бяха на месо; и смъмра ги за неверието и коравосърдечие, защото те не вярвайте на тези, които го бяха видели възкръснал.

16.15

Тогава той им каза: Идете по целия свят и проповядвайте благовестието на цялото творение.

16.16

Който вярва и се кръсти, ще бъде спасен; а който не повярва, ще бъде осъден.

16.17

И ще съпътстват тези признаци, които вярват: В Мое име бесове ще изгонват бесове; ще говорят нови езици;

16.18

Те ще хващат; ако изпият нещо смъртоносно, то никак няма да ги повреди; те ще полагат ръце на болни и болни ще бъдат излекувани.

16.19

Тогава, след като Господ бе говорил с тях, се възнесе на небето и седна отдясно на Бога.

16.20

А те излязоха и проповядваха навсякъде. The Господ им съдействаше и потвърждаваше словото със знаменията, следните.

 

Господ да бъде с вас в живота ви и във вашите сърца.

Победител

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.