The Ultimate бес е Бог!

Милијарди христијани во светот!

 

Еден можеле да помислат дека, да речеме, па дури и да се каже дека учењето на Исус Христос носеше многу голема количина на добри плодови!

битка-2-349x197

А сепак тоа не е така!

 

Сигурно Црквата низ две илјади години од нејзината историја има направено многу за да се шири верата и да го споделат со учењата на Исус Христос за целиот свет, но тоа, исто така, има многу лоши дела да бидат простени.

 

Тоа е иста за секој од нас, бидејќи сите ние сме грешници и дека нашата црква е нашиот имиџ.

 

Тоа е само од страна да стане свесен за нашите недостатоци, нашите гревови, нашите грешки, нашите грешки и нашите лоши дела;нашето барање за простување на Бога и нашата искрена покајание дека можеме да се движиме напред десната право и доблесни патот на љубовта ние привлече Исус Христос и на Бога.

 

Тоа е исто за нашата црква, која своето дејствување и позициите преземени во историјата на светот не се секогаш до учењата на Исус Христос.

 

Сепак папата по папа до 11 ФЕВРУАРИ 1929 (датум на Договорот Латеранскиот) црквата има повеќе или помалку следеше стапките на Исус Христос.

 

каменување

Како што рече Исус Христос за време на каменувањето на неверен сопруга:

 

« Нека оној кој е без грев фрли првиот камен! « 

 

Исто така, тоа е подобро за сите нас се молат и молат Бога прошка за сите наши гревови, но да се прошири на оние во црквата и нејзиниот сосед.

 

Ова во никој случај не треба да ни прават слепи, па дури и охрабруваат да се превиди сериозни факти, па дури и многу сериозни последици за иднината на човештвото и вера во светот.

 

Со ретроспектива ние разбираме дека крајната Лутина го прави на Божја е роден со создавањето на државата на Ватикан со Латеранскиот Договори 11 Февруари 1929.

Италија беше мило да избега од канџите на папата!

 

Но папството имаше таа да се добие?

 

Да се разбере, ние мора да се вратиме на 1917 до појава на Пресвета Богородица на три малку Португалски овчари и третата тајна всушност никогаш не откри дека ние знаеме само почетокот« секогаш ќе бидат зачувани во Португалија догмата на верата …! » И дека овој текст дваесет lignes.Mais ќе се вратиме подоцна.

 

Третиот тајна беше да се открие подоцна во 1960 година.

 

Ние знаеме дека во 1960 папата и покрај повторените барања од целиот свет одби да ја открие тајната.

 

Но, чудото на Фатима не беше призната од страна на црквата во1930 од страна на епископот на Leiria

–       13-10: Епископот на Leiria вели вистина сеништа и одобрува официјален култот на Пресвета Богородица На Фатима.

http://it.mariedenazareth.com/15461.0.html? И L = 0

 

Важно е да се напомене дека само чудо на сонцето беше толку очигледно, толку важно, толку посебен и таков квантитет на сведоците од сите сфери (богати, сиромашни, новинари, vicars на црквите, верниците, атеисти, па дури и фер ѕидари) е невозможно за Црквата не официјално го признае изглед на Пресвета Богородица и на Secrets Откриени!

 

Но Ватикан отсекогаш бил непријатно со појавата на Пресвета Богородица на Фатима поради познатата трета тајна и страшно.

 

Сите папи од појавата на Блажената Девица на Фатима не она што тие би можеле да се скрие овој имот вознемирувачки третата тајна.

 

Третиот тајна беше да се чита или смртта на сестра Луција ( Lucia на Исус дос Сантос ) Португалски деца на кои Пресвета Богородица, изјави страшна тајна дека е најдоцна до 1960 година.

Дама Фатима сениште 01

 

Во 1960 година, папата Јован XXIII вистинско должност, да Пресвета Богородица и Бога, да го објави или да објавиме дека познатата трета тајна и страшно како оваа појава беше формализиран и се признаваат како вистина.

 

И таму, бомба!

 

Папата одбива откривање на тајна!

Тоа е како лош филм!

Папата непочитување барање на Блажената Девица!

Неверојатно но вистинито!

« И дека тој бил канонизиран 27 АПРИЛ 2014 до аплауз на милиони христијани »

 

Јован XXIII стана светец!

Дали сме сонување или подобро кошмари! 

Но тоа не е фактичката реалност!

 

Земам нишка на размислување,

Латеранскиот договор, исто така, е благодет за папството да се земе својата независност од притисокот на Италија, но исто така сите земји во светот.

Со станување мала држава, Ватикан го врати исто време раѓање на Римската империја.

Империја не се мери со материјалното богатство, но за износот на државата и под негово влијание таа го врши врз нивните предмети.

Папи цареви биле многу вешто потоа постепено се воведуваат на светот.

Да го направите тоа, тие одлучија да ги промени правилата и вредностите на црквата да седат и нивната моќ и власт над светот.

Интересно е да се напомене дека на искушенијата на сатаната кон Исус Христос во пустината била да стане крал на земјата, ако му се поклонуваа на Луцифер!

И на тој начин тие ја создале нова познат како совет  « Ватикан 2 »

Тоа е 11 октомври 1962 под Јован XXIII и тој почна 8 Декември 1965 во Пау VI заврши.

Исто така е важно да се напомене дека овој совет е валиден за сакате на форма! Но Ватикан сепак овозможено.

Нови правила се креирани од страна на советот и тие ќе им овозможи нова ориентација на Црквата.

Еден по друг папи потоа работел во смисла на вредности дефинирани од страна на новиот совет и затоа особено  признае сите религии како вистинити и ставање човек во центарот на сè.

Тие го призна « хуманизам » како прв верски вредност   која потоа стана вообичаена и универзална вредност за сите народи на Земјата.

Тоа ќе им овозможи на папи да се воспостави авторитетот на Ватикан во целиот свет.

   

Така и Христос имаше само едно место во додаток Ватикан!

 

Тоа е, исто така, истакна дека папата Јован Павле 1 -ви , се обиде да се спротивстави на империјата Ватикан « Новиот Рим » Но, по само еден месец владеење тој мистериозно умрел кога тој бил многу здрава!

 

Неговото семејство се зборува за порибување!

 

Она што е сигурно е дека тој најави дека ќе плаќаат поголемо внимание на финансиите и банката на Ватикан.

 

Ватикан ќе направи човек егоцентричен и хуманист, Јован Павле Втори, има дури и изјави дека Исус Христос и Бог беше во секого и затоа секој е Бог! « Само тоа!  »

 

Анти-Христос официјално го презеде поседување на Ватикан и седна на престолот на Бога во 1960 година кога папата одби да го објави третиот тајната на Фатима.

 

Блажената Девица, сакаше да ни ги информира подоцна во 1960 година дека новиот Ватикан 2, ќе предизвика губење на верата со општ отпадништво и да дозволи Сатаната да го присвои на Светата Столица « Престолот на Бога » во Ватикан

 

Денес ние само може да се види, но дали тоа се уште имаат храброст да ти отвори очите!

 

На почетокот на третата тајна започнува со оваа реченица секогаш ќе бидат зачувани во Португалија догмата на верата …!  

 

Во поглед на она што го знаеме од минатото и сегашноста можеме да се направи конекција и разбирање по почетокот на тајност.

 

Тука од инференција, линијата на страшните тајни најави laTrès дама на Фатима!

 

На глобалната загуба на верата!

 

Губење на христијанските вредности!

 

Општата отпадништво!

 

На крајот пати

и

Враќање на Исус Христос!

 

 

Третата и последна тајна дека Пресвета Богородица, изјави за време на неговиот настап на Фатима беше очигледно откровение на  »  The Ultimate бес дека ќе се направи кон Бога, од државата преку Ватикан Ватикан 2! « 

 

Што ќе резултира со тоа и враќање на Исус Христос, за да го спаси својот верен црква.

 

Ватикан 2 е провокација Луцифер Исус Христос!

 

Луцифер е толку сигурен за себе дека тој не се осмелува да се навредува и провоцира Господ Исус Христос!

 

Секој може да види дека догмата на верата секогаш се чуваат во Португалија и страст на вистинската вера не остави на португалски луѓе,

 

Но исто така и на глобалната отпадништво го погоди светот, и дека верата е киднапиран од страна на анти-Христос, кој седна на престолот на Бога во Ватикан.

 

Сите исто така може да се види дека библиските пророштва и знаци распишување враќање на Исус Христос, се обистини секој ден за неколку години, со сила и интензитет на повеќе големи и повеќе силни.

 

Бог има направено прекрасен подарок за секој човек « доброволни »па секој може да го следат патот тој одлучи да ја исполнува Неговата волја и добри како зло.

 

Никој не е принуден да се дојде до Бога или да го прифати вечен живот со Исус Христос!

 

Бог сака сите луѓе да се спасат. Но само ако тие сакаат. Бог не сака робови на мажите, во спротивно тој не би ни даде слободна волја.

 

Но да се оди на Бог постои една патека. Тоа е Исус Христос!

 

Крстот Исус

 

Јас сум патот, вистината и животот, никој не доаѓа при Татко Ми, ако тоа не сум јас!

 

Овие се зборовите на Исус Христос!

 

Па само вистинска Црква е Светиот Католичката црква, само вистинската религија е Христијанството. Бидејќи тие биле создадени од Исус Христос.

 

Сите други Цркви и сите други религии се лажни цркви и лажни религии, кои не можат да доведат до Бога или пред враќањето на Исус Христос или по неговото враќање.

 

Еден збор уште на еврејската религија.

Евреите ги негираа Исус Христос, постојат две илјади години со тоа што не го признаваат како долгоочекуваниот Месија и тие се стави до смрт преку римското право.

Оваа религија е лажна религија, тогаш не стана во секој случај ја води еврејскиот народ кон Бога, бидејќи на овој грозоморен чин.

Кривично дело за еврејскиот народ беа осудени од страна на Бог да се исцеди до крајот на времето. И во текот на овие две илјади години, тој бил жртва на најлошото страдање.

Но 14 Мај 1948, Бог сожали на еврејскиот народ и дозволи на Државата Израел беше пресоздава во еден ден, и дека луѓето се врати да живеат на предците на нивните земји. « Израел »

Бог прости и дури и даде својот благослов на луѓето.

Но на патот кон Бог и вечен живот му е сменета две илјади години.

Сега е преку Исус Христос, дека ние треба да се движи да се оди на Бога и не постои друг начин.

Така одат кон Бога за Евреите мора да станат христијани!

.

Нека одраз

Нашите кралеви, папи поради тоа извршил сквернавење, па дури и злосторство против Бога, најавувајќи дека сите религии се вистинити и да доведе до Бога!

Овие анти-Христос папата избра да им служи на Луцифер и негираат Исус Христос со негирање на нејзините вредности.

Јован Павле Втори дури се осмели да седнат на папскиот седиште тој не настапи со голем превртен крстот во папка!

Јасно е дека превртена крстот се уште е знак сатаната!

превртен крст

Суетата на Јован Павле Втори, предводена да дејствува како тореадор во арената, кој ќе се осмели да го предизвика ULTIMATE едното колено пред Torro!

 

Сите народи на земјата се гледаше овие слики со затворени очи !

 

Да се ​​заврши оваа рефлексија 

Нашиот последен папата Франсоа е дека со кој казната доаѓа!

 

Првата јавна зборовите на папата Френсис, првото име, ноќта на неговиот избор за папа, беа « Ти дојде за мене во близина на крајот на светот! « 

Добро сместување и многу безгрижни новинари објасни дека аргентинската беше далеку и толку блиску до крајот на светот!

 

Таа глупост!

 

 

Реалноста е дека Френсис, прво име, е intelligeant човек и тој знае дека во својата нова улога на сите неговите зборови ќе бидат анализирани и излупени.

 

Фактот дека неговите први зборови алудираат на крајот на светот не е тривијална.

Тоа јасно покажува светот го знае. Тој е свесен за библиските времиња во кои живееме и кои наскоро незапирливо ќе доведе до враќање на Исус Христос.

Во исто време тоа ни покажува дека тој го избра негова страна, онаа на  « Луцифер »  , како тивок на знаци и библиските пророштва најавувајќи претстојното враќање на Господ Исус Христос.

Ние јасно забележани во текот на финалната фаза од  крајната Лутина го прави на Божја од канонизацијата на Јован XXIII и Јован Павле Втори, папата Френсис и поранешниот папата Бенедикт Шеснаесетти избра  « Луцифер » и негираше  Исус Христос.

 

Исто така, мојата сакана браќа и сестри во Христа Исуса, мора да го изберете вашиот пат.

 

Ќе ви се допадне овци следат народот и одат на Луцифер во големата и прекрасна авенија изготвен од страна на Ватикан 2 или ќе ти отвори очите да одиме на десно, десно и доблесни патот ние ја проследуваме Исус Христос што води кон Бог и вечен живот.

 

Отвори ги очите! И да се моли тоа не е премногу доцна за да се дојде до Исус Христос!

 

Од 27 април 2014 ние сме во очекување на Божја казна ќе биде последен дел од крајот на времето и големите маки, кои живееме од 29 Септември 2008 година. (Види моите претходни написи).

 

Моли мојот возљубен браќа и сестри во Христа Исуса, така што нашите имиња не се избришани од книгата на животот!

 

Молете се исто така и за нашите папи, кои, како нас, се грешници.

 

Молете се за останатите две (Франсоа Беноа Шеснаесетти и име) да се направи покајание и враќање кон вистинскиот пат на Исус Христос.

 

Нивните покајание би можела да спаси милиони души и ублажување на казнување на Бога.

 

Исус Христос е пред вратата, се молат на таа веднаш ги отстранува нејзината црква, која сакам најголем број на христијаните е дел.

Кредо / верувам во Бога

Верувам во Бог, Таткото семоќен, Создателот на небото и земјата.

И во Исуса Христа Неговиот Единороден Син, нашиот Господ, 

кој беше замислен од страна на Светиот Дух, роден од Дева Марија, 

претрпе во времето на Понтиј Пилат, бил распнат, умре, беше погребан 

западна во пеколот, на третиот ден воскресна од мртвите, 

Тој се вознесе на небото, 

седи оддесно на Бога Семоќниот Отец, 

Тој ќе дојде повторно да им суди на живите и мртвите. 

Верувам во Светиот Дух, 

светиот Католичката црква, 

од единството со светиите, 

простување на гревовите, 

воскресението на телото, 

до вечен живот. 

Така е.

 

 

 

 Нашиот Татко

Оче наш, кој си на небесата

Нека вашето име да биде осветен.

Дојде царството Твое.

Да биде волјата Твоја на земјата, како и во небото.

Дај ни денес нашиот секојдневен леб.

И да ни ги прости нашите гревови како што ние ги прости

оние кои злосторство против нас.

И нè доведе во искушение.

Но избави не од лукавиот.  

Така е.

Среќен роденден на вашиот изглед на Фатима Блажената Девица

Радувај се Марија

Радувај се Марија, полна со милост

Господ е со тебе.

Блажен си ти меѓу жените и Исус

на плодот на твојата утроба е благословен.

Света Марија, Мајка на Бог,

моли се за нас грешниците,

сега и во часот на нашата смрт.


Мир, љубов и радости во срцата и домови, додека чекаат за доаѓањето на нашиот Господ Исус Христос.

 

Ве повикувам да се види ова видео

Блог на Foi.fr

 

 

 

Виктор

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.