PERANG MASA ANTARA JESUS ​​KRISTUS DAN LUCIFER DALAM KEADILAN ALLAH

 

 

Diapositive1 

 

Di dunia Barat materialistik kami, sezaman dengan kita lebih mengambil berat tentang masa yang ia akan mengambil masa hujung minggu yang akan datang bahawa kedatangan Yesus Kristus.

Malangnya, ini adalah apa yang kita semua boleh lihat dalam perbualan sehari-hari.

Itulah di mana kita datang dengan  »  pengkristianan  « di dunia Barat.

 

Kita mesti memahami bahawa generasi kita mengalami perang kekuatan belum pernah terjadi sebelumnya antara yang baik dan yang jahat di kalangan fakta lain yang menyebabkan pengkristianan ini tamadun Barat kami.

 

Yesus Kristus, yang benar kepada firman-Nya yang diberikan kepada manusia ada dua ribu tahun perjuangan dalam tempoh ini akhir zaman untuk menyelamatkan maksimum makhluk dari cengkaman Lucifer sendiri berjuang untuk memusnahkan manusia itu « ciptaan Tuhan « bermula dengan menghapuskan dan memusnahkan » Kristian « untuk melampiaskan dendam pada Allah yang dikejar langit dengan semua malaikat yang jatuh yang menjadi syaitan.

 

Saya bersetuju untuk ateis ini mungkin kelihatan daripada imaginasi otak yang riang gembira dan sakit, tetapi setiap kehidupan Kristian dalam iman Kristus, dia memahami bahawa itu sejarah manusia semata-mata bahawa s ‘ dipenuhi sebelum mata kita pada masa-masa sukar bagi penggenapan nubuatan-nubuatan Alkitab kali akhir dahsyat.

 

Malangnya bagi manusia-pengkristianan tamadun Barat memberi laluan kepada pengislaman dunia.

 

Ia akan menjadi bodoh untuk mempercayai bahawa Islam membawa kepada Tuhan kerana kita lihat setiap hari dan melihat semua kengerian, semua jenayah dan pembunuhan beramai-ramai yang dilakukan oleh orang Kristian Islam di atas nama Islam, Muhammad,  al-Quran hadith beliau .

 

Islam adalah penyimpangan, ia adalah seekor binatang yang mengerikan dan menjijikkan yang melahirkan pada akhir raksasa masa, fanatik dahagakan darah dan  « Islam »  Mereka berada dalam nilai-nilai seramseratus kali lebih teruk daripada Nazi!

 

Apa yang lebih serius adalah bahawa « Islam » mengatakan memohon kepada surat yang Quran dan « Hadis »  (nabi palsu Muhammad) dan oleh kuasa dan juga kewajipan  MEMBUNUH semua orang-orang yang menolak Islam.  » Yahudi, Kristian, ateis dan lain-lain … « 

 

Islam sebenarnya adalah racun dan sebenarnya ia adalah agama Lucifer, beliau telah dicipta oleh berbaring untuk memusnahkan Kristian dan hilang memandu lurus ke neraka semua orang yang datang kepadanya (orang Islam).

 

Hakikatnya membiarkan perkembangan Islam adalah untuk menerima tanpa memberitahu akhir agama Kristian dan oleh itu menerima untuk menyembah Lucifer bukannya kepada Allah.

 

Tetapi hanya kerana kita sedar bahawa kita hidup terutamanya masa yang sukar di Bumi yang kita faham (kuat Kristian di dalam Iman) bahawa masa yang sukar adalah konsisten dalam semua aspek dengan nubuatan Alkitab mengumumkan akhir masa dan kembali ke Bumi Tuhan kita Yesus Kristus untuk pemerintahannya ribu tahun yang akan memisahkan kita dari penghakiman akhir.

 

Untuk melihat dan menganalisis masa lalu kita melihat bahawa nubuatan Alkitab menandakan akhir zaman dan kembali ke Bumi Yesus Kristus bermula dengan pembentukan negara Israel 14 Mei 1948.

 

Tarikh penubuhan negara Israel juga tarikh permulaan kemungkinan besar pada akhir masa kerana semua nubuat (sekitar lima puluh, melihat ketiga-tiga video di bahagian bawah artikel) dan Alkitab dahsyat mengisytiharkan kembalinya Yesus Kristus bermula pada masa itu.

 

Penubuhan negara Israel dalam keadaan khas atau ia berlaku adalah jelas tanda pertama akhir zaman. « Ini adalah pengampunan Allah kepada orang-orang Yahudi! « 

 

 

Kami juga telah dimasukkan ke dalam pandangan ini yang telah lalu bahawa semua nubuatan-nubuatan akhir zaman yang datang dengan lebih banyak tenaga dan kekerapan sejak tarikh itu daripada 14 Mei 1948.

 

Pada 14 Mei 1948, tarikh pembentukan negara Israel itu sangat jelas kelihatan bukti sokongan (penggenapan nubuatan), tarikh untuk mengingati untuk permulaan tempoh lewat masa.

 

Lihat artikel saya:

2 0 1 5 TAHUN PULANGAN YESUS KRISTUS!

 

Nubuatan-nubuatan Hari Akhir:

 

http://www.pasteurdaniel.com/index.php/fr/?option=com_content&view=article&id=1047&catid=118:jesus-christ&Itemid=82

 

 

Ia adalah satu fakta sejarah sejak nubuatan Alkitab menandakan akhir zaman telah sesungguhnya semua dipenuhi.

 

Mereka yang kekurangan seperti gempa bumi yang besar, kemusnahan Rom dan pembinaan semula kuil ketiga di Yerusalem secara langsung berkaitan dengan masa kedatangan Yesus Kristus.

 

Ingat bahawa seperti yang telah kita lihat dalam catatan blog sebelum ini, tempoh akhir zaman mempunyai tempoh maksimum.

 

Terutama di dalam Injil Matius kita dapati istilah ini dalam bab 24 ayat 33 dan 34

 

Link:

Akhir Masa

 

3 3 Begitu juga, apabila anda melihat semua ini, tahu bahawa Anak Manusia adalah berhampiran, di pintu

 

34 Aku berkata kepadamu: Sesungguhnya angkatan ini tidak akan berlalu, sebelum semuanya ini daripada berlaku.

 

Oleh itu, kita mendapati bahawa panjang akhir zaman adalah satu generasi.

 

Begitu juga ia adalah sangat penting untuk menekankan bahawa tidak ada had masa untuk akhir zaman.

 

Yesus Kristus adalah lebih daripada sekadar menyatakan formal ayat « 35 »

 

35 Langit dan bumi akan berlalu, tetapi perkataan-Ku tidak akan berlalu.

 

Jadi ia adalah jelas bahawa dalam memberikan ampunan kepada orang-orang Yahudi oleh Allah pada masa yang sama mencetuskan akhir zaman.

 

(Yehezkiel 36 / 24-28)

 

Aku akan menjemput kamu dari antara bangsa-bangsa berkumpul kamu dari semua negara, dan membawa kamu kembali ke negara anda. Aku akan mencurahkan kepadamu air bersih, dan kamu akan menjadi bersih;Saya akan dibersihkan dari kekotoran dan dari penyembahan berhala.Aku memberi hati yang baru, dan saya akan meletakkan semangat yang baru; Aku akan melenyapkan dari badan anda tengah-tengah batu dan memberikan kepadamu hati yang taat. Aku akan menaruh roh-Ku kepadamu, dan Aku akan membuat kamu berjalan dalam ketetapan-Ku, dan anda menjaga undang-undang saya. Anda akan tetap diam di tanah yang telah Kuberikan kepada nenek moyangmu; kamu akan menjadi umat-Ku dan Aku akan menjadi Allah anda

 

Dan oleh itu sejak 14 Mei 1948 dalam masa satu generasi Yesus Kristus akan kembali ke Bumi. Ia adalah kepastian.

 

Masalah kita ialah kita tidak tahu dengan tepat tempoh yang tepat generasi yang disebut oleh Yesus Kristus, yang namun secara alkitabiah 70 tahun (min umur kehidupan manusia) dan 120 tahun (umur hayat maksimum kehidupan manusia).

 

Kita tidak tahu jika Allah akan menanti akhirnya lengkap generasi ini untuk kembali ke Bumi Kebawah Anak, Yesus Kristus.

 

Tetapi kita tahu bahawa Lucifer tidak tahu masa yang tepat akhir zaman dan dengan itu tarikh sebenar kedatangan Yesus Kristus di bumi. (Sejak tarikh itu hanya Allah mengetahui)

 

Jadi apa yang kelihatan tertentu, kerana semua nubuatan Alkitab menandakan akhir zaman dan kedatangan Yesus Kristus sudah sedar ialah 14 Mei 1948 yang hourglass daripada akhir zaman telah jelas telah kembali Tuhan memberi ampun kepada orang-orang Yahudi.

 

Untuk melihat analisis berat sebelah tetapi kita juga melihat masa lalu sebagai seorang Kristian yang kita hidup sejak tarikh itu daripada 14 Mei 1948 di tengah-tengah  »  Perang Masa  « , yang berlaku di antara Yesus Kristus dan Lucifer

 

Yesus Kristus

64790722

 

Sejak 14 Mei 1948, hamba yang setia, « mubaligh » mempertaruhkan hidup mereka menginjil dan membaptis di seluruh dunia termasuk di sudut yang paling jauh dan liar dunia.

 

Mereka memaklumkan semua populasi pencapaian nubuatan Alkitab akhir zaman dan pulangan yang bakal Yesus Kristus.

 

Ia adalah satu letupan sebenar penginjilan dan pembaptisan diadakan sejak 14 Mei 1948.

 

Alkitab menjadi buku yang paling diterbitkan di dunia.

 

Eskatologi telah menjadi satu semangat yang membolehkan orang-orang yang begitu menikmati memahami tanda-tanda dan nubuatan-nubuatan akhir zaman termasuk secara beransur-ansur mentafsirkan kitab Wahyu Yohanes.

 

Semakin ramai pendakwah menarik perhatian manusia pada merealisasikan nubuat Alkitab dan mengumumkan kedatangan Yesus Kristus untuk generasi kita.

 

Paderi, pastor, orang Kristian yang taat dalam Iman secara terbuka menangani isu ini secara terbuka « walaupun pantang larang di dalam gereja, » kedatangan Yesus Kristus.

 

Sebuah rangkaian sebenar tentera Kristus yang bangkit dicipta di dunia untuk menyebarkan berita baik apabila selesai nubuatan-nubuatan dan oleh pulangan pasti Yesus Kristus.

 

Blog dan video pada kedatangan Yesus Kristus yang tidak berkesudahan di Internet.

Lihat artikel saya:

 

Malangnya, di sebalik semua nama baik tentera Kristus, hanya satu bilion orang di Tujuh bilion yang menganut Kristian dan di kalangan orang-orang Kristian, ramai yang suam atau sejuk dalam iman.

 

Untuk Lucifer

 

nakal

 

Hamba yang setia dan setia-Nya, mereka bekerja sejak 14 Mei 1948 untuk memusnahkan agama Kristian khususnya oleh maklumat yang salah, ateisme, perhambaan, tidak selamat, kemiskinan, peperangan dan penindasan yang dibuat oleh tenteranya « Islam, » tetapi juga oleh golongan elit yang yang  « Illuminati »  yang menyebabkan Bumi dalam bayang-bayang oleh dolar yang kukuh. (Lihat artikel saya sebelum ini DI SINI )   

 

Terdapat kira-kira lima puluh tahun di negara-negara Kristian Barat, Kristian hidup dalam keamanan dan kebebasan daripada hidup.

 

Hari ini di negara-negara Barat takut, rasa tidak selamat dan kemiskinan adalah lot harian keluarga Kristian.

 

Kita masih boleh lihat hari ini dengan suci Kristian yang kuat adalah lebih daripada bayangan di gereja panas atau sejuk dengan suci.

 

Melihat serangan kritikal iblis terhadap agama Kristian, kita melihat bahawa ia sedang diserang dari semua pihak dengan kekuatan dan skala besar ejak 29 September, 2008 (tarikh kejatuhan Wall Street)

 

 

Menyerang dari dalam

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.

Vatican terletak berhampiran dan merobohkan banyak gereja di seluruh dunia.

Pengambilan imam menjadi tidak masuk akal.

Kerang gergasi dan Pengakuan secara beransur-ansur dikeluarkan dari gereja-gereja.

Tempat-tempat suci yang dirobohkan.

Tradisi perayaan dan Kristian dibatalkan atau digantikan dengan perayaan-perayaan pagan.

Alkitab dan Cross Yesus Kristus telah dikeluarkan daripada mahkamah.

Ia telah menjadi dilarang untuk merayakan Krismas di perkhidmatan awam.

 

Bahkan Paus mengenai percanggahan dengan tindakannya.

Dalam ucapannya beliau secara terbuka mengutuk penindasan terhadap Kristian oleh Timur dan perbuatan dia menerima « pam besar » Vatican« Di St Peter ‘  wakil-wakil agama-agama lain termasuk Islam dengan siapa dia membuat solat bersama.

Satu keajaiban yang akan doa-doa ini sebagai agama-agama lain tidak mengakui Yesus Kristus sebagai satu-satunya anak Tuhan dan penyelamat « orang ».

 

Menyerang Luar Negara.

 

Gereja dibakar

 

 

Di negara-negara di Timur Tengah, gereja yang dirosakkan, dijarah dan dibakar, Kristian dianiaya, dihalau dari rumah mereka, rumah mereka dibakar, wanita dirogol di hadapan keluarga sebelum semuanya dibunuh oleh gerakan Islam yang menangis kuat dan jelas kepada dunia bahawa ia terpakai Al-Quran benar-benar massacring Kristian.

Pembunuhan gadis Aleppo

 

 

Tarikh 29 September 2008 adalah hari yang sangat kuat tanda-tanda alkitabiah.

 

Ia adalah permulaan kehancuran Dunia yang dunia (pengumuman Bible) tidak akan pulih sebelum kedatangan Yesus Kristus.

 

Bursa Saham New York runtuh dengan indeks -777,7.

Nota simbolisme tujuh dan hakikat bahawa 29 September adalah juga hari hari raya para malaikat.

 

Semua orang boleh melihat bahawa dari tarikh tersebut sebanyak 29 September 2008 ekonomi dunia akan lebih teruk dan lebih teruk.

 

Tarikh 29 September 2008 adalah lebih penting untuk kita ambil perhatian bahawa sejak nubuatan Alkitab mengisytiharkan kembalinya Yesus Kristus dikuatkan dengan pesat.

 

Kita mesti mengakui bahawa Lucifer adalah benar-benar sangat kuat dan rasulnya menguruskan memakai bertiup sangat ganas dan sangat berkesan untuk agama Kristian yang bukan sahaja diserang dari semua pihak tetapi juga berpecah kepada beberapa gereja berkata terdekat sebagai antara satu sama lain di dalam Yesus Kristus.

 

Kami juga menyatakan bahawa sejak Mac 2012 , serangan syaitan lebih kuat daripada biasa, penganiayaan Kristian adalah meluas di seluruh dunia. Precariousness dan kemiskinan tidak pernah kerana ramai mangsa.

 

Nilai-nilai Kristian dibuang ke longkang, kejahatan, mementingkan diri, mementingkan diri sendiri, nafsu dan individualisme telah menjadi nilai-nilai moden sebenar.

 

Di Timur, Afrika dan Utara planet ini mereka konflik ketenteraan tetapi juga antara kumpulan-kumpulan Islam saingan yang bersetuju dengan satu perkara:

 

Ialah kita mesti menganiaya dan membunuh orang Kristian.

pembunuhan beramai-ramai

 

 

Di negara-negara Barat « adalah » negara Kristian sebelum  » pencerobohan  »  oleh imigresen dan demografi, yang bermula secara beransur-ansur dari 14 Mei 1948 dengan penglibatan pemimpin kerajaan kita Islam, kita hadir ke peningkatan eksponen « Islamisme »

 

Islam dan agama Islam itu telah menjadi begitu meluas di Eropah dan di dunia Barat yang kita benar-benar boleh bercakap pencerobohan manusia, budaya, agama, sosial dan masyarakat.

 

Perhatikan bahawa aliran migrasi ini adalah seberat itu bahawa beberapa orang Kristian ditutup dan tidak lagi mengikuti ajaran Yesus Kristus  » Love, Peace, Belas Kasihan, Perkongsian, Hormat dan rendah diri. « 

 

Ambil perhatian bahawa sejak September 29, 2008 ini imigresen Islam yang sudah sangat penting di Barat berkembang di « kelajuan  V «   kerana berjuta-juta keluarga melarikan diri kemiskinan, keganasan, penindasan, peperangan dan jihad.

 

Sejak Mac 2012, penghijrahan penduduk telah meningkat sepuluh kali ganda dan malangnya ramai yang lemas dalam penerbangan di Mediterranean (Lelaki, Wanita dan kanak-kanak).

 

Beratus-ratus ribu seluruh keluarga umat Islam dan Kristian melarikan diri setiap minggu ini brutes dahagakan darah adalah Islam yang pembunuhan beramai-ramai dan menganiaya rakyat dan menjadi kemuliaan yang lebih besar Lucifer!

 

Kita mesti menolak orang-orang Kristian yang dikenakan Islamisasi kerana ia bertentangan dengan iman dan ajaran Yesus Kristus. « Akulah jalan, kebenaran dan hidup;. ada seorangpun yang datang kepada Bapa, kalau tidak melalui Aku »   

Pautan SINI  John 14.6.

 

 

Kita mesti, apa pun agama mereka, untuk membantu mangsa-mangsa malang itu Islam.

 

Tetapi dalam bantuan kami untuk yang kurang bernasib baik dan mangsa fanatik Islam kita tidak boleh lupa bahawa hanya  Yesus Kristus adalah Juruselamat dan Tuhan kita dan juga satu-satunya agama yang benar adalah agama Kristian.

 

Semua agama-agama lain adalah agama palsu yang pengikut menyembah Lucifer memikirkan ibadah Allah. Kecuali orang-orang Yahudi  yang dikaitkan dengan Tuhan bukan untuk menunjukkan dan juga memperoleh pengampunan beliau 14 Mei 1948.

 

Mengecam pengislaman dan palsu agama tidak sepatutnya menghalang kita sebagai orang Kristian untuk membantu semua yang mencari dan menghormati pilihan masing-masing.

 

Tuhan telah memberikan kita semua kehendak bebas dan oleh itu setiap memilih jalan yang dia mahu untuk diikuti.

 

Tugas Kristian kami adalah untuk memberitahu dan menyebarkan perkataan « Yesus Kristus akan datang tidak lama lagi » tetapi terutama untuk tidak memaksa orang lain untuk menyertai!

 

Kita berada dalam tahun 2015 dan kita lihat dengan melihat masa lalu, sejak 14 Mei 1948 dan dunia benar-benar telah berubah secara dramatik.

 

Sudah tentu sebagai orang Kristian kita sedar bahawa perubahan ini adalah disebabkan oleh penggenapan nubuatan-nubuatan Alkitab zaman akhir dan pulangan yang bakal Yesus Kristus.

 

Dan sebagai askar Kristus kami memberitakan kepada dunia.

 

Sehingga 29 September 2008, perubahan itu adalah konsisten dan progresif.

 

Sudah tentu kita boleh ambil perhatian bahawa dunia telah berubah, tetapi ia adalah ciri-ciri tamadun daripada perubahan. Kadang-kadang ia pergi ke arah yang betul dan kadang-kadang orang yang zalim.

 

Tetapi sejak September 29, 2008, perubahan telah menjadi kejam, kuat dan tiba jerks dalam semua bidang: Penyakit, Bencana, meteorit jatuh, ekonomi, sains (letupan pengetahuan), keganasan, pemberontakan, peperangan dan kehilangan nilai-nilai .

 

Perhatikan fakta alkitabiah juga merancang untuk akhir zaman:

Diapositive2

Haiwan peliharaan, ternakan, ikan dan burung mati oleh berjuta-juta setiap tahun sejak 2008 tanpa apa-apa sebab yang diketahui.

 

Ini adalah fakta sejarah yang semua orang boleh cek.

 

Kita juga boleh mengesahkan, kerana mereka kini juga fakta sejarah, bahawa Mac 2012 adalah permulaan perang « Jihad » kita sedang menyaksikan Timur Tengah.

 

Perang ini adalah kesinambungan daripada peristiwa pemberontakan 2011 di Syria.

 

Kita dapat melihat bahawa Penyakit, Bencana, meteorit jatuh, ekonomi, keganasan, pemberontakan, peperangan dan kehilangan nilai, sejak Mac 2012, membuat kekacauan mantap dan berkuasa.

 

Begitu juga kita lihat setiap hari satu perkembangan saintifik baru.

 

Peristiwa-peristiwa dahsyat menjadi lebih banyak di planet ini.

 

Sila ambil perhatian bahawa maklumat dalam media adalah « sekali-sekala » mengenai perkara ini!

 

Penindasan terhadap orang Kristian tidak pernah sama pentingnya dengan sejak Mac 2012 band ini liar dahagakan darah « Islam » yang membunuh orang Kristian bagi pihak tulisan-tulisan buku « Hadis Quran + » dan nabi palsu « Mahomet »

 

Baru-baru ini Ahad April 19, 2015, adalah serangan ke atas dua gereja,yang seolah-olah oleh kehendak Allah, boleh dielakkan di rantau Paris.

 

Akhbar Artikel Link SINI   

 

 

Ini nabi Islam palsu « Muhammad » sangat penting untuk akhir zaman, hidup sekitar tahun 600, tetapi ia masih lagi pada tahun 2015 dalam ISLAM hampir satu bilion pengikut. « Muslim «  dan nasib baik untuk Nasrani yang tidak semua (buat masa ini) Islam fanatik.

 

Sebagai seorang Kristian pada akhir masa adalah sukar, walaupun sangat sukar bagi banyak.

 

Jika Yesus Kristus adalah lambat untuk kembali ke Bumi, saya tidak pasti dia masih merupakan iman tidak goyah dalam gereja-Nya.

 

Saya menjemput saudara tercinta saya dan Sisters dalam Kristus Yesus untuk membaca artikel saya.

 

KRISTIAN BE AKHIR MASA!

 

Adalah jelas bahawa kita sedang menyaksikan dipasang kuasa tetap sejak 14 Mei 1948 menandakan nubuatan Alkitab akhir zaman dan kedatangan Yesus Kristus.

 

 

Marilah kita untuk lebih memahami:

 

 

14 Mei 1948: tarikh pembentukan negara Israel dan berpotensi permulaan akhir zaman di sisi pencapaian nubuatan Alkitab menandakan kembali ke Bumi Yesus Kristus.

 

September 29, 2008  : Crash tarikh Wall Street pada 29 September juga tarikh Hari Angels.

 

Kami menyaksikan penggenapan nubuatan dipasang berkuasa tinggi sejak.

 

Kita juga maklum bahawa sejak itu serangan terhadap agama Kristian adalah magnitud yang besar.

 

Mac 2012: permulaan keadaan perang « Jihad »

 

Gerakan Islam fanatik yang melancarkan perang tanpa terima kasih terhadap Islam suam dengan kepercayaan dan membaca Al-Quran dan Hadis.

 

Mereka juga menjalankan perang terutamanya hina terhadap penduduk Kristian di mana sahaja mereka berada dalam minoriti.

 

Kami melihat sebenar « pembunuhan beramai-ramai » yang dilakukan oleh Islam terhadap penduduk Kristian terutamanya di Afrika dan Timur Tengah.

 

Di tempat lain di planet ini adalah serangan yang direka untuk mewujudkan suasana ketakutan dan juga ketakutan terhadap penduduk Kristian.

 

Jika kita menganalisis berdasarkan Alkitab ini tiga tarikh dan nubuatan pencapaian

 

Kami mendapati bahawa 14 Mei 1948  adalah permulaan akhir zaman.

 

The 29 September, 2008   adalah permulaan dari kesusahan yang « bahawa istilah alkitabiah adalah tujuh tahun

 

Kita juga tahu bahawa mereka tujuh tahun dibahagikan kepada dua bahagian tiga setengah setiap satu, dan bahagian kedua adalah lebih buruk daripada yang pertama.

Daniel 9 ayat 27

http://bible.catholique.org/livre-de-daniel/4864-chapitre-9

Dia akan membuat kesimpulan perjanjian setia yang teguh bagi banyak orang selama satu minggu; dan di tengah-tengah minggu itu ia akan menghentikan korban sembelihan dan persembahan khusus, dan sayap kekejian akan datang yang membinasakan, dan ini sehingga kemusnahan dan apa yang telah ditetapkan pada spread musnah.

 

Kami mendapati bahawa tiga setengah memisahkan dan 29 September 2008 Mac 2012 dan ia perlu diambil perhatian bahawa tiga setengah tahun Mac 2012 membawa kita hingga September 2015.

 

Bilakah perang « Jihad » bermula Mac 2012 sepadan dengan konflik untuk akhir zaman yang dipimpin oleh « buruk »   yang  « E. I. «  (negara Islam), juga dikenali sebagai « DAECH ‘  ’42 bulan kesusahan Besar «  yang akan dilaksanakan oleh Yesus Kristus pada kedatangannya.

 

Mac 2012   adalah permulaan Great Tribulation 42 bulan. 

 

Jadi untuk mengatakan bahawa tanpa kedatangan Yesus Kristus adalah pada tahun ini 2015, namun ia adalah jelas bahawa terdapat kebarangkalian yang sangat tinggi yang nyata ini dalam kemuliaan Tuhan kita Yesus Kristus berada di dalam masa yang sangat dekat.

 

Sebagai orang Kristian kita dapat memahami sejauh mana masa Perang sebagai buku Yesus Kristus dan Lucifer.

 

Yesus Kristus berjuang untuk menyelamatkan sebahagian besar saudara-saudara kita,

Untuk membawa Dia oleh baptisan dan taubat jiwa maksimum

Untuk perlindungan daripada seksaan di akhir zaman semua orang-orang yang dipilih sebagai penyelamat.

Untuk melindungi diri kita daripada serangan kuasa-kuasa Lucifer.

 

Lucifer bertujuan untuk meletakkan keraguan dalam fikiran orang Kristian, untuk melatih mereka dalam kemiskinan, kesengsaraan, kebencian dan peperangan untuk lebih mendorong mereka untuk perhambaan moden.

 

Kerja-kerja Elit Lucifer 

Kami kekasihku Brothers dan Sisters dalam Kristus kita adalah tentera Kristus meningkat dan membawa kuat berita baik pulangan yang akan berlaku dalam kemuliaan Tuhan kita Yesus Kristus.

 

Ambil perhatian bahawa Tuhan juga perlu campur tangan di akhir zaman setiap pemenuhan kami hukuman dan pada hari murka-Nya.

 

Saya menjangkakan hukuman dan kemurkaan Tuhan hari untuk hari-hari terakhir akhir zaman, sebelum kedatangan Yesus Kristus.

 

Dan sekali lagi dengan pandangan yang analitikal di masa lalu, saya percaya tanpa mampu untuk mengatakan tetapi ia adalah perkara yang sebenar sehingga saya tidak faham tidak pernah terfikir sebelum ini, saya menjelaskan:

 

Beringatlah, sesungguhnya orang-orang Yahudi hidup pengalaman pahit sebenar dua ribu tahun hukuman bagi semua dosa. Dan 14 Mei 1948, Allah diampunkan.

 

Tetapi ini tidak sama untuk semua orang bukan Yahudi!

 

Kita semua (bukan Yahudi) bertanggungjawab kepada Allah untuk semua dosa-dosa yang dilakukan.

 

Kristian benar kita akan diselamatkan oleh kasih Yesus Kristus.

 

Tetapi akan disimpan hanya mereka yang bertaubat daripada dosa-dosa mereka, yang datang kepada Kristus melalui pembaptisan, permintaan untuk pengampunan dan kemudian berjalan dengan rendah hati dalam kehidupan dengan orang-orang berdosa yang bertobat.

 

Semua yang lain harus menghadapi serangan dari pengikut syaitan mengatasi lebih perbicaraan ditetapkan oleh Allah.

 

Kita boleh lihat bahawa sejak 14 Mei 1948 negara-negara yang paling terdedah kepada serangan oleh pengikut syaitan, dan mangsa bencana utama adalah negara-negara di mana agama Kristian adalah minoriti.

 

Begitu juga ia adalah di negara-negara Kristian untuk minoriti sejak September 29, 2008 rakyat paling sengsara dari bencana alam dan penganiayaan.

 

Dan akhirnya sejak Mac 2012 adalah masih di negara-negara yang sama kepada Kristian minoriti, bencana alam adalah yang terkuat dan kita perhatikan bahawa Islam membunuh mereka ketika massacring laluan Kristian minoriti.

 

Oleh itu, kita mendapati bahawa hukuman Tuhan jelas tersebar di akhir zaman dengan kenaikan yang bersamaan dengan magnitud perang antara Kristus dan Lucifer.

 

Yesus Kristus, oleh itu menjimatkan oleh kasih-Nya, hukuman Allah, semua makhluk yang datang kepada-Nya oleh baptisan dan taubat dan meletakkan diri mereka di bawah perlindungan-Nya dengan berdoa dan merendah diri.

 

Lucifer mahu membalas dendam kesusahan dan memusnahkan makhluk maksimum dan terutamanya Kristian.

 

Tahap dewa dengan menggunakan masa-masa akhir masa hukuman dan murka-Nya pada mereka yang tidak meletakkan diri mereka di bawah perlindungan kasih sayang dan ketenangan Yesus Kristus.

 

Allah di masa-masa akhir semasa, melalui geran terhadap ampun bagi semua dosa-dosanya yang dilakukan, bagi semua orang yang meletakkan diri mereka di bawah perlindungan kasih sayang dan ketenangan Yesus Kristus.

 

Doa, iman, kerendahan hati dan taubat akan membantu saudara tercinta saya dan adik-beradik dalam detik-detik sukar sebelum kedatangan Tuhan kita Yesus Kristus yang dijanjikan terdapat dua ribu tahun akan datang untuk menyelamatkan kita akhir zaman.

 

Jelas sekali kita berada di sana, dan kembali tidak dapat dielakkan.

 

Mari kita bertaubat!

 

 

Sementara menunggu kedatangan Tuhan kita, kita masih perlu menghadapi beberapa hari yang sangat sukar dan hari.

 

Kesukaran yang masih akan dikuatkan dan mereka masih menguatkan semakin seperti kesakitan melahirkan anak sehingga Tuhan Yesus Kristus di atas Bukit Zaitun. John 16,21

18 Gempa Bumi di Nepal dalam 3 hari 

http://www.emsc-csem.org/#2w

 

 

Baltimore, krisis ekonomi: kulit hitam menyerang kulit putih

http://echelledejacob.blogspot.fr/2015/04/baltimore-crise-economique-les-noirs.html

 

Keamanan, kasih sayang dan kegembiraan dalam hati dan rumah-rumah pada menjangkakan kedatangan Tuhan kita, Yesus Kristus bagi pemerintahan seribu tahun itu yang akan memisahkan kita dari penghakiman akhir.

 

Sila Brothers tercinta saya dan Sisters in Kristus ingin berkomunikasi dengan baik dengan semua kenalan anda pautan ini untuk akses terus ke semua artikel saya:

 

http://wordpress.com/read/blog/id/10443259/

 

Masa pendek dan kita mesti semua kerja untuk menyebarkan Injil , « Yesus Kristus akan datang tidak lama lagi » 

 

Saya boleh menjadi salah dan ia tidak akan menjadi kali pertama tetapi saya berfikir bahawa kedatangan Yesus Kristus adalah baik untuk tahun ini, 2015.

 

Saya menjemput anda untuk membaca atau membaca semula artikel saya:

 

THE RETURN YESUS KRISTUS PADA 14 MEI ATAU September 15, 2015!SEPANJANG Perayaan Sangkakala-sangkakala

 

Saya juga menjemput anda untuk menonton ketiga-tiga video di nubuatan-nubuatan akhir zaman Dr Peter Gilbert « Escathologue ».

 

 

Beliau berpendapat bahawa seksaan yang belum tiba.

 

Saya bersetuju bahawa kita sudah pada akhir dari kesusahan yang hanya sebelum kedatangan Yesus Kristus, tetapi saya tidak seorang nabi dan saya mungkin salah, tetapi kita perlu sentiasa bersedia untuk berjumpa dengan Tuhan di setiap saat.

No. 1

 

No. 2

 

No. 3

 

Saya juga menjemput kamu, saudara-saudara yang dikasihi di bawah saya untuk membaca Injil Mark

Victor

Injil Mark

 

http://www.info-bible.org/lsg/41.Marc.html

 

Mark 1

1.1

Bermula dengan Injil Yesus Kristus, Anak Allah.

1.2

Menurut apa yang ditulis dalam nabi Yesaya: Sesungguhnya saya menghantar utusan-Ku hadapan-Mu, yang akan menyediakan jalan-Mu;

1.3

Suara satu menangis di padang gurun: Sediakan jalan yang ditunjukkan TUHAN, membuat laluan beliau.

1.4

John tidak membaptis di padang gurun, dakwah dibaptis menyesali pengampunan dosa.

1.5

Semua negara Yudea dan seluruh penduduk Yerusalem pergi kepadanya;dan mengakui dosa-dosa mereka, mereka dibaptis di Sungai Jordan.

1.6

John telah berpakaian bulu unta dan ikat pinggang kulit beliau. Dia makan belalang dan madu hutan.

1.7

Beliau berkhutbah dan berkata: Tidak datang selepasku satu lebih kuat daripada saya, dan saya tidak layak untuk membongkok untuk saya, thongs daripada yang sandal.

1.8

Saya telah dibaptiskan anda dengan air; dia akan membaptis kamu dengan Roh Kudus.

1.9

Pada masa itu datanglah Yesus dari Nazaret di Galilea, dan telah dibaptiskan oleh Yohanes di Jordan.

1.10

Pada masa dia keluar dari air, ia melihat langit terbuka dan Roh turun ke atasnya seperti burung merpati.

1.11

Dan terdengarlah suara dari langit, mengatakan, Engkaulah Anak-Ku yang Kukasihi, kepada-Nyalah Aku berkenan.

1.12

Segera Roh memandu Yesus ke padang gurun,

1.13

di mana beliau menghabiskan empat puluh hari, tergoda oleh Iblis. Ia ada bersama binatang-binatang liar; dan malaikat-malaikat melayani dia.

1.14

Selepas John ditangkap datanglah Yesus ke Galilea memberitakan Injil Allah.

1.15

Dan berkata, kali ini dipenuhi, dan Kerajaan Allah sudah dekat. Bertaubat dan beriman berita baik.

1.16

Ketika dia meninggal di sepanjang Laut Galilea, Ia melihat Simon dan Andreas, saudara Simon pemutus bersih ke dalam laut; sebab mereka nelayan.

1.17

Yesus berkata kepada mereka, Ikut saya, dan saya akan membuat anda nelayan lelaki.

1.18

Seketika itu juga mereka meninggalkan jalanya dan mengikuti Dia.

1.19

Setelah pergi lebih jauh, dia melihat Jacques, anak Zebedeus, dan Yohanes, saudaranya, yang juga naik ke sebuah perahu membaiki jala.

1.20

Segera beliau memanggil mereka; dan mereka meninggalkan bapa mereka Zebedeus dalam bot dengan hamba-hamba disewa, dan mengikutinya.

1.21

Mereka pergi ke Kapernaum. Dan pada hari Sabat, Yesus pertama kali memasuki rumah ibadat, dan mengajar.

1.22

Mereka tercengang doktrinnya: kerana dia mengajar mereka sebagai seorang yang mempunyai kuasa, dan bukan sebagai ahli-ahli Taurat.

1.23

Dan ada di rumah ibadat mereka seorang lelaki dengan roh jahat, dan dia berkata:

1.24

Apa yang dia adalah di antara kami dan kamu, Yesus dari Nazaret? Anda datang untuk memusnahkan kita. Saya tahu siapa engkau, Yang Mahakudus, Allah.

1.25

Yesus menegor dia, katanya: Pegang keamanan-Mu, dan keluar dari seseorang.

1.26

Dan roh jahat keluar dari beliau, berjabat ganas, dan dengan suara yang kuat.

1.27

Mereka semua kagum, supaya mereka mempersoalkan di antara mereka, dan berkata, Apa ini? Satu pengajaran yang baru! Ia memberi perintah walaupun roh-roh jahat, dan mereka taat kepada-Nya!

1.28

Dan kemasyhurannya tersebar ke seluruh kawasan sekitarnya di Galilea.

1.29

Meninggalkan rumah ibadat itu, mereka pergi dengan Jacques dan John ke rumah Simon dan Andrew.

1.30

Para ibu tiri Simon meletakkan sakit dengan demam; dan dengan serta-merta mereka memberitahu kepadanya tentang dia.

1.31

Setelah mendekat, dia mengangkat nya, mengambil tangannya, dan demam sebelah kiri beliau. Dan beliau telah berkhidmat kepada mereka.

1.32

Petang itu, sesudah matahari terbenam, dibawalah kepada Yesus semua orang yang menderita sakit atau dimiliki oleh roh-roh jahat.

1.33

Dan semua bandar itu berkumpul di pintu.

1.34

Dia menyembuhkan ramai yang mempunyai pelbagai penyakit; dan mengusir banyak iblis, dan tidak membenarkan setan itu berbicara, sebab mereka mengenal Dia.

1.35

Ke Arah pagi ketika masih gelap, bangkitlah ia dan pergi ke tempat yang sunyi, di mana beliau berdoa.

1.36

Simon dan orang-orang yang bersama-sama dengan dia mula mencari Dia;

1.37

dan apabila mereka telah mendapati beliau, mereka berkata kepadanya, Semua menyembah Engkau.

1.38

Jawab Yesus kepada mereka, Marilah kita pergi ke bandar-bandar yang akan datang, saya juga mengajar; kerana itulah sebabnya aku keluar.

1.39

Dan dia mengajar dalam rumah-rumah ibadat mereka di seluruh Galilea, dan mengusir setan.

1.40

Seorang yang sakit kusta datang kepada-Nya; dan, berlutut, katanya dgn memohon: Jika kamu kehendaki, sesungguhnya engkau hanyalah dapat mentahirkan aku.

1.41

Yesus, bergerak dengan belas kasihan, mengulurkan tangannya, menyentuh dia serta berkata, saya akan; bersih.

1.42

Segera kusta sebelah kiri dan dia telah dibersihkan.

1.43

Yesus menyuruh dia di tempat kejadian, dengan cadangan yang ketat,

1.44

dan berkata kepadanya: Lihat engkau memberitahu tidak ada; tetapi pergilah, perlihatkanlah dirimu kepada imam dan tawaran untuk pembersihan anda apa yang diperintahkan Musa, sebagai kesaksian kepada mereka.

1.45

Tetapi orang ini, setelah pergi, mula menerbitkan banyak, dan mendedahkannya, sehingga Yesus tidak lebih terbuka dapat masuk ke dalam kota itu. Tetapi tanpa di tempat-tempat padang pasir: dan mereka datang kepada-Nya dari segala penjuru.

Mark 2

2.1

Beberapa hari kemudian, dia masuk ke Kapernaum. Kami mendapat tahu bahawa dia berada di rumah,

2.2

dan ia mengumpulkan sejumlah besar orang-orang yang ruang sebelum pintu itu tidak dapat menahan mereka. Ia memberitakan firman.

2.3

Orang datang kepadanya membawa lumpuh dibawa oleh empat orang.

2.4

Kerana mereka tidak dapat datang, kerana orang ramai, mereka terbongkar bumbung rumah di mana dia, dan mereka menurunkan katil di mana membuka meletakkan orang lumpuh.

2.5

Yesus melihat iman mereka, berkatalah Ia kepada orang lumpuh itu, Kanak-kanak, dosamu sudah diampuni.

2.6

Terdapat beberapa ahli-ahli Taurat yang duduk, dan yang menggelar diri mereka sesama sendiri:

2.7

Bagaimana mengada orang ini bercakap dengan itu, disebabkan kekafiran? Beliau kekufuran. Siapa yang dapat mengampuni dosa-dosa, kecuali Allah?

2.8

Segera Yesus tahu di hadapan Allah bahawa mereka memberi alasan demikian dalam diri mereka sendiri, berkata kepada mereka: Mengapa anda mempunyai perkara-perkara ini di dalam hati kamu?

2.9

Manakah lebih mudah, mengatakan kepada orang lumpuh itu: Dosamu sudah diampuni, atau mengatakan: Bangunlah, mengambil katil-Mu, dan berjalan?

2.10

Tetapi supaya kamu tahu, bahwa Anak Manusia berkuasa di bumi ini untuk mengampunkan dosa-dosa:

2.11

Saya berpesan kepadamu, beliau berkata kepada orang lumpuh itu, Bangkitlah, mengambil katil-Mu, dan pergi kepada rumahmu.

2.12

Dan pada masa ini, beliau berdiri, mengambil tempat tidurnya, dan pergi cepat di hadapan mereka semua; sedemikian rupa sehingga mereka semua kagum dan dimuliakan Allah: Kami tidak pernah melihat apa-apa seperti itu .

2.13

Yesus pergi lagi ke sebelah laut. Dan seluruh orang banyak datang kepada-Nya, dan Ia mengajar mereka.

2.14

Dengan cara itu, Ia melihat Lewi anak Alpheus, duduk di pejabat cukai.Berkatalah orang itu kepadanya: Ikutlah Aku. Lewi bangun dan mengikutinya.

2.15

Ketika Yesus duduk makan di rumah Lewi, banyak pemungut cukai dan orang berdosa juga duduk dengan Yesus dan murid-muridnya; sebab banyak orang, dan lalu mengikuti Dia.

2.16

Ahli-ahli Taurat dan orang-orang Farisi melihat dia makan dengan pemungut cukai dan orang berdosa, berkata kepada murid-Mengapa ia minum dan ia makan dengan pemungut cukai dan orang berdosa?

2.17

Apabila Yesus mendengar itu, beliau berkata: Tidaklah orang-orang yang sihat yang memerlukan tabib, tetapi orang sakit. Aku datang bukan untuk memanggil orang benar, tetapi orang berdosa.

2.18

Murid-murid Yohanes dan orang Farisi berpuasa. Mereka datang kepadanya, dengan berkata: Mengapa murid-murid Yohanes dan orang Farisi berpuasa, tetapi murid-murid-Mu tidak?

2.19

Yesus menjawab mereka: Bolehkah orang bridechamber puasa manakala pengantin lelaki itu bersama mereka? Selama mempelai itu bersama mereka, mereka tidak boleh berpuasa.

2.20

Hari-hari yang akan datang apabila mempelai itu diambil, dan kemudian mereka akan berpuasa pada hari itu.

2.21

Tiada siapa menjahit sehelai kain baru pada baju yang tua; lain baru pengisian-up mengambil masa yang lama, dan sewa yang lebih buruk.

2.22

Dan tidak ada yang meletakkan wain baru ke dalam wineskins lama;sebaliknya wain akan pecah kulit, dan wain dan kulit hilang; tetapi ia mesti meletakkan wain baru ke dalam botol baru.

2.23

Ia berlaku pada hari itu, bahawa dia pergi di ladang gandum. Murid-Nya, dalam perjalanan, mula memetik telinga.

2.24

Orang Farisi berkata kepada-Nya: Sesungguhnya, mengapa mereka melakukan apa yang tidak halal pada hari Sabat?

2.25

Kata Yesus kepada mereka: Belum pernahkah kamu baca apa yang dilakukan Daud, ketika ia memerlukan dan lapar, dia dan orang-orang yang bersama-sama dengan dia;

2.26

bagaimana ia masuk ke dalam Rumah Allah pada zaman imam Abyatar tinggi, dan makan roti persembahan, yang dibenarkan para imam untuk makan, dan memberi juga kepada mereka yang bersama-sama dengan dia?

2.27

Ia berkata kepada mereka: sabat itu dibuat untuk manusia, bukan manusia untuk hari Sabat,

2.28

jadi Anak Manusia adalah Tuhan walaupun hari Sabat.

Mark 3

3.1

Dan Ia telah masuk semula ke dalam rumah ibadat. Dan ada seorang lelaki yang mati tangannya itu.

3.2

Mereka memerhatikannya, untuk melihat sama ada beliau akan menyembuhkan orang pada hari Sabat, supaya mereka mendakwa dia.

3.3

Dan Yesus berkata kepada orang yang mati tangannya itu: Bangunlah, di tengah-tengah.

3.4

Kemudian Ia berkata kepada mereka: Manakah yang diperbolehkan pada hari Sabat, berbuat baik atau berbuat jahat, menyelamatkan nyawa orang atau membunuh? Tetapi mereka diam.

3.5

Jadi, melihat-lihat pada mereka dengan kemarahan, yang sedih untuk kekerasan hati mereka, beliau berkata kepada orang itu: Kedangkanlah lenganmu. Lalu Nuh mengulurkan keluar, dan tangan dan telah sembuh.

3.6

Orang-orang Farisi itu keluar dan segera berunding dengan Herodians bagaimana untuk membinasakannya.

3.7

Yesus menarik diri ke laut dengan murid-muridnya. Pelbagai besar mengikuti Dia dari Galilea;

3.8

dan Yudea, dan Yerusalem, dan dari Idumaea, dan dari seberang sungai Yordan, dan kira-kira Tirus dan Sidon, yang ramai di, mendengar apa yang dia lakukan, datang kepada-Nya.

3.9

Ia memerintahkan kepada murid-muridnya untuk sentiasa menyimpan di pelupusan itu sebuah bot kecil, agar tidak ditekan oleh orang ramai.

3.10

Sebab Ia menyembuhkan banyak orang, semua yang mempunyai penyakit ditekan kepadanya supaya Ia menjamah dia.

3.11

Roh-roh jahat, apabila mereka melihat-Nya, sujud di hadapan-Nya dan berkata: Engkau adalah Anak Allah.

3.12

Tetapi beliau dengan keras memberi amaran kepada mereka untuk tidak membuat dia diketahui.

3.13

Beliau naik ke gunung; Beliau menyeru orang-orang yang dia mahu, dan mereka datang kepada-Nya.

3.14

Beliau dilantik dua belas, untuk bersama dengan dia,

3.15

dan menghantar mereka untuk berdakwah dengan kuasa untuk mengusir setan.

3.16

Di sini beliau menetapkan dua belas: Simon, yang dia bernama Peter;

3.17

Jacques, anak Zebedeus dan Yohanes saudaranya Jacques, yang dia memberi nama Boanerges, yang bermaksud anak Thunder;

3.18

André; Philippe; Bartholomew; Matthew; Thomas; Jacques, anak Alpheus;Thaddeus; Simon orang Kanaan;

3.19

dan Yudas Iskariot, yang juga mengkhianati-Nya.

3.20

Mereka pergi ke rumah, dan banyak yang datang bersama-sama lagi, sehingga mereka tidak dapat makan roti.

3.21

Ibu bapa Yesus mendengar apa yang berlaku, datang untuk merampas dia; Mereka berkata, Ia adalah di sebelah sendiri.

3.22

Dan ahli-ahli Taurat yang datang dari Yerusalem berkata: Dia telah Beelzebub; ia adalah oleh raja iblis yang ia memacu setan.

3.23

Yesus memanggil mereka dan berkata kepada mereka dalam perumpamaan: Bagaimanakah Iblis mengusir Iblis?

3.24

Jika kerajaan yang dibahagikan dengan dirinya sendiri, kerajaan itu tidak tahan;

3.25

Jika sebuah rumah dibahagikan terhadap dirinya, rumah itu tidak tahan.

3.26

Jika syaitan telah bangkit terhadap dirinya sendiri, dia terbahagi, dia tidak boleh berdiri, tetapi ia adalah seluruh dia.

3.27

Tiada siapa yang boleh masuk ke dalam rumah seorang yang kuat dan merampas harta bendanya apabila tidak diikatnya dahulu orang kuat itu;kemudian ia merampasi rumahnya.

3.28

Aku berkata kepadamu: Sesungguhnya semua dosa akan diampuni, anak manusia, dan apa sahaja perbuatan kufur yang mereka katakan;

3.29

tetapi barangsiapa menghujat Roh Kudus, ia tidak mempunyai keampunan, melainkan bersalah karena berbuat dosa kekal.

3.30

Beliau berkata ini kerana mereka berkata, Beliau mempunyai roh jahat.

3.31

Datang kemudian ibunya dan saudara-saudaranya datang dan berdiri di luar, mereka menyuruh memanggil dia.

3.32

Jumlah orang ramai duduk di sekelilingnya dan berkata, Lihat, ibu dan saudara-saudaramu yang luar mencari anda.

3.33

Jawabnya Siapa ibu-Ku dan yang adalah saudara-saudara saya?

3.34

Kemudian ia memandang kepada orang-orang yang duduk di sekelilingnya, Ketika dia berkata, ibu saya dan saudara saya.

3.35

Barangsiapa melakukan kehendak Allah, yang sama adalah abang saya, kakak saya, dan ibu.

Mark 4

4.1

Beliau memulakan sekali lagi untuk mengajar di sebelah laut. Sekumpulan besar berkumpul di sekelilingnya, dia pergi dan duduk dalam bot di atas air. Dan seluruh orang banyak adalah di atas tanah.

4.2

Ia mengajarkan banyak hal dalam perumpamaan, serta berkata kepada mereka dalam pengajaran-Nya:

4.3

Dengar. Adalah seorang penabur keluar untuk menabur.

4.4

Kerana dia menaburkan, beberapa benih jatuh di pinggir jalan itu dan burung-burung datang dan memakannya sehingga.

4.5

Beberapa jatuh di atas tanah berbatu, di mana ia tidak banyak bumi;segera ia membiak kerana ia tidak mempunyai kedalaman bumi;

4.6

tetapi ketika matahari naik, mereka telah hangus dan layu jauh akar.

4.7

Dan beberapa jatuh di antara semak berduri dan duri membesar dan tercekik, dan ia tidak menghasilkan sebarang buah-buahan.

4.8

Dan lain-lain jatuh pada tanah yang baik, dan menghasilkan buah-buahan, semakin besar dan semakin meningkat dan menghasilkan tiga puluh, enam puluh dan seratus kali lipat.

4.9

Kemudian beliau berkata: Siapa telinga untuk mendengar.

4.10

Ketika Ia sendirian, orang-orang di sekelilingnya dengan belas murid itu menanyakan Dia tentang perumpamaan itu.

4.11

Ia berkata kepada mereka: Kepadamu telah diberikan rahasia Kerajaan Allah; tetapi bagi mereka di luar segala sesuatu disampaikan dalam perumpamaan;

4.12

Yang melihat mereka melihat dan tidak melihat, dan mendengar mereka boleh mendengar dan tidak mengerti, supaya mereka tidak perlu ditukar, dan dosa-dosa mereka perlu memaafkan mereka.

4.13

Ia berkata kepada mereka: Tidakkah kamu mengerti perumpamaan ini?Bagaimana kamu dapat memahami semua perumpamaan?

4.14

Penabur penabur perkataan.

4.15

Ada yang di sepanjang jalan, di mana perkataan yang ditaburkan; apabila mereka mendengar, sebaik Syaitan datang dan mengambil firman itu yang ditabur di dalamnya.

4.16

Lain-lain, begitu juga, disemai di tanah berbatu; apabila mereka mendengar perkataan, mereka segera menerimanya dengan sukacita;

4.17

tetapi mereka itu tidak berakar dalam diri mereka sendiri, tetapi bertahan dan, apabila terdapat masalah atau penganiayaan datang kerana perkataan, dengan serta-merta mereka tersinggung.

4.18

Lain disemai di kalangan duri; mereka ialah mereka yang mendengarkan perkataan,

4.19

tetapi hal-hal umur, dan tipu daya kekayaan, dan nafsu lain, tercekik perkataan, menjadikannya berbuah.

4.20

Lain disemai atas tanah yang baik; mereka ialah mereka yang mendengarkan perkataan dan menerimanya dan menghasilkan buah, tiga puluh, enam puluh dan seratus kali lipat.

4.21

Ia berkata kepada mereka, Bawa melakukan satu lampu lalu meletakkannya di bawah gantang, atau di bawah katil? Adakah ia tidak meletakkan di atas kaki?

4.22

Untuk tidak ada yang dilindungi, yang tidak akan dinyatakan, dan tidak apa-apa rahsia yang tidak boleh didedahkan.

4.23

Barangsiapa mempunyai telinga untuk mendengar, hendaklah ia mendengar.

4.24

Ia berkata kepada mereka: Ambil mendengar apa yang anda dengar.Ukuran yang kamu mengukur anda akan dihidangkan, dan hal itu akan diberikan anda.

4.25

Bagi setiap orang yang; Tetapi orang yang telah tidak boleh diambil juga yang ada padanya.

4.26

Beliau berkata, Begitu juga dengan Kerajaan Allah seperti seorang lelaki perlu membuang benih ke dalam tanah;

4.27

sama ada dia tidur atau menonton, siang dan malam, pucuk benih dan tumbuh, dia tahu tidak bagaimana.

4.28

Bumi atau dari dirinya sendiri, mula-mula tangkainya, kemudian telinga, kemudian butir-butir penuh dalam telinga;

4.29

dan, apabila buah sudah masak, dia meletakkan sabit, sebab musim menuai sudah tiba.

4.30

Dan beliau berkata, Apa yang akan kita membandingkan Kerajaan Allah itu, atau dengan perumpamaan hendaklah kita?

4.31

Ia adalah seperti sebutir biji sawi, yang, apabila ditaburkan di bumi, yang paling kecil dari segala benih di bumi;

4.32

tetapi apabila ia ditaburkan ia tumbuh dan menjadi lebih besar daripada semua herba, dan meletakkan sebagainya cawangan yang besar, sehingga burung-burung di udara boleh mengemukakan di bawah naungannya.

4.33

Dan dengan banyak perumpamaan seperti ini Ia memberitakan firman, kerana mereka dapat mendengarnya.

4.34

Dia tidak berkata-kata kepada mereka tanpa perumpamaan; tetapi secara peribadi beliau menjelaskan segala-galanya kepada murid-muridnya.

4.35

Pada hari itu juga, pada waktu petang, Yesus berkata: Mari kita pergi ke sisi lain.

4.36

Selepas menolak orang ramai, mereka membawanya ke dalam bot di mana beliau; terdapat juga bot lain dengan dia.

4.37

Dan timbul ribut yang besar, dan ombak memukul ke dalam perahu, sehingga kini penuh.

4.38

Dan beliau sedang tidur di buritan pada kusyen. Mereka bangun dia dan berkata kepadanya, Master, carest engkau mengetahui bahawa kita binasa?

4.39

Dia bangun, menghardik angin itu dan berkata kepada laut, Peace! diam!Dan angin berhenti, dan ada yang tenang besar.

4.40

Ia berkata kepada mereka: Mengapa kamu begitu takut? Dengan cara bagaimanakah anda tidak percaya?

4.41

Dan mereka sangat ketakutan, dan mereka berkata seorang kepada yang lain, Apa cara manusia adalah ini, bahawa walaupun taat angin dan laut?

Mark 5

5.1

Mereka sampai ke seberang laut, di negara yang Gadarenes.

5.2

Dan ketika beliau keluar dari perahu, ada bertemu beliau seorang laki-laki keluar dari kubur, dan mempunyai roh jahat.

5.3

Yang mempunyai kediaman-Nya di antara kubur-kubur, dan tidak ada yang dapat mengikat dia walaupun dengan rantai.

5.4

Untuk sering dia belenggu dan rantai telah terikat, tetapi dia memecahkan rantai dan belenggu dipecahkan, dan tidak ada yang mempunyai kekuatan untuk menundukkan dirinya.

5.5

Ia sentiasa siang dan malam antara makam dan di gunung-gunung, menangis dan memotong sendiri dengan batu.

5.6

Ketika ia melihat Yesus dari jauh, dia berlari dan menyembah-Nya,

5.7

dan ia berseru dengan suara nyaring: Apa yang dia lakukan kepada saya dan kepada-Mu, Yesus, Anak Allah Yang Mahatinggi? Saya mohon anda dengan nama Allah, jangan menyiksa aku.

5.8

Sebab ia berkata kepada-Nya, Datang dari manusia itu, roh jahat!

5.9

Dan dia bertanya kepadanya, Apakah nama-Mu? Nama saya Legion, beliau menjawab, kerana kita banyak.

5.10

Dan dia memohon karunianya untuk tidak menghantar mereka keluar dari negara ini.

5.11

Terdapat, kepada gunung-gunung sekumpulan besar makan babi.

5.12

Dan syaitan itu pun meminta dia, katanya: Hantarkan ke dalam babi, kita boleh masuk ke dalam mereka.

5.13

Beliau membenarkan mereka. Dan roh-roh jahat keluar dan masuk ke dalam babi: dan kumpulan itu berlari ganas turun tempat yang curam ke dalam laut: terdapat kira-kira dua ribu, dan telah tercekik di laut.

5.14

Mereka yang diberi makan mereka melarikan diri, yang diceritakannya di bandar dan di kawasan luar bandar. Bangsa itu yang keluar untuk melihat apa yang telah berlaku.

5.15

Mereka datang kepada Yesus dan melihat keiblisan, yang telah mempunyai legion, duduk, berpakaian dan sudah waras; dan mereka takut.

5.16

Mereka yang telah melihat apa yang telah berlaku kepada mereka apa yang telah berlaku kepada keiblisan dan untuk babi.

5.17

Kemudian mereka mula meminta Yesus meninggalkan wilayah mereka.

5.18

Ketika ia naik ke dalam perahu, orang yang telah dirasuk setan meminta izin untuk tinggal bersamanya.

5.19

Yesus tidak membiarkan dia, tetapi berkata kepadanya: Pergi ke rumah anda, kepada, dan memberitahu mereka berapa banyak TUHAN telah dilakukan dan bagaimana Ia telah mengasihani engkau.

5.20

Kemudian Ia menjauhkan diri dan mula mengisytiharkan dalam Decapolis apa yang Yesus telah dilakukan untuknya. Dan semua kagum.

5.21

Yesus di perahu yang kembali ke sisi lain, orang ramai yang besar berkumpul di sekelilingnya. Beliau adalah di sebelah laut.

5.22

Kemudian datang seorang kepala rumah ibadat yang bernama Yairus, yang, mempunyai wawasan, jatuh di kakinya,

5.23

dan memberi permintaan segera ini: Anak perempuan saya pada akhir, datang, beliau meletakkan tangannya, supaya dia boleh sembuh dan hidup.

5.24

Yesus pergi dengan dia. Sekumpulan besar diikuti dan ditekan ia.

5.25

Pada waktu itu ada seorang wanita yang mempunyai isu darah dua belas tahun.

5.26

Beliau telah mengalami banyak perkara banyak pakar-pakar perubatan, dan telah menghabiskan semua dia, dan dia telah tiada bettered, tetapi berkembang lebih buruk adalah.

5.27

Setelah mendengar Yesus, datang dalam orang ramai di belakang, dan menyentuh pakaiannya.

5.28

Sebab dia berkata: Jika saya hanya menyentuh pakaiannya, saya akan menjadi keseluruhan.

5.29

Pada yang kehilangan darah ketika berhenti dan dia merasakan di dalam tubuhnya yang dia telah sembuh daripada penderitaan itu.

5.30

Yesus segera mengetahui dalam dirinya menurut kuasa yang telah keluar daripadanya; dan, beralih kepada orang ramai, beliau berkata, yang menyentuh jubah-Ku?

5.31

Murid-Nya berkata kepada-Nya, Anda melihat orang banyak beredar kepadamu dan engkau katakan, yang menyentuh saya?

5.32

Dan dia melihat sekeliling untuk melihat siapa yang telah melakukannya.

5.33

Tetapi perempuan itu takut dan menggeletar, mengetahui apa yang telah berlaku kepadanya, datang dan jatuh di kakinya dan berkata kepadanya seluruh kebenaran.

5.34

Tetapi Yesus berkata kepada perempuan itu: Hai anak-Ku, imanmu telah menyelamatkan engkau; pergi dengan aman, dan seluruh penyakit-Mu.

5.35

Walaupun beliau lagi berbicara, datang dari penguasa rumah ibadat yang berkata, anak perempuan-Mu telah mati; mengapa Induk apa-apa lagi?

5.36

Tetapi Yesus tidak kira kata-kata ini, berkata kepada penguasa rumah ibadat itu: Jangan takut, percaya saja.

5.37

Dan dia dibenarkan tidak ada yang menemaninya, kecuali Petrus, Jacques dan John saudara Jacques.

5.38

Mereka tiba di rumah penghulu rumah ibadat, dan Maha Melihat keributan, dan orang menangis dan meraung.

5.39

Beliau masuk dan berkata kepada mereka, Mengapa kamu berlengah-lengah ini, dan mengapa engkau menangis? Kanak-kanak itu tidak mati, tetapi tidur.

5.40

Dan mereka ketawa kepadanya. Kemudian, setelah meletakkan mereka semua keluar, mematikan dengannya bapa dan ibu kanak-kanak itu, dan orang-orang yang telah menemani baginda, dan pergi di mana kanak-kanak itu.

5.41

Beliau menarik perempuan itu dengan tangan, dan berkata, Talitha koumi, bermakna Little gadis, bangun, saya katakan.

5.42

Segera gadis itu berdiri dan mula berjalan; untuk dia berusia dua belas tahun. Dan mereka sangat gemparlah.

5.43

Dan dia dikenakan mereka straitly bahawa tidak ada manusia mengetahuinya kelak; dan katanya kepada mereka untuk memberi ruang untuk gadis itu.

Mark 6

6.1

Yesus tinggal di sana dan pergi ke tanah airnya. Murid-murid-Nyapun mengikuti-Nya.

6.2

Apabila datang hari Sabat, beliau mulai mengajar di rumah ibadat. Ramai orang yang mendengar Dia dan mereka hairan dengan berkata: Bagaimana datang orang ini perkara-perkara ini? Apa hikmah yang telah diberikan kepadanya, dan bagaimana apa-apa kerja perkasa tempa oleh tangan-Nya?

6.3

Bukankah ini tukang kayu, anak Maria, saudara Jacques, Yusuf, Yudas dan Simon? Dan perempuan, adakah mereka tidak di sini dengan kami?Dan ia adalah untuk mereka tersinggung.

6.4

Tetapi Yesus berkata kepada mereka: Seorang nabi dihormati di mana kecuali di tempat asalnya, di antara kaum keluarganya dan di rumahnya sendiri.

6.5

Dia tidak dapat melakukan apa-apa keajaiban di sana, kecuali bahawa beliau meletakkan tangannya ke atas beberapa orang sakit dan menyembuhkan mereka.

6.6

Dan dia kagum kerana ketidakpercayaan mereka. Yesus pergi sekeliling yang mengajar kampung.

6.7

Kemudian dia memanggil dua belas, dan mula menghantar mereka keluar berdua-dua, memberikan mereka kuasa atas roh-roh jahat.

6.8

Ia memerintahkan kepada mereka untuk membawa apa-apa perjalanan kecuali kakitangan; tanpa roti, tiada beg, tiada wang di tali pinggang mereka;

6.9

memakai selipar, dan tidak memakai dua baju.

6.10

Kemudian dia berkata kepada mereka, dalam menjalankan sesuatu rumah anda masuk, tinggal di sana sehingga kamu pergi dari sana.

6.11

Dan, jika ada suatu tempat orang-orang yang tidak menerima anda atau mendengar anda, keluarkan diri dari sana, renjiskan debu dari kaki anda sebagai kesaksian kepada mereka.

6.12

Dan mereka pergi, dan mereka mengajar taubat.

6.13

Mereka mengusir roh-roh jahat banyak, dan diurapi dengan minyak banyak yang sakit dan sembuh.

6.14

Raja Herodes mendengar Yesus, yang namanya telah menjadi diketahui, dan beliau berkata: John Pembaptis telah bangkit dari antara orang mati, dan itulah sebabnya ia adalah melalui dia tertanya-tanya.

6.15

Yang lain berkata, Ia adalah Elia. Dan lain-lain berkata, Dia adalah seorang nabi seperti salah seorang nabi.

6.16

Tetapi apabila Herod mendengarnya dan berkata, John, yang saya dipancung, ia adalah orang yang telah bangkit.

6.17

Untuk Herodes sendiri telah ditangkap John, dan mengikat dia dalam penjara oleh sebab Herodias, isteri Filipus saudaranya, kerana dia telah beristerikan dia,

6.18

John berkata kepada-Nya: Ia Tidak halal bagimu untuk mempunyai isteri saudaramu.

6.19

Herodias set dirinya terhadapnya, dan hendak membunuh.

6.20

Tetapi dia tidak boleh; Untuk Herodes takut John, mengetahui dia sebagai seorang anak laki-laki dan suci; ia dilindungi itu, dan, selepas mendengar dia, dan ia memberi banyak perkara dan mendengar Dia dengan suka hati.

6.21

Dan apabila hari yang mudah telah datang, Herod pada hari lahir yang dibuat makan malam untuk para pembesarnya, pemimpin tinggi, dan ketua estet di Galilea.

6.22

Anak perempuan Herodias datang di dalam bilik; dia menari, dan hati Herodes dan tetamunya. Raja berkata kepada gadis itu: Tanya saya apa yang engkau hendak, dan saya akan memberi.

6.23

Dan ia bersumpah Apa yang meminta kepada saya, saya akan memberikan anda, walaupun separuh daripada kerajaanku.

6.24

Berada di luar, dia berkata kepada ibunya, Apa yang saya boleh meminta? Dan dia berkata: kepala Yohanes Pembaptis.

6.25

Dia segera dengan tergesa-gesa kepada raja dan berkata kepadanya permintaan ini: saya mahu anda untuk memberi saya sekaligus di sebuah talam kepala Yohanes Pembaptis.

6.26

Raja menyesal; tetapi kerana sumpah dan beliau para tetamu, beliau tidak akan menolak dia.

6.27

Dia menghantar di tempat kejadian seorang pengawal, dan diperintahkan untuk membawa kepala Yohanes Pembaptis.

6.28

Pengawal pergi dan memenggal kepala dia di penjara itu, dan membawa kepala itu di sebuah talam. Dia memberikannya kepada gadis itu dan gadis itu memberikannya pula kepada ibunya.

6.29

Dan murid-muridnya mendengar ini, mereka datang dan mengambil jasadnya dan meletakkannya di dalam kubur.

6.30

Para rasul berkumpul kepada Yesus, dan menceritakan segala yang telah mereka lakukan dan apa yang mereka telah diajar.

6.31

Yesus berkata kepada mereka: Datang selain menjadi tempat padang pasir, dan berehat sedikit. Sebab banyak orang datang dan pergi, dan mereka tidak mempunyai masa untuk makan.

6.32

Jadi mereka pergi dalam bot, pergi ke tempat yang sunyi.

6.33

Ramai orang melihat mereka akan mengenal mereka, dan semua bandar-bandar dengan berjalan kaki dan berlari mendahului mereka di tempat di mana mereka telah pergi.

6.34

Apabila dia pergi ke pantai, dia melihat pelbagai besar, dan telah dipindahkan dengan belas kasihan kepada mereka, karena mereka seperti domba yang tidak mempunyai gembala; dan dia mula mengajar mereka banyak perkara.

6.35

Kerana waktu itu sudah mulai malam, murid-murid-Nya kepada-Nya dan berkata: Tempat itu adalah padang pasir, dan masa kini yang lalu;

6.36

Menyuruh mereka pulang, supaya mereka pergi ke dalam negara dan kampung-kampung sekitar, dan membeli diri mereka makan.

6.37

Yesus berkata kepada mereka, kamu Beri mereka makan. Tetapi mereka berkata kepada-Nya, kami akan pergi dan membeli roti untuk dua ratus pence, dan memberi mereka makan?

6.38

Ia berkata kepada mereka: Berapa buah roti ada anda? Semak. Mereka tahu, mereka berkata, Lima dan dua ikan.

6.39

Dan beliau memerintahkan kepada mereka untuk membuat semua duduk oleh syarikat-syarikat di atas rumput hijau,

6.40

dan mereka duduk di barisan beratus-ratus dan lima puluhan.

6.41

Beliau mengambil lima roti dan dua ikan dan mencari ke langit, dia mengucap syukur. Kemudian dia memecahkan roti itu, dan memberikannya kepada murid-murid untuk dihidangkan orang ramai.Beliau juga membahagikan dua ikan di kalangan mereka semua.

6.42

Mereka semua makan dan telah dipenuhi,

6.43

dan mereka mengambil dua belas bakul penuh dengan keping roti dan apa yang ditinggalkan ikan.

6.44

Orang-orang yang makan roti lima ribu orang.

6.45

Segera Yesus dibuat murid-Nya masuk ke dalam bot dan pergi di hadapan-Nya kepada pihak yang satu lagi untuk Betsaida, sementara dia menolak orang ramai.

6.46

Apabila dia pulang, dia pergi ke bukit untuk berdoa.

6.47

Apabila hari sudah petang, bot itu di tengah-tengah laut, dan dia sahaja di atas tanah.

6.48

Dia melihat mereka membanting tulang di mendayung; untuk angin itu adalah bercanggah. Pada pukul tiga malam Ia datang kepada mereka, berjalan di atas air, dan akan berlalu.

6.49

Ketika melihat Dia berjalan di atas air, mereka sepatutnya ia adalah hantu, dan berteriak;

6.50

kerana mereka semua melihat Dia, dan mereka yang bermasalah. Dan segera Yesus berkata kepada mereka, katanya: Jangan bimbang, ia adalah saya, tidak takut!

6.51

Kemudian dia pergi kepada mereka ke dalam perahu, angin berhenti.Mereka berada dalam diri mereka semua kagum dan kagum;

6.52

kerana mereka tidak memahami roti, kerana hati mereka telah menjadi keras.

6.53

Selepas mereka pindah, mereka datang mendarat di Gennesaret, dan mereka mendarat.

6.54

Ketika mereka keluar dari perahu, orang, setelah segera mengenalinya,

6.55

berlari sekeliling, dan mereka mula untuk membawa mereka yang sakit di atas tikar untuk di mana sahaja mereka mendengar dia.

6.56

Di mana sahaja dia masuk ke dalam kampung-kampung, atau bandar-bandar, atau negara, mereka meletakkan orang sakit di pasar dan memohon kepadanya bahawa mereka hanya menyentuh jumbai jubah-Nya. Dan semua orang yang menjamah Dia telah sembuh.

Mark 7

7.1

Orang-orang Farisi dan ahli-ahli Taurat yang datang dari Yerusalem, berkumpullah mereka bersama-sama kepada Yesus.

7.2

Mereka melihat beberapa murid-Nya makan roti dengan tangan najis, iaitu, tidak dicuci.

7.3

Bagi orang-orang Farisi dan semua orang-orang Yahudi tidak makan kecuali mereka membasuh tangan, menurut tradisi para tua-tua;

7.4

dan apabila mereka datang dari pasaran mereka tidak makan kecuali mereka mencuci. Mereka masih mempunyai banyak perkara-perkara lain di sana, seperti mencuci cawan, kendi dan perkakas-perkakas tembaga.

7.5

Dan orang-orang Farisi dan ahli-ahli Taurat bertanya kepadanya, Mengapa murid-murid anda tidak mengikuti tradisi orang-orang tua, tetapi makan makanannya dengan tangan yang tidak dibasuh?

7.6

Yesus menjawab, Anda munafik juga melakukan Yesaya bernubuat kepada kamu, seperti ada tertulis: Ini orang menghormati Aku dengan bibirnya, tetapi hati mereka adalah jauh dari padaku.

7.7

Percuma mereka beribadah kepada-Ku, sedangkan ajaran yang mereka ajarkan ialah perintah manusia.

7.8

Untuk meletakkan mengetepikan perintah Allah, kamu memegang tradisi manusia.

7.9

Ia berkata kepada mereka, pandai kamu menolak perintah Allah, menjaga tradisi anda sendiri.

7.10

Musa berkata: Hormatilah ayahmu dan ibumu; dan Dia yang mengutuk bapanya atau ibunya akan dihukum mati.

7.11

Tetapi kamu berkata: Kalau seorang berkata kepada bapanya atau ibunya, Apa yang saya boleh mempunyai dari saya adalah Corban, iaitu, persembahan kepada Allah,

7.12

anda tidak lagi hendaklah ia berbuat sesuatupun untuk bapanya atau ibunya,

7.13

Membuat perkataan Allah oleh tradisi yang kamu telah diturunkan. Dan anda melakukan banyak perkara-perkara lain seperti itu.

7.14

Kemudian telah dikenali sebagai orang kepadanya, beliau berkata: Dengarlah semua, dan memahami.

7.15

Ada apa-apa di luar seorang lelaki yang memasuki ke dalamnya boleh menajiskan dia; tetapi apa yang datang dari manusia itu adalah apa yang menajiskan dia.

7.16

Barangsiapa mempunyai telinga untuk mendengar, hendaklah ia mendengar.

7.17

Ketika ia masuk ke dalam rumah, jauh dari orang ramai, para pengikut-Nya bertanya kepada-Nya perumpamaan ini.

7.18

Katanya kepada mereka: Anda juga, adakah anda bodoh? Adakah anda tidak faham bahawa apa-apa yang masuk dari luar seorang lelaki boleh menajiskan dia;

7.19

Untuk ia tidak pergi ke dalam hati tetapi ke dalam perutnya, dan keluar ke dalam draf, penyingkiran semua makanan.

7.20

Beliau berkata, apa yang keluar dari seorang lelaki adalah apa yang mencemarkan seorang lelaki.

7.21

Sebab dari dalam, dari hati orang, teruskan jahat fikiran, adulteries, fornications, pembunuhan,

7.22

kecurian, keserakahan, kejahatan, kelicikan, kebirahan, mata jahat, hujat, kesombongan, kebebalan.

7.23

Semua yang jahat itu timbul dari dalam, dan menajiskan orang.

7.24

Kemudian Yesus pergi dari situ, dan pergi ke pantai Tirus dan Sidon. Dia masuk ke dalam rumah, dan tidak mempunyai lelaki tahu tetapi dia tidak dapat bersembunyi.

7.25

Bagi seorang wanita tertentu, yang muda anak perempuan mempunyai roh yang tidak bersih, mendengar namanya, datang dan jatuh di kakinya.

7.26

Wanita itu adalah Yunani, asal Syrophoenician. Dia merayu beliau untuk membuang setan daripada anak perempuannya. Yesus berkata,

7.27

Biarlah anak-anak pertama diisi: kerana ia tidak baik untuk mengambil roti anak-anak dan melemparkannya kepada anjing.

7.28

Ya, Tuhan, dia menjawab dia, tetapi anjing-anjing di bawah meja makan serbuk kanak-kanak.

7.29

Kemudian dia berkata, kerana ini go berkata syaitan itu telah meninggalkan anak perempuan anda.

7.30

Dan apabila dia pulang ke rumah, dia mendapati kanak-kanak itu berbaring di tempat tidur, setan itu padam.

7.31

Yesus meninggalkan rantau ini Tirus dan Sidon datang melalui ke Laut Galilea, menyeberangi sempadan Decapolis.

7.32

Orang membawa kepada-Nya seorang yang tuli dan yang gagap dan mereka memohon beliau untuk meletakkan tangan ke atas beliau.

7.33

Dia membawanya selain daripada orang ramai, meletakkan jarinya di telinga dan menyentuh lidahnya dengan air liur sendiri;

7.34

Kemudian, melihat ke langit, dia mengeluh dan berkata, Ephphatha, iaitu, buka sendiri.

7.35

Dan telinganya telah dibuka, lidahnya dibebaskan, dan dia bercakap dengan baik.

7.36

Yesus melarang mereka memberitahukan kepada siapa pun; tetapi semakin dia dikenakan mereka, lebih banyak mereka memaklumkannya.

7.37

Mereka di luar ukuran hairan dan berkata: Dia telah melakukan semua perkara; dia juga menjadikan mendengar orang pekak dan bisu bercakap.

Mark 8

8.1

Pada masa itu, jumlah yang besar yang bersatu semula dan mempunyai apa-apa untuk makan, Yesus memanggil murid-Nya dan berkata kepada mereka:

8.2

Aku kasihan kepada orang banyak, kerana sekarang tiga hari mereka terus dengan saya, dan mereka mempunyai apa-apa untuk dimakan.

8.3

Jika saya menghantar mereka kuasa rumah berpuasa terlepas jalan mereka; kerana sebahagian daripada mereka datang dari jauh.

8.4

Murid-Nya menjawab dia: Bagaimana seorang lelaki dapat memuaskan hati orang-orang ini dengan roti di sini di padang gurun?

8.5

Yesus bertanya kepada mereka: Berapa buah roti ada anda? Tujuh, mereka menjawab.

8.6

Dan ia memerintahkan orang ramai untuk duduk, dia telah mengambil tujuh roti, mengucap syukur, dan brek, dan memberikan kepada murid-murid-Nya untuk mengedarkan; dan mereka menetapkan mereka di hadapan orang banyak.

8.7

Mereka mempunyai beberapa ekor ikan kecil, dan Isa mengucap syukur, juga membuat pengagihan.

8.8

Mereka makan dan dipenuhi: dan mereka mengambil tujuh bakul penuh dengan serpihan yang kekal.

8.9

Mereka kira-kira empat ribu. Dan ia menyuruh mereka.

8.10

Dia segera naik ke perahu dengan murid-murid-Nya, dan datang ke dalam bahagian Dalmanutha.

8.11

Orang Farisi keluar dan mula berhujah dengan Yesus, dan untuk menguji beliau, diminta daripada suatu tanda dari syurga.

8.12

Dan dia menarik nafas panjang dalam roh, dan berkata, Mengapa angkatan ini meminta tanda? Aku berkata kepadamu: Sesungguhnya ia tidak akan diberi tanda untuk angkatan ini.

8.13

Dan dia meninggalkan mereka, dan masuk ke dalam perahu dan bertolak ke seberang.

8.14

Dan mereka terlupa untuk mengambil roti; mereka mempunyai satu dengan mereka dalam bot.

8.15

Dan dia dikenakan mereka, katanya: Waspadalah dan waspadalah terhadap ragi orang Farisi dan ragi Herodes.

8.16

Dan mereka memberi alasan di kalangan mereka, dan berkata, Ia adalah kerana kita tidak mempunyai roti.

8.17

Yesus, perceiving itu, berkata kepada mereka: Mengapa kamu alasan bahawa anda tidak mempunyai roti? Adakah anda belum faham, dan yang anda tidak faham?

8.18

Pernahkah anda membuat hatinya? Mempunyai mata, tidakkah kamu melihat? Dan yang mempunyai telinga, mendengar kamu tidak? Dan mengapa kamu tidak ingat?

8.19

Apabila saya memecahkan lima roti di kalangan lima ribu, berapa bakul penuh dengan serpihan yang anda mengambil? Dua belas, mereka menjawab.

8.20

Dan apabila saya memecahkan tujuh roti untuk empat ribu, berapa bakul penuh dengan serpihan yang anda mengambil? Tujuh, mereka menjawab.

8.21

Dan beliau berkata: Tidakkah kamu faham lagi?

8.22

Mereka datang ke Betsaida; dan dibawalah kepada-Nya seorang yang buta, mereka mendesak, supaya Ia menjamah mereka.

8.23

Dia telah mengambil orang buta dengan tangan dan membawa dia ke luar kampung; Ketika Ia meludahi matanya, meletakkan tangannya, dan bertanya kepadanya jika dia melihat apa-apa.

8.24

Dia memandang dan berkata, saya melihat orang-orang, sebab aku melihat mereka seperti pokok berjalan.

8.25

Dia meletakkan tangannya lagi apabila matanya; dan apabila dia melihat, dia telah sembuh, sehingga dapat melihat segala sesuatu dengan jelas.

8.26

Dan ia menyuruh dia ke rumahnya dan berkata: Jangan pergi ke kampung.

8.27

Yesus bersama murid-Nya, ke bandar-bandar Caesarea Philippi beliau bertanya kepada mereka dengan cara yang soalan ini: Siapakah yang lelaki mengatakan bahawa saya?

8.28

Mereka menjawab, John Pembaptis; yang lain mengatakan Elia, orang lain salah seorang nabi.

8.29

Dan anda, mereka itu bertanya, apa katamu, siapakah Aku ini? Petrus kepada-Nya: Engkau adalah Kristus.

8.30

Yesus memberi amaran kepada mereka untuk tidak mengatakan ini dia kepada sesiapa.

8.31

Kemudian dia mula mengajar mereka, bahawa Anak Manusia harus menanggung banyak penderitaan dan ditolak oleh tua-tua dan imam-imam kepala dan ahli-ahli Taurat, lalu dibunuh dan yang selepas tiga hari bangkit semula.

8.32

Beliau berkata berkata secara terbuka. Dan Peter mengambil-Nya ke tepi dan mula menegur Dia.

8.33

Tetapi Yesus berpaling dan melihat pengikut-Nya, menegur Petrus, katanya: Pergilah di belakang saya, Iblis! kerana anda tidak boleh memahami hal-hal Tuhan, anda pemikiran manusia sahaja.

8.34

Dan dia memanggil orang ramai dengan murid-muridnya, beliau berkata: Barangsiapa yang mau mengikut Aku, ia harus menyangkal dirinya, dan memikul salibnya dan mengikut Aku.

8.35

Bagi sesiapa yang akan menyelamatkan nyawanya, ia akan kehilangan nyawanya, dan barangsiapa kehilangan nyawanya karena Aku, dan Injil yang akan menyelamatkannya.

8.36

Dan apa yang ia akan mendapat keuntungan seorang memperoleh seluruh dunia, tetapi ia kehilangan jiwanya?

8.37

Apakah laki-laki akan diberikannya sebagai ganti nyawanya?

8.38

Karena siapa yang malu saya dan kata-kata saya dalam setia ini dan generasi yang berdosa, Anak Manusia juga akan malu karena orang itu apabila Ia datang kelak dalam kemuliaan Bapa-Nya, malaikat-malaikat kudus.

Mark 9

9.1

Ia berkata kepada mereka: Aku berkata kepadamu: Sesungguhnya beberapa orang-orang yang ada di sini tidak akan mati sebelum mereka melihat Kerajaan Allah datang dengan kuasa.

9.2

Dan selepas enam hari Yesus membawa Petrus, Jacques dan Yohanes, dan menunjuki mereka jauh di atas gunung yang tinggi. Dia berubah rupa di depan mereka;

9.3

pakaiannya menjadi berkilauan, sangat putih, tidak ada penuh di bumi dapat mengelantang pakaian seperti itu.

9.4

Elia dan Musa muncul kepada mereka, bercakap dengan Yesus.

9.5

Dan Petrus menjawab dan berkata kepada Yesus: Rabbi, ia adalah baik bahawa kita berada di sini; Marilah kita membuat tiga khemah, satu untuk anda, satu untuk Musa dan satu untuk Elia.

9.6

Kerana dia tahu tidak apa yang hendak dikatakan, sebab mereka takut.

9.7

A awan menaungi mereka dan dari dalam awan itu datang suara: Inilah Anak-Ku yang Kukasihi, dengarlah kepada-Nya!

9.8

Dan tiba-tiba memandang sekeliling, dan mereka melihat Yesus hanya dengan mereka.

9.9

Maka masuklah mereka turun dari gunung itu, dia didakwa mereka untuk memberitahu tidak ada apa yang telah mereka lihat, sebelum Anak Manusia bangkit dari kematian.

9.10

Mereka terus mengatakan bahawa dengan diri mereka sendiri, mempersoalkan apa yang terbit dari orang mati.

9.11

Murid-murid bertanya kepadanya: Mengapa ahli-ahli Taurat berkata bahawa Elia mesti datang terlebih dahulu?

9.12

Beliau menjawab, Elia tidak datang pertama dan memulihkan segala sesuatu. Dan mengapa ia ditulis Anak lelaki bahawa dia mesti mengalami banyak penderitaan dan dipandang hina?

9.13

Tetapi Aku berkata kepadamu: Elia sudah datang dan mereka telah memperlakukannya sebagaimana yang mereka mahukan, seperti ada tertulis kepadanya.

9.14

Apabila mereka datang kepada murid-murid, mereka melihat di sekeliling mereka yang ramai di, dan guru-guru agama berhujah dengan mereka.

9.15

Sebaik sahaja orang ramai melihat Dia, telah banyak kagum, dan berjalan untuk menyambut beliau.

9.16

Beliau bertanya kepada mereka: Apa yang kamu perbincangkan dengan mereka?

9.17

Dan salah satu daripada orang ramai menjawab, Guru, aku membawa kepadamu anak saya, yang mampu memberi semangat dalam keadaan sihat.

9.18

Mana-mana jua menyita beliau, ia melemparkan dia; busa dan grinds gigi dan menjadi tegar. Saya bertanya kepada murid-murid anda untuk mengusir roh itu, dan mereka tidak dapat.

9.19

Setia, Yesus berkata kepada mereka, berapa lama saya akan bersama dengan anda? berapa lama saya akan menderita anda? Bawalah dia kepadaku. Ia membawa kepada-Nya.

9.20

Dan sebaik sahaja dia melihat dia, semangat dia goncang; dia jatuh di atas tanah, dan wallowed berbuih.

9.21

Dia bertanya kepada bapanya, Berapa lama dia menjadi seperti ini dengan dia? Sejak zaman kanak-kanak, dia menjawab.

9.22

Dan ofttimes ia Maha campakkan dia ke dalam api dan ke dalam air untuk membinasakannya. Tetapi jika anda boleh berbuat apa-apa, datang untuk membantu kita, yang sayang kepada kami.

9.23

Yesus berkata kepada-Nya: Jika kamu dapat … ada yang mustahil bagi orang yang percaya.

9.24

Segera ayah anak itu berteriak, saya rasa! membantu engkau aku yang tidak percaya!

9.25

Yesus melihat orang datang berlari, menegur roh jahat serta berkata kepada raja: Pekak dan semangat bisu, saya berpesan kepadamu, datang daripada dia, dan masukkan tidak lebih.

9.26

Dan ia keluar, menjerit, dan berjabat dengan keganasan yang hebat.Beliau menjadi seperti mati, sehingga banyak berkata dia telah mati.

9.27

Tetapi Yesus membawanya dengan tangan dan mengangkat dia. Dan dia berdiri.

9.28

Apabila dia datang ke dalam rumah itu, murid-murid-Nya bertanya kepada beliau secara peribadi, Kenapa kita tidak membuang dia keluar?

9.29

Ia berkata kepada mereka: Jenis ini tidak dapat keluar hanya dengan doa.

9.30

Mereka meninggalkan dari sana dan melalui Galilea. Yesus tidak mahu sesiapa tahu.

9.31

Bagi beliau mengajar murid-Nya dan berkata kepada mereka: Anak Manusia akan diserahkan ke dalam tangan manusia; mereka akan membunuh Dia, dan tiga hari selepas ia dihukum mati, dia akan naik.

9.32

Tetapi mereka tidak memahami kata, dan takut untuk bertanya kepadanya.

9.33

Mereka datang ke Kapernaum. Apabila dia berada di rumah, Ia bertanya kepada mereka: Apa yang kamu perbincangkan tadi di tengah jalan?

9.34

Tetapi mereka berdiam diri, kerana mereka telah dipertikaikan di antara mereka mengenai siapa yang terbesar.

9.35

Kemudian Yesus duduk dan memanggil kedua belas murid, dan berkata kepada mereka: Jika seseorang ingin menjadi yang pertama, dia akan menjadi yang terakhir dari semuanya dan pelayan dari semua.

9.36

Dan dia telah mengambil seorang anak kecil dan telah dia berdiri di antara mereka, dan mengambil dia di tangannya, beliau berkata:

9.37

Barangsiapa menyambut demi nama-Ku satu kanak-kanak itu menerima diri saya sendiri; dan sesiapa yang menyambut Aku, tidak menerima saya tetapi Dia yang mengutus Aku.

9.38

John berkata kepadanya: Tuan, kita melihat seorang pemutus daripada syaitan dalam nama-Mu; dan kami melarang dia, kerana dia tidak mengikuti kami.

9.39

Jangan melarang Yesus berkata, kerana tidak ada orang yang boleh melakukan keajaiban dalam nama-Ku ringan boleh bercakap buruk dari saya.

9.40

Siapa yang tidak melawan kita, adalah untuk kita.

9.41

Dan barangsiapa memberi kamu minum segelas air di atas nama saya kerana anda tergolong dalam Kristus, Aku berkata kepadamu: Sesungguhnya ia tidak akan kehilangan upahnya.

9.42

Tetapi barangsiapa menyesatkan salah satu dari anak-anak kecil ini yang percaya ia akan lebih baik bagi orang yang digantung lehernya sebuah batu kilangan besar, dan dia dilemparkan ke dalam laut.

9.43

Jika tangan anda menyebabkan kamu berbuat dosa, potong; Ia adalah lebih baik bagimu masuk ke dalam hidup cacat,

9.44

daripada mempunyai dua tangan untuk pergi ke dalam neraka, ke dalam api yang tidak boleh dipadamkan.

9.45

Dan jika kakimu menyebabkan kamu berbuat dosa, potong; lebih baik bagi anda untuk memasuki kehidupan lemah,

9.46

daripada mempunyai dua kaki akan dicampakkan ke dalam neraka, ke dalam api yang tidak boleh dipadamkan.

9.47

Dan jika mata anda menyebabkan kamu berbuat dosa, memetik keluar;lebih baik bagimu masuk ke dalam Kerajaan Allah dengan satu mata daripada mempunyai dua mata dan akan dicampakkan ke dalam neraka,

9.48

di mana ulat mereka tidak akan mati dan api tidak padam.

9.49

Untuk setiap satu akan masin dengan api.

9.50

Garam adalah baik; tetapi jika garam telah kehilangan cita rasa, mereka yang dengan itu akan kamu musim itu?

(9,51)

Kamu selalu mempunyai garam dalam dirimu dan selalu hidup berdamai satu sama lain.

Mark 10

10.1

Kemudian Yesus pergi dari situ, dan datang ke pantai Yudea, di luar Jordan. Orang ramai berkumpul lagi dekat dengan dia, dan seperti biasa, beliau mula sekali lagi untuk mengajarkannya.

10.2

Orang Farisi datang dan, untuk menguji beliau, kata mereka kepadanya: Manakah yang diperbolehkan bagi seorang lelaki untuk menceraikan isterinya.

10.3

Beliau menjawab: Engkau yang Musa?

10.4

Musa, mereka berkata, dibenarkan untuk menulis bil perceraian, dan untuk menyimpan.

10.5

Dan Yesus berkata kepada mereka, Ia adalah kerana kekerasan hati dia menulis anda ajaran ini.

10.6

Sebab pada awal dunia, Allah menjadikan mereka laki-laki dan perempuan;

10.7

ini adalah mengapa lelaki akan meninggalkan ayahnya dan ibunya dan bersatu dengan isterinya,

10.8

sehingga keduanya itu menjadi satu daging. Jadi mereka tidak lagi dua, tetapi mereka adalah satu daging.

10.9

Maka hendaklah manusia tidak memisahkan apa yang telah dipersatukan Allah.

10.10

Apabila mereka berada di rumah murid-murid bertanya lagi mengenainya.

10.11

Beliau berkata, Barangsiapa menceraikan isterinya lalu kawin dengan perempuan lain dalam perzinahan terhadap isterinya;

10.12

dan jika dia menceraikan suaminya dan kawin dengan perempuan lain, dia melakukan zina.

10.13

Dan mereka membawa anak-anak kecil, supaya ia menyentuh mereka.Tetapi murid-murid menegur orang-orang yang membawa mereka.

10.14

Yesus melihat hal itu, Ia marah dan berkata kepada mereka datang kepada-Ku Biarkan anak-anak, dan tidak menghalangi mereka; bagi yang empunya Kerajaan Allah seperti itulah.

10.15

Aku berkata kepadamu, barangsiapa tidak menyambut Kerajaan Allah seperti seorang anak kecil tidak akan masuk ke dalamnya.

10.16

Dan dia telah mengambil mereka di tangannya, dan memberkati mereka, meletakkan tangan-Nya atas mereka.

10.17

Seperti yang dia akan keluar di jalan raya, seorang lelaki berlari-lari dan berlutut di hadapan-Nya, Guru yang baik, dirinya, dia bertanya, apa yang harus kuperbuat untuk memperoleh hidup yang kekal?

10.18

Yesus berkata kepadanya, Mengapa kaukatakan Aku baik? Tidak ada sesiapapun yang baik tetapi Allah semata-mata.

10.19

Engkau mengetahui perintah-perintah, Jangan berzinah; Jangan membunuh; Jangan mencuri; Jangan mengucapkan saksi dusta; Tidak menipu satu; Hormatilah ayahmu dan ibumu.

10.20

Beliau menjawab, Guru, semua ini saya telah diperhatikan dari masa mudaku.

10.21

Ketika Yesus memandang dia mengasihi dia, dan berkata, Anda tidak mempunyai satu perkara; pergi, menjual apa yang anda perlu dan memberi kepada orang miskin, maka engkau akan beroleh harta di syurga. Kemudian datang, ikut saya.

10.22

Tetapi sedih perkataan itu, dan pergilah ia dengan sedih; kerana dia banyak hartanya.

10.23

Yesus memandang sekeliling, serta berkata kepada murid-murid Yesus, Bagaimana tidak akan mereka yang mempunyai kekayaan masuk ke dalam kerajaan Allah!

10.24

Murid-murid telah kagum dengan kata-katanya. Dan, meneruskan, beliau berkata: Anak-anak saya, ia adalah sukar bagi mereka yang percaya akan harta bendanya untuk masuk ke dalam kerajaan Allah!

10.25

Lebih mudah seekor unta masuk melalui lobang jarum daripada orang kaya masuk ke dalam Kerajaan Allah.

10.26

Murid-murid-gempar dan mereka berkata satu sama lain; Dan siapakah yang dapat diselamatkan?

10.27

Yesus memandang mereka dan berkata, ini adalah mungkin bagi manusia, tetapi tidak dengan Allah, kerana tidak ada yang mustahil dengan Allah.

10.28

Peter mula berkata kepadanya; Sesungguhnya, kita tidak buat semua, dan telah mengikuti engkau.

10.29

Yesus menjawab, Aku berkata kepadamu, sesungguhnya tidak ada seorang lelaki yang telah meninggalkan rumah, kerana saya dan kerana berita yang baik, rumah, atau adik-beradik atau ibu atau bapa atau anak-anak, atau tanah,

10.30

Ia akan menerima seratus satu pada waktu sekarang ini, rumah, abang, kakak, ibu, anak-anak, dan tanah, dengan penganiayaan, dan di dunia yang akan datang, hidup yang kekal.

10.31

Banyak pertama akan menjadi yang terakhir dan yang terakhir akan menjadi yang terdahulu.

10.32

Mereka dalam perjalanan ke Yerusalem, dan Yesus berjalan di depan mereka. Mereka sangat kagum, dan berikutan dengan takut. Dan dia telah mengambil semula kedua belas murid-mula memberitahu mereka apa yang akan berlaku kepadanya:

10.33

Sesungguhnya, kita pergi ke Yerusalem dan Anak Manusia akan diserahkan kepada imam-imam kepala dan ahli-ahli Taurat. Mereka akan menjatuhi Dia hukuman mati, dan hendaklah menyerahkan Dia kepada bangsa-bangsa lain

10.34

Mereka akan mengejek dia, meludah ke atasnya, dia sebat, dan membunuh dia; dan tiga hari kemudian Dia akan bangkit.

10.35

Anak Zebedeus, Jacques dan Yohanes datang kepada Yesus dan berkata kepada-Nya: Guru, kami mahu anda lakukan untuk kita apa sahaja yang kita tidak meminta kepada kamu.

10.36

Ia berkata kepada mereka: Apa yang kaukehendaki supaya Aku perbuat bagimu?

10.37

Berikanlah kepada kami, mereka berkata, boleh duduk, satu di sebelah kanan dan yang lain di sebelah kiri-Mu, dalam kemuliaan-Mu.

10.38

Yesus menjawab, Kamu tidak mengetahui apa yang kamu minta.Bolehkah anda minum cawan yang saya minum atau dibaptiskan dengan baptisan yang saya dibaptiskan dengan? Kita boleh, kata mereka.

10.39

Dan Yesus berkata kepada mereka, Ia adalah benar bahawa anda minum cawan yang saya minum, dan dibaptiskan dengan baptisan yang saya dibaptiskan;

10.40

tetapi apabila ia datang untuk duduk di sebelah kanan saya atau ke kiri saya, ia tidak bergantung kepada saya, dan akan diberikan kepada mereka untuk siapa ia bersedia.

10,41

Apabila sepuluh mendengarnya, mereka mula menjadi marah terhadap Jacques dan John.

10.42

Yesus memanggil mereka dan berkata, Anda tahu bahawa orang-orang yang dianggap sebagai raja-raja bangsa-bangsa lain tuan itu ke atas mereka, dan orang-orang besar mereka menguasai.

10.43

Ia tidak begitu di antara kamu. Dan sesiapa yang akan menjadi besar di antara kamu hendaklah ia menjadi pelayanmu;

10.44

dan barangsiapa ingin menjadi terkemuka di antara kamu, hendaklah ia menjadi hamba untuk semuanya.

10.45

Sebab Anak Manusia datang untuk tidak disampaikan tetapi untuk berkhidmat dan memberikan hidupnya tebusan bagi banyak.

10.46

Mereka datang ke Yerikho. Dan apabila ia keluar dengan murid-muridnya dan orang ramai yang besar, anak Timaeus, Bartimaeus, seorang pengemis buta, duduk di tepi jalan.

10.47

Ia mendengar bahawa ia adalah Yesus dari Nazaret, dia mula menangis;Anak Daud, Yesus, kasihanilah aku!

10.48

Banyak menegor dia, untuk menutup dia; tetapi ia berteriak lebih; Anak Daud, kasihanilah aku!

10.49

Yesus berhenti dan berkata, Panggil dia. Mereka memanggil orang buta itu dan berkata kepadanya: Ambil keberanian, bangkit, dia memanggil anda.

10.50

Dan membuang jubahnya, dan bangun dengan terikat, datang kepada Yesus.

10.51

Dan Yesus berkata kepadanya, Apakah engkau akan yang saya lakukan untuk anda? Rabbouni, jawab lelaki buta, yang saya boleh melihat.

10.52

Dan Yesus berkata kepada-Nya: Pergilah, imanmu telah menyelamatkan engkau.

(10:53)

Dengan serta-merta beliau menerima penglihatannya, lalu mengikuti Dia dengan cara yang.

Mark 11

11.1

Mereka mendekati Yerusalem, dan mereka berhampiran Betfage dan Betania, di Bukit Zaitun, Yesus menyuruh dua orang pengikut-Nya,

11.2

berkata kepada mereka, Pergilah ke kampung yang bertentangan dengan anda, sebaik sahaja anda masuk ke dalamnya, anda akan mendapati keledai yang terikat padanya dan tidak pernah orang duduk; Lepaskanlah keledai itu dan bawalah ke.

11.3

Jika seseorang memberitahu anda, ‘Mengapa kamu berbuat demikian?katakan, ‘Tuhan memerlukannya. Dan seketika itu juga akan menghantar dia di sini.

11.4

Murid-murid pergi dan mendapati keledai itu terikat berhampiran pintu, di jalan terbuka, dan mereka membuka ikatan.

11.5

Sebahagian daripada orang-orang yang berada di sana berkata kepada mereka: Apa yang anda lakukan? Mengapa kamu melepaskan keledai itu?

11.6

Mereka menjawab seperti yang ditugaskan Yesus berkata. Dan mereka membiarkan mereka pergi.

11.7

Mereka membawa keledai itu kepada Yesus, di mana mereka melemparkan pakaian mereka, dan dia duduk di atasnya.

11.8

Ramai orang menyebarkan jubah mereka di jalan raya, dan lain-lain menyebarkan cawangan mereka telah dipotong di ladang.

11.9

Orang-orang di depan dan mereka yang mengikuti Dia adalah menjerit Hosana! Berbahagialah orang yang datang dalam nama Tuhan!

11.10

Berbahagialah Kerajaan yang datang, Kerajaan bapak kita Daud! Hosana di tempat yang mahatinggi!

11.11

Yesus memasuki Yerusalem dan pergi ke kuil. Apabila dia telah melihat, kerana ia sudah lewat, ia pergi ke Betania bersama dengan kedua belas.

11.12

Keesokan harinya, ketika mereka datang dari Bethany, dia lapar.

11.13

Melihat dari jauh pohon ara mempunyai daun, dia pergi untuk melihat jika dia boleh mencari sesuatu; dan oleh kerana berhampiran, dia mendapati apa-apa tetapi daun, kerana ia bukan musim untuk ara.

11.14

Kemudian mengambil lantai, beliau berkata, tiada siapa yang pernah makan buah daripada anda! Dan murid-murid-Nyapun mendengarnya.

11.15

Mereka datang ke Yerusalem, dan Yesus pergi ke kuil. Beliau mula mengusir mereka yang menjual dan membeli di rumah itu, melainkanBeliau terbalik meja-meja penukar wang, dan kerusi burung merpati;

11.16

dan dia tidak akan membenarkan sesiapa untuk membawa sekitar kuil.

11.17

Dan beliau mengajar, katanya: Adakah ia tidak bertulis, Rumah-Ku akan disebut rumah doa bagi segala bangsa? Tetapi kamu telah menjadikan sarang pencuri.

11.18

Imam-imam kepala dan ahli-ahli Taurat mendengar tuduhan itu, dan berusaha bagaimana mereka mungkin membinasakannya; kerana mereka takut kepada-Nya, kerana semua orang ramai hairan pada doktrin beliau.

11,19

Apabila hari sudah petang, dia keluar dari bandar.

11.20

Pada waktu pagi, lulus oleh, mereka melihat pokok ara kering dari akar.

11,21

Teringatlah Petrus akan apa yang telah berlaku dan berkata kepada Yesus: Rabbi, melihat Pokok ara yang dikutuk telah layu!.

11.22

Yesus menjawab dan berkata kepada mereka: Percayalah kepada Allah.

11.23

Aku berkata kepadamu, sesungguhnya jika ada orang mengatakan kepada gunung ini, ‘Terangkatlah engkau dan dilemparkan ke dalam laut, dan tidak boleh ragu-ragu di dalam hatinya tetapi percaya bahawa apa yang dikatakan akan berlaku, ia akan dilakukan untuk.

11.24

Oleh itu Aku berkata kepadamu, apa yang kamu minta dalam doa, percaya bahawa anda telah menerimanya, dan anda akan mempunyai mereka.

11.25

Dan apabila kamu berdiri untuk berdoa, jika anda mempunyai apa-apa terhadap seseorang, ampunilah dia, supaya Bapamu yang di sorga mengampuni kesalahan-kesalahan anda.

11.26

Tetapi jika kamu tidak mengampuni, Bapamu yang di syurga tidak akan mengampuni kesalahanmu anda baik.

11.27

Mereka kembali ke Yerusalem dan sementara Yesus berjalan di halaman Bait Allah, imam-imam kepala, ahli-ahli Taurat dan tua-tua datang kepadanya

11.28

dan berkata, dengan kuasa yang anda lakukan perkara-perkara ini, dan yang memberikan kuasa itu untuk melakukannya?

11.29

Yesus menjawab mereka, saya akan meminta anda soalan; menjawab aku, dan aku mengatakan kepadamu dengan kuasa manakah Aku melakukan perkara-perkara ini.

11.30

Baptisan Yohanes, adakah dari langit atau dari manusia? Jawapan saya.

11.31

Dan mereka memberi alasan di kalangan mereka, Jikalau kita katakan: Dari sorga, Ia akan berkata: Mengapakah kamu tidak percaya kepadanya?

11.32

Dan jika kita katakan, Daripada lelaki … mereka takut kepada rakyat: untuk semua diadakan John sebagai Nabi.

11,33

Lalu mereka menjawab Yesus, Kami tidak tahu. Yesus berkata kepada mereka: Sama ada saya, saya tidak akan mengatakan kepadamu dengan kuasa manakah Aku melakukan perkara-perkara ini.

Mark 12

12.1

Dan dia mula berkata-kata kepada mereka dalam perumpamaan.Seorang lelaki kebun anggur. Beliau menetapkan lindung nilai yang mengenainya, menggali akhbar anggur, dan mendirikan menara; dan biarkan ia keluar untuk husbandmen, dan meninggalkan negara ini.

12.2

Pada masa menuai ia menyuruh seorang hamba kepada penggarap-penggarap itu untuk menerima daripada mereka beberapa buah anggur.

12.3

Dan mereka memegang dia, mereka memukulnya, dan menyuruhnya pulang dengan kosong.

12.4

Dan sekali lagi beliau mengutus kepada mereka hamba yang lain; Mereka memukul kepala dan memperlakukannya memalukan.

12.5

Dia menghantar satu lagi, dan dia membunuh mereka; maka beberapa orang lain, memukul atau dibunuh.

12.6

Dia masih mempunyai anak yang tercinta; ia menyuruh dia lepas kepada mereka dan berkata: Mereka akan menghormati anakku.

12.7

Dan orang-orang husbandmen berkata antara mereka, Ia adalah ahli waris; Marilah kita bunuh dia, maka warisan ini menjadi milik kita.

12.8

Dan mereka membawanya, membunuhnya, lalu dilemparkan ke luar kebun anggur itu.

12.9

Sekarang apa yang akan pemilik kebun anggur itu lakukan? Ia akan datang dan membinasakan penggarap-penggarap itu dan kebun anggur itu kepada orang lain.

12.10

Tidakkah kamu membaca kitab ini: Batu yang pembina menolak telah menjadi batu penjuru utama;

12.11

Ia adalah dengan kehendak Tuhan seperti yang ia lakukan, dan ia adalah yang menakjubkan di mata kita?

12.12

Mereka cuba merampas dia, tetapi takut orang ramai. Mereka memahami bahawa ia adalah bagi mereka bahawa Yesus memberitahu perumpamaan ini. Dan mereka meninggalkannya dan pergi dari sini.

12.13

Dan mereka dihantar kepadanya tertentu orang Farisi dan daripada Herodians, untuk menangkap beliau dalam kata-katanya.

12.14

Dan mereka datang kepadanya, Master, kita tahu bahawa engkau benar, dan kamu pula tidak risau orang; kerana kamu tidak menganggap diri manusia, tetapi mengajar jalan Allah dengan sebenar-benarnya.Bolehkah atau tidak membayar cukai kepada Kaisar? Sekiranya kita membayar atau tidak membayar?

12.15

Yesus mengetahui kemunafikan mereka, berkata kepada mereka: Mengapa kamu mencobai Aku? Bawalah sesen pun, aku dapat melihat.

12.16

Dan mereka membawanya; Dan Ia berkata kepada mereka, siapakah ini imej dan tulisan? Caesar, mereka menjawab.

12.17

Kemudian dia berkata kepada mereka, berikanlah kepada Kaisar apa yang Kaisar dan kepada Allah apa yang Tuhan. Dan mereka baginya dalam kekaguman.

12.18

Orang Saduki, yang mengatakan tidak ada kebangkitan, datang kepada Yesus dan bertanya kepadanya:

12.19

Master, di sini adalah apa yang Musa telah menulis kepada kami, Jika saudara seseorang meninggal dunia dan meninggalkan seorang isteri, tidak mempunyai anak, adiknya yang kawin dengan isterinya dan mengangkat suatu keturunan kepada kakaknya.

12.20

Sekarang ada tujuh orang bersaudara. Yang pertama berkahwin dan mati tanpa isu.

12.21

Kedua mengambil janda menjadi isteri, dan mati tanpa isu. Ia adalah sama dengan yang ketiga,

12.22

dan tiada seorang pun daripada tujuh buat sebarang benih. Terakhir sekali wanita yang juga meninggal dunia.

12.23

Dalam kebangkitan mana daripada mereka akan dia seorang perempuan?Bagi tempoh tujuh telah menjadi isterinya.

12.24

Yesus menjawab mereka: Tidakkah kamu itu sesat, kerana kamu tidak mengetahui kitab-kitab, ataupun kuasa Allah?

12.25

Dalam kebangkitan orang-orang mati, mereka tidak boleh mengambil wanita, dan tidak dikawinkan, tetapi seperti malaikat di syurga.

12,26

Bagi kebangkitan orang mati, telah kamu baca dalam kitab Musa, bagaimanakah firman Allah kepadanya, di belukar, Akulah Allah Abraham, Allah Ishak dan Allah Yakub?

12.27

Tuhan bukan Allah orang mati tetapi orang hidup. Anda sangat silap.

12,28

Salah satu daripada ahli-ahli Taurat yang telah mendengarnya taakulan bersama-sama, perceiving bahawa dia telah menjawab mereka dengan baik, datang dan bertanya kepadanya, Yang merupakan perintah pertama sekali?

12.29

Yesus menjawab, Yang pertama: Dengar, Israel, TUHAN, Allah kita adalah satu Tuhan;

12.30

Dan engkau mengasihi TUHAN, Allahmu, dengan segenap hatimu, dengan segenap jiwamu dan dengan segenap akal budimu dan dengan segenap kekuatanmu.

12.31

Yang kedua ialah: Kasihilah sesamamu manusia seperti dirimu sendiri.Tidak ada hukum lain yang lebih besar dari pada itu.

12,32

Ahli kitab itu, berkata kepadanya: Baik, Master; anda berkata dengan benar bahawa Tuhan adalah satu, dan tidak ada yang lain daripada dirinya,

12.33

Dan mengasihi Dia dengan segenap hatinya, segala bentuk pemikiran, segenap jiwanya dan semua kekuatannya, dan untuk mengasihi sesama sebagai dirinya sendiri, lebih daripada segala korban bakaran dan korban sembelihan.

1 2 3 4

Yesus melihat bahawa dia menjawab dengan bijak, berkata kepada-Nya: Tiadalah engkau jauh dari Kerajaan Allah. Dan tiada siapa yang berani bertanya kepadanya lagi soalan.

12.35

Yesus mengajar di Bait, berkata, Bagaimana para ahli mengatakan bahawa Kristus adalah anak Daud?

12.36

Daud sendiri, animasi oleh Roh Kudus berkata: Tuhan telah berfirman kepada Tuhanku, engkau Duduk di sebelah kanan-Ku, sampai Kubuat musuh-musuh-Mu menjadi tumpuan anda.

12.37

Daud sendiri menyebut Dia Tuhan; bagaimana dia anaknya? Dan yang ramai di mendengarnya dengan senang hati.

12,38

Katanya kepada mereka itu di dalam pengajaran-Nya, Hati-hatilah terhadap ahli-ahli Taurat, yang suka berjalan memakai jubah panjang dan salam di pasar,

12.39

bahawa ketua tempat duduk di dalam rumah ibadat, dan tempat-tempat pertama pada hari-hari raya;

12.40

yang memakan rumah janda ‘, dan untuk berpura-pura dengan doa yang panjang. Mereka akan diadili dengan lebih teruk.

12,41

Yesus duduk vis-à-vis batang, dan melihat bagaimana manusia mengesampingkan mereka wang. Beberapa pelakon kaya dengan banyak.

12,42

Datanglah seorang janda miskin tertentu, dan dia melemparkan dalam dua hama, yang membuat Farthing a.

12.43

Lalu Yesus memanggil murid-Nya dan berkata kepada mereka: Aku berkata kepadamu, sesungguhnya janda miskin ini memberi lebih banyak dari pada semua mereka yang telah dibuang ke dalam perbendaharaan;

12,44

Untuk semua mereka dibuang dalam kelimpahan mereka, tetapi dia daripada dia, semua dia, semua dia terpaksa hidup.

Mark 13

13.1

Ketika Yesus keluar dari Bait Allah, seorang murid-Nya berkata kepada-Nya, Master, lihat apa cara batu dan apa bangunan!

13.2

Jawab Yesus kepadanya: Adakah engkau melihat bangunan-bangunan yang besar? Ia tidak akan kekal batu atas batu yang tidak boleh dibuang.

13.3

Dia duduk di atas Bukit Zaitun, berhadapan dengan kuil. Dan Pierre, Jacques dan Yahya dan Andreas bertanya sendirian kepada-Nya soalan itu:

13.4

Katakanlah kepada kami, apabila akan perkara-perkara ini akan berlaku, dan apa yang akan tanda ia dikenali bahawa semuanya itu akan dipenuhi?

13.5

Yesus mula berkata, Waspadalah supaya jangan ada orang menipu anda.

13.6

Bagi banyak orang akan datang dengan nama-Ku dan berkata, Itu saya.Dan hendaklah menipu banyak.

13.7

Apabila kamu mendengar tentang peperangan dan khabar angin peperangan, akan tidak bermasalah, sebab perkara-perkara ini akan terjadi. Tetapi ia tidak akan bertahan.

13.8

Bangsa akan bangkit melawan bangsa, dan kerajaan melawan kerajaan;akan ada gempa bumi di berbagai tempat akan ada kelaparan. Ini akan hanya permulaan penderitaan.

13.9

Ambil perhatian kepada diri kamu sendiri. Kami akan menyelamatkan kamu ke mahkamah, dan kamu akan dipukul di rumah ibadat; anda akan berdiri di hadapan gabenor, dan hadapan raja-raja karena Aku, sebagai kesaksian bagi mereka.

13.10

Ia mesti terlebih dahulu bahawa berita yang baik diberitakan kepada semua bangsa.

13.11

Apabila mereka membawa anda pergi dan menyelamatkan kamu, jangan bimbang terlebih dahulu tentang apa yang anda katakan, tetapi mengatakan apa saja yang diberikan kepadamu pada waktunya; untuk itu bukanlah kamu yang berkata-kata, melainkan Roh Kudus.

13.12

Brother akan mengkhianati saudara kepada kematian, dan bapa kanak-kanak itu; Kanak-kanak akan bangkit terhadap ibu bapa dan akan mati.

13.13

Anda akan dibenci oleh semua kerana nama-Ku, dan barangsiapa bertahan sampai pada kesudahannya akan diselamatkan.

13.14

Apabila kamu melihat Pembinasa keji berdiri di tempat yang tidak sepatutnya, hendaklah ia yang readeth faham, maka orang-orang yang di Yudea haruslah melarikan diri ke gunung-gunung;

13.15

Hendaklah orang yang berada di puncak rumah yang tidak datang ke mari, dan tidak akan masuk untuk mengambil sesuatu dari rumahnya;

13.16

dan hendaklah orang yang adalah sebagai balasan padang untuk mengambil jubahnya.

13.17

Celakalah mereka yang mengandung dan kepada mereka yang menyusukan bayi pada masa itu!

13.18

Berdoa agar perkara-perkara ini tidak berlaku pada musim sejuk.

13.19

Untuk masalah pada masa itu, bahawa akan ada seperti belum dari awal penciptaan yang Allah menciptakan sehingga kini, tidak, tidak pernah akan.

13.20

Dan jika TUHAN telah dipendekkan masa itu, tidak ada daging diselamatkan: tetapi Musa telah dipendekkan kerana umat pilihan yang dia pilih.

13.21

Jika seseorang memberitahu anda kemudian: « di sini adalah Mesias, » atau « Dia di sana, » tidak percaya.

13.22

Sebab akan muncul Mesias-mesias palsu dan nabi-nabi palsu; akan memberitahukan tanda-tanda dan keajaiban untuk menipu umat pilihan, jika boleh.

13.23

Berjaga-jaga anda, saya telah mengatakan kepada anda semua perkara terlebih dahulu.

13.24

Tetapi pada masa itu, selepas kesusahan itu, matahari akan menjadi gelap dan bulan tidak bercahaya

13.25

bintang-bintang akan berjatuhan dari langit dan kuasa-kuasa yang ada di langit akan goncang.

13,26

Kemudian Anak Manusia akan kelihatan datang dalam awan dengan kuasa besar dan kemuliaan.

13.27

Jadi dia menghantar malaikat-Nya dan mengumpulkan umat pilihan-Nya dari keempat penjuru bumi, dari ujung bumi ke ujung langit.

13,28

Sekarang belajar perumpamaan pokok ara itu. Apabila cawangannya menjadi lembut dan meletakkan sebagainya daun, kamu tahu bahawa musim panas sudah dekat.

13.29

Begitu juga, apabila anda melihat perkara-perkara ini berlaku, tahu bahawa Anak Manusia adalah berhampiran, di pintu.

13.30

Aku berkata kepadamu: Sesungguhnya angkatan ini tidak akan berlalu, sebelum semuanya ini.

13.31

Langit dan bumi akan berlalu, tetapi perkataan-Ku tidak akan berlalu.

13.32

Bagi hari atau jam tidak ada yang mengetahui, baik malaikat-malaikat di syurga, mahupun Anak, tetapi Bapa sahaja.

13.33

Mengambil pelajaran, jam tangan dan berdoa; kerana kamu tidak tahu bila masa yang.

13.34

Ia seperti seorang lelaki yang pergi dalam perjalanan, yang meninggalkan rumahnya, dan memberikan kuasa kepada hamba-hamba-Nya, untuk setiap kerja, dan diperintahkan porter untuk menonton.

13.35

Menonton kerana itu, untuk kamu tidak mengetahui apabila tuan rumah, atau pada waktu malam, atau tengah malam, atau sekurang-zakar-gagak, atau pagi;

13.36

takut dia mencari anda tidur, tiba-tiba datang.

13.37

Apa yang Kukatakan kepada kamu, Kukatakan kepada semua, Tonton.

Mark 14

14.1

Paskah dan Roti Tidak Beragi dua hari kemudian. Imam-imam kepala dan ahli-ahli Taurat mencari bagaimana mereka mungkin membawanya dengan kraf, dan dihukum mati.

14.2

Tetapi mereka berkata, Jangan pada waktu perayaan, supaya jangan ada kegemparan di kalangan rakyat.

14.3

Yesus berada di Betania, di rumah Simon si kusta, datanglah seorang perempuan pada masa sedang duduk makan. Beliau telah memegang pasu Alabaster, yang mengandungi minyak wangi daripada nard tulen harga yang besar; dan brek kotak, itu dicurahkannya ke atas kepala Yesus.

14.4

Sebahagian daripada mereka menyatakan kemarahan mereka: Mengapa membazir minyak wangi ini?

14.5

Kita boleh menjual lebih daripada tiga ratus pence, dan diberikan kepada orang miskin. Bersungut-sungutlah bangsa itu.

14.6

Tetapi Yesus berkata: Biarkan dia. Mengapa anda melakukannya berbaloi? Beliau telah melakukan satu perkara yang indah kepada saya;

14.7

Bagi anda orang miskin selalu ada dengan anda, dan anda boleh berbuat baik kepada mereka apabila anda mahu, tetapi anda tidak akan selalu bersama.

14.8

Dia melakukan apa yang dia dapat; dia meminyaki badan saya untuk dikebumikan.

14.9

Aku berkata kepadamu: Sesungguhnya di mana saja Injil diberitakan di seluruh dunia, yang juga dalam ingatan beliau apa yang dia lakukan.

14.10

Yudas Iskariot, seorang dari kedua belas, pergi kepada imam-imam kepala, dengan maksud untuk menyerahkan Yesus kepada mereka.

14.11

Setelah mendengar ini, mereka gembira dan berjanji akan memberikan uang kepadanya. Yudas mencari peluang untuk menyerahkan Dia.

14.12

Hari pertama Roti Tidak Beragi, ketika mereka mempersembahkan korban Paskah, murid-murid-Nya bertanya kepada-Nya: Di mana ayah kita pergi bersedia Paskah?

14.13

Dan beliau menyuruh dua orang murid-Nya dan berkata kepada mereka, Pergilah ke kota; anda bertemu dengan seorang yang membawa kendi berisi air, mengikutinya.

14.14

Di mana sahaja ia masuk, katakanlah kepada tuan rumah itu, Kata tuan, di manakah tempat di mana aku dapat makan Paskah dengan murid-murid saya?

14.15

Dia akan menunjukkan kamar atas yang besar yang diberikan dan bersedia: ini adalah di mana anda bersedia untuk kita.

14.16

Murid-murid yang tinggal, datang ke bandar, dan mendapati semua seperti yang dikatakan Yesus kepada mereka; dan mereka bersedia Paskah.

14.17

Apabila hari sudah petang, dia datang dengan dua belas.

14.18

Ketika mereka ada di meja dan makan, Yesus berkata: Aku berkata kepadamu, sesungguhnya seorang di antara kamu yang makan dengan saya akan menyerahkan Aku.

14,19

Mereka mula menjadi sedih, dan berkata kepada beliau, satu demi satu, Adakah saya?

14.20

Beliau menjawab: Ia adalah salah satu daripada dua belas, yang harga rendah dengan saya dalam hidangan.

14.21

Anak Manusia pergi seperti ada tertulis kepadanya. Tetapi celakalah orang yang olehnya Anak Manusia dikhianati! Lebih baik bagi orang itu sekiranya ia tidak dilahirkan.

14.22

Ketika mereka sedang makan, Yesus mengambil roti; dan apabila dia telah memberikan syukur lalu memecah-mecahkannya dan memberikannya kepada mereka dan berkata: Ambillah, inilah tubuh-Ku.

14.23

Dia mengambil cawan; dan apabila dia telah memberikan syukur lalu memberikannya kepada mereka, dan mereka semua minum.

14.24

Dan beliau berkata: Ini adalah darah saya, darah perjanjian, yang ditumpahkan bagi banyak.

14.25

Aku berkata kepadamu: Sesungguhnya Aku tidak akan minum air buah anggur sehingga hari Aku minum dia yang baharu di dalam kerajaan Allah.

14.26

Selepas nyanyian pujian, mereka pergi ke Bukit Zaitun.

14,27

Yesus berkata kepada mereka: Kamu semua akan jatuh dari sini; sebab ada tertulis: Aku akan memukul gembala dan domba akan bertaburan.

14.28

Tetapi sesudah Aku bangkit, Aku akan mendahului kamu ke Galilea.

14,29

Petrus kepada-Nya: Walaupun semua akan tersinggung, namun tidak akan saya ..

14.30

Yesus berkata: Aku berkata kepadamu, sesungguhnya kamu, hari ini, malam ini juga, sebelum ayam jantan berkokok dua kali, engkau akan menyangkal Aku tiga kali.

14,31

Tetapi dia bercakap lebih keras, Jika aku harus mati bersama anda, saya tidak akan menyangkal Engkau. Mereka semua berkata perkara yang sama.

14.32

Mereka datang ke suatu tempat yang bernama Getsemani, dan Yesus berkata kepada murid-murid-Nya: Duduklah di sini sementara Aku berdoa.

14,33

Dia membawa Petrus, Jacques dan Yohanes, dan mula menjadi sakit kagum dan sangat berat.

14.34

Ia berkata kepada mereka, jiwa saya sedih sehingga mati; Tinggal di sini dan menonton.

14,35

Dan pergi sedikit lebih jauh, dia merebahkan diri terhadap tanah dan berdoa supaya, sekiranya mungkin, jam itu mungkin lulus daripadanya.

14.36

Beliau berkata, Abba, ya Bapa, tidak ada yang mustahil bagimu; mengambil cawan ini dari pada-Ku! Namun tidak apa yang saya mahu tetapi apa yang anda mahu.

14.37

Ia datang kepada murid-murid dan mendapati mereka sedang tidur, dan berkata kepada Petrus: Simon, anda tidur! Bolehkah anda tidak menonton satu jam?

14.38

Menonton dan berdoa, supaya kamu tidak jatuh ke dalam pencobaan;Roh memang penurut, tetapi daging lemah.

14.39

Dia pergi lagi, dan berkata doa yang sama.

14.40

Dia datang dan mendapati mereka sedang tidur, sebab mata mereka sudah berat. Mereka tahu apa yang perlu menjawabnya.

14,41

Beliau kembali untuk kali ketiga, dan berkata kepada mereka, Sleep pada masa ini, dan berehat anda! Cukup! Masanya telah tiba; tiba-tiba, Anak manusia diserahkan ke dalam tangan orang-orang berdosa.

14.42

Bangun, datang ke atas; tiba-tiba, orang yang mengkhianati Aku sudah dekat.

14.43

Dan dengan serta-merta, sementara ia berkata-kata, Yudas, salah satu daripada dua belas, dan dengan dia banyak dengan pedang dan tongkat-tongkat, dari imam-imam kepala dan ahli-ahli Taurat dan tua-tua.

14.44

Dia yang menyerahkan Dia telah memberikan mukjizat kepada mereka, berkata, Barangsiapa yang aku akan cium, yang sama dia; mengambil dia dan membawa dia pergi dengan selamat.

14.45

Apabila dia tiba, dia mendekati dia, katanya: Rabbi! Dan menciumnya.

14,46

Mereka meletakkan tangannya kepada Yesus, dan membawanya.

14.47

Salah seorang yang berdiri dengan menghunus pedangnya dan memukul hamba Imam Besar dan memotong telinganya.

14.48

Yesus menjawab dan berkata kepada mereka, maka kamu datang sebagai terhadap seorang penyerbu, dengan pedang dan pentung untuk merebut saya.

14.49

Saya setiap hari dengan anda mengajar di Bait Allah, dan kamu tidak menangkap saya. Tetapi ini adalah supaya Kitab Suci digenapi.

14.50

Mereka semua telah meninggalkan dia, dan melarikan diri.

14,51

Seorang lelaki muda mengikutinya, mempunyai kain linen pada badan.Beliau mengambil masa;

14.52

tetapi dia meninggalkan kain linen, dan melarikan diri dari mereka telanjang.

14,53

Mereka membawa Yesus pergi kepada imam besar, berkumpul semua imam kepala dan tua-tua dan ahli-ahli Taurat.

14,54

Peter mengikutinya jauh ke bahagian dalam halaman Imam Besar; beliau duduk di antara hamba-hamba, dan dihangatkan dirinya di tempat api itu.

14,55

Imam-imam kepala dan seluruh Mahkamah Agama mencari kesaksian terhadap Yesus untuk membunuh dia, dan mereka mendapati tiada;

14.56

Bagi banyak memberi kesaksian palsu terhadap Dia, tetapi kesaksian mereka tidak bersetuju bersama-sama.

14,57

Beberapa bangkit dan memberi kesaksian palsu terhadap Dia, katanya:

14.58

Kami mendengar dia berkata, saya akan memusnahkan kuil buatan tangan manusia, dan dalam tiga hari Aku akan membina satu yang tidak akan dilakukan oleh tangan manusia.

14.59

Bahkan mengenai hal ini kesaksian mereka tidak bersetuju.

14,60

Maka Imam Besar itu berdiri di tengah-tengah mereka, dan bertanya kepada Yesus, katanya: engkau menjawab apa-apa? Apa yang saksi ini terhadap engkau?

14.61

Yesus berdiam diri, dan menjawab apa-apa. Imam besar bertanya kepadanya, katanya: Adakah engkau Mesias, Anak Allah Yang Maha Suci?

14.62

Yesus menjawab, saya. Dan anda akan melihat Anak Manusia duduk di sebelah kanan Yang Mahakuasa dan datang di atas awan-awan di langit.

14,63

Maka Imam Besar itu mengoyakkan pakaiannya dan berkata, Apa lagi perlu mempunyai kita saksi?

14,64

Anda telah mendengar hujat. Apa yang anda fikir? Semua mengutuk beliau sebagai kematian yang layak.

14.65

Dan beberapa mula meludah kepadanya, dan untuk menutup mukanya dan memukulnya dengan tangan mereka dan berkata: Bernubuatlah! Dan hamba-hamba berbuat demikian dengan memberinya pukulan.

14,66

Ketika Petrus berada di bawah di halaman, datang salah satu daripada pembantu rumah imam besar.

14.67

Dan setelah Petrus berdiang, dia melihat kepadanya dan berkata, Engkau juga engkau telah menjadikan dirimu dengan Yesus dari Nazaret.

14,68

Ia menyangkalnya dan berkata: Saya tidak tahu, saya tidak faham apa yang anda maksudkan. Kemudian ia pergi ke dalam dewan. Dan anak-anak kapal zakar.

14,69

Pembantu rumah itu melihat dia, dan mula sekali lagi untuk berkata kepada mereka yang hadir: Ini adalah salah satu dari orang-orang. Dan ia menyangkalnya pula.

14.70

Tidak lama selepas itu, orang-orang yang berdiri di berkata lagi kepada Petrus: Sesungguhnya engkau dari orang-orang orang, bagi anda seorang Galilea.

14,71

Kemudian dia mula mengutuk dan bersumpah, saya tidak kenal orang yang anda bercakap tentang.

14,72

Dengan serta-merta, kali kedua anak-anak kapal zakar. Dan teringatlah Petrus akan perkataan Yesus berkata kepada-Nya: Sebelum ayam jantan berkokok dua kali, engkau akan menyangkal Aku tiga kali. Dan refleksi, beliau menangis.

Mark 15

15.1

Pada waktu pagi imam-imam kepala mengadakan perundingan dengan para tua-tua dan ahli-ahli Taurat dan seluruh Mahkamah Agama. Terikat Yesus, mereka membawa-Nya dan menyerahkan-Nya kepada Pilatus.

15.2

Pilatus bertanya kepadanya: Adakah engkau Raja orang Yahudi? Yesus menjawab, Engkau katakan.

15.3

Dan imam-imam kepala beberapa tuduhan terhadapnya.

15.4

Pilatus bertanya kepada-Nya sekali lagi, katanya: engkau menjawab apa-apa? Lihat berapa banyak yang mereka saksi terhadap kamu.

15.5

Tetapi Yesus sama sekali tidak menjawab lagi, sehingga Pilatus kagum.

15.6

Pada setiap hari raya dia mengeluarkan satu banduan, yang mereka dikehendaki.

15.7

Ada seorang bernama Barabas dalam penjara dengan rakan sejenayah beliau kerana membunuh yang mereka telah dilakukan dalam pemberontakan tersebut.

15.8

Dan orang banyak menangis dengan kuat, mula bertanya apa yang pernah dilakukan kepada mereka.

15.9

Pilatus menjawab mereka: Adakah anda mahu saya untuk melepaskan kepada kamu raja orang Yahudi?

15.10

Kerana dia tahu bahawa kerana dengki bahawa imam-imam kepala telah dihantar.

15.11

Tetapi imam-imam kepala memindahkan orang, Pilatus membebaskan Barabas sebaliknya.

15.12

Pilatus menjawab dan berkata kepada mereka: Apa yang akan kamu maka itu saya akan lakukan kepada dia yang kamu ajak Raja orang Yahudi?

15.13

Mereka berteriak lagi, Salibkan dia!

15.14

Pilatus berkata kepada mereka, apa yang jahat telah dilakukannya? Dan mereka berteriak lebih: Salibkan dia!

15.15

Pilatus, yang ingin untuk memenuhi orang ramai, yang dikeluarkan Barabas kepada mereka; dan setelah sengsara Yesus, ia selamatkan dia untuk disalibkan.

15.16

Dan askar membawa-Nya di dalam mahkamah, iaitu, di dalam dewan, dan bersama-sama seluruh band.

15.17

Mereka berpakaian dia dengan ungu, dan meletakkan ia di atas kepalanya mahkota duri yang mereka telah dianyam.

15.18

Kemudian mereka mulai memberi salam kepadanya: Hai, Raja orang Yahudi!

15.19

Mereka memukul kepala-Nya dengan buluh, dan meludah kepadanya, dan tunduk berlutut menyembah-Nya.

15.20

Setelah mereka mengejek-ejeknya, mereka dilucutkan apa-ungu dan pula pakaian-Nya, dan membawa-Nya untuk menyalibkan dia.

15.21

Mereka memaksa beliau untuk membawa Yesus menyeberangi pejalan kaki yang datang dari negara ini, Simon dari Kirene, bapa kepada Alexander dan Rufus,

15.22

dan membawanya ke tempat yang bernama Golgota, yang bermakna Tempat Tengkorak.

15.23

Mereka memberi dia minum anggur bercampur mur, tetapi dia tidak mengambilnya.

15.24

Mereka menyalibkan dia, dan berpisah pakaiannya, membuang undi untuk menentukan apa yang setiap harus mengambil.

15.25

Ia adalah jam yang ketiga, dan mereka menyalibkan Dia.

15.26

Prasasti yang menunjukkan subjek pertuduhan terhadap orang itu membaca: raja orang Yahudi.

15.27

Dengannya mereka menyalibkan dua perompak, satu di kanan dan satu di sebelah kiri beliau.

15,28

Oleh itu telah memenuhi apa yang Kitab Suci berkata: Dia sebagai orang jahat.

15.29

Diluluskan oleh dicerca beliau, wagging kepala mereka, dan berkata: Hey! Anda yang merobohkan Bait Suci lalu membinanya semula dalam tiga hari,

15.30

menyelamatkan dirimu, dan turun dari salib itu!

15.31

Imam-imam kepala, dengan ahli-ahli Taurat, mengejek mereka dan berkata: Dia menyelamatkan orang lain, dia tidak dapat menyelamatkan dirinya sendiri!

15.32

Mari Kristus Raja Israel turun dari salib itu, supaya kita lihat dan kita berfikir! Orang-orang yang disalibkan bersama dia dicerca dia.

15.33

Jam keenam telah datang, ada gelap meliputi seluruh negeri itu sehingga jam kesembilan.

15.34

Dan pada pukul Yesus berseru dengan suara nyaring, Eloi, Eloi, lama sabakhtani? yang bermaksud, Ya Allah, ya Allahku, mengapa Engkau meninggalkan Aku?

15.35

Sebahagian daripada orang-orang yang berada di sana mendengar tuduhan itu, berkata, Sesungguhnya ia memanggil Elia.

15.36

Dan salah seorang daripada mereka berlari dan dipenuhi span dengan cuka, dan mempunyai buluh, dan memberi minum, berkata, Apatah lagi; supaya kita melihat adakah Elias akan datang untuk mengambil dia.

15,37

Tetapi Yesus berseru dengan suara yang kuat dan menarik nafas.

15.38

Tabir Bait Suci terbelah dua dari atas ke bawah.

15.39

Para perwira, yang berdiri menghadap beliau, melihat bahawa dia tamat dengan cara ini, berkata, Sesungguhnya orang ini adalah Anak Allah.

15,40

Ada juga beberapa perempuan yang melihat dari jauh. Antaranya Maria Magdalena, Maria ibu Jacques yang kurang dan Joses, dan Salome;

15.41

yang mengikutinya dan ketika ia ada di Galilea, dan lain-lain lagi yang datang dengan dia ke Yerusalem.

15,42

Malam itu datang, kerana ia adalah penyediaan, iaitu, sehari sebelum hari Sabat –

15.43

Yusuf dari Arimatea, sebuah kaunselor mulia, yang juga sendiri telah menunggu untuk Kerajaan Allah. Dia dengan berani kepada Pilatus, dan kehausan mayat Yesus.

15.44

Pilatus kagum bahawa dia telah mati supaya tidak lama lagi; dia kepala pasukan dan bertanya kepadanya apakah Yesus sudah lama mati.

15,45

Jika menjadi perwira itu, dia memberikan tubuh untuk Yusuf.

15,46

Dan dia membeli kain linen, membawa Yesus turun dari salib itu, dibungkusnya dengan kain lenan, dan meletakkannya di dalam potongan kubur di dalam bukit batu. Kemudian dia melancarkan batu terhadap pintu kubur itu.

15,47

Maria Magdalena, dan Maria ibu Joses telah melihat di mana ia diletakkan.

Mark 16

16.1

Dan apabila hari Sabat itu lalu, Mary Magdalene, Maria ibu Jacques, dan Salome membeli rempah, jadi datang dan mengurapi dia.

16.2

Hari pertama dalam seminggu, mereka datang kepada kubur itu, pada waktu pagi, matahari baru sahaja bangkit.

16.3

Dan mereka berkata sesama sendiri, yang menggulung kami batu itu dari pintu kubur?

16.4

Dan melihat ke atas, mereka melihat bahawa batu itu, yang sangat besar, telah digulingkan.

16.5

Dan masuk ke dalam kubur itu, mereka melihat seorang muda yang duduk di sebelah kanan yang memakai jubah putih, dan mereka kagum.

16.6

Katanya kepada mereka: Jangan takut; anda mencari Yesus dari Nazaret, yang disalibkan; dia bangkit, dia tidak ada di sini; melihat tempat di mana mereka diletakkan.

16.7

Tetapi pergi, memberitahu murid-murid dan Peter bahawa dia berjalan di depan kamu ke Galilea; di sana kamu akan melihat Dia, seperti katanya kepada anda.

16.8

Dan mereka keluar dan melarikan diri dari kubur itu. Ketakutan dan kengerian mempunyai; dan mereka berkata apa-apa kepada sesiapa pun, kerana mereka takut.

16.9

Yesus telah bangkit awal hari pertama dalam minggu itu, dia muncul pertama Mary Magdalene, daripada yang dia telah membuang tujuh syaitan.

16.10

Dia pergi memberitahukannya kepada mereka yang telah berkhidmat dengan beliau, kerana mereka berkabung dan menangis.

16.11

Apabila mereka mendengar bahawa dia masih hidup dan dia telah melihat-Nya, mereka kafir.

16.12

Selepas itu dia menampakkan diri dalam rupa yang lain kepada dua orang dari mereka yang berada di jalan raya akan negara.

16.13

Mereka kembali dan memberitahu orang lain, orang yang beriman, mereka tidak.

16.14

Sesudah itu Ia menampakkan diri kepada sebelas kerana mereka duduk di daging; dan mencela mereka dengan kekufuran dan kekerasan hati mereka, kerana mereka tidak percaya kepada orang-orang yang telah melihat Dia meningkat.

16,15

Kemudian dia berkata kepada mereka, Pergilah ke seluruh dunia, beritakanlah berita baik kepada seluruh umat manusia.

16,16

Beliau yang percaya dan dibaptis akan diselamatkan, tetapi orang yang tidak beriman akan terkutuk.

16.17

Dan tanda-tanda ini akan menyertai orang-orang yang beriman: Dalam nama-Ku mereka akan mengusir setan; mereka akan berkata-kata dalam bahasa-bahasa yang baru;

16.18

Mereka akan memegang ular; jika mereka minum apa-apa benda yang boleh membawa maut, ia tidak akan mendatangkan mudarat kepada mereka; mereka meletakkan tangan pada orang sakit, dan sakit itu akan sembuh.

16.19

Kemudian setelah TUHAN telah bercakap dengan mereka, telah diambil ke sorga, lalu duduk di sebelah kanan Allah.

16.20

Dan mereka pergi keluar dan berkhutbah di mana-mana. Tuhan bekerja dengan mereka, dan mengesahkan perkataan dengan tanda-tanda berikut.

 

TUHAN menyertai anda dalam kehidupan anda dan di dalam hati anda.

Victor

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.