2014! ВРЕМЕ НА вера во Исус Христос

Дали t_sablier [1]

Постојат две илјади години со раѓањето на христијанството е роден надеж за човекот да живее вечно.

Исус Христос вети воскресението на мртвите и киднапирањето на неговиот живот црква по неговото враќање.

Исус Христос бил син на столар и се Charpentier додека на возраст од триесет години.

По учењето на Тора, го проповедаше љубовта Божја до неговото апсење, па дури и неговото распнување.

Светла пресветол крст,

Исус Христос, откако ја победи смртта со добрина и Бог Таткото, изјави Неговите апостоли дека тој се повлекува на небото да ви приготвам место во куќата на неговиот татко има да ја поздравуваме Црквата на крајот на времето.

Исус Христос бил Месијата испратен од Бога и еврејскиот народ очекува, но дека еврејскиот народ не се признаваат како Месија!

И затоа што Исус Христос, беше речено да биде син Божји и дека Бог е тројство (Отецот, Синот и Светиот Дух)

Дека рабините не признаа и покрај сите докази и чуда и комплетна знаење, комплетно и совршено целата Тора преку Исуса Христа, и дека треба да имаат и реализација на месија во Светото Писмо, тие l « откажана како месија и таму стави до смрт низ Римското напаѓачите.

За време на неговата три и пол години на проповедта, Исус Христос родила неговата црква « Христијанство »   како рабини и еврејскиот народ негираше.

Ова е црквата основана од страна на Исус Христос, кој ќе дојде до крајот на времето во небесниот Ерусалим за да го прослават свадбата на Јагнето (вечниот завет меѓу членовите на црквата и Исус Христос)

На инсистирање на апостолите да сакаат да знаат датумот на занесот на црквата да присуствуваат на овој прекрасен настан вети Исус Христос појасни дека само Бог Отецот знаеше денот и часот на неговото враќање на крајот на време.

За време на својата проповед, и пред да се пензионира, Исус го информирал својот учениците сепак знаци на предупредување на неговото враќање, па секој може да се подготви и прочистување на доаѓањето и несекојдневен настан.

Непосредно пред отстранување на неговата црква и неговото враќање во неговото царство, Исус Христос рече дека таму ќе биде многу тешко време за земјата, за човештвото, за луѓето и за верата.

Библијата предвидува дека последните седум години пред враќањето на Месијата ќе биде многу тешко и дека тешкотиите ќе одат зголемува како во болки на породувањето.

Исус рече дека неговото враќање li сметаат мажи и нациите, кои ќе се врзе сатаната време на неговото владеење и тој ќе царува физички на земјата илјада години.

Ова владеење е на владеењето на љубовта според Законот на Бога!

Точност:

Бог: Нема љубов без право и без љубов!

Луцифер : Не постојат закони во љубов и не постои љубов во акт!

Неговото владеење ќе заврши со бунт затоа што сатаната ќе биде пуштен да се заведе последен пат мажи и народи.

Ова владеење на Христос ќе заврши со конечна пресуда, по што земјата ќе биде уништена.

Некои одат на нова земја со Исус Христос и Неговата Црква и другите ќе одат во пеколот со Луцифер и неговите следбеници.

Овде во неколку зборови што треба да се очекува христијани.

Сепак, со оглед на заминувањето на Исус Христос христијаните од секоја генерација сонувале и се надева дека тоа беше крајот на времето за нивните епохи.

Разликата со нашата генерација е дека ние сме сведоци, бидејќи 14 мај 1948, датумот на создавањето на државата Израел, да се множење на сите знаци на враќање на Исус Христос.

За Земјата:  земјотреси, поплави, бури, циклони, пожари и други несреќи, како што необјаснето смртни случаи на милион во 2008 година, животни, птици и риби.

Секој може да видите докази за трагедиите што многу луѓе живеат соочува со овие груби катастрофи на земјиштето и од временските услови.

Треба да се напомене дека од почетокот на годината ситуацијата е надвор стандарди во сите области погодени од елементарни непогоди.

For Humanity : критична болест, сиромаштија, беда, пропаст и глобалната политичка нестабилност се зла кои се влоши повеќе

За Него : На вредности се промени, себичност, себичност, индивидуализмот, хомосексуалност, страста и други девијантни ум стана нормално или модерни вредности и дури и тврдеше!

За верата : Живееме во свет каде што времето стана твоите како злато и толку многу постепено далеку од црквите и верата, често преферираат да го поминат малку слободно време за култура и благосостојба телото и умот (спорт, музика, масажа и продавници), наместо молитва и Божјата слава.

Дури и меѓу vicars на црквата, некои станаа хуманисти франци ѕидари, финансиски, научен, а некои дури и загуби на верата и многу скандали околу свештеници, попови, бискупи!

Дури и папи станаа кралеви, претседатели на држави на Ватикан, наместо да се фокусира на нивните министерството врховен водач на црквата.

Дури и одбиваат да ги почитуваат Светата девица кој побарал дека третата тајната на Фатима е објавено од страна на папата во 1960 година.

Ватикан стана скандал од сите видови и јасно е дека ова повеќе не е свето место, но седиштето на анти-Христос!

Од 29 септември 2008 година, датумот на почетокот на глобалната пропаст, ние сме сведоци на пораст на сите зла на Земјата, човештвото, човекот и вера.

Ние навистина се случи во 2014 година во фаза каде тоа е природно да побараат егзистенцијални прашања и иднината на човештвото.

Нашиот свет е срушен, на пример на француската држава долг се проценува на 2000000000000 €, што значи дека секој француски треба да обрнат приближно 33.000 € за подмирување на долгот!

Катастрофи серија се габи секаде на Земјата.

Насилството, буни и граѓански војни погоди светот со сила и бес.

А убива хитови многу луѓе.

Цркви се вандализирани, осквернавени, па дури и изгорени.

Христијаните се прогонувани и убивани во многу земји, особено во Африка и на Блискиот Исток.

Сите го покренува прашањето за времето во кое живееме.

Се разбира, за мене нема сомнение и повеќе блог постови се сведоци.

Ние сме во апокалиптични пати дека мора да се заврши од страна на брза враќање на Исус Христос

Без оглед на вашите верувања, вашата религија, вашата култура, вашата корени, вашето минато, твоите страсти, вашите желби и вашата резервираност, дека е време да ве прашам за времето во кое живееме и што ќе се случи наскоро.

Можете или да го продолжат во вашиот живот, вашите навики, вашите грешки, твоите гревови, вашиот задоволства без да се грижиш за утре.

Или да сфати дека Библијата открива дека враќањето на Исус Христос на нашата генерација и дека неговото враќање е неминовна.

И тогаш, во овој случај, тоа е време да се слагам во реду од вашиот живот и да дојде до Исус Христос да биде спасен.

Исус Христос е начинот на кој и никој не оди на Бога освен преку Него.

Значи, ако сакате да одите на Бога и да биде дел од црквата на Исус Христос ќе бидат отстранети, знаеш патот.

Крштевање, покајание, вера,

Ве поканувам да ја одрази како Вечниот живот зависи.

Сакана браќа и сестри во Христа, да ги задржи на пламен на вашата вера добро осветлена.

свеќа на свеќа носителот-анимирање

Ако може да се прочита едно поглавје од Библијата, Ве поканувам да ја прочитате на 24 поглавје на Евангелието според Матеј.

Линк: На крајот пати

Откровенијата:

Пророштвата направени од 14 Мај 1948 година Постојат толку многу што тоа е математички невозможно таа шанса би можел да им овозможи на овие постигнувања во помалку од 70 години.

Се разбира, сите овие факти ги направија следниве настани, секоја предизвикува други и сите се природни и поради менување на ситуации.

Но тој не беше таму две илјади години да ги разгледа сите овие работи или тие би можеле да се појават во една генерација,

Само Бог знае за сите « Алфа да Омега » беше дека сите овие пророштва, ќе се оствари во една генерација.

Види: Матеј 24 стих 34

Јас ви ја каже вистината, ова поколение нема да мине додека сите овие работи да се направи.

Гледаме секојдневно плодовите се горчливи вести во сите области на времето во меѓународната политика, преку кршење на насилство, сериозна болест, беда и сиромаштија без заборавање на негативни вредности кои ги регулираат и да доведе светот!

Враќање на Исус Христос, за нашата генерација не е можност, туку сигурност!

Јас дури и не мора да се каже дека тоа не е вера што води ме да се каже дека враќањето на Исус Христос е сигурност за нашата генерација, но тоа е доказ за достигнувањата на пророштвата.

Без оглед на вашата вероисповест, единствената шанса што треба да биде спасен е да се дојде до Исус Христос преку Крштението, вера и покајание!

2014 и 2015 година ќе има две црни и ужасни години за луѓето, Земјата и човештвото, и тие можат да бидат состанок на Исус Христос со хуманост и својата силна црква!

Се разбира, ова не е пророштво, туку логична анализа на крајот на времето.

Покајат, ако сакате да биде спасена!

Тоа не е премногу доцна!

За жал, наскоро ќе има плач и крцкање со заби солзи на сите оние кои нема да дојде до Исус Христос.

Мир, љубов и радости во срцата и домови чекајќи го занесот на црквата за некои и враќање на Исус Христос на Маслиновата Гора за другите.

Виктор

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.


%d blogueurs aiment cette page :