2 0 1 7. Љубов, правда и вера. 2 0 1 8

гулаб

Во 2017 година, почетокот на годината, сакам прво пред справување со овој важен член во апокалиптични пати ние се соочуваат во моментов за сите вас, мили мои браќа и сестри во Христа и се драги блог читатели, моите желби среќна Нова 2017 година.

 

А секој, се надевам дека Бог држи подалеку од искушението и помош особено во преминот од оваа година, 2017 година.

 

Јас се молам дека Бог ти дава сила да се соочи со тешкотиите на животот, која неколку години се повеќе и повеќе станува важно.

 

Да ви даде Бог и да бидете здрави. Тоа ви овозможува да не го пропушти најважен и вас и се манифестира дава својата поддршка и љубов во секоја прилика.

 

Може да ви остане во рамките на животот на книгата за да не се направат гневот Божји, кој постепено се спушта кон светот за многу години.

 

Амин.

 

Љубов, право и верата

 

рамнотежа

Имајте на ум дека овој напис љубов, право и верата надополнува статија:

2017 петте приоритети

 

Ние апсолутно мора да бидат свесни дека Љубовта, право и верата се три важни елементи на христијанскиот начин на живот и да се во лицето на Бога да не спаси нас или ни осудува во вечноста.

 

За да се разбере ова прашање се чини дека е корисно да се направи мал потсетник за времето во кое живееме.

 

Од 14 мај 1948 година, како што веќе рековме многу пати и се покажа во блог, влеговме библискиот период до крајот на времето.

 

Оваа библиска период до крајот на времето се одвива во една генерација.

 

Имаме потврда во евангелијата (особено Матеј 24 Link: во последните денови ), кој исто така споменува дека Исус Христос физички ќе се врати на Земјата пред крајот на последната генерација да владее таму на човештвото за илјадници години. Милениум .

 

Како што можеме да видиме, во периодот од крајот на времето е прогресивен во страдањето, како болката на раѓањето.

 

1 Солунјаните 5: 3

 

Бидејќи вие самите знаете дека Господовиот ден ќе дојде како крадец во ноќта. 3 Кога тие велат, мирот и безбедноста; Тогаш ненадејно ќе падне погибел врз нив, како породилни болки бремена жена, и тие нема да го избегне. 4 Но вие, браќа, не сте во темнина, та денот да ве затече како крадец , …

 

болки во последно време стана силна и континуирана како што може да се види секој ден.

 

Вести , (војни, гласови за војни, миграција, тероризмот и џихад се на насловните страници на сите медиуми) на болка на човештвото , (пропаст, несигурност, сиромаштијата, катастрофи, болести, насилството и загубата на вредности станаа природни непогоди на животот) на болка на животот на животните (Мртов необјаснета од страна на милиони секоја година низ целиот свет од 2008 година да риби, птици и други диви и домашни животни) нè снема нас, за сакате на објаснување, медиумите известуваат минимум и болка на Земјата (цунами, поројни дождови, Земјата земјотреси, бури, поплави, пожари и урагани станува се повеќе и неконвенционални) се прифатени од страна на многу како драматични неволји, но сосема нормално.

 

Множеството од сите овие болки дури и ако тие можат да најдат објаснување одделно, сепак формираат една целина, што е необично и се спомнати во Библијата како еден од знаците најавува доаѓање на нашиот Господ Исус Христос. И степенот на сите овие болки потврдува многу добро дека времето на враќањето на нашиот Господ Исус Христос е многу блиску.

 

Иако нашето разбирање на последните времиња ќе ни овозможат да се докаже дека оваа генерација нема да поминат пред Исус Христос ќе се врати физички до Земјата за да му илјади години владеење кој завршува илјади години подоцна од последниот суд. ( Конечната пресуда ќе биде крај на смртниот човек. Некои од нив ќе биде вечно според законот на Бога и на другите засекогаш според законот на Луцифер).

 

И покрај тоа што сметаме дека болката стана многу силна и постојана.

Никој не може да каже кога точно ќе се врати во славата на нашиот Господ Исус Христос.

 

Ние знаеме дека во Библијата време на генерација се асимилирани во период од 40 години, но 70 години, па дури и 80 години и 120 години максимална возраст на животот во Битие 6: 3

 

Се разбира дека и покрај тешкотиите на животот и степенот на болка, Бог може да направи да се почека до 2068 (1948 + 120 години), враќањето на нашиот Господ Исус Христос.

 

Исус Христос рекол нешто многу важно:  » Јас Сум Алфа и Омега, Првиот и Последниот, Почетокот и крајот  » Оваа фраза која вели дека три пати на истото поинаку открива факт голема и посебна важност.

 

Оваа реченица е многу корисно дури и од суштинско значење во комбинација со Глава 24 од Метју да се разбере она што временски ќе се врати на нашиот Господ Исус Христос.

 

Во глава 24 од Матеј Исус објаснува што се случува кога на првата генерација чие раѓање е почетна точка на христијанството (тој беше првиот) и што ќе се случи на последната генерација пред неговото враќање. (Тоа ќе биде и последен). Ова значи дека по неговото враќање од благодатта е завршена и затоа никој нема да биде спасен од неговата љубов и како последица на тоа што треба да се спаси тоа ќе оди преку Законот.

 

Во ова поглавје 24 од Матеј, Исус прорекол уништувањето на храмот во Ерусалим. И во текот на годината седумдесет одржа оваа уништувањето на храмот, кој пророкуваше од Исус Христос.

 

Тогаш можеме да разберат дека кога Исус зборува за оваа генерација во стих 34 од поглавје 24 од Евангелието според Матеј,

 

34 Јас ви ја каже вистината, ова поколение нема да помине, дека сето ова се случило.

 

Ова е генерација на 70 и со тоа да се знае дека првиот знак на крајот пати е 14 мај 1948, враќање на Исус Христос треба да биде најдоцна до 13 мај 2018 година.

 

Се разбира симплистички начин можеме да кажеме дека ова враќање во славата на нашиот Господ Исус Христос за 2018 година веројатно за Велигден партија на 2-ти април 2018 година.

 

Тоа не е можно, па дури и веројатно, но далеку од сигурно, бидејќи иднината му припаѓа на Бог.

 

Како што секој може да се види од блогот редовно наведете некои периоди на време, кои се чини дека се поврзани со библиските пророштва најавувајќи враќање на нашиот Господ.

 

Иако пати се насочени не беа оние на неговото враќање во слава, тие, сепак, се тешки времиња за нашата Црква и за верата. Имено во 2015 година со прогласувањето на папата Франсоа крајот на септември во катедралата Свети Патрик во САД. Каде што тој тврди дека во рамките на гром аплаузи дека распнувањето на Исус Христос беше човечка слабост. Линк .

 

Целта на овој блог е да не се открива датумот на враќањето на нашиот Господ и Цар Исус Христос, но да се сфати дека ова враќање е сигурно. Тоа е нашата генерација. И тоа е неизбежна со оглед на големината на знаците и на исполнувањето на планирана за крајот на времето библиските пророштва.

 

Јас сум само еден свештеник што најавува враќање на Господ во срцето и душата.

 

Мојата цел е да не ги продаваат хартија иако имам напишано две книги за Бога и човештвото. (Првиот: Проповедникот Враќањето на кралот , вториот Франција, цивилизација и Република Лебдат )

 

Мојата цел е дека секој може да се подготви за враќање на Исус Христос, за да се спаси и да остане запишан во книгата на животот, и наскоро да стигнат до вечноста со Бога, а не со Луцифер.

 

Ако мојата претпоставка на враќање на Исус Христос за Велигден 2 април 2018 година покажува дека тие ги датумот избран од Бога од создавањето на светот, за враќање на Исус Христос да владее со човештвото за време на илјадата години кои ги посебен Судниот Ден. Значи имаме 15 месеци да се чека.

 

Ова значи дека овие петнаесет месеци ќе биде најважниот месеци од животот.

 

По овие петнаесет месеци ќе биде зачувана или осудени.

 

 

Оние кои ќе бидат спасени од љубов

Бидејќи заминувањето на Исус Христос има две илјади години, ние сме во состојба на благодат.

 

Ова значи дека оние кои се крстени, кои го прифатиле Исус Христос како Спасител, што се каат за своите гревови сториле, барајќи прошка од Бога преку молитва и maintiennes и духовна поврзаност со Создателот.

 

Ако тие да останам скромен во животот и се грижат да им помогне на оние кои имаат потреба од помош.

 

Значи, да! Тие се христијани, тие се дел од Црквата на Исус Христос и се загарантирани да биде спасен од неговата љубов. Види мојот напис поточно: Даре вера во Бог и Исус Христос

 

Тие живеат на Земјата во текот на милениумот.

 

 

Оние кои ќе бидат спасени со Законот

Многумина го гледаат легии се оние кои живеат на животен стандард, не сакаат да се направи штета на другите, туку едноставно живеат во незнаење на љубовта на Исус Христос ќе бидат зачувани за некое (илјада години подоцна) со Актот за Бог во конечната пресуда и сите мртви ќе бидат воскреснати и судени од страна на Бог, според нивните дела.

 

 

Оние кои се спасени преку верата

Некои христијани го спаси од љубовта на Исус Христос и се родени повторно! Односно кој побара Бог да го води својот живот, да ги задржи подалеку од злото и искушение.

 

Унапредување во животот во љубовта на Исус Христос и во целосна и апсолутна доверба во Бога, со сигурен, со високи и горди главата дека се христијани, особено на крајот на времето.

 

Сите оние христијани кои ја бранат Црквата, без насилство, понекогаш ризикувајќи ги своите животи наскоро да го објави на владеењето на љубовта на земјата со враќање на Исус Христос.

 

Сите оние христијани кои го дадат својот живот на Исус Христос преку помагање на сиромашните, болните, сиромашните и оние кои се духовно погрешен пат.

 

Сите оние христијани кои се снимени со љубовта на Исуса Христа и сведокот ќе биде благословен од Бог и Исус Христос.

 

Во текот на овие петнаесет месеци Луцифер ќе се диви и хит на човештвото со сета сила.

 

Вие разбирате дека искушението ќе биде силен и голем и тоа ќе биде многу тешко воопшто да се оди напред во животот и во верата спокојно.

 

Значи, вие мора да разберат дека Луцифер е крал на илузија и дека ние секогаш мора да се анализира настани и активности за да не ни остави заробена.

 

Добро е да се разбере дека спротивно на љубовта не е секогаш мразам, но понекогаш се допаѓа!

 

Спротивно на Законот не е секогаш непослушност, но понекогаш самиот закон.

 

Спротивно на верата не е секогаш атеизам, но самата вера.

 

Значи, ние лесно може да ни остават будала ако не внимаваш.

 

Се разбере дека за Бог нема љубов без закон, како што не постои закон, без љубов .

 

Што се однесува до Луцифер не постои љубов на дело и не постои закон во љубовта .

 

Ве повикувам да медитираат на овие фундаментални разлики на љубовта и на законот Божји и Луцифер.

 

Кога верата она што може да ви послужи за да размислува, ако му служат на Бога служат Луцифер!

 

Во љубов Бог има се поимите на Прочка, сочувство, смирение и споделување.

 

Во Божјиот закон постои поимот на разбирање, членството и поправка.

 

Во љубов Луцифер без закон постои концептот на разврат и страст.

 

Во законот без љубов Луцифер пред концептите на диктатура и ропство.

 

Со вера има белешка на посветеност, страст, љубов и почитување на законот.

 

Кога верата се стави во служба на Бога , тогаш тоа е чиста среќа да биде во можност да им служи на Бога од страна на помагање на нашите браќа и сестри и одбраната на нашата Црква и вера.

 

Но, кога таа вера се става во служба на Луцифер тоа што се преобразува оние кои го држат во вистински тирани, терористи, џихадисти и други зли суштества.

 

На патот кон Бога е тесен како иглени уши, и овој пат поминува само преку Исус Христос.

 

« Јас сум патот, вистината и животот; никој не доаѓа при Татко Ми, освен преку Мене! « 

 

Овие зборови на Исус Христос се исклучително сериозни последици за сите религии на светот.

 

Никој нема да бидат зачувани, ако тоа не е љубовта на Исус Христос и за тоа што веќе мора да се согласат да стане христијанин со крштавање во вода.

 

Имаме петнаесет месеци да се чека за враќање на нашиот Господ Исус Христос на Велигден 2 април 2018.

 

Но, само Бог одлучува со тоа и на датумот на враќање ќе биде можеби подоцна и можеби дури и пред тоа.

 

Како и да е ова враќање е сигурно и непосредна и ние треба да се подготви.

 

Да се подготви, ние мора да се направи напор да се оди напред во животот преку силата на Светиот Дух, а не со слабоста на телото.

 

Побарате во молитва кон Бог да ни помогне во секој момент од нашиот живот и го води нашиот живот чекор по чекор.

 

Прашајте го Бог во молитва да ни ги прости гревовите и очисти нашата душа.

 

Ние ќе се знае во 2017 година голем маки на Земјата, тоа е сигурност, бидејќи на крајот на времето на болка се споредуваат во Библијата на болката на раѓањето и затоа секоја година на крајот на времето е уште полошо отколку минатата година.

 

На песочен часовник на крајот на времето Бог беше вратен до 14 мај, 1948 и последната изминатото време на жито ќе видите враќање на Исус Христос.

 

Моли секојдневно дека Бог не го одлага ова враќање, бидејќи нашата болка и нашето страдање, нема да престанат да расте и, за жал, спротивно тие ќе продолжат, па дури и засилување!

 

Чувајте пламенот на верата добро осветлена и да се пополни на нафта во срцето и во душата да се премине на темнината на 2017 година.

 

Ако, како што јас силно веруваме дека враќањето на нашиот Господ Исус Христос, мора да се направи во 2018 година (крај на производство од 70 години), тогаш 2017 не само што ќе полоша од 2016 година, но тоа ќе биде страшно, бидејќи тоа ќе биде период денот на Божјиот гнев.

 

Оваа статија е многу важна, бидејќи хипотетички најавува враќање на Земјата на Господарот на Господарите, кралот на кралевите, Исус Христос, единствениот син на Бог, јас ќе го преведе на сите јазици и ги поканувам на мојата сакана браќа и сестри светот да го достават до сите ваши контакти, така што сите можат да имаат знаење и да се подготви за својата душа.

 

Возљубени браќа и сестри во Христа Исуса, вие, исто така, сведоци на Исус Христос и бранители на верата и Црквата.

 

Молете се за спасение на нашата душа, за сите наши браќа и сестри и на сите дека зборот на Евангелието не ја допре.

 

Нека Господ Бог да благослојт и водич вашиот живот.

 

Виктор


%d blogueurs aiment cette page :