СИ СВОЈАТА ИСТРАЖУВАЊЕ И ЖИВОТОТ, НУЛ ДА ЈА ДОБИЕ ТАТКОТО ПРЕКУ МЕНЕ

Резултатот од пребарување на слики за "Јас сум по пат на вистината и животот, не ми се допаѓа татко ми преку мене"

 

 

 

Како што веќе објаснив во моите блог постови, живееме крајниот период кој ќе заврши незапирливо со враќањето на Исус Христос на Земјата за неговото илјадигодишно владеење.

 

Оваа реченица на Исус Христос е од таква сила и моќ што не остава простор за толкување или која било друга религија да оди кај Бог.

Затоа мора да се запрашаме зошто папата ги препознава сите религии како вистински патеки кон Бога.

Која е папската ерес повеќе.

 

Периодот на краен рок започна на 14 мај 1948 година со создавањето на Државата Израел.

 

Навистина, на 14 мај 1948 година, со создавањето на еврејска држава, еврејскиот народ по 2000 години егзодус го доби помилување на Бога за отфрлање и распнување на Месијата, кого одбија да го препознаат во Исус од Назарет  » Исус Христос. Но, ова простување на Бог не им дава пристап до царството небесно на крајот на времето.

Еврејскиот народ ќе биде како многу луѓе принудени да чекаат до крајот на илјадигодишното владеење на Исус Христос, а второто воскресение да се надева дека ќе влезе во небесното царство.

 

На крајот од крајниот рок ќе бидат воскреснати само некои мртви христијани.

 

И некои живи христијани « Црквата » ќе се сменат во еден миг и на тој начин ќе поминат од смртниот живот во вечен живот, без минувајќи низ смртта само преку љубовта на Исус Христос.

 

Ова е ветувањето на Исус Христос и никој не може да се сомнева во зборот на Божјиот Син, кој го даде својот живот да ни откупи од нашите гревови и на тој начин ни дозволи да пристапиме до Божјето царство, не по заслуга, туку од неговата љубов.

 

Ќе забележите дека наведов дека само одредени христијани ќе бидат загрижени за воскресението и преминувањето од смртниот живот во вечен живот без да помине низ смрт.

 

Оние што ќе бидат загрижени ќе бидат христијаните кои го примиле крштевањето со вода (само валидно крштевање), кое ќе побара од Исус Христос да биде нивниот спасител, кој ќе побара од Бога да прости за сите гревови што се извршени и кои имаат се покајат и искрено се покајат за своите гревови.

 

Повеќе од кога и да е, секој мора да ги исправи своите животи и да го следи учењето на Исус Христос (љубов, простување и вера).

 

Со оглед на сите библиски знаци кои го објавуваат враќањето на Господ Исус Христос, кои се исполнуваат секојдневно со сила и сила, ние сме сигурни дека ова враќање е неизбежно.

 

Се разбира, ние сме последната генерација пред ова враќање, имаме сигурност од 1948 година . Мт 24.34

Една генерација е многу кратка и многу долга, но ние навистина сме многу блиску до ова враќање.

 

Од создавањето на мојот блог во 2009 година, објавувам дека ова враќање може да интервенира во тековната година. Се разбира, тоа не се случи.

 

Но, оваа 2018 година е многу посебна, бидејќи времето на библиската генерација е 70 години и 1948 + 70 = 2018 година.

 

Со оглед на силата, моќта, периодичноста и широчината на сите библиски знаци што биле исполнети и исполнети во 2018 година, сигурно сме на крајот на библискиот период од крајот на времето. .

 

Се надеваме дека на фестивалот од труба во 2018 година ќе се види враќањето на нашиот Господ Исус Христос за отстранување на неговата « Црква ».

 

Затоа, да се молиме дека нашите имиња нема да бидат избришани од книгата на животот, бидејќи оние што не биле киднапирани « христијани и други » ќе одат преку Денот на Божјиот гнев што ќе биде многу тешко време за оние кои сакаат да се вратат кај Исус -Christ.

 

Овој период ќе биде многу тежок бидејќи црквата повеќе нема да биде присутна на земјата. Таа ќе биде на небото за да биде сведок на бракот на Јагнето, тоа ќе биде вечен завет пред Бога што ќе го воспостави Исус Христос со членовите на неговата црква.

 

По отстранувањето на Црквата на Исус Христос, овој свет ќе биде целосно и целосно испорачан до сатанските сили до физичкото враќање на Исус Христос на Маслинската Гора за неговото владеење од 1000 години.

 

Ние веќе ги видите сите наноси и порастот на моќта на исламизмот. Замислете свет без сите овие христијани ќе бидат отстранети и исламот дека веќе нема кочница, со уште повеќе моќни и катастрофални катастрофи уништени општества и народи кои страдаат од сиромаштија и несигурност.

 

Ова ќе биде принципот на насилство.

 

Да, сигурно е дека оние што имаат вера и кои го замолиле Исус Христос да го водат својот живот, ќе бидат спасени, но сите други ќе го знаат Божјиот гнев.

 

Секогаш се сеќавам на овие зборови на Исус Христос

« Јас сум начинот на кој вистината и животот, никој не доаѓа кај таткото само преку мене. « 

 

Дојде време да се разбере дека нашите животи одеднаш ќе се промени драматично како гасеница претвора во пеперутка ние ќе на смртниот живот вечен живот и тоа е многу наскоро.

Можеби тоа е 11 септември 2018 година.

Ве повикувам да го гледате ова видео кое ја објаснува посебноста на 2018 година.

 

Можете да ја видите големината на земјотресите со оваа врска подолу

https://www.emsc-csem.org/#2w

Неодамнешни земјотреси низ светот (во текот на последните 2 недели)

 

Ви посакувам наскоро

Виктор


%d blogueurs aiment cette page :