РАТ времену између ИСУСА ХРИСТА и Луцифера у Божијим ПРАВДЕ

 

 

Диапоситиве1 

 

У нашем материјалистичком западном свету, наши савременици су више забринути за време ће наредног викенда да је повратак Исуса Христа.

Нажалост, то је оно што сви можемо видети у свакодневним разговорима.

Ту смо смислили  »  покрштавање  « западног света.

 

Морамо схватити да је наша генерација пати рат без преседана снаге између добра и зла, између осталих чињеница које су изазвале ову Цхристианизатион наше западне цивилизације.

 

Исус Христос, веран својој речи дате људима постоје две хиљаде година борба у овом периоду последњих времена да сачувате максимално бића из канџи Луцифер сам се боре да уништи човека « Божјег стварања « почевши од уништи и уништи » хришћанство « да направе освету на Бога који је јурио небеса са свим палим анђелима који су постали демони.

 

Слажем се за атеисту то може изгледати из маште мозга шумећој и болесним, али сваки хришћанин који живи у вери Христовој, он схвата да је то једноставно људска историја је с ‘ испуњени пред нашим очима у овим тешким временима за испуњење библијских пророчанстава у апокалиптичне последњим временима.

 

На жалост фор Хуманити-покрштавање западне цивилизације уступа исламизације света.

 

Било би глупо да се верује да ислам води до Бога, јер видимо сваки дан и видим све страхоте, све злочине и све масакре које су починили хришћани од исламиста у име ислама, Мухамеда, у  Кур’ану његов хадис .

 

Ислам је аберација, то је одвратно и одвратно звер која је изнедрио на крају времена чудовишта, крвожедни фанатика и  « исламистичка » Они су у вредности од ужаса сто пута гори од нациста!

 

Оно што је још озбиљније је да су « исламисти » кажу примењују на писмо Кур’ана и « Хадис »  (лажни пророк Мухамед) и самим тим снага, па чак и дужност  КИЛЛ сви они који одбацују ислам.  » Јевреји, хришћани, атеисти и друго … « 

 

Ислам је, заправо отров и то је заправо религија Луцифера, он је створио лаже да уништи хришћанство и изгубити вожње право у пакао све оне који дођу до њега (муслимана).

 

Чињеница оправдавам ширење ислама је да прихвати без говори крај хришћанства и стога прихватити да обожавају Луцифера уместо Бога.

 

Али то је само јер смо схватили да смо живели посебно тешко време на Земљи које смо разумели (ватрени хришћана у вери) да тешка времена били доследни у сваком погледу са библијске пророчанства најављује крај времена и вратити на Земљу Господа нашега Исуса Христа за свог хиљаду година владавине која ће нас раставити од коначне пресуде.

 

За изглед и анализирати прошлост видимо да су библијски пророчанства најава краја времена и повратак на Земљу Исуса Христа почео са стварањем државе Израела 14. маја 1948. године.

 

Датум оснивања државе Израел је такође врло вероватно датум почетка до краја времена јер су сви пророчанства (око педесет, видели три видео на дну чланка) и библијска апокалиптичко најављујући повратак Исуса Христа почела у то време.

 

Стварање државе Израел у посебним условима или се то догодило је очигледно први знак последњим временима. « Ово је Божија опроштај јеврејском народу! « 

 

 

Такође смо укључени у овај став о прошлости да су сви пророчанства о последњим временима су дошли са више и више силе и фреквенције од тог датума од 14. маја 1948.

 

Дана 14. маја 1948. године, датум настанка државе Израел због тога је веома видљиво доказима (испуњење пророчанства), датум на уму за почетак периода касне Време.

 

Погледајте мој чланак:

2 0 1 5 ГОДИНА повратак Исуса Христа!

 

Пророчанства о крају Тимес:

 

http://www.pasteurdaniel.com/index.php/fr/?option=com_content&view=article&id=1047&catid=118:jesus-christ&Itemid=82

 

 

Сада је историјска чињеница, јер библијски пророчанства најава краја времена су заиста сви испуњени.

 

Они немају тако велики земљотрес, уништавање Рима и реконструкција трећег храма у Јерусалиму су у директној вези са временом повратка Исуса Христа.

 

Подсетимо се да као што смо већ видели у претходним постовима блога, период последњим временима има максималну дужину.

 

Посебно у Јеванђељу по Матеју налазимо овај термин у поглављу 24. стихове 33 и 34

 

Линк:

Крајње време

 

3 3 Слично томе, када видите све ово, знајте да је Син човечији је близу, пред вратима

 

34 Ја вам кажем истину, овај нараштај неће проћи док се све те ствари из дешава.

 

Стога сматрају да дужина краја времена је генерација.

 

Исто тако веома је важно нагласити да не постоји Тимеоут за крај времена.

 

Исус Христ је био више него само формално наводећи стих « 35 »

 

35 Небо и земља ће проћи, али речи моје неће проћи.

 

Дакле, јасно је да у давању опроштај са јеврејског народа од Бога истовремено изазвала крај времена.

 

(Језекиљ 36 / 24-28)

 

Ја ћу вас одвести из народа, окупљају вас из свих земаља, и вратити вас у вашој земљи. Ја ћу излити вас чистом водом, а ви ћете бити чиста; Ја ћу вас очистити од свих нечистоћа вашег и од свих ваших идола. Дајем вам ново срце, и ја ћу ставити нови дух; Ја ћу уклонити из вашег тела срце од камена и даћу вам срце месно. Ја ћу ставити свој дух у вама, и учинићу да хода по мојим уредбама, и држим законе. Ти ћеш живети у земљи коју сам дао вашим очевима; ви ћете бити мој народ, а ја ћу бити ваш Бог

 

И зато јер 14. маја 1948. године на простору једне генерације Исуса Христа ће се вратити на Земљу. То је сигурно.

 

Проблем за нас је да не знамо тачно прецизно трајање генерације помиње Исуса Христа, који ипак је библијски 70 година (просецна старост људског живота) и 120 година (максимално трајање доба Живот човека).

 

Ми не знамо да ли Бог ће сачекати комплетан крај ове генерације за повратак на Земљу Свог јединог Сина Исуса Христа.

 

Али ми знамо да Луцифер не зна прецизно време краја времена и стога тачан датум повратка Исуса Христа на Земљи. (Од тог датума само Бог зна)

 

Дакле, оно што се чини сигурно, као и сви библијских пророчанстава најава краја времена и повратак Исуса Христа већ реализована је да 14. мај 1948 пешчани сат краја времена Очигледно је враћен Бог давање помиловања за јеврејски народ.

 

За аналитички погледати пристрасан, али ми такође видимо прошлост као хришћанина да живимо од тог датума од 14. маја 1948. године у сред  »  ратно време  « , која се одвија између Исуса Христа и Луцифера

 

За Исуса Христа

64790722

 

Од 14. маја 1948. године, својим верним слугама, « мисионари »ризиковали своје животе у хришћанство и крстити у целом свету, укључујући у најудаљеније и дивље углу света.

 

Они обавештавају све популација достигнућа библијских пророчанстава на крају времена и непосредном повратку Исуса Христа.

 

То је прави експлозија евангелизације и крштења одржан од 14. маја 1948. године.

 

Библија је постала највећи објављена књига на свету.

 

Есхатологија је постао страст која омогућава онима који то препустити да разумеју знаке и пророчанства о крају времена, укључујући постепено одгонетне књигу апокалипсе по Јовану.

 

Све већи број проповедника скрене пажњу човечанства о реализацији библијских пророчанстава и најављују повратак Исуса Христа за наше генерације.

 

Свештеници, пастири, побожни хришћани у вјери отворено позабави овим питањем отворено « чак табу у цркви », повратак Исуса Христа.

 

Прави ланац војника Христос Васкрсе се ствара у свету да шири добру вест о завршетку пророчанстава а самим тим и скори повратак Исуса Христа.

 

Блогови и видео о повратку Исуса Христа су бескрајне на интернету.

Погледајте мој чланак:

 

Авај, упркос доброј вољи војника Христових, само милијарду људи на седам милијарди номинални хришћани и међу онима хришћанима, многи који су млака или хладна у вери.

 

За Луцифер

 

неваљао

 

Његови верни слуге, они раде од 14. маја 1948. године да уништи хришћанство нарочито дезинформацијама, атеизам, поробљавање, несигурност, сиромаштво, ратови и прогони који су направљени од стране њене војске « Исламисти, » али и њених елита  « Илуминати » који воде Земљу у сенци од јаког долара. (Види мој претходни чланак ОВДЕ )   

 

Постоји око педесет година у западним хришћанским земљама, хришћани су живели у миру и слободи од немаштине.

 

Данас у западне земље страхују, несигурност и сиромаштво су свакодневно много хришћанских породица.

 

Још увек можемо да видимо и данас у ватреном хришћанској вери је више од сенке у топлом или хладном цркве у вери.

 

Гледајући критички Сатански нападе против хришћанства, видимо да је нападнута са свих страна са снагом и великим размерама Инце 29. септембар 2008. (датум несрећи Валл Стреет)

 

 

Нападнут изнутра

 

ОЛИМПУС ДИГИТАЛ ЦАМЕРА

.

Ватикан је близу и сруши многе цркве широм света.

Запошљавање свештеника постало смешно.

Гиант шкољке и исповести се постепено уклањају из цркве.

Светиње су срушене.

Хришћанска традиција и фестивали су отказане или заменити паганским фестивалима.

Библија и крст Исуса Христа су уклоњене из суда.

Постало је забрањено да славе Божић у јавним службама.

 

Чак и папа о супротности са његовим поступцима.

У свом обраћању он је отворено осуђује прогон хришћана од стране истока и дело Он добија « велике пумпе » Ватикан « на Ст Петер представницима других религија, укључујући муслимана са којим је направљен заједничке молитве.

Питамо се ко ће ове молитве, као остале религије не признају Исуса Христа као јединог сина Божјег и спасиоца « човека ».

 

Нападнут иностранству.

 

Црква спаљена

 

 

У земљама на Блиском истоку, цркве су демолирана, опљачкано и спаљено, хришћани су били прогањани, истерани из својих домова, њихове куће су спаљене, жене су силоване пред породицом пре свега су убијени од стране исламиста који цри јасно и гласно свету да су они примењују Куран дословно масакр хришћане.

Убиство девојка Алепо

 

 

Датум од 29. септембра 2008. године био је веома јак дан за библијских знакова.

 

То је почетак Светског пропасти која свет (библијски најава) неће опоравити пре повратка Исуса Христа.

 

Њујоршка берза пала са индексом -777,7.

Обратите пажњу на симболику свих ових седам и чињеницу да је 29. септембра је такође дан празник анђела.

 

Свако може да види да је од тог датума од 29. септембра 2008. светску економију ће све горе и горе.

 

Датум од 29. септембра 2008. године је све више важно да обратите пажњу да је од Библије пророчанства најава повратка Исуса Христа су експоненцијално појачавају.

 

Морамо признати да Луцифер је заиста веома јак и његови апостоли успевају да носе веома насилне и веома ефикасне удараца у хришћанству који не само да је нападнут са свих страна, али и подељен у неколико цркава говори најближи као једни другима у Исуса Христа.

 

Ми такође истакао да је од марта 2012. године , Сотонини напади су јачи него икада, прогон хришћана су распрострањени широм света.Несигурност и сиромаштво никад нису били исто толико жртава.

 

Хришћанске вредности су бачени у јарак, зло, себичност, себичност, пожуда и индивидуализам постали су прави модерни вредности.

 

У Истока, Африке и Северне планете су војни сукоби, али и између ривалских исламских бендова који су се слажу у једном:

 

Да ли је то морамо да прогоне и убијају хришћане.

масакр

 

 

У западним земљама « били » хришћанских земаља пре  »  инвазије  » исламске имиграције и демографије, која је почела постепено од 14. маја 1948. године уз саучесништво наших државних вођа, ми присуствују се експоненцијално пораст « исламизма »

 

Ислам и његов муслиманска религија су постали толико распрострањена у Европи и западном свету да смо заиста може говорити о људском инвазије, културне, верске, друштвене и друштвеног.

 

Имајте на уму да овај миграциони ток је такве величине да неки хришћани су затворени и не следи учење Исуса Христа  »  Лове, Пеаце, саосећање, дељење, поштовања и понизности « .

 

Имајте на уму да је од 29. септембра 2008. године ова исламска имиграција то је већ веома важно на Западу је порастао на брзину  » В «   , јер милиони породица бјежали сиромаштво, насиље, прогоне, ратове и џихадиста.

 

Од марта 2012. године, егзодус становништва је десетоструко повећан и, нажалост, многи су у лета удави у Медитерану (мушкарци, жене и деца).

 

Стотине хиљада читавих породица муслимана и хришћана беже сваке недеље ови крвожедни звери су исламисти који масакр и прогоне људе и за већу славу Луцифер!

 

Морамо да откаже хришћани наметнут исламизације јер иде против наше вере и учења Исуса Христа. « Ја сам пут, истина и живот;. нико не долази к Оцу осим кроз мене »   

Линк ОВДЕ  Џон 14.6.

 

 

Морамо, без обзира на њихову вероисповест, да помогну ових несрећних жртава исламиста.

 

Али, у нашој помоћи у неповољном положају и исламских фанатика жртава никада не смемо заборавити да је само  Исус Христос је наш Спаситељ и Господ, као један и једини, истинска религија је хришћанство.

 

Све друге религије су лажни религије чији следбеници обожавају Луцифера размишљања славимо Бога. Осим јеврејског народа повезаних са Богом не треба да покаже и такође добити његово помиловање 14 мај 1948.

 

Осуђујући исламизација и лажне религије не би требало да нас спрече као хришћани да помогне свима који траже нашу помоћ и поштују одлуке сваке.

 

Бог нам је дао свима слободну вољу и зато свако бира пут жели да прати.

 

Наша хришћанска дужност је да обавести и ширили реч « Исус Христ ускоро долази » , али посебно не да натера друге да се придруже!

 

Ми смо у 2015. и видимо гледајући у прошлост да је од 14. маја 1948. године и света заиста драматично променио.

 

Свакако као хришћани смо схватили да је ова промена је због испуњења библијских пророчанстава на крају времена и непосредном повратку Исуса Христа.

 

И као војници Христа смо објави свету.

 

До 29. септембра 2008. године, промене су биле доследни и прогресивна.

 

Наравно, можемо приметити да је свет мења, али то је карактеристично за цивилизацију него промена. Понекад то иде у добром правцу, а понекад у праву.

 

Али пошто 29. септембра 2008. године, промјене су постали брутални, моћан и долазе кретени у свим областима: болест, катастрофа, метеорит падне, економија, наука (експлозију знања), насиље, буне, ратови и губитак вредности .

 

Напомена библијску чињеницу планирана за крај времена:

Диапоситиве2

Кућни љубимци, животиње, рибе и птице умиру од милионе сваке године од 2008. без икаквог познатог разлога.

 

То су историјске чињенице да свако може да провери.

 

Такође можемо потврдити, јер сада су историјске чињенице, које марта 2012 био почетак рата « Џихад » сведоци смо на Блиском истоку.

 

Овај рат је наставак догађаја од побуне 2011. у Сирији.

 

Видимо да болести, катастрофа, метеорит падне, економија, насиље, буне, ратови и губитак вредности, од марта 2012. године, чине сталан и моћан пустош.

 

Слично видимо сваки дан нова научна достигнућа.

 

Ови догађаји апокалиптичним постају све бројнији на планети.

 

Имајте на уму да информације у медијима су « спорадични » на тему!

 

Прогон хришћана никад нису били једнако важно као и од марта 2012. године ови бендови крвожедни дивљаци « исламиста » који убијају хришћане у име списима књиге « Кур’ан Хадис + » и псеудо-пророка « Мухамед »

 

Недавно Недеља, 19. април, 2015, је напад на двије цркве, што се чини по вољи Божијој, да се избегне у Паризу региону.

 

Новински чланак Линк ОВДЕ   

 

 

Овај лажни пророк Исламска « Мухамед » толико важно да на крају времена, живео око 600 година, али још увек има још у 2015. години у исламу скоро милијарду следбеника. « Муслимани «  и на срећу за хришћане да нису сви (за сада) фанатични исламисти.

 

Бити хришћанин на крају времена је тешко, чак и веома тешко за многе.

 

Ако је Исус Христ је споро да се врати на Земљу, нисам сигуран да још увек непоколебљива вера у својој цркви.

 

Позивам своје вољене браћи и сестрама у Христу Исусу да прочитате мој чланак.

 

Хришћани бити крај времена!

 

Јасно је да смо сведоци монтирани редовно снагу од 14 мај 1948 најављујући библијске пророчанства о крају времена и повратак Исуса Христа.

 

 

Хајде да се боље разумемо:

 

 

14. мај 1948: датум настанка израелске државе и потенцијално почетак краја времена на очима достигнућа библијских пророчанстава најављујући повратак на Земљу Исуса Христа.

 

29. септембар 2008.  Црасх од датума Валл Стреету 29. септембра је и датум Ангелс дана.

 

Ми видимо испуњење пророчанства се монтира велику снагу од тада.

 

Напомињемо да од тада су напади против хришћанства су од великог обима.

 

Март 2012: почетак ратног стања « џихада »

 

У фанатични исламисти воде рат без хвала против млаке муслимана у веровању и читање Курана и Хадиса.

 

Они су такође извршити посебно Неуким рат против хришћанских популација где год су они у мањини.

 

Ми видимо прави « геноцид » које су починиле исламиста против хришћанских популација посебно у Африци и на Блиском истоку.

 

На другом месту на планети су напади који су дизајнирани да створе атмосферу страха, па чак и страх од хришћанских популација.

 

Ако анализирамо у светлу Библије ова три датума и пророчанства достигнућа

 

Сматрамо да 14 мај 1948  је почетак краја времена.

 

29. септембар 2008.   је почетак невоља « да библијски израз је седам година ‘

 

Такође знамо да су тих седам година подељена на два дела од по три и по сваком, а други део је гори од првог.

Данијел 9 стих 27

хттп://библе.цатхоликуе.орг/ливре-де-даниел/4864-цхапитре-9

Он ће закључити чврсту савез с многима за једну седмицу; и усред недеље он ће изазвати жртву и принос, као и крило гадости ће доћи један разоран, и то до уништења и шта је наложене на ширење демолиран.

 

Сматрамо да су три и по раздвојити добро 29. септембар 2008 март 2012. године, а треба напоменути да је нас три и по године у марту 2012. године доводи до септембра 2015.

 

Када је рат « џихад » почео је у марту 2012 одговара сукоба до краја времена на челу са « разорног »   у  « Е. И. «  (исламска држава), познат и као « ДАЕЦХ ‘  ‘на 42-месечног велике невоље «  да буде усвојен кроз Исуса Христа у његовом повратку.

 

Март 2012   је почетак велике невоље 42 месеци. 

 

Тако да кажем да без повратак Исуса Христа је за ову 2015. годину, ипак је јасно да постоји веома велика вероватноћа да је ово повратак у славу Господа нашег Исуса Христа у веома блиској време.

 

Као хришћани можемо разумети размере рата пут као књига Исуса Христа и Луцифера.

 

Исус Христ се бори да спасе већина наше браће и сестара,

Да би га доведем кроз крштење и покајање максимално душе

Да би склониште од мукама на крају времена сви они који су изабрани као спасиоца.

Да би се заштитили од напада снага Луцифера.

 

Луцифер настоји да стави сумњу у умовима хришћана, да их тренирају у сиромаштву, беди, мржње и рата да их боље довести до модерног ропства.

 

Рад Луцифер елита 

Ми моја вољена браћо и сестре у Христу, ми смо војници Христа васкрсао и мора гласно носе добру вест о скором повратку у славу Господа нашега Исуса Христа.

 

Имајте на уму да је Бог такође мора да интервенише у последњим временима по наше испуњење казне и дан његовог гнева.

 

Очекивао сам казну и гнев Божји дан за последњих дана до краја времена, непосредно пред повратак Исуса Христа.

 

И опет од стране аналитичког поглед на прошлост, верујем да без могућности да кажем, али тако је права ствар коју не разумем не што прије мислио, да објасним:

 

Сетимо се да је заиста јеврејски народ живео прави искушење од две хиљаде година казне за све грехе почињене. И мај 14, 1948, Бог помиловао.

 

Али ово није иста за све не-Јевреја!

 

Ми сви (не-Јевреја) су одговорни Богу за све грехе почињене.

 

Труе хришћани ћемо бити спасени од љубави Исуса Христа.

 

Али да ли ће бити само они који се покају за своје грехе, који долазе у Христу кроз крштење, потражња за помиловање, а затим шетња понизно у животу покајаним грешника сачувана.

 

Сви остали морају да се суоче нападе следбеника Сатане превазилажења више суђења одредио Бог.

 

Можемо приметити да је од 14. маја 1948. године земљама које су највише изложени нападима од стране следбеника Сатане, и жртве великих несрећа су земље у којима је хришћанство мањина.

 

Слично је у овим земљама Цхристиан мањина да од 29. септембра 2008. године људи пате највише од природних непогода и прогона.

 

И на крају од марта 2012 је још увек у истим земљама у хришћанским мањинама, као и природне катастрофе су најјачи и напомињемо да су их масакрирали, а исламисти масакрирали пролаза хришћанске мањине.

 

Стога сматрају да је казна од Бога су видно шире у последњим временима са порастом једнак величини рата између Христа и Луцифера.

 

Исус Христос, дакле штеди својом љубављу, казна од Бога, сва бића који долазе к Њему крштењем и покајањем и ставили се под његовом заштитом молитвом и понизности.

 

Луцифер траже освету патње и уништења максималне бића и нарочито хришћани.

 

Бог мјери са применом овим временима краја времена његова казна и гњев на оне који себе не ставља под заштитом љубави и мира Исуса Христа.

 

Бог у овим временима краја времена, од грантова против опрост за све своје грехе почињене, свима који су дошли под заштитом љубави и мира Исуса Христа.

 

Молитва, Вера, понизност и покајање ће помоћи моју вољену браћу и сестре у овим тешким тренуцима пре повратка нашег Господа Исуса Христа који је обећао постоје две хиљаде година да дође до нас спаси крају времена.

 

Очигледно је да тамо, а његов повратак је неизбежан.

 

Хајде да се покаје!

 

 

У очекивању повратка нашег Господа још увек морамо да се суочи неке веома тешке дане и дане.

 

Тешкоће ће и даље бити појачан и они и даље појачати више као бол порођаја до Господа Исуса Христа на Маслинској гори. Јован 16.21

18 Земљотреси у Непалу у 3 дана 

хттп://ввв.емсц-цсем.орг/#2в

 

 

Балтимор, економска криза: црнци напали белце

хттп://ецхелледејацоб.блогспот.фр/2015/04/балтиморе-црисе-ецономикуе-лес-ноирс.хтмл

 

Мир, љубав и радост у срцима и домовима у очекивању повратка нашег Господа Исуса Христа за свог хиљаду година владавине која ће нас раставити од коначне пресуде.

 

Молим вас, моја љубљена браћо и сестре у Христу желе да добро комуницира са свим својим контактима на овај линк за директан приступ свим мојим чланцима:

 

хттп://вордпресс.цом/реад/блог/ид/10443259/

 

Време је кратко и сви морамо радити на шире јеванђеље , « Исус Христ ускоро долази » 

 

Можда грешим, а не би било први пут, али мислим да је повратак Исуса Христа је добар за ову годину, 2015. године.

 

Позивам вас да прочитате или поново прочитати мој чланак:

 

Повратак Исуса Христа, 14. маја или 15. септембра 2015. године!ТОКОМ Празник труба

 

Такође позивамо Вас да гледате ове три видео на пророчанства о последњим временима др Петер Гилберт « Есцатхологуе ».

 

 

Он сматра да су потешкоће још није дошао.

 

Слажем се да смо већ на крају невоље тек пред повратак Исуса Христа, али ја нисам пророк и можда грешим, али морамо бити увек спремни на сусрет Господу у сваком тренутку.

Бр 1

 

Бр 2

 

Бр 3

 

Такође вам, драги мој браћу и сестре испод позивамо да прочитате Јеванђеље по Марку

Победник

Јеванђеље по Марку

 

хттп://ввв.инфо-библе.орг/лсг/41.Марц.хтмл

 

Марко 1

1.1

Почетак јеванђеља Исуса Христа, Сина Божијег.

1.2

Према ономе што је написано у пророка Исаије: Ево ја шаљем гласника пред тобом, који ће припремити пут твој;

1.3

Глас виче у пустињи: Припремите пут Господњи, да своје путеве.

1.4

Јован се крстити у пустињи, проповедајући крштење покајања за опроштење грехова.

1.5

Сва земља Јудеји и свим становницима Јерусалима изашла с њим; и признавати своје грехе, они су крсти у реци Јордан.

1.6

Јован је обучен у камиље длаке и кожни појас око струка. Појео скакавце и дивљи мед.

1.7

Он је проповедао, говорећи: Долази за мном јачи је од мене један, а ја нисам достојан да се сагне до мене, јапанке чији сандале.

1.8

Ја сам вас крстио водом; Он ће вас крстити Духом Светим.

1.9

У то време дође Исус из Назарета Галилеје, и био крштен од Јована у Јордану.

1.10

До тренутка када је изашао из воде, угледа отворена небеса и Дух како силази на њега као голуб.

1.11

И глас дође с неба говорећи: Ти си мој вољени Син, у коме сам ја задовољан.

1.12

Одмах Дух возио Исуса у пустињу,

1.13

где је провео четрдесет дана, искушавао Сатана. Он је био са дивљим зверима, и анђели служили са њим.

1.14

Након што је ухапшен Јован, Исус је дошао у Галилеју, проповедајући Јеванђеље Божје.

1.15

И говорећи, време је испуњен, и Царство Божије је близу. Покајте се и верујте у добре вести.

1.16

Док је пролазио дуж Галилејског језера, видио Симона и Андрију брата Симона бацају мрежу у море; јер су били рибари.

1.17

Исус им рече: Прати ме, и ја ћу вас рибарима људи.

1.18

Одмах су оставили своје мреже и пођоше за њим.

1.19

Након мало даље отишли, видио Јацкуес, Зебедејева, и Јован брат његов, који су такође у чамцу је поправљао мреже.

1.20

Одмах их је назвао; и они напустили своје оца Зебедее у чамац са ангажованих службеника, а затим га.

1.21

Они су отишли ​​у Капернаум. И у суботу, Исус први пут ушао у синагогу, и научио.

1.22

Они су били запањени његовим науком: јер их је учио као онај који има власт, а не као писара.

1.23

И био је у њиховој синагоги човек са нечистим духом, и повика:

1.24

Оно што је било између нас и вас, Исус из Назарета? Дошао си да нас униште. Ја знам ко си ти, Светац Божји.

1.25

Исус му запријети, говорећи: Држите своју мир, и изађе из њега.

1.26

И нечисти дух изиђе из њега, тресе насилно, и са гласним плачем.

1.27

Сви су били запањени, тако да питање међу собом, говорећи: Шта је ово? Нови наставни! Он командује чак и нечистим духовима, и покоравају му се!

1.28

А његова слава проширила на све околне регије Галилеје.

1.29

Остављање синагогу, узели су са Јацкуес и Јована у кући Симона и Андреја.

1.30

Маћеха Симона лежао болестан од грознице; и одмах су му рекли за њу.

1.31

Дошавши близу, он јој подиже, узео за руку, а грозница ју је оставио.И она их је служио.

1.32

Те вечери, после заласка сунца, довели су до њега сви који су били болесни или опседнут демонима.

1.33

И све је град окупио на вратима.

1.34

Он је исцелио многи који су имали разне болести; и изгони демоне многе, и није дозволила демони да говоре, јер су га познавали.

1.35

Према ујутру док је још био веома мрачно, он је устао и изашао на пустом месту, где се молио.

1.36

Симон и они који су били са њим су почели да га потражим;

1.37

а када су га пронашли, рекли су му све те траже.

1.38

Он им је одговорио, Хајдемо у наредних градовима, да сам и ја проповеда; јер то је разлог зашто сам дошао.

1.39

И он проповедао у њиховим синагогама у свим Галилеји, и изгони демоне.

1.40

Губавац је дошао до њега; и, клечећи, он је молећиво је рекао: Ако хоћеш, можеш ме очистити.

1.41

Исус, преселио са саосећањем, пружи руку, дохвати га и рекао, ја ћу; буде чиста.

1.42

Одмах губа га је оставила и он је очишћен.

1.43

Исус га је послао на лицу места, са строгим препорукама,

1.44

и рече му: Види ти реци никоме; него иди, покажи се свештенику и понуди за очишћење своје шта Мојсије, за сведочанство к њима.

1.45

Али овај човек, отишавши, почели су да га објави пуно, и да га обелодани, тако да Исус није могао више отворено ући у град. Али је био без у пустињским местима, и они су дошли да му са свих страна.

Марк 2

2.1

Неколико дана касније, он је ушао у Капернаум. Сазнали смо да је код куће,

2.2

и окупио је велики број људи који простор пред вратима нису могли да их садрже. Говорио је реч.

2.3

Људи су долазили до њега, доносећи паралитички носио четири мушкарца.

2.4

Пошто нису могли да дођу због гомиле, они су открили кров куће у којој је био, и они су изневерили кревет у коме отварате паралитички гњида.

2.5

Исус је видео своју веру, рекао је паралитичког, дете, су опроштени греси.

2.6

Било је неких од књижевника који су седели, и који су себе називали у себи:

2.7

Како свјетлост овај човек говори тако хуле? Он је богохуљење. Ко може опраштати грехе, али Бог сами?

2.8

Одмах Исус је знао у свом духу да су то образложено у себи, рече им: Зашто сте ове ствари у својим срцима?

2.9

Што је лакше, рећи на ПАРАЛИТИЦ, « Твоји греси су опроштени, или рећи: Устани, узми своју постељу и ходи?

2.10

Али да знате да Син човечији има власт на земљи да опрашта грехе:

2.11

Ја вам заповедам, рекао је он у ПАРАЛИТИЦ Устани, узми своју постељу и иди к својој кући.

2.12

И у овом тренутку, он је устао, узео кревет, и отиде пред свима, толико да су сви били запањени, и славећи Бога, говорећи: Ми никада нисмо видели ништа слично томе .

2.13

Исус изиђе опет поред мора. Цела публика дошла до њега, а он их је учио.

2.14

Успут, видио Левија сина Алпхеус, седи у пореској управи. Рекао му је: Пратите ме. Леви је устао и пошао за њим.

2.15

Као што је Исус за столом у кући Левија, многи цариници и грешници и сјео са Исусом и његовим ученицима; јер је било много, и они су га пратили.

2.16

У књижевници и фарисеји га видела једе с цариницима и грешницима, рекао својим ученицима, Зашто пије и једе с цариницима и грешницима?

2.17

Када је Исус то чуо, рече: То није оних који су здрави којима је потребна помоћ лекара, него болесни. Дошао сам да се не зовем праведнике, него грешнике.

2.18

Јохн ученици и фарисеји су постили. Они су дошли до њега, говорећи: Зашто ученици Јованови и фарисеји постимо, али твоји ученици не посте?

2.19

Исус им је одговорио: Може ли деца бридецхамбер брзо, док је младожења с њима? Докле год имају вереника са њима, они не могу да посте.

2.20

Дани ће доћи када ће младожења бити одузета, а затим су брзо у тај дан неће.

2.21

Нико не шије комад тканине нове на стару хаљину; друго ново пуњење траје од-стара, и горем изнајмљивање.

2.22

И нико ставља ново вино у старе винескинс; иначе вино ће експлодирати у коже, а вино и кожа губе; али мора се ставити ново вино у нове боце.

2.23

То се догодило у суботу, да је прошао кроз поља пшенице. Његови ученици, на путу, почела да извади уши.

2.24

Фарисеји му рече: Гле, зашто раде оно што није законито у суботу?

2.25

Исус им је одговорио: Да ли сте никад нисте читали шта учини Давид кад је био у невољи и био гладан, он и они који су били с њим;

2.26

како је ушао у кућу Божју у време Ебјатару првосвештеника, и јели хлеб схов, којима је одобрен свештеници да једу, и дали и онима који су били са њим?

2.27

Он им рече: субота је направљен за човека, а не човек ради суботе,

2.28

тако да Син човечији је господар и од суботе.

Марко 3

3.1

И он је опет ушао у синагогу. И тамо је био човек који је имао усахла руку.

3.2

Гледали су га, да видимо да ли ће зарасти у суботу, да би могли да га оптуже.

3.3

А Исус рече човеку који је имао Витхеред руку: Устани, усред.

3.4

Тада рече им: Да ли је дозвољено суботом чинити добро или чинити зло, да спасе живот или убије? Али они су ћутали.

3.5

Дакле, гледајући око себе у њих беса, који су туговао за тврдоће њихових срца, он је рекао човеку: Пружи руку своју. Он је испружи и рука му здрава.

3.6

Фарисеји су изашли напоље и одмах је савет са иродовцима о томе како да га уништи.

3.7

Исус се повукли у море са својим ученицима. Пође за њим силан из Галилеје;

3.8

и Јудеје, и Јерусалим, и од Идумаеа, а од преко Јордана, и о Тиру и Сидона, великог мноштва, саслуша све што је учинио, дошао до њега.

3.9

Он је своје ученике да увек имамо на располагању мали чамац, како не би притисак од стране гомиле.

3.10

Јер он је исцелио много људи, сви који су имали болести наметнуо му да га се дотакне.

3.11

Нечистим духовима, када су га видели, паде пред њим, и повика: Ти си Син Божји.

3.12

Али он их је строго упозорио да га не зна.

3.13

Он је отишао на гору; Он је позвао оне које је хтео, и они су дошли до њега.

3.14

Он је именовао дванаест, да буде са њим,

3.15

и послати их да проповедају са моћи да изгони демоне.

3.16

Овде утврди дванаест Симон, кога прозва Петром;

3.17

Жак, Зебедејева и Јована брата Јацкуес, коме је дао име Боанергес, што значи сина Тхундер;

3.18

Андре; Филип; Вартоломеј; Матеј; Томас; Жак, син Алпхеус; Тадеус;Симон Кананит;

3.19

и Јуда Искариотски, који га је издао.

3.20

Отишли ​​су у кућу, и мноштво дође поново заједно, тако да нису могли ни јести хлеб.

3.21

Родитељи Исуса чуо шта се дешава, дошао да га ухвате; јер је рекао, он је изван себе.

3.22

А књижевници који су сишли из Јерусалима, рекао је, Он има Беелзебуб; је од стране принца демона да истерује демоне.

3.23

Исус их је назвао и рекао им у причама: Како може сотона сотону изгони?

3.24

Ако царство само по себи раздели, то царство не може да стоји;

3.25

Ако кућа је подељена против себе, та кућа не може опстати.

3.26

Ако Сотона је устали против себе, он је подељен, он не може да стоји, али то је све преко њега.

3.27

Нико не може ући у кућу јаког човека и покварити своју робу, осим што је прво везују Тхе Стронг Ман; онда ће пљачке своју кућу.

3.28

Ја вам кажем истину, сви греси ће бити опроштени сина људи, и шта год хуле су изговори;

3.29

али ко хули на Духа Светога никада није опроштај, али је крив за вечни грех.

3.30

Он је то рекао зато што је рекао, Он има нечистим духом.

3.31

Онда је дошао његова мајка и браћа дошла, и стајали напољу, послаше и позвао га.

3.32

Навијачи су седели око њега, и рекао: Ево, твоја мајка и твоја браћа су напољу у потрази за вас.

3.33

А он рече: Ко је моја мајка и ко су моја браћа?

3.34

Онда је погледао оних које се налазе око њега Ево, каже он, моја мајка и моја браћа.

3.35

Јер ко не Божију вољу, исти је мој брат, моја сестра, и мајка.

Марк 4

4.1

Он је поново почео да учи поред мора. Велика гомила окупили око њега, он је отишао и сео у чамац на мору. Цела публика је била на земљи.

4.2

Учио их је много ствари у причама, и рекао им у својој настави:

4.3

Слушај. Шијацу је изашао да сеје.

4.4

Како је сејао, неке паде на путу и ​​дођоше птице и појео га.

4.5

Неки су пали на камењару, где она није много земље; одмах је изникло јер је имао дубину земље;

4.6

али када сунце, они су спаљене и одумирања корена.

4.7

А неки паде у трње и трње узрасте и угуши га, и не донесе род.

4.8

И друго паде на земљу добру, и дали расте и све већи и, дајући тридесет, шездесет воће и стоструко.

4.9

Онда је рекао: Ко има уши да чује.

4.10

Када је био сам, они око њега са дванаест га је питао о причама.

4.11

Он им рече: Да ли је дато мистерију царства Божијег; али за оне изван свега у причама;

4.12

То видимо могу видети, а не виде, и слух могу чути и не разумеју, да не треба да се претвара, а њихови греси треба да их опростити.

4.13

Он им рече: Зар не схватате ову причу? Како ћеш схватити све параболе?

4.14

Сејач сеје реч.

4.15

Неки од њих су на путу, где је реч сеје; када чују, одмах долази Сатана и уклања реч која је посејано у њима.

4.16

Друго, исто тако, се сеје на каменито тло; када чују реч, одмах је приме с радошћу;

4.17

али они немају корена у себи, али трпе и, кад год постоји проблем, или прогон долази због речи, одмах се увредио.

4.18

Други се сеје у трње; то су они који слушају реч,

4.19

али бриге доба, као и превара богатства, и пожуде других ствари, загуше реч, чинећи га без плода.

4.20

Други се сеје на земљу добру; то су они који слушају реч и прихвате га и уродити плодом, тридесет, шездесет и стоструко.

4.21

Он је рекао да им, Донеси ради један лампу и ставио га под суд или под кревет? Зар није ставио на штанду?

4.22

Ништа није скривено што се неће открити, нити било шта тајно што се неће открити.

4.23

Ако неко има уши да чује, нека чује.

4.24

Он им рече: Пазите шта сте чули. Мера ви мерите ће се служити, и она ће вас дати.

4.25

Јер свако ко; али од њега да даде неће бити одузета чак и да је има.

4.26

Он је рекао, Тако је царство Божје као да човек треба да баци семе у земљу;

4.27

да ли спава или гледају и дању и ноћу, семе клице и расте, да не зна како.

4.28

Земља производи од себе, први нож, затим ухо, затим пуну зрно у уво;

4.29

и, када плод је зрео, он ставља срп, јер жетва је дошао.

4.30

А он рече: Шта ћемо упоредити царство Божије, или шта парабола ми ћемо?

4.31

То је као зрно горушичино, које, када се сеје у земљи, је најмањи од свих семена на земљи;

4.32

али када се посеје оно одрасте и постане већи од свих биљака, и ставља даље велике гране, тако да птице небеске може да поднесе под њеном хладу.

4.33

И са многим причама као што је то говорио реч, јер су били у стању да га чују.

4.34

Он није говорио са њима без параболе; али приватно је све објаснио својим ученицима.

4.35

Истог дана, у вечерњим сатима, Исус је рекао: Идемо на другу страну.

4.36

Након отпуштања масу, одвели су га у чамац, где је био; било је и других пловила са њим.

4.37

И настаде велика олуја, и таласи туку у чамац, тако да је сада пуна.

4.38

И он је спавао на крми на јастуку. Они су га пробудили и рекли му: Учитељу, ЦаРест ти не да ми пропадне?

4.39

Устао је, запрети ветру и рече мору, мир! схут уп! И ветар је престао, и тамо је велика тишина.

4.40

Он им рече: Зашто сте тако плашљиви? Како немате вере?

4.41

И они уплашише се, а они су рекли један другоме, Који начин човек је то, да чак и поштује ветар и море?

Оцена 5

5.1

Они достигли другу страну мора, у земљи Гадаренес.

5.2

И када је био из чамца, нема га срео одређеног човека из гробова, и има нечист дух.

5.3

Ко је имао своје пребивалиште међу гробовима, и нико није могао да га веже чак и са ланцем.

5.4

За често је имао окове и ланце који су везани, али је разбио ланце и сломљена окове, и нико није имао снаге да га савладају.

5.5

Увек је била ноћ и дан у гробницама и по брдима, плакала и сечење себе камењем.

5.6

Када је видео Исуса издалека, потрча и поклони му се,

5.7

и повика из свег гласа: Шта је он урадио за мене и тебе, Исусе, Сине Бога Вишњега? Преклињем вас у име Бога, не мучи ме.

5.8

За рече му: Изађи из човека, нечисти дух!

5.9

И он га је питао, Како ти је име? Моје име је Легија, он је одговорио, јер нас је много.

5.10

И он га молили да их не шаљу из земље.

5.11

Било је, на планинама велико крдо свиња храњења.

5.12

И ђаволи мољаху га говорећи: Пошаљи нас у свиње, које могу да уђемо у њих.

5.13

Он их је дозвољено. И нечисти духови су изашли и ушли у свиње: и стадо јурну низ обронак у море: око две хиљаде било, и да су се угушила у мору.

5.14

Они који су их хранили су побегли, и рекао да је у граду и на селу.Људи изашао да види шта се десило.

5.15

Они су дошли до Исуса, и видео Демониац, који је имао легију, седи, обучен и при здравој памети; и они су се плашили.

5.16

Они који су видели шта се догодило им је рекао шта се десило са Демониац и свиње.

5.17

Онда су почели да моле Исуса да напусте своју територију.

5.18

Како је попео у чамац, онај који је био демон-опседнути тражио дозволу да остане са њим.

5.19

Исус није га пустио, али је рекао да му: Иди у своју кућу, да, и реците им колико Господ је учинио и како је имао милости према вама.

5.20

Он је отишао и почео да прогласи у Декаполу оно што је Исус учинио за њега. И сви су били задивљени.

5.21

Исус је у чамцу вратили на другу страну, велика гомила окупљене око њега. Он је био поред мора.

5.22

Онда је дошао један од владара синагоге по имену Јаир, који, имајући увид, паде му пред ноге,

5.23

и дао му овај хитан захтев: Моја ћеркица је на крају, хајде, он поставља своје руке, тако да она може бити излечен и да живе.

5.24

Исус је отишао са њим. Велика гомила пратила и притисне га.

5.25

Сада је жена која је имала проблем крвних дванаест година.

5.26

Она је претрпела многе ствари многих лекара, и провео је све што је имала, и она је ништа надмашио, већ одрастао горе је.

5.27

Чувши за Исуса, дошао у гомили иза, и дотаче хаљине.

5.28

Јер говораше: Ако бих само додирните своју одећу, ја ћу бити цела.

5.29

У том тренутку губитка крви заустављен, а она осети у телу да је излечен је од њене невоље.

5.30

Исус је одмах знајући у себи да је врлина отишао из њега; и, окренувши се гомили, рекао је он, ко дирао моју одећу?

5.31

Његови ученици рече му: Видиш мноштво тхронгинг те, и кажеш ти, Ко ме је дотакао?

5.32

А он око себе да види ко је то урадио.

5.33

Али жена у страху и дрхтећи, знајући шта јој се догодило, дође и паде пред његове ноге и рекао му истину.

5.34

А Исус јој рече, Кћери, твоја вера даде те сачуване; иди у миру, и да цела твоје куге.

5.35

Док је он још говорио, дође од владара синагога је што је рекао, ћерка твоја је мртва; зашто мастер даље?

5.36

Али Исус, без обзира на ове речи, рекао је владару синагоге: Не бој се, само веруј.

5.37

И он дозволио нико да га прате, осим Петер Јацкуес, и Јована брата Јацкуес.

5.38

Стигли су у кући владара синагоге, и види што метежа, а људи плач и јауци.

5.39

Он је отишао и рекао им: Зашто чините ово адо, и зашто плачеш?Дете није умрла, него спава.

5.40

А они су му се смејали. Затим, пошто их све угаси, узе са собом оца и мајку детета, а они који су уз њега, и отишла у којој је дете.

5.41

Он ју је ухватио за руку и рекао, Талитха Коуми, што значи мала девојчица, устани, кажем.

5.42

Одмах девојка је устао и почео да хода; јер она је дванаест година. И они су у великој мери запањени.

5.43

И их је оптужен страитли да нико не треба да зна; а он им је рекао да дају собу дјевојци.

Марко 6

6.1

Исус је напустио ту и отишао у своју домовину. Његови ученици су га пратили.

6.2

Када је дошао субота, поче учити у синагоги. Многи људи који су га чули били су запањени, говорећи: Како је овом човеку те ствари? Шта је мудрост која је посвећена њему, и како таква моћна дела су од кованог његовим рукама?

6.3

Зар ово није столар, син Марије, брат Јацкуес, Јосифа, Јуда и Симона?И његове сестре, они нису овде са нама? И то је за њих увређен.

6.4

А Исус им рече: пророк није без части осим у свом родном граду, међу својим рођацима и у својој кући.

6.5

Он није могао учинити чуда постоје, осим што је положио руке на неколико болесних и излечио их.

6.6

И он чудио због невере. Исус је отишао наоколо по селима настава.

6.7

Онда је позвао дванаесторицу, и почео да их шаљу по двојицу, дајући им власт над нечистим духовима.

6.8

Он их је упутио да се ништа за путовање осим особља; без хлеба, без торбу, ни новац у својим појасевима;

6.9

да носе сандале, а не ставити на два тунике.

6.10

Тада рече им, у коју год кућу уђете, остани тамо док не оду одатле.

6.11

И, ако негде постоји људи који вас не примају или слушати вас, уклоните се одатле, отресите прах са ногу за сведочанство к њима.

6.12

И они су отишли, а они проповедали покајање.

6.13

Они изгони демоне многе, и уљем многе болеснике и исцели.

6.14

Краљ Херод чуо за Исуса, чије име је постало познато, а он је рекао: Јован Крститељ је устао из мртвих, и то је разлог зашто је кроз њега пита.

6.15

Други су рекли, то је Илија. А други је рекао, он је пророк као један од пророка.

6.16

Али када Ирод то чуо, рекао је Џон, кога сам обезглављен, то је онај који је васкрсао.

6.17

Сам Херод ухапсила Јована, и окова га у затвору због Херодијаде жену свога брата Филипа, јер је оженио,

6.18

Јован му рече: Није дозвољено тебе да жену свога брата.

6.19

Иродијада сет сама против њега, и жели да убије.

6.20

Али она није могла; Херод бојао Јована, знајући да буде праведан и свети човек; он је заштићен, а, након што га је чуо, он је многе ствари и чуо га радо.

6.21

А кад је дошао погодан дан, да Ирод на свој рођендан направила вечеру својим господарима, високим капетана и главни имања у Галилеји.

6.22

Ћерка Херодијаде дошао у соби; она плесала, а драго Ирода и његове госте. Краљ рече дјевојку: Питајте ме шта ти је воља, а ја ћу дати.

6.23

И он се заклео оно што тражите од мене, ја ћу ти дати, ни половину мог краљевства.

6.24

Бити напоље, рекла је својој мајци, шта ћу питати? А она рече: главу Јована Крститеља.

6.25

Одмах журби краљу и она му је рекла овај захтев: Хоћу да ми даш одједном на тањиру главу Јована Крститеља.

6.26

Краљ је било жао; али због заклетве и гостију, не би јој одбацити.

6.27

Он је послао на лицу места стражу, и заповеди да донесе главу Јована Крститеља.

6.28

Стражар је и посечен га у затвору, и донесе главу на тањиру. Дао га је дјевојци, а дјевојка га је дао својој мајци.

6.29

И његови ученици чули, они су дошли и одвели његово тело и положили га у гроб.

6.30

Апостоли су се окупили на Исуса, и рекао му све што је учинио и све што је научио.

6.31

Исус им рече: Дођи осим у пусто место, и одморите мало. За било много долазе и одлазе, а они нису ни имали времена да једем.

6.32

Они су отишли ​​у броду, да оду на пустом месту.

6.33

Многи људи их иде видео и препознао их, и сви градови на нози и то испред њих водио на месту где иду.

6.34

Када је отишао на обалу, угледао је велико мноштво, и био је преселио са саосећањем за њих, јер су били као овце без пастира; и он је почео да их научи многе ствари.

6.35

Као што је већ сат времена касније, његови ученици дошли до њега и рекао, место је пустиња, а време је сада прошлост;

6.36

Пошаљите их, да могу да иду у земљу и села у околини, и купите себи нешто за јело.

6.37

Исус им је одговорио, Дајте ви им да једу. Али они му рекоше Хоћемо ли отићи и купити хлеб за две стотине пенија, и да им нешто за јело?

6.38

Он им рече: Колико хлебова имате? Проверите. Знали су, кажу, пет, и две рибе.

6.39

И заповеди им да сви седнемо предузећа по зеленој трави,

6.40

а они седе у редовима стотина и педесет.

6.41

Он је узео пет хлебова и две рибе и гледа до неба, он захвали. Онда је прекршио векне, и дао их ученицима да поставите пред публиком.Он је такође подељена два рибу међу њима све.

6.42

Сви су јели и били су пуни,

6.43

и они су заузели дванаест пуних кошара комада хлеба и оно што је остало од рибе.

6.44

Они који су јели крухове је пет хиљада мушкараца.

6.45

Одмах Исус је његови ученици да уђу у лађу и отићи пре њега к другој страни у Витсаиде, док је одбацио публику.

6.46

Када се вратио, отишао на гору да се моли.

6.47

Када се спустило вече, брод је био у сред мора, а он сам на копну.

6.48

Он је видео да напорно раде у веслању; за ветар је супротно. На четврту стражу ноћи дође к њима идући по мору, и не би прошло.

6.49

Када су видели да хода по мору, они би требало да је дух, и повика;

6.50

јер су га сви видели, и били су у невољи. И одмах Исус им говорећи: Не брини, то сам ја, не бој се!

6.51

Затим је отишао до њих у чамац, ветар је престао. Они су били у себи све запањен, и чудио;

6.52

јер нису разумели о векне, јер је њихово срце је ојачан.

6.53

Након што су прешли, они су дошли да слети на Геннесарет, и они су слетели.

6.54

Када су из чамца, људи, пошто га одмах препознао,

6.55

текла око, и почели су да доносе болесне на струњачама где год су чули да је.

6.56

Где год је ушао, у селима или градовима, држава, они положили болесни на трговима, и мољаше га да се само дотакну се скута хаљине његове. И сви који га додирнула су излечени.

Марко 7

7.1

Фарисеји и књижевници, из Јерусалима, окупили су се заједно на Исуса.

7.2

Видели су неки од његових ученика једу хлеб са нечисти рукама, то јест, не пере.

7.3

За фарисеји и сви Јевреји не једу осим ако оперу руке, према традицији старешина;

7.4

а када дођу са тржишта не једу осим ако опрати. Они још увек имају много других ствари тамо, као што је прање чаша, бокала и пловила месинга.

7.5

А фарисеји и књижевници га питао, зашто твоји ученици не прати традицију старешина, али једу хлеб неумивеним рукама?

7.6

Исус је одговорио, Лицемери, добро урадили Исаија пророковао о вама, као што је писано: Ови људи ме почасти својим уснама, али срце му је далеко од мене.

7.7

Узалуд они обожавају ме, учећи доктрине и заповести људске.

7.8

За полагање по страни заповест Божју, ви држите традицију мушкарци.

7.9

Он је рекао да им, добро ћете одбацити Божије заповести, држи своју традицију.

7.10

За Мојсија рекао: Поштуј оца и матер своју; и Онај који псује његов отац или мајка ће бити стављен на смрт.

7.11

Али ви кажете, ако мушкарац каже оца или мајку, Оно што сам могао од мене је Цорбан, то јест, жртва Богу,

7.12

више не нека ништа за оца или његове мајке,

7.13

Израда реч Божију својим предањем што сте изрекао. А ти многе друге такве ствари.

7.14

Затим је позвао народ му, он је рекао: Чујте ме сви, и разумети.

7.15

Не постоји ништа изван човека који улази у њега да га дефиле; али оно што излази из човека је оно што га онечишћује.

7.16

Ако неко има уши да чује, нека чује.

7.17

Када је ушао у кућу, далеко од гужве, његови ученици му се питали на причу.

7.18

Он им је рекао: Такође, да ли си глуп? Зар не схватате да ништа што улази извана човека да га дефиле;

7.19

За њега не иде у његово срце, али у стомак, и излази у нацрт, чишћење свих храну.

7.20

Он је рекао: Шта излази из човека је оно што онечишћује човека.

7.21

За изнутра, из срца људи, излазе зле мисли, прељубе, блуда, убиства,

7.22

крађе, лакомство, злоћа, превара, раскалашности, зло око, богохуљење, приде, глупост.

7.23

Сва ова зла изнутра излазе, и погане човека.

7.24

А Исус је отишао оданде, и отиде у крајеве Тира и Сидона. Он је ушао у кућу, и да ће имати нико знати али није могао сакрити.

7.25

За одређене жене, чија је млада ћерка имала нечисти дух, чуо за њега, дошао и пао на ноге.

7.26

Жена је била грчки, Сиропхоенициан порекла. Молила га је да баци демона из њене ћерке. Исус је рекао,

7.27

Нека деца прво треба попунити: јер није добро да се хлеб деци и бацити га псима.

7.28

Да, Господе, она му одговори, али пси испод стола једу деце мрвице.

7.29

Онда је он рекао, због овог рекавши покрету, демон је оставила своју ћерку.

7.30

И када је отишла кући, затекла дете лежи на кревету, демона изашао.

7.31

Исус је напустио регион Тиру, и прошао кроз Сидона до Галилејског језера, прелазак границе Декаполису.

7.32

Довели су му глуву човека који је имао проблема говори, а они га молим да положи руке на њу.

7.33

Он га је одвео у страну из гомиле, стави прсте у уши и додирнуо његов језик са својом пљувачком;

7.34

Затим, гледајући у небо, уздахне и рече Ефата, то јест, отвори се.

7.35

А његове уши су отворени, његов језик ослобођени, а он врло добро говорио.

7.36

Исус је наредио им да никоме не кажем; али више их терети, више су га прогласили.

7.37

Они су били запањени преко сваке мере, говорећи: Он учини све ствари; он је чак чини глуви чути и муте ​​говори.

Марко 8

8.1

У тим данима, мноштво се ујединила и имају шта да једу, Исус позва своје ученике и рече им:

8.2

Имам сажаљење на мноштву, Јер сада три дана су наставили са мном, и они немају шта да једу.

8.3

Ако их послати кући посна снаге пропустили свој пут; јер су неки од њих дошли издалека.

8.4

Његови ученици му је одговорио: Како човек може да задовољи ове људе са хлебом овде у пустињи?

8.5

Исус их упита: Колико крухова имате? Седам, одговорили су.

8.6

И заповеди публика да седне, узе седам крухова, захвали, и кочница, и дао својим ученицима да дистрибуира; и они су их поставили пред публиком.

8.7

Имали су неколико малих риба, и Исус захвали, такође је дистрибуцију.

8.8

Они су јели и били су пуни, и они су заузели седам пуних кошара од фрагмената који су остали.

8.9

Они су били око четири хиљаде. И да их је послао.

8.10

Он је одмах уђе у лађу са својим ученицима, а ступио је на деловима Далманутха.

8.11

Фарисеји изашао и почео да се расправља са Исусом, и да га тестирају, тражили од њега знак са неба.

8.12

И он дубоко уздахну у свом духу и рече: Зашто ова генерација тражи знак? Ја вам кажем истину, он неће дати знак да овој генерацији.

8.13

А он их је оставио, и уђе у чамац, отишао на другу страну.

8.14

И они заборавили да хлеб; они су имали једну са собом у чамцу.

8.15

И он терети их говорећи: Пазите и чувајте се квасца фарисеји и квасца Ирода.

8.16

А они образложене међу собом, говорећи: То је зато што немамо хлеба.

8.17

Исус, то опажање, рече им: Зашто претпоставити да немате хлеба? Да ли сте још увек не разумеш, а не разумеш?

8.18

Да ли сте отврдну срце? Имајући очи, зар не видиш? И има уши, и почујте не? И не сећаш?

8.19

Када сам сломио пет хлебова међу пет хиљада, колико кошара пуна фрагмената сте заузети? Дванаест, одговорили су.

8.20

И када сам разбио седам хлебова за четири хиљаде, колико кошара пуна фрагмената сте преузме? Седам, одговорили су.

8.21

А он је рекао: Зар не још разумете?

8.22

Дошли су до Витсаиде; и донели му слијепца, они су га молили да дотакне.

8.23

Узео је слијепца за руку и одвео га ван села; а када је пљунуо на његове очи, положио руке, и питао га да ли је видео нешто.

8.24

Он је погледа и рече: Видим људе, јер их ја видим као дрвеће ходом.

8.25

Ставио је своје руке опет на његове очи; а када га види, он је обновљена, и видела све јасно.

8.26

И он га је послао у своју кућу, говорећи: Не иди у село.

8.27

Исус је отишао са својим ученицима, у градовима Кесарије Филипове да их начин ово питање је питао: Шта мушкарци кажу да сам ја?

8.28

Они одговорише: Јован Крститељ; други кажу да Илија, другима један од пророка.

8.29

А ви, да је он питао, кога ти кажем да сам ја? Петар му је одговорио: Ти си Христос.

8.30

Исус их је упозорио да не кажем за њега никоме.

8.31

Онда је почео да их учити да Син човечији мора много да пострада и бити одбијена од стране старешине и првосвештеници и књижевници, да буде убијен и да После три дана поново устати.

8.32

Он је рекао да говори отворено. А Петар га је одвео на страну и почео да га одвраћати.

8.33

Али Исус окреће и види своје ученике, запрети Петру говорећи Иди иза мене, Сатано! зато што не можемо да разумемо ствари Божје, ти си само људске мисли.

8.34

И он је позвао публику својим ученицима, он је рекао: Ако неко ће доћи после мене, нека се одрекне себе, и узме крст свој и иде за мном.

8.35

Ко хоће да спасе свој живот, изгубиће га, а ко изгуби свој живот мене и Јеванђеља је ће га спасити.

8.36

А шта ће је корист човеку да стекне цео свет, али губи своју душу?

8.37

Шта ће човек дати у замену за свој живот?

8.38

Јер ко се стиди мене и мојих речи у овом прељубничком и грешног генерације, Син човечији ће се стидети њега када Он долази у слави свога Оца са светим анђелима.

Оцена 9

9.1

Он им рече: Ја вам кажем истину, неки од оних који су овде неће окусити смрти док не виде царство Божје долазе са власти.

9.2

И после шест дана узе Исус са собом Петра, Јацкуес и Џона, и води у их на високу гору. Он је преобрази се пред њима;

9.3

хаљине своје постао блиста, интензивно црна, не постоји пуније на земљи могао да их избледети.

9.4

Илија и Мојсије појавио на њих, разговор са Исусом.

9.5

А Петар одговарајући рече Исусу: Рави, добро је да смо овде;Дозволите нам да три шатора, један за тебе, један за Мојсија и једну Илији.

9.6

Јер он није знао шта да каже, јер су се бојали.

9.7

Облак заклони их, и из облака је дошао глас: Ово је Син мој љубљени; слушају њега!

9.8

И одједном гледа наоколо, а они видели Исуса само са њима.

9.9

Када су дошли низ планину, он их терети да никоме не шта су видели, док Син човечији је устао из мртвих.

9.10

Стално су да говоре сами са собом, испитивања шта диже из мртвих.

9.11

Ученици га је питао: Зашто књижевници кажу да Илија мора прво доћи?

9.12

Он је одговорио, Илија се први пут дошао и обновити све ствари. А зашто је то написано од Сина човечијег да мора много да пострада и да се презрено?

9.13

Али ја вам кажем да је Илија је дошао, а они су га третирали као они задовољни, као што је писано за њега.

9.14

Када су дошли до ученицима, видели су око њих велико мноштво, и књижевници тврдећи са њима.

9.15

Чим га је публика видела, у великој мери су запањени, и ради да га поздрави.

9.16

Он их је питао, цему расправљате са њима?

9.17

А један из гомиле му је одговорио, Учитељу, довео сам теби сина, који даде глупу дух.

9.18

Где год да га зграби, да га баца доле; пене и меље зубе и постаје крута. Питао сам своје ученике да избациш, а нису могли.

9.19

Фаитхлесс, Исус им рече: Докле ћу бити с вама? Докле ћу вас трпети?Доведите ми га. Он је довео до њега.

9.20

И чим га је видио, дух га је потресена; он је пао на земљу, и ваљао пене.

9.21

Он је упитао свог оца, Колико дуго је овако са њим? Од детињства, он је одговорио.

9.22

И офттимес има живеће баци га у ватру и у воду да га униште. Али ако можеш да урадиш нешто, долазе у нашу помоћ, имај милости за нас.

9.23

Исус рече му: Ако можеш … Све је могуће ономе који верује.

9.24

Одмах дечаков отац узвикнуо, мислим! помоћи ти моје невере!

9.25

Исус је видео су људи дошли ради, запрети нечистом духу, рекавши му: глувих и глуп дух, ти заповедам, изађи из њега и унесите више.

9.26

И он је изашао, вришти, и тресе са великим насиљем. Он је постао као мртав, тако да су многи рекли да је мртав.

9.27

Али Исус га је узео за руку и подигао га. И он је стајао.

9.28

Када је дошао у кућу, упиташе га ученици насамо, зашто не бисмо га избациш?

9.29

Он им рече: Ова врста може изаћи само молитвом.

9.30

Они су отишли ​​одатле и прошао кроз Галилеју. Исус није желео да ико зна.

9.31

Јер он је своје ученике и рече им: Син човечији бити издан у руке људима; они ће га убити, а три дана након што је стављен на смрт, он ће порасти.

9.32

Али они нису разумели изреку, а бојали да га питам.

9.33

Они су дошли у Капернаум. Када је био у кући их је питао, шта сте разговарали на путу?

9.34

Али они ћутали, јер су оспорили међу собом о томе ко је највећи.

9.35

Онда је сео, позвао дванаесторицу и рече им: Ако неко жели да буде први, он ће бити последња од свих и свима слуга.

9.36

И он је мало дете и да га стајати међу њима, и узимајући га у наручје, рекао је:

9.37

Ко поздравља у име моје једна таква дете се прима; и ко год прима мене, не прима мене него Онога који ме је послао.

9.38

Јован рекао му: Учитељу, видели смо једно изгони демоне у твоје име; и ми смо га забранили, јер не пође нас.

9.39

Не забрањује Исус је рекао, јер не постоји човек који ће направити чудо у моје име може лако говорити зло од мене.

9.40

Ко није против нас, за нас.

9.41

И ко ће дати да попије чашу воде у име моје, јер припадате Христу, да ти кажем истину, он неће изгубити своју награду.

9.42

Али, ако неко изазива један од ових малих који верују да би било боље за њега да обеси о врату велики камен, а он баци у море.

9.43

Ако вам рука саблажњава, одсеци је; Боље је за тебе да уђу у живот осакаћени,

9.44

него да две руке да иду у пакао, у пожару који је никада неће бити угашена.

9.45

А ако твоја нога саблажњава, одсеци је; Боље да унесете живот хром,

9.46

него имати два ноге да те баце у пакао, у пожару који је никада неће бити угашена.

9.47

И ако те око саблажњава, извади га; боље ти је ући у царство Божије с једним оком него с два ока да те баце у пакао,

9.48

где црв њихов не умире, и огањ се не гаси.

9.49

За сваког се огњем посолити.

9.50

Добра је со; али ако со изгубио свој мирис, чим хоћете ит сезоне?

(9.51)

Да ли соли у себи, и бити у миру једни са другима.

Оцена 10

10.1

А Исус је отишао оданде, и дође у крајеве Јудеје, преко Јордана.Публика поново окупили близу њега, и као и обично, он је поново почео да га подучава.

10.2

Тхе фарисеји и да га тестира, они су га питали, да ли је дозвољено човек да се разведе своју жену.

10.3

Он је одговорио: Да си што Мојсије?

10.4

Мојсије, рекли су, дозвољено да пишу закон о диворцемент, и да склони.

10.5

А Исус им рече: То је због тврдоће вашег срца написа вам он ово правило.

10.6

Али од почетка стварања, Бог је створио их мушко и женско;

10.7

то је разлог зашто човек оставља свог оца и мајку и да се споји са својом женом,

10.8

и двоје биће једно тело. Тако нису више двоје, него су једно тело.

10.9

Дакле, човек нека не раставља оно што је Бог саставио.

10.10

Када су били у кући су га ученици поново питао о томе.

10.11

Он је рекао, Ко отпусти своју жену па се ожени другом чини прељубу против ње;

10.12

а ако она разведе од мужа и уда за другог, она чини прељубу.

10.13

И они су донели мале деце, да би их дирати. Али ученици запријети онима који их је довео.

10.14

Исус је видео, био је огорчен и рекао им доћи к мени Пустите децу, и да их не спречавају; за царство Божије припада, као што је овај.

10.15

Кажем вам, ко не прими царство Божије као мало дете никада неће ући.

10.16

И он их је узео у наручје, и благослови их, полагање руке на њих.

10.17

Док је ишао на пут, човек притрчао и клекнуо пред њим, добар господар, се, питао је, шта треба да урадим да добијем живот вечни?

10.18

Исус му рече: Зашто ме зовеш добрим? Нико није добра али Бог сами.

10.19

Ти знаш заповести, не чини прељубу; Не убиј; Не кради; Не сведочи лажно; Обмањивања не један; Поштуј оца и мајку.

10.20

Он му одговори: Учитељу, све то сам приметио из моје младости.

10.21

Када је Исус видећи га су га волели, и рече: Недостаје вам једну ствар; иди, продај све што имаш и подај сиромасима, и имаћеш благо на небу. Онда је дошао, пратите ме.

10.22

Али тужно у томе говорио, а он је отишао жалостан; јер је имао велике поседе.

10.23

Исус је унаоколо и рече својим ученицима, како тешко ће они који имају богатство ући у царство Божје!

10.24

Ученици су били задивљени његовим речима. И наставак, он је рекао: Моја деца, тешко је за оне који верују у богатство ући у царство Божије!

10.25

То је лакше камила проћи кроз иглене уши него богаташу ући у царство Божије.

10.26

Ученици су били запањени и они су рекли једни другима; И који могу бити спасени?

10.27

Исус их је погледао и рекао: Ово је немогуће људима, али не и са Богом, јер су могуће са Богом све ствари.

10.28

Петар је почео да му кажем; Ето, ми смо оставили све, и да те прати.

10.29

Исус је одговорио, да ти кажем истину, не постоји човек који даде оставио кућу, због мене и због добрих вести, његове куће, или браћу или сестре или мајке или оца или деца, или земљиште,

10.30

он ће примити стоструко сада у овом садашњем времену, куће, браћу, сестре, мајке, деце и земље, за прогоне, и у времену које долази, вечни живот.

10.31

Многи први бити последњи и последњи ће бити први.

10.32

Они су били на путу до Јерусалима, и Исус је отишао пред њима. И они су били запањени, а после га са страхом. И опет узео дванаесторицу на страну и почео да им кажем шта ће се догодити са њим:

10.33

Ево, идемо у Јерусалим, и Син човечији биће издао првосвештеника и књижевника. Они ће га осудити на смрт, и да га достави незнабошцима

10.34

Они ће га исмевати, пљунула на њега, казни га, и треба га убити; а три дана касније ће порасти.

10.35

Зебедејева, Јацкуес и Јован је дошао Исусу и рекоше му: Учитељу, хоћемо да урадимо за нас све што тражимо од тебе.

10.36

Он им рече: Шта хоћете да урадим за вас?

10.37

Дај нам, рекли су да седи, један у десно, а други на твоје леве стране, у твојој слави.

10.38

Исус је одговорио, јер не знате шта тражите. Можете ли пити чашу коју ја пијем, или се крстио крштењем да се ја крстим са? Можемо, рекли су они.

10.39

А Исус је одговорио да, то је тачно да сте пити чашу коју ја пијем, и да се крстио крштењем да се ја крстим;

10.40

али када је у питању Седи мени с десне или са моје леве стране, то не зависи од мене, и даће им за кога је припремљен.

10.41

Када то чула остала десеторица, почеше се љуте против Јацкуес и Јована.

10.42

Исус их је позвао и рекао: Знате да они који се сматрају владарима народима господари над њима, а њихови великани су доминирају.

10.43

То није тако међу вама. Али ко ће бити велики међу вама мора да буде слуга;

10.44

а ко жели да буде први међу вама мора бити роб свих.

10.45

За Син човечији није дошао да буде служен, него да служи и живот свој даде као откупнину за многе.

10.46

Дошли су у Јерихон. И када је изашао са својим ученицима и великом броју људи, син Тимаеус, Бартимаеус, слепи просјак, седео је поред пута.

10.47

Он је чуо да је то Исус из Назарета, он је почео да плаче; Сине Давидов, Исуса, смилуј се на мене!

10.48

Многи га је укорио, да га ућутка; али је узвикнуо много више; Сине Давидов, смилуј се на мене!

10.49

Исус се заустави и рекао, Зови га. Они су позвали слепца, говорећи му: Узми храброст, устани, он те зове.

10.50

И бацање капут, и устајање са везани, дошао Исусу.

10.51

А Исус рече му: Шта хоћеш да урадим за вас? Раббоуни, одговорио је слепца, да могу видети.

10.52

А Исус рече му: Иди, твоја вера те је спасила.

(10:53)

Одмах прогледа и Исусом на путу.

Марко 11

11.1

Они пришли Јерусалим, и они су били близу да Бетхпхаге и Витанији, на Маслинској гори, Исус је послао двојицу својих ученика,

11.2

рече им: Идите у село пред вама, чим га унесете, наћи ћете магаре привезано, на којој никад није седео; Одвежи га и доведите га.

11.3

Ако вам неко каже: ‘Зашто ово радиш? рецимо, « Господ је потребно.И одмах ће га послати овамо.

11.4

Ученици отишао и нашао магаре привезано код врата, на отвореном улице, а они одвезали.

11.5

Неки од оних који су били тамо рече им: Шта то радиш? Зашто одвезују магаре?

11.6

Одговорили су као што је Исус рекао. И они нека иду.

11.7

Довели магаре Исусу, након чега бацају своје хаљине, и он је сео на њега.

11.8

Многи људи шире своје огртаче на путу, а други шире гране које су исечене у пољима.

11.9

Они напред и они који су пратили Исуса су викали Хосанна! Благо је који долази у име Господње!

11.10

Благо долази царство, царство оца нашег Давида! Хосана у висинама!

11.11

Исус ушао у Јерусалим и отишао у храм. Када је видео, као што је већ било касно, изиђе у Витанију са дванаест.

11.12

Сутрадан, када су дошли из Витаније, он је био гладан.

11.13

Видевши из даљине смоква има лишће, он је отишао да види да ли може да нађем нешто; и, као близу, ништа не нађе осим лишћа, јер није сезона за смокве.

11.14

Затим узимајући реч, он је рекао, нико не једе воће од тебе! И његови ученици то чула.

11.15

Они су дошли у Јерусалим, и Исус је отишао у храм. Почео је да изгоне они који продавали и куповали у храму; Он је преврнуо столове Тхе Монеицхангерс и седишта голубове;

11.16

и не би дозволио никоме да носи око храма.

11.17

И он је научио, говорећи: Није ли писано: Дом мој нека се зове дом молитве за све народе? Али ви сте га направили јазбину лопова.

11.18

Првосвештеници и књижевници га чуо, и тражио како би га униште;јер га се бојали, јер су сви Публика је била запањена његовим науком.

11.19

Када је увече дошао, отишао из града.

11.20

Ујутру, у пролазу, видели су смоква пресушило из корена.

11.21

Петар се сетио шта се десило и рече Исусу: Рави, гле смоква да проклео је усахла!.

11.22

Исус одговори и рече им: Имајте вјеру у Бога.

11.23

Ја вам кажем истину, ако неко каже да ове планине, ‘Дигни се и да се баци у море, и не треба сумњати у свом срцу, али сматра да оно што каже да ће се догодити, то ће бити готов.

11.24

Зато вам кажем, шта год питате у молитви, верујте да сте примили, и ти ћеш их имати.

11.25

И кад стојите молећи се, ако имате нешто против било кога, опрости му, да Отац ваш који је на небесима, отпусти ваше грехе.

11.26

Али, ако не опростите, ваш Отац на небу неће ни опростити грехе своје.

11.27

Вратили су се у Јерусалим, и док Исусу је ходао у храму, првосвештеници, књижевници и старешине дошли до њега

11.28

и рекао, оно што власт радите ове ствари, и ко ти је дао ту власт да их уради?

11.29

Исус им је одговорио, ја ћу вам поставити питање; Одговорите ми, и ја вам нећу казати којом влашћу ово чиним.

11.30

Крштење Јованово, то је од неба или од људи? Одговорите ми.

11.31

А они образложене међу собом, ако кажемо, из неба, он ће рећи, зашто сте онда му не верујете?

11.32

А ако кажемо, људи … су се бојали народа: за све одржана Јована као пророк.

11.33

Дакле, они одговорио Исуса, ми не знамо. Исус им рече: Ни ја, нећу вам казати којом влашћу ово чиним.

Марко 12

12.1

И он је почео да разговара са њима у причама. Човек засадио виноград. Кренуо је ограду око њега, ископао вина притисните, и саградио кулу; и нека га виноградарима, и напустио земљу.

12.2

У време бербе је послао слугу да станарима да прима од њих неке од рода винове лозе.

12.3

И они су га ухватили су га тукли, и послао га празна.

12.4

И опет је послао на њих другога слугу; они су га ударали по глави и третира га срамно.

12.5

Он је послао још један, и он су убили; затим неколико других, победивши или убијени.

12.6

Он је увек имао вољеног сина; га је послао прошле к њима говорећи, они ће поштујте свог сина.

12.7

Али ти виноградари говораху међу собом: Ово је наследник; Хајде, хајде да га убијемо, и наследство ће бити наша.

12.8

И они су га одвели, убили га и избацио га из винограда.

12.9

Сада шта ће власник винограда? Он ће доћи и уништити станаре и дати виноград другима.

12.10

N’avez-vous pas lu cette parole de l’Écriture: La pierre qu’ont rejetée ceux qui bâtissaient Est devenue la principale de l’angle;

12.11

То је од Господа вољи, јер ради, и дивно је у нашим очима?

12.12

Покушали су да га ухвате, али се плашио публику. Схватили су да је за њих је Исус рекао ову причу. И они су га оставили и отишли.

12.13

И послаше у њему неке од фарисеја и од иродовцима, да га ухвате у његовим речима.

12.14

И дођоше к њему, Учитељу, знамо да си истинит, и ти бринути особу;јер не сматрам особу мушкараца, али уче Аллаховом путу у истини.Да ли је дозвољено или да не плаћају порез Цезару? Да ли треба да плати или не плати?

12.15

Исус, знајући њихово претварање, рече им: Зашто даће искуша ме?Донесите ми пени, да могу видети.

12.16

И они су га довели; И рече им: Чији је ово слика и натпис? Цезар, одговорили су.

12.17

Тада рече им Рендер цару шта је царево, а Богу оно што је Бог. И они су за њега у запрепашћење.

12.18

Тхе Садукеји, који кажу да нема васкрсења, дошла у Исуса и питао га:

12.19

Господару, овде је оно што је Мојсије писао к нама, ако је неко брат умре и остави жену, нема деце, његов брат ће оженити своју жену и да подигне семе брату свом.

12.20

Сада је било седам браће. Први оженио и умро без проблема.

12.21

Други је узео за жену удовицу, а умро без проблема. Исто је било и са треће,

12.22

и ниједан од седам оставио семе. Последњи од свих жена је умро.

12.23

У васкрсења да ће од њих је жена? За седморица су имала је за жену.

12.24

Исус им је одговорио, чините стога не грешити, јер ви не знате списи, нити моћ Бога?

12.25

Јер у васкрсење мртвих, они ће предузимати никакве жене, нити удају, него су као анђели на небесима.

12.26

Што се тиче васкрсења мртвих, зар нисте читали у књизи Мојсијевој, како Бог му рече, у грмљу, ја сам Бог Аврамов, Бог Исаков, и Бог Јаковљев?

12.27

Бог није Бог мртвих него живих. Ви сте у великој мери погрешио.

12.28

Један од писара који су чули да заједно образложење, опажање да им је добро одговорио је дошао и питао га, Који је прва заповест од свих?

12.29

Исус му одговори: Први: Слушај, Израел, Господ Бог наш је један Господ;

12.30

И ти ћеш волети Господа Бога својега свим срцем својим, свом душом својом и свим умом својим и свом снагом.

12.31

Друга је: Љуби ближњега свога као самога себе. Не постоји ниједан други заповести веће од ових.

12.32

Писар му је рекао: Па, мастер; Ви сте рекли са истином да је Бог један, и нема другог од себе,

12.33

И да га волим свим својим срцем, свим својим мислима, свом душом и свом снагом, и да волимо свог ближњег као себе, више од свих целих паљенице и жртве.

1 2 3 4

Исус је видео да је мудро одговорио, рече му: ти ниси далеко од царства Божјег. И нико се није усудио питати га још питања.

12.35

Исус је учио у Храму, рекао је, Како књижевници кажу да је Христос син Давидов?

12.36

Сам Давид, надахнут Духом Светим, рече: Господ је рекао мом Господу, Седи си ти мени с десне стране док не направите непријатеља ваш подножје ногама.

12.37

Сам Давид назива га Господ; како му је син? И велико мноштво га чуо радо.

12.38

Он им је рекао у својој доктрини, Чувајте се књижевника, који воле да ходају у дугим хаљинама, и поздраве на трговима,

12.39

да је главни седишта у синагогама, и првих места на гозбама;

12.40

који прождиру куће удовичке, и за изликом дугих молитава. Они ће бити суђено оштрије.

12.41

Исус је сео вис-а-вис гепек, и посматрао како их је народ цаст новац. Неколико богата цаст на много.

12.42

Дошао одређени сиромашна удовица, и бацила у два новчића, који чине Фартхинг.

12.43

А Исус позвао своје ученике и рече им: Ја вам кажем истину, ова сиромашна удовица је више него сви они који су бачени у ризницу;

12.44

За све оне нису баци у своје изобиљу, али је из ње, све што је имао, све је морала да живи.

Марко 13

13.1

Када је Исус изашао из храма, један од његових ученика рече му: Учитељу, види шта начин камења и шта зграде!

13.2

Исус му је одговорио, видиш ове велике зграде? То неће остати камен на камену који неће бити бачен.

13.3

Он је седео на Маслинској гори преко пута храма. И Пјер, Жак, Јован и Андрија га приватно поставио то питање:

13.4

Реците нам, када ће ове ствари ће се десити и шта ће бити знак зна да ће све ове ствари бити испуњени?

13.5

А Исус је почео да кажем, Пазите да вас ко не превари.

13.6

За многе ће доћи у моје име говорећи: То сам ја. И треба да превари многе.

13.7

Када чујете за ратове и гласове о ратовима, не буде узнемирен: за те ствари мора да се деси. Али то неће трајати.

13.8

Нација ће устати против народа и краљевство против краљевства;биће земљотреса по разним местима биће глади. То ће бити само почетак страдања.

13.9

Пазите на себе. Ми ћемо вас предати судовима, и ви ћете бити тучени у синагогама; ви ћете стати пред гувернера, и пре него што краљеви за мене, за сведочанство њима.

13.10

Мора прво да добра вест да се проповеда свим народима.

13.11

Када су вас одвести далеко и испоручи вас, не брините унапред о томе шта имате да кажете, али кажу све што вас дати у онај час; јер није ви који говорите, али Свети Дух.

13.12

Брат ће издати брата на смрт и отац његово дете; Деца ће устати против родитеља и да ће умрети.

13.13

Бићете мрзе свега због мог имена, али ко претрпи до краја, биће спасен.

13.14

Када видите мрзост опустошења стоји гдје не би требало да буде, нека га који чита разуме, онда нека они који су у Јудеји беже у планине;

13.15

Нека ко буде на крову да не силази, нити ући да ништа из своје куће;

13.16

и нека га ко је у повратку на терену натраг да узме свој капут.

13.17

Јао онима који су са дететом и онима који дају срање у те дане!

13.18

Моли се да те ствари не дешавају зими.

13.19

За невољу у тим данима, да ће бити као што није била од почетка створења које је Бог створио до сада, не, нити це бити.

13.20

А ако Господ скратио те дане, не би спасао: али је обећао скратио због изабраника које је он изабрао.

13.21

Ако неко вам је рекао тада: « Овде је Христос » или « Он је тамо », не могу да верујем.

13.22

Јер ће се појавити лажни Христоси и лажни пророци; треба да покаже знаке и чудеса да обмане изабране, ако је могуће.

13.23

Будите на опрезу, ја сам вам рекао све ствари унапред.

13.24

Али, у тим данима, након тог невоље, сунце ће се помрачити, и месец неће давати своје светлости,

13.25

звезде ће пасти с неба, и силе које су на небу ће бити уздрмана.

13.26

Тада Син човечији ће се видети где долази на облацима са великом моћи и славом.

13.27

Тако је послати своје анђеле и окупљају своје изабранике од четири ветра, од краја земље до краја неба.

13.28

Сада научите причу о смокве. Када његов огранак постаје тендер и ставља напред лишће, знате да је близу љето.

13.29

Слично томе, када видите ове ствари дешавају, знају да Син човечији је близу, пред вратима.

13.30

Ја вам кажем истину, овај нараштај неће проћи док се све ове ствари узети.

13.31

Небо и земља ће проћи, али речи моје неће проћи.

13.32

Што се тиче дан или часу нико не зна, ни анђели на небу ни Син, него само Отац.

13.33

Пази, пази и молите се; јер не знате када је време.

13.34

То је као човек иде на путовање, који је напустио своју кућу, и дао овлашћење да слугама, и на сваки његов рад, и командовао портира да гледа.

13.35

Пази дакле, јер не знате када је господар куће, или увече или у поноћ, или на пенис-Цров, или ујутру;

13.36

плашио да пронађу си спавала, долази изненада.

13.37

Оно што вам кажем, кажем свима, Ватцх.

Марко 14

14.1

Пасха и бесквасни хлеб су два дана касније. Првосвештеници и књижевници тражили како да га узме од заната, и ставио га на смрт.

14.2

Али они су рекли, не током празника, да не би побунио међу људима.

14.3

Исус је био у Витанији у кући Симона губавца, жена дошла у док је био на столу. Она је држање алабастер вазу, који је садржао парфем чисте НАРР велике цене; и кочница кутија, она сипа на Исусову главу.

14.4

Неки од њих су изразили огорчење: Зашто губљење овај парфем?

14.5

Могли смо продати за више од триста денара и дати сиромасима. И они промрмљао против ње.

14.6

Али Исус је рекао: Нека јој. Зашто си то урадио вредело? Она је урадила дивну ствар за мене;

14.7

За вас увек имати сиромашне са собом, а можете их чинити добро када желите, али нећете увек имати мене.

14.8

Она је урадила оно што је могла; она је помаза моје тело за укоп.

14.9

Ја вам кажем истину, где год се проповеда Јеванђеље у целом свету, које такође у знак сећања на њу што је урадила.

14.10

Јуда Искариотски, један од дванаесторице, отиде првосвештеницима, да изда Исуса са њима.

14.11

Након што је чуо ово, било им је драго, и обећао да ће му дати новац. Јуда тражио прилику да га изда.

14.12

Први дан бесквасних хлебова, када су жртвовали Пасху, упиташе га ученици где хоћеш да одемо спремни Пасху?

14.13

И он је послао двојицу својих ученика и рече им: Идите у град;сретнете човека који носи крчаг воде, прати га.

14.14

Где год да уђе, рекао је господар куће, мајстор говори: Где је место где могу јести Пасху са својим ученицима?

14.15

Он ће вам велика горња соба опремљена и спремна показати: ово је место где сте спремни за нас.

14.16

Ученици су напустили, дошли у град, и нашао ствари као што им је рекао; и они су припремили Пасху.

14.17

Када је увече дошао, дошао је са дванаест.

14.18

Док су били за столом и јела, Исус је рекао: Ја вам кажем истину, један од вас који једе са мном ће ме издати.

14.19

Почели су да буду тужни, и да му кажем, један по један, то сам ја?

14.20

Он је одговорио: То је један од дванаесторице, који урања са мном у посуду.

14.21

Син човечији иде као што је писано за њега. Али тешко оном човеку од кога Син човечији је издао! Боље за тог човека да није ни родио.

14.22

Док су јели, узе Исус хлеб; а кад је дао захваљујући, он га је сломио, и даде им, говорећи: Узмите, ово је тело моје.

14.23

Узео је чашу; а кад је дао захваљујући дао њима, и сви су пили.

14.24

И рече: Ово је моја крв, крв завета, која се пролива за многе.

14.25

Ја вам кажем истину, ја нећу пити од рода винове лозе до оног дана када сам га пити новог у царству Божијем.

14.26

Након пева химну, они су изашли на Маслинској гори.

14.27

Исус им рече: Ви ћете све пропадне; јер је написано: Ја ћу ударити пастира, и овце ће се расути.

14.28

Али после сам подигао, ја ћу пред вама у Галилеју.

14.29

Петар му рече: Иако сви саблазне, али ја нећу ..

14.30

А Исус је рекао: Ја вам кажем истину, ти, данас, ове ноћи, пре него што пијетао двапут, трипут ћеш ме затајити.

14.31

Али он још жестоко говорио, ако морам да умрем с тобом, нећу те порицати. Сви су рекли исту ствар.

14.32

Они су дошли до места које се зове Гетхсемане, а Исус рече ученицима својим: Седите овде док ја молим.

14.33

Он је са собом Петра, Јацкуес и Јован, и почео да се бол запањени и веома тешка.

14.34

Он је рекао да им, Моја душа је Жалосна чак и до смрти; Остани овде и пази.

14.35

И иде мало даље, он је гурнуо на земљу, и молио да, ако је могуће, мимоиђе овај час њега.

14.36

Он је рекао, Ава, Оче, све је могуће теби; одузме ову чашу од мене!Ипак, није оно што желите, али оно што желите.

14.37

И он је дошао да ученицима и нађе их где спавају, и рече Петру, Симон, спавате! Зар нисте могли гледати један сат?

14.38

Гледајте и молите се да не паднете у напаст; Дух је заиста вољан, али тијело је слабо.

14.39

Отишао је опет, и рекао је исту молитву.

14.40

Он дође и нађе их спавају; за њихове очи су биле тешке. Они знају шта да му одговорим.

14.41

Вратио по трећи пут, и рече им спавања сада, и одмори се! Доста!Дошло је време; гле, Син човечији је издао у руке грешника.

14.42

Устани, хајде; гле, онај који издаје мене је на дохват руке.

14.43

И одмах, док је он још говорио, Јуда, један од дванаесторице, и с њим свјетина с мачевима и тољагама, од првосвештеника и књижевника и старешина.

14.44

Онај ко је издао га је им је дао знак, говорећи Ко год да целивам, тај исти је; узети га, и води га безбедно.

14.45

Када је стигао, пришао му је, говорећи Учитељу! И пољуби га.

14.46

А они положили руке на Исуса, и одвели га.

14.47

Један од оних који су стајали поред извукао свој мач и удари слугу великог свештеника и одсече му ухо.

14.48

Исус одговори и рече им: Јесте ли изаћи као на разбојника с мачевима и тољагама да ме ухвати.

14.49

Био сам свакодневно са вама наставу у храму, и ниси ме ухапсити.Али ово је толико да је Свето писмо бити испуњена.

14.50

Сви су га напустили, и побегли.

14.51

Младић га је пратио, има платно на тело. Требало му је;

14.52

али је напустио платно, и побегао од њих гола.

14.53

Они довео Исуса у гостима првосвештенику, окупили су све првосвештеници и старешине и књижевници.

14.54

Петар за њим дубоко у унутрашњост дворишта великог свештеника;он је седео са слугама, и загрева се на ватру.

14.55

Првосвештеници и сав Синедрион тражили сведочанство против Исуса да га погубе, а не нађоше;

14.56

За многе боре лажно сведочио против њега, али њихов сведок је пристао да заједно.

14.57

Неки устао и роди лажно сведочио против њега, говорећи:

14.58

Чули смо да је он рекао, ја ћу уништити овај храм направљен са рукама, и за три дана ћу изградити један који неће бити урађено од стране људске руке.

14.59

Чак и у овом тренутку њихово сведочење није сложио.

14.60

Тада првосвештеник устао у њиховој средини, и питао Исуса, говорећи: Јеси ли ти одговараш ништа? Шта ово сведок против тебе?

14.61

Исус је шутио, и одговорио ништа. Првосвештеник га је питао поново, говорећи: Јеси ли ти Христос, Син Блажени?

14.62

Исус је одговорио, ја сам. И видећете Сина човечијег како седи с десне стране силе и долази на облацима небеским.

14.63

Тада првосвештеник раздрије хаљине, и рече: Шта још требамо имати сведока?

14.64

Чули сте хулу. Шта мислиш? Све га је осудио као заслужују смрт.

14.65

А неки су почели да пљују на њега, и да покрију лице и тукли га песницама, говорећи Прореци! А слуге учинио тако што му ударце.

14.66

Док је Петар био доле у ​​дворишту, дође једна од слушкиња високог свештеника.

14.67

И види се Питер загревања, она га је погледао и рекао: Ти такође васт са Исусом из Назарета.

14.68

Он је негирао, рекавши, ја не знам, не разумем шта мислите. Онда је изашао у ходник. И пијетао.

14.69

Собарица га је видео, и почео поново да кажем онима који су присутни: Ово је један од оних људи. И он је то негирао поново.

14.70

Убрзо након тога, они који су стајали поред, рекао је поново Петру: Сигурно ти си један од оних људи, јер ти си Галилејац.

14.71

Онда је почео да псују и да се закунем, ја не познајем човека о којој говорите.

14.72

Одмах, други пут петао запева. И Петар се сетио речи да је Исус рече му: Пре него што пијетао двапут, трипут ћеш ме затајити. И на размишљање, он је плакао.

Марко 15

15.1

Ујутру првосвештеници одржала консултације са старешинама и књижевницима и целе савета. Боунд Исусе, они га одведоше, и доставља га Пилату.

15.2

Пилат га је питао: Јеси ли ти цар јудејски? Исус одговори: Ти кажеш.

15.3

И првосвештеници неколико оптужбе против њега.

15.4

Пилат га је питао поново, говорећи: Зар ништа не одговараш?Погледајте колико ствари су сведоци против тебе.

15.5

Али Исус је даљу одговор, тако да Пилат чудио.

15.6

На сваком празник је пуштен једног затвореника, кога су жељени.

15.7

Био је човек по имену Вараву у затвору са својим саучесницима за убиство су починили у побуни.

15.8

И мноштво плаче гласно, почели да питам шта је икада учинио њима.

15.9

Пилат им одговори: Да ли желиш да пусти да ти краљ Јевреја?

15.10

Јер је знао да је због зависти да су првосвештеници су испоручена.

15.11

Али првосвештеници преселили људе, који Пилат прилично ослободи Вараву.

15.12

Пилат одговори и рече им: Шта хоћете онда ћу чинити онога кога ви позовите краљ Јевреја?

15.13

Они опет повикаше: Распни га!

15.14

Пилат им рече: А какво је зло учинио? И повикаше више: Распни га!

15.15

Пилат, желећи да задовољи публику, пуштен Вараву њима; и пошто пустос Исуса, он је испоручио га да се разапне.

15.16

А војници га одведоше у суду, то јест, у дворани, а заједно цео бенд.

15.17

Они су обучени га љубичасто, и ставио га на главу круну од трња коју су плетени.

15.18

Онда су почели да га поздрављају: Здраво, Краљ Јевреја!

15.19

Они ударио главом са трском, и пљунуо на њега, и падајући на колена га обожавали.

15.20

Након што су га исмевали су га скинули од љубичасте и ставио своју одећу, и довели га да га разапну.

15.21

Терали су га да носи Исуса « цросс пролазник који долази из земље, Симон Циренац, оца Александра и Руфуса,

15.22

и довео га у мјесту Голгота, што значи Место лобање.

15.23

Они су га дали да пије вино помешано са смирном, али он није узео.

15.24

Они су га разапели, и растали хаљине своје, бацајући коцку да одлучи шта свако треба да.

15.25

То је био трећи сат, а они су га разапели.

15.26

Натпис указује на предмет оптужбе против њега гласи: краља Јевреја.

15.27

Са њим су разапети два разбојника, један на његовој десној страни и један на левом.

15.28

Тако се испуни оно што Писмо каже: Био је нумерисана са преступнике.

15.29

Доноси вредјаном њега машући главама и говорећи: Хеј! Ви који уништити храм и изградити га у три дана,

15.30

спаси сам себе, и сиђи с крста!

15.31

Првосвештеници, са књижевницима, ругали их, говорећи Друге је спасио, себе не може спасити!

15.32

Нека Христ краљ Израела спуштају сад с крста, да видимо и ми смо мислили! Они који су били разапети са њим да га хулио.

15.33

Шести час је дошао, било је тама по целој земљи до деветог сата.

15.34

И у деветом сату повика Исус иза гласа, Елои, Елои, лама сабацхтхани? што значи, Боже мој, Боже мој, зашто си ме оставио?

15.35

Неки од оних који су били тамо чуо о томе, рекао је Ето, он зове Илију.

15.36

А један од њих отрча и напуни сунђер са сирћетом, и има трску, и дао му да пије, говорећи, а камоли; хајде да видимо да ли ће доћи Илија да га скине.

15.37

Али Исус повика иза плач и дисао.

15.38

Вео храма је поцепана на два од врха до дна.

15.39

Центурион, који је стајао пред њега, видео је да је истекао на овај начин, рекао је: Заиста овај човек је био Син Божји.

15.40

Ту су биле жене гледају из даљине. Међу њима су били Марија Магдалина, Марија мајка Јацкуес мање и Јосипа, и Салома;

15.41

који су га пратили и када је био у Галилеји, и многи други који је дошао с њим у Јерусалим.

15.42

Вече је дошао, јер је припрема, то јест, дан пре суботе –

15.43

Јосиф из Ариматеје, частан саветник, који и сам је чекао у царство Божије. Он смело Пилата, и жуди тело Исусово.

15.44

Пилат чудио да је мртав тако брзо; га капетана и замолио га да ли је он одавно мртви.

15.45

Ако буде капетан, он је дао тело Јосифу.

15.46

И он је купио платно, ухватише Исуса са крста, пови га у платно и положи га у гроб исећи на стени. Онда је ваљани камен на врата од гроба.

15.47

Марија Магдалена и Марија мајка Јосијина посматрао гдје је положио.

Марко 16

16.1

А кад је прошло субота, Марија Магдалина, Марија мајка Јацкуес, и Салома купио зачине, па дођите и помажи га.

16.2

Први дан у недељи, дођоше на гроб, ујутро, јер сунце је тек устао.

16.3

А они рекоше међу собом: Ко ће нам откотрљати камен од врата гроба?

16.4

И гледајући, видели су да је камен, који је био веома велики, био откотрљао.

16.5

И уђе у гроб, видели су младића седи са десне стране обучен у белу одору, и они су били запањени.

16.6

Он им је рекао: Не плашите се; тражите Исуса из Назарета, који је распет; Он је устао, он није овде; ево место где га положише.

16.7

Али иди, рекао својим ученицима и Петру да иде пред вама у Галилеју; тамо ћете га видјети, као што вам је рекао.

16.8

И они су изашли напоље и побегли из гроба. Страх и изненађењем имала; а они ништа никоме рекао, јер су се бојали.

16.9

Исус је васкрсао рано први дан у недељи, он се први пут појавио Марији Магдалени, од којих је цаст седам демона.

16.10

Она је отишла и рекла онима који су били са њим, као што су жалили и плакали.

16.11

Када су чули да је жив и да га је она видела, они нису веровали.

16.12

Након тога се појавио у другом обличју двојици од њих који су били на путу иде у земљу.

16.13

Они су се вратили и рекли осталима, који верују да не.

16.14

Касније се појавио до једанаест док су за столом; и упбраидед их са својим невере и тврдоће срца, јер нису веровали онима који су га видели порастао.

16.15

Тада рече им: Идите у целом свету и проповедајте добра вест за све стварања.

16.16

Онај који верује и крсти се, биће спасен, а ко не поверује биће осуђен.

16.17

А ови знаци ће пратити оне који верују: У моје име ће изгони демоне;они ће разговарати са новим језицима;

16.18

Они ће заузети змије; ако пију никакву смртоносни ствар, она неће им наудити; они ће положити руке на болесне, и болесни ће бити излечени.

16.19

Онда након Господ разговарао са њима, био стављен на небо и сео са десне стране Бога.

16.20

А они изиђоше и проповедао свуда. Господ ради са њима, и потврђује реч са знацима после.

 

Господ буде са вама у вашим животима и у вашим срцима.

Победник

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.