От църквата ТОЧКАТА OF SALVATION

 Ватикана

Много ясно сме свидетели на края на библейските времена, което означава, че за всеки християнин, че Исус Христос скоро ще се върне на Земята!

 

Всички признаци и пророчества ние показват и ние потвърждаваме!

 

С оглед на силата и интензивността на техните постижения, то е ясно, че времето за завръщането на Господа е близо, много близо.

 

Ние може да забележите някои Важни дати, свързани с признаците на последните времена.

 

14 май 1948:

Дата на създаване на държавата Израел, която е датата на помилването, издадено от Бога на еврейския народ.

Оттогава тя е за усилване на ясни признаци и пророчества.

Те изпълняват при вида на всички, все повече и по-силно.

 

14 август 2005:

Огромен знак в небето с появата в небето на Флорида истинска армия от НЛО са някои формирани в небето за дълго време много голям кръст разпятие

Този знак, в ретроспекция, изглежда е обявяването на подхода на миналата седмица на Данаил и всички наказанието, което ще последва.

 

.

И това видео

.

 

29-ти Септември 2008: 

Тази дата е срива на фондовия пазар в Ню Йорк, с индекс на -777,7, което би довело до общата разруха която светът няма да се възстанови преди завръщането на Исус Христос.

Задам тази дата като в началото на миналата седмица на Даниел означаваше началото на последните седем години на човек преди завръщането на Исус Христос.

 

На 8ми март 1012  :

Това е датата на възникване на втори знак в небето. Видимо по-голяма от нашата планета Земя е останал свързан до Слънцето повече от 80 часа черна сфера до 11 март 2012 година.

 

 

Този знак също и невероятно автентичното се позиционира на три и половина години след 29-ти септември, 2008.

Следва да се отбележи, че библейски последната седмица на Даниел (седем години) бе обявено в Библията като се разделя на две части от три години и половина всеки, а втората част ще бъде за периода на голямата скръб.

 

28 Фев 2013: 

Оставка на Папа Бенедикт XVI, който бе заменен от папа Francis, който казва, че просто епископ на Рим.

Което отговаря на пророчеството на папите като « Петър Римлянина »

Тя е в съответствие с пророчество, ще ръководи църквата, преди завръщането на Исус Христос.

 

И последната дата остава напред:

Е този на завръщането на Исус Христос на Земята I е между 14 и 15 септември 2015 г.,  по време на празника на тръбите.

 

Може да забележите някои важни знаци в моята статия

 

https://victorpicarra.wordpress.com/2012/07/26/les-trois-derniers-signes-du-retour-de-jesus-christ-sur-terre/

 

Също така в този раздел

 

https://victorpicarra.wordpress.com/2011/11/27/jesus-christ-revient-bientot/

 

Грабването на Църквата трябва да го вземе преди последната дата на септември 2015 г., и това е може би добре за тази година 2014. (I, е премахването на 10 Ноември, 2014 г.)

Точност:

Не мога да го кажа достатъчно, « Аз не съм пророк, а аз може и да греша », но е добре да се подготви и да запазите себе си винаги готов духовно за отстраняването и връщането на Исус Христос.

 

Виж моята статия

 

https://victorpicarra.wordpress.com/2014/01/18/les-dates-de-lapocalypse-et-de-lenlevement-de-leglise-devoilees/

 

On Earth, с население от седем милиарда човешки същества са около един милиард християни, което е едновременно много и малко, колкото да се запише в грабването на Църквата, един вече трябва да бъде християнин.

.

Шест милиарда вече са обречени!

 

Billion християни може да твърдят, че са спасени и да бъдат част от църквата на Исус Христос, за да бъде отстранена преди връщането му.

 

Но тогава как ще обясниш този стих апостол Лука.

.

« Но Син Човеческий, когато дойде, ще намери ли вяра на земята? » (Лк 18, 8)

 

Не можеш да вземеш това, което искаш в Библията и да се игнорира това, което ни притеснява!

 

С този стих така имаме проблем!

 

Как можем да бъдем в края на времето, въпреки че това е очевидно, и да видим колко много християни надвишават Ames милиарда;докато Лука пише този стих на Faith разпит завръщането на Исус Христос.

 

Ние знаем, че нищо не е написано в Библията, на случаен принцип, така че ако апостол Лука е написал този стих е, че има една важна причина и дори от съществено значение и първична.

 

Ние може отчасти да се обясни с факта, че много християни не са готови да обмислят завръщането на Исус Христос, за да ни поколение.

Очевидно е, че всеки може да види, като говоря с приятели за това.

 

Някои християни дори не вярват във възможността за завръщането на Исус Христос физика.

 

Все пак, това не е достатъчно, за да обясни как можете да прекарате един милиард християни до липса на вяра в такъв кратък период от време?

 

Нещо по-важно, трябва да бъде причина.

 

Ние вече са признали, че всеки успява малко вяра и учението на Исус Христос, за да си начин на живот.

 

В две хиляди години желанието ни да искат да следват учението на Исус Христос е била подкопана от нашите човешки слабости, които сме донесли това учение да се адаптират към променящите нашия живот и нашето общество.

 

Нашите духовни водачи, които са наместници на църквата, също така с течение на времето е добавил малко от всичко и всичко това учение (което е в противоречие с учението на Исус Христос)

.

Може би си спомняте някои кланета и лов на вещици, които са заявили, хиляди животи в името на Бога, на вярата и на Исус Христос. (Което е в противоречие с учението на Исус Христос)

.

Така постепенно учението на Исус Христос е била силно изкривени, древни истини и остарели са заменени с нови и по-подходящи за новите начини на живот истини и всичко това, без да ни действително се е съвестта. (Което е в противоречие с учението на Исус Христос)

 

За да се стигне до сегашната ситуация, в която много викарии сред сановниците на църквата и дори папата вече не следват и преподават по-стриктно учението на Исус Христос и по-специално открито вземане на компромиси с други религии. (Което е в противоречие с учението на Исус Христос)

 

Църквата (Йоан Павел II) е, че не учат, че Бог и Исус Христос е във всеки човек и че следователно всеки човек е Бог и Исус Христос.(Което е в противоречие с учението на Исус Христос)

 

Църквата (Йоан Павел II) е, че не учат, че всички религии водят към Бога. (Което е в противоречие с учението на Исус Христос)

 

Църквата е отговорна да води хората към Бога чрез учението на Исус Христос, и все пак църквата, водена от някои уроци денатуриран много души да Луцифер.

 

   Дори от

Църквата е тя не учи да се молим за мъртвите!

 

Молейки Saints « Dead » за специална помощ в някои области!

« Въпреки че мъртвите остават мъртъв до възкресението трябва да се случи за известно време в края на връщането на Исус Христос и на всички други, възкресението ще настъпи в последния решение! « 

Някои християни дори ще се молят за починали близки, които да се грижат за семействата си.

 

Други християни се обграждат с образи, статуи и религиозни обекти за божествена закрила.

 

Някои наместници също така понякога се благославят всичко и нищо!

 

И след това ние разбираме, че наистина за много християни Вярата е наистина много ниско долу в умовете и сърцата.

 

За съжаление това се обяснява по-добре защо апостол Лука разпитан Вярата « автентичен » до завръщането на Исус Христос.

 

Докато ние сме един милиард християни, но колко от нас спазват стриктно учението на Исус Христос ….

 

Това е време, възлюбени мои братя и сестри в Исус Христос, за да се върнете към истинските ценности, преподавани от Исус Христос и особено на практиката, така че нашите имена не се изтриват от книгата на живота.

 

В живота ни

 

Първи

Обичай Бога с цялото си сила и с убеденост

 

На следващо място, Смирение, уважение, доброта, любов, споделяне, безкористност, състрадание, прошка, разбиране и доброта трябва да води живота си .

 

В нашите молитви

 

Молитвата е храната на душата.

Поради това е необходимо да се молят.

 

За съжаление много християни не се молят, или молят за молитвени колела.

 

Но Исус Христос ни учи да се молим.

.

Матей 6

.

http://www.lirelabible.net/LSG/html_5/Matthieu_2.htm

 

Молитва говори с Бог!

 

prier_dieu

 

Можем да говорим с уважение към Небесния Отец, « Бог », тъй като, ако ние ще говорим с нашия земен баща.

Ние можем да зададем въпроса какво искаме и от какво се нуждаем.

 

Също така е важно да се знае благодаря на Бог всеки ден за цялата си доброта.

Включително и за най-незначителните.

 

Ние трябва да разберем, че Бог ни е дал един сюблимен подарък« Free Арбитър » , но този подарък пречи на Бог да се намесва в живота ни, ако не питайте.

 

В моя случай, аз мога да ви уверя, че Бог е част от моето ежедневие и най-големият ми страх е, че Бог не споделя живота си.

 

Добре е да знаете, че в молитвите си можете да зададете лични въпроси към Бог и вие ще бъдете изненадани да имаме отговорите, които идват на ум, когато задават въпроси.

 

Относно молитви към Пресветата Дева не трябва да се асоциира с молитви към светиите, които са по мое мнение трябва да се избягва, защото само Исус Христос е нашият Спасител, нашият цар, нашият Учител и това е, за да го които връщат заслуга и слава, и че е Исус Христос, и всеки друг, че Бог ни е поверил.

 

Молитви към Света Богородица, са един много специален случай, защото има много силна и мощна връзка между майка и нейния син.

 

Ясно е в сърцето на всеки християнин, че Бог позволява на Благословената Дева Мария да се застъпи пред Исус Христос, неговият син, за цялото човечество и да направи всичко възможно, за да се гарантира, че ние идваме при Исус Христос, за да бъде спасен.

 

Явления и съобщения на Благословената Дева Мария са действия на ключови моменти в историята на нашето внимание, така че ние не се отдалечават от нашата вяра във важните избори за живота на обществото и църквата .

 

Най-важните изяви е, че на Фатима в Португалия.

« Dont да намерите статия в блога »

 

Линк:

.

Третата тайна от Фатима завръщането на Исус Христос на земята – истини!

Така че за всички онези, които редовно се молят на Дева Мария, че е важно да се отбележи, че всички молитви са за предпочитане първо отиват към Бога и към Исус Христос и най-накрая да Благословената Дева Мария.

 

Ако се молите на Благословената Дева Мария, защото се срамуват да се моли на Бог или Исус Христос, тогава знаете, че ако сте се срамувам от Бог и Исус Христос, те ще се срамува от теб.

 

Моля ви, молете на Бог. Той знае, че ние всички сме грешници и падаме и отново, и отново се поддаде, защото животът е ежедневна борба, която всеки от нас носи срещу сатаната.

 

Ние не може да спечели, благодарение на нашата решимост да се преодолее силата на нашата воля и помощта, която трябва да се молим на Бог

 

Ако се молите на Бога и ако изглежда, че Бог не чува молитвите си;след това си задайте въпроса, ако правиш добро на всички, че можете и трябва да направите, за да решите проблемите си и да се борят срещу Сатана.

 

Бог да ви помогне, ако го попитам, но тя няма да ви помогне, ако някога си помогнете сами!

 

Не се колебайте в молитвите си да отидете директно към Бога и да се увери, че Исус Христос ще се застъпвам за вас и ще ви помогне в ежедневието от Светия Дух на Бога.

 

Исус Христос има на свое разположение безброй ангели, готови да ви помогнат.

Но трябва да ви все още се осмеляват да се молим на Бог за помощта, от която се нуждаете.

 

Но това е добре в тези апокалиптични пъти, за да се помни също, че Той АЙ две хиляди години Исус Христос, бе разгневен храма, защото на всички лоши навици и всички зли мъже от време.

 

Те имаха повече време изкривен истинската функция на храма.

 

От място за молитва, храмът се превръща в място за търговия и дори по-лошо, тя се превръща в повратна точка за разбойници и крадци.

 

Матей 21 стихове 12.13.14

 

12 Исус влезе в Божия храм. Той изпъди всички, които продаваха и купуваха в храма; Той прекатури масите на среброменителите, и столовете на онези, които продават гълъби.

 

13 А той им рече: Писано е: Домът ми ще се нарече молитвен дом.Но вие го правите разбойнически вертеп направи.

 

14 слепи и куци дойдоха при Него в храма. И Той ги изцели.

 

 

Независимо от това, което виждаме в стих 14, че въпреки че в храма се превърна в място за нечист, Исус Христос изцели там Blind и болни.

 

При завръщането си, Исус Христос ще съжаление констатацията, че ще бъде много по-негативни, отколкото е имало наличие на две хиляди години.

 

Първо църквата той поверява на Петър и той искаше « обединена и » скъса в много църкви.

 

Казвайки всичко по-близо до истината, тъй като всеки друг!

 

Известно е, че някои църкви са по-заинтересовани от мъжки портфейли и душите им.

 

Някои църкви са станали толкова богати, че е неприлично да се види мизерията на света.

 

Има дори някои хора, които наричат ​​себе си пастори или проповедници, които обогатяват и угояват за мизерията на бедните.

 

Самата Ватикана, има активи и огромни богатства по целия свят и неговите сановници често стават Moguls.

сред други източници:

https://www.cai.org/fr/etudes-bibliques/les-milliards-vatican

 

Повече мизерия в света е голямо и тези « магнати » на всички църкви, обогатяват и угояват.

 

Разбира се, в света все още е набразден мисионери, че тези висши наместници на всички църкви изпращат библия в ръка без сериозни начин и те евангелизира хора към Божията благодат.

 

За разлика от всички тези високи сановници викарии на църкви, мисионери ги заслужават нашето уважение и благодарност.

Трябва да знаете, че много от тези мисионери често се поддават за съжаление в сянка и в общото безразличие чрез мъчения в ръцете на ислямисти и джихадисти  , които са « легионерите на Сатана. »

 

A дума за мюсюлманите

джихадисти-иракско-

 

Отдалечете се от ислямистите  и джихадистите   , които ви насочват към Луцифер кара да вярваме, че те ви води към Бога.

 

Твоето спасение е в Исус Христос!

 

Ние също така любезни мои братя и сестри трябва да видят лъча имаме в очите.

 

Спрете всички езически ритуали, които са нахлули в църквата и да се върнете към истинските християнски ценности.

 

Какво трябва да разчита в живота ни, то е не толкова това, което правим, но защо и как го правим.

 

Исус Христос ни обича, но ние я обичаме и ние го доказваме?

 

Попитайте въпроса ми!

 

Въпреки любовта си към нас, Исус Христос, при завръщането си ще съди всички хора и всички народи.

 

Тя ще бъде твърде късно да се покаем и да искате да се оправям живота си.

 

Там ще се крещи, плач и скърцане със зъби на всички късно!

 

Сега е време да се действа и да се оправям живота ни.

O

O O

O

Това е от съществено значение, за да се върнете към Католическата църква

(Но не и този на Ватикана II)

 

Извън точката църква на Hi!

O

O O

O

 

Католическата църква е църквата, която нашият Господ Иисус Христос поверил на Петър и наследник наследник, Църквата е поверена на Франсоа сегашната ни папа.

 

Въпреки че папа Francis не изцяло признава като папа, но по-скоро като един прост епископ на Рим и въпреки всички основателни критики, които могат да го правят, тя все още е законен представител на Църквата, в очакване на завръщането на Исус Христос.

 

Това ще в Исус Христос скоро ще се върне натоварване да го освободи от поста си на духовен водач на църквата.

 

При завръщането си, Исус Христос, след като е обсъдил всички хора и всички народи ще царуват с неговата църква.

.

Искате ли да бъде част от Църквата на Исус Христос,

 

Ако отговорът е да, тогава да ви кръсти, да помолим Бог за прошка за всичките си грехове, изправете живота си, помолете Исус Христос, за да бъде вашият личен спасител и Ви приемем в неговата църква.

 

И най-вече обичам и уважавам Бога и приложат на практика всички християнски стойности, преподавани от Исус Христос.

 

 »  Смирението, уважение, доброта, любов, споделяне, безкористност, състрадание, прошка, разбиране и доброта. « 

 

Надежда бележка:

 

Стих 14 от глава 21 от Евангелието на Матей:

14 слепи и куци дойдоха при Него в храма. И Той ги изцели.

 

Листата по мое мнение проблясък на надежда за тези, които не са християни от слепота и невежество и тези, които са кръстени, но които са следвани от слепотата и невежеството на фалшиви доктрини.

 

Вярвам, че те могат да бъдат спасени, и допуснати до църквата след отвличането, ако те идват при Исус с молба да бъдат излекувани и спасени, след завръщането си с небесния Ерусалим.

 

В заключение смятам, тази статия с текст, който аз получих коментар от статията:

.

 

Зверовете на откровението УСТАНОВЕНИ!

.

на която аз ви каня всички да медитират и коментар.

0

0

0 0 0 0 0

0

0

0

0

 

Конспирация
Важна информация, че всички трябва да знаят, Католическата

.
Много католици се молят горещо за Дева Мария, вярвайки, че тя е посредник, който се застъпва от тяхно име с Отца:
« Затова Въведение Богородично се извиква в Църквата под заглавията на адвокат, Helper, помага, и посредница. « Item # 969, стр.. 255
Четири конкретни заглавия се приписват на Mary. Тя изпълнява тези роли? Така разгледаме всеки от тях:

Адвокат

 
Вяра в Mary адвокат с Отца е друга традиция, неподкрепено от Писанието. В допълнение, Библията не се поддава католическата доктрина, като посочва, че Исус, не Mary, е единственият адвокат:
« … И ако някой съгреши, имаме ходатай при Отца, Исуса Христа праведния. « 1 Йоан 2:1
Помощ
Това е още една човешка традиция.

Библията не се квалифицира някой Helper, дори не Marie

благодетелка
За пореден път, Библията противоречи на католицизма, като декларира, че Исус, не Mary, е само да се « свръхестествено » Helping:
« Ето, Бог ми е помощник … » Псалм 54.4 « Така е и с увереност, че можем да кажем: Господ ми е помощник, няма да се боят; Какво може да ми стори човек? « Евреи 13.6
« Много са неволите на праведния, но Господ ще избави. « Псалм 34.19
Никъде в Словото на Бог Mary е описан като помага …

посредница

. Библията никога не се издига до позицията на Marie посредник, но тя представя Исус като единствен посредник: « Защото има само един Бог и един ходатай между Бога и човеците, човекът Христос Исус, « 1 Тимотей 2:05 « И това е причината той [Христос] е посредник на нов завет … » Евреи 9.15

 


Застъпник

Омбудсманът и адвокат е да се застъпвам за другите.Католическата традиция възлага тази отговорност на Мери, докато Словото на Бог е Господ Исус Христос като единствен застъпник:
« Защото Христос влезе не в светилище, направено от човешка ръка … но той влезе самите небеса, да се яви за нас пред лицето на Бога. « Евреи 9.24
« Това е и причината тя да ги запишете на крайния предел, които идват при Бога чрез Него, понеже винаги живее, за да ходатайства за тях. « Евреи 07:25
Писанието не може да бъде по-ясен по отношение на самоличността на истинския застъпник:
« Кой ще осъди? Христос умря; добре, той е възкръснал, той е от дясната страна на Бога и също се застъпва за нас! « Римляни 08:34
« И този, който изпитва сърцата, знае какъв е умът на Духа, защото той е по Бога той ходатайствува за светиите. « Римляни 08:27
Библията разкрива, че всеки достъп до Отец чрез Сина:
« Защото чрез Него [Исус] имаме помежду си достъп до Отца в един Дух. « Ефесяни 2.18
« Според вечното намерение, което той е изпълнил в Христа Исуса, нашия Господ, в Когото ние чрез вяра в Него, свободата на подход Бога с увереност. « Ефесяни 3.11-12
Мария никога не е спомената като застъпник.
Исус отново понижи
Библията е много ясна. Исус е единственият адвокат, за да помогнете на посредник и ходатай пред Отца. Но католическата традиция краде четири титли и атрибути на Мария … Защо?
Защо е Исус понижава при всяка възможност?

 

Защо католицизма е той реши да премахне всички атрибути на Исус, че Библията дава да дам на някой друг?
Ако Мери трябва да е висока, защо някои от героите в Библията като апостол Павел те казаха:

. « Тъй като аз не са имали мисълта от вас знаят нищо друго освен Исус Христос и Го разпнаха. « 1 Коринтяни 02:02
Заключение
А знаеш ли на позициите на Библията и католическа традиция.

Ще отхвърлите ли Словото на Бога и въздадат слава на Мери?

Или пък ще отхвърли традициите на мъжете и ще ви даде слава на Исус Христос?
« Но на дело Христос е получил служение, тъй като той е посредник на един по-добър завет, която е създадена по-добри обещания. »Евреи 8.6
Глава 20 – Mary: Получател на молитви
Католическата доктрина изисква своите верни, те се молят на Дева Мария:
« Като се пита Mary да се молят за нас, ние се признае, че са слаби грешници и ние разглеждаме <>, за

Светият … всичко в часа на нашето посещение тя ни посрещат като майка ни, за да ни доведе до своя Син Исус в Рая « Item # 2677, стр..661
Това е от съществено значение, че знаете, ако тези твърдения идват от Бог или просто човешка традиция. Нека всеки един от тях:

 

Попитайте Мери да се молят за нас: човешко предание, непозната в Библията.
Майка на милосърдието, друга традиция.
Всеки светия: човешка традиция.

 

Ние вече са показали, че Бог е само « всичко свято »

 

Marie ни приветства в нашата смърт: човешко предание, не се преподава в Библията.

 

Mary ни води към Исус, друга традиция, непозната в Словото на Бога.

 

Разберете, Католик приятел, Бог никога не казва някое от тези неща. Това са всички традиции изобретени от католическите лидери от миналото:
« От най-ранни времена Въведение Богородично се чества под надслов <>; верният потърсят убежище под неговата закрила, просия във всичките им опасности и трябва … « Точка # 971, стр..256
Фактът, че вярващите трябва да се молим на Мария във време на беда е друга традиция « измислен » от католическите лидери от миналото до днес и потвърдено католици.

 

Исус никога, нито някой друг в Библията, не питайте хората да се молят на Мария.
Кой трябва да се молим?

. Библията ясно противоречи на катехизис в обучението на хората да се обърнат към Бога, само:
« Обади ми се [Бог говори на народа си], и аз ще ви отговоря; Аз ти покажа велики неща, скрити неща, които вие не знаете. « Еремия 33.3
« И призови ме [Бог говори на народа си] в деня на беда; Аз ще те избавя, и ти ще ме прославиш. « Псалм 50.15

. Когато идват трудни времена, обадете се на Бога, а не Mary:
« Господи, дай ухо на молитвата ми, послушай гласа на молбите ми!

 

Аз те позове в деня на бедствието ми, защото Ти ще ме послушаш. »Псалм 86.6-7

. « Той ще Ме призове, [Бог говори на народа си] и Аз ще го послушам; Аз ще бъда с него в беда, ще го избавя и ще го прославя. « Псалм 91.15

. Стотици стихове ни учат, да се обадя на Бога, когато възникнат трудности в живота ни. Нито един стих ни насърчава да се молят на Мария:

. « спасението на праведните е от Господа; Той им е крепост във време на беда. « Псалм 37.39

. : « Господи, смили се за нас! Надяваме се, че в тебе. Бъдете ръката ни всяка сутрин, нашето спасение във време на бедствие « Исая 33.2
« … Благословен е онзи, който смята, че бедните! В деня на скръб Господ го избавя « Псалм 41.1
Ако си сложиш заклинание Marie?
« В ролите ти товар върху Господа, и Той ще те подпре; той никога не трябва да страдат праведните. « Псалм 55.22
цар Давид се молеше по цял ден … към Бога:
« През нощта, сутрин и на обяд, аз въздишам и стенеше, и той ще чуе гласа ми. « Псалм 55.17
Псалмистът заявява:

. « Господ е близо до всички, които Го призовават, към всички, които Го призовават с истина « Псалм 145.18
В Новия завет четем:
« Не се безпокойте за нищо; но във всяко нещо, да представят своите искания към Бога с молитва и моление с благодарност. »Филипяни 4:06
Към кого да се молиш?
Божието Слово казва да се молим на Бога. Католицизма насърчават да се молят на Мария. Още веднъж, ние питаме защо катехизиса ретрограден Исус и Мария студент.

 

Изглежда, че католическата църква не иска неговите последователи « смущават » Исус във всеки обект.

 


Но Исус ние стартира тази покана:

 
« Дойдете при Мене всички, които се трудите и сте обременени, и Аз ще ви успокоя. « Матей 11:28
Или Библията не е наред, или католицизма те държи далеч от този, който иска и е готов да задоволи всичките ви нужди.
Заключение
Това е още една решаваща решение трябва да вземете. Следвате католическите традиции и човешки и се молите Marie?

. Или бихте предпочели да се подчиняват на Писанията и ръководи молитвите си към Бога?
« И аз ще призова Бога, и Господ ще ме спаси. « Псалм 55.16

 

Глава 21 – Queen Mary на Вселената
Католицизма твърди, че смъртта на Мария, Господ взе в небето и му даде титлата « Кралица на Вселената »
« Най-накрая Непорочното Богородица, консервирани безплатно от всички петно ​​на първородния грях, когато по време на земния си живот, се възнесе на тялото и душата си в небесна слава, и възвишено от Господ като Кралица на Вселената « Item # 966, стр..254

. Отново, католическата доктрина и Словото на Бога се сблъскат.

 

Не само Писанието никъде не учи, като доктрина, но тя осъжда.

 

44.9 В Еремия четем, че почитането на фалшива богиня на име « Кралицата на Рая » разгневи Бог
« Децата събират дърва, бащите кладат огъня, а жените месят тестото, За да направят пити на небесната царица, и възлияния на други богове, за да Ме разгневяват. « Еремия 7.18

. Защо хората правят го боготвори фалшив богиня на име Кралицата на Рая? Това беше човешката традиция, предавана към тях:
« Но ние ще … кадим на небесната царица и да си възлияния, както правехме ние и бащите ни, царете ни и първенците ни … » Еремия 44.17
Католицизмът би са я предали същия езически ритуал, който вбесява Бог?
Езическите религии
Без да се излиза извън целите на тази книга, много любопитни католици ще бъдат изненадани от изследването на много фалшиви религии, които се покланят на « Кралицата на Небето. »

 

Са установени Тези факти, католическата настояване да даде Marie заглавие толкова често се използва за фалшиви богини трябва да мислим.
Кой трябва да бъде издигнат?

. Макар католицизма настоява за издигането на Мария, Библията превъзнася Всемогъщия Бог: « Student-ви до небесата, Боже! Нека вашата слава да бъде над цялата земя! « Псалм 57.5

« … Тебе, Господи, е царството, а ти се възвиси като глава над всичко! « 1 Летописи 29:11
« … Бог на спасението ми се възвиси, » Псалм 18.46
« Стани, Господи, с цялата си мощ! … « Псалм 21:13
« Млъкнете и знайте, че Аз съм Бог: Аз ще се възвиша между народите, ще се възвиша на земята. « Псалм 46:10
: « Бог … За щитовете на земята: той е силно възвиси. « Псалм 47.9
« Господ е висока, тъй като той живее по-горе … » Исая 33.5

.

Бог получава слава чрез Исус Христос

. Библията казва, че Бог получава слава чрез Исус Христос. Исус Христос е най-важният човек в Библията:

 

 

В Новия Завет, името « Исус » се появява 943 пъти.
Името « Христос » 553 пъти, а думите « Господ Исус » 115 пъти.

. първите четири книги на Новия Завет, свързани с раждането, живота, смъртта и възкресението на Исус.

Останалата част от Новия Завет се върти около неговата личност.

 

Mary, междувременно, се появява една шепа пъти в Словото на Бога, а тя никога не е наречена царица на всичко:
« Затова и Бог Го възвиси [Исус], и му даде името, което е над всяко друго име, че в името на Исус се поклони всяко коляно, в небето и на земята и под земята, « Филипяни 2:9-10

 

« … В Агнето, което е било заклано, [Исус] е достоен да приеме власт, богатство, мъдрост, сила, чест, слава и похвала. « Apocalypse 5.12
Кой трябва да приемеш славата? Бог … чрез Исус Христос:

. « … във всичко Бог да се прослави чрез Исуса Христа, Комуто е славата и господството до вечни векове. Амин! « 1 Peter 4.11

. « Бог възкреси [Исус] от дясната си ръка като принц и Спасител, да даде покаяние на Израиля и прощение на греховете. « Деяния 5,31

. Сигурен съм, че вие виждате един и същ модел на почивката през главите.

 

Докато Библията ни увещава да възвеличава Исус Христос, католицизма е решен да подкопае Исус и Мария рейз.

 

Защо Исус, пожертвали живота му и страда жестоко изтезание на кръста, Той се изхвърля и се заменя с обикновен смъртен?
Заключение
От една страна, католицизъм настоява, че Господ има повишени Mary до ранга на « Кралица на Вселената. »

 

От друга страна, Библията ни учи да се поклонят на « Кралицата на Рая » провокира гнева на Бога.

 

В кого да поставите вашето доверие? В човешката традиция или в Словото на Бога?
« Затова Бог [Исус] го възвиси, и му е дадено името, което е над всяко друго име » Филипяни 2.9

 

Глава 22 – масата
Ако можем да вярваме на катехизис, когато масово се празнува, дело на Христос на кръста е в наличност и на работата на обратно изкупуване се осъществява:
« В тази божествена жертва, която се празнува в Литургията, същият Христос, Който принесе Себе Си веднъж в кървав начин на олтара на кръста, се съдържа и предлагани в безкръвен начин. »Item # 1367, стр.. 357

. « Когато Църквата чества Евхаристията, тя е посветена на Христовата Пасха, и то става това:

.

жертвата на Христос, предлагани веднъж завинаги на кръста остава винаги присъства: <> « Item # 1364, стр.. 356

Въпреки това, Библията разкрива, че работата на обратно изкупуване се извършва веднъж завинаги, когато Исус умря на кръста:
« … Той се яви веднъж да отмахне греха, като неговата жертва. »Евреи 9.26
« Това е по силата на тази воля ние сме осветени чрез принасянето на тялото на Иисус Христос веднъж завинаги. « Евреи 10.10
Когато Исус проля кръвта Си, този единствен акт е закупил вечен живот за всички онези, които поставят своята вяра и доверие само в Христос.
« И той влезе веднъж завинаги в светилището, като не кръвта на кози и телета, но собствената му кръв, след като придоби вечно изкупление. « Евреи 9.12
В Библията се набляга на факта, че тази жертва не трябва да се подновява ежедневно:
« Тя ни подхожда, наистина, да има свещеник като него [Исус], свят, невинен, непорочен, отделен от грешните и възвисен по-горе от небесата, който не се нуждаят, като ония първосвещеници, да принесат жертви дневно, първо за своите грехове, а после за греховете на людете; защото стори това веднъж завинаги, като принесе Себе Си. « Евреи 7.27

. Въпреки това катехизис е категоричен за това:
« В действителност, когато там се чества тази мистерия, <>. »Item # 1405, стр.. 368

. Но Библията казва, че смъртта на Христос е събитие, провеждано веднъж:

 

« Така и Христос, като беше принесен веднъж, за да понесе греховете … » Евреи 09:28

 

« Него, след като принесе една жертва за греховете, седна отдясно на Бога » Евреи 10.12

 

Исус е направил всичко, което е необходимо за спасението на човечеството, когато Той умря на кръста.

 

Няма допълнителна работа не е (и никога не е бил) е необходимо.
Което е осветен?
Когато Катехизис твърди, че Католическата църква е изиграло роля в изкупителното дело на Христос, той Го ограбва славата, която е все още само за да печелят за свършената работа на Голгота.
Според Словото на Бог, Христос е всичко направено, веднъж и завинаги.

Неговата смърт е акт на Бога, най-прекрасното жертва, която никога не е настъпило. Той се проведе само веднъж, и никога няма да се повтори. Независимо от това, все още настояват катехизис
« Жертвата на Христос и жертвата на Евхаристията са една единствена жертва. »Item # 1367, p.357

С всички възможни нежност, тя трябва да се каже, че това твърдение е светотатство.

Предложи свещеник, спазване на религиозен ритуал, участва в смъртта, че Исус преживя богохулство.
Асоциираните ритуалите на католическата църква в делото на Христос на кръста е нелепо. Католическата църква не играе никаква роля в работата, която доведе до изкуплението и е отговорен за това.

. Отново, католицизъм се опитва да накара Христос да споделя Неговата слава с Католическата църква, докато Библията показва, че Исус сам заслужава славата.

 

Заключение
Къде да поставите вашето доверие? В Словото на Бог … или в традицията и учението на католическата църква?
« Защото и Христос един път пострада за греховете, Праведният за неправедните, за да ни приведе при Бога, бидейки умъртвен по плът, но оживотворен по Дух », 1 Peter 3:18
23 Chapitre – Чистилището

 
Католицизмът учи, че след смъртта, някои хора се изпращат на едно място, наречено чистилище за пълно пречистване, преди да влезе небето:
« Тези, които умират в благодатта и приятелството на Бога, но все още несъвършено пречистен, са наистина уверени в тяхното вечно спасение, но след смъртта те преминават пречистване, така че да се постигне светостта е необходимо да влезете в радостта на небето. »Item # 1030, стр.. 270
« Църквата призовава Чистилището към това крайно пречистване на елект … » Item # 1031, стр.. 270
Тази важна доктрина-то идва от Бога, или е друга традиция на мъжете?

 

Ето един отговор директно от катехизиса:

. »Църквата формулира доктрината си на вярата в чистилището особено в съветите на Флоренция и Трент. »Item # 1031, стр.. 270

. неразумно е да попитам къде заинтересовани страни са изготвили им информация за живота след смъртта, за да бъде в състояние да направи такава доктрина?
Roman Catholic скъпи приятелю, ако се молите за хората, които обичате, че вярват в чистилището, трябва да знаете, че не е Бог, Който ти е казал къде са … това е религиозна група, която има постановил:
« … Един сред неговите [на Исус] ученици продължат своето поклонение на земята; други, които са завършили живота си, но пречистват; други все още са в слава … « Item # 954, стр.. 251
Ако тя е да страдат, това не е подарък!
Тази доктрина е още по-смущаващо е, че Библията говори абсолютно никога такова място.

 

Освен това, той никога не учи, че след пречистване е необходимо да получат спасение смърт. Напротив, Библията казва, че спасението е безплатен дар:
« Защото заплатата на греха е смърт; но Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ. « Римляни 6:23
« Но това не е дар, тъй като престъплението; Защото, ако чрез прегрешението на един [Адам] има много умрял, много повече Божията благодат и дарът чрез благодатта на един човек, Исус Христос, те преумножи за мнозина. « Римляни 5.15
Един честен и любящ Бог с вечен живот като подарък, те осъждам Той страда за него, и той лъже за това в Словото Си?
« Защото по благодат сте спасени чрез вяра. И то не от себе си: това е дар от Бога. « Ефесяни 2.8

. Ако смятате, че Библията, тогава няма да има нужда от по-нататъшно пречистване за тези, които умират в Христос. Те вече бяха оправдани от Исус:

. « Сега, че ние сме оправдани чрез Неговата кръв [на Исус] ще се спасим чрез Него от гнева. « Римляни 5.9

. « и се оправдават даром [християните] чрез Неговата благодат [Исус], чрез изкуплението, което е в Христос Исус. « Римляни 03:24
Апостол Павел подчертава една и съща точка:
« И това е, което бяхте някои от вас. Но вие измихте но бяхте осветени, а вие се оправдахте в името на Господ Исус Христос … « 1 Коринтяни 06:11

. Истинските християни вече се пречистват, защото Исус е отнел всичките им грехове на кръста:
« … Сега, в края на вековете се яви веднъж да отмахне греха, като неговата жертва. « Евреи 9.26

. Бог не иска Неговите деца да страдат за тяхното спасение, защото те са били изкупени:

. « Защото сте били с цена купени. Затова прославете Бога с телата си и с душите си, които са Божии. « 1 Коринтяни 6.20
На каква цена? В цената на кръвта на Исус Христос:
« … В църквата на Бога, която Той [Исус] е закупил със собствената си кръв. « Деяния 20:28
Заключение
Библията е много ясна по този въпрос.
Страната на Католическата църква, виж какво е следствие на доктрината за чистилището: развоя бяха дадени на нея за нея да се каже, маси и молитви за мъртвите.
Сега аз да ви задам един въпрос: Защо католическата църква тя създадена тази доктрина?
Сега, най-малко, нали знаеш, че доктрината за чистилището е проектирана в духа на простосмъртните.
« Сега прочее, няма никакво осъждане на тия, които са в Христос Исус. « Римляни 08:01
Глава 24 – Praying светци
катехизис насърчава вярващите да се молят тези, които, чрез своите добри дела са обявени за « светци » от църквата.

. « Свидетелите, които са ни предшествали в царството, особено онези, които Църквата разпознава като » светци « , дял в живата традиция на молитва от примера на живота си, за предаването на техните писания, и молитвата им днес.

 

Те съзерцават Бога, го хвалят и постоянно се грижи за тези, които те са оставили на земята.

 

Чрез въвеждане <> на своя Учител, те бяха <> Тяхното ходатайство е тяхната най-възвишено обслужване на Божия план.

 

Ние можем и трябва да ги помолите да се застъпи за нас и за света.»Item # 2683, стр.. 662

. « ходатайство на светиите; <> « Item # 956, стр.. 252

. Ние трябва да започне чрез определянето на думата <>.

 

Според католицизма, е член на една малка група от избрани длъжностни лица, които чрез своите добри дела по време на целия им живот, бяха назначени след смъртта си:

. « By canonizing някои от верните, тоест, от тържествено обявява, че те изповядват истинското героична добродетел и живял в вярност към Божията благодат, църквата признава силата на Духа на святост, която е в него и го поддържа надеждата на вярващите, като им като модели и ходатаи. « Item # 828, стр.. 222
Според Светото писание, обаче, някой се ражда отново чрез вяра в Христос е светец. Павел пише на всички светии (християни) Филип:
« Павел и Тимотей, слуги на Иисус Христос, до всички светии в Христос Исус, които са Philippe » Филипяни 1:01

 

Много други стихове изразяват една и съща истина:
« За мен, най-нищожния от всички светии, тази благодат е дадена, за да проповядва на езичниците неизследимото богатство на Христос » Ефесяни 3.8

. « Възлюбени, аз бях много нетърпелив да ви пиша за нашето общо спасение, аз се почувствах задължен да направя, за да ви увещавам да се подвизавате за вярата, която веднъж завинаги беше предадена на светиите за всички. « Jude 1.3

. « И Той даде едни да бъдат апостоли, други пророци, други пък благовестители, а други пастири и учители, за екипирането на светиите за делото на служението, за назиданието на Христовото тяло . « Ефесяни 4:11-12

. (вж. също Деяния 9.13, 9.32, 9.41, 26.10, Римляни 8.27, 12.13, 15.25, 15.26, 15.31, 16.2, 16.5, 6.1 1 Коринтяни 2 Коринтяни 1.1, Ефесяни 1.1 … и десетки други препратки)
Защо е това учение?

 

За да обобщим, католическата църква е отхвърлила библейското определение на светец и е проектирана нова.

 

След това тя попита вярващите да се молят неговите « светци ».

 

Но защо да се молим на никой друг, освен Бог на вселената, Който е на небесата, внимателни към нашите молитви и желание да отговоря?
Светиите са ходатаи?
Тези « светци » не би трябвало да се спре « , за да ходатайства за нас пред Отца » … Но ние вече видяхме, че Исус е единственият ходатай (виж глава 19).

 

Предложи, че тя може да бъде по друг начин само въпрос на човешка традиция.

 

Ето още един откъс от катехизиса на светиите:

. « Защото, както общението между християните на земята се приближаваме по-близо до Христос, и общността на светиите ни се присъединява към Христос … » Item # 957, стр.. 252

 

Според католическата църква, помоли се на светци-близки последователи на Христос. За съжаление, вие няма да намерите това учение никъде в Писанието.

 

Това е просто още една традиция на хората, че нито Исус, нито Библията никога не преподава.

 

В действителност, това общение с мъртъв изглежда подозрително като черна магия, практически силно осъден от Словото на Бог (вж. Второзаконие 18.10-12).

Заключение

 

Въпросът, който трябва да отговорим, е:

 

Защо католическата църква тя предпочита да отправите вашите молитви за мъртвите, а не на живия Бог, всемогъщ и е готов да реагира?
Да, имайте предвид, че ако тези традиции са неверни, вашите молитви към « светци » не са на стойност повече от клюки.

 

Вместо това, ако се молите на Бога, можете да разчитате на прекрасно библейските обещания:

. « Затова, нека пристъпваме с дръзновение към престола на благодатта, за да придобием милост и да намерим благодат, която да помага на нуждаещите се. « Евреи 04:16
Глава 25 – Молитва за умрелите

 
Living може да те помогне на мъртвите, като се молим за тях?Според католическата доктрина, за да могат действително:
« Причастие с мъртвите. <>

 

Нашата молитва за тях е в състояние не само да им помогне, но също така и на вземане на тяхното застъпничество за нас. « Item # 958, стр.. 252-253
В тази статия, ние получаваме три твърдения, които противоречат на Библията. Нека да ги разгледа:

 

1. Мисълта, че се молим за мъртвите … е свещена и благочестива мисъл.

. Според Словото на Бог не е нито светец, нито благочестива да се молим за мъртвите.

 

Християните са насърчавани да се молим за живите, но Библията не се идентифицират никакви примери за истинската християнска молитва за мъртвите.

Тя все още е човешко традиция.

 

2. Мислех да се молим за мъртвите, че те може да бъде пуснат от греховете им …
Тук е построен на една традиция … традиция. Писанието никога не позволявайте да предложи това.

 

Както видяхме, трябва да се освободи от греховете си преди смъртта си.
3. Нашата молитва за тях е в състояние не само да им помогне, но също така и на вземане на тяхното застъпничество за нас
Такава конструкция игра, където можете стека блокове, тази традиция се основава на други човешки традиции.

 

Тя има абсолютно никаква библейска основа.

 

Ние постигаме « срещи на върха », за да научат, че нашата молитва е трябвало да бъде в състояние да:
« Да направим тяхното застъпничество за нас »
Въпросът, който веднага идва на устните е: Защо имаме нужда от други прошения за себе си?

 

Не е ли достатъчно, за да имат застъпничеството на Бог Син?

 

Създателят на Вселената, той се нуждае от помощ мъже и жени, за да убеди Бог Отец?

 

Какво презрително отношение към Исус Христос!

 

Това католическата доктрина представя Господа като слаб, неспособен да убеди своя Отец, без помощта на молитвата за мъртвите!

 

Това не е как Исус е представен в Библията:

. « И Исус се приближи към тях, казвайки: Цялата власт се дава за Себе Си в небето и на земята. « Матей 28:18 Ето още един портрет на Исус Христос:

. « [Бог] ковано в Христос, Го е възкресил от мъртвите и Му е седнал на дясната си ръка в небесни места, далеч над всяко началство и всяка власт, и сила, и господство, и всяко име, с което се именуват, не само в този свят, но и в бъдещия век.

 

Той е положил всички неща под нозете Му и Му даде да бъде глава над всичко за църквата, която е Неговото тяло, пълнотата на Този, който изпълва всичко във всичко. « Ефесяни 1.20-22

. Колко различен картината в действителност католическата църква!

. Уважаеми Католическата приятел, Исус Христос не трябва никой да се действа!

 

Той е напълно способен да се застъпи за нас:

. « Това е и причината той [Исус] може да спести напълно онези, които идват при Бога чрез Него, понеже винаги живее, за да ходатайства за тях. « Евреи 07:25

. Преди да се моли за починало лице, което е скъпо за вас, разбирам, че това е човешко изобретение.

 

Бог никога няма да ви помоля да се молим за мъртвите, и никога не обеща нищо повече от това би било добре.
Католическата Young, винаги съм си мислил че тези правила са в един или друг начин, Бог .

 

Но това е погрешно!

 

Четете Библията и да видим за себе си. Катехизисът учи човешка традиция не, законите на Бога.

същия модел

. Забелязахте ли, че е сигурно, че Исус отново е намалена.

 

Неговата позиция като единствен божествен застъпник от дясната страна на Бог, Исус е интегрирана в тълпата от хора и изпада в ролята на посредник между другото.

. Защо католическата религия тя се стреми да намали Исус Христос?


Заключение

. Отново ще са поставени пред важни решения:

Ще продължите ли да се молим за мъртвите, знаейки, че това е човешка традиция, а не като заповед от Бога?
Вие ще затвори една доктрина, която подкопава Господ Исус Христос, който се представя традицията на църква?
Ще отхвърлите, при пълно познаване на Божието Слово да следват човешката традиция?

 

Вие решавате

 

Мисля си, размишлявам тези думи на Исус:

. « Тези люде Ме почитат с устните си, но сърцето им се намира далеч от мен. В напразно Ми се кланят, като преподават за поучения човешки заповеди. « Матей 15:09

Chapitre 26 – Статуи

 
Катехизисът пита всички католици « поклонение » статуи и изображения на Христос, Богородица и др.

. « светите изображения присъстват в нашите църкви и в домовете ни, са предназначени да се събудим и подхранва нашата вяра в тайната на Христос.

Чрез иконата на Христос и работата си за спасение, той е този, когото обожавам.

 

Чрез свещените образи на Света Богородица, ангели и светци, ние възхвалят лицата представени. »Item # 1192, стр.. 316
[Полезно е да дам някои определения, взети от Webster *:

 

благоговение:. Религиозното поклонение е уважение и страх
синоними: поклонение, преданост

 

поклонение: Помислете с дължимото уважение към боговете, свещени неща.
Синоними: любов, чест, почитат]

 

Каквото и тези статуи трябва да правят или представляват, едно нещо е сигурно – те престъпват Божиите постановления.

 

Всъщност, вторият от десетте Божи заповеди гласи:

. « Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята, които са по-ниски, отколкото във водата под земята. « Exodus 20.4

. Бог чрез Неговото Слово, команди отново:

. « Не убивай те постави статуи, които са склонни към Господа, твоя Бог. « Второзаконие 16:22
В Библията се стига до извода, че тези, които имат или са изработени статуи са корумпирани:

. « Тъй като вие не видяхте никакъв образ в деня, когато Господ ви говори изсред огъня на Хорив, моля внимателно над душите ви, да не би вие корумпирани себе си, а ти не го правиш кумир, представяне на всеки идол, фигурата на един мъж или една жена … « Второзаконие 4:15-16
И … отново …:
« Грижете се за теб, така че … да не те издълбани представителство на всяко изображение, което ГОСПОД, твоят Бог, ти е забранил да направи. …

 

Когато ти се родят деца, и децата на децата и ще са останали дълго време в земята, ако сте корумпирани, ако направите идол, представяния на нищо, ако правят това, което е зло очите на Господа, твоя Бог, да се дразнят, … « Второзаконие 4:23-25

. Словото на Бог изрично забранява на хората да се кланят пред статуи. И все пак това е обичайно да се видят верните направи този жест в католическите църкви.

. Когато видите папата се преклони пред статуя на Мария, помислете за този стих на Писанието: « Ти няма да те направи кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе …

 

Tu ne te prosterneras point devant elles » Exode 20.5
Dans le Nouveau Testament, l’apôtre Paul explique pourquoi Dieu est si inflexible au sujet des idoles :
« Какво съм аз?

 

Месо идоложертвено е нещо, или че идолът е нещо?

 

Аз казвам, че ние жертваме, жертват го на бесовете, а не на Бога;или аз не искам вие да имате общение с демоните. « 1 Коринтяни 10.19-20

. Зад всеки идол е демон, и Бог не иска от нас да почитат демони.Ето защо не е изненадващо, че Бог забранява идоли:

. « Господ говори на Моисея, казвайки: Говори на цялото общество на израилтяните, като им кажеш: Бъдете свети, защото Аз съм свят, Господ, твоят Бог.

 

Аз съм Господ, вашият Бог.

 

Не се обръщай към идолите, нито да ви накара да се развие разтопени богове. « Левит 19.4

Бог мрази идолопоклонство:

. « Сега, това, което съм написал не е като отношения с някой, който се нарича брат да е блудник, или сребролюбец, или идолопоклонник, или клеветник, или пияница, или заемодателят, не даже да не ядете с такъв човек. « 1 Коринтяни 05:11 Бог казва, че не е идолопоклонник ще влезе в небесното царство;

. « За това вие знаете, че никой блудник, или нечист, или сребролюбец, е идолопоклонник, няма наследство в царството на Христа и Бога.

 

Никой да не ви мами с празни думи; за това е, защото тези неща Божият гняв идва върху сина на бунта. « Ефесяни 5.5-6

. Католическата църква не се обжалва по този въпрос?
Произход на доктрината

 

 

Католицизма дори не се опитва да твърди, че това учение е от Бога:

. « След боговдъхновено учение на нашите свети отци и традицията на Католическата църква, ние знаем, че това е традиция на Светия Дух обитава в нея, ние определяме със сигурност и точност, че преподобния и светите изображения, както на фигурата на благородния и животворящ кръст, боядисана, теракот или някакъв друг подходящ материал, трябва да бъдат поставени в свещените храмове на Бога, посуда и одежди, стените и маси, домове и пътища, както на имиджа на нашия Господ, Бог и Спасител Иисус Христос, като наш Lady, най-чистото и свято на Божията Майка, на светите ангели, всички свети и праведни.

 

»Item # 1161, стр.. 309
Затова Тази доктрина е « отци » и « традицията на Католическата църква ».

 

И ние се опитваме да ви накара да вярваме, че тези « бащи » са « божествено вдъхновен » да наруши Словото на Бог! Можеш ли да го приема?
Псалмистът ни казва по-нататък по този въпрос:
« Идолите на народите са сребро и злато, те са дело на човешки ръце.

 

Уста имат, и не говорят, имат очи и не виждат, те имат уши и не чуват, те нямат дъх в устата им. Те ги харесвам, тези, които ги правят, всеки, който уповава на тях. « Псалм 135.15-18

. С други думи, както идолите са глухи и неми, и тези, които се уповават на себе си са лишени от способността им да разбират.

. Това е предупреждението на един любящ Бог и състрадателен.Заключение

 

Католическата църква твърди, че идолите « стимулират молитва » (вж. член # 1162, стр.. 309) и ние « разкрие човека <> » (вж. член # 1161, стр.. 308) … но Бог ясно забранява преданост.
Кой ще ви повярва?
« Вие няма да ви идоли не направи, нито да си издигате ви издълбани статуя или картина, и поставите във вашата страна всеки фигурно камък, за да му се кланяте; защото Аз съм Господ вашият Бог. « Левит 26.1

. « Тези люде Ме почитат с устните си, но сърцето им се намира далеч от мен. В напразно Ми се кланят, като преподават за поучения човешки заповеди.

 

Можете да оставите заповедта на Бога, вие задръжте традицията на мъжете. « Mark 7.6-8

 

Предупреждение!

 

Ние по никакъв начин не разгледа Petit Robert като вдъхновено произведение! Това е просто препратка към разбирането на френски език …

 


Глава 27 – Потвърждение

 
Като оставим настрана факта, че потвърждение е едно от тайнствата, необходими за спасението, то разполага, в съответствие с катехизис, други предимства:

. « Потвърждение усъвършенства кръщението благодат; това е тайнството, което дава Светия Дух, за да ни се изкорени по-дълбоко в божествената родство, включи ни по-стабилно в Христос, да се засили връзката ни по-обединена с Църквата. »Item # 1316, стр.. 344

. Така в потвърждението на Католическата включва по-здраво към Христос. За съжаление, Библията не учи тази доктрина.

Според Божието Слово, или сте в Христа, или не си. Това никъде не е научил, че « може да се включи по-здраво към Христос »:

. « , ако някой е в Христос, той е ново създание. Старите неща са починали; ето, всичко стана ново. « 2 Коринтяни 05:17

. След като сте роден в семейството на Бога, нищо и никой не може да се изтрие:

. « Понеже съм уверен, че нито смърт, нито живот, нито ангели, ни Власти, нито сегашното, нито бъдещето, нито сили, нито височина, нито дълбочина, нито друга някоя твар да бъде в състояние да ни отлъчи от Божията любов в Христа Исуса, нашия Господ. « Римляни 8:38-39

. Едно дете на Бог няма нужда да се включи « по-здраво към Христос »:

. « Има следователно, сега няма никакво осъждане на тия, които са в Христос Исус. « Римляни 08:01

. « А сега в Христа Исуса вие, които някога сте били далеч, сте поставени близо чрез кръвта на Христос. « Ефесяни 2.13
Духовната отпечатък?

 
Друго предимство е, че на потвърждение:

. « Потвърждение, като кръщение, отпечатъци върху душата на християнина духовна марки или неизличим характер … » Точка # 1317, стр.. 344

. Можете да разглеждате всичките си Библията, ще прочетете нищо за това как да отпечатате всеки знак духовно в християнската душа.

 

Катехизисът ни казва защо:

. « Полагане на ръце с право е признато от католическата традиция, тъй като произходът на Потвърждение … » Item # 1288, стр.. 337-338

. Потвърждение не съществува в Библията, защото тя е човешко традиция … традиция за цял живот, за да извършите до последните мигове от живота на Католическата:

. « Ако един християнин е в смъртна опасност, всеки свещеник трябва да му се даде потвърждение.

 

Всъщност, Църквата желае, че никой от неговите деца, дори и много малък, така че няма на този свят, без да е съвършена от Святия Дух с дара на пълнотата на Христос. »Item # 1317, стр.. 344

 

Истинското предназначение на потвърждението

 
Конкретният резултат на тази практика е, че тя се свързва още по-верен в отношенията с Католическата църква.

Изненадващо, катехизис признава много желание:

. «  » … чрез тайнството Потвърждение, кръстени на връзката с Католическата църква се прави по-съвършен … « Item # 1285, стр..337

. Защо отчужди правилата на католическата църква, когато Исус дойде точно ние пускаме такива надбавки? « Така че, ако Синът ви освободи, ще бъдете наистина свободни. « Йоан 8:36

. « Това е за свобода, която Христос ни освободи. Ето защо запазването на горите фирма и не позволявайте на себе си да бъде обременен отново от хомота на робството. « Галатяни 5:01

Заключение

. католическата традиция, изобретен от мъжете, се казва, че потвърждение е необходимо за спасение:

. « … приемането на това тайнство е необходимо за завършване на кръщението благодат. »Item # 1285, стр.. 337

. Словото на Бога, от своя страна, ясно отрича това твърдение.

В кой ти вярвам? Словото на Бога или заповедите на мъжете?

. « Тези люде Ме почитат с устните си, но сърцето им се намира далеч от мен. В напразно Ми се кланят, като преподават за поучения човешки заповеди. « Матей 15:09

Chapitre 28 – The изповед на греховете на свещеник

. По отношение на опрощението на греховете, две съмнителни доктрини трябва да бъдат проучени.

 

Първите се посочва, че всички грехове трябва да се признаха за свещеник:

. « Който желае да получи помирение с Бога и с Църквата, трябва да призная, че един свещеник всички неизповядани тежки грехове той не призна и той си спомня, след като внимателно проучи съвестта си. Без себе си е необходимо, изповед на простими грехове въпреки това силно се препоръчва от Църква « Item # 1493, стр.. 388

. « Изповедта на един свещеник е съществена част от тайнството Покаяние » Item # 1456, стр.. 379

. « Тя се нарича тайнството на изповедта като изповед, изповед на греховете пред свещеник е съществен елемент на това тайнство.»Item # 1424, стр.. 371

. католицизма призовава вярващите да изповядват греховете си към един мъж, но Библията ни казва, че тези, които са родени в семейството на Бога може да дойде директно до трона на Бог, за да получим опрощение на греховете:

. « Направих ти греха ми, аз не скри беззаконието си; Казах: Ще изповядам престъпленията си на Господа! И ти прости вината на греха ми « Псалм 32.5

 

« Ако изповядваме греховете си, Той [Бог] е верен и праведен да ни прости и да ни очисти от всяка неправда. « 1 Йоан 1:9

. Дейвид признал греховете си към Бога, когато той се помоли:

. « Измий ме съвършено от беззаконието ми и очисти ме от греха ми.За престъплението си аз признавам, и грехът ми е винаги пред мен. »Псалм 51.2-3

. Ето защо истинските християни да имат достъп до Божия трон:

. « Затова, братя, като имаме чрез кръвта на Исус, свободен влизане в светилището като нов и жив начин е открил за нас през завесата, тоест, на плътта му, и тъй като имаме велик Свещеник над Божия дом, нека пристъпваме с искрено сърце в пълна увереност на вярата, след като сърцата ни са били поръсени от зла съвест … « Евреи 10:19

. Чрез праведна кръв, пролята от Исус на кръста, ние имаме възможност да отидете директно се обръщаме към Бога за прошка на греховете ни.

Пример « първи папа »

 
В книгата Деяния на апостолите, един човек на име Симон стигна до това, което твърди, че е първият папа, Петър, който желае да придобие силата на Светия Дух.

. изповядаш с него без повече шум?

 

Не!

 

Петър го посъветвал да се покаят и изповядат греховете си към Бога и да помолим Бог да му прости (виж Деяния 8.18-22).
Свещеници те могат да прощава грехове?

. Втората спорна доктрина предполага, че католическите свещеници имат силата да прощава грехове

. « Само свещеници, които са получили орган на Църквата властта да освобождава може да прощава грехове в името на Христос.»Item # 1495, стр.. 389 (вж. член # 1448, стр.. 377)

. Отново, католическата доктрина се противопоставя на Божието Слово:

. « Кой може да прощава грехове, освен един Бог? « Marc 2.7

 

« Новината, че ние не са чували за него, и възвестяваме на вас, че Бог е светлина, и няма тъмнина в него. […]

Ако изповядваме греховете си, Той е верен и праведен да ни прости и да ни очисти от всяка неправда. « 1 Йоан 1.5,9

. католицизма учи, че свещеникът е посредник между Бога и човеците (член # 1456, стр.. 380, говори в действителност на доставката на греха чрез свещеник).

 

Въпреки това, Библията признава само един посредник:

. « Защото има само един Бог и един ходатай между Бога и човеците, Исус Христос … » 1 Тимотей 2:05

. Отново, катехизис, признава, че не е на Божиите заповеди, но човешките традиции: « Отците на Църквата присъства това тайнство, както <> » Item # 1446, стр.. 377

 

Още облигации

 

« Според заповедта на Църквата, <>» Item # 1457, стр.. 380

. Още един дълг към Църквата. Църковните отци създали тази традиция с обявената цел засилване на тяхното задържане на католиците. подъл И какво оръжие използва срещу католици по целия свят!

 

По същество, ако е верен напусна църквата, той вече не може да получи опрощение на греховете … и не може повече да отидат в рая!

. Не забравяйте! Нито една от тези доктрини идва от Бога! Те са всички изходи на човешкото въображение.
Нека Бог да отвори очите си духовно и ви дава пълно разбиране на реалността, така че да може да се разбере степента на влиянието, което религията има върху вас.

. Бог да ви показва, че не е нужно да остане пленник религия дълго. Исус иска да ви освободи.
Заключение

 
Милиони католици се тълпят на изповедалните убеден, че свещеникът има силата да прощава грехове.

. А ти? Къде ще отидеш за прощение на греховете си?

 

Ще Ви консултираме свещеник, като ви грешник, като поискате католическата църква?

. Къде ще избере Бог милостивите, както учи Библията?

. « Песен на степените. В дъното на бездната викам, Господи

Господи, чуй гласа ми!

 

Да ушите ви да бъдат внимателни към гласа на молбите ми!

 

Ако сте запазили спомена за беззаконията, Господи, Господи, кой може да устои?

 

Но има прошка с тебе, така щото да се боят. « Псалм 130.1-4


Глава 29 – индулгенции

С индулгенции, или греховете на живия Католическата Чистилището биха могли да бъдат простени:

 

« Чрез индулгенции на вярващите може да получи за себе си, а също и за душите в чистилището, опрощаване на временни наказания в резултат от греха. »Item # 1498, стр.. 389

. следната дефиниция на индулгенции, както е посочено от катехизиса:

. « индулгенция е ремисия пред Бога на темпоралния наказанието поради греховете, чиято вина вече е простено, която верен християнин е надлежно изхвърлят печалби при определени предписани условия чрез действието на Църквата, която, както като министър на изкуплението, дозира и прилага с власт съкровищницата на удовлетворението на Христос и на светиите.»Item # 1471, стр.. 384

. Тук сме пред много сложен определение!

 

Това ще отнеме много, за да се развие нашата презентация да обясни на целия механизъм на индулгенции.

 

Нека просто кажем, че това е сложна система, основана на добри дела, и че е изцяло измислена от мъжете. Ние не можем да намерим една дума в Словото на Бога.
Категории на греховете?

 
« За да се разбере тази доктрина и практика на Църквата трябва да се види, че грях има двойно значение. `

 

Grave греха ни лишава от общение с Бога и затова ни прави неспособни на вечния живот, на лишения от които се нарича

 

От друга страна, всеки грях, дори и простими, води нездравословен начин на закрепване към същества, които трябва да бъдат пречистени или тук, на земята, или след смъртта му в държавата, наречена Чистилището. »Item # 1472, стр.. 384

. Въпреки това, Библията постоянно подчертава факта, че всички грехове имат един и същ резултат:

. « Защото заплатата на греха е смърт; но Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ. « Римляни 6:23

. « и тогава страстта зачева, ражда грях; а грехът като се развие напълно, ражда смърт. « Жак 1.15 Sin винаги води до същия резултат: смърт.

Фактът, че ние ги разглеждаме като « незначителна » не променя нищо.

 

Католическите лидери учат своите последователи да бъдат простени греховете чрез индулгенции, а Христос вече е платил цената за всички грехове

. « Аз предадох преди всичко това, което и приех, че Христос умря за греховете ни според Писанията » 1 Коринтяни 15.3

. Да, Бог иска Неговите деца да вършат добри дела!

 

Но тези добри дела са резултат на хай … Те никога не са причината! Павел учи:
« Защото по благодат сте спасени чрез вяра. И то не от себе си: това е дар от Бога.

 

Тя не е от дела, за да не се похвали никой.

 

Защото сме Негово творение, създадени в Христос Исус за добри дела, които Бог отнапред е от нас да направим. « Ефесяни 2:8-10

. [Being « , създаден в Христос Исус » означава просто « да бъде спасен »]

. След като един човек е бил спасен по благодат, Той ще направи добри дела.

 

Добрите дела никога не са необходими за постигане на спасение.

 

Те не са повече за прощение на греховете след спасението.

. На живо може да те помогне на мъртвите?

. католицизма учи, че индулгенциите помогне на тези, които вече са мъртви: « Тъй като вярващите отклонила се пречиства също са членове на една и съща общението на светиите, ние можем да си помогнем взаимно в получаване на индулгенции за тях, така че те се изплащат временни наказания, дължими за греховете им. »Item # 1479, стр.. 386

. Тук е друго човешко учение. Вие ще откриете, че някога преподава никъде в Словото на Бога.

 

Както вече бе споменато, че е възможно да бъдат простени греховете ни по време на нашия живот.

 


Три теми

 
В тази доктрина на индулгенции, три повтарящи се теми са намерени:

  1. A божествен атрибут на Исус е сведена до минимум. В Библията се казва, че само работата на Исус Христос на кръста може да ни донесе опрощение на нашите грехове.

 

Независимо от това, католицизъм учи, че греховете могат да бъдат простени чрез добрите дела на всички вярващи.

 

2. Системата на индулгенции държи вярващите в лоното на Католическата църква. Вместо да се обърне внимание на Бога за прошка на греховете, вярващите трябва да се трудят и да направим всичко по силите си, за да вършат добри дела в рамките на католическата църква.

 

Интересно е да се отбележи, че « добрите дела » на католицизма се различават от « добрите дела » на Библията.
библейски Добрите дела са дейности, извършвани единствено за други човешки същества [те не са причина за спасение за тези, които изпълняват].

 

За минуси, добрите католически произведения често са свързани с ритуали (маси, молитви на броеницата, запалени свещи …)

 

[В католическата смисъл, добрите дела са предназначени първи да помогне на хората, които извършват, за да се получи опрощение на греховете си].

 

1. Системата на индулгенции в крайна сметка представлява един вид изнудване, насърчаване на членовете да останат верни на църквата, така че техните близки пристигат в рая.

 

Заключение

 

 

Тази система на добри дела е ли от Бога? Прочети това, което Бог ни учи в Своето Слово, и да реши за себе си:
« Той ни спаси не чрез праведни дела, които ние сме сторили, но по Своята милост » Тит 3:05

 

Глава 30 – Тълкуване на Словото на Бога
Католическата верни може да се тълкува Словото на Бог за себе си?
« Задачата на автентично тълкуване на Словото на Бог е поверена единствено на Магистериумът на Църквата, Папата и епископите в общение с Него. « Item # 100, стр.. 41
[Тълкувайте според Petit Robert *: да има смисъл от нещо, да направи смисъл на нещо. Синоними: разбирам, обясни, стане ясно].
папата и епископите са само те могат да тълкуват правилно Словото на Бога?

 

Отворете Библията и учат това, което Бог мисли за това учение.

 

Когато Павел и Сила в Берия проповядвал:
« Сега те бяха по-благородни от солунците; те приеха словото с голямо усърдие и изследва Писанията всеки ден, за да се види дали това, което Павел казва, е вярно. « Деяния 17:11

 

. С други думи, те се интерпретират Писанията за себе си с помощта на Светия Дух
« Исус в отговор им рече:

 

Не те ли е в грешка, защото вие знаете нито Писанията, нито Божията сила? « Марк 12:24
Защо Исус укорява Той садукеите не знаете писанията, ако те не бяха допуснати да се тълкува за себе си?

Също така, защо ще попитам Павел до Тимотей да изучаваме Библията, ако той не може да го тълкуваме?
« Но ти продължи и през това, което си научил и си бил убеден, като знаеш от какви лица си се научил; от детинство знаеш свещените писания, които могат да те направят мъдър за спасение чрез вяра в Исус Христос.

 

Всичкото писание е боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата, че Божият човек може да бъде добре подготвен за всяко добро дело. « 2 Тимотей 3.14-17
? Кой интерпретира
Библията разкрива, че това не е група от мъжете е бил натоварен със задачата да тълкува Словото на Бог:

 

Тя е на Светия Дух, който е отговорен за всички деца разбират Бога. Исус заявява:

 

« Но Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, ще ви научи на всичко и ще ви напомни всичко, което съм ви казал. »Йоан 14:26
« А когато той, Духът на истината, ще ви упътва на всяка истина » John 16:13
Самият апостол Павел признава, че това е Светия Дух, който ни учи:
« Сега ние ние получихме не духа на света, но Духа, който е от Бога, за да познаем това, което Бог ни е дал от Своята благодат.

 

И също така ние говорим, не с думи, научени от човешка мъдрост, но научени от Духа, духовен език за духовните неща. « 1Коринтяни 2:12-13
Защо Библията тя съветва християните да медитират върху Писанията, ако не е по силите им, за да тълкуваме?
« Твоето слово не съм скрил в сърцето си, за да не грях срещу вас.Благословен си Ти, Господи Научи ме на Твоите повеления!

 

Устните си разказах Всичките съдби на устата си. Аз се радвам в Твоите свидетелства, тъй като, ако имах всички съкровища.

 

Размишлявам за Твоите правила, аз твоите пътеки под очите. Аз ще се наслаждавам в Твоите повеления, аз не ще забравя Твоето слово. »Псалм 119.11-16
A предупреждение
следния пасаж трябва да предупредим всички онези, които смятат, че имат нужда от църква, за да тълкува Библията за тях. Павел пише на християните `

:
« Аз пиша тези неща за тях, че те съблазня.

 

За вас, помазанието [идването на Светия Дух върху тях], че сте получили от Бог пребъдва във вас, и нямате нужда да ви учи някой … « 1 Йоан 2.26-27
[Павел говори за учители по онова време, които твърдяха, че тяхната интерпретация на знанията, които преминал е от съществено значение за спасението.]
Божиите са били по-ясни?
Заключение

 

Защо католическата църква е тя толкова нетърпелив да искате да тълкува Писанията за вас?

 

Може би това е, защото след това той ви контролира по-добре?

 

Fear тя видя, че чете Библията и да откриете, че католическите доктрини са в противоречие с Божието Слово?

Наистина ли вярваш, че всички не-католици са в духовна слепота, и те имат нужда от католическата църква, за да разберем Библията?
Вашият отговор … но тази глава прави той не обобщава следния въпрос:

 

« Кой ще интерпретират Писанията за вас … Светия Дух или на Римокатолическата църква?

 

Вашият отговор на този въпрос ще определи кой искате да се подчини и в крайна сметка, където ще прекарат вечността:

 

« О, как обичам аз Твоя закон! Това е денят, в моята медитация.

 

Твоите заповеди ме правят по-мъдър от враговете ми, защото имам винаги с мен. По-разумен съм от всичките си учители, защото Твоите свидетелства са моята медитация. « Псалм 119.97-99
Допълнителна един от нашите читатели:
Ето съдържанието на документ, съхранявани в Националната библиотека на Париж, който съдържа някои съвети Кардиналс подариха на папа Юлий III за избирането му през 1550 г.:
« Четенето на Евангелието, не трябва да се допуска възможно най-малко, особено съвременен език и страната под вашия орган.

 

Малкото, които обикновено се чете в Mass трябва да е достатъчна и трябва да защитава всеки да прочете повече.

 

Докато хората ще само тази малка, вашите интереси ще просперират, но в момента в който искате да прочетете повече, интересът ви ще започне да страда.
« и книгата, която, повече от всяка друга причина бунтове срещу нас бурите, че сме рискували да губи.
Всъщност, всеки, който търси усърдно учи Библията и я сравнява с това, което се случва в нашите църкви бързо да намерите противоречия, и да видим, че нашите учения често се отклоняват от този на Библията и по-често, се противопостави на това.

 

Ако хората осъзнаят това, ще ни накара, докато всичко не се разкрива, а след това ние се превърне в обект на присмех и универсален омраза.
Поради това е необходимо, че Библията е отстранен и откраднати от ръцете на хора с хъс, но без да причиняват шум.  »
Източник: 1089 National Library Leaf Vol II. P.641-650

Позоваването Background Латинска номер 12558. Year 1550.

 

Предупреждение!

 

Ние по никакъв начин не разгледа Petit Robert като вдъхновено произведение!

 

Това е просто препратка към разбирането на френски език …
Глава 31 – католическа молитва
« Молитвата не може да бъде намален до спонтанен изблик на интериорния импулс: да се молим, трябва да го искаш.

 

Там не са достатъчни, за да се знае какво Писанията разкриват за молитвата: един също трябва да се научат да се молят.

 

Въпреки това, той е живо предаване (Sacred Tradition), че Святият Дух, в <> се научат да се молят на Божиите деца. »Item # 2650, стр.. 654
Този раздел от катехизиса е под въпрос за две точки. Нека всеки един от тях. Първо:
« Молитвата не може да бъде намален до спонтанен изблик на интериорния импулс »

 

Библията не е съгласен:
« С гласа си викам към Господа, и Той ме послуша … » Псалм 3.4
« Господи Боже мой!

 

Аз извиках към Тебе, и Ти ме изцели. « Псалм 30.2
« В притеснението е Господ викам, а той ме чу. « Псалм 120.1
« По всяко време, хора, доверието в него, излея сърцето си пред Него; Бог ни е убежище « Псалм 62.8
Вместо спонтанен израз на сърца, католицизъм предпочитам безкрайно повторение на писмени молитви.

 

Интересно е да се отбележи, че Исус е официално отхвърли тази форма на молитва, наричайки го « езически »

« И когато се молите, не говорете излишни думи, както езичниците, защото те мислят, че много думи, те ще бъдат чути. « Матей 6.7
Вторият спорен момент е в твърдението, че:
« Там не са достатъчни, за да се знае какво Писанията разкриват за молитвата: един също трябва да се научат да се молят.

 

Въпреки това, той е живо предаване (Sacred Tradition), че Святият Дух, в <> се научат да се молят на Божиите деца.  »

 

Катехизис твърди тук, че Писанията не са достатъчни, за да ви научи да се моли. Би се наложило съдействието на католическата църква …

 

? Но как тогава биха могли да се молим и да получават отговори от Бог, преди времето на католическата църква
« , Авраам се помоли на Бога, и Бог изцели Авимелеха, съпругата и слугите му » Битие 20:17
« Мойсей се помоли на Господ и огъня спря. « Numbers 11.2
« слязоха на Елисей. Той се помоли на Господ благоволи да се появи този народ със слепота!

И порази ги със слепота, според както каза Елисей. « 2 Kings 6.18
Тези хора спонтанно изразени на Бога, че сърцата им диктуват, без помощта на Католическата църква.

 

И Бог говори на народа Си:
« Призови Ме в ден на напаст; Аз ще те избавя, и ти ще ме прославиш. « Псалм 50.15
« Не се безпокойте за нищо; но във всяко нещо, да представят своите искания към Бога в молитва

 

Аз се моля на Бог да направлява всеки в личния си живот и да помогне на всички нас да вървят по прав и праведен пътя на вярата в мрака на края на времето.

Съхранявайте добре запали пламъка на нашата вяра, възлюбени мои братя и сестри в Христос, тъй като ние скоро ще трябва да се избегне, когато преминават в деня на гнева на Бога на земята, ще се случи преди физическото завръщане на Исус Chris на на Елеонския хълм.

Любов, мир и Joys в сърцата и домовете, докато чакат за грабването на църквата за някои, а за други физическото връщане на Елеонския хълм, нашия Господ, Учителя и Царя, Исус Христос , единственият син на Бог.

 

Връзка към списък на всички мои статии

http://wordpress.com/read/blog/id/10443259/

Бог да ви благослови.

Победител

 

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.