Откровенија и сила на верата на крајот на времето

jesus1-600x384

Зошто Бог сакаше да открие до нас од страна на пророштвата векови однапред за она што беше постигнато на крајот на време?

Навистина сметаме дека од Адам и Ева, Бог веќе не се манифестира физички да се мажи.

Адам и Ева можеше да се види и да разговараат со Бога, затоа што тие немале тело од месо.

Тоа е само кога тие не ја послушал Бог со јадење забранетиот плод, дека Бог казнува со премачкување на кожата на ѕверот (човечкото тело).

Фактот да се биде во тело од месо го прави невозможно за човекот да се види и чуе Бога.

Сепак Бог, имајќи неговата љубов кон неговото творештво  « Човекот », и покрај неговата непослушност, откриени со неговите ангели и пророците од најважните моменти на историјата на човекот, особено она што се случува во време на крајот како крајот на времето е обезбеден за човекот од Бога.

Историјата на создавањето на човекот е снимен во текот на времето во неколку книги.

Некои од овие книги не беа исполнети за да формираат една, наречена« библија »

Библијата

Библијата содржи пророштва за 700, од ​​кои една четвртина се однесува на крајот од времето, така да се каже како на крајот на времето е важно на Бога.

За околу шест илјади години (5774 години според календарот на хебрејски) со историјата на еврејскиот народ беше избран Божји народ по големиот потоп, мажите чекаат за крајот на времето и враќање на Бог на Земјата.

Кога Бог ќе се врати на Земјата, мажите не можат да гледаат, слушаат и да разговараат со него, ако Бог се трансформира така што тие повеќе не мора тело од месо, но телото на светлина.

Ова е причината зошто во првата буква на Свети Павле до Коринтјаните – Глава 15 ( линк тука ) , тој вели: 

« Во еден миг, во миг на окото, при последната труба. Ќе затруби, и мртвите ќе воскреснат нераспадливи, а ние ќе се измениме.  « 

Земајќи ги во предвид исполнувањето на библиските пророштва веќе направени, сметаме дека оние кои се на крајот на времето и враќање на Исус Христос на земјата се речиси речиси направено со исклучок на последните три

Овие се неоспорни факти, само погледнете во светските вести да сфатат дека времето ние сме во моментов живеат надвор од нормата.

Двете активноста на Земјата (земјотреси), Времето во ставовите, да не зборуваме за катастрофалната состојба на светската економија, војни и гласови за војни, востанија, насилство и други трагедии како што порастот на стрелките на исламот се сите факти пророкуваше во Библијата до крајот на времето.

Вера, тогаш, треба да им овозможи на сите да ги поддржи овие испади и бранови катастрофа за жал ќе се интензивира до враќањето на Исус Христос на Маслиновата Гора што јас верувам да септември 2015 помеѓу 14 и 15 за време на фестивалот труби.

2044155542_1369068221

Вера е моќна сила поради целосна и апсолутна доверба!

Легии не се свесни што тоа го присили на верата!

Само Бог и неговиот единствен син Исус Христос е достоен за нашата комплетна доверба и апсолутна  « Верата »  и дека тие ни ја даде верата потребни за да се соочи со темнината што се качила земјата, живее и срца сила.

Исус Христос рече дека тој ќе царува над земјата на крајот на времето и ние сме без сомнение на крајот на времето, неговото враќање е неминовна.

Индекс е откриена во книгата на Дела да се разбере неговата непосредна враќање.

Дела 2: 17  : « Во последните денови, вели Господ, ќе излеам од Мојот Дух на секое тело, и вашиот син и вашите ќерки ќе пророкуваат, и вашите момчиња ќе гледаат виденија, а вашите старци ќе сонуваат соништа: И на мојот службеници и натаму. мојата слугини во тие денови јас ќе излеам од Мојот Дух и тие ќе пророкуваат.  Дојди да чуда горе на небото и знаци на земјата долу, крв, оган и пареа од дим; Сонцето ќе се преобрати во темнина, и месечината во крв, пред денот на Господ , на големо и славно. ден па кој повикува на името Господово, ќе се спаси.  »  Прочитај повеќе

Ние се напомене дека тоа е јасно, на Сонцето ќе се преобрати во темнина, а месечината во крв, пред денот на Господ ,

Ако ги погледнеме повнимателно во овој феномен се очекува. Тоа ететрада  кој треба да почне во 2014 година и заврши во 2015 година.

сонцето и месечината

Следниот тетрада нема да се случи пред  »  пет стотини години ,  »

Тоа е незамисливо и невозможно да се дури и се пет века на влошување катастрофи прорече за крајот на времето.

На 20 март, 2015 година ќе имаме вкупно затемнување на сонцето:Сонцето ќе се преобрати во темнина

И 04  април 2015 година ќе имаме вкупно затемнување на месечинатаи месечината во крв,

На 13 сеп 2015 е делумно затемнување на Сонцето

И 28 Септември 2015 е целосно затемнување на месечината

За да можеме да се разбере дека Исус Христос не ќе се врати физички на Елеонската Гора пред само направи две вкупно затемнувања на сонцето 1 °  20 март и 2 на месечината 4 април 2015.

Ние, исто така може да се разбере со читање стихови 29-30 од поглавје 24 од Евангелието според Матеј пред две вкупно затемнувања на сонцето 20 Март, 2015 година и месечината 4 Април 2015, тоа ќе се случи нешто страшно на Земјата

29 Веднаш по катастрофа дена , сонцето ќе биде затемнет, месечината нема да даде светлината, ѕвездите ќе паѓаат од небото, и силите на небото ќе се разнишаат.

Се чини дека овие денови од мака се денови на гневот Божји кои ќе претходат на соларни затемнување на тетрада, кој ќе вклучува катастрофа многу необично големина поголема земјиште и временските услови, но, исто така, на врвот на големите неволите последната војна, или барем нуклеарна конфликт.

30 Тогаш знакот на Синот Човечки ќе се појави на небото, сите племиња на земјата и ќе заплачат и ќе Го видат Синот Човечки како доаѓа на небесните облаци, со сила и голема слава

Во стих 31, ми се чини дека ова е по воскресението на мртвите во Христа , отстранување на христијаните во небото кои ќе бидат прочистени (кога неволја) по отстранување на црквата и страстен која се пренесува преку голема болка и денот на гневот Божји ќе се смени и ќе одат на компании кои се мртви воскреснати за да ги исполни Христос на небото да го придружува на неговото враќање во Елеонската Гора .

Ангел со труба

 31 И тој ќе ги испрати Своите ангели со силен труба повик, и тие ќе се соберат Неговите избраници од четирите ветра, од едниот крај на небото до другиот.

Вера, исто така, мора да нè доведе да се разбере дека пред физичко враќање на Исус Христос, на Елеонската Гора, воскресението на мртвите во Христа и отстранување на христијаните се прочистуваат време на голема болка и деновите на гневот на Бога, тој мора да произведе киднапирањето на неговиот страстен црква, ќе бидат поканети на свадбата на Јагнето.

Со ова се потврдува уште во поглавје 24 од Евангелието според Матеј го наоѓаме во стих 24

24 Зашто ќе се појават лажни христоси и лажни пророци, и ќе прават големи знаци и чуда, за да ги измамат, ако е можно, и избраните.

Овој стих 24 Мат. Се приклучи 24 стих 17 чинот 2 .  Дојди да чуда горе на небото и знаци на земјата долу, крв, оган и пареа од дим;

Можеме да видиме во стих 24 Мат 24 тоа веќе не е можно да ја заведе Електроинжинерство па страстен црква веќе е отстранет пред 20 март 2015 година ќе се случи кога вкупниот затемнување на Сонцето.

Ве повикувам да го прочитате мојот напис на датумите на Апокалипсата

160_F_14646443_L4bwJR0VptCXHA0wM0s40r6bQJ3uuBd5

Занесот на црквата може да биде за ова крајот на 2014 година!

Оние кои ќе бидат дел од црквата на Исус Христос и да се отстранат, ќе сите христијани кои ја одбрале да се исправи своите животи со прочистување на нивните души.

Бог ни дал Десетте заповеди што стана важно и итно да се следат за да се биде дел од побожните црква на Исус Христос ќе бидат отстранети.

Да биде дел од црквата на Исус Христос, тој мора да го сакате, да се крсти, да се почитува десетте заповеди на Бог, преку молитва да побара Бога прошка за сите гревови и да побарате Исус Христос да биде нашиот спасител .

Стане Христови војници ширење што е можно пошироко зборот « Исус Христос доаѓа наскоро »

Ве повикувам да се поврзеш со блог адреса проповедник Враќањето на кралот на сите ваши контакти, како што гледате, времето е кратко и постојат многу кои се далеку од Бог и Исус Христос и дека ние мора да донесе на вистинскиот пат.

Помогне, исто така, најголем број доаѓаат на Исус Христос за да биде спасен.

Исус Христос, Син Божји, тој го даде својот живот во страдаат за да нè спаси.

Ние го правиме она што можеме за нашата сакана браќа и сестри во Христа Исуса стоки добиваат зборот « Исус Христос доаѓа наскоро » и може да се подготви за овој невиден настан во историјата на човештвото, бидејќи Ное.

Десетте Заповеди

The-заповеди-на-Бога

И Господ Бог ги кажа сите зборови тука : « Јас сум Господ, твојот Бог, Кој те изведе од Египет, од домот на ропството.

1 – Ти ќе имаш никакви други богови пред мене.

2 сториш нема идол, нема слика на она што е таму горе во небото или на земјата под или во водата под земјата. Вие не треба да се поклонуваат на нив, да ги обожувам.

За Јас сум Господ, твојот Бог сум ревнив Бог меѓу оние кои ме мразат, јас во посета на гревовите на татковците врз синот, до третото и четвртото колено, но и оние кои ме сакаат и ги пазите Моите заповеди Јас ги задржам мојата лојалност кон илјадити генерација. 

3 – Вие не invoqueras името на Господа, твојот Бог залудно, за Господ нема да го остави неказнет оној кој се повикува неговото име залудно.

4 Ти ќе спомен сабота, свет ден. Шест дена ќе труд и не сите работи свои; а седмиот ден е сабота во чест на Господа, твојот Бог: Ти не ќе направи било која работа, ни ти, ни синот твој, ни ќерката ти, ниту пак Твоите прислужник, ниту твојот слугинка, ниту твојот добиток, ниту имигрант кој живее во вашиот град. Зашто во шест денови Господ ги направи небото и земјата, морето и сè што е во нив, но во седмиот ден.

Затоа Господ го благослови седмиот ден и го освети. 

5 – Почитувај ги татка си и мајка ти, па може да биде долг на земјата, која ти дава Господ, твојот Бог.

6 – ти ќе не изврши убиство.

7 – не ти ќе извршат прељуба.

8 – Не ти ќе украдат.

9 – ти ќе не сведочи лажно против ближниот свој.

10 – Вие не треба да се јадат куќата на вашиот сосед, ти не треба да ја посакуваш жената на твојот ближен, ни неговиот слуга, ниту неговата слугинка, ниту неговиот вол, ниту неговиот газ, нешто што му припаѓа « .

Ние сме всушност гледаат она што јас само што е објаснето во најновите време пред враќањето на Исус Христос.

Но нагласува неодамнешните маки претстојат и ние мора да се подготви.

Земјотреси, бури, поплави, циклони, урагани и други непогоди необично големина поголема одат дури ја погоди земјата со поголема моќност и поголема штета дури и отколку во претходните години.

Некои од нашите браќа и сестри се уште ќе страдаат од најлошите infamies и сигурно ќе бидат назначени како одговорни за зла сопственост.

Војни, немири и насилство ќе се генерализира во текот на еден голем дел од Земјата.

Луцифер ќе ја погоди тешко, па дури и многу силна. Тој сега знае дека има многу малку време.

За нас времето на благодатта, исто така, наскоро ќе дојде до крајот, што значи дека наскоро ќе биде премногу доцна за да биде дел од побожните црква на Исус Христос ќе бидат отстранети.

Се разбира тоа нема да биде премногу доцна за да дојде до Исус Христос и да биде дел од втората отстранување ќе се одржи да одат во рајот за да се исполнат Исус Христос по неговото враќање на Елеонската Гора.

Но, тоа ќе оди преку денот на гневот Божји и се соочуваат со сите овие несреќи што ќе ги измете целата Земја.

Овие силни катастрофи ќе се одржи по занесот на црквата и страстен не запре враќањето на Исус Христос на Маслиновата Гора.

Ние, исто така, треба да се разбере дека пред занесот на црквата, таму ќе биде време кога тоа ќе биде премногу доцна за да има корист од состојба на благодат, бидејќи многу се нарекува. (Христијани во светот)

на свадбата на Јагнето

И неколку ќе бидат избрани (страствен црква ќе бидат избришани) да присуствува на свадбата на Јагнето на небото.

Во книгата на Откровението Глава XXII се наведува во стих 11

Сепак, грешникот гревови, и дека човекот гнасен: а тоа добар човек се уште жив во добро, и светиот продолжи да биде света.

Ова поглавје се однесува пред занесот на црквата. Па мислам дека ќе има датум за крајот на состојба на благодат.

На тој датум веќе нема да биде дел од црквата на Исус Христос.

Таа потоа ќе биде спасен за прочистување на крајот на страдањата во текот на денот на Божјиот гнев.

Молитва, барајќи прошка и покајание кон Бог, тогаш ќе треба да се отстранат и зачувани во небото за да се исполнат Исус Христос.

Овој пат мислам дека тоа ќе биде 15 април 2014 кој е датумот на празникот Пасха, но исто така и датумот на првиот од крв месечината тетрада.

Ако ова е случај, по тој датум страдањата ќе се влоши сериозно во сите области.

За жал, ако чекате овој скок во непогоди и други несреќи да се дојде до Исус Христос, тогаш тоа може да биде премногу доцна за да биде дел од занесот на црквата страстен.

Исус достигне за да нè спаси!

Бог сака човекот

Дали ви се случува да влезат или да почекаме и да пропуштите занесот.

Се разбира дека не ќе слушнете оваа порака од страна на свештеник во маса.

Но, нашата вера мора да ги отвориме нашите очи и ни овозможи да се анализира настаните во светлината на Библијата и учењата на Исус Христос.

црковно-канал исчезнување

Нашите Католичката црква е на умирање  и во некои цркви има дури и повеќе школки .

Ве повикувам сите мои стоки сакана браќа и сестри во Христа Исуса да бидат зачувани, ако сакате да направите враќање на основите со читање на Библијата, а особено поглавје 24 од Евангелието на Матеј и книгата на Откровението.

Бог сака од нас да биде спасен, а тоа е зошто после казнет Адам и Ева за нивната непослушност, Бог продолжи да се љубиме и да ни помогне во секојдневниот живот.

Тоа е преку оваа љубов што Бог ни испрати таму две илјади години Исус Христос неговиот единствен син за да нè спаси од купување преку неговата жртва нашите гревови, чии грев што не спречува гледање и слушање на Бога.

Тоа е преку љубовта која Бог ни информиран од страна на неговите ангели и пророците од најважните моменти на човештвото и на крајот на времето.

Наскоро тоа ќе биде премногу доцна за да се дојде до Исус Христос во добивањето вечен живот со отстранување на лојални и страствен црква.

Ако мислите нашиот земен живот ќе се подобри и сè се враќа во нормала, без интервенција на Исус Христос знаете дека сте во право.

Отвори ги очите! Се разбудам пред да биде премногу доцна.

На 27 април 2014 би можела да биде денот на кој тоа ќе биде премногу доцна и ќе има плач на плач и крцкање со заби.

Луцифер, наскоро ќе се ослободи сета своја сила, неговата лукавство и искушенија да се привлечат голем број на Ames.

Па молете се и молете повторно и повторно на Бога, а Исус Христос ни помогне и да ги заштитат нас во нашиот секојдневен живот.

Ние наскоро ќе знае исходот од историјата на човекот.

Понекогаш нашиот Создател, нека затоа што знаеме ни денот ни часот.

Но сите знаци се согласите дека ова е многу, многу наскоро, а можеби дури и 2014 што се однесува на отстранување на црквата и 2015 во однос на враќањето на Исус Христос физички на Гората маслинови дрва.

свеќа на свеќа носителот-анимирање

Чувајте се види и добро осветлена пламен на нашата вера, и дрски вера во Бог и Исус Христос како нашата вера ќе нè спаси.

Ве повикувам да се види ова видео


Датуми на тетрада

15 Нисан 5774 (15 април 2014): вкупно затемнување на Месечината, на празникот на Пасха.

14 Tishri 5775 (8 Октомври, 2014 година): Вкупно затемнувањето на Месечината, празникот на колибите.

29 Адар 5775 (20 март 2015): вкупно затемнување на сонцето, непосредно пред почетокот на верските година.

15 Нисан 5775 (4 април, 2015): вкупно затемнување на Месечината, на празникот на Пасха.

29 Elul 5775 (13 Септември 2015): делумно затемнување на сонцето, непосредно пред почетокот на календарската година.

15 Tishrei 5776 (28 септември 2015): Вкупно затемнувањето на Месечината, празникот на колибите.

Чекање за сето она што е добро и што се очекува да се случи, сите се најдат во молитва  сила да се движи напред во темнината.

sentinelle3Исус Христос е мојот крал

Ве повикувам да го прочитате Проповед на планината

Евангелието според Матеј Глава 5

5.1
И при гледањето на множества, тој отиде на планината, и откако седна, Неговите ученици дојдоа при Него.
 

05:02
Потоа ја отвори својата уста и се предава нив, велејќи:
 

05:03
Блажени се бедните по дух, зашто небесното царство им припаѓа на нив!
 

05:04
Блажени се кротките, зашто тие ќе се утешат!
 

5.5
Блажени се кротките, зашто тие ќе ја наследат земјата!
 

5.6
Блажени се оние кои гладните и жедните за правда, оти тие ќе бидат исполнети!
 

5.7
Блажени се милостивите, зашто тие ќе бидат помилувани!
 

05:08
Блажени се чистите по срце, зашто тие ќе Го видат Бога!
 

05:09
Блажени се миротворците, зашто тие ќе се нарече Син Божји!
 

05:10
Блажени се оние кои се прогонувани за правда, за Царството Небесно им припаѓа на нив!
 

05:11
Блажени сте вие, кога луѓето ќе измачуваат и прогонат и лажно се каже сите видови на злото против вас поради мене.
 

05:12
Се зарадуваме и развеселиме, бидејќи голема е вашата награда на небесата, зашто така што тие прогонувани пророците кои беа пред вас.
 

05:13
Вие сте солта на земјата. Но ако солта ја изгубиле својата мирис, со кој ќе го правиш? Таа служи само за да биде фрлена надвор и изгази од луѓето.
 

05:14
Вие сте светлината на светот. А градот на врв планина не може да се скрие;
 

05:15
и ние не запалат светилка и го стави под шиника, но тие го стави на својот штанд, и тоа им свети на сите во куќата.
 

05:16
Нека свети вашата светлина пред луѓето, за да ги видат вашите добри дела и да Го прослават вашиот Татко, Кој е во небесата.
 

05:17
Не мислете дека дојдов да ги поништам Законот или пророците: Јас не сум дошол да го поништам, туку да се исполни.
 

05:18
Зашто Јас ви ја каже вистината, додека поминат небото и земјата, тоа не поминува од законот ни трошка или една цртичка додека сите се остварува.
 

05:19
Затоа секој кој ќе се скрши една од овие барем заповеди и ги учат луѓето е така, ќе се нарече барем во небесното царство, туку оној кој ги прави и ги учи, и оваа да се нарече голем во небесното царство.
 

05:20
Зашто Јас да ви кажам, освен ако вашата праведност не ја надминува онаа на книжниците и фарисеите, вие никогаш нема да влезе во небесното царство.
 

05:21
Сте слушнале дека е кажано, Вие не треба да го убие, а кој убиства ќе бидат казнети од страна на судиите.
 

05:22
Но ви велам, дека секој е лут против неговиот брат ќе биде во опасност од пресудата, и секој кој ќе каже на својот брат, Рача! заслужува да биде казнет од страна на советот, а кој вели: ‘Ти бе! заслужува да биде казнет од страна на огнот на пеколот.
 

05:23
Затоа, ако ти донесе твојот дар на жртвеникот и таму се сетиш дека брат ти има нешто против тебе,
 

05:24
остави таму твојот подарок, пред жртвеникот, и да си одат прво да се помири со брат ти, а потоа дојди и принеси го дарот.
 

05:25
Да создавам пријатели брзо со вашиот обвинителот додека сте на пат со него, за да не те предаде на судијата, а судијата тебе достави до офицер, а ти се фрлија во затвор.
 

05:26
Јас ви ја каже вистината, ти не ќе заминеме оттаму, до Ти си плати потполно farthing.
 

05:27
Сте слушнале дека тоа Он е кажано, Немој да се прави прељуба.
 

05:28
Но ви велам дека секој кој гледа на жена страсно веќе извршил прељуба со неа во срцето свое.
 

05:29
Ако вашиот десното око предизвикува да греши, ја доведоа и фрли ја од тебе за тоа е профитабилна за тебе дека еден од членовите твојот загине, а не дека целото ти тело треба да биде фрлен во пеколот .
 

05:30
И ако твојата десна рака предизвикува да се грев, отсечи ја и фрли ја од тебе за тоа е профитабилна за тебе дека еден од членовите твојот загине, отколку за целото твое тело да одат во геена.
 

05:31
Тоа е, рече: ‘Кој се разведе својата жена мора да му ја даде потврда за развод.
 

05:32
Но, ви велам дека секој кој разведе својата жена, освен за брачната неверство, предизвикува таа да стане прељубница, и секој кој се ожени со разведена жена обврзува прељуба.
 

05:33
Сте слушале дека им било речено на древните: Ти не ќе себе нарушавам, но врши до Господ она што го имате заклетва.
 

05:34
Но ви велам, не колнете, ниту во небото, бидејќи тоа е Божјиот престол;
 

05:35
ниту во земјата, зашто е подножје на нозете својата; ни во Ерусалим, затоа што тоа е градот на големиот Цар.
 

05:36
И не се заколнам од главата ти, бидејќи ти не можеш да се направи една бела или црна коса.
 

05:37
Нека вашиот говор да биде да, не, не, тоа повеќе од овие иде на злото.
 

05:38
Сте слушнале дека тоа Он е кажано, Око за око и заб за заб.
 

05:39
Но јас ви кажам да не да се спротивстави на злото. Ако некој те удри по десниот образ, заврти му го и другиот исто така.
 

05:40
Ако некој сака да се аргументира против вас и ќе си ја туника, нека имаат твојот наметка, исто така.
 

05:41
Ако некој ве принудува да одат една милја, оди со него две.
 

05:42
Даде на оној кој те прашува, и не се одврати од него кој сака да позајмуваат од вас.
 

05:43
Сте слушнале дека тоа Он е кажано, Возљуби го ближниот свој, и омразата твојот непријател.
 

05:44
Но, ви велам: љубете ги непријателите свои, благословувајте ги оние што ве колнат, правете им добро на оние што ве мразат и молете се за оние што ве навредуваат и гонат;
 

05:45
така што ќе се син на вашиот Татко, Кој е на небесата, зашто тој го прави својот сонцето изгрева на злото и над добрите, и праќа дожд на праведните и на грешните.
 

05:46
Ако ги милувате оние кои те сакаат, што ќе ви биде наградата?Бирниците како што тие не го направи истото?
 

05:47
И ако ги поздравам вашите браќа само, што особено правите повеќе од другите? Незнабожците не го прават истото?
 

05:48
Но бидете совршени, како што вашиот Отец небесен не е совршен.

Мир и радост во срцата и домовите чека благословен ден од занесот на црквата за некои страстен и враќањето на нашиот Господ и Цар Исус Христос на Маслиновата Гора.

Бог нè љуби и ние го сакаме?

Виктор

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.