На владеењето на Исус – Христос доаѓа!

оружје

 

Исус Христос е пред вратата, после две илјади години чекање, ќе најдеме дека пророштвата најавувајќи неговото враќање се исполнети во нашата генерација од 14 мај 1948 година.

Ова е датумот на создавањето на државата Израел, со што се означи почетокот на враќањето на еврејскиот народ во Израел во земјата на своите предци.

Во согласност година седумдесет со пророштвото на Исус Христос, храмот на Ерусалим бил уништен и Евреите расфрлани низ целиот свет до крајот на времето.

 

На тој начин создавање на државата Израел беше првиот библиски знак на крајот пати!

.

Ќе видиме во овој напис на последици за човештвото на рекламата и враќање на Исус Христос на земјата.

.

Јас ИЗЈАВА

Што времиња живееме!

Кој го гледаме светот како што е нашата референтна рамка и нашите сопствени скала на вредности.

 

Како и сите од нас, скала мојот вредности зеде облик постепено по моето раѓање.

 

Тоа е во Португалија 17 јуни 1952 околу Лисабонскиот дојдов во светот.

 

Кога имав пет години моите родители емигрирале во Франција, каде што израснал и мојот живот развој на мојата референтна рамка.

 

Знаев времето на јаглен коса, миење куќи, облека, машини за перење, ламби, па дури и на радио станица со кристали од татко ми.

 

Така што пораснав со технолошката револуција и следење на неговиот развој.

 

Кога моите родители во почетокот на 60-тите години го купи нашиот прв телевизиски светилки  « црно-белиот » , јас ве уверувам дека во тоа време тоа беше вистинска револуција на француски домови, и мажите беа веќе се зборува за колонизација на Месечината !

 

Јас сум го видел од педесеттите години, како оние на моја возраст и некои постари, сите промени на животот, технологија, но, исто така, на општеството.

 

Тоа е покрај во тоа време (50 години) дека технологијата има преземено огромен скок со создавањето на првиот компјутер во 1948 година.

 

(За повеќе детали види мојот напис):

ПОРАКА ЗА МЛАДИ ЗА ВРАЌАЊЕ НА ИСУС ХРИСТОС

 

Да, јас, присуствуваа колку оваа неверојатна технологија револуција.

 

Но, за жал оваа технолошка револуција се дерегулира под рака со револуција умре и компании, но, исто така, глобалната демографијата

 

Од крајот на 40-тите до 70-тите години од значење за компанијата е да обезбеди работа за сите « Мажите и жените » , така што сите кои се вклучени во овој колектив и потребно еволуцијата на повоено општество и плаќа плод на вртежи технолошки, трошоци и астрономски трошоци за реконструкција по Втората светска војна.

 

Тоа беше ерата на мали занаети, како што се удирање автобус и билети метро.

 

Зголемување на демографските да им помогне на компанијата множи создавање на работни места за сите да учествуваат во колективен напор да имаат корист од технолошкиот развој.

 

Банките имаа многу важна улога во финансирањето на индустриски и индивидуални проекти.

 

Јас дури би рекол дека без банките, многу технолошки и индустриски проекти во тоа време би останала во нацрт фаза.

 

Овие години на « целосна вработеност » 30 славното име се исто така познат во Франција со слоганот « Метро-Boulot-Додо »

 

Навистина, ова заднината маршот на технологијата, конечно, се мери во голема мера на семејствата како и мажите и жените работел.

 

Широката вработеност на жените беше меѓу другите последици од создавање на нарушување на навиките и обичаите на општеството.

 

За жал, многу двојки одделени со работата конечно се развеле.

 

Овој феномен доведе со текот на времето отфрлање на младите за брак, па дури и за веронаука (катехизам)

 

Децата оставени сами на себе, тогаш често неколку часа на ден беа на тој начин лесен плен за развратници и не беа во можност да се добие на родителите и семејството образование, кој рамки потребни за зачувување на референтна рамка на семејните вредности, верски , општествени и социјални пренесени во голем дел од семејствата и црковни организации, со текот на генерациите.

 

 Технолошката револуција, според тоа, во крајна линија цена и таа цена беше уништување на семејството и на католичкото учење!

 

Секој може да се види денес на штета на семејството и католичкото учење.

 

Некои млади луѓе во предградијата на големите градови веруваат дека Исус Христос е името на професионален фудбалер !!!

 

Тоа е прв на Западот дека технолошката револуција започна, развиена и широко распространета. А потоа тоа е во Азија, што продолжило.

 

Многу земји остана за различни причини надвор од оваа технолошкиот развој особено во Африка и на Исток, но, исто така, во некои земји во северниот дел на планетата, кои беа под доминација на поранешниот СССР.

 

Ние гледаме денес дека тоа е во овие земји qu’affluent овие безброј« имигранти » со надеж дека ќе се најде подобар живот во западните земји се нарекува напредни технолошки.

 

Некои доселеници во нивните протекување умираат на патиштата на егзодусот и други се удави во Средоземното Море.

 

Многу преживеаните егзодусот продолжи да преживеат неколку години на Запад во беда или во многу несигурна.

 

И ова е местото каде што на вториот дел од цената што е платена за технолошка револуција.

 

Луѓето во земјите кои се оставени на маргините на оваа технолошка револуција не се во можност да се развива и да живеат во голема беда и покрај богатството на експлоатација и подрумите на својата земја на земјиштето од страна на други лица кои се земе профит на нивна сметка.

 

Повеќе авантуристички напуштат овие земји и понекогаш одат и со жени и деца на патиштата, особено во Европа, во потрага по подобар свет.

 

Оние кои не се убиени на патиштата често се соочуваат со грабежите и насилствата на патиштата на егзодусот.

 

Нивниот нов животи често се направени од беда, тешкотии и несигурност.

 

Во приказната, сите технолошки достигнувања на се преземат некои време пред да донесат профит генерализира за човештвото.

 

Ова беше случај за време на индустриската револуција во 19 -тиотвек, кој ја создал на почетокот многу невработеноста и бедата пред создавање на милиони работни места.

 

Но, нашата генерација се соочува со голем проблем кој не спречува да се движи напред и да подготви доволно општа корист за целото човештво, па дури и им помогне на оние кои имаат потреба.

 

Ова е « предавство » на   « Некои од нашите политичари »  кои ветија дека за време на нивните избори, да се браниме,   (ние луѓето)  да ги водат и управуваат со нашите народи .

Вклучувајќи еден човек во Франција

 »  Жискар   »

Кои, 3 Јануари 1973 година, кога тој беше претседател на Република Франција донесе закон бара државата да позајмуваат од банките во меѓународниот пазар, наместо на задолжување од француски и Банката на Франција.

 

Сопствениците на големи глобални банки станаа господари на светот и да имаат дозвола.

 

Тие се стави раце на пари на држави и народи и сите тие ни се обврзани да отворат банкарски сметки.

 

Платите, според законот, беа тоа плати со чек, а потоа трансфер на жица.

 

Банките престанаа еднаш за да бидат корисни за општеството да стане неопходна за човештвото.

 

Тие станаа вистински плаќање и агенции за наплата земајќи ги во донесување на значителен процент од секоја трансакција, како и банкарски трошоци, банкарски трошоци, управување со такси и други давачки.

 

Банките не беа една цел беше да се направи профит во износ поголем и со сите средства!

 

Не само на државата во долгови, но, исто така, граѓаните беа уценувани од страна на банките.

 

Ова беше случај во Франција, но, исто така, во најголем дел од земјите од светот.

 

Сопствениците на големите меѓународни банки станаа господари на светот го направиле со отстранување на нации  »  Златниот стандард «  и не морале да се одржи, како што е предвидено со закон, една количина на злато во однос на пари откриле дека дозволено тие.

 

Да се биде задолжена и затоа дерегулира во луда турканица и очајнички бараат за огромен профит, дури и за создавање и продажба на банкарски производи « токсични » (тешко профитабилни и силна прикриена ризици).

.

Затоа, многу банки имаат истрча директно загуби кои произлегуваат за жал со нив во падот на 29 Септември 2008 година илјадници инвеститори и го стави милиони семејства на улица, во сиромаштија и мизерија.

 

Оние кои не биле принудени да се затвораат своите врати биле спасени од само сметководство со цел да ги скријат своите неуспеси и нивните урнатини.

 »  Жискар   »

VGE

Познат по своите иницијали VGE

Законот на 3 јануари 1973 година предизвикува

на сите наши државниот долг.

 

Долговите на државата, приватниот и банкарство акумулирани од година во година од 1973 година да се постигне таква длабочини што тие станаа невозможно да се врати и тие се спречи нас да се развива на друг начин освен со нови долгови.

 

Човекот стана францускиот без реализација роб на модерните времиња.

 

Во 2015 година тие се многу, многу луѓе на земјата кои станаа преку долг робови на модерните времиња.

 

Беда и несигурност станаа секојдневна многу семејства во целиот свет.

 

Прашањето можеме да се запрашаме е како и во кој правец ќе се развива ситуацијата!

 

Светската популација беше две милијарди петстотини милиони во 1950 година.

Таа сега е во 2015 година на повеќе од седум милијарди луѓе.

Населението во светот е речиси три пати во само 63 години!

 

Ако имавме овие проблеми на долгот и демографијата, ние може со текот на времето ја поправат ситуацијата и да го продолжи нашиот општествен развој.

 

Но, за жал работите се многу посложени!

 

Повеќе глобалната популација и на повисоки ние треба да се создаде дури и мали занаети работни места како што автобус и метро билети како удирање во 60-тите години, така што секое семејство може да живее достоинствено и да учествува во колективен напор .

 

Тоа е улогата на нашиот светски лидери на шефовите на државите да ги спроведат политиките и потребните средства за да се промени нашето општество.

 

Но, она што не го прават и што прават тие?

 

Тој му ја доверил нашите животи, нашата економија и нашата иднина на банките, кои беа уништени од заблудите на возвишеност и веќе не постојат од 2008 година по несреќата Њујорк само со документи кои им помогнам на играта зрелост и конечниот пад на банкрот!

 

Но, најлошото е тоа што за да се овозможи работењето на јавните и приватните банки, кои се речиси сите руинирани, централните банки издадени астрономски суми на банкноти « виртуелен » да ја дадат на банките со делата на игри против Многу банкарски долгови« токсични »  дека централните банки се согласија да депозит.

 

Како што се банките веќе не се кредитоспособни депозити билансот на состојба на државните банки, и приватни станици сега станаа неизбежни во краток рок!

 

Погоди кој ќе биде претставен нацрт-законот …!

 

Во очекување на овој конечниот пад, банките да искрвари до смрт сите клиенти (богатите и сиромашните).

 

На работа сопствениците имаат само еден збор « економија » и секако дека е со намалување на плата што се реализира заштеди.

 

Тоа е оваа генерација, која станува се најважните во историјата на човештвото; кои најмногу имаат потреба од помош на банките за финансирање на максимум од индустриски и лични проекти, да се надмине овој бран на глобалната демографијата, бидејќи банките се однесуваат жедните грабливки кои бараат само непосреден профит на опорави доволно пари за да го одложи нивното колапс и банкрот.

 

Како и секогаш кога работите одат наопаку, раздор се зголемува меѓу мажите и меѓу државите.

 

Овие се тогаш насилство и војни кои ја замени дијалози и преговори.

 

Ова е она што го гледаме секој ден, особено во земјите од Африка, Источна и Северна на планетата, кои се, исто така, истите оние кои не се искусни технолошки експанзија.

 

Јасно е дека глобалната економска, политичка, социјална и општество е многу критична.

 

Ние сме дури и на работ на глобалната воениот конфликт!

 

Како што ништо не е едноставна, да додадете на сите овие проблеми, порастот на исламскиот фанатизам и подготвеност на муслиманите да ги нападне и да се претворат во светот во ислам, па дури и со сила вклучувајќи го и тероризмот или нежно со соучество на некои нашите избрани претставници.

 

И како тоа да не беше доволно, ќе видиме дека светот, исто така, почна да ни покаже дека постои и таа го прави она што таа го сака!За жал, на наш трошок!

 

Поројните дождови, Куната белка е тенок, пожари, бури, циклони, урагани, цунами, земјотреси и климатските вознемирува дневен штрајк во светот со сила, енергија и големи за многу години.

 

И како ако природата, исто така, сака да го привлече нашето внимание, можеме да видиме дека секоја година милиони риби, птици, диви животни и добиток да умре одеднаш без позната причина, од 2008 година.

 

Сето ова е реалност формирана независна синџирот на факти, конкретни, реални и вистинити!

 

Пред како апокалиптични реалноста ние прво мора да го прифати како многу сериозна, но едноставната реалност на природните факти.

 

Но, ние исто така треба интелектуална искреност да се погледне дали постои врска и заедничка точка на сите овие зла што ги мачат човештвото со сила секој ден.

 

И тука ќе се открие дека тоа е во Библијата дека е единствениот линк и заедничко за сите овие присутни несреќите на човештвото.

 

Овие моменти, тешко и уникатен за човештвото живееме се целосно во согласност со библиските пророштва однос на периодот познат:  на « Крај тајмс »  , кој му кажува на генерација, ќе присуствува, таа ќе видите враќање на Исус Христос неговиот илјади години владеење на Земјата! 

 

 

Тоа звучи сосема неверојатни и неверојатно!

Но,

Сепак, ова е чисто и едноставно реалноста!

 

Ние очигледно живеат во нашето време на крајот пати рекламира во Библијата!

 

II докази и последиците од крајот на времето.

крајот на работното време

 

Со текот на времето го видов негативните случувања на нашата компанија во 2008 година, по несреќата на берзата во Њујорк, јас сум заинтересиран за тоа зошто и како на сите несреќи кои живееме и се влоши уште од раѓање .

 

Секоја анализа сум направил на општата состојба besetting човештвото, се вратив постојано до истиот заклучок.

 

Исто така неочекувано qu’inimaginable за обичните смртници мојот заклучок е, она што знаев за религијата и бројни инспекции на Библијата, ние секако дека живееле на крајот библиските времиња најавува враќање на Исус Христос!

 

Тоа беше неверојатно и така јас барав непобитни докази.

 

Па морав да одам на докази и да се најде дека доказите беше флагрантно и непобитен многу.

Тоа се промени мојот живот!

 

Соочени со таква сигурност, приоритетите на живот се појавија различни за мене.

 

Види член мојот знаци:

ПОСЛЕДНИТЕ ТРИ ЗНАЦИ НА враќање на Исус Христос на земјата!

 

Врвен приоритет е да успеат да ги споделите со толку многу на Земјата оваа порака од Небото дека пророштвата најави верни ние се врати во слава на Исус Христос единец син на Бог чека од страна на сите христијани за две илјади години да владее со свет за илјада години, до Судниот Ден.

 

Во однос на пописот, не е сеопфатен, знаците во Библијата и пророштвата најавувајќи враќање на нашиот Господ Исус Христос, Ве повикувам да го прочитате на блогот на Даниел Шепард , кој направи извонредна работа.

 

Гледаме со некои изненадување дека сите библиските пророштва и знаци, најавувајќи неговото враќање се исполнети во нашата генерација!

 

Износот на знаците во Библијата и пророштва (повеќе од педесет важно) најавува враќање на Исус Христос, се врши во текот на нашата генерација како серија на непобитни докази.

 

Да го признае и да се разбере важно за враќање на Исус Христос на земјата, тој мора да започне со тоа што на објективност и отвореност да се разбере и да признаеме дека целата наша цивилизација се заснова и се темели на Исус Христос.

 

Следејќи го примерот на светот календар кој се базира на раѓањето на Исус Христос, ние сме во 2015 година, па две илјади петнаесеттата година по раѓањето на Исус Христос.

 

Овој човек « Исус » роден во стабилна во текот на зимата без топлина од онаа добиена од страна на неговите родители и од животните кои беа присутни, има во текот на последните три години од неговиот живот, 30-33 години проповедал дека тој бил Месијата објави во Библијата (првиот волја).

 

Тој имаше со него во текот на три години од неговиот проповедта на Светите апостоли тој се предава.

 

Овој смирен човек, го проповедал Божјото царство, тој правел чуда, одеше на вода, исцелуваше болни, па дури и мртви воскреснуваше (Лазар).

 

Тој, исто така, чудесно ги умножи лебови и рибите се хранат на народот кој дојде да ги слушаат неговите беседи.

 

Овој човек кој проповедал простување и љубов, беше уапсен, понижени, навреди, се потсмеваа, мачен и најпосле распнат на Голгота меѓу двајца разбојници!

 

Но, овој човек « Исус » не е човек како другите, тој беше единец син на Бог и се врати во живот во зората на третиот ден од минатото гробот, покажувајќи Неговите апостоли и над петстотини луѓе кои преку Синот Божји, секој човек може да има вечен живот, за него самиот син на Бог, се согласиле да помине преку смртта, за проштавање на гревовите.

 

Пред да се врати на Отецот, Исус Христос вети дека ќе се врати на крајот на време за да се добие неговата црква (неговите следбеници кои се спасени преку Неговата благодат) , а потоа се врати за да царуваат на земјата за илјада години за да се спаси по заслуга пред Последниот суд се оние кои ја преживеале несреќата денот на Божјиот гнев.

 

Бог е формално. Не нечисто може да влезе во царството небесно и вечно.

 

Човекот како носител на првобитниот грев е, всушност, веќе осудени на раѓање.

 

Но, Исус Христос од страна на неговата жртва ни оправда пред Бога неговиот татко и затоа може да се спаси и да влезе во царството небесно преку благодатта на нашиот Господ Исус Христос.

 

Така што можеме сите од љубовта на Исус Христос неосновани пристап до Царството Небесно.

 

Ова можеме дури и сега, бидејќи според се во состојба на благодат доделена од страна на Исус Христос.

 

Само нас да имаат корист од оваа состојба на благодат на Исус Христос, да се крсти, да побара прошка од Бога за сите наши гревови, за да се покаеме за нашите злодела и се исправи нашите животи пред да заврши на државата на Грејс.

 

Оваа состојба на благодат ќе заврши во моментот на отстранување на членовите на црквата формирана од страна на сите кои доаѓаат кон Христа.

 

Евангелието според Матеј глава 24 стихови бр 31, 40, 41

 

31 И Тој ќе ги испрати Своите ангели со силни труба повик, и тие ќе се соберат неговите избраници од четирите ветра, од едниот крај на небото до другиот.

40 Две жени ќе мелат на мелница, еден ќе се земе, а другиот ќе се остави

41 Тогаш двајца на нива: еден ќе се земе, а другиот ќе се остави;

 

Во Евангелието според Матеј глава 24 стих 33 и 34 години, Библијата, исто така, се наведува

 

Линк:

Крајот на времето

 

Слично на тоа, кога ќе го видите сето тоа, знајте дека Синот Човечки е близу, пред вратата.

Јас ви ја каже вистината, оваа генерација нема да поминат додека сите овие работи треба.

 

Бидејќи живееме во времето на крајот од исполнувањето на апокалиптични пророштва и знаци, па пред крајот на оваа генерација, Исус Христос ќе се врати на Земјата.

 

Тоа е сигурност!

 

La seule question qui reste sans réponse est le jour et l’heure de ce retour, puisque la bible précise que Dieu seul les connaît.

 

Исто така, јасно е во иста ова поглавје 24 од Евангелието според Матеј во стих 36

Како за тој ден и час никој не знае, ниту ангелите небесни, ниту Синот, а само Отецот.

 

Треба да се напомене дека следниве стихови наведе дека враќањето на Исус Христос ќе одеднаш.

 

И покрај тоа што сега е важно да се дојде до Христос е затоа што ние може да се спасени по благодат дадена дури и за кратко време со Исус Христос и затоа тој начин имаат корист директно од Вечниот живот без да се види смрт.

 

По отстранувањето на членовите на неговата црква, оние што ќе останат, а кој ќе биде спасен од страна на заслуга ќе биде во текот на милениумот (праведен живот, смирен и без грев …!)

 

Но, тие прво ќе мора да поминат низ целиот период на денот на Божјиот гнев, кои ќе продолжат и по занесот на црквата и да помине низ смрт пред добивање на вечен живот.

 

Но, најлошото е во тоа што, како што се на крајот на времето, оние кои нема да бидат зачувани и кој ќе го изгуби животот може да биде директно осудени на пекол за вечност.

Покајте се сега!

.

Изборот е ваш, Бог ни дал сите на « слободната волја » и затоа секој има овој прекрасен подарок « живот » според Неговата волја.

 

Но, се сеќавам дека вечноста е Божји и ако вие го одбивате овој испружена рака на Исус Христос, не може да влезе во царството небесно преку благодатта ни дава дури и за краток период на време.

 

III Подготвеноста на враќање на Исус Христос

  prev_bg_4

Време на жетвата доаѓа!

Со оглед на актуелните настани и достигнувања на библиските пророштва и знаци, Христовото доаѓање е неминовно.

 

Ве повикувам да го прочитате мојот напис:

ВОЈНА време помеѓу Исус Христос и Луцифер во ПРАВДА БОЖЈИ

 

Ние знаеме од Библијата дека ова враќање ќе биде во економски тешкотии и болки на раѓање. (војни, несреќи, насилство и неморал)

 

1 Солунјаните 5: 3 Зашто кога ќе речат, мирот и безбедноста; Тогаш ненадејно ќе падне погибел врз нив, како породилни болки врз бремена жена, и тие не ќе можат да избегаат .

Јован 16: 21 Кога жената раѓа, има тага, бидејќи нејзиниот час дојде;Но, кога таа го родила дете, таа веќе не се сеќава на маката, од радост дека таа има човекот е роден во светот.

 

Тоа ќе се избега никој не дека од 29 септември, 2008 човештвото живее во состојба на економска криза и глобалната пропаст.

 

Колку сме поблиску се враќање на Исус Христос и болки и тешкотии се светли и големи. И тоа е она што го гледаме во нашиот секојдневен постепено.

 

Во моментов сме сведоци на голема војна од март 2012 година Исток значи предводена од исламистички фанатици кои прогонуваат и да ги убијат оние кои се противат на нив и масакрирале многу христијани да помине.

 

Просечната Исток е во пламен! 

.

Во Африка, премногу луѓе се прогонувани и масакрирани од страна на фанатички исламисти.

 

Многу семејства се убиени од страна на оние кои се луди исламисти кои се вистински варварски службеници на Луцифер.

 

Многу западни земји кои се вклучени (ад-бесплатно) во војната против фанатик исламизам и во Африка и Блискиот Исток.

 

Според мојата анализа на крајот на времето, оваа војна против исламот е дека на Армагедон кога Исус Христос наскоро ќе дојде до крај.

 

Види мојата статија:

Враќање на Исус Христос, на 14 мај или на 15 Септември 2015 година! На празникот труби

 

IV последното време на војна

Џихад-Daesh

Оваа војна била соопштена во Библијата особено од страна на пророците:

 

Даниел 11

11:40 И на крајот на времето, на јужниот цар ќе штрајкуваат против него, и од северниот цар, ќе дојдат против него како виор, со колесници, и со коњаниците, и со многу бродови, и да влезат во земјата поплава и да помине низ;


11:41 ЕТ ќе стапи во гордата земјиште, и многу земји ќе падне; но тие ќе можат да избегаат од неговата рака: Едом, Моав, и шефот на син на Амон.

 

Џоел 3

Јас ќе произведува огромна знаци на небото и на земјата: . крв, оган и столбови од чад И сонцето ќе биде затемнет, месечината ќе стане крв , пред доаѓањето на денот Господен, великиот ден . и страшно Потоа секој кој повикува на Господ, ќе биде спасен [ b ] :според зборовите на Господ [ c ] , ќе има преживеани на гората Сион и во Ерусалим [ d ] , на преживеани кого Господ повици[e].

 

Оваа војна на крајот на времето се чини дека се започна во март 2012 година со војната во Сирија во кој случај 42 месеци подоцна, што е времетраењето на владеењето на Антихристот, на физичко враќање на Исус Христос на земјата би можел може да биде околу септември 2015 година .

 

Види мојата статија:

https://victorpicarra.wordpress.com/2015/02/12/a-la-fin-du-monde-la-terre-sera-detruite/

 

Книгата на Откровението ни кажува дека ќе има неколку главни ликови говорници на крајот на времето.

 

Змевот е сатаната, два ѕвера, еден се издига од морето, а другиот износ на Земјата, и лажниот пророк.

 

Види статија:

http://www.bible-ouverte.ch/cours-formation-biblique/cours-credo-chapitre-5/1470-5-2-2-le-regne-de-lantichrist.html

 

Во светлината на вести, можеме да видиме на Блискиот Исток, дека тоа е исламска држава што го прави војната со светиите, и тоа е дел од муслиманскиот свет кој го поддржува и финансира IE  »  Исламска држава « 

 

Муслиманите се поделени во две големи семејства шиитите   исунитите и Alawites неколку гранки, алевитите, Друзи и Kharijites.

 

Сите овие луѓе се во војна засекогаш, а особено по смртта на Мухамед.

 

На чело на  »  Исламската држава «  е еден од ѕверови, се разбира ви е јасно дека тој нема да се јавите неговото име во светот на телевизиски канали, или дека тоа е библиска ѕверови.

 

Како и да е оној кој во рацете го држи оваа војна во сенка е анти-Христос.

 

Исламистите формирана Армијата на лажниот пророк Мухамед , извршување на најголемите злосторства и масакрирање на христијаните во име на Куранот, Хадисот и Алах.

 

В физичко враќање на Исус Христос и на милениумот

 l_a-де-Откровенија-the-назад-на Исус Христос

 

Пред враќањето на Исус Христос треба да се произведе два големи чуда:

 

1 Солунјаните 4:14 – 15 – 16 17-18 

 

14 Исус, ние веруваме, умре и воскресна; Исто така, ние исто така веруваме, оние кои имаат заспана, Бог, преку Исус, донесе со него.

 

15   Зашто словото на Господа, ние ви пријават тоа: живееме, ние, кои се уште се таму за доаѓањето на Господ нема да ги спречи, кои се спие.

 

16 На сигналот даден од страна на глас на архангел и со Божја труба, Самиот Господ ќе слезе од небото, и оние кои загинаа во Христос ќе воскреснат први.

 

17 Тогаш ние, кои се живи и дека се уште сме тука, ние ќе бидеме грабнати во облаците на небото, заедно со нив, во пресрет на Господа.Така ние секогаш ќе бидеме со Господа.  
.
.
18 Затоа ги убеди едни со други со она што штотуку го кажав.

 

1) на воскресението на мртвите

     

На мртвите во Христа, имено оние кои починале, но кои биле киднапирани дали се живи ќе бидат воскреснати и ќе пристапите директно до вечен живот.

 

2) на занесот на црквата

 

Сите оние кои се живи и кои се дојде до Христос ќе биде спасен од љубов и милост.

 

Заедно со оние кои се воскреснат, тие ќе бидат во еден миг, во намигнување, обработени, обложување прослави телото и тие ќе се зголеми заедно за да се сретнат со Господа во воздухот.

 

Тие ќе пристапите директно до вечен живот и да присуствуваат на свадбата на Јагнето ќе биде вечниот завет дека Исус Христос ќе биде со членовите на неговата црква.

 

Пред враќањето на Исус Христос исто така мора да се произведе« ден » на Божјиот гнев.

 

Овој период не е задолжително за период од еден ден.

 

Мислам дека периодот познат како ден на гневот Божји е иста како и на крајот на времето, манифестирани во раѓањето на најживописните болка секој ден од претходниот ден.

 

Во тој случај, во пресрет на враќањето на Исус Христос треба да биде ден кога Божјиот гнев ќе се манифестира со повеќе сила.

 

А пророштвото споменува три дена на темнината, тоа е дека на Padre Pio , што би можело да биде во последните три дена пред физичко враќање на нашиот Господ Исус Христос.

 

По тоа занесот ќе потрае некое време (непознато времетраење кои можат да се движат од неколку минути до седум години).

 

Ние знаеме дека Исус Христос при неговото враќање ќе ја запре војната на Армагедон и тој ќе им суди на народите и луѓето.

 

По враќањето на животот на Исус Христос ќе продолжи за оние кои имале шанса да се преживее денот на Божјиот гнев.

 

Ќе има нови закони и нови вредности!

 

Овие промени ќе се случи на човечката мерка.

 

Исус Христос не ќе се трансформира во човек чудесно!

 

Не дека тој не може да се постигне овој подвиг, бидејќи тој веќе го направи со воскресението на мртвите и на трансформацијата на оние кои се отстранети, туку едноставно затоа што на човек кој ќе живее милениум ќе продолжи да учат и растат на свој темпо на смртен човек.

 

Сепак Исус Христос физички се на Земјата ќе има многу силно влијание врз животот и дека на човекот ќе биде подолг.

 

Земји веројатно ќе треба да застане за да се овозможи промени и мазни еволуцијата на човечкиот живот.

 

Тоа е илјада години на постојани промени кои чекаат човек во времето на Исус Христос.

 

Јас веќе имаше добри педесет години на технолошкиот развој и сигурно е дека на врвот на она што го знаеме денес технологија, ќе се појави во илјада години како напредни како што може да изгледа кремен денес изделкан од праисторискиот човек да биде алатка неговите!

 

Оваа технологија се уште ќе направи неколку добри гиганти. Но, најголема еволуцијата на човекот ќе биде во областа на разбирањето на животот, на љубов и простување.

 

Живот, Љубов и простување сили од креативни енергии кои го водат човекот кон нови научни и духовни граници.

 

За време на владеењето на Исус Христос, нашиот живот ќе продолжи со задржување на силата на слободната волја, но во согласност со новите правила и закони диктирани од Исус Христос.

 

Човекот ќе живее подолго.

Сто години човекот се уште е млад!

 

Човекот ќе живеат многу подолго, но смртта сепак нема уште избришани.

 

Во неговиот нов живот под власта на Исус Христос човек ќе продолжи да работи но целта на оваа работа ќе бидат различни.

 

Тоа нема да биде во потрага за максимална лична финансиска корист од страна на работната сила и трговијата што ќе биде пребаруван, но корисноста на работната сила и трговијата за благосостојбата на човештвото и на личната и колективната збогатување преку образование .

 

Ова нема никаква сличност, па дури и од далечина со капитализмот, комунизмот или колективизам.

 

Новата компанија ќе биде споделување на општеството со љубов. Тоа ќе трае илјада години владеење на Исус Христос.

 

Во текот на овие илјади години смрт се уште ќе постои, бидејќи вечноста ќе започне само по последната пресуда на крајот од илјада години.

 

Но, оние кои беа отстранети пред физичко враќање на Исус Христос, тие ќе имаат веќе стекнато вечен живот и владеење на илјада години со Христа.

 

Оние кои биле отстранети ќе продолжи да се развива преку помагање на други.

 

Тоа е во согласност со Библијата и моите одбивања што ќе се случи со враќање и владеењето на Исус Христос.

 

Во текот на илјада години од владеењето на Исус Христос на сите Земјата може да се прочисти и да се развива.

 

Но, бидејќи постои, но и големина.

 

Илјада години е долго време, но очигледно тоа, исто така, ќе биде премногу краток за новиот целото човештво се разбере и прифати наставата, вредности и закони на Исус Христос.

 

Библијата ни кажува дека на крајот на владеењето на Исус Христос, сатаната ќе биде пуштен и повторно ќе се обиде народи и мажите.

 

Тоа ќе го следат финалето глобален конфликт што уште еднаш ќе го порази сатаната.

 

Потоа да интервенираат на Страшниот суд и сатаната ќе биде фрлен во пеколот со сите оние кои го следеа.

 

VI Страшниот суд

слики  

Конечната пресуда како што сугерира името ќе биде страшен суд Бог ќе го направи да смртен човек.

 

Сите мртви на сите времиња ќе бидат воскреснати и судени со сите живи врз основа на активностите на нивните животи.

 

Некои од нив ќе биде спасен, живее вечно и ќе влезе во царството небесно, но другите ќе бидат осудени на вечноста во пеколот.

 

Пеколот ќе биде свет без љубов или Надеж.

 

Денес се уште е можно да се спаси од љубовта и благодатта на Исуса Христа.

 

Но, она што утре ќе го?

 

Изберете добро на вашиот начин да функционира бидејќи вашиот вечен живот ќе биде во зависност од тоа што ќе одлучат денес.

 

VII новата земја

 65937784

 

По последната пресуда која никој не знае како ќе се одвива во време, и сите кои се спасени од страна на добри дела на својот живот ќе биде предводена од Исус Христос за нова земја под ново небо.

 

И сите кои биле осудени од страна на Исус Христос на злоделата на нивните животи ќе пропадне со добра нашите стари Земјата ќе бидат уништени.

 

Ова е учењето на Библијата за третиот период на човечкиот живот, кој ќе биде царство на нашиот Господ Исус Христос,

 

Првиот период е најдолгото, тоа е човечкиот живот пред прво доаѓање на Исус Христос има две илјади години.

 

Вреди да се одбележи дека во текот на овој прв период Бог интервенираше во човечкиот живот директно, а потоа со неговите ангели, а потоа од страна на пророците Негови.

 

Вториот период на човечкиот живот е дел меѓу првите кои доаѓаат и второто доаѓање на Исус Христос.

 

Треба да се напомене дека во текот на овие две илјади години (вториот период) не постои директна интервенција на Бог или порака издаден од ангелите, ни директна интервенција на Христос, ниту пророк од Бога; за Исус Христос да ни помогне во негово отсуство ни испрати Светиот Дух  на Бога води и им помага на сите кои дојдоа со него преку крштевањето.

 

Само Богородица има направено настапи и чудеса во текот на овие две илјади години за заживување на верата во време на тој начин овозможувајќи му на човек да се запамети дека Исус Христос вети дека ќе се врати и тој ќе го одржи своето ветување во моментот се одлучи од страна на Бог Отецот.

 

Третиот период е најкраткиот но ќе биде човечката историја најмногу важно, бидејќи тоа ќе ја пренесе меѓу смртен живот и вечен живот на човекот.

 

Некои ќе одат на вечниот живот во Царството Небесно, и други за вечноста во пеколот.

 

Што ќе биде животот на бесмртен човек во царството небесно само Бог знае.

 

Лично верувам дека Бог го создал човекот, така што тој постојано се менува поради тоа што користи бесмртна креации на Бог, ако не е секогаш се развива и бескрајни.

 

Човекот станува бесмртна се стане неограничено суштество!

 

Изборот на својата иднина сега е што треба да го направи тоа!

 

Имаме илјадници години пред нас пред крајот и уништување на Земјата!

 

Како што веќе реков и се повторува повеќе пати,

« Јас не сум пророк »

па јас може да биде погрешно.

Ова не би било прв пат!

 

Сепак, фактите покажуваат дека пророштвата се исполнети ден пред нашите очи.

 

Ве повикувам да се види ова видео Раби Рон одбележано на крајот пати

 

линк до целосната верзија на видео

http://www.leava.fr/cours-torah-judaisme/actualites/conflit-israelo-arabe/5775-annee-guerre.php

 

Возљубени браќа и сестри во Христа, исто така, стана војници и очевидци на воскреснатиот Христос.

Времето ќе се ослободи и јас се молам сите љубезно се знае или се потсетиме на постоењето на овој блог за сите ваши контакти, така што сите можат да станат свесни за одредени периоди од историјата на човештвото, кој сега живее човештвото.

Блог адреса

https://victorpicarra.wordpress.com/

sentinelle3

Исус Христос е мојот KING

. /: /.

Можете директно да пристапите до сите мои написи на овој линк.

http://wordpress.com/read/blog/id/10443259/

 

Не можам да се стави крај на оваа статија иако долго посветен на Апокалипсата без приложување на копија од книгата на Откровението фармерки. (Копирани на нето)

 

Последните денови ќе биде една од најтешките и без Божја помош, Љубовта на Исус Христос и застапништвото на Пресвета Богородица, тоа ќе биде многу тешко да не подлегнуваат во последните моменти.

 

Нека сите молете се, молете повторно и повторно возљубени мои браќа и сестри во Христа, со цел да се подготват за претстојното враќање на нашата сакана крал, Исус Христос, единствениот син на Бог. 

 

Пред читањето на книгата на Откровението мора да има копчиња бидејќи оваа книга е затворена, како книгата на Даниел, човечкото разбирање до крајот на времето.

.

Некои клучни:

 

За да се разбере визии на Џон ние мора да разберат дека тој го виде нашето време со референтна рамка на своето време.

 

Во опишувањето на скакулци и коњи, можеме да разбереме дека неговиот опис одговара на хеликоптери.

 

При опишувањето на тенкови можеме да разбереме дека тие се тенкови.

 

Кога зборуваме за седум глави можеме да разбереме што гледа дека седум фигури на американски претседатели на greenbacks (долари).

 

Кога станува збор за фотографии кои се зборува, ние мора да разберат дека ова е телевизија.

И така натаму …

.

Ова е причината зошто книгата е затворена за да се разбере човек до крајот на времето, бидејќи на деветнаесеттиот век не може да се разбере, бидејќи никој не знаеше од хеликоптери, тенкови и други модерна воена опрема која би постоела на крајот на времето.

 

Ќе видите дека оваа книга открива дека живееме во ерата на визии Јован.

.

Ви благодарам на сите читатели

Ви благодариме за WordPress 

Ви благодариме на Google 

.

Освен во посебни случаи, овој напис (малку долго признавам) ќе биде последен барем до септември 2015 година, а можеби дури и трајно, ако Бог сака отстранување на црквата и враќањето на нашиот Господ Исус Христос се случи и пред тоа.

Ви благодариме на сите и Бог да те благослови.

Збогум.

Имајте на ум.

Предмет да се размисли чека на дното на статијата читателот.

Виктор

Ангел со труба

Апокалипса 1

 

1.1

Откровението на Исус Христос (Откр значи откровение) кој Бог му го дал да се покаже своите слуги, што треба наскоро да дојде, и тој го направи познат со испраќање на својот ангел на својот слуга Јован,

 

1.2

Кој голи рекорд на зборот на Бога и сведоштвото на Исуса Христа, сето она што го видел.

 

1.3

Блажен е оној кој го чита и оние што ги слушаат зборовите на пророштвото, и да ја задржите оние нешта кои се напишани во него:Зашто времето е близу.

 

1.4

Јован до седумте цркви кои се во Азија: Благодат и мир на вас од него, кој е и кој беше и кој иде, и од седумте духови, кои се пред Неговиот престол;

 

1.5

и од Исус Христос, верниот Сведок, Првородениот од мртвите, и началникот на кралевите на земјата! Римјанин, кој нè засака нас и ни ги изми од нашите гревови со неговата крв,

 

1.6

и ни цареви и свештеници на Бога и Неговиот Татко направи, да му биде слава и власт за вечни векови! Амин!

 

1.7

Еве, доаѓа со облаците. И секое око ќе го види, дури и оние кои Го прободоа; и сите земни племиња ќе тагуваат заради Него. Да. Амин!

 

1.8

Јас сум Алфа и Омега, вели Господ Бог, кој е и кој беше и Кој иде, Седржителот.

 

1.9

Тогаш јас, Јован, ваш брат и соработник учесник во маки и во царството и трпение на Исус Христос, се најде на островот наречен Патмос, за Божјо слово и сведоштвото на Исуса.

 

1.10

Јас бев во Духот на ден Господов, и слушнав зад мене гласно гласот како труба,

 

1.11

велејќи: Она што го гледате, пишува во книгата и го испрати до седумте цркви во Ефес, во Смирна, Пергам, Тиатир, Сард, во Филаделфија, и во вечни Лаодикија.

 

1.12

Се свртев да видам што беше гласот кој зборува за мене. И се сврте, видов седум златни свеќници,

 

1.13

и во средината на седумте свеќници еден личи на син на човек, облечен во долга наметка и со златен појас на градите.

 

1,14

Главата и влакната му беа бели како бела волна, како снег; Очите му беа како огнен пламен;

 

1,15

нозете личи на парична казна месинг, како да се согорува во печка; и неговиот глас беше како шум од многу води.

 

1,16

Тој во десната рака седумте ѕвезди. Од устата доаѓа остар меч со две рабови; и Неговото лице беше како што сонцето свети во својата сила.

 

1,17

Кога го видов, паднав пред неговите нозе како мртви. Тој го положи Својата десница врз мене и ми рече: не страв!

 

1,18

Јас сум Првиот и Последниот, и живеење. Бев мртов; и ете, Јас сум жив за вечни векови. Јас ги имам клучевите на смртта и Адот.

 

1.19

Напиши она што ти се гледа, а кои се, и кои мора да бидат во понатамошниот текст;

 

1,20

Тајната на седумте ѕвезди што ги виде во Мојата десница и на седумте златни свеќници. Седумте ѕвезди се ангелите на седумте цркви, а седумте светилници се седумте цркви.

 

Апокалипса 2

 

2.1

И кон ангелот на црквата во Ефес: Овие работи вели дека оној кој го држи седумте ѕвезди во десната рака, која шета меѓу седумте златни свеќници:

 

2.2

Знам твоите дела, вашата работа и вашата упорност. Знам дека не може да се толерира злото; што ќе се тестираат оние кои се нарекуваат себеси апостоли, но не се, и си ги лажговци најде;

 

2.3

имате упорност, вие сте претрпеле заради Моето име, и ти расте уморни.

 

2.4

Но и јас имам нешто против тебе, бидејќи ти си замина првиот твојата љубов.

 

2.5

Запомни тоа од каде си паднал, и покај се, и направете го првиот работи; ако не, јас ќе дојдам при вас и да ги отстраните вашите свеќник од своето место, освен ако не ти се покајат.

 

2.6

Но, ова ти, дека ти hatest делата на николаитите, кои јас, исто така мразам.

 

2.7

Нека кој има уши да чуе, што им зборува Духот на црквите На оној што победува ќе му дадам да јаде од дрвото на животот, кое е во рајот на Бог.

 

2.8

И кон ангелот на црквата во Смирна Пишувајте: Ова го зборува Првиот и Последниот, кој беше мртов, и е жив:

 

2.9

Знам дека вашата болка и вашиот сиромаштија (но ти си богат) и хула на оние кои велат дека се Евреи, а не се, туку се Сатанска.

 

2.10

Не се плашат од она што сте за да страдаат. Ете, ѓаволот ќе фрли некои од вас во затвор, дека вие може да се обиде, а вие ќе имате маки десет дена. Биди верен до смртта, и јас ќе ти дадам круната на животот.

 

2.11

Нека кој има уши да чуе, што им зборува Духот на црквите, Тој што го надминува нема да биде оштетена од втората смрт.

 

2.12

И кон ангелот на црквата во Пергам: Ова вели тој, кој има остар меч со две рабови;

 

2.13

Знам каде живеете, знам каде престолот на сатаната. Ќе се одржи брзо моето име и не си се негира мојата вера, дури и во тие денови каде Антипа беше мојот верен маченик, кој беше убиен кај вас, каде што живее сатаната.

 

2.14

Но и јас имам нешто против тебе, зашто ти таму нив што го држат учењето на Валаама, кој предава на Валака да се стави камен на сопнување пред син на Израел, да јадеме нешто жртвуваа на идолите, и да извршат прељуба.

 

2.15

Исто така, можете, исто така, имаат оние кои се на издржување на доктрината на николаитите.

 

2.16

Затоа покајание; на друго место јас ќе дојдам при тебе брзо, и ќе се бориме против нив со мечот на мојата уста.

 

2.17

Нека кој има уши да чуе, што им зборува Духот на црквите На оној што победува ќе му дадам од скриената мана, и ќе му даде на бел камен, и во каменот напишано ново име, што никој не знае, освен оној што ја добива.

 

2.18

И кон ангелот на црквата во Тиатир Пишувајте: Ова го зборува Божјиот Син, Кој има очи како огнен пламен, а чии нозе се како парична казна месинг:

 

2.19

Знам твоите дела, твојата љубов, вашата вера, вашиот верен на услуги, вашата истрајност и вашата последна работи повеќе од првиот.

 

2.20

Но, морам ова против вас, што ќе толерира жена Језавела, која себеси се нарекува пророчица, да учат и да ја заведе мојата службеници да се вклучат во блуд и да јадат работи жртвуваа на идолите .

 

2.21

Дадов време да се покајат, и таа нема да се покае за блудството.

 

2.22

Еве, јас ќе му ја фрлија во кревет, и голема болка на оние кои вршат прељуба со неа, освен ако тие не се покајат за своите дела.

 

2.23

Јас ќе го убие нејзините деца со смрт; и сите цркви ќе знаат дека Јас сум тој кој го бара умови и срца, и Јас ќе ви дадам на секого според вашите дела.

 

2,24

За вас, за сите останатите во Тиатир, кои не добиваат ова учење, кои не се познати длабочините на сатаната, како што ги нарекуваат, ви велам: Јас не ќе се стави врз вас на други товар;

 

2,25

Но, она што го имате, се држат до дојдам.

 

2,26

На оној што победува, и го задржува моите дела до крај, ќе го дадам власт над народите.

 

2,27

Тој ќе ги пасе со железен жезол, како што тоа го крши глинени садови, па дури и јас го примив од Мојот Татко.

 

2,28

И Јас ќе го даде на ѕвездата Деница.

 

2,29

Нека кој има уши да чуе, што им зборува Духот на црквите

 

Апокалипса 3

 

3.1

И кон ангелот на црквата во Сард: Ова вели тој, кој има седум духови на Бога и седумте ѕвезди: знам твоите дела. Знам дека си жив, ти си мртов.

 

3.2

Биде внимателен, и да се зајакне она што останува и е за да умре; за не најдов твоите дела совршени пред Бога.

 

3.3

Затоа, се сеќавам како Ти си доби и слушнав и држете брзо, и покај се. Ако не се види, јас ќе дојде како крадец, и ти нема да знаеш во кој час ќе дојде на тебе.

 

3.4

Но имаш неколку луѓе во Сардис кои не се осквернија своите облеки;Тие ќе одат со Мене во бела боја, бидејќи тие се достојни.

 

3.5

Оној кој победува ќе се облече во бела облека; Јас не ќе ги избрише неговото име од книгата на животот, а јас ќе го признаам неговото име пред Мојот Татко, и пред Неговите ангели.

 

3.6

Нека кој има уши да чуе, што им зборува Духот на црквите

 

3.7

Напиши на ангелот на црквата во Филаделфија: Ова вели Светиот, Вистинскиот, Оној Кој го има клучот Давидов, кој се отвора и никој не смее да ги затвори, кој ја затвора и никој не отвора:

 

3.8

Знам твоите дела. Тука, бидејќи Ти си малку сила, и го запази Моето слово, и не си се негира моето име, го поставив пред тебе отворена врата, и никој не може да ги затвори.

 

3.9

Еве, Јас ќе ги направи на Сатанска, кои велат дека се Евреи, а не се, туку лажат; Еве, јас ќе ги направи да дојдат и да се поклонат пред нозете твои и да познаат, дека Јас те засакав.

 

3.10

Бидејќи ти го запази словото ми трпение, и Јас те запазам од часот на искушението, кое ќе дојде по целиот свет за да ги заведуваше жителите на земјата да се обиде.

 

3.11

Доаѓам скоро. Држете она што Ти си, дека никој не ги твоите круна.

 

3.12

Оној кој победува, ќе го направам столб во храмот на Мојот Бог, и Тој ќе одат не повеќе; Јас ќе пишувам врз него името на Мојот Бог и името на градот на Мојот Бог, Новиот Ерусалим, како слегува од небото, од Мојот Бог и моето ново име.

 

3.13

Нека кој има уши да чуе, што им зборува Духот на црквите

 

3.14

И кон ангелот на црквата во Лаодикија: Ова го зборува Амин, верниот и вистинитиот Сведок, Почетокот на Божјото создание:

 

3,15

Знам твоите дела. Знам дека сте ни студен ни жежок. Јас ќе ти Wert ладно или жешко!

 

3.16

Така, бидејќи си млак, и дека сте ни студен ни жежок, јас ќе те изригвам од мојата уста.

 

3.17

Затоа што ти зборуваше, јас сум богат, јас сум богат, и јас потреба од ништо, и затоа што не знам што ќе се бедни и мизерни и сиромашните и слепи и голи,

 

3.18

Јас препорачувам тебе да се купи од мене злато се обиде во огнот, дека ти можеш да бидеш богат и бели алишта, дека ти можеш да се облечеш, и дека срамот од твојата голотија не се појавуваат, и лекувам да се помаже вашиот очите, дека ти можеш да ја видите.

 

3,19

Мене, јас укори и кара оние што ги сакаат. Бидете незнабожечки според тоа, и да се покајат.

 

3.20

Еве, стојам пред вратата и чукам. Ако некој го чуе Мојот глас и ја отвори вратата, ќе влезам при него и ќе вечерам со него, и тој со Мене.

 

3,21

Оној кој победува ќе им се доделат да седат со мене во мојот престол, како што, исто така, ги надмина, а јас сум утврдени со Мојот Татко на Неговиот престол.

 

3.22

Нека кој има уши да чуе, што им зборува Духот на црквите

 

Апокалипса 4

 

4.1

По ова го гледав, и овде, вратата беше отворена во небото. Првиот глас што го чув беше како звук на труба да зборува со мене, рече: Дојди тука и ќе ти докажам она што треба да биде во понатамошниот текст.

 

4.2

Веднаш бев во Духот. И ете, на престолот беше поставен во небото, и на престолот седна.

 

4.3

Оној Кој седи беше да се гледаат како камен јаспис и сардина; а на престолот беше опкружен со виножито во очите личеше смарагд.

 

4.4

Околу престолот имаше дваесет и четири престоли, а на овие дваесет и четири престоли старци што седеа, облечени во бели облеки, а на главите круни на злато.

 

4.5

Престолот продолжи светкавици и гласови и громови. Пред престолот горат седум факели, кои се седумте Божји Духови.

 

4.6

Постојат пред престолот како стаклено море личеше кристал. Во средината на престолот и околу престолот, постојат четири ѕверови полн со очи пред и зад себе.

 

4.7

Првото живо суштество како лав, вториот суштество како теле, третото живо суштество имаше лице како човек, и на Четвртиот ѕвер беше како орел лета.

 

4.8

Четирите живи суштества, од кои секоја има по шест крилја, полни со очи наоколу и однатре. Тие го чуваат велејќи и дење и ноќе, Свет, Свет, Свет, Господ Бог Семоќниот, кој беше, кој е и кој доаѓа!

4.9

 

Кога живи суштества им даде слава, чест и благодарение на Оној, Кој седи на престолот, кој живее во вечни векови,

 

4.10

на дваесет и четирите старешини паѓаат пред Оној Кој седи на престолот и Му се поклониме, кој живее во вечни векови и ги дадоа своите круни пред престолот, велејќи:

 

4.11

Достоен си, нашиот Господ и Бог, за да добие слава и чест и моќ;зашто Ти си создал сите нешта, и за желбите на твоето срце тие се и е создадено.

 

Апокалипса 5

 

5.1

И видов во десницата на Оној, Кој седеше на престолот, книга, напишана во рамките на и надвор, запечатена со седум печати.

 

5.2

И видов силен ангел прогласувајќи со силен глас: Кој е достоен да ја отвори книгата и да ја изгуби печатите од него?

 

5.3

И нема човек во небото, ниту на земјата, ниту под земјата беше во можност да ја отворите книгата, ниту да се погледне за нив.

 

5.4

Заплакав многу, затоа што никој не се удостои да ја отворите книгата, ниту да се погледне за нив.

 

5.5

А еден од старешините ми рече:, не плачете: Еве, Лавот од племето на Јуда, коренот на Дејвид, зарем преовладуваше да ја отворите книгата и нејзините седум печати.

 

5.6

И видов меѓу престолот и четирите живи суштества и старешините, Јагне состојба како заклан. Тој имаше седум рогови и седум очи, кои се седумте Божји Духови испрати во целиот свет.

 

5.7

Тој дојде и го зеде книгата од десницата на Оној, Кој седеше на престолот.

 

5.8

Кога тој го зеде книгата, четирите живи суштества и дваесет и четирите старешини паднаа пред Јагнето, сите со харфа и златни садови полни со темјан, кои се молитвите на светиите.

 

5.9

И пееја нова песна, велејќи: Ти си достоен да се земе книгата и да ги отвори своите печати; за својата бил убиен, а си ни искупи на Бога од твојата крв од секое племе и јазик и народ, а народ;

 

5.10

Ти си ги направиле царство и свештеници на нашиот Бог, а тие ќе царуваме на земјата.

 

5.11

Гледав и чув глас на многу ангели околу престолот и ѕверови и старешините, и нивниот број беше огромно мнозинство на огромно мнозинство и илјадници илјадници.

 

5.12

Велејќи со силен глас: Јагнето кој беше убиен е достоен да прими моќ, богатство, мудрост, сила, чест, слава и пофалба.

 

5,13

И секое создание на небото и на земјата, под земјата, морето и сè што е во нив, слушнав велејќи, На оној што седи на престолот, и на јагнешко биде слава и чест и слава и власт, за вечни векови!

 

5.14

И четирите ѕверови рече, Амин! И старешини паднаа ничкум и се поклонија.

 

Апокалипса 6

 

6.1

И видов кога Јагнето отвори еден од печатите и чув еден од четирите живи суштества велејќи како со глас на грмотевицата, Дојди.

 

6.2

Гледав, и ете, бел коњ. И тој што седеше на него имаше лак; круна му било дадено, и тој излезе освојувањето и да го освојат.

 

6.3

Кога го отвори вториот печат, го чув вториот ѕвер велат, Дојди.

 

6.4

Тогаш излезе друг коњ, кој беше црвено. Својот јавач беше дадена моќ да се земе мирот од земјата, дека треба да се убијат еден со друг; и голем меч беше дадена на него.

 

6.5

Кога го отвори третиот печат, го чув третото животно велат, Дојди. Ја погледнав, и ете, црн коњ. Својот јавач имаше рамнотежа во рака.

 

6.6

И чув среде четирите живи суштества глас велат, мерка на пченица за едно пени и три мерки на јачмен за еден денар; но не правиме зло на маслото и виното.

 

6.7

Кога тој го отвори четвртиот печат, го чув гласот на Четвртиот ѕвер велат, Дојди.

 

6.8

Го гледав, и овде бледо коњ на боја. Својот јавач беше прогласен за смртта и пеколот проследено со него. Моќта е дадена им во текот на четвртиот дел на земјата, да го убие со меч и со глад, и со смртта, и со ѕверови од земјата.

 

6.9

Кога го отвори петтиот печат, ги видов под жртвеникот душите на оние кои беа убиени за зборот на Бога и за сведоштво кои ги одржуваат.

 

6.10

Тие извика со силен глас, велејќи: Колку долго, господар свети и вистинити, излеваш ти не се суди и се одмазди крвта на Тој ги заведуваше жителите на земјата?

 

6.11

И бели облеки беа доделени на секоја од нив; и тоа беше им рече: дека тие треба да се одморат малку подолго, додека стоеше целосниот број на своите колеги службеници и нивните браќа кои требаше да бидат убиени како нив.

 

6.12

Видов кога тој го отвори шестиот печат; и настана голем земјотрес, сонцето стана црна како власеница на косата, и месечината стана како крв;

 

6.13

и ѕвездите на небото падна до земјата, на пример кога една смоква потресена од голем ветер фрла своите неподготвен смокви.

 

6.14

И небото отиде како свиток кога се навива заедно; и секоја планина и островот беа преселени од своите места.

 

6.15

На земните цареви и големи мажи и командантите, богатите, силните, и секој роб и секој слободен човек, се скриле во дувла и во карпите на планините.

 

6.16

И му рече на планините и на карпите, Паднете врз нас и скријте нè од лицето на Оној, Кој седи на престолот и од гневот на Јагнето;

 

6.17

За големиот ден на Неговиот гнев, и кој може да издржи?

 

Апокалипса 7

 

7.1

Потоа видов четири ангели стои на сите четири агли на земјата;одржување на четирите ветрови на земјата, дека ветерот не удар на земјата, ни на морето, ниту на некое дрво.

7.2

И видов друг ангел растечки од исток, и со печат на живиот Бог;извика со силен глас на четирите ангели на кого му беше дадено да му наштети на земјата и морето, и рече:

 

7.3

Боли не на земјата, ни на морето, ниту на дрвјата, додека не се запечатени челата на слугите на нашиот Бог.

 

7.4

И чув бројот на оние кои беа затворени сто четириесет и четири илјади од сите племиња на Израел син:

 

7.5

од племето на Јуда дванаесет илјади запечатени; од племето Рувимово дванаесет илјади, од племето на Гад дванаесет илјади,

 

7.6

од племето на Ашер дванаесет илјади, од племето Нефталим дванаесет илјади, од племето Манасиево дванаесет илјади,

 

7.7

од племето Симеоново дванаесет илјади, на Левиевото племе дванаесет илјади, од племето Исахар дванаесет илјади,

 

7.8

од племето Завулон дванаесет илјади, од племето Јосиф дванаесет илјади, од племето Венијаминово дванаесет илјади запечатени.

 

7.9

По ова го гледав, и ете, големо мноштво, што никој не можеше да преброиш, на сите народи, и роднини, и луѓето и јазици. Како стојат пред престолот и пред Јагнето, облечени со бели облеки, и палми во рацете.

 

7.10

И извика со силен глас, велејќи: Спасение од нашиот Бог, Кој седи на престолот, и на Јагнето.

 

7.11

И сите ангели стоеја околу престолот и старешини и четирите живи суштества; и тие паднаа ничкум пред престолот и Му се поклонија на Бога,

 

7.12

велејќи, Амин! Благослов и слава, и мудрост, и благодарност, чест, моќ, и може, да биде на нашиот Бог во сите векови! Амин!

 

7.13

А еден од старешините одговори, велејќи мене, овие што се облечени во бели облеки, кои се тие, и од каде дошле?

 

7.14

Јас му реков, Господине, ти знаеш. И тој ми рече: Овие тие кои излегоа од голема болка се; тие се мијат своите облеки и ги натера бело во крвта на Јагнето.

 

7,15

Тоа е причината зошто тие се пред престолот на Бога, и му служат дење и ноќе во неговиот храм. Тој, Кој седи на престолот, ќе живее меѓу нив;

 

7,16

Тие никогаш нема да биде гладен, тие веќе нема да ожедни, а сонцето нема да ги удираат, ниту топлина.

 

7,17

За Јагнето кој е во средината на престолот, ќе ги хранат и ги доведе до извори на жива вода, а Бог ќе ја избрише секоја солза од нивните очи.

 

Апокалипса 8

 

8.1

Кога го отвори седмиот печат, тишина на небото околу половина час.

 

8.2

И ги видов седумте ангели, кои стојат пред Бога, и седум труби беа дадени за нив.

 

8.3

И друг ангел како дојде, застана на олтарот, со златна кадилница;Тој беше даден многу темјан, дека тој треба да го понуди со молитвите на сите светии на златниот жртвеник пред престолот.

 

8.4

Димот од темјанот, заедно со молитвите на светиите од раката на ангелот пред Бога.

 

8.5

И ангелот го зеде кадилницата, ја наполни со оган од жртвеникот, и ја фрли на земјата. И имаше гласови, и грмотевици, и светкавици и земјотрес.

8.6

И седумте ангели кои ги имаа седумте труби се подготвени да звучи.

 

8.7

Првиот звучеше. И таму град и оган, Комбиниран со крв, и тие беа фрлени на земјата; и една третина од земјата беше изгорена, и третиот дел на дрвјата беше изгорена, и сите зелена трева беше изгорена до.

 

8.8

Вториот ангел затруби. И нешто како голема планина гори со оган беше фрлен во морето; и една третина од морето стана крв,

 

8.9

и една третина од живите суштества во морето и имаше живот, почина, а третата на бродови биле уништени.

 

8.10

Третиот ангел затруби. И таму падна од небото голема ѕвезда, гори како факел и падна врз третиот дел на реките и на изворите на вода.

 

8.11

Името на ѕвездата е Пелин; Една третина од водите стана пелин, и многу луѓе умреа од водите, бидејќи беа загорчени.

 

8.12

Четвртиот ангел затруби. И третина од сонцето беше поразен, а третина од месечината и третина од ѕвездите, така што една третина од нив беше затемнет, и денот не блескаше за една третина дел од него, а ноќта, исто така.

 

8.13

Гледав и чув еден ангел како лета среде небото, велејќи со силен глас, Тешко, тешко, тешко на жителите на земјата, бидејќи на другите гласови на труба од трите ангели се за да свират!

 

Апокалипса 9

 

9.1

Петтиот ангел затруби. И видов ѕвезда паѓаат од небото до земјата.Клучот на бездната беше дадена на него,

 

9.2

И тој го отвори бездната. И тој отиде чад од јамата, како чадот од голема печка; и сонцето и воздухот затемнета од чад од јамата.

 

9.3

Од надвор од чад дојде скакулци по земјата; и беше дадена моќ, како моќта на скорпии на земјата.

 

9.4

Му било кажано да не се наштети на трева на земјата, ниту било зеленило, ниту било кое дрво, туку само оние мажи кои немаат печатот на Бог на нивните чела.

 

9.5

Тоа беше дадена за нив, а не да ги убие, туку да ги измачуваат за пет месеци; и нивното мачење беше како измачување од скорпија кога удира човек.

 

9.6

Во тие денови, луѓето ќе ја бараат смртта и нема да ја најдат; тие сакаат да умрат, но смртта ќе бега од нив.

 

9.7

Скакулци изгледаше како коњи подготвени за борба; имало над нивните глави како круни слични на злато, а лицата им беа како човечки лица.

 

9.8

И тие имаа коса како косата на жените и нивните заби се како заби лавови « .

 

9.9

Тие имаа оклопи како оклопи на железо, а шумот на нивните крила беше како звук на колите на многу коњи работи во борба.

 

9,10

Тие имаа опашки личеше скорпии, и убоди, а тоа е во нивните опашки власт беше да се повредат луѓето пет месеци.

 

9,11

Тие имаа за цар над нив ангелот на Бездната, чие име на хебрејски јазик е Авадон, а на грчки Аполон.

 

9.12

Еден Тешко е минато. Ете, доаѓаат два проблеми повеќе во понатамошниот текст.

 

9,13

На шестиот ангел звучеше. И чув глас од четирите рога на златниот жртвеник пред Бог,

 

9.14

Велејќи дека на шестиот ангел, кој имаше труба, Опуштени четирите ангели кои се врзани на големата река Еуфрат.

 

9.15

И четирите ангели, кои беа подготвени за час, ден, месец и година, биле пуштени да убие третина од човештвото.

 

9.16

Бројот на армијата на коњаниците беа неколку стотици илјади илјадници: и чув бројот.

 

9,17

И на тој начин ги видов коњите во видението, и оние кои седеа на нив имаа оклопи на црвен, зумбул сина, и сулфур. На главите на коњите беа како глави на лавови; и нивните усти издадени оган, чад и сулфур.

 

9,18

Една третина од човештвото беше убиен од страна на овие три зла, од огнот и чадот и сулфур, кои издаваат надвор од нивните усти.

 

9,19

За моќта на коњите е во нивните усти и во нивните опашки; нивните опашки се како змии и имаат глави, а со нив и тие не боли.

 

9.20

Други мажи кои не биле убиени од страна на овие зла се уште не се покаја за делата на своите раце, дека тие не треба да се поклонуваат демони, и идоли од злато, сребро, бронза, камен и дрво која не може да се види, ниту слушне, ниту одење:

 

9,21

и тие не се покаја за своите убиства, ниту за своите enchantments, ниту за своите блудства, ниту за своите кражби.

 

Апокалипса 10

 

10,1

Потоа видов друг силен ангел како слегува од небото, облечен во облак; над неговата глава беше небо на виножито, а лицето му беше како сонце, а нозете како огнени столбови.

 

10,2

Тој имаше малку книга се отвори во рака. Тој ја стави неговата десна нога на морето, а левата нога на земјата;

 

10,3

и извика со силен глас, како лав, рика. Кога извика, седум громови изговори нивните гласови.

 

10,4

И кога седумте громови ги изговори своите гласови, сакав да пишувам; и јас чув глас од небото, велејќи: Запечати го она што е изречено седумте громови, и не пишувај.

 

10,5

И ангелот што го видов како стои на морето и на копното крена десната рака кон небото,

 

10,6

и се заколна во Оној Кој живее во вечни векови, кој го создал небото и работи во него, земјата и она што во неа, и морето и она што е во него, дека не би време

 

10,7

Но, во деновите на гласот на седмиот ангел, кога тој ќе почне да звучи, тајната на Бога треба да се заврши, како што соопшти неговиот слуги, пророците.

 

10,8

И гласот, што го слушнаа од небото повторно зборуваше со мене, и рече: Оди и ќе ги преземе малку книга се отвори во раката на ангелот кој стои на морето и на копното.

 

10,9

И јас отидов кај ангелот, кажувајќи му да ми даде малку книга. А тој рече: Земи го, и го јадат; тоа ќе го направи вашиот стомак горчлива, но во вашата уста ќе биде благ како мед.

 

10.10

Зедов малку свиток од раката на ангелот и го исколваа; што беше во мојата уста сладок како мед, но кога сум ја јаде, мојот стомак беше горчливо.

 

10.11

Тогаш тие ми рече: Ти мораш да пророкуваат повторно за многу народи, племиња, јазици и цареви.

 

Апокалипса 11

 

11,1

Имаше ми даде трска личи прачка, велејќи: Стани и мерка на Божјиот храм, жртвеникот, и тие кои се поклонуваат во него.

 

11,2

Но, во дворот на храмот го изоставите, и не го мерка; поради тоа што беше даден на народите, и тие ќе газат светиот град четириесет и два месеци.

 

11,3

Јас ќе им даде на мојот двајца сведоци моќ да пророкува во вреќи, илјада 260 дена.

 

11,4

Овие се двете маслинови дрвја и два светилника, кои стојат пред Господарот на земјата.

 

11,5

Ако некој сака да им напакости, оган од устата и голта своите непријатели; и ако некој сака да им наштети, тој мора да биде убиен во овој начин.

 

11,6

Тие имаат власт да го затворат небото, така што тоа не врне за време на деновите на нивното пророштво; и тие имаат моќ да го промени вода во крвта, и да се порази земјата со сите зла, толку често колку што тие ќе.

 

11,7

Кога ќе го завршат своето сведоштво, Ѕверот се издига од бездната, ќе војува и да ги освојат и да ги убие.

 

11,8

А труповите нивни ќе ги остави по улиците на големиот град, кој се нарекува, духовно, Содом и Египет, каде што и нивниот Господ беше распнат.

 

11,9

И тие на луѓето и роднини и јазиците и народите ќе се види нивните мртви тела три дена и половина, а тие не страдаат нивните мртви тела да се стави во гробовите.

 

11.10

И бидејќи на нив жителите на земјата ќе се радуваат со радост, и тие ги испраќаат подароци еден на друг, затоа што тие двајца пророци ги измачуваше дека жителите на земјата.

 

11.11

По три дена и половина Духот на животот од Бога влезе во нив, и застанаа на своите нозе; а голем страв падна на оние што ги видов.

 

11.12

И чув глас од небото, велејќи им:, Дојди тука! И тие ќе се издигнат на небото во облаци; и нивните непријатели ги гледаа.

 

11.13

Во тоа време, имаше голем земјотрес, и десеттиот дел на градот падна; седум илјади лица загинаа во земјотресот, а останатите беа преплашени и даде слава на Бога на небото.

 

11.14

Вториот Тешко е минато. Еве, третото горко е наскоро.

 

11.15

Седмиот ангел затруби. И таму е на небото силни гласови велејќи Царство на светот е нашиот Господ и на Неговиот Христос; и Тој ќе царува во вечни векови.

 

11.16

И дваесет и четирите старешини кои седеа пред Бога на своите места, падна врз нивните лица, и Му се поклонија на Бога,

 

11,17

Велејќи, те Му благодариме, Господи Семоќниот Бог, кој уметноста, и својата бил, затоа што ти се преземат за да те Твојата голема моќ и се сопственост на неговото царство.

 

11.18

Народите беа лути; и гневот ти дојде, и дојде време за оценување на мртвите, за наградување на своите слуги пророците, светци, и тие кои се плашат од името Твое, мали и големи, и да ги уништи оние кои ја уништи земјата.

 

11,19

И Божјиот храм на небото се отвори, и ковчегот на неговиот завет беше виден во неговиот храм. И имаше светкавици и гласови, и грмотевици, и земјотрес и голем град.

 

Апокалипса 12

 

12,1

А голем знак се појави на небото: жена, облечена со сонцето, месечината под нејзините нозе и круна од дванаесет ѕвезди на главата.

 

12,2

Таа е бремена, а таа плачеше во труд и во болка да се породи.

 

12,3

Друг знак се појави на небото; и ете, голем црвен змев, кој има седум глави и десет рогови и седум круни на главите негови.

 

12,4

Неговата опашка повлече третина од небесните ѕвезди и ги фрли на земјата. И змевот стоеше пред жената која требаше да се породи, да изедат нејзиното дете кога е роден.

 

12,5

Таа роди син, кој беше да владее над сите народи со железен жезол.И нејзиното дете беше фатен на Бога и на Неговиот престол.

 

12,6

А жената избега во пустината, каде што има место подготвени од страна на Бога, дека тие треба да се хранат 1260 дена.

 

12,7

И настана војна на небото. Михаил со своите ангели завојува против змевот. И змевот и неговите ангели,

 

12,8

но тие не беа најсилните, и нивната најде веќе место во небото.

 

12,9

И беше исфрлен големиот змев, старата змија, наречена ѓавол и сатана, кој мами целиот свет тој беше фрлаа на земјата, и неговите ангели беа исфрлени со него.

 

12.10

И слушнав на небото силен глас: Сега настана спасението и силата и царството на нашиот Бог и власта на Неговиот Христос; поради тоа што бил пренесен, клеветникот на браќата наши, кој ги клеветеше пред нашиот Бог, дење и ноќе.

 

12.11

И го совлада со крвта на Јагнето и заради словото на своето сведоштво, и не сакаше својот живот кон смрт.

 

12.12

Затоа се радувам, вие небото, и вие кои живеат на небото. Тешко на земјата и морето! зашто ѓаволот слезе кај вас со голем гнев, знаејќи дека има малку време.

 

12.13

Кога змевот виде дека е фрлен на земјата, почна да ги прогонува жената која го роди машкото дете.

 

12.14

И двете крила од голем орел беа дадени на жената, дека таа може да лета во пустината, во своето место, каде што се одржуваат време, времиња и половина време, од лицето на змија.

 

12.15

И од устата на змијата исфрла вода како река по жената, за причината за поплава.

 

12,16

И земјата и помогна на жената, и земјата ја отвори својата уста и проголта поплава која змеј исфрлен од неговата уста.

 

12,17

И змевот се разгневи против жената и отиде да војува со остатокот од нејзиното семе, кои ги пазат Божјите заповеди и го имаат сведоштвото на Исуса.

 

Апокалипса 13

 

13,1

И јас застанав на морскиот песок. И видов како излегува од морето ѕвер, кој имаше седум глави и десет рогови, а на неговите рогови десет круни и на неговите глави богохулни имиња.

 

13,2

Ѕверот што го видов беше како леопард; нозете му беа како оние на мечка, а устата како устата на лавот. И змевот му ја даде својата сила, и својот престол, и голема власт.

 

13,3

И видов една од неговите глави, како што беа повредени на смрт; и неговиот смртоносен рана беше исцелена. И целиот свет се прашував по Ѕверот.

 

13,4

И тие им се поклонуваа на змеј кој даде власт на ѕверот: тие се поклонија на ѕверот, велејќи: Кој е како ѕверот и кој може да се бори против тоа?

 

13,5

И тоа му се даде уста што зборува арогантен зборови и богохулства;и му беше дадено овластување да дејствува четириесет и два месеци.

 

13,6

И ја отвори својата уста да хула против Бога, да го похули Неговото име, а неговите Шатор, и оние, што живеат на небото.

 

13,7

И тоа му се даде да војува против светите и да ги надминат. И моќ е му даде над секое племе, народ, јазик и нација.

 

13,8

И сите што живеат на земјата ќе му се поклони, чии имиња не се напишани од создавањето на светот во книгата на животот на Јагнето кој беше убиен.

 

13,9

Ако некој има уши, нека чуе!

 

13.10

Кои водат во ропство ќе отидат во држел; ако некој убива со меч мора да бидат убиени со меч. Тука е трпението и верата на светиите.

 

13.11

Потоа видов пораст од земјата друг ѕвер, и имаше два рога како кај јагне, а зборуваше како змев.

 

13.12

Тоа ги спроведува сите власта на првиот Ѕвер, пред него, и направи земјата и нејзините жители се поклонуваат на првиот Ѕвер, чија смртоносна рана беше исцелена.

 

13.13

Тој врши големи знаци, дури и да слезе оган од небото на земјата пред очите на мажите.

 

13.14

И тој ја мами оние кои живеат на земјата со чудата, што му беа дадени да ги прави во присуство на ѕверот, велејќи им на жителите на земјата да направат икона на ѕверот кој имаше рана од меч и живеел .

 

13.15

И тој имаше моќ да им даде здив на сликата на ѕверот, за иконата на ѕверот да се зборува и да предизвикаат што повеќе нема да се поклонат на ликот на Ѕверот треба да биде убиен.

 

13,16

И тој докарва сите, и мали и големи, богати и сиромашни, слободни и робови, да добие белег на десната рака или на челата:

 

13.17

и дека никој не може да се купи или продаде, освен оној што го има белегот, името на ѕверот или бројот на неговото име.

 

13,18

Тука е мудроста. Нека Кој има разбирање пресмета бројот на ѕверот.За тоа е бројот на човекот и неговиот број е: шестотини шеесет и шест.

 

Апокалипса 14

 

14,1

Ја погледнав, и ете, Јагнето стои на гората Сион, и со него сто четириесет и четири илјади, кои имаат Неговото име и името на неговиот татко напишани на нивните чела.

 

14,2

И чув глас од небото, како шум од многу води, како звукот на силни грмотевици; и гласот чув беше како онаа на harpists играат своите харфи.

 

14,3

И пееја нова песна пред престолот и пред четирите живи суштества и старешините. И никој не би можеле да научат песната освен сто и четириесет и четири илјади, кои беа откупени од земјата.

 

14,4

Тоа се тие кои не се осквернија со жени, бидејќи тие се девици; тие ги следат Јагнето каде и да оди. Овие беа откупени меѓу луѓето, се првите плодови на Бога и на Јагнето

 

14,5

И во устата се најде измама, зашто тие се без вина.

 

14,6

Потоа видов друг ангел како лета во средината на небото, кој имаше вечно Евангелие, за да им го проповеда на жителите на земјата, на секој народ, племе, јазик и народ.

 

14,7

Велејќи со силен глас: Бој се од Бога и да му даде слава, бидејќи часот на Неговиот суд, дојде; и му се поклони Кој го создал небото и земјата, морето и водните извори.

 

14,8

И уште еден, втор ангел по него, велејќи, дека Вавилон Падна, падна големиот Вавилон, кој напои сите народи пие од виното на гневот на блудството!

 

14,9

И друг, трет, ангел дојде по него, велејќи со силен глас: Ако некој се поклони на ѕверот и на неговиот лик и го добива својот белег на своето чело или на својата рака,

 

14.10

самиот тој, исто така, ќе пие од виното на Божјиот гнев, истури полна сила во чашата на гневот Свој, и тој ќе биде мачен со оган и сулфур пред светите ангели и пред Јагнето.

 

14.11

И чад на нивните маки искачува засекогаш и секогаш; и тие немаат почивен ден ни ноќ, кои се поклонуваат на ѕверот и на неговиот лик, и кој прима ознаката на неговото име.

 

14.12

Тука е трпението на светиите, кои ги пазат Божјите заповеди и верата во Исуса.

 

14,13

И чув глас од небото, велејќи: Напиши: Блажени се мртвите кои умираат во Господа! Да, вели дека Светиот Дух, дека тие можат да се одморат од своите подвизи, за нивните дела ги следат.

 

14.14

Ја погледнав, и ете, бел облак, а на облакот седеше еден како син на човек, има на главата златен венец, а во раката остар срп.

 

14.15

И друг ангел излезе од храмот, плаче со силен глас на Оној, Кој седеше на облакот, нафрли во твојот срп и стил; за час да стил дојде, бидејќи жетвата на земјата е зрела.

 

14.16

И кој седна на удар на облак во срп на својот земјата. И земјата се собра.

 

14,17

И друг ангел излезе од храмот што е на небото, и тој, исто така имаше остар срп.

 

14,18

Друг ангел, кој имаше власт над огнот, излезе од жртвеникот, и извика со силен глас на Оној, Кој имаше остар срп, велејќи дека, нафрли во остар ти срп, и да се соберат на кластери на винова лоза Земјата; за неа грозје се целосно зрели.

 

14.19

И ангелот втурнати во својот срп на земјата. И се собраа на лозата на земјата и ја фрли на грозјето во голема лина на гневот на Бога.

 

14.20

И лина се изоди без градот; и крв излезе од лина, дури до коњот bridles, од страна на простор од неколку стотици милји.

 

Апокалипса 15

 

 

15,1

Потоа видов друг знак на небото, голема и чудесна, седумте ангели, кои имаат седумте зла, последниот, бидејќи во нив се полни со гневот на Бога.

 

15,2

И видов како стаклено море Комбиниран со оган, и оние кои го освоиле на ѕверот и на неговиот лик и бројот на неговото име, да застане на морето на стакло, има гусли Божји.

 

15,3

И се пее песната на Мојсеја, Божјиот слуга, и песната на Јагнето, велејќи: Вашите дела се големи и прекрасни, Господ Бог Семоќниот!Вашите патишта се само и вистина, крал на народите!

 

15,4

Кој не треба да се плашат, Господи, и да Го прослават Твоето име?Бидејќи ти само си света. И сите народи ќе дојдат и да се поклонат пред Тебе, зашто Твоите судови се покажаа.

 

15,5

По ова го гледав, и храмот на скинијата на сведоштвото беше отворена во небото.

 

15,6

И седумте ангели кои ги имаа седумте зла излезе од храмот, облечени во чисти светла лен, и со злато појаси околу градите.

 

15,7

И еден од четирите живи суштества даде на седумте ангели седум златни садови полни со гневот на Бога, Кој живее во вечни векови.

 

15,8

И храмот се наполни со дим од Божјата слава и од Неговата сила; и никој не можеше да влезе во храмот, додека не се заврши седумте зла на седумте ангели.

 

Апокалипса 16

 

16,1

И чув силен глас од храмот им зборува на седумте ангели, Одете и истурете земјата седумте чаши на Божјиот гнев.

 

16,2

Првиот отиде, и истури чашата својата врз земјата. И noisome и тешки болки по мажи кои имаа белегот на ѕверот и му се поклонуваа на неговиот лик.

 

16,3

Вториот ангел истури чашата својата врз морето, и тоа стана како крв од мртовец. и Умре секоја жива душа, сето тоа што беше во морето.

 

16,4

Третиот ангел истурија својот сад врз реките и водните извори. И тие станаа крв.

 

16,5

И го чув ангелот на водите се каже, Ти си праведен, вие, кои се и што се; ви се свети, зашто ти суди на тој начин.

 

16,6

За тие ја пролеаја крвта на светци и пророци, и Ти си им даде да пијат крв, зашто се достојни.

 

16,7

И чув олтара велејќи Да, Господи Семоќниот Бог, вашиот пресуди се вистинити и праведни.

 

16,8

Четвртиот излеа својата чаша на сонцето. И тоа му се даде да Лудо возење мажи со оган;

 

16,9

И мажите беа изгорени со голема топлина, и хулеше на името на Бог, кој има власт над овие зла, и тие не се покаја да му даде слава.

 

16.10

Петтиот ангел истурија својот сад врз престолот на ѕверот. И неговото царство беше полно со темница; и тие изглодана нивните јазици за болката,

 

16.11

и хулеше на Бога на небото, бидејќи на нивната болка и нивните рани, и не се покајаа за своите дела.

 

16.12

На шестиот ангел истури чашата својата врз големата река Еуфрат. И неговата вода е пресуши, дека патот на царевите од исток би можеле да бидат подготвени.

 

16,13

И видов од устата на змевот и од устата на ѕверот и од устата на лажниот пророк, три нечисти духа како жаби.

 

16,14

Тоа се демонски духови, кои прават чуда и одат кај царевите на целиот свет за да ги соберат за војна во великиот ден на Семоќниот Бог.

 

16.15

Ете, доаѓам како крадец. Блажен е оној, кој ги гледа, и го задржува своите облеки, за да не одиме голи, и тие го гледаат неговиот срам!-

 

16,16

Ги собраа заедно во месноста во хебрејски јазик Армагедон.

 

16,17

Седмиот ангел истурија својот сад во воздухот. И тој излезе од храмот, од престолот, висок глас, Тоа е направено!

 

16.18

И имаше светкавици и гласови, и грмотевици и голем земјотрес, каков што никогаш не бил откако се луѓето на земјата, па голем земјотрес.

 

16,19

И на големиот град беше поделена на три дела, и градовите на народите паднаа, и Бог запаметен големиот Вавилон, да му ја даде чашата со вино од неговите жестоки лутина.

 

16.20

И сите острови исчезнаа, и не се наоѓаа.

 

16,21

И голем град, секој камен за тежината на талент, слезе од небото врз луѓето; и мажите хули на Бога, бидејќи од злото на градот, бидејќи на чума од него беше премногу голема.

 

Апокалипса 17

 

 

17,1

Еден од седумте ангели, кои имаа седум чаши дојде и зборуваше со мене, велејќи:, Дојди, јас ќе ви покажам пресудата на големата блудница која седи на многу води.

 

17,2

Со кого земните цареви блудствуваа, и со виното на нејзиното блудство, на жителите на земјата беа направени пијан.

 

17,3

Тој ме однесе во духот во пустината. И видов жена како седи на црвен ѕвер, кој беше полн со богохулни имиња и имаше седум глави и десет рогови.

 

17,4

Жената беше облечена во пурпурно и црвено, и украсена со злато, скапоцени камења и бисери. Таа ја држеше во својата рака златна чаша полна со гнасотијата и нечистотија од блудството.

 

17,5

И на челото беше напишано име, тајна: ГОЛЕМИОТ ВАВИЛОН, мајка на блудниците и гнасотијата на земјата.

 

17,6

И видов жената пијан со крвта на светиите и Крвта на мачениците на Исус. И, гледањето на неа, јас бев запленети со големо одушевување.

 

17,7

И ангелот ми рече: Зошто сторил ти се восхитуваат? Јас ќе ти кажам тајната на жената и на ѕверот што ја носи, кој има седум глави и десет рогови.

 

17,8

Ѕверот што го виде беше и не е ништо повеќе. И ќе се искачи надвор од бездната и да одат во пропаст. И жителите на земјата, чии имиња не се напишани од создавањето на светот во книгата на животот, кога ете ѕверот што беше, и не е , а сепак е. –

 

17,9

Ова е умот кој има мудрост. Седумте глави се седумте планини на кои жената седи.

 

17.10

А тука се и седум крал: пет се паднати, еден е, а другиот се уште не е дојден, а кога ќе дојде, тој мора да продолжи за кратко време.

 

17.11

И ѕверот, која беше и го нема, е сама по себе осмиот цар, и е на седум, и оди во пропаст.

 

17.12

Десетте рогови што ги виде, се десет цареви кои се уште не доби царство, туку добиваат моќ како крал еден час со ѕверот.

 

17.13

Тие се истомисленици, и ќе им даде на својата моќ и власт на ѕверот.

 

17.14

Тие војуваат против Јагнето, и на Јагнето ќе ги надмине затоа што тој е Господар над господарите и Цар над царевите, и повика, и избрани и верни кои се со него се.

 

17.15

И тој ми рече: Водите што ги виде, каде што седи блудницата, тоа се луѓе, толпи, народи и јазици.

 

17.16

Десетте рогови што го виде на ѕверот ќе го замрази, проститутка, и, исто така, ќе му се одземе на гол, јаде месо и ја изгори со оган.

 

17,17

Бидејќи Бог се стави во нивните срца да ги исполни Неговата цел и еден ум, и да дадат свој царство на ѕверот, додека зборовите на Бога треба да бидат исполнети.

 

17,18

И жената го виде е големиот град, кој царува над земните цареви.

 

Апокалипса 18

 

18,1

По ова го гледав како слегува од небото друг ангел, со голема власт;и земјата се осветли од неговата слава.

 

18,2

Тој извика со силен глас, велејќи: Падна, падна Вавилон, падна големиот Вавилон! Тоа стана демонско живеалиште на демони, и засолниште на сите нечисти духови, и кафезот на секој нечисти и омраза птица,

 

18,3

затоа сите народи се пие од виното на гневот на нејзиното блудство, и земните цареви ќе дојде со нејзиното блудство, и трговците на земјата се засили богат преку богатството на нејзиниот деликатеси.

 

18,4

И чув друг глас од небото, велејќи: Излезете од неа, народе Мој, за да не бидете соучесници во нејзините гревови и да не ги примите нејзините зла.

 

18,5

За нејзините гревови стигнаа до небото и Бог си спомна за нејзините беззаконија.

 

18,6

Нејзиниот награда дури и како таа изречена, и да ги вратат своите двојно според нејзините дела. Во чаша која таа ке полни пополнете да ја двојно.

 

18,7

Колку што таа се прослави и живееше вкусно, толку многу му ја даде на маки и плач. Затоа што таа вели во своето срце, седнувам кралица, и не сум вдовица, и ќе гледам тагата

 

18,8

Поради ова, во еден ден нејзините зла ќе дојде, смрт и жалост и глад, и таа ќе биде целосно изгорени со оган. За силен е Господ Бог, кој судиите.

 

18,9

И крал на земјата, кои се вклучени со неа immodesty и луксуз, ќе плачат и тагуваат по неа, кога ќе го видат димот од горењето неа.

 

18.10

Стои далеку за страв од маките нејзиниот, велејќи: Горко! Тешко!Големиот Вавилон во градот, односно силни градот! За еден час дојде пресудата ти

 

18.11

И трговци на земјата плачат и тагуваат по неа, затоа што никој не го купува нивниот товар,

 

18,12

товар злато, сребро, скапоцени камења, бисери, од висон, виолетова, свила и црвено, сите видови на миризливи дрво, сите видови на слонова коска, било вид на многу скапи дрво, бронза, железо и мермер,

 

18,13

и цимет, зачин, темјан, миро, ливан, вино, масло, пченично брашно и пченица, говеда и овци, коњи, колите, и душите и телата на мажите.

 

18,14

Плодовите дека е твојата душа lusted по се качил од вас; и сите работи кои беа вкусен и најубаво се отиде од тебе, а ти ќе ги најдете повторно.

 

18.15

На трговците на овие работи, кои биле направени богата со неа, ќе стојат оддалеку за страв од маките нејзиниот; плач и ридание,

 

18,16

И велејќи: За жал! Тешко! Големиот град, кој беше облечен во висон, пурпурно и црвено, и украсена со злато, скапоцени камења и бисери!За еден час, па големо богатство се дојде до ништо

 

18,17

И секој shipmaster, сите оние кои пловеа до кое било место, и морнари, и колку што трговијата по морски пат, стоеја подалеку,

 

18,18

и се расплака кога го видоа чадот од согорувањето неа, велејќи: Кој град е како голем град?

 

18,19

Тие фрлаа прав врз нивните глави, тие плачеа и тие беа во жалост, извикуваа тие, велејќи: Горко! Тешко! Големиот град, при што беа направени од страна на нејзиниот богат богатство сите кои имаа бродови во морето, во еден час таа е уништена!

 

18.20

Небото, се радуваат повеќе од тоа! И вие светии и апостолите и пророците, радувај се, исто така! За Бог ви се одмазди на неа.

 

18,21

И силен ангел зеде еден камен голем како воденички камен и го фрли во морето, велејќи: Така со насилство, ќе биде фрлен Вавилон, големиот град, и тоа нема да се најде.

 

18.22

И слушнавме ништо повеќе во тебе звукот на harpists, музичари, флејта плеери и трубачи, веќе не се најде во тебе нема занаетчија, на она занает, слушнале повеќе на Ти си звукот на мелење,

 

18.23

светилка ќе блесне не повеќе дома, и гласот на младоженец и невеста ќе се слушне ништо повеќе во тебе: за твоите трговци беа големците на земјата, зашто сите народи биле измамени од страна на вашиот магии

 

18,24

и затоа што во неа се најде крвта на пророците и светиите и сите кои биле убиени на земјата.

 

Апокалипса 19

 

19,1

По ова слушнав на небото како силен глас од големо множество, велејќи: Алилуја! Спасение и слава и власт му припаѓа на нашиот Бог,

 

19,2

поради неговите пресуди се вистинити и праведни; зашто Он осуди големиот проститутка кои оштетени земјата со нејзиното блудство, а има одмазди крвта на Неговиот службеници фрли од нејзината рака.

 

19,3

И тие повторно рече: Алилуја! … Нејзиното чад оди во веки веков.

 

19,4

И дваесет и четирите старешини и четирите живи суштества паднаа ничкум и му се поклонуваа Бог седи на престолот, велејќи: Амин!Алилуја!

 

19,5

И се чу глас од престолот, велејќи: Слава на нашиот Бог, се што неговите слуги, вие, кои се бојат од Него, големи и мали!

 

19,6

Et j’entendis comme une voix d’une foule nombreuse, comme un bruit de grosses eaux, et comme un bruit de forts tonnerres, disant: Alléluia! Car le Seigneur notre Dieu tout puissant est entré dans son règne.

 

19,7

Дозволете ни да се зарадуваме и развеселиме, и да му даде слава; за бракот на Јагнето ќе дојде, и неговата сопруга го направи самата подготвена

 

19,8

и тоа беше нејзината дава да ја носат висон, чисти и бели. За висон е праведност на светиите.

 

19,9

И ангелот ми рече:, Напиши: Блажени се тие кои се нарекуваат при бракот вечера на Јагнето! И тој ми рече: Овие се вистинските зборови на Бог.

 

19.10

И паднав пред неговите нозе да Му се поклониме; но тој ми рече: Види ти го направи! Јас сум твојот колеги слуга, и на твоите браќа, кои го имаат Исусовото сведоштво. Служат на Бога. За Исусовото сведоштво е духот на пророштвото.

 

19,11

И видов отворено небо, и ете, бел коњ. Својот јавач е наречен верен и вистинит, а тој судии и војува во праведност.

 

19,12

Очите му беа како огнен пламен; на главата имаше многу круни; Тој имаше напишано име, што никој не знае, ако не се;

 

19,13

и тој беше облечен во пресветла облека натопена во крв. Неговото име е Словото Божјо.

 

19,14

И армиите кои беа во небото што го следеше на бели коњи, облечени во висон, бела и чиста.

 

19.15

Од устата доаѓа остар нож со кој, за да порази народите; Тој ќе ги пасе со железен жезол; Тој гази лина на жестокоста и гневот на Семоќниот Бог.

 

19,16

Тој има на својата облека и на бедрото напишано име, Цар над царевите и Господар над господарите.

 

19,17

И видов еден ангел како стои на сонце. И извика со силен глас, велејќи на сите птици летаат во средината на небото, дојди, се собираат заедно за големиот вечера на Бога,

 

19,18

да јадете месо од цареви, месо од капетани, месото на силни, месо од коњи и јавачи, месото на сите, слободни и робови, мали и големи.

 

19,19

И видов ѕверот и земните цареви и нивните војски се собраа заедно да војуваат против Оној Кој седеше на коњ и неговата војска.

 

19.20

И ѕверот беше донесена, и со него на лажниот пророк кој сторил знаци пред него од кои проневера на оние кои го примат жигот на ѕверот и му се поклонуваа на неговиот лик. И тие беа фрлени живи во огнени езерото на горење сулфур.

 

19,21

А останатите биле убиени со меч што потекнуваат од устата на Оној Кој седеше на коњ; и сите птици се презаситени од нивното месо.

 

Апокалипса 20

 

20,1

Потоа видов еден ангел како слегува од небото и го клучот од бездната и голема верига во раката.

 

20,2

Тој запленети змејот, таа древна змија, кој е ѓаволот и сатаната, и го врза за илјада години.

 

20,3

Тој го фрли во бездната, и го затвори и го запечати над него, дека тој треба да ги мами народите не повеќе, се додека не се навршија илјада години. После тоа тој мора да биде пуштен за малку време.

 

20,4

И видов престоли, и оние кои седеа на нив им беше дадена власт да суди. И видов душите на оние кои беа убиени со меч за сведок на Исус и поради Божјото Слово, и оние кои не се поклони на ѕверот и неговата икона и не добил неговиот белег на челата или нивните раце. Тие оживеаја и царуваа со Христа илјада години.

 

20,5

Од друга мртвите не дојде на живот, додека не се навршија илјада години. Ова е првото воскресение.

 

20,6

Блажен и свет е оној кој има дел во првото воскресение! Втората смрт нема власт над нив; но тие ќе бидат свештеници на Бога и на Христа, и ќе царуваат со Него илјада години.

 

20,7

А кога ќе се навршат илјадата години, сатаната ќе биде пуштен од својот затвор.

 

20,8

И ќе излезе да ги мами народите по четирите краишта на земјата, Гога и Магог, за да ги соберат за војна; нивниот број е како морскиот песок.

 

20,9

И излегоа на површината на земјата и опкружен логорот на светиите и омилениот град. Слезе оган од небото и ги проголта.

 

20.10

А ѓаволот, кој ги заблудуваше, беше фрлен во езерото од оган и сулфур, каде што на ѕверот и лажниот пророк. И тие ќе бидат мачени дење и ноќе во веки веков.

 

20.11

Потоа видов голем бел престол и Оној Кој седеше на него. Земјата и небото бегаа, и не се најде место за нив.

 

20.12

И ги видов мртвите, големи и мали, како стојат пред престолот. И книгите се отворија. И друга книга се отвори, што е книгата на животот. И на мртвите им беше судено според делата нивни, според она што е напишано во овие книги.

 

20.13

Морето ги предаде мртвите кои беа во него, и смртта и Адот ги предаде мртвите кои беа во нив; и сите им се суди според делата нивни.

 

20.14

А смртта и пеколот беа фрлени во огненото езеро. Ова е втората смрт, огненото езеро.

 

20,15

И кој не беше запишан во книгата на животот, беше фрлен во огненото езеро.

 

 

Апокалипса 21

 

21,1

Потоа видов ново небо и нова земја; зашто првото небо и првата земја поминаа и море не повеќе беше.

 

21,2

И видов како слегува од небото, од Бог, Светиот Град, Новиот Ерусалим, стокмен како невеста, која е украсена за својот маж.

 

21,3

И чув силен глас, велејќи: Еве го Божјиот Шатор меѓу луѓето Тој ќе живее со нив, и тие ќе бидат Негов народ, и Самиот Бог ќе биде со нив.

 

21,4

Тој ќе ја избрише секоја солза од нивните очи, и смрт нема да биде повеќе, а нема да има повеќе смрт или жалост или да плаче или болка, зашто првото помина.

 

21,5

И Оној Кој седи на престолот рече: Ете, правам сè ново. А тој рече: Напиши: зашто овие зборови се вистинити и верни.

 

21,6

Тој ми рече: Тоа е направено! Јас сум Алфа и Омега, почетокот и крајот. На жеден јас ќе ти даде од изворот на водата на животот слободно.

 

21,7

Тој што победува, ќе наследи сè; Јас ќе бидам својот Бог и тој ќе биде мојот син.

 

21,8

Но, кукавички, на неверните, гнасните убијците, блудниците, гатачите, на идолопоклониците и на сите лажливци нивниот дел им е во езерото што гори со оган и сулфур; тоа е втората смрт.

 

21,9

Еден од седумте ангели, кои имаа седум чаши полни со последните седум зла дојде и зборуваше со мене, велејќи:, Дојди ваму, ќе ти докажам невестата, жената на Јагнето.

 

21,10

И тој ме однесе во духот на голема и висока планина. И тој ми го покажа светиот град Ерусалим, како слегува од небото од Бога, за слава на Бога.

 

21.11

Нејзината светлина беше слична на камен најскапоцените, како камен јаспис, бистра како кристал.

 

21.12

Таа имаше голем и висок ѕид. Таа имаше дванаесет порти, а на портите дванаесет ангели и напишани имињата на дванаесетте племиња на Израел, син:

 

21,13

на исток три порти, од север три порти, од југ три порти, и од запад три порти.

 

21,14

На градскиот ѕид имаше дванаесет темели, и во нив имињата на дванаесетте апостоли на Јагнето.

 

21,15

Оној кој зборуваше со мене имаше мерење прачка злато за да го измери градот, неговите порти и неговиот ѕид.

 

21,16

Градот пак лежи четириаголно, а неговата должина е еднаква на ширината. Го измери градот со трската: дванаесет илјади стадии; на должина, ширина и височина се еднакви.

 

21,17

Тој го измери неговиот ѕид: 144 лакти, мерка на човекот, што е, на ангелот.

 

21,18

Ѕидот е направен од јаспис, а градот од чисто злато, како чисто стакло.

 

21,19

Темелите на градскиот ѕид беа украсени со секаков вид скапоцени камења: првиот темел е од јаспис, вториот сафир, третиот халкидон, четвртиот од смарагд;

 

21,20

петтиот оникс, шестиот carnelian, седмиот хрисолит, осмиот вирил, деветтиот топаз, десеттиот хрисопрас, единаесеттиот зумбул, Дванаесеттиот аметист.

 

21.21

Дванаесетте порти беа дванаесет бисери; секоја порта беше од еден бисер. На градскиот плоштад беше од чисто злато, како проѕирно стакло.

 

21.22

Видов нема храм во градот; бидејќи Господ Бог Седржителот е неговиот храм, и на Јагнето.

 

21,23

Градот нема потреба од сонцето или месечината да блесне; за слава на Бог го осветли, и Јагнето е светлината од него.

 

21,24

Народите ќе одиме со својата светлина, и земните цареви ги донесат својата слава.

 

21.25

Нејзините порти нема да се затвори на ден, бидејќи нема да има ноќ таму.

 

21,26

Тие ќе ја донесат славата и честа на народите.

 

21,27

Има влезе во неа ништо световно, или оној кој се впушта во срамно или измамнички; тоа ќе дојде како оние кои се запишани во книгата на животот на Јагнето.

 

Апокалипса 22

 

22,1

И тој ми покажа чиста река со вода на животот, бистра како кристал, кои се движат од престолот на Бога и на Јагнето.

 

22,2

Во средината на градскиот плоштад и на двата брега на реката, имаше дрвото на животот, со лого дванаесет култури на овошје, дава својот плод секој месец; а лисјата се за исцелување на народите.

 

22,3

Нема да има повеќе клетва. Престолот на Бога и на Јагнето ќе биде во него; Своите слуги ќе Му служат и види неговото лице,

 

22,4

и неговото име ќе биде на нивните чела.

 

22,5

Нема да има ноќ таму; и тие немаат потреба Сијалицата или светлина, бидејќи Господ Бог им дава светлина. И тие ќе царува во вечни векови.

 

22,6

И тој ми рече: Овие зборови се верни и вистинити; и Господ Бог на светите пророци го испрати Својот ангел за да им покаже на своите слуги, што треба наскоро. –

 

22,7

И ете, доаѓам скоро. Блажен е оној, кој ги пази пророчките зборови на оваа книга!

 

22,8

Јас, Јован, кои слушнаа и видоа овие работи. И кога чув и видов, паднав пред нозете на ангелот, кој ми го покажа да Му се поклониме.

 

22,9

Но, тој ми рече: Види ти го направи! Јас сум твојот колеги слуга, и на твоите браќа, пророците, и кои ги пазат зборовите на оваа книга.Служат на Бога.

 

22.10

И тој ми рече:, печат не зборовите на пророштвото на оваа книга.Зашто времето е близу.

 

22,11

Кој е неправеден врши уште неправда, дека тој кој е осквернет биде гнасен; и праведен правда; и кој е свет продолжи да биде света.

 

22.12

Ете, доаѓам скоро, и наградата Моја е со Мене, за да му дадам секому според неговите дела.

 

22.13

Јас сум Алфа и Омега, Првиот и Последниот, Почетокот и крајот.

 

22,14

Блажени се оние кои ги мијат своите облеки, за да имаат право на дрвото на животот и да влезат низ портите во градот!

 

22.15

Но, надвор се кучињата и јасновидците и блудниците и убијците, и идолопоклониците и секој, кој ја сака и го остава лага!

 

22,16

Јас, Исус, го испратив Својот ангел, да ви го посведочува ова на црквите. Јас Сум корен и род Давидов, сјајната ѕвезда Деница.

 

22,17

И Духот и невестата велат, Дојди. И нека слуша што велат, Дојди. И нека кој е жеден дојде; И кој сака, нека земе од водата на животот слободно.

 

22,18

Јас сведочат за секој кој ги слуша пророчките зборови на оваа книга: Ако некој им додаде нешто, Бог да му Хатами опишани во оваа книга;

 

22,19

и ако некој одземе нешто од зборовите на книгата на оваа пророштво, Бог ќе му го одземе неговиот дел од дрвото на животот и од светиот град опишани во оваа книга.

 

22,20

Тој Кој го сведочи ова, говори: Да, доаѓам скоро. Амин! Дојди, Господи Исусе!

 

22,21

Благодатта на Господ Исус нека биде со сите!

свеќа светилник-анимирање

Чувајте preciously и запален пламенот на нашата вера! Таа ќе биде неопходна во тешки времиња кои се влоши и да ја влоши повторно и повторно се до враќањето на нашиот Господ Исус Христос.

Ќе видиме наскоро.

Пред да ја напуштат и да чека враќањето на нашиот Господ Исус Христос, сакам да ви помогне да медитираат на човечката историја.

Официјалната наука ги отфрла креационизмот (создавањето на човекот од Бога) и го става напред теорија без Бога.

Кој би го сакал тоа човек доаѓа од еден синџир на еволуцијата на животот на Земјата ќе се појави во серијата на среќа и тогаш син ќе се трансформираат во текот на милиони години.

Конечно завршува со регистрација цела низа на растителен и животински свет кои ги знаеме.

Се разбира, на официјалната наука има пресврти, но ние мора да се соочиме со фактите, сите научници кои ја поддржуваат теоријата на еволуцијата се интелигентни суштества и затоа тие знаат дека се е во ред, а сепак тие се истрае.

ЗОШТО!

Се што можам да кажам е дека човечкиот живот е распослано со мистерии и некои мажи од непознати причини скриени вистини на човештвото за илјадници години.

 

Исус Христос е Син Божји!

Тоа е пред вратата и неговото враќање е неминовно!

Задржи верата!

Наскоро историјата на човекот ќе се открие!

Тука е видео кое ќе ви овозможи да отворите очите и да се разбере историјата дека човекот е многу покомплексна отколку во книгите на официјалните приказни!

 

Виктор

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.