Крајот на минатата недела на Даниел или крајните 2015 END 2016

33e65322

.

Исус Христос, во слава

 

 

На 13 септември 2015 година на црквата не беше отстранет и Исус Христос не се врати на Земјата или на 14 или на 15 септември, 2015 година!

 

Што се случи!

 

За да се разбере, да се земе на анализата на крајот пати објаснето во моите претходни постови на блогови.

 

За нас христијаните, минатата недела на Даниел е период од седум години, кој завршува на крајот на времето, по што Исус Христос ќе се врати на Земјата да владее со светот за илјада години, се до Судниот Ден.

 

Текот на минатиот период од седум години човештвото ќе живее страдањата. Неволји ќе биде многу тешко време, бидејќи тие го гледаат на казната и на денот на Божјиот гнев.

 

Тие казни ќе биде постепено, бидејќи враќањето на Исус Христос ќе биде како во болки на раѓање и ние знаеме дека болките и се повеќе ќе се живи до породувањето.

 

Ние разбираме дека на крајот од најтешките моменти од животот за време на « човекот » на земјата, ќе биде конечната деновите пред враќањето на Исус Христос.

 

Во моите претходни статии Јас објасни дека на крајот на времето почна 14 Мај 1948 година во времето на создавањето на државата Израел, бидејќи сите болки почна на тој датум. Историјата е таму за да се потсетиме и да го докаже тоа.

 

Еден поглед во минатото со сигурност ни овозможува да се потенцира влошување на проблемите на човештвото од тој датум.Овие проблеми, јас, исто така се споменува во својот личен блог постови.

 

Имајте на ум дека во последните Библиски недела беше пророкуваше од страна на пророкот Даниел, околу 600 години пред првото доаѓање на Исус Христос и како што веќе ја виделе вистински период од седум години треба да заврши до крајот на времето.

 

Се претпоставува дека започна 29 септември 2008 со крахот на берзата на Вол Стрит.

 

Јасно е дека од тој датум од 29 септември 2008 година на библиските пророштва и знаци на предупредување за враќање на земјата на нашиот Господ Исус Христос да се обистини со многу сила, величини, интензитет и со голема фреквенција.

 

Можеме да видиме од овие знаци дека глобално уништување постојано се влоши по тој датум од 29 септември 2008 година, каде што беше создадена од страна на њујоршката берза цената колапс со познатиот -777,77 во времето момент на оградата.   Ве повикувам да ја прочитате книгата на Пјер Јовановиќ 777.

 

Со едноставен поглед на минатото што го гледаме од тој датум на 29 септември 2008 година катастрофи и несреќи на временските услови се влошија толку извонредна во секој агол на планетата.

 

Слично на тоа не можеме да го игнорираме тоа постепено од тогаш светот страда од губење на христијанските вредности, порастот на екстремизмот и почетокот на вистинска војна водеше од страна на исламистите против христијанските народи.

 

Денес доцна 2015 година, очигледно, јасно е дека од 29 Септември, 2008 година, седум години од тогаш, човештвото живее многу тешко време. Несигурност, сиромаштијата, насилството и војните се дневните многу луѓе.

 

Човештвото живее многу тешки времиња, вклучувајќи ги САД и Европа.

 

Ние, исто така, може со поглед на минатото, да најдете дека од 2012 година, постои реална амплификација на сите кризи, катастрофи, несреќи, насилство и конфликти, кои станаа светска војна повеќеслојна.

 

Навистина, од март 2012 година на светот е во војна. Тоа е преку Исток, а особено во Сирија дека армиите на многу земји во светот се борат.

 

Со оглед на сите овие факти се знаци и исполнувањето на библиските пророштва, јас ја отвори можноста за враќање на Исус Христос за 14 погледни 15 септември 2015.

 

Очигледно во последната недела на Даниел започна Септември 29, 2008 и беше добро завршена до 29 Сеп 2015 …!

 

Сепак, сите го видовме крајот на септември 2015 година, спротивно на мојата анализа, Исус Христос не е вратен и неговата црква не биле отстранети …!

 

Тоа разочарување меѓу сите блог читатели, свесен сум и јас ги разбирам дури и подобро, кој го делам тоа разочарување!

 

Се разбира, како што веќе знаете, јас не сум пророк и никогаш не тврдел дека е.

 

Сепак, дури и без да се биде пророк, можам да кажам со сила, одлучност и убедување дека враќањето на Исус Христос всушност е многу блиску.

 

Оваа изјава е резултат на перформансите со сила, ширина, интензитетот и зачестеноста на сите библиските пророштва и сите знаци на враќањето на нашиот Господ Исус Христос.

 

Тие се остваруваат без сомнеж, со сила, обем и поголема фреквенција од 29 Септември 2008 година.

 

Тогаш, како и на секој од вас, се прашав како е тоа дека Исус Христос не е уште назад на Земјата, и покрај постигнување на сите знаци и пророштва, вклучувајќи ја и војната со Исток дека во сите голема е веројатноста дека војната Армагедон мора да се земе Исус Христос при неговото враќање.

 

Навистина ми беше во ред? Очигледно барем навидум, да! Ова исто така ќе биде нормално, бидејќи само Бог знае до денот и часот на враќањето на Исус Христос!

 

Проблемот со кои се соочуваме, ако јас навистина сум во ред, е во тоа што сите несреќи што живееме на земјата на сите полиња, не се ништо друго до оние кои не чекаат како што знаеме дека несреќи и болката ќе се влоши повторно и повторно бескрајно се до враќањето на нашиот Господ Исус Христос!

 

А потоа ќе се разбере дека имаме вистински и сериозен проблем пред нас.

 

Како што веќе е објаснето во моите претходни написи, враќањето на Исус Христос може да се случи секој ден од првиот знак што се одржа 14 мај, 1948, затоа што Бог може да го скрати страдања и болки.

 

Крајниот рок за крајот на времето е максималната живот на Генерацијата писатели родени во 1948 година (14 мај 1948 е, како што веќе видовме, на денот на првиот знак на крајот пати).

 

Ова нè носи до 2068 како максимален живот на човекот е 120 години во Библијата.

 

Но, со оглед на интензитетот, силата, големината и зачестеноста на знаци најавувајќи достигнувања и пророштвата на враќање на Исус Христос, ние мора да разберат дека ова враќање е неминовна.

 

Но, тогаш, ако не се лажам, зошто доцнењето …!

 

По дискусии и анализи на ситуацијата, јас може да се најде објаснување.

 

Забелешка: 

Ми рефлексии и анализа, исто така може да помогне да се обезбеди објаснување на вестите на киднапирање за 13 Сеп, 2015 година, од страна на нашиот Брат Клод IGNERSKI.

Нашиот Брат Клод има направено една извонредна работа во објаснувањето на три дела колку на крајот на времето. Ве повикувам сите да ги прочитате.

Тој страдал неправедно вистински линч од страна на Браќа и сестри обвинувајќи го дека е лажен пророк.

А сепак мислам дека тој сè уште беше во дел, бидејќи и покрај неспорниот факт дека црквата не беше отстранет сеп 13, 2015 година, како што беше планирано.

 

Нека моите мисли да се разбере,

Економската криза, која започна 29 септември 2008 се чини дека е очигледно раните неволји, со оглед на падот на берзата на Вол Стрит и на исполнување на знаците и пророштвата за последното време што следеше.

 

Знаеме дека овие страдањата се за период од седум години и да се подели на два дела од три и пол.

 

Првото прашање се прашав:

Зошто ли што вели Библијата двапати три и пол?

Повторно да се спомене дека во вториот дел ќе биде потешко отколку првиот.

Тоа е полесно да се каже дека болката ќе биде седум години на прогресивните …!

Како ништо не е напишано, за ништо на Библијата, оваа прецизност двојна години три и пол па не постои причина да биде така спомна.

 

Првиот рефлексија.

Три и пол години по 29. септември 2008 година ни носи 29 Ма 2012 и вториот дел од три и пол среќен крај 29 септември 2015 година.

 

Датумот на 29 септември 2015 само може да биде крајниот рок да се биде дел од црквата на Исус Христос ќе бидат отстранети.

 

Но оние што беа избрани за да остане на земјата, до денот на киднапирањето од страна на ангелите на Исус Христос.

 

Се сеќавам дека Библијата вели во Даниел 12 стих 11:

« Од моментот на дневниот жртва ќе престане кога ќе биде инсталиран мерзост на запустението, 1290 дена ќе помине ».

 

На 1290 дена се три и половина или 42 месеци од вториот дел неволји « големата неволја »

 

Во 12 стих читаме:

« Блажен  е оној, кој го чека и да успее во 1335 денови! « 

 

Верувам дека Исус Христос самоволно го напуштил избира членовите на неговата црква да почека (како во стих 12 од 12 глава на Даниел) на земјата за да се направи тоа во 1335 дена.

 

Овој факт, ако не се лажам, два месеци и 21 дена повеќе да се додаде до 29 септември 2015 година Ова нè носи до 20 Декември 2015 година за враќање на Исус Христос, се чекаше за септември 2015 година.

 

На физичко враќање на нашиот Господ Исус Христос треба да биде проследен и со отстранување на некои од неговата црква.

 

Мојата втора мисла:

Како што реков малку порано во текстот, ништо не е напишано во Библијата за ништо, па ако на последните седум години се поделени на два пати по три и пол години, тогаш ние мора да се разбере дека може да постои мртов времето помеѓу два периоди од три и пол години.

 

Во кој случај на првиот дел од годините на три и пол години како што беше планирано завршува 29 Март 2012 година, но во втората играта започнува малку подоцна.

 

Во тој случај може да се изберат повеќе датуми за почеток на големата неволја.

 

Во стих 11 од 12 глава на Даниел

1) Со денот на оставката на Папата Бенедикт XVI: На 28 февруари, 2013 година

2) Со денот на именувањето на папата Франсис: На 13. март 2013 година

Јас, исто така го приведе по трет пат:

Еден каде што папата Франсоа претседава со Патот на Крстот: Во петокот 29-ти март, 2013 година.

 

Во кој случај на враќање на Исус Христос може да се случи во втората половина на 2016 година, а можеби и по повод одбележувањето на Рош Хашана на 03 и 4 Октомври 2016 година.

 

Враќање на Исус Христос треба да биде проследен и со отстранување на некои од неговата црква.

 

Доколку враќањето на Господ Исус Христос се јавува кон крајот на 2015 година или кон крајот на 2016 година, може да се процени со нас многу среќен, бидејќи големината на Божјиот суд ќе биде полесно ако враќањето беше одложен во понатамошниот период.

 

За што е во болки, жалостите од човештвото, најверојатно, не, да продолжи и да се влоши и повторно се до враќањето на нашиот Господ Исус Христос.

 

Ако Исус Христос наскоро нема, тогаш очигледно ќе страдаат многу повеќе!

 

Затоа е многу важно да се моли и да се моли повторно и повторно да го молиме Бога да го скрати нашите страдања и болки овозможувајќи брзо враќање на Земјата на нашиот Господ и Цар, Исус Христос неговиот единствен син.

 

Моментот на ослободување е во близина, но пред мрачните денови претстојат.

 

Само молитва, вера и љубов ќе ни помогне во текот на минатата темнината.

 

Задржи добро осветлена пламенот на нашата вера.

 

Бдејте и молете се за брзо враќање на нашиот Господ и Цар Исус Христос и за Здраво на нашите души.

 

Мир, љубов и радост во домовите во очекување на блажениот денот на враќањето на нашиот Господ Исус Христос.

Виктор


%d blogueurs aiment cette page :