Книгата – Проповедникот Враќањето на кралот

Јас Португалија

Мојот возљубен имот блог читатели.

 

Задоволство ми е да го објави издавањето на книгата чиј наслов е иста како и на блогот « Свештеникот Враќањето на кралот »

Вие веќе може да го нарачате на уредникот « Edilivre » пред да биде во книжарниците

Наслов на книга: « Свештеникот Враќањето на кралот »
Editions Edilivre – APARIS

175 булевар Анатол Франс

Лилјак А, 2 кат

93200 Сен Дени

Тел: 01 41 62 14 40 / Факс: 01 41 62 14 50
Интернет Контакт: http://www.edilivre.com/contacts

капак

 

Христијанството во нашето општество е запуштен, напуштени и жртвувано на интересите на хуманизмот во чие име ќе видиме дека сме постепено « избришани », и дека црквите се уништени. Ние сме исти необичниот пораст на Исламот во светот.

 

Ако го прочитате мојот блог постови, да знаеш дека ова е предвесник силни знаци на претстојното враќање на нашиот Господ и Цар Исус Христос.

 

Така што како што многу да се спасат, сите ние мора да направиме се што можеме да го направи светот знаат и разбираат дека Исус Христос е Царот на светот и тој се врати наскоро да им суди на луѓето и народите.

 

Тоа е зошто јас создаде овој блог и ви благодарам срдечно да ги посетат и да ги чита моите статии.

 

Блогот е сега го посетија околу 500 пати дневно. Ова би можело да се смета за вистински успех.

 

Но, тоа не е доволно да се каже на светот за враќање на кралот Исус Христос и затоа решив да напишам книга, така што најголем број не се пристап до интернет е информиран и дека секој може да одлучи душата и совеста на патот што тој сака да го следат.

 

Во нашата мрачна општество, нашата вера е докажано и многумина се чувствуваат напуштени од страна на Бог, но ве уверувам дека не е.

 

Бог никогаш не ни се напушти, тој не сака доволно за да им овозможи на неговиот син, кој е чиста љубов, да дојде на земјата и таму се злоупотребува, навреди, камшикуван и, конечно, во маки распнале и прикован висока топка со смрт да не спаси.

 

Но, за жал ние се преплавени со лажни учења, лажни пророци и лажни богови, кои го нарушуваат нашата визија на Бога и да има ни потрае прелест патеки.

 

Па сакав да се донесе мојата книга за читателите на безброј докази за постоењето на Бога и неговиот единствен син Исус Христос. Ова е така што сите се повеќе « верници но sachants ».

 

Мојата книга покажува дека е Бог, Кој го создал универзумот и сè во него. Таа, исто така докажува божественоста на Исус Христос и му претстоело врати на Земјата.

 

Иако не е книга на историјата, науката, тој објаснува патување на човекот од своето основање до нејзиното враќање во Едемската градина, за време на владеењето на Исус Христос и да видат за иднината на Човекот по владеењето на Исус Христос.

 

Таа, исто така го одредува пророштва за крајот на времето и им овозможува да се знае на максимум од нашето очекување на враќањето на нашиот Господ Исус Христос.

 

Тоа е важно, па дури и од суштинско значење за да се одмори во животот да се направи преглед на она што е важно и од суштинско значење во животот. Тоа е она што јас те покани да го направите тоа со читање мојата книга.

 

Исус Христос ќе се врати наскоро да им суди на луѓето и нациите, тоа е сигурност, но претходно многу тешки денови се уште притискање на Земјата и човештвото. Читање на книгата може да ви подготвиме да се соочат со овие тешки времиња дека ние се уште треба да се мине.

 

Разјаснат проблемите ви овозможува да се потврди дека сите проблеми се зголемува постојано за неколку години. Но, ние сме објаснување и е во книгата.

 

Ве повикувам да не само да прочитате мојата книга, но, исто така, да се направи се познати, така што повеќе може да се прочита и да сфати дека вистината не е секојдневната реалност што објаснивме нашите атеистичко општество.

 

Ајде сите да бидат војници на Исус Христос, тоа е нашата христијанска должност и се работи усрдно да се рекламира на добар збор « Исус Христос ќе се врати наскоро »

 

Сите можат да бидат зачувани, ако тие доаѓаат за да Христа со крштевањето и покајание.

 

Тоа би требало да не се соочи со фактите и да сфатат дека живееме во светот за неколку години толку тешко како поединци.

 

Овие се секојдневни проби и природни катастрофи како непропорционален Поројните дождови, поплави, бури, несреќи, земјотреси, урагани, циклони, пожари, вулкански ерупции.

 

Но, тоа е, исто така, секоја година за неколку години без никакви познати смртни случаи на милион бидејќи риби, птици, животни и дивите животни на целата планета.

 

Тие се, исто така, војни и заглушувачка врева на Втората светска војна, насилство, загуба на вредности и морал.

 

И тоа е, исто така, незапирливото радикализам и исламскиот екстремизам чии фанатици масакрирани припадници на христијанската луѓе и се посветат на сквернавење, вандализам, подметнување пожар и уништување на цркви.

 

Да не зборуваме за значително намалување на Католичката црква на свештеници.

 

На сите овие зла, ние мора да се додаде на глобално уништување која ги подмири целиот свет, бидејќи падот на берзата во 29 септември 2008, предизвикувајќи изгладнување и беда насекаде, влијанието е сè повеќе и повеќе важно како и на населението во светот се зголеми од два и пол милијарди жители во 1950 година на повеќе од седум милијарди долари во 2012 година, само 63 години.

 

Дури и во Ватикан, кој беше на Светата Столица на Католичката црква стана валкана местото каде што Исус Христос стана едноставен додаток или парче од Музејот во Ватикан.

 

Сето ова се објаснува во книгата.

 

Сите кои ме познаваат знаат дека јас никогаш не се откажувам, бидејќи не планината е несовладлива и јас ќе продолжи да дејствува да го објави како многу добра вест за претстојното Враќањето на кралот Исус Христос.

 

За оние кои сакаат да знаат кој сум:

 

Еве накратко мал дел од мојата биографија.

 

Син на португалски електричар емигрирал во Франција во 1957 година, јас пораснав во Католичката образование, катехизис општење и Здружената оперативна команда (Млади христиjански работници).

 

Ова учење ме направи христијанин стандард човек.

 

Секогаш се обидував, како и јас бев во можност да водат здрав живот во Божјата љубов и почит кон нејзините закони (без да биде светец!)

 

Морам да кажам дека уште од детството, мојот Бог отсекогаш била дел од мојот живот. Тој е близок пријател, пријател, советник и неопходна помош во секојдневниот живот.

 

За време на многу долго дел од мојот живот сум имал многу тешка и комплицирана работа и Бог направил многу чуда да ме одржува во живот во оваа опасна кариера.

 

Па јас немам тајни од Бога и имам целосна и апсолутна доверба во него.

 

Бог ја покажа Својата љубов мене постојано и ми дава неговата помош во секојдневниот живот. Ве уверувам дека тоа е чиста радост да се чувствуваат сакани и со помош на Божјата.

 

Значи сакам да биде таму, исто така, на Бога во скромен мала мерка сведоци на Неговата љубов кон нас и претстојното враќање на Земјата на неговиот единствен син Исус Христос.

 

Во 2009 година од страна на merest шанса сфатив дека живееме во доцните библиските времиња што ќе кулминира во враќање на Исус Христос.

 

Се разбира добар христијанин сум научил добро денот катехизам ќе дојде до крајот на светот и тој ден Бог ќе се врати на Земјата да се суди на целото човештво.

 

Пред интелектуално го прифати враќањето на Исус Христос беше планирано и за нашата генерација, имам многу анализирани, а сите пророчки знаци распишување на крајот на времињата и враќање на Исус Христос на земјата.

 

Јас конечно требаше да одат на докази и да се најде дека сите знаци и пророштвата за последното време навестуваат враќање на Исус Христос беа исполнети секој ден и дека тоа би можело да на било кој начин да биде случајност како многу од пророштвата кои беа исполнети беше важно.

 

Ова е радикално се промени мојот живот и затоа решив да се создаде овој блог « Свештеникот Враќањето на кралот », која јас објавено бројни статии во сите јазици да ги информира сите човештвото овој прекрасен настан, исто така, и да придонесе будење на христијанскиот свет, така што секој може да се подготви својот ум и душа на враќање на Исус Христос, нашиот Господ и Цар, единствениот син на Бог.

 

Мојата книга има за цел да се покаже на читателот во постоењето на Бог, божественоста на Исус Христос, за да се објасни на еволуцијата на човекот кон Бога и да се информираат на најголемиот број на овој прекрасен враќањето на нашата слава Господ Исус Христос, за неговите илјади години владеење.

 

Постои сигурност во овој апокалиптичен свет е дека Исус Христос ќе се врати наскоро.

 

Тоа е важно и од суштинско значење е да се запамети дека Исус Христос рекол: « Јас Сум Патот, и Вистината, и Животот, никој не доаѓа кај Таткото, освен преку Мене. « 

 

Ако тоа не се направи, дали се крсти и многумина дојде до Христос да биде спасен.

 

Наскоро тоа ќе биде премногу доцна и ќе има целиот Земјата плаче и солзи на сите latecomers.

 

Јас да ве замолам да се воведе мојата книга за сите ваши родители, пријатели, врски, контакти и сите социјални мрежи за сите, исто така, да се знае и да учествува во се сврти на љубовта кон Бога и да се спаси.

Бог нè љуби и љубов Својот Единороден Син Исус Христос е наскоро да се врати на Земјата за враќање во Едемската градина, за сите оние кои се дојде до него.

Позадина за срце ви се заблагодарам за се што ви прават, за љубовта и славата на Бога и Исуса Христа!

Бог да те благослови и им овозможува да работат за љубовта и славата на Исус Христос.

Јас Португалија

Виктор


%d blogueurs aiment cette page :