ИСУС ХРИСТОС

 

jesus1-600x384 

 

Денес отпадништво го достигна својот врв!

 

Безброј се оние за кои Исус Христос е митскиот јунак на антиката, како што Херкулес, Одисеј, Спартак и повеќе …!

 

Многу од нив се исто така оние за кои Исус Христос бил луд старите времиња дека советот е осуден на смрт поради навреда на еврејската религија и тоа никогаш не би биле воскреснати од Бога.

 

Тоа ќе биде негов апостолите имаат скриено телото на Исус да се верува во неговата божественост и Неговото вознесение на небото.

 

За уште други Исус Христос едноставно никогаш не би постоел.

свеќа на свеќа носителот-анимирањеТоа е тажната реалност на верата во светот!

 

Јасно е дека Библијата е речиси никогаш не научи да масите и на тој начин причини се разновидни и повеќе децении.

 

Јас ќе се обиде да преземе голема кратенки да се објасни на сите оние кои знаат Исус Христос Исус Христос е навистина Син Божји, тој е прв дојде на Земјата и дека неговото враќање е неминовно!

 

Бог понекогаш интервенираше во почетокот на светот од страна на Своите ангели и пророци да им се објасни на луѓето на време ќе дојде, но, исто така, на крајот на времето.

 

Треба да знаете дека Бог никогаш не ја крие дека еден ден време ќе заврши и дека мажите, тогаш ќе им се суди за своите постапки.

 

Предупредување не мислам дека на крајот на времето значи крај на животот, тоа е сосема спротивното, тоа е почетокот на вечниот живот за оние кои доаѓаат кон Бога преку покајание, крштевање и Исус Христос.

 

Книгата на Даниел Глава 9 објаснува во прикриена дел од историјата на човекот, а особено на крајот на времето јазик;

 

Постојат две илјади години, Месијата претскажан од пророкот Даниил се дојде до Земјата.

 

Но на еврејскиот народ не се признаваат како Месија и го осуди на смрт преку римското право.

 

Ова Месија беше казнет со смрт еден човек по име « Исус » дека знаеме под името « Исус Христос » , што значи Исус е Месија.

 

Види Поглавје 9 од книгата на пророкот Даниел стихови 22-27

 

Водат http://www.lirelabible.net/LSG/html_5/Daniel_2.htm

Исус Христос, единствениот син на Бог одбрал да се роди во роден од девица, импрегниран со духот на Бога.

 

Тоа е во семејство на еврејски коленото Давидово дека Исус Христос дојде во светот на луѓето.

 

На Sanhedrin е еврејска заедница за законодавниот дом, но, исто така, на « Врховниот суд » виде дека човекот « Исус » и да се тврди дека Месијата како за Син Божји, но тој одби да се врати во царството на Израел кревање еврејскиот народ против војската на Римската империја, кои го окупираа земјата.

 

Фактот дека Исус вели дека е син на Бог и тој одбива да се вози на Римјаните им ни кажував на членовите на Sanhedrin дека Исус не бил очекува месија.

 

И покрај сознанието дека Исус Христос на пророштва кои се однесуваат на Месијата, « совршен познавање на Тората и достигнувања сфати дека сите чуда Исус Христос » Советот опстојува во негирање на докази и одлучи неговото убиство, бидејќи Исус стана премногу досадни човек собирање на голем број луѓе за време на неговите беседи.

 

Тоа е многу важно да се напомене дека Бог знае сите работи минатото и иднината. Тој знаеше уште од создавањето на светот еден ден на еврејскиот народ нема да го признае Исус Христос како Месија.

 

Исус Христос пред да дојдат родени на земјата знаев дека еврејскиот народ ќе го негираат и распнете него.

 

Но жртвата на Исус Христос беше неопходно за оние кои доаѓаат кон Бога преку Него да се спасат и да има вечен живот.

 

Па за да нè спаси од гневот на Бога и вечна смрт дека Исус Христос прифати сите страдања и распнување, тој единец син на Бог!

 

За време на неговиот три години на проповедта на Исус покажа уште дека тој е Месија « Христос » пророкуваше во Библијата и чекаше.

 

Тој исцелуваше болни, изнемоштени, па дури и воскресна и еден човек « Лазар », која веќе се закопани.

 

Но, пред топлината на еврејскиот народ и студенилото на Sanhedrin, Исус « Христос » е опкружен со учениците и го посеал семето на нова религија « христијанството » и Новиот завет што Бог се случува да се направи со сите луѓе од земјата.

 

Да се ​​биде дел од оваа нова религија, « христијанството » мораше да се крсти со вода, побара Бога за простување на сите гревови, живеат праведно и здрави, се спротивстави на гревот и искушението, да биде смирен и го прифатат Исус Христос како личен Спасител.

 

« Тоа се уште е иста денес. »

 

Исус го проповедаше љубов кон Бога, но, исто така, цврстина против сите оние кои живеат во грев.

 

Откако бил уапсен, навредувани, малтретирани и scourged, тој беше осуден на смрт од страна на распнување како заеднички крадец или криминалец.

обемот крстот

Тој мораше да се носи својот крст до Голгота да биде распнат!

 

Откако беше прикован од страна на рацете и нозете на крстот, тој починал неколку часа подоцна и доби пред да биде награден со копје на страната на срцето од Римски војник.

Смртта на Исус Христос се случила кога вкупно затемнување на сонцето.

fra_an10

Тој, Христос, единствен син на Бог, дојде на земјата се согласил да страда и умре на крстот за нас откупи од нашите гревови и ни овозможи да влезе во небесното царство или ништо нечисто да внесете .

 

« Тоа е неговата љубов, неговата жртва и крвта што ќе, ние грешници и затоа нечисти, спаси денот на гневот Божји и ќе влезе во царството небесно. »

 

Исус им кажал на своите ученици дека тој ќе биде уапсен и казнет со смрт, но тој ќе воскресне во зората на третиот ден.

Откако беше закопан, беше всушност воскресна од Бога Отецот во зората на третиот ден.

слики

Исус остана на земјата четириесет дена уште со Своите ученици и апостоли « , но во прослави тело. »

 

Повеќе од 500 луѓе се сретна Исус Христос по Своето воскресение.

 

http://www.historel.net/christ/15resur.htm

 

По овие 40 дена, тој се искачи на небото да ви приготвам место во куќата на неговиот татко.

 

Пред да замине, Исус Христос објасни на апостолите кога има подготвено место за нас   « во рајот во куќата на неговиот татко » , тоа ќе изгледа за неговата црква « Христијанство » на која се родила во текот на неговите беседи.

 

Тој побара Неговите апостоли и ученици да одат било каде во светот да го објави новиот завет што Бог се случува да се направи со мажи кои дојде до него преку Исус Христос.

 

Пред да замине Исус исто така, изјави неговиот апостолате дека кога бил на небото, ќе прати Светиот Дух кој ќе се прошири на сите кои доаѓаат во Него преку крштевањето во новата црква.

33e65322

По крштавањето, Светиот Дух Божји доаѓа на секој христијанин, така што водич и поддршка во текот на неговиот живот како што тој ги држи верата.

 

Апостолите положија многу прашања на Исус Христос во текот на три години тие поминато со него.

 

Две важни прашања беа:

« Кои се знаците на доаѓањето на неговото враќање и што ќе се случи со неговото враќање. »

 

Некои апостоли пишува книги во учењата на Исус Христос, овие книги се « евангелија » и формирање на Новиот Завет на Библијата.

 

Едно последно книга е напишана многу подоцна од последната апостол « Џон », оваа книга е « Апокалипса », што исто така објаснува прикриена начин тоа треба да се случи на крајот пати и враќање на Исус Христос.

 

Библијата (Стариот и Новиот Завет) содржи околу 7000 пророштва околу една четвртина се посветени на крајот на времето.

 

Важно е да се напомене дека сите знаци и библиските пророштва се исполниле во минатото.

 

За враќање на Исус Христос знаци и пророштва најавувајќи неговото враќање се остваруваат со голема моќ под нашите очи секој ден.

 

Како неверојатна како тоа може да изгледа на вас, Исус Христос, всушност, ќе се врати наскоро.

 

Јасно е дека неговото враќање е за нашата генерација. Тоа е сигурност, не е хипотеза.

 

Секој е слободен да нејзината судбина, и секој може да се одлучи за неговата совест да дојде или да не дојде до Исус Христос.

 

Се чини дека тоа не е премногу доцна за да се направи избор, а потоа ќе одлучи брзо, бидејќи многу наскоро тоа ќе биде премногу доцна и таму ќе биде плач и извици и крцкање со заби на крајот и сите оние кои ги негираа Исус Христос.

 

Ако не се крсти наскоро ќе видите свештеник или дури и христијанинот кој ќе ви даде крштевање без која не може да се спаси во денот на гневот Божји збор.

 

Исус Христос пред да се врати на земјата ќе го отстрани црквата пред Бога казнат луѓето на земјата за сите гревови, злосторства извршени во текот на две илјади години.

 

По казната од Бога, Исус Христос физички ќе се врати во својата прослави телото, да се суди на мажите и народи и владее со светот за илјада години.

 

За време на владеењето на Исус Христос, злото повеќе нема да биде маж и сто години е се уште млад човек!

 

По неговото владеење и крајна искушение на Сатаната, ова ќе биде последната пресуда.

 

Тоа накусо објаснување на Исус Христос, христијанството и на крајот на времето дека живееме на Земјата за неколку години, а ќе заврши со враќање на Исус Христос.

 

Тоа доаѓа наскоро и дека е време да се разбере сериозноста на ситуацијата и направите вашиот избор пред да биде премногу доцна.

 

Јас се молам дека Бог ќе нè води да се направи вистинскиот избор во својот живот дека не неговото име бидат избришани од книгата на вечниот живот.

 

Многу е важно да се напомене дека Исус Христос рече : « Јас сум патот вистината и животот, никој не доаѓа до Бога освен преку Мене »

 2517959487_1

За жал, нашата Света Соборна Црква е многу болен, па дури и умираат поради тоа што неколку водичи Врховниот « папи » од појавата на Пресвета Богородица FATIMA Португалија во 1917 не доведе мажи на Бога Исус Христос, но да Луцифер.

 

Има многу докази дека ќе најдете на блогот.

 

Ние сме во моментов се соочува време на конфузија завршувањето на крајот на времето, секој мора да дејствува и да се движи, слушање на срцето и душата и прошетка низ животот на духот, а не од желбите на телото.

 

Ве повикувам да го прочитате мојот најновите статии во врска со Ватикан и на папата дека најмалку што може да се каже е дека тоа не е Светиот водич на Црквата на Исус Христос.

 

Ве повикувам да, исто така, го следат блогот  »  христијани на Новиот завет   »

 

Во последниот, нови неверојатни и неискажливи афера како што е долна и монструозниот concernerai папата и треба да излезе на виделина за кратко време ако фактите се покажат како точни.

 

Јас не може да ја потврди точноста на податоците, како тие не се докажани и се обидел.

 

Но не можам да ги пренесе овие информации во тишина Те гледам преку линкот подолу.

Датум 27 мај 2014

http://itccs.org/2014/05/27/popes-reference-to-satanic-mass-in-relation-to-catholic-child-rape-constitutes-his-tacit-knowledge-of-such-a-crime-common-law-court-outraged-survivors-demand-popes-immediate-resignati/

Датум 25 мај 2014

http://itccs.org/2014/05/25/itccs-breaking-news-may-25-2014-gmt-brussels-accused-child-killer-resigns-from-top-vatican-office-jesuit-head-adolfo-pachon-makes-startling-announcement-as-he-stands-trial-in-absentia-for-cri/

 

Водат до почеток на Меѓународниот трибунал за злосторства на црквата.

 

Датум четврток 29 мај, 2014 година е на годишнината од Христовото вознесение на небото.

jesuscristo

 Молете се дека неговото враќање е неминовна.

sentinelle3

Исус Христос е мојот крал

°

За оние кои се уште се двоуми помеѓу Исус Христос и Луцифер

Добро е да се знае дека Исус Христос Луцифер копирате и користи истите состојки, но не на ист начин и затоа ефектите се обратни.

 

За Исус Христос,

Не постојат закони без љубов и не постои љубов без закон!

 

Луцифер ,

Нема љубов во Законот и не постојат закони во љубовта!

 

Може да најдете дека има истите состојки ефектите се обратни, а тоа е Исус Христос, кој им овозможува на « права » да живеат во љубов, мир и почит.

 

И она што е важно во животот не е она што го правите, но зошто и како го правиш.

 

.

Нашата понова папи се предава дека Исус Христос и Бог се во секој човек и дека затоа секој човек е Исус Христос и Бог.

.

Но, нема ништо во него и спротивното е точно, секој човек има право « христијански » е во Исус Христос и Бог кога тоа е во согласност со заповедите и Божјата волја.

.

Светиот Дух Божји водичи и штити секој човек кој ги почитува Божјите заповеди.

.

Мир, љубов и радости во срцата и домови до занесот на црквата за некои и доаѓањето на Исус Христос на Маслиновата Гора за другите.

Виктор

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.