ИСУС ХРИСТОС Назад Наскоро – Архива Ноември 2012 – МАКЕДОНСКИ

Се христијани НА КРАЈОТ НА ВРЕМЕ!

29 Ноември, 2012

Библијата вели и дека на крајот на времето, оние кои ќе дојдат на Исус Христос, « христијани », ќе бидат гонети.


 

Прогон и масакри на христијаните се силни знаци на претстојното враќање на земјата на Исус Христос.

http://gloireadieu.fr/la-vie-chretienne/enquete-sur-la-persecution-des-chretiens-dans-le-monde-3287

Можеме да видиме на последните неколку години, дека христијаните се убиени, изгорени села и цркви вандализирани, ограбени и изгорени.

Цели семејства татковци, мајки и деца се убиени само затоа што се христијани!

http://www.youtube.com/watch?v=j5FSVx_Ef7E

види исто така оваа статија и видео

http://wemmel-candide.skynetblogs.be/archive/2012/01/26/chretiens-brules-vifs-par-des-musulmans-sunnites-nigeriens.html

Видете исто така мојот напис на некои зло христијани.

https://victorpicarra.wordpress.com/2011/01/11/leglise-de-jesus-christ/

Тоа е, исто така, нашите јудео-христијанските вредности кои се нападнати и уништени постепено.

Гледаме на пример, дека на крстот « крстови » во голема мера беа отстранети од нашите градови, тоа е само во неколку премини на улиците во земјата се уште може да се најдат некои.

Со текот на годините, христијански верски симболи исчезне од нашата цивилизација.

Дури и во училиште календари, ние не зборуваме за велигденските празници или Божиќ одмор, но пролет или зима.

Судовите се колне на Библијата, но на чест!

Темнината се шири своите едра на христијанскиот свет!

Но, да, но тоа е нашата христијанските вредности кои се темел на културата, социјалните и општествените вредности и развој на западното општество.

По две илјади години на борба да се прават и ја обликуваат нашата култура и нашето општество, нашата генерација на христијани го остави спие со законите на секуларизмот.

На секој чекор, христијанството изгуби некои од нејзиното влијание.

Дури и во црквата, од повоените години. (39/45), нашите lukewarmness бил виновен, вклучувајќи го и недостатокот на посветеност и предавање на Библијата во нашата младост,

Во меѓувреме исламот indoctrinating своите деца со одмазда, што ги прави фанатични борци од нивното најрано возрасти!

Причините и резултира топлината на нашата религија се многу и различни, но фатален удар беше нанесен на семејствата во шеесеттите години.

1) децата од страна на поголем обем на домашни задачи, како и генерализација на одмор и спортски активности врамени незапирливо оставајќи ги помалку време за верско образование.

2) Родителите имаат помалку слободно време да се грижи за децата.

И бидејќи работата на жените е да биде генерализирана, брзо стана од суштинско значење за да се обезбеди подобро приходи за семејствата  »

Со ретроспектива, ние разбираме дека ова доведе до многу жени да работат, е влезот на телевизијата во домот.

Од страна на пабот « Рекламите во времето » соопштува оваа желба да имаат ТВ и имаат стана неконтролираното.

Домаќинка потоа стана повеќе ретки!

ТВ и апарати се внесуваат домови, а потоа тоа беше автомобил, одмор и празници и за богатите беше втор дом.

Компјутер, интернет и телефон « мобилни » и го следеа дошле нашите животи.

Точно е дека овие пронајдоци имаат поедноставен животот на човекот, но ние исто така мора да се признае, тие се исто така causatrices тековната глобална економска апокалиптични ситуација, како и нашите верски топлина!

Природата не сака вакуум, падот на Кристијан страст предизвикана од фактот дека дојде друга религија да се наметне западни « ислам ».

Вредностите на исламот целосно се противат на христијанските вредности.

Судирот на култури и религии ќе мора катастрофални демографски наскоро!

Исус Христос ни предава, љубов, простување и вртење на другиот образ!

Значи ние се одржа христијански на Запад, сите муслимани бегајќи од сиромаштијата, диктатура и граѓанска и верска кои бараа подобар живот, слободна и просперитетна.

Како христијани, ние им помогнавме и продолжи да им помогне на сите луѓе, без оглед на нивното потекло, нивните култури и религии.

Тоа е наша должност е да христијанин!

Но фактите се таму, бевме заробени во нашата желба за задоволство, да имаат и да се одржи!

Ние запоставени поради тоа верско образование на нашите деца и сега гледаме последиците!

Вредностите се обратни, страст, себичност, задоволство, да станат поважни од молитва и вера во Исус Христос и Бог.

Многу негираат Бога и Исуса Христа!

Од ова можеме исто така ќе треба да побара Бога за прошка поради неуспехот да имаме деца во нашата веронаука!

Фактите се факти, верата не го следи демографијата!

По две илјади години на борба да ја креира нашата цивилизација, можеме да видиме од краевите!

Со против исламските народи нападнаа светот и секаде каде што е потребно да нивната религија, нивната култура и верски закон

« Шеријатот »

Светот се распаѓа и секаде е војна и насилство!

Ние сме на работ на војна на крајот пати « Армагедон » која се рекламира во Библијата.

Чекајќи последната светска војна, можеби ќе продолжи малку подолго.

Ова ќе биде направено според волјата на Бог!

Апокалипса 16:13-16, 19 :11-21

http://www.bible-ouverte.ch/questions-reponses/qr-avenir/2066-reponse-9.html

Гледаме и знаеме тоа. « Ние не го избега! « 

Светот стана вистинска буре барут кој се заканува да експлодира секој ден.

Владите прават се што можат за да се избегне овој конфликт, бидејќи тие знаат дека тоа ќе секако нуклеарна исклучително смртоносен.

Во следната светска војна е неизбежна, граѓаните, ние ќе направиме нашата христијанска должност.

Следната војна навистина се чини дека се повеќе блиски, како тензии се високи!

Овој конфликт ќе биде глобалната конфронтација меѓу силите на исламските и западните сили.

Целта е за исламот да ги избрише Израел од картата на светот и да се наметне исламот како култура и религија во светот.

Прочита мојот напис   ЗНАЦИ враќањето на Исус Христос во 2012

Исус Христос е мојот крал

Воена победа веројатно ќе треба да бидат западните сили бидејќи, технологија, количество оружје и воени средства и опрема Западен направи разлика.

Но цивилни жртви се сигурно побројни на Запад, бидејќи тоа е преку тероризам кој исламскиот свет е да се стравува.

Западот е полн со исламистите кои чекаат сигнал да се делува.

Гледаме источно од мажите, жените делуваат самоубијци дува самите доброволно да бидете сигурни да се допре нивните цели.

Па дури и деца индоктринирани од нивната најрана возраст, кои се жртвуваат на мински полиња да се подготви патот или удар се до на јавно место до максимум жртви!

Муслиманите низ целиот свет, јас побара од вас со љубов и светоста , да застане по исламистите ве доведе до најтемните длабочини на душата и те води во пеколот со вас за неколку години просториите, во земјите каде што е исламот.

Дојде до Исус Христос и муслиманските народи преку крштевањето стане член на црквата ќе бидат отстранети веднаш!

Како христијани ние исто така мора да се моли за Исус Христос да се врати брзо на Земјата, така што човечкото страдање е можно пократок.

Но јас исто така мислам, особено оние кои се уште не се крстени и секогаш се јавите утре крштевање, кога тие треба да се крсти во брзање!

Нашата бесплатна ќе се спречи Исус Христос ние наметне наслада!

Преку Крштението и молитвата, ние им овозможи на Исус Христос да ни ја одземе.

Крштевањето е навистина потребно да се биде член на Црквата на Исус Христос и да бидат отстранети!

Дури и Исус Христос бил крстен во Јордан од Јован Крстител .

Се крсти денес!

Утре може да биде предоцна!

Во итен случај, замолете некој брат или сестра да ви даде крштевањето со вода, како тоа ќе те спаси од овој свет во пропаст.

Чекајќи Опфатеност на Црквата, Ве повикувам сите мили мои браќа и сестри во молитва, па дури и да останат во заедница со Бога.

Така што злото нема повеќе моќ над нас и темнината не ни спречи да видите светлината на Небесното Царство доаѓа наскоро.

Молете се драги браќа и сестри стока во Исус Христос

Молете се, молете се повторно и повторно, бидејќи молитвата ни носи поблиску до Бога.

Најди нашето внатрешно дете

и

преку молитва заштита на пламен на нашата вера!

Мир, љубов и радости во срцата и домови.

Виктор

.

Тагови:  ,  ,  ,  ,
Објавено во ИСУС ХРИСТОС Назад Наскоро | Уреди | 1 Коментар »

БОГ – ИСУС ХРИСТОС

22 ноември 2012

Бог! Каде е тој отиде?

Уште полошо, е таму?

Колку мажите и жените се постави прашањето за постоењето на Бога.

За многу млади луѓе, прашањето дури и не се јавуваат.

« Бог не постои!, Религиите се срање висок! « Ова е она што го слушам повеќе од устата на многу млади луѓе!

Ние мора да се соочиме со фактите « Верата » не чини да се следат кривата на населението!

Луѓето денес се зборува повеќе права, побарувања, бенефиции и слободата на Бога.

Верата не е рецепт!

Папата се критикува, исмејуван, исмејувани и свештенички вокација станува ретки.

Ох! Колку цркви се без свештеник!

Јасно е дека пламенот на верата е изгаснат за многу христијани!

Како доаѓаме до клучниот момент во еволуцијата на човештвото « Крајот на библиските времиња », многу луѓе сакаат да веруваат на илузиите на технологијата, а не на постоењето на Бог.

Сите оние кои се обидуваат да ја докажат непостоењето на Бога се слуша и се восхитуваат, дури и ако тие го објави крајот на светот декември 21, 2012.

Зошто и како ќе стигнеме!

За да се разбере ова, нека се вратите на почетокот на човечката историја.

На почетокот на создавањето Бог е сеприсутно на земјата « сеприсутниот ».

Подоцна од неговите ангели се покажа да комуницира со луѓето и подобрување на нивното учење.

А потоа беше преку пророците дека Бог продолжи комуникацијата со луѓето. « Исус Христос беше последната пророк » Тој беше, исто така, повеќе од пророк, тој бил син на Бог!

Даниел 9  ( шестиот век п.н.е.)

9.26

По неколку недели шеесет и две Помазаникот ќе бидат отсечени, и нема да има наследник . Луѓето на принцот дека ќе дојде ќе го уништи градот и светилиште, а за нејзин крај ќе дојде како поплава, е решена дека уништувањето ќе трае до крајот на војната.

Конечно, бидејќи заминувањето на Исус Христос по Своето воскресение, се настани и чуда што Бог во текот на овие две илјади години интервенираше во човечкиот живот и стана потсетам мажите.

Можеме да видиме дека Бог постепено престанала да интервенира директно и отворено во животот на човекот.

Тоа е факт и тоа е фактичка!

Во текот на изминатите два милениуми, некои се пресели подалеку од Бога, бидејќи тие чувствуваат напуштени!

Другите може да влијае да се верува « , како Томас » го негираше постоењето на Бога.

Сепак други грешки водичи и пророците беа погрешен пат и се поклони лажни богови.

Сепак, пред оставајќи ни малку осамени да се оцени, Бог ни дал од неговите ангели, неговите пророци и апостоли на Исус Христос, книгата « Библијата », со што се објаснува создавањето и открива дека нашата осаменост далеку Бог има цел.

Крајот на чекање на Бог се споменува во Библијата (првиот волја и завет во секунда)

Речиси една четвртина од пророштвата од Библијата е посветен на крајот на времето и враќање на Бог директно и отворено во животот на човекот.

Можеме да видиме денес дека пророштвата на крајот пати се Сето тоа е направено.

Тоа е во потрага на минатото, поточно, на 14 мај 1948 година, на почетокот на враќањето на еврејскиот народ во Израел, ние разбираме дека од тој датум библиските знаци се појавија постепено и експоненцијално.

Доволно е да се погледне на вести да знаете дека живееме во посебна пати.

Јас разбирам дека е тешко и многу тешко за некои да се замисли дека Бог « Исус Христос » е наскоро да се врати во животот на човекот!

Многу исто така, велат дека сите оние како мене, кои најавија претстојното враќање на Исус Христос се « запали цигара. »

Се разбира, реалноста е страшно и тоа е разбирливо.

Бидејќи Бог престанал да интервенира директно и отворено во животот на човекот, многу загубија верба, а потоа се сврте кон некои идоли (исто така отсутен Бог за последните две илјади години) и други едноставно одбиле да веруваат во ништо.

Верата на многу разнишана!

Задоволство, страст, хомосексуалност, индивидуализам, себичноста и егоцентричност, да стане начин на живот (тоа е секој човек за себе!)

Дури и меѓу христијаните, верата е млака или дури и отсутни!

Ние дури да видиш христијани радосно манифестираат за правото на хомосексуалните бракови! Додека хомосексуалноста е осуден во Библијата!

Библијата постојано ни кажува дека хомосексуалната активност е грев

Битие 19:1-13

Левит 18:22

Римјаните 1:26-27

 1 Коринтјаните 06:09

Римјаните 1:26-27

Кажете ни конкретно, дека хомосексуалноста е резултат на одбивањето и непослушност кон Бог.

Човекот ја губи својата вера и вредности!

Но во прилог на оваа голема катастрофа, како што се губење на верата и вредностите, парадоксално Луцифер е погласен и на искушението расте!

За оние кои се далеку од Бог, тоа ќе биде многу тешко да се врати во верата и Божјиот закон.

Матеј 22:1-14

Параболата на гости

22  Исус им говореше повторно со параболи *. Тој им рече:

 -Тој е царството небесно, како цар, кој ја прослави свадбата на својот син.

 Тој испрати слугите да го покани на гости на свадбата. Но тие одбија да доаѓаат.

 Потоа испрати други слуги да инсистира на својот дел со гости: 
    « им донесе оваа порака: Го подготвив моето банкет, убив моите јунци и мојата најубава животни, и се е спремно. Дојде до венчавка. « 

 Но гостите се рамнодушни, и да си одат, еден на неговата фарма, друг со неговиот бизнис.

 Остатокот одземени неговите слуги, малтретираат и ги убие.

 Тогаш царот лути. Тој упати војници уништи оние убијци и толпата нивниот град.

 Тогаш им рече на Своите слуги, 
    ‘На свадба банкет е подготвена, но оние кои се поканети не беа достојни.

 Одете на крстопат и покани на вечера некој да ви најде. « 

10  Така службеници одат од патиштата и се собираат сите тие ги исполнуваат, како лоши и добри, па свадба сала беше исполнет со луѓе.

11  Царот дојде да се види публиката. Виде таму еден човек кој немал свадба облека.

12  « Мојот пријател, праша тој, како го добие тука, без да бидат облечени соодветно за свадба? » 
Другата најде ништо да се одговори.

13  Тогаш царот им рече на слугите 
: « Земи го и фрли го, врзани рацете и нозете, во надворешниот темнината, каде што постои плач и крцкање со заби. »

14  За многу се поканети, но и оние кои се избрани се малку.

 

Дали нејзината венчаница значи да се биде и да живее со вера во Божјиот закон.

Наскоро Исус ќе се врати на Земјата, но ќе бидат отстранети пред црквата да присуствува на свадбата на Јагнето.

Одат кон Бог не е жртва туку радост!

Овој свет е во темнина, имаме се повеќе и повеќе тешко да се најде нашиот пат во животот, само пламенот на нашата вера нè води кон Бога!

Исус Христос е нашиот спасител и не постои друг!

Негираат Исус Христос е да се себеси осуди за сета вечност!

Но секој е слободен да го избере неговиот пат и да живее својот живот како тој го гледа одговара!

По занесот на црквата, таму ќе бидат оние што ќе останат, плач и крцкање со заби бидејќи по киднапирањето, вратите на небото ќе биде затворен!

Ние се уште се во состојба на благодат, но не знам колку долго!

Исус Христос уште има тенденција до сите оние кои сакаат да влезат!

Исус Христос е мојот крал

Мир, љубов и радост во срцата и домовите

Виктор

Тагови:  ,  , 
Објавено во ИСУС ХРИСТОС Назад Наскоро | Уреди | 4 Comments »

Исус Христос е ЉУБОВ!

Ноември 20, 2012

Овој текст ми дојде од ликвидација патеки, но полн со љубов!

Јас ја најдов толку убава што јас не можеше да одолее на поривот да ја објави во блог.

Не знам кој е авторот е за времето може да се расчисти неговото име!

Љубовта е последно прибежиште на слободниот свет или е оваа програма е и плати,

Јас ви понудиме сите моето срце сите мили мои браќа и сестра во Христа.

Приказна за љубовта и време:

0

0 0 0

0

0

0

Имаше еднаш еден остров каде што сите чувства живееле различни:

.

Среќата, Тагата, знаење и сите други, вклучувајќи љубов.

.

Еден ден беше објавено на чувствата дека островот ќе потоне.

.                                                                                                                                                                            

Па тие се подготвени сите нивни бродови и замина.

.

Љубовта сама остана.

.

Љубовта сакала да остане до последен момент.

.

Кога островот беше на работ на тонењето, Love одлучи да побара помош.

.

Богатството беше поминува Љубов во луксузен брод.

.

Љубов рече: « Богатство, можеш да ме земе?  » 

.

« Не, бидејќи има многу сребро и злато на мојот брод. Јас немам место за вас.  » 

.

Љубовта одлучи да побара Суета кој исто така беше поминува во една убава сад,

.

« Венити, помогни ми се молам! « 

.

« Не можам да ви помогне, Љубов. Вие сте сите влажни и може да го оштети мојот брод вас  » 

.

Тага беше страна, Љубов праша,

.

« Тагата, дозволете ми да дојдам со тебе.  » 

.

« Ох .. Љубов, Јас сум толку тажна дека јас треба да се биде сам! « 

.

Среќата исто така, помина од љубов, но тој беше толку среќен што тој дури и не слушаат Love повик!

.

Одеднаш глас рече: « Дојди Љубов, јас ќе земам со мене. « Тој беше човек кој го зборува.

.

Љубовта се чувствува толку благодарни и полн со радост дека тој заборавил да побара неговото име да старецот.

.

Кога  стигнале на копно, старецот отиде.

.

Љубовта сфатив колку тој се должи и побара знаете « Кој ми помогна?  » 

.

« Тоа беше Време », одговори Знаењето.

.

« Време? Но, зошто ме времето кога тој помогна?  » 

.

Знаат насмевки полни со мудрост и одговори:

.

« Тоа е затоа што само времето може да се разбере како љубов е важно во животот.  » 

0

0 0 0

0

0

0

Ние, мили мои браќа и сестри во Христа, ние знаеме како љубовта на Исус Христос е важно во нашите животи и како таа ги исполнува нашите срца.

Ние веруваме во неговото ветување да ни ги собереш и ние со нетрпение очекуваме да тој благословен ден!

Сите знаци покажуваат дека неговото враќање е неизбежна

И покрај изопаченост на животот убедливо на светот на крајот на времето, нека радост и веселие, бидејќи неизмерна среќа чека за сите оние кои доаѓаат на Исус Христос.

Исус Христос е љубов.

Исус Христос нè љуби.

Исус Христос е наскоро да нè спаси.

Молете се, молете се повторно и повторно за неговиот брзо враќање!

Мир, љубов и радости во срцата и огништето во очекување отстранување на црквата за некои и враќање на Исус Христос на Маслиновата Гора за другите.

Виктор

Тагови:  ,  ,  ,  ,  , 
Објавено во ИСУС ХРИСТОС Назад Наскоро | Промена | Остави коментар »

Напад врз Ерусалим! Војната е третиот свет започнете?

Ноември 17, 2012

Специјални настани се случуваат во Израел.

Таму ќе секако не избегал, ракетите се од појасот Израел од 10 ноември, 2012 година.

Овие ракети се бомби цивилни жртви во Израел, целта е да се нанесе штета на израелското население

Но последиците се сериозни, бомби, родителите жалост своите деца и децата на своите родители плаче.

Семејства се уништени од страна на овие терористички убијци група « Хамас » , наместо да живеат богати и среќни во Газа, претпочитаат да користат пари за да извршат најголемите злосторства против Израел

Ние мора да разберат дека исламистите сакаат по секоја цена и сите трошоци уништи Израел.

Од почетокот на времето, двете полубраќа непријатели Исав и YAACOV направи војна, барем тоа би било фер да се каже Исав (сега на арапско-муслимански народ) сака со сите средства убие YAACOV (сега Израел)

http://www.harissa.com/D_Religion/lepatriarchejacob.htm

Глобалниот економски услови предизвикани од политичко-верски на Блискиот Исток, во комбинација со жестока решеност на ИранМахмуд Ахмадинеџад сакате да го избрише Израел од картата, се плашејќи се од најлош сценарија за времето што доаѓа.

Веќе има повеќе воени бродови и подморници на риба во на Ормутскиот теснец, на Блискиот Исток е вистински буре барут.

Се плашам дека Хамас е осветлена го осигурачот на буре барут.(јас треба да кажам на нафта!)

Затоа е пукотници и крв на овој регион се одвива со овие лансира ракети од 10 ноември 2012 година.

Египет веќе заземено став против Израел.

Ракетите почнуваат да паѓаат во предградијата на Ерусалим! ! !

Имаше доволно за Израел мобилизира речиси 75.000 мажи и жени борци резервисти да се справат со смртоносни напади Газа.

Отпуштање Ракетите продолжување на населби и воени сајтови не покажуваат вистинската намера на Газа убие израелското население.

Овие се дивјак акти кои се дизајнирани да го убие мажи, жени и деца.

Ова е валкана војна и недостоен спроведена без објава на војна.

Нема убави зборови не може да се оправда неоправдан.

Големината на мобилизирани резервисти во Израел покажуваат сериозноста на ситуацијата и ќе ги заштити по секоја цена населението.

Се разбира дека Западот не треба да го напуштат Израел, ние мора да ги потсети жртва на смртоносните напади извршени од страна на овие жедните за терористи и видливо со соучество на властите во Газа, кои не се многу за да се спречи отпуштање ракети.

Овој пат на смртоносни напади врз Израел ГАЗА може да доведе преку воени сојузи на глобалната војна.

Тоа ќе биде како ниедна друга и мислам дека тоа ќе биде главно се наоѓа во регионот.

Хибернација терористичките мрежи не очекуваат наредба наМахмуд Ахмадинеџад да одат во војна секаде во западниот свет!

Разумно може да се процени дека Западот секако освои воена победа во овој конфликт, но за жал, илјада пати, за жал, цивилни жртви може да биде нестандардни на Запад од страна на терористички акти.

Порибување и експлозии добро може да земам десеток западната популација.

Сепак, ми се чини корисно да се потсетиме на претпазливост за да се задржи вашиот дом со некои намирници во однапред и се направи целосна резервоари на возила и тенкови и гасовити горива за греење.

Ние сме наскоро во зима и во регионот вооружен конфликт е подобро во зима отколку лето за очигледни причини на температурата.

Тоа може да биде дека јас сум грешка (јас навистина сакате да) и дека сето ова е само мал судир застрашувачки граница ….!

Но, јас не мислам многу, бидејќи библиските пророштва се исполнети пред нашите очи секој ден по неколку години и овој пат степенот на просториите нека се плашат од најлошото.

Но ние браќа и сестри во Христа, ние разбираме дека сето она што се случува во светот во последниве години се просториите на враќање на Исус Христос, кој очигледно дојде многу брзо!

Ова враќање мора да биде во болки на раѓањето.

Но, немам страв, восхит на Црквата ќе се одржи пред враќање во земјата на Исус Христос.

Ова отстранување чини повеќе неминовна.

Тоа е време за молитва

Јас се молам дека Бог им помогне на сите нас.

Мир, љубов и радост во домот покрај темнината што заматува светот.

Виктор

Објавено во ИСУС ХРИСТОС Назад Наскоро | Измени | 7 Comments »

ИСУС ХРИСТОС се враќа, не постои сомнеж околу тоа!

Ноември 11, 2012


Исус Христос, Синот Божји вети дека пред две илјади години, назад во доцните библиските времиња да владее на земјата илјада години.

Без откривање на датум и време, во согласност со волјата Божја « Таткото », Исус Христос ни даде знаците на времето на неговото враќање.

Ние се најдат овие знаци во Евангелието и во Книгата на Откровението

Важно е да се напомене дека во првиот завет (Дел од Библијата пред раѓањето на Исус Христос) на пророците спомене крајот на времето. Вклучувајќи ги и « Даниел, Исаија, Еремија и Езекиел »

Ние разбираме дека ова пророштво на Езекил е од огромно значење за крајот на времето, бидејќи на првиот знак на крајот на времето Библијата и затоа враќањето на Исус Христос на земјата.

 (Езекиел 36/24-28)

Јас ќе ве однесе од народите, се собираат сте надвор од сите земји, и да ви донесе во вашата земја. Јас ќе посипете чиста вода за вас, и вие ќе бидете чисти: Јас ќе ве очисти од сите ваши нечистотија и од сите ваши идоли. Јас ќе ви дадам ново срце, и го стави здив во вас нов дух јас ќе го отстрани од телото на срцето од камен и да ви даде срцето на месо. Јас ќе ја ставам Дух во вас, и ќе бидете сигурни дека ќе го следат мојот наредби, и ги почитуваат моите закони. Вие живеете во земјата дадов на татковците ваши, и вие ќе бидете Мој народ, и Јас ќе бидам ваш Бог

Гледаме денес дека сите пророштва од Библијата за крајот на времето и сите знаци во врска со враќањето на Исус Христос за да ги исполни нашите очи експоненцијално од 14 мај 1948 година, што е денот на враќањето на луѓето еврејски Израел.

Знаци и пророштва најавувајќи крајот на времето и враќање на Исус Христос, се три пати.

°

° °

°

  1) Знаци на небото 
2) Знаци на Земјата 
   3) Знаците за Man

°

° °

°

1) доказ најде во рајот

Нибиру, НЛО и греење на соларниот систем во последниве години се преземени големо значење во главите на луѓето, секако, се плашат манифестации на туѓите лица! …

За нас христијаните Нибиру, НЛО и греење на Сончевиот систем одговараат на знаците на небото

 °

° °

°

2) доказ пронајден на Земјата

Земјотреси, цунами, бури, поплави и други климатски катастрофа неконтролираното експоненцијално во последните години околу Земјата.

За нас христијаните овие земјотреси, цунами, бури, поплави и други катастрофи кои доаѓаат клима експоненцијална начини одговараат на знаци на земјата.

°

° °

°

3) доказ наоѓаат на човековите

Зголемувањето на населението во светот на четири и пол милијарди луѓе во само 63 години, експлозија на Грејвс болест, губење на вредности, глобалната глад, војни, насилство, уништување и глобалната поместување предизвикани од ова уништување ја презеде драматични размери и необично големина поголема целиот свет.

За нас христијаните, сите овие човечки трагедии одговараат на знаци на човекот.

°

° °

°

Сите овие знаци

се библиски знаци.

Тие се најавувајќи враќање на Исус Христос

Тие вршат секојдневно од 14 мај 1948 година

Враќањето на Земјата на Исус Христос не е утопија, тоа е наскоро да донесе одлука овој свет за илјада години за да дојде.

Исус Христос вети дека ќе се врати на крајот на времето.

Ние сме на крајот на времето.

Исус Христос Синот Божји ќе го задржи своето ветување!

Кој би се осмелил да го навредува Бога, без сомнение!

Занесот на црквата е неминовна.

И  Исус Христос доаѓа наскоро

Ние не може да се сомневаат

Божјата љубов

°

° °

°

Јас не сум пророк, само погледнете во знаци, Библијата и светските вести.

Наскоро таму ќе биде плач и крцкање со заби од оние кои го негираат  » ХРИСТОС спасител « 

Добро е да се потсетиме на 24-ти глава од Евангелието според Матеј особено стихови 33 и 34

Матеј Глава 24 стихови 33 и 34

33 Слично на тоа, кога ќе го видите сето тоа, знајте дека Синот Човечки е близу, пред вратата. 
34 Јас ви ја каже вистината, оваа генерација нема да поминат додека сите овие работи да се случи.

Исус Христос нè љуби и ние со нетрпение наскоро! Тој ќе се врати пред завршувањето на генерациите родени во 1948 година!

Дали сте подготвени!

Сакате вечноста? Таа е подарок од Исус Христос!

Ќе ви суета, гордост и глупост, негираат оваа неверојатна дарба прекрасен!

Јас се молам дека Бог да те благослови и водич вашиот живот дека « ако го прашам!  »

Мир, љубов и радости во домовите.

Виктор

Тагови:  ,  ,  ,  , , 
Објавено во ИСУС ХРИСТОС Назад Наскоро | Промена | Остави коментар »

ЗНАЦИ враќањето на Исус Христос во 2012

10 ноември 2012


ЗЕМЈАТА

Во последниве години, јасно е дека значајни промени во климата се случи на нашата прекрасна планета.

Овие промени може да се објасни научно без никакви проблеми, бидејќи тие се периодични над многу долги периоди.

Така и направија ништо лошо, Земјата носи во карпи, траги од варијации на климата.

(Вклучувајќи glaciations, менува магнетните полови, поплави и други трансформации релјефи)

Ние знаеме за сигурно дека новите промени ќе се одржи еден ден.

Но, никој не знае точно кога ќе следната планетарна трансформации?

Тоа може да биде дека тие не се јавуваат додека неколку стотици години!

Сепак, земјата позната денеска големи пореметувања на климата што треба да се сфати сериозно, дури и ако тие не треба да се вози одржлив промени и значително олеснување на планетата.

Климатските промени што го гледаме за неколку години се секако неконвенционален, но не и дефинитивна.

Бури, поројни дождови, поплави, циклони, земјотреси, цунами и други непогоди соочува експоненцијално во целиот свет.

Овие катастрофи се случуваат со алармантна фреквенција во областите обично поштедени.

Штетата е често многу важно! Толку многу што некои земји за жал тоа е многу тешко да се избрише трагите, па сметки се астрономски.

Од 2005 година, овие планетарни катаклизми кружат, тие дури и да стане речиси секојдневно од 2011!

Не постои една недела минува без катастрофа се случува, за среќа ова е често на локално ниво и со малку човечки жртви.

Во примерот на поројните дождови, кои често влијаат една мала област или област на градот, но уништување на речиси сè во нејзиниот пат за неколку минути, за среќа често поштеда животи.

Се разбира овие факти се катастрофални поради реални и проверливи причини за животот на Земјата во својата историја отсекогаш имал врвови на активност, но овие факти се, исто така, се должи на соларната активност што е повеќе вонредни сега .

Но, ние исто така мора да се запамети дека овие климатски и сеизмички нарушувања се исто така знаци на враќање на Исус Христос на земјата.

ЧОВЕКОВИ

Од 50-тите години, населението на планетата има експлодирала од 2,5 милијарди луѓе до 7 милијарди долари во почетокот на 2012 година.

Кога знаеме дека светското население се проценува на 500 милиони луѓе пред две илјади години, ние разбираме дека зголемуваат експоненцијално од 50-тите години.

Стапката на пораст на населението изнесува 1 милијарди евра за илјада години до педесеттите и од само 63 години е експоненцијален пораст од 4,5 милијарди луѓе.

(Четири милијарди петстотини милиони луѓе во 63 години!)неверојатно!

Ова се чини невозможно, а сепак фактите се факти!

Година Светската популација  
1,910 1,750 милијарда  
1,920 1,860 милијарда  
1,930 2070000000  
1,940 2300000000  
1,950 2519000000  
1,955 2757000000  
1,960 3023000000  
1,965 3337000000  
1,970 3696000000  
1,975 4073000000  
1,980 4442000000   
1,985 4843000000  
1,990 5279000000  
1,995 5692000000  
2,000 6085000000  
2,005 6500000000  
2,010 6842000000  
2,011 7000000000  
2,012 7058000000  

Ова експоненцијален пораст на светската популација не знае направи без да предизвика проблеми на глад, болести и нарушувања надвор општествените норми.

Се разбира, нема недостаток на објаснувања за да се разбере непропорционален зголемување на демографијата, болест и општествени проблеми на планетата.

Но, ние исто така мора да се запамети дека овие се зголемува необично големина поголема демографски, болест и општествени проблеми на светот, исто така се знаци на враќање на Исус Христос на земјата.

Флора и фауна

Од 2008 година, ние сметаме дека милиони риби, птици, цицачи и други животни умираат непотребно секоја година од бранови низ светот.

Овие факти се сериозни последици за рамнотежа на флората и фауната, но исто така и за храна.

До денес, не постои научно објаснува мртви животни серија од 2008 година.

2,012

Маса смртта на животни … продолжува!

Видете исто така овој член

http://myofasciite.hautetfort.com/archive/2012/09/19/mort-en-masse-d-animaux-ca-continue.html

ТЕХНОЛОГИЈА

Од 50-тите години, технологија има скокна неверојатно важни « Експоненцијална », на пример првите компјутери со многу ограничени способности, машини стотици килограми окупаторската десетици метри квадратни.

 Првиот компјутер е создадена во 1946 година 

на Универзитетот во  Пенсилванија  

Што тежи 30 тони!

Првиот мобилни телефони во 1980 година беа со големина на мал куфер и се мери £ 10!

Денес, мобилен телефон тежи само неколку унци и се вклопува во вашата рака.

Таа, исто така ви овозможува да го користите телефонот види безброј телевизиски канали, сурфање на интернет и употребата безброј апликации!

Се разбира, овие технолошки достигнувања се плодовите на многу години на истражување и инвестиции бездна.

Но, ние исто така мора да се запамети дека овие технолошки достигнувања се исто така знаци на враќање на Исус Христос на земјата.

Одделно сите овие знаци се нормални иако неконвенционален, историјата на човекот е полн со факти непропорционален и технолошки пронајдоци.

Покрај неколку пати, нашите предци беа земени одделно како овие знаци означи враќањето на Исус Христос на земјата.

И тие не беа во право.

Па очигледно, тоа е разумно да се претпостави дека оние кои ги прокламираат враќање на Исус Христос на нашата генерација, како мене, сигурно грешат.

Дури и со експоненцијална знаци од 50-тите години, можно е дека ние сме во ред.

Првите знаци

Активирањето на крајот на времето

Но, постои знак ултра важно за разбирање на она што беше скриен до крајот на времето.

Овој знак е враќањето на еврејскиот народ во Израел 14 мај 1948 година.

Всушност сите знаци јас ги спомнав и сите други спомнати во Библијата доаѓаат експоненцијално од 1948 година.

Денес сите овие знаци секојдневно!

Во читањето на евангелијата, вклучувајќи Глава 24 од Евангелието според Матеј Апостол ние разбираме дека оваа генерација нема да помине без да се види враќањето на Исус Христос на земјата.

Враќањето на еврејскиот народ во Израел 14 мај 1948, е прв знак за крајот на времето, пред враќањето на Исус Христос на земјата.

Матеј 24 стих 34

Јас ви ја каже вистината, оваа генерација нема да поминат додека сите овие работи треба

Значи генерациите родени во 1948 година нема да оди без да се види враќањето на Исус Христос!

Во оваа фаза не е верување.

Библијата содржи повеќе од 700 пророштва кои речиси една четвртина се однесуваат на крајот на времето.

Ова објаснува како Бог сака да привлече нашето внимание на ова крајот на времето.

За сите оние кои имаат вера и веруваат во љубовта на Бог, невозможно е да не можете да ја прифати претстојното враќање на Исус Христос на земјата.

Бог не би ни кажете денот и времето на враќање на Исус Христос, така што секој го живее својот живот и да избере неговиот пат.

Бог сака човекот да се дојде до него од љубов, а не со сила или принуда.

Исус Христос свесно ќе нè спаси, почитуваше волјата на Бог (Отецот).

Но, ние сакаме откри неколку знаци на неговото враќање.

Nous constatons au quotidien l’accomplissement de tous ces signes.

Враќање на Исус Христос на Земјата е неминовна!

Сепак, враќањето на Исус Христос е сè уште предмет на завршување на три знаци недостасува.

01) На откривањето на анти-Христос

02) Третата реконструкција на ерусалимскиот храм

03) А светска војна qu’arrêtera Исус Христос при неговото враќање

Библијата ни кажува во « пророштвата на Даниел » последната светска војна ќе се води меѓу Западот и персиски (Иран).

http://www.bibleetnombres.online.fr/nabuchod.htm

Објаснување на Втората светска војна од страна на рабинот Рон одбележано

Последниот знак

Па кога ќе видите на проектот на последниот судир меѓу Западот и Истокот, под раководство на Иран.

Ова е последниот знак! Тоа  ќе биде проследено со враќање на Исус Христос на Маслиновата Гора.

Но благочестиви христијани во верата, нема да биде таму.

Црква на Исус Христос е отстранета да помогне во небото на свадбата на Јагнето (вечниот завет меѓу Христа и неговата црква членови).

Занесот на црквата може да интервенира во секој момент!

Исус Христос нè љуби и сака да нè спаси!

Но, ние не сакаме да биде спасен!

Кога ќе го видите бракови меѓу хомосексуалци се навредливи и навреда за Бога.

Кога ќе видите млади без игнорирање на некои репер, самото постоење на Исус Христос!

Кога ќе ги видите сите овие војни, насилство и губење на вредности!

Кога ќе го видите на геј-парадата во Ерусалим « Светата земја »  !

Кога ќе видиме себичност, индивидуализам и себичноста на луѓето од нашето време!

Кога ќе го видите страста и хомосексуалноста станаа начин на живот!

Кога ќе го видите сето тоа гадост;

Ние подобро да се разбере зборовите на Исус Христос во параболата

« За многумина се повикани, но малкумина се избрани »Матеј 22:1-14

По занесот на црквата, таму ќе биде плач и крцкање со заби.

Но, за жал, илјада пати, за жал, тоа е премногу доцна, бидејќи портата на рајот ќе бидат трајно затворени.

http://www.regard.eu.org/Livres.15/Sermons_d_hier/32.html

Таа потоа ќе поминат низ денот на гневот на Бога, пред да можеме да видиме Исус Христос слегува од небото и ги стави стапалата на на Маслиновата Гора да неговото владеење илјада години.

Матеј Глава 24 стихови 33 и 34,
33 Слично на тоа, кога ќе го видите сето тоа, знајте дека Синот Човечки е близу, пред вратата.
34 Јас ви ја каже вистината, оваа генерација нема да поминат, додека сите овие пристигнува.

Исус Христос нè љуби и да не собере!

Дали сте подготвени!

Сакате вечноста!

Поради тоа што е грациозно понудени од страна на Исус Христос

Ќе ви суета, гордост и глупост, негираат оваа неверојатна дарба прекрасен!

Јас се молам дека Бог ќе ве благослови сите мили мои браќа и сестри во Исус Христос и дека води живот « ако го прашам! « До занесот на црквата за некои се до враќањето на Исус Христос на Маслиновата Гора за другите.

Мир, љубов и радости во вашите срца и во вашите домови.

Виктор

Тагови:  ,  ,  ,  , , 
Објавено во ИСУС ХРИСТОС Назад Наскоро | Уреди | 1 Коментар »

На крајот на времето – порака до сите христијани во светот –

1 Ноември, 2012

Исус Христос е мојот крал

0

0 0 0

0

0

0

Мојот возљубен браќа и сестри, во овие тешки времиња за човештвото, многу од нас страдаат во нашето срце, во нашите животи и во нашето тело.

Неправда, невработеноста, сиромаштијата, насилство, војни и несреќи го погоди светот со бес.

Сатаната станал господар на земјата!

Нејзината цел е да се направи ни страдаат повторно и повторно!

Тој сака да ни робови!

На искушението е да се обвинуваат Бога сите овие катастрофи.

Ние мора да разберат дека Бог му дозволил Сатаната да нè искушуваат и малтретираат ни присилно да ја тестираме и нашата вера.

Само враќање на Исус Христос ќе престане лавината на несреќи, проблеми, несреќи, насилство и војна.

Знаеме дека ќе биде така се додека не се врати на Земјата на Исус Христос и дека ништо не може да се спротивстави на волјата Божја.

Библиските пророштва се исполнуваат!

Сите ние сме грешници и лоши времиња дека ние сме во моментов се соочува на Земјата се ништо во споредба со вечноста што нè чека!

Имаме избор,

.

Или ние продолжуваме да се жалат и вината на Бога за се што ни се случува.

« И ние ќе ја искористам оваа желба далеку од Бог! »

Или ние се претпостави да бидат грешници и да плаче кон Бога во молитвата

« Ние implore вашиот Господ е жал за сите наши гревови »

Не заборавајте да се заблагодарам на Бога во овие денови на катастрофа за сите елегантност Тој ни дава!

Повеќе викаме нашата љубов кон Бога, толку повеќе ние implore прошка, толку повеќе ние се молиме за брзо враќање на Исус Христос на земјата и Бог ќе биде милостив и ублажување на болка.

Не заборавајте дека само Бог го знае денот и часот на враќањето на Исус Христос и киднапирање на неговата црква.

Молете се драги браќа и сестри стока во Исуса Христа за брза замена на нашиот Господ и Цар Исус Христос, кој мора да се врати на земјата за да царува за илјада години за да дојде.

Дозволете ни да плаче и да се моли на Бога нашето покајание и нашата надеж дека љубовта на Бог дојде на земјата за да ловат злото што е во нас и јаде нас.

Во последните денови, оние кои не се покајат за своите гревови и кои не се праша за молитва на Исус Христос за свој личен Спасител, и можат да бидат избришани од книгата на животот!

Апокалипса 22-11

Тоа е неправеден уште извршат неправда и дека тој што е гнасен и се осквернува уште и кој е праведен остане праведен; и кој е свет е свет уште.

.

Кога ќе видиме злите биде дури и meaner, дури и повеќе неправда и флагрантно грешниците потоне подлабоко во грев.

Значи ние разбираме дека сме во последните денови на крајот на времето, пред враќањето на Исус Христос на земјата што ќе биде проследен и со отстранување на неговата црква.

Денес ќе најдеме дека непогоди секојдневно гревот е огромна земја, насилство е претерано, е бесрамна неправда, мизерија е насекаде, глад е речиси половина од светската популација, болести сериозни пандемии се реални, пропаста е глобален, вредности се промени, војни беснее и заканата од глобалниот конфликт е повеќе на агендата меѓу Истокот и Западот, да не ги спомнуваме знаци на небото кои се многу и различни!

Нема датум да го објави враќањето на Исус Христос, тоа е сепак видливо за сите да видат знаци кои вршат експоненцијално од 14 мај 1948 дека неговото враќање ни треба сега се чини неизбежна.

Апокалипса 22

22:01 А тој ми покажа чиста река со вода на животот, бистра како кристал, кои се движат од престолот на Бог и на Јагнето.

.

22.2 Во средината на градскиот плоштад и од двете страни на реката беше дрвото на животот, имајќи дванаесет култури на овошје, дава својот плод секој месец; а лисјата се за исцелување на народите.

 

22.3 Нема да има повеќе клетва. Престолот на Бог и на Јагнето ќе биде во него, и неговите службеници ќе се види неговото лице,

 

22:04 и неговото име ќе биде на нивните чела.

 

22:05 Нема да има ноќ таму и тие немаат потреба светилка ниту светлина, бидејќи Господ Бог им дава светлина. И тие ќе царува во вечни векови.

 

22:06 А тој ми рече:, Овие зборови се верни и вистинити: и Господ, Бог на светите пророци го испрати својот ангел за да им покаже на Своите слуги нештата што мора да се случи наскоро. –

 

22:07 И ете, доаѓам скоро. Блажен е оној кој ги пази пророчките зборови на оваа книга!

 

22:08 И јас, Јован, кои слушнаа и видоа овие работи. И кога сум чул и видел, паднав пред нозете на ангелот кој ми го покажа овие да му се поклонат.

 

22:09 Но тој ми рече:, Видете ти го направи тоа! Јас сум твојот слуга, и на твоите браќа, пророците, и на оние кои ги пазат зборовите на оваа книга. Му служат на Бога.

 

22:10 И тој Ми вели:, печат не зборовите на пророштвото на оваа книга. Бидејќи времето е близу.

 

10:11 Кој е неправеден биде неправеден, сепак, дека тој што е гнасен, нека се осквернува уште; и дека праведните биде праведен, и кој е свет, бидете свети уште.

 

10:12 Еве, доаѓам брзо, и наградата Моја е со Мене, за да му дадам секому според неговите дела.

 

10:13 Јас Сум Алфа и Омега, Првиот и Последниот, Почетокот и крајот.

 

10:14 Блажени се оние кои ги перат своите облеки, за да имаат право на дрвото на животот и да влезат низ портите во градот!

 

10:15 За без сте кучиња и јасновидците и блудниците и убијците, и идолопоклониците и секој кој љуби и ја прави неплодна лага!

 

10:16 Јас, Исус, го испратив мојот ангел да сведочи за вас овие работи во црквите. Јас сум корен и род Давидов, светло утро ѕвезда.

 

22:17 И Духот и невестата велат: Дојдете. И нека кој слуша велат, Дојди. И нека дека е жеден дојде, нека кој сака, нека земе од водата на животот слободно.

 

10:18 Јас му сведочам на секого, што го слуша пророчките зборови на оваа книга: Ако некој им додаде нешто, Бог на злата опишани во оваа книга;

 

10:19 и ако некој одземе нешто од зборовите на книгата на оваа пророштво, Бог ќе му го одземе неговиот дел од дрвото на животот и од светиот град опишани во оваа книга.

 

10:20 Тој што testifieth овие работи, вели: Навистина дојдам брзо.Амин! Дојди, Господи Исусе!

 

10:21 Благодатта на Господ Исус да биде со сите вас!

0

0 0

0

Во празникот на Сите Светии, молете се за нас очисти, да се посвети помолиме, нека се моли за нашето спасение, се молам дека Бог ќе ги води нашите чекори во животот и ни дава, за љубовта на Исус Христос, прошка за сите наши гревови, молете се за брзо враќање на Исус Христос и да се моли со нашите семејства да бидат прифатени како членови на Црквата на Исус Христос.

Молете утре за сите души што Бог го нарекува, тие може да се најде одмор додека нивните пресуди.

Јас се молам Бог да се види над сите нас, раководителка нашите животи и не ни се откаже.

Без Бога сме ништо,

дури ни трошка прав!

.

Мир, љубов и радост во вашите срца и во вашите домови, чекајќи го занесот на црквата за некои и враќање на Исус Христос на Маслиновата Гора за другите.

Бог да те благослови драги браќа и сестри стока во Исус Христос.

Виктор

Објавено во ИСУС ХРИСТОС Назад Наскоро | Промена | Остави коментар »

Занесот на црквата и враќање на Исус Христос доаѓа наскоро!

29 октомври 2012

Исус Христос е мојот крал

0

0 0 0

0

0

0

За оние кои не знаат Исус Христос,

Постојат две илјади години, во текот на последните три години од неговиот живот, Исус Христос, столар и син на дрводелецот, проповедаше љубовта Божја, објавувајќи дека тој е Moshiach (Месија) (испратен од Бога) и син на Бог.

На  Sanhedrin (собранието на еврејските верски службеници и високи) иритирате од проповедта на Исус Христос, кој прогласи син на Бог, беше обвинет дека е лажен пророк и уредени да Го стави до смрт од страна Римјаните не да имаат крв на рацете.

Во текот на овие три години на проповед, Исус Христос го направи многу чуда, вклучувајќи неколку исцеленија, слепи и лепрозни, па дури и воскресението на човекот наречен « Лазар » без заборавање на множење на лебови и рибите се хранат толпата кои дојдоа да присуствуваат на неговите служби, како и трансформација на водата во вино на свадбата во Кана

Исус Христос за време на неговата години на проповед објави својата апостоли, меѓу другите пророштва, ќе има крај на време и тоа ќе се врати на земјата во овој период од крајот на времето да владее со светот за илјада години .

Исус рече дека само Бог Отецот знае денот и часот на неговото враќање.

Сепак, Исус Христос ни даде серија на знаци на неговото враќање.

Многу од овие знаци се објави во Евангелијата, особено во Евангелието по Матеј глава 24 врската =>  на крајот на времето  ,

Другите се рекламира во книгата на Откровението (Книгата на Откровение) напишана од « Џон » на островот Патмос, каде што беше под римска контрола.

Од друга знаци на крајот пати се наведени во првиот завет на жолчката (Дел од Библијата пред Исус Христос)

Исус Христос на возраст од триесет и три години беше распнат од страна на Римјаните на ридот Голгота  ( се наоѓа надвор од Ерусалим)

По распнувањето, еврејскиот народ биле строго казнети од Бога.

Главниот град на Израел, Ерусалим беше отпуштен од страна на римската војска во септември 70, по опсадата од две години.

Градот и храмот беа уништени, а на еврејскиот народ мораше да замине за миграција уште поробена четири агли на светот познат во тоа време.

Тоа е интересно да се знае дека Исус Христос рекол на Своите ученици, пред неговото апсење од страна на Римјаните за распетието, храмот ќе бидат уништени.

Матеј 24 стихови 1 и 2

 Како Исус отиде надвор од храмот, Неговите ученици дојдоа да се истакне него згради.

2 И им рече: Гледате ли ова? Јас ви ја каже вистината, тој нема да биде тука ниту камен на камен што не ќе биде фрлена.

На еврејскиот народ беа осудени од Бога да избегаат до крајот на времето.

Во текот на две илјади години егзодус на еврејскиот народ страдаше во голема мера, исмејуван, злоупотребени, тој бил жртва на неколку обиди за истребување.

М AIS 14 мај 1948 Бог прости.

Против сите коефициенти, државата Израел беше креиран од страна на ОН во еден ден и еврејскиот народ почнаа да си одам дома!

Библиските пророштва за крајот пати и враќањето на Исус Христос потоа се врши во каскади и експоненцијално досега .

Според Библијата, тие мора да продолжи и се влоши до физичка враќање на Исус Христос на Маслиновата Гора.

За враќање на нашиот Господ Исус Христос, недостасува само три знаци!

https://victorpicarra.wordpress.com/2012/07/26/les-trois-derniers-signes-du-retour-de-jesus-christ-sur-terre/

Погледнете го овој сајт за да се разбере знаци и библиските пророштва за крајот пати.

http://www.bibleetnombres.online.fr/retourjc.htm

Овој сајт е многу добро направено и информации се проверени јас ќе Ви препорачуваме да го прочитате

Видете исто така овој сајт кој објаснува 25 знаци на враќање на Исус Христос

http://messianique.forumpro.fr/t2006-25-signes-qui-montrent-que-le-retour-de-jesus-est-proche

Првиот волја (дел од Библијата пред раѓањето на Исус Христос), исто така, содржи многу пророштва и знаци распишување на крајот на времето

Рабин Рон одбележано објаснува последната војна на крајот пати.

Важно е да се знае дека ова е војна дека Исус Христос мора да престане по враќањето. Значи, кога војната почнува, Исус Христос е пред вратата!

Како што можете да видите, сите пророштва беа исполнети во своето време.

Тие станаа историја и на тој начин целосно да се верификуваат!

Тоа нема исполнување на три пророштва за физичка враќање на Исус Христос на земјата.

01) На откривањето на анти-Христос

02) Третата реконструкција на ерусалимскиот храм

03) А светска војна qu’arrêtera Исус Христос при неговото враќање

Но пред тоа таму ќе се врати на денот на Божјиот гнев е период од седум години на прогонства за целото човештво.

Овие страдањата на крајот глобален конфликт меѓу Иран и неговите сојузници, западните сили.

На еврејскиот народ очекува Месијата, но на неговиот изненадување тоа ќе биде Исус Христос!

Исус Христос ја запре војната на неговото враќање, тој ќе им суди на луѓето и народите.

Ова ќе биде небесниот Ерусалим ќе слезе од небото и ќе се појават во Израел, кралот Исус Христос ќе владее над земјата за илјада години

Денес живееме во тешки времиња на Земјата, болест, глад, катастрофи Плејоф, војни и гласови за војни, губење на вредности и продлабочување глобалната уништи повторно од 29 септември 2008!

Сите овие несреќи се дел од знаци на враќање на Исус Христос на земјата.

Но исто така е можно дека страдањата се веќе почнати од 29 септември 2008 година, во тоа време имаше навистина голем знак дека глобалната уништување е се уште расте од ден на ден.

Треба да се напомене дека амплитудата на глобалната катастрофи експлодираше од тој датум

Агностиците и атеистите чекаат да видат настани влоши повторно и повторно за конечно да се верува, бидејќи на крајот тие ќе веруваат во очите на сите докази ќе се акумулира. Но, тоа ќе биде премногу доцна!

Како апостол Тома кога учениците дојдоа при Него и велат дека виделе воскреснатиот Господ, тој побарал да се види и допре до веруваме (Јован 20,25).

И вас! ќе треба да почека за грабнување на црквата да стане христијанин?

Ќе треба да се види физичкиот враќање на Исус Христос на планината на маслинки да се разбере дека тоа е волјата Божја од создавањето на светот!

Па јас да ви кажам, тоа ќе биде премногу доцна!

По отстранувањето на црквата на Исус Христос, таму ќе биде плач и крцкање со заби!

Оние кои не се отстранети ќе поминат низ сите неволји, а особено на денот на Божјиот гнев!

Види овие видеа да се разбере некои од Божјата волја!

Израел: во светлината на библиското пророштво

https://victorpicarra.wordpress.com/2011/11/27/jesus-christ-revient-bientot/

Ова е да се спаси човештвото од ропството дека Исус Христос ќе се врати да владее со светот.

Армијата на сатаната ја презедоа контролата на Земјата, на антихристот наскоро ќе претстави и да ја доведе човештвото до светска војна на крајот пати.

Глобалната катастрофи на сите видови, исто така, ќе продолжи да расте.

Јас не сум пророк, знаци библиските изврши и открие на враќањето на нашиот Господ за нашето време.

Матеј Глава 24 стихови 33 и 34

33
Слично на тоа, кога ќе го видите сето тоа, знајте дека Синот Човечки е близу, пред вратата.
34
Јас ви ја каже вистината, оваа генерација нема да поминат додека сите овие работи да се случи.

Не чекајте

.

Дојде до Исус Христос да биде спасен!

Тоа е љубов дека Исус Христос ни го поздравува во неговата црква, а не нашите заслуги, бидејќи сите ние сме грешници.

Дали ви се крсти, ако тоа не е направено.

И молете се, молете се повторно и повторно за твоето спасение и вашето семејство, бидејќи деновите на голема мака дојде на светот за оние кои ги негираа Исус Христос, а кој не ќе бидат отстранети.

Лична нота :

Се чини дека кога гледаме мировници во Израел , Исус Христос е за да се стави стапалата на Елеонската Гора!

Виктор

Тагови:  ,  ,  ,  , 
Објавено во ИСУС ХРИСТОС Назад Наскоро | Промена | Остави коментар »

Разбудам моите браќа и сестри автомобил отстранување на Црквата на Исус Христос е неизбежна

23 Октомври 2012 година

Исус Христос е мојот крал

На крајот на нашата чека е во близина

Исус Христос доаѓа наскоро

Разбудам моите браќа и сестри стоки на земјата!

Не чекајте додека не е доцна!

Денес, се моли и да плаче нашата вера и нашата љубов кон Исус Христос!

Од пламенот на нашата вера, преку крштевањето со вода, со посветеност на нашиот живот, нашата желба да се посвети нас и духот и љубовта на Исус Христос, ние може да се спаси.

Освети нас, очисти нас, нека здрави во нашето срце и во нашиот живот, даде љубов не вклучувајќи пријателски, прости на оние кои злосторство против нас како што ние би се прости нашите гревови, правете им добро околу нас.

Молете се, молете се и молете се повторно и повторно, да бидеме во постојана заедница со Бога, да побара од Господ да ги води нашите животи и да ни избави од искушението и злото се помоќни во овој крајот на времето.

Ние им помагаме едни со други, така што заедно сме посилни да се спротивстави на искушението и да го исчистиме нашите животи.

Зло и искушение се помоќни и ќе стане уште помоќен од денот се до враќањето на Исус Христос на Маслиновата Гора.

Свесни сме дека без Божја помош, ние сме беспомошни против сатаната.

Затоа ве молам, драги мои браќа и сестри за враќање на Исус Христос е навистина блиску и отстранување на црквата е неминовна.

Во еден миг, во миг на окото, некои од нас ќе бидат отстранети и другите лево за да се соочат со денот на гневот Божји.

Разбудам! Бидејќи утре таму ќе биде плач и крцкање со заби!

Па можеби препрочитување повторно и повторно овој член распишување претстојното враќање на Исус Христос и киднапирање на неговата црква.

Но, тоа ќе биде премногу доцна.

Портите на рајот и ќе остане затворен до физичка враќање на Исус Христос на планината на маслинки неколку години подоцна.

Тогаш мора да биде силна и да се борат за својата вера во соочувањето со темнината, катастрофи, омраза, насилство, војни, сиромаштија, глад, болести, сите овие катастрофи ќе ги погоди многу потешко qu’aujourd  » Денес целиот свет со сила и вирулентност отстранување од црквата на физички враќање на Господ на Елеонската Гора.

Ова е за утре со сите несреќи на оние кои одбиваат да ја видите вистината во лице!

Точно е дека сите ние сме грешници и дека сите можат да бидат зачувани во една сосема незаслужен слободна од љубовта на Исус Христос.

Се што треба да направите е да биде подготвен да дојде до Христос без втората мисла.

Прашајте Исус Христос да биде вашиот личен Спасител и водич вашиот живот.

Прашај Бога за помош кога ви треба.

Секогаш кога ќе почувствувате зло и искушение дека нападне ве праша Бога за помош.

Денес, да потрае неколку минути и се размислува за вашиот живот.

Види она што го чека човештвото во време многу блиски,

Направи вашата одлука брзо, бидејќи на занесот е наскоро.

Ова отстранување ќе биде како сигурни како два и два се направи четири!

Ова е вас во вашата совест одлучи патот сакате да ги следите!

Јас се молам Бог да те благослови и да ве упати во вашиот живот и да ви помогне да направите вашиот избор.

Деновите на нашата цивилизација се изброени.

Ако сакате да се спаси, ова е време да одлучи!

Ако тоа не е веќе премногу доцна и дека отстранувањето не се случи од кога ќе ја прочитате оваа.

Сите знаци на црквата на Исус Христос се направени!

Види на вести и нека твоето срце, тоа ќе ви го покаже патот!

Но, тоа е твојот ум дека ќе одлучи патот напред!

Бог ќе им помогне на мојот возљубен браќа и сестри во Христа!

Моли се, зашто само молитва може да ни помогне во времето на крајот.

Исус Христос нè љуби и да не собере!

Дали сте подготвени!

Сакате вечноста!

Поради тоа што е грациозно понудени од страна на Исус Христос

Ќе ви суета, гордост и глупост, негираат оваа неверојатна дарба прекрасен!

Вечноста

Оче наш, кој си на небесата

Нека вашето име да се освети.

Евреите ти дојде.

Ти ќе биде направено на земјата како на небото.

Дај ни се денес нашиот секојдневен леб.

И ни ги прости нашите гревови како што ние прости

оние кои злосторство против нас.

И доведе не ни во искушение.

Но ни избави од злото. Па било да е тоа.

Радувај се Марија

Радувај се Марија, полна со милост

Господ е со тебе.

Блажен си ти меѓу жените, и Исус

плодот на твојата утроба е благословен.

Света Марија, Мајката Божја,

моли се за нас грешниците,

сега и во часот на нашата смрт.

°

° ° °

°

°

°

На Beatitudes

Блажени се бедните по дух,
за Царството Небесно е нивна.
Блажени се кротките,
зашто тие ќе ја наследат земјата.
Блажени се оние кои тагуваат,
зашто тие ќе бидат утешени.
Блажени се оние кои гладните и жедните за правда,
оти тие ќе бидат пополнети.
Блажени се милостивите,
зашто тие ќе бидат помилувани.
Блажени се чистите по срце,
оти тие ќе Го видат Бога.
Блажени се миротворците,
зашто тие ќе се нарече Син Божји.
Блажени се прогонувани за правда,
за Царството Небесно е нивна.
Благословен Дали сте ако навредува, ако тие ви прогонуваат и ако клевета и онака заради мене.

Радувај се и весели се, за голема е вашата награда на небесата.

Виктор

Тагови:  ,  ,  ,  , , 
Објавено во ИСУС ХРИСТОС Назад Наскоро | Промена | 2 Коментари »

Осмелуваат вера во Бога и Исуса Христа!

15 октомври 2012


Вас кои се во неволја и да оди во темнина,

Дека сте во радост и не грижете се,

Вас кои сакаат и сакаат да бидат љубени,

Вие, кои се во потреба,

Тоа мизерија плаче ден и ноќ,

Можете жално што на очите се сврти,

Vous qui êtes abandonné et seul face aux difficultés de la vie.

Vous que la santé semble abandonner,

Вие знаете дека омраза и насилство,

Вие, кои се без надеж за подобар живот на земјата

Тоа е напуштена,

Доверба во Божјата љубов и дојде до Исус Христос многу.

Исус Христос е љубов, Тој е нашиот светлина и иднината на човештвото!

Со отстранување на црквата (ако сакате да бидете дел од) сите ваши проблеми ќе исчезнат засекогаш.

Без оглед на вашиот живот, вашето минато и вашите дела,

Без разлика дали сте еден ангел или голем грешник пред Бога,

Без разлика дали сте криминалец, убиец, крадец, или Добриот Самарјанин

 .

Она што е важно на Исус Христос, тоа е вашата иднина!

.

Ние сме во моментов сеуште во времето на благодатта,

Ова значи дека можеме да му биде простено за нашите гревови, нашите грешки и гревови и да влезат во небесното царство.

Не од страна на нашите заслуги, бидејќи сите ние сме грешници и како такви, забрането да влезат во небесното царство.

Но, ако прашате Бога да му прости вашите гревови, за своите гревови и твоите гревови.

Ако се искрени и го промени твојот живот со поставување Бог да ти помогне и водич вашите чекори, и Исус Христос да биде вашиот личен Спасител.

Така и за љубовта на Исус Христос, ќе биде спасен!

Ова е љубов кон нас дека Исус Христос е подготвен да умре на крстот за да нè очисти од сите наши гревови.

Тоа е љубов и оваа крв пролеана за нас, дека ние може да се спаси и прифатени во царството небесно.

Исус Христос ќе направи завет со Вечниот оние кои сакаат да бидат дел од неговата црква.

Оваа алијанса ќе се слави вечно на небесата. Тоа се нарекува во Библијата  « на свадбата на Јагнето »

Мртвите кои имале нивниот животен го направија изборот да го следат Исус Христос, ќе бидат воскреснати и трансформираат првиот и ние живите кои останавме, ќе и кои одбрале да бидат дел од неговата црква, сите ќе се измениме и фатени со нив.

Во овој момент оние кои веќе имаат стекнато ќе бидат отстранети вечен живот!

Тие ќе бидат црквата на Исус Христос!

И тоа ќе биде вечноста на љубовта, мирот, радоста и просперитет!

Да го направите ова, верата Даре, прашајте Божјата прошка за вас гревови, своите гревови и гревовите, да се крсти  « брзо » и да побара Бог да водич вашиот живот.

Без да бидат крстени не може да биде дел од Црквата на Исус Христос!

Прифати својата судбина во овој свет и направи моето срце против коба, бидејќи голема е вашата награда на занесот на црквата и враќањето на Исус Христос.

 .

Ова е за НАСКОРО!

.

До отстранување на неговата црква и враќањето на Исус Христос, побара Бог да ви помогне во вашиот секојдневен живот.

Направете целосна и апсолутна доверба во Бога и во Исус Христос.

Имаат вера, тоа може да се движи планините!

Мора да веруваме во себе и тогаш Бог ќе ви помогнат.

Светиот Дух на Бога ќе ви помогнеме.

Се осмелуваат да побараат Бог и Исус Христос да ви помогнеме!

Осмелуваат вера! Па и заштита на пламен на овој сведок додека Христос.

Твојата вера ќе ве води низ темнината што дојдоа во светот.

Чувајте ги вашите мисли на сомнеж, за сомнеж убие!

Сомневам дека тоа е врата која ќе ја отворите на сатаната да те измами и го одвлекува вниманието на вас од Бога!

Стане достоен во вашиот живот и да побара Бог да ви помогнат.

Побарајте помош на Бога и на Исус Христос толку често колку што е потребно!

Бидете силни и поткрепи својата вера со следење на вистинскиот пат кон Бога

Исус Христос е светлината на светот и оваа светлина ќе ве упати на Бога.

Без оглед на вашето минато, Исус Христос те сака и ќе ви помогне ако го прашам!

 .

Осмелуваат вера! Тоа ќе се трансформира вашиот живот!

.

Времето е кратко, Исус Христос ќе се врати наскоро.

Сите знаци на неговото доаѓање се реализираат секојдневно пред нашите очи!

Не одбиваат иднина Господ Љубовта мир и среќа! Таа е бесплатна и е понуден за вас од страна на љубовта на Исус Христос.

Ако вие се согласувате!

Прифати заштеда страна на Исус Христос!

Пред враќањето на Господ и само по занесот на црквата, таму ќе биде плач и крцкање со заби.

Тоа ќе биде премногу доцна за latecomers во корист на државата благодат.

По отстранување, оние што ќе останат, ќе се соочи со животот во овој свет ќе биде под доминација на анти-Христос.

Таа не беше до враќањето на земјата на Исус Христос да се стави крај на владеењето на анти-Христос

Враќањето на Господ Исус Христос ќе биде на Елеонската Гора во Ерусалим, а потоа почнуваат своето владеење илјада години и тоа е многу наскоро.

Станат Христови војници дрски ВЕРА!

Не очекувајте земјотрес, цунами или други катастрофи, да се моли и да дојде до Бога и на Исус Христос!

Сега е моментот да го прочитате ова дека Исус Христос ни треба!

Ние сме седум милијарди луѓе на земјата, но колку сме христијани!И меѓу оние кои себеси се нарекуваат христијани, како се моли на Бога. И меѓу оние кои се молат на Бога, како се свесни дека живееме и на крајот на времето Исус Христос ќе се врати на Земјата Наскоро!

Премалку на земјата се оние кои се подготвуваат за отстранување од прочистување на нивните животи!

Осмелуваат вера! И да ми помогне да го проповеда добри вести!

Ова е најголемиот вести на сите овој свет,

Најважната вест е објавен од раѓањето на Исус Христос пред две илјади години!

Имавме чест на раѓањето на крајот на времето и можат да бидат во можност да учествуваат во занесот на црквата!

Ова е резултат на создавањето на човекот доаѓа наскоро!

Тоа е неверојатна и неочекувани, Разбуди се!  Утре може да биде предоцна!

Тоа е за нас дека Исус Христос, единствен син на Бог, Создателот на сите нешта, назад на земјата.

За нас! Што чест! Што доказ за љубов!

Те молам драги мои браќа и сестри во Христа, љубезно ми помогне да го објави добрата вест за враќањето на Исус Христос!

Јас немам ништо да се продаваат и ништо да праша, јас само сакам многу, многу души дојде до Христос да биде спасен.

Вечноста е донирани на луѓето од љубовта на Исус Христос!

Дозволете војници на Исус Христос и помогнеме на нашите браќа и сестри да бидат свесни за времето во кое живееме и резултатот неминовно ќе последвам имено « Враќањето на Исус Христос на Земјата » 

Знаци на враќање на Исус Христос правел секојдневно!

Земјата трепери секој ден!

Светот се распаѓа!

Глад влијае милијарди луѓе на земјата,

Вредности се промени она што беше зло стана вообичаена,

Страста и хомосексуалноста стана прифатена и дури и тврдеше,

Неизлечиви болести се соочуваше (Рак – СИДА и други …)

Риба, животни и птици продолжи да умрат непотребно од целиот свет,

Знаците на небото не недостигаат (НЛО)

Од создавањето на државата Израел сите овие работи се случуваат и да се зголеми експоненцијално,

Невозможно е да се сомневаме дека ние сме во времето на крајот од 14 мај 1948.

Сите знаци се забрзува и ќе продолжи да се забрза до враќањето на Исус Христос на земјата.

Сите овие знаци се наменети да ни се разбудам!

Подгответе се, нашиот спас е во близина!

Исус Христос нè љуби и се вратил да ни ги собереш!

Овој блог се чита на сите пет континенти, но многумина не го знае!

За љубовта на Бог и Исус Христос, Ве молиме пратете блог адреса на сите ваши контакти, кажете на вашите пријатели!

https://victorpicarra.wordpress.com/

Сите вас, браќа и сестри во Исус Христос над целата земја, без разлика на вашиот јазик

Ве молиме држете бдеењето и зборуваат за Бога и враќање на Исус Христос.

Користете блог! Ние ќе го слуша

Прашајте Исус за да ви помогнеме и ќе дојдеш лесен зборови!

Зборувајте со вашиот срцето и вашата вера.

Многу немаат пристап до интернет!

Кажете им,

Направи она што вие би сакале тие да ви!

Она што е важно е дека Исус Христос е уште вера на земјата по неговото враќање!

Ајде, за да ви помогне да донесе до објавувањето на враќањето на нашиот Господ и Цар Исус Христос!

Љубовта на Исус Христос ве води низ животот и ви помага да комуницираат добрата вест

« Исус Христос доаѓа наскоро »

Бидете горди дека се христијани и се шири добриот збор « Исус Христос доаѓа наскоро »

Но, пред враќањето на Исус Христос ќе мора да се соочи оваа година  2012  која започнува со влошување на економската криза.

Во неколку месеци ќе премине повторно некои многу тешки моменти на земјата.  Невработеноста, банкроти, implosions валути, глобалните конфликти и политички тензии  се веќе објавени и уште посилна во 2011 година.

Катастрофи ќе продолжи и се влоши до отстранување

Териториите околу Медитеранот треперат секојдневно

Мирно трепетлика секојдневно

Осмелуваат да се биде дел од Црквата на Исус Христос!

Осмели вера!

Тоа ќе нè спаси!

Мир, љубов и радост во срцата и во ходниците.

Виктор

Биди прв допаѓа ова.

Тагови:   ,   ,   ,   ,   , 

Овој запис беше објавен на 19 јануари 2012 во 11:31, и се наоѓа под  ИСУС ХРИСТОС врати наскоро . Следите сите одговори на овој запис преку RSS  2.0 feed . Можете да оставите коментар  или  пратете trackback  од вашиот сајт.  Уредете ја оваа влез .

2 Responses to « Даре вера во Бог и Исус Христос! »

  1. БТК  вели: 19 јануари 2012 во 11:57  |  Одговори уреди ви благодарам, Виктор, за оваа прекрасна exhortationvous имаат храброст да продолжи да evangelize, и покрај големата тишина која одговара на вашите дневни борба messagesLe (Abbe Lafourcade), « Борба против злото на твојата душа и лукавствата на еден противнички играч. Леб Бог ќе ја зајакне својата душа. молит ќе ве натера да застане. « Бог те штити додека специјално!
       
  2. LNUK KB  вели: 1 септември, 2012 во 08:34  |  Одговори уредиSassiez нема да има крај на светот и таму никогаш нема да заврши на земјата? Наука на зборување carabistouilles дури и некои мислат дека крајот на светот ќе помине земјата рафал, пукна ЗЕМЈАТА засекогаш! Тоа е сигурно вселената ќе продолжи да телекс оператор со векови и надвор од засекогаш? Тие велат дека земјата беше создадена од несреќа како Биг Бенг, Биг Бенг не е случајно дека Бог има ЗЕМЈАТА создаде човекот толку добро. Постојат толку глупави и глупав како неверниците кои веруваат во еволуцијата дека човекот потекнува од мајмун што измислил и изманипулирани и изманипулирана од страна на мажите на науката рече да легне? Ниту еден од оние постојат чесни и поправи за вистината па камуфлирани и се преправаме такво нешто! Слично на тоа, т.н. научни експерти имаат навистина зезнав статистика во различни области и се прават грешки како нивните сметки на Гренланд мраз топење наука беа изненадени дека тоа всушност се стопи малку време! Кои никогаш не верува дека такво нешто! Тоа ќе биде како добро Антарктик? Кој без сомнение тоа ќе биде следната епизода. ништо се вели, луѓето сметаат дека е нешто? Земјата никогаш ќе бидат уништени само тоа е крајот на една генерација, на крајот на цивилизацијата, на крајот на злото систем! Како време на Империјата Египет како од времето на «  » Медо-Персија, како време на вавилонскиот империја, како на Римската империја од времето и овој пат тоа ќе биде « англо-американска империја која ќе биде уништен? Кој ќе го замени УНИВЕРЗАЛНА Моќта на Бог е нашиот Создател Господ со Неговиот Син Исус Христос, кој ќе ја преземе власта со своите следбеници на земјата. Политичките сили ќе се обиде да го уништи религии на овој свет со надеж за постигнување на нејзината цел да се спречи Семоќниот Бог работи својата Земјата!. Како што времето рентабилност Нимрод, кој сакаше да ги убие сите првенец на авенија за да се спречи ЕРУСАЛИМ ИСУС ХРИСТОС? Тој се плашеше дека п.н.е. ќе го заземе своето место како Цар на Евреите?Овој пат тоа ќе биде како моќта на овој свет ќе ги уништи сите религии за целите на спречување на Бог Јахве по еден син ИСУС ХРИСТОС може да донесе цел на земјата!. Ова ќе биде прогон на сите религии на светот и уништување од страна на силите под политичко влијание на англо-американската империја? Главните предности како верски католиците и муслиманите ќе бидат уништени од страна на политичките сили! и има најмала различни секти во светот!Бог ќе интервенира кога е потребно да се постигне својата волја против овие демонските сили не сакаат да ги загубат своите овластувања на доминација на мажите кои се предводени од демони? Од почетокот на прогон против вистинската децата кои припаѓаат п.н.е. тоа ќе биде голема болка, и Господ Бог ќе интервенира ВОЈНА Армагедон според пророштвото на Апокалипсата, ќе има војна против човечките сили природата! Извесно е дека овие луѓе ќе ги загубат битката против Семоќниот Бог од Неговиот Син Исус Христос ќе дојде од изненадување како крадец? човековата моќ ќе бидат уништени и уништени како и другите империи кои всушност изгубил моќта на својата воена моќ и моќ!Додади она што се случува во реалниот и ќе биде за некое време дека овие работи се случуваат и се приближува кон крајот на англо-американската моќ ќе биде заменет со силата на Господа Исуса Христа, Неговиот Син ќе се кандидира на Земјата и редоследот на оваа нечестивите систем на работите во позитивна и конструктивна и тоа ќе биде рај со ПРАВДА, љубов, живот без опасност или ќе има повеќе болести! Глуви слушаат, итн хендикепирани веќе нема да биде исклучен. Сите нешта ќе се променат на подобро и позитивно во љубовта, војни повеќе нема да постои, или глад итн.
       

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.