Исус Христос доаѓа во септември или октомври 2015 година, на занесот на црквата е неминовна!

sentinelle3

Исус Христос е мојот крал

Мојот возљубен браќа и сестри во Христа,

Од моето детство, знам дека Бог гледа над сите нас.

Како уште во времето што можам да се сетам, Бог отсекогаш била дел од мојот живот.

Дури и пред јас, присуствуваа на катехизам!

Но, јас не се секогаш модел на однесување.

Но, бидејќи станав свесен, и покрај мене, во 2009 година, дека Исус Христос ќе се врати на земјата наскоро, јас се обидував да се вратат на вистинскиот пат кој води до Бог.

Јас не се брои времето, или без Божја помош, би имале многу сериозни проблеми, но Бог секогаш одговори на моите барања оваа очајна.

Бог отсекогаш била таму за мене кога ми треба!

Денес, сакам да бидам таму за Бога и ќе изјави во светот враќање на Исус Христос на земјата

Па јас создадени овој блогhttps://victorpicarra.wordpress.com/   Ве повикувам да го прочитате 777 предмети!

За жал, верата на мажи и жени во светот згаснува постепено.

црковно-канал исчезнување

Многу цркви се затвораат своите врати!

Бројот на свештениците падна толку ниско што станува тешко да се најде еден на погребот, а сепак многу свештеници богослужи дури и кога тие се долго минато на возраст за пензионирање.

Во моето детство, црквата врати беа отворени дење и ноќе, така што секој може да дојде и да се моли на сите времиња, направи донации, бидете придонеси и положи цвеќе.

Денес, цркви се заклучени, па дури и двојно пак, како оштетување и кражба многу

Цркви се ограбени, вандализирани и изгоре дури и во целиот свет.

Христијаните се прогонувани, тепани, протерани од своите домови, па дури и нивните домови изгореа и убивани од страна на исламистите во многу земји.

Исламот влезе во војна против христијанството, имами, како добри и убави зборови за мир и љубов, но сепак остави извршат дела против незнаењето и одвратно човек и христијаните особено, никогаш не го осудат или се борат ужасни злосторства извршени во името на Исламот и неговите закони, како што шеријатот и џихад.

 « Ислам » е војската на лажниот пророк, « Мухамед! «  

Волкот има преземено палто јагне!

Истата во црквата друг волк, « Ѕверот од бездната » е инсталиран, Ватикан стана тегобно, Педофилија, Скандали, вулгарно, разврат, водени и принудени на Благословениот Отец Бенедикт Шеснаесетти да поднесе оставка.

Со заминувањето на Бенедикт Шеснаесетти

тоа е црквата на Исус Христос

кој се повлече од Ватикан и Рим

Таму пред да бидат уништени од волјата на Бог ќе стане место на перверзија и уништување населен од апостолите на Сатаната!

Бенедикт XVI, да останат верни христијани, папата и минатата достоен претставник на Петар кого Христос му ја довери на мандатот за водење на неговата црква до неговото враќање!

Јас разбирам дека моите коментари може да изгледа шокантни и вознемирувачки за многу христијани, но фактите се таму и ние треба да ги преземат вистинскиот пат кој води до Бог.

На патот кој води до Бог повеќе не поминува низ Ватикан!

Бог е милостив, но тој не може да им овозможи на светите места на Црквата на Исус Христос стана место на навредливи и погибел.

До денес, во светот е во рацете на третиот ѕверот на Луцифер, « Илуминатите »  тие имаат контрола врз банките, големите држави, финансиските пазари и мултинационалните компании.

Многу наскоро тие ќе нé води во Втората светска војна, но пред тие дури и ќе ја влоши страдање и беда за многу семејства.

Луцифер SAVOURE ПОБЕДА веќе!

.

Беда, насилство, тероризам, немири, војни, неконтролираното низ целиот свет веќе!

Катастрофи, цунами, поројните дождови, бури и урагани штрајк на Земјата со бес, сила и exponentialité.

За жал сите овие катастрофи ќе се влоши.

Пророштвата од Библијата се исполнети пред нашите очи секој ден.

Важно е да се потсетиме на деновите на Ное:

Матеј 24,38

Во деновите пред потопот јадеа и пиеја, се женеа и мажеа до денот кога Ное влезе во ковчегот;

Ние, исто така, во нашата генерација ќе се знае денот на Божјиот гнев!

Тоа е важно да сфатат дека човечкиот живот драматично ќе се промени и за многумина ова ќе биде во болка!

Исус Христос ќе се врати за да владее со земјата и тоа е многу наскоро.

По неговото враќање, конечно може да се живее живот богати со знаење во мир и во љубовта.

Но, пред неговото враќање ние се уште ќе треба да се соочи со многу тешки денови, па дури и потешко отколку оние кои се соочуваме сега.

Не сакам да бидам птица коб!

Сè што е најавено во Библијата и пророштва се исполнети пред нашите очи.

Има толку слеп како оние кои одбиваат да ги видите!

Постојат никој толку глуви како оние кои одбиваат да се слушне!

Ако Бог и Исус Христос ја зеде на време за да ни даде знаци и пророштва во Библијата, тоа е љубов кон нас, така што секој на Земјата има можност да биде спасен.

Една можност е дадена за нас да не оди во текот на денот на Божјиот гнев.

Оваа можност е « занесот на црквата » мора да се случи пред денот на Божјиот гнев.

Во времето на Ное, оние кои сакаа да, можеше да биде зачувана!

Но само Ное и неговото семејство верува во зборот на Бог!

Поплави измие светот!

Библијата ни кажува дека тоа ќе биде дури и на денот на Божјиот гнев.

Матеј 24,38

38 Зашто, како во деновите кои беа пред поплавата јадеа и пиеја, се женеа и мажеа до денот кога Ное влезе во ковчегот;

http://www.lirelabible.net/parcours/voir_ref.php?cle=393

Така што ќе можете!

.

Ништо и нека работите се одвиваат добро и страдаат од денот на Божјиот гнев!

Или се моли, да се крсти, ако тоа не е направено, преку молитва и го молиме Бога да водич вашиот живот на Исус Христос да биде вашиот личен Спасител!

Што ќе биде вашиот избор, почитување Бог!

.

Можете може да се отстрани ако сакате и искрено и бидат поканети на свадбата на Јагнето (вечниот завет меѓу Христа и неговата црква членови да бидат отстранети и затоа пристапи кон вечен живот).

Кога сфатив она што ќе се случи « занесот на Црквата »

Отпрвин мислев, по зрела размислување, дека ако јас требаше да бидат отстранети, јас ќе одбие отстранување, ако моето семејство не беше отстранет премногу!

Јас исто така, рече во моите мисли, како да сум треба да биде избран за отстранување, јас го напуштив мојата соба за член на семејството, тој не беше избран за негово добро.

Но, по многу размислување, сфатив дека тоа е Божја волја ќе биде направено на земјата како на небото.

И така ќе ги почитувам волјата на Бог!

Можете, исто така, мили мои браќа и сестри во Христа, јас ве покани да се молат да се спаси, но јас исто така ве покани во молитва да ви даде на Божјата волја.

Сепак тешки денови ќе дојде на човештвото пред физичка враќање на Исус Христос на Маслиновата Гора.

Некои од нас ќе бидат отстранети и не ќе ги видите овие катастрофи, но многу од нас ќе се соочи со гневот што ќе резултира во беда, насилство, тероризам, немири, лов за христијаните , војни и глобални конфликти!

Сето ова се случува во séviront климатски катастрофи, цунами, поројните дождови, бури и урагани се уште со бес, сила и exponentialité.

Да ни се лоцираат во времето на крајот на времето, Ве повикувам да ги прочитате поглавјата 13 и 17 од Книгата на Откровението.

Тие откриваат дека се појавуваат кога ѕверот од бездната, тој има моќ да војува за 42 месеци пред да биде поразен од страна на Исус Христос.

Да се ​​знае годината и месецот на враќање на Исус Христос на Земјата, треба да знаеме кога ѕверот бидат објавени!

Дали нашите Светиот Отец Папата Бенедикт Шеснаесетти беше принуден да поднесе оставка, е дека тој загуби битката против ѕверот.

Она што ја прави ѕвер е веќе објавен!

Мислам дека таа веќе беснее од март 2012 година (види мојот предходен напис).

jesuscristo

Војната Армагедон, тоа ќе биде Исус Христос, кој го запре

неговата физичка враќање на Елеонската Гора,

најверојатно во септември

 дури и во октомври

2,015

.

свеќа свеќи анимирање-

.

Животни (Апокалипса 13,1-18)

 Имаше дадов уста  дека изговорените зборови и богохулства, и ја доби моќ да војува за 42 месеци.

Lien, https://victorpicarra.wordpress.com/2013/02/21/la-bete-sera-le-vatican-apres-le-depart-de-benoit-xvi/

Ѕверот од бездната (Откр. 17,10)

17,10 И постојат седум крал: пет се паднати, една е, на други се уште не е дојден, а кога ќе дојде, тој мора да продолжи за кратко време.

Lien,  https://victorpicarra.wordpress.com/2013/02/12/pourquoi-et-consequences-de-la-demission-du-saint-pere-le-pape-benoit-xvi/

Од март 2013 година, ѕверот кој ascendeth од бездната има стекнато контрола на Ватикан, ништо нема да го задржи!

Ѕверот ја освои својата прва битка против Црквата на Исус Христос соборување на нашите Светиот Отец Папата Бенедикт Шеснаесетти во Ватикан.

И ѕверот треба да се бори на теренот повторно за 42 месеци пред Исус Христос да се врати да се бори, да ги заклучуваат за илјада години.

Во меѓувреме физички враќање на Исус Христос на Маслиновата Гора, Ве повикувам да ги следат нашите Светиот Отец Бенедикт XVI, кој е достоен и последен наследник на Петар.

на-папа-benoit XVI февруари 24, 2013

Бенедикт Шеснаесетти ќе биде нашиот водич

во мракот на Апокалипсата

Пјер II!

Исус достигне до нас за да нè спаси, секој е слободен да влезат!

Занесот на Црквата чини многу блиску!

Исус Христос доаѓа наскоро, ќе затропа на вашата врата и вие сте слободни да го следат или одбие поканата на свадбата на Јагнето.

Сакате да станете член на Црквата на Исус Христос!

Тоа е преку молитва што треба да го молиме Бога да водич вашиот живот на Исус Христос да биде вашиот личен Спасител и да го прифатат дека во неговата црква.

Јас не сум пророк и не претендираат да се знае денот ни часот на враќањето на Исус Христос.

Сепак, јасно е дека враќањето на нашиот Господ е вистински и очигледно многу, многу блиску.

Јас искрено верувам дека ни враќање на Елеонската Гора ќе биде во 2015 година.

Можеби грешам во врска со датумот на враќањето на нашиот Господ,

Физички враќањето на Исус Христос ќе можеби подоцна во 2018 година.

Но, она што е сигурно е дека Исус Христос е пред вратата и сите ние изненадени од неговото враќање.

Сепак, можете да направите како ној и Скриј ја главата во песок да се игнорира брзо враќање на Исус Христос.

Дека ќе дојде денот и онака и брзо, а потоа таму ќе биде плач и крцкање со заби!

Мојот возљубен браќа и сестри во Христа, да ги задржи на пламен на вашата вера добро осветлена, бидејќи наскоро и тоа многу брзо Исус Христос ќе го отстрани Неговата црква!

.

Нашите животи наскоро ќе се трансформира!

.

За некои тоа ќе биде љубовта и на мирот со Христа за вечноста и други вечните маки.

Јас се молам Бог да ги води сите во неговиот живот и во неговото срце!

Мир, љубов и радости во срцата и домовите, додека чекаат за грабнување на црквата за некои и за другите враќање на на Маслиновата Гора нашиот Господ Исус Христос во слава за борба против Луцифер, Сатаната и неговите следбеници, кои ќе бидат поразени и затвораните за илјада години за време на владеењето на Исус Христос.

Нека Господ Бог да благослојт секој и огниште.

Ве повикувам да го прочитате мојот напис

Осмелуваат вера во Бога и Исуса Христа!

Виктор

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.


%d blogueurs aiment cette page :