Исламот и soundbites папата Франсоа

 Куранот

 

 

Исламот целосна и сеопфатна религија, балансирано и умерено религија, религијата на милост правда и еднаквост, истакнат религија и разлика, исламската религија Создател.

 

Еве како тоа обично ни продава исламот!

 

Но, вистината е многу поинаква!

 

Исламот е лажна религија.

И

На докази е очигледно.

 

Човек не може да тврди дека му служат на Бога, говорејќи за љубовта со оружје во рака и извршување на оние кои го отфрлаат исламот.

 

Сепак, ова е она што секој може да се види секој ден во секоја земја живеат според исламскиот закон.

 

Но, во суштина, не може да се повика на љубов без толеранција!

 

И толеранција не е дел од исламските вредности како и сите оние кои одбиваат исламот се осудени на смрт од страна на Куранот.

 

Оние кои одбиваат исламот се осудени на смрт од страна на Куранот!

 

Дека љубовта признава дека исламот!

 

 

Во Куранот изборот е едноставен за луѓето, или тоа е живот роб или беда (на пример на она што го гледаме во целиот свет), кој се нуди на оние кои го прифаќаат исламот или Смртта е за сите кои одбиваат исламот.

 

Гледаме дека животите на муслиманите во исламските земји е вистинскиот живот на службеност и апсолутно послушание кон имами. И тортура или смрт кога тие одбиваат да ги почитуваат.

 

Некои муслимани се толку условено од исламот тие стануваат фанатици и се во сите погледи подалеку од она што се бара од нив Коранот.

 

Се разбира, за сега се применуваат на исламски закони легално во земјите муслиманско мнозинство.

 

Но утре со демографијата и имиграцијата дерегулира исламот ќе биде мнозинство во многу западни земји и исламски закони, тогаш ќе се појави на Запад.

 

Ова ќе биде шеријатот со ампутации, stonings и жената сведени до улога на фигурацијата и сексуален објект.

 

 

Исламот е рак на вистинска компанија!

  

 

Исламот е полошо од нацизмот, исламистите пороби луѓе со лаги и страв. Тие ги најпознатите грозоморно злосторства, сечење јазици, рацете и нозете во казни за прекршување на законите од Куранот се направи.

 

Тие дури и да ги убијат оние кои одбиваат овие исламски закони, па дури и се игра топка со глави од несреќно жртви.

 

Најопасните се исламски фанатици исламисти, тие се вистински војници на Луцифер.

 

Тие се жедни за крв варвари кои ги извршуваат, ги гони и да ги убијат оние кои одбиваат исламот и особено на христијаните.

 

Ние мора да се јавите на лопата лопата! Оние кои ги бранат и поддршка на исламизација на луѓето се соучесници во злосторствата против човештвото.

 

Мохамед бил во негово време во најдобар случај измамени и злоупотребува од страна на Луцифер, кој беше претставувајќи се како ангелот Гаврил.

 

Инаку тоа е узурпатор кој со соучество на некои образовани во хебрејски и христијански закон основана религија и да напише нова библија « Куранот » « aped » вистинска јудео-христијанската Библија со цел да се го освои своето време ривалските племиња и наметне својата власт над народите на Блискиот Исток.

 

Неговите наследници беа по него дури и да се измени или да додадете на стихови Куранот да ги оправдаат своите акции и да ја задржите на освоените народи под нивна доминација.

 

Но, оние кои се во дваесет и првиот век веруваат и поддршка на оние луди жедни за крв, се подеднакво виновни за тие злосторства против човештвото!

 

Вреди да се запамети дека во Куранот Постојат стихови кои се далеку од божествена инспирација за пример на овие:

 

Ве повикувам да се види ова видео на специјалист во исламот.  игуменот Гај страници

 

 

Сатански стихови

 

Извор:

https://www.youtube.com/watch?v=qlt7UGzGg-8

 

 

Сура 53

http://islamfrance.free.fr/doc/coran/sourate/53.html

 

 

 

Стиховите 19 и 20:

 

53:19: Што мислите [божества] Lat и Оза,

Коментари:  Што мислите за Ал-Lat и Ал-deities’Ouzza

 

53:20: И Манат, на трети?

Коментари  : и третиот Манат? Овие божества биле камен идоли, кои на многубошците го почитувале тврдејќи дека ќе се заложи за нив со Бога. Тоа значи дека: Дали овие идоли способни за нешто што ви се поклонуваат освен Бог Семоќниот она што јас само ти реков?. И покрај нивното непочитување девојки, тие тврдеа дека ангелите се ќерки на Бога. Тој им рече:

 

http://baladislam.over-blog.com/article-tafsir-sourate-53-l-etoile-par-al-jalalayn-98703250.html

 

 

Тоа би било глупаво да веруваат дека исламот води кон Бога, бидејќи гледаме секој ден и да гледате сите ужаси, сите злосторства и сите масакрите извршени христијани од исламистите во име  на исламот, Мухамед,  Куранот неговите хадиси .

 

Исламот е аберација, тоа е грозен и одвратен животно, што предизвика на крајот на чудовишта време, жеден за крв, и фанатички « исламистички џихадисти » Тие се во вредност од хорор  сто пати полошо од нацистите!

 

Она што е уште посериозна е дека  » исламисти се  џихад  « , велат однесуваат на писмото на  Куранот  и  « хадис »  (лажниот пророк Мухамед), а со тоа и моќ, па дури и должност  да ги убијат  сите кои одбиваат исламот .  « Евреите, христијаните, атеисти и другите … »

 

Исламот е всушност отров, а всушност тоа е религија на Луцифер, тој го создал лажејќи ги уништи христијанството и ќе ја изгуби возење право во пеколот сите оние кои доаѓаат до него (муслимани).

 

Исламистите се Фалсификаторите!

И богохулници!

 

Извор:

 

https://www.youtube.com/watch?v=r5mXw99TaY8

 

Видете исто така мојот напис:

 

ВОЈНА време помеѓу Исус Христос и Луцифер во ПРАВДА БОЖЈИ

 

https://victorpicarra.wordpress.com/2015/04/16/la-guerre-du-temps-entre-jesus-christ-et-lucifer-dans-la-justice-de-dieu/

 

Се разбира муслимани, кои претставуваат повеќе од една милијарда луѓе « Мажи, жени и деца » се во основа добар човечки суштества, топли и дарежлив. Тие се за голем број и многу побожни се убедени од својата совест да им служи на Бога.

 

Но, за жал тие се жртви на синдромот на   Стокхолм   и како такви тие се предмет имами и фанатички исламисти кои водат покрај себе директно на Луцифер во пеколот.

 

Но, муслиманите како секој поединец на земјата од Бога дадена слободна волја и така се соучесници во злосторствата против човештвото извршени од страна на исламистите во името на нивниот Бог « Алах ».

 

Сепак, тие се уште може да дојде до Исус Христос и на тој начин да му биде простено и зачувани. Но, тие мора да разбере дека не може да им слугува на двајца господари одеднаш.

 

Вие не може да му служат на Бога и Луцифер и двете!

Додека « зборот » Луцифер ги има истите состојки како « збор » на Бога« Љубовта и Законот » резултати, сепак, се спротивстави.

 

Бог:  Нема љубов без право и без љубов!

Луцифер  :  Не постојат закони во љубовта и љубовта во Законот

 

Оние кои не можат да дојдат на Исус Христос за да одат на Бога, не може да се спаси!

 

Ние мора да знаат, разбираат, го признаат и да преземат одговорност.

 

Еве две многу експлицитен видеа Ве повикувам сите да се види за да се разбере исклучителна важност исклучителни време како оваа генерација животот на човештвото.

 

Сведоштво на Отецот Morand свештеник егзорцист:

Сатанска мрежи

 

https://www.youtube.com/watch?v=DpDvgiD6f0k

 

Чудата на Библијата – 600 чуда на исполнети пророштва

https://www.youtube.com/watch?v=41h4NNaQ77M

Како што напишав во мојот предходен напис  »  ОВДЕ   » Христијанството е нападнат од надвор, но исто така и од внатре.

 

Па дури и од страна на папата би требало да претставуваат Христос на земјата и да се подготват за нејзиното враќање.

 

 

Папата Френсис 16 мај 2015 година на високотонецот

POPEПапата Френсис Pontifex_fr 

Подобро ранета Црквата, но стои на патот, бидејќи болна црква затворена кон себе .

 

На прв поглед секој може да се договорат за читање на овој твит на папата Френсис, на црквата ранети во начинот на кој е црква која се вклопат во неговото страдање продолжува да работи за слава на Исуса Христа и Бога.

 

Но, анализира подлабоко оваа мала фраза на Папата, твитерот чие значење е многу му длабока.

 

Прво на папата признава преку компаративна слика што вистинската црква е повреден во месото.

 

И за добра причина, но тоа не се каже е дека од Ватикан II многу цркви затворање на вратите за недостаток на верници и свештеници.

 

И оние кои остануваат, confessionals и школки постепено се повлечени.

 

Тие се повеќе се осквернавени, вандализирани, ограбени, па дури и изгорени.

 

Христијаните се прогонувани и масакрирани од страна на исламистите.

 

Па дури и во црквата постои флагрантно губење на учењето на Исус Христос, христијанските вредности и семејството.

 

Потоа папата рече јасно дека Црквата е болен и не може да се излечи ако таа и понатаму останува затворен за себе.

 

Што повеќе јасно значи дека Црквата мора да бидат отворени кон другите религии. И така да го исламот!

 

Конечно го става на две визии на црквата во споредба.

 

Оној кој останува повредени на патот достоен и оној кој е болен, бидејќи тоа останува затворена.

 

Секој сфаќа дека додека папата Френсис со оваа мала фраза укажува на тоа дека тој мора да се брани црква е онаа за спроведување на жртвување и страдање заради славата на Исус Христос и Бог преку отворање на другите религии .

 

Но, ние исто така мора да се разбере дека со отворањето на другите религии Црквата, исто така, го прифати исламот во него и сите негови варварство!

 

Но, тогаш ние мора да разберат дека папата Френсис е целосен прекин со учењето на Исус Христос.

 

Тој рече дека сите религии се вистинити   (тука ) , а сега тој сака да влезе во Исламот и другите религии во Црквата на Исус Христос!

 

Папата е образован човек, со кои се соочуваме како каса, иако принудени да се запрашаме за вистинските мотиви !!!

 

Што е доказ дека е очигледно дека тој отворено го негира учењето на Исус Христос.

 

Да се потсетиме уште еден мал реченица ја изговори Исус Христос, постојат две илјади години и, што е повеќе од кога било релевантен сè до денес: « Јас Сум Патот, Вистината и Животот, никој не доаѓа при Татко Ми, но од мене! « 

 

Исус Христос не се обидуваат да посакам добредојде во неговата црква и другите религии напротив, тоа е многу експлицитни. Тоа јасно кажува дека тоа е единствениот пат кон Бога!

 

Френсис папата го поттикнува сите да го следат неговиот пат во својата религија кога знае дека сите религии водат кон Луцифер, освен еден,   « Христијанство »!

 

Папата Френсис видливо се однесува како хуманист шеф на државата, а не како на Црквата на Исус Христос водич!

 

Недвосмислено, црквата мора да бидат затворени и и верен на своите вредности и учењето на Исус Христос и на тој начин останува целосно затворен за други религии.

 

Но, се разбира, Црквата треба да ги дочекаме и водич, некои религии доаѓаат, сите оние кои сакаат да одат на Бога.

 

Но, за да одат на Бога е преку Исус Христос, дека ние треба да одиме и ние знаеме само начинот на кој ние мора да стане христијанин католик. « Крштевањето, покајание барајќи прошка во молитва кон Бога за гревови и на Исус Христос да биде наш личен Спасител и да ни испраќа Светиот Дух да не води и да ни помогнат во нашите животи.

 

Но, во секој случај на Црквата на Исус Христос мора да се согласат за компромис со другите цркви и другите религии.

 

Постои само една вистинска религија е онаа која Исус Христос праша Петар да се создаде « христијанство » и има само една и вистинска Црква е Католичката црква.

 

Единствената вистинска црква на Исус Христос е Католичката црква, но за жал веќе не е црква Ватикан по изборот на папата Францис одби од атрибутите на квалитетот на папата не признавајќи дека едноставно за епископ на Рим.

 

Ние го именува како « Папа » епископ на Рим « Френсис », бидејќи на папата е секогаш избран во исто време за епископ на Рим.

 

Но, јасно е дека « Франсоа » по неговиот избор за папа одби општата задолжен за негирање на црква своите атрибути и прифаќање само на епископот на Рим задолжен!

 

Ова е единствен случај во црквата од нејзиното создавање!

 

Светиот Католичката црква официјално престана да биде поради тоа што не има водич по 28 Февруари 2013 по оставката на последниот папата Бенедикт Шеснаесетти.

 

Ние сме од тогаш мојот возљубен браќа и сестри во Христа, неактивен и доставени до нас, дури и во очекување на претстојното враќање на нашиот Господ на Елеонската Гора, која, сепак, ќе биде проследен и со киднапирањето на неговиот верен црква што сакам со целото мое срце дека сите може да се придружи.

 

Ве повикувам мојата сакана браќа и сестри во Христа Исуса, за да го прочитате во овие збунувачки моменти од историјата на човекот, на 24-ти глава од Евангелието според Матеј посветена на враќањето на Земјата на нашиот Господ и Цар Исус Христос единец син на Бог.

 

линк:  крајот на денот

 

Но, сега се до враќањето на нашиот Господ Исус Христос, нашиот единствен верата и љубовта мора да ги води нашите чекори во животот.

 

Ние мора да се разбере дека на крајот пати, Луцифер доаѓа со сила и непропорционален и вонредни лукав и без помош на Пресвета Богородица, на Светиот Дух на Исус Христос и Бог немаме Луцифер шанси против најголемите hustlers и лажговци на сите времиња.

 

Ајде сите да се молат мили мои браќа и сестри во Христа Исуса за божественото заштита.

 

Дека љубовта и на мирот на Христос да биде со вас засекогаш.

Виктор

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.