ЗНАЦИ на апокалипсата – вистини кои ме вознемирувај!

MAL замени добро!

Но Исус Христос доаѓа да нè спаси!

sentinelle3

Исус Христос е мојот крал

jesuscristo

Во мал десет години, нашите предци вредности, стар илјадници години, биле фрлени во ѓубре! Неверојатно!

Бракот, за илјадници години, беше основата на семејството и затоа основа на големината на човечките вредности.

Вредноста на еден човек беше фрлена во ѓубре и канализација со Законот за Брак за сите!

Грабеж и насилство без причина се посветени секој ден со сила и дивјаштво од страна на банди во поголемите европски градови. Овие бендови се стави целата маала гори во неколку минути и потоа исчезнуваат толку брзо како ветрот.

Милиони семејства живеат во сиромаштија и беда поради невработеноста расте експоненцијално во светот и понекогаш овие семејства се едноставно фрлени на улица!

Земјотреси штрајк мноштво на локации ширум светот, од кои некои беа досега беше поштеден.

Поројните дождови, торнада, циклони и урагани уништи во минути цели градови низ целиот свет.

.

Исламот го покажува своето вистинско лице!

Исламот

.

Стиховите : љубов и толеранција!

Акти: фундаментализам, атентатот на христијаните, насилство, земање заложници и терористички напади . .

.

На глобалната економија тоне подлабоко во долгови, тоа може да резултира во многу малку време, како фатална генерализирана стечај проследено со колапс на светските валути. Тоа ќе биде како игра на домино!

Во еден ден сите ние изгубени!

Војни и закани за војни станаа секојдневна особено во земји од Блискиот Исток. Сите овие факти се фактички и проверливи!…. Но што значат тие? ….

На побрза да каже дека се несреќни случајности!

Но ние христијаните ги препознаваме во сите овие несреќи што се толку силни како што се различни, најавувајќи назад кон земјата од нашиот крал и Господ, Исус Христос Библиски знаци!

Овие знаци и несреќи се уште ќе растат и се размножуваат. Не верувам дека најчесто тие се случи да други луѓе!

Целта на сите овие катастрофи е да се подигне свеста на човекот враќање на Исус Христос.

На катастрофи трае толку долго како што мажите не се сфати дека живееме крајот на времето пред враќањето на Исус Христос

Тој ќе дојде и ќе нè спаси и владеат на земјата за илјада години.

Се разбира, за многумина, eschatologists, проповедници, свештеници, пастори, па дури и сите христијани се утописти особено оние кои прокламираат враќање на Исус Христос, наскоро!

Како што читам на блог ќе се разбере реалноста на знаци па дури и дека нема сомнение за претстојното враќање на Исус Христос!

Исус Христос, всушност, доаѓа многу наскоро и ние мораме да бидеме подготвени!

Ова враќање, јас лично е околу 2015 или 2018 година.

Ова е никој случај не значи пророштво или визија или дури и божествената инспирација, тоа е едноставно анализа на тековните настани и библиска знаци веќе направени кој ме доведе до годините 2015/2018. Ќе најдете повеќе информации во различни блог постови.

https://victorpicarra.wordpress.com/

Кога ќе се разбере дека ова враќање е неизбежно, исто така ќе се разбере дека пред тоа ќе се врати на денот на Божјиот гнев. Многумина во светот ќе умрат од овој гнев ќе ги казни човек

« Една третина од човештвото ќе исчезне! « 

http://www.pasteurweb.org/Etudes/Apocalypse/UnJourDeColere.htm

Другите ќе имаат шанса да ја видите враќање на Исус Христос и знаат неговото владеење!

По неговото враќање Исус Христос ќе им суди на луѓето и народите.

Ќе има пресуда. Но вие може да се избегне сите страдања на Божјиот гнев и пресудата на Исус Христос при неговото враќање!

Исус Христос вети, пред да замине да се подготви место во куќата на неговиот татко, се врати за нас и спаси нас на крајот на времето.

Како што можете да видите во секојдневниот живот ние сме во времето на крајот.

Ние мора да разберат дека отстранувањето на црквата е многу блиску!

Сите ние може да биде дел од Црквата на Исус Христос наскоро ќе бидат отстранети.

Исус Христос сака најголем број да се спаси!

Но тој ќе се најде вера на земјата, ако тој одложува неговото враќање!

Да се ​​крсти, прашајте Божјата прошка за сите ваши праска, се покајат за сите ваши злодела, исправете вашите животи, следат Божјите заповеди, побара Бог го испрати Својот Свет Дух врз вас да ве води во живот и да побара Исус Христос, преку молитвата да биде вашиот личен Спасител.

Значи наскоро и, секако, многу наскоро да ги видите вести се повеќе и повеќе драматични, црквата на Исус Христос ќе бидат отстранети.

Едно прашање мора да се праша секој човек!

Е она што сакам да бидам дел од Црквата на Исус Христос!

За остатокот, знаеме дека катастрофи, неправдата, глупости, војна, насилство, тероризам, катастрофи на земјиштето и времето ќе продолжи да се влошува до враќањето на Исус Христос .

Глава 24 од Евангелието според Матеј Апостол има смисла денес и јас ве поканам да го прочита и да размислуваат за иднината што сте ги избрале за вашето семејство и себе!

Линк: http://www.lirelabible.net/parcours/voir_ref.php?cle=393

Бидете сигурни дека Исус Христос ги сака сите луѓе без разлика, но тоа нема да ги спаси оние што доаѓаше кај него, бидејќи имаме слободна волја и ние може да избере нашиот пат!

Но треба да знаете дека сите патишта водат кон уништување на човекот.

Но оној кој води до Бог, а тоа е преку Исус Христос, не постои друг!

Сега знаете на патот кој води до Бога и на тој начин е преку Исус Христос.

Можете да ги зачувате вашата душа! Се уште има време кога јас пишувам ова!

Возљубени браќа и сестри во Христа, да станат слуги на Исуса Христа, воскреснатиот Христос војници и објави своето враќање во најголем број е зачувана

свеќа носителот-анимирање

Одите вие, исто така, пламенот на верата

.

Испрати на блог адреса на сите ваши контакти, јас немам ништо да го продаде, овој блог е бесплатна и е за васhttps://victorpicarra.wordpress.com/

Мир и радост во срцата и домови, додека чекаат за занесот на црквата за некои и враќање на Исус Христос, за другите!

Виктор

 

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.


%d blogueurs aiment cette page :