ДХИХАД ПРЕД СЕМДНАТАТА КНИГА ВО ОКТОМВРИ 27, 2017

За неколку децении видовме дека животот е сè потежок и комплициран за човештвото.

 

На ова постојат неколку причини кои се должат на глобалните, економските, финансиските, политичките, општествените и верските потешкотии.

 

Ние исто така можеме да забележиме дека на планетата исто така се јавуваат големи пореметувања кои предизвикуваат земјотреси, цунами, циклони, бури, урагани, пожари и поројни дождови.

 

Исто така, мора да се напомене дека од 2008 година милиони шишиња и домашни птици, риби и животни починале без објаснување секоја година низ целиот свет.

 

Ние, исто така, мора да ги додадеме сите катастрофи на човечкото потекло и сето тоа во атмосфера на војни, закани од војни и акти на тероризам и исламистичко насилство.

Се чини дека светот стана луд!

 

Постои само една единствена точка заедничка за сите овие факти. Тоа е збир на библиски пророштва кои го навестуваат крајот на времето што ќе биде проследено со враќањето на Исус Христос на Земјата.

 

Ако се чини дека се што покажува дека живееме особено и тешки времиња кои силно покажуваат дека живееме крај на времето, важно е да се знае кога крајот на времето почна да се разбере кога Исус Христос ќе се врати.

 

Како што веќе објаснив на блогот, Самиот Бог го предизвика почетокот на крајот на времето со знак толку силен што никој со добра волја не може да го оспори.

 

Овој знак е создавањето на Државата Израел на 14 мај 1948 година.

 

Бог го осудил еврејскиот народ да скитници до крајот на времето и на 14 мај 1948 година Бог простил и дозволил ова постепено враќање на овој народ на своите предци. И верни на неговиот збор Бог дозволил пустината повторно да цвета, по 2000 години на сувост.

 

Со овој факт Бог му рекол на светот дека крај на времето штотуку започнало.

 

Во поглавјето 24 стихови 32-33-34-35 и 36 од евангелието на апостол Матеј пророштвото на самиот Исус Христос ни укажува на многу важен знак на почетокот на крајот пати и неговото времетраење.

 

32 Едуцирајте се според споредба со смоквата. Штом нејзините гранки стануваат нежни, а листовите растат, знаеш дека летото е близу.

33 На ист начин, кога ќе ги видите сите овие работи, знајте дека Синот Човечки е близу до вратата

34 Вистина, ви велам, оваа генерација нема да помине, ниту сето тоа ќе се случи.

35 Небото и земјата ќе поминат, но моите зборови нема да поминат.

36. Што се однесува до денот и часот, никој не ги знае, ниту ангелите небесни, ниту Синот, туку само Отецот.

 

Со сигурност знаеме дека генерацијата родена во 1948 година нема да помине пред враќањето на Исус Христос. Но, ова може да ни донесе до 2068 година за библиски максимален живот од 120 години.

 

Сепак индикации се дека оваа славна враќање на Господ Исус Христос е за да се случи. Всушност, можеме да видиме дека страдањата на човештвото се силни и постојани, како на враќањето на Господ Исус Христос во Библијата да се спореди со доаѓањето на детето, болката секогаш ќе посветла и посилна до до доаѓањето.

 

Многу важен знак во Библијата за ова враќање во слава на нашиот Господ Исус Христос е светска рутина од која светот нема да закрепне. Јасно е дека од 29 септември 2008 година ја доживуваме оваа глобална економска и финансиска пропаст.

 

Друг поважен « астролошки » знак се појави на небото на 23 септември 2017 година. За да се разбере важноста на овој знак, вреди да се чита глава 12 од книгата Откровение (Подолу и со изворна врска)

 

Внимание да се разберат знаците на апокалипсата од поглавјето 12 од книгата на апокалипсата мора да се разбере поглавје 17 . (Линк)

 

Во ова поглавје 17 дознаваме дека Жан време киднапирање неа во духот имал визија за времето на папата Јован Павле Втори е шести Кралот на кралевите папи. Седмиот царот бил папата Бенедикт Шеснаесетти и осми цар се Папата Беноа Шеснаесетти Франсоа но исто така е една осмина како се уште жив.

Откровение 12

 

01  Голем знак се појави на небото: жена, сонце за плашт, месечина под нозете, и круна од дванаесет ѕвезди на главата. (Забелешка)Астролошки знак на 23 септември 2017 видео   (линк)

02  Таа е бремена, плаче, во болка и мачење на породување.

03  Друг знак се појави на небото: голем огнено-црвен змев, со седум глави и десет рогови, и дијадема на секоја од седумте глави. (Забелешка) Папата Френсис, кој вели дека е епископ Римски, и затоа носи црвено од неговата кардинална униформа. Тој е на чело на папската монархија составен од седумте цареви папи (плус него осмиот) и десетте рогови кои се религии што му даваат верност на Светската религија ( видео)

04  Неговата опашка, влечејќи една третина од небесните ѕвезди, ги фрли на земја. Змејот стапи пред жената која требаше да се породи, за да го проголта детето од раѓање. (Забелешка ) Битката што се случува на небото, исто така, се случува на Земјата. Затоа, змејот на Земјата е папата Френсис и ѕвездите на Земјата, кои се христијани кои му се дадени на исламското насилство

05  И роди син, машко дете, пастир од сите народи, што ги водеше со железен жезол. Детето беше однесено на страната на Бога и неговиот престол,

06  и Жената бега во пустината, каде што Бог ја подготви за место, за да може таму да се хранат илјада и двеста и шеесет дена.

07  Потоа имаше битка на небото: Мајкл, со своите ангели, мораше да се бори против Змејот. Змевот, исто така, се бореше со своите ангели , (Забелешка) Враќањето на Исус Христос што го очекувавме на 23 септември 2017 година за киднапирање на црквата не се случи на тој датум. Тоа ќе интервенира малку подоцна, според волјата на Бога, бидејќи борбата на небото не е завршена и сатаната сé уште верува дека може да победи.

08  но тој не беше најсилен; за нив отсега, нема место на небото.

09  Да, тој беше отфрлен, големиот змеј, Змијата на потеклото, оној што се нарекува ѓавол и сатана, завојувачот на целиот свет. И тој беше фрлен во земјата, а неговите ангели беа фрлени со него.

10  Тогаш слушнав на небото со силен глас објавуваат: « Сега тука е спасението и моќта и царството на нашиот Бог, ете власта на неговиот Христос! Зашто тој е отфрлен, обвинувачот на нашите браќа, кој ги обвини дење и ноќе пред нашиот Бог.

11  Тие самите ги совладаа со крвта на Јагнето, според зборот на кој беа сведоци; отстапени од сопствениот живот, отишле толку далеку што умреле.

12  Небесните, пак, бидете радосни и вие што го имате вашиот дом на небото! Горко на земјата и на морето: ѓаволот слезе при вас, исполнет со голем гнев; тој знае дека останува малку време. « 

13  И кога Змејот виде дека е фрлен врз земјата, тој почна да ја следи жената која го роди машкото дете . (Забелешка) Проблемите ќе бидат дополнително влошени за верната црква на Исус Христос, која ќе биде лошо извршена во очекување на киднапирањето.

14  Па им беа доделени на жената двете крила од голем орел кој лета во пустината, на местото каде што мора да се негува за време, две времиња и половина време (Забелешка) (три години и пол) далеку од присуството на Змијата. (Забелешка) Киднапирање на Црквата

15  И од устата своја, змијата фрли зад Жената на водата како река, за да може да ја заземе оваа река. (Забелешка) Ќе има последен обид да се спречат киднапирањата да бидат киднапирани.

16  Но земјата дојде на помош на жената, и земјата ја отвори устата и ја проголташе реката што беше фрлена од устата на Змејот. (Забелешка) За среќа Бог гледа и ќе им помогне на сите христијани верни на Исус Христос за време на периодот на занесот.

17  Тогаш змевот се налути на жената и отиде во војна против остатокот од своето потомство, оние што ги држат Божјите заповеди и го чуваат сведоштвото на Исус . (Забелешка) Овој стих објаснува дека по киднапирањето на црквата христијаните кои не биле киднапирани ќе бидат ловат.

18  И стоеше на песок покрај морето.

 

Поглавјето 12 од Апокалипсата објавува неминовност на занесот на црквата и враќањето на Исус Христос 1260 дена, 42 месеци или три и пол години по киднапирањето.

 

Значи, веројатно, ако занесот веднаш интервенира, тогаш на крајот на март 2021 година,  пред Велигденските прослави, ќе имаме враќање во слава на нашиот Господ Исус Христос.

 

Ова ветува три и пол години големи страдања за христијаните кои останале на Земјата пред физичкото враќање на Исус Христос.

 

Но, мора да забележиме дека човечкото страдање на крајот на времето веќе во голема мерка е зголемено од март 2011 година со Арапската пролет што заѕвони раѓањето на џихадот, што очигледно е библиска војна на крајот,

Џихад започна за време на владеењето на кралот папата Бенедикт Шеснаесетти!

ДИЈАЈА, војна на крајниот тајмс

 

(види Откровение 12 во стиховите 3 и 4)

 

Од март 2011 година светот живееше во ритамот на ИСЛАМ, револуциите, цревата, граѓанските војни и религии го отстапија џихадот и тероризмот во светски рамки.

 

Исламот во својот џихад инвазија на светот од страна на двете на легалната миграција и незаконски со повеќе многу доселеници бегаат војни, за некои, мизерија за другите, но исто така и за некои да извршат терористички акти, силување, грабеж, деградација, сквернавење на цркви и радикализација на муслиманските маси.

 

Со бројот на муслиманите во Западна радикализира секој ден, стануваат фундаменталисти и помпезно прикажување петочна молитва во улиците која има за цел да се направи огромното Исламската прозелитизам, кои треба да се забележи е обично забрането во муслиманските земји.

 

Слично на тоа, муслиманските жени се прикажуваат облечени во црни или обоени прекривки што ги опфаќаат комплементот. Рацете се скриени и од ракавици. Понекогаш црните очила ги кријат и очите. Треба да се напомене дека во многу муслимански земји овие намени не се воопшто, туку форма на фундаментализам што многу лошо го гледаат локалните власти.

 

На Запад го доживуваме сите овие огромното напади на исламските фундаменталисти како силна број муслимани тврдат дека со сила и одлучност дека западните општества се свитка нивните барања прозелити, огромното, културни, варварски и обожување.

 

Тие наметнуваат жестоко и силата на скандалот во јавните здравствени услуги муслиманските жени се испитуваат од страна на женски лекари, тие, исто така, тврдат менија (халал) во кантините за своите деца

 

Тие ги наметнуваат своите обреди, нивните облеки и нивните култови во јавните служби и на работните места, тоа се простории и молитви кои се потребни.

 

Тие ги убиваат животните (овците) на улиците со колење според нивните обреди. Овие животни се заклани во ужасни услови без опис на ужасот.

 

Говеда се колат во кланици што е спротивно на навики и здравствени западните обичаи и францускиот особено, кои сакаат животните да бидат изненадени, пред да бидат заклани без лепење не предизвикуваат непотребно страдање на овие животни.

 

Во продавниците за храна побараа специјализирани полици (халал). Во Франција, тие дури и ги забранија божиќните јасли во јавните згради и покрај две илјади години христијанска културна традиција.

 

Постепено западното општество лебдат кон исламот, кој започнува да се спроведе своите варварски закони, како што шеријатот кој меѓу другото дивјаштва казнува муслиманите во сечење на рацете и нозете.

 

Нашите јавни слободи, нашите институции, нашата култура и обичаи и обичаи постепено исчезнуваат, малку повеќе секој ден пред фундаменталистичкиот, џихадистичкиот и варварскиот ислам.

 

Јасно е дека пред 2011 година дури и ако имаше испади, муслимани на Запад обично се сместени на законите и обичаите на западните земји во кои тие избрале да дојде и да живее.

 

Арапската пролет во март 2011 година даде огромен перспектива на фундаменталистички ислам, кој паднал на светот во страв од тероризам, страв на живеење и страв од муслиманите, кои беа уште воопшто гостопримливи и пријателски луѓе кои се првите жртви на овие фанатици исламистички барбари луд.

 

Треба да се забележи дека овие несреќници се исто така осудени во пеколот, бидејќи тие го негираат Исус Христос.

 

Да ги видите сите овие исламски екстремисти кои наноси кредибилитетот на овие варварски џихадисти се чини несфатливо во земја како што се Франција (Земја на човековите права).

 

А сепак, фактите се таму и очигледно нашите лидери на светската влада изгледаат немоќни против овој глобален цивилизациски проблем!

 

Да се ​​разбере дека по киднапирањето на Црквата, исламот нема да има резерви или воздржаност.

 

Јас го заклучувам овој пасус за исламот со порака до француските муслимани, која е земена од инаугуративниот говор на   ЈФК

 

Немојте да прашувате што може вашата земја да направи за вас, но запрашајте се што можете да направите за вашата земја.

 

Ако Бог ни остави малку време пред занесот, за нас е да се покаеме од сите наши злобни дела и да му се спротивставиме на простувањето на сите наши гревови.

 

Времето сега се брои и е потребна дневна молитва.

 

Да заклучиме конечно дека последната библиска недела на пророкот Даниел, која е со седум години траење, мора да го заврши крајот на времето пред враќањето на Месијата, за кој знаеме дека е Исус од Назарет.

 

Ги ставив на почетокот на минатата недела, до 29 септември 2008 година, кои ни беа потребни седум години подоцна, на празникот на труби 2015 година сили беше да се види дека бев во право и јас сум во ред можеби во она што ви го објавувам.

 

Сега, кога големиот знак на небото е исполнет од 23 септември 2017 година, можеме да заклучиме дека физичкото враќање на Исус Христос се очекува околу 42 месеци подоцна, односно во 2021 година.

 

Седмата недела (седум години) започна пред 42 месеци во 2014 година.

 

И таму датум издвојува е тоа што на 27 април 2014 година што го претставува датумот на беатификацијата на папата Јован Павле Втори и Жан XXIII од страна на папата Френсис, кој, како што веќе е објаснето во мојот блог постови е ‘Anti-Христос.

Ова е провокација и навреда за Бога. Прочитајте ја мојата статија: врска подолу.

Најголемата лутина на Бога

 

Ова ќе го објасни дека Бог иницираше почетокот на времето на крајот 14 мај 1948 и лево сатаната можност да се одлучат за датумот ќе започне овој последен период на време кој ќе се затвори до крајот на времето.

 

Но, Бог може да одлучи да го скрати ова времетраење …. !

 

Во овој случај, со оглед на овој датум од 27 април 2014 година како датум на почетокот на последната недела на Даниел (7 години, 84 месеци) пророкуваше да се стави крај на крајот на времето. 42 месеци, 3 и пол години подоцна, нè доведува до 27 октомври 2017 година , половина од тој седумгодишен период.

 

Киднапирањето на црквата на која се надевавме на 23 септември 2017 година, би можело да биде околу 27 октомври 2017 година,што би било датумот наместо страдањата.

 

Дотогаш болките ќе продолжат низ Земјата. Ова е сигурност и ние мора да се молиме дека Бог ќе ни помогне и ќе нè заштити.

 

Слично на тоа, треба да се молат и се надеваат дека за времето по занесот се скратени како што е ветено од страна на Исус Христос во Матеј 24 стих 22 и дека неговото физичко враќање на Земјата се одвива и пред 2021 година.

 

Се надеваме дека тоа ќе биде во 2018 година, земајќи го во предвид фактот дека библиска генерација од 70 години нè носи до 2018 година почнувајќи од 1948 година, што е датум на почетокот на крајот пати.

 

22 И ако овие денови се скратат, никој нема да биде спасен; но, поради избраните, овие денови ќе бидат скратени.

 

Бог да те благослови сите мои сакани браќа и сестри во Исус Христос и да ве води низ овие многу тешки времиња чиј крај почнуваме да гледаме.

 

Виктор

ДХИХАД ПРЕД СЕМДНАТАТА КНИГА ВО ОКТОМВРИ 27, 2017

За неколку децении видовме дека животот е сè потежок и комплициран за човештвото.

 

На ова постојат неколку причини кои се должат на глобалните, економските, финансиските, политичките, општествените и верските потешкотии.

 

Ние исто така можеме да забележиме дека на планетата исто така се јавуваат големи пореметувања кои предизвикуваат земјотреси, цунами, циклони, бури, урагани, пожари и поројни дождови.

 

Исто така, мора да се напомене дека од 2008 година милиони шишиња и домашни птици, риби и животни починале без објаснување секоја година низ целиот свет.

 

Ние, исто така, мора да ги додадеме сите катастрофи на човечкото потекло и сето тоа во атмосфера на војни, закани од војни и акти на тероризам и исламистичко насилство.

Се чини дека светот стана луд!

 

Постои само една единствена точка заедничка за сите овие факти. Тоа е збир на библиски пророштва кои го навестуваат крајот на времето што ќе биде проследено со враќањето на Исус Христос на Земјата.

 

Ако се чини дека се што покажува дека живееме особено и тешки времиња кои силно покажуваат дека живееме крај на времето, важно е да се знае кога крајот на времето почна да се разбере кога Исус Христос ќе се врати.

 

Како што веќе објаснив на блогот, Самиот Бог го предизвика почетокот на крајот на времето со знак толку силен што никој со добра волја не може да го оспори.

 

Овој знак е создавањето на Државата Израел на 14 мај 1948 година.

 

Бог го осудил еврејскиот народ да скитници до крајот на времето и на 14 мај 1948 година Бог простил и дозволил ова постепено враќање на овој народ на своите предци. И верни на неговиот збор Бог дозволил пустината повторно да цвета, по 2000 години на сувост.

 

Со овој факт Бог му рекол на светот дека крај на времето штотуку започнало.

 

Во поглавјето 24 стихови 32-33-34-35 и 36 од евангелието на апостол Матеј пророштвото на самиот Исус Христос ни укажува на многу важен знак на почетокот на крајот пати и неговото времетраење.

 

32 Едуцирајте се според споредба со смоквата. Штом нејзините гранки стануваат нежни, а листовите растат, знаеш дека летото е близу.

33 На ист начин, кога ќе ги видите сите овие работи, знајте дека Синот Човечки е близу до вратата

34 Вистина, ви велам, оваа генерација нема да помине, ниту сето тоа ќе се случи.

35 Небото и земјата ќе поминат, но моите зборови нема да поминат.

36. Што се однесува до денот и часот, никој не ги знае, ниту ангелите небесни, ниту Синот, туку само Отецот.

 

Со сигурност знаеме дека генерацијата родена во 1948 година нема да помине пред враќањето на Исус Христос. Но, ова може да ни донесе до 2068 година за библиски максимален живот од 120 години.

 

Сепак индикации се дека оваа славна враќање на Господ Исус Христос е за да се случи. Всушност, можеме да видиме дека страдањата на човештвото се силни и постојани, како на враќањето на Господ Исус Христос во Библијата да се спореди со доаѓањето на детето, болката секогаш ќе посветла и посилна до до доаѓањето.

 

Многу важен знак во Библијата за ова враќање во слава на нашиот Господ Исус Христос е светска рутина од која светот нема да закрепне. Јасно е дека од 29 септември 2008 година ја доживуваме оваа глобална економска и финансиска пропаст.

 

Друг поважен « астролошки » знак се појави на небото на 23 септември 2017 година. За да се разбере важноста на овој знак, вреди да се чита глава 12 од книгата Откровение (Подолу и со изворна врска)

 

Внимание да се разберат знаците на апокалипсата од поглавјето 12 од книгата на апокалипсата мора да се разбере поглавје 17 . (Линк)

 

Во ова поглавје 17 дознаваме дека Жан време киднапирање неа во духот имал визија за времето на папата Јован Павле Втори е шести Кралот на кралевите папи. Седмиот царот бил папата Бенедикт Шеснаесетти и осми цар се Папата Беноа Шеснаесетти Франсоа но исто така е една осмина како се уште жив.

Откровение 12

 

01  Голем знак се појави на небото: жена, сонце за плашт, месечина под нозете, и круна од дванаесет ѕвезди на главата. (Забелешка)Астролошки знак на 23 септември 2017 видео   (линк)

02  Таа е бремена, плаче, во болка и мачење на породување.

03  Друг знак се појави на небото: голем огнено-црвен змев, со седум глави и десет рогови, и дијадема на секоја од седумте глави. (Забелешка) Папата Френсис, кој вели дека е епископ Римски, и затоа носи црвено од неговата кардинална униформа. Тој е на чело на папската монархија составен од седумте цареви папи (плус него осмиот) и десетте рогови кои се религии што му даваат верност на Светската религија ( видео)

04  Неговата опашка, влечејќи една третина од небесните ѕвезди, ги фрли на земја. Змејот стапи пред жената која требаше да се породи, за да го проголта детето од раѓање. (Забелешка ) Битката што се случува на небото, исто така, се случува на Земјата. Затоа, змејот на Земјата е папата Френсис и ѕвездите на Земјата, кои се христијани кои му се дадени на исламското насилство

05  И роди син, машко дете, пастир од сите народи, што ги водеше со железен жезол. Детето беше однесено на страната на Бога и неговиот престол,

06  и Жената бега во пустината, каде што Бог ја подготви за место, за да може таму да се хранат илјада и двеста и шеесет дена.

07  Потоа имаше битка на небото: Мајкл, со своите ангели, мораше да се бори против Змејот. Змевот, исто така, се бореше со своите ангели , (Забелешка) Враќањето на Исус Христос што го очекувавме на 23 септември 2017 година за киднапирање на црквата не се случи на тој датум. Тоа ќе интервенира малку подоцна, според волјата на Бога, бидејќи борбата на небото не е завршена и сатаната сé уште верува дека може да победи.

08  но тој не беше најсилен; за нив отсега, нема место на небото.

09  Да, тој беше отфрлен, големиот змеј, Змијата на потеклото, оној што се нарекува ѓавол и сатана, завојувачот на целиот свет. И тој беше фрлен во земјата, а неговите ангели беа фрлени со него.

10  Тогаш слушнав на небото со силен глас објавуваат: « Сега тука е спасението и моќта и царството на нашиот Бог, ете власта на неговиот Христос! Зашто тој е отфрлен, обвинувачот на нашите браќа, кој ги обвини дење и ноќе пред нашиот Бог.

11  Тие самите ги совладаа со крвта на Јагнето, според зборот на кој беа сведоци; отстапени од сопствениот живот, отишле толку далеку што умреле.

12  Небесните, пак, бидете радосни и вие што го имате вашиот дом на небото! Горко на земјата и на морето: ѓаволот слезе при вас, исполнет со голем гнев; тој знае дека останува малку време. « 

13  И кога Змејот виде дека е фрлен врз земјата, тој почна да ја следи жената која го роди машкото дете . (Забелешка) Проблемите ќе бидат дополнително влошени за верната црква на Исус Христос, која ќе биде лошо извршена во очекување на киднапирањето.

14  Па им беа доделени на жената двете крила од голем орел кој лета во пустината, на местото каде што мора да се негува за време, две времиња и половина време (Забелешка) (три години и пол) далеку од присуството на Змијата. (Забелешка) Киднапирање на Црквата

15  И од устата своја, змијата фрли зад Жената на водата како река, за да може да ја заземе оваа река. (Забелешка) Ќе има последен обид да се спречат киднапирањата да бидат киднапирани.

16  Но земјата дојде на помош на жената, и земјата ја отвори устата и ја проголташе реката што беше фрлена од устата на Змејот. (Забелешка) За среќа Бог гледа и ќе им помогне на сите христијани верни на Исус Христос за време на периодот на занесот.

17  Тогаш змевот се налути на жената и отиде во војна против остатокот од своето потомство, оние што ги држат Божјите заповеди и го чуваат сведоштвото на Исус . (Забелешка) Овој стих објаснува дека по киднапирањето на црквата христијаните кои не биле киднапирани ќе бидат ловат.

18  И стоеше на песок покрај морето.

 

Поглавјето 12 од Апокалипсата објавува неминовност на занесот на црквата и враќањето на Исус Христос 1260 дена, 42 месеци или три и пол години по киднапирањето.

 

Значи, веројатно, ако занесот веднаш интервенира, тогаш на крајот на март 2021 година,  пред Велигденските прослави, ќе имаме враќање во слава на нашиот Господ Исус Христос.

 

Ова ветува три и пол години големи страдања за христијаните кои останале на Земјата пред физичкото враќање на Исус Христос.

 

Но, мора да забележиме дека човечкото страдање на крајот на времето веќе во голема мерка е зголемено од март 2011 година со Арапската пролет што заѕвони раѓањето на џихадот, што очигледно е библиска војна на крајот,

Џихад започна за време на владеењето на кралот папата Бенедикт Шеснаесетти!

ДИЈАЈА, војна на крајниот тајмс

 

(види Откровение 12 во стиховите 3 и 4)

 

Од март 2011 година светот живееше во ритамот на ИСЛАМ, револуциите, цревата, граѓанските војни и религии го отстапија џихадот и тероризмот во светски рамки.

 

Исламот во својот џихад инвазија на светот од страна на двете на легалната миграција и незаконски со повеќе многу доселеници бегаат војни, за некои, мизерија за другите, но исто така и за некои да извршат терористички акти, силување, грабеж, деградација, сквернавење на цркви и радикализација на муслиманските маси.

 

Со бројот на муслиманите во Западна радикализира секој ден, стануваат фундаменталисти и помпезно прикажување петочна молитва во улиците која има за цел да се направи огромното Исламската прозелитизам, кои треба да се забележи е обично забрането во муслиманските земји.

 

Слично на тоа, муслиманските жени се прикажуваат облечени во црни или обоени прекривки што ги опфаќаат комплементот. Рацете се скриени и од ракавици. Понекогаш црните очила ги кријат и очите. Треба да се напомене дека во многу муслимански земји овие намени не се воопшто, туку форма на фундаментализам што многу лошо го гледаат локалните власти.

 

На Запад го доживуваме сите овие огромното напади на исламските фундаменталисти како силна број муслимани тврдат дека со сила и одлучност дека западните општества се свитка нивните барања прозелити, огромното, културни, варварски и обожување.

 

Тие наметнуваат жестоко и силата на скандалот во јавните здравствени услуги муслиманските жени се испитуваат од страна на женски лекари, тие, исто така, тврдат менија (халал) во кантините за своите деца

 

Тие ги наметнуваат своите обреди, нивните облеки и нивните култови во јавните служби и на работните места, тоа се простории и молитви кои се потребни.

 

Тие ги убиваат животните (овците) на улиците со колење според нивните обреди. Овие животни се заклани во ужасни услови без опис на ужасот.

 

Говеда се колат во кланици што е спротивно на навики и здравствени западните обичаи и францускиот особено, кои сакаат животните да бидат изненадени, пред да бидат заклани без лепење не предизвикуваат непотребно страдање на овие животни.

 

Во продавниците за храна побараа специјализирани полици (халал). Во Франција, тие дури и ги забранија божиќните јасли во јавните згради и покрај две илјади години христијанска културна традиција.

 

Постепено западното општество лебдат кон исламот, кој започнува да се спроведе своите варварски закони, како што шеријатот кој меѓу другото дивјаштва казнува муслиманите во сечење на рацете и нозете.

 

Нашите јавни слободи, нашите институции, нашата култура и обичаи и обичаи постепено исчезнуваат, малку повеќе секој ден пред фундаменталистичкиот, џихадистичкиот и варварскиот ислам.

 

Јасно е дека пред 2011 година дури и ако имаше испади, муслимани на Запад обично се сместени на законите и обичаите на западните земји во кои тие избрале да дојде и да живее.

 

Арапската пролет во март 2011 година даде огромен перспектива на фундаменталистички ислам, кој паднал на светот во страв од тероризам, страв на живеење и страв од муслиманите, кои беа уште воопшто гостопримливи и пријателски луѓе кои се првите жртви на овие фанатици исламистички барбари луд.

 

Треба да се забележи дека овие несреќници се исто така осудени во пеколот, бидејќи тие го негираат Исус Христос.

 

Да ги видите сите овие исламски екстремисти кои наноси кредибилитетот на овие варварски џихадисти се чини несфатливо во земја како што се Франција (Земја на човековите права).

 

А сепак, фактите се таму и очигледно нашите лидери на светската влада изгледаат немоќни против овој глобален цивилизациски проблем!

 

Да се ​​разбере дека по киднапирањето на Црквата, исламот нема да има резерви или воздржаност.

 

Јас го заклучувам овој пасус за исламот со порака до француските муслимани, која е земена од инаугуративниот говор на   ЈФК

 

Немојте да прашувате што може вашата земја да направи за вас, но запрашајте се што можете да направите за вашата земја.

 

Ако Бог ни остави малку време пред занесот, за нас е да се покаеме од сите наши злобни дела и да му се спротивставиме на простувањето на сите наши гревови.

 

Времето сега се брои и е потребна дневна молитва.

 

Да заклучиме конечно дека последната библиска недела на пророкот Даниел, која е со седум години траење, мора да го заврши крајот на времето пред враќањето на Месијата, за кој знаеме дека е Исус од Назарет.

 

Ги ставив на почетокот на минатата недела, до 29 септември 2008 година, кои ни беа потребни седум години подоцна, на празникот на труби 2015 година сили беше да се види дека бев во право и јас сум во ред можеби во она што ви го објавувам.

 

Сега, кога големиот знак на небото е исполнет од 23 септември 2017 година, можеме да заклучиме дека физичкото враќање на Исус Христос се очекува околу 42 месеци подоцна, односно во 2021 година.

 

Седмата недела (седум години) започна пред 42 месеци во 2014 година.

 

И таму датум издвојува е тоа што на 27 април 2014 година што го претставува датумот на беатификацијата на папата Јован Павле Втори и Жан XXIII од страна на папата Френсис, кој, како што веќе е објаснето во мојот блог постови е ‘Anti-Христос.

Ова е провокација и навреда за Бога. Прочитајте ја мојата статија: врска подолу.

Најголемата лутина на Бога

 

Ова ќе го објасни дека Бог иницираше почетокот на времето на крајот 14 мај 1948 и лево сатаната можност да се одлучат за датумот ќе започне овој последен период на време кој ќе се затвори до крајот на времето.

 

Но, Бог може да одлучи да го скрати ова времетраење …. !

 

Во овој случај, со оглед на овој датум од 27 април 2014 година како датум на почетокот на последната недела на Даниел (7 години, 84 месеци) пророкуваше да се стави крај на крајот на времето. 42 месеци, 3 и пол години подоцна, нè доведува до 27 октомври 2017 година , половина од тој седумгодишен период.

 

Киднапирањето на црквата на која се надевавме на 23 септември 2017 година, би можело да биде околу 27 октомври 2017 година,што би било датумот наместо страдањата.

 

Дотогаш болките ќе продолжат низ Земјата. Ова е сигурност и ние мора да се молиме дека Бог ќе ни помогне и ќе нè заштити.

 

Слично на тоа, треба да се молат и се надеваат дека за времето по занесот се скратени како што е ветено од страна на Исус Христос во Матеј 24 стих 22 и дека неговото физичко враќање на Земјата се одвива и пред 2021 година.

 

Се надеваме дека тоа ќе биде во 2018 година, земајќи го во предвид фактот дека библиска генерација од 70 години нè носи до 2018 година почнувајќи од 1948 година, што е датум на почетокот на крајот пати.

 

22 И ако овие денови се скратат, никој нема да биде спасен; но, поради избраните, овие денови ќе бидат скратени.

 

Бог да те благослови сите мои сакани браќа и сестри во Исус Христос и да ве води низ овие многу тешки времиња чиј крај почнуваме да гледаме.

 

Виктор