Дозволете ми да дојде до мали деца!

Многу од нашите браќа и сестри се прашуваат што ќе треба да почекаме брза замена на нашиот Господ Исус Христос, Царот над царевите, единствениот син на Бог, кој наскоро се враќа во својот илјади години владеење на Земјата, до Судниот Ден.

Се чини важно да се продолжи и да се продлабочи во овој труд одговор не сум направил коментар на написот: враќање на Исус Христос, на 14 мај или на 15 септември 2015 година! На празникот труби

бог-на-татко-дете-Исус-и-гулаб-copie-1

Постојат две работи сигурно е дека јас разбрав преку анализа на знаци и пророштвата за последното време.

Првата:

Ние сме всушност многу блиску до враќање на нашиот Господ Исус Христос, се разбира имајќи предвид дека Исус рекол дека само Бог Отец знае денот и часот на враќањето.

Второ:

Ние не го разбираат на знаци и пророштвата за последното време дека од страна гледајќи во минатото.

 

Ако, како што мислат и напиша во блог, кој на крајот на времето се стартува 14 мај 1948 со создавањето на државата Израел, тоа е затоа што е од овој период дека знаците и библиското пророштво, најавувајќи назад на Исус Христос почна да се појават со зголемување на фреквенцијата и моќ.

 

Слично на тоа е од 29 септември 2008 година, со падот на берзата на Вол Стрит, кои го виделе развие глобалната пропаст, катастрофи непропорционален, конфликти и војни во целиот свет, масакрот на христијаните, рушење на цркви и последната војна на крајот пати е започната во Сирија во март 2012 година, со доаѓањето на засилувања надвор од исламските екстремисти се приклучи во редовите slingers.

 

Ова е војна, која ќе трае 42 месеци и дека Исус Христос ќе престане по неговото враќање (тоа треба да се напомене дека пред тоа на март 2012 година настаните во Сирија внатрешен конфликт)

 

Од 2008 година видовме многу значително зголемување на силата и зачестеноста на сите библиски болка пророкуваше. Ова се фактите.

 

Значи Бог преку словото на Исус Христос не ни кажува однапред ден или час, но ни овозможува да им пријде на разбирањето на постигнувањата направени знаци и пророштва.

 

Значи, ние може да се разбере и да види дека седум години во периодот од септември 2008 септември 2015 година (два пати по три и пол).

 

Првите три и пол секако беше многу тешко, но во втората половина е многу потешко. Ова се конкретни факти кои беа пророкуваше во Библијата.

 

И оваа година не е завршена!

 

Сметаме дека на глобалната конфликт започна во Сирија, тоа е добивање посилна секој ден дека медиумите не зборува многу за време на Заливската војна.

 

Сите знаци и библиски пророштва за враќање на Исус Христос е направен. Недостасува само настаните кои се директно поврзани со неговото враќање.

 

1. Отстранување на црквата.

2. На денот на Божјиот гнев.

 

 

Иако отстранување на црквата може да се постигне во секое време, јас сум убеден дека Бог ќе чекаат последен момент, така што поголемиот дел може да се спаси.

 

Како ден на гневот на Бога, јас сум убеден дека ќе се случи непосредно пред враќањето на Исус Христос.

 

Имајте на ум дека некои не-библиските пророштва се зборува за три дена на темнината.

 

Тоа ќе биде три дена пред враќањето на Исус Христос.

 

Како и за киднапирање, тоа треба да се случи на денот на Божјиот гнев.

 

Ако јас го имам право, и враќањето на нашиот Господ Исус Христос се јавува помеѓу 14 и 15 септември 2015 година и искрено се надевам дека од дното на душата, а потоа на денови на септември 2015 година треба да му претходи да биде најмногу особено на човечката историја.

 

Јас реков дека нашиот Брат Клод IGNERSKI  »  ОВДЕ  « , пишува во неговите книги на крајот на времето, што јас препорачувам читање дека занесот на црквата може да се случи во септември 2015 година и враќање на Исус Христос во 2021 .

 

Тој може да биде право, а јас грешно!

 

Но, ние се договорат за фактот дека 2015 треба да биде многу посебен година и тешко да се на крајот на времето.

 

Сепак, јас би сакал да го изнесе на одраз на фактот дека секој Библијата вели дека болката враќање на Исус Христос, се како болката на раѓањето и на тој начин минува повеќе време и болката е остар за да стигнат до неподнослива!

Сите мајки ќе го потврдат!

 

Во моментов сме сведоци на масакрот битните христијански размери.

 

Крвта на светиите веќе тече слободно !!!

 

Погледни го изминатите седум години од 2008 година, во нашите страдања го достигна на многу високо ниво, замислете уште седум години со зголемувањето на постојана болка власт, а потоа ќе се разбере дека ние мора да се молат интензивно за враќање на нашиот Господ се направи брзо.

 

Ве повикувам да го прочитате мојот најновите статии, вклучувајќи: 2015 доаѓањето на Исус Христос цар на светот.

Линк: https://victorpicarra.wordpress.com/2015/01/10/2015-la-venue-du-roi-du-monde-jesus-christ/

 

Бог во Својата бескрајна милост помага и штити сите кои доаѓаат кај него со љубов, смирение и искреност.

 

Сепак, многу луѓе кои страдаат и да живее на крајот пати во неволја катастрофа, болка на животот, насилство, војна, сиромаштија и кои се чувствуваат напуштени од Бога.

 

Мораме да разбереме дека сите живееме поединечни тестови на верата и на почетокот на Божјиот гнев.

 

Фала му на Господ за сите негови имот факти и сите елегантност тој ни ја дава со заштеда на нас од неговиот гнев.

 

Молете се и прашајте Божјата прошка за сите наши гревови, нашите грешки, нашите грешки и нашите лоши дела.

 

Молете се и за сите оние кои се далеку од Бог а особено за добри муслимани, дарежлив кој за жал се измамени од лажниот пророк Мухамед!

Лажниот пророк-Илуминатите

 

Ние сите се види дека исламот е аберација дека признава љубов со оружје во рака.

 

За жал, оние што го нарекуваме « добри муслимани » кои се нарекуваат себеси далеку од радикалните исламисти осудат уште во пеколот, за размислување послужи и да се моли, да се молат и несвесно им служи на Луцифер.

Дозволете ни да се сеќавам да се разбере,

 

Библијата нè учи дека Бог го создал човекот, а потоа тој го создал мажот и жената во првата генерација дел од оваа мала зародиш човештвото се сврте против неговиот творец. (Каин го убил својот брат Авел).

 

 

Подоцна, Бог го избра меѓу луѓето семејство, таткото на Енох « Матусал », чија лоза создаден Ное. Тоа е дека Бог зачувани Ное Потоп човештвото. Имајте на ум дека ова човештвото што го преживеале потопот била намалена на осум « едноставен семејството на Ное! »

 

 

Ова семејство на Ное, repopulated светот, а потоа дојде неговата « Авраам » подмладок на две жени, кои создаден Исак и Исмаил.

 

Овие двајца полубраќа стана вечен непријатели.

 

Еден Исак создаден хебрејски луѓе стана со текот на времето еврејскиот народ на Израел « народот Божји »  Другиот, Исмаил и создаден еден народ Бог сакаше многу и overspread сите земји од Блискиот Исток околу Средоземното Море.

 

Тоа се луѓе кои создаден « Мухамед », кој вели дека бил посетен од архангелот Гаврил, кои го диктираа Куранот.

 

Мохамед, кој беше воин главен наметнати од итриот и сила нова религија исламот.

 

 

Исламот е  »  на сите во едно « , религија, култура, општество, право, правда и Владата.

 

На сиромашните муслимани се измамени од овој измамник Мухамед, кој тврдеше дека Архангел Гаврил диктира на Куранот.

 

Во името на Аллах Куран и радикални исламисти горат црквите, ги убие христијани и да ги уништи музеи, а Муслиманите велат добротворци нападне светот наметнување на своите закони и обичаи.

 

Куранот е книга за спречување што го попречува и уредува ген без Библијата да седнат орган Мухамед над народите тој освоен од страна на т.н. зборот « Алах », лукав и со сила.

 

Изборот беше едноставна оние кои сакаа да живеат донесе Куранот како света книга, за други тоа е смрт.

 

Се разбира, оние кои избраа смрт беше се повеќе од оние кои се согласија да му служи на Куранот и Мухамед.

 

Овој народ потомок на Исмаил стана како Бог вели, многубројни како ѕвездите на небото.

Но, мислејќи дека бил напуштен од страна на Бог на Авраам , отиде и се создадени благодарение  на Мухамед нова религија на своја . На тој начин засилен предците љубомора секогаш бараат кавги со потомци на Исак.

 

Мухамед пронајдени постои начин да ги обедини луѓето од нова религија « Исламот. »

 

Но, исламот е аберација и Мухамед е лажен пророк, дури и ако една милијарда луѓе на Земјата тврди поинаку.

 

Вистината е во Библијата .

 

Во првата ќе научиме дека самиот Бог материјализирана со горење грмушка му рече на Мојсеја во лице да побара за својот народ од Египет.

 

Еврејскиот народ е народ Божји.  

Неспорно е!

 

Исто така, неоспорен е фактот дека Исус Христос бил Месијата на еврејскиот народ, објави во Светото Писмо, но Евреите се негира!

 

 Тие распнаа на Синот Божји!

 

Божјиот Син, Исус Христос, преку љубовта, сепак, даде шанса на сите луѓе (Евреите и другите) да влезе во царството небесно. Не по заслуги, туку со својата љубов!

 

Тоа е Исус Христос, кој го создаде Црквата која мора да ги собере сите оние кои сакаат да се спасат и да го достигне вечен живот во царството небесно.

 

Пред да се врати во близина на Бога Отецот, рече Исус Христос (Јован 15, 26)  « Јас ќе ви испрати друга Утешителот, Светиот Дух » 

 

Светиот Дух на Бога доаѓа по секое битие кој преку крштевањето избран да биде дел од Црквата на Исус Христос.

   

Не Божји пророк се споменува во Библијата за да се создаде религија.

 

Улогата на Божјиот пророк не е да се постигне, но да го објави, а Мухамед не е објавен, но е завршена!    

 

Мохамед не може да биде ПРОРОК !!!

 

На само две религии на Бога се еврејски и христијански религии.

И двете религии се создадени од Бог за прв и единствен син Исус Христос на секунда!

 

Лажниот пророк Мухамед привлече кои се заинтересирани во Библијата и промени она што не е погодно за пример на Исус Христос, кој беше го препознава како пророк а не Син Божји!

 

Потсетиме, исто така, дека во Даниел 9 стих 26 се вели:  И после шеесет и две седмици Помазаникот ќе биде отсечен, и нема да има наследник. Луѓето на кнезот дека ќе дојде ќе го уништи градот и светилиште, и ќе дојде крајот како поплави; тој беше уапсен дека пустош ќе трае до крајот на војната. 

 

Исус навистина е Месијата што се очекуваше, иако тоа беше одбиен од страна на народот Божји « Евреите »!

  

 И тој нема наследник!

 

Значи, Мухамед никогаш не може да тврди дека е во божествена мисија да се создаде нова религија.

 

Постојат две можности за Куранот, или тоа е напишано од нула од Мухамед со или без дослух или Куранот, всушност, го диктираат, но во овој случај тоа не беше од страна на Архангел Гаврил, но Луцифер никој.

 

Разликата помеѓу учењето на Исус Христос и Луцифер е огромна, дури и ако во упатството содржи истите состојки.

За Исус Христос, 

Не постои закон без љубов, ниту љубовта без закон

Луцифер,

Тој нема љубов во закон или акт на љубовта

Како што можете да видите, ова не е исто што и јас!

 

Муслиманите се несреќно жртви на лажниот пророк Мухамед, како тие се, исто така, жртви на Стокхолм синдром.

 

Читање на блог статија:

МУСЛИМАНИ се жртви на синдромот од Стокхолм

https://victorpicarra.wordpress.com/2012/09/06/les-musulmans-sont-victimes-du-syndrome-de-stockholm/

 

Тие ќе бидат многу тешко да го напушти својот исламот да се дојде до Исус Христос. Само да видиме што возбуда добиете муслимани, особено фундаменталистите кога се критикува Куранот или Мухамед.

 

Јас ги потсети сите муслимани стих 14 од поглавјето 19 од Евангелието според Матеј:

 

А Исус рече, страдаат мали деца и забраниме не нив, да дојде при мене; за небесното царство им припаѓа на таквите како овие 

 

Значи, кога ќе видите муслиманските деца, жени и мажи користеле како човечки бомби ние може само да жалам што фанатици, крвожеден исламисти принудени индоктринација од оние несреќни криминалци самоубиства водечките нив директно во пеколот!

 

За сите муслимани можам само да кажам, се многу на Исус Христос, ако сакате да се спаси. Ова постоење доаѓа до крајот, а Исус Христос достигне до вас.

 

Зграпчи го Ultimate СРЕЌА!

 

Наскоро Исус Христос ќе се врати, па првично ќе се спаси од киднапирање својот верен црква, а потоа само по киднапирањето и пред неговото враќање, гневот Божји ќе падне со сила и власт над Земјата и на целото човештво.

 

До тој ден во славата на нашиот Господ Исус Христос, како што се надева на сите христијани за две илјади години, што апсолутно мора да продолжат да живеат со смирение, достоинство и гордост да се биде христијанин.

 

Ние мора да продолжиме да ги исполниме нашите обврски и на тој начин чест на месечните отплати на сите нашите долгови и нашето секојдневно живеење во мир и љубов преку помагање на оние кои ја бараат нашата помош.

 

Ние мора да се моли секојдневно за Бог да ни помогне, да се заштитат нас и да ни безбедно од искушение.

 

Ние веќе знаеме дека оваа година ќе продолжи да биде тешко, но тоа е многу добра вест веднаш се трансформира нашите животи.

 

Дозволете ни да се задржи на пламен на нашата вера, имате целосна доверба е апсолутно во Исус Христос. Тој вети дека ќе дојде и ќе не спаси на крајот на времето и ќе го одржи своето ветување.

 

Исправете своето постоење, крштевање, покајание, простување, молитва, изберете Исус Христос како Спасител, е она што ќе ни овозможи да се спасат и да биде дел од Црквата на нашиот Господ Исус Христос, кој наскоро ќе го отстрани .

 

Исус Христос е наскоро и тоа е можеби за месец септември или октомври 2015 година.

 

Сите мои предмети

http://wordpress.com/read/blog/id/10443259/   

 

Бог да те благослови мојата сакана браќа и сестри и ви помага во пресрет на враќањето на Земјата на нашиот Господ Исус Христос, за преземање на вистинскиот пат во вашиот живот и никогаш не се откаже.

Ве повикувам да се види ова видео отрезнувачки на нашата генерација.

https://www.youtube.com/watch?v=EswuNaHWrO0#t=227

Мирот, љубовта и радоста во срцата и домовите со очекување на благословениот ден од занесот на црквата и на враќање на Елеонската Гора, нашиот Господ и Цар Исус Христос, единствениот син на Бог, неговиот илјади години владеење до Судниот Ден.

 

Виктор

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.