Датум за отстранување на црквата!

 

Работи на поглавјето 24 од Евангелието според Матеј, открив нешто што заслужува да биде истакнат.

труби

Ние сме на крајот на времето и секоја песна, секој индекс, секоја информација треба да се проучат за да се обиде да се разбере како тоа ќе се одвиваат важен дел од животот на човекот « Враќање на Исус Христос »

Анализирајќи Глава 24 од Евангелието според Матеј, јас може открија клучот за да знаат приближна датум на занесот на црквата.

Тоа може да изгледа незамисливо и уште …!

Следете ги сите оваа песна!

Матеј 24.

36 – 37-38 -39 до 40

36 А за оној ден и час никој не знае, ниту ангелите небесни, ниту Синот, но Отецот сам

37 Ова беше во деновите на Ное, така ќе биде доаѓањето на Синот Човечки.

38 Зашто, како во деновите пред потопот јадеа и пиеја, се женеа и мажеа, до денот кога Ное влезе во ковчегот;

39 и тие се осомничени ништо додека не дојде потопот и ги презеле сите нив подалеку: такво ќе биде и доаѓањето на Синот на човекот.

 40 Тогаш ќе биде две во областа: еден ќе се земе, а другиот оставен

Овие стихови од Евангелието на Матеј ние веќе се каже многу за враќањето на Исус Христос да се отстрани неговата црква и, исто така, на денот « Период » на Божјиот гнев.

Но, ако гледаме малку поблиску тие се уште се каже многу.

На прв поглед, ние мора да сфатат дека живееме во ерата на живи информации, само реката почнува да претекување на остров на другата страна на светот дека планетата веднаш информации па дури и во живо на видео.

Од првиот ден на 2014 година, циклон Bejisa  беснееше во Реунион островот, акти на тероризам се случи во Бејрут « Либан » поплава Британија и многу ниски температури во САД.

Сите овие факти и другите ги направиле наслови во сите медиуми од првиот ден на 2014 година.

Денес светот е известени директно и постојано, тоа е реалност.

Сепак, веќе за неколку години, знаци и библиските пророштва хит мажи и Земјата.

И покрај овие ужасни и застрашувачки количини на знаци и библиските пророштва исполнети секојдневно, медиумите едноставно да се изјаснат за фактите кратко без обид никакво објаснување и без смел секое повикување на пророштвото!

Всушност, повеќето од луѓето се заинтересирани само кратко на проблеми што се случија човекот и светот.

Оние кои се во проблеми веќе се борат да се справат со своите проблеми и оние кои не се погодени за да се види вести на телевизија. велејќи: « Сиромашните немаат среќа! « Понекогаш плати милостиња за време на потраги да се чувствуваат добро.

И животот продолжува …! И информации во друг лов …!

Но, ние сме на крајот на времето и уште повеќето од луѓето одбиваат да отворат очите, па дури и несвесно, тие одбиваат да се разбере што се случува.

Бидејќи негирање стварноста, животот во краток рок е поедноставно и полесно.

Следејќи го примерот на ној дека ќе го закопа главата во песок да не се види опасноста и исто така пример за патниците и персоналот на Коста брод кој кога бродот удрил карпата почна да лежите мирно во вода, но луѓето одби да веруваат дека бродот ќе потоне.

видеа покаже на луѓето по несреќата продолжат своето занимања и бармени чување шишиња во кафеаната, наместо да брзаат сите да одат побрзо во чамците!

назад кон поглавје 24 од Евангелието според Матеј,

Знаеме дека Исус Христос му рече на апостолите во поглавје 24 од Евангелието според Матеј во стих 37 што беше во деновите на Ное, така ќе биде и при доаѓањето на Синот на човекот

Ное во Битие :

Ное

 http://www.info-bible.org/lsg/01.Genese.html

По читањето на овој стих, ние разбираме дека она што се случи на Ное, така ќе пристигне во истиот начин до крајот на времето,

Ајде да видиме како можеме да го протолкува приказната за Ное и да ја адаптирате на крајот на времето.

Ное ја изградил Ковчегот, и тој и неговото семејство биле спасени.

Сите други суштества на земјата се удавиле.

Уште Ное не се изгради Ковчегот во еден ден, тоа требаше малку време, и тоа е во општа незаинтересираност на луѓето што работеле.

Луѓето од тоа време систематски одби да веруваат дека сите што пречи навики како што може да се види во овие стихови 38 и 39.

38 Зашто, како во деновите пред потопот јадеа и пиеја, се женеа и мажеа, до денот кога Ное влезе во ковчегот;

39 и тие се осомничени ништо додека не дојде потопот и ги презеле сите нив подалеку: такво ќе биде и доаѓањето на Синот на човекот.

Во денешно време тоа е истата приказна и затоа ќе се повторува!

Тогаш занесот на црквата, со речиси моментален информации на нашето време може да биде дури и прикажана во живо на телевизија.

Но, повеќето луѓе не верувам во тоа!

Специјални ефекти, реклами, па дури и киднапирања од вонземјани ќе повеќето сигурно објаснувања користи од страна на повеќето од луѓето на Земјата.

Можеби тие ќе речат: « Сиромашните не сте имале среќа! « 

Отстранување ќе биде ненадеен и медиумите само ќе се наведе фактот на исчезнување на многу луѓе.

Занесот на црквата, секако, ќе се дискутира во медиумите подлец со ерес и допир на иронија бидејќи тешкотиите на земјата и луѓето ќе биде уште поважно во почетокот на оваа година.

Најлошото може да започне дури во ова време на киднапирањето.

Сега гледам она што го најдовме Битие Глава 7 Стих 10

« Седум дена поминале помеѓу времето на Ное влезе во ковчегот, и потоп на дожд. »

7,10

 Седум дена подоцна, водите на поплавата биле на земјата.

За да можеме да се разбере дека таму сигурно ќе биде една недела меѓу занесот на црквата и на почетокот на денот на Божјиот гнев.

 7,12

 Дождот падна на земјата четириесет дена и четириесет ноќи.

Со стих 12 од истото поглавје ние исто така разбираме дека на денот на гневот Божји може да трае четириесет дена

7,24 

Водите преовладуваше на земјата сто и педесет дена. 

и 7,24 погоре стих ние разбираме дека  на затишје ќе почнат да доаѓаат по  педесет дена од катастрофи!

Стиховите подолу се многу важни, бидејќи тие се фрли светлина врз физичкото враќање на Исус Христос, на Елеонската Гора

Дознаваме дека Ное влезе во ковчегот седумнаесеттиот ден од вториот месец од годината и тоа излезе една година и десет дена подоцна

7,11

 На 600. година од животот на Ное, во вториот месец, седумнаесеттиот ден од месецот, на тој ден беа отворени сите фонтани на големиот длабоко рафал натаму, и floodgates на небото.

 8,13

 Година 601, во првиот месец, на првиот ден од месецот, водите се пресуши од земјата. Ное отстранета покривање на Ковчегот, и погледна, и овде, на површината на земјата беше сува.

8,14

 Вториот месец, на дваесет и седмиот ден од месецот, беше на земјата исушени.

8,15

 И Господ Бог ги кажа Господ Бог на Ное, велејќи:

8,16

 Излезете од ковчегот, ти и твојата жена, и син ти и син ти со жени вас.

 Значи она што е употребата на овие детали датуми во генезата за разбирање на настаните од поплави?

Сепак ние знаеме дека Бог не прави ништо без причина.

Знаејќи:

– Што е седумнаесетти ден од вториот месец од годината кога Ное влезе во ковчегот

– Што е седумнаесетти ден од седмиот месец Ковчегот дојдоа да се одморат во планините

– Без разлика дали тоа е првиот ден од првиот месец од следната година кога Ное го отвори ковчегот

– Што е тоа конечно излезе на дваесет и седмиот ден од вториот месец

Информации не се чини дека се многу корисни за разбирање на поплава во Битие!

Но оваа информација датуми преземе сите нивните сетила и нивната употреба на крајот на времето, бидејќи Исус Христос се вели во Матеј глава 24 стихови 37

Ова беше во деновите на Ное, така ќе биде доаѓањето на Синот Човечки. 

Па ние опционо може да вклучуваат:

– Тоа небесниот Ерусалим е веројатно да се појават на седумнаесеттиот ден на седмиот месец,

– Дека физичко враќање на Исус Христос, на Елеонската Гора, најверојатно, ќе биде првиот ден од првиот месец, на денот кога Ное отвори ковчегот

– Тоа црквата од небесниот Ерусалим, веројатно дваесет и седмиот ден од вториот месец

http://topchretien.jesus.net/topbible/view/bible/&livre=00066&chapitre=21&version=00001

Интересно е да се види дека имам наоѓа враќање на Исус Христос за храмовиот празник на трубите од 14 до 15 Септември, 2015

Водат до статијата на дното на страницата.

На првиот ден од првиот месец од новата година во еврејскиот календар е Рош Хашана е исто така познат како празникот на труби, кој мора да биде помеѓу 14 и 15 Септември, 2015

Ова може да биде физичко враќање на Исус Христос, на Елеонската Гора.

Исто така спроведување други датуми, можеме да видиме дека црквата од небесниот Ерусалим до 27 -тиот ден од вториот месец, така што е помеѓу 12 и 13 октомври 2015 година.

Но она што е навистина интересно е да се разбере дека како што Ное влезе во ковчегот една година пред тоа;

Ова укажува дека на занесот на црквата може да се одржи помеѓу 11 и 13 октомври 2014  досега оваа година.

Од октомври 2014 година за неколку недели на светот може да слајд во форма на хаосот поради катастрофи. Познат како « ден на гневот »

Ноевата арка слета на планините на седумнаесеттиот ден на седмиот месец.

За шест месеци Ное и неговото семејство пловеа на водите.

Ние, исто така, се разбере дека црквата отстранета остане во небесниот Ерусалим во небото за да присуствува на свадбата на јагнето за шест месеци пред да се одморам на Елеонската Гора на 17 -тиот  ден од седмиот месец, така меѓу 11 и 13 април 2015 

Се разбира дека треба да повторам : « Јас не сум пророк » и јас се случи да биде во ред.

Сепак, овие се вознемирувачки и би било добро како и секој се подготвува за молитва за овие тешки времиња « денот на гневот Божји » што претстојат и гледаме почетоците последниве години хит мажи и Земјата експоненцијално.

Ние знаеме, бидејќи болката е експоненцијална, дека 2014 година ќе биде тешко и полошо од 2013 година.

Тешкотии почнаа на првиот ден од годината и тие нема да престанат се додека најмногу враќање на Исус Христос, на Елеонската Гора.

Во меѓувреме, нашите папата « Френсис рече Питер II Римската » ,вели дека пеколот не постои, дека Адам и Ева не постои, и дека сите религии се вистинити!

http://resistanceauthentique.wordpress.com/2014/01/03/lenfer-nexiste-pas-et-adam-et-eve-sont-pas-reels-revendique-le-pape-francis-le-pape-francois-attire-trois-fois-plus-de-fideles-que-son-predecesseur/

Каде е светот!

Не знам дали имам тоа право.

Но, ако ова е случај, тогаш занесот на црквата може да се одржи околу 12 октомври, 2014 ,

Денот на Божјиот гнев започне по занесот на црквата, за период од40 дена

И враќање на Исус Христос на Маслиновата Гора се појават помеѓу14 и 15 септември, 2015 година ,

Едно знам за сигурно е дека « Ако Исус Христос не е претстојната ние сме навистина лошо, па дури и многу лошо! « Бидејќи светот се влошува!

Ве поканувам, драги мои браќа и сестри во Христа Исуса, за да медитираат на овие стихови од Глава 18 од Евангелието според Лука

http://topchretien.jesus.net/topbible/view/   

18:07 
и Бог не ја одмазди неговата сопствените новоизбраниот кои воскликнуваат кон него и дење и ноќе, и тој носи долг со нив?

18:08

Јас да ви кажам, тој ќе ги одмазди брзо. Но кога Човечкиот Син ќе дојде, ќе го најдете вера на земјата?

18:09

Тој зборуваше оваа парабола на некои кои се верува во себе дека тие биле праведни, и презрен другите:

18:10

Двајца мажи отиде во Храмот да се помолат, едниот фарисеј, а другиот митарот.

 06:11

Фарисејот застана и се молеше на тој начин со себе, Боже, јас ти благодарам што не сум како другите луѓе се, разбојниците, неправеден, прељубници, или дури и како овој митарот;

18:12

Јас брзо двапати во седмицата, давам десеток од сè што можам да добијам.

06:13

Митарот, стои оддалеку, дури и не ќе креваат очите кон небото, но победи во градите, велејќи: Боже, биди милостив спрема мене грешникот.

 06:14

Јас да ви кажам, овој човек слезе во својата куќа оправдани отколку другите. За секој кој се воздига себеси, ќе биде понизен, а кој смири себе ќе биде возвишен.

18:15

Тие, исто така се носат мали деца, дека тој треба да допрат. Но, кога учениците го видоа тоа, тие прекори оние кои ги донесе.

 06:16

А Исус ги повика и рече:, страдаат малите деца, и не ги попречуваат, за Божјото царство им припаѓа на таквите како нив.

 06:17

Јас да ви кажам, кој не го прими царството Божјо како дете никогаш нема да го внесете.

Видео: Визии на пеколот

Ве повикувам да ги прочитате овие статии:

Враќањето на Исус Христос мај 14 или 15 септември 2015! На празникот на трубите

Ѕверовите од Откровение ИДЕНТИФИКУВАНИТЕ!

Среќен Божик 2013 и сите мои најдобри желби за 2014 ЧЕКАЈЌИ занесот на црквата

2014 – Црквата умирање, среќно ИСУС ХРИСТОС Наскоро!

Како и на љубовта кон Бога и многу доаѓаат на Исус Христос за да биде спасен

Порака до младите луѓе за враќањето на Исус Христос

НАДЕЖ поминува низ враќањето на Исус Христос  вонредна состојба

 Хуманизмот не е христијанин вредност

ТРЕТА ТАЈНА НА FATIMA враќањето на Исус Христос на земјата

Вистини!

Исус Христос е ВРАТА НА црква на Исус Христос

Осмелуваат вера во Бога и Исуса Христа 

Мојот возљубен браќа и сестри во Христа Исуса ние сме Верувам во финалето се водат пред занесот на црквата и враќање на Исус Христос за илјада години владеење.

Оваа 2014 година ќе биде тешко, па дури и многу тешко, но ние знаеме дека блажениот денот на нашиот Господ враќањето е многу близу.

Нека работат за слава на Исус Христос во прогласувајќи добрата вест на неговата брзо враќање.

Молете се и молете повторно и повторно и да останат во заедница со Бога во секој момент, така што злото не се одржи од нас и дека ние може да се избави од искушението.

Исус Христос нè љуби, а тоа е да нè спаси дека тоа е.

Амин

Виктор

 

 

 

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.


%d blogueurs aiment cette page :