Враќање на Исус Христос мај 14 или 15 септември 2015! На празникот на трубите

Да се ​​разбере Апокалипса, ние мора да биде смирен, а во исто време да се биде паметен!

Сила е прв да се признае дека нашето време е повеќе нарушување во историјата на човекот.

Сепак неговото разбирање од огромно значење за целото човештво.

Многу од нас бараат светлина во сложеноста на библиските пророштва и други, ние често прават грешки и дека во мојот случај јас треба да го признае тоа!

Како може да не правиме грешки затоа што Библијата е и нејасни и многу точна!

Сепак, ние сме многу бројни, eschatologists, свештеници, пастори, проповедници и благочестиви христијани во верата да се сфати дека враќањето на Исус Христос беше за нашата генерација и затоа неминовно!

Многу Библиски знаци дека може да се открие во блог вклучуваат во статијата ! ПОСЛЕДНИТЕ ТРИ ЗНАЦИ враќањето на Исус Христос на земјата , ќе покажеме дека сме влегле за некое време на крајот пати, што пред физичкото враќање на нашиот Господ и Цар, Исус Христос на земјата.

Очигледно, отсуството на детали во избраните библиски пророштва и знаци, се анализира и реки одбивања на располагање на нас, сепак, со сигурност, да го објави враќањето на нашиот Господ Исус Христос на Земјата многу наскоро.

Но многу наскоро на скалата на Бога, тоа може да доведе до многу години на чекање за враќање на Исус Христос.

Треба да се напомене дека неколку пати во Библијата е наречен интелигенција на човекот да се разбере.

Следејќи го примерот на Даниел 9 во првиот завет и пример 17 глава во книгата на Откровението, во втората волја.

Она што беше потребно беше важен знак дека, најверојатно, ќе го објави почетокот на крајот на времето.

Ова е анализа на минатото, може да се најде знакот и да се разбереме дека сме на крајот пати!

Можете да ги најдете на блогот вклучувајќи статија:Апокалипса, ИДНИНАТА НА СВЕТОТ

Тоа е во создавањето на државата Израел дека ние дружете се со почетокот на крајот на времето 14 мај 1948 година!

Ние, исто така, треба да знаете на максималното време меѓу 14 мај 1948 враќањето на нашиот Господ Исус Христос на земјата.

Тоа е, во Евангелието ние сметаме дека е важно знак (Матеј глава 24 во стихови 33 и 34 линк:. крајот на денот .

Ќе откриеме дека тоа е затоа време за една генерација помеѓу почетокот на крајот на времето на враќање на Исус Христос.

Тогаш имаме потврда дека враќањето на Исус Христос на нашата генерација!

За подобро да им пријде на денот на враќањето на нашиот Господ Исус Христос, но не беа во можност да се знае точно на денот, ниту час, како што Исус Христос самиот рече дека само Отецот « Бог » се знаеше со нив ( Матеј 24:36).

Можеме и затоа мора да бараат годината и месецот!

Исус Христос сака најголем број да се спасат и за оваа ние мора да бараме, најдете и да му кажете на светот годината и месецот, па дури недела ако е можно, да се вратите во славата на нашиот Господ и Цар, Исус Христос .

За ова, ние, исто така, мораше да се најде датум за почеток на библиските неволите (последните седум години од животот на човекот пред враќањето на Исус Христос на земјата).

Ова е уште една анализа од минатото дека ние може да се најде важен знак дека може да биде датум за почеток на последните седум години од крајот на времето « минатата недела (седум години) прорече за крајот на времето од страна на пророкот Даниел 539 години пред Христа. (Целосни детали во блог постови)

На важен знак е 29 Септември 2008 година се случи тоа! А голем знак се одржа. Тоа беше на берзата на Вол Стрит со – 777 (Исто така, ќе најдете детали на овој блог знак особено член) Апокалипсата е започната, враќањето на Исус ХРИСТОС е неминовна така!

Големината, фреквенцијата и количината на знаци на враќање на Исус Христос, на Земјата целосно експлодира од тој датум од 29 септември 2008 година!

Солунјаните 5 :3-13

« Кога мажите ќе каже, мир и безбедност! Тогаш ненадејно уништување-А изненадување « 

Ова е 29 септември 2008 година дека глобалното уништување започна со познатиот -777,7 на њујоршката берза.

Како што сите може да се види од тогаш глобалната економска ситуација стана стандард и надвор « апокалиптични » контрола!

Исто така, треба да се напомене дека 29 септември е денот на ангелите!

Имаме овој датум 29/09/2008, најверојатно датира од раните библиски болка, минатата недела на Даниел (во изминатите седум години пред враќањето на Исус Христос на Земјата)

Денот на враќањето на Исус Христос на земјата треба да биде околу овој датум седум години подоцна во 2015 година тогаш!

Датумот на враќањето на Исус Христос нормално треба да бидат Септември 29, 2015, а сепак тоа не може да се направи, бидејќи само Бог го знае денот и часот на враќањето на Исус Христос!

Така сум јас грешно!

Не толку сигурни!

Таму е еврејски празник што никој не може да знае однапред ден ни часот на самиот почеток.

Овој празник е Рош Хашана исто така познат како празникот на труби.

За време на овој фестивал е направен употреба во ритуал Евреин « shofar » еден вид на труба направени со рогот од јарецот.

Во 2015 година, овој фестивал е помеѓу 14 и 15 септември.(Двете денови се прослави).

Можно е дека враќањето на Исус Христос на земјата е звукот на последниот труба на « shofar » помеѓу 14 и 15 септември 2015 година.

Се разбира, јас повторувам, за прв пат, « Јас не сум пророк, » и јас може да биде погрешно « Тоа не би било прв пат!  »

Но, ако сум во право, ние сме оставени со многу малку време да ги информира светот на физичкото враќање на Исус Христос, на Земјата и на последиците што неизбежно ќе доведе до свет.

Тоа е многу важно да се знае приближниот датум на враќање на Исус Христос, се разбира, е за секого да ја подготви својата душа така што не неговото име бидат избришани од книгата на животот.

Но тоа е, исто така, исклучително важно, бидејќи две работи мора да се случи пред враќањето на Исус Христос.

1) занесот на Црквата на Исус Христос.

На преродени христијани, односно христијани кои се реализира ова назад и да се подготви за прочистување на самите себе, молејќи се, и споделување на добрата вест на брзо враќање на Исус Христос, за нашата генерација.

Многу малку стихови во Библијата укажуваат на занесот на црквата.

Ние најдете неколку споменува особено во Матеј Глава 24 и по четири стиха во 1 Солунјаните 4 стихови 39: 15 ff.

Занесот на црквата е уште поважно тоа да биде проследено со тежок период за човештвото « денот на гневот Божји »

2) На денот на гневот Божји

Според Библијата страшно катастрофи чекаат нас и третина од светот може да исчезне!

Знаејќи го ова и види нашите животи, ние подобро да се разбере важноста на она што го чека човештвото!

Јас би можел да биде во ред и враќање на Исус Христос, за да се случи подоцна во 2017 или во 2018 или дури и подоцна, но ова враќање е сигурно и тоа е за нашата генерација!

Ова враќање е неминовна и тоа не е сенката на сомневање.

Знаци се премногу чести, моќен, континуирано и експоненцијална да продолжи долго на оваа стапка

Светот е познато многу таги во историјата, од кои некои беа многу силна.

Но, не сите библиски знаци се случи во исто време или со фреквенција, големина, моќ и дури и помалку експоненцијално како во нашето време.

Во поглед на светските настани секој може да се реализира значајни проблеми кои живееме на земјата.

Надвор знаеме и гледаме дека сите знаци се силни, и многу експоненцијална и затоа тие неизбежно ќе се влоши до враќањето на Исус Христос.

Само размислување за тоа ме прави згрози!

Сепак, на крајот на времето истекува и дека ништо нема да престане.

Тоа е волјата на Бог мора да бидат исполнети.

На сите знаци на предупредување на библиските враќање на Исус Христос само три знаци остануваат да биде пред славното враќање на нашиот Господ и Цар Исус Христос!

01) Разоткривање на анти-Христос

02) Третата реконструкција на ерусалимскиот храм

03) А светска војна qu’arrêtera Исус Христос по неговото враќање

Во врска со Антихристот :

Во поглед на вести и по многу размислување, тука е објаснување за вршење на последните три знаци

Ако никој не може толку далеку, со сигурност, се стави човек на име Антихристот, ние се уште може да се разбере дека тоа е анализа на фактите.

Ние се најдат на иста сите негови злодела секој ден!

Во книгата на «  Апокалипса поглавје 13, стих 7, ние учиме дека за време на неволи, на ѕверот ќе направи војна со светиите и да ги надминеме!

Исклучување, што го прави војна со светиите на земјата денес од 2008 година! « ислам »

Исламистички фанатици и екстремистите, злоупотреба, земање заложници, силување, осакатат и да ги убијат множества на христијаните од целиот свет!

Од 2008 година, додека фанатички исламот прогонува Христијаните, исламот-праведните навлезе од 14 мај 1948 година да го освои светот, а не по оружје, но од страна на имиграција и демографијата!

Во светот исламот се обидува да ги спроведе своите обичаи и варварски закони, како што шеријатот!

А сепак ние мора да признаеме, муслиманите имаат зборови на љубов и толеранција. Тие се дури и верен и страстен во верата, бидејќи тие веруваат служат на Бога!

Но како можете да служите на Бога и го прифати тоа одвратно суштества « исламисти кои се применуваат QURAN буквата » извршат овие дела во името на Бога.

Ѕверот од Откровението чини да се биде « Исламот и финансиската моќ » пари го контролира светот и медиумите.Тоа го намалува повеќе човек на ропство.

2 Солунјаните 2

2.4

Противникот што се издига над сите што се нарекува Бог или дека се поклонуваме, така што тој седи во Божјиот храм, прогласувајќи самиот да биде Бог .

Ал-Акса џамија во Ерусалим била изградена на местото на храмот на Соломон!

« Ислам » седи на престолот на Бога од 679 и исламистите однесуваат како да се одржи на вистината и правевте волјата Божја!

Ние знаеме дека Библијата вели дека исламот ќе нападне Израел во времето на крајот

Даниел 9:27

И тој ќе го потврди заветот за мнозина за една седмица: а во средината на оваа недела тој ќе прекрати жртвата и жртва, а потоа со помош на гнасните крила, кои предизвикуваат пустелијата, па дури и до одреден потрошувачка [пустелијата] дојде на пуст .

За третата реконструкција на ерусалимскиот храм

Таму ќе се забележи дека горенаведените стих на Даниел 9, се однесува за време на страдања посебно во втората половина на прогонства. Не се споменува од обновата на храмот, но престанок на жртви и придонеси.

Во однос на реконструкцијата на храмот на Соломон во Ерусалим, се плашам дека ние треба да чекаат враќање на Исус Христос, новиот храм е во мое мислење, секако, неговата небесниот храм од небото.

Јас не Го видат Бога прифати делумна реконструкција на храмот во близина на џамијата Ал-Акса е куќата на Сатаната!

Муслиманите се злоупотребени од почетокот на исламот, иако верен и страстен во верата, тие не му служат на Бога, но сатаната!

Можете да прочитате некои од блог статии на муслиманите, вклучувајќи:

.

Исламот е ѕвер кој се издига од бездната!Муслиманскиот свет, многу дојде до Христос да биде зачувана!

.

Сепак, тоа е веројатно дека еврејскиот народ се обидува да најде директна врска имал со Бог почнува да ги обноват храмот и покрај присуството на Ал-Акса џамија на Ридот на храмовите.

Во однос на Првата светска војна qu’arrêtera Исус Христос по неговото враќање

Ова е познатиот војна на Армагедон што видливо ќе лебдат сегашните конфликти на Блискиот Исток, кои сигурно ќе ескалира и се прелеваат Израел!

Сојузи ќе се формира и мажите гледаат можност да се излезе од оваа глобална економска криза, како и обично со светска војна.

Но сепак исламот ќе за својот дел можност да го отстраните Израел и убие што повеќе христијани.

Сето тоа мора да се случи според Библијата, во маки на времето, Земјата и небото, особено во Глава 24 на Евангелието на Матеј.

Јасно е дека конфликтот на Блискиот Исток (Ирак, Либија, Сирија), кои и да се вклучат, директно или индиректно, многу овластувања, како што се Русија, Кина, САД и Европа.

Блискиот Исток е буре барут, и знаеме дека ќе експлодираат многу наскоро се прелеваат во Израел!

Употреба на хемиско оружје во Сирија сега е радикален пресврт во граѓанската војна која уништи нејзиното население.

Употреба на нуклеарно оружје на Блискиот Исток не е далеку!

Европа (Рим) веќе се подготвува за војна Армагедон ….!

Следи и анализира вести во мрежата мажи, Земјата и времето за разбирање на еволуцијата на Апокалипсата!

Што можеме да бидеме сигурни е дека 2013 година нема да одат преку уредување дека 2014 година ќе биде полошо во 2013 година и пошироко и многу силна Библиски знаци.

2015 сигурно ќе биде година за човештвото разбирање на Божјото создание « Човекот. »

Во светот веројатно ќе биде свесен за претстојното враќање на Исус Христос, кога војната ќе дојде до Израел и големи земјотреси ја погоди Франција, Италија и Израел

Занесот на црквата Мислам дека веројатно ќе треба да се одржи за време на инвазијата на Израел.

Тоа ќе се одржи во последен момент, бидејќи милостивиот Бог ќе му додели на максималното време во светот, така што многу може да се спаси со доаѓање во Исус Христос.

Ве повикувам драги читатели да ги прочитате нешта многу внимателно и медитираат на овој член подолу за да го разбере она што се случува во светот и зошто тоа е многу важно да се има вера во Исус Христос и да се обезбеди види сите знаци на неговото враќање, затоа што Исус Христос се враќа наскоро да се спаси Божјото создание. « Човекот »

jesuscristo

Линк => Зошто Исус Христос ќе го отстрани црквата и да се врати да владее на земјата за илјада години за да дојде!

.

свеќа носителот-анимирање

Let Go, исто така, пламенот на верата

Бидете сигурни дека Исус Христос ги сака сите луѓе без разлика, но тоа нема да ги спаси оние што доаѓаше кај него, бидејќи имаме слободна волја и ние може да избере нашиот пат!

Но треба да знаете дека сите патишта водат кон уништување на човекот.

Но оној кој води до Бог, а тоа е преку Исус Христос, не постои друг!

Сега знаете на патот кој води до Бога и на тој начин е преку Исус Христос.

Можете да ги зачувате вашата душа! Се уште има време кога јас пишувам ова!

Сега дека секој знае за годината, месецот и денот за враќање на Исус Христос на Маслиновата Гора (14/15 септември, 2015), ние може да се подготви, очистете нашата душа, се молат и ги брои деновите до нашиот крал и Спасител Исус Христос!

Возљубени браќа и сестри во Христа, да ги задржи добро го палеше кандилото на твојата вера и да стане слуги на Исуса Христа, воскреснатиот Христос војници и објави своето враќање во светот, така што како што многу од нашите браќа и сестри се спаси

Испрати на блог адреса на сите ваши контакти, јас немам ништо да го продаде, овој блог е бесплатна и е за васhttps://victorpicarra.wordpress.com/

Мир и радост во срцата и домови, додека чекаат за занесот на црквата за некои и враќање на Исус Христос на Елеонската Гора за другите!

Виктор

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.


%d blogueurs aiment cette page :