Враќање на Исус Христос, за септември или октомври 2016 Читај повеќе mk

 

Бог-на-татко-дете-jesus-и-гулаб-копија-1

 

Пред да се однесуваат на предметот на враќање на Исус Христос, тоа е вреди да си припомниме некои основни на христијанството, а особено да се живее од верата во времето на крајот.

 

Христијани Тајмс КРАЈОТ

 

 

Прво се биде христијанин е да се разбере дека Бог е Создателот на сите нешта и затоа, исто така, ние сме на Божјото создание.

Исто така се подразбира дека Бог нè создал слободни и обдарени со слободна волја, така што ние самите да одлучат како да го користите овој прекрасен дар што Бог ни го дал « живот ».

 

Да се разбере подобро на Бога и на создавањето на човекот, Ве повикувам да го прочитате мојата книга « Проповедникот е кралот на поврат на темнината доаѓа светлина » видете ја статијата за книгата: Книга – Проповедникот Враќањето на кралот

 

Бог во Својата неизмерна милост ни го даде сето ова скапоцено « живот », за жал, малку ценети во нејзината вистинска вредност.Животот ни е дадено од Бога без да бараат нешто од нас за возврат.Тоа е подарок. Но, еден ден дека животот неизбежно завршува.

 

За некои, за жал, ова е од млада возраст дека животот ќе престане, за другите да стигнат до безгрижно сто години или повеќе.

 

И тогаш, само по моментот на смртта на телото, душата се појавува пред неговиот творец.

 

Ние мора да разберат дека времето е креација на Бог и затоа во моментот на смртта на душата директно пристигнуваат во времето на последниот суд.

 

За време на овој судски процес три опции се достапни, тогаш на душите.

 

Некои што имале перверзија на животот ќе биде осудена да ја поминеш вечноста во пеколот.

 

Огромното мнозинство ја имале живот ниту чиста, ниту перверзни « топло », сепак, исто така, одат поминат вечност во пеколот.

 

Оние кои водат здрав живот со почит и правда, исто така, ќе оди покрај примерен живот поминат вечност во пеколот.

 

Да се ​​биде христијанин е да се разбере дека сите души се осудени по раѓањето да ја поминеш вечноста во пеколот. Тоа е сигурност!

 

И јас ништо не ми дозволува да се каже дали пеколот ќе биде помалку болно за некои отколку за другите врз основа на делата сторени во текот на животот.

 

Ништо нечисто може да влезе во царството небесно, а како што се сите носители на прародителскиот грев на крајот на нашиот смртен живот на Земјата, така што сите сме осудени да трошат вечен живот во пеколот.

 

Што ќе пеколот никој точно не знае, сепак, во книгата на Енох имаме преглед, да се напомене дека постојат места на небото или се затворени за вечноста сите креации ја послушал Бога. Исус Христос зборувал за пекол евоцира пеколот (но ништо не вели во Библијата што точно геена) Јас исто така се претпоставуваше дека ова може да биде пекол во мојата статија: РАЗБИРАЊЕ да го разберете пеколот ,

 

Тоа е да се стравува дека пеколот е место каде што постои вечен живот надвор од Божјата љубов. Но, се уште е под контрола и надзор на неговите ангели. (Види ја книгата на Енох)https://victorpicarra.wordpress.com/le-livre-dhenoc/

 

Да се ​​биде христијанин е да се разбере дека само љубовта на Исус Христос може да ни овозможи да се надеваме да се оттргне од пеколната вечноста судбина планирани од страна на Бог на луѓето од непослушноста на Адам и Ева.

 

Да се ​​биде христијанин е да се биде грешник признае и прифати да се спаси од љубовта на Исус Христос, оваа пеколна судбина.

 

Да се ​​биде христијанин е да се прифати и да живее според учењето на Исус Христос во љубов, мир, љубов, сочувство и смирение.

 

Да се ​​биде христијанин се крсти во вода, Духот и да се роди повторно.

 

Со крштевањето со вода се покаеме за нашите гревови и да дојде до Исус Христос да биде спасен преку прифаќање на неговата љубов и крвта ја пролеа за нас на крстот.

 

Преку крштевањето на духот бараме Бог да ги води нашите животи.По добивањето на крштевањето со вода христијанската мора да се направи личен пристап во молитва да го молиме Бога да ги води и да управуваат со неговиот живот.

 

Значи одиме во животот веќе не од желбите на телото, а оние на Духот. Ова е крштевањето со Светиот Дух.

 

Така можеме да се роди повторно во нашиот земен живот извршуваат нашите животи во љубов, мир, љубов, сочувство и смирение. Но, во занес да го следат учењето на Исус Христос, му служи на Бог со набљудување на неговите заповеди и помагање на оние кои бараат нашата помош. Внимание ви помогнат да донесете не треба да води оној кој го добива да се истрае во своите гревови и лоши дела. Ниту, пак, ќе доведе да се одрече од учењето на Исус Христос.

 

Кога ќе се направи да ви помогне да стане одговорен за користење на оваа помош.

 

Така фактот за давање пари на зависник од дрога или пијан не ви дозволуваат да мислите дека сте разгледување добро дело. Ако тој ќе ве праша да му понудат пари леб. Исто така, фактот на давање пари на оние кои го користат деца да питаат не треба да доведе да веруваме дека сте разгледување добро дело. Можете да стане одговорен за злоупотребата на децата.

 

По нашиот живот на земјата, христијанската појавува пред Божјиот суд. И со љубовта на Исуса Христа, тој не се случува директно во пеколот.

 

Христијанинот е судено, ако работите на неговиот живот беа добри, тој ќе оди во царството небесно. Ако за работите од својот живот не беа доволно добри, ќе помине низ чистилиштето пред да влезат во Царството Небесно. Но, ако работите од својот живот се лоши, тој ќе оди во пеколот, иако тој стана христијанин.

 

Веќе две илјади години е тоа така.

 

Но, ние сме на крајот на времето и работите се промени малку.

 

Она што се менува е дека на крајот од времето на Исус Христос мора да се врати на Земјата да владее таму за илјада години кои ќе се подели на човештвото на Страшниот суд.

 

И добри христијани го очекуваме враќање на Исус Христос, со надеж дека тоа ќе биде многу наскоро.

 

На владеењето на Христос на земјата ќе биде предвкус на вечноста, ќе живееме подолго, но тоа сепак ќе помине низ смрт пред да има вечен живот.

 

Злото ќе бидат протерани од земјата за време на милениумот. Ние ќе живееме под владеењето на Бог на љубовта и мирот.

 

Но, поради тоа што постои, но, и тоа е значајна. Дали е тоа враќање на Исус Христос мора да биде како во болки на породувањето.

 

Значи во текот на враќање на Исус Христос е во близина и подолг живот е тешко за човештвото.

 

сите ние може да се види дека како што минуваат годините, особено од 29 септември 2008 година, и најтешките времиња на сите нивоа.Види мојата статија: ПОСЛЕДНАТА три знаци на враќање на Исус Христос на земјата!

 

Земја  : земјотреси, вулкански ерупции, бури, поројни дождови, ураганите, пожарите, климатските промени, лизгање на земјиштето, непознат заглушувачка бучава и почвата паѓа создавајќи огромни пукнатини.

 

Небото: метеорит паѓа, соларни ерупции, најавува враќање на Нибиру, затоплување на планетите на сончевиот систем, НЛО.

 

Флора и фауна : Dead необјаснета од страна на милиони секоја година од животни, диви животни и птици и риби.

 

Човештвото  : пропаст, епидемии, губење на вредности, Излез, насилство, војни и гласови за војни.

 

Црквата  : Отпадништво е видлива на највисоко ниво. Папата се откажа од учењето на Исус Христос од страна на признавање на сите религии, како патишта кон Бога. Така заборавање на зборовите на Исус Христос, « Јас сум патот, вистината и животот; никој не доаѓа при Татко Ми, освен преку Мене! « 

 

Овие зборови на Исус Христос се силни и не се подложни на контроверзии.

 

Непознат заглушувачка врева може да се толкува како Апокалипса труби. Https://youtu.be/mTOQvDzihTU

 

Сите овие настани се случуваат толку необично големина поголема и се проречено во Библијата да го објави крајот на времето и враќање на Исус Христос.

 

Сè што е направено од страна на Бог да го разбудиме човештвото, но за жал многу малку се чини дека да се биде свесен за специјалните времето во кое живееме.

 

Мажите мислат повеќе за она што тие ќе го направат следниот викенд или како тие ќе се затвори на крајот на месецот, наместо да му се моли на Бога за спасение на душата, дури и меѓу христијаните.

 

Сепак, сите проблеми и неволји со кои човештвото ќе се влоши, па дури и додека Господ Исус Христос.

 

Страшно моменти не чекаат пред враќањето на кралот на кралевите Исус Христос.

 

Знаеме со заклучок дека во последните моменти пред неговото враќање ќе биде најтешко.

 

Повеќе од кога било, ние мора да се моли и да се моли повторно и повторно секој ден.

 

Ние треба да му благодариме на Бога во секое време неговата помош и да се моли на Бога да водич и да се заштитат нас во секој момент од нашиот живот, особено во овие тешки времиња и апокалиптични.

 

Да се ​​биде христијанин е да се разбере дека љубовта на Исус Христос е понудената рака од Бог да нè спаси од пеколот.

 

Во прилог на заштеда на нашите души од пеколот од страна на неговата љубов кон Исус Христос, исто така, ќе се спаси голем број од нас пред неговата физичка врати на Земјата.

 

Оние кои ќе бидат зачувани и ќе се формира на Црквата на Исус Христос, тие ќе се трансформира во еден момент се чувствуваат ќе биде тело на светлината. Тие ќе бидат отстранети во небото и ќе му пристапите директно од земниот живот за вечен живот без смрт.

 

Оние кои се починати и кои биле киднапирани дали се живи. Ќе бидат воскреснати во тело на светлина и, исто така, ќе се отстрани во небото со оние кои се спасени од нивниот живот.

 

Заедно тие присуствуваат на свадбата на Јагнето ќе биде вечен завет, која ќе го направи Исус Христос со формирана неговата црква.

 

Ако Бог се обидува да нè разбуди со сите средства е дека поголемиот дел може да се спаси и тоа може да биде дел од Црквата на Исус Христос ќе бидат отстранети.

 

Исус Христос и љубовта на Бога човек!

 

Но, човекот со кого сака да се трошат вечен живот?

 

Не мислам дека за момент дека на крајот пати е глупост, доказите се многу, крајот на светот навистина се работи и ништо нема да го спречи тоа.

 

Исус Христос е пред вратата и дека е време за надеж да се спаси, да се покаеме за нашите гревови, нашите злодела, нашите грешки, нашите грешки и нашите нечисти мисли.

 

ПРОГРЕС знаци на враќање на Исус Христос

 

 

 

Со оглед на прогресија на знаци ние сме навистина во финалето се водат пред враќањето на Исус Христос.

 

 

Што објаснив во мојот напис ПОСЛЕДНИТЕ три знаци на враќање на Исус Христос на земјата! Имаше три знаци пред враќањето на Исус Христос.

 

01) На откривањето на антихристот

02) Во третиот реконструкција на храмот во Ерусалим

03) А глобален конфликт да се согласуваат со Исус Христос при неговото враќање

 

На првиот знак « анти-Христос », ние мора да се разбере дека постојат неколку нивоа.

 

Прво во внатрешноста на црквата, Антихристот, се состои од сите наредни кралеви на папи од Латеранскиот договор.

 

Последните папата « Франсоа » персонализира антихрист, кој под маската на Јагнето е волк што води христијани кои го следат директно во пеколот. Види мојата статија: Официјалната изјава на СМРТТА НА КАТОЛИЧКА ЦРКВА

 

Според пророштвото на папите Малахија, папата Френсис е последниот папа. Кој и да биде именуван во пророштвото « Петар Roman », што доведе црквата за време на неволја пред уништувањето на Рим и враќање на Исус Христос.

 

Уништувањето на Рим не мора да значи уништување на градот Рим од голем земјотрес, туку пропаѓањето на Европа како новиот Рим « осмиот цар Глава XII на книгата Апокалипса ». а со тоа и на системот на Антихристот.

 

Ние знаеме од книгата на Откровението и од страна на пророкот Даниел, големата неволја последните 42 месеци.

 

Па како Папата Френсис беше избран за 13 март 2013 ние можеби треба да се види на враќањето на Христос на Земјата во септември или октомври 2016 година, веројатно за време на празникот на труби.

 

Види мојата статија: КРАЈОТ НА МИНАТАТА НЕДЕЛА НА ДАНИЕЛ END END 2015 или 2016

 

Анти-Христос е исто така еден вид на демонска тројство на две животни и лажен пророк, чија цел е да ги гони христијаните и да ги води директно на патот на пеколот.

 

Ние лесно може да се разбере дека неодамнешните папи се ѕверот опишан во книгата на Откровението Глава 17.

 

Со против некои го гледаат папата Францис лажен пророк. Лично верувам дека папата Францис е една од двете животни на морето, земни биде поранешниот папа Бенедикт XVI, кој многу екс-папата е се уште жив. Што се однесува до лажниот пророк Знам само едно, чии следбеници ги гони христијаните.

 

Тоа е она што се нарекува « Мухамед », кој иако мртов во 632 родила лажната религија, кои служат исламистите и џихадистите.

 

02) Во третиот реконструкција на храмот во Ерусалим

Оваа реконструкција е вистинска желба на еврејскиот народ, но Бог никогаш нема да дозволи реконструкција на храмот во близина на џамијата « Ал Акса » на лажната религија на лажниот пророк.

 

Новиот храм ќе биде храм на Исус Христос ќе слезе од небото« небесниот Ерусалим »

 

03) А глобален конфликт да се согласуваат со Исус Христос при неговото враќање

Ова е единствениот и финалето се водат пред враќањето на Исус Христос.

 

Јасно е дека оваа војна е започната од 2012 година Гледаме на скалата на овој судир, кој веќе е глобализиран и порастот на моќта и скала секој ден.

 

Тоа е овој конфликт, кој се случува да се земе Исус Христос при неговото враќање.

 

Ние сме во февруари и она што се објавува во јавните гласила е далеку од смирувачко. Турција и Саудиска Арабија сакаат да одат во војна против Сирија. Русите и Иран се спротивстави и ветување за враќање на овие нови ковчегот вмешаните страни, ако тие доаѓаат во Сирија.

 

Кина за водење на војна против САД и нивните сојузници во Африка и Сирија во областа на економијата. За воена интервенција во Источна силно, тоа е само прашање на време со воена стратегија.Очигледно е дека Кинезите ќе интервенира во поддршка на руските сили.

 

Тоа беше во рамнините на Мегидо во Израел дека Исус Христос според Библијата мора да престане оваа војна .

 

Значи кога ќе заврши тековната битки прелевање на Сирија и Израел ќе бидат нападнати. Тогаш нема да има извици и солзи, но тоа ќе биде премногу доцна за да се дојде до Исус Христос и да се спаси.Затоа што ова ќе биде исходот на крајот пати, што ќе бидат исполнети со враќање на Исус Христос.

 

И тоа е можно дека тоа е во анализата на овие знаци, за месец септември или октомври, 2016 година.

 

Оваа 2016 година, ние веќе знаете дека тоа ќе биде полоша од 2015 година А ако Христос не биде претстојната во оваа 2016 година, треба да очекуваме нешто страшно. Како што се економски колапс, но исто така и на катастрофи големи димензии.

 

Никогаш не се повторува доволно, јас не сум пророк , а јас веќе измамени постојано фокусирани на краток временски период за враќање на нашиот Господ Исус Христос. Од лошите страни, јас не сум во ред за влошување на знаци година во година .

 

Како што јас сум многу грешат за огласот за враќање на Исус Христос, сакам да бидат повнимателни и да се забележи, дека Исус Христос ќе дојде како крадец, и затоа никој не знае кога точно ќе биде неговото враќање.

 

Како и Јас чекаат неговото враќање во оваа година на месец септември или октомври, според мојата анализа на знаци, но морам да кажам дека Исус Христос може да излезе и да ги преземат неговата црква во секое време пред неговото враќање.

 

Јас исто така, треба да се каже дека ова враќање може да биде подоцна и да интервенира во 2017 или 2018 година за кој исто така има знаци дека јас ќе објаснам кога ќе дојде време.

 

Така бидете сигурни, молете се и се надевам на претстојното враќање на Исус Христос, бидејќи толку побрзо ќе се врати и помалку болка ќе биде светло за човештвото.

 

Оваа година во 2016 година иако е тешко за луѓето да биде за нас христијаните година на надеж, покајание и молитва што Исус Христос нè држи регистрирани во книгата на вечниот живот.

 

Покајте се и многу се дојде до Христос, ако не сакате да ја поминеш вечноста во пеколот.

 

Во времето на пишување секој може да се спаси. Бог ти дал слободна волја и тоа е време да се земе вистинскиот пат.

 

Дојде на Исус Христос со поставување на крштевањето со вода на свештеник, свештеник или христијанин, а потоа молат повторно и повторно да се добие заштита на Светиот Дух на Бога да ви помогне да ги заштити и да ги води вашите чекори во густата на крајот на времето на темнината.

 

Љубов, мир и радости во срцата и домовите во пресрет на отстранување на Црквата за некои, како и враќање на Елеонската Гора во Ерусалим на нашиот Господ и Цар Исус Христос, единствениот син на Бог за неговата владеењето на кралот на кралевите на земјата за илјада години одвојува човештвото Судниот Ден.

 

Ве повикувам да го прочитате мојот статии:

Ако Исус Христос бавни за да дојде, црквата исчезне во помалку од една генерација!

 

Крајот на минатата недела на Даниел END END 2015 или 2016

 

Како што времето е на молитва јас те покани да се молат:

 

МОЛИТВИ нашиот Татко, и здраво Марија

Виктор


%d blogueurs aiment cette page :