Ватикан – The Apostasy – последните денови на крајот на времето – Блажената Девица

Уредувачкиот.

edito2

0

0       0

0

Претстојното враќање на Исус Христос, на Земјата не е утопија, тоа не е залудно надеж или верување без основа, а уште помалку хипотеза.

Ова враќање стана во последниве години објаснување за тоа што живееме на Земјата од 1950.

« Демографска експлозија, сериозна болест, губење на вредности, на гонењето на христијаните во светот, глад, необјаснето смртни случаи на милиони птици и риби, народот земјотреси, поројни дождови на поплави, торнада, пожари и други несреќи на животот, земјата и времето « 

Сите овие факти се постигнувањата на сите библиски пророштва.

Навистина, постојат две илјади години, « Исус » беше овој човек на мирот роден во еврејско семејство во линија на Давид, беше уапсен малтретирани, малтретирани, тепани во телото и на крајот распнат на барање на Sanhedrin (еврејски Врховниот суд во времето на римската окупација), едноставно затоа што тој ја проповеда љубовта на Бога и да се тврди дека Син Божји.

Опкружен со некои апостоли го проповедаше љубов кон Бога и објави Божјото царство.

Во Библијата тоа е исполнувањето на хебрејски пророштвото на Даниел.

http://topchretien.jesus.net/topbible/view/bible/&livre=00027&chapitre=9&version=00001

Тој беше Moshiach « На очекува Месија пред две илјади години », но не беше призната од страна на Sanhedrin, кој беше казнет со смрт со помош на итрина и римското право.

Исус им кажал на своите ученици се што се случува, вклучувајќи го и предавство тој требаше да биде апостол Јуда Искариот, неговото апсење и смрт, но исто така и воскресението од мртвите, преку Божјата волја Утрото на третиот ден и сите знаци на неговото враќање во земјата за исполнување на нејзината илјади години владеење.

Во текот на последните три години од неговиот живот Исус Христос проповедаше и информирани апостолите, тој ќе се вратат на земјата на крајот на светот и тој рече дека од време на знаци на неговото враќање.

Неговите зборови и знаци на Неговото враќање, ние сме раскажувањата во Евангелијата на Лука, Марко, Матеј и фармерки.

Некои знаци на крајот на времето се исто така вклучени во првата Завет (Дел од Библијата пред Исус Христос)

Глава 24 од Евангелието според Матеј, врската Крај ние се најдат значителни знаци на неговото враќање.

Многу дури и многу многу биле во историјата на важни настани (како на пример шпански грип, двете светски војни и други) да укажуваат на тоа дека на крајот на времето почнале. Грешки беа бројни и историја продолжи својот курс во секое време.

Моравме да се најде со сигурност првиот знак од кој на почетокот и крајот време, по што оствари сите знаци води до крајот на светот и на враќањето на земјата на Исуса Христа за илјада години владеење.

Овој знак е во Езекиел 36/24-28 (Враќањето на еврејскиот народ во Израел)

Јас ќе ве однесе од меѓу народите, се собираат сте надвор од сите земји и ќе ве воведам во вашата земја. Јас ќе посипете чиста вода за вас, а вие треба да биде чиста, јас ќе ви очисти од сите ваши нечистотија и од сите ваши идоли. Јас ви даде ново срце, и јас ќе се стави нов дух  јас ќе го отстрани од телото на срцето од камен и да ви даде срце од месо . Ќе ги вложам Дух во вас, и јас ќе предизвика вас да ги следите моите наредби, а вие ги почитуваат мојот закони. Живеете во земјата дадов на татковците ваши, и вие ќе бидете Мој народ, и Јас ќе бидам ваш Бог;

ќе најдеме првиот знак, бидејќи јасно е дека од создавањето на државата Израел, », 14 мај 1948 и почетокот на враќањето на еврејскиот народ во земјата на Израел, библиски знаци сите носат експоненцијално.

Секој може да се види секој ден на скалата на глобалната ситуација во сите области.

Многумина во светски војни, немири, насилство, гонење, глад, урнатини, епидемии и катастрофи.

Читање статии во овој блог ќе ви помогне да се разбере на крајот на времето и да се подготви за враќање во слава на Исус Христос.

Со оглед на големината и експлозија на сите знаци, иако не знам точно на ден ни часот на Неговото враќање, не можеме да ги затвориме очите и да возат на бекхенд сето она што се случува на земјиште или исклучи брзо враќање во земјата на Исус Христос.

Сите ние имаме видено на големината на знаците, но за жал многу луѓе претпочитаат да се погледне на друг начин и да го игнорира наместо да се разгледа за враќање на кралот Исус Христос за да на неговото владеење од 1000 години.

Во очите на топлина, дури и студенилото на верата во светот и безброј мажи во грешка, се стравува дека човекот се срами да признае дека тоа е Божје создание и затоа да го признае дури и владеењето на неговиот творец « Бог »!

Што ќе се случи во наредните години, кога на денот на гневот Божји ќе дојдат врз целото човештво пред враќањето на Исус Христос на Маслиновата гора!

Библијата ни кажува дека таму ќе биде плач и крцкање со заби за сите оние кои не дојде на Исус Христос   планината 25,30

Виктор

Член

Ватикан – The Apostasy – последните денови на крајот на времето – Блажената Девица

.

Оваа статија е бомба за подигнување на свеста, така што најголемиот број е зачувана!

На 11 февруари 1929 година Ватикан е држава, затоа капа папата во прилог на митра, политичар капа. Тој стана шеф на државата.

Птичја перспектива на плоштадот Свети Петар во Ватикан

Како што тоа добива и е примен од страна на неколку шефови на држави.

Како духовен водач на католичката црква и шефот на државата, папата, исто така, мора да проповеда Божјата љубов, за промовирање на мирот во светот и да управува со работите на црквата.

Како шеф на државата и духовен лидер на Католичката црква, тој прима и посета од претставници на сите светски религии, па дури и присуствуваа верските обреди освен Света Соборна Црква.

Сите овие формалности прошарани со државник и духовен лидер на Католичката црква, папата врши од февруари 11, 1929.

Сепак, Исус Христос рекол : « Јас сум патот, вистината и животот. Никој не доаѓа при Татко Ми, освен преку Мене. »(Јован 14:06)

Како на папата « претставник на Христос на земјата и водич на Светата Црква » можеме да ги прифати и признае другите религии и да се примаат и посета на нивните претставници, без согласуваат со зборот на Исус Христос.

Се разбира секој христијанин мора да допре до некој кој прашува за неговата помош, овој човек има вера или атеист, но потоа официјално да признае дека секоја религија е достоен и точно, се чини дека е ерес.

Ние мора да им помогне на секој да се бараат нашата помош, ние исто така мора да проповеда Божјата љубов, но без заборавање, особено она што Исус Христос рекол : « Јас сум Патот, Вистината и Животот. никој не доаѓа кај Таткото, освен преку мене. «  (Јован 14:06)

Тоа е кривично да укажуваат на тоа дека сите патишта и сите религии водат кон Бог.

Секој човек е грешник пред Бога и како таков е осуден на вечна смрт! Не може да има сомнение на овој факт!

На последната пресуда која човек може да се тврди заслуга вечен живот!

Тоа е само преку љубовта на Исус Христос дека мажите можат да бидат зачувани од вечната смрт!

Ние треба да се проповеда дека Исус Христос е « на патот, вистината и животот и никој не оди кај Таткото, освен преку Исус Христос, тој наскоро се вратил да ја спаси својата црква каде што секој може да се уште биде дел од Крштението, вера, покајание и простување барање на молитвата « 

Тоа е она што ние го проповеда!

Исус Христос е љубов а тоа е љубов за сите нас, тој има толку многу страдаше, дека бил малтретиран, злоупотребени и распнат, така што со оваа жртва и љубов кон нас, се најдовме со Бога, преку и на тој начин може да биде простено за нашите гревови и набрзо влезе во царството небесно.

Значи, како христијанин член на Светиот Католичката црква, јас се признае дека секој папа е претставник на Христос на земјата.

Но како христијанин член на Светиот Католичката црква, јас не се согласувам дека Ватикан стана држава « поранешна Римската империја » Значи мал во големина, но голема, ако со магија!

Исус Христос рече ние мора да ги направи кон Цезар она што е на Цезар и на Бога она што е Бог Лука 20, 20-26

Верувам дека нашите папи од 11 февруари 1929 се пресели подалеку од вера, бидејќи не можете да им служи на двајца мајстори во исто време!

Ако приказна за шпион Ватикан, го раскажува на крајот на мојот последен напис е точно тогаш некои папи не може секогаш биле и не може да се користи бидејќи фактите добар мајстор

Линк до статија

Враќање на Нибиру – КРАЈОТ НА СВЕТОТ-враќање на Исус Христос.

Јас не судат, јас не го осудуваат, а јас се признае секој папа, како претставник на Христос на земјата.

Ние сме на крајот на времето и темнината е густа потоа чекаат за враќање на Земјата на нашиот Господ Исус Христос, само вера и нашето срце мора да нè водат низ страдањата и забуни на Апокалипсата.

17 Април 2010 година го објавив кратка статија за папата Бенедикт Шеснаесетти, кој тогаш беше во криза медиуми.

Кога зборуваме на папата зборуваме за Бог! Значи умереност во коментари!

Папата Бенедикт XVI е наследник на каменот што нашиот Господ Исус Христос ја довери задачата да ја води неговата црква.

Тоа е нашиот Господ Исус Христос, дека тоа е правото да се повлече оваа поддршка кога ќе дојде време.

, Ние имаме само две нешта да направите е да почекаме и да се молчи, Бог знае што тој го прави, му верувам дека е сè прашува тој од нас. Ова се нарекува вера.

Трпение и молитва за неговото брзо враќање.

Линк до статија

https://victorpicarra.wordpress.com/2010/04/17/le-pape-benoit-xvi/

Овој член, но јас се уште тврдат дека моето срце и мојата вера ќе ме води да резервирам повеќе големи за Ватикан, бидејќи на апокалиптични забуна е голема и не можам да им помогне на размислување дека Ватикан « држава » или барем некои членовите на нејзиното раководство далеку од верата и Црквата на Светиот Исус Христос.

Прочита мојот напис внимателно

ЗОШТО НА ВРАЌАЊЕ НА ИСУС ХРИСТОС е табу тема во Католичката црква?

Но јас, исто така, мора да се прашувам дали не е мене што ме држи подалеку од вистинската вера и љубов Исус Христос.

На пример : Вториот ватикански совет

http://www.youtube.com/watch?v=KpZruFntFUc

На папата е непогрешлив, бидејќи тоа е претставник на Христос на земјата

Дека Советот мора да биде eocuménique четири услови

1) тоа се нарекува од страна на папата

2) Дека сите епископи се наречени

3) Со него претседава од страна на папата во лице или по неговите легати.

4) Ваквите декрети се потврдени од страна на папата

Очигледно во условите се исполнети, а сепак многу од овој совет како да се одржи на ерес!

Јас, исто така ве покани да се види ова видео малку долго, но толку експресивен!

http://www.youtube.com/watch?v=AI5rfmN3pSo

Ние се разбере подобро светло од објаснувањата за горенаведените видео дека темнината е многу густа и многу е тешко да се движиме напред на вистинскиот пат што води кон Христос.

Ние не можеме да се извлечеш од верата, или на Пресвета Католичката црква, но тоа станува исклучително тешко да се поддржи Светиот Отец, кога тој го става сите религии на еднакво рамниште.

И она што во врска со информациите во ова видео таа открива дека Ватикан е инфилтрирани од страна на Satanists.Информации од Таткото Габриеле Amorth свештеник официјален Егзорцист на Ватикан.

http://www.youtube.com/watch?v=-XsSX-UkkZk

Прочитајте исто така на написот на изјавите на Отец Габриеле Amorth

http://www.lefigaro.fr/international/2010/09/18/01003-20100918ARTFIG00001-les-confessions-de-l-exorciste-du-vatican.php

Сепак мислам дека Ватикан телескопи, од кои едната се нарекува

Луцифер

.

http://tobefree.wordpress.com/2013/03/20/vatican-observatory-launches-lucifer-telescope-project-lucifer-and-the-vaticans-astonishing-exo-theological-plan-for-the-arrival-of-an-alien-savior/

tlscope-Луцифер

И размислете повторно изјави дека шпион Ватикан, споменати на дното на мојата статија

Кој кажува дека вонземски суштества биле во контакт со светските лидери, вклучувајќи папата и Планета Х (или Нибиру) пристигнува во сончевиот систем!

Види мојот напис:

Враќање на Нибиру – КРАЈОТ НА СВЕТОТ-враќање на Исус Христос.

Она што ние треба да мислат на ѕверот кој се издига одморето , Апокалипса 13,1-18

Е на Ватикан!

Види мојот напис

Ѕверот е на Ватикан по заминувањето на Бенедикт Шеснаесетти!

Она што ние треба да размислуваат за сите пророштва

Врска

http://paulvipapemartyr.over-blog.com/categorie-11635554.html

Она што ние треба да мислат на пророштво Малахија во врска со папи

Види мојот напис 

« Слава Olivaer » Слава на маслиново – Откровение – Името на папата Бенедикт Шеснаесетти се однесува на занесот на Црквата на Исус Христос!

Она што ние треба да размислуваат за сите сеништа на Блажената Девица.

Ние треба да се четка настрана сите овие факти во рака!

Ние треба да ги затвориме очите!

Ние треба да ги затвориме очите!

Треба неговите уши!

.

Ние треба да го следат патот кој ние ги пратите на Ватикан од Ватикан II, или ние треба да погледнеме длабоко во нашата душа светлина на верата и таму црпиме сила да се движи напред во конфузија и темнината превези светот и сите духови.

Ние треба да се движат подалеку од Ватикан и неговата линија на размислување!

Очигледно, тоа е тешко да се оди во конфузија по неговото срце и својата вера без заминување од линија на мислата на Ватикан.

Како да знаете, како да бидат сигурни како да се движат напред во темнина и збунетост и да остане на вистинскиот пат ние привлече Исус Христос!

Кога ќе го видите морал, вредности и скромност сведува на празни зборови,

Кога ќе го видите страста биде достоен за живеење,

Кога ќе го видите признати и формализиран од страна на брак меѓу лица од ист пол хомосексуалноста

Како да не се изгуби во темнината и не се сомневам биде на вистинскиот пат!

Дојде време за сите христијани како мене се обидува да остане на вистинскиот пат да се користиБлажената Девица , така што тоа ни помага, ни просветлува и водич ни на Исус Христос.

Исус Христос бил модринки на телото и доживеа агонијата да се спаси нашите души и ни даде подарок на неговата љубов кон вечниот живот (и пред очите на сите знаци, тоа е наскоро)

Пресвета Дева Марија, мајката на Исус Христос страдаше во своето срце да го видиш месо од Неговото месо и измачуван и распнат.

Но да се знае дека жртвувањето на неговиот син Исус Христос, плодот на утробата, страдаше и го даде својот живот за простување на нашите гревови, така што ние би можеле да бидат спасени, дозволено Блажената Девица да се прифати, за љубовта за хуманоста, сите овие страдања.

Тоа е причината зошто, кога ние сме изгубени без надеж за наоѓање на вистинскиот пат кон Бога, преку Исус Христос, тогаш ние мора да се молам Бог, Исус Христос, но исто така и на Блажената Девица да ни помогне од страна interceding за нас од Love .

Богородица Блажен е најдобар адвокат што ги имаме, особено во овие времиња на крајот каде што тоа е крајно тешко да се оди на вистинскиот пат ние привлече Исус Христос.

Човекот има многу да му биде простено од Бога! И денот на гневот Божји е поблиску и поблиску, па ние треба да помогне и девицата Блажен е скапоцен и незаменлив за човештвото помош.

Пресвета Богородица, ти се молам и implore да ги донесе на светот светлината на вистината, така што секој може да ја обнови пламенот на нејзината вера и да го разбере нејзиниот живот и да се најде Исус Христос.

Твојот син Исус Христос рекол:  « Јас сум патот, вистината и животот: никој не доаѓа при Татко Ми, освен преку Мене. ».

Ни помогне на сите Благословен Богородица да одиме на правото и доблесни патот на љубовта, мирот, на радости, правда, спонзорство и сочувство ние привлече твојот син Исус Христос.

Тоа е време да се моли!

fatima

Радувај се Марија

Радувај се Марија, полна со милост

Господ е со тебе.

Благословен си ти меѓу жените, и Исус,

На плодот на твојата утроба е благословен.

Света Марија, Мајка на Бог,

Моли се за нас сиромашните грешниците,

Сега и во часот на нашата смрт.

.

0

0 0

0

.

Оче наш

Оче наш, кој си на небесата

Нека вашето име да се освети.

Дојде царството Твое.

Да биде волјата Твоја на земјата, како и во небото.

Дај ни се денес нашиот секојдневен леб.

И ни ги прости нашите гревови како што ние ги прости

оние кои злосторство против нас.

И доведе не ни во искушение.

Но избави не од лукавиот. Така е.

0

0          0

sentinelle3

ИСУС ХРИСТОС е мојот крал

0

0         0         0

0

0

0

Ве повикувам да медитираат на овие зборови на Исус Христос

Јован 14

14:01 Која точка се вознемирува вашето срце. Веруваат во Бога, верувајте и во мене.

14:02 Постојат многу куќи во Домот на Мојот Татко. Ако тоа не беше, јас ќе ви кажев. Одам да ви приготвам место.

14:03 И кога сум нема, и ќе отидам и ви приготвам место, пак ќе дојдам и ќе ве да Себе, каде што Сум Јас може да биде, исто така.

14:04 Знаеш каде ќе одам, и знаеш патот.

14:05 Томас Му рече: Господи, не знаеме каде што ќе појдеш, и како можеме да го знаеме патот?

14:06 Исус му рече:, Јас сум патот, вистината и животот.Никој не доаѓа при Татко Ми, освен преку Мене.

14:07 Ако вие Мене Ме познававте, ќе Го познававте и Мојот Татко. И сега што знаете, а видовте.

14:08 Филип Му рече: Господи, да ни го покажеш Отец, и тоа ни sufficeth.

14:09 Исус му рече:, толку долго како што јас сум со вас, а сепак имаш ти не ме познаваат, Филип? Секој кој Ме видел Мене, Го видел и Таткото како ти зборуваше тогаш, ни го покажеш Отец?

14:10 Не мислите дека Јас сум во Отецот и Отецот е во Мене?Зборовите дека зборувам вам јас не зборувам Сам од Себе, и Таткото, кој живее во мене, тој правеше на работите.

14:11 Верувај ми, јас сум во Отецот, и Отецот во мене: или на друго место верувам, бидејќи на работите.

02:12 Вистина, вистина ви велам, оној којшто верува во мене, исто така, ќе го направи дела кои јас се направи, и тоа ќе биде поголем, бидејќи одам на Мојот Отец;

02:13 и што и да побарате во Мое име, Јас ќе направам, дека да се прослави Отецот во Синот.

14:14 Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе.

02:15 Ако Ме љубите, ќе ги пазите Моите заповеди.

02:16 И Јас ќе Го молам Мојот Татко, и Тој ќе ви даде друг Утешител, дека тој може да се придржуваат со вас

02:17 Духот на вистината, Кого светот не може да добие, затоа што тоа не го гледа, ниту знае него, но ќе го познаваме Него, бидејќи Тој пребива со вас и ќе биде во вас.

14:18 Јас нема да ве остават comfortless: Јас ќе дојдам при вас.

14:19 Уште малку време и светот ме го гледа нема повеќе, но вие ме види, зашто Јас живеам и вие ќе живеете, исто така.

02:20 Во оној ден ќе познаете дека Јас сум во Мојот Отец и вие во Мене и Јас во вас.

14:21 Кој има заповедите Мои и ги пази нив, тој е кој го љуби мене: и тој што ме љуби ќе биде сакан на Мојот Татко, јас го сакам, и ќе си ја манифестираат со него.

14:22 Јуда, не Искариот, Му рече: Господи, како е тоа што ти е волја за нас, а не на светот?

14:23 Исус му одговори, Ако некој ме љуби, тој ќе го задржи моите зборови, и Мојот Отец ќе го сакам, и ние ќе дојде до него и да дадеме место на живеење со него.

14:24 Оној кој не ме сакаш не го чува моите зборови. И зборот кој вие слушнете не е мое, но Отецот Кој Ме прати.

02:25 Ти реков овие работи додека јас сум се уште со вас.

02:26 Но, помошник, Светиот Дух, Кого што Отецот ќе Го испрати во Мое име, ќе ве научи на сè и ќе ве потсети на сè што ви реков.

14:27 Јас те оставам мир, мојот мир ви го давам. Јас не ви го давам како што го дава светот. Нека не се вознемирува вашето срце, ниту нека биде страв.

14:28 Сте слушале дека ти реков, јас си отиде, и дојде повторно до вас. Ако ме сакаше, ќе се радуваат дека идам на Отецот, за Отецот е поголем од мене.

02:29 И сега ви кажав пред тоа се случува, така што кога тоа се случува, може да се верува.

14:30 Јас нема да зборуваме многу со вас, зашто кнезот на овој свет доаѓа. Нема ништо во мене;

02:31 но дека светот може да знае дека го сакам Таткото и дека го правам во ред дека Таткото ми даде, станувај, да излезе од овде.

Извор

http://topchretien.jesus.net/topbible/view/bible/&livre=00043&chapitre=00014&version=00001&verset=6

Мир, љубов и радост во срцата и домови, додека чекаат за занесот на црквата за некои и враќање на Исус Христос на Елеонската Гора за другите.

Виктор

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.