Бог го отвори печат на откровението на крајот пати

Велигден

 

Крајот на времето

 

Бог бил информиран од ангел, пророкот Даниел во врска со иднината на еврејскиот народ и исполнувањето на крајот на времето.

 

Ние може да се најдат на овој информации, вклучувајќи Даниел 9 воДаниел 12

 

Даниел не разбирам сите откритија направени, а потоа се сврте кон ангел Божји во стих 12,8, а потоа ангелот одговори во стих 12,9

 

 

00:08

Слушнав, но јас не разбрав; и реков, господару мој, што ќе биде крај на овие работи?

 

 

12:09

Тој рече дека, Оди, Даниел, бидејќи зборовите се затворени и запечатени до времето на крајот .

 

 

Овој стих 9 од пророштвото Даниел 12 глава е многу експлицитни и многу важно, бидејќи тоа ни кажува дека на крајот на времето Бог ќе се открие она што тој дотогаш скриен.

 

 

Враќање на Исус Христос!

 

 

 

Денес сме на крајот на времето волја од страна на Бог, и пред физичко враќање на нашиот Господ Исус Христос за неговата илјади години владеење.

 

Ова тврдење дека « ние сме на крајот на времето волја од страна на Бог, и пред физичко враќање на нашиот Господ Исус Христос за Својот илјадагодишната владеењето », не е пророштво дека јас се направи, но тоа е едноставна изјава за исполнување на сите библиски предупредувачките знаци на враќање на Исус Христос.

 

Преглед на минатото ни светлината на библиските пророштва и знаци покажува дека историјата на човекот се чини дека заврши 14 Мај, 1948 од страна на создавањето на државата Израел е предвидено во Библијата за да на крајот време и овозможувајќи прогресивни и масовно враќање на еврејскиот народ да живеат во Светата Земја « Ерусалим ».

 

Објавувањето на првиот знак!

 

Езекиел 36/24-28)

Јас ќе ве однесе од меѓу народите, се собираат сте надвор од сите земји, и да ви донесе во вашата земја. Ќе излеам врз вас чиста вода, а вие ќе бидете чисти; Јас ќе ви очисти од сите ваши нечистотија и од сите ваши идоли. Јас ви даде ново срце, и јас ќе се стави нов дух; Јас ќе го отстрани од телото на срцето од камен и да ви даде срце. Јас ќе ја ставам Дух во вас, и јас ќе бидете сигурни дека ќе го следат мојот уредби и да се биде внимателен да ги набљудуваат Мој прописи. Живеете во земјата дадов на татковците ваши; ќе бидете Мој народ, и Јас ќе бидам ваш Бог

 

Видат и денес, 14 мај 1948 беше толку очигледно првиот знак на крајот пати.

 

Сите пророштва и библиски предупредувачките знаци на враќање на Исус Христос да се изврши експоненцијално, бидејќи тогаш. Тоа е реалноста.

 

Ова го поддржува и да докаже дека будењето на човештвото да го објави враќање на Исус Христос, беше започната од страна на Бог во создавањето на државата Израел.

 

Нашата историја на човекот е завршена во крвопролевање по две ужасни светски војни.

 

Од 14 мај 1948 година се до враќањето на Исус Христос, ние живееме и да живее за време на откровение « Апокалипсата » Човекот одлучи во врска со неговата иднина, но тој претрпе Божјата волја.

 

Оваа волја од страна на Бог е кондензирана временски експоненцијална на животот на човекот, така што ние стануваме свесни, преку овој будење библиски најави дека на крајот времето истекува.

 

Така што видовме од 14 мај 1948 година сите технолошки достигнувања се случуваат експоненцијално, како зголемување на населението на Земјата, глад, болести и пандемии, обратно божествена вредности (геј бракот е добар пример) земјотресите, поројните дождови, пожари, поплави, бури и урагани, насилство, немири и граѓански војни и религии и покрај необјаснето смрт на милиони риба реки и океани милиони птици и добитокот, исто така умре без објаснување за неколку години.

 

Сите овие факти се уште не се казнети од Бога или на денот на неговата лутина, но сепак успеавме од својата желба да се разбудам!

 

Сакам да се покаже дека иако бројот на жртвите се уште е премногу и дека катастрофите се повторливи и необично големина поголема, човештвото секој пат успеа да го избегне хаосот, некако поправка на штетата и да продолжат да напред.

 

Сите овие факти беа вклучени во Библијата. Тие се случуваат со повеќе сила, фреквенцијата и големината со единствена цел да се разбудам!

 

За жал, ова експоненцијална да се открие дека живееме во последните времиња преродба, за тоа ни овозможува да не знаат дури и приближно време на враќањето на нашиот Господ Исус Христос.

 

Некој би помислил дека ова е Божја волја!

 

Бидејќи Исус рече дека Таткото сам знаеше дека две илјади години, денот и часот на неговото враќање.

 

Но не!

 

Бог рече Даниел 12,9 дека откровението на крајот пати беше запечатена до крајот!

 

Значи Бог сака со нас да бараат и како што беа, на друго место во Библијата е наречен неколку пати на нашата интелигенција.

 

И зошто Бог, ако тој не се најде дека сакавме и ние имаме јасно во Библијата дека во изминатите седум години на Апокалипсата « страдањата » ќе биде поделена во два дела, вториот содржи денот на неговото лути!

 

Затоа важен знак мора да се открие во светот на почетокот на последните седум години од животот на човекот пред враќањето на Исус Христос (седмата недела на Даниел), па дури и направи познат на мажите датумот на враќањето на Исус Христос без сите времиња споделите со нас ни ден ни часот на неговото враќање како што рече Исус Христос.

 

Само Бог го знае денот и часот на враќањето на Исус Христос!

 

Сега дека ние се разбираме, докази (реализација и исполнување на библиските пророштва и знаци најавувајќи враќање на Исус Христос) на експоненцијална поглед на сите горенаведените факти и вистински факти кои на крајот на времето е започната од 14 мај 1948 година и дека достигнување во толку кратко време, како голема количина на факти пријавени во Библијата, не може, во секој случај, со оглед на законот на веројатноста, да биде случајност.

 

Ние сега мора да најде нов знак да знаете на почетокот на последните седум години од човек пред враќањето на Исус Христос.

 

Овој важен знак се уште е анализа на минатото дека ќе најдеме и ефект 29 Септември, 2008 година, има толку важен човек не може да се заборави знак.

 

Тоа беше падот на берзата на Вол Стрит што се случи на празникот на ангели, со негативни индекс -777.

 

Таму ќе се забележи е бројот 777 е број на Бог.

 

Ние се напомене дека овој знак е особено силна и важна од 29 септември 2008 година, Светската пропаст распространети посилно слегување многу од мажите и жените во светот во сиромаштија и немаштија. (67 лица се одржи пари колку половина од човештвото)

 

Извор:

http://www.agoravox.fr/actualites/societe/article/inegalites-meurtrieres-les-67-plus-150546

 

 

Од 29 септември 2008 година светот преживува само со долгот.

 

Исто така е јасно дека библиските пророштва и знаци кои се веќе реализирани експоненцијално од 14 мај 1948 година, се зголеми повторно на власт, големината и фреквенцијата од 29 Септември 2008 година да стане многу моќен и секојдневно 2014 година.

 

Еден поглед на моменталната глобална вести нагласува зголемување на длабочината, обемот, моќ и фреквенцијата на библиските пророштва и знаци направени од 29 септември 2008 година.

 

Голем дел од светот живее во сиромаштија, беда и мизерија и повеќе страда катастрофи на земјата и временските услови.

 

Многу луѓе се соочуваат со бунтови и граѓански војни и религија.

 

Со оглед на оваа нова скала од непогоди и сите библиските пророштва и знаци направени, ние разбираме дека Тој не можеше да биде посилна и јасен знак да го објави на светот на почетокот на минатата недела на Даниел (седум последните години на Апокалипсата)

 

Сите овие факти се реални, фактички и важни случувања од 14 мај 1948, а уште повеќе експоненцијално зголемување од 29 септември, 2008 година, се целосно во согласност со библиски пророштва и знаци најави за крајот на времето и враќањето на нашиот Господ Исус Христос.

 

Тоа веќе не е можно со добра волја да се сомневам дека живееме од 29 септември 2008 година на последните седум години од животот на човекот пред физичко враќање на Исус Христос, на Елеонската Гора за неговата илјади години владеење .

 

Ние, исто така може да се види и да кажам дека откровението на крајот на времето е добро, според волјата на Бог, запечатени до крајот на времето.

 

Тоа е само од овие датуми кои откровение беше направен во светот од страна на сила на исполнети пророштва.

 

Пред 14 мај 1948 година никој не можеше да предвиди дека на крајот на времето ќе работи, бидејќи сите библиските пророштва и знаци се направени по тој датум.

 

Слично на тоа, извонредна знак распишување минатата недела на Даниел не можеше да биде познат пред тој сфаќа 29 септември 2008.

 

Откровението на крајот на времето беше добро запечатени од Бога до крајот на време!

 

Последните денови ќе биде една од најтешките знаеме. враќањето на Исус Христос на Маслиновата Гора е закажана за септември 2015!

Или седум години по 29 септември, 2008

 

Веројатно по повод празникот на трубите од 14 до 15 септември.

 

Види мојот напис

https://victorpicarra.wordpress.com/2014/02/25/revelations-et-force-de-la-foi-a-la-fin-des-temps/

Ова не е пророштво.

 

Тоа е анализа и логичен заклучок од исполнувањето на сите пророштва и библиски знаци направени.

 

Алармот се огласува погласно,

 

Но постојат никој толку глуви како оние кои одбиваат да се слушне и постојат никој толку слепи како оние кои одбиваат да ја видите.

 

А експоненцијална поглед на сите библиски пророштва и знаци направени од 14 мај 1948 и повторно уште експоненцијално ДОПОЛНИТЕЛНИ од 29 Сеп 2008, не можеме да го признае очигледни:

 

– На крајот на времето почна 14 Мај 1948 со создавањето на државата Израел.

 

– Седмата недела на Даниел започна со падот на берзата на Вол Стрит 29 Септември 2008

 

Враќање на Исус Христос

 

Враќање на Исус Христос ќе биде на крајот на седум години почна Септември 29, 2008 Затоа, во 2015 тоа е очигледно сигурност!

 

Види мојот напис на денот на Апокалипсата:

ДАТУМИ на апокалипсата и на занесот на црквата претстави!

Ние знаеме дека последната недела од Даниел треба да се подели на два дела.

DN 09:27 –  И тој ќе ја зајакне завет со многумина. Време од една недела; и време на половина од една недела тој ќе предизвика жртвата и жртва, и крилото на Храмот ќе биде грозноста на запустувањето до крајот, до крајот доделен на пуст. « 

 

Книгата на Откровението на Јован, исто така ни кажува дека во втората половина (42 месеци) од последните седум години ќе биде полоша од првата и ќе содржи вистинските денот на гневот Божји период.

 

Половина од минатата недела е март 2012 година.

 

Во март 2012 година, имаше значаен знак на небото, дека единственото објаснување се најдоа беше да заборавиме дека се случил.

 

« А црна сферата на невиден големина, веројатно поголема од нашата планета Земја остана поврзан со сонцето за повеќе од дваесет и четири часа од 8 Март 2012 до 14 часа на 11 Март 2012 година О 15 час универзалното време. « 

 

Иако qu’inexpliqué е реална и конкретен факт, идентификувани од страна на НАСА

 

 

Види мојот напис

https://victorpicarra.wordpress.com/2013/01/15/les-signes-dans-les-cieux-sont-visibles-jesus-christ-arrive-bientot/

 

Од комети и метеори пасишта, повеќе или помалку се секојдневна реалност и метеор тушеви, исто така, паѓа со зголемување на фреквенцијата на Земјата од март 2012 година.

 

Можеме да кажеме дека големината на овие феномени формираат раните знаци на небото да се продолжи со поголема иднина да пристигнат на денот на гневот Божји знаци.

 

Ние сме на крајот од нашите очекувања и деновите кои следат ќе ги затоа со сила работи многу тешко за сите нас.

 

Од една страна, искушенија ќе стане посилна, како што останува на сатаната многу малку време за извршување на својот план против Бога и нас луѓето.

 

И второ на денот на гневот Божји, исто така, мора да се појават пред враќањето на нашиот Господ Исус Христос.

 

Сето ова ни дава увид во големи потешкотии за останатите 10 септември месеци.

 

Ние мора да дејствуваат брзо и да се дојде до Исус Христос и да се шири добра вест « Исус Христос доаѓа наскоро и логично е до 2015 година. »

 

Види мојот напис

 

https://victorpicarra.wordpress.com/2013/09/14/le-retour-de-jesus-christ-peut-etre-le-14-ou-15-septembre-2015-au-cours-de-la-fete-des-trompettes-3/

 

Ве поканувам да ја објави оваа статија на вашиот блог, испрати на сите ваши пријатели и познаници на линкот на написот и блог, така што како е можно повеќе луѓе имаат информации и да се спаси.

 

Исус Христос е наскоро, тоа е сигурност и пред очите на сите библиските пророштва и знаци направени до 2015 година.

 

Блажената Девица, дојдовме да им помогне на неговото појавување на Фатима, но тоа откри три мали деца и се наменети да се направи на јавноста во догледно време, не е целосно.

 

Информации се исковани знаеше тајност од страна на папите и Ватикан.

 

Треба да се напомене дека папата и Ватикан призна сеништа на Пресвета Богородица на Фатима како чудесна, а сепак тие се уште ја погоди тајни информации откри.

 

Види мојот напис

 

ТРЕТА ТАЈНА НА FATIMA враќањето на Исус Христос на земјата – Вистини!

 

Многу пастири и eschatologists едноставно да објавиме дека сме на крајот на времето, без откривање или датумот на почеток или датумот на крајот ќе биде враќање на Исус Христос.

 

Другите се изгуби во пресметки ако се наметнува таа цел датуми не се каже само ништо.

 

Бог едноставно открива факти од страна на крајот на времето тој запечатени до последното време.

 

Ние сме на крајот на времето и мора да се гледа секој ден!

 

Ние мора да имаат храброст да се признае дека ние сме грешници и молете се за нашето спасение дојде денот Исус Христос ќе го отстрани Неговата црква како крадец кога правиме ние нема да чекаат.

 

Исус Христос физички ќе се врати на Елеонската Гора во 2015 година, тоа е очигледно, тоа повеќето најверојатно ќе за време на празникот на труби меѓу 14 и 15 септември 2015 година.

 

За жал, јас не најде сигурен знак објавувањето на датумот на занесот на Црквата.

 

Во мојот напис

ДАТУМИ на апокалипсата и на занесот на црквата претстави!

 

Јас предлага можност за отстранување на оваа година, најверојатно во месец ноември 2014 година.

 

Но, тоа е многу можно дека на занесот на црквата да се случи токму сега, а можеби и за Пасха и ние сме речиси таму

 

Пасха почетокот Понеделник 14 април вторник 22 април вечерта во самрак.

 

Кристијан Велигден понеделник 21 април.

 

Ви посакувам на сите среќна Пасха (и) 2014 љубов, простување и покајание.

 

Дојде до Исус Христос, се уште не е доцна. Но, наскоро таму ќе биде плач и крцкање со заби на крајот.

 

Исус Христос нè љуби и покрај нашите грешки и гревови.

 

Прашајте Бог прошка за нашите злодела и да се моли за спасение на нашите души и нашата сакана браќа и сестри.

Бог да те чува сите Ден на Неговиот гнев се случува.

Виктор

 

 

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.