АЛАРМ СИЛА на верата во љубовта на Исус Христос

arbreciel

.

Бог соопшти човек од создавањето на човештвото дека светот« Земјата » имаше живот и тогаш тоа ќе бидат уништени во крајот на минатата пресудата.

.

Бог вели во Библијата од страна на неговите пророци и неговиот единствен син Исус Христос се што ќе се случи на крајот на времето и пошироко.

.

По крајот на времето, Исус Христос физички ќе се врати на Земјата да царува за илјада години, до крај на светот, а потоа некои од нив ќе биде спасен и ќе живее вечно во нова земја и другите ќе одат во пеколот.

.

Неверојатна како тоа може да изгледа, после две илјади години чекање, ќе најдеме дека библиската пророштва и знаци за предупредување на враќањето на нашиот Господ Исус Христос се веќе направени во речиси сите и оние кои се уште не се направени, се се исполнети.

.

Ова е фактички и да се верификуваат реалноста, бидејќи завршувањето на првите знаци беше создавањето на државата Израел 14 мај 1948.

.

Од тој датум во помалку од 70 години сите библиски пророштва и portents на враќање на Исус Христос да се направи.

.

Треба да се напомене дека тоа е математички невозможно дека сите овие пророштва и знаците во Библијата може да се постигне во исто време во толку краток период.

.

Ова потполно се исклучува шанса!

.

Кога ќе ја исклучил невозможно во ситуација дека тоа е неверојатно како тоа може да изгледа не е, најверојатно, хипотеза, туку реалност.

.

Како што е математички невозможно таа шанса овозможи постигнување во толку кратко време (помалку од 70 години) на мноштво на библиските пророштва и знаци распишување илјадници години од враќањето на Исус Христос « Месијата »

.

Претстојното враќање на Исус Христос стана реалност, а не веројатно сценарио.

°

ob_ecc958_10241985

.

Затоа може да се зборува на сигурност претстојното враќање на Исус Христос.

.

Враќањето на нашиот Господ Исус Христос се однесува и нашата генерација.

.

Тоа е сигурност, но секој е слободен да го игнорира.

.

На лични анализи сум направил во поглед на мноштвото на библиски пророштва и знаци направени од 14 Мај 1948 година, а експоненцијално зголемување од 29 сеп 2008 година, …

.

(Датум избрав во мојата анализа како датум на почеток на огласот минатата недела од страна на пророкот Даниел и посебно на денот на последните седум години да започне пред физичко враќање на нашиот Господ Исус Христос)

.

… Ме натера да се лоцираат на враќањето на нашиот Господ Исус Христос меѓу 14 и 15 септември 2015 година.

Ова во потполно почитување на учењето на Библијата и особено евангелијата:

.Matthieu 24 стих 36

.

За тој ден и час никој не знае, ниту ангелите небесни, ниту Синот, но Отецот сам.

.

Прочита мојот напис

Враќање на Исус Христос можеби 14 или 15 септември, 2015! На празникот на трубите  :

.

Во очите на пророштвата и portents, свет вести потврдува со сила во сите области на брза претстојното враќање на нашиот Господ Исус Христос.

.

За жал, илјада пати жал, многу мажи и жени; особено меѓу младите, веќе не веруваат во Бога, а уште помалку Исус Христос!

.

Многу станаа себични, арогантни и boastful, препуштање во страст и задоволство е зло.

.

Другите групи се приклучија џихадисти да ги убиваат нашите браќа и сестри и сите оние кои се стави на нивните патеки.

.

Ние треба само да се погледне во она што се случува на Блискиот Исток за да ја видите кои очигледно војната на Апокалипса « Војната на Армагедон » започна од март 2012 година во Сирија.

.

Треба да се напомене дека револт во Сирија започна пред една година, но револт отиде во вистинска војна фаза март 2012 со доаѓањето во Сирија многу џихадисти од целиот свет да се борат против силите што се за воведување на генерализирана низ Блискиот Исток џихад.

.

Во мојата анализа за враќање на Исус Христос на Земјата помеѓу 14 и 15 септември 2015 година, војната на Апокалипсата « Армагедон » се отворени во исто време како и на почетокот на голема болка и затоа трае до враќање Исус Христос, кој му престанува по неговото враќање на Земјата.

.

Војната на Армагедон се чини дека се една нова димензија со коалиција од четириесет држави против оваа војска на џихадисти « Исламската држава во Ирак и Левант (EIIL) »

.

Ние, исто така, мора да се разбере дека оваа војна ќе се влоши од ден на ден како враќање на Исус Христос треба да биде во болки на породувањето со се повеќе и повеќе болка до последен момент, а тоа е дека физика на враќање на Елеонската Гора во Ерусалим.

.

Во моментов, Израел, а особено во Ерусалим, е веќе предмет на терористички напади од страна на овие борци EIIL!

.

Исус Христос пред да се врати физички на земјата треба да продолжи со отстранување на црквата не е замислена да издржи денот на Божјиот гнев, кои мора да се случи пред неговото враќање.

.

Но кои од нив ќе биде дел од црквата на денот на занесот!

Изјава на верата:

.

Безброј се оние во светот кои не се христијани.

.

И меѓу оние кои се христијани, безброј исто така, оние кои не се населени од вистинската вера и кои не ги следат Божјите заповеди и учењето на Исус Христос.

.

Оваа тешка ситуација се влошува од страна на вистински глобален отпадништво.

.

Ова е сериозна, бидејќи многу многу наскоро Исус Христос ќе го отстрани Неговата црква и многумина ќе бидат исклучени. Додека тие се сигурни да заработи место во црквата на Исус Христос ќе бидат отстранети.

.

Ние треба да се разбере дека Исус Христос, Божјиот Син, беше таму две илјади години, на крајот од својата три години на проповедта, навредувани, понижувани, малтретирани, шлаг, малтретирани, понижувани и конечно распнат.

.

Но, никогаш, никогаш, Исус Христос нè напуштил затоа што тој ја прифатил неговата страдање до смрт на нашето спасение!

.

И ние, драги мои браќа и сестри, колку од нас го напуштија Исус Христос оставајќи ја неговата црква!

.

Исус праша Питер да се изгради својата црква и црквата е « една и неделива », тоа се нарекува « Католичката црква »!

.

Многу од нашите браќа и сестри се уште лево на Католичката црква и размислување поблиску до Исус Христос, кога всушност тие се откажаа од оставајќи ја неговата црква.

.

Се разбира, овие браќа и сестри често се населени со вистинска вера и се всушност убеди да го следат, а во издвоеното црква, на вистинскиот пат кон Бога преку Исус Христос.

.

Жал ми е да се каже, но тие се во ред! За напуштањето на Црквата на Исус Христос « Католичката црква » тие напуштени Исус Христос страдаше заради нашето спасение!

.

Исус Христос, тој не ни го напушти, тој пострада за нас до својот последен здив на крстот.

.

Господ наш Исус Христос ги прифати сите страдања за простување на нашите гревови и на тој начин ни овозможи да влезе во царството на небото со својата љубов и не по наша заслуга.

.

Значи, ако ние се обврзуваат гревови, ние се уште може да биде дел на црквата, која ќе биде отстранета ако бараме Бога за простување, ако се покајат и да се исправи ако нашиот живот.

.

Но, ако ние се откаже од Исус Христос и напуштањето на својата црква « Католичката црква », додека несвесно им го даваме на Исус Христос и неговата црква наскоро ќе бидат отстранети.

.

Се разбира, јас разбирам дека многумина веруваат дека имаат вера, без да бидат дел од Католичката црква ќе има корист од отстранување.

.

Јас на сите да им каже, вклучувајќи пастири, водичи, свештеници издвоеното цркви и други верски лидери од сите цркви надвор од Католичката црква, тие се во ред.

.

Тоа ќе биде кривично да укажуваат на тоа дека ја оставил Христос, оставајќи ја неговата црква, тие ќе бидат зачувани и оние кои ги следат.

.

Од света соборна црква нема спасение!

.

.

.

Сепак,

Знам и сум свесен за големите неволји и трагедии искусни од страна на Католичката црква со децении. Тоа е инфилтрирани од страна на масоните, со апостолите на Луцифер, од страна на луѓе бесрамно од профитери, па дури и педофили.

.

Знам и сум свесен дека Ватикан е јасно станал седиште на антихристот.

.

Знам и сум свесен дека Исус Христос стана музејски експонат во Ватикан.

.

Знам и сум свесен дека постои волја, диктирани од страна на Ватикан на сите неговите помошници, до црквата се прилагодува на модерниот живот, ова се преведува во повеќе сузбивање во црквите мултиконфесионална, на школки или света вода во фонт и таму е сега communions без признанија.

.

Знам и сум свесен за срамно споредби на Католичката црква со пагански религии и сквернавење се извршени во средината.

.

Папата и достоинственици до учествува во голем ден со гости од други религии на паганските молитви во базиликата Свети Петар во Рим.

.

Да, знам и сум свесен дека нашата Света Католичката црква е на умирање, таа е навреден, малтретирани, понижувани, малтретирани, а смртно посрамотена дека таа на крајот ќе распнат како што беше нашиот Господ Исус Христос.

.

Се разбира, јас не се согласувам со папството кој сака да ги обедини сите религии и да се создаде соби со заеднички молитви на сите религии.

.

Се разбира, јас не се согласувам со папството дека сака да направи нов хуманизам вредноста на Католичката црква. (Хуманизам го сместува човекот во центарот на сè, додека Католичката црква е Бог, кој е во центарот на сè) постои мала разлика! не можете да најдете!

.

Се разбира, јас не се согласувам со анти-папи кои успеваат од Жан дваесет и три кои одбиле да се покорат на барање на Пресвета Богородица, одбивајќи да открие во 1960 година на третиот тајната на Фатима.

.

Листата ќе биде долго за да наведеме сите несогласувања меѓу папството и вистинската членовите на Светиот Католичката црква.

.

И покрај сите несогласувања « и тие се Легијата », ние не смееме да ја напуштиме нашата Света Соборна Црква, бидејќи тоа е првобитната црква која беше формирана од страна на Пјер по барање на Исус Христос.

.

Нашата Света Католичката црква страда маченици во времето на крајот!

.

Имаме должност како христијани и војници на Христос да се соочи со напаѓачите и не се откажувам, бидејќи Исус Христос не ни напуштени. Пострада за нас до својот последен здив на живот.

.

Така и за љубовта на Исуса Христа и Бога, ја имате мојата сакана врати во Пресвета Католичката црква. Тоа е нашиот дом и нашето семејство.

.

Разговара со свештеници на крајот на времето, прашајте за света вода во школки заедно и се молат на нашиот Господ за неговото брзо враќање.

.

Ние сме на крајот на времето и одеднаш како моќ прекинување овој свет ќе се разбудам со занесот на црквата!

.

Тоа ќе биде премногу доцна за да се спаси!

.

Ве повикувам да го прочитате или препрочитување на параболата на работниците во 11 часот.

.

.

Линк до параболата на работниците во 11-часовен: Матеј Глава 20 1-13

http://www.lirelabible.net/LSG/html_5/Matthieu_4.htm

Како што може да се разбере од читање оваа парабола, но секој малку дојде до Исус Христос и член на неговата црква, кои наскоро ќе бидат отстранети.

                                                           

  Меа culpa

Меа-намалување на

 

.

Nous vivons actuellement l’Apostasie de l’église et de la Foi, nombreux sont les Chrétiens qui ont quitté l’Eglise Catholique et encore plus nombreux sont ceux qui sont égarés sans Foi et sans église.

.

Тоа е факт и конкретни светот. И тоа е драматична!

.

Тоа е во генерацијата на помалку од четириесет години е најголем бројот на оние кои отпаднале од верата на Бог и Исус Христос.

.

Тоа е исто така и во производство на помалку од четириесет години, исто така, се оние кои не сте имале шанса да станат христијани или членовите на Светиот Католичката црква.

.

Ние постарите, ние не се исполнети нашата улога како големи браќа и ја напуштија нашите помлади браќа и сестри на патот на верата.

.

Се разбира, извинувања се многубројни како постојат поединци одговорни.

.

Но, фактите се таму и тие се многу конкретни и реално.

.

Нашите млади не се привлечени од страна на црквата и многу дури и не знаат кој Исус Христос!

.

И дека тоа е наша вина, ние постарите.

.

Ги повикува сите кои не се верници

Атеистите

За сите оние кои не доаѓаат на Исус Христос знаат дека Пресвета Католичката црква ќе ви посакам добредојде, ако сакате да се приклучат.

.

Се крсти во вода од страна на свештеникот, по брат или сестра,

.

Прашајте го Бог за прошка за сите твои гревови и те води во вашиот живот,

.

Покае за сите твои гревови и лоши дела,

.

Слагам во реду вашиот живот и да побара Исус Христос преку молитва, да биде вашиот личен Спасител и ви посакам добредојде во неговата црква.

.

Ајде да одиме со нас по тесен пат на љубовта, верата и смирение кој води до Бога преку љубовта на Исус Христос.

.

Да биде смирен, но горда и достоинствена да станат христијани и да биде уште и да ја задржите страстен во вашата вера во нашата Пресвета Богородица на Католичката црква.

.

Чувајте внимателно пламен на вашата вера добро осветлена да остане во Црквата на Исус Христос, бидејќи наскоро ќе бидат отстранети.

.

Живот за вечноста е во Исус Христос дека ќе најдете.

.

Ги повикува сите vicars на Светиот Католичката црква

.

Свештеници

.

Многу свечено, го прашувам сите vicars на нашата Света Мајка на Католичката црква да се земе максимална далечина со папството што шокантно доведе црквата да бездната вклучувајќи сојузи со другите религии и предизвикува безброј Христијаните во пеколот.

.

Следете ги вашите срцето и да стане повторно на храбри и страстен војници на Исус Христос како нашите браќа и сестри и сите оние кои сакаат да станат, имаат голема потреба од вас.

.

Црквата е на умирање, а таа сите твои потреби.

.

Матеј 18 5.verset

Зашто Јас ви ја каже вистината, до небото и земјата поминуваат, тоа не поминува од законот ни трошка или една цртичка, додека сите се остварува.

.

Тоа е од суштинско значење за промовирање на брзо  « , вклучувајќи на улица, па дури и во трговски центри! «  Католичката црква и организираниот кампањи крштевањето, така што многу од нашите нови браќа и сестри, исто така може да се спаси.

.

Постојат крштевки крштевање на вода, како крштевки на желбата и крвта, тоа е само богохулство кои водат до Луцифер сите оние кои го прифаќаат сите оние кои даваат и оние кои се препознае .

.

Нашата Света Католичката црква мора да ги откријат неговите вредности, догма и вера.

.

Вие и Vicars на Светиот Католичката црква, Свети Војниците на Исус Христос исто така мора да се разбудат и работа во итен случај да се донесе во изгубени овци стадо.

.

Исус Христос доаѓа наскоро и ќе побарате од нас сите сметки!

.

Што ќе одговори на Исусовото враќање?

.

Сите повици кон нашите браќа и сестри

Исус Христос

човештвото

Заедно ние мора да дејствува за да се даде живот и значењето на учењето на нашиот Господ, господар и цар Исус Христос, единствениот син на Бог.

.

Враќање на Исус Христос се чини дека е неизбежна и нов живот ветува дека ќе биде за човештвото.

.

На владеењето на Исус Христос е близу, тоа ќе потрае милениум на љубов, мир и просперитет на целата Земја.

.

Но да се живее на овој милениум на љубов и среќа во мир и просперитет, ние мора да биде спасен од страна на Исус Христос.

.

Некои од нив ќе биде спасен и ќе бидат отстранети како што присуствува на свадбата на Јагнето.

.

Тоа ќе биде вистински вечен завет дека Исус Христос ќе се воспостави со сите членови на неговата црква тој отстранети.

.

Некои други, ќе биде спасен, но тие прво мора да се соочи со последниот период на голема болка, на физичко враќање на нашиот Господ Исус Христос на Елеонската Гора во Ерусалим

.

Тие мора да се спротивстави на искушенијата на апостолите на Луцифер и да преживее на гонењето на христијаните кои не се отстранети.

Линк

.

Тргни се од сите лажни религии кои ќе се нацрта во бездната и пеколот.

.

Се врати или во Пресвета Католичката црква, и покрај нејзините трагедии и сите напади тоа се подложува апостоли на Луцифер.

.

Ние мора да се брани на Католичката црква, бидејќи тоа е куќата на нашиот Господ Исус Христос и затоа е, исто така, нашиот дом.

.

Исто така, ќе биде дом на сите наши нови браќа и сестри, кои доаѓаат во Христос, преку крштавањето во вода, побарувачката за прошка и покајание, кои се исправи својот живот и да побара Исус Христос преку молитва да да биде нивниот спасител и Бог да ја водат нивните животи.

.

Тие потоа ќе прими Светиот Дух на Бога и да биде член на Пресвета црква на Исус Христос!

.

Времето е многу сериозна и важна отколку што може да се замисли, Исус Христос доаѓа многу скоро и на неговото враќање тој се најде обединета црква или тој ќе се најде на мажите и жените расправиите за неговиот туника.

.

Не учествува во сите овие спорови кои се задржи верата на христијаните и на десно и праведен пат, љубов, мир, сочувство и смирение дека ние се проследи Исус Христос и на Бога.

.

Секојдневно гледаме дека злосторствата се извршени против нашите браќа и сестри особено на Блискиот Исток и Африка.

.

Се молиме за сите голема болка маченици вклучувајќи го и невини жртви на џихадисти.

.

Следете светски вести, бидејќи тоа е часовник на времето на крајот.

.

Исус Христос доаѓа наскоро и се врати на Земјата, тој ќе побарате од нас сите сметки!

.
Да се разбере подобро да се читаат Матеј глава 25.

Линк

Крајот на Денови

.

А мал надомест на нашата многу интересни и Хомосексуалноста Френсис папата!

Видеа во шпански за хомосексуалноста

Треба да се напомене дека сите ние сме грешници и дека Бог простува, преку жртвата на Исус Христос на сите кои ќе побараат прошка, кои се покајат и да се исправи нивните животи.

.

Другите кои не се покаете, тие нема да бидат дел од црквата ќе бидат отстранети.

.

Тоа е сигурност, но не треба да се суди нив да не им се суди.

.

Сепак ние не можеме да прифатиме дека хомосексуалноста е призната од страна на црквата како нормална и природна сексуалност затоа што Библијата го забранува.

.

Очигледно нашиот Папата во име на Црквата официјално признава хомосексуалноста како природен секс.

.Agissant И против учењето на Бог и Исус Христос.

.

А малку збор негирач во овој член.

 

Сите ние сме грешници!

Затоа, не се срами од своите гревови. 

 

 

Започнете со жалење и покајание за сторено.

.

Прашајте го Бог за прошка и исправете вашиот живот.

.

Ако си паднал во грев, а потоа да се нагоре, сигурно ќе дојде повторно и повторно, но важно е да се подигне, да се жалам, за да се исправи својот живот и да се вратам на вистинскиот пат!

.

Дали никогаш не се признае тепани!

.

Бог секогаш ќе биде со вас, додека не го прашам да ви ги прости онолку долго колку што ќе се покае за своите гревови.

.

Одиме мојата сакана браќа и сестри во Христа по тесен пат на љубовта и верата која води до Бога.

.

И падови се многубројни!

.

Ние сме како новороденчиња учат да одат.

.

Ние мора да ги прифатат нашите падови, да станам и да ја напуштат.

.

Така, ние стануваме синови Божји преку учење од нашите грешки, нашите гревови и нашите грешки како новороденчиња кои се учат да стојат и да чекорат а потоа да стане мажите и жените.

.

Се движат подалеку од злото и искушенија

Протера од вашите мисли омрази и огорченост,

Живеат во љубов и мир

И Бог ќе ве води низ вашиот живот,

Ако го прашам.

 

Јас сите вас, драги мои браќа и сестри во Христа Исуса прашам, љубезно циркулираат во светот оваа статија и да се комуницира блог адреса на сите ваши контакти.

.

https://victorpicarra.wordpress.com/

.

Времето отчукува и нашиот Господ  треба секој од нас да се рашири зборот « Исус Христос доаѓа наскоро »

.

Можете да ги видите сите блог записи од овој линк.

.

http://wordpress.com/read/blog/id/10443259/

.

Мир, љубов и радости во срцата и во огништето во пресрет на занесот на црквата за некои и за другите физичката враќање на Елеонската Гора, нашиот Господ и Владика, Исус Христос, нашиот Кинг, кој е единствениот Син Божји.

Бог нека те води и благослови сите вас

Виктор

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.