Ако Исус Христос на трговски ДОАЃА, Црквата во помалку од исчезне генерација!

црквата ленти исчезнување

 

 

Како мене, секој може да се види дека на занесот на црквата не се случи на 13 септември и дека Исус Христос не е физички се врати на Земјата, на 14 или 15 години, па дури и на крајот на месец септември 2015 година.

 

Јас шпекулираат во некои од моите статии дека ова може да се случи враќање во тоа време  и јас бев во ред!

 

Ова не е прв пат. Но, како што веќе знаете, јас не сум пророк!

 

Сепак, тоа не значи дека не сме на крајот на времето непосредно пред враќањето на Исус Христос.

 

Наместо тоа, на настаните на септември, всушност биле многу силни знаци.

 

Сведоци сме на значително влошување на сириската војна, преку активно учество на руската армија и пасивно учество за време на кинеската војска.

 

Ние, исто така, утврди дека папата Френсис направи сензационална изјава за време на неговата посета на САД за време на својата проповед во катедралата Свети Патрик.

 

Превод на папата изјава:

« Крстот ни покажува уште еден начин да се измери успехот. Наше е да се засади семе. Бог го гледа плодовите на нашата работа. И ако понекогаш нашите напори и дела се чини дека да успеат и не се произведуваат овошје, не смееме да заборавиме дека ние сме ученици на Исус Христос, а неговиот живот, човечки речено, ја заврши со неуспех, на Неуспехот на крстот. « 

 

Тој се осмели да се изјасни дека животот и жртвата на Исус Христос завршија со неуспех на крстот « неуспехот на крстот ».

 

Папата е врховен лидер на Католичката црква, неговата изјава не може да се земе лесно.

Тоа е целосното негирање на божественоста на Исус Христос и е еквивалентно на официјалното соопштение од смртта на верата во Ватикан и со тоа уште повеќе ја потврдува мојата статија:  « Исус Христос стана соучесник и дел од Ватикан музеј »

 

https://victorpicarra.wordpress.com/2014/09/22/jesus-christ-est-devenu-un-accessoire-et-une-piece-de-musee-du-vatican/

 

Неговата изјава е признавање дека ја изгубил верата и негираат Исус Христос.

 

« Јасно е дека нашата Света Католичката црква е официјално почина во САД во катедралата Свети Патрик со громогласен аплауз. « 

 

..

 

Оваа изјава на Папата Францис е многу силен Библиски знаци на последните времиња « Отпадништво », која најави претстојното враќање на Исус Христос.

 

Со зборовите на папата ја формализира Отпадништво Ватикан crucifying нашата Света Католичката црква.

 

Ја остави без зборови сите христијани во светот, така неговите коментари за « неуспехот на Исус Христос » се недостојни за наследник на Петар и навредливи за Бог, Исус Христос, црквата и верата.

 

За нас христијаните, папата Френсис ги следи своите забелешки на добар пастир и достоен претставник на Христос на земјата, па дури и го направи Ватикан е, исто така, повеќе не е на местото на Црквата на Светата Столица католик.

Светата Столица на Католичката црква е сега се до враќањето на нашиот Господ Исус Христос во срцето на секој христијанин.

Сите станавме, мили мои браќа и сестри, чувари на верата и словото на Исус Христос.

 

Но папата останува официјално папата и ние мора да го почитуваме.

 

Што е во Исуса Христа, по неговото враќање, дека папата Френсис ќе одговара; Исто како и сите од нас за тоа прашање. Не заборавајте дека сите ние сме грешници!

 

Крос опсегот

Исус Христос, единствениот син на Бог прифатена од љубов кон нас да бидат понижени, навреди, малтретирани, камшикуван  и најпосле распнат на крст за да ни избави од гревовите.

Тоа е преку жртвување, крвта и љубовта на Исус Христос дека небеските порти се отворени за нас.  

На распнувањето на Исус Христос, не е резултат на неуспехот, но жртва неопходна кој тој самиот син на Бог направи, да се дејствува со својата љубов гревовите на сите кои доаѓаат во него а со тоа ни се оправда пред Бога Отецот.

Исто како што Бог Го воскресна Исус за животот по три дена во гробот, Бог од љубов, жртва и крвта на Исус Христос ќе му додели негово помилување и ќе се ред на живот на последниот суд сите оние кои ќе дојдат Исус Христос.

Па ние може да уживаат во вечен живот во рајот, затоа што ќе се спаси и ќе биде засекогаш обединети на Исус Христос.

Исус Христос е единствениот начин да се влезе во царството небесно!

 

Мораме да се молиме повторно и повторно за нашето спасение и да ја добијат дневната Божја помош која е од суштинско значење за нас во овие тешки времиња на крајот.

 

Ние, исто така, треба да се молат за спасение на папата Френсис, на целото човештво, нашите браќа и сестри и за што поскоро враќање на нашиот Господ Исус Христос

 

Мораме да сфатиме дека нашата Црква, кои веќе и за жал беше продолжува да бидат прогонувани во светот, сега е официјално мртов.

 

Па ние сме мили мои браќа и сестри е сите тагува и само чекам Господ и Цар Исус Христос.

 

Фактот дека папата изрично се одрекол од Исуса Христа, всушност, напуштањето на своите верни црква покажува силно дека Отпадништво е навистина сега е завршена и општи.

 

Дека тогаш ќе се случи сега?

Се разбира дека може да донесе само елементи на одговор во скеле претпоставки. 

Ова се претпоставки и не пророштвата …!

 

На Црквата:

Папата Францис чини да стане светски лидер на една организација од сите религии. Тоа сигурно наскоро ќе создаде О rganization на Рeligions може да се нарече   « или »  Таа може да биде во сликата на Обединетите нации « на ОН.  »

 

Непотребно е да се каже дека Христијаните кои се придружите или поддршка на таквите хуманистички религиозна организација ќе биде далеку од по проповедањето на Исус Христос.

 

За казна:

Ништо не се промени, тие за жал ќе ритми во катастрофа продолжи и зајакне повторно и повторно се до враќањето на Исус Христос.

 

Во Војната на Армагедон

И понатаму сум убеден дека тоа е во Сирија, а ќе продолжи со напад на Израел дека ќе почне да живее на почетокот на граѓанската војна со сите овие нападите врз Евреите одеднаш ножеви.

 

За светската економија:

И покрај тоа што Русија и Кина се создаде независен систем на плаќања и трговија, тоа би било глупаво да веруваат дека САД ќе го прифати неизбежното колапс на доларот уште.

Напредувањето на САД да ни направи, а огромен чекор кон свет без пари и со тоа и само врз основа на кредит.

САД сака да ја наметне и многу веројатно е дека глобалната кредитна бидат управувани од страна на ЕДФ.

Со што на светот ќе биде како ропство и Банката на федерални резерви ќе се одржи на општата кредитна планета, САД ќе биде официјално господари на светот.

 

За организација на Светска политика:

Ние ќе многу видливо да геополитичка поделба на светот, преку создавање супер големи сили:

 « Северна Америка – Русија – Кина – Индија – Африка – Европа – Австралија – Јужна Америка – Јапонија – Кореја » 

Како што можете да видите на Исток не е на оваа листа, бидејќи се чини дека се е на место да се интегрираат Источна Европа; во кој брановите на мигранти кои доаѓаат случајно се реши и да се засолнат, наместо да одат за да се спогоди или се засолнат во Саудиска Арабија во Египет или во другите муслимански држави со висока густина.

Не мислам дека тоа беше случајно тие доаѓаат за да се смират и да се засолнат во Европа од 1948 година!

 

Тоа очигледно кон она што мислам дека ние сме прави големичекори.

Голем губитник во проценките на курс ќе христијанството да бидат надгласани во Европа.

 

« Колевка на христијанската вера 

Исламската стане! « 

 

Католичката црква чини осуден да исчезне и мислам дека ова може да се случи за помалку од една генерација!

 

Можеме да видиме дека сатаната е политичар и ако Исус Христос не е постигнато, дали тој се најде вера на неговото враќање. (Лука 18: 7,8).

 

Ова е мојата сакана браќа и сестри во Христа Исуса, за иднината на нашата црква и иднината на нашите христијански изгледа да биде компромитиран од геополитички предвидувања големи стратези и политичари од планетата.

 

Она што може и што треба да правиме!

Можеме да преку правни средства за да се спротивстават на одлуките донесени од страна на овие високи креатори на глобалната политика за да им помогне да го избере политички партии правејќи ја борбата против имиграцијата изборната програма.

Но, ние ќе ја сноси одговорноста за последиците …! (Насилство и граѓанските војни!)

 

Ние, исто така може да покаже и побарувачка, но сигурно е дека ние ќе одиме за злите.

 

Значи, да се потсетиме дека Исус Христос ни побара да се има верба во него, за да се помогне, да се љубиме ближниот и да се сврти и другиот образ ако тоа нас хитови.

 

Значи нашата единствена надеж лежи во вера во нашиот Господ и Цар Исус Христос, единствен син на Бог, кој вети дека ќе дојде и ќе не спаси на крајот на времето.

 

Исус Христос ветил дека ќе дојде и ќе не спаси на крајот на времето, а потоа ние се увери дека тој ќе го одржи своето ветување веднаш.Тоа е сигурност.

 

Задржи верата во Неговото Слово, бидејќи неговиот збор е вистина.

sentinelle3

Исус Христос е мојот Цар

 

Ние сите треба да се моли усрдно за брза неговото враќање, бидејќи гледаме дека на крајот пати се веќе направени.

 

Знам дека многу од нашите браќа и сестри се разочарани бидејќи киднапирањето не се одржа во месец септември 2015 година.

 

Но, враќањето на Господ е неминовна и тоа може да се случи повторно, можеби оваа година, 2015 година.

 

Многу знаци им овозможи да го разгледа, но Бог е еден да одлучи на денот и времето на враќање на Исус Христос.

 

Она што е важно за секој од нас е да се моли и да побарате помош од Бог да се премине на длабока темнина што извршија инвазија на светот и дека ја засенат светлината на верата на многу од нашите браќа и сестри.

свеќи свеќи анимирање

Нека пламенот на нашата вера добро осветлена и безбедна од изопаченост на овој свет да не би да се гаси во магла на време.

 

Исус Христос е на нашата врата. Но само Бог одлучува кога и таму ќе штрајкуваат. Па види и останувам во љубовта на Исус Христос и во согласност со законите на Бога.

 

Нека ми биде драго, сите чуда и пророштва објави секојдневниот силно претстојното враќање на Исус Христос.

 

Задржи верата во сигурноста на неговото брзо враќање.

 

Во очекување на враќање на Исус Христос, се молат и да им помогне на оние кои Бог ни испраќа.

 

Дозволете ни да се увери дека Бог нè љуби и дека Светиот Дух ќе ни помогне секој ден се до враќањето на Исус Христос.

 

Се сеќавам дека за да се добие помош од Господ ние мора да побараат тука во молитва со искреност и убедување секогаш кога е потребно.

 

Бог ни дал слободна волја, и затоа не се меша во нашите животи, ако ние не го прашам.

 

Ве повикувам да го молиме Бога да водич вашиот секојдневен живот, со цел да остане на вистинскиот пат.

 

Ова не е време да се двоумење, Исус Христос е со нас, наскоро и за враќање на нашите животи ќе се трансформира.

 

Да се ​​знае што ќе се случи по враќање на Исус Христос, Ве повикувам да го прочитате мојот напис:

 

https://victorpicarra.wordpress.com/2015/02/12/a-la-fin-du-monde-la-terre-sera-detruite/

 

 

Молам Возљубени браќа и сестри во Христа комуницира блог адреса во вашите контакти.

https://victorpicarra.wordpress.com/

 

Ајде сите да бидат Христови војници и да работат за да се шири и добриот збор « Исус Христос ќе се врати наскоро »

 

Се види и да се моли.

Нека љубовта и мирот на Исус Христос да биде врз сите вас.

Виктор

 

 


%d blogueurs aiment cette page :