ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ Ή Πρίν την επιστροφή του Ιησού Χριστού!

 

 

Είμαστε πραγματικά στον πόλεμο!

dollar2

 

Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι είμαστε πραγματικά ζουν πολύ ιδιαίτερη στιγμή.

 

Θεωρούμε ότι οι οικονομίες του κόσμου παραμένουν μόνο από το χρέος, των κρατών και των λαών που ζουν επί πιστώσει και ακόμη και το χρέος!

 

Το χρέος των λαών είναι τόσο σημαντικό το γεγονός ότι οι κατασχέσεις και εξώσεις χτύπησε όλο και περισσότερες οικογένειες σε όλο τον κόσμο.

 

Τα μέλη έχουν ακόμα να δανειστεί και πάλι και συχνά ακόμη και να πληρώσει τα ασφάλιστρα των εκκρεμών δανείων.

 

Είμαστε σε έναν κόσμο του μόνιμου συστήματος του χρέους το οποίο με συμβατικά μέσα είναι αδύνατον να βγούμε!

 

Καμία χώρα σε χαρτονόμισμα, το ποσό των χρημάτων που απαιτούνται για να πληρώσει τα χρέη και τα συμφέροντά της.

 

Επιπλέον, κάθε τρεις μήνες βλέπουμε μία εφεδρική βίδα εγκεφαλικό μέλη να βρουν τα κεφάλαια για να πληρώσει το ασφάλιστρο.

 

Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα της καθημερινής μας σε όλη την υδρόγειο.

 

«Σφίξτε ξανά και ξανά τη ζώνη »

 

Εξακολουθούμε να σφίξει τη ζώνη, ενώ γνώριζε ότι θα πρέπει ακόμα να σφίξετε λίγο περισσότερο σε λίγους μήνες!

 

Οι φτωχοί πληρώνουν φόρους, έξοδα, ενοίκια, φόρους και τέλη που αυξάνουν ξανά και ξανά, ενώ τα οφέλη, οι συντάξεις και οι μισθοί λιμνάζουν ή ακόμα και στην υποχώρηση από τις επιδράσεις των αυξήσεων στη φορολογική επιβάρυνση.

 

Οι άνθρωποι είναι το «απελπιστική» την πείνα βρυχάται στον κόσμο, ακόμα και σε χώρες που είναι γνωστό ως « πλούσια » κλοπή τροφίμων δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό.

 

Τα βοοειδή που σκοτώθηκαν από τους κλέφτες στη νύχτα και κατακρεούργησε επί τόπου στον τομέα.

 

http://wikiagri.fr/articles/une-vache-abattue-et-depecee-en-plein-champ-pour-25-kilos-de-viande/662

 

Τα τρόφιμα υπόκεινται σε πολυάριθμες πτήσεις συμπεριλαμβανομένων των αποθεμάτων φιλανθρωπικά ιδρύματα.

 

http://www.europe1.fr/faits-divers/le-vol-d-association-caritative-se-banalise-1289513

 

 

Βλέπουμε όλο και περισσότερο μια νέα μορφή εγκληματικότητας»Πτήσεις για σκοπούς διατροφής» που δείχνει με σαφήνεια τις δυσκολίες, την ανασφάλεια και την απόλυτη φτώχεια πολλούς άνδρες και γυναίκες σε πολλές χώρες. Και ακόμη και στη Γαλλία.

 

 

Μέσα υπερίπτανται τα δεινά της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης μεταξύ των δύο πολιτικών συνεντεύξεις αλλά τα υπαρξιακά προβλήματα των ανθρώπων είναι συνήθως ποτέ αντιμετωπιστεί.

 

 

Στη συνέχεια διαμαρτυρίες, εξεγέρσεις και ακόμη εμφύλιοι πόλεμοι, γιατί όταν οι άνθρωποι είναι πεινασμένοι είναι πρώτα εκδηλώνεται με κοινωνικές και τις μισθολογικές αξιώσεις και τότε είναι εξεγέρσεις και αυτό πάντα τελείωσε, η ιστορία επιβεβαιώνει αυτό, σε ένα λουτρό αίματος σε έναν εμφύλιο πόλεμο ή σε μια παγκόσμια σύγκρουση.

 

 

Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και ακόμη και η Γαλλία και η Γερμανία είναι, μεταξύ άλλων, έχουν ήδη προσβληθεί από αυτές τις μάστιγες, λόγω της έκρηξης του χρέους.

 

Ελλάδα-βία-διαμαρτυρία-λιτότητας-503091-jpg_343875

 

Παγκόσμια κυβερνήτες δεν ακούω τους ανθρώπους, τότε είναι στην κάλπη, όπως οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν με ψήφους για εξτρεμιστικά κόμματα (άκρα αριστερά για την Ελλάδα και άκρας δεξιάς στη Γαλλία).

 

Είμαστε σε μια αμείλικτη λογική της επιδείνωσης του χρέους και των συνεπειών της.

 

Ζούμε με πιστωτική και κάθε χρόνο είναι χειρότερη από την προηγούμενη.

 

Ζούμε με τον φόβο της επόμενης ημέρας.

 

Κάθε μέρα μας φέρνει όλο και περισσότερο από την παγκόσμια οικονομική κατάρρευση.

 

Οι άνθρωποι δεν ξέρουν ποιος να εμπιστευτεί για να τρέξει τη χώρα τους.

 

Μόνο ακραία κόμματα προτείνουν λύσεις για να βγούμε από το σύστημα του χρέους.

 

Η απελπισία οδήγησε πλήθη να ψηφίσουν για τα μέρη αυτά.

Γράφημα νομαρχιακό εκλογές

στην Γαλλία 29 Μαρτίου του 2015 

 

τα προσωρινά αποτελέσματα-des-εκλογές-νομαρχιακό 2015_5306243

Αλίμονο, τίποτα δεν αλλάζει όταν έρχονται στην εξουσία

«Θα δούμε γιατί αργότερα στο κείμενο. »

 

Αυτή είναι η καθημερινή μας!

 

 

Τι στιγμής τα καλύτερα χρόνια όπου οι άνδρες θα μπορούσαν να ζήσουν για τον καρπό της εργασίας!

 

 

Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, οι πλούσιοι είναι πιο πλούσια και η αύξηση του αριθμού των φτωχών!

 

 

Πώς είναι φτάσαμε εκεί!

 

 

Τα αίτια εμφανίζονται διάφορα, αλλά τελικά δήλωσης είναι το αποκορύφωμα μιας μακράς διαδικασίας που έχει αναπτυχθεί κατά τον εικοστό αιώνα και έχει ισχύ από την αρχή του εικοστού πρώτου αιώνα.

Αυτός είναι ο πόλεμος των ΙΑΠ

stock-or_chine

 

 

1) Τα κρατικά ομόλογα στη διεθνή αγορά

Στις 3 του Γενάρη του 1973 , ο κ Giscard d’Estaing Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας ότι ο χρόνος έχει περάσει ένα νόμο από την Εθνική Συνέλευση αναγκάζοντας τη γαλλική κυβέρνηση να κάνει τα δάνειά της προς τις διεθνείς τράπεζες και όχι στην Τράπεζα της Γαλλίας και πάλι εκτός αν τους Γάλλους που είχαν απαγορευτεί να δανείσουν χρήματα στο έθνος.

 

Από τότε η Γαλλία χάνει τρεις φορές κάθε δάνειο, αφού δουλεύοντας ξένα χρήματα στη Γαλλία, τη δεύτερη φορά, δίνοντας ξένες τράπεζες το αποτέλεσμα των εργασιών της γαλλικής και τρίτη φορά, εμποδίζοντάς τους να συμμετέχουν στα γαλλικά κρατικού δανεισμού και έτσι να ωφεληθούν από τους καρπούς αυτών των δανείων.

 

Φυσικά, τόσο περισσότερο το σύστημα δεν αυξάνει τη γαλλική πλούτου (κυβέρνηση και ο λαός) και ακόμη και το αντίθετο, φτωχαίνει και στο χρέος.

 

Άγιος και δάνεια στη συνέχεια προστίθενται σε κάθε άλλο να μας οδηγήσει σε αυτό το αβυσσαλέο χρέος που γνωρίζουμε το 2015. « € 2.000 δισεκατομμύρια του χρέους προς το γαλλικό κράτος. »

 

 

2) Η έρευνα του κέρδους σε σύντομο χρονικό διάστημα

Κυβερνήτες μας προκάλεσαν σκόπιμα την αποβιομηχάνιση της Γαλλίας, αφήνοντας ακόμη και την ενθάρρυνση της μεταφοράς των τεχνολογιών μας στο εξωτερικό και τις θέσεις των επιχειρήσεων, οι εταιρείες μας και τα εργοστάσια σε λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες όπου η εργασία είναι λιγότερο δαπανηρή.

 

Η Γαλλία είναι πλέον αναγκασμένη να αγοράσουν από το εξωτερικό αυτό που παράγεται και πωλείται στη διεθνή αγορά.

 

Λιγότερο εισροές χρημάτων και περισσότερες δαπάνες!

 

Έγινε το μεγάλο οικονομία της Δημοκρατίας στη χώρα του Ρισελιέ, Mazarin, ο Βολταίρος και ο Μοντεσκιέ !!

 

 

 

3) Η εγκατάλειψη της « Etalon-Gold» για το διεθνές εμπόριο

Σε αντίθεση με τον Γενικό GAULLE δεχτήκαμε την υπεροχή του δολαρίου φθάνοντας μέχρι του σημείου να αναθέσει μέρος της κληρονομιάς μας »ή« η (ΕΤΑ Federal Reserve System ), το οποίο είναι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ Α

 

 

4) Δημιουργία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και το νόμισμά της το ευρώ .

Το ευρώ ήταν προφανώς ένα (καλό / κακό) ιδέα.

Καλό γιατί ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί.

Κακό διότι οι χώρες της ευρωζώνης δεν έχει τις ίδιες οικονομίες και το δολάριο παρέμεινε το παγκόσμιο νόμισμα συναλλαγών

 

 

Αυτές είναι οι τέσσερις κύριες αιτίες των οικονομικών δεινών μας.

 

Εμείς (κυβέρνηση), ως εκ τούτου αναγκάστηκαν και στη συνέχεια αναγκάστηκε να δανειστεί στην παγκόσμια ελεύθερη αγορά?

Περιορισμένη και αναγκάζονται ακόμη και τις τεχνολογίες, τις εταιρείες, τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις μας εγκαταλείπουν τη Γαλλία?

Περιορισμένη και αναγκάστηκε να μας φτωχύνει να παράγει μερικές φορές επειδή η απώλεια των κανόνων δολάριο και το σύστημα.

 

Η Γαλλία δεν είναι πλέον σε θέση να τυπώσει χρήμα δεν είχε καμία τύχη απέναντι σε αυτό που έγινε τέρας  »  της Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής »(ΗΠΑ)

 

Οι ΗΠΑ παρέμειναν οι πλοίαρχοι των νομισμάτων τους και εκτυπώνονται από την Fed, όπως πολλοί greenbacks « δολάρια » θα πρέπει να συνεχίσει να αγοράζει τον κόσμο, νικώντας τον τρόπο και κατά το δοκούν τις οικονομίες των άλλων χωρών.

 

 

Ένας-ένας τη χώρα « ρίξει στην πετσέτα » δεν μπορούσε πλέον να δανειστεί στις αγορές για το χρέος και τα ασφάλιστρα υπερβαίνει εγχώριου προϊόντος τους.

 

 

Στη συνέχεια, θα υποθηκεύσουν Fed τους σε κοιτάσματα χρυσού για πράσινα εισιτήρια « δολάρια » που έχουν γίνει πιο μακροπρόθεσμα από την εκτύπωση τεράστιες ποσότητες, όπως αποτιμάται ως χαρτί τουαλέτας, ναι, αλλά το δολάριο εξακολουθεί να είναι στον κόσμο νόμισμα χωρίς Πώς να αγοράσετε τίποτα και τίποτα δεν πουλάει μεταξύ των διεθνών εταιρειών, τραπεζών και κρατών.

 

 

Έτσι μπορούμε να καταλάβουμε ότι η διαδικασία που είχε τεθεί σε ισχύ εδώ και δεκαετίες από τις ΗΠΑ και τη Fed ενάντια στους λαούς του κόσμου που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέψει στις ΗΠΑ να γίνουν οι κυρίαρχοι του κόσμου με την επιβολή του δολαρίου ως νόμισμα παγκόσμιου εμπορίου.

 

 

Αλλά το χειρότερο από αυτό είναι ότι η ανθρωπότητα έχει χάσει την αγαπημένη του με αυτήν την ελευθερία σύστημα να γίνει σκλάβος της νέας εποχής!

 

 

Είμαστε όλοι καταδικασμένοι να δουλεύουν περισσότερο και να αμείβονται λιγότερο για να πληρώσει τα χρέη που είναι πιο σημαντικά και τα οποία παρέχονται και υπολογίζεται από το σύστημα ποτέ να αντέξουν οικονομικά να είναι πλήρως επιστρέφεται.

 

 

Πρόεδρος Μιτεράν στα απομνημονεύματά του εξήγησε ότι ήμασταν σε πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ, μια σιωπηλή, λανθάνουσα πόλεμο, οικονομικό και πολιτικό πόλεμο του οποίου στόχος είναι για τις ΗΠΑ για να κάνει το γαλλικό λαό, έναν λαό σκλάβων.

 

 

Είναι το ίδιο για όλες τις χώρες και τους λαούς στη νομισματική κυριαρχία των ΗΠΑ.

 

παγκοσμιος χαρτης

 

Όλες αυτές οι χώρες επιτέθηκαν όπως η Γαλλία!

 

 

Αλλά όταν κοιτάξουμε λίγο πιο κοντά, βλέπουμε ότι ο αμερικανικός λαός είναι επίσης καλύπτονται από την Fed ως έθνος σκλάβων.

 

Στις ΗΠΑ, η ανασφάλεια και η φτώχεια είναι εξίσου σημαντική, αν όχι χειρότερα από ό, τι στην Ευρώπη!

 « Και υπάρχει η μικρή πέτρα που θα φέρει κάτω από το » σύστημα « εν ευθέτω χρόνω από το Θεό »

Η ένταση, πίεση, ψευδαίσθηση, είναι μέρος του οπλοστασίου της ΕΤΑ για να επιτύχει τους σκοπούς της είναι να ανακτήσει από όλα σημαίνει το μέγιστο ή τον κόσμο να γεμίσει τα ταμεία της και να δώσει την εξουσία των ΗΠΑ Οικονομικές άσκηση σταθερά και σθεναρά πάλι υπαγορεύσεις του στον πλανήτη.

 

Είμαστε στον πόλεμο των ΙΑΠ, η κατάρρευση της « χαρτί » νόμισμα είναι αναπόφευκτη, είναι μόνο θέμα χρόνου.

 

Assignats της Γαλλικής Επανάστασης είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι περιμένει βραχυπρόθεσμα το νόμισμα χαρτί« δολάριο » και σαν ένα ντόμινο όλο τον πλανήτη των χάρτινων νομισμάτων, επειδή το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας βασίζεται στο δολάριο.

 

http://sceco.univ-poitiers.fr/hfranc/assignats.htm

 

Με την ανάλυση της ιστορίας διαπιστώνουμε ότι η οικονομική και χρηματοπιστωτική κόσμο του πλανήτη έχει ήδη καταρρεύσει 29 Σεπτεμβρίου 2008 με την περίφημη -777,7 στη συντριβή της χρηματιστηριακής αγοράς στη Νέα Υόρκη και από τότε είμαστε « morts- ζουν « στη νομισματική εγχύσεις (τραπεζογραμμάτια εντυπώσεις ολοένα και πιο σημαντικό).

 

Το σύστημα φαίνεται να λειτουργεί, αλλά στην πραγματικότητα η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση κλινικού θανάτου , αλλά η καρδιά του « νομίσματος » εξακολουθεί να παλεύει με την τεχνητή λειτουργία της οικονομίας με ολοένα και μεγαλύτερες εκτυπώσεις τραπεζογραμματίων.

 

Η παγκόσμια οικονομία είναι νεκρός, αλλά η επίσημη κατάρρευση είναι οργανωμένη για να είναι στην ώρα τους.

 

Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι αρνούνται να δουν και να κατανοήσουν.

 

Σύντομα τα ασφάλιστρα τα χρέη δεν θα καταβληθεί με το χαρτονόμισμα και τα κράτη θα αναγκαστούν να πληρώνουν σε OR.

 

Είναι ο φόβος το θέαμα της επικαιρότητας και το μέγεθος των χρεών υπό την απειλή των λαών του κόσμου εξέγερσης μαζικά.

 

Για να γίνω πιο ακριβής, είναι ήδη η περίπτωση στη Βόρεια Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

 

Μέσα μαζικής ενημέρωσης μας εξηγούν καλά τα πολιτικά προβλήματα των περιοχών αυτών, αλλά μας λένε τίποτα για τις υπαρξιακές τη βοήθεια αυτών των λαών.

 

 

Έχουν ήδη σκλάβοι οι οποίοι αγωνίζονται να επιβιώσουν!

 

 

Οι ΗΠΑ ταράζουν την πολιτική σκιάχτρα να καταλαμβάνουν τα μυαλά που επιδιώκουν οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας.

 

Χρησιμοποιούν όλα τα μέσα εκβιασμούς, δωροδοκίες, απειλές, βία, απάτη, δόλο και πολέμους για να επιτύχουν τους στόχους τους, δηλαδή να ανακτήσετε ή φάουλ χρυσό σε όλες τις χώρες.

 

Ένας-ένας στη γενική αδιαφορία των ασθενέστερων χωρών απογυμνωθεί από το χρυσό τους από το ΕΤΑ.

 

Αυτό είναι ένα πραγματικό χρυσό Πολέμου είμαστε μάρτυρες σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Αυτό είναι ένα βρώμικο πόλεμο, αηδιαστικό και ανελέητη με τα εκατομμύρια των θανάτων που διεξάγεται από την Fed και τις ΗΠΑ σε παγκόσμιο επίπεδο. Ένας πόλεμος όπου όλες οι βολές επιτρέπονται.

 

Μεταξύ άλλων οι Γερμανοί και Βέλγοι προσπάθησαν να πάρουν Ή τους στην EDF. Έχουν καταφέρει να παράγουν ένα σκάνδαλο και να ανακτήσει « κοτσάνια κερασιών »

 

Η Fed αρνείται να ανοίξει τα ταμεία του!

 

http://www.michelcollon.info/La-Reserve-Federale-des-Etats-Unis.html

 

http://lesmoutonsenrages.fr/2014/11/26/lor-detenu-par-les-etats-unis-pourrait-avoir-disparu/

 

 

Τι θα πρέπει ως Χριστιανοί

κατανόηση αυτού του πολέμου του χρυσού.

 

 

Πρέπει ήδη καταλάβει ότι οι ΗΠΑ είναι μάλλον Προτεστάντες και η Ευρώπη είναι μάλλον Καθολική.

Αλλά δεν νομίζω ότι είναι μόνο αυτή η διαφορά που είναι η αιτία του πολέμου του χρυσού.

Η εξήγηση φαίνεται να είναι τόσο εμφανή και προφανή, όπως η υπογραφή σε greenbacks « δολάρια »

δολάριο

dollar1

Η πυραμίδα του Τεκτονισμού για τα τραπεζογραμμάτια « δολάριο » κυριαρχείται από μια μικρότερη πυραμίδα που είναι το Illuminati στην μέση του οποίου είναι το μάτι.

 

 

Αυτό το μάτι είναι ο κύριος των πάντων

και βλέπει τα πάντα.

 

 

Αυτό το μάτι είναι αν ο Δάσκαλος όλων « επί της γης», και εδώ έχουμε κατανοήσει ότι είναι ο εκπρόσωπος του Εωσφόρου « του μεγάλου δράκου » που αντιπροσωπεύεται από το μάτι για greenbacks « δολάρια », που δημιουργήθηκε για να υποδουλώσουν ανθρώπους και να τους οδηγήσει σε μια κατάσταση δουλείας από το πρώτο πέρασμά τους από την ανασφάλεια, τη φτώχεια και τον πόλεμο.

 

 

Είναι πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό για το μέλλον της ανθρωπότητας για να μάθετε ποιος είναι ο Μέγας Διδάσκαλος των Illuminati στον πλανήτη!

 

 

Το δολάριο είναι το μέσο με το οποίο ο Σατανάς έχει οργανώσει την υποδούλωση της ανθρωπότητας.

 

 

Στόχος του Σατανά ήταν να ανταλλάξει το χρυσό στον κόσμο κατά ένα χαρτί αστείο « δολάριο » χρήματα

 

Στη συνέχεια πλημμυρίζουν τον κόσμο με αυτό το νόμισμα τράπεζα χαρτονομίσματα « δολάριο » καθιστώντας έτσι όλο και λιγότερο πολύτιμο να έχουν αξία ως εκείνον του πιο χυδαίου χαρτί τουαλέτας.

 

Κατάφερε να ανταλλάξουν το World Gold κατά τη χυδαία χαρτί τουαλέτας!

 

Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτό είναι ένα ωραίο σουτ !!!!

 

Όταν παρεμβαίνει η γενική κατάρρευση των νομισμάτων « χαρτί »δύναμη θα είναι ότι μια χώρα χωρίς Ή θα είναι αναμφισβήτητα μια χώρα σκλάβος, γιατί δεν μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει χωρίς Χρυσό και οι άνθρωποί του θα πρέπει να υποδουλωθεί.

 

Η Fed, μέχρι να εμφανιστεί το αντίθετο να είναι μια δαιμονική οργάνωση των υπηρεσιών LUCIFER να παραπλανήσει τα έθνη και οι ΗΠΑ φαίνεται να είναι το χέρι του Εωσφόρου να υποδουλώσουν τους ανθρώπους …!

 

Όταν παρεμβαίνει κατάρρευση του δολαρίου και όλα τα νομίσματα χαρτί, όπως το ντόμινο, η Fed θα κρατήσει τότε αρκετό χρυσό για να επιτρέψει στις ΗΠΑ να επιβάλει εκ νέου προσταγές της στον κόσμο.

 

Πρέπει να πάμε προφανώς δεν ταιριάζει στο πρόσωπο αυτών των αποστόλων του Σατανά, η οποία είναι η Fed και οι ΗΠΑ.

 

Ακόμη και δημοκρατικά ψηφίζουν για τα πολιτικά κόμματα Extreme !!!

 

Έτσι, δεν πρέπει να ντρέπεται επισφαλής ζωή σας ούτε της δυστυχίας σας, καθώς αυτά προορίζονται και οργανώνεται από αυτές απόστολοι του Σατανά να μας κάνουν σκλάβους.

 

 

Να θυμάστε ότι η δύναμή μας θα πρέπει να είναι η πίστη μας.

 

 

Ο Ιησούς Χριστός έχει υποσχεθεί να έρθει να μας σώσει στους έσχατους καιρούς και εμφανώς είμαστε.

 

Πολύ σύντομα ο Ιησούς θα επιστρέψει και θα μας ελευθερώσει από αυτές τις αρπακτικές, αιμοδιψή τέρατα που μας έχουν μειωθεί σε αυτή την κατάσταση της δουλείας και τι είμαστε υποχρεωμένοι και αναγκάστηκε να υποβάλει.

 

Οι απόστολοι του Σατανά έχει τη δύναμη να μας κάνει να υποφέρουμε ξανά και ξανά μέσα στο σώμα μας και στο μυαλό μας, αλλά μπορούν να κάνουν τίποτα εναντίον της πίστης που ζωντανεύει την καρδιά μας και την ψυχή μας.

 

Η φλόγα και η δύναμη της πίστης μας φωτίζει το δρόμο μας και να μας επιτρέψει να προχωρήσουμε προς τα εμπρός στο σκοτάδι από το τέλος του χρόνου.

666

Σας καλώ να διαβάσετε προσεκτικά το βιβλίο του Pierre Γιοβάνοβιτς 666 εξηγεί πολύ καλά « αποδεικτικά στοιχεία » ότι ο πόλεμος ΧΡΥΣΟ ηγεσία των ΗΠΑ ενάντια στον κόσμο.

http://www.jovanovic.com/fjeva.htm

 

Σύντομα οι απόστολοι του Σατανά, θα αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον στην τελική φάση του πολέμου του Αρμαγεδδώνα.

 

Από τη μία πλευρά έχουμε «ισλαμιστές» Στρατός Λάθος Προφήτη Μωάμεθ θα επιτεθεί στο Ισραήλ και στην άλλη πλευρά του Μεγάλου Δράκου στρατού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και ο οποίος θα επικουρείται πολλές χώρες για να παραδώσει το Ισραήλ.

 

Ο στόχος φαίνεται αξιέπαινη για τις χώρες που αγωνίζονται με τις ΗΠΑ μπορεί να αγωνιστεί για την υπεράσπιση του λαού του Ισραήλ.

 

Αλλά τελικά έχει το μοναδικό γκολ από τις ΗΠΑ θα είναι η γενική υποδούλωση του πλανήτη από το Χάος!

 

Το μεγάλο δράκο « Σατανάς » είναι ο βασιλιάς των απατεώνων υποσχέθηκε τους αποστόλους του (ΕΤΑ και οι ΗΠΑ) να οδηγεί τον κόσμο όταν έχει πάρει τον έλεγχο ολόκληρου του πλανήτη.

ΗΠΑ FIN

 

Ναι, αλλά τώρα, υπάρχει μια μικρή πέτρα!

daniel

Θα ρίξει την τελευταία στιγμή

Το τελικό σχέδιο του Εωσφόρου!

 

 

Δεν ξέρω τι θα πει και να κάνει το Βατικανό και δύο πάπες στην τελική φάση των έσχατων καιρών, που θα είναι η αντιπαράθεση.

 

Αλλά με δεδομένη την αποτελεσματικότητα και την υποδειγματική τους αποδεικνύεται από τη Συνθήκη του Λατερανού (11, Φεβ, 1929) και εξακολουθούν να δείχνουν σήμερα να συμπάσχω με τους ηγέτες των άλλων θρησκειών, που λαμβάνει το Βατικανό και μέσω της συμμετοχής τους σε κοινές προσευχές.

.

Προσευχές για Ποιος; δεδομένου ότι οι άλλες θρησκείες δεν αναγνωρίζουν ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο μόνος γιος του Θεού! Και ότι ο Ιησούς Χριστός είπε:

« Εγώ είμαι η οδός και η ζωή, κανείς δεν έρχεται προς τον Πατέρα, αλλά από εμένα! »

 

Έτσι, νομίζω ότι είναι καλύτερο και ακόμα συνιστάται να μας βάλει άμεσα προσευχή στα χέρια της Παναγίας, του Χριστού και του Θεού.

 

πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Ιησούς Χριστός θα έρθει αρχικά για να σώσει την εκκλησία άπληστος τους πιστούς Του και δεν μετανοήσει την επίσημη Εκκλησία και μερικές φορές ζεστό κρύο.

 

Στη δεύτερη φορά που θα κρίνουν την επιστροφή του στη Γη τους άνδρες και τα έθνη.

 

Ευλογημένος ημερομηνία,

Αυτό μπορεί να είναι μια χαρά για αυτό το έτος!

Δείτε το άρθρο μου:

 

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ του Ιησού Χριστού στις 14 Μαΐου ή στις 15 Σεπτέμβρη 2015! ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ γιορτή των σαλπίγγων

 

Θα ήθελα να αναφέρω ότι εμείς πραγματικά ζούμε το τέλος του χρόνου ανακοινώνοντας την επιστροφή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

 

Η εκπλήρωση των σημείων και προφητείες ως πραγματική απτές αποδείξεις για την επιστροφή του για τη γενιά μας.

 

Θα αναφέρω μόνο ένα σημάδι ότι είναι μια προφητεία του ίδιου του Ιησού Χριστού και αποδεικνύει ότι η επιστροφή του είναι καλό για τη γενιά μας.

 

Οι απόστολοι του Ιησού Χριστού τον ρώτησε σχετικά με τους χρόνους τέλος και την επιστροφή στη Γη.

 

Ο Ιησούς εξηγεί στη συνέχεια τα σημάδια του ερχομού του, και μαθαίνουμε ότι όταν τα σημάδια αρχίζουν και βιβλικές προφητείες το τέλος του χρόνου και την επιστροφή,  τότε η γενιά που θα δει τα πρώτα σημάδια και προφητείες θα δούμε την επιστροφή του.

 

Είναι 14η Μαΐου του 1948 που ξεκίνησε τα σημάδια και προφητείες.

Το πρώτο σημάδι ήταν η δημιουργία του κράτους του Ισραήλ.

 

Μια ζωή του ανθρώπου είναι έως και 120 χρόνια, οπότε αυτό είναι το έτος 2068 φαίνεται να είναι η προθεσμία για την επιστροφή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, σύμφωνα με το λόγο του.

 

Παρ ‘όλα αυτά ένας άνθρωπος στην παραγωγή Αγία Γραφή είναι 70 ετών και στην περίπτωση αυτή η προθεσμία θα είναι το 2018.

 

Αλλά πρέπει επίσης να λάβει υπόψη το γεγονός ότι οι πόνοι της επιστροφής του Κυρίου Ιησού Χριστού είναι σαν τον πόνο του τοκετού και κατά συνέπεια πιο φωτεινά μέχρι την επιστροφή του.

 

Με τους σημερινούς ρυθμούς των γεγονότων είναι σαφές ότι οι επόμενοι μήνες και στη χειρότερη περίπτωση, τα επόμενα χρόνια ελπίζουμε ότι θα επιστρέψει του Κυρίου μας Ιησού Χριστού για την ανθρωπότητα είναι ήδη το 2015 η άβυσσος.

 

Αν πρέπει να περιμένουμε μερικά χρόνια μέχρι την έλευση της επιστροφής στη δόξα του Σωτήρα μας, ο Κύριος και ο βασιλιάς Ιησούς Χριστός, ο μόνος γιος του Θεού, τότε γνωρίζουμε ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι φοβερή αναμονή και ακόμη και απαίσιο.

 

Το προφητικό σημάδι του Ιησού Χριστού είναι:

Matthew Κεφάλαιο 24 στίχους 33 και 34

 

Σύνδεσμος Χρόνος Λήξης

 

33 Ομοίως, όταν βλέπεις όλα αυτά τα πράγματα, ξέρουν ότι ο Υιός του ανθρώπου είναι κοντά, στην πόρτα.

34 Σας λέω την αλήθεια, αυτή η γενιά δεν θα περάσει μακριά, μέχρι όλα αυτά τα πράγματα από το να συμβεί.

 

Ακολουθήστε παγκόσμιες ειδήσεις!

Όλα τα στοιχεία μου από τη σχέση:

http://wordpress.com/read/blog/id/10443259/

 

 

Κυριακή του Πάσχα μας να γιορτάσουμε!

Θα είναι μια ημέρα χαράς σε πολλές Foyers.

κερί-anim

Αφού θανατωθεί ο Ιησούς Χριστός είναι ζωντανός με το θέλημα του Θεού Πατέρα.

Σας καλώ, αγαπητοί αδελφοί και αδελφές μου σε Χριστό για να διαβάσετε ή να ξαναδιαβάσετε το Ευαγγέλιο του Ιωάννη, ιδίως των κεφαλαίων 19 και 20 του θανάτου και της ανάστασης του Ιησού Χριστού.

Link:     http://www.info-bible.org/lsg/43.Jean.html

John 1

1.1

Στην αρχή ήταν ο Λόγος, και ο Λόγος ήταν με τον Θεό, και Θεός ήταν ο Λόγος.

1.2

Ήταν στην αρχή με τον Θεό.

1.3

Όλα έγιναν διαμέσου αυτού, και τίποτα που έχει γίνει έχει γίνει χωρίς αυτό.

1.4

Σε αυτόν ήταν η ζωή? Και η ζωή ήταν το φως των ανθρώπων.

1.5

Το φως λάμπει στο σκοτάδι και το σκοτάδι δεν το κατανοήσει.

1.6

Υπήρξε ένας άνθρωπος που αποστέλλονται από τον Θεό, του οποίου το όνομα ήταν Ιωάννης.

1.7

Ήρθε για ένα μάρτυρα μαρτυρία του Φωτός, ώστε όλοι να μπορούν να πιστέψουν μέσω αυτού.

1.8

Δεν ήταν εκείνος το φως, αλλά εστάλη σε μαρτυρία του Φωτός.

1.9

Αυτό το φως ήταν το αληθινό φως που έρχεται στον κόσμο, φωτίζει κάθε άνθρωπο.

1.10

Ήταν στον κόσμο, και ο κόσμος έγινε μέσω αυτού, ο κόσμος δεν τον αναγνωρίζουν.

1.11

Ήρθε στην δική Του, και το δικό του δεν τον δέχονται.

1.12

Όσοι όμως τον δέχτηκαν, σ ‘αυτούς που πιστεύουν στο όνομά του, έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά του Θεού, που γεννήθηκαν,

1.13

όχι από αίματα ούτε από το θέλημα σάρκας ούτε από θέλημα άνδρα, αλλά από τον Θεό.

1.14

Και ο Λόγος έγινε σάρκα, και κατοίκησε ανάμεσά μας, γεμάτος χάρη και αλήθεια? και είδομεν την δόξαν του, δόξαν ως μονογενούς παρά του Πατρός.

1.15

John μαρτυρία γι ‘αυτόν, και φώναξε: Αυτό είναι το ένα, είπα, «Αυτός που έρχεται μετά από μένα μου έχει ξεπεράσει επειδή ήταν πριν από μένα.

1.16

Και εμείς όλοι που έλαβε από την πληρότητα του, και χάριτος για χάριτος?

1.17

Διότι ο νόμος δόθηκε από τον Μωυσή, αλλά χάρη και αλήθεια ήρθε μέσω του Ιησού Χριστού.

1.18

Κανείς δεν έχει δει ποτέ τον Θεό? ο μονογενής Υιός, που είναι στην αγκαλιά του Πατέρα είναι αυτός που έχει τον έκανε γνωστό.

1.19

Εδώ είναι η μαρτυρία του Ιωάννη, όταν οι Ιουδαίοι που αποστέλλονται από την Ιερουσαλήμ ιερείς και Λευίτες να τον ρωτήσω: Ποιος είσαι;

1.20

Δήλωσε, και δεν αρνήθηκε, δήλωσε ότι δεν ήταν ο Χριστός.

1.21

Και τον ρώτησαν: Τι, λοιπόν; Είσαι ο Ηλίας; Και είπε, εγώ δεν είμαι.Είσαι ο προφήτης; Και εκείνος απάντησε, Όχι

1.22

Είπαν για αυτόν: Ποιός είσαι; Για να δώσουμε μια απάντηση σε αυτούς που μας έστειλαν. Τι λες εσύ τον εαυτό σου του;

1.23

Εγώ, είπε, εγώ είμαι η φωνή βοώντος εν τη ερήμω, Κάντε ευθεία το δρόμο του Κυρίου, όπως είπε ο προφήτης Ησαΐας.

1.24

Εκείνοι που εστάλησαν ήταν από τους Φαρισαίους.

1,25

Και τον ρώτησαν, Γιατί τότε θα βαφτίσει αν δεν είναι ο Χριστός, ούτε ο Ηλίας ούτε ο προφήτης;

1,26

Ιωάννης απάντησε, έχω βαφτίσει με το νερό, αλλά μεταξύ σας υπάρχει κάποιος που δεν ξέρετε που έρχεται μετά από μένα?

1,27

Δεν είμαι άξιος να λύσει τα παπούτσια του.

1,28

Αυτά τα πράγματα έλαβαν χώρα στη Βηθανία πέραν του Ιορδάνη, όπου ο Ιωάννης βάπτιζε.

1,29

Η επόμενη μέρα είδε τον Ιησού να έρχονται σε αυτόν, και λέγει, Ιδού ο Αμνός του Θεού ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου.

1,30

Αυτό είναι το ένα, είπα, «μετά από μένα έρχεται ένας άνθρωπος μπροστά μου, γιατί ήταν πριν από μένα.

1,31

Δεν ξέρω, αλλά ότι θα πρέπει να γίνει έκδηλη στο Ισραήλ, ήρθα βαπτίζοντας με νερό.

1,32

Ιωάννης έδωσε μαρτυρία: Είδα το Πνεύμα να κατεβαίνει από τον ουρανό σαν περιστέρι, και διαμονή σε αυτόν.

1.33

Εγώ δεν τον ξέρω, αλλά αυτός που με έστειλε να βαπτίζει με το νερό, το ίδιο μου είπε, με ποιον δεις το Πνεύμα να κατέβει και να παραμείνει, αυτό είναι αυτός που βαπτίζει με το Άγιο Πνεύμα.

1,34

Και είδα, και έχω μαρτυρία ότι αυτός είναι ο Υιός του Θεού.

1,35

Την επόμενη μέρα ο Ιωάννης ήταν και πάλι εκεί με δύο μαθητές του?

1,36

Και κοιτάζοντας πάνω στον Ιησού καθώς περπατούσε, λέει: Δέστε, ο Αμνός του Θεού.

1,37

Οι δύο μαθητές άκουσαν να μιλάει, και ακολούθησαν τον Ιησού.

1,38

Ο Ιησούς γύρισε και είδε τους εξής, είπε: Τι ψάχνετε; Τον απάντησε, ο Ραβίνος (που σημαίνει Δάσκαλος), πού ζείτε;

1,39

Έλα », είπε, και να δούμε. Ήρθαν και είδαν πού μένει, και έμειναν μαζί του εκείνη την ημέρα. Ήταν περίπου το δέκατο ώρα.

1,40

Ανδρέας, ο αδελφός του Σίμωνα Πέτρου, ήταν ένας από τους δύο που άκουσαν τον Ιωάννη μιλούν, και τον ακολούθησε.

1,41

Ήταν αυτός που βρήκε το πρώτο δικό του αδελφό Simon, και λέει σ ‘αυτόν: Βρήκαμε τον Μεσσία (που σημαίνει ο Χριστός).

1,42

Αυτός τον έφερε στον Ιησού. Ο Ιησούς τον κοίταξε και είπε: Εσύ είσαι ο Σίμων ο γιος του Jona: θελεις να ονομάζεται Cephas (που σημαίνει Πέτρος).

1,43

Η επόμενη ημέρα ο Ιησούς θα πάει εμπρός στη Γαλιλαία, και findeth Φίλιππος. Εκείνος του είπε: Ακολούθα με.

1,44

Φίλιππος ήταν από τη Βηθσαϊδά, την πόλη του Ανδρέα και του Πέτρου.

1,45

Φίλιππος βρήκε τον Ναθαναήλ και του είπε: Βρήκαμε τον εκ των οποίων ο Μωυσής στο νόμο και οι προφήτες είχαν γράψει, ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ, ο γιος του Ιωσήφ.

1,46

Ναθαναήλ είπε σ ‘αυτόν: Μπορεί να βγει από τη Ναζαρέτ κάτι καλό;Φίλιππος απάντησε αυτόν, Έλα και δες.

1.47

Ο Ιησούς είδε τον Ναθαναήλ να έρχεται προς αυτόν, είπε γι ‘αυτόν: Ιδού ένας Ισραηλίτης μάλιστα, στο οποίο δεν υπάρχει δόλος.

1.48

Απο που με ξερεις? Ναθαναήλ είπε. Ο Ιησούς του απάντησε, ότι πριν από τον Φίλιππο που ονομάζεται σου, όταν ήσουν κάτω από τη συκιά, σοι είδα.

1,49

Ναθαναήλ του απάντησε ο ραβίνος, εσύ είσαι ο Υιός του Θεού, εσύ είσαι ο βασιλιάς του Ισραήλ.

1,50

Ο Ιησούς του απάντησε, Επειδή είπα ότι σας είδα κάτω από τη συκιά, πιστεύεις? Θα πρέπει να δούμε μεγαλύτερα πράγματα από αυτά.

1,51

Και είπε προς αυτόν, Αληθώς, αληθώς, θα δείτε τον ουρανό ανοιγμένο και τους αγγέλους του Θεού να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν επάνω στον Υιό του ανθρώπου.

John 2

2.1

Τρεις ημέρες αργότερα, υπήρχε ένας γάμος στην Κανά της Γαλιλαίας.Η μητέρα του Ιησού ήταν εκεί,

2.2

και ο Ιησούς επίσης είχε προσκληθεί στο γάμο με τους μαθητές του.

2.3

Ζήτηση κρασί, η μητέρα του Ιησού είπε, δεν έχουν κρασί.

2.4

Ο Ιησούς απάντησε, Γυναίκα, τι έχει ανάμεσα σε εμένα και εσάς; Ώρα μου δεν έχει έρθει ακόμα.

2.5

Η μητέρα του είπε στους υπηρέτες, σου λέει.

2.6

Τώρα υπήρχαν έξι βάζα πέτρα νερό, ο καθαρισμός των Εβραίων, που το καθένα περιέχει δύο ή τρία μέτρα.

2.7

Ο Ιησούς τους είπε, Γεμίστε τα βάζα με νερό. Και τους να συμπληρωθεί το χείλος.

2.8

Τραβήξτε έξω τώρα », είπε, και να το πάρετε στο headwaiter. Και το πήραν.

2.9

Όταν η headwaiter δοκίμασε το νερό που είχε γίνει κρασί, και δεν ξέρω από πού προήλθε, αν και οι υπηρέτες που είχε συντάξει το νερό γνώριζε καλά η γιορτή ονομάζεται το γαμπρό,

2.10

και είπε: Ο καθένας εξυπηρετεί το καλό κρασί και στη συνέχεια το φθηνότερο κρασί μετά πήραμε μεθυσμένος? εσύ φύλαξες το καλό κρασί μέχρι τώρα.

2.11

Αυτή είναι, στην Κανά της Γαλιλαίας, η πρώτη θαύματα έκανε ο Ιησούς. Αποκάλυψε τη δόξα του, και οι μαθητές του πίστευαν σε αυτόν.

2.12

Μετά από αυτό πήγε κάτω στην Καπερναούμ, με τη μητέρα του, τα αδέρφια του και τους μαθητές του, και έμειναν εκεί για λίγες ημέρες.

2.13

Το Πάσχα των Εβραίων ήταν κοντά, και ο Ιησούς ανέβηκε στα Ιεροσόλυμα.

2.14

Βρήκε στο ναό όσους πωλούν βόδια και πρόβατα και περιστέρια, και οι μετατροπείς της συνεδρίαση χρημάτων.

2.15

Έχοντας κάνει ένα μαστίγιο από σχοινιά, που όλα αυτά οδήγησε έξω από το ναό, τόσο τα πρόβατα και τα βόδια? έχυσε έξω τα χρήματα των αλλαγών « , και ανέτρεψε τα τραπέζια?

2.16

και είπε να τα περιστέρια, Πάρτε αυτά τα πράγματα, ως εκ τούτου? να μην κάνει το σπίτι του Πατέρα μου ένα σπίτι των εμπορευμάτων.

2.17

Οι μαθητές του θυμήθηκε ότι γράφτηκε, Ο ζήλος του οίκου σου hath μου τρώγεται.

2.18

Οι Εβραίοι απάντησε και είπε προς αυτόν, Τι σημάδι εσείς να μας δείξει για αυτό;

2.19

Ο Ιησούς αποκρίθηκε σ ‘αυτούς, να καταστρέψει αυτή ναού, και σε τρεις μέρες θα το αυξήσει.

2.20

Οι Εβραίοι είπε, Χρειάστηκαν σαράντα έξι χρόνια για την κατασκευή αυτού του ναού, και εσείς, σε τρεις μέρες θα το ανεβάσει!

2.21

Αλλά μίλησε για το ναό του σώματός του.

2.22

Ως εκ τούτου, όταν αναστήθηκε από τους νεκρούς, οι μαθητές του θυμήθηκε ότι είχε πει αυτό, και πίστευαν ότι η γραφή και η λέξη την οποία ο Ιησούς είχε πει.

2.23

Ενώ ο Ιησούς ήταν στην Ιερουσαλήμ κατά τη γιορτή του Πάσχα, πολλοί πίστεψαν στο όνομά του, βλέποντας τα θαύματα που έκανε.

2.24

Αλλά ο Ιησούς δεν είχε διαπράξει ο ίδιος προς αυτούς, γιατί ήξερε όλους τους ανθρώπους,

2.25

και γιατί δεν χρειάζεται ότι οποιοιδήποτε πρέπει να πιστοποιήσουν του ατόμου: γιατί ο ίδιος ήξερε τι ήταν στο άτομο.

John 3

3.1

Αλλά υπήρχε ένας άνθρωπος από τους Φαρισαίους, Νικόδημος ονομαζόμενος, άρχων των Ιουδαίων

3.2

Αυτός ο άνθρωπος ήρθε σ ‘αυτόν προς τον Ιησούν διά νυκτός, και είπε προς αυτόν, ραββίνος, γνωρίζουμε ότι εσύ είσαι δάσκαλος προέρχονται από τον Θεό: για κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει αυτά τα θαύματα που έκανες, εκτός από το Θεό να είναι μαζί του.

3.3

Ο Ιησούς απάντησε, Αληθώς, αληθώς σοι λέγω, αν κάποιος δεν αναγεννηθεί, δεν μπορεί να δει τη βασιλεία του Θεού.

3.4

Ο Νικόδημος λέει σ ‘αυτόν: Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να γεννηθεί ενώ είναι γέροντας; Μπορεί να εισέλθει στη μήτρα της μητέρας και να γεννηθεί;

3.5

Ο Ιησούς απάντησε, Αληθώς, αληθώς σοι λέγω, αν κάποιος δεν γεννηθεί από νερό και Πνεύμα, δεν δύναται να εισέλθη εις την βασιλείαν του Θεού.

3.6

Εκείνο που έχει γεννηθεί από τη σάρκα είναι σάρκα, και εκείνο που έχει γεννηθεί από το Πνεύμα, είναι πνεύμα.

3.7

Μη θαυμάζετε ότι είπα σε σας, πρέπει να αναγεννηθεί.

3.8

Ο άνεμος φυσάει όπου θέλει, και ακούς τον ήχο του? αλλά δεν ξέρω από πού έρχεται ή πού πηγαίνει. Αυτό είναι καθένας που γεννήθηκε από το Πνεύμα.

3.9

Ο Νικόδημος λέει σ ‘αυτόν, πώς μπορούν αυτά τα πράγματα να είναι;

3.10

Ο Ιησούς του απάντησε: Εσύ είσαι μια πλοίαρχος του Ισραήλ, και δεν ξέρεις αυτά τα πράγματα!

3.11

Αληθώς, αληθώς σοι λέγω, Μιλούμε εκείνο που ξέρουμε, και μαρτυρούμε με ό, τι έχουμε δει? και δεν λαμβάνετε μαρτυρία μας.

3.12

Αν δεν πιστεύετε όταν σας είπα επίγεια πράγματα, πώς θα πιστέψετε αν σας πω τα επουράνια;

3.13

Κανείς δεν έχει ανεβεί στον ουρανό παρά αυτός που κατέβηκε από τον ουρανό, ο Υιός του ανθρώπου που είναι στον ουρανό.

3.14

Και όπως ο Μωυσής ύψωσε το φίδι στην έρημο, έτσι πρέπει ο Υιός του ανθρώπου να υψωθεί:

3.15

ότι όποιος πιστεύει σ ‘αυτόν να έχει αιώνια ζωή.

3.16

Για το Θεό τόσο αγαπούσε ο κόσμος που έδωσε το μονογενή του Υιό, ότι όποιος πιστεύει σ ‘αυτόν δεν πρέπει να χαθεί αλλά έχουν αιώνια ζωή.

3.17

Γιατί ο Θεός δεν απέστειλε τον Υιό του στον κόσμο για να καταδικάσει τον κόσμο? Αλλά ότι ο κόσμος θα μπορούσε να σωθεί μέσα από αυτόν.

3.18

Αυτός που πιστεύει σ ‘Αυτόν δεν κρίνεται? αλλά αυτός που δεν πιστεύει, έχει ήδη κριθεί, επειδή αυτός hath που δεν πίστεψε στο όνομα του μοναδικού Υιού του Θεού.

3.19

Και αυτή είναι η καταδίκη, ότι το φως ήρθε στον κόσμο, και οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι μάλλον παρά το φως, επειδή τα έργα τους ήσαν πονηρά.

3.20

Ο καθένας που κάνει κακό μισεί το φως, δεν έρχεται στο φως, μήπως θα πρέπει να επέπληξε τις πράξεις του?

3.21

αλλά αυτός που πράττει την αλήθεια, έρχεται στο φως, ότι οι πράξεις του μπορεί να γίνει προφανής, ότι σύμφωνα με τον Θεό.

3.22

Μετά από αυτό, ο Ιησούς και οι μαθητές του πήγαν στη γη της Ιουδαίας? Έμεινε εκεί μαζί τους, και βαφτίστηκε.

3.23

Ο Γιάννης ήταν επίσης βάπτιζε στην Aenon κοντά Salim, επειδή υπήρχε πολύ νερό εκεί? και ήρθαν και βαφτίστηκαν.

3.24

Για Ιωάννης δεν είχε ακόμα ρίχνει στη φυλακή.

3.25

Αλλά αυξήθηκε από μαθητές του Ιωάννη με έναν Ιουδαίο για τον καθαρισμό.

3.26

Ήρθαν στον Ιωάννη και του είπε: Ραββί, εκείνος που ήταν μαζί σου πέρα ​​από τον Ιορδάνη, για τον οποίο εσύ, ελάχιστη μάρτυρας, ιδού, αυτός βαπτίζει, και όλοι έρχονται σ ‘αυτόν.

3.27

Ιωάννης απάντησε, ένας άνθρωπος μπορεί να λάβει μόνο ό, τι του έδωσε από τον ουρανό.

3.28

Εσείς οι ίδιοι να φέρουν με μάρτυρες, ότι είπα, δεν είμαι ο Χριστός, αλλά ότι είμαι αποσταλεί πριν από αυτόν.

3.29

Αυτός που έχει τη νύφη είναι ο γαμπρός? αλλά ο φίλος του γαμπρού, που στέκεται και τον ακούει, χαίρεται υπερβολικά για τη φωνή του γαμπρού: αυτή τη χαρά μου που είναι δικό μου, είναι τέλειο.

3.30

Εκείνος πρέπει να αυξάνει, αλλά εγώ πρέπει να μειωθεί.

3.31

Αυτός που έρχεται από πάνω είναι πάνω απ ‘όλα? κάποιος που είναι η γη είναι γήινη, και λέγει της γης. Αυτός που έρχεται από τον ουρανό είναι πάνω απ ‘όλα,

3.32

Μαρτυρεί σε ό, τι έχει δει και ακούσει, και κανένας άνθρωπος δεν δεχεται την κατάθεσή του.

3,33

Αυτός που έχει λάβει η μαρτυρία του έχει πιστοποιηθεί ότι ο Θεός είναι αλήθεια?

3,34

Διότι αυτός που έστειλε ο Θεός, μιλάει τα λόγια του Θεού, διότι ο Θεός δεν δίνει το Πνεύμα με μέτρο.

3,35

Ο Πατέρας αγαπάει τον Υιό και έχει δώσει τα πάντα στο χέρι του.

3,36

Όποιος πιστεύει στον Υιό έχει αιώνια ζωή? αυτός που δεν πιστεύει τον Υιόν δεν θέλει ιδεί ζωήν, αλλ ‘η οργή του Θεού μένει επάνω αυτού.

John 4

4.1

Ο Κύριος γνώριζε ότι οι Φαρισαίοι είχαν ακούσει ότι ο Ιησούς έκανε και βαφτίστηκε περισσότερους μαθητές από τον Ιωάννη.

4.2

Αλλά ο Ιησούς δεν έκανε ο ίδιος βάφτισε, αλλά οι μαθητές του.

4.3

Έτσι έφυγε από την Ιουδαία και επέστρεψε στη Γαλιλαία.

4.4

Και αυτός πρέπει να πάει ανάγκες της Σαμαριάς,

4.5

ήρθε σε μια πόλη στη Σαμάρεια ονομάζεται Συχάρ, κοντά στο πεδίο που ο Ιακώβ έδωσε στον γιο του Ιωσήφ.

4.6

Υπήρχε επίσης και του Ιακώβ. Ο Ιησούς, κουρασμένος από το ταξίδι, καθόταν έτσι για τα καλά. Ήταν περίπου την έκτη ώρα.

4.7

Μια Σαμαρείτης γυναίκα ήρθε να αντλούν νερό. Ο Ιησούς είπε, Δώσε μου να πιω.

4.8

Οι μαθητές του είχαν πάει στην πόλη για να αγοράσουν τρόφιμα.

4.9

Η Σαμαρείτιδα είπε: Πώς εσείς, είναι Εβραίος, askest ποτό μου, ένας Σαμαρείτης γυναίκα; Για τους Εβραίους, στην πραγματικότητα, δεν έχουν δοσοληψίες με τους Σαμαρείτες. –

4.10

Ο Ιησούς του απάντησε, Αν ήξερες το δώρο του Θεού και ποιος είναι αυτός που λέει για σένα, Δώσε μου να πιω! «Θα είχατε τον ρώτησε για να πιει, και αυτός θα σας είχε δώσει ζωντανό νερό.

4.11

Κύριος », είπε η γυναίκα, δεν έχετε τίποτα να συντάξει με και το πηγάδι είναι βαθύ? όπου μπορείτε να πάρετε αυτό το ζωντανό νερό;

4.12

Μήπως εσύ είσαι μεγαλύτερος από τον πατέρα μας τον Ιακώβ, ο οποίος μας έδωσε το πηγάδι, και ήπιε τον εαυτό του, και ο γιος του και τα ζωντανά του;

4.13

Ο Ιησούς απάντησε, όποιος πιει από αυτό το νερό θα διψάσει ξανά?

4.14

αλλά όποιος πιει από το νερό που θα του δώσω, δεν θα διψάσει? αλλά το νερό που θα του δώσω θα είναι σε αυτόν ένα πηγάδι νερό αναβλύζει σε αιώνια ζωή.

4.15

Η γυναίκα του είπε: Κύριε, δώσε μου αυτό το νερό, ότι δεν διψά, και έρχομαι εδώ για να σχεδιάσετε.

4.16

Πηγαίνετε, είπε ο Ιησούς, καλέστε τον άντρα σου και έλα εδώ.

4.17

Η γυναίκα είπε, δεν έχω τον άντρα. Ο Ιησούς είπε, θα ήταν σωστό να πούμε: Δεν έχω καμία σύζυγο.

4.18

Για είχατε πέντε συζύγους, και ο άνθρωπος που έχετε τώρα δεν είναι ο σύζυγός σας. Τι είπατε πραγματικά.

4.19

Κύριος είπε η γυναίκα, βλέπω ότι είστε ένας προφήτης.

4.20

Οι πατέρες μας προσκύνησαν σε αυτό το βουνό? και λέτε, εσείς, ο τόπος όπου πρέπει να λατρεύουμε είναι στην Ιερουσαλήμ.

4.21

Γυναίκα, είπε προς αυτόν, πιστέψτε με, έρχεται ώρα, όταν θελετε ούτε σε αυτό το βουνό ούτε στα Ιεροσόλυμα, λατρεύουν τον Πατέρα.

4.22

Μπορείτε λατρεύουν ό, τι δεν ξέρεις? λατρεύουμε ό, τι ξέρουμε, για σωτηρία είναι από τους Ιουδαίους.

4.23

Αλλά ο χρόνος έρχεται και τώρα έχει έρθει όταν οι αληθινοί προσκυνητές θα προσκυνήσουν τον Πατέρα με πνεύμα και αλήθεια?για να είναι το είδος των πιστών ο Πατέρας επιδιώκει.

4.24

Ο Θεός είναι Πνεύμα, και εκείνοι που τον λατρεύουν πρέπει να λατρεύουν με πνεύμα και αλήθεια.

4.25

Η γυναίκα είπε: Ξέρω ότι έρχεται ο Μεσσίας (ο οποίος ονομάζεται Χριστός)? όταν αυτός έρθει, θα μας πει όλα τα πράγματα.

4.26

Ο Ιησούς είπε, είμαι, που να σας μιλήσω.

4.27

Και μετά από αυτό ήρθε στους μαθητές του, και θαύμασαν ότι μιλούσε με μια γυναίκα. Ωστόσο, ο άνθρωπος δεν είπε: Τι ρωτάτε; Ή, γιατί μιλάς μαζί της;

4.28

Έτσι, η γυναίκα άφησε βάζο του νερού της και πήγε στην πόλη και είπε στους ανθρώπους:

4.29

Ελάτε να δείτε έναν άνθρωπο που μου είπε όλα όσα έχω κάνει? να είναι ο Χριστός;

4,30

Άφησαν την πόλη, και ήρθαν σ ‘αυτόν.

4,31

Εν τω μεταξύ, οι μαθητές τον προέτρεψε να φάει, λέγοντας, ραβίνος, τρώνε.

4.32

Αλλά είπε: Δεν έχω φαγητό να φάνε ότι δεν ξέρετε.

4.33

Κατά συνέπεια, οι μαθητές είπαν ο ένας στον άλλο: κάποιος τον έφεραν τρόφιμα;

4.34

Ο Ιησούς τους είπε, το κρέας μου είναι να κάνω το θέλημα εκείνου που με έστειλε και να τελειώσει τη δουλειά του.

4,35

Μην λέτε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν τέσσερις μήνες, μέχρι τη συγκομιδή; Ιδού, σας λέγω, Σηκώστε τα μάτια σας και κοιτάξτε τα πεδία! Είναι ώριμα για συγκομιδή.

4,36

Εκείνος που θερίζει παίρνει το μισθό, και συγκεντρώνει τα φρούτα για την αιώνια ζωή, έτσι ώστε σπορέας και θεριστής μπορεί να χαίρονται μαζί.

4,37

Για σε αυτό το ρητό είναι αλήθεια, «Ένα χοιρομητέρες και άλλα θερίζει.

4,38

Σας έστειλα να αποκομίσουν ό, τι δεν έχουν κοπιάσει? άλλοι έχουν κοπιάσει, και εσείς εισάγονται στην εργασία τους.

4,39

Πολλοί Σαμαρείτες από εκείνη την πόλη πίστευαν σε αυτόν, λόγω αυτής της υπεύθυνης δήλωσης των γυναικών: Μου είπε όλα όσα έκανα.

4.40

Έτσι, όταν οι Σαμαρείτες ήρθε σ ‘αυτόν, του ζήτησαν να μείνει μαζί τους. Έμεινε εκεί δύο ημέρες.

4,41

Μια πολύ περισσότερο επειδή πίστευαν του λόγου του?

4,42

Είπαν στη γυναίκα: Δεν είναι πλέον εξαιτίας των όσων είπατε ότι εμείς πιστεύουμε, για ακούσαμε για τους εαυτούς μας, και γνωρίζουμε ότι αυτό είναι πράγματι ο Σωτήρας του κόσμου.

4.43

Μετά από δύο ημέρες ο ίδιος αναχώρησε από εκεί, και πήγε στη Γαλιλαία?

4,44

γιατί ο ίδιος είχε δηλώσει ένας προφήτης δεν έχει τιμή στην ίδια του τη χώρα.

4.45

Όταν έφτασε στη Γαλιλαία, ήταν οι Γαλιλαίοι τον δέχτηκαν, έχοντας δει όλα όσα είχε κάνει στην Ιερουσαλήμ κατά τη γιορτή: διότι, επίσης, πήγε στη γιορτή.

4.46

Ως εκ τούτου, και πάλι στην Κανά της Γαλιλαίας, όπου έκανε το νερό κρασί. Υπήρχε στην Καπερναούμ ένας ευγενής, ο γιος του οποίου ήταν άρρωστος.

4.47

Έχοντας ακούσει ότι ο Ιησούς είχε έρθει από την Ιουδαία στη Γαλιλαία, πήγε σ ‘αυτόν και τον παρακαλούσαν να κατέβει και να γιατρέψει τον γιο του, ο οποίος πέθαινε.

4,48

Ο Ιησούς είπε, Αν δείτε σημεία και τέρατα, εσείς δεν θα το πιστέψετε.

4,49

Η ευγενής είπε: Κύριε, κατέβα πριν πεθάνει το παιδί μου.

4.50

Πηγαίνετε, είπε ο Ιησούς, ο γιος σου ζει. Και ο άνθρωπος πίστεψε στον λόγο που ο Ιησούς μίλησε με τον ίδιο, και πήγε μακριά.

4,51

Καθώς πήγαινε κάτω, τους υπηρέτες του που έρχονται σε αυτόν, τον έφερε, λέγοντας, σου το παιδί ζει.

4,52

Τους ρώτησε τι ώρα άρχισε να πάρει την καλύτερη? και του είπε: Χθες την έβδομη ώρα τον άφησε ο πυρετός.

4,53

Ο πατέρας γνώριζε ότι ήταν εκείνη την ώρα στην οποία ο Ιησούς είπε σ ‘αυτόν, γιος σου ζει. Και ο ίδιος πίστευε, και ολόκληρη η οικογένειά του.

4,54

Ο Ιησούς έκανε αυτό το δεύτερο θαύμα, όταν είχε έρθει από την Ιουδαία στη Γαλιλαία.

John 5

5.1

Μετά από αυτό υπήρξε μια γιορτή των Ιουδαίων, και ο Ιησούς ανέβηκε στα Ιεροσόλυμα.

5.2

Τώρα, στην Ιερουσαλήμ, κοντά στην Πύλη Πρόβατα υπάρχει μια πισίνα που ονομάζεται στα εβραϊκά Bethesda, έχοντας πέντε βεράντες.

5.3

Σύμφωνα με αυτά θέσει ένα μεγάλο πλήθος από αρρώστους, τυφλούς, διακοπή, μαραμένο, περίμενε την κίνηση του νερού?

5.4

Για έναν άγγελο πήγε κάτω από καιρό σε καιρό στην πισίνα, και προβληματισμένος το νερό? και όποιος τότε για πρώτη φορά μετά το νερό είχε αναδεύεται θεραπεύτηκε, ανεξάρτητα από την ασθένειά του.

5.5

Εδώ ήταν ένας άρρωστος άνθρωπος για τριάντα οκτώ χρόνια.

5.6

Ο Ιησούς είδε τον ψέματα, και ήξερε ότι είχε πολύ καιρό πριν του είπε, Θέλεις να γίνεις σύνολο;

5.7

Ο άρρωστος άνθρωπος του απάντησε, Κύριε, δεν έχω κάποιον να με βάλει στην πισίνα όταν το νερό αναδεύεται μέχρι, αλλά ενώ έρχομαι, άλλα βήματα προς τα κάτω πριν από μένα.

5.8

Σήκω, ο Ιησούς είπε, καταλαμβάνουν κρεβάτι σου, και τα πόδια.

5.9

Και αμέσως ο άνθρωπος έγινε σύνολό της, ανέλαβε το κρεβάτι του και περπάτησε.

5.10

Ήταν ένα Σάββατο. Ως εκ τούτου, οι Εβραίοι είπε σ ‘αυτόν που θεραπεύτηκε, αυτό είναι το Σάββατο? δεν είναι νόμιμο για σένα να μεταφέρουν το κρεβάτι σου

5.11

Εκείνος τους απάντησε, Αυτός που μου έκανε καλά μου είπε, Πάρτε το κρεβάτι σου, και τα πόδια.

5.12

Τον ρώτησε, ποιος είναι ο άνθρωπος ο οποίος είπε, Πάρτε το κρεβάτι σου, και περπάτα;

5.13

Αλλά αυτός που είχε επουλωθεί δεν ήξερε ποιος ήταν? ο Ιησούς είχε αποσυρθεί, ένα πλήθος που είναι σε αυτή τη θέση.

5.14

Κατόπιν ο Ιησούς τον findeth στο ναό, και είπε προς αυτόν, Ιδού, εσύ τέχνης από ολόκληρη: Η αμαρτία όχι περισσότερο, με κίνδυνο να συμβεί σε σας κάτι χειρότερο.

5.15

Ο άνθρωπος πήγε μακριά και είπε στους Εβραίους ότι ήταν ο Ιησούς που τον είχε επουλωθεί.

5.16

Αυτό είναι γιατί οι Εβραίοι κυνήγησε τον Ιησού, επειδή έκανε αυτά τα πράγματα την ημέρα του Σαββάτου.

5.17

Αλλά ο Ιησούς τους απάντησε, ο Πατέρας Μου προξενεί μέχρι τώρα?Και εγώ εργάζομαι.

5.18

Εξαιτίας αυτού, οι Εβραίοι προσπάθησε περισσότερο να τον σκοτώσουν, γιατί όχι μόνο δεν έσπασε το Σάββατο, αλλά είπε επίσης ότι ο Θεός ήταν ο Πατέρας του, καθιστώντας τον εαυτό του ίσο με τον Θεό.

5.19

Όταν ο Ιησούς μίλησε και πάλι, και είπε, Αληθώς, αληθώς σας λέγω, Ο Υιός μπορεί να κάνει τίποτα για τον εαυτό του, κάνει μόνο ό, τι βλέπει ο Πατέρας κάνει? και ό, τι κάνει ο Πατέρας, ο Υιός θα πράξει το ίδιο.

5.20

Για τη Πατέρας αγαπάει τον Υιό και δείχνει τον ό, τι κάνει? και θα του δείξει μεγαλύτερη έργα από αυτά, ότι το YE μπορεί να θαυμάσει.

5.21

Γιατί όπως ο Πατέρας εγείρει τους νεκρούς και τους δίνει ζωή, ακόμα κι έτσι ο Υιός δίνει ζωή σε ποιον θα το κάνει.

5.22

Ο Πατέρας δεν κρίνει κανένα, αλλά έδωσε όλη την κρίση στον Υιό,

5.23

ότι όλοι μπορούν να τιμήσει τον Υιό ακριβώς όπως τιμούν τον Πατέρα. Αυτός που δεν τιμά τον Υιό δεν τιμά τον Πατέρα που τον έστειλε.

5.24

Αληθώς, αληθώς σας λέγω, Αυτός που ακούει τον λόγο μου, και πιστεύει σ ‘αυτόν που με απέστειλε, έχει αιώνια ζωή και δεν πρέπει να έρχεται σε κρίση, αλλά έχει περάσει από τον θάνατο στη ζωή.

5,25

Αληθώς, αληθώς σας λέγω, Έρχεται η ώρα, και τώρα, όταν οι νεκροί θα ακούσουν τη φωνή του Υιού του Θεού? και αυτοί που ακούνε θα ζήσουν.

5.26

Γιατί όπως ο Πατέρας έχει ζωή στον εαυτό του, έτσι έχει χορηγήσει τον Υιό να έχει τη ζωή του στον εαυτό του.

5.27

Και τον έχει δώσει εξουσία να κρίνει, γιατί αυτός είναι ο Υιός του ανθρώπου.

5.28

Μη θαυμάζετε για αυτό? για την ώρα έρχεται όταν όλοι όσοι βρίσκονται στους τάφους πρέπει να ακούσουν τη φωνή του και να προοδεύουν.

5,29

Όσοι έχουν κάνει καλή, εις την ανάσταση της ζωής, αυτούς που έχουν κάνει κακό, εις την ανάσταση της κρίσης.

5.30

Μπορώ να κάνω τίποτα για τον εαυτό μου: όπως ακούω, κρίνω? και την κρίση μου είναι απλά, γιατί δεν αναζητούν το δικό μου θέλημα, αλλά το θέλημα εκείνου που με έστειλε.

5.31

Αν μου μαρτυρία για τον εαυτό μου, η μαρτυρία μου δεν είναι αληθινή.

5.32

Υπάρχει και ένα άλλο που beareth μάρτυρας του εαυτού μου, και γνωρίζω ότι ο μάρτυρας αυτός που μαρτυρεί για μένα είναι αλήθεια.

5.33

Έχετε στείλει στον Ιωάννη, και αυτός μαρτυρεί την αλήθεια.

5.34

Για μένα δεν είναι ένας άνθρωπος που έχω λάβει την κατάθεση? αλλά το λέω αυτό, έτσι ώστε να μπορεί να αποθηκευτεί.

5,35

Ήταν ένα κάψιμο και ένα λαμπρό φως: και το YE ήταν πρόθυμοι να χαίρονται με το φως του.

5.36

Έχω μεγαλύτερη μαρτυρία από εκείνη του Ιωάννη? για τα έργα που ο πατέρας μου έδωσε να ολοκληρώσει, το πολύ έργα που εγώ κάνω, μαρτυρούν για μένα, ότι είναι ο Πατέρας που με απέστειλε.

5.37

Και ο Πατέρας που με έστειλε έχει ο ίδιος μαρτυρία για μένα. Ποτέ δεν έχω ακούσει τη φωνή του, δεν έχετε δει?

5,38

και ο λόγος του τηρώντας σε εσάς, γιατί εσείς δεν πιστεύουν στο ένα έστειλε.

5,39

Ψάχνετε τις Γραφές, γιατί νομίζετε ότι σε αυτά αιώνια ζωή: και αυτοί είναι που δίνουν μαρτυρία για μένα.

5.40

Και δεν έρχονται σε μένα για τη ζωή!

5.41

Εγώ δεν λαμβάνουν τη δόξα από τους άνδρες.

5.42

Αλλά ξέρω ότι δεν έχετε μέσα σας την αγάπη του Θεού.

5,43

Εγώ ήρθα στο όνομα του Πατέρα μου, και δεν με δέχονται? εάν ένας άλλος έρχεται στο δικό του όνομα, τον θέλετε θα λάβετε.

5,44

Πώς μπορεί να πιστέψετε, οι οποίες λαμβάνουν την τιμή ο ένας του άλλου, και δεν επιδιώκουν την τιμή που έρχεται από μόνο ο Θεός;

5,45

Μην νομίζετε ότι θα σας κατηγορήσουν για τον Πατέρα? εκείνος που κατηγορεί είναι ο Μωυσής, στον οποίο έχετε ρυθμίσει την ελπίδα σας.

5.46

Για το αν πιστεύατε στον Μωυσή, θα πιστέψτε με, για έγραψε για μένα.

5.47

Αλλά αν δεν πιστεύετε τα γραπτά του, πώς θα πιστέψετε τα λόγια μου;

John 6

6.1

Μετά από αυτό, ο Ιησούς πήγε στην άλλη πλευρά της Θάλασσας της Γαλιλαίας, της Τιβεριάδας.

6.2

Ένα μεγάλο πλήθος τον ακολουθούσε, γιατί είδαν τα θαύματα που έκανε για τους αρρώστους.

6.3

Ο Ιησούς ανέβηκε στο βουνό, και εκεί καθόταν μαζί με τους μαθητές του.

6.4

Τώρα το Πάσχα ήταν κοντά, η γιορτή των Εβραίων.

6.5

Κοίταξε ψηλά, και είδε ένα μεγάλο πλήθος ήρθε σ ‘αυτόν, ο Ιησούς είπε στον Φίλιππο, πού θα αγοράσουμε ψωμί, ότι αυτά μπορεί να φάει;

6.6

Το είπε αυτό για να τον δοκιμάσει, γιατί ο ίδιος ήξερε τι θα κάνουν.

6.7

Ο Φίλιππος του απάντησε, καρβέλια για διακόσια δηνάρια δεν θα ήταν αρκετό για τον καθένα να πάρει λίγο.

6.8

Ένας από τους μαθητές του, ο Ανδρέας, ο αδελφός του Σίμωνα Πέτρου, δήλωσε:

6.9

Υπάρχει ένα αγόρι εδώ που έχει πέντε κρίθινα ψωμιά και δύο ψάρια?αλλά ποια είναι αυτά ανάμεσα σε τόσους πολλούς;

6.10

Ο Ιησούς είπε, Κάνε οι άνδρες κάθονται κάτω. Υπήρχε σε αυτό το μέρος πολύ πράσινο. Κάθισαν, σε αριθμό περίπου πέντε χιλιάδες.

6.11

Ο Ιησούς πήρε τα ψωμιά, έδωσε τις ευχαριστίες και τα διένειμε σε εκείνους που ήταν καθισμένοι? τους έδωσε ακόμα και τα ψάρια, όσο θα.

6.12

Όταν γέμισαν, είπε στους μαθητές του, Μαζέψτε τα κομμάτια που απομένουν, ότι θα χαθεί τίποτα.

6.13

Έτσι, τους μάζεψαν και συμπληρώθηκε δώδεκα καλάθια με τα θραύσματα που απέμειναν από τους πέντε άρτους κριθάρι, που είχε φάει.

6.14

Αυτοί οι άνθρωποι είδαν το θαύμα που έκανε ο Ιησούς, είπε, αυτό είναι πραγματικά ο προφήτης που είναι να έρθει στον κόσμο.

6.15

Ο Ιησούς, γνωρίζοντας ότι θα έρθει και να λάβει για να τον κάνει βασιλιά, αποσύρθηκε και πάλι στο βουνό από τον εαυτό του.

6.16

Όταν ήρθε το βράδυ, οι μαθητές του κατέβηκαν στη θάλασσα.

6.17

Να έχει εγγραφεί σε ένα πλοίο, και πήγε πάνω από τη θάλασσα στην Καπερναούμ. Ήταν τώρα σκοτάδι, και ο Ιησούς δεν είχε έρθει ακόμη.

6.18

Είναι ένας πολύ καλός άνεμος φυσάει και η θάλασσα ήταν αγριεμένη.

6.19

Έχοντας rowed περίπου τρία ή τέσσερα μίλια, είδαν τον Ιησού να περπατάει πάνω στη θάλασσα και πλησιάζει το σκάφος. Και φοβήθηκαν.

6.20

Αλλά ο Ιησούς είπε σ ‘αυτούς: Εγώ είμαι? μη φοβάσαι!

6,21

Ήθελαν να τον πάρει στη βάρκα, και αμέσως η βάρκα ήταν στην γη προς τα πού πήγαν.

6.22

Το πλήθος που βρισκόταν στην άλλη πλευρά της θάλασσας είδε ότι υπήρχε μόνο μία βάρκα εκεί, και ότι ο Ιησούς δεν είχε εισέλθει το σκάφος με τους μαθητές του, αλλά είχαν φύγει μόνο .

6.23

Την επόμενη μέρα, άλλα σκάφη από Τιβεριάδα ήρθε κοντά στον τόπο όπου έτρωγαν το ψωμί αφού ο Κύριος είχε δώσει χάρη,

6.24

άνθρωποι μέσα στο πλήθος είδε ότι ούτε ο Ιησούς ούτε οι μαθητές του ήταν εκεί, αυτοί οι ίδιοι πήρε στα πλοία και ήρθαν στην Καπερναούμ ψάχνουν για τον Ιησού.

6,25

Και όταν βρήκαν πέρα ​​από τη θάλασσα, είπον προς αυτόν, ραββίνος, όταν ήρθες εδώ;

6.26

Ο Ιησούς τους απάντησε, Αληθώς, αληθώς σας λέγω, σεις ζητείτε μου, όχι επειδή είδατε σημάδια, αλλά επειδή έφαγε τα ψωμιά και έχουν πληρωθεί.

6.27

Μην εργάζεστε για τρόφιμα που χαλούν, αλλά για αυτό που μένει εις ζωήν αιώνιον, το οποίο ο Υιός του Ανθρώπου θα σας δώσει? γιατί είναι αυτός ότι ο Πατέρας, ο Θεός έχει θέσει τη σφραγίδα του.

6.28

Είπαν για αυτόν: Τι πρέπει να κάνουμε για να κάνει τα έργα του Θεού;

6.29

Ο Ιησούς αποκρίθηκε σ ‘αυτούς, το έργο του Θεού είναι ότι πιστεύουν σε αυτόν οποίους έχει αποστείλει.

6.30

Τι σημάδι κάνεις, του είπαν, ότι μπορούμε να δούμε και εμείς πιστεύετε; Ποιες είναι οι u μέχρι;

6.31

Οι πατέρες μας έφαγαν το μάννα στην έρημο? Όπως είναι γραμμένο, τους έδωσε ψωμί από τον ουρανό για να φάει.

6,32

Ο Ιησούς είπε προς αυτούς · Αληθώς, αληθώς σας λέγω, ο Μωυσής δεν σας έδωσε αυτό το ψωμί από τον ουρανό, αλλά ο Πατέρας μου σας δίδει εις το αληθινό ψωμί από τον ουρανό?

6.33

Για το ψωμί του Θεού είναι αυτός που κατεβαίνει από τον ουρανό και δίνει ζωή στον κόσμο.

6,34

Είπαν για αυτόν: Κύριε, μας δίνουν αυτό το ψωμί πάντα.

6,35

Ο Ιησούς τούς είπε: Εγώ είμαι ο άρτος της ζωής. Αυτός που έρχεται σε μένα, δεν θα πεινάσουν, και όποιος πιστεύει σε μένα δε θα διψάσει ποτέ.

6.36

Αλλά σας έχω πει, έχετε δει εμένα, και δεν πιστεύουν.

6,37

Όλα αυτά ο πατέρας μου δίνει, θα έρθει σε μένα, και εγώ δεν θα πετάξει έξω όποιος έρχεται σε μένα?

6,38

Για κατέβηκα από τον ουρανό, για να μην κάνουμε τη θέλησή μου, αλλά το θέλημα εκείνου που με έστειλε.

6,39

Τώρα η θέληση του που με έστειλε είναι ότι θα πρέπει να χάσουν τίποτα από όλα αυτά που μου έδωσε, αλλά να ανορθώσει την κατά την τελευταία ημέρα.

6.40

Το θέλημα του Πατέρα μου είναι ότι ο καθένας που βλέπει τον Υιό και πιστεύει σ ‘αυτόν να έχει αιώνια ζωή? και εγώ θα τον αναστήσω κατά την έσχατη ημέρα.

6,41

Οι Εβραίοι τότε μουρμούρισε σε αυτόν, επειδή είπε: Εγώ είμαι ο άρτος που κατέβηκε από τον ουρανό.

6.42

Και είπαν, δεν είναι αυτός ο Ιησούς, ο γιος του Ιωσήφ, το οποίο γνωρίζουμε τον πατέρα και τη μητέρα; Πώς μπορεί τώρα να πω, κατέβηκε από τον ουρανό;

6,43

Ο Ιησούς απάντησε αυτούς, δεν γογγύζετε μεταξύ σας.

6.44

Κανείς δεν μπορεί να έρθει σε μένα, αν ο Πατέρας που με έστειλε ισοπαλίες? και εγώ θα τον αναστήσω κατά την έσχατη ημέρα.

6,45

Είναι γραμμένο στους προφήτες, και πρέπει όλοι να διδάσκονται του Θεού. Ως εκ τούτου, ο καθένας που ακούει τον Πατέρα και έχει μάθει έρχεται σε μένα.

6,46

Δεν είναι ότι ο καθένας έχει δει τον Πατέρα, ο σώσει η οποία είναι του Θεού? Αυτό το έχει δει τον Πατέρα.

6.47

Αληθώς, αληθώς σας λέγω, Αυτός που πιστεύει σε μένα, έχει αιώνια ζωή.

6,48

Εγώ είμαι ο άρτος της ζωής.

6.49

Πατέρες σας έφαγαν το μάννα στην έρημο, και πέθανε.

6.50

Αυτό είναι το ψωμί που κατεβαίνει από τον ουρανό, ότι ένας άνθρωπος μπορεί να φάει και να μην πεθάνει.

6,51

Είμαι το ζωντανό ψωμί που κατέβηκε από τον ουρανό. Αν κάποιος τρώει από αυτό το ψωμί, θα ζει για πάντα? και το ψωμί που θα δώσω είναι η σάρκα μου, που θα δώσω για τη ζωή του κόσμου.

6,52

Στη συνέχεια, οι Εβραίοι αγωνίστηκε μεταξύ τους, λέγοντας, πώς μπορεί αυτός ο άνθρωπος να μας δώσει σάρκα του για να φάει;

6,53

Ο Ιησούς είπε προς αυτούς · Αληθώς, αληθώς σας λέγω, αν δεν φάτε τη σάρκα του Υιού του ανθρώπου, και αν δεν πιείτε το αίμα του, εσείς έχετε ζωή μέσα σας.

6,54

Όποιος τρώει τη σάρκα μου και πίνει το αίμα μου έχει αιώνια ζωή?και εγώ θα τον αναστήσω κατά την έσχατη ημέρα.

6,55

Για σάρκα μου αληθώς είναι τροφή, και το αίμα μου είναι όντως πίνουν.

6,56

Όποιος τρώει τη σάρκα μου και πίνει το αίμα μου μένει μέσα μου και εγώ εν αυτώ.

6,57

Όπως ο ζωντανός Πατέρας με απέστειλε και εγώ ζω χάρη στον Πατέρα, έτσι ώστε αυτός που τρώει εμένα θα ζήσει εξαιτίας μου.

6,58

Αυτό είναι το ψωμί που κατέβηκε από τον ουρανό. Δεν είναι όπως οι πατέρες σας έφαγαν το μάννα και απέθανον: όποιος φάει αυτό το ψωμί θα ζήσει για πάντα.

6,59

Αυτά τα πράγματα που είπε στη συναγωγή, δίδαξε στην Καπερναούμ.

6,60

Πολλοί από τους μαθητές του, όταν άκουσαν, είπε, αυτό είναι μια σκληρή ρητό? ποιος μπορεί να το ακούσω;

6,61

Ο Ιησούς, γνωρίζοντας μέσα του ότι οι μαθητές του μουρμούρισε σε αυτό, τους είπε: Θα πάρετε αδίκημα;

6,62

Και αν δουν τον Υιό του ανθρώπου να ανέβει επάνω όπου ήταν πριν; …

6,63

Είναι το πνεύμα που δίνει ζωή? η σάρκα τίποτα κέρδη. Οι λέξεις που έχω μιλήσει σε σας είναι πνεύμα και ζωή.

6,64

Αλλά υπάρχουν κάποιοι από εσάς που δεν πιστεύουν. Για Ιησούς ήξερε από την αρχή ποιος ήταν ότι δεν πίστευε, και ποιος ήταν ποιος θα τον προδώσει.

6,65

Και είπε, Γι ‘αυτό σας είπα ότι κανείς δεν μπορεί να έρθει σε μένα, εκτός αν η συμμετοχή του χορηγείται από τον Πατέρα.

6,66

Από εκείνη τη στιγμή πολλοί από τους μαθητές του πήγε πίσω, και περπατούσαν περισσότερο μαζί του.

6,67

Έτσι ο Ιησούς είπε στους δώδεκα, θα μπορείτε επίσης δεν πάει μακριά;

6,68

Αποκριθείς ο Σίμων Πέτρος αυτόν, ο Κύριος, σε ποιον να πάμε; Έχετε τα λόγια της αιώνιας ζωής.

6.69

Και εμείς έχουμε πιστέψει και να γνωρίζουν ότι εσύ είσαι ο Χριστός, ο Υιός του Θεού.

6,70

Ο Ιησούς αποκρίθηκε σ ‘αυτούς, είναι δεν μπορώ να σας δώδεκα επιλέξει; Και ένας από εσάς είναι ένας διάβολος;

6,71

Μίλησε ο Ιούδας ο Ισκαριώτης, ο γιος του Simon? γιατί ήταν αυτός που ήταν να τον προδώσει, ένας από τους δώδεκα.

Ιωάννης 7

7.1

Μετά από αυτά τα πράγματα που ο Ιησούς περπάτησε στη Γαλιλαία: γιατί δεν θα περπατήσει στην Ιουδαία, επειδή οι Εβραίοι προσπάθησαν να τον σκοτώσουν.

7.2

Τώρα, η γιορτή των Εβραίων, η γιορτή των σκηνών ήταν στο χέρι.

7.3

Και οι αδελφοί του, του είπε, Αναχώρηση εκ τούτου, και να πάει σε Ιουδαία, ότι οι μαθητές σου, επίσης, να δείτε τα έργα που έκανες.

7.4

Κανείς δεν είναι σε μυστικό, και ο ίδιος seeketh να είναι, αν κάνετε αυτά τα πράγματα, τον εαυτό σου δείξουμε στον κόσμο.

7.5

Για ακόμη και τους αδελφούς του, δεν πιστεύουν σε αυτόν.

7.6

Ο Ιησούς τους είπε, ο χρόνος μου δεν έχει έρθει ακόμα, αλλά ο χρόνος σας είναι πάντα έτοιμος.

7.7

Ο κόσμος δεν μπορεί να σας μισούν? μένα, με μισεί γιατί μαρτυρία σχετικά με το ότι τα έργα του είναι το κακό.

7.8

Μπορείτε να πάτε μέχρι αυτή την γιορτή? για μένα, πάω επάνω? γιατί ο χρόνος μου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

7.9

Αφού το είπε αυτό έμεινε στη Γαλιλαία.

7.10

Όταν οι αδελφοί του είχαν πάει στο φεστιβάλ, ο ίδιος ανέβηκε επίσης ο ίδιος, όχι ανοιχτά, αλλά στα κρυφά.

7.11

Οι Εβραίοι τον αναζήτησε στη γιορτή, και είπε, Που είναι;

7.12

Υπήρχε πολύ μουρμουρίζει μεταξύ των ανθρώπων σχετικά. Μερικοί είπαν, αυτό είναι ένας καλός άνθρωπος. Άλλα είπε, Όχι, είναι παραπλανητικό το πλήθος.

7.13

Κανείς, ωστόσο, κανείς δεν μίλησε ανοιχτά για τον φόβο των Ιουδαίων.

7,14

Από τα μέσα της γιορτής, ο Ιησούς ανέβηκε στο ναό. Και δίδαξε.

7.15

Και οι Εβραίοι θαύμασαν, λέγοντας, εξεύρει Αυτός ο άνθρωπος γράμματα, αφού ποτέ δεν έμαθε;

7.16

Ο Ιησούς αποκρίθηκε σ ‘αυτούς, το δόγμα μου δεν είναι δικό μου, αλλά του που μου έστειλε.

7.17

Αν κάποιος θέλει να κάνει το θέλημα του, θα γνωρίζει το δόγμα, είτε είναι του Θεού, ή αν μιλάω για τον εαυτό μου.

7,18

Αυτός που μιλάει από ζητεί ο ίδιος τη δική του δόξα? αλλά αυτός που ψάχνει, δόξα του, που τον έστειλε, το ίδιο ισχύει, και δεν υπάρχει αδικία εν αυτώ.

7.19

Μωυσής έκανε ο ίδιος δεν σας έδωσα το νόμο; Και κανένας από σας κρατά το νόμο. Γιατί προσπαθείτε να με σκοτώσεις;

7.20

Το πλήθος απάντησε, εσύ ένα διάβολο. Ποιος είναι αυτός που προσπαθεί να σε σκοτώσει;

7.21

Ο Ιησούς τους απάντησε, έχω κάνει ένα έργο, και εσείς όλοι θαύμα.

7,22

Μωυσής σας έδωσε την περιτομή, όχι ότι είναι από τον Μωυσή, αλλά από τους πατριάρχες, και μπορείτε περιτέμνετε ένας άνθρωπος την ημέρα του Σαββάτου.

7,23

Αν ένας άνθρωπος λαμβάνει περιτομή το Σάββατο, έτσι ώστε να μην μπορεί να σπάσει ο νόμος του Μωυσή, γιατί εσείς ερεθίσει εναντίον μου επειδή έκανα μια ολόκληρη άνθρωπος για το Σάββατο;

7,24

Μην κρίνετε σύμφωνα με την εμφάνιση, αλλά κρίνουμε δίκαια κρίση.

7,25

Μερικοί κάτοικοι της Ιερουσαλήμ, δήλωσε, δεν είναι αυτό που τους οποίους επιδιώκουν να σκοτώσουν;

7.26

Και, ιδού, μιλάει ανοιχτά και λένε τίποτα για αυτόν! Είναι πραγματικά οι ηγέτες γνωρίζουν ότι αυτός είναι ο Χριστός;

7,27

Αλλά αυτό, ξέρουμε πού είναι? αλλά ο Χριστός όταν έρχεται, κανείς δεν θα ξέρει πού είναι.

7,28

Και ο Ιησούς δίδαξε στο ναό, φώναξε, Με ξέρετε, και ξέρετε πού είμαι!Δεν ήρθε από τον εαυτό μου: αλλά αυτός που με έστειλε είναι αληθινός, και δεν ξέρεις.

7,29

Ξέρω? γιατί είμαι από αυτόν και μου έστειλε.

7.30

Στη συνέχεια προσπάθησε να τον πάρει: και κανένας άνθρωπος που τα χέρια πάνω του, επειδή την ώρα του δεν είχε έρθει ακόμη.

7,31

Πολλοί από τους ανθρώπους πίστευαν σε αυτόν, και είπε, όταν ο Χριστός έρχεται, θα κάνει περισσότερα θαύματα από ό, τι κάνει αυτό;

7,32

Οι Φαρισαίοι άκουσαν το πλήθος μουρμουρίζει αυτά τα πράγματα που τον αφορούν. Στη συνέχεια, οι αρχιερείς και οι Φαρισαίοι έστειλε αστυνομικούς να τον συλλάβουν.

7.33

Ο Ιησούς είπε, εγώ είμαι μαζί σου για λίγο, και στη συνέχεια θα πάω σε αυτόν που με έστειλε.

7,34

Θα μου αναζητήσει και δεν θα με βρεις, δεν μπορεί να έρθει όπου είμαι.

7,35

Ως εκ τούτου, οι Εβραίοι είπαν μεταξύ τους, πού θα πάει, ότι εμείς δεν τον βρούμε; Θα έχει μεταξύ εκείνων που βρίσκονται διάσπαρτα ανάμεσα στους Έλληνες, και θα διδάξει στους Έλληνες;

7,36

Τι είναι αυτή η λέξη που είπε, ζητειτε μου και δεν θα με βρεις, δεν μπορεί να έρθει πού είμαι;

7,37

Την τελευταία ημέρα, η μεγάλη ημέρα της γιορτής, ο Ιησούς στάθηκε και φώναξε, αν κάποιος δίψα, ας έρθει σε Μένα και να πιει.

7.38

Όποιος πιστεύει σε μένα, ποτάμια από ζωντανό νερό θα ρέει από το εσωτερικό, όπως λέει η Γραφή.

7,39

Λέει ότι αυτό για το πνεύμα που θα πρέπει να λαμβάνουν οι οποίοι πίστευαν σε αυτόν? για το Πνεύμα δεν ήταν ακόμη δεδομένη, επειδή ο Ιησούς δεν είχε ακόμα δοξαστεί.

7,40

Οι άνθρωποι στο πλήθος άκουσε αυτά τα λόγια, είπε, αυτό είναι ο Προφήτης.

7,41

Άλλοι είπαν, αυτό είναι ο Χριστός. Και άλλοι είπαν: Είναι αυτό από τη Γαλιλαία έρχεται ο Χριστός;

7,42

Γραφή δεν δεν λένε ότι είναι ο απόγονος του Δαβίδ, και το χωριό της Βηθλεέμ, όπου ο David ήταν, ότι ο Χριστός πρέπει να έρθει;

7,43

Υπήρχε, λοιπόν, επειδή γι ‘αυτόν, διαίρεση μεταξύ των ανθρώπων.

7,44

Μερικοί από αυτούς ήθελαν να τον πάρει: αλλά κανένας άνθρωπος που τα χέρια πάνω του.

7,45

Στη συνέχεια ήρθαν οι αξιωματικοί προς τους αρχιερείς και οι Φαρισαίοι. Και είπε προς αυτούς, Γιατί δεν τον έφερε;

7,46

Οι αστυνομικοί απάντησαν, ποτέ ο άνθρωπος μίλησε σαν αυτόν τον άνθρωπο.

7,47

Οι Φαρισαίοι τους απάντησε: Είσαι, επίσης, έχουν εξαπατηθεί;

7,48

Θα τις εκ των αρχόντων ή εκ των Φαρισαίων πίστευε σ ‘αυτόν;

7,49

Αλλά αυτός ο λαός που δεν γνωρίζει το νόμο είναι καταραμένο!

7,50

Νικόδημος, που ήρθε στον Ιησού από τη νύχτα, και ο οποίος ήταν ένας από αυτούς είπε:

7,51

Notre loi condamne-t-elle un homme avant qu’on l’entende et qu’on sache ce qu’il a fait?

7,52

Και του είπαν: Εσύ είσαι επίσης από τη Γαλιλαία; Σκεφτείτε, και να δούμε ότι από τη Γαλιλαία προκύπτει κανένας προφήτης έξω.

7,53

Και κάθε άνθρωπος πήγε στο σπίτι του.

Ιωάννης 8

8.1

Ο Ιησούς πήγε στο Όρος των Ελαιών.

8.2

Και νωρίς το πρωί ήρθε και πάλι στο ναό, και όλοι οι άνθρωποι ήρθαν σε αυτόν. Κάθισε, και δίδαξε τους.

8.3

Και οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι έφεραν μια μοιχαλίδα?

8.4

και το κατατάσσει μεταξύ των ανθρώπων, είπαν σ ‘αυτόν: Δάσκαλε, αυτή η γυναίκα πιάστηκε στην πράξη της μοιχείας.

8.5

Τώρα ο Μωυσής στο νόμο μας διέταξε να πέτρα αυτές τις γυναίκες: Τώρα τι λέτε;

8.6

Είπαν αυτό να τον δοκιμάσει, να τον κατηγορούν. Αλλά ο Ιησούς έσκυψε κάτω, και με το δάχτυλό του έγραψε στο έδαφος.

8.7

Καθώς συνέχισε ρωτώντας τον, επαναφέρει και είπε: Αφήστε αυτόν που είναι χωρίς αμαρτία ρίχνει την πρώτη πέτρα εναντίον της.

8.8

Και σκύβοντας πάλι, έγραψε επί του εδάφους.

8.9

Όταν το άκουσαν, που καταδικάζονται από τη δική τους συνείδηση, βγήκαν ένας-ένας, αρχίζοντας από τον μεγαλύτερο ως τον τελευταίο?και ο Ιησούς έμεινε μόνος με τη γυναίκα που στέκεται στη μέση.

8.10

Στη συνέχεια σήκωσε τον εαυτό του, και είδε κανένας αλλά η γυναίκα, ο Ιησούς είπε: Γυναίκα, πού είναι εκείνοι οι κατήγοροί σου; Όχι αυτός που καταδίκασε;

8.11

Είπε, Όχι, Κύριε. Και ο Ιησούς είπε, εγώ δεν σας καταδικάζω: πηγαίνετε, και αμαρτία πλέον.

8.12

Ο Ιησούς τους μίλησε, λέγοντας: Εγώ είμαι το φως του κόσμου?Όποιος ακολουθεί εμένα, δεν θα περπατήσει στο σκοτάδι, αλλά θα έχει το φως της ζωής.

8.13

Στη συνέχεια οι Φαρισαίοι είπαν, μπορείτε μαρτυρούν για τον εαυτό σας? ρεκόρ σου δεν είναι αλήθεια.

8.14

Ο Ιησούς τους απάντησε, αν και μαρτυρία για τον εαυτό μου, η μαρτυρία μου είναι αληθινή · επειδή, ξέρω από πού ήρθα και πού πάω? αλλά δεν ξέρετε από πού έρχομαι ή πού θα πάω.

8.15

Θα κρίνουμε μετά τη σάρκα? Κρίνω κανέναν.

8.16

Και αν κρίνω, η κρίση μου είναι αλήθεια: γιατί δεν είμαι ο μόνος? αλλά ο Πατέρας που με έστειλε είναι μαζί μου.

8.17

Είναι γραμμένο στο νόμο σας, ότι η μαρτυρία δύο ανθρώπων είναι αληθινή?

8.18

Καταθέτω μαρτυρία για τον εαυτό μου, και ο Πατέρας που με απέστειλε beareth μαρτυρία για μένα.

8.19

Τότε είπον προς αυτόν, Πού είναι ο Πατέρας σου; Ο Ιησούς απάντησε, Σεις δεν με ξέρουν, ούτε τον Πατέρα μου. Αν με ήξερε, θα γνωρίσουμε τον Πατέρα μου.

8,20

Αυτά τα λόγια ελάλησε ο Ιησούς, δίδασκε στο ναό, στον τόπο όπου ο θησαυρός ήταν? και κανείς δεν τον έπιασε, επειδή η ώρα του δεν είχε έρθει ακόμα.

8.21

Ο Ιησούς τους είπε, εγώ είμαι πρόκειται, και θα με ζητήσετε και θα πεθάνετε μέσα στις αμαρτίες σας? δεν μπορείτε να έρθετε πού θα είμαι.

8.22

Ως εκ τούτου, οι Εβραίοι, δήλωσε: Θα έχει σκοτώσει ο ίδιος, αφού λέει ότι δεν μπορεί να έρθει πού θα είμαι;

8.23

Και είπε προς αυτούς, Σεις είσθε από κάτω? Είμαι από πάνω. Είστε αυτού του κόσμου? Δεν είμαι αυτού του κόσμου.

8.24

Αυτός είναι ο λόγος που σας είπα ότι θα πεθάνετε μέσα στις αμαρτίες σας? γιατί αν δεν πιστεύουν ό, τι είμαι, θα πεθάνετε μέσα στις αμαρτίες σας.

8.25

Ποια εισαι? του είπαν. Ο Ιησούς απάντησε: Αυτό που μπορώ να σας πω από την αρχή.

8.26

Έχω πολλά να πω και να σας κρίνουμε? αλλά αυτός που με έστειλε είναι αλήθεια, και ό, τι έχω ακούσει από αυτόν μπορώ να πω στον κόσμο.

8.27

Δεν κατανοητό ότι μίλησε για τους από τον Πατέρα.

8,28

Τότε ο Ιησούς είπε προς αυτούς, Όταν υψώσητε τον Υιό του Ανθρώπου, τότε θα ξέρετε ότι είμαι, και ότι δεν κάνω τίποτα για τον εαυτό μου, αλλά ότι μιλώ ακριβώς τι ο πατέρας μου έμαθε.

8,29

Αυτός που με έστειλε είναι μαζί μου? Δεν μου έχει μείνει μόνη της, για πάντα κάνω ό, τι τον ευχαριστεί.

8.30

Καθώς μιλούσε, πολλοί πίστεψαν σ ‘αυτόν.

8.31

Και είπε προς τους Ιουδαίους, που πίστεψαν σ ‘αυτόν, εάν το YE να συνεχίσει στο λόγο μου, είστε πραγματικά μαθητές μου?

8.32

ξέρετε την αλήθεια, και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει.

8.33

Τον απάντησε, είμαστε σπέρμα του Αβραάμ, και δεν έχουν πάει ποτέ στη δουλεία? πώς το λέτε, θα γίνει δωρεάν;

8.34

Αληθώς, αληθώς σας λέγω, Ο Ιησούς τους απάντησε, όποιος διαπράττει αμαρτία είναι δούλος της αμαρτίας.

8.35

Και ο δούλος δεν μένει στο σπίτι? ο γιος παραμένει για πάντα.

8.36

Έτσι, εάν ο Υιός σας δίνει δωρεάν, θα είστε πραγματικά ελεύθεροι.

8.37

Ξέρω ότι είστε σπέρμα του Αβραάμ? αλλά ζητάτε να με σκοτώσετε, επειδή ο λόγος μου, όστις δεν έχει θέση σε εσάς.

8.38

Λέω ό, τι έχω δει με τον πατέρα μου? και εσείς, να κάνετε ό, τι έχετε ακούσει από τον πατέρα σας.

8.39

Τον απάντησε, ο πατέρας μας είναι ο Αβραάμ. Ο Ιησούς είπε σ ‘αυτούς: Αν ήσασταν παιδιά του Αβραάμ, εσείς θα κάνετε τα έργα του Αβραάμ.

8.40

Αλλά τώρα ζητάτε να με σκοτώσουν, εγώ ποιος σου είπε την αλήθεια που άκουσα από το Θεό. Αυτό, Αβραάμ δεν έπραξε.

8,41

Ye κάνει τα έργα του πατέρα σας. Είπαν: Εμείς δεν γεννιούνται από την πορνεία? έχουμε ένα Πατέρα, τον Θεό.

8,42

Ο Ιησούς τους είπε, Αν ο Θεός ήταν ο Πατέρας σας, θα μ ‘αγαπάς, γιατί είναι ο Θεός που βγήκα και έχουν έρθει? Δεν έχω έρθει από τον εαυτό μου, αλλά μου έστειλε.

8,43

Γιατί δεν καταλαβαίνετε την ομιλία μου; Επειδή δεν μπορείτε να ακούσετε το λόγο μου.

8.44

Είστε από τον πατέρα σας τον διάβολο, και θέλετε να κάνετε τις επιθυμίες του πατέρα σας. Ήταν ένας δολοφόνος από την αρχή, και όχι κατοικία στην αλήθεια, επειδή δεν υπάρχει αλήθεια σε αυτόν.Όταν μιλάει το ψέμα, μιλάει από τα δικά του: γιατί είναι ψεύτης και ο πατέρας του.

8.45

Και εγώ, επειδή λέω την αλήθεια, δεν με πιστεύετε.

8,46

Ποιος από εσάς μου καταδικάζει την αμαρτία; Αν εγώ πω την αλήθεια, γιατί δεν με πιστεύετε;

8.47

Αυτός που είναι ο Θεός ακούει τα λόγια του Θεού? δεν ακούτε, επειδή δεν είστε από τον Θεό.

8,48

Οι Εβραίοι του απάντησε: Να μην έχουμε δίκιο όταν λέει ότι είστε ένας Σαμαρείτης, και hast ένα διάβολο;

8.49

Ο Ιησούς απάντησε, δεν έχω ένα διάβολο? αλλά τιμώ τον Πατέρα μου, και να με ατιμάζουν.

8.50

Δεν επιδιώκει δόξα μου? υπάρχει κάποιος που αναζητά και τους δικαστές.

8.51

Αληθώς, αληθώς σας λέγω, Εάν κάποιος φυλάξει τον λόγο μου, αυτός ποτέ δεν δει το θάνατο.

8,52

Τώρα οι Εβραίοι είπε, γνωρίζουμε ότι εσύ ένα διάβολο. Ο Αβραάμ πέθανε και οι προφήτες? Και λέτε: Αν κάποιος φυλάξει τον λόγο μου, αυτός ποτέ δεν δει το θάνατο.

8.53

Μήπως εσύ είσαι μεγαλύτερος από τον πατέρα μας τον Αβραάμ, που πέθανε; Οι προφήτες πέθαναν. Ποιον να ισχυριστείς ότι είσαι;

8.54

Ο Ιησούς απάντησε, Αν εγώ δοξάσω, η δόξα μου δεν είναι τίποτα.Ήταν ο πατέρας μου που με δοξάζει, που λέτε είναι ο Θεός σας

8,55

και δεν ξέρετε. Για μένα, το ξέρω? και αν είπα εγώ δεν ήξερα θα ήμουν σαν εσάς, ψεύτης. Αλλά εγώ τον ξέρω, και να κρατήσει το λόγο του.

8,56

Αβραάμ ο πατέρας σας αγαλλίαση να δει τη δική μου ημέρα και το είδε και χάρηκε.

8,57

Ως εκ τούτου, οι Εβραίοι είπε προς αυτόν, Εσύ είσαι που δεν έχουν ακόμη πενήντα ετών, και είδες τον Αβραάμ;

8,58

Ο Ιησούς είπε προς αυτούς · Αληθώς, αληθώς σας λέγω, πριν από τον Αβραάμ ήταν, είμαι.

8,59

Στη συνέχεια πήραν πέτρες να ρίξει εναντίον του? αλλά ο Ιησούς κρύφτηκε, και βγήκε από το ναό.

Ιωάννης 9

9.1

Ο Ιησούς είδε την ψήφιση ενός άνδρα τυφλός από τη γέννησή του.

9.2

Οι μαθητές του τον ρώτησε, ο ραβίνος, ο οποίος αμάρτησε, αυτός ο άνθρωπος ή οι γονείς του, ότι γεννήθηκε τυφλός;

9.3

Ο Ιησούς απάντησε: Δεν είναι ότι ο ίδιος ή οι γονείς του αμάρτησαν?αλλά ότι τα έργα του Θεού μπορεί να εμφανίζεται σε αυτόν.

9.4

Πρέπει να κάνω, ενώ είναι μέρα, τα έργα εκείνου που με έστειλε? η νύχτα έρχεται, όταν ο άνθρωπος δεν μπορεί να λειτουργήσει.

9.5

Αν και είμαι στον κόσμο, είμαι το φως του κόσμου.

9.6

Έχοντας πει αυτό, έφτυσε στο έδαφος και έκανε λάσπη με το σάλιο.Στη συνέχεια ζήτησε την λάσπη στα μάτια του ανθρώπου,

9.7

και είπεν, Ύπαγε και να πλένεστε στην πισίνα του Σιλωάμ (πράγμα που σημαίνει Sent). Πήγε και πλένονται, και ήρθε να δει καθαρά.

9.8

Γείτονες και εκείνους που πριν είχε δει ζητιάνο Του, είπε, δεν είναι αυτό αυτός που καθόταν και παρακάλεσε;

9.9

Μερικοί είπαν, αυτό είναι. Άλλα είπε: Όχι, αλλά είναι σαν κι αυτόν.Και ο ίδιος είπε: είμαι.

9.10

Στη συνέχεια είπε ότι σ ‘αυτόν, πώς ήταν τα μάτια σας ανοίξει;

9.11

Εκείνος απάντησε, ο άνθρωπος που ονομάζεται Ιησούς έκανε πηλό, και έχρισε τα μάτια μου και μου είπε, ‘Μετάβαση στο Σιλωάμ και πλύνετε. » Πήγα, έχω πλυθεί, και έλαβα θέαμα.

9.12

Αυτοί του είπαν: Πού είναι; Εκείνος απάντησε: Δεν ξέρω.

9.13

Έφεραν στην Φαρισαίοι τον άνθρωπο που ήταν τυφλός.

9.14

Τώρα ήταν ένα Σάββατο, όταν ο Ιησούς έκανε την λάσπη και άνοιξε τα μάτια του.

9.15

Για άλλη μια φορά οι Φαρισαίοι τον ρώτησε επίσης πώς είχε λάβει την όρασή του. Και είπε προς αυτούς, έβαλε λάσπη στα μάτια μου, και έχω πλυθεί, και βλέπω.

9.16

Τι μερικοί από τους Φαρισαίους είπε, Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι από το Θεό, γιατί δεν τηρεί το Σάββατο. Άλλοι έλεγαν, πώς μπορεί ένας αμαρτωλός να κάνει τέτοια σημεία;

9.17

Και υπήρχε ένας διαχωρισμός μεταξύ τους. Λένε προς το τυφλό και πάλι, τι λες εσύ γι ‘αυτόν, ότι άνοιξε τα μάτια σου; Είπε, είναι ένας προφήτης.

9.18

Οι Εβραίοι δεν πίστευαν ότι ήταν τυφλός και είχε λάβει την όρασή του, ώσπου κάλεσαν τους γονείς.

9.19

Και τους ρώτησε, λέγοντας: Είναι αυτός ο γιος σας, που λέτε ότι γεννήθηκε τυφλός; Πώς λοιπόν ο ίδιος τώρα βλέπεις;

9.20

Οι γονείς του απάντησε, Γνωρίζουμε ότι αυτό είναι ο γιος μας, και γεννήθηκε τυφλός?

9.21

αλλά το πώς βλέπει τώρα, ή που άνοιξε τα μάτια του, αυτό είναι ό, τι γνωρίζουμε. Ρωτήστε τον εαυτό σας, είναι της ηλικίας, θα μιλήσουμε για το τι τον αφορά.

9.22

Οι γονείς του είπε αυτό επειδή φοβούνταν τους Εβραίους? για τους Εβραίους είχαν ήδη συμφωνήσει ότι αν κάποιος είχε ομολογήσει ότι ήταν ο Χριστός, θα είναι έξω από τη συναγωγή.

9,23

Ως εκ τούτου, είπε ότι οι γονείς του, είναι από την ηλικία, ρωτήστε τον εαυτό του.

9.24

Οι Φαρισαίοι κάλεσε και πάλι ότι ο άνθρωπος που ήταν τυφλός, και είπε προς αυτόν, να δώσουν δόξα στον Θεό? γνωρίζουμε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι αμαρτωλός.

9.25

Εκείνος απάντησε: Αν είναι αμαρτωλός, δεν ξέρω? ένα πράγμα που ξέρω είναι ότι ήμουν τυφλός, τώρα βλέπω.

9.26

Είπαν για αυτόν: Τι έκανε; Πώς άνοιξε ο ίδιος τα μάτια σου;

9.27

Εκείνος απάντησε: Δεν έχω πει, και δεν έχετε ακούσει? γιατί θα το ακούσουμε και πάλι; Θέλετε να γίνετε μαθητές του;

9.28

Θα τον έβρισαν και είπε: Εσύ είσαι μαθητής εκείνου? μας, είμαστε μαθητές του Μωυσή.

9.29

Γνωρίζουμε ότι ο Θεός μίλησε στον Μωυσή? αλλά αυτό, δεν ξέρουμε από πού είναι.

9.30

Ο άνθρωπος απάντησε: Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ξέρετε πού είναι? και όμως αυτός μου άνοιξε τα μάτια.

9.31

Γνωρίζουμε ότι ο Θεός δεν ακούει τους αμαρτωλούς? αλλά αν κάποιος είναι λάτρης και κάνει το θέλημά του, αυτόν που ακούει.

9,32

Ποτέ δεν έχει ακουστεί ότι κάποιος άνοιξε τα μάτια ενός άνδρα που είχε γεννηθεί τυφλός.

9.33

Αν αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν από τον Θεό, θα μπορούσε να κάνει τίποτα.

9.34

Τον απάντησε, ήσουν εντελώς γεννήθηκε στις αμαρτίες, και να μας διδάξει; Τον πέταξαν έξω.

9.35

Ο Ιησούς άκουσε ότι τον είχε πετάξει έξω? και, αφού τον γνώρισα, είπε: Πιστεύετε στον Υιό του Θεού;

9.36

Απάντησε και ποιος είναι αυτός, ο Κύριος, ότι εγώ μπορεί να πιστεύουν σ ‘αυτόν;

9.37

Τον είδε, είπε σ ‘αυτόν, και αυτός που σας μιλά, είναι αυτός.

9.38

Και είπε, Κύριε, πιστεύω. Και τον προσκύνησαν.

9,39

Ο Ιησούς είπε: Εγώ ήρθα σε αυτόν τον κόσμο για την απόφαση, ότι εκείνοι που δεν βλέπουν να δείτε, και ότι εκείνοι που βλέπετε μπορεί να τυφλωθεί.

9.40

Κάποιοι Φαρισαίοι που ήταν με τον άκουσαν αυτά τα λόγια, είπε: Εμείς, επίσης, είμαστε τυφλοί;

9.41

Ο Ιησούς τους απάντησε, αν ήταν τυφλός, δεν θα είχε καμία αμαρτία.Αλλά τώρα λέτε, θα δούμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αμαρτία σας παραμένει.

Ιωάννης 10

10.1

Αληθώς, αληθώς σας λέγω, όστις δεν entereth από την πόρτα της μάντρας, αλλά ανεβαίνει κάποιο άλλο τρόπο, είναι ένας κλέφτης και ένας ληστής.

10.2

Αλλά αυτός που μπαίνει από την πόρτα είναι ο βοσκός των προβάτων.

10.3

Του ανοίγει το θυρωρό, και τα πρόβατα να ακούσει τη φωνή του? που ο ίδιος αποκαλεί με το όνομά του τα πρόβατα που ανήκουν σ ‘αυτόν, και αυτός τους οδηγεί έξω.

10.4

Όταν φέρνει τη δική του πρόβατα, πηγαίνει πριν από αυτούς, και τα πρόβατα τον ακολουθούν, γιατί ξέρουν τη φωνή του.

10.5

Θα ακολουθήσει ένας ξένος? αλλά θα φύγει από αυτόν · διότι δεν γνωρίζουν τη φωνή των ξένων.

10.6

Ο Ιησούς τους είπε αυτή την παραβολή, αλλά δεν κατάλαβα για τι πράγμα μιλούσε γι ‘αυτά.

10.7

Ο Ιησούς είπε προς αυτούς · Αληθώς, αληθώς σας λέγω, εγώ είμαι η θύρα των προβάτων.

10,8

Όλοι όσοι ήρθαν πριν από μένα είναι κλέφτες και ληστές: αλλά τα πρόβατα δεν τους ακούω.

10.9

Εγώ είμαι η θύρα. Όποιος μπαίνει μέσα μου θα σωθεί? πρέπει να πάνε μέσα και έξω, και να βρει βοσκή.

10.10

Ο κλέφτης έρχεται μόνο για να κλέψουν και να σκοτώσουν και να καταστρέψουν? Εγώ ήρθα για να έχουν ζωή, και έχουν σε αφθονία.

10.11

Εγώ είμαι ο ποιμήν ο καλός. Ο καλός ποιμένας καθορίζει τη ζωή του για τα πρόβατα.

10.12

Αλλά ο μισθωτός, ο οποίος δεν είναι ο βοσκός, ο οποίος δεν διαθέτει τα πρόβατα, βλέπει ο λύκος έρχεται και αφήνει τα πρόβατα και φεύγει? και ο λύκος αρπάζει αυτά και σκορπίζει τους.

10.13

Ο μισθωτός φεύγει, επειδή αυτός είναι ένας μισθοφόρος και δεν νοιάζονται για τα πρόβατα που αναπτύχθηκε. Εγώ είμαι ο ποιμήν ο καλός.

10.14

Ξέρω το δικό μου και το δικό μου με ξέρουν,

10.15

όπως ο Πατέρας γνωρίζει εμένα και γνωρίζω τον Πατέρα? και δίνω τη ζωή μου για τα πρόβατα μου.

10.16

Και άλλα πρόβατα έχω, που δεν είναι του παρόντος φορές? αυτά, πρέπει να τα φέρω, και που θα ακούσουν τη φωνή μου? και δεν πρέπει να υπάρχει ένα ποίμνιο, ένας ποιμένας.

10.17

Ο Πατέρας μου αγαπά, γιατί καθορίζει τη ζωή μου, να το πάρει πάλι.

10.18

Κανείς δεν παίρνει μακριά από μένα, αλλά εγώ θα ορίσει τον εαυτό μου? Έχω εξουσία να καθορίζουν οι ίδιες, δεν έχω δύναμη να το πάρουμε και πάλι: αυτή είναι η εντολή που έχω λάβει από τον Πατέρα μου.

10.19

Υπήρξε και πάλι, λόγω αυτών των λέξεων διαίρεση μεταξύ των Εβραίων.

10.20

Αρκετοί από αυτούς είπε, hath ένα διάβολο, και είναι τρελός? γιατί δεν μπορείτε να ακούσετε;

10.21

Άλλα είπε, Αυτά δεν είναι τα λόγια ενός δαίμονα? Μπορεί ένας δαίμονας να ανοίξει τα μάτια των τυφλών;

10.22

Ιερουσαλήμ η γιορτή της αφιέρωσης. Ήταν χειμώνας.

10.23

Και ο Ιησούς περπάτησε στο ναό στην στοά του Σολομώντος.

10.24

Εβραίοι γύρω του, και είπε προς αυτόν, πόσο καιρό Dost εσύ να μας κάνει να αμφιβάλλει; Αν είστε ο Χριστός, μας λένε ξεκάθαρα.

10.25

Ο Ιησούς τους απάντησε, σας είπα, και δεν πιστεύετε. Τα έργα που εγώ κάνω στο όνομα του Πατέρα μου μαρτυρία για μένα.

10.26

Αλλά δεν πιστεύετε επειδή δεν είστε από τα πρόβατά μου.

10.27

Μου πρόβατα ακούν τη φωνή μου? Τους ξέρω και με ακολουθούν.

10.28

Τους δίνω αιώνια ζωή? και δεν θα χαθούν ποτέ, και κανένας δεν θα τα αρπάξει από το χέρι μου.

10.29

Ο πατέρας μου, που τους έδωσε μου, είναι μεγαλύτερο από το σύνολο? και κανείς δεν μπορεί να τα αρπάξει από το χέρι του πατέρα μου.

Δέκα τριάντα

Εγώ και ο Πατέρας είμαστε ένα.

10.31

Στη συνέχεια, οι Εβραίοι πήραν πέτρες και πάλι στην πέτρα του.

10.32

Ο Ιησούς είπε: Σας έχω δείξει πολλά καλά έργα από τον Πατέρα? Για την οποία μου πέτρα;

10.33

Οι Εβραίοι του απάντησε, λέγοντας: Για μια καλή δουλειά που σου πέτρα όχι? Αλλά για βλασφημία? Και γιατί είσαι εσύ αυτός, είναι ένας άνθρωπος, κάνει τον εαυτό του Θεού.

10,34

Ο Ιησούς αποκρίθηκε σ ‘αυτούς, δεν είναι γραμμένο στο νόμο σου, είπα, το YE είναι Θεοί;

10.35

Αν τους κάλεσε θεούς, προς τους οποίους η λέξη του Θεού ήρθε, και η γραφή δεν μπορεί να σπάσει?

10.36

τον οποίο ο Πατέρας έχει αγιάζεται, και έστειλε στον κόσμο, λέτε: Θα βλασφημούν Και αυτό γιατί είπα, είμαι ο Υιός του Θεού.

10.37

Αν δεν κάνω τα έργα του Πατέρα μου, πιστέψτε με δεν είναι.

10.38

Αλλά αν το κάνω, αν πιστέψετε όχι εγώ, πιστεύουν ότι τα έργα: ότι το YE μπορεί να γνωρίζουν και να κατανοούν ότι ο Πατέρας είναι σε μένα και στον Πατέρα.

10.39

Στη συνέχεια προσπάθησαν και πάλι να τον πάρει: αλλά δραπέτευσε μέσα από τα χέρια τους.

10.40

Ο Ιησούς πήγε μακριά και πάλι πέρα ​​από τον Ιορδάνη στον τόπο όπου ο Ιωάννης στην πρώτη βαφτίστηκε. Και παρέμεινε εκεί.

10.41

Πολλοί άνθρωποι ήρθαν σε αυτόν και είπε, ο John έκανε κανένα θαύμα? αλλά πάντα Ιωάννης είπε για αυτόν τον άνθρωπο ήταν αλήθεια.

10.42

Και σε αυτή τη θέση πολλοί πίστεψαν σ ‘αυτόν.

Ιωάννης 11

11.1

Υπήρξε ένας άρρωστος άνθρωπος, Λάζαρος, το χωριό της Μαρίας και η αδελφή της Μάρθα.

11.2

Ήταν η Μαρία, η οποία χύνεται άρωμα στον Κύριο και σκούπισε τα πόδια του με τα μαλλιά της, και ήταν ο αδελφός της ο Λάζαρος ήταν άρρωστος.

11.3

Οι αδελφές έστειλε μήνυμα προς τον Ιησού, ο Κύριος, Ιδού, αυτός που αγαπάς είναι άρρωστος.

11.4

Αφού άκουσε αυτό, ο Ιησούς είπε, Αυτή η ασθένεια δεν είναι μέχρι θανάτου? αλλά είναι για τη δόξα του Θεού, ότι ο Υιός του Θεού να δοξάζεται έτσι.

11,5

Τώρα ο Ιησούς αγαπούσε τη Μάρθα και την αδελφή της και τον Λάζαρο.

11.6

Όταν λοιπόν άκουσε ότι ο Λάζαρος ήταν άρρωστος, έμεινε δύο ημέρες περισσότερο σε στον τόπο όπου ήταν,

11.7

και στη συνέχεια είπε στους μαθητές του, ας πάμε σε Ιουδαία.

11,8

Les disciples lui dirent: Rabbi, les Juifs tout récemment cherchaient à te lapider, et tu retournes en Judée!

11.9

Ο Ιησούς απάντησε, δεν έχει υπάρξει όχι δώδεκα ώρες την ημέρα; Αν κάποιος περπατάει μέσα στην ημέρα, ο ίδιος δεν σκοντάφτουν, επειδή βλέπει το φως αυτού του κόσμου?

11.10

Αλλά αν ένας άνθρωπος με τα πόδια μέσα στη νύχτα, σκοντάφτει, επειδή το φως δεν είναι εν αυτώ.

11.11

Μετά από αυτό, τους είπε, ο φίλος μας ο Λάζαρος κοιμάται? αλλά εγώ θα τον ξυπνήσει.

11.12

Οι μαθητές του είπε: Κύριε, αν κοιμήθηκε, θα ανακάμψει.

11.13

Ο Ιησούς μίλησε για το θάνατό του, αλλά νόμιζαν ότι σήμαινε φυσικό ύπνο.

11.14

Τότε ο Ιησούς είπε σ ‘αυτούς απλά, Λάζαρος είναι νεκρός.

11.15

Και επειδή από εσάς, ότι μπορεί να πιστεύουν, χαίρομαι που δεν ήταν εκεί. Αλλά έρχονται σ ‘αυτόν.

11.16

Τι Thomas ζήτησε ο Δίδυμος, είπε στους συναδέλφους τους μαθητές του, Ας πάμε, ώστε να μπορούμε να πεθάνει μαζί του.

11.17

Ο Ιησούς ήρθε, βρήκε ότι ο Λάζαρος είχε ήδη τέσσερις μέρες στο μνήμα.

11.18

Βηθανία ήταν κοντά στην Ιερουσαλήμ, περίπου δεκαπέντε furlongs,

11.19

πολλοί Εβραίοι είχαν έρθει στη Μάρθα και Μαρία, για να τους παρηγορήσει, σχετικά με τον αδελφό τους.

11.20

Όταν η Μάρθα ακούσει ότι ο Ιησούς ερχόταν, πήγε και τον συνάντησε, ενώ η Μαρία έμεινε στο σπίτι.

11.21

Μάρθα είπε στον Ιησού: Κύριε, αν ήσουν εδώ, ο αδελφός μου δεν θα είχε πεθάνει.

11,22

Αλλά ακόμα και τώρα ξέρω πως ό, τι ζητάει από τον Θεό, ο Θεός θα σας δώσει.

11.23

Ο Ιησούς είπε, αδελφός σου θα αναστηθεί.

11.24

Ξέρω ότι η Μάρθα είπε, θα αναστηθεί κατά την ανάσταση την τελευταία ημέρα.

11,25

Ο Ιησούς είπε, εγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή. Αυτός που πιστεύει σε μένα, θα ζήσει, έστω και αν πεθάνει?

11.26

και όποιος ζει και πιστεύει σε μένα, δεν θα πεθάνει ποτέ. Το πιστεύετε αυτό;

11.27

Του είπε: Ναι, Κύριε, πιστεύω ότι είσαι ο Χριστός, ο Υιός του Θεού, ο οποίος θα πρέπει να έρθει στον κόσμο.

11.28

Έχοντας πει αυτό, πήγε μακριά. Τότε κρυφά ονομάζεται Μαρία την αδελφή της, λέγοντας, ο Δάσκαλος είναι εδώ και σου ζητά.

11.29

Μόλις άκουσε ότι αυτή προέκυψε γρήγορα, και πήγε σ ‘αυτόν.

Έντεκα τριάντα

Τώρα ο Ιησούς δεν είχε έρθει ακόμα στο χωριό, αλλά ήταν σε θέση όπου η Μάρθα τον είχε συναντήσει.

11.31

Οι Εβραίοι που ήταν μαζί της στο σπίτι, και παρηγοριά της, χρειάζεται να σηκωθεί γρήγορα και βγήκε έξω, την ακολούθησαν, λέγοντας ότι επρόκειτο για τον τάφο για να κλαίω εκεί.

11.32

Όταν η Μαρία ήρθε όταν ο Ιησούς ήταν και τον είδε, έπεσε στα πόδια του, και είπε: Κύριε, αν ήσουν εδώ, ο αδελφός μου δεν θα είχε πεθάνει.

11.33

Ο Ιησούς είδε το κλάμα της, και οι Εβραίοι που ήρθαν μαζί της, λέει μελαγχολικά στο πνεύμα, και ήταν ταραγμένη.

11,34

Και είπε, Που έχετε τον έβαλε; Κύριος, αυτοί απάντησαν, έρθει και να δει.

11.35

Ο Ιησούς έκλαψε.

11,36

Οι Εβραίοι, Ιδού πώς εκείνος την αγαπούσε.

11.37

Και μερικοί από αυτούς είπε: Αυτός που έχει ανοίξει τα μάτια των τυφλών, δεν θα μπορούσε να είναι επίσης ότι αυτός ο άνθρωπος από το θάνατο;

11.38

Ο Ιησούς, λοιπόν και πάλι στενάζουν στον εαυτό του, ήρθε στον τάφο. Ήταν μια σπηλιά, και μια πέτρα να ορίσει σε αυτήν.

11,39

Ο Ιησούς είπε, Πάρτε μακριά την πέτρα. Μάρθα, η αδελφή του εκλιπόντος, είπε: Κύριε, νιώθει ήδη, επειδή υπάρχουν τέσσερις μέρες είναι εκεί.

11.40

Ο Ιησούς είπε προς αυτόν, Μήπως δεν μπορώ να σας πω ότι αν πίστευε, θα δείτε τη δόξα του Θεού;

11.41

Έτσι, πήραν την πέτρα. Και ο Ιησούς σήκωσε τα μάτια του και είπε, Πατέρα, ευχαριστώ σοι ότι εσύ με άκουσες.

11.42

Για μένα, ήξερα ότι ακούτε πάντα μου? αλλά μίλησα λόγω των ανθρώπων που στέκεται εδώ, ώστε να πιστέψουν ότι εσύ με απέστειλες.

11,43

Έχοντας πει αυτό, φώναξε με δυνατή φωνή, Λάζαρε, έλα έξω!

11.44

Και οι νεκροί ήρθε εμπρός, δεμένοι χειροπόδαρα με περιβλήματα, και το πρόσωπό του τυλιγμένο με ένα πανί. Ο Ιησούς είπε σ ‘αυτούς, τον χάσει, και να τον αφήσει να πάει.

11.45

Πολλοί από τους Εβραίους που ήρθαν στη Μαρία και είδα τι έκανε ο Ιησούς, πίστεψαν σε αυτόν.

11,46

Αλλά μερικοί από αυτούς πήγαν στους Φαρισαίους και τους είπε τι είχε κάνει ο Ιησούς.

11.47

Στη συνέχεια, οι αρχιερείς και οι Φαρισαίοι συγκεντρώθηκαν συμβούλιο, και είπε, Τι θα κάνουμε; Για αυτόν τον άνθρωπο κάμνει πολλά θαύματα.

11.48

Αν τον αφήσει, όλοι θα πιστεύουν σε αυτόν, και οι Ρωμαίοι θα έρθει και να πάρει τόσο ο τόπος και το έθνος μας.

11.49

Ένας από αυτούς, ο Καϊάφας, ο οποίος ήταν αρχιερέας εκείνο το έτος, τους είπε: Ξέρετε τίποτα?

11.50

Ούτε θεωρεί ότι είναι σε σας ότι ένας άνθρωπος πεθάνει για το λαό, και ότι ολόκληρο το έθνος δεν χάνονται.

11.51

Αλλά δεν το λέω αυτό για τον εαυτό του? αλλά είναι αρχιερέας εκείνο το έτος προφήτευσε ότι ο Ιησούς έπρεπε να πεθάνει για το έθνος.

11.52

Και δεν ήταν για το έθνος και μόνο, ήταν επίσης να συγκεντρώσει σε ένα τα διασκορπισμένα παιδιά του Θεού.

11.53

Από εκείνη την ημέρα, αποφάσισαν να τον σκοτώσουν.

11.54

Αυτός είναι ο λόγος που έκανε ο Ιησούς πιο ανοιχτά μεταξύ των Εβραίων? αλλά αποσύρθηκε στη χώρα κοντά στην έρημο, σε μια πόλη που ονομάζεται Εφραίμ, Έμεινε εκεί με τους μαθητές του.

11.55

Το Πάσχα των Εβραίων ήταν κοντά. Και πολλοί άνθρωποι στη χώρα ανέβηκε στην Ιερουσαλήμ πριν από το Πάσχα για να εξαγνιστούν.

11.56

Έψαχναν για τον Ιησού, και είπαν μεταξύ τους στο ναό, Τι πιστεύετε εσείς; Δεν θα έρθει στο πάρτι;

11.57

Τώρα, οι αρχιερείς και οι Φαρισαίοι είχαν δώσει εντολές ότι αν κάποιος ήξερε πού ήταν, θα πρέπει να το αναφέρει, ότι μπορεί να τον αρπάξουν.

Ιωάννης 12

12.1

Έξι ημέρες πριν από το Πάσχα, ο Ιησούς ήρθε στη Βηθανία, όπου ήταν ο Λάζαρος, ο Ιησούς αναστήθηκε από τους νεκρούς.

12.2

Εκεί τον έκανε δείπνο? Μάρθα εξυπηρετούνται, και ο Λάζαρος ήταν ένας από εκείνους που ήταν στο τραπέζι μαζί του.

12.3

Μαίρη πήρε ένα κιλό αλοιφή καθαρής νάρδο, πολύ δαπανηρή, και έχρισε τα πόδια του Ιησού και σκούπισε τα πόδια του με τα μαλλιά της? και το σπίτι ήταν γεμάτο με το άρωμα του αρώματος.

12.4

Ένας από τους μαθητές του, ο Ιούδας ο Ισκαριώτης, ο γιος του Σίμωνα, η οποία θα πρέπει να τον προδώσει, είπε:

12.5

Γιατί δεν πωλούνται τα τρία άρωμα εκατό πένες, και δόθηκε στους φτωχούς;

12.6

Αυτό, είπε, ότι δεν νοιαζόταν για τους φτωχούς, αλλά επειδή ήταν κλέφτης, και έχοντας την τσάντα, και γυμνά τι είχε βάλει σ ‘αυτό.

12.7

Αλλά ο Ιησούς είπε, Ας κρατήσουμε κατά την ημέρα της ταφής μου.

12.8

Έχετε πάντα την κακή μαζί σας, αλλά δεν έχετε πάντα μου.

12.9

Πολλά άτομα των Εβραίων έμαθε ότι ο Ιησούς ήταν στη Βηθανία? και ήρθαν, όχι μόνο επειδή γι ‘αυτόν, αλλά και για να δουν τον Λάζαρο, τον οποίο είχε αναστηθεί από τους νεκρούς.

12.10

Οι αρχιερείς έκαναν συμβούλιο για να σκοτώσουν τον Λάζαρο πάρα πολύ,

12.11

επειδή πολλοί από τους Ιουδαίους πήγε μακριά από τους εξαιτίας του, και πίστευαν στον Ιησού.

12.12

Την επόμενη μέρα πολύ τους ανθρώπους που είχαν έρθει στη γιορτή ακούσει ότι ο Ιησούς ερχόταν στην Ιερουσαλήμ,

12.13

πήραν κλαδιά φοίνικα και πήγε να τον συναντήσει, φωνάζοντας Ωσαννά! Ευλογημένος είναι αυτός που έρχεται στο όνομα του Κυρίου, ο βασιλιάς του Ισραήλ!

12.14

Ο Ιησούς βρήκε ένα νεαρό γαϊδουράκι και κάθισε πάνω του, όπως είναι γραμμένο:

12.15

Ο φόβος δεν είναι, κόρη της Σιών? Ιδού, σου έρχεται ο βασιλιάς, κάθεται σε πουλάρι όνου.

12.16

Οι μαθητές του δεν κατάλαβε αυτά τα πράγματα κατά την πρώτη?αλλά όταν ο Ιησούς δοξάστηκε, τότε θυμήθηκαν ότι αυτά ήταν γραμμένα γι ‘αυτόν, και ότι είχαν κάνει αυτά τα πράγματα για αυτόν.

12.17

Όλοι όσοι ήταν μαζί του όταν φώναξε τον Λάζαρο από τον τάφο και αναστήθηκε από τους νεκρούς, γυμνά ρεκόρ?

12.18

και το πλήθος ήρθε να τον συναντήσει, επειδή έμαθαν ότι είχε γίνει αυτό το θαύμα.

12.19

Ως εκ τούτου, οι Φαρισαίοι είπαν μεταξύ τους: Βλέπετε δεν κερδίζετε?ιδού, ο κόσμος έχει πάει μετά από αυτόν.

12.20

Μερικοί Έλληνες μεταξύ εκείνων που ανέβηκε για να προσκυνήσουν κατά την εορτή:

12.21

ήρθε στον Φίλιππο, ο οποίος ήταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας, και τον ρώτησε, λέγοντας: Κύριε, θα δούμε τον Ιησού.

12.22

Φίλιππος πήγε και το είπε στον Ανδρέα, και ο Andrew και ο Φίλιππος πει τον Ιησού.

12,23

Ο Ιησούς είπε: Ήρθε η ώρα για τον Υιό του ανθρώπου να δοξαστεί.

12,24

Αληθώς, αληθώς σας λέγω, εάν ένας κόκκος του σιταριού δεν πέσει στη γη και δεν πεθάνει, μένει μόνος του? αλλά αν πεθάνει, θα φέρει πολλά φρούτα.

12.25

Αυτός που αγαπά τη ζωή του θα τη χάσει, και όποιος μισεί τη ζωή του σε αυτόν τον κόσμο θα το κρατήσει για την αιώνια ζωή.

12.26

Όποιος υπηρετεί μου πρέπει να με ακολουθήσει? και όπου είμαι εγώ, θα είναι υπηρέτης μου εκεί. Αν κάποιος μου σερβίρει, ο Πατέρας θα τιμήσει.

12.27

Τώρα είναι η ψυχή μου ταραγμένη. Και τι να πω; … Πατέρα, σώσε με από αυτή την ώρα; … Αλλά αυτό είναι ο λόγος που ήρθα σε αυτή την ώρα.

12.28

Πατέρα, δόξασε το όνομά σου! Και μια φωνή ήρθε από τον ουρανό: έχω δοξαστεί και πάλι θα το δοξάσω.

12.29

Το πλήθος που ήταν εκεί και ακούσει, είπε ότι βρόντησε. Άλλοι είπαν, ένας άγγελος του μίλησε.

12.30

Ο Ιησούς είπε, δεν είναι για το καλό μου ότι αυτή η φωνή ακούγεται?είναι εξαιτίας σου.

12.31

Τώρα είναι η κρίση αυτού του κόσμου? τώρα ο άρχοντας αυτού του κόσμου θα πεταχτεί έξω.

12.32

Και εγώ, όταν ανυψώνεται επάνω από τη γη, θα τους ελκύσω όλους στον εαυτό μου.

12.33

Καθώς μιλούσε, είπε, που σημαίνει τι ο θάνατος θα πρέπει να πεθάνει. –

1 2 3 4

Το πλήθος απάντησε αυτόν, έχουμε ακούσει από τον νόμο, ότι ο Χριστός μένει για πάντα? και πώς λέγεις εσύ τότε, πρέπει ο Υιός του ανθρώπου να υψωθεί; Ποιος είναι αυτός ο Υιός του ανθρώπου;

12.35

Ο Ιησούς τους είπε: Το φως λίγο χρόνο σε εσάς. Περπατήστε ενώ έχετε το φως, το σκοτάδι για να μην έρθει επάνω σας, αυτός που περπατάει στο σκοτάδι δεν ξέρει πού πηγαίνει.

12.36

Ενώ έχετε το φως, πιστεύετε στο φως, ότι το YE μπορεί να είναι τα παιδιά του φωτός. Ο Ιησούς είπε αυτά τα πράγματα, τότε πήγε και κρύφτηκε από αυτούς.

12.37

Παρά τόσα θαύματα που είχε κάνει με την παρουσία τους, δεν πιστεύουν σε αυτόν,

12.38

Αυτό έγινε για να εκπληρώσει τη λέξη ότι ο Ησαΐας ο προφήτης μίλησε, ο Κύριος, όστις πιστεύεται έκθεσή μας; Και σε ποιον έχει ο βραχίονας του Κυρίου που έχει αποκαλυφθεί;

12.39

Ως εκ τούτου, δεν μπορούν να πιστέψουν, γιατί ο Ησαΐας είπε πάλι:

12.40

Έχει τυφλώσει τα μάτια τους? και αυτός σκλήρυνε την καρδιά τους, καθώς φοβούνται ότι θα πρέπει να δούμε με τα μάτια τους, ούτε να καταλάβουν με την καρδιά τους, και να μετατραπεί, και εγώ πρέπει να τους θεραπεύσει.

12.41

Αυτά τα πράγματα που είπε ο Ησαϊας, όταν είδε τη δόξα του, και μίλησε γι ‘αυτόν.

12.42

Παρ ‘όλα αυτά μεταξύ των επικεφαλής άρχοντες πολλοί πίστεψαν σ’ αυτόν? αλλά εξαιτίας των Φαρισαίων δεν τον ομολογούν, καθώς φοβούνται ότι θα πρέπει να τεθεί εκτός της συναγωγής.

12.43

Για αγαπούσαν τον έπαινο των ανθρώπων περισσότερο από τον έπαινο του Θεού.

12.44

Αλλά ο Ιησούς φώναξε και είπε: Αυτός που πιστεύει σε μένα, δεν πιστεύει σε μένα, αλλά σ ‘αυτόν που με έστειλε?

12.45

και αυτός που βλέπει εμένα βλέπει αυτόν που με έστειλε.

12,46

Εγώ ήρθα φως στον κόσμο, ότι όποιος πιστεύει σε μένα, δεν θα πρέπει να μείνει μέσα στο σκοτάδι.

12,47

Αν κάποιος ακούσει τα λόγια μου και δεν τις τηρεί, δεν μπορώ να τον κρίνω είναι? ήρθα για να μην κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σώσει τον κόσμο.

12.48

Εκείνος που αθετεί εμένα, και δεν δέχεται τα λόγια μου, έχων ένα δικαστή? η λέξη που έχω μιλήσει, εκείνος θα τον κρίνει κατά την έσχατη ημέρα.

12,49

Διότι εγώ δεν έχω μιλήσει από τον εαυτό μου? αλλά ο Πατέρας που με έστειλε με πρόσταξε τον εαυτό του ότι δεν έχω να πω και να διαφημίζουν.

12.50

Και ξέρω ότι η εντολή του είναι αιώνια ζωή. Αυτός είναι ο λόγος για τα πράγματα που λέω, το λέω ως ο Πατέρας μου είπε.

Ιωάννης 13

13.1

Πριν από τη γιορτή του Πάσχα, όταν ο Ιησούς ήξερε ότι η ώρα του είχε έρθει να απομακρυνθεί από αυτόν τον κόσμο με τον Πατέρα, αφού αγαπούσε το δικό του που ήταν στον κόσμο, που την τελευταία πινελιά στην αγάπη του γι ‘αυτούς.

13.2

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο διάβολος έχει πλέον τεθεί στην καρδιά του Ιούδα Ισκαριώτη, ο γιος του Σίμωνα, να τον προδώσει,

13.3

Ο Ιησούς γνώριζε ότι ο Πατέρας είχε δώσει όλα τα πράγματα στα χέρια του, είχε έρθει από τον Θεό, και πήγε στο Θεό,

13.4

αυξήθηκε από το τραπέζι, έβγαλε τα ρούχα του και πήρε μια πετσέτα, και περιστοιχισμένη από τον εαυτό του.

13.5

Στη συνέχεια χύνεται το νερό σε μια λεκάνη και άρχισε να πλένει τα πόδια των μαθητών και να τα σκουπίζετε με πετσέτα διά του οποίου ήταν ζωσμένος.

13.6

Ήρθε στον Σίμωνα Πέτρο? και ο Πέτρος είπε: Κύριε, εσύ Νιώθεις πλύνει τα πόδια μου;

13,7

Ο Ιησούς του απάντησε, Τι να κάνω εσύ δεν ξέρεις τώρα, αλλά θέλεις να ξέρετε εξής.

13.8

Πέτρος είπε: Όχι, ποτέ δεν θα πλύνει τα πόδια μου. Ο Ιησούς του απάντησε, Αν σου πλένουν δεν θα έχεις κανένα μέρος μαζί μου.

13.9

Σίμων Πέτρος είπε σ ‘αυτόν: Κύριε, όχι μόνο τα πόδια μου αλλά και τα χέρια και το κεφάλι μου.

13.10

Ο Ιησούς είπε, Αυτός που λούζεται χρειάζεται μόνο να πλύνει τα πόδια του, αλλά είναι καθαρό? και θα είναι καθαρά, αλλά όχι όλα.

13.11

Για ήξερε ποιος θα τον προδώσει? έτσι είπε: Δεν είστε όλοι καθαροί.

13.12

Αφού είχε πλύνει τα πόδια τους, και είχε πάρει τα ενδύματά του, και τέθηκε και πάλι, και είπε προς αυτούς, υμείς γνωρίζουμε τι έχω κάνει για σένα;

13.13

Θα μου διδάσκαλος και ο Κύριος καλέσει? και λέτε καλά, διότι είμαι.

13.14

Έτσι, αν έχω πλύνει τα πόδια σας, εγώ ο Κύριος και ο Δάσκαλος, θα πρέπει επίσης να πλένετε τα πόδια σας με το άλλο?

13.15

Για σας έχω δώσει ένα παράδειγμα, ότι το YE θα πρέπει να κάνει, όπως έχω κάνει για εσάς.

13.16

Αληθώς, αληθώς σας λέγω, Ο δούλος δεν είναι ανώτερος από τον κύριό του, ούτε είναι ένας αγγελιοφόρος μεγαλύτερο από εκείνον που τον έστειλε.

13.17

Αν γνωρίζετε αυτά τα πράγματα, είστε ευλογημένοι, αν τα κάνετε.

13.18

Αυτό δεν είναι όλοι σας μιλάω? Ξέρω τους οποίους έχω επιλέξει. Αλλά ότι η γραφή είναι δυνατόν να εκπληρώνονται, όποιος φάει ψωμί μαζί μου σηκονει φτέρνα του εναντίον μου.

13.19

Τώρα μπορώ να σας πω πριν αυτό συμβεί, έτσι ώστε όταν αυτό συμβεί, μπορεί να πιστεύουν ότι είμαι.

13.20

Αληθώς, αληθώς σας λέγω, Αυτός που δεχεται όποιος και αν μπορώ να μου στείλετε δέχεται, και όποιος δέχεται εμένα τον λαμβάνει ο οποίος μου έστειλε.

13.21

Έχοντας πει αυτό, ο Ιησούς ταράχτηκε στο πνεύμα, και συγκεκριμένα είπε, Αληθώς, αληθώς σας λέγω, ένας από εσάς θα με προδώσει.

13.22

Οι μαθητές κοιτάχτηκαν, αμφιβάλλοντας από τους οποίους μίλησε.

13.23

Ένας από τους μαθητές του, που αγαπούσε ο Ιησούς, ήταν ξαπλωμένος στο στήθος του Ιησού.

13.24

Σίμων Πέτρος νεύμα να τον να ρωτήσω ποιος ήταν τον οποίο μίλησε.

13.25

Και αυτός ο μαθητής, τότε βρίσκεται στο στήθος του Ιησού », του είπε: Κύριε, ποιος είναι αυτός;

13,26

Ο Ιησούς απάντησε, είναι αυτός στον οποίο θα δώσω μετριάζεται κομμάτι. Και όταν είχε βυθιστεί το δωράκι, αυτός έδωσε στον Ιούδα, το γιο του Σίμωνα του Ισκαριώτη.

13,27

Μόλις την μπουκιά, ο Σατανάς τέθηκε σε αυτόν. Ο Ιησούς είπε προς αυτόν, Ότι εσύ κάνεις, να κάνει γρήγορα.

13.28

Τώρα, κανένας άνθρωπος στο τραπέζι ήξερε γιατί είπε αυτό για να τον

13.29

Για κάποιους από αυτούς πίστευαν, επειδή ο Ιούδας είχε την τσάντα, ότι ο Ιησούς είπε σ ‘αυτόν: Αγοράστε ό, τι χρειαζόμαστε για τη γιορτή, ή ότι θα πρέπει να δώσουμε κάτι στους φτωχούς.

13.30

Στη συνέχεια αφού έλαβε το δωράκι πήγε αμέσως έξω. Ήταν νύχτα.

13.31

Όταν ήταν να φύγει έξω, ο Ιησούς είπε, Τώρα ο Υιός του ανθρώπου δοξάζεται, και ο Θεός δοξάζεται σε αυτόν.

13,32

Αν ο Θεός δοξάζεται σε αυτόν, ο Θεός θα τον δοξάσει και στον εαυτό του, και να δοξάσουν τον.

13.33

Παιδάκια μου, είμαι για λίγο περισσότερο μαζί σας. Θα μου ζητήσει?και όπως είπα και για τους Εβραίους, δεν μπορείτε να έρθετε πού θα είμαι, μπορώ να σας πω, επίσης, τώρα.

13.34

Σας δίνω μια νέα εντολή, να αγαπάτε ο ένας τον άλλο? όπως σας έχω αγαπήσει, επίσης, αγαπούν ο ένας τον άλλο.

13,35

Με τον τρόπο αυτό θα γνωρίσουν όλοι ότι είσθε μαθητές μου, αν έχετε αγάπη ο ένας στον άλλο.

13,36

Σίμων Πέτρος είπε σ ‘αυτόν: Κύριε, πού πηγαίνεις; Ο Ιησούς είπε: Δεν μπορείτε να με ακολουθήσει τώρα που θα πάω, αλλά θα ακολουθήσει αργότερα.

13,37

Κύριος είπε στον Πέτρο, γιατί δεν μπορώ να σας ακολουθήσουν τώρα;Θα δώσω τη ζωή μου για σένα.

13,38

Ο Ιησούς απάντησε, θα καθορίζουν τη ζωή σου για μένα; Αληθώς, αληθώς σοι λέγω, Ο κόκορας δεν θα λαλήσει, μέχρι εσύ μου αρνήθηκε τρεις φορές.

Ιωάννης 14

14.1

Ας μην ταράζεται η καρδιά σας. Πιστέψτε στον Θεό, και εις εμέ πιστεύετε.

14.2

Υπάρχουν πολλά αρχοντικά στο σπίτι του Πατέρα μου. Εάν δεν συνέβαινε αυτό, θα ήθελα να σας είχα πει. Πάω να προετοιμάσω μια θέση για σας.

14.3

Και όταν πάω, και εγώ πηγαίνω και προετοιμάσω μια θέση για σας, θα έρθω πάλι, και σας παραλάβει προς εμαυτόν? Όπου είμαι εγώ μπορεί να είναι επίσης.

14.4

Ξέρεις πού θα πάω, και ξέρεις τον τρόπο.

14.5

Θωμάς είπε, Κύριε, δεν ξέρουμε προς τα πού εσύ πηγαίνεις? πώς μπορούμε να ξέρουμε τον τρόπο;

14.6

Ο Ιησούς είπε: Εγώ είμαι ο δρόμος, η αλήθεια και η ζωή. Κανείς δεν έρχεται στον Πατέρα παρά μόνο μέσω εμού.

14,7

Αν με ήξερε, θα γνωρίσουμε τον Πατέρα μου. Και από του νυν εσείς τον γνωρίζουν και τον έχουν δει.

14.8

Φίλιππος είπε: Κύριε, δείξε μας τον Πατέρα, και αυτό μας sufficeth.

14.9

Ο Ιησούς είπε ότι ήταν τόσο καιρό που είμαι μαζί σας, και ακόμα έχεις εσύ δεν μου είναι γνωστό, ο Φίλιππος; Όποιος έχει δει εμένα έχει δει τον Πατέρα? και πώς λέγεις εσύ τότε, Δείξε μας τον Πατέρα;

14.10

Δεν πιστεύεις ότι εγώ είμαι εν τω Πατρί και ο Πατήρ είναι εν εμοί; Τα λόγια που εγώ λαλώ προς υμάς, εγώ δεν μιλώ για τον εαυτό μου? και ο Πατήρ εν εμοί, κάμνει τα έργα.

14.11

Πιστέψτε με, εγώ είμαι εν τω Πατρί και ο Πατήρ είναι εν εμοί? αλλιώς πιστεύουν λόγω των ίδιων των έργων.

14.12

Αληθώς, αληθώς σας λέγω, όποιος πιστεύει σε μένα, θα κάνω τα έργα που κάνω, και θα κάνει ακόμα μεγαλύτερη, διότι εγώ είμαι πρόκειται να τον Πατέρα?

14,13

και ό, τι ζητήσετε στο όνομά μου, θα το κάνω, ότι ο πατέρας μπορεί να δοξαστεί στο γιο.

14.14

Αν σας ρωτήσω κάτι στο όνομά μου, θα το κάνω.

14.15

Αν μ ‘αγαπάς, να τηρούν τις εντολές μου.

14.16

Και εγώ θέλω παρακαλέσει τον Πατέρα, και θέλει σας δώσει άλλον Παράκλητο, ότι μπορεί να συμμορφωθεί με σας

14.17

το Πνεύμα της αληθείας, τους οποίους ο κόσμος δεν μπορεί να λάβει, επειδή δεν τον βλέπει ούτε τον ξέρει? Αλλά εσείς τον ξέρουν, γιατί μένει μαζί σας και θα είναι σε σας.

14.18

Εγώ δεν θα σας αφήσει απαρηγόρητος: Θα έρθω σε σας.

14.19

Λίγο ακόμη και ο κόσμος με βλέπει πλέον? αλλά εσείς με βλέπετε, γιατί ζω, εσείς θα ζήσει επίσης.

14.20

Κατά την ημέρα εκείνη θα ξέρετε ότι είμαι ο Πατέρας μου, και εσείς σε μένα, και εγώ εν υμίν.

14.21

Όποιος έχει τις εντολές μου και τις τηρεί, αυτός είναι που μου αγαπά:και αυτός που αγαπάει εμένα θα αγαπηθεί από τον Πατέρα μου, εγώ θα σε αγαπάω και θα φανερωθώ σ ‘αυτόν.

14.22

Δεν Ιούδας ο Ισκαριώτης, είπε: Κύριε, πώς είναι αυτό που θέλεις τον εαυτό σου φανερώσει μας, και όχι για τον κόσμο;

14,23

Ο Ιησούς του απάντησε, Αν κάποιος με αγαπά, θα κρατήσει τα λόγια μου: και ο Πατέρας μου θα αγαπήσουν Θα έρθει σ ‘αυτόν και να κάνουν το σπίτι μας μαζί του.

14.24

Αυτός που δεν αγαπά μου δεν τηρεί τα λόγια μου. Και η λέξη που ακούετε δεν είναι δικό μου, αλλά ο Πατέρας που με απέστειλε.

14,25

Σας έχω πει αυτά τα πράγματα, ενώ εγώ είμαι ακόμα μαζί σου.

14.26

Αλλά ο Παράκλητος, το Άγιο Πνεύμα, που ο Πατέρας θα στείλει στο όνομά μου, θα σας διδάξει όλα τα πράγματα και θα σας υπενθυμίσει όλα όσα σας έχω πει.

14.27

Σας αφήνω ειρήνη, ειρήνη μου να σας δώσω. Δεν δίνω σε σας, καθώς ο κόσμος δίνει. Ας μην ταράζεται η καρδιά σας, μηδέ ας είναι φοβισμένος.

14.28

Έχετε ακούσει πως είπα προς εσάς, θα πάω μακριά, και να έρθουν και πάλι προς εσάς. Αν μ ‘αγαπούσες, θα χαίρονται ότι εγώ είμαι πρόκειται να τον Πατέρα? για τη Πατέρας είναι μεγαλύτερος από ό, τι είμαι.

14.29

Και τώρα σας έχω πει πριν αυτό συμβεί, έτσι ώστε όταν αυτό συμβεί, μπορείτε να πιστέψετε.

14.30

Δεν θα μιλήσω πολύ με σας? επειδή ο πρίγκηπας αυτού του κόσμου έρχεται. Δεν έχει τίποτα μέσα μου?

14.31

Αλλά ότι ο κόσμος μπορεί να ξέρει ότι αγαπώ τον Πατέρα και ότι ενεργώ σύμφωνα με τη σειρά που ο Πατέρας μου έδωσε, Σήκω, ας πάμε ως εκ τούτου.

Ιωάννης 15

15.1

Εγώ είμαι η άμπελος η αληθινή, και ο Πατέρας μου είναι ο κηπουρός.

15.2

Κάθε υποκατάστημα σε μένα που δεν αποδίδει καρπούς, παίρνει μακριά? και κάθε κλαδί που έχει φέρει καρπούς που δαμάσκηνα, ότι μπορεί να φέρει περισσότερο καρπό.

15.3

Είστε ήδη καθαρά λόγω της λέξης που έχω μιλήσει το unto εσείς.

15.4

Παραμείνετε σε μένα, και εγώ εν υμίν. Δεδομένου ότι ο κλάδος δεν μπορεί να φέρει καρπό αν δεν μείνει στο αμπέλι, έτσι δεν μπορεί, εκτός αν τηρούν σε μένα.

15.5

Εγώ είμαι η άμπελος, εσείς τα κλήματα. Όποιος παραμένει σε μένα και στο πρόσωπό του, φέρει πολλά φρούτα: για μένα, χωρίς εσείς να κάνετε τίποτα.

15.6

Αν ένας άνθρωπος δεν τηρούν σε μένα, αυτός ρίχνει εμπρός ως υποκατάστημα, και μαραμένα? και τα κλαδιά που συγκεντρώθηκαν, ρίχνεται στη φωτιά και κάηκαν.

15.7

Αν παραμείνετε σε μένα και τα λόγια μου μένει μέσα σας, ρωτήστε ό, τι θέλετε, και αυτό θα είναι δική σας.

15.8

Εάν φέρετε πολύ καρπό, ο Πατέρας μου είναι δοξάζεται, ότι το YE είναι μαθητές μου.

15.9

Καθώς ο Πατέρας μου έχει αγαπήσει, έχω επίσης έχω αγαπήσει.Παραμένουν στην αγάπη μου.

15.10

Αν κρατήσει τις εντολές μου, θα τηρήσει στην αγάπη μου, όπως έχω κρατήσει τις εντολές του Πατρός μου και μένω στην αγάπη του.

15.11

Σας είπα αυτό, έτσι ώστε η χαρά μου μπορεί να είναι μέσα σου και η χαρά σας να είναι πλήρης.

15.12

Αυτή είναι η εντολή μου, να αγαπάτε ο ένας τον άλλο, όπως σας έχω αγαπήσει.

15.13

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αγάπη από το να θυσιάσει τη ζωή του για τους φίλους του.

15.14

Είστε φίλοι μου, αν κάνω αυτό που εγώ σας προστάζω.

15.15

Δεν έχω πλέον να σας καλούν υπαλλήλους, επειδή ο δούλος δεν ξέρει τι πλοίαρχος του κάνει? αλλά κάλεσα τους φίλους, επειδή έχω κάνει γνωστό σε σας όλα όσα άκουσα από τον Πατέρα μου.

15.16

Δεν είστε εσείς που με επέλεξε? αλλά σας έχω επιλέξει, και σας διέταξα, ότι εσείς πρέπει να πάει και να σας φέρει καρπούς και ότι τα φρούτα σας θα πρέπει να παραμείνει, ότι ό, τι ζητήσετε από τον Πατέρα στο όνομά μου, μπορεί να σας δώσει.

15.17

Εγώ σας προστάζω, ότι αγαπάτε ο ένας τον άλλο.

15.18

Αν ο κόσμος σας μισεί, το YE ξέρει ότι με μίσησε πριν.

15.19

Αν ήταν από τον κόσμο, ο κόσμος θα αγαπούσε το δικό του? αλλά επειδή δεν είναι του κόσμου, αλλά σας έχω επιλέξει από τον κόσμο, ως εκ τούτου, ο κόσμος σας μισεί.

15.20

Θυμηθείτε τη λέξη που είπα προς εσάς, Ο δούλος δεν είναι ανώτερος από τον κύριό του. Αν μου διώκονται, θα σας καταδιώκουν? εφόσον έχουν κρατήσει τον λόγον μου, θα δικοί σας κρατούν επίσης.

15.21

Αλλά θα κάνει όλα αυτά τα πράγματα εξαιτίας του ονόματός μου, επειδή δεν ξέρουν εκείνον που με έστειλε.

15.22

Αν δεν είχα έρθει και ότι έχω μιλήσει γι ‘αυτούς, δεν θα έχουν την αμαρτία? αλλά τώρα δεν έχουν καμία δικαιολογία για την αμαρτία τους.

15,23

Αυτός που μισεί μισεί τον πατέρα μου.

15,24

Αν δεν είχα κάνει ανάμεσά τους τα έργα που άλλος δεν το έκανε κανείς, δεν θα είχαν αμαρτία? αλλά τώρα έχουν δει και μισούσε τόσο εγώ και ο πατέρας μου.

15.25

Αλλά αυτό που συνέβη ήταν να εκπληρώσει τη λέξη που είναι γραμμένο στο νόμο τους, Με μίσησαν χωρίς καμιά αιτία.

15.26

Όταν έρχεται ο παρηγορητής, ποιους θα σας στείλω προς εσάς από τον Πατέρα, το Πνεύμα της αλήθειας, που εκπορεύεται από τον Πατέρα, θα πιστοποιήσει μου?

15.27

και εσείς επίσης πρέπει να φέρουν μαρτυρία, γιατί ήταν μαζί μου από την αρχή.

Ιωάννης 16

16.1

Σας είπα αυτά τα πράγματα, έτσι δεν είναι για σας προσβεβλημένος.

16.2

Θα σας βάλει έξω από τις συναγωγές? Μάλιστα, ο χρόνος έρχεται, ότι όποιος σκοτώνει θα σκεφτείτε να λατρεύουν το Θεό.

16.3

Και θα το κάνουν επειδή δεν έχουν γνωρίσει τον Πατέρα, ούτε κι εγώ.

16.4

Σας είπα αυτά τα πράγματα, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα, μπορείτε να θυμάστε ότι σας είπα από αυτούς. Δεν σας έχω πει από την αρχή, επειδή ήμουν μαζί σου.

16.5

Τώρα θα πάω σε αυτόν που με έστειλε, και κανένας από σας δεν με ρωτά, «Πού είσαι;

16,6

Αλλά επειδή έχω πει αυτά τα πράγματα για σας, θλίψη έχει γεμίσει την καρδιά σας.

16,7

Παρ ‘όλα αυτά μπορώ να σας πω την αλήθεια? Είναι σκόπιμο να πάω μακριά: γιατί εάν πάω όχι μακριά, ο Παράκλητος δεν θα έρθει προς εσάς? αλλά αν πάω, θα στείλω.

16.8

Και όταν έρχεται, θα καταδικάσει τον κόσμο σε σχέση με την αμαρτία, δικαιοσύνη και κρίση:

16.9

σε σχέση με την αμαρτία, επειδή δεν πιστεύουν σε μένα?

16.10

δικαιοσύνη, επειδή πηγαίνω στον πατέρα μου, και εσείς δεν με βλέπει πλέον?

16.11

κρίση, επειδή ο πρίγκηπας αυτού του κόσμου κρίνεται.

16.12

Έχω ακόμη πολλά πράγματα να σου πω, αλλά δεν μπορείτε να τους φέρει τώρα.

16.13

Αλλ ‘όταν εκείνος, το Πνεύμα της αληθείας, θέλει σας οδηγήσει σε όλη την αλήθεια? γιατί δεν θα μιλήσει από τον εαυτό του, θα μιλήσει μόνο ό, τι ακούει, και θα σας δείξει τα πράγματα να έρθουν.

16.14

Αυτός θα με δοξάσει, γιατί θα πάρει ό, τι είναι δικό μου και να κηρύξει σε σας.

16.15

Όλα όσα έχει ο Πατέρας είναι δικό μου? γι ‘αυτό είπα ότι παίρνει ό, τι είναι δικό μου και να κηρύξει σε σας.

16.16

Λίγο ακόμη και δεν θα δείτε μου? και πάλι λίγο θα με βλέπετε, επειδή εγώ είμαι πρόκειται να τον Πατέρα.

16.17

Οπότε κάποιοι από τους μαθητές του μεταξύ τους, τι είναι αυτό που λέγει προς εμάς λίγο χρόνο, και δεν θα με δει? και πάλι λίγο, και θα με βλέπετε; και, επειδή πηγαίνω στον Πατέρα;

16.18

Έλεγαν λοιπόν, τι είναι αυτό που λέγει, λίγο; Δεν ξέρουμε τι μιλάει.

16.19

Ο Ιησούς ήξερε ότι ήθελαν να τον ανακρίνουν, δήλωσε: Αναρωτιέστε ο ένας τον άλλο για αυτό που είπα, λίγο, και το YE δεν με βλέπει πλέον?και πάλι λίγο θα με βλέπετε.

16.20

Αληθώς, αληθώς σας λέγω, κλαίνε και θα θρηνούν, αλλά ο κόσμος θα χαίρεται? Θα είναι θλιμμένος, αλλά η θλίψη σας θα πρέπει να μετατραπεί σε χαρά.

16.21

Όταν μια γυναίκα γεννάει, έχει θλίψη, γιατί την ώρα της έχει έρθει?αλλά όταν παραδίδεται το παιδί, θυμάται πλέον την αγωνία, για την χαρά που έχει ένας άνθρωπος γεννιέται στον κόσμο.

16.22

Έτσι, επίσης, είναι τώρα σε θλίψη? αλλά εγώ θα σας δούμε ξανά, και η καρδιά σας θα χαρούν, και κανείς δεν θα πάρει τη χαρά σας.

16.23

Κατά την ημέρα εκείνη θα με ρωτήσετε τίποτα. Αληθώς, αληθώς σας λέγω, ό, τι ζητήσετε από τον Πατέρα, αυτός θα σας δώσει το όνομά μου.

16.24

Μέχρι τώρα έχετε ζητήσει τίποτα στο όνομά μου. Ρωτήστε και θα λάβετε, η χαρά σας να είναι πλήρης.

16,25

Σας είπα αυτά τα πράγματα με παραβολές. Ο χρόνος που έρχεται, όταν θα μιλήσω σε σας παροιμίες, αλλά εγώ θα σας δείξει ξεκάθαρα από τον Πατέρα.

16.26

Σε εκείνη την ημέρα θα ζητήσετε στο όνομά μου, και εγώ δεν θα πω ότι θα παρακαλέσει τον Πατέρα για σας?

16,27

για τον Πατέρα τον εαυτό σας αγαπά, γιατί μ ‘αγαπούσε, και πίστευε ότι βγήκα από το Θεό.

16.28

Ήρθα από τον Πατέρα, και ήρθα στον κόσμο? Τώρα αφήνω τον κόσμο και να πάει στον Πατέρα.

16.29

Οι μαθητές του είπε προς αυτόν, Ιδού, τώρα μιλάτε ανοιχτά, και δεν μπορείτε παροιμία.

16.30

Τώρα ξέρουμε ότι εσύ γνωρίζεις όλα τα πράγματα, και ότι δεν χρειάζεται κάποιος να σας ρωτήσω? Γι ‘αυτό πιστεύουμε ότι ήρθε από τον Θεό.

16,31

Ο Ιησούς τους απάντησε, μην πιστεύετε τώρα.

16.32

Ιδού, έρχεται ώρα, και τώρα, όταν θα είναι διάσπαρτα, το καθένα με τη δική του, και θα με αφήσει μόνο του? αλλά δεν είμαι ο μόνος, επειδή ο Πατέρας είναι μαζί μου.

16.33

Σας είπα αυτά τα πράγματα, έτσι ώστε να έχετε ειρήνη μέσα μου.Έχετε θλίψη στον κόσμο? Αλλά πάρτε την καρδιά! Έχω ξεπεράσει τον κόσμο.

Ιωάννης 17

17.1

Έχοντας πει αυτό, κοίταξε ψηλά στον ουρανό και είπε, Πατέρα, ήρθε η ώρα! Δόξασε τον Υιό σου, ότι ο γιος σας μπορεί να σας δοξάσει,

17.2

Όπως εσύ hast του έδωσε εξουσία πάνω σε κάθε σάρκα, για να δώσει αιώνια ζωή σε όσο εσύ hast του έδωσε.

17.3

Και αυτή είναι η αιώνια ζωή, ότι θα μπορούσαν να γνωρίζουν εσένα το μόνο αληθινό Θεό, και τον οποίο σας έστειλε, τον Ιησού Χριστό.

17.4

Έχω εσένα δοξάζεται στη γη: Έχω τελειώσει τη δουλειά που μου έδωσε να κάνω.

17,5

Και τώρα, Πάτερ, να δοξάσουν εσύ μου με το δικό σου εαυτό με τη δόξα που είχα με σένα πριν ο κόσμος ήταν.

17.6

Έχω εκδηλώθηκε το όνομά σου στους άνδρες τους οποίους μου έδωσες από τον κόσμο. Ήταν δική σας, και μπορείτε να τους έδωσε σε μένα? και έχουν κρατήσει το λόγο σου.

17,7

Τώρα ξέρουν ότι όλα όσα μου έδωσε προέρχεται από εσάς.

17,8

Για τους έδωσα τα λόγια που μου έδωσες? και έχουν λάβει τους, και να γνωρίζει σίγουρα ότι βγήκα από σένα, και έχουν πιστέψει ότι Εσύ ήσουν στείλτε μου.

17,9

Είναι γι ‘αυτούς ότι προσεύχομαι. Δεν προσεύχονται για τον κόσμο, αλλά γι ‘αυτούς η οποία μου έδωσες, επειδή δικοί σου είναι? –

17.10

και ό, τι είναι δικό μου είναι δικό σας και ό, τι είναι δικό σου είναι δικό μου? και είμαι δοξάζεται σε αυτά.

17.11

Δεν είμαι περισσότερο στον κόσμο, και είναι στον κόσμο, και έρχομαι σε σένα. Άγιε Πατέρα, διατηρούν μέσα από το δικό σου όνομα εκείνους τους οποίους μου έδωσες, ότι μπορεί να είναι ένα, όπως είμαστε.

17.12

Ενώ ήμουν μαζί τους στον κόσμο, τους κράτησα στο όνομά σου.Κράτησα αυτά που μου έχουν δώσει, και κανένας από αυτούς δεν έχει χαθεί, αλλά ο γιος της απώλειας, ότι η γραφή θα μπορούσε να εκπληρωθεί.

17.13

Και τώρα έρχομαι σε σένα, και αυτά τα πράγματα μιλάω στον κόσμο, έτσι ώστε να έχουν τη χαρά μου πληρούνται οι ίδιοι.

17.14

Τους έδωσα τον λόγο σου? και ο κόσμος hath μισούσε τους, επειδή δεν είναι του κόσμου, καθώς εγώ δεν είμαι εκ του κόσμου.

17.15

Δεν προσεύχομαι ότι μπορείτε να πάρετε έξω από τον κόσμο, αλλά ότι θα τους προστατεύσει από το κακό.

17.16

Δεν είναι του κόσμου, καθώς εγώ δεν είμαι εκ του κόσμου.

17.17

Αγιάσει μέσω αλήθεια σου: ο λόγος σου είναι αλήθεια.

17.18

Όπως μου στείλατε στον κόσμο, εγώ τους έστειλα στον κόσμο.

17.19

Εγώ ο ίδιος αγιάσει για αυτούς, ώστε να μπορούν επίσης να αγιαστεί στην αλήθεια.

17.20

Δεν είναι γι ‘αυτούς μόνο μπορώ να προσεύχονται, αλλά και για αυτά που θα πιστέψουν σε μένα μέσω του λόγου τους?

17.21

ότι όλα μπορεί να είναι ένα, όπως Εσύ, Πατέρα, είναι σε μένα, και εγώ εν σοι, ότι μπορεί επίσης να είναι ένας σε εμάς: ότι ο κόσμος μπορεί να πιστέψει ότι εσύ με απέστειλες.

17.22

Τους έδωσα τη δόξα που μου έδωσες, ότι μπορεί να είναι ένα, όπως είμαστε ένα –

17.23

Ι σε τους και εσύ σε μένα, ώστε να μπορούν να γίνουν τέλεια το ένα, έτσι ώστε ο κόσμος μπορεί να ξέρει ότι εσύ με απέστειλες, και έκαμες τους αγαπούσε, όπως εσύ με αγαπούσε.

17.24

Πατέρα, εγώ θα ότι όπου είμαι, τους οποίους μου έδωσες, να είναι μαζί μου, ώστε να μπορούν να δουν τη δόξα μου, η δόξα μου δώσατε, γιατί μ ‘αγάπησες πριν από την ίδρυση του κόσμου .

17.25

Δίκαιος Πατέρας, ο κόσμος δεν hath γνωστό? αλλά έχω εσένα γνωστά, και αυτά έχουν γνωστό ότι εσύ με απέστειλες.

17.26

Θα έκανε γνωστό σε αυτούς το όνομά σας, και εγώ θα κάνουμε γνωστό, ότι η αγάπη με την οποία αγάπησε μπορεί να είναι σε αυτούς, και εγώ σε αυτούς.

Ιωάννης 18

18.1

Όταν το είπε αυτό, ο Ιησούς πήγε με τους μαθητές του σε όλη την κοιλάδα των Κέδρων, όπου ένας κήπος ήταν, στην οποία εισήλθε, ο ίδιος και οι οπαδοί του.

18.2

Ιούδας, ο οποίος τον πρόδωσε, γνώριζαν τον τόπο, επειδή ο Ιησούς και οι μαθητές του συχνά συνάντησε εκεί.

18.3

Ο Ιούδας τότε, αφού λάβει την ομάδα, και οι αξιωματικοί από τους αρχιερείς και οι Φαρισαίοι, έρχεται προς τα εκεί με φανάρια και λαμπάδες και όπλα.

18.4

Ο Ιησούς, γνωρίζοντας όλα τα πράγματα που θα πρέπει να έρθει σ ‘αυτόν, βγήκε έξω, και είπε προς αυτούς, Ποιον ζητάτε;

18,5

Τον απάντησε, ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ. Ο Ιησούς είπε, εγώ είμαι.Και ο Ιούδας, ο οποίος τον πρόδωσε, στάθηκε μαζί τους.

18,6

Όταν τους είπε: Είναι μου, που επέστησε πίσω και έπεσε στο έδαφος.

18,7

Τους ρώτησε πάλι, Ποιον ζητάτε; Και είπε, ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ.

18,8

Ο Ιησούς απάντησε, σας είπα ότι είμαι εγώ. Αν λοιπόν ζητάτε εμένα, αυτά ας πάει.

18,9

Είπε ότι αυτό ήταν για να εκπληρώσει τη λέξη που είχε μιλήσει,  δεν έχω χάσει κανένα από αυτά που μου έχουν δώσει.

18.10

Σίμων Πέτρος, έχοντας ένα σπαθί, που σχεδίασε και χτύπησε τον δούλον του αρχιερέως, και διακόπτει δεξί του αυτί. Το όνομα του υπαλλήλου ήταν Malchus.

18.11

Ο Ιησούς είπε στον Πέτρο, Βάλτε το σπαθί σου στο θηκάρι. Μπορώ να μην πιει το ποτήρι ο Πατέρας μου έδωσε να πιει;

18.12

Cohort, Το Βήμα, και οι αξιωματικοί των Εβραίων, κατασχέθηκαν τον Ιησού και τον έδεσε.

18.13

Τον οδήγησε μακριά με Άννας πρώτα? γιατί ήταν ο πατέρας-σε-δικαίου του Καϊάφα, ο οποίος ήταν αρχιερέας του ίδιου έτους.

18.14

Καϊάφα ήταν αυτός, ο οποίος έδωσε τη συμβουλή στους Εβραίους ότι ήταν σκόπιμο ότι ένας άνθρωπος πρέπει να πεθάνει για το λαό.

18.15

Σίμων Πέτρος και ένας άλλος μαθητής ακολούθησαν τον Ιησού. Ότι ο μαθητής ήταν γνωστός στον αρχιερέα, και πήγε με τον Ιησού στην αυλή του αρχιερέως?

18,16

Αλλά ο Πέτρος στάθηκε στην πόρτα. Ο άλλος μαθητής, ο οποίος ήταν γνωστός στον αρχιερέα, βγήκε και μίλησε για την πόρτα, και έφερε στην Πέτρου.

18.17

Η καμαριέρα κράτησε την πόρτα είπε στον Πέτρο, εσύ επίσης wast εσύ δεν μαθητές αυτού του ανθρώπου; Είπε: Δεν είμαι.

18.18

Οι υπάλληλοι και οι αξιωματικοί, που ήταν εκεί, είχε ανάψει φωτιά επειδή ήταν κρύο, και θερμαίνεται τους εαυτούς τους. Πέτρος, αφού στάθηκε μαζί τους, και θέρμανση τον εαυτό του.

18.19

Ο αρχιερέας αμφισβήτησε ο Ιησούς για τους μαθητές του και τη διδασκαλία του.

18.20

Ο Ιησούς του απάντησε, μίλησα ανοιχτά στον κόσμο? Πάντα διδάσκονται στις συναγωγές και στο ναό, όπου όλοι οι Εβραίοι να έρθουν μαζί, και το έχω πει τίποτα στα κρυφά.

18.21

Γιατί με ρωτάτε; Ζητεί από ό, τι τους που με ακούσατε είπε? ιδού, αυτοί ξέρουν τι είπα.

18.22

Σε αυτά τα λόγια, ένας από τους αστυνομικούς που στέκονταν κοντά χτύπησε τον Ιησού, λέγοντας: Είναι αυτός ο τρόπος ν ‘απαντήσετε την αρχιερέα;

18.23

Ο Ιησούς είπε, Αν έχω μιλήσει κακό, να φέρει ό, τι είπα λάθος? και αν μίλησα σωστά, γιατί μου φαίνεται;

18.24

Άννας έστειλε τον έδεσε σε Καϊάφα του αρχιερέα.

18,25

Σίμων Πέτρος στεκόταν και θέρμανση τον εαυτό του. Λέγεται: Εσύ ήσουν εσύ και όχι από τους μαθητές του; Εκείνος αρνήθηκε, και είπε, δεν είμαι.

18.26

Ένας από τους υπηρέτες του Αρχιερέα, που είναι συγγενής του, του οποίου το αυτί Πέτρος κόψει, είπε, Μήπως δεν σας βλέπω μαζί του στον κήπο;

18.27

Πέτρος στη συνέχεια αρνήθηκε και πάλι. Και αμέσως το πλήρωμα κόκορας.

18.28

Οδήγησαν τον Ιησού από τον Καϊάφα εις την αίθουσα της κρίσης: και ήταν νωρίς. Δεν ίδιοι εισέλθει στο δικαστήριο, προκειμένου να μην βεβηλώνεται, αλλά θα μπορούσε να φάει το Πάσχα.

18.29

Ως εκ τούτου, ο Πιλάτος βγήκε έξω για να τους, και είπε, Τι κατηγορία φέρνετε κατά αυτόν τον άνθρωπο;

18.30

Τον απάντησε, Αν δεν ήταν κακοποιός, δεν θα είχαμε παραδοθεί σε εσάς.

18.31

Ως εκ τούτου, ο Πιλάτος τους είπε, Πάρτε τον εαυτό σας και να κρίνουν, σύμφωνα με τον νόμο σου. Οι Εβραίοι είπε: Δεν είναι νόμιμο για εμάς να βάλει κάποιος σε θάνατο.

18.32

Ήταν τόσο εκπληρώσει τη λέξη που ο Ιησούς είχε πει, τι σημαίνει ο θάνατος αυτός θα πρέπει να πεθάνει.

18.33

Πιλάτος τέθηκε σε αίθουσα κρίση, που ονομάζεται Ιησούς, και του είπε: Εσύ είσαι ο Βασιλιάς των Ιουδαίων;

18.34

Ο Ιησούς απάντησε: Είναι οι ίδιοι που λέτε ότι, ή το άλλο που μου είπαν;

18.35

Πιλάτος απάντησε, είμαι Εβραίος; Το δικό σας έθνος και οι αρχιερείς έχουν παραδοθεί σου σε μένα: τι έκανες;

18.36

Η βασιλεία μου δεν είναι αυτού του κόσμου, ο Ιησούς είπε. Αν η βασιλεία μου ήταν αυτού του κόσμου, οι υπηρέτες μου θα αγωνιστούμε, έτσι ώστε δεν θα πρέπει να παραδίδονται στους Εβραίους? αλλά τώρα το βασίλειό μου δεν είναι αυτού του κόσμου.

18,37

Πιλάτος είπε: Εσύ είσαι βασιλιάς; Ο Ιησούς απάντησε, εσύ λέγεις ότι είμαι βασιλιάς. Γεννήθηκα και μου ήρθε στον κόσμο για να μαρτυρήσει την αλήθεια. Ο καθένας που είναι από την αλήθεια, ακούει τη φωνή μου.

18.38

Πιλάτος είπε προς αυτόν: Τι είναι αλήθεια; Έχοντας πει αυτό, βγήκε πάλι προς τους Ιουδαίους, και τους είπε: Έχω βρει κάποιο λάθος σε αυτόν.

18.39

Αλλά, όπως έχετε ένα έθιμο που απελευθερώνουν υμίν ένα κατά το Πάσχα: θελετε που απελευθερώνουν υμίν ο βασιλιάς των Ιουδαίων;

18.40

Στη συνέχεια, και πάλι όλα φώναξε, όχι αυτός ο άνθρωπος, αλλά τον Βαραββά. Τώρα Βαραββά ήταν ένας ληστής.

Ιωάννης 19

19.1

Τότε ο Πιλάτος πήρε τον Ιησού και τον μαστίγωσαν.

19.2

Και οι στρατιώτες platted ένα στεφάνι από αγκάθια που θα βάλει επάνω στο κεφάλι του, και τον έντυσε με πορφυρό χιτώνα? Στη συνέχεια, τον πλησιάζει,

19.3

είπαν: Γεια, ο βασιλιάς των Ιουδαίων! Και άρχισε να τον χτυπά.

19.4

Ως εκ τούτου, ο Πιλάτος βγήκε έξω και πάλι, και λέγει προς αυτούς · Ιδού, εγώ τον φέρει πίσω σε σας, ότι μπορείτε να ξέρετε ότι έχω βρει κάποιο λάθος σε αυτόν.

19.5

Ο Ιησούς ήρθε έξω, φορώντας το ακάνθινο στεφάνι και το πορφυρό χιτώνα. Πιλάτος τους είπε: Ιδού ο Άνθρωπος.

19.6

Όταν οι αρχιερείς και οι αστυνομικοί τον είδαν, φώναξε Σταύρωσέ!Crucify! Πιλάτος είπε προς αυτούς, υμείς Πάρτε τον και τον σταυρώσουν? για να βρω κάποιο λάθος σ ‘αυτόν.

19,7

Οι Εβραίοι του απάντησε, Εμείς έχουμε νόμο, και από το νόμο μας πρέπει να πεθάνει, επειδή έκανε τον εαυτό του ο Υιός του Θεού.

19,8

Όταν λοιπόν ο Πιλάτος ακούσει που λένε, ήταν πιο φοβισμένος.

19.9

Επέστρεψε στην αίθουσα του δικαστηρίου, και είπε στον Ιησού, πού είσαι; Αλλά ο Ιησούς του έδωσε καμία απάντηση.

19.10

Πιλάτος είπε: Είναι μου δεν μιλάτε; Γνωρίζεις εσύ όχι ότι έχω εξουσία να σταυρώσει σου, και δεν έχω δύναμη να απελευθερώσει σου;

19.11

Ο Ιησούς απάντησε, δεν έχετε καμιά εξουσία πάνω μου, αν είχε δοθεί εσείς από πάνω. Επομένως αυτός που μου παραδοθεί σε σένα έχων την μεγαλύτερη αμαρτία.

19.12

Από αυτή τη στιγμή Πιλάτος προσπάθησε να τον απελευθερώσουν.Αλλά οι Εβραίοι φώναξε: Αν αφήσετε, δεν είσαι φίλος του Καίσαρα.Όποιος κάνει τον εαυτό του βασιλιά μιλάει εναντίον Καίσαρα.

19.13

Ως εκ τούτου, ο Πιλάτος ακούσει που λένε, έφερε τον Ιησού εμπρός,και κάθισε στο δικαστήριο σε μια θέση αποκαλούμενη στο πεζοδρόμιο, στα εβραϊκά Gabbatha.

19.14

Ήταν η προετοιμασία του πάσχα, και περίπου την έκτη ώρα. Πιλάτος είπε στους Εβραίους, Ιδού, ο βασιλιάς σου.

19.15

Αλλά φώναξε, αφαιρεί, να τον σταυρώσουν! Πιλάτος είπε σ ‘αυτές, θα σταυρώσουν βασιλιάς σας; Οι αρχιερείς απάντησε, δεν έχουμε βασιλιά αλλά Καίσαρα.

19.16

Στη συνέχεια τον παρέδωσε για να σταυρωθεί. Πήραν τον Ιησού, και τον οδήγησαν μακριά.

19.17

Αυτός που φέρει το σταυρό του, στον τόπο του κρανίου, η οποία ονομάζεται στα εβραϊκά Γολγοθά.

19.18

Ήταν εκεί τον σταύρωσαν, και μαζί του άλλα δύο, μία σε κάθε πλευρά και ο Ιησούς στη μέση.

19.19

Πιλάτος έγραψε έναν τίτλο και το βάζουμε πάνω στο σταυρό, και το γράψιμο ήταν: Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ, ο βασιλιάς των Ιουδαίων.

19.20

Πολλοί από τους Εβραίους διαβάσει την επιγραφή αυτή, διότι ο τόπος όπου ο Ιησούς σταυρώθηκε ήταν σχεδόν στην πόλη: και ήταν γραμμένο στα εβραϊκά, ελληνικά και τα λατινικά.

19.21

Οι αρχιερείς των Ιουδαίων είπε στον Πιλάτο, δεν Γράψτε, ο βασιλιάς των Ιουδαίων. Αλλά αυτό, είπε, είμαι ο βασιλιάς των Ιουδαίων.

19.22

Πιλάτος απάντησε, τι έχω γράψει έχω γράψει.

19.23

Οι στρατιώτες είχαν σταυρώσει τον Ιησού, πήρε τα ιμάτιά του, και έκανε τέσσερα μέρη, ένα για κάθε στρατιώτη. Πήραν επίσης χιτώνα του ήταν χωρίς ραφή, υφασμένα από την κορυφή σε όλη. Και είπαν μεταξύ τους:

19.24

Δεν είναι rend, αλλά κλήρους για τους οποίους θα είναι. Αυτό έγινε για να εκπληρώσει τα λόγια της Αγίας Γραφής: Χώρισαν ρούχα μου, και έβαλον κλήρον για τα ρούχα μου. Αυτό είναι ό, τι οι στρατιώτες έκαναν.

19.25

Κοντά στο σταυρό του Ιησού ήταν η μητέρα του και η αδελφή της μητέρας του, η Μαρία, η γυναίκα του Cleophas, και της Μαρίας Μαγδαληνής.

19,26

Ο Ιησούς είδε τη μητέρα του, και ο μαθητής που αγαπούσε, είπε στη μητέρα του, Γυναίκα, ιδού ο υιός σου.

19.27

Στη συνέχεια, είπε στο μαθητή, ιδού η μητέρα σου. Και από εκείνη την ώρα ο μαθητής πήρε τη δική του.

19,28

Μετά από αυτό, ο Ιησούς γνωρίζοντας ότι όλα ήταν πλέον τελειώσει, είπε, ότι η γραφή θα μπορούσε να εκπληρωθεί, Διψώ.

19,29

Υπήρχε ένα σκάφος γεμάτο ξύδι. Οι στρατιώτες βάλετε ένα σφουγγάρι, και, έχοντας εξασφαλίσει μια ύσσωπο, που την έβαλε μπροστά στο στόμα του.

19.30

Όταν ο Ιησούς είχε λάβει το ξίδι, είπε, Τετέλεσται. Και έσκυψε το κεφάλι του, εγκατέλειψε το πνεύμα του.

19.31

Στο φόβο ότι οι φορείς δεν πρέπει να παραμείνει επάνω στο σταυρό το σάββατο, για αυτό ήταν η προετοιμασία, η ημέρα του Σαββάτου ήταν ένα υψηλό ημέρας, οι Εβραίοι ρώτησε ο Πιλάτος ότι τα πόδια τους θα πρέπει να σπάσει ο σταυρωμένος και ότι ένα αφαιρεθεί.

19,32

Τότε οι στρατιώτες ήρθαν και έσπασαν τα πόδια του πρώτου, και το άλλο που σταυρώθηκε μαζί του.

19.33

Όταν ήρθαν στον Ιησού, και είδε ήδη νεκρός, αυτοί φρένο δεν τα πόδια του:

19.34

αλλά ένας από τους στρατιώτες τρύπησε την πλευρά του με ένα δόρυ, και αμέσως ήρθε από το αίμα και νερό.

19.35

Κάποιος που είδε έχει δώσει μαρτυρία, και η μαρτυρία του είναι αλήθεια? και ο ίδιος εξεύρει ότι λέγει αλήθεια, ότι το YE μπορεί να πιστεύουν.

19,36

Αυτά τα πράγματα έγιναν, ότι η γραφή θα μπορούσε να εκπληρωθεί, ένα Του κόκκαλο δεν θα σπάσει.

19.37

Και πάλι μια άλλη γραφή λέει, Θα πρέπει να κοιτάξουμε για τον οποίο διαπέρασε.

19,38

Μετά από αυτό, ο Ιωσήφ της Αριμαθαίας, όντας μαθητής του Ιησού, αλλά κρυφά για το φόβο των Ιουδαίων, ζήτησε από τον Πιλάτο ότι θα μπορούσε να πάρει το σώμα του Ιησού. Και ο Πιλάτος του έδωσε.Έτσι ήρθε και πήρε το σώμα του Ιησού.

19.39

Νικόδημος, ο οποίος στην πρώτη ήρθε στον Ιησού από τη νύχτα, επίσης, ήρθε φέρνοντας ένα μίγμα από περίπου εκατό κιλά σμύρνα και αλόη.

19.40

Πήραν το σώμα του Ιησού και δεσμεύεται ότι σε κομμάτια λινού υφάσματος με τα μπαχαρικά, όπως είναι το ταφικό έθιμο των Εβραίων.

19.41

Τώρα υπήρχε ένας κήπος στον τόπο όπου ο Ιησούς σταυρώθηκε, και στον κήπο ένα νέο τάφο, όπου δεν ήταν ποτέ ο άνθρωπος που ακόμη.

19,42

Ήταν εκεί που ο Ιησούς, λόγω της προετοιμασίας των Εβραίων, γιατί ο τάφος ήταν κοντά.

Ιωάννης 20

20.1

Η πρώτη ημέρα της εβδομάδας η Μαρία η Μαγδαληνή ήρθε στον τάφο νωρίς, ενώ ήταν ακόμα σκοτάδι? και βλέπει την πέτρα που λαμβάνονται μακριά από τον τάφο.

20.2

Έτρεξε προς τον Σίμωνα Πέτρο και τους άλλους μαθητής που αγαπούσε ο Ιησούς, και τους είπε, έχουν ληφθεί μακριά από τον τάφο του Κυρίου, και δεν ξέρουμε πού τον έχουν τεθεί.

20.3

Ο Πέτρος και ο άλλος μαθητής πήγε και ήρθε στο μνήμα.

20.4

Και οι δύο έτρεξαν μαζί. Αλλά ο άλλος μαθητής outran Πέτρος και έφτασε τον τάφο πρώτα?

20.5

έσκυψε, είδε τα κομμάτια λινού υφάσματος που βρίσκεται, αλλά αυτός δεν είχε τεθεί.

20,6

Σίμων Πέτρος τον ακολουθούσε, και πήγε στον τάφο? είδε τα λινά υφάσματα ψέματα?

20,7

και τα σεντόνια που είχε τοποθετηθεί στο κεφάλι του, δεν βρίσκεται με τις ταινίες, αλλά τυλίγονται σε μια θέση από μόνη της.

20,8

Στη συνέχεια, ο άλλος μαθητής, που είχε φτάσει τον τάφο πρώτα, επίσης πήγε στο? και είδε, και πίστεψε.

20,9

Επειδή δεν καταλαβαίνουν ότι, σύμφωνα με την Αγία Γραφή, ότι αυτός πρέπει να αναστηθεί από τους νεκρούς.

20.10

Και οι μαθητές πήγαν πίσω στο σπίτι.

20.11

Cependant Marie se tenait dehors près du sépulcre, et pleurait. Comme elle pleurait, elle se baissa pour regarder dans le sépulcre;

20.12

και είδε δύο αγγέλους στα λευκά συνεδρίαση στο σημείο όπου το σώμα είχε ψέματα για τον Ιησού, το ένα στο κεφάλι και το άλλο στα πόδια.

20.13

Είπαν για: Γυναίκα, γιατί κλαις; Εκείνη τους είπε: Επειδή έχουν αφαιρεθεί ο Κύριος μου, και δεν ξέρω πού τον έχουν τεθεί.

20.14

Λέγοντας αυτό, γύρισε και είδε τον Ιησού να στέκεται? αλλά δεν ήξερε ότι είναι ο Ιησούς.

20.15

Ο Ιησούς είπε: Γυναίκα, γιατί κλαις; Ποιος ψάχνετε; Εκείνη, νομίζοντας ότι ήταν ο κηπουρός, λέει σ ‘αυτόν: Κύριε, αν εσύ να τον επιβαρύνει, να μου πείτε πού εσύ αυτόν που, και θα πάρω.

20.16

Ο Ιησούς είπε η Μαίρη! Γύρισε και είπε προς αυτόν, Rabboni? δηλαδή, Δάσκαλε!

20,17

Ο Ιησούς είπε, Μη μου άπτου? για δεν είμαι ακόμα ανέβηκε στον Πατέρα μου. Αλλά πήγαινε στους αδελφούς μου, και πες τους, θα ανεβείτε προς τον Πατέρα μου και Πατέρα σας, στο Θεό μου και Θεό σας.

20,18

Η Μαρία η Μαγδαληνή ήρθε και είπε στους μαθητές ότι είχε δει τον Κύριο, και ο ίδιος είχε πει αυτά τα πράγματα.

20.19

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, η οποία ήταν η πρώτη της εβδομάδας, οι πόρτες του τόπου όπου οι μαθητές είχαν κλείσει, λόγω του φόβου τους από τους Εβραίους, ο Ιησούς ήρθε και στάθηκε ανάμεσά τους, και είπε: Ειρήνη να είναι μαζί σας!

20.20

Και όταν το είπε αυτό, τους έδειξε τα χέρια και την πλευρά του. Οι μαθητές χάρηκαν όταν είδαν τον Κύριο.

20.21

Ο Ιησούς τους είπε πάλι, Ειρήνη να είναι μαζί σας! Καθώς ο Πατέρας με απέστειλε, έτσι σας στέλνω.

20.22

Μετά από αυτό, φύσηξε πάνω τους και τους είπε: Λάβετε το Άγιο Πνεύμα.

20,23

Των οποίων οι αμαρτίες σας συγχωρήσει, συγχωρούνται? και εκείνοι τους οποίους εσείς διατηρούν, που διατηρούνται.

20,24

Thomas, που ονομάζεται Δίδυμος, ένας από τους δώδεκα, δεν ήταν μαζί τους όταν ήρθε ο Ιησούς.

20,25

Κατά συνέπεια, οι άλλοι μαθητές του είπε: Έχουμε δει τον Κύριο. Και εκείνος είπε σ ‘αυτούς, εκτός θα δω στα χέρια του την εκτύπωση των νυχιών, και να θέσει το δάχτυλό μου στον τύπον των ήλων, και αν έβαλα το χέρι μου στο πλευρό του, εγώ δεν θα το πιστέψετε.

20,26

Οκτώ ημέρες αργότερα, οι μαθητές του ήταν και πάλι μέσα και Θωμάς ήταν μαζί τους. Ο Ιησούς ήρθε, οι πόρτες κλείνουν, και στάθηκε ανάμεσά τους και είπε, Ειρήνη να είναι μαζί σας!

20,27

Στη συνέχεια είπε στον Θωμά, Reach εδώ το δάχτυλό σου, και ιδού τα χέρια μου? και να φτάσει εδώ το χέρι σου, και έχωσε στην πλευρά μου? και να μην είναι άπιστος, αλλά πιστεύω.

20.28

Ο Thomas απάντησε, Κύριός μου και ο Θεός μου! Ο Ιησούς είπε,

20.29

Επειδή εσύ με δει, έβαλες πίστευε. Μακάριοι είναι εκείνοι που δεν έχουν δει, και όμως έχουν πιστέψει!

20.30

Ο Ιησούς έκανε στην παρουσία των μαθητών του, πολλά άλλα θαύματα που δεν είναι γραμμένα σε αυτό το βιβλίο.

20,31

Αλλά αυτά είναι γραμμένα ότι μπορεί να πιστεύουν ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός, ο Υιός του Θεού, και πιστεύοντας ότι μπορεί να έχετε ζωή στο όνομά του.

Ιωάννης 21

21.1

Μετά από αυτά τα πράγματα ο Ιησούς φανέρωσε τον εαυτό του και πάλι στους μαθητές στην άκρη της θάλασσας της Τιβεριάδας. Και εδώ είναι το πώς εμφανίστηκε.

21.2

Σίμων Πέτρος, Thomas ζήτησε Δίδυμος και Ναθαναήλ της Κανά της Γαλιλαίας, ο γιος του Ζεβεδαίου, και δύο άλλοι μαθητές του Ιησού ήταν μαζί.

21.3

Σίμων Πέτρος είπε σ ‘αυτούς, θα πάω ένα αλιείας. Είπαν για αυτόν, επίσης πάει μαζί σου. Βγήκαν και μπήκαν στη βάρκα, και εκείνο το βράδυ έπιασαν τίποτα.

21.4

Το πρωί είχε έρθει, ο Ιησούς στάθηκε στην ακτή? αλλά οι μαθητές δεν γνώριζαν ότι ήταν ο Ιησούς.

21.5

Ο Ιησούς λέει σ ‘αυτούς, τα παιδιά, έχετε κάτι να φάτε; Τον απάντησε, Όχι

21,6

Τους είπε, ρίχνουμε το δίχτυ στη δεξιά πλευρά του σκάφους και θα βρείτε. Έριξαν Ως εκ τούτου, και δεν μπορούσαν να το αφαιρέσετε, λόγω της μεγάλης ποσότητας των ψαριών.

21,7

Έτσι, ο μαθητής που αγαπούσε ο Ιησούς είπε στον Πέτρο, είναι ο Κύριος! Σίμων Πέτρος, όταν άκουσε ότι ήταν ο Κύριος, έβαλε τα ρούχα και τη ζώνη του, γιατί ήταν γυμνός, και ρίχτηκε στη θάλασσα.

21,8

Οι άλλοι μαθητές ήρθαν στη βάρκα, σέρνοντας το δίχτυ γεμάτο ψάρια, γιατί δεν ήταν μακριά από τη γη, αλλά περίπου διακόσιες πήχες.

21.9

Όταν προσγειώθηκε, είδαν μια φωτιά κάρβουνα, και τα ψάρια που επ ‘αυτού, και το ψωμί.

21.10

Ο Ιησούς τους είπε, Φέρτε των ψαριών που αλιεύονται μόνο.

21.11

Σίμων Πέτρος ανέβηκε, και έσυρε το δίχτυ για να προσγειωθεί γεμάτο από εκατόν πενήντα τρία μεγάλα ψάρια? και αν και υπήρχαν τόσα πολλά, το δίχτυ δεν σκίστηκε.

21.12

Ο Ιησούς τους είπε: Ελάτε να δειπνήσετε. Και κανένας από τους μαθητές δεν τόλμησε να τον ρωτήσω: Ποιος είσαι; γνωρίζοντας ότι ήταν ο Κύριος.

21.13

Ο Ιησούς ήρθε και πήρε το ψωμί και το έδωσε σε αυτούς? έκανε το ίδιο ψάρι.

21.14

Αυτό ήταν ήδη η τρίτη φορά που ο Ιησούς αποκάλυψε στους μαθητές του, αφού αναστήθηκε από τους νεκρούς.

21.15

Όταν είχαν δείπνησαν, ο Ιησούς λέει στον Σίμωνα Πέτρο, ο Simon, γιος του Ιωάννη, με αγαπάς περισσότερο από ό, τι μου αρέσει;Εκείνος απάντησε: Ναι, Κύριε, ξέρεις ότι σε αγαπώ. Ο Ιησούς είπε, Feed αρνιά μου.

21.16

Ο ίδιος είπε για δεύτερη φορά, ο Simon, ο γιος του Ιωνά, με αγαπάς;Πέτρος απάντησε, Ναι, Κύριε, ξέρετε ότι σας αγαπώ. Ο Ιησούς είπε: Feed πρόβατα μου.

21,17

Ο ίδιος είπε για την τρίτη φορά, ο Simon, γιος του Ιωάννη, με αγαπάς;Πέτρος λυπήθηκε γιατί είπε την τρίτη φορά: Μ ‘αγαπάς; Και απεκρίθη προς αυτόν, Κύριε, ξέρεις τα πάντα? Ξέρεις ότι σ ‘αγαπώ. Ο Ιησούς είπε: Feed πρόβατα μου.

21,18

Αληθώς, αληθώς σας λέγω, όταν ήταν νεότερος, εσείς ο ίδιος περιστοιχισμένη και περπάτησε όπου θα? αλλά όταν είναι παλιά, θα απλώσουμε τα χέρια σας, και ένας άλλος θα σε ζώσει, και να σου προς τα πού δεν ηθέλησας.

21.19

Είπε αυτό να σημαίνει με ποιο θάνατο θα πρέπει να δοξάζει τον Θεό.Και αφού είπε αυτό, του είπε: Ακολούθα με.

21,20

Πέτρος, που στρέφεται γύρω από, βλέπει τον μαθητή που αγαπούσε ο Ιησούς, αυτός που στο δείπνο έγειρε στο στήθος του Ιησού », και είπε: Κύριε, που είναι το βιβλίο σου;

21.21

Βλέποντας τον, ο Πέτρος είπε στον Ιησού: Και αυτό, Κύριε, τι θα συμβεί σ ‘αυτόν;

21.22

Ο Ιησούς είπε προς αυτόν, αν θα ότι παραμένω μέχρι να έρθω, τι είναι αυτό για σένα; Εσύ Εγώ.

21.23

Με αυτό, μια φήμη διαδόθηκε μεταξύ των αδελφών που αυτός ο μαθητής δεν θα πέθαινε. Ωστόσο, ο Ιησούς δεν είχε να του πει ότι δεν θα πρέπει να δούμε το θάνατο? αλλά, αν θα ότι παραμένω μέχρι να έρθω, τι είναι αυτό για σένα;

21.24

Αυτός είναι ο μαθητής που μαρτυρεί αυτά τα πράγματα και ο οποίος έγραψε τους. Και γνωρίζουμε ότι η μαρτυρία του είναι αλήθεια.

21.25

Ο Ιησούς έκανε πολλά άλλα πράγματα? αν γράφτηκαν λεπτομερώς, δεν νομίζω ότι ακόμη και ο ίδιος ο κόσμος δεν θα μπορούσε να χωρέσει τα βιβλία που θα γράψει.

 

Ας προσευχηθούμε ότι το Άγιο Πνεύμα του Θεού μας οδηγεί σε αυτό το τελικό στάδιο των εσχάτων.

Ειρήνη, Αγάπη και χαρές στις καρδιές και στα σπίτια εν αναμονή της επιστροφής του Κυρίου και ο βασιλιάς μας Ιησούς Χριστός, ο μονογενής Υιός του Θεού, που έρχεται στη Γη για να μας σώσει και τον κανόνα πάνω από τη γη για χίλια χρόνια να ανεβαίνει η Τελική Κρίση.

 

Ο Θεός να σας ευλογεί και να σας ευλογεί όλους αγαπημένοι αδελφοί και η αδελφή μου εν Χριστώ.

Νικητής

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.